daddys

Beware the fury of a patient man

Metod och tankefel i barnavårdsutredningar

Kategori: Barn

Hittade denna avhandling av Dr Bo Edvardsson vid  Örebro universitet
Akademin för juridik, psykologi och socialt arbete
. (Tack Susanna.S för tipset). Bo är Docent i psykologi, docent i socialt arbete, leg psykolog samt universitetslektor på socialhögskolan. Jag vet inte vad som är mest skrämmande. Att läsa barnavårdsutredningen från socialtjänsten i Kungsbacka eller Bo Edvardssons beskrivning av hur den den blev till?

Även om alla politiker och tjänstemän fullständigt tycks skita i Vad Bo Edvardsson tycker, så är det ändå tröstetrikt att läsa hans ord. Dom bekräftar nämligen att jag inte är galen. Att detta faktiskt sker medvetet och utstuderat av våra barnskyddande myndigheter, precis som jag länge hävdat, och dessutom nu bevisat.

Dom problem han beskriver i denna avhandling borde få politikerna att sätta i halsen. Åtminstone om dom menar ett ord av allt vackert prat om barnens bästa och rättigheter. Det krävs ju inget snille för att förstå konsekvenserna av den fruktansvärda inkompetens och direkta korruption som Edvardsson beskriver. Men politikernas mystiska brist på intresse för detta problem förföljer oss fortfarande. 

En utredning måste utmärkas av tydlighet och logik


Några exempel från Metod och tankefel i barnavårdsutredningar:

"En grundläggande utgångspunkt för mig är att barns bästa kräver att utredningar görs och skrivs på sakligt sätt. Den som hävdar något annat bör förete bevisning. En utredning måste utmärkas av tydlighet och logik. Den skall leda till efterfrågad kunskap. Det måste framgå hur utredaren tänkte och sättet att tänka måste uppfylla krav på logik
och saklighet. Övertalningsdokument och klippkollage av uppgifter är inte utredningar. Att en utredare inom offentlig förvaltning skall ”iaktta saklighet och opartiskhet” föreskrivs i svensk grundlag, Regeringsformen 1 kap 9§."


(Socialsekreterarna i R:s fall Kristin Bäckstrand, Lotta Anberg och deras chéfer vet alltså inte ens vad en utredning är!
)

"Onödiga uppgifter får inte föras in i utredningstexter. Enbart fantasi eller som det ibland heter ”misstanke” kan inte föranleda en utredning, vilket en del tror. Det krävs rimligt säkerställd kännedom om något som kan innebära att ett barn far illa för att göra en anmälan och inledande av utredning."

(Alltså gjorde familjerätten och utredning barn & ungdom fel när dom polisanmälde mig enbart på mammans påståenden om "hemlisar". Likaså gjorde man fel då man ignorerade min anmälan två veckor innan. Då den faktiskt innehöll en rimligt säkerställd kännedom om att R mådde dåligt redan innan dom startade sin cirkus. Idag, efter 7 månaders separering från en älskad förälder mår hon naturligtvis ännu sämre.)

Klippkollage av uppgifter


Utifrån kunskapsbehov kan en eller flera frågeställningar formuleras. Exempelvis: ”Vad mer precist är det som händer i skolan?”
Dessa frågeställningar måste uttalas/skrivas tydligt och skall logiskt styra utredningsarbetet.
Inom socialtjänstens barnavårdsutredningar saknas nästan alltid frågeställningar, vilket
innebär att de inte fokuseras på att besvara de logiskt styrande frågeställningarna utan blir
till klippkollage av uppgifter som skrivs in som det verkar ofta därför att man råkat få tag
i uppgifterna. Ett dolt skäl till att frågeställningar inte skrivs in är att då skulle utredaren bli tvungen att låta dem logiskt styra utredningsarbetet.

(Men då kan dom inte smygdiskriminera).

Det måste finnas en rimlig logisk överensstämmelse mellan frågeställning och arbetssätt. I en socialtjänstutredning med en Kalle som bråkade i skolan, så lade man under en månad in mamman och Kalle på BUP. Mamman ansåg att Kalles beteende berodde på att han var
14:e dag hade ett övernattningsumgänge med pappan. BUP kontaktade aldrig pappan men skrev ändå i ett en sida långt utredningspapper att relationen mellan pappan och Kalle inte var bra. Det verkade inte heller som BUP talat med Kalle om saken. Att gå till skolan och studera problemet föll inte någon in. Ett ologiskt arbetssätt och med dålig ekologisk validitet, dvs. detta arbetssätt säger föga om vad som händer där problemet finns.

(Jag har hittills inte träffat en enda singelpappa med bra erfarenheter från BUP, däremot många som skyr stället som pesten).

Miljöer på BUP och på utredningshem är inte ekologiskt valida (giltiga), dvs. ett barn kan bete sig mycket annorlunda där. Det är också svårt att se vad t.ex. observationer av hur ett barn beter sig vid lek med viss materiel i en sandlåda skulle tillföra sakfrågorna. Metoden saknar kritisk-vetenskaplig grund.


Korrupta psykologer


När socialförvaltningarna har lite på fötterna i sak, så verkar det ibland som om de söker
stärka evidensen för ett omhändertagande genom att köpa in en dos psykologiskt struntprat
med beställd bedömning från någon skrupelfri psykolog. En del korrupta psykologer skriver bevisligen kvasipsykologiskt struntprat mot arvode. Jag har lagt in ett antal exempel på detta i Digitalt Vetenskapligt Arkiv (DiVA, se webbadress på min referenslista, se undertitlar som ”Grovt missbruk av psykologi av psykolog”).



Till sist fyra kritiska frågor:


1. Är de nuvarande sätten att utreda i barnavårdsutredningar förenliga med svensk lag?

Svar: de står klart i strid med Regeringsformen 1 kap 9§ som anger krav på att
”iaktta saklighet och opartiskhet” inom offentlig förvaltning.
Jag syftar då på
alla till domstol ingivna barnavårdsutredningar som jag sett. Det kan även förekomma
enstaka uttalanden i utredningarna som står i strid med t.ex. den grundlagsfästa yttrandefriheten eller står i strid med socialtjänstlagen.

Inte ovanligt är att det utpekas som en negativ omständighet att utredda personer är kritiskt inställda till eller ogillar socialtjänsten. Detta är en rättighet, som inte skall anföras mot någon. Alla medborgare i vårt land har rätt att säga sin mening om socialtjänsten. För övrigt finns inga som helst belägg för att de som
säger sin mening om socialtjänsten skulle vara sämre föräldrar, något som socialtjänsten
ofta antyder.


Socialtjänsten använder utredningsmetodik som ligger utanför det demokratiska
rättssamhällets sätt att tänka. Att strunta i resursanalys (något som skett i alla till domstol ingivna barnavårdsutredningar jag sett, utom några få jag själv handlett) är i strid med socialtjänstlagen. Att inte tillämpa artikel 12 i FN:s barnkonvention (även svensk lag) om barns rätt att komma till tals är lagstridigt.
Det föreligger alltså objektiva grunder att bedöma barnavårdsutredningarna som lagstridiga
på mer än ett sätt.


2. Innebär utredningarna att utredarna ljuger?

Svar: Först bör då begreppet lögn definieras. En vedertagen definition är att lögn kan definieras som medvetet vilseledande. Detta kan ske dels genom att undanhålla/förtiga relevanta uppgifter, dels genom att förändra/förvränga uppgifter och dels genom att hitta på uppgifter.
Alla tre teknikerna förekommer i vardagslivet och även i barnavårdsutredningarna – det är närmast regel att undanhålla, vilket framstår som den vanligaste tekniken att ljuga. Det förekommer även att uppgifter medvetet förvrängs eller fabriceras. Men vanligare är nog att utredaren är slarvig med bestyrkanden, struntar i att begära replikering från berörda, struntar i kontroller och struntar i källkritiska överväganden. Denna undermåliga metodik är rimligen medveten och kan hävdas vara lögnaktig, då den gynnar utredarens tes genom att skräpuppgifter då används som evidens. Utredare kan inte ha undgått att lägga märke till att sådant arbetssätt leder till felaktiga uppgifter. Det finns därför anledning tala om lögn genom grovt slarv eller fusk som man skulle säga om det gällde forskningsrapporter.

Det finns anledning påpeka att även om vartenda påstående i en utredning skulle vara sant,
något som kanske aldrig har inträffat, så kan utredningen som helhet vara en lögn
t.ex. genom skevt urval av uppgifter eller undanhållande av t.ex. barnets uppfattning eller
avsaknad av resursanalys. Svaret på frågan är att barnavårdsutredningarna sedda utifrån
den vedertagna definitionen av lögn är i hög grad lögnaktiga, men förstås varierande en del från utredning till utredning. Kanske kan man tala om ljugande som professionell metod?


3. Kan utredningarna bli bättre vad gäller saklighet?

Svar: Ja, men viljan saknas hos politiker och ansvariga tillsynsmyndigheter och ansvariga socialnämnder. Det skulle kosta mycket litet och vara ganska enkelt att göra utredningarna bättre ur saklig synvinkel. T.ex. lite utbildning, lite handledd träning och strängare saklighetsbedömningar med tydlig och uttalad kritik från domstolarna. Varje gång en domstol godtar en dålig utredning förstärks det dåliga utredandet på fältet. En grundläggande
attitydförändring rörande människosyn, rättssäkerhet och behovet av saklighet krävs
på svensk myndighetsnivå.

4. Men det nya sättet att utreda som socialstyrelsen förespråkar och som nu införts
i många kommuner, BBIC (Barns Behov i Centrum), bör väl leda till sakligt sett
bättre utredningar ?


Svar: BBIC-föreskrifterna saknar saklighetsteori och utifrån vad jag hittills kunnat se och utifrån vad som konstaterats i en omfattande uppsats av Hedlund & Lovén (2008), så är sakligheten lika bristfällig i de BBIC-inpirerade utredningarna som i de tidigare utredningarna.

Inom BBIC styr man inte utredningarna logiskt med en eller flera frågeställningar utan de är mallstyrda och kan därmed bli icke relevanta i åtminstone en del fall. Att stuva in uppgifter som inte är kritiskt prövade, inte rimlig säkerställda, under behovsrubriker, är givetvis ingen sakligt godtagbar metodik. Tyvärr kan användning av BBIC-rubriker ge en illusion av att en utredning är bra och grundlig när den inte alls håller för saklig granskning eller som i en del fall är helt fel sätt att utreda problemet. Det är lätt för utredarna att fuska även med BBIC, dvs. även missbruka BBIC för övertalning, mata in icke rimligt säkerställda uppgifter etc. Det kan också misstänkas att utredare använder sig av BBIC-mallen i stället för att tänka själva hur utredningsarbetet bör läggas upp i det unika, enskilda fallet.


(Om Dr Bo Edvardsson skulle granska den barnavårdsutredning som socialtjänsten i Kungsbacka till slut lyckades skita ut, efter att ha suttit och klämt i fyra månader och tre veckor, så skulle han hitta exempel på samtliga punkter som jag redogjort för ovan. En sak jag skulle vilja veta emellertid, är om dom verkligen tror på sin bullshit om "baaaarnens bästa" eller om dom säger det bara för att jävlas lite extra?)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer

  • susanna svensson säger:

    Jo joackim jag tror nog säkert att utredarna i ditt fall tror att de handlar utifrån barnets bästa. De är övertygade om att deras fina utbildning på sopis per automatik ger dom fribrev att förvandla det de tror är sant till sant. Tyvärr fungerar många socialkontor som religiösa sekter där mantrat barnets bästa förvandlats till något i stil med Allah Akbar. Sanningen i de flesta vårdnadstvister där anklagelser riktas från den ena föräldern mot den andra fram och tillbaka i all oändlighet är att man faktiskt inte vet vad som är barnets bästa många gånger. Barnet kan vara för litet alternativt påverkat av den ena föräldern så det i praktiken är näst intill omöjligt att ex veta om barnet mår dåligt pga pappa utsätter det för övergrepp eller om det är så att barnet mår dåligt pga att mamman försöker påverka det att tro att det är utsatt för övergrepp. I en av rapporterna på DIVA sidan kritiserar Bo Edvarssons BUPs metoder att analysera barnlekar i en sandlåda. Han menar att de inte håller tillräckligt hög vetenskaplig trovärdighet för att användas till utlåtanden i domstol. Däremot föreslår han att man i stället ska låta trätande föräldrar leka i sandlådan det tror jag verkligen han kan ha en poäng i.

    2009-10-19 | 22:14:54
  • Mikael Karlsson säger:

    Det där med korrupta och förvridna Psykologer har jag pratat om tidigare.. Blev ju själv utsatt för en sådan psykolog vid ett tillfälle...



    Har också läst Bo Edvardssons skrivelser (Ett par av dem).



    Kanske är ett material som skulle läggas upp på Vårdnads & Umgängeslagar, eller vad tycker ni?

    2009-10-19 | 22:22:40
    Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
  • Afrodite säger:

    Ojojoj, här har vi det svart på vitt.

    Det som så många redan vet, men som förnekas intill galenskap.

    BRA jobbat Joakim, BRA!



    Nu jäklar...

    2009-10-19 | 22:25:26
  • Afrodite säger:

    Susanna:



    Vad bra skrivet.

    2009-10-19 | 22:28:01
  • Afrodite säger:

    Susanna:



    Vad bra skrivet.

    2009-10-19 | 22:28:20
  • Mikael Karlsson säger:

    Det där med korrupta och förvridna Psykologer har jag pratat om tidigare.. Blev ju själv utsatt för en sådan psykolog vid ett tillfälle...



    Har också läst Bo Edvardssons skrivelser (Ett par av dem).



    Kanske är ett material som skulle läggas upp på Vårdnads & Umgängeslagar, eller vad tycker ni?

    2009-10-19 | 22:45:13
    Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
  • Mikael Karlsson säger:

    Det där med korrupta och förvridna Psykologer har jag pratat om tidigare.. Blev ju själv utsatt för en sådan psykolog vid ett tillfälle...



    Har också läst Bo Edvardssons skrivelser (Ett par av dem).



    Kanske är ett material som skulle läggas upp på Vårdnads & Umgängeslagar, eller vad tycker ni?

    2009-10-19 | 23:17:49
    Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
  • Mikael Karlsson säger:

    Nu har det nog blivit något fel här.. ???

    2009-10-19 | 23:19:01
    Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
  • Rospiggen säger:

    Men dåså för bövelen och sjutton gubbar! (på finare svenska: Men dåså för fan!)



    Tryck ut det Edvardsson skrivit på OH-papper och lägg det ovanpå Kungsbackas utredning och finn sedan 500 fel!



    Bra jobbat, Jocke!! Kan det hända något nu, bitte danke shcön?!

    2009-10-19 | 23:40:55
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • Bur-q-ua12 säger:

    Bo Edvardsson i all ära (har själv tidigare talat med honom i telefon och haft viss mailkontakt) men faktum är att myndigheter och politiker i allmänhet i Sverige INTE LYSSNAR på och tar till sig av det han har skrivit.



    Det är det riktigt allvarliga PROBLEMET och det som utgör kärnan i korruptionen.



    Är B. E. rentav en del i "spelet" om barnen?



    B. E. har åsikter, om vad som utgör och vad som inte utgör en utredning:



    a.)

    att man inte "får" föra in "onödiga uppgiter" i en utredning (får, enl. VEM?)



    b.)

    att enbart fantasi/misstanke inte kan föranleda en utredning



    c.)

    att det krävs "rimligt säkerställd kännedom om något som kan innebära att ett barn far illa för att göra en anmälan och inledande av utredning".



    Men...

    om inga myndigheter BRYR sig, så vilket värde har då hans åsikter, hans doktorstitel till trots?



    Då är B. E:s ord och avhandlingar bara floskler, eller hur?



    Det är lätt att hamna i det träsk av tyckanden, som han själv tycks varna för.



    Han råkar vara en "logisk tyckare" med bra åsikter och god akademisk bakgrund och en tyckare, som mot betalning hjälper välbeställda med sakkunnig-utlåtanden men så mycket mer är det tyvärr inte.



    INGENTING HÄNDER politiskt sett, som kan förbättra fäders situation!



    Snarare har situationen försämrats rent juridiskt, i och med att man har fäst större vikt vid s.k. "samarbetsssvårigheter", sedan 2006 eller tidigare.



    (ur Föräldrabalken ((1949:381))



    "

    (...)



    6 kap. Om vårdnad, boende och umgänge



    (...)



    5 §



    (...)



    Vid bedömningen av om vårdnaden skall vara gemensam eller anförtros åt en av föräldrarna skall rätten fästa avseende särskilt vid föräldrarnas förmåga att samarbeta i frågor som rör barnet.



    (...)



    Lag (2006:458)

    "



    Den som skrev den lagtexten (och varför) borde man syna närmare i sömmarna (vilket delvis har gjorts via tv)!



    Ovilja att BRY SIG är problemet!



    "

    '

    En grundläggande utgångspunkt för mig är att barns bästa kräver att utredningar görs och skrivs på sakligt sätt. Den som hävdar något annat bör förete bevisning.



    En utredning måste utmärkas av tydlighet och logik. Den skall leda till efterfrågad kunskap. Det måste framgå hur utredaren tänkte och sättet att tänka måste uppfylla krav på logik och saklighet.



    Övertalningsdokument och klippkollage av uppgifter är inte utredningar.



    Att en utredare inom offentlig förvaltning skall 'iaktta saklighet och opartiskhet' föreskrivs i svensk grundlag, Regeringsformen 1 kap 9§.

    '



    (Socialsekreterarna i R:s fall Kristin Bäckstrand, Lotta Anberg och deras chéfer vet alltså inte ens vad en utredning är!)



    '

    Onödiga uppgifter får inte föras in i utredningstexter.



    Enbart fantasi eller som det ibland heter 'misstanke' kan inte föranleda en utredning, vilket en del tror. Det krävs rimligt säkerställd kännedom om något som kan innebära att ett barn far illa för att göra en anmälan och inledande av utredning.

    '

    "

    2009-10-20 | 02:29:44
    Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
  • Nicko säger:

    Om du menar att sätta in foto på den Bo Edvardsson som författat texten du hänvisat till har du valt helt fel foto!!

    Hur är det med källkritiken?

    2009-10-20 | 06:39:20
  • susanna svensson säger:

    Rätt bild __34944.aspx&usg=__DXfmBkvnV33pf9JD3yzc72VvjPY=&h=201&w=200&sz=8&hl=sv&start=1&um=1&tbnid=ooCUy8cqpxdXdM:&tbnh=104&tbnw=103&prev=/images%253Fq%253Dbo%252Bedvardsson%2526hl%253Dsv%2526sa%253DN%2526um%253D1" rel="nofollow">http://images.google.se/imgres?imgurl=http://www.oru.se/oru-upload/Avdelningar/Kommunikation/Bilder/pressrum/foto_jpg/Edvardsson_Bo.jpg&imgrefurl=http://www.oru.se/templates/oruExtDocumentList__34944.aspx&usg=__DXfmBkvnV33pf9JD3yzc72VvjPY=&h=201&w=200&sz=8&hl=sv&start=1&um=1&tbnid=ooCUy8cqpxdXdM:&tbnh=104&tbnw=103&prev=/images%3Fq%3Dbo%2Bedvardsson%26hl%3Dsv%26sa%3DN%26um%3D1

    2009-10-20 | 09:05:34
  • Nicko säger:

    Fotot på den här bloggen stämmer inte överens med Bosse Edvardsson som har författat den text som det hänvisas till.



    Läser du verkligen till journalist, Joakim?

    Ett annat yrkesval kanske?

    2009-10-20 | 13:27:08
  • Afrodite säger:

    Nicko:



    Du har nu påkekat detta två gånger.

    Tror du inte att vi är läskunniga eller?



    Och vad löjligt att ens skriva att Joakim skall byta yrkesväg för att han råkar lägga ut fel foto.



    Nicko, kanske du skall göra ett annat bloggval?



    2009-10-20 | 13:37:14
  • Nicko säger:

    Med tanke på att Joakim själv hela tiden går ut med att man ska hålla sig till sanningen, vara källkritisk, ska utbilda sig till journalist osv är det mycket märkligt att lägga ut fel foto!



    Joakim mfl nedvärderade Liza Marklunds utbildning på folkhögskola, var återfinns Joakim nu om inte på en folkhögskola?



    Fast, det kanske beror på vem det gäller, eller?

    2009-10-20 | 13:52:20
  • Mikael Karlsson säger:

    Nicko, Nicko, Nicko... vilket nick asså... fantasilöst, smaklöst, rent av löjligt.



    Kvinna med mans nick.

    2009-10-20 | 15:25:42
    Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
  • Afrodite säger:

    Jag antar att det inte är en för grov gissning att du Nicko inte delade Joakims åsikt om Liza Marklund?

    Intressant att Du Nicko väljer att använda dig av ett sätt som jag gissar att Du Nicko inte tycker om.



    Hmmm...



    Det är ju det där med hämnd, det återfinns överallt.

    2009-10-20 | 15:57:48
  • MoaLinn säger:

    Tack för den länken Daddy - det var matnyttigt stoff.



    Ett litet tyvärr är ju att alla forskare placeras så fort i fack. "Den hör till den och den falangen" - och sen slutar man lyssna. NKMR är väl en sån falang. Tyvärr, för den sidan innehåller ganska mycket bra tycker jag.



    Hur ska man egentligen organisera en verksamhet som kan balansera intressen på ett konstruktivt sätt? Som det ser ut idag så är Papparörelsen så splittrad. Till och med Pappa-Barn är 2 föreningar eftersom det inte gick att komma överens (om loggan hette det i revisionen - hur viktigt är då arbetet för barnens skull?)



    Vi behöver hitta bra kanaler för att få fram vad sant är. Inte vad som är bra för pappor generellt eller kvinnor i allmänhet. För barnens skull - precis som Bo skriver - är det viktiga att få fram det som är SANT. En våldsam eller "abusive" pappa ska ha begränsat umgänge med barnen - en dito kvinna precis samma sak. Och vi måste hitta metoderna för att se vad sant är. Som det är idag verkar oftast den "abusive" parten vinna. Vårt system tjänar offerrollen, klagandet, tycka-synd-om mentaliteter.



    Just i detta är Bo´s rapport intressant och bra skriven. Sorgligt om den hamnar i ett fack och ramlar bort i glömskan. Eller i korkade kommentarer från Pulver och Nicko...



    2009-10-20 | 16:54:41
  • Nicko säger:

    Hämnd?

    Snarare konstaterande!



    Ett annat praktexempel är hur Joakim hånar, smädar, talar illa om andra - tex Gudrun S som har fått klä skott för många grova påhopp.

    Henne vågade inte Joakim äns möta under den föreläsning hon höll, utan valde att skolka.

    Moget?



    Det går bra att skriva skit om andra, men att se dem i ögonen och stå för sina åsikter - då fegar Joakim ur och rymmer.



    Ett till av dubbelmoralens ansikten börjar ta form...

    2009-10-20 | 16:54:45
  • Nicko säger:

    Hämnd?

    Snarare konstaterande!



    Ett annat praktexempel är hur Joakim hånar, smädar, talar illa om andra - tex Gudrun S som har fått klä skott för många grova påhopp.

    Henne vågade inte Joakim äns möta under den föreläsning hon höll, utan valde att skolka.

    Moget?



    Det går bra att skriva skit om andra, men att se dem i ögonen och stå för sina åsikter - då fegar Joakim ur och rymmer.



    Ett till av dubbelmoralens ansikten börjar ta form...

    2009-10-20 | 16:56:23
  • Mikael Karlsson säger:

    Med tanke på din skrivelse (Nicko) Så är ju du och Joakim rätt lika i så fall.... Jag menar med tanke på din skrivelse under psydonym som kan tolkas till att du vore en man...



    Tycker synd om dig Nicko... Mycket synd om dig... Som inte klarar av att skriva kontsruktriv kritik utan smädar och hädar andra ...

    2009-10-20 | 17:16:01
    Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
  • Ibis99 säger:

    Småläser denna eminenta blogg ibland.. Vist finns det substans i mångt och mycket...



    Men så kommer vi till saker där inte alla håller med... Då blir det liv i luckan... hmm ganska roligt att läsa att så fort någon inte håller med eller har en annan åsikt då ramlar orden kvinna i nedsättande syfte in samt den stora evighets teorin om ROKS o annat feminism...



    jaja rätta mig om jag har fel men var inte bloggägaren anonym från början när bloggen skapades...



    Sen förstår jag inte varför en som står bakom VU sidan måste använda svärord och könsord hela tiden när det ska drämmas till med ord... Eller byxorna är inte uppdragna efter utkastandet från hässlehåla???



    Förvisso går det att förstå att bloggägaren står under super duper psykisk press... Men resten av skaran kanske borde kunna hjälpa till med helikopterperspektiv...



    Får en känning eller känsla av att bloggen har tagit en riktning ut mot något märkligt. Hänga skribenter,hänga ut o allmänt sätta dit varje snubbe inom myndighet som bara går för att denne inte håller med....



    Nåja lycka till med den offer kamp i motvind som bedrivs i denna blogg....



    Jo föresten... varför ställa en massa frågor och hypotetiska frågeställningar och sen själv skriva svar på detta som den enda sanna svaren.... märkligt om det inte ligger till grund för att trimma argument i egosyfte eller för att manipulerande syfter....



    Men vad vet jag för jag är bara en av dem som ni så högt o tydligt basunerar ut glåp och hån ord emot för man råkat välja ett trevligt yrke....



    //trollet ibbe som svänger med svansen o kliar sig under armhålan och apploderar för en fantastisk "papparörelse"



    ps

    har ni tänkt på att mammarörelsen inte behöver lyfta ett finger efter som ni fixar kakorna själva så bra

    ds

    2009-10-20 | 18:08:08
  • "Daddy" säger:

    Bilden är utbytt och jag erkänner villigt att jag begick ett journalistiskt fel som inte kollade noggrannare.



    Jag har skrivit 220 inlägg på den här bloggen. 220 dagar och nätter då jag har pendlat mellan känslor som i en berg och dalbana. Misstag har begåtts, en del inlägg har en allt för aggressiv framtoning. Man bör dock hålla i minnet att denna blogg inte är ett nyhetsmedia. Det är en blogg, dvs en dagbok på internet. Den har ett journalistiskt syfte så den vill rikta ljuset på grova brott som begås mot små och stora människor i Sverige, men man får ändå hålla isär dom två.



    Bloggen har inget utgivningstillstånd, och därmed inte heller någon ansvarig utgivare på det traditionella sättet. Men om någon vill anmäla mig för brott mot tryckfrihetsförordningen så be my guest. Det är er rättighet.



    Jag tycker också man får skilja på en lögn och ett misstag. Båda ger ett i slutändan felaktigt resultat, men det ena är överlagt och uppsåtligt och det andra är ärligt. Misstaget kan dessutom rättas till, vilket jag nu har gjort.



    Vad gäller Liza Marklund som gått en ettårig utbildning så har hon medvetet vilselett människor för en politisk agendas skull. En politisk agenda som dessutom drabbat mänga svårt. Jag har inte gjort detta. Där är den stora skillnaden mellan oss två. Inte hur många år i skolan vi har gått.



    Dessutom vill jag också påminna mina belackare att jag ännu inte har gått journalistlinjen utan endast en fjärdedel av den. Jag har heller ingen direkt yrkeserfarenhet. Så visst begår jag misstag. Men ljuger medvetet? Nej.



    Hoppas vi kan släppa den journalistiska debatten nu och återgå till det som inlägget faktiskt handlar om. Speciellt som Bo Edvardsson nu är korrekt avbildad



    Vad gäller en allmän nedsättande syn på kvinnor så vill jag med kraft tillbakavisa detta. Många fler kvinnor än män har hyllats hittills i mina inlägg vilket borde borga för att jag inte hatar kvinnor. Det är lögner, hyckleri, elakhet, girighet och korruption jag hatar. Jag förstår inte hur någon som läst lite av allt jag skrivit kan undgå att se detta.



    Vad som skrivs in i alla kommentarer kan jag inte hållas ansvarig för då denna blogg inte modereras

    2009-10-20 | 19:02:31
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • susanna svensson säger:

    Nu är rätt bo edvarsson avbildad det finns en annan forskare som också heter bo edvardsson jag misstänker att det var han du råkade få med av misstag. Den andra boedvardsson sysslar med ekonomiforksning omjag inte minns fel

    2009-10-20 | 19:10:56
  • Mikael Karlsson säger:

    Bra Jobbat Jocke... Intressant att läsa att din blogg nu är en Papparörelse. thumbs up!

    2009-10-20 | 19:47:08
    Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
  • Mikael Karlsson säger:

    Fantastiskt att läsa hur folk vrider och vänder på frågor... :)



    Kolla denna insamlingen och läs deras forums inlägg.

    http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3860

    2009-10-20 | 19:52:14
    Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
  • Leroy säger:

    Ibis har du tänkt på att det är ovanligt många mammor som skriver och reagerar här mot vad som försigår både gällande LVU och mot fäder och mödrar av myndigheter.



    I England sammarbetar mothers & fathers 4 justice:



    http://www.youtube.com/watch?v=htkXQTJNEaE



    eller:



    http://www.youtube.com/watch?v=bdSfzXL66Ks



    Numb.



    Leroy



    2009-10-20 | 20:30:17
  • Leroy säger:

    United We Stand:



    http://www.youtube.com/watch?v=Hy5FdZHQd1g



    LEroy

    2009-10-20 | 20:37:11
  • Tomas säger:

    Mikael, det går inte att läsa på forumet.

    Varför uppmanar du att läsa där för att sedan stänga igen?

    Verkar inte allt för seriöst!

    2009-10-20 | 22:16:27
  • Daddy säger:

    Intressant notering. Av dom 50 personer som skrivit på namninsamlingen hittills är 23 st kvinnor, 26 st män och en familj av okänt antal och kön.



    Det verkar som om jämställdheten är god på denna blogg. Vilket gör mig glad, då det ju faktiskt är det jag kämpar för.

    2009-10-21 | 00:42:00
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Leon säger:

    Bra Leroy!!



    fina länkar! Sånt ska uppmärksammas.



    Inte morallösa tvetydiga individer som ibis99/fågelfenix/schyman som bara sprider dynga och söker splittra papparörelser vart dom än petar med sina smutsiga fingrar.



    Keep up the good work och håll ut Jocke.

    Min dotter har inte fått träffa mig på 3½ år. Bara att hålla ut och kämpa på. Vi gör det för dem, på vårat vis. Förhoppningsvis bryter våra barn den onda cirkeln när de blir vuxna och visar sin omgivning vad det egentligen handlar om.



    Du gör ett kanonjobb!!! För många barn även om det inte känns så just nu. Det är fakta!

    mvh

    2009-10-21 | 01:04:16
  • Ibis99 säger:

    Där ser man leon.. Bara skrattar högt åt ditt inlägg där man kan göra antydningar till föreningen fenix och en duktig kvinnna "schyman" och mitt nick. Att jag skriver duktig är för att hon faktiskt får ut och fram sitt budskap som hon tror på. Dock är jag personligen av en helt annan åsikt... Men som vanligt leon (gissar på leonanto" så gör du allt vad du kan för att sammankoppla en massa som inte stämmer...



    Jämnställdhet..?? hmmm undrar jag om antalet personer som gör inlägg här representerar det allmänna i jämnställdhetens tecken.. Borde vara fler för att det ska ligga utanför eventuella felmarginaler.. Men det kommer det säkert att läras ut vid journalist högskolan i ämnet "research"



    Leroy: Där har du en viktig poäng.. Att arbeta tillsammans för att nå målen om en bättre rättvisa för barn. Men så länge det ska basuneras ut en massa män o kvinno intressen och köras en massa pajkastning o annat kanske antifeminist o feminist propaganda så lär adlen (politikerna) göra exakt som dom vill utan ansvar eller vilja/förmåga till förändring...



    //trollet ibbe

    2009-10-21 | 10:46:40
  • Mikael Karlsson säger:

    Postat av: Daddy

    "Intressant notering. Av dom 50 personer som skrivit på namninsamlingen hittills är 23 st kvinnor, 26 st män och en familj av okänt antal och kön."



    Det är ju gott att se namnlistan fylls på lite efterhand. Av alla de som skriver på finns där EN individ som har väldigt sjukt och förvridet beteende. EN individ av alla de som läser och skriver under. Som tur är besitter man ju raderingsknappen så man kan radera denna förvridna människas sjuka sätt att uttrycka sig på. Som jag skrivit tidigare så lär denna sjuka stackars individ fortsätta tills dess att namninamlingen är slut eller nedlagd. Mig gör det inget att denna sjuka människa skriver där.. Den visar vad det är för typ av människor som stödjer det motsatta tänkandet i frågan om Daddys och R:s framtid och skuld. Man kan alltså inte bestrida daddy med konsekvent beteende utan måste eller kan inget annat göra än att använda de lilla vokabulär som denna person innehar. Personligen tror jag att denna väldigt sjuka människa drar till oss fler underskrifter ju mer denna håller på.. och det är ju bra.



    Länken till namninsamlingen för att stötta Joakim Daddy Ramstedt och hans dotter finns här under:



    2009-10-21 | 11:37:01
    Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
  • Leroy säger:

    Nåväl Ibis vad har du för förslag att komma med?



    Hur är din situation och vad skulle du föreslå?



    För vems skull?



    Leroy

    2009-10-21 | 20:31:14
  • Per Frennbro säger:

    Vi kommer snart att publicera en utredning som påvisar precis detta som sägs i Daddys blogg.

    2010-02-13 | 10:24:56
  • bort med soc slakten säger:

    SOCIALTJÄNSTEN I SVERIGE ÄR HÄNSYNSLÖSA DOM OMHÄNDERTAR BARN PÅ FEL GRUNDER DOM SKRIVER FALSKA UTREDNINGAR DOM HITTAR PÅ EGNA BEDÖMNINGAR DOM FÖRFÖLJER BARNFAMILJER I FLERA FOSTER FAM HAR BARN OCH UNGDOMAR BLIVIT SLAGNA KRÄNKTA DÅLIGA INSPEKTIONER SOCIALEN FÖRFÖLJER SVAGA BARNFAMILJER JAGAR DOM ANSTÄLLER FOLK SOM ÄR KÖPTA DVS DERAS SLUT BEDÖMNINGAR ÄR OCKSÅ KÖPTA DOM SKRIVER DET SOM SOC VILL BARN GRÅTER BLIR DEPRIMERADE OCH HAR ETT HELVETE I FOSTERFAMILJER INGEN RESPEKT HAR SOCIAL SEKRETERARE ETT ARROGANS OCH ELAKT BEMÖTANDE MOT DERAS KLIENTER ANMÄLNINGAR UNDERSÖKS INTE ORDENTLIGT DET FINNS SÅ MKT MERA ATT SKRIVA OM SOCIALTJÄNSTEN SE BARA PÅ ALLA ANMÄLNINGAR MOT DOM OCH HUR MÅNGA MÄNNISKOR SOM FARIT ILLA UT AV DOM NI SOM KÄMPAR FÖR ERA BARN OCH UNGDOMAR NI SKA VETA ATT NI INTE ÄR ENSAM TYVÄRR ÄR DET MÅNGA PERSONER SOM BLIR HEMSK BEHANDLADE AV SOC MEN GE ALDRIG UPP OCH LÅT ALDRIG FRUSTRATIONEN GÅ UT ÖVER ERA BARN DET ÄR EJ DERAS FEL DET ÄR SOC SPELA IN ALLT ALLA MÖTEN TA IN ANHÖRIGA SOM FÅR PRATA FÖR ER BERÄTTA ALLT BRA NI GÖR OCH HAR GJORT TA IN BEVIS BEDÖMNINGAR GÖR SAKER MED ERA BARN VI BORDE STARTA EN STOR GRUPP SOM KAN HJÄLPA VARANDRA FÖR VI ÄR MÅNGA SOM BEHÖVER FÅ SIN RÖST HÖRD

    2010-03-01 | 13:49:28

Kommentera inlägget här: