daddys

Beware the fury of a patient man

Gästbloggare nr 1 samt övrig uppdatering

Kategori: Pappa

Tommy JonssonAtt jag valde detta foto att illustrera dagens gästbloggare beror på att det är just Tommy Jonsson som har gjort dom två hästarna till Robin och Rania. Att det blev en liten felstavning är högst sekundärt. När Tommy var här hos mig på besök i våras så frågade han vad mina barn hette, sedan tog han sin morakniv och försvann ut i skogen. En stund senare kom han tillbaks och gav mig dessa två hästar. Ängeln som står i mitten är den Rania fick i julklapp av mig och som lyser i alla regnbågens färger när man sätter på den. Hennes bästa julklapp och som var en så viktig del i vår nattningsritual. På den tiden vi tilläts ha sådana.

Tommy Jonsson har levt ett liv som få av oss vanliga människor ens kan föreställa oss. Han blev berövad sin högt älskade dotter av en mor som utfört en misshandel så grov mot både pappa och barn att det är en fullständig gåta för mig och många andra att det inte ens går under brottsbalken.
Härmed lämnar jag ordet till Tommy Jonsson och hans kortfattade historia om hur han och hans dotter slets ifrån varandra med tillbörlig hjälp från våra myndigheter som bara accellererar illdåden under sin käcka paroll "för barnens bästa".

Tack Daddy, jag klara inte själv att blogga så jag deltar gärna som gästbloggare hos dig. Jag ger därför en kort presentation av min dotter Emelie och mig. Mitt helvete varade bara i ca. 12 år och under de åren lyckades jag bara träffa henne under totalt 6 timmar.

Jag kan ju nu se vad det kostade mig. Mitt företag, villa i Stockholm och min hälsa. Det som nu känns värst är att jag nu har en 21 årig dotter som tvingas hata mig av moderns familj och kalla mig en äcklig podofil och säga upp bekantskapen med mig. Att hon haft ett helvete och saknat mig har jag förstått, med flytt från hemmet och skolan vid 13 års ålder. För ett år sedan träffade jag henne under 18 timmar hon hade inget jobb och ville inget ha. Hon hade inga framtidsplaner och ingen framtidstro.

fatherlessHon var nöjd med att socialen betalade hennes hyra och 300 Euro per månad. Hon hade då just gjort slut med en pojkvän och sällskapade med hans 29 årige bror som själv var separerad med en 6 årig son. Sedan ett halvt år är hon tydligen singel.

Det som känns bäst nu är all den tid jag lagt ned på lobbing för en bättre behandling av barnets behov av båda sina föräldrar i lagstiftningen och de TV program, tidningsartiklar och seminarier jag deltagit i. Det ger inga pengar till en fattigpensionär men pengar behövs inte för att man skall må bra. På resan har jag träffat massor av fantastika pappor och barn. Rania och Daddy är två av dem. Tack Daddy för att vi fått höra Rania sjunga och prata och för att du visat bilder på denna fina flicka. På resan har jag träffat många underbara kvinnor och män som kämpar för barnets rätt till båda sina föräldrar.


Tommy Jonsson

Den utlovade gästbloggen med Christer Cuñat tog lite längre tid än planerat att genomföra. Men det har jag all förståelse för. När man efter ett år inte fått se sina barn, misstänkt för grov kvinnofridskränkning utredd av en polis som verkar ha allt annat än bråttom och som visat sig fullständigt ointresserad av att ta del av all bevisning som bortom allt tvivel visar att mamman ljuger. Efter ett år av desperata försök att tala med väggar och dörrar som slängs igen i ens ansikte. Då är det när man äntligen hittar någon som vill lyssna plötsligt inte lätt att på ett enda blogginlägg veta vad man skall säga. Inget har ju hjälpt hittills. Men Christer sitter under stor vånda och går igenom sina pärmar med myndighetsbeslut och sina ljudfiler för att försöka sammanfatta detta års helvete.

Själv var jag på möte med Lotta Anberg och Kristina Bäckstrand i Tordags. Med mig hade jag min moster som jobbar som kurator i grannkommunen. Hur utfallet av det mötet blev kommer jag att få vänta ytterligare en tid på att få reda på. Jag är relativt säker på att dom läser denna blogg, så jag ber att få hälsa och tacka för ett trevligt bemötande. Men det har jag sett förr så det säger mig inte så mycket. I stort sett alla avrättningar som gjorts på mig hittills har ju skett under artiga och förstående former. Så jag väntar tills dom leverarar sin utredning innan jag trycker på flipp eller flopp knappen. Jag väntar också till dess innan jag eventuellt lägger ut ljudfilen från mötet. Dom lovade mig att denna utredning skulle prioriteras, och att jag inte skulle behöva vänta länge.

BRÅ har kommit till en revolutionerande slutsats

Eller revolutionerande är den ju egentligen inte, men för att komma från en statlig myndighet i detta konungarike är detta inget mindre än en ren sensation. BRÅ har nämligen efter 35 års existens lyckats komma fram till att även kvinnor kan vara förövare. Läs artikeln här. För oss som levt under terrorn från kvinnliga förövare under flera år är detta naturligtvis ingen nyhet. Så här skriver man bl a i artikeln "De flesta av kvinnorna dömdes till skyddstillsyn, ibland i kombination med vård. Vilket är ett betydligt lindrigare straff än vad en man oftast döms till i motsvarande fall. Men hur kan kvinnor komma undan den här typen av brott? Brist på bevisning är en uppenbar orsak, men även vår inställning till möjligheten att en sexualförövare skulle vara kvinna." Man skriver också att "Det finns anledning att tro att mörkertalet gällande kvinnliga förövare är stort eftersom brotten är svårutredda" i synnerhet då offren är pojkar.

Det där sista förstår jag inte riktigt. Varför är brotten mer svårutredda när det gäller pojkar? Kan det bero på dom som utreder möjligen?

Polis och åklagare är anmälda till Riksenheten för polisbrott


Angående Polis Maria Brage på barnhuset i Göteborg är hon samt åklagarna Per Åke Kvarnström och Sune Johansson nu samtliga anmälda till den riksenheten för polisbrott. Anklagelserna bl a gäller fäljande:

  • Åklagare Per Åke Kvarnström nekar att svara på frågan om han har genomgått den obligatoriska utbildningen för att handha ett fall som detta. (finns inspelat).
  • Både åklagare Per Åke Kvarnströn och hans semestervikarie Sune Johansson tar inte del av den bevisning inlämnad av min försvarare innan dom beslutar om två förhör av min dotter som allvarligt har skadat henne psykiskt. När dettapå pekas i ett telefonsamtal så hänvisar dom till ett tekniskt fel, men vill inte närmare klargöra vad detta tekniska fel skulle bestå av. (finns inspelat)
  • Ingen av åklagarna har närvarat vid något av de två förhören av min dotter trots att dom skall vara närvarande vid minst ett. (finns inspelat)
  • Polisman Maria Brage som ställer ledande frågor till mitt barn under det första förhöret samt ställer om samma fråga gång på gång trots att min dotter svarade på frågan redan första gången. Inte heller bryter hon förhöret trots att min dotter vid fyra tillfällen vädjar om att få slippa mer. (dokumenterat i förhörsprotokoll)
  • Maria Brage vägrar också mig att vara närvarande i medhörningsrummet vid det andra förhöret med hänvisningen att hon ju inte kan släppa in "förövare" på barnhuset. Hon underlåter dessutom att på uppmaning av mitt ombud lämna ett skriftligt intyg på detta myndighetsbeslut där hon redogör för skälen för detta beslut. (finns inspelat)
  • Polis Maria Brage uppmanar min 4 åriga dotter att rita bilder på sin pappas penis under förhöret på barnhuset i Göteborg. Ett klart sexuellt övergrepp på en 4 årig flicka. (Dokumenterat i förhörsprotokoll)
  • Vidare underlåter man att underätta min försvarare innan det andra förhöret med Rania hålls. Man ringer till Alexander Barkman som företräder mig i vårdnadsmålet, som i sin tur upplyser uppringande om att det är Advokat Peter Haglund som är min offentlige försvarare i övergreppsmålet. Han ger också vederbörande mobiltelefonnumret till Haglund, som dock inte har fått varken samtal eller meddelande på sin mobiltelefon angående detta förhör som han alltså var helt omedveten om.
  • Trots att polisen skyndsamt skall skicka förhörsprotokoll till mitt ombud så har detta inte skett. Trots två påtryckningar från oss. Vid den andra påringningen lovade man att protokollet skulle skickas samma dag. Istället kom ett nedläggningsbeslut, men inget protokoll. Då mitt ombud ringde upp och än en gång begärde in protokollet så hade man sekretessbelagt det med hänvisning till förundersökningslagen. Hur kan man göra det då det inte längre pågår någon förundersökning?

Jag väntar fortfarande på den speciella åklagarens beslut huruvida det skall inledas en förundersökning angående de brott som ovanstående människor har begått. Sedan är det familjerättens tur. Dom har nämligen underlåtit att vidareförmedla min anmälan om oro för Rania till familj och ungdom, vilket fick till följd att mammans anmälning registrerades först. Att familjerätten i Kungsbacka däremot meddelat Mamman om sagda anmälan är orsaken till de falska anklagelserna mot mig som poppade upp en vecka senare. I och med det har dom utsatt min dotter för en misshandel som inte bara är grov utan också förmodligen hade kunnat undvikas om Christina Pettersson på familjerätten gjort sitt plikt som socialarbetare. En revission på familjerätten i Kungsbacka vore synnerligen på sin plats. Om nu länsstyrelsen ser någon orsak till att förhindra att fler liknande övergrepp på barn får ske. 

Nämndemän och rådmän

I sin partiblogg hyllar hon den kontroversiella ex-polisen Monica Dahlström-Lannes arbete med målet mot Tito Beltran. Samtidigt är socialdemokraten Eva-Britt Dahlström nämndeman i Blekinge tingsrätt. Denne Dahlström arbetar inte bara
som nämndeman i karlskronas tingsrätt, hon sitter dessutom i fullmäktige och i barn och ungdomsnämnden i kommunen. Låte mig få citera några strofer ur hennes blogg:

"Jag garanterar att Monica just för att hon varit polis och för sina specifika kunskaper och sina offentliga åtaganden vet precis hur man agerar - och aldrig skulle komma på tanken att utsätta varken de som är inblandade eller sig själv för oproffessionalism.”

"Pappa-barnrörelsen med Alonzo, Söderberg med flera är enbart ute för att se till sina egna egons intressen."

"När pappor som är dömda för grov kvinnofridskränkning på mödrarna och som utsätter sina barn för sexuella övergrepp och misshandel med hjälp av Alonzo och partiska sakkunniga driver sin sak vidare kan jag bara uttrycka min avsky för ett sådant agerande."

Det är nämndemän som dessa som du som pappa riskerar att möta i tingsrätten då du kommer dit för att kräva rättvisa. Tror du att du kommer att få någon?

...Then think again.

I morgon kommer jag att posta ut filmen där man får se hur svenska poliser släpar en förtvivlad 11 årig pojke ifrån hans far med våld för att placera honom på Vassbo behandlingshem. Pojken som heter Ricky vill bo hos sin pappa. Men mamman tillsammans med soc har istället bestämt att Ricky skall omhändertas och sättas på detta behandlingshem som tydligen jobbar med något som kallas konsekvensmetoden. Det betyder exempelvis att köra ner pojkens händer i toalettstolen då han inte rengjort den tillräckligt noggrant.

Pappan har en ordnad social situation och är ostraffad.

Detta är vad Sverige idag anser är "Barnperspektiv" där barets bästa skall komma i första rummet. Att det i barnkonventionen och i föräldrabalken att rätten skall ta stor hänsyn till barnets vilja tycks inte rimma med den feministiska synen på  "barnuppfostran"

Hur har det blivit så här?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer

  • Tommy Jonsson säger:

    Förlåt Rania att jag stavade ditt namn fel. Så här i efterhand vill jag påstå att jag gjorde det för att få möjligheten att hälsa på dig när du åter får bo hos din pappa.

    Som trätäljare är det enkelt att tälja bort nedre delen av j:et så att det blir bara ett i kvar.

    Monica Dahlström Lannes är ytterst oproffessionell. Varför fick hon sluta som polis i Eskilstuna, sluta som lärare på polishögskolan och avgå från förbundsstyrelsen i Rädda Barnen?

    I hennes bok "Mot dessa vära minsta" där hon relaterar till 46 fall som hon haft och där alla var skyldiga och fälldes i domstol finns många förklaringar till varför ett barn inte berättar. Bland dessa skäl finns inte hypotesen att ingenting har hänt över huvud taget inte ens nämnt.

    Vad har hon då sin objektivitetsprincip?

    Hon menar också att man kan ställa ledande frågor och hypotetiska frågor till små barn.

    Inte att undra på att mödrar vallfärdade till Eskilstuna för att å hjälp av henne under slutet av 80-talet och början av 90-talet.

    Nu åker hon tydligen runt i Sverige som privatspanare, polis, åklagare, dommare, stödperson mm. En mycket farlig kvinna.

    I målet mot Tito Beltran ljög hon för dommaren och påstod att kritiken mot henne inte var vetenskaplig utan kom från en liten grupp fäder som varit misstänkta för övergrepp. I ett mål påstod hon att rädsla för att gapa hos tandläkaren berodde på att barnet utsatts för sexuella övergrepp?

    2009-08-09 | 00:19:26
  • Anonym säger:

    Hej Jocke,

    Jag läste citaten av den här nämndekvinnan:



    "Pappa-barnrörelsen med Alonzo, Söderberg med flera är enbart ute för att se till sina egna egons intressen."

    "När pappor som är dömda för grov kvinnofridskränkning på mödrarna och som utsätter sina barn för sexuella övergrepp och misshandel med hjälp av Alonzo och partiska sakkunniga driver sin sak vidare kan jag bara uttrycka min avsky för ett sådant agerande."



    Jag måste säga att det är ett gräsligt uttalande. Alla avskyr vi övergrepp och misshandel. Men hur kan hon dra alla över en kam som hon gör genom att namnge Alonzo och papparörelsen? Det torde vara anmälningsbart. Värt att pröva, tycker jag.



    Bevisbördan tycks de inte bry sig särskilt mycket om de där.

    Men alla är lika inför lagen. Uttalanden som dessa bör därför vara diskvalificerande.

    Pröva, vet jag.

    Kram

    Monica



    2009-08-09 | 03:37:02
  • Anonym säger:

    Och så vill jag skicka en liten blomma till Tommy också. Jag har inga ord som räcker för din berättelse.

    All styrka till dig!

    2009-08-09 | 03:38:23
  • S säger:

    MDL är en kvinna som verkligen sagt och gjort mycket underligt! Jag har visserligen inte tandläkarskräck så mycket nu som jag haft men jag kan garantera att min ovilja att öppna munnen hos tandläkaren aldrig berott på övergrepp. Varken fysiska eller psykiska och framför allt inte sexuella övergrepp! Hur kan hon uttala sig om en sån sak?!?

    2009-08-09 | 05:33:48
  • Daddy säger:

    Jag har fått ytterligare uppgifter om denna nåmndeman, fullmäktigeledamot och medlem i barn och ungdomsstyrelsen som fått mig att nästan svälja snuspåsen i ren förskräckelse.



    Det kommer mer inom kort. Och ja, hon skall anmälas. Denne kvinna skall inte döma i mål som har med barn och vårdnadstvister att göra. Dessutom ljuger hon så tungan blir svart.



    Det kommwe mer.

    2009-08-09 | 09:42:45
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Medborgare X säger:

    En kort reflektion och fråga om Alonso. Är det inte han som medverkade i TV för några år sedan och berättade att han blivit misshandlad av sin fru och hon hade sedan tagit deras gemensamma barn? Hade han inte skrivit någon bok om det? Rätta mig om jag har fel!

    2009-08-09 | 09:45:34
    Bloggadress: http://medborgarperspektiv.blogspot.com
  • KimhZa Bremer säger:

    Medborgare X:



    Boken heter "Ge inte upp". Ja, Alonzo syns ibland i rutan. Nu senast har det ju varit en del kontroverser i samband med ordförandeskapet i Pappa-barn (och hans privata näringsverksamhet), men min personliga uppfattning är att Alonzo gör ett viktigt och bra arbete.



    Ja, denna Eva-Britt Dahlström är hemsk. Och farlig. Hon är en "överlevare" och ser som en följd alltid övergrepp, med största sannolikhet även där det inte finns. Friskt påhejad av överlevargrupperna, med Marina Engan, Kira m fl.



    Att människor med en så extrempolitiserad och känslomässigt styrd agenda skall kunna sitta som nämndemän, är fullkomligt ofattbart, (och hon är ju såklart inte den ende)! Inte konstigt då att oskyldiga döms och rättsskandalerna tätnar.



    Allt stöd till Joakim.

    2009-08-09 | 10:02:41
  • Mikael Karlsson säger:

    Att Alonzo mdfl endast är ute efter att vinna sina egna intressen "Ekonomiskt" har ju visat sig mer och mer. Jag undrar hur mycket av provisionen på böckerna som går till Pappa-Barn exempelvis.



    För är det inte så att dessa böcker viftats med från Alonzos sida när de varit ute på "seminarier" eller vid propaganda påp stan för Pappa-barn. Är då hans syfte att göra reklam för Pappa-Barn eller har det varit att sälja sin bok?!??



    Själv har jag och kommer inte att köpa denna bok. Mitt förtroende för vare sig föreningen Pappa-Barn eller för Alonzo är ganska svagt. Jag har sett deras acceptans och ageranden på för nära håll för att se dem som seriösa.



    Från det ena till det andra så hoppas jag att även jag skulle kunna få komma in med en gästbloggning på Daddys gästblogg.



    Vad jag då skulle vilja ta upp i denna gästblogg är lite av vad jag själv varit med om och lite om anhörigas vikt hos barnen och inte enbart föräldrarnas. Om det är Ok för Daddy dvs.



    2009-08-09 | 11:28:07
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Neo säger:

    Hej igen Daddy!



    Jag bor ju faktiskt i Uddevalla och kanske t.om. har träffat din dotter (och X) på öppna förskolan vilken vi försvarade verksamheten för tidigare i år. Har genomgått vad de flesta fäder i denna sits får serverat, Bo Wande, Soc. Sek., i Munkedals Kommun serverade mig tyvärr de grövsta tjänstefel en sådan tjänsteman kan åstadkomma. Munkedals Kommun har dock stora problem med kvalitén på Familjerätten och det är en enorm förlust för kommunen att Maria Hurtig inte längre jobbar kvar!



    Ursäkta svenskan - Fy Fan för dessa människor som säger sig se till barnets bästa - men sedan agerar rent lagvidrigt så att barnet blir lidande! Att barnets mamma inte förstår bättre är väl en sak - men det är väl DÄR Ni kommer in, folket på Familjerätten? För att få föräldrar att FÖRSTÅ BARNETS RIKTIGA BEHOV? Hade jag skött mitt eget jobb på det sätt dessa Soc. Sek. sköter sitt så hade jag fått söka nytt jobb efter två dagar..!



    Den enda sak jag har att säga eder är att jag skulle ALDRIG sätta mig i ett rum med dessa sk Social Sekreterare utan att ha en bandspelare igång!



    2009-08-09 | 13:07:22
  • Neo säger:

    Skickat: den 8 augusti 2009 13:46:43

    Till: [email protected]



    Hej.



    Jag är en pappa till en helt underbar pojk på 2,8 år.



    Kommunen erbjuder en helt underbar verksamhet igenom de öppna förskolor som finns för alla inklusive ensamstående mödrar och fäder, vilket vi också lyckligtvis försvarade genom vår aktion i Bohusläningen. Denna verksamhet har varit den enda hjälpen för mig i alla fall i den långa väg jag varit tvungen att gå för att kunna få vara min sons pappa.



    Dessvärre finns stora brister i hjälp för oss enamstående pappor i Uddevalla Kommun vad gäller förädrautbildning och liknande verksamhet - jag kan tänka att många fäder, liksom mig själv, har många viktiga frågor att ställa om barnets uppväxt och uppfostran - men all verksamhet koncentreras liksom alltid enbart på barnets mamma. Sedan sonen blev född (och även innan) har jag inte fått ett enda brev, kallelse, informationsträff eller liknande från något håll trots att jag är R**** pappa och vi har gemensam vårdnad!? Då min son är skriven som boende hos sin mamma i Munkedals Kommun så lägger jag inte ansvaret för detta på detta hos Er, men vad innebär egentligen "gemensam vårdnad" då man inte ens fått ett enda meddelande angående sitt eget barn tillsänt sig?



    Nu börjar barnet bli såpass till åren kommen att jag som ensamstående pappa önskar ta del av mer information/utbildning än det totala Ingenting kommunen erbjudit mig, vare sig det är Uddevalla eller Munkedal som känner ansvar för min lille kille. Jag vill kunna vara den bästa pappan för mitt barn och vill lära mig mer om hur jag kan vara den bästa föräldern för honom som den ensamstående pappan man är, eller är man helt borträknad som far nuförtiden..? Resan genom socialsekreterar-djungeln har varit värre än så, men rättvisan fanns i domstolen i alla fall - men när man väl nu tillslut har ett helt underbart umgänge och ens lilleman är jätteglad att få vara hos sin pappa så finns tydligen inte så mycket mer stöd/information/utbildning för en pappa mer än skyldigheten att betala in underhållsstödet..?



    Med vänliga hälsningar,

    2009-08-09 | 13:13:23
  • Neo säger:

    Ovanstående är ett mail jag skickade igår till Uddevalla Kommun - inte ett egentligt inlägg i debatten... :)



    Mvh.



    Neo

    2009-08-09 | 13:15:57
  • Ramona Fransson säger:

    Ja, det är ofattbart att vi har en rättstat som inte kan se det som så många redan har både upplevt och sett. I fallet med den mördade Theresa är det den unga kvinnan som uppmanar och tvingar pojkvännen till mord. I fallet Knytby var det pastorn som fick barnflickan till mord. Vi vet vem som blev straffad och vem som fick vård.



    Nu ska det bli intressant att se om det blir flickan som får ungdomsfängelse och pojken som får vård. Vem tjingar för det?



    2009-08-09 | 16:58:32
    Bloggadress: http://www.ramona-fransson.blogspot.com
  • L.P säger:

    Ang.Alonzo.



    Och den mycket diskuterade provisionen för "Ge inte upp",så kan man ju tro att det rör sig om summor som är stora NÄR man läser Mikaels kommentar,i själva verket så har provisionen som en gång betalats ut för böckerna,vait en liten summa,som i Pappa-barns sammanhang är helt obetydlig.



    M.Alonzo har inte tjänat en enda krona på böckerna,istället har Pappa-barn kostat honom privata medel,och ett enormt tidsödande arbete.



    Och jag lyfter på min hatt för M.Alonzo och hans starka engagemang i pappa-barn frågor,ett engagemang som delas av alla pappa-barns medlemmar.



    //L.P

    2009-08-09 | 18:17:56
  • L.P säger:

    Daddy..kan du inte skriva en separat artikel om denne nämndeman m.m



    Mvh L.P



    www.pappa-barn.se

    2009-08-09 | 18:22:20
  • Shhiva säger:

    Det gör ont i kroppen av att bara läsa om Ricky och hans situation...

    tt de bara kan komma och hämta honom så, trotts att han säger att allt är falskt.. jag fattar vekligen inte...



    Åter igen käner jag en enorm maktlöshet... det MÅSTE finnas en myndighet som INTE daltar med de andra.. utan som faktiskt har insyn och som kan stoppa när alla andra myndigheter brister eller tom, begår lagbrott...

    Det MÅSTE det göra.. eller??? Det är sååå fel!!!



    2009-08-09 | 18:47:01
    Bloggadress: http://shhiva.blogg.se/
  • Tommy Jonsson säger:

    Precis som L.P så lyfter jag på hatten för Michael Alonzo och hans bok "Ge inte upp" och hans engagemang för Pappa-Barn. Det har betytt mycket för många barn och deras pappor, inte bara hans egen son.

    2009-08-09 | 20:40:18
  • L.P säger:

    Tommy.



    Det har tagit mig ett bra tag att ens finna ord för den livs situation du har levt i,och fortfarande lever kvar i,jag kan inte förstå att en människa kan överleva under så lång tid och trotsa en så stark emotionell smärta,en smärta som även märkt mig,under mina år då jag tvingats till kamp för min son.



    Hur som helst,så är du en av de människor som jag har gett mig en inblick i hur omänsklig behandling en man/far kan utsättas för i vårt samhälle,av mammor till våra barn,mammor som inte borde vara kapabla till sådana här handlingar,om man lyssnar till bilden av mammor/kvinnor som hela tiden basuneras ut i vårt samhälle av bl.a ROKS,oskyldiga,offer,känsliga,kärleksfulla.



    Men allt är bara en enda hemsk ridå av ondska/begär/makt,avsedd för att mörka de grymmaste brott en mamma/kvinna kan begå,och dem gör det utan att känna empati,inte minsta medlidande för att de sargar deras egna barn för all framtid.



    Misshandlar,binder,plågar,svälter,dödar,detta är handlingar som nästan uteslutande begås av mammor mot deras egna barn(yngre barn).



    Mycket av dessa handlingar tillåts att få utövas under parollen "barnets bästa",då en mamma gång på gång ges nya chanser till att fortsätta sina handlingar av bl.a socialförvaltningar och domstolar,det kallas för bl.a "rotning",och "det" kan vara skadligt för barnet att byta boende (hem till pappa).



    Att som barn tvingas leva tillsammans med en mamma som begår dessa handlingar måste vara bland det mest hemska som finns,då barnet inte kan lämna sitt fängelse pga att barnet befinner sig i beroendeställning till mamma.



    Minns ni Baby P...........eller Bobby?



    Eller den tyska kvinna som slog ihjäl 2 småbarn med hammare?



    Tommy,Den styrkan du har visat genom att överleva är bland det mest heroiska jag nånsin fått möjlighet att ta del av.



    Du är en sann förebild för mig,och även andra pappor,och jag hoppas en dag att din dotter får möjlighet att verkligen lära känna dig och ta del av ditt innersta i djupet av ditt hjärta och sanna kärlek,dels till henne,dels till omvärlden.



    Jag lider med dig i det tysta.



    //L.P



    www.pappa-barn.se

    2009-08-09 | 22:06:34
  • Ghilda säger:

    Såna hästar finns att köpa för 90:-/stycket i en viss del av landet.

    Din kamrat verkar ha besökt samma butik som jag har gjort. Mina skänkte jag bort utan att ljuga om vem som tillverkat dem.

    Fast, vad gör en lögn för skillnad här inne där det är pintjockt av dem.

    2009-08-09 | 22:31:50
  • jakobsson/anette jacobsson säger:

    Ghilda



    Varför anklagar du Tommy för något som du inte har en aning om?



    Skulle du få dåligt samvete om du fick veta att det är fler som sett Tommy tälja?



    Eller har du en annan agenda, som är anledning till dina anklagelser.

    2009-08-09 | 22:49:58
  • Mikael Karlsson säger:

    Ghilda... Jag har sett andra verk "som Tommy visat" när han arbetat med dem ... Sluta med sådana korkade kommentarer som saknar all tro och ens verklighetsbaserad grund. Jag kan lova dig att du lär inte hitta en häst med namnet Rania på ... För Rania är ett ovanligt namn lik som min dotters namn vilket man aldrig hittar i nått som har med namn på sig att göra.



    Oavsett om Tommy skulle ha köpt eller teljt en häst... tanken fanns där och den är god... Dock vet jag att Tommy Teljer saker både stora och små...



    2009-08-09 | 23:28:24
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Mikael Karlsson säger:

    Ghilda... är inte det ett tyskt namn?? Kanske en psydonym för någon som har ett bekant namn för Tommy?

    2009-08-09 | 23:29:47
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Anonym säger:

    kolla in denna bloggen --> http://ceciliesjostrand.blogg.se

    riktigt bra & jordnära! ♥

    2009-08-09 | 23:31:41
  • Tommy Jonsson säger:

    Tack för ditt stöd L.P dina ord värmer. De brott som min före detta med stöd av svenska och tyska myndigheter begått mot min dotter och mig tycker jag är det värsta brott man kan begå mot sitt eget barn och den andra föräldern. Det vore mindre smärta med att bli dödad. Hur sörjer man en far eller ett barn man inte får träffa beroende på en egoistisk mor.

    Hon vet att hon gjort fel mot oss men kunde inte göra något åt det. Inte nu.



    Gilda:

    De hästar du köpte hos Grannas A. Olsson i Nusnäs kan vara tälda av mig för jag har sålt en hel del hästar dit.

    Vad har du för saklig grund att påstå att jag är en lögnare och att det skulle vara pintjockt med lögner på denna blogg. Kom inte bara och påstå saker utan lägg fram bevis annars är du en lögnare och det kan jag bevisa.

    2009-08-09 | 23:32:51
  • Mikael Karlsson säger:

    Tommy.. Calm down... Skit i rasket och bry dig om oss som bryr oss... Jag tror det är mer personligt än så... En som vet och tror mig veta...

    2009-08-10 | 01:35:31
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • L.P säger:

    Ghilda!



    Ännu en person som tror sig veta bättre än alla andra,det är så att man börjar dra på smilbanden och himla med ögonen,MEN kommentaren "Ghilda" lämnade efter sig är intressant,för det är precis sånt här man ofta möter ute i samhället,fast ofta i än värre tappning,det handlar om förutfattade meningar/åsikter och fördomar,och även en förlegat synsätt där man "dömer hunden efter håren".



    Att bara anta och anklaga utan någon som helst orsak eller grund är ett i grunden,så illa beteende att det inte kan ursäktas.



    Ghilda,hur skulle det vara om du vaknade upp och deltog i verkligheten,istället för att gömma dig bakom dina egna antaganden och anklagelser mot andra människor?



    Tommy är en erkänd träkonstnär av hög klass,så det är med en besvikelse jag tog del av din kommentar.



    Har du lite ryggrad,så kan du ju alltid be Tommy om ursäkt i din nästa kommentar.



    //L.P



    www.pappa-barn.se



    För barns rättigheter till båda sina föräldrar,gör världen till en vackrare plats för våra barns skull.

    2009-08-10 | 02:03:59
  • Mikael Karlsson säger:

    Låt mig då samtidigt fråga... VAd vet du oim det du skriver LP... Du går en bit för långt som vanligt.... Stanna i stället med att säga att Ghila inte är trovärdig i dina ögon... Men skriv sen inte en massa BS... Håll det till vad du kan fastslå inte vad du inbillar dig...



    Till din senaste slogan LP ... Ja sopa upp all Mc Donalds förpacknicka från städer och vägkanter...

    2009-08-10 | 02:27:49
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • L.P säger:

    Men Mikael,vad är det nu som retar dig så till den grad att du måste opponera dig ang.min näst sista kommentar?



    Förklara dig gärna,istället för att börja hyckla som vanligt!



    //L.P

    2009-08-10 | 06:23:07
  • Mikael Karlsson säger:

    Hyckla? Vad menar du? Kan du utveckla vad du menar med Hyckla eller det är ett ord du lärt dig av Daddy då han skrev det en gång?



    Vad jag menar är att du ofta går för långt ut i svängarna i nått du senare inte kan förklara eller försvara. Som tex. Där du skriver.. att jag får det att låta som om att Michael Alonzo skulle tjäna en massa stålar på sin bok.. Jag nämnde aldrig Siffror Jag frågasatte hur mycket om provitionen som gick till Pappa-barn. En sak till LP. En Boxare lärde mig en gång... Låt andra prata för sig och prata för dig själv och inte andra. Femenister är de som talar för andra. http://www.youtube.com/watch?v=CEZ7uta14nw

    2009-08-10 | 08:35:53
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • L.P säger:

    Mikael,var det allt du hade på ditt stackars hjärta.



    Ett tips i all väl mening,gräv ner din stridsyxa,varken jag eller nån annan är intresserad av att bråka med dig,så se framåt,istället för att snegla på det som varit.



    //L.P

    2009-08-10 | 11:29:14
  • Mikael Karlsson säger:

    Tror inte ens du vet vad ordet Hyckla betyder. Mina kommentarer var också i all välmening lilla vännen, Men jag tror inte du förstod dem heller utan blev konfunderad för att du inte förstod och därför var tvungen att skriva ett inlägg för att försöka förstå.



    Citat LP: "

    Ghilda,hur skulle det vara om du vaknade upp och deltog i verkligheten,istället för att gömma dig bakom dina egna antaganden och anklagelser mot andra människor?"



    Citat LP:

    "Har du lite ryggrad,så kan du ju alltid be Tommy om ursäkt i din nästa kommentar."



    Jo då he he he he....

    2009-08-10 | 12:16:38
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Mr Galahad säger:

    Jag hittade en del intressant angående legitimiteten kring PAS och det eviga argumentet att eftersom den inte finns i DSM så är den "inte godkänd".



    Läs mer på:http://mrgalahad.wordpress.com/2009/08/10/pas-parental-alienation-syndrome-myt-eller-fakta-mr-g/



    Keep up the good work.

    //Mr G

    2009-08-10 | 14:19:48
    Bloggadress: http://mrgalahad.wordpress.com/
  • Daddy säger:

    Tack för den intressanta länken och Mikael för fan. Det finns ingen anledning att agera nedlåtande mot människor. som precis som du lägger massor av tid för att hjälpa barnen i Sverige.



    Vad du tycker om andras egenskaper som människor får du ta någon annanstans. Det sista inlägget var riktigt elakt i tonen. Är det det som är meningen?

    Vad skiljer då dig från andra människor som medvetet går in för att göra andra illa?



    Lägg ner detta nu. LP har all rätt i världen att skriva på denna blogg utan att behöva bli påhoppad av dig varenda gång. Jag är less på det. Det är inte konstruktivt. Det löser inte ett skit, och det får oss att verka splittrade utåt. Så tala om för mig den som kan vilka positiva effekter på att få en förändring till stånd detta eviga käbbel har?



    Jag utlovade en blogg idag med fallet med 11 årige Ricky som med våld blev förd till Vassbo ungdomshem där han säger sig bli behandlad illa av både elever och personal.



    Ibland är tanken mer optiminstisk dock än verkligheten medger. Men inlägget kommer så fort det är klart och jag får tiden.



    //D



    2009-08-10 | 18:11:22
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Anonym säger:

    Hej.



    Jag har skrivit en kommentar på Eva-Britt Dahlströms blogg och uppmanar fler att göra så.



    Hon är uppenbarligen en s.k. elitfeminist och borde omgående avsättas från sitt uppdrag, då hon inte lever upp till kravet om opartiskhet, som man måste kunna ställa på nämndemän (/-kvinnor).



    Länk: http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1651&blogg=34573&timestamp=18:36:16

    2009-08-10 | 18:40:39
  • Bur-q-ua12 säger:

    Mitt namn försvann av någon anledning.

    2009-08-10 | 18:42:18
    Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
  • Leroy säger:

    Ja och min kommentar till EBD försvann där helt plötsligt, troligtivs eftersom jag liksom hennes partikollega Stefan som ställde relevanta frågor varför hon inte kan svara på diskussionen och har valt att byta frågeställning i stället för att diskutera saken klart och öppet.



    Så man vet vilka man kan välja in eller välja bort.



    Tråkigt.



    Men det är ju hennes blogg. Synd att hon helt plötsligt valt att lägga spärrar för dom som vill ha förklaringar på uttalanden så man kan grunda sina val bättre på vad olika politiker påstår.



    Synd att barn blir de som drabbas.



    Leroy

    2009-08-10 | 20:07:55
  • jack säger:

    Hej! Jag beklagar sorgen, men tror inte att den kommer att vara för evigt. Rania behöver dig hela livet och hon behöver också att du fokuserar din kraft på rätt saker, så att du mår så bra som möjligt. Jag vet inte hur det känns, men har försökt att "lyssna" på dina inlägg och förstå ditt behov av upprättelse. Jag vet inte vad anmälan/anmälningarna handlar om, men soc har skyldighet att utreda uppgifter och de har ansvar att verka utifrån den lagstiftning som vi har, vilket innebär att de ska bedöma om ett skyddsbehov föreligger för barnet. De tycks ha gjort det i ditt fall. Jag känner till fall där man utrett och kommit fram till att uppgifter i anmälningar är ogrundade och att de lämnats av föräldrar i stark konflikt med varandra. Det är en grannlaga uppgift att göra en bedömning kring barns behov. Nu är ju inte du vårdnadshavare, så denna gång är det mammans föräldraförmåga som utreds, inte din. Du kan ansöka om en kontaktperson som ska närvara vid umgänge och ha rätt till det om mamman samtycker. Ta en sak i taget. Jag vet inte vad som är vad, sant/falskt förståss, men jag vet att din flicka behöver sin pappa nu och sen. Kan hända att de kommer fram till (genom samtal med flickan under utredningstiden) att hon saknar dig och att de bedömer att hon har behov av att stärka relationen till dig =) eller att mamman har brister som du kan kompensera. Vad kan du tänka dig att göra? Flytta till samma stad? Kan du få ringa din flicka? Din situation är en mardröm, men jag önskar att du kunde få prata med någon och få hjälp. Mansmottagningen eller kurator, psykiatrin??? Tyvärr så blir det värre då man bråkar med myndigheter allt för mkt och jag tycker inte att du ska lämna ut namn på folk. Tänk på att det kan drabba dig själv och att socialsekreterarna är tjänstemän som utför ett uppdrag. De är människor privat, som är värda respekt. De verkar inte ha ett alltför trevligt arbete. I många fall är det ju även så att barn far hemskt illa och behöver skydd. Lycka till!

    2009-08-10 | 21:12:32
  • Frida säger:

    Mikael Karlsson är både oförskämd och beter sig korkat av och till, av vilken anledning tar han sig rätt att kritisera och ifrågasätta Alonzo, och varför just nu i detta sammanhang, tar alla chanser kanske, han blev utesluten ur pappa-barn!



    Det Alonzo gjort/gör för barnen är hittils bara en som axlat stor betydelse av uppmärksamhet, och det är Daddy.



    Dessa två är hjältar som får stor uppmärksamhet, det är nog MK avund på, men fortsätt jobba på ditt sätt och hjälp dina bröder, istället för att sälla dig till knäppjökarna.



    Du kanske tycker att det är du som skall förvalta de få kronor böckerna renderar?



    Trodde du att bara för att man är aktiv i en ideell förening så upphör rätten att arbeta och försörja sig?



    Du vet dessutom inte överhuvud taget vad du "yrar" om, och då skall du veta hut!



    2009-08-10 | 21:42:30
  • Bur-q-ua12 säger:

    Hej Leroy



    (

    "

    Leroy



    2009-08-10 @ 20:07:55

    "

    )



    Jag menade att mitt namn försvann här (snarare än på EBT:s blogg), när jag skulle skriva mitt inlägg från "2009-08-10 @ 18:40:39".



    Fast du kanske förstod det redan.





    2009-08-10 | 22:36:38
    Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
  • Leroy säger:

    Ja men det är tråkigt och synd att hon väljer att ta bort kommentarer som frågar varför hon väljer att skifta focus i stället för att fortsätta svaara och föra dialog.



    Tråkigt att sakfrågor kan negligeras, därför tror jag det blir svårt att få något ifrågasättande att bli publicerat öht. på den bloggen.



    Leroy



    2009-08-11 | 00:26:12
  • Pär säger:

    Vad har Tommy Jonssons inlägg för syfte?

    Ingen av oss vet om han är skyldig eller ej till vad han anklagats för. Räcker det verkligen att enkelt säga att man är oskyldig för att rentvå sig själv i Daddys och andras ögon? Att man gärna vill tro att något är sant betyder inte att det är det och inga läsare av denna blogg borde så helhjärtat ställa sig på dessa mäns sida när de inte har en aning om vad som är sant eller ej. Det är tydligt att feminist/kvinnohat är viktigare än sanning, saklighet och progression för många av er.

    2009-08-11 | 01:38:43
  • Lilla My säger:

    Pär



    Ingen kan veta vad som hänt till 100%, men då gör man ett val om man vill tro på vederbörande eller inte.



    Många gånger är det bättre att fria än att fälla tills man har alla korten på hand.



    Jag anser att tex daddy har visat så många dokument och jag väljer att tro på honom.

    Antagligen har daddy mfl så pass mycket information om Tommy för att de ska tro honom.



    Att visa medkänsla för en annan persons situation är för mig och många andra normalt.



    Anser du att man ska utgå från att alla pappor ljuger?



    2009-08-11 | 07:24:02
  • L.P säger:

    Pär:Citat.



    Det är tydligt att feminist/kvinnohat är viktigare än........



    Citat slut.



    Var får du feminist/kvinnohat ifrån,mig veterligen så är det mycket få män som hatar kvinnor/feminister,däremot så kan man fördöma en mors agerande,då hon systematiskt stänger en pappa ute ifrån deras barns liv.



    Pärr,Där har du din sanning och saklighet.



    Hälsningar



    //L.P



    www.pappa-barn.com

    2009-08-11 | 08:32:42
  • Mikael Karlsson säger:

    "Pär: Ingen av oss vet om han är skyldig eller ej till vad han anklagats för"



    Anklagats för vad? Var har du läst att Tommy är anklagad för nått?



    Jag kan bara läsa att Tommy endast träffat sin dotter allt som allt 24 timmar. Sedan nämner han att man "Sagt, Kallat" Honom Pedofil dock inte skrivet att han blivit stämd för det.



    Visst finns de dem som har ett Kvinnohat...och vem som hatar kvinnor eller inte låter jag vara osagt det bör nog du också göra Pär.

    2009-08-11 | 09:14:16
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • L.P säger:

    Pär:Citat.



    Ingen av oss vet om han är skyldig eller ej till vad han anklagats för. Räcker det verkligen att enkelt säga att man är oskyldig för att rentvå sig själv i Daddys och andras ögon?



    Citat slut.



    I mina ögon så räcker det mer än långt att Tommy säger att han aldrig gjort sin dotter illa,jag tror Tommy för jag har personligen mött honom.



    Och jag ifrågasätter även med rätta ditt syfte till varför du skriver om att feminist/kvinnohat,skulle vara viktigare för "oss" än sanning på denna blogg?



    Ganska vidrigt antagande,om jag får uttrycka min mening.



    //L.P



    www.pappa-barn.se



    2009-08-11 | 09:28:53
  • jakobsson/anette jacobsson säger:

    "Pär". Detta är ingen amatördomstol här skriver många enskilda individer som har upptäckt att rättsrötan har spridit sig till hela samhälskroppen, att systemet är sjukt. Just därför har heller ingen något behov av att ifrågasätta Tommy när han berättar sin historia, varför skulle man det när så många drabbas av så mycket?



    Jag tycker att vi skall vara glada för att här är människor som visar respekt för en medmänniska och inte har behov av att gömma sig i en mobb som bara vill göra ned andra, tycker inte du det...?



    Nej "Pär" du får höja blicken från naveln och se det i stort om du vill försåt.



    Du skriver:

    Räcker det verkligen att enkelt säga att man är oskyldig för att rentvå sig själv i Daddys och andras ögon?



    Hur har du tänkt dig att det skulle gå till rent faktiskt, att bli som du skriver "rentvåd".



    Vad Tommy än skriver så kan du ju bara skriva det räcker inte, vad kommer sedan?

    2009-08-11 | 09:48:19
  • Tommy Jonsson säger:

    Pär, det är omvänd bevisbörda du vill införa, precis som milöpartiet. Det är inte den anklagade som skall bevisa sin oskuld utan du som anklagar som skall visa bevis för skuld.

    Jag träffadee min dotter totalt 6 timmar innan hon blev 20 år och då tillsammans med sin mor varje gång. Vad jag efteråt förstått var modern rädd för att min dotter skulle tvångsomhändertas av svenska myndigheter vid 2 års ålder eller att hon skulle förlora vårdnaden om dottern till mig. Hon blev allvarligt varnad av dommaren beroende på sitt beteende. Då flydde hon till Tyskland och där blev tydligen min dotter tvångsomhändertagen av de tyska myndigheterna vid 13 års ålder.

    Det är tydligen så att som biologisk far får du ingen information om att ditt barn blivit omhändertagen för samhällsvård varken i Sverige eller Tyskland.

    Hade jag fått vårdnaden 1991 så hade jag haft min firma och villa kvar i Stockholm och våran dotter skulle ha fått ha daglig telefonkontakt och normalt umgänge med sin mor. Förutättningen skulle dock vara att hon inte förtalade mig inför vår dotter, utan riktade sin kritik mot mig och ingen annan.

    2009-08-11 | 10:42:11
  • jakobsson/anette jacobsson säger:

    Tommy,, det är omvänd bevisbörda du vill införa, precis som milöpartiet.



    Det om miljöpartiet var nytt för mig, är det alvar? I så fall måste det vara ett historiskt förslag?



    Har du några länkar eller annat?

    2009-08-11 | 11:48:27
  • Tommy Jonsson säger:

    Att omvänd bevisbörda ska användas har framförts av många men i mp råder vist konsensus kring detta.

    2009-08-11 | 12:34:24
  • jakobsson/anette jacobsson säger:

    Tommy, Visst har förslagen om omvänd bevisföring funnits på alla möjliga håll, men aldrig som förslag från ett parti. Det var därför jag blev så intresserad.



    Har du koll på vem som lagat förslaget?

    2009-08-11 | 19:00:26
  • Tommy Jonsson säger:

    Titta bland vårens motioner från mp och deras feminister. Tror jag sett det där för ett halvt år sedan om jag inte misstar mig var en Conny från Östersund med i gruppen.

    2009-08-11 | 20:00:15
  • Hento säger:

    Här är en länk till MP:s förslag, dock kallar de det inte för "omvänd bevisbörda" utan "samtycke". Vilket man givetvis kan fråga vad detta innebär rent praktiskt? Det innebär att den som anklagas för våldtäkt måste bevisa att denne uppfattat samtycket vilket givetvis bör vara omöjligt om den andra parten hävdar att denne ej uttryckt det....



    http://mp.se/templates/Mct_78.aspx?avdnr=5&number=154896

    2009-08-11 | 20:18:38
    Bloggadress: http://hento.blogspot.com
  • Tommy Jonsson säger:

    Rätt Hento mp och Peter Eriksson kallar det lagen om samtycke och det skulle vara den anklagade som skulle bevisa att ett samtycke till samlag verkligen fanns, Detta betyder i grunden omvänd bevisbörda.

    I många av de fall där ett frikännande kommit i en senare rättegång så har den dömde blivit tvingad att bevisa sin oskuld.

    2009-08-11 | 20:29:34
  • jakobsson/anette jacobsson säger:

    Det är ju fullständigt otroligt. Vilken extra liten knorr stollarna har kommit fram till med passusen om att brottet skal betraktas som grovt om,



    eller om gärningen lett till graviditet,



    Detta skulle med all säkerhet kunna vässa framtida vårdnads tvister med nya intressanta anklagelser.



    Jag tycker att så många som möjligt skall skriva till sina politiker och fråga hur de ställersig till förslaget och påpeka att det innebär omvänd bevisbörda, det är jag inte så säker på att alla tänker på.



    Detta är verkligen en anledning så god som någon att inte rösta på miljöpartiet.

    2009-08-11 | 22:47:01
  • L.P säger:

    Omvänd bevisbörda....en dröm ju.



    Jädrar vad man kan slänga ur sig anklagelser mot andra,som sedan måste bevisa att de är oskyldiga som små SÖTA lamm,annars.....lär ju sluta med att våra fängelser inte räcker till,men den punkten har man ju redan passerat..suck..



    Kanske kan vi börja med att beskylla politikerna för förräderi?



    Och poliser för övervåld?



    Och läkare för att utöva tortyr?



    Sen kan vi nog tillsammans finna ännu fler att "sätta åt"?



    OBS..Detta är skrivet med stark ironi och humor,men samtidigt så ställer man ju omvänd bevisbörda på sin spets!



    Mvh L.P



    2009-08-12 | 02:18:38
  • Mikael Karlsson säger:

    Jag skickade ett mail till Eva-Britt Dahlström eftersom hon nu stängt av kommentator delen på bloggen för den delen som detta gällde.



    Mailet lyder:



    Jag har läst inlägget som är skrivet här ett par gånger. Det finns delar som jag håller med om och det finns delar som jag ifrågasätter.



    Något förtroende för ”Gamla” Pappa-Barn har jag inte och hur det försvann kan du och de som undrar varför läsa i ett gammalt blogginlägg som jag skrivit på min blogg : mittbarn/entry.jsp?messid=494636" rel="nofollow">http://blogg.expressen.se/formittbarn/entry.jsp?messid=494636 .



    Men när du skriver att ”Pappor” kan ha blivit dömda för kvinnofridkränkning eller andra brott i hemmet. Har du/Ni belägg för de uttalandet att just papporna skulle vara förövarna?



    Till rubriken kan jag hålla med att de allra flesta barnen utsätts för övergrepp i vårdnads, Boende och umgänges utredningar. Jag vill dock hålla det könsneutralt. Jag ser och hör mycket om hur Sociala myndigheter agerar och visst är det övergrepp mot familjerna som sker och vilka drabbas, Jo barnen. Så om man tittar helt rakt på saken så visst förekommer det en hel del övergrepp på barnen. Att peka ut det manliga könet i dessa frågor är fel. Det är som att kränka oss män till och med mig som är i tvist fast där ingen av oss föräldrar begår några övergrepp på vårat barn utan blivit fullkomligt partiskt hanterade av soc. Man påbörjade första utredningen med lögner i inhämtande av snabbupplysning, Skola som inte begärt in BÅDA vårdnadshavarnas godkännande i val av skola. Detta är bara två av flera problem som uppstått där Socialen samt andra instanser inte skött sina åtaganden inte skött sina åtaganden. När man efter tre år i ett ärende som kanske skulle kunnat ta sex månader gör en korrekt utredning talar den emot även mamman. Själv anser jag att man då har fört mamman bakom ljuset eftersom man först har stöttat henne att agera på de sätt mamman vill ”efter eget behov och inte sett till barnets behov” för att sedan ändra uppfattning i samband med att man bytt handläggare. Handläggarna kommer från två kommuner. Visst fick även jag som pappa kritik men inte i min omvårdnad om barnet utan mer om omständigheter som rört mig själv.



    I mitt eget fall kan jag inte direkt döma mamman, Jag anser att eftersom man från socialens sida gått från början och stöttat en part i målet ”Mamman” och fört hennes fråga emot den andre parten ”Mig” så har ju mamman gjort precis som hon velat och fått stöd och där med känt att hon haft rätt. Hade man agerat rationellt från början så hade kanske utgången i vårat mål kommit att se anorlunda ut.



    Jag har däremot likt som den skrivelse du har på din blogg också ifrågasatt hur många av de Pappor som är med i Pappa-Barn som verkligen har blivit felbehandlade. För tittar man rent generellt så är det inte så att de flesta klagar på myndigheterna och konkret kan visa och peka på vilka fel som begåtts utan man sitter och klagar på barnens andra förälder. Samtidigt kan man läsa att det finns enskilda personer som faktiskt pekar på myndigheterna och detta med belägg. Men de är inte många.



    Jag har varit på flera sidor där det handlat om familjepolitik där man påstår sig slåss för barnen, Men i slutändan handlar det inte om barn utan om vuxna som måste hävda sig inför andra som snällt sitter och nickar med. Att de som driver sidorna nickar med är mest för att de vill behålla sina medlemmar samt ha ett högt medlems antal på sina räknare. Går man in på dessa sidor jag talar om och rensar bort de som inte varit aktiva på ca 12 månader så sjunker antalet drastiskt. Men detta gör man inte för att det skall visa så höga siffror som möjligt. Det tror jag är en av de gemensamma nämnarna i alla föreningar.



    Lika så har de inte på sina sidor lagt upp lagar och paragrafer så att ALLA kan läsa dem, Varför? I och med detta startade jag upp en sida som heter Vårdnads & Umgängeslagar. Denna sida är nog en av väldigt få som verkligen är könsneutrala sidan var från början bara en sida, som gav information om lagar och balkar samt nyheter om ärenden där folk blivit felbehandlade. I början på 2009 blev sidan en förening och vi är nu flera som driver sidan. Detta i syfte att få rätt på socialens ageranden och sprida kunskap till både myndigheter och föräldrar. Även du borde nog läsa på lite där och se att det faktiskt finns luckor som måste täppas igen för att våra barn skall få en dräglig miljö när föräldrarna träter. Mer personligt ansvar hos den enskilde handläggaren är en av alla luckor som måste tätas.



    Jag tackar för ordet och hoppas att du med detta försöker skaffa dig mer fakta innan du skriver om övergrepp på barn. Det är som sagt inte de flesta fall där pappan begått övergrepp utan det är familjeenheterna som begår de största.



    Sedan förlorade nog Socialdemokraterna en del väljare med tanke på ditt inlägg.



    Såg nu att det inte gick att göra fler kommentarer och där med skickar jag dig detta som mail i stället.



    Med vänlig hälsning



    Mikael Karlsson

    2009-08-12 | 09:06:22
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Mikael Karlsson säger:

    När jag nu talar om föreningar, Så är inte Daddys Blogg inräknat i dessa sidor. Daddys blogg är för det första inte en förening... utan just en blogg, Sen tar Daddys Blogg upp många aspekter som inte föreningarna har kompetens att driva.

    2009-08-12 | 09:15:37
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Anonym säger:

    Om man anser att pappor som är pedofiler ska få ha delad vårdnad om sitt barn. Detta för att pedofilpappor också har rätt att visa kärlek till sina barn. Anser man det så vet jag inte om denna pappa ska ha någon vårdnad alls.



    Nu är det inte Daddy jag tänker på för jag tror att han är en jättebra pappa och hoppas att han får tillbaka sin dotter så fort som möjligt:)

    2009-08-12 | 19:37:53
  • L.P säger:

    Anonym:



    Du har ett utmärkt resonemang,själv tycker jag att om mamman(ja,det finns även mammor/kvinnor som är pedofiler)eller pappan förgriper sig på sitt barn så bör man ju överväga deras lämplighet,men från fall till fall.



    Och säkerligen så kan en domstol,då hindra att ett barn råkar ut för ev.nya övergrepp av sin förälder,genom att inte ge den utövande föräldern någon vårdnad eller umgänge.



    Det handlar ju trots allt om vad som är bäst för barnet,och bäst för barnet är att det skyddas från sådana föräldrar.



    Dock kommer man inte ifrån att det idag slängs anklagelser fram och tillbaka mellan parter i domstol,ett av juridikens problem är efter vad jag förstått,att det inte införts mened i sk.familjemål.



    Utan istället så är lagen fylld av hål,där dessa utnyttjas för att smutskasta motparten så mycket som möjligt i landets domstolar när det gäller vårdnads/umgängestvister.



    Daddys case är ett perfekt exempel på detta beteende.



    Hälsningar



    //L.P



    www.pappa-barn.se



    2009-08-13 | 08:01:40
  • Mikael Karlsson säger:

    Fick svar av Eva-britt Dahlström idag.



    Och hon fick svar tebax:



    Tack, Mikael för ditt mail och jag har varit inne och läst ditt blogginlägg på expressen.



    Jag delar mycket av va du skriver.

    Jag hade hoppats att jag hade varit så tydlig att det skulle framgå att jag inte generaliserar.



    I de flesta vårdnadstvister döms numera till gemensam vårdnad.



    Det är ett fåtal som får enskild vårdnad och det är ett mindre antal som avhandlar eventuella övergrepp mot barnen vare sig det är av mammorna eller papporna.



    Jag har belägg för att det i enskilda fall är pappor som kan ha blivit dömda för grov kvinnofridskränkning eller andra brott i hemmet- i just de här specifika fallen.



    Mitt inlägg berodde på att det just nu pågår ett drev mot mammor som tror på sina barn som säger sig ha varit sexuellt utsatta av sin fäder och där det faktiskt finns övertygande bevisning i form av barnautredningar, BUP-utredningar, polisutredningar ,m.m men som av någon underlig anledning inte tas någon hänsyn till- och det är allra mest beklagligt för de utsatta barnen.



    Jag vet att det även fins pappor som kan bli förfödelade och det är lika illa det-



    men just nu är det altså mammor och barn -ganska ofta i ett specifikt område i Sverige-



    Nu kommer forskare att ta reda hur det här kan vara möjligt- att det får fortgå på det här viset.

    Bra,tycker jag.



    Det ser väldigt olika ut med vilka kunskaper olika myndigheter har och ofta beroende på vilken ort man tittar på.



    Det är beklagligt med kunskapsbrist för alla inblandade.



    Det man ska komma ihåg när det gäller domstolar är att det krävs bevis- och det finns klara regler för hur bevisvärdering ska hanteras.



    Domstolar kan i hjärtat vara övertygade om att något brottsligt kan ha hänt- men åklagaren eller andra professioner har inte lyckats becisa det under rättegången.

    Då ska domstolen hellre fria än fälla.



    Tack , igen för ditt mail.

    Hälsningar

    Eva-Britt D.



    MITT SVAR:

    Hej igen och tack för ditt svar.



    Du skriver att det pågår en hets mot mammor och kvinnor...



    Nu är ju då min fråga... Har inte stat och kommun hetsat pappor under en längre tid? Jag tänker då på Kvinnojourerna som får statliga medel från Socialstyrelsen. Det finns endast regler som handlar om kvinnofrid för att få pengar från Socialstyrelsen. Det finns ingenting för att låt säga driva den sida vi driver. Där det handlar om barnens bästa, Barnperspektivet mm. Tycker inte du att tex. ROKS har hetsat en hel del män med sitt pladder?



    Jag kan helt enkelt inte se ett enda rimligt skäl till att du som politiker ska ge dig in i en debatt som jag lätt kan avläsa att du saknar insyn i.



    Du skriver också enskilda fall där Pappan "kan" vara en förövare. Jag tror inte att du letat efter kvinnliga förövare. Där av är det pappan som är den som du ser. Hade du letat efter kvinnliga förövare så hade du säkert hittat ett par... MEN Socialtjänsten döljer många mammor som förgiper sig på sina barn. Då menar inte jag sexuellt utan igenom att ljuga och dra historier som gör att pappan blir svartmålad och detta sker i en så stor utsträckning att det faktiskt måste till en skärpning av lag och rätt.



    Man svär ingen ED i dag när man träder in i ett civilrättsmål. Där med begår man inte mened om man ljuger i en vårdnadstvist. Varför`?



    När jag beskrev mitt mål för dig så var/är det inte en kommun som agerat partiskt... det var faktiskt 2 kommuner som inte kan vare sig socialtjänstlagen, Förvaltningslagen, Föräldrabalken, LVU eller Fns barnkonvention. Och på dessa ställen är det KVINNOR som arbetar. Hur ska jag tolka deras kunnighet inom det egna yrket?



    Vi kan jämföra det med mitt förra yrke, Om jag gjorde fel i samma utsträckning som en socialhandläggare kan göra fel i sitt yrke ... Då hade jag fått sparken direkt... Det får inte dessa handläggare, de kan gå vidare och begå nya övergrepp på nya familjer och nya barn.



    Jag tackar återigen för ditt svar, Men jag köper inte ditt ROKS resonemang.

    2009-08-13 | 10:18:46
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • L.P säger:

    Mikael,jag följer med spänning Evas svar till dig.



    Hälsningar



    //L.P

    2009-08-13 | 14:00:55
  • Anonym säger:

    LP:



    Detta skrevs av en som skriver här på denna blogg och som beklagar sig över att ha förlorat sitt barn. Han fick frågan på en annan känd blogg om detta och erkände att det har han. Så kan det gå när man inte vet vilka som skriver utan köper deras historia rakt av.



    Att det kastas anklagelser rakt ut utan orsak är ju Daddy ett perfekt bevis för. Inga bevis eller något, rent vansinnigt. Vi håller tummarna för att rättvisan ska segra denna gång i alla fall. Att både barn och fader får en framtid tillsammans.



    Men i det fall jag skrev om så skriver mannen detta som sin åsikt. Och anser man att pedofil pappa ska ha rätt till sina barn så bryr man sig inte om barn överhuvudtaget utan endast om pappans sak och rätt.

    Att det finns vedervärdiga mammor är väl ingen hemlighet, se på baby P.

    2009-08-13 | 19:58:17
  • Mikael Karlsson säger:

    L.P:



    Jag har fått svar, Hon vill inte skriva mer med mig....



    jag tänker inte fortsätta att debattera med dej.

    jag vet att pappor har blivit illa behandlade- jag vet att ROKS har hetsat-

    Det var inte det mitt inlägg gällde./Eva-Britt

    2009-08-13 | 20:37:42
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Daddy säger:

    Hmm..

    Hon vet att pappor blivit illa behandlade...

    Hon vet att ROKS hetsar mot fäder...

    men anser inte att det är värt att debattera??



    Märkligt resonemang från en politiker som sitter som nämndeman och styrelseledamot i barn och ungdomsnämnden kan man tycka....



    Dessutom ljuger människan sina läsare rätt i ansiktet. Det har jag svart på vitt, och det kommer att tas upp i framtida inlägg.

    2009-08-14 | 01:38:40
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Mikael Karlsson säger:

    Ja du Daddy, ÄR det inte så att man håller varandra bak ryggen, Barn och ungdoms enheter eller nämnder bör och skall hålla sig utanför dessa köns debatter.



    Om det då dyker upp en fråga i nämnden där en Pappa slåss för sig och lämnar en klagan på felbehandling eller dylikt så vet man ju redan denna människas åsikt och vad blir då ett beslut där i från kan man undra.

    2009-08-14 | 13:28:55
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se

Kommentera inlägget här: