daddys

Beware the fury of a patient man

Socialstyrelsen uppmanar till diskriminering

Kategori: Pappa

Socialstyrelsen håller kurser för socialsekreterarna om...jag gissa 3 gånger...Mäns våld mot kvinnor vad annars. Dom mäste ju använda miljarden från fjolårets budget till nånting. Så nu skalla alltså socialsekreterarna utbildas i att bli levande lögndetektorer. En av de socialsekreterare som gått denna utbildning reagerade dock starkt och har valt att berätta vad som lärdes ut. Mycket intressant.

Läs min senaste artikel på Newsmill om dennes berättelse, och hur socialstyrelsen ser på frågan om jämlikhet och rättvisa för kvinnor och män.

http://newsmill.se/artikel/2009/05/14/socialstyrelsen-uppmanar-socialtjansten-att-diskriminera

Den har hamnat på en något undanskymd plats denna gång, så några länkar till artikeln skulle inte skada.

Hinner inte skriva mer idag. Men en hälsning och ett tack till er som skriver kommentarer. Jag läser alla med stort intresse.


Kommentarer

  • Josef Boberg säger:

    Det behövs många som Du - ifall det framöver skall kunna bli ett land av Sverige - som är värt att leva uti - för wåra barn och barnbarn.

  • daddy säger:

    Jag kommer snart att om allt går väl sätta min plan i verket för att skapa fler av mig.



    Ni kommer alla att få chansen att vara med. Men det är en del saker som måste klaffa först. Jag är å andra sidan inte den som direkt ger mig i första taget heller.

    2009-05-15 | 20:03:34
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • L.P säger:

    Jag håller mina tummar om att du skaffar ett pressleg längre fram,D..



    Hade varit det bästa på länge!



    Den äkta sanningen måste få ta sin rättmätiga plats i vårt samhälle,och inte som idag,där jämlikheten trampas ner av alla egenintressen som tillåts råda i vårt samhälle



    Mvh L.P



    www.pappa-barn.se

    2009-05-15 | 20:38:20
  • Mikael Karlsson säger:

    Nu blev jag nyfiken daddy.. ÄR det en ny Förening på gång? Är det en ny sida på gång???



    Hur som helst skulle det inte skada med en förening i de frågor du skriver om där ledningen har kunskapen, För det finns ingen sådan förening idag.



    Men jag tror att om du startat en förening med de åsikterna som läggs fram.. Fy för satan vad Roks och Kvinnojourerna hade skrikit om er då.. Inte på er men om er.. För de går inte i despyt... utan kör sitt i smyg.. och det är deras styrka.!

    2009-05-15 | 21:14:03
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Tommy Jonsson säger:

    Fantastis artikel som vanligt och jag försökte lämna en kommentar två gånger men det fugerar tydligen inte. Reklam hade också lagts in så rulningslisten till höger fungerar ej. Utan länk är det näst intill omöjligt att hitta artikeln. Dessutom har de sponsrade artiklar som får 1:a plats.

    Läs gärna Sannas ledare i SVD i dag. Hon har hämtat sitt matrial från Tanja Bergkvist blogg.

    Pär Ström avslöjar genusvansinnet på sin blogg.

    2009-05-15 | 21:17:13
  • Anonym säger:

    Du får nog ta och lägga ut material från denna kurs, om det ska vara trovärdigt, annars kan man ju lätt tro att det bara är påhittat, och DET vill du väl inte?

    2009-05-16 | 17:50:37
  • Mikael Karlsson säger:

    Nja jag är också skeptisk till denna kurs som det pratas om, Men jag vet att Roks är med och bidrar till många Statistiker på Socialstyrelsens hemsida. Där av anser inte jag att en enda statestik är trovärdig i detta avlånga land.

    2009-05-16 | 18:24:01
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • valens säger:

    Det finns mycket mer än bara kurser... Oj, oj, oj!

    Och det går att bevisa... Med dokument och fakta...

    Och det kommer att ske. Förr eller senare!



    *



    We are in Europe (contest) now, and...

    "I don't care if i loose my mind... I'm already cursed!"

    2009-05-16 | 20:48:44
    Bloggadress: http://visa.respeqt.nu
  • Jumo säger:

    Det är så skönt att hitta en sida som detta när man nästan gett upp!! Barnen behöver sina pappor, obehagligt för en del mammor att behöva "dela" med sig!! // J

    2009-05-16 | 21:52:01
    Bloggadress: http://jumo.blogg.se/
  • Jag håller med ett tidigare inlägg, som sa ... säger:

    ... att det är mycket tragiskt för de barn av olika orsaker tvingas till separation från den ena föräldern, då oftast pappan, men.., dessa barn ÄR inte så många som de barn med pappor, som faktiskt skiter i sina avkommor!!!

    2009-05-16 | 23:37:39
  • valens säger:

    And I said it again:

    <b>I don't care if i loose my mind... I'm already cursed!</b>

    2009-05-17 | 00:29:53
    Bloggadress: http://visa.respeqt.nu
  • daddy säger:

    Pappor som skiter i sina avkommor är en myt som ideligen sprids i kretsar som vill försvara det diaboliska familjerättssystemet. Förklara då varför papporna till 7200 barna om året tar fighten, med resultatet att dom slutar med ett minimalt umgänge i bästa fall, fullständigt dränerade på alla sina pengar, arbetslösa och övergivna av både samhälle, vänner och t o m familj ibland.



    För mig låter inte det som att man skiter i sina barn. Till slut kanske man tvingas till det p g a att man har skuldsatt sig i sina tröstlösa förök att ge barnen rätten att träffa honom. Sedan får han höra att han skiter i sina barn, men då ser man ju inte hela bilden. Att säga detta om en människa som i år kämpat och offrat allt för sitt barn är inte bara elakt utan rent ondskefullt. Att gå på dessa myter och dessutom sprida dom på denna blogg är dessutom korkat och obildat. Antingen det eller en rent medveten lögnspridning. I det pågående könskriget http://www.expressen.se/1.127755 säger ju översteprästinnorna själv att nu kommer man inte att väja för några metoder alls. Och det har vi ju sett allt för väl.



    Det är inte vi som sviker våra barn. Det är du som genom medveten spridning av dessa lögner medverkar till att fler barn får gå genom livet och sakna sin pappa.

    2009-05-17 | 02:41:37
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Hanna säger:

    Läste just på I Carlefors blogg att siffran inte var 7200. 7100-4300=2800.



    Sprider du lögner medvetet Daddy?

    2009-05-17 | 10:08:43
  • Mikael Karlsson säger:

    Att det skulle vara endast fäder som tar upp fighten av de 7200 är ju också osanning. Det är nog fan båda könen som slåss där. Och eftersom det handlar om vårdnaden så får väl 3600 kvinnor ta på sig äran av de 7200 män och kvinnor som kämpar.

    2009-05-17 | 10:14:14
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Hanna säger:

    BTW, Vad för underlag har du för att pappor, som de facto skiter i sina barn, bara är en myt?



    Det är ju ingen som säger att pappor som vill ha sina barn är samma pappor som skiter i sina barn.



    Att den problematiken egentligen inte hör hemma i din problematik, är vi överens om. Men är det inte lite övermaga att, du utifrån ditt perspektiv tar dig ton och förringar det problemet?



    Det kanske inte stämmer överens med din världbild. Men att "spotta" ungarna vars föräldrar inte bryr sig, rakt i ansiktet. Är väl inte snyggt gjort!



    För att de barnen finns kan du vara 100 % säker på.

    2009-05-17 | 10:17:51
  • Tommy Jonsson säger:

    Jag vill göra något för den faderslöshet vi kan uppleva i dagens västvärld och en sann jämställdhet. På det området har politiker och myndigheter ett stort ansvar för problemet.

    Den tysta majoriteten står på vår sida det är jag övertygad om.

    2009-05-17 | 12:11:19
  • Systerdyster säger:

    Så fort någon väcker frågan om de frånvarande papporna, hur stor del de är i statistiken, så blir det ett herrans liv. Så jag undrar är ju om herrarna här inne är så intresserade av barnens väl och ve eller om det mest handlar om sina egna känslor och behov? Eller varför är den frågan annars så obekväm? Ni anklagas ju inte för att vara frånvarande lika lite som jag, som kvinna, tar på mig skulden för era barns mammors umgängessabotage. För barnen är det ju lika illa, oavsett anledningen till att pappa (eller mamma) inte är en närvarande förälder. Och om man, som här, hela tiden envisas med att luta sig mot statistik vore det bra med källhänvisningar. Daddy har ju skrivit om bristerna i statistiken gällande våldtäkt på Newsmill, så ämnet är ju aktuellt. Möjligheten att vrida och vända på siffror så de passar de egna ändamålen.

    Likaså kan ni ju hänvisa till utredningar som påvisar PAS tills ni faller ner döda, för så länge PAS inte accepteras i DSM-IV kommer inga familjerätter eller tingsrätter godta det begreppet. Oavsett hur ni bedömer läget. Och oavsett hur många diagnoser ni sätter på era barns mammor.

    Slutligen, att man ifrågasätter fakta betyder inte att man är mot er. Vi har alla olika erfarenheter, det är väl det som är grunden i en diskussion, utbyte av erfarenheter och argumentation. Att man för en dialog. Oliktänkande möts av den vanligaste formen av härskarteknik, att förringa en annan persons upplevelser. Trist attityd, tycker jag.



    När jag började läsa den här bloggen, gjorde jag det med fasa över ett för mig tämligen okänt problem. Men ju mer jag läst desto mer förlorar en del av er i trovärdighet. Samma namn på olika bloggar, alltid strykande varandra medhårs. Och de som dristar sig till att ge minsta mothugg blir avfärdad som feminist eller betydligt värre tillmälen. Det skulle vara en mardröm att hamna i minsta tvist med vissa, allraminst en vårdnadstvist.

    Det positiva är att mitt och min X-mans förhållande plötsligt hamnat i en betydligt ljusare dager. Vi kommunicerar, delar praktiska och ekonomiska problem och har på det hela taget en utmärkt relation när det gäller våra barn. Så om jag någon gång inbillade mig att vi hade samarbetsproblem så var dessa en ljum västanvind jämfört med det som framförs här. Vi småtjafsade, ni för regelrätta krig.

    2009-05-17 | 13:09:17
    Bloggadress: http://systerdyster.com
  • Mikael Karlsson säger:

    Ja du Tommy, Tyvärr tror jag att mycket av många tvister som skulle kunnat ha lösts på ett bra sätt inte löses på ett bra sätt för att det i slutändan blir en maktkamp från båda håll samt att mycket handlar om Prestige. Barnen som man så kärt började slåss för glöms med tiden bort och själva tvisten mynnar senare ut i hur mycket skit man kan hitta om varandra. Man letar knappast upp nått som man ser eller menar att den andre gör bra när det kommer till sin motståndare.



    Jag både risade och rosade mitt X... Sparkade soss rakt upp mellan skinkorna "direkt jag såg att det var fel det dom gjorde... Men vad jag förstått i vissa bitar som jag läst tidigare så har vissa suttit och flinat med soctanterna när de nedvärderat dem som förälderar. .. .. Tror ni inte då att det skulle ha varit bättre att begära rätt i utredningarna från början än och sitta med kepsen i handen och nicka??



    Jag fick mycke kritik för att jag gjorde som jag gjorde mot soc. Detta av vissa pappa-förespråkare som ansåg att man skulle kamma Soc medhårs och skaffa kontakter på högre ort "Vilket de sedan påstår att de inte sagt och påstår att de inte har några kontakter högre upp" För mig visar det bara vilken instabil inställning Pappa-Förespråkarna har. Jag tycker att Daddy skriver mycket bra och ärligt. Men jag har frågan om hur hårt han slog soc när när de gick in och kränkte honom? Då menar jag från början alltså!

    2009-05-17 | 15:13:23
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Mia säger:

    Robin skrev "Ja, vi har gemensam vårdnad."



    Anar jag en suck? Gissar jag rätt om du anser att samarbetssvårigheter kan vara så svåra att det borde kunna leda till beslut om enskild vårdnad?

    2009-05-17 | 15:50:46
  • daddy säger:

    Först vad det gäller källan till uppgifterna i artikeln har jag lämnat den vidare till Pär Ström som ska fråga henne om hon går med på en anonym intervju på Youtube. Så, jo hon finns och är inget fantasifoster.



    Sedan skriver Systerdyster att så länge PAS inte accepteras av DSM-IV kommer inga familjerätter eller tingsrätter godta det begreppet. Detta i en ton som jag nästan tolkar som skadeglad. Rätta mig om jag har fel. Betyder det att begreppet inte finns? Vad jag vet så sitter en man inspärrad på livstid för att han skall ha hjärntvättat en stackars barnflicka att skjuta två personer, varav den ena dog. Hur kommer det sig att det går att hjärntvätta en vuxen person till att begå mord, men ett barn på 4-5 år, nä då är det plötsligt omöjligt. Jag blir mer och mer konfunderad över det svenska rättsväsendets logik...



    Ja systerdyster vi för regelrätta krig. Inte för att vi är män och därmed mer krigiska utan för att vi utan egen skuld fråntagits rätten att träffa våra barn och få någon information om deras välbefinnande. Vi har anklagats för vidriga brott av mammor som är så sjuka att dom t o m är beredd att sätta oss i fängelse i många år enbart för att få vara envåldshärskare i sina barns liv.

    Dessa mammor anser socialtjänsten och domstolarna vara "barnets bästa".

    Du kan ge dig fan på att det är ett krig. En ensam pappa mot en arme av tjänstemän, åklagare, soctanter och domstolar. Sjyssta odds, verkligen...



    Sen kan du tycka vad du vill om denna blogg och dom som skriver här. Om du hade ett uns av medkänsla i kroppen skulle du joina oss istället för att kritisera oss.

    2009-05-17 | 18:10:48
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Jakobsson säger:

    Vad har frånvarande fäder med detta att göra? Hela diskussionen handlar om individer inte räkne experiment.

    Inte tror någon klok människa att om summan av frånvarande fäder subtraheras med summan av barn som inte får träffa sina pappor blir noll, så är det lika med att alla barn och pappor är nöjda med sitt umgänge.

    2009-05-17 | 20:33:08
  • Mikael Karlsson säger:

    Det är sant Daddy, I och med att "PAS" Föräldraalienering är medicinskt godkänt kan varesig Soc eller TR ta upp fallen. Och jag hoppas Innerligt inte att man kommer att börja använda sig av det i domstolar förrens det finns riktigt och äkta underlag för att använda det i juridiska termer vid tvister. För om det skulle göras... Fan va Pappor skulle sitta löst då "igen" med tanke på den inställning på soc som det så ofta påtalas.





    Systedyster, Jag instämmer med dig när det gäller Statestik. Man tar inte in oberoende statestik utan den lämnas från partiska och ensidiga föreningar och personer. Jag vet att Socialstyrelsen lutar sig på uppgifter från ROKS till exempel. Detta när det gäller just Misshandelsfall "Våld mot kvinnor".



    Jag hade haft större förtroende om man sett sanningen i vitögat och varit lite mer generös med sin syn. Att inte tro att det finns pappor som skiter i sina barn visar hur blind man blivit, Jag känner en mamma med sin son där sonen ALDRIG träffat sin pappa, Inte för att mamma inte vill det, För hon har försökt.. Men defenetivt inte krusat. Men pappa vill inte. Han vill inte ens kännas vid sitt barn.

    2009-05-18 | 01:02:55
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Adam Weisshaupt säger:

    Till de som tar åt sig, denna bloggen handlar om att barnen inte ges lika rätt till båda sina föräldrar.

    Denna blogg handlar inte om pappor som skiter i sina barn, det är också ett viktigt problem att ta tag i men kan vi få klara ut de första problemet innan..



    Hanna och systerdyster; Tycker Ni verkligen att Daddy ska försöka samarbeta men en person som är envåldshärskare? Det är ju i detta som många män känner igen sig i! Vi har inte en chans för att många socionomer misslyckas med att se vem som brister. Den mamma som vill plocka bort pappan ur sitt liv har det för enkelt, som att plocka godis från ett barn.



    Det är ett fruktansvärt samhälle för barnen att växa upp i och jag förstår alla som skriker ut sin ilska, med all rätt!!!

    2009-05-18 | 09:34:08
  • Viktoria säger:

    Jag känner till minst 4 st pappor som inte visat något intresse av att träffa sina barn. Och det beror INTE på att mammorna hindrar dem!

    Den ena av dem bor nära sin son och vid ett tillfälle när pojken var där och ringde på, talade pappan om för honom att han inte fick göra det, då var han ca: 6-7 år. Så kom inte och säg att det inte finns sådana psppor. Jag vet inte hur det är med er andra, men jag känner ialla fall ingen mamma som behandlar sina barn så.

    2009-05-18 | 09:41:25

Kommentera inlägget här: