daddys

Beware the fury of a patient man

Folkpartiet och jämställdhet

Kategori: Politik

sabuniMed tanke på att det är en folkpartist som just nu är jämställdhetsminister så får jag nog erkänna att det mycket klena gensvaret jag fick angående mina 10 frågor från just detta parti, var nedslående.

Jag fick två svar från ledamöter från detta parti. Båda vägrade svara på en enda fråga. Vad gäller Nyamko Sabuni som är ansvarig för frågor gällande just jämställdhet har jag tidigare försökt få svar angående diverse frågor, men aldrig fått något svar.

Åtminstone denna medborgare tycker att man med fog kan förvänta sig att med de enorma löner och resurser dessa människor har, samt vad vi svenskar betalar varje år för vår regering och riksdag kan förvänta sig rätten att få substansiella svar på frågor och synpunkter som man skickar  dessa våra folkvalda.

Dessutom är dom ju skyldiga att svara utifrån den definition på demokrati som ju den svenska staten säger sig utgå ifrån. Nyamko svarade inte på mina 10 frågor för övrigt. Sabuni kallar sig trots sin post som jämställdhetsminister inte för feminist, utan menar att hon är liberal och att "underepiteterna kan man se på som man vill. Det är ju åtminstone ett litet steg framåt. Hon har även tagit upp problemet med det samkönade våldet i hemmet, men att gå så långt som att adressera kvinnors våld mot män vill, eller törs hon inte. Förslagen från detta parti i frågor om jämställdhet har hittills inskränkt sig till obligatorisk gynekologundersökning av invandrarflickor, samt en lag om att både mamman och pappan skall dela lika på VAB dagarna, d v s vara hemma lika många dagar med sina sjuka barn. Det är väl inte ett så dumt förslag egentligen? Men det föll inte i god jord och hamnade i papperskorgen.



Gunnar Andrén
Gunnar Andrén

Gunnar andrén är ledamot för Stockholms län och även riksdagens flitigaste debattör då han har synts i riksdagens talarstol över 100 gånger. Han jobbar med finans och skattefrågor. Han svarade först med att han skulle publicera mitt namn på sin blogg samt vidtaga andra åtgärder om jag inte genast upphörde med att hota politiker. Därmed bröt han mot flera demokratiska grundprinciper. Det han menade med hotfullt var den meningen där jag skrev att hans svar, eller uteblivna svar skulle publiceras på min blogg. Han beklagade att han p g a mitt hotfulla mail ansåg sig förhindrad att svara på mina, som han sa, viktiga frågor. Jag skrev då ett svar till honom och förtydligade att detta aldrig vart menat som något hot, utan snarare en upplysning. Enligt tryckfrihetsförordningen är jag inte skyldig att upplysa om detta alls, men jag tyckte ändå att det var sjysst.

Efter mitt förtydligande mail så såg han mer nyktert på min formulering, men några svar på frågorna fick jag inte ändå. Det var så många som ville ha svar på allt möjligt så det fanns inte tid. Att det är fler än jag som har haft svårt att få svar från denne ledamot
fann jag då jag gjorde en snabb sökning http://hd.se/kultur/2009/01/25/gunnar-andren-svarade-foerst-men/



Tina AcketoftTina Acketoft

Tina är Ledamot för Västra Skåne och kallar sig för liberal feminist. Av vad jag kunnat utläsa av vad hon menar med den definitionen så handlar det precis som all annan feminism om orättvisor mot kvinnor utförda av män. Att motsatsen förekommer nämns inte någonstans i det hon skrivit. Inte vad jag kunnat hitta i alla fall.

Hennes svar på mina frågor var så kortfattat att jag kan publicera ut det i sin helhet. Det löd som följer:

det området du ställer frågor kring är viktigt och bör behandlas med balans och sans. Tyvärr tycker jag att vissa av dina frågorna utgår från en märklig vinkel vilket gör att jag inte känner jag kan svara på ett sätt som tar frågan på det allvar den förtjänar. T ex är fråga nr sex helt omöjlig för mig att kommentera. Hur ska jag kunna svara för vad eller hur någon av de andra 348 ledamöterna, och fler eftersom det har tillkommit och avgått ett stort antal sedan dess, har agerat? Frågan bör i så fall ställas till dåvarande ansvarig minister. Du får gärna återkomma med tydligare och mindre vinklade frågor så ska jag försöka svara konkret.

Att mina frågor utgår utifrån en märklig vinkel är ju förståeligt då denne politiker inte förr tycks ha reflekterat över denna vinkel gällande jämställdhet förut. Hur dom skulle kunna bli tydligare förstår jag inte.

Nå, detta var alltså skörden från det liberala folkpartiet. Också det ett parti som inte direkt rosar marknaden i SKOP undersökningarna. 6% i den senaste vill jag minnas.

Jag åtekommer med de svar jag fått från Moderata samlingspartiet i nästa inlägg. Det var för övrigt det parti som jag fick flest svar ifrån. Visst är världen lustig ibland. Här har jag gått och trott ett helt liv, på dom som säger att Moderaterna är emot jämställdhet och rättvisa, och endast ser till de välbeställda  och besuttna. Och kanske ligger det ett korn av sanning i det. Själv har jag drabbats ekonomiskt av deras politik, då jag har svårt att gå igenom detta och samtidigt fungera i samhället. Men vad gäller frågan om sann jämställdhet mellan könen verkar dom i alla fall vara det parti som vill mest, och aktivast driver den frågan. Det är också det parti som är ojämförligast mest framgångsrikt i Sverige just nu. Jag undrar om det kan ha ett samband?

Kan en anledning vara att att dom är det parti som inte kallar sig feministiskt? Så här skriver dom på sin hemsida under rubriken: "Är moderaterna ett feministiskt parti":

Vi kallar oss inte för ett feministiskt parti i partiprogrammet. Vi har dock enskilda politiker och medlemmar som kallar sig feminister. För oss är jämställdhet en självklar fråga eftersom det är en frihetsfråga. Att vi inte på papperet är ett feministiskt parti innebär inte att vi motsätter oss att män och kvinnor ska ha likvärdiga rättigheter och skyldigheter. Tvärtom. Diskrimineringen av kvinnor kan beskrivas i termer av strukturer, roller och grupper. Men vi vill inte att problemet ska lösas på kollektiv nivå. Det är individer som drabbas. Det är individer som låses in i roller, som motverkas av strukturer och som blir generaliserade som medlemmar av en viss grupp. Vi ser att genussystemet beskär individers frihet. Vi ser att män och kvinnor i dagens samhälle inte har likvärdiga möjligheter. Med eller utan feministbegreppet som vapen vill vi förändra detta.

Jag tycker det är rätt klokt. Men jag vill dock betona att daddys blogg är politiskt obunden. Jag redovisar vad politiker och deras partier skriver och säger, sedan lämna jag det upp till var och en att tolka och bestämma själv. Själv är jag rätt less på vårt tröga och ineffektiva politiska system och har aldrig före det hemska som nu drabbat mig engagerat mig något särskilt. Men mitt problem med mitt barn som behandlas vedervärdigt löser man inte på lokal nivå. Då måste man väl in och dansa med dom tunga elefanterna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,


Kommentarer

  • L.P säger:

    Att dessa människorna bra av dagsljus,har de nog inte fattat ännu...



    Det är så jämställdhet och sanning skapas,öppna dörrar,och att inte gömma huvudet i sanden.



    Bra jobbat,D



    Dags att även låta orden gå ut i samtliga föreningar och dess flera tusentals medlemmar,så att politikerna fattar att vi,föräldrar finns och att vi aldrig slutar kämpa.



    Vi har rättigheter,våra barn har rättigheter,istället kränks vi och våra barn gång på gång.



    Vi tystar aldrig!



    mvh L.P



    www.pappa-barn.se



    För pappor och våra barns rättigheter.

    2009-04-12 | 20:31:01
  • Rospiggen säger:

    Den ena svarar inte, den andre är direkt otrevlig och den tredje ber om en annan vinkling!?



    Och de här personernas löner betalar jag, det är ju helt absurt!

    2009-04-12 | 20:31:40
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • Mikael Karlsson säger:

    Att du kanske fick så klena svar beror på att man prioriterar jämstäldheten för kvinnor och deras ställning i samhället. Jag får återkommande mail om hur man arbetar för kvinnor som befinner sig i utsatta situationer. Man skriver sällan om hur barnen diskrimineras i sammhället. Jag ser klart att man svikit barnen som befinner sig i utsatta situationer efter som de mailen som man skickat.



    Det kanske är dags att tillsätta en grupp som arbetar för våra barn i samhället.



    Personligen har jag lagt Mamma och Pappa frågorna på hyllan eftersom jag anser att man från flera håll utgår med en falsk agenda om att man kämpar för barnen men i själva verket arbetar som haverister för könsfrågor och inte för sakfrågor.



    Jag har också sett att man nu i föreningar försöker rekrytera väljare till partier i föreningarna. Jag som trodde att föreningarna var partipolitiskt obundna?!?



    Man lär så länge man lever.

    2009-04-12 | 20:39:10
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Tommy Jonsson säger:

    För politiker är barnet ointressant. De avger inga röster.

    Kvinnoorganisationer får mycket pengar från bl.a. staten och har då möjlighet att lobba kring mamma-barn frågor.

    Vi föräldrar som vill åstadkomma en bättre jämlikhet kring barnet marginaliseras som rättshaverister.

    På kvinnofridens altare offras barnet.

    2009-04-13 | 09:50:55
  • L.P säger:

    Helt rätt,Tommy.



    Men männen/papporna utgör andra halvan av befolkningen med rösträtt(mina horn sticks nog nu..hehe)



    Det var nån extrem feministisk kvinnogrupp som uttryckte att pappan är deras farligaste fiende,och det kan nog stämma väldigt väl,då vi kämpar för våra barn.



    Och att släppa föräldra/pappa frågan är bland det sämsta man kan göra,då frågan bl.a har med UF och barnets rätt att göra,umgängesrätten är en del av denna fråga,men som ofta kränks av flertalet instanser i samhället bl.a FR och dess utredare,som i de flesta fall tar parti för en vuxen part(istället för att bejaka barnet),oftast är denna part modern,vilket kan få förödande konsekvenser för barnets rätt till sin manliga förälder.



    Och alltför många pappor har redan tagit sina liv i ren förtvivlan,alltför många barn mår psykiskt dåligt.



    Dessa föräldrar och barn lider i det tysta,Men samhället lyssnar inte på dessa rop på hjälp,istället blundar samhällets politikers och medborgare runt om oss.



    Det är oerhört tragiskt,dessutom i ett land som alltid strävat efter att vara ett framåtsträvande land,i jämlikhetens tecken.



    Till och med i miljöfrågor är vi extremt engagerade,men inte i dessa viktiga frågor som rör pappor och barn som separeras från varandra.



    Att politikerna gömmer huvudet i sanden,visar bara på att de inte vill/kan förbättra situationen för varken barn,eller fädrar.



    Just därför ska vi fortsätta att engarera oss tillsammans och aldrig ge upp,eller tystna.





    L.P



    www.pappa-barn.se

    2009-04-13 | 17:55:00
  • Mikael Karlsson säger:

    Vill inte göra dig besviken men Halva befolkningen utgörs inte av män. Sverige har en majoritet av Kvinnor.

    2009-04-13 | 20:03:06
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Mikael Karlsson säger:

    Citat:



    Det var nån extrem feministisk kvinnogrupp som uttryckte att pappan är deras farligaste fiende,och det kan nog stämma väldigt väl,då vi kämpar för våra barn. Slut citat.



    En Pappa-barnare ”eller ett par” har påstått att Kvinnorna är inte deras största fiende utan andra pappor. Hur ställer du dig till det?



    Citat:



    men som ofta kränks av flertalet instanser i samhället bl.a FR och dess utredare. Slut citat



    Kränker inte föreningen du representerar Pappor och barn när de i första hand lagt upp bilder på andra forumiters barn i sin avatar? Föreningen har ju accepterat agerandena igenom att inte åtgärda problematiken.



    Är det inte kränkande mot barnet när man på erat forum namnget medlems barn?



    Är det inte saboterande och rent av livsfarligt att någon i eran förening skickar ”falska” orosanmälningar och konstiga brev till medlemmar som inte riktigt håller med i era åsikter?



    Några av sakerna har hänt mer än en medlem och är lätta att spåra eftersom man ser hur breven skrivits.



    Är det så att erat arbete går ut på att skrämma väck de som inte är av samma ståndpunkt som ni med okonventionella metoder?!?..



    Jag måste ställa dessa frågor eftersom du starkt pekar på hur illa myndigheterna agerar mot enskilda föräldrar samtidigt som det är ganska känt att den förening som de om och om gärna lägger upp reklam för.



    Frågorna är ju högst relevanta eftersom man pekar på hur illa det gått för vissa ”Pappor” som kämpat.



    Tacksam för svar.

    2009-04-13 | 20:57:59
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Anonym säger:

    Mycket av det du skriver är off topic,Mikael.



    Kan du vara vänlig att hålla dig till ämnet som Daddy lagt upp istället.



    Mvh L.P



    PS..Detta är enda svaret du kommer erhålla från mig.

    2009-04-13 | 22:19:42
  • daddy säger:

    Var snäll och håll personliga motsättningar utanför kommentarerna här. Jag vet vad ovanstående handlar om och detta är just en stor anledning till att jag har lagt ner allt engagemang i de föreningar som säger sig företräda fäder, trots att dom så väl behövs.



    Det var Valerie Solana som skrev i sitt S.C.U.M manifest att barnapappan är "vår farligaste fiende, ty han ser vad vi gör". Hon skrev vidare att "mansidioten blir vår mäktigaste allierade i kriget mot barnapapporna och att vi skall spela ut dom mot varann"



    Detta lyckas dom med gång på gång. Mansdidioter tolkade jag som manliga medlöpare och feminister, medan barnapapporna var sådana som tex jag, som inte stoppar för något i kampen för mitt barn, för det Mikael är vi överrens om att det handlar om i det lilla perspektivet. I det stora perspektivet däremot handlar det om två kön på jorden som inte ges dom rätta möjligheterna att få kärleken att regera på denna planet, utan istället bussas mot varann som två kamphundar.



    Men så länge vi låter prestige och ego styra oss i vår kamp för detta så är begreppet mansidiot en helt adekvat beskrivning. Detta oavsett om man är barnapappa eller inte.



    Pappaorganisationerna förstörs av inre stridigheter, men om någon nu prompt måste hålla på med denna idioti, så gör det inte här. Sätt på er handskar och gå in i ringen istället, och låt bäste man vinna.

    2009-04-13 | 23:21:13
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Mikael Karlsson säger:

    Jag föstår vad du menar Daddy, MEN, det finns ett men, De interna stridigheterna är ju igentoligen inte så interna. Vad jag lyfter fram är mer att om man nu sitter och snackar för en sak, måste man också kunna svara för sig. Det är inte direkt någon feminist som skapat dessa motstridigheterna som finns.



    Grundare och till så lika ordförande för en annan förening som styrker att det är en MAN som gjort vissa av tillgreppen och även den stödjer tankesättet som jag beskrivit ovan har ju knappast med nån feminist att göra. Allt sådant finns dokumenterat och sparat. Jag tycker det är märkligt att man både kan acceptera sådana tilltag samtidigt säga att man värnar om barnen.



    Går man sedan in och skriver i kommentarerna här om sin förening och pekar åt oika riktiningar samt använder din blogg för att komersiellt syfte att ragga medlemmar bör man också kunna svara rakt och konsikvent på kommentarer och fråger som uppstår.



    Jag förstår mycket väl att du inte vill bli indragen i denna problematik, Du har ju kunskapen och mycket fakta bak dina skrivelser. Det tycker jag är beundrandsvärt.



    Jag kan känner också att jag vill barns bästa när det kommer till frågor gällande vårdnad, Boende och umgänge. Men det är sällan i lagen det benämns med kön om vad som gäller. Det finns i vissa små frågor men inte i det stora hela.



    Jag blir också lite rädd när jag från samma person som jag tidigare ställde frågan till hittade denna kommentaren från vederbörande:



    Citat: Faktum är att många gånger så är det männen som föregår med gott exempel(vi behöver bara snegla på vår egen förening som är ett utmärkt exempel)Slut citat.



    Jag undrar vem eller vad som skapar det som du menar är två stora hundar som bussas på varandra. Det är nog vi själva med de agerande och de tanke sätt som vi har själva.



    Jag menar att jag definitivt inte "under snart ett års tid" sett pappor föregå med gott exempel. Som du själv säger, Man lämnar ju dessa föreningar av vissa anledningar.

    2009-04-14 | 01:28:07
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • daddy säger:

    Vem som har rätt eller fel i den inflammerade debatt som pågått ett bra tag nu på andra föräldraforum bryr jag mig inte om. Det gagnar inte mig eller min dotter. Om det är feminister av endera kön eller inte som ligger bakom bryr jag mig inte heller om.



    Att det skadar denna viktiga fråga bryr jag mig dock om och jag VILL inte att detta debatteras här.

    Detta har ingenting att göra med vad denna blogg handlar om d v s jämställdhet och rättvisa.



    Det handlar inte om kön. Det handlar om visdom och förmågan att se bortom sina egna behov och sitt eget ego. Något som bägge könen är lika förmögna respektive oförmögna till. I vissa fall är det männen som föregår med gott exempel, i andra fall är det kvinnor. Jag har läst en del andra forum och blivit både förskräckt och ledsen över hur man tilltalar och behandlar varann där. Varför?

    Vi vill ju alla samma sak.



    Personliga motsättningar kan man lösa privat.

    Här skall det dock inte göras. Därom hoppas jag nu att vi är överrens. Jag vill inte behöva gå in och plocka bort inlägg. Jag har bara behövt göra det två gånger de sista 6 månaderna. Jag vill ha en öppen debatt där sakliga argument rörande sakfrågan får diskuteras. Men när det blir personligt, så drar jag gränsen.

    2009-04-14 | 05:35:26
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Mikael Karlsson säger:

    Ja du har rätt Daddy, Jag har dock inte sett det som "Personliga påhopp".

    2009-04-14 | 06:31:53
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Tommy Jonsson säger:

    Vad beträffar fiender till barnet och faderns rätt så var jag helt okunnig då mitt barn föddes. Jag bara trodde en massa som var helt fel. Ansvaret för det var mitt eget och sedan har jag också handlat fel i många situation. Vi har också en viktig fiende i oss själva och naturligtvis i andra män. Vi skyndar gärna till kvinnors skydd, väl och ve.

    Vi män i föreningar och bloggar är också duktiga på att riva varandras sagoslott.

    2009-04-14 | 08:51:03
  • daddy säger:

    Väl talat Tommy.

    Jag var precis som du fullständigt vilse i myndighetssnåret då detta hämde mig för tre år sedan- Tänk om man vetat då det man vet nu. Men jag hade inte brytt mig om att sätta mig in i dessa frågor. Visst hade man sett på TV pappor utklädda till superhjältar med banderoller osv, men man tänkte att så lan det ju inte bara här.



    Så händer det då plötsligt och som vanligt så hår man på mina efter mina tills man till slut är så söndersprängd att man knappt fungerar längre, men om man är lite full i fan så lär man sig. Man börjar studera lagar, ta reda på sina rättigheter (för dessa är könsneutralt skrivna). På det sättet blir man en smärtsam finne i röven på de tjänstemän som så enkelt mosade en vid det förtsa försöket.



    Jag rekommenderar samtliga som hamnat i kläm hos myndigheter såsom socialtjänsten att genast läsa 1.Socialtjänstlagen 2.Föräldrabalken och 3. Förvaltningslagen. Ni kommer att hitta flera paragrafer som dessa myndigheter bryter mot.



    Socionomer har säkert tenterat dessa lagar i sin utbildning, men vad jag märkt är att dom i allmänhet inte minns så mycket av vad dom läst. Studera dessa lagar dag och natt tills ni kan alla viktiga paragrafer utantill. Då kommer ni att bli väldigt obekväma för tjänstemän som bryter mot dom, och det gör dom hela tiden.



    Mikael Karlssons sida http://www.vardnads-umgangeslagar.se är en utmärkt källa till kunskap som rekommenderas.

    2009-04-14 | 17:05:21
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Jakobsson säger:

    Har ingen aning om vad osämjan handlar om och vill inte veta, men...........

    Debatten om barns rätt till båda föräldrarna och falska anklagelser i vårdnads tvister orsakas obotlig skada av all osämja i föreningar och stiftelser. Det kommer att förlänga kampen med tiotals år eftersom endast en massiv enighet kan driva på en förändring. Jag tillhör inte de optimister som tror att information om hur det fungerar i vårdnad Sverige har den minsta effekt, här är det bara fråga om att agera för att göra frågorna synliga och få med så många som möjligt på tåget. Politiker och gammelmedia är inte ett dugg intresserade av hur det är "egentligen" varken vid val eller annars. Rocks och andra tok feminister, har drivit stenhårda kampanjer och journalister har offentligt "straffat" varje person som försökt nyansera bilden. Detta har inte något att göra med omsorg om barn eller idealism, nej frågan är stenhårt ekonomisk. Ju mer klirr i kassan desto mer pengar till offer industrins aktörer och ingen skall tro att de släpper de lönsamma uppdragen för lite information. Förnärvarande ligger det 800 miljoner i potten och det skall till mycket idealism för att övertrumfa det.

    http://www.aftonbladet.se/wendela/article1256039.ab

    Se bara på fallet med den stackars flickan som tog sitt liv före våldtäckts rättegången!

    Absolut ingen inom gammelmedia frågar sig om det kanske är så att någon drivit flickan för långt och för hårt, att hon inte fått en chans att berätta hur det verkligen varit eller ta tillbaka berättelserna om de varit osanna. Enligt åklagaren var ju förhören så dåliga att de inte räckt till i domstol ändock så är mannen dömd enligt gammelmedia. Jag har sett hemska barnförhör när det varit ungdomar som vill ändra sin berättelse mot förhörsledarens vilja. Jag säger inte att det är på ena eller andra viset bara att gammelmedia inte är minsta intresserad av personerna bakom tragedin, utan här driver man ett politiskt projekt utan hänsyn eller medkänsla.

    Det är hemskt att höra och läsa hur den hysteriska dansen runt guldkalven fortsätter i livet och i döden.

    Stackars flicka, jag skulle vilja gråta.

    2009-04-14 | 17:15:56
  • Leroy säger:

    Har redan gråtit tillräckligt. Hoppas att alla politiker vaknar och väljer att se att alla barn har två föräldrar. Låter det få hanlda om vilja läåmplighet och förmåga och att den får en chans att bevisas utan att det skall få löna sig att höja rösten.



    Väntar med spänning på nästa partis svar på dina frågor.



    Leroy

    2009-04-14 | 23:55:51

Kommentera inlägget här: