daddys

Beware the fury of a patient man

Litet axplock från nyhetsflödet

Kategori: Jämlikhet

Tänkte jag idag skulle ta en titt på de nyheter som man just nu kan få sig till livs via våra minst sagt enkelriktade nyhetsmedier.

Vi kan ju börja med tidningen kvällsposten som rapporterar om en aktion som 100 kvinnor i Malmö tydligen genomförde i veckan. Dom hade tydligen sminkat sig gula och blåa i nian och ställt sig på torget i Malmö för att protestera mot den manliga misshandel som kvinnor måste utstå. Och det är helt fine med den här bloggaren. klart man skall få protestera mot vad man vill i en demokrati. Det jag reagerade på i artikeln var uppgiften som reporter Eva Sternäng, naturligtvis helt obelagt slängde ut:  300 000 kvinnor blir misshandlade av män årligen. Enligt den senaste brottsstatistiken från BRÅ så anmäldes ifjol 82 262 fall av misshandel inkl. grov i vårt land 2007. Av dessa fall av misshandel riktades 26 857 stycken mot kvinnor. Det innebär för det första att 55 405 fall av de anmälda fallen av misshandel 2007 riktades mot män. BRÅ skriver att det inte finns någon statistik över mörkertalen men skriver att det kan vara så illa att endast 25% av fallen anmäls. Det skulle alltså innebära att om man antar det allra värsta och räknar så högt det bara går skulle antalet fall av misshandel mot kvinnor kunna uppgå till hela 107 428 fall per år. Som alla som läst matematik i grundskolan fattar är det stor skillnad mellan 300 000 och 107 428. Dessutom säger BRÅ ingenting om att det är män som misshandlar, vilket innebär att i dessa tal ingår även kvinnor som misshandlas av andra kvinnor, samt av sina egna barn. Om man dessutom skulle anta att mörkertalet är lika stort vad gäller män som misshandlas (själv tror jag att mörkertalet där är betydligt större då män inte är lika benägna att anmäla) så skulle den siffran alltså uppgå till 221 620 fall per år.

Dagens nyheter rapporterar att svenska kvinnor blivit grundlurade av staten . DN menar att det är ett svek mot kvinnorna att dom inte får folsyrepiller under deras fertila period. Forskare har kommit fram till att folsyra kan minska risken för ryggmärgsbråck hos foster nämligen. Då måste man ju ställa sig frågan om inte även männen blivit grundlurade och svikna. Mig veterligen är man väl två om ett foster...?

DN igen. Lisa Bjurwald anser i sin ledare att vi dömer ut vice presidentkanditaten Sarah Palin enbart för att hon är kvinna. Lisa menar att vi borde (citat) "prisa Palins imponerande sätt att ta kontroll över ny arena" Kan tokfeminismen beskrivas mycket tydligare än så här. Här uppmanas vi alltså prisa en kvinna som bl a är starkt emot fria aborter, livstidsmedlem i national rifle association, stark förespråkare för dödsstraff, mot homosexuellas rättigheter, för att borra efter olja i Alaska (drill baby drill), kallar Barack Obama för terrosrist  och som tydligen anser att man borde bomba både ryssland och Iran. Tydligen ville tokfan också stämma amerikanska staten för att dom skulle tvingas ta bort isbjörnen från listan över fridlysta djur. Fast hon är ju kvinna gubevars...

I både Aftonbladet och Expressen är det krigsrubriker idag om artisten som misshandlat sin sambo . Gud förbjude att någon skulle få för sig att jag på något sätt försvarar ett sådant beteende. Kvinnan menar i o f s att det är hon själv som tillfogat sig de skador hon fick den aktuella kvällen. Hon vill inte anmäla sin pojkvän som hon menar är helt oskyldig. fan trot. Som sagt psykfall och idioter är lika vanliga bland män som bland kvinnor. Vad som gör mig lite undrande angående dessa artiklar dock är med vilken indignerad vrede de framförs. Det blir löpsedlar, följetonger och första sidor i evigheters evighet. (nån som tvivlar på att snubben redan är dömd)?  Var det någon som läste artikeln i Aftonbladet för nån vecka sedan om kvinnan som nästan torterade sin ex pojkvän till döds? Bl a hade hon visst dragit flera sex tums spikar rätt in i knäna på stackarn. Nä jag tänkte väl det. Det var nära att jag missade den själv. Artikeln var inte större än en notis och väl gömd långt inne i blaskan.

Och så till det som faktiskt gör mig riktigt jävla förbannad och upprörd. Yelah.net rapporterar om att förskolorna Tittmyren och Björntomten nu ska få sällskap av ännu en feministisk förskola. Nu står Umeå på tur där förskolan Rackartyget nu sållar sig till gänget. Nu ska barnen tydligen indoktrineras och hjärntvättas också. Ju mindre dom är ju lättare är det ju. Detta får dom stöd av kommunen för??!!  Nu formar kvinnorna framtidens feministsoldater till lydiga redskap i dess tjänst. Jävligt äckligt och ett klart övergrepp mot barn om ni frågar mig. Om detta hade varit Kina eller gamla Sovjet hade man ju hajat det men...för att citera min gamla kapten i lumpen när han blev så förbannad att han inte fann orden. Till slut kom det bara ut ett...usch fy och BLÄÄÄ! När SVT rapporterar om samma nyhet har man dock editerat bort ordet feminism. Där heter det att rackartyget är en förskola med genus i fokus

Slutligen är det tydligen inte bara vi manliga djur som har problem med att få träffa våra ungar. Det tycks vara ett problem även bland våra artfränder lejonen =) http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article3512968.ab

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

  • Martin säger:

    Mycket bra post (och blogg för den delen). Du är bokmärkt.

    2008-10-13 | 14:09:04
  • Daniel Svensson säger:

    Hejsan jag måste säga att din blogg är jätte bra :) Älskar att läsa den. Men har en kort liten fråga har du försökt att ta i kontakt med aftonbladet eller expressen om en sån här artikel? Eller möjligtvis Insider på tv3 ? (Varför just insider jo dom tog upp år 2006 ett avsnitt om hur lätt det var att bli fälld för våldtäkt som man)

    2008-10-13 | 15:27:58
  • Daddy säger:

    Hej. Vad kul att ni gillar bloggen. Det är roligt att skriva den också. Jämställdheten behöver fler människor som får upp ögonen och det verkar glädjande nog fler och fler få.



    Nej jag har inte kontaktat kvällspressen. Eftersom det till stor del är dom som får pisk av mig för dålig journalistik så undrar jag hur intresserade dom är att skriva ner sig själva.



    Insider är kanske ett bättre tips. Man kan ju alltid prova. Tack för tipset.

    2008-10-13 | 18:11:22
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Anders Granberg säger:

    Män är taffliga töntar som behöver all hjälp de kan få, och kvinnor är kunskapstörstande och behöver ta för sig. Se själv:



    http://www.shoppinggatan.se/nsearch/singleproduct?pid=4863



    http://www.shoppinggatan.se/nsearch/singleproduct?pid=4895

    2008-10-14 | 14:38:31
  • Metusalem säger:

    Jaha, så en man som klarar av att städa sitt eget hem, tvätta sina kläder, laga en bit mat och en massa annat (vilket de flesta svenska män redan kan) en sådan man är inte självständig nääähääj - en sådan är i "behov av lite hjälp på traven". Medan en kvinna som klarar av att tvätta sin egen bil, byta vindrutetorkare eller snickra ihop en enkel hylla - jaaaaa hon är ju en riktig Spider Women.

    2008-10-14 | 15:00:22

Kommentera inlägget här: