daddys

Beware the fury of a patient man

Liza, en pålitlig lögnerska

Kategori: Pappa

Lögn och förbannad diktExpressen som utan chefsredaktör vid rodret nu tycks ha tappat allt vett och sans, fortsätter att publicera Lizas manshatarkrönikor precis som ingenting skulle ha hänt.

Den 28 December satt Liza på barbados och funderade väl som bäst på vad hon skulle fylla krönikan med denna dag. Får man 44 000 i månaden i pröjs så måste man ju i alla fall försöka hitta på något bra. Vi kör lite "pappa bashing" det går ju alltid hem. Så Liza sätter ner paraplydrinken och försätter sig i rätt stämning, och snart flyter orden in i ordbehandlaren. Just denna pappa hade hon ju gett sig på inte mindre än fem gånger förut i sina krönikor så det var ju lovligt byte.

Nu ville det sig inte bättre för Liza och åklagare Carin Lantorp denna gång än att pappan slutligen friades i Svea hovrätt från alla anklagelser om att han skulle ha förgripit sig på sin son. Pojken hade inte drillats bra nog av sin mor så han kunde inte redogöra för "övergreppen" under dom videoinspelade förhören. Liza skriver först några rader om jesus, krig, flyktingbarn och naturkatastrofer för att sätta läsaren i rätt stämning, sedan går hon till attack. Liza skriver följande: Den fällande domen var väntad. Skolan, socialen, läkarintygen och så pojken själv: allting hängde ihop. Allt pekade åt samma håll. Polisförhören var utmärkta. Pojken var konkret och trovärdig. Ett läkarintyg bekräftade skadorna i hans ändtarm. Skolan och socialen hade konstaterat att något traumatiskt av sexuell natur hade drabbat honom.

Fakta: Pojken var inte konkret och trovärdig utan lämnade vaga och motstridiga uppgifter i förhören. Det finns inte ett enda läkarintyg som talar om några skador på hans ändtarm, däremot finns det läkarintyg som talar om det motsatta. Det fanns inga skador på pojken varken uppe, nere, fram eller bak. En något märklig omständighet när man betänker att han skulle ha utsatts för anala samlag från en vuxen man i fyra år. Att sedan skolan och socialtjänsten konstaterar att han utsatts för sexövergrepp är inte överraskande och inte heller bevisar det någonting som tur är. Om det skulle räcka med ett intyg från soc så skulle snart ytterligare flera tusen oskyldiga fäder trängas på våra anstalter. Vad som däremot fanns, men som inte nämns någonstans var en bitter och infekterad vårdnadstvist och en mamma som gjorde allt för att obstruera och förhindra ett umgänge med pappan. Har vi hört den förr? När inget annat fungerar så ta fram övergreppsvapnet. det fungerar alltid.
Thomas Bodström
Nu har psykopat mammornas evige försvarare tillika ordförande i svenska Ecpat Thomas Bodström engagerat sig i fallet och efter diverse skriftväxlingar sett till så att pojken inte får träffa sina pappa, trots att han är friad från alla anklagelser. "För pojken vore det en fullständig katastrof om han tvingades träffa sin pappa" säger Bodström, här seendes med sitt eget barn på Gröna Lunds julmarknad. Snälla journalister på Expressen, varför gräver ni inte fram sanningen om det här fallet, istället för att helt okritiskt publicera Liza & Co:s uppenbara lögner. Varför inte tala med pappan och få hans version? det har jag gjort. Han är inte svår att nå. Varför?

Hur skulle det kännas Thomas Bodström att plötsligt bli anklagad för sexuella övergrepp på din dotter? Att bli fängslad, misstrodd, hindrad all kontakt med ditt barn? Kan du ens tänka så långt?

År 1487 utgavs en bok vid namn Malleus maleficarum, mer känd som Häxhammaren, författad av Heinrich Institoris (Kramer) och Jakob Sprenger. Boken avsågs som en vägledning vid sökandet, avslöjandet och oskadliggörandet av häxor. Den är ett synnerligen kvinnofientligt verk och är i modern juridisk mening fullkomligt förkastlig - bland annat förordas förfalskning av rättegångsprotokoll för att få till stånd fällande domar. med häxhammaren som stöd skred särskilda "kättardomare" till verket. En av de mest kända inom detta skrå var Balthasar Voss, som egenhändigt dömde 700 häxor (även manliga) till döden på bålet. Numera anser vi oss ju stå över sådana uppenbara lögner i bokform....eller hur?

Angående Liza Marklunds utbildning hopar sig nu frågetecknen. Jag själv får det inte att gå ihop. Här är ett utdrag från en artikel skriven av Fred Torssander på Gotlands allehanda år 2005. Liza säger: barnomsorgen fungerade, jag kunde till och med jobba skift eftersom kommunen ställde upp med både nattis och nattpappa. Sommaren 1983 kom jag in på en avancerad journalistutbildning … fick hjälp med bostad och dagmamma och studiebidrag och blev journalist.” Ja det där med avancerad kan man ju diskutera. Det kan i alla fall inte vara en riktig beskrivning av 2 års folkhögskola. Men frågan är, gick hon ens där? Här kommer ett annat utdrag från en gammal chatt i Aftonbladet strax efter hon släppt boken paradiset: Mini-Malen säger: Hej Lisa! Jag har författarkall - men ingen eg utbildning.. Hur skall man göra eg.. läsa svenska och litt.historia eller bara skriva och hoppas pa det bästa? Liza Marklund säger: Jag har inte heller någon utbildning. Det som gäller är att koncentrera sig och jobba hårt. Det gäller att ha nåt att säga. Skulle man kunna få se skolbetygen, eller ligger dom också i den där lådan på vinden? Här är ytterligare en chatt från hennes egen hemsida där hon istället väljer att ducka för frågan: Vad har du för utbildning säger: Nå Liza, du som nu uttalar dig om allt med så stor säkerhet... Jag undrar vad du har för utbildning? Liza Marklund säger: Jag uttalar mig om precis vad jag vill. Det är alla människors rättighet. Det heter yttrandefrihet och är grundlagsstiftat.

Det måste väl ändå ses som rätt anmärkningsvärt att en människa som inte ens har klarat att ta en gymnasieexamen får jobb både som undersökande journalist och som chef på bl a TV4? "Det är jävligt kul att förändra världen" Säger Liza. Visst, det är det säkert, men man sätter inte vem som helst bakom spakarna på en bulldozer och hoppas på det bästa, eller hur? Man ser väl åtminstone till att vederbörande har åtminstone en hum om hur man kör en sådan maskin. Annars kan det ju gå käpprätt åt skogen. Här har man emellertid satt en svagbegåvad kvinna med 9 årig grundskola som brinner av lika delar hat som ambitionslystnad och som visar ett fullständigt förakt för sanningen bakom spakarna på Sveriges största och farligaste bulldozrar, och se hur det har gått. En mängd människor har krossats under larvfötterna. Men vad gör Expressen? Jo lutar sig lugnt tillbaks och låter henne bara gasa på. Medan kollegorna Aftonbladet och TV 4 sitter på åskådarplats och applåderar åt eländet. Detta måste vara på gränsen till kriminellt och dessutom helt unikt i svensk mediahistoria. Vad säger PO?
BlondinbellaApropå Aftonbladet förresten. Den 10/12 2008 släpper man, förmodligen efter ett långt och hårt grävarbete följande "scoop". Blondinbella är Googlekändis nr 1 Artikeln handlar om att Blondinbella nu kommer över Zlatan på Googles sökmotor. Allt enligt Googles eget statistikverktyg Zeitgeist.  Jag är säker på att Zlatan vrider sig sömnlös i sängen. Vad dom inte nämner däremot är att en av delägarna av denna sanslöst populära blogg är Googles tidigare VD i Norden. Det inte han vet om Googles sökmotor är inte värt att veta. Det spekuleras huruvida det ens är vår kära blondin själv som skriver texterna på bloggen som numera mest liknar ett företag. Om du vill ha din produkt nämnd i en text kostar det 25 000 pix. Då har vi inte ens berört priserna för en annons.

Avundsjuk? Tja visst fasen hade det vart kul med en halv miljon unika träffar i veckan, men om priset är att bara få skriva en massa intelligensbefriat och tillrättalagt trams om Gucciväskor och partys så får det nog vara.


"Feminismen är reaktionär"

Feminismen undergräver den liberala ordningen, har förvandlat stora mängder kvinnor till politiska idioter och bedriver häxjakt på män. Det har folket förstått. Men etablissemanget på Aftonbladet och Expressen borde skämmas för sin demonisering av männen.

Ovanstående text är hämtad från  Armas Lappalainens lysande essä i ämnet feminism. Armas Lappalainen är kulturskribent samt lärare i historia och filosofi vid Folkuniversitetet. Något jobb på någon av våra stora mediadrakar är han emellertid förmodligen för alltid diskvalificerad ifrån. Tyvärr....Vi skulle alla vara betjänta av om det fanns fler av den sortens skribenter där.

Till er som ifrågasätter varför jag inte bloggar under min riktiga identitet  vill jag säga att om man råkar vara man, mitt uppe i en vårdnadstvist och vill kunna kritisera lagstiftare, socialtjänst och domstolar så är det inte riktigt så enkelt tyvärr. Helst av allt skulle även jag vilja utnyttja min grundlagsskyddade rätt att göra det, att få skriva på Newsmill precis som ni, och den dagen då detta är över så hoppas jag att det ska bli möjligt. Tyvärr ser världen inte ut sån idag. Ni kanske har lagt märke till att det inte finns en enda pappa i vår situation som törs ge vår kamp ett ansikte här på nätet. Bara det faktumet borde ju tala för sig själv.

Övervinn vrede med kärlek, illvilja med god vilja; övervinn snålhet med frikostighet, lögnaren med sanning.
(Buddha)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

  • Monica Antonsson säger:

    Till daddy och andra...

    Man kan tyvärr inte tro allt man läser.

    Som du ser har jag inte länkat till den artikel du nämner.

    Må så gott!

    Monica

    2009-03-02 | 06:08:51
  • daddy säger:

    Skönt att höra. Som du ser så har jag ändrat i texten nu , jag är definitivt inte den som tror allt jag läser. Speciellt inte nu längre.



    Du förstår säkert läget. Med socionomer som Katharina på våra socialkontor vill man inte ta chanser, inte när det gäller ens barn...



    //J

    2009-03-02 | 06:26:35
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • torvan säger:

    Jag har precis börjat att läsa Gellert Tamas bok om lasermannen. I inledningen är det en beskrivning av ett stort nazistiskt möte som avslutas med denna sång:



    Slipa de långa knivarna uppå trottoaren

    Gräv ner dem i judens kropp

    Strida strömmar av blod måste flyta

    Vi skiter i juderepublikens frihet

    När vedergällningens stund en gång

    kommer är vi redo för massmord

    Upp med sossarna i lyktstolpen

    Må de hundarna hänga där och dingla

    tills de ramlar ned

    Strida strömmar av blod måste flyta

    I synagogan hänger ett svart svin

    Släng in handgranater i parlamenten

    Strida strömmar blod måste flyta...



    En fruktansvärd text som utan vidare skulle fällas för hets mot folkgrupp. Men någonstans kände jag igen den, inte texten men hatet, och kom ihåg en sång jag sett på din blogg. Den här är från ROKS riksstämma 1994:



    I tio år vi kokat

    nu är grytan färdig

    nu gör vi upp med MAKTEN

    nu gör vi upp med MÄN

    POTENTATERNA skall brinna

    HERRARNA skall försvinna

    dom skall brinna i brasan

    så flagorna flyger

    så flagorna flyger

    Vi avlivat MYTER

    vi har synligt GJORT

    härskar TEKNIKER

    och all annan LORT

    som skall brinna i brasan

    så flagorna flyger

    så flagorna flyger



    I tio år har vi kokat.

    Nu är grytan färdig

    nu gör vi upp med MAKTEN

    nu gör vi upp med MÄN

    vi kokar dom som våldtar

    vi kokar dem som SLÅR

    vi kokar dem som STYCKAR

    med HULL och HÅR

    dom skall brinna i brasan

    så flagorna flyger BACKLASH,

    BACKLASH Dom vill att vi skall brinna

    BACKLASH, BACKLASH att vi skall försvinna

    för att vi vågar säga RITUELLA ÖVERGREPP

    vi TVINGAR dom att se

    vi TROR på kvinnor vi TROR på barn



    Vore intressant att veta vilka offentliga personer som satt och sjöng med...

    2009-03-02 | 08:51:53
  • daddy säger:

    Ja sångerna ser likartade ut, men det föreligger en viktig juridisk skillnad som människor bör känna till innan dom börjar tralla med i refrängen. Den översta får icke sjungas offentligt. Då gör man sig skyldig till hets mot folkgrupp dvs ett sk hatbrott och kan i värsta fall dömas till 2 års fängelse.



    Den Undre går dock bra att vråla från kaknästornet om det nu är någon som känner för det. ni riskerar inget straff för det. Män räknas inte som folkgrupp och är således (så länge dom är vita och heterosexuella) de enda människor i vårt samhälle idag som man kan hetsa mot obegränsat med full amnesti.

    2009-03-02 | 09:20:12
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Moa säger:

    Herregud!



    Bodström är väl advokat och inte en psykolog! Hur kan han överhuvudtaget göra en så förnedrande sak som att gå in som sanningsvittne i en infekterad konflikt?



    Det behöver väl inte ens sägas att det finns kopplingar mellan Liza Marklund och Thomas Bodström. Den här stackars pappan har hamnat på helt fel ställe, för att inte tala om den stackars sonen. Det finns en grupp om den här pojken på facebook och han har riktigt rabiata "försvarare", som osett hävdar åtalets riktighet - trots den friande domen.





    Bara den här historien vore nog för mig att avsätta Liza Marklund för tid och evighet på. Gömdagate är näst intill bara grädde på moset jämfört med detta. En medial skandal är vad det är och den borde redas ut omedelbums!



    2009-03-02 | 13:03:55
  • Kjell Gustav Alexis August säger:

    Enligt en samtida elev på Kalix fhsk gick Liza M. först ett år på s k allmän linje för att fullfölja sin avbrutna gymnasieutbildning. Därefter kom hon via allmänna linjens "förtur" in på samma folkhögskolas journalistlinje, ett år. Att hon har 2 års journalistutbildning på Kalix är alltså en 1/2 lögn - som vanligt när det inte är hel-lögner hon friskar på med.

    2009-03-02 | 14:31:22
  • evalisen säger:

    Att Liza Marklund ljuger så hon tror sig själv är en sak. Men att ingen innan Monica Antonsson ifrågasätter "Gömda" och "Asyl" visar att vi Svergie saknar förmåga att analysera det vi möter utan reflektera. Vi är så RÄDDA att ha en avvikande åsikt om det som anses vara vedertagna sanningar.

    Men vi ska lita på vår magkänsla/intution,

    öppna våra sinnen och ta in verkligheten.

    2009-03-02 | 15:25:40
  • Leroy säger:

    Återigen bra skrivetom den verklighet som inte berättas i sin helhet, utan där bara halva historier lyfts.



    Man kan bara hålla handen och tron på rättvisa skipas och att det kanske blir som för "John" en dag. - Barnen flyttar hem till den som inte försökt ta utan till den velat ge.



    Barnen ser igenom allt och väljer att tala om och tycka själva, förhoppnings vis utan att de blivit alinerade -påverkade så dom inte längre kan skapa sig egna bilder.



    Leroy

    2009-03-02 | 17:01:18
  • Leroy säger:

    Ett bra inslag från P1: http://www.sr.se/webbradio/?type=db&Id=170476&BroadcastDate=&IsBlock=0



    Leroy

    2009-03-02 | 21:31:47
  • Marisol säger:

    Den här artikel kan intressera dig:

    http://www.second-opinion.se/so/view/167

    /Marisol

    2009-03-04 | 11:47:41
  • L.P säger:

    Citat:



    Nu har psykopat mammornas evige försvarare tillika ordförande i svenska Ecpat Thomas Bodström engagerat sig i fallet och efter diverse skriftväxlingar sett till så att pojken inte får träffa sina pappa, trots att han är friad från alla anklagelser. "För pojken vore det en fullständig katastrof om han tvingades träffa sin pappa" säger Bodström, här seendes med sitt eget barn på Gröna Lunds julmarknad. Snälla journalister på Expressen, varför gräver ni inte fram sanningen om det här fallet, istället för att helt okritiskt publicera Liza & Co:s uppenbara lögner.



    Citat:slut:



    Här är en far som blivit utsatt för än det ena,än det andra,i likhet med många fler fädrar...



    Hur kan detta få fortsätta i vårt samhälle???



    /////////////////////////////////////////////////



    Nästa fokusering,vem hjälper sonen,och ser till så att han får kontakt med sin egen pappa,saknaden är säkerligen stor efter att få ha en far..



    Hoppas att sonen får träffa sin far!!!



    Mvh L.P



    www.pappa-barn.se



    För barnens rättigheter till båda sina föräldrar!!

    2009-03-06 | 06:48:50
  • Anonym säger:

    Det här är bland det värsta jag läst.., Jag har läst domen i detta fall, (hovrätt, o tingsrätt) Kan upplysa om att pappan i detta fall är skyldig!!!! OJOJ, det måste vara Pappan själv som skrivit detta, stackars barn.. Hoppas barnet får upprättelse, hur ska den stackars pojken må med en sådan jävla sjuk förövare?? Han är behov av hjälp!! ojojoj hoppas familjen ser hur sjuk den jäveln är...

    2009-03-10 | 23:11:36
  • Marina Engan säger:

    Jag känner pojken mycket väl och jag kan lova er att han inte längtar efter att träffa farsan. Farsan som förövrigt omtalar sin son som "ungjäveln", "ungfan" och det som värre är. Trevlig farsa...



    Jag skulle vilja veta hur ni har lyckats tolka Hovrättsdomen så som ni har gjort...

    Hovrätten fastställer att mamman INTE ligger bakom pojkens berättelse. Pojkens berättelse anses trovärdig. Pojken har skador som fastställts av Rättsmedicin och det framkommer tydligt i Tingsrättsdomen där pappan dömdes till sex års fängelse.

    Har ni hört pojken gråta paniskt när han vaknat av en återkommande madröm om farsan? Har ni någon som helst aning om hur denna pojke mår?



    Denna "stackars farsa" som ni vurmar för är dömd för att ha mordhotat sina svärföräldrar som är i 80-års-åldern. Han har trakasserat hela familjen. Han har lagt ut namnen på alla i familjen på nätet. Han har skrivit vidriga kommentarer i sonens namn.

    Jag tror nog att ni skulle behöva läsa domstolshandlingarna en gång till.



    Dessutom får ni det att låta som om Liza Marklund och Thomas Bodström skulle vara ansvarig för något av det som hänt... Båda kom in i saken långt efter Hovrättsdomen.



    Jag förstår att detta är ett fall som ni hakar på... det passar er perfekt, eller hur?

    Synd bara att ni inte tar reda på fakta först. Så som vi gjorde när vi först hörde talas om pojken. Vi gick igenom alla dokument så som ni borde gjort innan ni hakade på Monica Antonssons häxjakt på alla som har någon koppling till Liza Marklund.



    Undrar hur många av er som ens har läst Tingsrätts- och Hovrättsdomerna och alla andra handlingar i målet...

    Ni framstår inte som speciellt seriösa om man får säga så...

    2009-03-10 | 23:17:24
    Bloggadress: http://marinaengan.wordpress.com
  • daddy säger:

    Ojojoj

    Ja det var väl bara en tidsfråga innan en av Sveriges största pappahatare skulle hitta hit. Marina Engan ser en förövare i samtliga av landets fäder. Hon har lika mycket respekt för sanningen som hennes idol Liza Marklund. Hon vägrar envist och hårdnackat att erkänna att Liza ljugit hela svenska folket fulla, trots överväldigande bevisning. Se hennes inlägg på Newsmill. Jag önskar att jag själv hade haft samma demokratiska rättighet som Marina och under eget namn ha möjlighet att bli läst på Newsmill, men som man och pappa riskerar jag för mycket rent personligen.



    Just i detta fall skiljer vi oss genom att jag stöder mig på en hovrättsdom, hon på en åklagare som gjort en karriär som en av landets främsta häxjägare. Jag antar att det svider i såna människor som Marina att även män fortfarande åtnjuter ett visst rättsskydd i Sverige, trots hennes och hennes medsystrars långa och hårda kamp för att ta ifrån oss det. En annan skillnad är att jag talat med den friade mannen som offentligt ändå dömts av Liza, Bodström & Co. Jag tvivlar på att Marina gjort detsamma. Och innan du kommer med en massa trams om att även prata med den anklagande mamman så kom ihåg att det är inte hon som stått anklagad och riskerat förlora sin frihet och den viktiga relationen till sina barn. Nej Marina stöder sig, som den sanna häxjägare hon är på barnets uttalanden. För barn talar ju alltid sanning som vi alla vet....

    Det är synd att anklagan inte är ett brott i Sverige. Då hade såna människor som du, Liza och ett antal andra fanatiker förhoppningsvis suttit bakom lås och bom själva som dom serie anklagare ni är. Vet Marina vilket brott flest kvinnor fälldes för förra året? Mened. Och detta trots att dom i vårdnadsmål inte ens behöver vittna under ed. Om detta skulle ändras skulle flera tusen mammor sitta inne. Inte bara hundratals som nu.



    Med detta lägger jag ner denna debatt på denna sida. Domar är offentliga i Sverige så det står var och en fritt att ringa och få dom hemskickade.

    Jag misstänker att Marina, precis liksom jag har ganska litet inflytande över utgången av denna debatt. Vi predikar mest för redan frälsta. Jag har däremot inte gått i svaromål på hennes blogg. Jag provade en gång på hennes kompis Motherbitch blogg. Resultatet redovisas öppet här under inlägget "apropå hat". Därefter har jag insett att jag har bättre saker att lägga min tid på än att försöka omvända fanatiker. Jag antar att du Marina inte heller har obegränsat med tid.



    Jag respekterar din och dina läsares rätt att ha era åsikter ifred oavsett hur sjuka jag personligen anser dom. Jag hoppas du kan repektera mig på samma sätt, och hädanefter håller dom på din blogg där dom hör hemma, och inte på min som representerar en helt annan människosyn.

    2009-03-11 | 19:50:10
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/

Kommentera inlägget här: