daddys

Beware the fury of a patient man

I mamma statens trygga armar

Kategori: Pappa


Någon som ser vad som fattas i den här bilden?
(Svaret i slutet av inlägget)

Angående de försvunna inläggen. 4 dagar i månaden är inte mycket, men när det är allt du har och du riskerar att tappa även denna sista spillra, så kan dom t o m tysta mig. Ni som läste de försvunna inläggen förstår säkert vad jag menar. Så, då var det avklarat.

Ovanstående bild är hämtad från socialtjänsten och skall tydliggöra ett barns behov samt deras krav på föräldrarna för att vi skall bli "godkända" som "vårdnadshavare" som det numera heter istället för förälder. Jag letar och letar, men precis som i min ett år långa golgatavandring genom deras procedurer och förhör så hittar jag inte det mest primära nämnas någonstans.

En av nätets mest manshatande bloggar som ser mördare, våldtäktsmän och pedofiler i oss allihop nämligen motherbitch anser att jag står överst på listan över människor som borde polisanmälas för hetsjakten och hatet som öser över stackars Liza Marklund just nu. I just detta inlägg ömmade hon med sitt blödande hjärta för alla stackars barn som nu skulle drabbas för att vi svenskar protesterar mot att ha en hycklare som UNICEF ambassadör. Hon skriver bl a följande:

"Då måste det bli väldigt många polisanmälningar. Nummer ett på listan borde vara D*** som hänger ut Mia med namn, adress, bild etc etc på sin blogg."  Jag skrev en kommentar på det inlägget, trots att jag borde veta bättre vid det här laget. men eftersom hon, precis som alla andra modiga "sanningsvrålare" först ljuger (någon adress har jag aldrig publicerat. Men den finns helt öppet på Whitepages.com för alla som är intresserade). och sedan modererar sina kommentarer, samt det faktum att man aldrig ser några negativa dylika, gör mig skeptisk till att min kommentar kommer in.

Den lyder i alla fall så här

Eftersom den sansade människan som driver denna blogg på ett sansat sätt anklagar mig och andra för brist på sans så vill jag klarlägga några saker. Anledningen till att många människor är aningen förgrymmade på fröken Marklund är just att man finner det märkligt att en människa, samtidigt som hon ståtar som ambassadör på Unicef, medvetet kan skada barn så illa som hon gjort. Både av politiska och ekonomiska själ. Då talar jag inte bara om de barn som är direkt inblandade i härvan som fått sina liv förstörda av sin allvarligt sjuka mor, med Lizas benägna hjälp. Utan också alla tusentals barn som drabbats av de politiska mål hon satte upp med bokprojektet och tyvärr också lyckades uppnå, bl a att skilja barnen från deras fäder.

Statistiken för vunnen enskild vårdnad för fäder i vårdnadstvister 1999 var i procent: Gifta:0%, Ogifta:0%. För mödrar var den 5 respektive 16%. (dvs 100%)  http://www.scb.se/statistik/BE/BE0701/2000I02 /BE51ST0002_06.pdf Som om det inte var illa nog infördes 2006 även samarbetssvårigheter som ett skäl för att ta vårdnaden från papporna. 2007s statistik över vårdnadsfördelningen på SCB är dock av någon märklig anledning inte längre tillgänglig för vem som helst: http://w36.scb.se/templates/tableOrChart____151503.asp

Det är därför alla människor som tycker att barnkonventionen skall hedras, vilket Liza Marklund ju aktivt och effektivt bevisligen motarbetat. Knappast i framtiden kan se henne som en lämplig representant för Sverige i UNICEF. Detta är också min sansade uppfattning.

Sedan undrar jag lite nyfiket vad du skall polisanmäla min blogg för? Det allvarliga och livsfarliga “Hotet” mot "Mia Eriksson" torde väl själv veta hur hon såg ut för 25 år sedan? Tror du inte det också?


Sprang på den här gamla länken från DN, tydligen publicerad 2004. Det handlar om skatteverkets helt godvilliga sekretessbeläggning av kvinnor och barn från deras fäder och vårdnadshavare.

Olle Forsberg
betonar att skattemyndigheten oftast får rätt i de fall som överklagas till kammarrätten (konstigt??) och att de kvinnorna har goda skäl att gömma sig för männen. (Hur vet han det??) - De påstår ju alltid att de är världens bästa pappa i de här sammanhangen. De har ju aldrig gjort någonting, säger han (Men det har de ju, menar han).

Men händer det inte att ni som beslutar gör fel?
- "Ingen är ofelbar, naturligtvis, men vi brukar ha ordentligt på fötterna". (ja, typ flip flop sandaler).
I många av fallen har domstolen beslutat att föräldrarna ska ha gemensam vårdnad. Männen behöver inte vara dömda för hot eller misshandel för att kvinnan ska få skyddad identitet. Skattemyndigheten begär ofta in utredningar från polisen eller sociala myndigheter som underlag för sina beslut, men det är omöjligt för en utomstående att bedöma kvaliteten på utredningarna, eftersom de är skyddade av sekretess. Männen får inte heller veta vad de anklagas för.

En liten rättelse: Männen behöver inte vara dömda för någonting. Det räcker att en kvinna polisanmäler en pappa, söker skyddad identitet, tar tillbaks anmälan och sedan, Vips! Skyddad identitet, utan att pappan fattar ett skit hur och varför. Det får han inte reda på heller, om han nu, som jag, skulle ringa och artigt fråga. Visst är det väl tur att såna vita riddare som Olle Forsberg finns så barnen i Sverige kan skyddas mot oss hemska individer som lömskt döljer oss under det missledande ordet pappa, men som i själva verket är odjur som slår hotar och våldtar allt som går i kjol. Ju yngre desto bättre och helst flera gånger om dagen. (obs, ironi, för er som inte förstår sånt).


En typisk svensk pappa

"En statlig utredning jobbar med det här", står det vidare i artikeln, som skall titta på hur umgänget påverkas av sekretessbeläggningen av den ene föräldern...Undrar vad dom kom fram till? Men den går väl att hitta nånstans antar jag för dom som eventuellt är intresserade.

Ni som liksom jag helst sett de två senaste inläggen finnas kvar kan jag meddela att informationen kommer att komma ut. Om än på andra och förmodligen mer effektiva vägar. En intressant artikel i ämnet  bjuder jag ändå på så länge. Man kan förlora ett slag, men ändå vinna ett krig. Även om man för stunden blir jävligt tilltufsad.

(Svaret på frågan under bilden längst opp: Kärlek)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentarer

  • Rospiggen säger:

    Men va?? Kärlek är inte ens med där? Vad fasen! Du, jag har också skrivit om Liza och Unicef i ett inlägg på min blogg, scrolla ner en liten bit så hittar du det för jag fixar helt enkelt inte sånt!

    2009-01-12 | 09:00:45
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • suck säger:

    kärlek är svårt att utreda och bedöma, men i en fantasivärld skulle jag också vilja att soc sysslade med kärleksutredningar

    2009-01-13 | 16:26:10
  • Xara säger:

    Nu kommer kvinnojourerna att få ändå mera pengar. Klistrar in ett nyhetsmail från regeringen.



    "

    Pressmeddelande

    12 januari 2009

    Integrations- och jämställdhetsdepartementet



    Ökade bidrag till kvinnojourer



    Regeringen har beslutat att höja de årliga bidragen till organisationer som arbetar med att motverka mäns våld mot kvinnor med 10 miljoner kronor. Socialstyrelsen fördelar medlen. Kvinnojourer, mansmottagningar och kriscentra för män som utövar våld kan få del av pengarna.



    - Kvinnojourernas arbete blir allt viktigare. Fler kvinnor vågar anmäla att de utsatts för våld, och därmed kommer det att vara fler kvinnor som behöver skydd och stöd, säger integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni.



    Bidragen ökas genom detta från cirka 19 till 29 miljoner kronor per år. Därutöver ger staten bidrag till kommunerna för att utveckla skydd och stöd, 109 miljoner kronor per år, som kommunerna delvis fördelar vidare till kvinnojourer och andra organisationer.



    Varje år avlider i genomsnitt 30 kvinnor på grund av dödligt våld. Av dessa dödas omkring 17 av en man som de har eller har haft en nära relation till. 2007 anmäldes 26 900 misshandelsbrott mot kvinnor som var 15 år eller äldre. Mörkertalet är stort.



    - Kommunerna är skyldiga att ge skydd och stöd till våldsutsatta kvinnor. Många kommuner har ingen egen kvinnojoursverksamhet. Därför är kvinnojourernas arbete ovärderligt, säger Nyamko Sabuni.



    Satsningen ingår som en del i regeringens handlingsplan för att bekämpa mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt våld i samkönade relationer. Kvinnojourerna har en självklar och viktig roll i handlingsplanen. Totalt satsar regeringen 800 miljoner kronor på 56 olika åtgärder i syfte att både öka skyddet och stödet för de utsatta och på att förebygga våld. Polisen, socialtjänsten och sjukvården ska bli bättre på att bemöta våldsutsatta kvinnor så att fler kvinnor törs anmäla och söka hjälp. Alla som dömts för våld ska kunna genomgå programverksamhet för att de inte ska begå nya brott. Staten skjuter till medel för att få fram bättre metoder att förebygga våld.





    Kontakt:

    Yoav Bartal

    Pressekreterare hos Nyamko Sabuni

    08-405 12 90

    070-357 51 94



    Andreas Bergström

    Politiskt sakkunnig

    08-405 34 96"



    2009-01-13 | 17:24:08
  • Donald säger:

    Alltid dessa pengar. Varför är det ingen som reagerar på de tiotusentals kronor som utdöms till kvinnan vid ett vunnet misshandelsmål? Pengar och barn till kvinnan, fängelse och soc. till mannen.Det tror fan att misshandelsanmälningarna ökar kraftigt.

    2009-01-14 | 09:38:40

Kommentera inlägget här: