daddys

Beware the fury of a patient man

Hemma igen

Kategori: Barn

missingHemma igen. Nu är dom här allihop. Robin Farmor, farfar, Farbror Mattias, kusinerna Emilia och Linéa,  samt Linéas kompis My. Men en saknas. Jag har suttit i bilen hela dagen och är ganska trött, men ett litet inlägg orkar jag med.

Jag har precis läst era kommentarer och blev väldigt glad över den anmälan som en läsare har gjort. Jag vet vem du är, men det spelar ingen roll. Jag är tacksam för hjälpen. Jag har idag själv jobbat hela vägen ner i bilen, skrivit, läst och förkovrat mig.

Jag har läste era kommentarer för ett tag sedan och, som sagt dom är väldigt kloka de flesta av dom.

Men så har vi ju Jarri


Jarri vem det nu är anser tydligen att jag är ute och cyklar, och att jag borde anlita någon kunnig person. Jag tror mig kunna påstå att min Advokat Peter Haglund är en av dom mest rutinerade inom det område som rör familjerätt och LVU fall.

Jarri, om du hade läst och tagit del av all bevisning som du  påstår så hade du ju sett att lagen, och även åklagaren bägge stipulerar att ett andra förhör med dottern var meningslöst då syftet med detta förhör är just att min advokat skall få rätt att ställa frågor till henne. Och då det dessutom är vår sida som begärt rätten till detta så har även jag all rätt i världen att vara med i ett angränsande rum. Detta står i lagen Jarri. Det hade du vetat om du läst det jag skrivit. Men min offentlige försvarare fick inget besked om, att eller när detta förhör skulle hållas. Inte heller jag. 

Tänker inte spilla tid eller energi på att tjafsa med dig mer. Oavsett hur stark strömmen än blir så är du en kärring som ska gå emot den till varje pris. Bevisen som ligger ute på bloggen visar att ett antal lagar har brutits. Egenmäktighet med barn, Falsk tillvitelse, lögn under sanningsförsäkran, förundersökningskunggörelsen som slår fast vilka regler som gäller gällande förhör med barn, sekretesslagstiftningen som ger mig rätt att ta del av uppgifter som rör mitt barn, vårdnadshavare eller ej, Försäkringsbedrägeri...Men Jarri lyckas ta del av alla filer jag lagt ut och ändå missa alltihop. Jag uppmanas hålla en civil ton i mitt svar för att slutligen kallas patetisk av denne pajas figur som minsann inte alls är hatisk på minsta sätt. Tyck vad du vill, jag skiter i vilket. Du får ha vilka åsikter du vill, det står i grundlagen. Du vet den där som också säger att alla skall behandlas lika inför lagen.....

Sanningen överlever det mesta

sanningenT o m så svår misshandel som det är frågan om här. Att utredningarna skall bli klara i tid tid som tingsrätten tog för givet då dom av skyddskäl tog min och min dotters umgängesrätt ifrån oss, finns det inte längre något hopp om. Socialtjänsten har under två och en halv månad enbart lyckats att tala med C två gånger, och bokat ett samtal med mig den 6 /8 då det återstår en vecka på de fyra månader som dom har på sig.

Polisutredningen bedrivs även den ytterst långsamt. Hittills har dom hållit två förhör med mitt barn och ett med mig. Av förhören framgår också att man har haft flera underhandskontakter med dotterns mor och mormor, som dock inte presenterats som förhör. 

Av polisförhöret framgår tydligt att mitt barn inte har utsatts för några övergrepp av mig. Hon framhåller att jag är snäll, aldrig blir arg och att hon vill vara hos mig samma tid som hos sin mor, men Maria Brage försöker med konstens alla regler att manipulera fram ett "erkännade" av henne. Som att hon och jag skulle ha "hemlisar", trots att den enda hemlis som mitt barn har är att hon vill vara med mig mer, men inte får för att hennes mamma bestämmer allting.

Varenda fel i boken


Maria Brages förhör av min dotter är en stilstudie i hur ett förhör med barn inte skall gå till. Ledande frågor, Upprepande av frågor när hon inte är nöjd med svaret, då pressar hon barnet tills hon får "rätt svar". Brage uppfinner också begrepp som "snoppleken" som hon inte känner till och låtsas som att barnet har använt begreppet för att förvirra henne. Maria Brage har enligt egen utsago varit polis i 30 år och säger sig var expert på att förhöra barn. Att hon därmed inte skulle förstå vad hon gör torde då vara uteslutet, förhören är alltså medvetet undermåliga.

Ett nytt förhör skulle hållas med min dotter den 24/6 kl 10:30. Alexander Barkman som trädde in i min försvarares ställe den dagen skulle medverka i medhörningsrummet.  Men Förhörsledare Maria Brage blev mycket upprörd då hon i telefon med Alexander fick höra att även jag skulle närvara. Till Alexander sade hon då i telefon "Nej! Absolut inte, vi kan inte ha några förvare på barnhuset", Alexander blev tyst av pur förvåning, och Maria Brage fortsatte: "Ehmm, misstänkta förövare menade jag".  Som ni som hört ljudfilen från vårt besök på barnhuset vet så vägrades jag ju också att komma in. Maria Brage upprepar att hon minsann jobbat som polis i 30 år och "Aldrig har jag väl haft en misstänkt med vid förhör av målsägande som ÄR drabbade av brott". Detta är ju också en smula märkligt då lagen som förbjuder den misstänkte att delta om inte förhörsledaren godkänner det kom 2008...och inte för 30 år sedan.

Att denne superrutinerade polis redan tagit ställning i skuldfrågan blir rätt tydligt.

140 dagar idag

barnkonsventionenJag orkar inte skriva mer idag, och då har vi ju ännu inte hunnit till varken socialtjänstens eller åklagarnas brott och tjänstefel, men det får anstå till nästa inlägg.

Min dotter har klart uttryckt sin kärlek till mig som far och hennes vilja att vara med mig mer, men nu har hon inte fått träffa mig på ett tredjedels år. Detta är en mycket mycket lång tidsperiod för en flicka på 4 och ett halvt år.

Och om detta inte är ett brott mot barnkonventionen så måste både jag och de flesta advokater ha missuppfattat dess ordalydelse flagrant, men hur kan den misstolkas?

Barnets åsikt och vilja skall tas hänsyn till. Det står så. Men har man gjort det i mitt barns fall? Inte mamman eller mormorn. Inte polisen, Inte socialtjänsten och inte åklagaren. Inte heller har någon av dom myndigheter som regelbundet läser denna blogg reagerat eller agerat för att stoppa detta brott mot min dotter. För ett brott är det ju eftersom Sverige som konventionsstat ratificerat konventionen.

Barn har rätt till en nära och god relation med bägge sina föräldrar står det vidare. Har mitt barns lagliga rätt till en nära och god relation med mig ärats? När man medvetet fördröjer utredningar, råkar tappa bort bevis och låter veckorna bara gå utan att agera? 

Det kan inte vara så många fler är Jarri som anser det vara i barnets bästa intresse att kränka dess rättigheter.....

Godnatt. I morgon måste jag var utvilad så jag orkar vara stark för det barn som jag får ha umgänge med, trots att jag verkar vara en fullständigt livsfarlig förälder. Hovrätten avslog min begäran om prövningstillstånd så nu har istället en ny begäran om muntlig förhandling inlämnats till Varbergs tingsrätt. Och dagarna tickar på......

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

  • Zac säger:

    Jag tror att Klapp o Klang fick en dotter jag...



    //Zac

    2009-07-20 | 09:08:34
    Bloggadress: http://www.wiktzac.com
  • PabloHoney_4 säger:

    Man kan bara konstaterar att i vårt land begås det tjänstefel titt som tätt. Jag har en vän vars kollega åkte in i fängelse pga av grovt tjänstefel. Denna person jobbade inom socialtjänsten i Stockholms län.



    En annan vän som är socionom hade en kollega med påhittad identitet som inte ens var utbildad. Inget stämde och han upptäcktes 1 år efter det han anställdes. Han fick lämna jobbet utan att bli polisanmäld dvs utan åtgärd från chefen.



    En annan socionom i västra Sverige blev kickad för tjänstefel pga av överförmynderi. Hon gick utanför lagens ramar och begick överförmynderi. Personen nekad ett par att adoptera för att kvinnan var egen företagare. Det ansågs inte vara tryggt för barnet att försörjningen och att inkomsten inte ansågs tillförlitlig. Företaget gick mycket bra och maken var fast anställd med rel. sett höga inkomster. Denna person hade även gjort likadant mot andra par och anmäldes för tjänstefel. Eftersom fler par anmälde detta kunde förmynderiet stoppas och kvinnan sparkas



    Så det är ingen lek om man begår tjänstefel. Detta kanske man skall betänka innan man ignorerar lagar och regler i tjänsten. Begår man grov tjänstefel kan man alltså hamna i fängelse.

    2009-07-20 | 09:50:55
  • MoaLinn säger:



    Hej Daddy



    Vill förtydliga mig innan jag skriver min kommentar att jag inte har något alls med Moa Karlsson att skaffa, trots att jag kallat mig Moa i många kommentarer hos dig och på andra ställen. Jag skriver MoaLinn nu så vet du att jag är MoaLinn på Pappaliv.se.



    Jag gillar att du är så tydlig med vad som görs fel i utredningen mot dig. Det känns ända in i märgen när du beskriver hur tiden går och hur utredningar förhalas.



    I vems intresse sker egentligen dessa tidsfördröjningar? Det kan ju knappast vara för barnens bästa? Ändå verkar det vara mer regel än undantag att en slitig vårdnadstvist tar mellan 2-4 år. Hur ska man efter en så lång tid kunna återanpassa barnet hos den förskjutna föräldern? Blir då inte hela striden ett löjligt spel för galleriet?



    Hos oss, här hemma, är vi inne på det 4:e året, varaqv de senaste 2,5 åren varit helt utan nära kontakt med barnen. I vårt fall tog det över ett år innan de höll förhör med barnet i fråga. Då var tjejen 3 år, men åklagaren bedömde ändå att det gick att föra åtal på uppgifterna.



    Ja, jag önskar att vi hade haft din kunskap Joakim. Du gör ett bra och tydligt jobb. Och jag tänker på dig ofta!



    Allt gott till dig!



    / MoaLinn

    2009-07-20 | 09:53:27
    Bloggadress: http://blogg.pappaliv.se/
  • MO säger:

    f.d MOa är inte heller Moa. Hoppas det löser sig snart och att du åter får umgås med din dotter. Ja, det verkar idiotiskt att de drar ut över tid som de gör, men så är det väl med det mesta - låååånga handläggningstider. Fyra månader är lång tid för ett litet barn så man undrar ju faktiskt om de gör så här medvetet för att sen kunna skylla på att barnen inte har ordentlig anknytning till den förälder som blivit åtskild från barnet. Eller så är det så hemskt att det är byråkrati o annat som t.ex semestrar som går före. Ännu ett "fall" liksom...men vi ska ha semestrar först, ungefär...

    2009-07-20 | 10:52:30
  • Tommy Jonsson säger:

    Det är otäckt att se att Brage använder Monica Dahlström Lannes berömda taktik att har en misstanke väckts så saknas hypotesen att det är en ogrundad anklagelse. I sin bok Mot dessa våra minsta finns över huvud taget inte den möjligheten nämnd.

    Detta visar Brage genom att på detta stadium kalla dig förövare. Hon har en skyldighet att vara objektiv och det är hon inte. Hon har den förutfattade meningen att du är skyldig och söker enbart en bekräftelse på detta.

    Detta är en oerhörd misshandel av Rania och dig som naturligtvis borde leda till ett fängelsestraff för alla inblandade.

    Du har all heder för att du orkar kämpa vidare för Ranias och dina rättigheter.

    Vi är många här ute som känner för er och stödjer er kamp.

    2009-07-20 | 11:18:04
  • Lilla My säger:

    Ja!

    Det är misshandel av grövsta grad, det som Joakim, Rania och många andra tvingas utstå från soc och många mammor.

    (Inte alla, för att vara tydlig och slippa påhopp om det)



    Tyvärr kommer det fortsätta länge, eftersom gammelmedia vägrar se sanningen i vitögat.

    De forsätter på den linje de valt, dvs att pappor/män alltid är förövare och kvinnor/barn är offer.

    En kvinna ljuger aldrig, henne ska vi tro på i alla väder.



    Det gör mig ont i hjärtat, för alla pappor(även mammor som drabbats) och barn som blir drabbade av denna farsot som sprider sig överallt.



    Att ingen ser att den generation som skiljs från den ena föräldern och dess släkt, inte kommer ha några som helst normer utifrån hur en familj ser ut.

    (Nu menar jag bara de som hindras att ha en normal relation till båda föräldrarna, släkt och vänner.)



    Hur ska de ha möjlighet att bilda familj och uppfostra ett barn utifrån det som faktiskt är normalt.



    Kommer de också verka för att barnen ska skiljas från den andra föräldern?

    De har ju vuxit upp med detta, hur ska de då kunna leva annorlunda?



    Är det någon av dem som skiljer sitt barn från den ena föräldern som tänker på det?



    Normalt för mig är att tänka på barnet först och främst. Att förstå att barn behöver båda sina föräldrar för att bli en trygg och ansvarstagande vuxen.

    Normalt behöver inte vara en familj med mamma, pappa, barn.

    Det finns olika sätt att leva på.

    2009-07-20 | 13:32:12
  • Anders säger:

    Denna kommentar är egentligen en kommentar till MoaLinn. Kan heller inte förstå varför det tar sådan tid med vårdnadsutredningar, och som du säger det gagnar ingen, och definitivt inte i de fall där det påstås att övergrepp förekommit, oavsett om de är sanna eller ej, för i båda fallen finns risk att förhören blir vilseledande, om det faktiskt funnits övergrpp, så kan dessa efter något år fallti glömska eller förträngts, och i fall där det endast är fabulerade påstående så kan ju "hemlisar" få ny innebörd fast det kanske egentligen bara handlade om att det köptes en extra glass vid något tillfälle...

    2009-07-20 | 14:02:33
    Bloggadress: http://blogg.aftonbladet.se/aceeo
  • Mikael Karlsson säger:

    9 fall av 10 begär utredarna förlägning av utredningstiden vid vårdnads, Boende och umgängesutredningar. För djävligt rent ut sagt.

    2009-07-20 | 16:00:04
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Bitten säger:

    Jag har mailat Uppdrag Granskning med en länk till din blogg..

    2009-07-20 | 16:03:56
  • Daddy säger:

    Hej



    Tack för ert stöd. Just nu är det tungt som fan. Det går upp och ner i den här galna berg och dalbanan.



    Jag hinner knappt vara med det barn jag har här för alla brev och skit jag måste skriva. Mamman har begärt ut fullt underhållsstöd från FK och även fått det, samtidigt som hon hävdat att jag aldrig betalat, så nu är jag skyldig FK en massa pengar också, trots att jag betalat in på mammans konto punktligt varje månad.



    Det konstiga är att det är jag som måste bevisa det, dvs hämta ut kontoutdrag och skicka in till FK. Borde det inte vara den som anklagar som borde bära bevisbördan?



    Detta är dock ett medvetet bedrägeri mot försäkringskassan, och dom brukar ju numera inte direkt se genom fingrarna med sånt. Får väl se om dom polisanmäler henne för detta då. Dom kanske har större framgång än jag?



    Huruvida jag är avdankad eller inte låter jag vara upp till var och en. Jag och assar spelade in en ny låt uppe i Östersund nu i veckan. Den heter Last day with you och finns här: http://www.tequilasunrise.se



    Den spelades i Amerikansk Radio redan samma natt som den mailades över. Men om man med avdankad menar fattig, ja då är jag ju det. När skulle jag få tid att jobba med all den nödvändiga promotion som krävs för att eventuellt få några inkomster i världens tuffaste bransch?

    2009-07-20 | 16:28:55
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Bitten säger:

    Helt underbar låt!!

    2009-07-20 | 17:19:22
  • xxXXxx säger:

    Jag valde att inte gå ut med namn på vare sig mig eller föreningen daddy. Detta för att vi inte vill gå in i skryt i vad vi sysslar med. Dock ringde jag en av de andra i styrelsen och brättade om fallet och om hur jag såg på själva utredningen vi kom överrens att jag skulle skriva en klagan eftersom vi anser att alla utredningar skall ske korrekt. Jag hoppas att Länsstyrelsen ger gehör för skrivelsen och åtminstone tittar på fallet. Man kan inte lova mirakel men man kan åtminståne försöka påverka.

    2009-07-20 | 18:07:21
  • xxXXxx säger:

    btw bra låt, den sista. Om jag får komma med ett förslag, Kan du inte prova och göra en vanlig ballad av Crime to be a man? Tror det skulle kunna slå stort i Sverige.

    2009-07-20 | 18:08:52
  • KimhZa Bremer säger:

    Gillar din musik och sång också:-)



    Men med den "traditionella mansrollen" som du ger uttryck för här, inte minst med elgitarr, sydstatsflaggor och lite attityd, så kan du vara säker på att ett hundratal myndighetspersoner redan har bildat sig en uppfattning om dig (innan att ens ha läst ett enda dokument av vad saken gäller).



    Jaha, han är en sån.



    Att din dotter älskar dig - och behöver dig, spelar nog mindre roll. Här är det karaktären, "typen" och inte minst könet som är det avgörande, skulle jag tro. Alltså vem du ser ut att vara... Kanske tänker en del på filmen "Mississippi burning" - elaka, hemska, vita, äckliga män som förgriper sig på allt möjligt?



    En "sann" manschauvinist, en sådan där som kommer hem och slår kvinnan på käften och, ja, kanske tillochmed förgriper sig på barnet...



    Och nu dessutom har "hängt ut" dottern på Internet...



    ----------



    Vi lever alla med fördomar. Problemet är bara att den här typen av fördomar (som drabbar dig), som rent av göds och frodas bland några av våra sociala myndigheter, får sådana förfärliga konsekvenser. För dig, din dotter och många, många andra.



    Jag sänder som alltid, mitt mentala, anonyma stöd. Jag TROR att det kommer att bli bra en dag - att du och din dotter med din övriga familj kommer att hitta varandra igen.



    När mardrömmen är över.



    Kämpa på, Joakim.

    2009-07-20 | 18:21:32
  • Roback säger:

    Lustig figur den där Sara. Logiken brister. Hon jämför dig med en farsa som enligt bloggen hon länkar till skitit i sin son i åtta år och nu kräver delad vårdnad. Om det stämmer håller jag nog på den morsan i just det fallet. Daddy har ju inte precis "skitit" i sin dotter de senaste åren.



    Sen när det gäller "uthängning" av barn. Samma blog är fullkomligt späckad med bilder på diverse barn, halvnakna sovande, närbilder på sår och munhålor, t.o.m ett gäng småkillar utklädda till tjejer, det vill säga helt ok bilder från ett vanligt normalt familjeliv.



    Hittar vi några upprörda kommentarer kring detta från Kjell-Åke, Kira, Moa, Sara, med flera i kommentarfälten? Nej, det är ju en morsas blogg och de har ju aldrig fel, eller hur? :-)

    2009-07-20 | 18:22:59
  • KimhZa Bremer säger:

    Roback:



    Kira och gänget kring honom är sjuka. De flesta har blivit utsatta för övergrepp och är söndertrasade människor.



    Några använder sin energi till att försöka "slå tillbaka", i någon slags ursinnig, blind och hatisk kampanj på nätet (kanske begripligt i viss mån...), men med väldigt gräsliga effekter, eftersom dessa föreställer sig "förövare" i alla som ens vågar kalla sig pappor.



    Jag känner empati för en människa som "Kira", men hans utspel på internet måste få ett slut.

    2009-07-20 | 20:56:35
  • L.P säger:

    =)



    Det gagnar väl inte deras egna intressen att misskreditera en mamma,men en pappa...Oj,då tar de första bästa tillfälle i akt att smutskasta innan de ens har satt sig in i ärendet!



    Vissa människor är bara "goa"!



    Hur som helst så tycker jag att en sådan attityd dessa nämnda personer dras med är ganska farlig,i och med att den riskerar att drabba oskyldiga personer,vilket måste anses som förkastligt!



    //L.P



    www.pappa-barn.se



    För barns lika rätt till båda sina föräldrar!

    2009-07-20 | 21:14:46
  • jakobsson/anette jacobsson säger:

    KimhZa Bremer.



    Visst kan musiksmaken vändas mot en person men det kan i princip vad som hellst göra. När det gäller förutfattade meningar vill man bara ha dem bekräftade och ser till att få det. Jag har varit med om att domstolen hänvisat till att:

    En man gjort värnplikt (obligatoriskt) med goda omdömen vilket skulle tyda på en agresiv läggning. En förskollärare söker sig till yrket för att han möjlighet att begå övergrepp.

    En pappa var hemma med sina barn och engagerade sig i deras fritid för att kunna utsätta dem och andra för övergrepp.

    En pappa var sträng och avvisande mot sina barn vilket styrkter att han begått övergrepp.

    En pappa hade varit skinskalle vilket visade att han var agresiv och våldsbenägen.

    En pappa var åklagare och skulle straffas extra eftersom han "svikit".

    En man var ridlärare och det tyder på intresse för flickor.

    Listan kan göras oändlig för när tjänstemän av den sämsta ullen slår sina huvuden samman, sätter bara fantasin gränser för vad de kan drömma ihopp.



    Vad jag menar är bara att det är helt lönlöst att ens försöka lista ut vad som skall visa sig vara till nackdel för den som är anklagad. Den som är mjuk och barnkär låtsas för att kunna begå övergrepp. Den som är tuffare eller har en mer traditonel mansroll är kall och hård och därmed en förövare.

    2009-07-20 | 22:09:01
  • jakobsson/anette jacobsson säger:

    Visst kan någon i Kira gänget ha blivit utsatt för övergrepp det är fullt möjligt, men jag tvivlar på att det gäller alla och att det är anledningen till att de mår dåligt.

    Att det är människor med behov av en identitet och något att fylla sina liv med är uppenbart efter att ha läst vad de skriver om sig själva. Som så många med ett stort tomrum i sina liv söker de det i samhället som väcker känslor och intresse för den egna personen och uppnår på så vis acceptans för att inte kunna fulfölja sina åtaganden i samhället. Att vara arbetslös socialbidragstagare skänker inte status men att vara ett offer för sexuella övergrepp är både spännande och väcker medkänsla och förståelse för bristande arbetsförmåga.

    Missförstå mig inte, de här personerna har verkligen rätt till och behov av empati, det är bara så sorgligt att de skadar så många så mycket i sin strävan efter en roll. Att de dessutom har hängt upp hela sin identitet på och runt sexuella övergrepp gör dem dessutom oemottagliga för diskussion.

    2009-07-20 | 22:40:58
  • Leroy säger:

    Jo jag har märkt det de senaste dygnen.



    :



    http://lundgrenmaja.blogspot.com/2009/07/alias.html#comments



    Kanske kanske har den käre Tristan sett vilka Frön av Medborgargarde som finns men man vet ju aldrig han är ju nästan lika tvetydig som mig men jag försöker då förklara varför.



    Tror nog inte han menar mig. Men man vet ju inte.



    Men det visar sig säkert.



    Ha det gött. Nu snart börjar nog Makrillarna gå till. Ta med barna och agna med en liten frysen sill, så roligt jag hade i Grundsund för några år sen var länge sedan. Att i fiskebutiken köpa fryst små sill och sedan kasta ut långspöt med flöte och se stimmet komma. Helt sjukt roligt. En och annan näbbgädda blev det förståss. Folk som gick där nere fick köpa färsk Makrill för 50 spänn kassen av barna. (Eftersom vi inte kunde frysa inn mer än det vi fick första dagen.)



    Men kul e det och har man tur kan man få en och annan öring som går i stimmen med Makrillarna.



    Hoppas Ni får hyffsat väder.



    Leroyen



    2009-07-20 | 23:28:30
  • Leroy säger:

    Roligt att det gick hyffsat för GAIS.



    Jag hade hoppats på vinst. Det såg bra ute länge.



    Men vi får väl hoppas att det går bättre mot slutet. Att detta vara vändningen.



    Leroy



    2009-07-20 | 23:32:40
  • Roback säger:

    Tristan? Maja Lundgren? Den förstnämnde så tråkigt torr i sin trötta jakt på den slutgiltiga logiska lösningen om "intet" (som f.ö. bara han/hon/den/det anser sig ha hjärnceller kvar nog att förmedla till den ännu icke vetande omvärlden) den sistnämnda, en vilsen själ som jag efter att ha läst henne känner en viss sympati för eftersom hon till skillnad mot Tristan uppvisar en hel del mänskliga drag, framförallt eftersom hon då och då byter åsikt. Ungefär som en riktig människa.



    2009-07-20 | 23:42:58
  • Mikael Karlsson säger:

    Leroy, När du skriver Näbbgädda, Menar du då Horngädda?

    2009-07-21 | 00:22:44
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Leroy säger:

    Ja Mikael.



    Horngädda. Men näbbgädda låter mycket roligare.



    Leroy

    2009-07-21 | 08:25:30
  • jakobsson/anette jacobsson säger:

    Läst en toppen artikel av författaren och historikern Dick Wase från bloggen Opassande.



    Ett smakprov,

    Rättfärdighetsmissbrukaren är ett utpräglat medelklassfenomen och hon/han återfinns därför särskilt ofta bland religiösa, inom politiken, bland journalister och i s.k ”välgörenhetsorganisationer” (NGO:s), men även irriterande ofta bland psyko- och socialarbetare vars karriärer i allmänhet gynnas av utpekandet av ”missbrukare” – eller av identifierandet av deras ”offer”.



    http://opassande.se/index.php/2009/07/09/rattfardighetsmissbrukaren/



    2009-07-21 | 11:53:58
  • KimhZa Bremer säger:

    jakobsson/anette jacobsson:



    Jo, instämmer nog i din analys. I det "fula spelet" kan nästan vad som helst vändas mot dig.



    Jag reflekterar bara ibland över hur många av de som verkar känna ett så omotiverat agg gentemot Daddy, ofta använder sig av nedlåtande referenser till vem de tror att han är... Avdankad, patetisk, och så detta att han är man...



    Det är verkligen hemskt. Hoppas Joakim kan låta det rinna av sig som vatten.



    Att dessa människor fullständigt saknar förmågan att se eller förstå hur det måste kännas, att kanske förlora sitt eget barn, det man älskar och håller högst i världen.



    Det som är meningen med livet.

    2009-07-21 | 14:25:17
  • Mikael Karlsson säger:

    Tänkte ta upp lite av vad som skett med mig och mitt barn när det gäller Bup i skåne och Blekinge. Jag har erfarenhet av en vän som hade sina barn på Bup i Kristianstad där läkarna fullkomligt nonchalerade pappan och endast lyssnade på mamman. Pappan fick inte ens reda på tider som barnen skulle vara på besök. Sen sätter de in narkotiska preparat på sonen utan pappans medgivande eller kännedom. Ändå så har föräldrarna gemensamvårdnad.



    Mamman till mitt barn vill dra in vårat barn inför Bup. Jag har nekat med tanke på vad den andre pappan blivit utsatt för. Dock sa jag till att om vi kunde välja Karlhamn i stället för Kristianstad så var jag nöjd. Det visade sig då att mamman hade haft kontakt med Bup i kristianstad och samma läkare som den andre pappan varit utsatt för. STOP på belägg sa jag direkt och det roliga i kråksången är att mitt X har samma ombud som den pappan hade haft tidigare. Detta ombud försökte först spela som om denne inte visste ett jota av vad som föerkommit i Kristianstads Bup. Dock under samtalen sa jag till X ombud ”Du vet vad som försikommit på Bup i kristianstad och jag vet att du inte kan diskutera fallet men du vet vem XXXXXX XXXXXX är din gamla klient och du vet hur han blev behandlad. Motpartens ombud kunde ju inte neka utan blev helt tyst.



    Då kom vi överrens om att ta Karlshamns Bup. Nu kommer det idiotiska i det hela. Bup ville ha in uppgifter från skolan och en tidigare ”basutredning”. Bas utredningen nekade jag direkt. Skolan sa jag först ja till.

    För 2 dagar sedan ringer mitt barn mig från bilen där hon sitter med mamman. Då berättar hon att hon och mamman skall träffa uppgiftslämnaren från skolan.... Va fan tänker jag skall hon försöka styra utredningen igenom att prata med skolans representant? Så jag satte mig och skrev ett brev till bup som ser ut så här:



    ”Hej XXXXXXX, Först vill jag be om ursäkt för att jag fick ställa in mötet med så kort varsel. Jag trodde att jag skulle vara pigg nog för att orka åka upp och hålla mötet som planerat men på grund av Lunginflamation blev jag tvungen att ställa in.

     

    Det har kommit till min kännedom att X tagit kontakt med Uppgiftslämnaren från skolan och även bokat möte med denne vilket gör att jag nekar till att uppgifter från skolan införskaffas till utredningen på BUP. Jag kan tydligt se en påverkan från X sida om vad som skrivs från denne uppgiftslämnare och där med nekas dessa uppgifter.

     

    Jag nekar också att man använder sig av "BAS utredningen" som redan är gjord. Detta då X vid åtskilliga tillfällen själv haft kontakt med utredaren i eget syfte innan utredningen gjordes. Lika så har jag ringt och ställt frågor till utredaren vilket jag inte fått svar på utan nekats svar. Det förefaller mig också mycket märkligt att man skriver en remiss då utredningen avslutats tidigare på grund av barnets goda resultat och vid det tillfälle som jag närvarade var det inga problem vid de övningar som Barnet utsattes för. Lika så satt X med Barnets då 6 månaders lillasyster strax bakom Barnet vilket kan och är ett störande moment i en utredning som den Barnet utsattes för.

     

    Och till sist. Barnet berättade om att hon skulle till Bup i Karlshamn och anledningen som X talat om för Barnet var att citat: "Jag ska till doktorn så att jag ska bli snäll och det har du och mamma kommit överrens om". Jag accepterar inte att man nedlåter Barnet på detta viset och jag hoppas att du som läkare kan tala om för X att man inte säger så till ett barn som skall utsättas för en Bup utredning.

     

    Hoppas att du kan sända mig en ny tid

    MVH

    Mikael Karlsson”



    Ville mest delge er andra så ni vet vad ni har rätt att neka och godkänna. Jag är heligt förbannad för att mamman väljer att ta kontakt med skolans representant och bestämmer att de skall träffas inför uppgiftslämning. Hur nomralt är det att man träffar skolans personal under sommarlovet och umgås med varandra, De är ju inte ens kompisar eller har något gemensamt.



    Stå på er alla där ute och kämpa hårt för era barns rättigheter.

    2009-07-21 | 14:35:20
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Simon säger:

    Jag kan inte tala för alla andra men personligen ogillar jag Joakim för att han uttalat sig mycket nedlåtande om våldtagna kvinnor på olika forum, bl a har han snott en text av Paul Clements som återfinns på flera amerikanska kvinnohatarforum(och som dessutom vimlar av faktafel och är inaktuell) och kallat den sin egen på Newsmill.

    Att han sedan hänger ut sin dotter och hennes mor på internet gör honom inte direkt mer poppis hos mig. Att han kallar sin blogg journalistisk fast den bara innehåller påhopp på modern samt människor som gör sitt jobb är en annan anledning till att han i mina ögon är en sorglig figur. Poängen är inte huruvida han bör få vårdnad om sitt barn eller ej. Det kan ingen av oss avgöra, särskilt inte genom den vinklade information som presenteras här. Poängen är att en person som väljer detta sätt att handskas med motgångar(ie en bitter blogg fylld av hat)nog borde fundera på vad han håller på med, innan det är för sent. Kanske inser han snart att hans beteende inte lämpar sig när det finns barn med i bilden och att hans dotter förtjänar en far som inte drivs av hat mot samhället snarare än kärlek till henne?

    2009-07-21 | 16:34:50
  • Simon säger:

    P.S Googla: "Why Women Lie About Rape" av Paul Clements och jämför med Daddys text på Newsmill(Våldtäktsrapporten är feministisk propaganda ). Skrämmande och pinsam plagiering.

    2009-07-21 | 16:38:26
  • Bur-q-ua12 säger:

    Jag vore, å Sällskapets Bur-q-ua vägnar, tacksam om du -"daddy" - ville utveckla denna mening:



    "

    sekretesslagstiftningen som ger mig rätt att ta del av uppgifter som rör mitt barn, vårdnadshavare eller ej

    ".



    Exakt var i Sekretesslagen kan man läsa om det?



    2009-07-21 | 16:46:03
    Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
  • Mikael Karlsson säger:

    Fick ett samtal idag från mitt X där hon anklagar mig för diverse saker. Som jag förklarat för er tidigare så ligger jag hemma i Lunginflammation som varit mycket elakartad.



    Då ringer mamman och vill veta varför jag inte varit på mötet som var bokat i går och när jag delger henne informationen om min lunginflammation och att jag inte är riktigt kry ännu kommer hon med ett så korkat påstående som om att jag skulle ha varit ute och "supit" i lördags. Ursäkta att jag säger det. Men hur jävla dum får man bli... Att hitta på nått så korkat som att anklaga och påstå att jag skulle varit ute och "supit" när jag ligger hemma i lunginflammation och äter 2grams Pencilin är ju som att skjuta sig själv i foten.



    Jag är ganska lugn i vanliga fall men där gick gränsen.. Jag blev fullkomligt rabiat och frågade hur f-n hon kunde påstå nått så dumt. Då skakar hon bara av sig det och fortsätter att försöka bestämma hur jag skall sköta min del av utredningen om vår dotter. Som jag sa till henne så anser jag att hon får sköta sitt så sköter jag mitt.



    Att sitta och försöka styra utredningen och mig om våran dotter är ju fullkomligt sjukt beteende. Sen ringer hon och snokar hos Bup om jag varit där och olika saker... Jag kan inte mer än rista på huvudet och tycka synd om henne. Hennes stora problem nu är att hon inte har den kontrollen som hon önskat. Tyvärr har hon stort kontroll behov och det stör nog henne nått kupiöst att inte kunna ha den kontrollen.



    En lite rabiat och skogstokig Pappa

    2009-07-21 | 17:39:20
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Tommy Jonsson säger:

    Simon jag delar inte din uppfgattning. Joakim har genom hela historien visat att han är den mest ansvarstagande av Ranias föräldrar. Hennes umgängessabotage under hela Ranias liv visar det klart och tydligt.

    2009-07-21 | 18:53:42
  • Pensa säger:

    2009-07-21 | 19:11:53
  • Pensa säger:

    Simon, det är för mig obegripligt att inte du ser att det är kärlek, inte hat som får Joakim att strida som en tiger för Ranias rätt att ha en god relation med en pappa hon älskar. Världen vimlar av vuxna kvinnor och män som lever olyckliga och neurotiska liv p.g.a. att de som barn fått relationen med en av föräldrarna (oftast pappan) avbruten av det ena eller andra skälet. Om det då är så att det är den andra föräldern, (oftast mammam) som av egennytta och svartsjuka förstör för barnet att få växa upp till en hel, lycklig och sund själ i en sund kropp, genom att sabotera umgänget med pappan, prata illa om honom och t.o.m. när inget annat hjälper anklaga honom för sexuella övergrepp - vad tycker du då att en sådan pappa bör göra?? Jag beundrar Joakim för hans mod och för hans trots allt återhållna ton. Han är saklig, sann och klok. Rania kommer en dag att få bevis för att hennes pappa brydde sig om vad som hände henne när hon bryskt togs ifrån honom. Mitt i den känsliga 4-årsåldern när pappa är den stora kärleken och den vuxna kvinnans tillit till det motsatta könet grundläggs. Att hon finns på nätet med namn och personnummer, vad spelar det för roll? Nätet vimlar av bloggar där barn läggs ut på alla möjliga vis. Varför reagerar men inte på det? Att Ranias sanna historia finns att läsa för varje svensk kanske t.o.m. kan hjälpa andra barn som råkar ut för samma mardröm som Rania har gjort. Andra fäder och mödrar som slåss mot myndigheters enögda sätt att tolka "baarnens bäästa" kanske kan få råg i ryggen och våga stå upp och ge järnet för sitt barn och sig själv.

    2009-07-21 | 19:38:47
  • Shhiva säger:

    Det gör ont i mitt hjärta varje gång jag läse din blogg..

    Och då sitter jag ändå bara på andra sidan skärmen och läser... Du måste vakna emd sorgen och lidandet varje morgon.. om du ens somnat på kvällen innan..



    Jag håller mina tummar för dig, och jag tror att du kommer bli återförenad med din dotter.. sanningen har en (o)trevlig förmåga att alltid komma tillbaka till en med ett ångvälts kraft..

    Och kärleken har även den en förmåga att vinna strider.. Och kan jag känna din kärlek till din dotter genom allt du skriver.. så kan hon känna den, även om ni hålls skilda..



    Stå på dig!!

    Du har många som verkligen håller på dig, och som vill se din dotter gå vinnande ur detta kaos..

    Må Väl!!

    2009-07-21 | 22:13:10
    Bloggadress: http://shhiva.blogg.se/
  • KimhZa Bremer säger:

    Simon:



    Du pratar om Joakims "beteende"? Och vet sannolikt ingenting, vare sig om det här fallet, eller hur det ser ut för en massa bra och lämpliga pappor. Du bara babblar på.



    Mikael: Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter, du också! Krya på dig!



    Pensa: Jättebra sammanfattat!

    2009-07-21 | 22:24:31
  • Roback säger:

    Simon har dessvärre rätt när det gäller våldtäktsartiklarna. Jämför själva:



    http://www.misandryreview.com/?p=3443

    och

    http://www.newsmill.se/artikel/2009/04/29/feminist-lobbyn-angar-pa



    Klantigt Joakim, tyvärr måste jag säga det, även om det har väldigt lite att göra med din vårdnadstvist.



    Simon försöker sig på en gammal "hederlig" guilt by association. Det vill säga, att Daddy plankat en artikel på Newsmill gör att han därigenom har fel i allt annat också. Enligt Simon.



    Men, Maria Brages förhör har han ju inte plankat (om det nu inte är bosse parnevik på bandet) och det stinker lika mycket fortfarande Simon

    2009-07-21 | 22:50:56
  • jakobsson/anette jacobsson säger:

    Simon var lika modig som Joakim och skriv under ditt rätta namn till att börja med. Finns nog ingen här som för ett ögonblick tror att du heter Simon utan din argumentation är den gängse för tokfeminister som agerar med dold agenda.



    Dessutom så blir dina påståenden lätt absurda eftersom Joakim lägger ut handlingar och inspelade samtal som presenteras rakt av och det är bara att läsa/lyssna rakt ur verkligheten.

    2009-07-21 | 23:10:47
  • Daddy säger:

    Den där plagieringsdebatten är gammal nu. Den har redan förts på Newsmill, fast då hette Simon något annat. Tror K Erik var inne och gafflade om det också om jag inte minns fel.



    Man vill göra gällande att jag kopierat min artikel på Newsmill rakt av. Så är ingalunda fallet. Däremot är stycket som handlar om den amerikanska undersökningen som utfördes av flygvapnet ett citat från en amerikansk artikel som jag översatte rakt av. Klantigt nog utan att ange källan. Men att efter 180 blogginlägg och 8 publicerade Newsmillartiklar göra een stor sak av att jag översatt några rader ur en amerikansk artikel och inte nämt källan är rätt löjligt, och ännu ett försök av mörkermänniskorna som försvarar den vidriga behandlingen av barn i Sverige, under falska premisser att män är farliga djur som inte skall få samma rättigheter till sina barn.



    Nu kommer det att komma kommentarer som skall detaljstudera hur många rader av artikeln som är översatta, men Roback har ju varit vänlig nog att klistra in länkarna ovan så det är ju bara för var och en att titta själva.



    "Kvinnohatar siter" får stå för Simon. "Why women lie about rape" är väl ingen kvinnohatarsite? Många gör ju det, det är tyvärr ett faktum, men det jag framförallt ville belysa i artikeln är Sveriges unika sätt att föra statistik över begågna våldtäkter och att det är den som är huvudorsaken till att vi i Sverige leder våldtäktsligan i Europa överlägset, inte att svenska män är värre djur än andra.



    I ett beslut från JO kan man läsa att även en umgängesförälder skall räknas som en part i ett vårdnadsmål och därmed har rätt till information.

    Vad gäller den allmänna rätten att få ut även sekretessbelagda dokument såsom domar exempelvis, är lagen tydlig. Denna rätt äger var och en, dock får myndigheten stryka de avsnitt ur exempelvis domen som anses vara för känslig för offentligheten.

    2009-07-21 | 23:44:31
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Ramona Fransson säger:

    Bäste Simon och alla andra som sätter stor (vanvettig) tilltro till det vi kallar rättsäkerhet i vårt käcka land. Ni ska bara vara så jävla tacksamma att ni har haft tur i dragningen i tombolan eller kanske aldrig råkat ut för de sociala myndigheterna.



    Det är dags att ni vaknar ur er Törnrosa sömn för verkligheten är precis som den Daddy beskriver.

    Att ni inte begriper beror antingen på avsaknad av empati eller/och självinsikt.



    Det enda jag hoppas på är att ni inte själva hamnar i den sitsen som Daddy sitter i. Den önskar man, tro det eller ej, inte ens sin värsta fiende!



    2009-07-22 | 01:21:50
    Bloggadress: http://www.ramona-fransson.blogspot.com
  • Bur-q-ua12 säger:

    Hej igen Daddy.



    Jag frågade i en tidigare kommentar, om du kunde/ville utveckla:



    "

    sekretesslagstiftningen som ger mig rätt att ta del av uppgifter som rör mitt barn, vårdnadshavare eller ej

    ",

    d.v.s. om du kunde ge hänvisning till något lagrum.



    Jag fick inget svar på det men i en senare kommentar från dig, den 21/7, kl. 23:44:31, så skrev du, något som påminner om svar, fast inte ang. sekretesslagen:



    "

    I ett beslut från JO kan man läsa att även en umgängesförälder skall räknas som en part i ett vårdnadsmål och därmed har rätt till information.

    "



    Vilket JO-beslut?

    Avses beslut "3304-2006", från 2007-11-28, eller vilket?



    (källa/länk: SFSDecision&Id=2664" rel="nofollow">http://www.jo.se/Page.aspx?MenuId=106&MainMenuId=106&Language=sv&ObjectClass=DynamXSFSDecision&Id=2664)



    I samma kommentar skrev du att det var "klantigt" att inte ange en källa i något sammanhang. Jag känner inte till något om "plagieringsdebatten".



    Nu har du hursomhelst chansen att ange en källa, i detta fall och även att berätta om JO-beslutet hade med det du skrev om sekretesslagstiftningen att göra, eller ej.



    2009-07-22 | 04:25:19
    Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
  • Daddy säger:

    ja exakt detta JO beslut var det jag menade.



    Och du vet ju lika väl som jag att vi har en offentlighetsprincip i detta landet som ger oss rätt att ta del av alla handlingar som rör oss själva.



    För att råda bot på detta har man i sekretesslagstiftningen infört en paragraf som säger att handling inte får lämnas ut då tredje part riskerar att lida men av uppgifterna.

    Jag hoppas du ursäktar att jag inte skriver exakt kapitel och paragraf, det är sent (tidigt), och jag vill gärna sova en stund i natt.



    Men då frågar jag mig vem som riskerar att lida men genom att socialtjänsten skickar mig en kopia på den anmälan om oro som jag själv skickat in?



    Därmed använder man sekretesslagen lite väl vårdslöst, eller vad tycker du själv?

    2009-07-22 | 05:50:13
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Mikael Karlsson säger:

    Till Bur-q-ua12: Alla uppgifter som kommer till dig som privat person har du rätt att göra vad du vill med.



    Socialtjänsten i Hässleholm försökte tysta mig igenom att stämpla dokument med "hemligt" Detta gav mig ett gapflabb. För inte är uppgifterna hemliga när de kommit mig tillhanda. Nu är det ca 3 år sedan jag fick dessa uppgifter men jag minns att jag publicerade dem trotts stämpeln. Dock raderade jag namn på motpart och barn då mitt problem var myndigheterna och inte mamman. Jag lät däremot handläggarnas uppgifter stå kvar.

    2009-07-22 | 08:12:42
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Anonym säger:

    Jaja..



    Självklart tolkade du, Daddy mig som om jag anklagade ditt juridiska ombud för att vara okunnig. Jag vet ingenting om den mannen/männen. Och avsåg inte heller det. Jag avsåg dig! Och ditt svamlande här på din blogg. Och dina kategorisk tolkningar av allt som sker. Inget annat!



    I vilken lag står det att den misstänkte har rätt att närvara när målsägaren förhörs?



    Du har ett mycket obehagligt sätt att glida undan ansvar, frågor och intressanta frågeställningar, som ett flertal av dina läsar ger dig. Det gynnar inte din sak. Inte alls!



    Ibland undrar jag om du själv riktigt förstår hur okompetent du verkar eller hur rabiat din inställning till dina kombatanter verkar?



    Och jag ställer frågan igen: Vilket journalistiskt syfte vill du uppnå? Det är oerhört svårt att ta dig på allvar med den svart/vita syn du har på allt och alla.



    Ramona Franson? Vad vet du om skribenterna här, deras bakgrund? Låter helt fantastiskt att du vet precis vad som driver oss läsare.



    Samma säger jag till dig/er som tror er veta varför någon kan ha motsatt åsikt än Daddy. Vilka inbillar ni er att ni är? Ni vet allt och andra vet inget? Jahapp.. Ja!



    Nu råkar det vara som så, att övergrepp sker lite både här och där. Och det är oerhört respektlösta av er "fattaralltingmänniskor" att inbilla er att ni vet hur eller vad som driver någon att agera som de gör. Skriva som de gör eller ha den åsikt de har. Dessbättre vet både ni och vi, andra att så är inte fallet.



    Det är inte vi som "ser igenom" Daddy och hans stridande/anmälningar/storsvulstiga ord, som är problemet. Problemet är Daddy. Daddy har precis samma symptom som han anklagar sin tös mamma att ha. Det ÄR och KOMMER att vara ett problem ända tills Daddy inser sina problem och söker hjälp.



    Och se man till resultatet hitintills, ja! Då verkar Daddys väg inte så bra. Han verkar osams med allt och alla som inte "ränner i hans skidspår".



    Inte en anmälan har gått igenom, inte en sitution tycks gå Daddys väg? Hela svenska samhället är ett gäng klåpare! Visst! Tjeeena!



    Jarri

    2009-07-22 | 18:23:32
  • Daddy säger:

    Rättegångsbalken 23 kap

    Träder i kraft 2008-04-01



    Undersökningsledaren skall bestämma om någon annan än ett vittne får närvara vid förhör. Vid förhör, som enligt 18 § andra stycket hålls på den misstänktes begäran, har han och hans försvarare rätt att närvara. Även vid annat förhör får försvarare närvara, om det kan ske utan men för utredningen.



    Jag kan inte svara för hela svenska samhället men i mitt fall är dom definitvt klåpare.

    2009-07-22 | 20:45:11
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Leroy säger:

    Jarri Vad är du ute efter?



    Den enda skillnaden mellan mig och Joakim är att jag är fotfarande anonym. Han är det inte. Min dotter är snart 3-år och har en mamma som agerat nästan identiskt med Joakims X. Han har i tvist utsatts för det ultimata påståendet och du ifrågasätter vad han lägger ut.



    Jag vet att om jag inte backar så kommer detta kort att säkert spelas ut för mig.



    Nu vet allt för många hur det gått till och då kan maman inte göra det eftersom så många vet vem som ar med osanning.



    Det är bra att Daddy vågat stå uppp och orkar göra så ännu.



    Men dina ifrågasättanden måste du precisera. Inte bara likt modern påstå. Såvida du inte anser dig fått information av modern som inte andra fått tillgång till.



    Kanske dessinformation.



    Att påstå som du gör gör dig inte gott utan gör att man ser ditt riktiga ansikte.



    Till viss del.



    Leroy

    2009-07-22 | 23:29:12
  • Anonym säger:

    Se där ja! Lagen du hänvisar till ger utrymme för att du inte kan tillåtas närvara. Naturligtvis tolkade du det genast som om du har rätt att närvara.



    Lagen är otvetydig, förhörsledaren har slutgiltiga ordet om den misstänkte får/ska ta del av förundersökningmaterialet. Du har alltså inte, per automatik rätt att närvara.



    Fortfarande inga svar på:



    - Det journalistiska syftet?



    Leroy:



    Jag söker svar på frågor som uppstår i samband med det material som Daddy delger oss här på webben.



    Varje sunt tänkande människa bör ifrågasätta och ställa följdfrågor, på det som inte är "solklart", i denna blogg. Det finner sig naturligt med tanke på hur lätt Daddy kritiserar och feltolkar allt som har med exet, soc, FR, TR mfl att göra.



    Fortfarande finns det massor av frågor som inte fått några svar. Och det är ju också ett svar.



    Tex så undrar jag fortfarande varför inte Daddy lägger ut förhöret gjort med honom. Svaret han angivit är att det kommer fram så mycket negativt om mamman. Okej... Det är bara ett ½ svar. Den enda som kan ha angivit dessa negativa omdömmen om mamman är ju rimligtvis Daddy. Mamman ifråga är ju redan svartmålad och utlämnad i denna blogg. Så den enda Daddy skyddar är sig själv. Det är inte vidare gentlemannamässigt, eller fair play.



    Syftet med denna blogg eller Daddys utlämnande av sitt barn, tycks bara vara att söka stöd i ett "stört beteende". Och många av er som stödjer Daddys rätt att utlämna andra människor på nätet, gömmer er bakom anonyma nick´s, för ni skulle aldrig komma på tanken att utlämna era barn på nätet.



    Dubbelmoral, tror jag visst det benämns.



    Jag frånser dina stolliga antydningar om att jag skulle fått information av mamman. Eller att du antyder att jag skulle visa mitt riktiga ansikte genom mina frågeställningar.



    Som jag tidigare angivit så är det bara sunt att ifrågasätta en blogg som denna.



    Och för att dra några som helst slutsatser av denna tvist så måste man få ta del av mammans historia också. Och med största säkerhet så hade även hon fått sin beskärda del av skrapan. Men nu bloggar ju inte hon, vad jag vet. Då blir det ju svårt att kritisera henne. Här på denna blogg avhandlas ju bara den ena sidan av myntet.



    Jarri



    2009-07-23 | 09:09:21
  • Daddy säger:

    Varje sunt tänkande människa inser att man separerar inte barn och fäder mot deras vilja. Och varje sunt tänkande människa förstår att man inte sexualiserar 4 åringar och tvingar dom att rita könsorgan.



    Annars är det samma gamla trolltaktik. DADDY VILL INTE SVARA PÅ MINA FRÅGOR...HA HAAAA JAG VISSTE VÄL DET.



    Det spelar ingen roll hur mycket man svarar, eftersom syftet inte är att få svar. Det fattar också varje sunt tänkande människa



    2009-07-23 | 11:54:45
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Anonym säger:

    Du har helt fel Daddy. Läs på lite barnpsykologi och ta del av misshanlade/missbrukade och kärlekstörstande barns berättelser så ska du se vilken kärlek barn kan känna till sin förövare. Och vilket försvar de kan bygga upp för att skydda sina banemän.



    Att barn i den svåra situtionen ska välja är omänskligt. Naturligtvis är det friska andra vuxna som tar beslut om boende, vårdnad och umgänge. Det handlar inte om vilja, det handlar om att skydda offret. Så visst kan det finnas anledning att gå emot barns vilja ibland.



    Varför anklagar du andra för att sexualisera din dotter? Hon blir väl lika behandlad som andra barn som kommer till barnahusen? Hur ska personalen där veta vad som är sant eller falskt? Och hur ska man hantera att barn faktiskt blir utsatta för övergrepp?



    Du har en förmåga att "stoppa huvudet i sanden" så snart relevanta frågor kommer på tal. Du kanske inte tänker på det, men när man stoppar huvudet i hålet, visar man upp hela arslet. Och det är precis vad du gör nu Daddy.



    Trolltaktik? Du flyttar fokus från kärnan. Är det inte enklare att svara på relevanta frågor?



    Jarri

    2009-07-23 | 12:50:35
  • Anonym säger:

    På tal om genmäle: Är kärring det värsta ord du kan komma på om mig, i ditt inlägg?



    He he, Ska du föreställa en "riktig man/pappa", så är jag ganska nöjd med att befinna mig på din motsatta sida. Att vara en kärring.



    Btw, ditt obegripliga påhopp på mig säger en hel del om vilka problem du har. Och som vanligt, påhopp i stället för svar på frågorna!



    Dessutom, när du inte kan avhålla dig här, inför totalt okända människor, så undrar jag hur mycket av din aggressiva sida du kunnat dölja för ditt ex, för din dotter? Mormor?



    Jag ser en otäck aggressivitet hos dig. Och det är inte första gången.



    Jarri

    2009-07-23 | 16:24:16
  • Jenny säger:

    Till Jarri:



    För det första så förstår jag att man blir irriterad och ibland kanske tom. otrevlig mot människor som hela tiden ifrågasätter och gnäller om vissa saker..

    Speciellt i ett fll som detta.. där Daddy för detförsta nu är i "krig" för att få rätten att träffa sin dotter..

    I en sån sits mår man inte bra.. ingen vettig förälder mår bra av att vara skild från sitt barn.



    Så om folk börjar gnälla om saker, eller ifrågasätta saker som man anser att man svarat på om och om igen, ja.. då kan man bli liiiite smått irriterad..



    Sen tycker jag du ska öppna ögonen liiite..

    Verkligheten är inte lika vacker som vi vill få den till.. och det svenska systemet när det gäller vårdnadstvister, eller annat där socialen kan bli inblandade (kan f.ö. hönda vem som helst) då är pappor oftast helt chanslösa och i 9 ggr av 10 är de redan dömda som dåliga människor hos myndigheter..



    Jag vet det av egen erfarenhet...

    Så istället för att försöka såga allt som skrivs av en man med mycket sorg inom sig, så försök se från även hans perspektiv..



    Och ang, Daddys sk. aggrressivitet.. den har jag aldrig sett, och jag har följt bloggen sedan innan jul.. däremot har jag sett svar från en trött, utsliten, sorgsen man med mycket stress oh press runt sig... Ta det i beräkningen nästa gång du pressar... Daddy är ju faktiskt en levande människa med alla tillhörande känslor...



    kanske ska påpeka att detta inte är skrivet som något påhopp, utan för att jag önskar att fler människor kan försöka se världen och verkligheten på ett annat sätt än vad politiker, feminister och myndigheter vill att vi ska se den...

    2009-07-23 | 17:21:58
  • Anonym säger:

    Jennie



    Du gör precis samma misstag som de andra "mysputtarna" här inne. Du vet ingenting om min bakgrund, erfarenhet eller livssituation.



    Jag vet inte var du får allt ifrån? Öppna mina ögon? Jag lever i en storstad, jag lever i den juridiska sfären. Var någonstans finner jag dessa 9 av 10 av staten stämplade som "dåliga människor"?



    Är det inte mamman, som i dessa fall setts som den mest kapabla av dessa 2? Varken det ena eller andra domslutet anger att " någon skulle vara en dålig människa".



    Vad är det för dravel, du drar till med på slutet? Jag har full kapacitet och själv tycka, tänka och känna.



    Jag har full förståelse för att Daddy är utmattad fysiskt, psykiskt och ekonomiskt. Dessvärre gör inte ni mysputtar saken bättre. Ni hejar på en kamp som inte håller standarden på " noen måtte".



    Jarri



    2009-07-23 | 18:01:08
  • Fia säger:

    Jarri – du har själv en hyfsat aggressiv underton kryddat med en hel del överlägsenhet.



    I ditt fall är det dock oklart varför. Det är däremot lätt att förstå varför känslor svallar när det gäller en person som har förlorat kontakten med sitt barn. De flesta av oss kan bli ganska retliga för betydligt mindre saker, och det gäller säkert även dig. Du är väl människa?



    Skulle tro att anledningen till att du inte får krispiga svar på dina ”relevanta frågor”, som du säger, är för att du inte talar om vad du vill. Du kan ju inte på allvar förvänta dig att en människa som befinner sig i en kris av detta slag ska sitta och svara på en massa frågor – i synnerhet inte om de ställs på det fientliga sätt du framför dem. Det är därmed ganska tydligt att du egentligen struntar i svaren.



    Så jag antar att det du egentligen förmedlar är att du inte tror ett dugg på denna blogginnehavares historia och jag vet inte riktigt vad du tycker att vi ska göra åt det?



    Du har dessutom en föraktfull ton när du kallar de som stödjer Daddy för ”mysputtar”. Men för all del –jag är gärna en ”mysputte”. Och jag tycker nog att mitt tänkande och framför allt kännande är mer sunt än ditt, men jag kan ju ha fel.



    Du förstår, det går alldeles utmärkt att stötta en annan människa i en svår stund UTAN att man vet alla fakta (vi var ju inte där) eller ens tror på varenda stavelse han berättar. Det räcker med att tro på att han och hans dotter på felaktiga grunder förlorat kontakten med varandra. Vilket är en tragedi både för honom och förmodligen mest av allt för dottern.



    Det hela är ganska enkelt egentligen – och det kallas inte ”dubbelmoral”, det kallas "medmänsklighet".



    Kanske du, som lever i den ”juridiska sfären”, skulle ta och hitta till en annan blogg där ämnet är lite mindre känsligt? Kanske det är möjligt att ändå visa lite respekt för en annan människa och gå vidare, även om du inte har alla fakta eller ens vill tro på denna berättelse?

    2009-07-23 | 20:02:13
  • Jenny säger:

    Till Jarri...



    Jag vet inte vart jag dömt dig någonstans i mitt inlägg?? Jag vet inget om dig nej, men vart har jag skrivit att jag faktiskt gör det då??



    Dessa enligt myndigheter "dåliga människor" hittar du bara du går utanför dörren..

    Är det ett par som befinner sig i vårdnadstvist och mamman kommer med en falsk anklagelse (pratar nu INTE om de som faktiskt har belägg för sina anklagelser), så är pappan så gott som chanslös...



    Det är inte bara i Dadyys fall det är så..

    Soc ville ta mina barn en gång, för att pappan ville ta med sig en av pojkarna och sova hemma, när vår lilla pojk skadat sig..

    För soc hade bestämt sig för att skadan (som fö. inte fanns egentligen) skulle vara från pappan..



    Och mitt sk "dravel".. ja, jag vill verkligen att människor ska kunna stå enade, och veta vad som verkligen händer för att vi ska kunna påverka och ändra.. ALLA i detta avlånga land ska väl följa lagar och regler, inte minst myndigheterna själva!



    Men nu fattar jag varför du itne får svar på allt.. du vränger alla ord, och du ser allt som aggresivitet eller påhopp..



    Jag håller med Fia i det hon skriver... speciellt sista stycket..

    2009-07-24 | 07:10:26
  • Anonym säger:

    Jenny. du menar på att jag ska öppna ögonen. Tex!



    Jag har öppna ögon. Jag är en del i det som sker men ur ett annart perspektiv.



    Jag ser dagligen människor som kämpar så som tex Daddy fått göra. Och den kampen i sig är svår, en psykisk rysare för vem det än må vara. Och det jag lärt mig är att engagera sina få resurser, i ett så´nt läge på att bevisa vilka fel som eventuellt begåtts är slöseri med energi som man faktiskt inte har.



    Ibland är det betydligt bättre att "luta sig tillbaka" och låta lagen/utredningrna ha sin gång. Det handlar ändå, bara om, till syvene & sist om att den utsatte ska bli befriad från misstankarna. Nu är Daddy befriad. Och enligt mitt förmenande så hade han blivit befriad oavsett hur många han än gjort sig omöjlig hos. Eller vilka fel som än begågna. Hur mycket energi han lagt ner, energi som han längre inte har. Att slåss mot väderkvarnar är tungt. Och totalt meningslöst.



    Min erfarenhet är att låta lagen ha sin gång. Vi kan omöjligt veta vad som är rätt eller fel här.



    Som sagt, jag har varit ganska övertygad om att Daddy skulle gå fri från insestanklagelserna. Nu har han klarat av det svåra. Jag hoppas han har kvar ork och energi för att klara av det sista som krävs för att gå framåt i "reparationsprocessen".



    Jarri



    2009-07-24 | 12:10:52

Kommentera inlägget här: