daddys

Beware the fury of a patient man

Fler krigare i jämställdhetens namn behövs

Kategori: Pappa

Idag får det bli två inlägg. Jag har precis fått svar på mina frågor även från Fp och C. Jag är visserligen tacksam för svaren, men också så upprörd att jag måste ta min pilbåge och spjut och ge mig ut på "krigsstigen" igen. Här kommer några citat från de svar jag fick.

Från Samuel Danofsky i Folkpartiet:
För folkpartiet betyder jämlikhet att villkor och möjligheter ska vara lika för båda könen. På de flesta områden inom vårt samhälle är det kvinnor som är diskriminerade. Det gäller t ex inom arbetsmarknaden och inom vården. Det finns dock ett par områden där män är diskriminerade. Ett exempel är inom vissa delar av äldreomsorgen.

Okej, ta vården som exempel. Män har idag ingen rätt till allmän "pappografi" trots att fler dör av prostatacancer än av bröstcancer. (kanske just därför). Män dör oftare i behandlingsbara sjukdomar. Män spenderar fler dygn av sitt liv på sjukhus.
På vilket sätt män diskrimineras inom äldreomsorgen, vet jag inte, men skall genast sätta mig och snoka i detta naturligtvis...


Han fortsätter sedan:
Pappor är enligt folkpartiet lika viktiga som mammor och det är skrämmande att som nyligen , läsa att pappor endast kommer på femte plats för barn när det gäller personer de tyr sig till.
Här refererar han alltså till KPs enkät som barn fick besvara på nätet. Där pappan t o m kom efter "ingen" då barnen frågades om hos vem man helst söker tröst. Jag undrar hur många barn han har tröstat den där "ingen"?
I slutet av hans brev fick man dock i rättvisans namn en liten smula hopp. Där skriver han:

Man kan dock se en snedvridning i praktiken och att myndigheter etc har en syn som gör att modern alltför ofta är utgångspunkten för barnets behov vilket kan drabba fadern och barnet på ett ofördelaktigt sätt. Detta är något vi är medvetna om och försöker titta på när vi utvecklar vår politik inom det sociala området.
Tack för det!

Och så Centern som då faktiskt säger sig ha kommit på att även män diskrimineras. Detta skriver man om det:
Tack för ditt mejl. Kvinnor och män har inte lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter. Fördelningen av makt och inflytande är ojämn. Möjligheterna till ekonomiskt oberoende är inte lika. Villkoren i fråga om företagande, arbete och arbetsvillkor skiljer sig. Det råder inte ett delat ansvar för hem och barn. Det könsrelaterade våldet är omfattande. Både män och kvinnor diskrimineras på grund av sitt kön i Sverige.
Någon annan som ser en viss dragning åt den feministiska retoriken i detta? Vad tror ni dom menar när dom säger "det könsrelaterade våldet?"Först drar man alla påstådda orättvisor mot kvinnor, sedan avslutar med att säga att även män diskrimineras. Hå hå ja ja...
Man fortsätter sedan och skriver om vad man gör för att komma tillrätta med problemet.
Vi arbetar dock aktivt för att göra samhället mer jämställt - för både män och kvinnor. Alliansen införde bland annat en jämställdhetsbonus som ökar incitamentet för föräldrarna att dela föräldraförsäkringen jämt mellan sig. Vi tror på att jämställdhetsarbetet ska ta sin utgångspunkt i individen och vara ett naturligt inslag i förskolan, grundskolan, gymnasiet, högskolan/universitetet och på arbetsplatser. Det är ett tankesätt som behöver komma naturligt för oss under vår uppväxt och inte pådyvlas på oss som värderingar.
Tror dom på fullt allvar att en "jämställdhetsbonus" ska få papporna att plötsligt dela på ansvaret för barnen? Snälla politiker, ....Män ses inte som en särkilt viktig förälder av lagstiftarna, socialtjänsten och domstolarna. Har ni hört uttrycket att människor växer med ansvar? Hur kan ni kräva att männen skall ta sitt, när ni samtidigt fråntar dom ansvaret genom att stifta lagar som diskriminerar mot män på ett sätt som saknar motstycke sedan apartheid lagarna försvann i sydafrika? Och vad gäller snacket om att ha jämställdhet som ett naturligt inslag i skolan...ett i grunden bra förslag, men vem sätter agendan? Idag är det de feministiska dogmerna som härskar. Man sätter idag likhetstecken mellan feminism och jämställdhet. Man öppnar t o m feministiska daghem...sorgligt.

Socialdemokraterna sade sig i sitt svar jobba för ökad jämställdhet. Det blir för mig en hycklande lögn då man samtidigt definierar sig som ett feministiskt parti. För mig är feminismen det ojämförbart största hindret mot sann jämställdhet. Dessa två är som eld och vatten och kan aldrig någonsin samexistera. Vad gäller FP och C vet jag inte om även dom definierar sig som feministiska, men jag tycker deras svar på mina frågor talar ett rätt tydligt språk.

Vi män i Sverige lever idag i en helt ohållbar situation. Vi diskrimineras av samma stat som skall vara vår garant för att slippa bli diskriminerade. Jag vill uppmana alla mina läsare, män som kvinnor som håller med om vad jag skriver, och som jag längtar efter ett fritt och jämställt samhälle att sätta sig framför datorn och protestera. Alla partier har hemsidor  där deras mailadresser står.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer


Kommentera inlägget här: