daddys

Beware the fury of a patient man

Äh, sanning och sanning...Här finns ju stålar att hämta

Kategori: Pappa


”Detta är en sann historia, en dokumentär roman. Den handlar om en av de vanligaste och smartaste tjejer jag träffat: Maria Eriksson- tvåbarnsmor, radhusägare, banktjänsteman.” ”Boken Gömda gjorde vi vintern 93-94, Mia berättade, jag skrev. Skälet var enkelt: familjen höll på att gå under.” ”Den visar att en vanlig svensk tjej kan gå igenom nästan vad som helst”



Mia Eriksson, som tillsammans med Liza Marklund skrev Gömda och Asyl, är inte den hon utger sig för att vara.
* Hon är inte gymnasieekonom.
* Hon gick inte ut med 4,8 i snitt i studentbetyget.
* Hon har aldrig haft möjlighet att tacka vare sig ja eller nej till läkarutbildningen vid Karolinska Institutet.
* Hon har heller aldrig haft ett toppjobb på en bank.

Mia gick i specialklass hela sin skoltid och gick ut gymnasiet via en kontorskurs och fick 2,7 i betygsgenomsnitt. Det räckte till ett jobb i en lunchbar, där hon öste upp mat och tog betalt. Från 1983 levde hon nästan enbart på socialbidrag, trots att hon var arbetsför. Mia har kostat skattebetalarna miljoner. Det berättade hon själv i Expressen 8 augusti 2008. Helt i onödan alltså! Hennes man var ingen norrlänning vid namn Anders. Han var chilenare och hade jobbat för Pinochetregimen. Han anklagades för mordförsök på Mias förre fästman, "mannen med de svarta ögonen", då han körde över honom med en bil, gjorde honom till arbetsinvalid och hamnade i fängelse. När han frigavs flydde familjen. Om någon var jagad, så var det han. Inte Mia. Hon och barnen hade inte behövt gömma sig. Hon övergav dessutom ett av sina barn i "flykten". Detta nämns inte i boken.

Nu den 15 December släpps boken "Mia, sanningen om gömda". Av Monica Antonsson. Det visar sig att hela historien är ett falsarium. Denna boken har skadat barn, män, pappor i Sverige nästan mer än något annat. Mia och Liza Marklund själva har blivit miljonärer, och vad spelar det då för roll om några barn och män stryker med?  "Mannen med dom mörka ögonen" som Mia "flydde ifrån" har intervjuats på radion tillsammans med Monica Antonsson. Hör reportaget här: http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&id=1489560

Mia har fått avslag från socialen i Botkyrka på sin begäran om 350 000 kronor för att köpa en bostad i Chile. Detta trots att hon blivit miljonär på dyngan hon skrivit. Hon överklagar till Länsrätten som slår fast att 1) Osama inte utgör något hot och 2) familjens eventuella skyddsbehov kan tillgodoses i Sverige. Mia överklagar till kammarrätten som skriver den märkliga meningen om att familjen bör flytta utomlands för att få ett normalt liv. Kammarrätten säger nej även dom, men till slut får hon ändå ut pengar av en blöthjätad och lättlurad politiker vid namn Göte eriksson i Oxelesund. Vi måste ju hjälpa den stackars kvinnan. Ja *suck* Det finns många även manliga medlemmar i den feministiska sekten, lika hjärtvättade som dom kvinnliga.

Nästa inlägg kommer att handla om hur Mia Eriksson, Liza Marklund och Expressen krossade en bra människa och hennes livsverk i sin iver att bekämpa "patriarkatet" samtidigt som dom tjänade miljoner. Mia Eriksson har förresten fått ut 100 000 kronor om året i "pension" från skattebatalarna trots miljoninkomsterna från lögnböckerna.

Stay tuned....


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer

  • Solan säger:

    Bra inlägg men något undrar jag över. I inledning skriver du om Mari Hjortsberg som medförfattare men det kan väl inte stämma. Mari är ju gift med Mickes (Mias son) pappa Levi Hjortsberg. Eller finns det fler Mari Hjortsberg? Är själv från Oxelösund där det mesta i Gömda utspelades. Ha det gott

    2008-12-16 | 21:24:50
    Bloggadress: http://solans.blogg.se/
  • Daddy säger:

    Jag har aldrig påstått att Marie Hjotzberg varit medförfattare. Däremot fick jag intrycket av att hon jobbade på Piratförlaget och hade gjort ett uttalande om boken. Jag hittade citatet som står under bilden och var undertecknad "Marie Hjortzberg, piratförlaget". Någon Marie Hjortzberg jobbar idag inte på Piratförlaget vad jag kunnat se. därför har jag idag avlägsnat detta namn från bloggen.



    Tack för påpekandet och ursäkta misstaget.

    2008-12-17 | 02:20:27
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/

Kommentera inlägget här: