daddys

Beware the fury of a patient man

Liten redovisning av dina skattepengar 2008

Kategori: Pappa

Statsbidrag till kvinnojourerna: 77 miljoner
Statbidrag till mansjourerna: 0 kr 

SMR (sveriges mansjourers riksförening) beslöt att inte söka några bidrag från socialdepartementet 2008. De få pengar man fick från dem villkorades nämligen med att man var tvungen att jobba mot mäns våld av kvinnor. Dva samma sak som kviinnojourerna redan fått 77 miljoner för skulle man sköta på egen hand i stort sett gratis. Detta avskräckte också ,många män från att söka sig dit.

Ett litet undantag kunde jag hitta. Kalmar mansjour, som är en av dom få som kämpar vidare och ännu ej tvingats lägga ner, sökte i Maj i år ett bidrag på 3000 kronor från socialnämnden i Kalmar. Man blev beviljade 2000 kr. Generöst.
Kvinnojouren i Tranås däremot där de två kvinnorna dömda för grov egenmäktighet med barn efter att gömt barnen från pappan i 6 år fortfarande jobbar kvar fick nyligen ett nätt litet tillskott på 500 000 kronor. Jouren i Borlänge fick också för inte så länge sedan 700 000 av länsstyrelsen för att "driva projekt". Vilken strålande redovisning av skattemedel.
Malmö mansjour gav upp 2005 då dom plötsligen nekades mer stöd pga just dålig redovisning.

Årets dödsoffer bland pappor och män har vi inte än. Just Jul och nyår blukar det bli en topp. Av de 1.516 personer som tog sitt liv 2005 var 1.219 män. Än har jag dock inte hittat en enda rad som sätter det i samband med de groteska villkor män i Sverige lever under när det gäller framförallt familjepolitiken.

För fan, när ska folk vakna?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: