daddys

Beware the fury of a patient man

En sann historia, och en mycket viktig sådan

Kategori: Politik

battle
SeattleSåg detta mästerverk till film häromkvällen. Det var det tredje försöket, då jag faktiskt somnade dom två första gångerna. Jaha, den var så tråkig tänker ni kanske. Nej det hade inget med filmens kvalité att göra, bara sömnbrist och för mycket jobb framför denna sabla dator.

Den här juvelen till film måste ni se. För er som gillar filmer med ett budskap och som ni lär er någonting av, är denna film ett absolut måste. Och ni som struntar i budskap och bara vill ha en stunds spänning och action får inte heller missa denna.  Den handlar om kravallerna i Seattle 1999 under WTOs sammanträde i staden.

De enda som jag kan komma på som bör akta sig för den här filmen är dom som vill fortsätta leva i illusionen om västliga demokratier där vi har grundlags skyddade rättigheter.

Filmen ligger på 183 plats på videotoppen. En plats den inte förtjänar, men det kan ju bero på att den inte direkt marknadsförs speciellt aggresivt för att uttrycka det milt. Ta gärna en titt på trailern på filmens hemsida. http://www.battleinseattlemovie.com/

Filmen är något deprimerande då den tydligt visar vad som sker och vad som utspelar sig bakom kulisserna och i dom fina sammanträdesrummen dit inga ögon når. Den visar vad som är på väg att hända med vår planet medan män och kvinnor i världen är så upptagna med att bekämpa varann så vi inte märker vad detta...ja vad ska man säga...patriarkat? är i färd att lyckas med.  Kanske är detta syftet med könskriget? Det skulle ju inte vara första gången man startar ett krig för att dra människors uppmärksamhet bort från viktiga agendor. Vill angående detta påminna om namninsamlingen på http://www.forfattningsdomstol.se/?sida=underskrifter

Men den visar också kraften, modet och viljan hos de få som hittills vaknat och ser. Detta är ingen våldsam pöbel som (deras) media lurat i oss. Detta är människor som vaknat.

Vill du?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,  


Kommentarer

  • Rospiggen säger:

    Om vi bara hade en fungerande dvd, bläää :/ Jag får hyra och se hos min kompis för jag är som en svamp på filmer med budskap och verklighetsbakgrund. Ska absolut se den här och nu har jag googlat om den och det såg lovande ut också.

    2009-03-20 | 08:53:03
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • Anna säger:

    Faktum är att jag satt och zappade härom kvällen bland mina sf's utbut av filmer som man kan hyra och fann denna, som verkade mycket intressant, men ville egentligen ha något att somna till ;) så jag valde en annan. Minns inte vilken. Nu måste jag absolut se den här i ett mer vaket tillstånd.

    2009-03-20 | 08:59:12
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/momangen
  • DrKejs säger:

    Har legat på min lista ett tag nu. När tillfälle gives ska jag absolut se den.

    2009-03-20 | 10:21:20
  • Bloggpunkten - Hannah säger:

    Såg filmen häromdagen. Tyckte faktiskt att den var rätt ok.

    2009-03-20 | 12:08:10
    Bloggadress: http://www.bloggpunkten.se/
  • Susanne Björkstedt säger:

    Såg filmen igår tack för tipset den var jättebra. Otäck och tankeväckande

    2009-03-22 | 06:37:31

Kommentera inlägget här: