daddys

Beware the fury of a patient man

Kärleksmördarna

Kategori: Jämställdhet

Ingela ThalénDetta är Ingela Anita Thalén. Socialdemokrat, feminist, tidigare både socialminister och biträdande socialminister i olika (s) regeringar, riksdagsledamot fram till 2004. Sedan dess förbundsordförande i BRIS. Det betyder "barnens rätt i samhället" om någon inte visste det. Detta är också den högst ansvarige för det sexuella övergrepp som utfördes mot min dotter för några veckor sedan på barnhuset i Göteborg. Ingela Thalén är också nämligen ordförande i stiftelsen "barnahus" som slår upp sina barntortyrcentraler över hela Sverige som ett jävla ogräs.  Det var också denna barnälskande BRIS ordförande som en gång la motionen som drog igång eländet. Fast då kallade hon det för barnrättscenter.

Denna kvinna är antingen mycket förvirrad eller helt galen. Efter att ha läst hennes senaste utspel så lutar jag åt det senare. I en pressrelease i BRIS namn som blev till en debattartikel i någon liten blaska kallad GD ondgör sig Thalén över Sveriges pappor och styvpappor på ett sätt som vore straffbart med fängelse om det riktats mot någon som helst annan grupp i samhället, utom just mot män i allmänhet och pappor i synnerhet. Så här skriver Thalén bla: Barn som tvingas leva med skyddade personuppgifter har ofta bevittnat eller själva blivit utsatta för våld och hot. Många lever på flykt undan pappa eller styvpappa och är ständigt rädda för att minsta felsägning kan leda till att han hittar dem igen. Vilken stålkvinna! Vilkens barnens försvarare! Fan heller! Vilken sabla råttfångare, hatspridare och fanatiker. Naturligtvis hyllar BRIS verksamheten. Det är ju himla lustigt då det råkar vara samma galning som lämnat in motionen om att starta dessa effektiva förhörscentraler, som nu sitter som ordförande i både BRIS och Stiftelsen Barnhus. Om du Ingela Thalén eller någon i din BRIS stab läser detta så vill jag att ni laddar ner dokumentet "förhör med Rania" i spalten till höger, och sedan ger mig ett svar på om ni anser detta vara ett övergrepp på barn eller inte? Ni måste väl kunna sånt som är såna experter?

Det är bara en fasad


Socialtjänsten har bl a under Thaléns ledning utvecklats till någon sorts feminismens stormtrupper. Jag vet inte hur det låter för er, men för mig som har sökt och grävt efter sanningen under snart ett års bloggande, och som har tvingats, att i tre år åse ren misshandel av inte minst mitt eget barn av dessa självtillsatta "barnbeskyddare", men tyvärr också många andras, så ifrågasätter jag starkt den förhärskande bilden av kvinnornas eviga offerroll. Den bild vi dagligen hypnotiseras med av bl a politiker som Thalén. Demoniseringen av fäder tycks vara en
fuskspelmedveten politik och ett fuskspel för att få människor att passivt tillåta att våra barn "omhändertas" av vår omhändertagande stat som plötsligt är så ivrig att hjälpa till. Vet ni någon annan statlig sektor som är lika snabba och servicevilliga?  Att krossa familjen som instution har varit ett feministiskt mål sedan det stora manifestet kom ut i början av 70 talet. Retoriken i den ovan nämnda artikeln är det samma falska insmickrande budskap som Thalén och henne systrar kört med i 30 år.

"Detta kan tyckas vara grymt mot ursprungsföräldrarna"
säger Thalén i en annan intervju där hon vill öka på adoptionstakten. Där pläderar hon (eller pladdrar, vilket man vill) om att de biologiska föräldrarna bör diskvalificeras för alltid, redan efter ett års separation från barnen, vare sig den är frivillig eller påtvingad. Inom ett år skall man alltså visa sig värdig en ny chans, om man någonsin vill få chansen att få återförenas med sina barn. På ett år skall man alltså inte enbart hantera det som orsakat krisen till att börja med, utan också traumat att förlora sina barn. För att bara efter ett par månader resa sig på fötter igen och anpassas till den gängse föräldranormen, såvida socialtjänsten över huvud taget vill tala med dig vill säga. Annars...kan du glömma dina barn...."Detta kan tyckas vara grymt mot ursprungsföräldrarna??"

Under hela de senaste 10-15 åren har det funnits människor som försökt göra sig hörda medan socialstyrelsen i statens tjänst begår rent horribla övergepp mot både föräldrar och barn. Men muren av tystnad ifrån våra media har varit talande i sig självt. Och fram till nu har sanningen kunnat begravas. Bekvämt nog för kvinnor och män som Thalén. Oss kämpande pappor stämplar man som udda konspirations teoretiker, svikare eller kvinnohatare i den mån vi överhuvudtaget får något utrymme i media.

Nu har dom även lyckats lurat i oss att, om man samlar poliser, socialarbetare och bup psykologer i en och samma byggnad så gynnas barnperspektivet. Dvs det uttryck som alltid används för att försvara övergreppen. Barnperspektivet?? Detta i hoppet om att vi som vanligt inte skall klara att se bortom sanningen. Att dessa barnhus, dessa häxgrytor av sexutredare, psykologer och socionomer enbart är en fasad för ett system som är grymt och omänskligt och som profiterar på våra barns lidande i deras eget namn. Jag misstänker dessutom att i den mån det finns pedofiler i vårt samhälle, så står ett jobb på ett barnhus rätt högt i kurs. Själv har jag svårt att se att någon annan typ av människa skulle orka sitta och prata avancerad sex med barn i alla åldrar dagarna i ända. Skulle du?

Det är vi som är den sista sovjetstaten!


Inte ens i gamla sovjetunionen tillsattes domare politiskt och blev satta att döma över människor efter en tvåveckors kurs. Visst fanns en politisk kommisarie med på rättegångarna, men han hade ingen formell makt utan hade en mer övervakande uppgift. Över 7000 barn per år faller idag offer för den fruktade LVU lagen i Sverige. Ofta desamma som tidigare varit inblandade i tragiska och onödiga vårdnadstvister. Ett faktum som ingen försvarare av detta vidriga system vill tala högt om. Efter att ha jobbat ett antal år i "branschen" har jag tydligt sett sambanden. I dessa fall som så ofta är rent livsavgörande sitter det människor till doms utsedda av våra partier. Detta system är Sverige idag ensamt om i världen, även om jag med det inte säger att det inte finns även andra länder med usel rättssäkerhet. Dessa är dock sällan lika hycklande. I den klassen tillhör vi eliten.

Dom flesta vet att korruption sker, men inte i vilken utsträckning, eller vilka spår det sätter i människor. Liv slås i spillror på socialtjänsternas hemliga sammanträden, där i den mån det förs protokoll så hemligstämplas dom under en sekretesslag, som i en demokrati egentligen endast skall skydda landets försvar och säkerhet. Det är vi som är den sista sovjetstaten, men det har de flesta inte begripit än. Falskt invaggade i statens trygga famn som verkar så säker och snäll.

socialstyrelsenDom t o m brydde sig om oss till den milda grad att dom ville hjälpa oss att äta rätt mängd brödskivor varje dag. Vi som är gamla nog minns den där kampanjen. Hur kränkta folket kände sig och hur förbannade vi blev.
Vi behövde väl ingen jävla morsa som talade om för oss vad vi skulle äta och inte.  Socialstyrelsen backade bugande av skam ut ur debatten under ständiga betygelser att man hade lärt sig en läxa.

Det hade man också....att om man skall utöva maktmissbruk och förmynderi så måste det ske i det tysta och skyddas från insyn.

Självbestämmanderätt och intigritet



Vet ni vad som står i socialtjänstlagens (2001:453) första kapitel och första paragraf? Jo följande:
Samhällets socialtjänst skall på demokratins och solidaritetens grund främja människornas
* - ekonomiska och sociala trygghet,
* - jämlikhet i levnadsvillkor,
* - aktiva deltagande i samhällslivet.
Socialtjänsten skall under hänsynstagande till människans ansvar för sin och andras sociala situation inriktas på att frigöra och utveckla enskildas och gruppers egna resurser. Verksamheten skall bygga på respekt för människornas självbestämmanderätt och integritet.

Redan där börjar alltså kriminaliteten. För så tolkar i alla mitt enkla manliga förstånd kriminalitet.

Det står i lagen exakt formulerat hur och i vilket syfte en myndighet skall bedriva sin verksamhet. + . Myndigheten underlåter att göra detta, och agerar ofta istället i ren motsatt riktning än vad som stipuleras i lagen. = . Lagbrott.
Även en socialtjänstlag måste ju utformas i enlighet med vår grundlag. Men numera har våra ledare sedan länge verkat glömma att det finns ett avsnitt i lagen som reglerar våra fri och rättigheter, som kallas
babykonstution, eller grundlag. Ordet grundlag kommer just från tanken att alla andra lagar skall grundas på dessa.

Sverige fälls ofta


Numera gör man undantag efter undantag. Vi har inget högre organ än regeringen i Sverige. Dvs ingen instution som kan skydda våra grundlagar från klåfingriga regeringars idiotförslag. Vi behöver en fri, absolut obunden och principfast konstutionsdomstol i Sverige. Ett beslutande organ som skyddar våra grundlagsstadgade fri och rättigheter, och därmed även oss...folket. Europadomstolen finns ju, men dom dömer väl inte efter svensk grundlag? Och det är väl fortfarande under den vi lyder? Både herreman och dräng... Eller har vi numera två?

Sverige leder EU ligan över länder som fälls oftast i europadomstolen för brott mot dom mänskliga rättigheterna. Men istället för att göra någonting åt problemet så betalar man glatt böterna och bara fortsätter sitt förödande krig mot familjerna och fäderna framförallt. Det är ju vi som slår, kontrollerar och våldtar pga vårt enorma kontrollbehov...och, inte att förglömma, vårt eget höga nöjes skull. Att misshandla och våldta kvinnor och barn verkar ju vara varje svensk mans favoritsyssla. För det vet vi ju allihop så väl vid det här laget att oavsett om vi är svarta, vita, gula eller röda så tillhör vi ju alla samma ras....Djurets.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer

  • profanum_vulgus säger:

    Utan att det påpeverkar något annat i inlägget så vill jag påpeka att "6-8 skivor bröd om dagen- kampanjen" är falsk. Det var en brödtillverkare (bageri om man så vill) som ringde upp en chef på socialstyrelsen och genom ledande och upprepande frågor (fungerar på vuxna också) fick denne att svara "ja" på en fråga. Sedan användes detta i reklam för denne brödtillverkare.

    2009-07-27 | 08:37:44
  • Bitten säger:

    Den här artikeln borde du se till att få publicerad på Newsmill!! Och gärna på fler ställen.. Man blir helt mörkrädd!!



    Och "Ursprungsföräldrarna"??????? Vad är det för ord??? Finns det ens i verkligheten?? Låter ju ungefär som "dom som lånade dom här barnen först"..



    Allt detta som sker i hemlighet bakom stängda dörrar på socialtjänster och andra ställen som hanterar barn MÅSTE få ett slut!! ALLT skulle ut i ljuset!! Det här är faktiskt inte klokt!!

    2009-07-27 | 09:05:08
  • jakobsson/anette jacobsson säger:

    Mycket bra och välunderbyggt inlägg men du glömde häxmästaren själv Tommas Bodström.



    Bodström är den som tillsammans med allt annat arbete han ägnat att avskaffa rättsäkerheten också varit ledande i att skapa Barnhusen!



    Samma Bodström var också den som sjösatte en lag som ger polisen rätt att med omedelbar verkan förbjuda mannen att ens närma sig sin bostad på 30 dagar.

    Proposition 2002/03:70 Ytterligare åtgärder för att motverka våld i nära relationer

    Citat.

    Beslut om besöksförbud avseende den gemensamma bostaden föreslås få meddelas

    för viss tid, normalt högst 30 dygn. När ett sådant besöksförbud kan vara

    aktuellt skall den som beslutet avses gälla på tillsägelse av en polisman/



    2009-07-27 | 09:13:43
  • MoaLinn säger:

    Ja, man undrar verkligen hur de har tänkt med de här barnhusen. Alla som jobbar där har sökt sig dit för att de är intresserade av att jobba med våld mot barn. De flesta som jobbar där är kvinnor (åtminstone i Göteborg, som är det jag känner till) och de delar lokaler.



    Det säger sig själv då på något sätt att man blir kollegor med varandra. Psykologer och poliser och åklagare. Man fikar vid samma kaffebord på mornarna.



    I vårt fall var det så att åklagaren hade lagt ner en utredning och barnet fick komma till Bup (i samma barnhus) för att efterarbeta traumat efter förhören som hållits på barnhusen. Men då hittade psykologen ett litet korn att gro en ny anklagelse på och hon anmälde. Genast blev ju åtalet viktigare och mer trovärdigt än innan, fast det var samma brott, samma åklagare och samma utredare. Och fast barnen inte sett sin far på över ett år.



    Man säger väl inte emot en som man delar fikabord med - eller hur? Och sen är det ju barnhusets viktigaste verksamhetsmål att hjälpa utsatta barn. Sic! Inte att göra rättsäkra utredningar. Så här presenterar de sig själv:



    Barnhuset arbetar med barn upp till 18 år som utsatts för olika övergrepp. Det kan handla om fysisk misshandel, sexuella övergrepp eller kvinnlig könsstympning.

    Barnhuset samlar alla utredningar och insatser under ett och samma tak så att barn slipper slussas runt mellan olika myndigheter. På Barnhuset träffar barnet de olika personer som behöver ställa frågor om det jobbiga som har hänt. Här gör vi också upp en plan för hur det ska bli bättre i framtiden.



    Jag tycker inte att det är underligt att det går fel i en sån organisation. Redan när de gjorde konstitutionen i USA förstod de principen med maktdelning och hur viktig den var. Nu gör man tvärtom. Det är en otäck utveckling.

    2009-07-27 | 10:31:13
  • Rospiggen säger:

    Inser att jag läser medan jag håller andan och när jag läst färdigt andas jag ut med en djup suck. Håller med om att den här ska ut på Newsmill - självklart! Det måste komma ut hur dessa politiker jobbar.



    Det som är skrämmande med de här barnhusen är ju att barnen ska slussas inom samma byggnad mellan olika myndigheter och instanser men tänker då på hur lätt det blir med suggestioner, det är ju ruskigt äckligt.

    2009-07-27 | 11:15:09
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • kicki säger:

    Jag kan bara hålla med övriga som kommenterat. En mycket bra artikel och det är viktigt att den sprids då alldeles för många fortfarande tror att vi har rättssäkerhet i det här landet.

    2009-07-27 | 11:52:13
  • jakobsson/anette jacobsson säger:

    Joakim, ja tycker också att du skall sprida ditt inlägg. Newsmill javist men varför inte publicera på Sourze också det är väl bara bra om det sprids till fler.



    MoaLinn jag tycker det är mycket intresanta komentarer/inlägg du kommer med.



    Skulle vara intressant att ta del av din/er historia i helhet någon gång, skulle du vara intreserad av att berätta din/er historia?

    2009-07-27 | 12:58:20
  • Trollan säger:

    Det vore intressant att läsa lite mer om vad Sverige har blivit fälld för. Har du hittat någon statistik med länkar och olika fall? Kan naturligtvis leta själv, men det vore rätt bra att få länken med. Tycker det låter väldigt konstigt att det inte har slagits upp högre. Men det kan naturligtvis också bero på att det inte är intressant att sprida den bilden i Sverige...

    2009-07-27 | 15:29:58
    Bloggadress: http://trollan.wordpress.com
  • Daddy säger:

    Hej



    Tackar som vanligt för kommentarerna. Har inte varit så pigg på att publicera på Newsmill sedan dom plötsligt bara tog bort min senaste artikel efter den redan varit publicerad ett par dagar, för att den fick för många hatkommentarer??



    Mycket märkligt resonemang från en redaktion tycker jag. Då spelar dom ju hatmånglarna rätt i famnen.

    Dessutom har jag sedan artikeln "Feminism-Ett hot mot hela vårt samhälle" märkt ett allt mindre intresse av att exponera mina artiklar på siten. Också lite konstigt då den artikeln fick otroligt genomslag och väldigt många läsare.



    Men Sourze är värt att kolla upp.



    Angående Tomas Bodström så finns han omskriven i många av mina tidigare inlägg. Om ni söker på hans namn i sökrutan så finner ni allt. Men hans roll i skapandet av dessa barnhus vore intressant att utveckla. Ni som har info får gärna kontakta mig med den.



    Informationen om Sveriges återkommande fällningar i Europadomstolen kommer från en pålitlig källa. Men jag har själv kvar att fördjupa mig i detta. Men det kommer.

    2009-07-27 | 16:07:50
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • profanum_vulgus säger:

    http://cmiskp.echr.coe.int/tkp197/portal.asp?sessionId=27129028&skin=hudoc-en&action=request

    2009-07-27 | 16:30:00
  • Jessica säger:

    Jag har den största respekt för att du och din dotter har behandlats fel men att därifrån tro att alla pappor som blivit av med sina barn har blivit det av misstag är ett stort steg.

    Det finns många föräldrar runt omkring oss som inte är värda att kallas föräldrar. När det gäller sexuella övergrepp och misshandel är tyvärr männen den vanligaste förövaren även om det naturligtvis kan vara en mamma i vissa fall så det är väl därför det oftast är pappor och styvpappor som omnämns.

    Jag har själv jobbat med fosterbarn och jag kan säga att jag önskar att det vore så väl att föräldrarna blev av med vårdnaden inom kort efter att barnet blivit omhändertaget istället för som det är idag och det bara handlar om föräldrarnas rätt till sitt barn och aldrig barnets rätt till ett harmoniskt och lugnt liv.

    Tyvärr vet jag alldeles för väl vad jag pratar om.

    Det finns naturligtvis undantag men jag anser att man alltid ska se till barnets bästa och inte förälderns.

    2009-07-27 | 16:30:12
  • profanum_vulgus säger:

    Jessica:

    När det gäller misshandel av barn så är män och kvinnor lika vanliga förövare, om man dock skiljer på biologiska föräldrar och styvföräldrar så är biologiska mammor vanligare förövare av misshandel av sina barn än biologiska pappor (detta eftersom styvpappor är vanligare förövare än biologiska pappor).



    När det gäller sexuella övergrepp så är det liknande. Ungefär 33% av de sexuella övergreppen mot barn begås av kvinnor. Men bara en mycket liten del av alla sexuella övergrepp mot barn begås av biologiska föräldrar. Biologiska fäder står för en mycket liten del av de sexuella övergreppen.



    Trots detta är det mycket vanligare att barn skiljs från sina fäder än sina mödrar på grund av anklagelser om misshandel eller sexuella övergrepp. MYCKET vanligare alltså.

    ÄVEN om man nu tror att de flesta fall där barn skiljs från sina fäder skulle vara riktiga så innebär ju förhållandena att väldigt många barn utsätts av sina mödrar med myndigheternas goda minne.

    2009-07-27 | 17:28:58
  • susanna svensson säger:

    Sverige har ett flertal gånger blivit fällda för barnomhändertagande fall och i ännu fler sådana fall har det skett förlikningar dvs staten har betalat ut en summa pengar för att få tyst på kritiken och slippa skammen med en fällning. Ett sådant förlikningsfall gällde ett fall av misstänkta sexövergrepp där den misstänkte och eller den misstänktes försvarare inte gavs möjlighet att ställa följdfrågor till målsäganden. Sen minns väl alla Pudas i lådan rörde sig väl om nått upphandlingsfall han vann i europado´mstolen. Sen tror jag det är en del fall där fastigheter under allt för lång tid legat utnder exprorieringshot och därför varken kunnat byggas om eller säljas. Sverige har även blivit kritiserade av europarådet för våra långa häktningstider och för den långa isoleringen av häktade.

    2009-07-27 | 18:07:54
  • M.P säger:

    Det viktigaste nu är väl att ta det lugnt och se till att umgänget med din dotter kommer igång igen. Att kalla folk råttfångare och så vidare kan ge intrycket att du är för aggressiv.

    2009-07-27 | 23:04:41
  • L.P säger:

    Mycket man aldrig vetat om,ibland är okunskap en befrielse..

    Men i ett sånt här fall som Ingela Thalen,så är det oändligt viktigt att hennes egna ord basuneras ut till allmänheten,för hennes sätt att tycka och agera är vidrigt,och kan få svåra konsekvenser för barn,även i framtiden,därför måste man få bort dessa personer som tycker sig veta vad som är bäst,ovanför svenssons eget huvud!



    Storebror syndrom skulle jag vilja kalla Ingela Thalen och Thomas Bodströms agerande för,finns så klart fler personer som är farliga för vårt samhälle,och dessa är enligt lag mer eller mindre "untouchable",då de dikterar sina egna villkor.



    Fast jag skulle nog vilja veta vart deras samhälle är år 2050....Scenariot jag ser vill jag inte ens sätta på pränt,då det är ett mardrömslikt scenario!



    Vart tog jämlikhet,rättvisa och frihet vägen?



    Ska ovanstående bara minimeras tills den enskilda lilla människan sitter inlåst i sitt eget hem,under tiden som denne inte jobbar för/åt staten?



    //L.P



    www.pappa-barn.se



    För barns rätt till båda sina föräldrar



    Tänkvärt-Kärleken mellan förälder/barn barn/förälder kan inte ersättas av nån annan/annat,inte utan att djupa,förödande,själsliga skador i det innersta djupet i våra hjärtan och själ uppstår,dessa skador läks aldrig,utan man blir ärrad för livet,och man tvingas bära med sig denna smärta för alltid.



    2009-07-27 | 23:52:21
  • Jos säger:

    Hon verkar en mycket farlig kvinna som du skriver. Lever själv med skyddade uppgifter och min son då följdaktligen också. MEN: Han mår inte dåligt, han får gå ut osv.. Och jag kan ge honom ekonomisk trygghet. Hans pappa likaså! Varför?? Jo för vi flyr inte från en ex man, jäkla idiot och säga att alla barn med skyddat mår dåligt och att jag är svag och inte kan ge trygghet. Hon verkar vurma för att alla barn ska omhändertas av samhällets "fina" vård hela tiden! Usch vilken häxa. Vi har skyddat pg av att barnets pappa haft problem med dåliga människor så vi vill inte att dom ska kolla på ratsit vart vi bor bara, annars lever vi precis som vanligt! Vansinne!!

    2009-07-28 | 00:09:09
  • M.P säger:

    Att förundersökningen lades ner tyder väl på att rättsäkerheten har fungerat...?

    2009-07-28 | 12:11:15
  • jakobsson/anette jacobsson säger:

    M.P, förstår att detta är lite nytt för dig. Det är så att när rättsäkerheten satts ur spel så blir systemet totalt oförutsägbart. Det innebär att du kan bli åtalad eller inte men du kan aldrig med hjälp av regelverket förutse vad som kommer hända.

    Samma sak med hur du uppfattas,

    -är du tillbacka dragen kan det tolkas som ointresse



    -är du angelägen så kan det tolkas som okänsligt



    -är du krävande så kan det tolkas som agressivitet



    Det system du antyder är ett system där den enskilde skall försöka lista ut vad tjänstemänen tycker och sedan anpassa sig efter det. Det är raka motsattsen till rättsäkerhet och demokrati där det finns ett regelverk och alla parter även ansvariga tjänstemän, skall förhålla sig till regelverket oavsett person.

    2009-07-28 | 14:38:05
  • M.P säger:

    Självklart menar jag att tjänstemännen ska hålla sig till regelverket. Men varför börja prata om att det måste vara pedofiler som jobbar på barnhusen, de så kallade "häxgrytorna"? De som vill Daddy väl borde inte elda på honom, och han borde lyssna på dem som manar till lugn.

    2009-07-28 | 14:53:09
  • Anonym säger:

    M.P

    Vilken sorts sexuell läggning brukar de ha som försöker få barn att prata om sex med dem?

    2009-07-28 | 15:33:18
  • jakobsson/anette jacobsson säger:

    Ang. Daddy 2009-07-27 @ 16:07:50

    Jag delar dina funderingar ang. Newsmill så här kommer ett gammalt inlägg från mig i repris.



    Vi får hoppas att Newsmill inte är påväg in under den feministiskt styrda PK-elitens fana, men en smula oroväckande är Karin Eder-Ekmans uttalande (utan att försvara diverse knäppgökar). Newsmill är trotsallt Bonierägt men jag hade trot att det skulle ta lite längre tid innan Newsmill tvingades in i samma fåra som gammelmedia.

    Läs gärna hela artikeln och ta del av Medie- och genusforskaren Hillevi Ganetz åsikter om yttrandefrihet.



    Karin Eder-Ekman, redaktör på debattsajten Newsmill, ser en trend i att kvinnliga debattörer och bloggare är mest utsatta på nätet vad gäller kränkande kommentarer. Hon menar att kommentarerna sällan anmäls av andra läsare.



    Hon menar att så fort en kvinna skriver om jämställdhet så haglar kränkande kommentarer, ofta om kvinnans utseende eller intelligens.



    – Kvinnohatet flödar i blogg- och debattkommentarer på nätet. Newsmillinläggen är inte unika, det ser likadant ut på andra debattsidor, bloggar och så vidare.

    http://www.dn.se/kultur-noje/kvinnliga-bloggare-kranks-pa-natet-1.906417



    2009-07-07 @ 19:17:11

    2009-07-28 | 16:05:03
  • jakobsson/anette jacobsson säger:

    MP jag vet inte hur insatt i problematiken du är? Det är inte fråga om en enstaka händelse det är ett mycket alvarligt systemfel som drabbar otaliga barn och föräldrar.



    Här finns vad jag vet ingen som eldar på (vad är det för nedvärderande uttryck?) någon. Här skriver människor som har insett att rättsäkerheten är hotad och att alvarliga övergrepp begås mot barn och deras pappor men också mot en del mammor. Om man engagerar sig i ett oroande stort samhällsproblem så går det inte att bara lägga ner för att någon tjänsteman stryker en medhårs för en sekund.



    MP. Om du en gång stått öga mot öga fan själv så kan du aldrig mer förneka hans existens.

    2009-07-28 | 16:16:52
  • L.P säger:

    M.P



    En del pedofiler söker sig ibland till vissa yrken,det kan vara yrken inom dagis och skola,eller nåt så enkelt som "ledare" för ett sommarläger.



    Tyvärr så tror jag att människor som Ingela Thalen,Thomas Bodström,Maria Brage m.fl inte förstår att de öppnar upp för pedofiler genom att jaga allt och alla trots att inget skett utöver ett normalt samliv mellan barn och förälder(daddys case är ett tydligt exempel på en resursödande insats som aldrig borde ha startats),istället borde det läggas resurser på att säkra riktig fysisk bevisning som bl.a DNA,så att människor som begår denna typ av övergrepp verkligen kan överbevisas och dömas!



    Att det slösas så enormt med samhällsresurser kan komma att utvecklas till ett mycket stort samhällsproblem,då resurserna som finns till förfogande är starkt begränsade!



    Dessa samhällsproblem har redan börjat synas och dyka upp till ytan likt toppen av ett enormt isberg,pappabarn grupperna är ett av alla tecken runt om oss,fråga er själva,varför finns dessa grupperingarna,varför är det så många pappor som engagerar sig idag?



    Svaret är enkelt!dessa grupper har kommit till för att det idag finns ett behov av dem,den dagen då dessa inte behövs längre,då har barnen äntligen fått sin rätt till pappa tillgodosedd!



    //L.P



    www.pappa-barn.se



    2009-07-28 | 20:08:57
  • Bur-q-ua12 säger:

    Jag håller med dig i sak, "Daddy" men förbundsordföranden i BRIS är inte Ingela Anita Thalén, utan snarare en viss Lars-Johan Jarnheimer.



    Allt enligt: http://www.bris.se/?pageID=53.

    Hur kommenterar du det?



    2009-08-01 | 01:00:39
    Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
  • Bur-q-ua12 säger:

    Jag håller med dig "Daddy":

    Ingela Thalén måste vara galen.



    Galningar, i besittning av alltför stor makt, och deras varjehanda förödande värderingar och/eller beslut, har vi utomstående betraktare även tidigare genom historien, alltför ofta, tvingats att bevittna.



    Jag känner, apropå detta, förresten till en viss, inte alltför storvuxen, österrikare med initialerna A. H.



    Ingela Thalén skriver i GD:s artikel, t.ex.:



    "

    Barn som tvingas leva med skyddade personuppgifter har ofta bevittnat eller själva blivit utsatta för våld och hot. Många lever på flykt undan pappa eller styvpappa och är ständigt rädda för att minsta felsägning kan leda till att han hittar dem igen.

    "



    och



    "

    Ett närmast osannolikt inslag i de här barnens liv är att deras föräldrar ofta har delad vårdnad om dem och att pappan, som de flyr ifrån, har umgängesrätt!

    "



    Är det alltså, per definition, pappa eller styvpappa som är problemet, om barn är på flykt?



    Ja, visst är det hemskt att pappor har umgängesrätt med sina barn...

    Hemska tanke...



    :O|



    (OBS! ironi)



    Med argument som påstådd "rädsla" understöds ett behov av trygghet för "kvinnor och barn"- resp. "mammor och barn"-paketen.



    Helt fel, enl. Sällskapet Bur-q-ua, som jag representerar.



    Sverige MÅSTE börja fokusera på och införliva uttrycken: "män och barn", resp. "pappor och barn" i den vardagliga diskursen!



    Uttrycket "män och barn" MÅSTE bli lika vanliga som "kvinnor och barn", som man hör/läser i tid och otid.



    Först när samhället har nått såpass långt, så kan man börja tala om sann jämställdhet och allas lika värde.



    Pappors reella problem att få rätt är marginaliserat i Sverige, p.g.a. att det trots allt är ett minoritetssproblem, som berör relativt få med ett särintresse.



    Likväl handlar det om ett problem som borde engagera betydligt fler, eftersom ALLA män kan komma att någon gång i livet hamna i en vårdnadstvist och då kommer de, enbart p.g.a. sitt KÖN ("fel kön"), befinna sig i automatiskt underläge, enl. "lagen", i form av "Föräldrabalken" (Fb 6 kap 3§).



    Dagens lärdom:

    människor bryr sig först när de själva drabbas.



    2009-08-01 | 01:26:09
    Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
  • Bur-q-ua12 säger:

    Idén med barnhus handlar ju bara om att skydda barn från fäderna, inte från mödrarna, eller hur?



    Däri ligger problemet och diskrimineringen!



    2009-08-01 | 01:41:37
    Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
  • Bur-q-ua12 säger:

    Anledningen till att (extrem)feminister vill splittra kärnfamiljen hänger ihop med viljan att öka kvinnors frigörelse.



    I förlängningen drabbar det givetvis papporna.



    Detta är tyvärr ett s.k. "paket" bland många.



    Inom ramen för det paketet finns barnomsorg, i form av daghem/förskolor.



    Huvudsyfte: mödrar ska kunna arbeta/bli oberoende av pappan.



    I samma paket finns sådana, till synes vitt skilda, begrepp och "institutioner" som:



    * "HBT"-rörelsen

    * "relationsanarkister", och/eller s.k. polyamorösa individer

    * Pride-festivalen i Stockholm

    * RFSL

    * RFSU

    * tidningen "Kamratposten", som tycks vara sponsrad av RFSL och/eller RFSU



    Det ironiska i sammanhanget är att ju fler sär-rättigheter som homosexuella och andra får, vad gäller adoption etc, desto mer kan det komma att gynna heterosexuella fäder.



    I framtiden kanske ett barn kan ha fler än två vårdnadshavare (fyra eller fler?) och då kanske det blir enklare för en biologisk far att få rätt.



    Hoppas kan man alltid.



    :OD







    2009-08-01 | 01:56:10
    Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk

Kommentera inlägget här: