daddys

Beware the fury of a patient man

Att män älskar barn är ju onaturligt

Kategori: Allmänt

Någon som känner igen den här ömma modern? Nej jag tänkte väl det. Hennes namn är Janet Arvizo och hon är mor till Gavin Arvizo. Någon som minns honom? Den 13 årige cancersjuke pojken som hävdade att han utsatts för Michael Jacksons tafsande händer.

Detta skulle ha hänt år 2003 då Michael Jackson upphörde med sitt ekonomiska stöd till Gavins mor. Jackson bjöd ofta sjuka barn till Neverland för att lindra deras plågor en aning. På ranchens egen biograf höll han privata shower för speciellt inbjudna barn från olika sjukhus. Ofta sjuka och döende i Cancer. På läktaren hade han byggt alkover för sjukhussängar för dom barn som var för dåliga för att kunna sitta upp under föreställningen.

Den stackars sonen hade cancer


Grejen dock med denne Gavin Arvizo var att han redan vid nio års ålder tydligen var svårt sjuk i cancer. Det var nämligen det året som Gavins ömme moder kontaktade Connie Keenan. Redaktör för the Mid Valley News och vädjade om finasiellt stöd för sin svårt cancersjuke son.

Hon lade med stor övertygelse och sorg fram sin sons tragiska öde, hävdandes att hennes son behövde alla typer av sjukvård och de inte hade några ekonomiska medel för att ge honom den. Visste Jacksons åklagare detta?  Gavins mamma sa också till tidningen att hennes bil hade blivit tagen av kronofogden och att en kemoterapi injektion kostade
mer än 12.000 dollar... (hur fan har amerikanarna råd att bli sjuka)?  Nåväl de var i trängande behov av pengar. Så år 2000 skrev tidningen ut hennes berättelse om familjens tragiska öde....eller familj förresten. Pappan blev av med vårdnaden år 2000.

Information om var alla godhjärtade skulle skicka pengar skrevs ut i tidningen.  Keenan tydliggjorde dock att hennes tidning skulle samla in pengar enbart om mamman öppnat ett s k välgörenhetskonto för att ta emot dem. Tydligen är detta någon slags garanti för att pengarna används för det som är meningen, liknande våra 90 konton.

Källor berättar att nio dagar innan artikeln gick i print så öppnade pojkens mamma ett konto  till förmån för pojken hos Washington Mutual Bank på Sunset Strip och deponerade en cent - men det var inte en välgörenhetskonto, utan ett helt privat i hennes eget namn. Den här kvinnan hade redan då en rad bedrägerier på sitt samvete.

Gissa vem som pröjsade?


Gissa vem som läste om pojkens tragiska öde och betalade hela notan för Gavins påstådda sjukhusvård? Michael Jackson. Familjen blev också inbjudna till Neverland ett antal gånger, då det var pojkens högsta dröm att få träffa sin idol. Det var då som Janet Arvizo plötligt begärde skilsmässa från Gavins pappa David Arvizo och strax kom också anklagelserna mot honom om våld och barnmisshandel. Pappan försökte allt för att få behålla kontakten med sina tre barn, men blev bl a dömd till 3 års besöksförbud. Så sent som år 2004 hävdade David Arvizo att barnen regelbundet fick strikta instruktioner av modern att göra allt som hon sade till dom. Han berättade också att hon tidigare suttit på ett mentalsjukhus. Gavin fick  teaterlektioner betalda av sin omtänksamma mor istället för kemoterapi.

Det var när Michael Jackson slutligen år 2003 sade att han inte längre tänkte
stödja modern finasiellt som övergreppsanklagelserna mot honom slog ner som en bomb. Han anklagades plötsligt av pojken för att ha sexuellt förgripit sig på honom, genom att  Jackson skulle ha tagit med honom i sin säng och rört honom på olämpliga ställen, Han påstods ha bjudit pojken på sprit för att få honom medgörlig och anklagades för att ha hållit honom fången på Neverland Ranch.

Michael Jackson befann sig själv i Las Vegas för en videoinspelning då han den 20 November 2003 blev delgiven misstanke. Han åkte hem till Californien den 25:e och inställde sig frivilligt till polisen. Ändå så fick han utstå förnedringen att inför tusen fotoblixtar föras ut från polisbilen och in i häktet i handbojor. Då han senare släpptes efter att ha erlagt 3 miljoner dollar i borgen så hade han en axel som var slagen ur led och flera stora blåmärken på sin kropp. Detta visade han själv upp i programmet 60 minutes. Det visade sig också senare att det plan som chartrats för att ta Jackson och hans advokat från Las Vegas till Californien var fullproppat med dolda mikrofoner och videobandspelare.

Största polisrazzian genom tiderna


Inte  ens då det gällt seriemördare och brutala gangsters har en större polisstyrka samlats för att göra en razzia i en persons hem någonsin i amerikansk historia, som den som 70 stycken poliser genomförde på neverland den 18 november 2003. Jag har sett en trailer från den kommande dokumentären "Neverland, the untold story" där en polis bryskt frågar en stackars anställd "VAR ÄR DOM HEMLIGA RUMMEN!!" Den stackars hushållerskan ser helt förskräckt ut och säger förskrämt att några hemliga rum fanns det då inte i huset. Några sådana hittade polisen inte heller. Att sedan våra svenska tabloider blaffade ut det på sina förstasidor borde dom ha bett om ursäkt för, men det tar ju emot som vi vet. I alla fall hittils. Expressen har dock börjat bättra sig så smått vilket ju är ett i alla fall litet sundhetstecken. Nu väntar vi bara envist på den stora ursäkten dom är skyldiga Elisabeth Hermon, vars liv och livsverk krossades av  Mia Eriksson och hennes polare Liza Marklund på Expressen, men det är ju en annan historia.

Inte heller hittade man någon porr bland Jacksons stora boksamling som rigoröst gicks igenom. Inte heller några barnsexfilmer i hans stora videobibliotek. Inga sexfilmer alls faktiskt. Bara snälla familjefilmer och hela Disneysamlingen. I hans sovrum stod en spjälsäng där hans dotter sov med sin pappa då han var hemma. Gavin hade bl a hävdat att Jackson hade en stor porrsamling som han skulle ha visat upp för honom. I December stövlade hela polisgänget in en gång till, men hittade inget den gången heller.

Åklagaren försökte med heta linjen


Åklagaren Tom Sneddon Jr (bilden till höger) satte upp en "Hotline" där fler offer för Michael Jacksons sjuka böjelser skulle träda fram. Jag gissar att den telefonen gick rätt varm...Men någon substansiell anklagelse bland dessa samtal kunde man inte finna.

Att redogöra för hela den enorma fars som utspelade sig under denna megarättegång blir omöjligt. För det krävs en hel bok. Men för att sammanfatta i alla fall litegrann så valdes till slut en jury. i USA består dessa av 12 personer med 8 i reserv. Av de 12 personer som valdes ut i Jacksons fall var 8 kvinnor och 4 män. Alla vita.

åklagaren hade kallat 91 vittnen och försvaret 50. Den berömda "Bashir" dokumentären blev en het potatis. I Februari 2003 sändes britten Martin Bashirs dokumentär på Granada television som hette "Living with Michael Jackson" där man bl a såg Gavin och Michael hålla varann i handen och pojken som lutar huvudet på Jacksons axel. I dokumentären säger pojken att han gjorde det för att han kände en närhet med Michael och för att han kändes som en "bästa vän". Både Michael och Gavin berättar att dom sovit i samma rum, dock inte i samma säng. Gavin låg i sängen och Michael Jackson låg på golvet. Läs den där sista meningen en gång till.

Senare klagade Gavin att han inte förstod att filmen skulle sändas över hela världen och att han hade blivit retad av sina vänner. Michael Jackson berättade att han hade haft fler barn på besök. Bl a Macaulay Culcin, hans yngre bror Kieran och hans systrar och att dom alla fått låna hans säng medan han själv knoppade på golvet! Detta bekräftade dom senare under rättegången, trots att det var åklagaren som kallat dom som vittnen.

Det var inte bara problem med trovärdigheten hos den främsta anklagaren och hans mor, men också andra personer kallade att vittna i rättegången. Åklagarens vittne Chris Carter, som hade varit Jacksons livvakt från augusti 2002 - augusti 2003, greps i Las Vegas den 19 februari 2005 när polisen sökte igenom hans mors hus och hittade ett handeldvapen, som använts för att råna en Radio shack i oktober 2003 ,en  smörgåsbutik i Augusti 2004, en KB leksaksaffär i januari 2005, och en "Jack in the box"  restaurang i februari 2005. Ett annat vittne, en tidigare städerska på Neverland, dömdes för att ha stulit en skiss av Elvis Presley som Jackson själv målat. En hushållerska som påstod att hennes son antastades, sålde historier om Jackson till tidningen "Hard copy" och en kock befanns vara värd för en porr site kallad Virtual Sin.

Det jävligaste du kan göra mot en människa


Jag undrar om det finns något värre man kan utsätta en människa för än att oskydigt anklaga dom för att skada barn, när dom i själva verket älskar barn av hela sitt hjärta. Jag har aldrig blivit anklagad för mord (bara för att vara mordisk), men jag tror tamejfan att det hade varit att föredra. T o m en sådan som Juha Valjakalla som kallblodigt sköt ner en hel familj slapp ju att bli stämplad som det värsta av det värsta i vårt samhälle. Pedofil. Att sedan dessutom bli anklagad för det när det gäller
sin egen avgudade lilla flicka som man skulle offra sitt liv för att därefter bli berövad all kontakt med henne....Jag lovar er, det är lätt att hålla sig för skratt. Ännu lättare blir det när polisen, socialtjänsten och åklagaren trixar med bevis och enbart är intresserade av den heliga moderns historia, medan man själv tvingas posta ut sina bevis på internet för att någon överhuvudtaget skall intressera sig för att titta på dom.

Samtidigt vet man att ens barn är i händerna på just sådana personer som är kapabla att göra detta mot henne och mot mig. Och dom enda personerna man har att vända sig till för att få hjälp skiter fullständigt i din oro. Dagarna går.....

Vid ungefär 2:25 Pacific time (21:25 Svensk tid) den 13 juni 2005 fastställde juryn för Superior Court i staten Kalifornien,  att Michael Jackson var oskyldig på alla åtalspunkter som han hade anklagats för. Not guilty på alla tio, inklusive fyra mindre. Utslaget lästes högt av domstols kontoristen Lorna Frye. Fans grät av lycka på utsidan av tingshuset när domarna meddelades (en kvinna gick så långt som att släppa en duva för varje gång en "oskyldig" dom meddelades).  Utredningen och rättegången varade i 574 dagar.
Jackson vidhöll under hela rättegången att Gavin egentligen var en fin kille som hade påverkats av sin mor på ett olyckligt sätt.

Michael Jackson hade efter de helvetesvandringar han tvingades genomgå inte längre några övernattningar för barn på sin ranch. Han förstod aldrig, som han uttryckte det själv, att han bröt mot en social kod då han lät barn sova över på Neverland. Det förstod han senare. Nu är han död, men cancersjuke Gavin Arvizo och hans mor lever och frodas. Åtminstone Janet. Gavin mår nog inte lika bra....Nu har han ju förlorat två pappor.

Inte heller jag, om jag nu får vara så förmäten att jämföra mitt fall med hans, förstod denna sociala kod då jag lät min 4 åriga flicka duscha ihop med mig i April ifjol. Men ett sådant samhälle har vi nu tydligen.

Män som älskar och vill spendera tid med sina och andras barn är ju fan inte naturligt....

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer

 • Tommy Jonsson säger:

  Du har rätt Daddy.

  Det är ofta under de senaste 20 åren som det har misstänkliggjorts att en far som älskar sitt barn gör det av ett specielt skäl. Nämligen att han är pedofil.

  2009-07-11 | 08:02:43
 • PAPI säger:

  Ser att artikel är skriven 05:14!  Jag förstår att du har svårt att sova Daddy, otroligt att du ens står på benen!  Inte mycket du kan göra åt sömnsvårigheterna annat än att driva på myndigheterna och försöka få de mest inkompetenta idioterna utbytta.  När mitt barns moder inte fick som hon ville på familjerätten, så ringde hon bara till chefen och fick handläggaren utbytt utan problem bara genom att komma med allehanda anklagelser.  ironiskt Du kan ju alltid anklaga dom för att vara militanta feminister.

  2009-07-11 | 08:44:53
 • Caroline säger:

  är det dina ord som du har skrivit? eller har du hittat det någonstans? det var bra skrivet i alla fall! RIP MICHAEL JACKSON

  2009-07-11 | 12:02:24
  Bloggadress: http://svenssoncaroline.blogg.se/
 • Shhiva säger:

  Fint skrivet!  Ni ska båda få upprättelse.. Alla ni fäder som blivit berövade era barn, hoppas jag ska få upprättelse, och det snart!!  R.I.P. King of Pop

  2009-07-11 | 12:30:53
  Bloggadress: http://shhiva.blogg.se/
 • Angelica säger:

  Jag har läst din blogg ett tag nu.. Och jag säger bara: fortsätt kämpa!

  2009-07-11 | 12:42:20
  Bloggadress: http://findinghome.blogg.se/
 • Daddy säger:

  Jag får erkänna mig skyldig till formuleringarna i denna text. Jag kopierar inte andras texter utan att i så fall tala om det. Jag glömde det en gång då jag citerade ett stycke ur en artikel på Newsmill, det fick jag äta upp.  Tack för era kommentarer. Jag tycker det är viktigt att Michael Jackson får upprättelse också, även om det tyvärr få bli postumt.  Nu måste jag fortsätta städa och packa. Jag och Robin (sonen 10 år) tar natt tåget upp till farmor och farfar i Östersund ikväll.  Vi började dagen med att titta på filmen från Dangerous turnén igen. Robin har aldrig sett den. Jag vill att min grabb skall förstå Michaels storhet, även om han är en rocker i själ och hjärta som farsan...Han skall veta sanningen om MJ oavsett vad som sägs om honom i framtiden.

  2009-07-11 | 13:02:59
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • ♥ Johannan ♥ säger:

  Jag förstår inte alls varför man ska anklaga fäder för att vara pedofiler för att de duschar med sina flickor.. Vilken pappa gör inte det? Och att utnyttja en människa som MJ med ett hjärta större än vad många andra kan säga, det är för mig oförståeligt!!  Keep up the GOOD fight!!

  Vila i frid MJ <3

  2009-07-11 | 13:49:51
  Bloggadress: http://johannanmaria.blogg.se/
 • Anonym säger:

  rösta gärna på mig till veckans blogg hos www.ssuzie.blogg.se =) vore jätte snällt!<3 ha en underbar lördag

  2009-07-11 | 14:47:59
  Bloggadress: http://lovisanordlund.blogg.se/
 • Rospiggen säger:

  Fy fan vad han har manglats stackars Michael! Nä, vem tänker på sociala koder när man bara vill ge barnen något roligt och få uppleva något så stort som en show när man kanske inte lever så länge? Det han gjorde för dessa barn var bara att bry sig, gav de en chans att få ha roligt.

  Att bli spottad på som han blev - herregud. Och 70 snutar?? Varför inte lika gärna ta i med 20 till mot den farlige stjärnan?

  Nä fy!  Väldigt gripande skrivet, Jocke!

  2009-07-11 | 18:10:39
  Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
 • Rospiggen säger:

  Såg nyss bilderna inifrån Neverland som Expressen har som filmsnutt. Det är väl inte så konstigt om en man som aldrig riktigt fick vara barn, en man som drillades hårt som liten - om han med hjälp av sina pengar vill ge till andra barn, ge något han inte själv fick? Eller så kanske det var så att han kände sig mer hemma med barn? Kände sig mer sedd och förstådd (vilket han inte heller verkar ha blivit som liten)?

  2009-07-11 | 19:04:04
  Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
 • Katta säger:

  Du får det att framstå som om alla skulle tycka att män inte har med barn att göra. Varför inte fokusera på Debbie Rowe nästa inlägg. I intervju som finns att hitta på you tube menar hon att "barnen är där de hör hemma, hos sin pappa. Jag har inte övergivit dem".  Se vi är flera som inte generaliserar så som du tror att ALLA kvinnor gör, med få undantag.

  2009-07-11 | 19:32:06
 • Ramona Fransson säger:

  Hur en människa som ljugit och sänkt en annan människa med sin lögn överhuvudtaget kan lägga ner huvudet på en kudde och somna är för mig en fullständig gåta.  Om jag vore en riktig häxa hade jag uttalat en förbannelse över alla dessa människor.  Jag hade sagt:  Om du inte tar tillbaka dina lögner, ber om ursäkt ska du ALDRIG mer få ro i din själ! Aldrig ha lycka i livet. Aldrig bli älskad i ditt liv. När du tar ditt sista andetag ska du känna en smärta som du aldrig känt förut. Din ångest ska kräla ur din kropp och vrida den likt en spiral.  Så var det sagt!  2009-07-11 | 19:44:16
  Bloggadress: http://www.ramona-fransson.blogspot.com
 • MOa säger:

  Kollade "living with Michael Jacksson" på Youtube. Såg den när den gick på tv men mindes inte allt.  Tanken som slog mig var: att hade Michael varit kvinna, om han t.ex varit Diana Ross, då hade "världen" aldrig reagerat på hans tal om kärlek till barnen.  Tror faktiskt han pratade om en pure och fin kärlek. Han poängterade ju det om o om igen att det handlade inte om sex.  Som sagts tidigare , det finns ju fler än MJ som har den känslan för barn och djur antagligen både kvinnor och män.  2009-07-11 | 19:56:56
 • Leroy säger:

  En bra artikel men kan det vara så som Katta skriver att mamman har saggt "Varför inte fokusera på Debbie Rowe nästa inlägg. I intervju som finns att hitta på you tube menar hon att "barnen är där de hör hemma, hos sin pappa. Jag har inte övergivit dem"."  MEn vad kostade kalaset. ?  Vem gick pengarna till. Vem svek vem?  Hur många år tog det tills det att den insikten fanns?  Leroy

  2009-07-11 | 22:43:13
 • Robert säger:

  Ge inte upp Daddy! Snart har gamarna på soc och familjerätter som drev steriliseringsprogrammet fram till 1976 försvunit p g av naturlig avgång eller pension. De som är kvar har blivit informerade om att Gömda och Asyl är förbannad lögn och dikt. Stå på!

  2009-07-11 | 23:36:43
 • Cee säger:

  Hej Daddy.

  Jag hittade din blogg genom en slump. Läste första inlägget nu och tänker gå igenom arkivet och få reda på hur ditt fall ser ut.  En "kul" historia, beroende på hur man ser det (ganska så sjukt egentligen). När jag var liten och pappa skulle bada mig, jag var väl i 2 års åldern eller nått, prata kunde jag uppenbarligen i alla fall. Mamma var hemma också.

  Normalt att en förälder badar sitt barn eller hur?

  Ja!

  Nu var det så att balkongdörren stog på vid gavel när jag skulle få mitt bad och det hade visst kommit tvål "där nere" och det sved visst till och då hade jag skrikit ut för full hals: NEEEJ PAPPA!!! Inte i kissen, låt den vara!!!  Våra grannar hade hört detta. Mammas bästa väninna bodde tvärs över vår balkong och kom inrusandes 5 mminuter senare och sa: stäng balkongdörren! innan grannarna ringer polisen!  Den historien hade kunnat sluta mycket illa. För på åttiotalet då jag är född så var det mycket vanligt att fäder anklagades falskt för att ha antastat sina barn. Social kärringar gick till och med omkring och smyglyssnade i barntäta områden för att kunna hitta nån att sätta dit.

  I en artickel från 88 läste jag (nyligen) att en soc tant hade varit hemma hos en familj, sett en tom ölburk med 2,8 procent alkohol på diskbänken och gjort en anmälan att ta barnen ifrån pappan. Därför att han hade grova alkoholproblem...

  Pappan försvarade sig med att den burken var från kvällen innan när barnen hade gått och lagt sig och en vän hade kommit över på en öl.

  Han blev dömd för vanvård av sina barn och så vidare och fråntogs vårdnaden, barnen hamnade på fosterhem. Pappan hängde sig.  Detta händer fortfarande.

  2009-07-12 | 02:39:20
 • martina victoria kuhse säger:

  mysig blogg, kika gärna in min! :)

  2009-07-12 | 03:21:07
  Bloggadress: http://tiiiinaa.blogg.se/
 • Caroline ♥ säger:

  Hej! fin blogg!!!

  ska vi följa varandra på bloglovin?  För ny musik kolla också gärna in: http://coolwhateva.blogg.se/

  2009-07-12 | 03:39:07
  Bloggadress: http://babymamadrama.blogg.se/
 • Kristian säger:

  Jättebra blog, hoppas du fortsätter kämpa mot detta orättvisa du och barnen utsätts för.

  2009-07-12 | 13:22:10
  Bloggadress: http://kristianlovebite.wordpress.com
 • Agneta Lindhag säger:

  Hej Joakim!  Skickar en länk till en vetenskaplig artikel, som på många sätt stödjer det du själv nu upplever av rättsosäkerhet:  ochrattsakerhetavastrid_holgerson.htm" rel="nofollow">http://www.nkmr.org/psykologinochrattsakerhetavastrid_holgerson.htm  Du kanske redan läst den, men kan ju vara bra för andra att läsa också.  Bara som lite extra info till dom som inte känner till Astrid Holgersson. Hon var den vittnesexpert som sågade psykologerna Frank Lindblads och Margareta Erixsons utlåtande om "Barnets berättelser" i da Costa-utredningen.

  2009-07-12 | 16:00:36
 • Agneta Lindhag säger:

  Den inklistrade länken funkar inte. Nedsänkt tankestreck tycks inte gå att klistra in, skriver manuellt och gör ett nytt försök.  ochrattsakerhetavastrid_holgerson.htm" rel="nofollow">http://www.nkmr.org/psykologinochrattsakerhetavastrid_holgerson.htm  2009-07-12 | 17:33:45
 • Agneta Lindhag säger:

  Nähä, ska det jäklas så gör det det med besked.

  Vi gör så här:

  Sätt in nedsänkt tankstreck efter

  psykologin

  och

  rattsakerhet

  av  så hittar du artikeln. Den är helt klart läsvärd. Beskriver något av den Kafka-värld du befinner dig i. Kritiken mot t ex Monika Dahlström-Lannes är hård.

  2009-07-12 | 17:39:09
 • valens säger:

  För de intresserade, den rätta länken är:  ochrattsakerhetavastrid_holgerson.htm" rel="nofollow">http://www.nkmr.org/psykologinochrattsakerhetavastrid_holgerson.htm

  2009-07-12 | 17:54:44
  Bloggadress: http://visa.respEQt.nu
 • valens säger:

  ...Med ovannämnda rättelse (Agneta Lindhag) :)

  2009-07-12 | 17:59:29
  Bloggadress: http://visa.respEQt.nu
 • Dylan säger:

  Väldigt välskriven och intressant text måste jag säga. Fast en liten källförteckning hade inte varit helt fel känner jag. :-)

  2009-07-13 | 06:59:49
  Bloggadress: http://geccod.blogg.se/
 • Kusin Hampus säger:

  Båda dessa skrifter om MJ har varit en så bra sammanfattning av en av mina stora "idoler". Otroligt bra skrivet och det är utom mitt förstånd hur du kan få så bra insikt. Fortsätt stå på dig!

  2009-07-14 | 15:24:38

Kommentera inlägget här: