daddys

Beware the fury of a patient man

Mias asyl

Kategori: Pappa


Så kom den ut till slut. Domen från Judge Livingstone i Denver översatt och allt på Monicas blogg för en stund sedan. Den lyder som följer:

IMMIGRATIONS VERKET1961 STOUT STREET, RM J403DENVER, CO 80294 Fallet: Ärende No: LERARP. JACKLYN ELIZABETH

Sökande BESLUT FRÅN IMMIGRATIONS DOMSTOLEN I enlighet med § 208 av Immigration and Nationality Act (INA), finner denna domstol stöd för de anförda skälen i den ansökandes asylansökan som skildrar en lång historia om hustrumisshandel utövad mot den sökande. Detta, tillsammans med ett brev från Sveriges Högsta Domstol som indikerar Sveriges oförmåga att skydda den sökande, befäster den ansökandes status som ”flykting”, och tillfredställer de krav som finns i INA § 208. Därför beviljas den sökandes asylansökan.

Följaktligen kommer den ansökande att erhålla en kopia på immigrations domstolens beslut och formulär 1-94, Arrival Departure Record, som indikerar att den sökandes asylstatus i USA har beviljats.

En asylstatus I USA är inte tidsbegränsad, men, asylstatusen ger inte den asylbeviljade rätt att stanna permanent I USA. Asylrätten kan upphöra om den asylsökande inte längre har befogad anledning till rädsla för förföljelse p.g.a. fundamentala förändringar i asylskälen; har erhållit skydd från ett annat land; har erhållit den ursprungliga asylstatusen genom oriktiga uppgifter (bedrägeri), eller har begått vissa brott eller engagerat sig i aktiviteter som gör att den asylsökande inte längre uppfyller kraven på asylrätt i USA.
För mer information se INA § 208(o)(2).De med asylstatus är berättigad att ansöka om vissa förmåner, inkluderande anställningsbevis (?), ett ”personbevis”, ”positioning for family member” och förändring av status. Information hur man erhåller dessa förmåner kan erhållas från ”INS field office” och många allmänna bibliotek. Datum: 25 Februari, 2003

Donn L. Livinstone Immigration Judge

Som en första kommentar kan man väl säga att Mia Har i stort sett brutit mot varenda regel i boken när det gäller rätten till asyl i USA. Jag antar att någon flashbackare eller annan medborgare med rättspatos gjort dom "over there" medvetna om situationen. Annars är det dags nu. Någon som vet något om detta. Kontakta mig.


Kommentarer

  • ann-mari säger:

    Meddela den amerikanska ambassaden kanske ?



    De torde väl ha någon person som arbetar med in rese visum / green cards etc. ?

    2009-02-23 | 15:23:13
    Bloggadress: http://maukonen.wordpress.com
  • Annika säger:

    Mkt intressant..men vad kan följden av detta bli?

    2009-02-23 | 17:21:36
  • daddy säger:

    Följden kan i värsta fall (för Mia) bli 20 år i amerikanskt fängelse för brott mot immigrationslagarna. Detta är sk federala brott och ses mycket strängt på i USA.

    2009-02-23 | 18:16:40
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Rospiggen säger:

    Va? 20 år!? Shit. Jag hade någon tanke om böter kanske i värsta fall men fängelse?

    2009-02-23 | 19:32:14
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • Anton säger:

    Då kanske Mia söker asyl i Sverige om hon hotas av fängelse i USA.



    Kanske Mona Sahlin kan skriva ett brev till Obama i skepnad av Sveriges "nästa statsminister".



    2009-02-24 | 04:15:53

Kommentera inlägget här: