daddys

Beware the fury of a patient man

Jag är fortfarande på fri fot..

Kategori: Rättvisa

Ville bara berätta att jag lever och har hälsan. Inte är jag häktad heller. Men det var en av de  värsta erfarenherna i mitt liv:  Att av en total främling bli tillfrågad saker som jag påstods gjort mot mitt eget barn. 

Så kränkande och fruktansvärt förnedrande att behöva sitta och försvara sig mot anklagelse efter anklagelse. När det egentligen är den aklagade som har ansvaret för att visa att jag är  skyldig.

Jag berättar inga detaljer än med en förhoppning om att åklagaren fattar ett riktigt beslut i detta mål.

Berättar något roligare istället. Direkt jag hörde att ZZ top skulle komma till Sverige igen så bokade jag biljetter till Mig och Robin. Dom var dyra, men på den tiden hade jag lite kvar.

Texas skäggen var bättre än någonsin. Jag har sett dom två gånger förr och det blev en mycket lyckat förlorande av konsertets oskulden..

...trött....måste sova....hörs i morgon.....kanske

Här får ni en godbit från ett av världens bästa band.




That little o' band from Texas

Kommentarer

  • Lilla My säger:

    Hej



    Förstår att du är utmattad.



    Är glad att du orkade igenom det och inte ger upp.

    Hoppas åklagaren ser igenom alla lögner och ser vad som faktiskt händer och tar ett riktigt beslut.





    Vi är många som vill dig väl.



    2009-06-04 | 08:32:31
  • Ann Helena Rudberg säger:

    Bra att du överlevde... hoppas det går bra med allt. Ha det gott

    2009-06-04 | 10:23:37
  • Monica Antonsson säger:

    Åh, så skönt.

    Vi är många som är med dig, som sagt.

    Det är dumheten som styr där nere just nu.

    ALL KRAFT TILL DIG!

    Hälsa Susanne!

    Himla bra tjej!

    Kram

    Monica

    2009-06-04 | 11:59:11
  • L.P säger:

    Det var gott att se att D,har kommit hem nåt så när helskinnad från polisen!



    Det kan inte vara lätt att vara anklagade för något man inte gjort sig skyldig till =( ,vilket också syntes på D, när han kom hem från förhöret.



    Och med tanke på hur många mammor som kastar grundlösa anklagelser omkring sig så tycker jag att det är hemskt att INGEN gör något åt dessa resurs stjälande mammorna som fabulerar för egen vinnings skull!



    Ett av dessa bekymmer är att denna typ av mammor medvetet tillskansar sig resurserna på bekostnad av andra människor som verkligen blivit/blir utsatt/a för ett VERKLIGT brott!



    Kanske ligger det oss alla i fatet en dag,när vi själva finner oss utsatta för ett brott,och det inte finns resurser nog för att utreda längre,då har det uppstått en verklig fara för oss alla som innebär att våran rättssäkerhet inte längre kan hjälpa och skydda oss när vi blir utsatta för brott.



    Vi måste kräva en säker rättssäkerhet för oss alla.





    //L.P



    www.pappa-barn.se



    2009-06-04 | 13:19:05
  • Ramona Franssonn säger:

    Gott att höra. Ringde till din mobil och pladdrade in ett meddelende. Sov gott! Hör av dig när du orkar.

    Kram

    Ramona

    2009-06-04 | 14:50:54
    Bloggadress: http://ramona-fransson.blogspot.com
  • valens säger:



    Bra att du orkade Jocke!

    Är glad för din skull, men...



    Hur blir det mellan Rania och hennes älskade pappa?

    Du bör inte vara rädd för att åklagaren skulle agera fel, alltså till din nackdel... H*n kan inte riskera väcka åtal mot en oskyldig! Av minst 2 olika skäl!

    Förundersökningen kommer att läggas ner då åklagaren har gjort "sin plikt" men...



    Bandet mellan dottern och pappan är redan alvarligt skadat om inte helt bruten!



    Vad är det för jäkla farsot att så många barn i vårdnadstvister som plötsligt "blir utsatta" för sexuella övergrepp?!

    Varför i hela fridens namn förstörs så många barndom?

    Varför tillåts att så många barn utsätts för kränkningar, psykisk misshandel och hjärntvätt för att sedan bli bestulna på en av deras förälder?





    Same Old Story...

    2009-06-04 | 18:16:45
    Bloggadress: http://visa.respEQt.nu
  • L.P säger:

    Valens:



    Du slår spiken på huvudet,när du tar upp "farsoten",man kan ju bara se tillbaka några år,så kan man ju följa "farsotens" utveckling.



    Och det är sanslöst att mammorna gång på gång får flera chanser att "bättra" sig på att släppa iväg sina barn på umgänge!



    MEN var gång som umgänge blir aktuellt så plötsligt så blir barnet sjukt osv.



    OCH under tiden som mamman får alla dessa "chanser" så rotas barnet hos en OLÄMPLIG förälder dvs mamman,vilket innebär att i de flesta fall att barnet tvingas till att växa upp i en skadlig miljö,som inte borde accepterats från början ur barnperspektiv.



    Ge fan i att dalta med dessa mammorna,de vet exakt vad de gör mot exmännen,och det gör de på bekostnad av barnets anknytning till fadern,vilket resulterar i trasiga barn som växer upp med sargade band som aldrig läks.



    Det handlar ofta om ett livslångt lidande för dessa barn!



    Jag förstår inte varför lagen inte följs av domstolarna,när det handlar om att flytta barnet vårdnad och boende till den som är mest lämplig som förälder,och som kan se till att barnet får en sund anknytning till BÅDA sina föräldrar!



    Ge även papporna en ärlig chans att få ge sina barn en anknytning till båda sina föräldrar.



    Och när det handlar om sabotagemammor så måste både domstolar och socialförvaltningar agera mycket snabbare och med större kraft INNAN barnets band till sina föräldrar har sargats för livet!



    Inse att det är allvar,och att det är snabba insatser som krävs!



    //L.P



    www.pappa-barn.se



    För barns rättigheter till båda sina föräldrar!



    2009-06-05 | 00:56:39
  • fiona säger:

    När ska dessa instanser förstå att dessa mammor och de instanser som har bestämt sig på förhand att pappan är skyldig, tvingar barnen att begå mentala och verbala sexuella övergrepp på sina pappor

    2009-06-05 | 10:44:07
  • Mikael Karlsson säger:

    Hur ska dessa instanser veta vilken anmälan som är falsk och vilken som är sann?



    Man tänker nog allmänt så här: "Kolla hans register" eller dylikt, Men då ska man också ha i åtanke att någon gång måste första brottet begås.



    Man ska inte fördöma att det görs en utredning mot Daddy, men man skulle kunnat se till att under utredningstiden kanske kunna ge honom övervakat umgänge tills dess att brott kan styrkas eller förnekas. Sen får ju själva utredningarna visa sin del.

  • Mikael Karlsson säger:

    Nu menar inte jag att Daddy är skyldig eller så, utan jag menar att det samtidigt är viktigt att utredning sker och att utredning görs i varje enskilt fall.



    Men vad jag sätter mig emot är att man bryter kontakten mellan förälder och barn fullkomligt.



    För i och med att man sätter stop för kontakt mellan barn och förälder så underlättare det ett krav från ena parten om den vill minska umgänget.



    Jag har föresten skrivit ett inlägg på newsmill, "såg i efterhand att det blev lite invecklat skrivet eftersom jag inte sovit så bra senaste tiden "Lider av sömnbrist" och då stakar man sig i bland.



    Jag skulle vara tacksam om nån ville lämna nån kommentar eller åsikt där eftersom jag vill utveckla systemet till att fungera lite annorlunda.



    Här hittar ni den artikeln: http://www.newsmill.se/artikel/2009/06/04/annu-en-andring-som-skall-gynna-ensamhet-i-foraldraskapet



  • Cygnus Ferreus säger:

    Frågor i sista stund inför söndagens val.



    Jag vill gärna rösta på ett parti som förespråkar äkta jämställdhet, och vågar säga emot den hemska ideologin "feminism".



    Feminismen är rakt igenom en diskriminerings-ideologi. Genom användning av massor av dubbelmoral, så marknadsför sig feminismen som en jämställdhets-ideologi.



    Jag vill inte att Sveriges i Europa-parlamentet ska försöka uppmuntra andra att genomföra vår variant av jämställdhet. Beträffande jämställdhet så representerar Sverige tyvärr ett enormt misslyckande.



    Klyftorna mellan könen ökar. Förståelsen och ömsesidiga respekten mellan könen minskar. Könsberoende fördomar och förväntningar ökar. I takt med att "genus-medvetheten" ökar, så ses individen i allt större utsträckning som en representant för sitt kön, och inte som en egen individ.



    Utbildnings- och yrkes-val går emot en ökande köns-segregering. Likaså förenings-livet, politiken och sociala gemenskaper.



    Sverige inför medvetet köns-segregerad lagstiftning. Tidigare har Sverige lyckats avskaffa gamla köns-beroende orättvisor. Numera sysslar Sverige med att ersätta dom gamla köns-beroende orättvisorna med nya köns-beroende orättvisor. Lagen blir mer "modern" för att använda Tomas Bodströms sätt att uttrycka sig.



    Vilket parti och vilken kandidat är lämpligast att rösta på? Finns någon som vågar arbeta för mäns rätt till jämställdhet, och inte bara kvinnors rätt att nedvärdera män? Fördelar och nackdelar med respektiver parti?

    2009-06-07 | 09:30:14
  • Lilla My säger:

    Hej Daddy



    Hur mår du?

    Överlever du?



    Vi är nog många som undrar.







    2009-06-07 | 10:03:36
  • valens säger:



    Cygnus Ferreus:

    Gör som jag gjorde idag: förlöjliga miljonen!



    Lilla My:

    Hoppas han mår bra... För Ranias skull, åtminstone...



    2009-06-07 | 13:56:28
    Bloggadress: http://visa.respeqt.nu
  • daddy säger:

    Hej



    Jodå jag finns kvar. Denna helgen har jag haft besök av några goda vänner. Den manliga delen av församlingen har uteslutande bestått av fäder som på olika sätt drabbats av barnaröveriet. En som inte sett eller fått tala med sina barn på 10 månader. En som får träffa sin son 4 timmar varannan månad. En som har kämpat i över 20 år för att få en fungerande relation med sin dotter, men misslyckats. Och så jag som nu snart slagit nytt rekord i att vara ofrivilligt skild från min dotter, trots dom och allt. De kvinnliga gästerna har bestått av människor med medkänsla som bestämt sig för att kämpa jämsides med oss fäder.



    Vi har samtalat, diskuterat och umgåtts. Men det starkaste minnet av mötet kommer att bli historierna och all gråt. Samtliga pappor har berättat och gråtit.



    Minnen triggas, bilder bränner innanför ögonlocken och sorgen väller fram. Jag har lärt känna alla dessa människor som fina medkännande människor som alla hyser en genuin kärlek och saknad efter sina barn. Jag kan utan någon 4 månaders scharadutredning klassa dom som ytterst lämpliga föräldrar samtliga.



    Men av en eller annan anledning väljer de sociala myndigheterna att ändå separera dom och mig från våra barn som så innerligt behöver oss.



    Jag väntar just nu på det interimistiska beslut som skall komma på Tisdag. Med en mycket stor klump i magen.



    Socialtjänsten och mor och mormor anser att allt umgänge skall upphöra mellan Rania och mig fram till polis och socialutredningarna är färdiga. Det skulle enligt uppgift från domaren i så fall bli den 17 Augusti. Jag tycker jag och mitt ombud presenterade tydliga bevis för hur skadligt detta skulle vara för mitt barn. Nu kan jag bara vänta och hoppas. Jag har blivit bra på att hoppas.



    //Daddy

    2009-06-07 | 19:36:36
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • jakobsson säger:

    Cygnus Ferreus. Det finns inga sådana partier populismens makt är stor. Men om du vill vara med och driva på för att få ett parti eller politiker som vågar stå för en sann jämstäldhet var aktiv,läs och kommentera på bloggar och nät tidningar där dessa frågor diskuteras.

    2009-06-07 | 22:43:52
  • jakobsson säger:

    Mikael Karlsson förstår inte hur du menar varför är det rätt att man utreder Daddy?



    Vad är din inställning till att falska anklagelser blir en allt vanligare ingrediens i vårdnadstvister?



    Du tycks ha mycket svårt att sätta dig in i hur man som individ stressas och plågas av att bli oskyldigt anklagad och utredd för brott.

    2009-06-07 | 22:59:45
  • Mikael Karlsson säger:

    Daddy: Vi får hoppas att dom fattar ett beslut om att kontakt får ske under utredningstiden. Som nämnts tidigare, Det är inte bra att kontakt upphör under denna tid om en utredning skulle visa din oskyldighet. Då detta kan störas av andra senare anledningar att neka umgänge ändå, Det kallas kontinuitet. Ett ord som används flitigt av Socialamyndigheterna.



    Jacobsson: När skall man dra gränsen på vad som skall utredas eller inte? Jag säger inte "som jag skrev tidigare" att Daddy är skyldig men i varje enskilt fall bör utredning göras. MEN man skall inte under utredningstiden bryta kontakt mellan förälder och barn. Att utredning kan vara kränkande och stressande, Visst så är fallet men det måste då också vara skönt att få bli rentvådd "I de fall man blir det".



    Om man skall sitta och säga som du gör i varje enskilt fall "oavsett skyldig eller inte" så kommer vi att ha fler förövare lösa än dömda. För den delen säger jag återigen inte att Daddy är skyldig. Men jag tycker att man får ha lite verklighets uppfattning runt ärenden som gäller utnyttjande av barn.

  • valens säger:

    Jag har blivit bra på att hoppas...

    Så bra att de flesta kallar mig dum!

    Vad ska man säga... hoppas att mitt fall är ett enstaka sådant...

    2009-06-08 | 18:46:04
    Bloggadress: http://visa.respEQt.nu
  • Anna Liffen säger:

    Hoppas att det går bra för dig. Kan tänka mig att det är ett rent helvete du tvingas gå igenom.



    Anna

    2009-06-08 | 22:53:48
    Bloggadress: http://storminawineglass.blogspot.com
  • jakobsson säger:

    Mikael Karlsson, jag förmodar att även du blivit utredd? Vad har du i så fall blivit utredd för, för du kan väl inte vara undantaget som inte behöver utredas?

    2009-06-10 | 19:13:56
  • Mikael Karlsson säger:

    Visst har jag varit mål för utredning, Boende, Umgänge och vårdnads utredning. Menjag har adrig blivit anklagad för något övergrepp emot mitt barn. Hade jag blivit anklagad så hade jag fått ta skeden i vacker hand och acceptera en utredning. Svårare än så är det inte. Sen att själva anklagelsen hade varit kränkande är en annan sak. I övrigt har jag förklarat vad jag anser...

    2009-06-11 | 00:03:15
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • jakobsson säger:

    Mikael Karlsson, Svårare än så är det inte, jo det är precis vad det är. Du har aldrig varit föremål för brottsutredning av vad jag förstår och borde inte tala om hur det är!

    Min personliga teori är att du är sur på Daddy och vill ge igen för att han låst dig ute ett tag.

    2009-06-11 | 18:05:53
  • Mikael Karlsson säger:

    Jag hänvisar till mina tidigare skrivelser.



    Jag har inte anklagat Daddy för nått.. Din teori låter jag passera.. Den är inte relevant i frågan.



    Men jag kommer inte att sitta och hymla en massa om att man inte skall utreda när frågor om övergrepp uppstår. För det tycker jag inte, Jag anser att varenda fall med anklagelser skall utredas.



    Hänvisar återigen till mina tidigare skrivelser vad jag anser om umgänget.



    Om ifall jag varit mål för brottsutredning låter jag vara osagt. För mig som person har du knappast nått med att göra.



    Jag lider inte av Forum syndromen, Gör du??



  • Mikael Karlsson säger:

    För övrigt avslutar jag diskussionen med dig om detta JACOBSSON, eftersom jag sagt vad jag ville och gillar du inte det är det knappast mitt problem.

  • Lilla My säger:

    Klart sådana här anklagelser ska utredas, men först ska man titta på historian bakom.



    Ligger föräldrarna i en vårdnadstvist?

    Hur länge har den pågått?

    Har sådana anklagelser kommit upp tidigt eller väldigt sent i vårdnadstvisten?

    Hur har utredningarna gjorts tidigare.

    Vad står det i tidigare domar?



    Att svälja vad mamman säger utan att kolla upp bakgrund mm är för mig obegripligt.



    Att dessutom inte förstå sammanhanget mellan mammans anmälan och daddys anmälan om oro för barnet i mamman vård som inkommit bara dagarna innan.



    Det är det jag hela tiden sagt utbilda socionomerna domare mfl i att utreda ur ett neutralt perspektiv.

    Inte som det är nu att mamman aldrig ljuger mm.

    2009-06-13 | 08:02:10
  • Anonym säger:

    Hej Joakim! Jag lider med dig. Reagerade bara på att du säger att du vill vara med på polisförhöret med din dotter.För trots allt så finns det ju faktiskt både män och kvinnor som utnyttjar sina barn sexuellt, och i de fall som det ej är falska anklagelser så ska ju faktiskt inte barnen behöva sitta och berätta framför förövaren,utan få känna sig trygga.Så därför tycker jag att det är en bra regel,och att det tillämpas lika för alla tills de är bevisat oskyldiga.Sen hur förhören gått till är ju vansinnigt.Men önskar dig lycka till i kampen. Vanessa

    2009-07-22 | 23:05:50
  • Daddy säger:

    Jag skulle inte ha varit i rummet. Jag hade följt förhöret från ett medhörningsrum från en TV: Rania hade inte fått se mig eller veta att jag var där. Hur slulle då kunna påverka henne?



    Jag hade däremot kunna uppdra till förhörsledaren att ställa en viss fråga eller motfråga. Är inte det ganska viktigt att vi får rätten att förhöra vittnen även om man är den anklagade?

    2009-07-23 | 02:46:46
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/

Kommentera inlägget här: