daddys

Beware the fury of a patient man

"Vi har bedömt att detta är bäst för Robert"

Kategori: Barn

Ricky Mantea

Av Anette Jacobsson och joakim Ramstedt


Hur många som sett videon, där Robert (obs, fingerat namn) 11år övermannas av fyra stora poliser, för att med våld släpas ut ur sin fars hem, drabbas inte av en känsla av overklighet? Man tror inte sina ögon. Sådant händer inte i Sverige! Det Sverige, som kritiserar så många länder för brister gällande mänskliga rättigheter och okänslighet i sitt omhändertagande av barn? Vem har inte sett dem på svensk TV? Barnen med de olyckliga ögonen och stumma kropparna? På barnhem i Kina, Rumänien, Ryssland, Polen, Estland och Lettland?


Inte finns de barnen här?? inte i vårt land, inte i Sverige det är omöjligt, vi gör väl inte så?!

 

Ändå är det sant. Robert är 11 år, han gråter och längtar efter sin pappa, och pappan kämpar varje dag för rätten att få hem sin pojke, men Härryda kommun har bestämt att eftersom Roberts föräldrar inte kan enas i vårdnadsfrågan så får inte Robert vara med sin pappa utan skall "vårdas" på Vassbo behandlingshem för "somatiska problem". Problem som inte är på något sätt diagnostiserade. Tvärtom har den barnpsykiater som undersökt pojken fastslagit att han inte har några psykiska problem (länk till dokument följer längre ner). Åtminstone hade han inte det innan socialtjänsten med våld placerade honom på Vassbo. Robert har också berättat att mamman misshandlat honom och hans syster, samt också att mamman har utnyttjat honom sexuellt. Något som uppenbarligen inte kunnat bevisas. Båda utredningarna lades ner. Hur noga man utrett detta kan man dock ifrågasätta. Att mammor gör så mot sina barn anser socialtjänsten inte troligt. Om rollerna varit omvända så vet vi ju att situationen varit annorlunda. Då hade fadern genast skilts från sina barn och modern hade enligt 7§ föräldrabalken fått ensam vårdnad. Enbart misstanken hade räckt, vilket om inte annat mitt eget fall tydligt visar.


Istället är det nu Roberts och Lisas (obs fingerat namn )pappa  som hindras att få vara förälder för sina barn. Dottern som han nu är mycket orolig för, har han inte fått träffa på 9 månader, Och Robert får han träffa mycket sparsamt. Under sommarlovet som just tagit slut fick Robert och hans pappa spendera 30 timmar ihop. Nu sätter man som krav för LVU omhändertagandets upphörande att Robert skall "ha ett bra möte" med sin mor, som den ansvarige socialsekreteraren på Härryda socialtjänst Inga-Lill Carlsson uttrycker det. Dessutom skall föräldrarna lösa sin parrelation?!

 

Att få till ett bra möte mellan Robert och hans mor blir svårt. Dels är Robert väldigt besviken på henne och dels har hon för vana att helt enkelt strunta i att dyka upp då hon har haft sin umgängestid. Totalt 8 gånger hittills har han väntat förgäves. Han saknar nämligen sin syster väldigt mycket.

 

Innan Robert blev omhändertagen så bodde han hos sin pappa. Hans mamma hade då bestämda umgängestider, men dessa hölls sällan. Först klagade modern på att lokaltrafiken inte var bra nog. Då ställde socialtjänsten upp med taxi. Detta fungerade inte heller då modern krävde samma chaufför varje gång.

 

De anledningar som socialen anför för sitt beslut utgör INTE en laglig grund att omhänderta Robert enligt 2 § LVU som fastslår att endast barn som misshandlas psykiskt eller psykiskt i hemmet får tvångsomhändertas.

 

Robert har aldrig blivit varken fysiskt eller psykiskt misshandlad hos sin far. Konstigt att länsrätten inte kom fram till samma enkla slutsats. Fadern är en skötsam man, med heltidsjobb på Volvo. Han är aldrig dömd för något brott och som far är han både ansvarstagande och kärleksfull. Lisa som bor hos sin mor, får sällan träffa sin bror och sin far inte alls. Misstankar om misshandel föreligger enligt Roberts eget vittnesmål. Men inför detta uppenbara umgängessabotage står socialtjänsten plötsligt helt maktlösa. För hon har flyttat till en annan kommun!! Konstigt det där. Då Min dotters mamma flyttade till en annan kommun var dom inte alls maktlösa. Då samarbetade Kungsbacka och stenungsund mycket smidigt för att ta vårdnaden ifrån mig.



Lyssna på Robert där han försöker uttrycka hur rädd och ledsen han är, och hur personalen på Vassbo då bryter samtalet.

 

På Vassbo bor fyra pojkar tre femtonåringar och så Robert som är elva.


På Vassbo går pojkarna i skola och tillbringar även all sin fritid så Robert saknar helt möjlighet till kontakt med jämnåriga. Vassbo är en helt sluten värld där Roberts alla kontakter med yttervärden går genom hans socialsekreterare Inga-Lill Carlsson och personalen på Vassbo. En gång i månaden kan Robert få vara hos sin far, Vassboom han sköter sig och inte bråkar. Robert får vara hemma i 30 timmar och då kan han även prata med människor utanför Vassbo och träffa jämnåriga kompisar. För Roberts mamma och yngre syster finns inplanerade besök men enligt Robert har modern endast besökt honom vid två av de inplanerade besöken under hans sommarlov. Hade det då inte varit bättre att pappa hade fått tätare besök istället, då modern inte tycks vara intresserad? Istället inskränker man pappans rätt till besök med hälften. Mamman måste ju ha rätt att träffa sitt barn, enligt socialen. Barnens bästa...*suck*.

 

På Vassbo skall Robert behandlas, enligt Vårdplan från januari -09.

 

Vad står det då i vårdplanen? Vad har Härryda kommun för övergripande mål för Roberts vistelse på Vassbo? Man har ju tagit honom för "hans eget bästa" som vanligt. Lyssna på en del av ett möte med den ansvarige socialsekreteraren. Och hennes svar, eller snarare avsaknad av svar på Pappan frågor.




 

På Vassbos behandlingshem skall Roberts psykiska hälsa utredas.

 

Tydligen har man dock inte hunnit med detta ännu efter 6 månader, de enda läkarintyg som finns tillgängliga är från tiden innan Robert låstes in på Vassbo. De intygen berättar(1) om en pojke som inte(2) visar tecken på någon psykisk störning alls(3), Och en pappa som visat stor omsorg om sina barns hälsa, och är skrivna av en barnpsykiater samt en läkare som känner familjen väl sedan flera år.

Kan det vara så att Åsa Andersson och Inga-Lill Carlsson som verkar vara de ansvariga för vårdplanen, inte hittat någon tillräckligt samarbetsvillig läkare, som kan skriva ”rätt” intyg? Frågan är också hur de ansvariga tjänstemännen skulle hantera ett läkarintyg som plötsligt visar psykisk ohälsa hos Robert nu, efter att han bott i nästan ett år på Vassbo?

 

Kanske bäst att hoppa över den delen av vårdplanen?

 

Vad står det mer i vårdplanen?


Robert skall ha en meningsfull och stimulerande fritid och ett socialt samspel.

 

Hur uppfyller man den delen av vårdplanen på Vassbo?

 

Här är Roberts egen berättelse om hur man på Vassbo skapar en meningsfull och stimulerande fritid:

 

Varje dag/vecka skall Robert städa sitt rum, bädda, våttorka, damsuga och torka golv.

Varje vecka (lör.) skall han städa ett "område" (han väljer oftast övervåningen)

carwashAtt städa övervåningen innebär att våttorka fria ytor, dammsuga hela övervåningen, våttorka, göra ren toaletten utanpå och inuti, putsa spegeln, göra ren handfat, dammsuga toa golvet, skura toagolvet, byta toapapper samt göra ren "hurtsen".

 

Varje vecka (lör.) skall Robert städa en av bilarna, dammsuga bilen invändigt, tvätta bilen utvändigt med "högtrycken" och torka bilen med trasor.

Var fjärde vecka skall Robert vara "husvärd", hjälpa till i köket, ta ut soporna, duka fram frukost, duka fram kvällsmat o.s.v.

 

Varje vecka så tvingas Robert städa skolan, dammsuga, våttorka ytor, skura golv o.s.v. medan de andra intagna på Vassbo får vara hemma hos sina föräldrar.

Robert är 11 år. Ett barn. Ändå skall han sköta städning som motsvarar en fjärdedels lokalvårdare. Vid ett tillfälle körde personalen ner hans händer i toalettstolen då han inte städat tillräckligt noga. Är det någon som blir förvånad att höra att det på Vassbo behandlingshem inte finns någon städerska anställd?

 

Vad berättar Robert om Vassbos idé om att bibringa en elvaåring, ett fungerande socialt samspel?

 

Om Robert inte städar så tar en personal hans hand och håller den hårt runt städredskapet (t.ex. skurmoppen) berättar han, och släpar runt honom tills han ger upp och börjar städa. Robert som är 11 år vistas hela dygnet med tre 15 åriga pojkar som han är rädd för och som hotar och trakasserar honom.

 

Även skoltiden tillbringar Robert med de 4 år äldre pojkarna trots sin rädsla. Robert har ingen kontakt med jämnåriga barn under sin vistelse på Vassbo. En av pojkarna kallar Robert för saker som "judejävel" och "jävla rumän" och hänvisar till sin beundran för Hitler. En av pojkarna slår, knäar, knuffar och kastar olika föremål och möbler på Robert.

 

bullyRobert måste läsa för och uträtta andra tjänster åt en pojke för att undvika stryk. Han känner inte att personalen kan skydda honom eller att de alltid är närvarande för att göra det. Robert träffar Peter Sävlund som är hans kontaktperson ungefär en gång per vecka då han delar ut veckopeng. När Robert inte vill gå till skolan så tar personalen olika grepp på honom så att han blir tvungen att följa med.

 

Ett grepp går till så att personalen ställer sig bakom Robert och håller fast honom samtidigt som man kör in fingrarna mellan Roberts revben till smärtan gör att han går framåt. Ett annat kallat Brandmansgreppet går ut på att man slänger barnet över axeln så att rumpan och benen är vända framåt, och huvudet och armarna hänger på personalens rygg, och sedan bär man Robert på det viset hela vägen. Det har även hänt att de andra eleverna fått i uppgift att bära Robert till skolan.

 

Även andra former av bäranden och släpande förekommer. Om Robert försöker lämna skolan blir han fasthållen med våld tills han ger upp. Personalen ryter och skriker ofta åt honom (både männen och några av kvinnorna) med följd att han naturligtvis blir väldigt rädd. Robert har under den sista tiden blivit hotad av personalen, att allt skall bli "värre" om han berättade om förhållandena på Vassbo behandlingshem.

 

Robert säger också att:

Personalen tar kort av honom med sina mobiler och kameror trots att han inte tycker om det. Personalen tar kort när han badar trots att han inte tycker om det. Anette frågade Robert varför han trodde att personalen gjorde så. Han svarade då att han tror att de skall ha bilderna för att visa upp för ”socialen” och domstolen.

 

"Dom kommer bara när jag skrattar eller det är något roligt, och så säger dom att titta här, hur bra han har det." Detta är en del av berättelsen om Robert och en del av det som kommit fram sedan jag såg honom släpas ut ur sitt hem av fyra poliser på Youtube.

 

Anette har sökt samtliga ansvariga på Härryda kommun b.la. Inga-Lill Carlsson ansvarig socialsekreterare, Berit Kjellman enhetschef och även Lars Kristiansson, enhetschef utan framgång.

 

Ansvariga politiker har också blivit informerade, som Ing-Marie Samuelson (S) kommunalråd, ordförande i kommunstyrelsen.


Så här skriver Ing-Mari Samuelson på sin (S) blogg,

//Jag har märkt att människor numera vänder sig till tjänstemän och press i stället för till politikerna direkt. Jag tycker det är en tråkig utveckling. Under personliga möten finns det möjlighet att lyssna av stämningar, förklara vår ståndpunkt, förankra besluten. Jag tror att många frågetecken skulle kunna rätas ut om människor vände sig direkt till oss och inte gick några omvägar. Vi vill öka kontakterna med medborgarna//

 

Men när man vänder sig direkt till Ing-Marie Samuelson med ett nödrop från en liten pojke så tycker inte Ing-Marie att det är värt den minsta lilla rad för att utröna om något av vad han säger är sant. Är det konstigt att inte Härrydas invånare vänder sig till ett kommunalråd som inte orkar svara ens på det allra mest hjärtskärande nödrop från ett barn?

 

Anette har också informerat alla politiker i den beslutande nämnden, dock har alla har inte gått att nå eftersom de inte har e-mail. Självklart har Anette först och främst informerat Peter Sävland, VD och Roberts kontaktperson på Vassbo behandlingshem och bett honom läsa och kommentera uppgifterna vilket han besvarat med absolut tystnad.

 

Till sist Ljuset i mörkret. En Människa Som åtminstone bryr sig tillräckligt för att svara. Annette Eiserman-Wikström (M) kommunstyrelsens ordförande, Härryda kommun. Dock skulle det vara bra för rättsprocessen om vi kunde få svar på frågan om ett eventuellt släktskap mellan Annette Eiserman-Wikström och Christer Eiserman som varit juridiskt ombud för mamman. Om han är det än vet jag emellertid ej i dagsläget.

 

Så här skriver hon i sitt svar på Anettes mail.

 

Tack för informationen som jag ser att du skickat till verksamheten. Jag kommer att följa upp detta.
mvh
Annette E-W

 

Här är den information som Anette Jacobsson sänt till dessa människor.

 

(Den som benämns Peter är Peter Sävland)

Hej Peter

VassboJag har i samtal med Robert fått kännedom om att Robert  utsätts för systematisk misshandel på Vassbo, att han där har en vardag som inte kan anses förenlig med god och human vård och bemötande. Jag skriver därför till dig för att vara säker på att du har kännedom om de förhållanden som Robert berättar om och vill gärna höra vad du tänker om det Robert  berättar.

 

Det är också av största vikt att du informerar din personal om det olagliga i att hota eller på andra sätt försöka förmå Robert att inte berätta om de förhållanden som enligt Robert råder på Vassbo. Jag har idag vid samtal hört att en personal spottat mot Robert och att man har hotat honom med att allt kommer att bli "värre" om han berättar, ringer eller lägger ut filmer. Jag hoppas att man på Vassbo är införstådd med att våra grundlagsskyddade rättigheter gäller även 11 åringar inlåsta på behandlingshem.

 

Det jag skriver kommer även att postas ut på blogg så jag hoppas att ni korrigerar eventuella felaktigheter, för att undvika missförstånd när jag sammanställer detta. Jag kommer inte i ett första skede nämna namn på personalen trots att jag har en rad namn och konkreta berättelser där dessa personer varit aktiva.

 

För att göra det så enkelt som möjligt så har jag formulerat en rad påståenden som du kan besvara/bemöta om du vill/kan.

 

  1. Robert som är 11 år vistas hela dygnet med tre 15 åriga pojkar som han är rädd för, och som hotar och trakasserar honom.

  2. Även skoltiden tillbringar Robert med de 4 år äldre pojkarna trots sin rädsla.

  3. Robert har ingen kontakt med jämnåriga barn under sin vistelse på Vassbo.

  4. Robert har ingen möjlighet att skaffa kompisar, något som är viktigt för barn i hans ålder.

  5. En av pojkarna kallar Robert för judejävel och hänvisar till sin beundran för Hitler.

  6. En av pojkarna slår, knäar, knuffar och kastar olika föremål och möbler på Robert.

  7. Robert måste läsa för, och uträtta andra tjänster åt en pojke för att undvika stryk.

  8. Robert känner inte att personalen kan skydda honom eller att de alltid är närvarande för att göra det.

  9. Robert träffar Peter Sävland som är hans kontaktperson ungefär en gång/vecka när han delar ut veckopeng.

  10. När Robert inte vill gå till skolan så tar personalen olika grepp på Robert så att han blir tvungen att följa med.

  11. Ett grepp går till så att personalen står bakom Robert och håller fast honom samtidigt som den kör in fingrarna mellan Robert revben till smärtan gör att han går framåt.

  12. Ett grepp kallat Brandmansgreppet går ut på att man slänger Robert över axeln så att rumpan och benen är vända framåt och huvudet och armarna hänger på personalens rygg, och sedan bär man Robert på det viset hela vägen till skolan.

  13. Även andra former av bäranden och släpande förekommer.

  14. Om Robert försöker lämna skolan blir han fasthållen med våld tills han ger upp.

  15. Personalen ryter och skriker ofta åt Robert (både männen och några av kvinnorna) så att han blir väldigt rädd.

  16. Personalen tar kort av Robert i "positiva" situationer med sina mobiler och kameror trots att han inte tycker om det.

  17. Personalen tar kort när Robert badar trots att han inte tycker om det.

  18. Robert har enbart pratat och sett sin advokat en gång. Advokaten sa ingenting av det som Robert berättat för honom under förhandlingen i kammarrätten.

  19. Varje vecka skall Robert städa sitt rum, bädda, våttorka, damsuga och torka golv.

  20. Varje vecka (lör.) skall Robert städa ett "område" (han väljer oftast övervåningen)

  21. Att städa övervåningen innebär att våttorka fria ytor, dammsuga hela övervåningen, våttorka övervåningen, göra ren toalett utanpå och inuti, putsa spegel, göra ren handfat, dammsuga toa golv, skura toagolv, byta toapapper, göra ren "hurtsen".

  22. Varje vecka (lör.) skall Robert städa en av bilarna, damsuga bilen invändigt, tvätta bilen utvändigt med "högtrycken", torka bilen med trasor.

  23. Var fjärde vecka skall Robert vara "husvärd", hjälpa till i köket, ta ut sopporna, duka fram frukost, duka fram kvällsmat.

  24. Varje vecka så städar eleverna skolan, dammsuger, våttorkar ytor, skurar golven o.s.v.

  25. På Vassbo behandlingshem finns ingen städerska anställd.

  26. Om Robert inte städar så tar en personal hans hand och håller den hårt runt städredskapet och släpar med Robert tills han ger upp och börjar städa.

  27. Robert har berättat för Peter Sävland att han blivit slagen av sin mamma.

  28. Robert har även berättat för personalen på Vassbo att han blivit slagen av sin mamma.

  29. Robert har under den sista tiden blivit hotad av personalen, att allt skall bli "värre" om han berättade om förhållandena på Vassbo behandlingshem.


Hoppas att vi kan ha en dialog om detta så att jag inte skriver några felaktigheter.

 

Jag hoppas och tror att Robert inte kommer utsättas för repressalier p.g.a. av att han kontaktat utomstående för att berätta om hur han upplever sin tillvaro på Vassbo behandlingshem, och jag vill åter betona vikten av att du klargör detta för din personal.

 

Hälsningar

Anette Jacobsson

 

Här följer filmen  (Obs filmen är för tillfället borttagen i vänta på besked om socialtjänsten kommer att låta Robert flytta hem nu i höst. Beslut väntas den 22 Oktober på socialutskottets möte), som visar hur Robert hämtades av polisen som tydligen ansåg att man behövde vara 4 stora starka män för att hämta en 11 årig pojke och släpa honom gråtandes ur sitt hem. Dessutom för att vara på den säkra sidan hade man också utrustat sig med skottsäkra västar. Tydligen hade man från socialens håll varnat för att det skulle finnas stora tatuerade män med pitbullterriers i Roberts och hans pappas hem. Ser ni några? Var kan den informationen ha kommit ifrån tro? Gissa kan man ju...

 

 




Följande information tål att upprepas. Är det för att paret Sävland ömmar för barn man bedriver sin verksamhet? I så fall så har man verkligen lyckats förena denna "godhjärtade" verksamhet med lönsamhet. Måste ju dessutom vara skönt att slippa städning, tvätt och rengöring av bilar. Personalen tar också hjälp av barnen för diverse sysslor på deras privata egendomar, såsom gräsklippning o dyl. Visserligen får barnen en liten slant för besväret. Undrar om det är något man redovisar?

Vassbo Behandlingshem AB ägs och drivs av Peter Sävland och ligger på Februarivägen 2 i Uddevalla. För övrigt samma address som Peter Sävland är skriven på.
Styrelse: Sävland, Ingela Elisabeth (19640310-XXXX), Styrelseledamot
Sävland, Peter Mikael (19590227-XXXX), Styrelsesuppleant.
Verksamhet/Ändamål: Bolaget skall anordna och bedriva socialvetenskapliga kurser, driva ett behandlingshem för ungdomar och driva en fristående skola för fullgörande av vanlig skolplikt samt därmed förenlig verksamhet.

Bägge styrelsemedlemmarna är firmatecknare och revisor är Mats Christer Scott.

Mellan 2007-07-01 - 2008-12-31 så omsatte företaget 17 604 000 kronor. Man har enligt uppgift 14 anställda. Förra årets resultat blev 2 116 000 kronor. Dvs efter att löner och alla andra omkostnader som bilar etc betalts av företaget. Men Vassbo behandlingshem AB är bara ett dotterbolag. Huvudbolaget heter Sävlands Utbildnings Aktiebolag. Moderbolaget är registrerat på samma adress som dotterbolaget och har samma två personer i styrelsen. Dock är det inte lika lönsamt. I fjol blev resultatet 171 000 kronor. Detta bolag har endast en anställd, och dess största utgift är posten lönekostnad per anställd som uppgår till 6 609 000 kronor.

http://www.hvbguiden.se/hvbhem/visa/id/6952/vassbo-behandlingshem-uddevalla



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

  • PAPI säger:

    Bra att du lyfter upp detta!



    Man undrar varför politiker och tidningar inte bryr sig när dessa sk behandlingshem använder våra skattepengar för att berika sig själva istället för att hjälpa barnen!



    Och varför ställer socialen upp på detta? Är det för att Ricky inte passar in i deras mönster (mamma bra, pappa dum) för det är väll inte för att dom vill hjälpa behandlingshemmet att tjäna pengar?



    Varför ska det vara så förbannat svårt att göra en riktig utredning där det är fakta som gäller, inte tyckande och personliga åsikter! Saknas det tydliga och klara riktlinjer från våra folkvalda, dom som sitter och tänker det händer inte oss!



    Dax för tidningar och politiker att vakna och rensa upp skiten så att Sverige verkligen blir den förebild vi tror att vi är i jämställdhet och barnen rättigheter!



    2009-09-01 | 08:17:04
  • Tant Grön säger:

    Jadu, inte undra på att det går åt h-e för en del ungdomar när de behandlas på dette vis! Det går inte i ord att beskriva hur fruktansvärt det är.

    2009-09-01 | 08:48:10
    Bloggadress: http://agronomefilosofa.bloggagratis.se/
  • Rospiggen säger:

    Ja, Tant Grön, och det känns också som att det finns fler lagar och regler runt hur djur ska ha det än hur vi ska ta hand om människor. I det fallet har jag inga fakta men det är en känsla jag får för herrejösses om hönsen har det si eller om grisarna har det så.



    Ricky, du är en modig liten kille och jag tänker på Skorpan i "Bröderna Lejonhjärta" som inte vill vara en liten lort. Du är ingen liten lort, Ricky, tvärtom!! Du har mitt absolut fulla stöd och jag hoppas verkligen att du en dag snart får vara tillbaka hos din pappa och din syster!



    Jocke! Vad ska jag säga? Du gör ett sådant fantastiskt enastående arbete med den här bloggen och för Ricky!! Ska bli intressant att se vad du får för svar från moderatkvinnan och/eller behandlingshemmet.

    2009-09-01 | 10:26:24
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • Medborgare X säger:

    Daddy!



    Fy f**n rent ut sagt! Du gör ett fantastiskt jobb som förmedlar allt detta till medborgarna!



    En sak som slår mig, förutom den hemska behandlingen som Socialtjänsten och behandlingshemmen utsätter alla dessa barn för, är att dessa verksamheter går med väldigt stora vinster.



    Vassbo Behandlingshem AB har 12% vinstmarginal, vilket de flesta börsnoterade företagen bara kan drömma om att uppnå. Detta på en verksamhet som betalas med skattemedel. Samtidigt pågår en politisk debatt, främst inom vänsterblocket, att det ska vara förbjudet för privata skolor och privat sjukvård att få göra vinst. Men för den här typen av behandlingshem går det tydligen hur bra som helst att kasta iväg skattemedel som bara hamnar i fickorna på ägarna! Och då har de dessutom redan tagit ut en hög lön för sig själva i bolaget!



    2009-09-01 | 10:33:30
    Bloggadress: http://medborgarperspektiv.blogspot.com/
  • Stefan W säger:

    Jag förutsätter att Ricky's fall är anmält och granskas av någon högre "myndighet"... eller?



    Det är för mig nästan obegripligt att det kan få gå till så här i Sverige... att man bara "rövar bort" ett barn mot dess vilja när det finns en kapabel förälder som kan och vill ta vårdnaden.

    Jovisst, missar eller fel kan begås, men det vore då i allas intresse att sådana misstag rättades till omgående... och detta görs ju uppenbarligen inte !



    Annat hade det varit om barnet befunnits sig hos någon gravt alkoholiserad eller narkoman till förälder och INGA alternativa vårdnadshavare kunde frambringas... då kunde kanske stat och kommun gå in och göra ett omhändertagande. Men detta skulle då vara en absolut sista nöd-utväg då inga alternativ fanns kvar.



    Alltså, när sånt här kommer till min kännedom så skäms jag över mitt land och hur människor behandlas här...

    2009-09-01 | 10:34:43
  • Monica Antonsson säger:

    Jocke,

    Jag har inte läst allt, bara lyssnat på Ricky och hans pappa.

    Ring Janne Josefsson!

    Och ha inte för stora förhoppningar vad gäller Annette Eiserman-Wikström.

    Hon låter bra men är inget att lita på. För henne är det karriären som gäller.

    Hon var högsta hönset (GRO) i Lions när de snodde 327 000 kr från Änglagård.

    Trist men så var det.

    Säg till om jag kan göra något.

    2009-09-01 | 11:00:00
  • Daddy säger:

    Jag vill poängtera att det är Anette Jacobsson som gjort det mesta av jobbet i att undersöka förhållandena runt Ricky. Hon har också flera gånger försökt att få tala med Ricky på Vassbo behandlingshem, men nekats till detta. Hon har även skrivit mycket av dagens text. Anette är en eldsjäl som Sveriges barn har att tacka för mycket.



    Sitter just nu i klassrummet och får fatta mig kort. Återkommer efter skoldagens slut.

    2009-09-01 | 12:06:19
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Katarina Folmer säger:

    Mycket bra skrivet av Anette! Vanligtvis anser jag det svårt att uttala sig i fall man inte känner till, men här är Ricky själv oerhört vältalig och det är mycket tragiskt att de inblandade inte lyssnar mer på vad han har att säga. Det kan knappt sägas tydligare än så här. Ricky vill hem till pappa. Då ska han få komma dit också. Något annat är barnmisshandel.



    Cyberkram till dig, Ricky. Håll ut.

    2009-09-01 | 12:51:30
  • Tommy Jonsson säger:

    Anette, Joakim och Ricky bra jobbat.

    Det finns som jag ser det inga andra skäl att tvångsplacera Ricky än att modern tydligen är olämplig och behöver då detta stöd från socialtjänsten. Dessutom handlar det om att föra över statliga medel till det så kallade behandlingshemmet. Den bästa vård som Ricky kan ges gratis är av hans biologiska far som inte bara är vettig utan också en helt kapabel förälder.

    Har sett många liknande fall och det är groteska övergrepp inte bara på barnet utan även båda deras föräldrar. Vård av tvångsomhändertagna barn är en stor och mycket lönande industri. Där det enskilda barnets väl och ve har en helt underordnad betydelse.

    2009-09-01 | 15:05:01
  • Tommy Jonsson säger:

    Jag glömde tyvärr en hälsning till Sorin. Var stark ni har rätt.

    Borde inte detta inlägg som det till JO vara som klippt och skuren för Länsstyrelsens sociala enhet för utredning.

    Visserligen brukar man tydligen inom socialtjänsten anse att en ofta prickad socialtjänsteman är en viktig person som vågat ta många svåra beslut. Detta gäller dock inte på alla ställen.

    2009-09-01 | 15:15:15
  • Tommy Jonsson säger:

    Socialkostnaden för Huddinge Kommun med 70 000 innevånare var i mitten av 90-talet ca. 150 miljoner kronor totalt. Då fördelades kostnaden för 137 tvångsomhändertagna barn till 100 miljoner kronor per år och resterande 50 miljoner fördelades till 3 500 personen som socialt stöd.

    I sammanställningen kring de 137 barnen hade 20% av mödrarna dött kort efter tvångsomhändertagandet. Fadern var inte i ett enda fall nämnt med sitt namn.

    Då jag bökade med detta och ville skärskåda det lite närmare i sömmarna blev jag mycket illa sedd från alla håll av kommunpolitiker och tjänstemän.

    Ser man på siffrorna så finns det säker mycket vettigt att göra med barnet och dess föräldrar för de enorma dolda kostnader vi har på området.

    2009-09-01 | 15:30:54
  • läsare säger:

    Ett litet ödmjukt önskemål från en trogen läsare: kan du inte sätta "kommentarlänken" (dvs länken till alla kommentar) ovanför inläggets rubrik i stället för sist i inlägget?



    Blir enklare att komma åt den då (särskilt som det är så mycket text på sidan)!



    Tack!

    2009-09-01 | 21:35:12
  • Adam Weisshaupt säger:

    Jag kan med 110% säkerhet säga att barnen skulle må bättre i Sverige om det inte fanns någon socialbyrå eller familjerättsbyrå, vi skulle aldrig tillåta att sådant här händer. När kommer någon att sätta ner foten och åka och hämta barnen som är bortrövade?



    Jag väntar på att manlig Rosa Parks kommer att vägra infinna sig i sådan här barnmisshandel, det har gått för långt nu. Det verkar inte spela någon roll hur länge vi försöker att tala med politiker eller socionomer ty de är ju till att skydda mammor och inte barnen. Nu kommer jag naturligtvis få tusen svar med att jag är svartvit och oresonlig men tro mig jag har hört tusen och åter tusen sådana här historier. Barnen ska inte få rätt till sina biologiska pappor som är det största skyddet för dem.



    Någon pappa som känner igen sig i några av dessa kriterier för de mammor som rymmer med barnen och anser sig omnipotenta?

    1. Har socialhjälp

    2. Kommer från ett annat land

    3. Har misshandlat sitt barn psykiskt och fysiskt

    4. Vägrar att samarbeta

    5. Har misshandlat dig som är pappa ( de flesta pappor som är inblandade i "rörelsen" har någon gång blivit slagen)

    6. Vägrar att gå på samarbetssamtal

    7. Äger ett narcissistiskt beteende, är oempatisk.



    Finns säkert mer punkter men dessa är de vanligaste jag träffar på när jag pratar med andra pappor som har råkat ut för samma sak. För övrigt så går det otroligt många äldre män där ute som aldrig orkade ta striden för att på den tiden så var det kvinnans maktarena. Nu har dom sagt till Oss att det är bra med närvarande fäder, men bara om mammorna tillåter eller när Ni fortfarande är tillsammans.

    Önskar att dom som är här och talar gott om socionomer för en dag skulle se sorgen som detta skapar hos barnen och papporna (mammorna med för den delen, dock ytterst ovanligt)

    Dessa barn måste få budskapet att de, när de själv blir fäder o mödrar, skall få vara föräldrar som har lika helig rätt till sina barn som barnen har rätt till dem. Därför gör du daddy en otroligt stark sak som orkar föra detta vidare med en sån frenesi att man kan se hur mycket kärlek det finns i dina texter. Mina barn fick inte se mig på 8 månader och nu hoppas jag att Rania inte behöver vänta lika länge.

    Barnens bästa, ja hujedamej...

    2009-09-01 | 22:00:17
  • Anonym säger:

    2009-09-01 | 22:05:59
  • Leroy säger:

    Hur sjukt får det lov att bli innan någon med vett i skallen agerar?



    Vems rätt och vilja skall man respektera eller utreda?



    Leroy

    2009-09-01 | 22:21:01
  • daddy säger:

    Till "en trogen läsare"



    Jag har provat att flytta upp kommentarslänken, men det kräver för mycket pill, orkar inte just nu. Men jag skall titta på alternativa lösningar framöver.



    Kan meddela att enligt lagen om LVU så måste beslutet omprövas var sjätte månad. Detta är oftast en ren formalitet och går lika snabbt som det tar att slå en klubba i bordet.



    Rickys fall skall upp i nämnden i mitten på September. Jag skall i alla fall göra vad jag kan för att beslutet inte blir lika enkelt denna gång.



    Vårdnadshavarna har rätt att närvara vid dessa sammanträden, och även deras ombud vad jag förstår. vad gäller Rickys ombud så misstänker jag att han förmodligen lika gärna skulle kunna föra sin egen talan lika gärna, så sparar ju mamma staten in en slant. Dom som utses gör sällan mycket nytta ändå.



    men om jag inte tar fel så besitts ju dessa församlingar av lokala politiker. Så om ingen större tidning tar sig an fallet så borde ju åtminstone Härrydaposten beskriva detta fall för kommuninvånarna. Jag är säker på att det i Härryda kommun bor många föräldrar och andra medkännande människor som inte uppskattar att deras skattepengar går åt till att göra barn illa för att föda denna barntrafficking industri.



    Dessa människor är ju tillika väljare, och är det något som politiker bryr sig om så är det ju sina jobb med tillhörande generösa löner.



    Ergo, först och främst bör medborgarna i Härryda kommun göras uppmärksamma på hur denne 11 årige grabb behandlas med hjälp av deras surt förvärvade skattepengar, och var och hos vem dessa skattepengar till slut hamnar.

    2009-09-01 | 23:52:51
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Rospiggen säger:

    Jag har nu mailat Härrydaposten med anledning av att det brådskar för Rickys del och att jag anser att det bör vara av intresse att kolla lite vart skattepengarna går och att Ricky bara ska tillbaka till sin far. Punkt och slut.

    2009-09-02 | 00:20:21
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • Rospiggen säger:

    Glömde säga att jag skickade med en länk till det här inlägget.

    2009-09-02 | 00:21:53
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • Daddys säger:

    Piggen är alert som vanligt. Skall posta ut en lista med mailadresser snarast möjligt samt en mall som man med fördel kan använda om man vill protestera.



    Här har ni förresten organisationen som socialtjänsten har ett "fördjupat" samarbete med och som får nya miljoner varje år av staten för att utbilda socialsekreterare och sprida sitt viktiga budskap till socialförvaltningarna. Om ni nu undrar hur detta kan få fortgå.



    http://www.youtube.com/watch?v=mJuJmFWkkAM&feature=player_embedded

    2009-09-02 | 00:45:06
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • L.P säger:

    Hur kan man behandla ett barn så här pga att föräldrarna påstås vara i konflikt med varandra.



    Jag uppfattar mamman som den som driver konflikt,och som dessutom inte har besökt Ricky då hon haft möjlighet till umgänge,och nu efter 8 månader,så borde man fatta ett snabbt beslut,som garanterar Ricky att han får leva ett så normalt liv som möjligt,i likhet med andra barn,och det kan bara ske genom att rekommendera att Ricky tills vidare skall få ha sitt boende och vårdnad hos pappan,men med en umgängesrätt för mamman dvs om hon är intresserad av att deltaga i Rickys liv.(men endast i samband med kontaktperson)



    I detta fallet är det ingen konflikt mellan föräldrarna,utan bara från en sida,och detta är tillräckliga skäl för att döma ut den drivande personen som DIREKT olämplig som vårdnadshavare.



    Därför skall man med kraft flytta över Rickys boende och vårdnad till pappan,även om detta går emot vad som är brukligt,mamman har REDAN fått alla chanser,men missbrukat dem grundligt.



    Så skärpning,Härryda kommunansvariga,dags att vakna,sluta upp med att vara så flata och fega,för att det handlar om en mamma som inte förstår bättre.



    //L.P



    www.pappa-barn.se



    För barns rättigheter till båda sina föräldrar.

    2009-09-02 | 01:48:50
  • Rospiggen säger:

    Såg filmen du länkade till Jocke - herregud?!?! saknar ord

    2009-09-02 | 02:10:51
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • L.P säger:

    Det var ju en väldigt,sjuk och vinklad syn den här kvinnan förmedlar om män,bra att det kommer ut hur vidriga tankar vissa människor har om motsatta könet,och som dem även försöker förmedla till andra.



    Vidrigt att utmåla män på detta sättet,undras om hon har en son,och om han i så fall utgör ett undantag?



    //L.P



    2009-09-02 | 02:27:47
  • Christopher Ashplant säger:

    Det gäller att vara lite försiktig, när man som förment "journalist" återger personsuppgifter, utan källhänvisning, eller hur?



    Med all respekt för Ricky Manteas nuvarande belägenhet:



    personligen tycker jag att Rickys påstådda uppgifter är EXTREMT detaljerade, på ett nästintill löjeväckande sätt, i synnerhet i beaktande av hans ålder (11 år, eller hur?). Detta gäller även vissa saker, som han säger i de återgivna telefonsamtalen.



    Man kan t.o.m., som läsare, få för sig att detaljerna är konstruerade och "planterade" av någon vuxen, oklart vem.



    Kan vi läsare enkelt kontrollera uppgifterna, som nämns i citatet nedan?



    Finns något som helst dokument från Vassbo, som bekräftar Rickys arbetsuppgifter?



    Nä, tänkte väl det.

    Återkom gärna med uppgifter som säger emot detta.



    Så vad är dessa icke belagda "källhänvisningar" därmed värda?



    (det var (ännu) en retorisk fråga)



    Klart är, för varje tänkande individ, att ingen 11-åring har skrivit ned arbetsuppgifterna nedan.



    Dessutom önskas källhänvisning till händelsen med toalettstolen.



    Inledningsvis skrev "Daddy" att det verkar osannolikt att detta sker i Sverige och jag håller med...fast inte riktigt på samma sätt.



    Ja, det verkar osannolikt, punkt.



    Jag vill till sist skriva en sak , som jag ofta har läst på "nätet":



    "if something sounds too good to be true, it probably is".



    Den devisen omfattar nog även negativa händelser kan tänka, eller kanske hellre:

    "if something sounds too unlikely to be true, it probably is".



    Det som Ricky påstås säga verkar kort och gott alltför osannolikt.



    Jag antar att du/ni, som idogt återger Rickys berättelse, lever efter devisen:

    "ändamålen helgar medlen" men innebär det att man får ljuga hur mycket som helst och/eller inte behöver uppge några som helst källor?



    Innebär det att det är fritt fram att spela på folks känslor, inte helt olikt kvällstidningarnas sätt att arbeta?



    Kanske är det just därför som så många sägs läsa denna blogg, liksom många människor är dumma nog att köpa kvällstidningar enbart baserat på löpsedlarna (som f.ö. är i princip identiska om somrarna, t.ex. i avseende på väder, "otrohet" och "sommarsex")?



    SUCK.



    "

    Här är Rickys egen berättelse om hur man på Vassbo skapar en meningsfull och stimulerande fritid:



    Varje dag/vecka skall Ricky städa sitt rum, bädda, våttorka, damsuga och torka golv.



    Varje vecka (lör.) skall Ricky städa ett 'område' (han väljer oftast övervåningen)



    Att städa övervåningen innebär att våttorka fria ytor, dammsuga hela övervåningen, våttorka, göra ren toaletten utanpå och inuti, putsa spegeln, göra ren handfat, dammsuga toa golvet, skura toagolvet, byta toapapper samt göra ren 'hurtsen'.



    Varje vecka (lör.) skall Ricky städa en av bilarna, dammsuga bilen invändigt, tvätta bilen utvändigt med 'högtrycken' och torka bilen med trasor.



    Var fjärde vecka skall Ricky vara 'husvärd', hjälpa till i köket, ta ut soporna, duka fram frukost, duka fram kvällsmat o.s.v.



    Varje vecka så tvingas Ricky städa skolan, dammsuga, våttorka ytor, skura golv o.s.v. medan de andra intagna på Vassbo får vara hemma hos sina föräldrar.



    Ricky är 11 år. Ett barn. Ändå skall han sköta städning som motsvarar en fjärdedels lokalvårdare. Vid ett tillfälle körde personalen ner hans händer i toalettstolen då han inte städat tillräckligt noga. Är det någon som blir förvånad att höra att det på Vassbo behandlingshem inte finns någon städerska anställd?



    Vad berättar Ricky om Vassbos idé om att bibringa en elvaåring, ett fungerande socialt samspel?



    Om Ricky inte städar så tar en personal hans hand och håller den hårt runt städredskapet (t.ex. skurmoppen) berättar han, och släpar runt honom tills han ger upp och börjar städa. Ricky som är 11 år vistas hela dygnet med tre 15 åriga pojkar som han är rädd för och som hotar och trakasserar honom.



    Även skoltiden tillbringar Ricky med de 4 år äldre pojkarna trots sin rädsla. Ricky har ingen kontakt med jämnåriga barn under sin vistelse på Vassbo. En av pojkarna kallar Ricky för saker som 'judejävel' och 'jävla rumän' och hänvisar till sin beundran för Hitler. En av pojkarna slår, knäar, knuffar och kastar olika föremål och möbler på Ricky.



    Ricky måste läsa för och uträtta andra tjänster åt en pojke för att undvika stryk. Ricky känner inte att personalen kan skydda honom eller att de alltid är närvarande för att göra det. Ricky träffar Peter Sävlund som är hans kontaktperson ungefär en gång per vecka då han delar ut veckopeng. När Ricky inte vill gå till skolan så tar personalen olika grepp på Ricky så att han blir tvungen att följa med.



    Ett grepp går till så att personalen ställer sig bakom Ricky och håller fast honom samtidigt som man kör in fingrarna mellan Rickys revben till smärtan gör att han går framåt. Ett annat kallat Brandmansgreppet går ut på att man slänger Ricky över axeln så att rumpan och benen är vända framåt, och huvudet och armarna hänger på personalens rygg, och sedan bär man Ricky på det viset hela vägen. Det har även hänt att de andra eleverna fått i uppgift att bära Ricky till skolan.



    Även andra former av bäranden och släpande förekommer. Om Ricky försöker lämna skolan blir han fasthållen med våld tills han ger upp. Personalen ryter och skriker ofta åt honom (både männen och några av kvinnorna) med följd att han naturligtvis blir väldigt rädd. Ricky har under den sista tiden blivit hotad av personalen, att allt skall bli 'värre' om han berättade om förhållandena på Vassbo behandlingshem.



    Ricky säger också att:



    Personalen tar kort av Ricky med sina mobiler och kameror trots att han inte tycker om det.



    Personalen tar kort när Ricky badar trots att han inte tycker om det. Anette frågade Ricky varför han trodde att personalen gjorde så. Han svarade då att han tror att de skall ha bilderna för att visa upp för 'socialen' och domstolen.







    'Dom kommer bara när jag skrattar eller det är något roligt, och så säger dom att titta här, hur bra han har det.' Detta är en del av berättelsen om Ricky och en del av det som kommit fram sedan jag såg honom släpas ut ur sitt hem av fyra poliser på Youtube.

    "

    2009-09-02 | 02:57:32
    Bloggadress: http://www.barntjuv.tk
  • Christopher Ashplant säger:

    [rättelse:]



    "personuppgifter"



    Med reservation för fler stavfel.

    2009-09-02 | 02:59:21
    Bloggadress: http://www.barntjuv.tk
  • daddy säger:

    Ashplant anser således att Ricky skall sitta kvar på Vassbo istället för att som andra barn få bo med en helt duglig förälder som älskar honom och som han älskar tillbaks. Dessutom anser Ashplant att Ricky och hans pappa är lögnare.



    Tack, Din åsikt är noterad.



    PS. Jag tror vi kan läsa dina kommentarer även med ett och annat stavfel.

    2009-09-02 | 03:12:08
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • L.P säger:

    http://www.tv8.se/adaktusson/domaren-doemer-men-vem-doemer-domaren



    Hoppas denna kommer i repris,då jag sitter och tittar nu,mitt i natten,då jag snubblade under bläddrandet mellan kanalerna.



    //L.P

    2009-09-02 | 04:27:28
  • L.P säger:

    http://www.tv8.se/play/23636



    Här är "reprisen" =)



    Hälsningar



    //L.P



    www.pappa-barn.se

    2009-09-02 | 04:33:15
  • Tommy Jonsson säger:

    Adeam W.jag känner väl igen dina 7 punkter och i många andra pappors fall, men inte sett dem så uppradade som du gjort. Mycket bra, tack.

    2009-09-02 | 04:42:18
  • Anette Jakobsson säger:

    Christopher Ashplant menar du med personuppgifter namn?

    Om du läst allt så hittar du den skrivelse som samtliga ansvariga haft över en vecka på sig att kommetera, men avstått, vilket jag tolkar som att det Ricky berättar stämmer. Och inget på den listan är sekretess skyddat.



    Om jag förstår dig rätt så skall man inte lyssna på barn för de kan inte uttrycka sig och om de kan uttrycka sig så är det fejkat av vuxna så då skall man inte lyssna heller. Jahapp!



    Jag har en mycket stark känsla av att du befinner dig någonstans i den organisation som livnär sig på

    dessa barns olycka.



    Just nu funderar jag på hur länge jag skall vänta med att skriva ut namnen på de personer som påstås misshandla Ricky fysiskt och psykiskt (inte elever, förståss). Hur länge tycker du man skall vänta?

    2009-09-02 | 09:06:00
  • Rospiggen säger:

    Christopher!!



    Man är väldigt otäckt illa ute om man har glasögon på sig fixerade vid barns åldrar när de ska berätta något. Det största sveket, eller ett gigantiskt svek, är när barn inte upplever att vuxna i deras omgivning lyssnar, när de upplever att de inte får eller kan göra sig förstådda.



    Hur många barn och ungdomar går det inte runt i vårt samhälle som mår skit och pannkaka just för att de inte har blivit lyssnade på, sedda och förstådda eller att någon tagit de under sina vingar och hjälpt dem? Ska det synsättet utgå från vilken ålder barnet har???



    Det är ett jättesvek att inte lyssna på barnen, Christopher!

    2009-09-02 | 12:16:36
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • Tommy Jonsson säger:

    Jag upplever att det Ricky säger är hans verkliga vilja och han verkar mycket mogen för sin ålder. Därmed anser jag att det finns tillräckliga skäl att myndigheterna tillgodoser hans önskan. Sorin verkar mera än kapabel att ta fullt föräldransvar för sin son och dotter.

    Här ser vi bara ytterligare ett fall där barnets och faderns relation skall förstöras.

    Detta måste vara ett av de värsta brott som ansvariga myndigheter kan begå mot barnet och dess föräldrar och det är vanligare än vi kan föreställa oss.

    2009-09-02 | 13:34:57
  • Viktoria säger:

    Jag tror nog att Ricky berättar om hur han upplever att det är.



    Vad jag däremot inte kan förstå är hur snabbt det svänger och hur lätt ni har att ta till er att Rickys mamma är den sämre föräldern och att Ricky "omöjligt" kan vara "pasad" av sin pappa. Om det hade varit tvärtom så hade jargonen på den här bloggen ialla fall vart att Rickys mamma fått honom att ljuga, så står det ju i ett av inläggen.



    "Ricky talade då om att pappan varit våldsam mot barnen och mamman, vilket naturligtvis genast fick till följd att pappan polisanmäldes. Båda förundersökningarna lades dock snabbt ner. Efter en tid kunde Ricky inte längre leva med lögnen och erkände att han av mamman blivit tvingad att säga dessa saker om Sorin."



    2009-09-02 | 14:03:17
  • Anonym säger:

    Ja här slår då pendeln åt alla håll och kanter.



    Det Rania berättade för förhörsledarna var planterat av mamma/mormor. Man kan inte lita på så små barn, i just detta fall.



    Ricky däremot ska man lita på till dödagar.



    Mammor som har barn som pratar illa om papporna är Pasasde.



    Pappor som har barn som pratar illa om mammorna berättar sanningen.



    Herre jävlar vilket kvalificerat skitsnackande.



    Jag tror de flesta barn talar sanning. Och det som andra kan uppfatta som ljug, tror jag bara är ett faktum av "händelser" uppfattadade utifrån mognad, erfarenhet och känslostormar.



    Jag tror iaf på Ricky. Allt kanske inte är perfekt återgivet, men man kan inte ställa allt för stora krav på det heller. Killen är 11 år.



    Lyssna på hans vilja, lyssna på hans desperation.



    Det räcker. Han vill till sin pappa, dit ska han få komma också!



    Ändock vore det intressant att få höra mammans version.



    /Jarri

    2009-09-02 | 14:25:02
  • Mikael Karlsson säger:

    Jag har svårt att tro att ett barn 4år eller 11år vill till nån som skadar barnet. Däremot Jarri så tror och tycker jag att du för ett "Kvalificerat skitsnack".



    Du blandar koddar med morötter, Hittar på det ena än det andra... Det är ett sant nöjje att se en person under prydonym sitta med en massa trams. För det är ju vad det du skriver är.



    När det kommer till arbete på behandlingshem samt övergrepp på behandlingshem är jag förvånad att folk låter så chockade. Det kommer med jämna mellanrum både på nyheter och i rapporter om missförhållande på våra behandlingshem. Speciellt de privatägda.



    Jag anser inte att barnen på ett behandlingshem skall behöva tvätta bilarna eller städa mer än sina rum. Allt annat skall och bör skötas av personalen. Dock finner jag att det är ett bevis på ointresserade anställda då man inte har koll på läget så att barnen inte mobbar eller kommer i despyter med varandra.



    Men kanske skall vi lyssna på Jarri som förmodligen denna gången vill påstå sig vara barnrättsutbildad eller nått... Med stor kunskap i det mesta.

    2009-09-02 | 15:37:01
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • L.P säger:

    Citat Jarri.



    "Den devisen omfattar nog även negativa händelser kan tänka, eller kanske hellre:

    "if something sounds too unlikely to be true, it probably is".



    "Det som Ricky påstås säga verkar kort och gott alltför osannolikt."



    "Ricky däremot ska man lita på till dödagar."



    (Senare i nästa kommentar.)



    " Jag tror iaf på Ricky. Allt kanske inte är perfekt återgivet, men man kan inte ställa allt för stora krav på det heller. Killen är 11 år."



    "Lyssna på hans vilja, lyssna på hans desperation."



    "Det räcker. Han vill till sin pappa, dit ska han få komma också!"



    Citat slut.



    Ja,Ashplant här slår då pendeln åt alla håll och kanter,som du uttrycker dig,först så skriver du att Rickys berättelse och det han upplever och berättar är FÖR osannolikt för att kunna vara sant.



    Sen svänger du och skriver "jag tror iaf på Ricky","lyssna på hans vilja och desparation","han vill till sin pappa,dit ska han få komma också"



    Här är det nog du som "svänger runt din egen axel",så det är inte konstigt att du lyckas med konststycket att vrida till det mesta på ditt eget speciella sätt,att du blandar ihop saker med varandra är ju självklart när du snurrar,och stapplar fram bland kommentarerna likt en fyllebult.



    Kanske skulle man göra en sammanställning av dina kommentarer ang.Ricky i en tidslinje,då lär man se dina "självsvängningar",och vända kappan efter vinden fasoner.



    Gamla troll och packor som vänder kappan efter vinden finns det gott om.(inte sagt att du är sån?)



    //L.P

    2009-09-02 | 16:00:07
  • L.P säger:

    Citat Mikael.



    Jag anser inte att barnen på ett behandlingshem skall behöva tvätta bilarna eller städa mer än sina rum. Allt annat skall och bör skötas av personalen.



    Dock finner jag att det är ett bevis på ointresserade anställda då man inte har koll på läget så att barnen inte mobbar eller kommer i despyter med varandra.



    Citat slut.



    Jag håller med dig,Mikael,att sätta ett barn på arbetsuppgifter som vuxna bör utföra är väldigt fel,och man kan ju snabbt dra paralleller till hur barnens aktiviteter ser ut för övrigt,är personalen tillräckligt engagerade för att anordna bra,givande och meningsfulla aktiviteter för dessa barn,eller anser personalen att dessa barn bara är nån slags "pengako" som man skall pumpa ut så mycket penningar som möjligt ur?



    OM det ligger till så här,så är det f*n vidrigt att Vassbo anlitas av Härryda kommun för att ta hand om barn.



    Man bör absolut kontrollera hemmets handlingsplan och scheman,även tala med de andra barnen som har varit,och fortfarande befinner sig på Vassbo...



    //L.P



    www.pappa-barn.se



    För barns rättigheter till båda sina föräldrar.

    2009-09-02 | 16:11:25
  • Anonym säger:

    Micke



    Jag vet inte vad du lever i för bubbla. Men människor kan faktiskt ha både proffession och privata erfarenheter och utnyttja det till att dra slutsatser som kanske inte är så dumma.



    Du har verkligen "big probs" med att jag tex har just den erfarenheten. Och vill man läsa fel så gör man det, eller du... Du har väl inte förmågan att läsa/tolka text helt enkelt!



    Jag finner ingen som helst anledning att misstro Ricky. Inte Rania heller. Jag tror mycket sällan att barn ljuger. Vad i den texten är det, exakt du inte förstår?



    Och ja! Det blir motsägelsefullt på denna blogg emellanåt. En inställning till vad man tror i allt från Ranias case till Beltrans fall går mycket ut på mammor/offer som ljuger. Har barnen mamman som favvo är de pasade har barnen pappor som favvo är de friska och sunda. Allt är inte svart eller vitt. Så enkelt är det bara! Sen kan du med dina komplex hoppa på mig hur du vill! CCL!



    LP,



    Jag tror det blev lite fel i dina citat. Vet inte riktigt vad jag ska besvara?



    /Jarri



    2009-09-02 | 16:49:23
  • Mikael Karlsson säger:

    "Jarri", Du har ingen proffesionell kunskap i detta, då hade dina svar sett helt annorlunda ut, Du kära "Jarri" är bara en av de som tror sig besitta ett stort vetande. Den tolkningen har ju fler än jag gjort av dina inlägg.



    2009-09-02 | 16:52:57
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Anonym säger:

    Micke!



    Du tror så mycket hit och dit. Läs lite om barns lojalitet, barns anpassningsförmåga och titta dig runt i världen så får du se massor av barn som hellre stannar i en dålig situation än väljer något nytt. Det är ett välkänt fenomen! Mammor och pappor med massor av problem blir skyddade av sina egna barn.



    Du måste ha mycket barnerfarenhet som svamlar om att det är tvärt om. Bevisa det för mig så ska jag iaf ta i beaktning att de barn, som haft det svårt som jag mött kanske har fel?! Eller?!?



    Fy fan nu håller tom jag på bli förbannad på den arrogans för barn/vuxnas upplevelser du visar här.



    Skämmes ta mig fan!



    /Jarri

    2009-09-02 | 16:58:58
  • Mikael Karlsson säger:

    Jarri Jarri Jarri, Nu är vi där igen, Du talar om omvärlden som om du känner världens alla hörn?!? Har du varit sjöman också?



    Låter dig hållas i detta, Då mår du nog bäst... Annars kommer det väl lite grodor ur munnen på dig igen "Eller vad du skrev tidigare".

    2009-09-02 | 17:34:01
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • L.P säger:

    Jarri,du har en poäng i "om barns lojalitet, barns anpassningsförmåga och titta dig runt i världen så får du se massor av barn som hellre stannar i en dålig situation än väljer något nytt. Det är ett välkänt fenomen! Mammor och pappor med massor av problem blir skyddade av sina egna barn."



    Citat slut.



    Men jag betvivlar att barn HELLRE väljer att stanna i ett dålig miljö,om det finns ett bättre alternativ,vi kan ju se vad Ricky vill,han är ett tråkigt exempel på barn som lever i en miljö,som han mår dåligt i....trots att det för honom verkar finnas ett bättre alternativ....



    Och visst skyddas massor av föräldrar av sina barn,finns säkert massor av exempel på detta beteende,men jag tror att det mer ofta handlar om att barnet befinner sig i beroende situation gentemot föräldern,och i den situationen så kan man finna barn som anpassar EFTER sin förälder.



    Mycket ofta så kam man finna att dessa barn lever med en förälder(boendeföräldern),och det är denna föräldern som utövar sin makt gentemot barnet,tyvärr är det så min sons livs situation ser ut för nuvarande.



    Och det är hemskt att som umgängesförälder att inte kunna göra annat än att försöka få umgänget utökat för sonens skull.



    Det är inte många som lyssnat till mig som far när jag tagit upp hur sonens situation är,utan istället så verkar bl.a socialen inte göra nåt för att förbättra sonens situation,anknytning och relation till mig,och det är fruktansvärt att man från deras sida inte är mer engagerade i barnens liv än så här.



    //L.P



    2009-09-02 | 18:41:06
  • christer säger:

    Du Christopher Ashplant !



    Vill du ha "källangivelser" ?

    Förmedla ett telefonnummer till "daddy" så kan jag

    kontakta dej.

    Mitt förslag är att jag spelar in ett samtal mellan dej

    och mej och så ber jag att "daddy" lägger ut det på

    sin blogg.

    Då kan ju alla få höra din lysande retorik när du

    pratar med en person som har väldigt mycket fakta

    i "fallet" Ricky !



    Vem är jag då ?

    Jo i dina ögon är jag väl antagligen "roten till det

    onda" i avslöjandet om vad Ricky blivit och blir

    utsatt för (beroende på min arbetsbelastning i mitt eget "case" har "daddy"- Joakim och Anette Jacobsson "tagit över" det mesta gällande att avslöja och hjälpa i fallet "Ricky" och dom gör det på ett fullständigt lysande sätt vilket jag är mycket tacksam för).



    Jag var den som först uppmärksammade videon

    med den avskyvärda "hämtningen" av Ricky.



    Det var jag som först lyckades få kontakt med

    Ricky via mejl och sedan på telefon.



    Det är jag som varit med Rickys pappa på socialen

    i Härryda (Mölnlycke) och spelat in samtalet vi hade med den

    ansvariga socialsekreteraren, som ljög sej både

    gul, blå och grön, stammade,stakade sej och

    till sist sa till mej - "nä, nu tror jag inte att jag behöver

    eller vill svara på fler av dina frågor" !

    Varför ville hon inte det då ?

    Jo, jag kom förberedd och hade läst in mej på alla

    FAKTA i ärendet och kunde även LVU-lagen...(tack Joakim)

    ...det var givetvis oerhört jobbigt för socialsekreteraren

    eftersom det visade sej att hon varken hade en aning

    om en mängd fakta i ärendet och heller inte hade en

    aning om hur Ricky nu mådde eller vad han säjer sej blivit och

    bli utsatt för på Vassbo behandlingshem.

    Då ska du veta att denna socialsekreterare är kontaktperson

    och en av dom ansvariga för utvärderingen av hur

    Ricky har det på behandlingshemet.



    Spiken i kistan kom när jag refererade till socialens utredning

    och inlaga till Länsrätten där dom begärde LVU omhändertagande av Ricky och där dom flera gånger upprepade att dom ansåg att Ricky mådde så OERHÖRT psykiskt dåligt (något som TRE olika läkarintyg talar emot...vill du se kopiorna

    Christopher Ashplant, för det är FAKTA).



    Jag frågade socialsekreteraren om Ricky fått någon hjälp dom här första fem månaderna ( psykolog,terapeut,kurator eller liknande) eftersom socialen ju ansåg att han mådde sååååå psykiskt dåligt när han tvångsomhändertogs.

    Du skulle hört "panik-falsetten" (finns som sagt inspelat) som hon gick upp i, den skulle fått den mest bejublade kastratsångare att bli grön av avund !

    Någon hjälp av det slag jag frågade efter hade han givetvis inte fått !



    Kan nämna att jag har stor erfarenhet av att ha jobbat med barn och ungdomar ( lärare, skolvärd, fritidsassistent på fritidspark och fritidsgård m.m.) så jag tror nog att jag är ganska kapabel att bedöma sanningshalten i Rickys påståenden om hur han mår och blir behandlad och även hans mognad och trovärdighet i övrigt (jag har som sagt talat med honom vid ett flertal tillfällen).

    Har du gjort det Christopher Ashplant ? Nä just det eller... har du kanske det ?



    Så vad säjer du Christopher Ashplant ?

    Vore det inte intressant att ha ett samtal med mej som vi spelar in, så kan du ju få ventilera dina åsikter och din typ av retorik ?

    Då blir det ju inga missförstånd om vem sa "si eller så" eller "inte sa" m.m., för allt finns ju då inspelat.

    Jättebra va ??!!



    Jag föreslår, som "daddy" är inne på, att vi ordnar en protestlista

    med namnunderskrifter till Härryda kommun för att hjälpa Ricky bort från Vassbo, dit han blivit felaktigt placerad och på så vis hjälpa honom tillbaks till sin pappa där han (kan jag garantera) kommer att få en kärleksfull, trygg och bra uppväxt !



    ...Och så mitt eget "case" !

    Jag är nu till sist, efter en ÖVER ETT ÅRS mer eller mindre "stillastående" förundersökning gällande anmälan om påstådd Grov Kvinnofridskränkning gentemot mina barns mamma, äntligen "FRIAD" !

    FÖRUNDERSÖKNING NERLAGD !!!!



    Detta betyder att jag nu är VÅRDNADSHAVARE som INTE har besöksförbud varken gentemot mamman eller våra barn (något som mamman sökte men inte fick beviljat eftersom åklagare ansåg att det inte fanns någon grund för besöksförbud) och heller numera alltså inte förekommer i någon brottsutredning eller dylikt och jag finns INTE heller sedan tidigare i belastningsregistret.



    Ändå har jag inte fått och får ingen kontakt med mina barn sedan dom "försvann" med sin mamma för över ett år sedan med hjälp av Familjegruppen Socialen i Tynnered (Maj Pootsman och Anna Forum), familjeteraput/socialsekreterare (Elisabeth Wecke) och Kvinnojouren Frideborg i Mölndal...

    ...och mamman och våra barn har fortfarande "skyddad identitet", beviljad av skattemyndigheten på socialens begäran...

    ...och Familjerättens (i Göteborg) vårdnadsutredning har nu pågått i ÖVER TIO MÅNADER utan att varken jag, mitt ombud eller Tingsrätten har fått någon som helst information om "vad dom håller på med" (och Gudarna ska veta att vi försökt, men Familjerätten har uppenbarligen sedan i våras "gått under jorden") !



    Du Christopher Ashplant...visst låter det OSANNOLIKT !!!???

    Men det är faktiskt SANT...vill du se faktauppgifter ???...inga problem...vi kan väl diskutera det också på inspelat telefonsamtal ??!!



    Till alla er andra med "ryggrad", integritet och förmåga till logiskt tänkande baserat på fakta och "barns bästa i centrum" på RIKTIGT.....vill jag bara säja:



    Må väl !

    ...och glöm aldrig att...

    "No act of kindness, no matter how small, is ever wasted" !



    Christer C.

    "en kärleksfull ansvarstagande pappa som saknar och oroar sej för sina älskade underbara "killar" (8 och 12 år gamla) 24 timmar om dygnet"



    Jag älskar er av hela mitt sargade hjärta Sebastian och Kevin !



    2009-09-02 | 19:26:19
  • susanna svensson säger:

    Om ni orkar kan ni kommentera här också http://www.newsmill.se/artikel/2009/09/02/omhandertas-ratt-barn-i-sverige

    2009-09-02 | 19:49:05
  • Rospiggen säger:

    Christer!!!



    Jag får tårar i ögonen när jag läser vad du skriver! Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig men jag hoppas att du vet och känner hur mycket jag bryr mig. Sänder dig en stor och varm kram!! Hälsa även Ricky och hans pappa från mig!



    Jag mailade Härrydaposten sent igår kväll men har inte fått svar därifrån ännu.

    2009-09-02 | 19:54:05
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • Leroy säger:

    Christer!



    Jag anser att du har mer vett i skallen än de flesta, för du har valt att agera.



    Det är så lätt att sitta och påstå utan att ha substans, tyvärr faller många in myndigheters dåliga utredande och barn hamnar i kläm och inte får möjligheter. Jag förstår inte hur en del kan förespråka att det är bra.



    Förutom att själv ha det jobbigt som Daddy eller dig själv så tycker jag det är bra om man kan få orättvisor belysta och barn som själva säger att dom mår dåligt och vill hem kan få komma hem dit dom vill.



    Att diskutera som Jarri och Ashplant gör visar ju mer om ovilja till respekt och lösning än om vilja till bred social bas.



    Ha det så gott det går, hoppas barnen får.



    Leroy

    2009-09-02 | 22:00:35
  • L.P säger:

    Citat:Christer



    Jag föreslår, som "daddy" är inne på, att vi ordnar en protestlista

    med namnunderskrifter till Härryda kommun för att hjälpa Ricky



    Citat slut.



    Jag skriver på en sådan här lista för att hjälpa Ricky.



    Och om ni startar en namninsamling över nätet,så lägger jag mer än gärna upp en länk på Pappa-barns forum också,Ricky ärende har redan fått ett eget ämne där sedan tidigare.



    Och ni har mitt fulla stöd i kampen för att era barns rättigheter till er skall tillåtas få råda.



    Hälsningar



    //L.P



    www.pappa-barn.se



    För barns rättigheter till båda sina föräldrar.

    2009-09-02 | 22:19:22
  • L.P säger:

    Länken till Rickys ämne på Pappa-barns forum:



    http://forum.pappa-barn.se/index.php?topic=1029.0



    Till Ricky(om du har tillgång till internet,så vill jag att du ska veta att det är många,många som bryr sig om dig)



    Håll ut.



    Hälsningar



    //L.P

    2009-09-02 | 22:24:10
  • Anette Jakobsson säger:

    Fantastiskt bra ide med en protestlista. jag tycker den måste till fler än Härrydas politiker.

    2009-09-02 | 23:17:48
  • Leroy säger:

    Kan inte låta bli att änka till Sauk.



    "Man är vöäl inte on line lägre, liksom"

    Mansjour:

    http://www.youtube.com/watch?v=5uC-SQHij9E



    Hoppas att barnen får åtminstone digitalt.



    För saningar hinner ikapp påståenden om det granskas skyndsamt och objektivt, det får handla om vilja, lämplighet och förmåga.



    Inte som en del påstår eller försöker måla upp en bild.



    Leroy

    2009-09-03 | 00:02:47
  • Anonym säger:

    LP



    Det finns många skäl till att barn är lojala in absurdum för sina föräldrar. Ett av skälen är beroende, precis som du påpekar. Ett annat är kärlek. Jag har sett många barn dela upp ma/pa i att ha onda och goda sidor. Den goda älskar de och den onda skyr de.



    Oftast är det de mest utsatta barnen som har svåraste med förändringarna. Jag tror att uppväxten ditintills varit extrem tuff och svår, och de kan inte se att det nya blir bättre. De är för skadade, helt enkelt. Och kan bara se till vad de har, inte vad de får.



    Vad det gäller Ricky så är jag fullständigt övertygas om att han ska till sin pappa, pronto!Hos pappan ska ske allt stöd de behöver för skolgånge, nya familjesituationen och att försöka bygga upp en relation till systern och mamman.



    Jag tycker många av se socialförvaltningar ni är drabbade av tycks ha som mål att ta barnen från föräldrarna isf att se till att familjerna, med stöd fungerar i familjen, hur den än ser ut. Det tycks mig märkligt. Insatser i familjen borde vara det första, största och viktigaste.



    Barn har rätt till en bred social bas. Något annat har då jag aldrig påstått. Däremot vet jag att barn kan skapa det utan att föräldrar varit inblandade (misshandlande föräldrar, föräldrar i fängelse mm, mm. Å andra sidan så är min erfarenhet att många av dessa föräldrar ändå är viktiga, till en viss del för sina barn. För barnets skull ska man vara generös och sensibel.



    Kanske ska den riktiga insatsen ske i familjen, Med barnrepresentanter i första hand. En företrädre för barnet inför föräldrarna, när boende umgänge kommer på tal?



    Jag skriver görna på för Ricky. Var?



    /Jarri



    2009-09-03 | 00:26:33
  • Christopher Ashplant säger:

    Nej du "Daddy", nu tror jag att det är Du, snarare än, som tidigare påstått, jag, som läser en kommentar, såsom "fan" läser Bibeln. (ursäkta svordomen men den kändes berättigad där och nyss).



    Jag anser självfallet inte att varken Ricky eller hans pappa är lögnare!



    Varför skulle jag göra det?

    Jag känner inte dessa personer och har inte satt mig in mycket mer i deras fall, än vad du har presenterat på bloggen (förmodligen i likhet med de flesta andra läsare).



    Det är dock lite farligt att vara dåligt påläst och det gäller alla inblandade, framförallt läsarna, som har "no clue" (/nollkoll).



    Har jag uttryckligen beslagit Ricky eller hans pappa med lögner i någon kommentar på din blogg?



    Svar: NEJ!



    Jag har alltid ogillat folk, som lägger ord i min mun eller sätter bokstäver på pränt, som sägs härröra från mig.



    Återigen efterlyser jag:

    KÄLLOR.



    Är inte det enkelt och självklart att förstå?

    (om än mindre intressant att läsa)



    Du tycks ju värna om "bevis", "till höger och vänster", så varför inte lägga ut några bevis om Rickys arbetsuppgifter?



    Är det för mycket begärt?



    Om du "Daddy" idag skulle vara färdigutblidad journalist och citera mig på det sätt du gör nedan, så är du ingen bra journalist.



    Att även påstå att Ricky Mantea skulle ha vissa arbetsuppgifter, utan att ange källor, är inte heller särskilt bra journalistmannaskap...tyvärr.



    Jag är dock benägen att tro att du är läraktig.

    Du har garanterat potential att lära dig hantverket...i sinom tid.



    Journalistik är, som mycket annat, nämligen ett hantverk, i synnerhet grävande journalistik, som kräver tålamod och öppna sinnen och en vilja att ompröva sina teorier.



    Till sist:

    jag länkar till en YouTube-video, som jag har spelat in, komponerat, etc...helt sant (ungefär lika mycket som Liza Marklunds "Gömda").



    Kanske är allt tillåtet att klassificera som "sanning" nuförtiden, åtminstone så länge det handlar om Internet?



    Själv tänkte jag skriva en bok med arbetsnamnet:

    "

    Sanningen om det här j-vla sk-tlandet

    - en sann berättelse, på riktigt -

    "



    "

    Postat av: daddy

    Ashplant anser således att Ricky skall sitta kvar på Vassbo istället för att som andra barn få bo med en helt duglig förälder som älskar honom och som han älskar tillbaks. Dessutom anser Ashplant att Ricky och hans pappa är lögnare.



    Tack, Din åsikt är noterad.



    PS. Jag tror vi kan läsa dina kommentarer även med ett och annat stavfel.



    2009-09-02 @ 03:12:08

    URL: http://daddys.blogg.se/

    "

    2009-09-03 | 00:48:48
    Bloggadress: http://www.youtube.com/watch?v=_ysSHINdExQ
  • Bur-q-ua12 säger:

    Det kan bli hur sjukt som helst Leroy, innan någon "med vett i skallen" agerar.



    Orsaken står att finna i det faktum att samhället är alltför splittrat, vilket innebär att människor engagerar sig i olika saker (oftast det som berör dem själva), vilket dock får katastrofala följder, för dem som drabbas av olika sorters orättvisor.



    För att få "samhället" (där "vi" tänks leva tillsammans i "fred") att fokusera på "rätt orättvisa", så måste man framförallt lyckas åstadkomma EN sak:



    * engagera många människor för sin sak och få dem att sympatisera



    Det är det absolut första steget till framgång med lobbyism, som det till syvende och sist handlar om.



    Därtill är det nödvändigt att vara envis.



    Lobbyism, genom detta första steg, är enda sättet att förändra samhället, skriva om lagar, etc.



    "

    Postat av: Leroy

    Hur sjukt får det lov att bli innan någon med vett i skallen agerar?



    Vems rätt och vilja skall man respektera eller utreda?



    Leroy



    2009-09-01 @ 22:21:01

    "

    2009-09-03 | 01:14:31
    Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
  • L.P säger:

    Citat:Jarri.



    "Jag tycker många av se socialförvaltningar ni är drabbade av tycks ha som mål att ta barnen från föräldrarna isf att se till att familjerna, med stöd fungerar i familjen, hur den än ser ut. Det tycks mig märkligt. Insatser i familjen borde vara det första, största och viktigaste."



    Citat slut.



    Jarri,Jag kan inte påstå att familjerätterna har som mål "att ta barnen" ,däremot så uppfattar jag att det är lätt för dem att tappa fokus på barnets "helhet" dvs behovet av få träffa båda sina föräldrar,och rätten att få ha en nära,familjär,kärleksfull relation till speciellt sin umgängesföräldern.



    I lagen så har ju vårdnadshavaren skyldighet att tillgodose att kontakten bibehålls mellan barnet och umgängesföräldern,vilket så klart även borde gälla familjerätternas arbete utifrån barnets bästa,men i många,många ärenden,så tas det istället parti för boendeförälder,och det bedöms lite konstigt,och i det skedet så riskerar barnet att dess rättigheter kränks,genom att t.ex inte få träffa sin umgängesförälder så mycket som det egentligen är möjligt.



    Rent ekonomiskt har jag till exempel möjlighet att träffa min son mycket mer än vad familjerätten rekommenderade,men då hette det att barnet behövde rota sig i sin miljö,och få lugn och ro.



    Och det skälet använde dem för att minska sonens umgänge med mig,så idag träffar jag honom varannan månad under 4 timmar,och det ska ligga i sonens intresse,och vara "barnets bästa" (strax innan detta så hade vi ett underbart,och givande boendeumgänge.)



    Jag köper inte detta resonemanget pga att:



    1.min son saknar mig väldigt mycket



    2.han ber mig komma och hälsa på honom,så gott som varje gång vi talas vid per telefon(1 ggr i veckan)



    3.han blir ledsen när jag lämnar honom,eller han förstår att umgänget lider mot sitt slut.



    4.han behöver en god och nära anknytning till mig.



    Finns fler skäl,men jag sparar dem till tingsrätten,ska snart upp,om inte mamman förstår att vår grabb behöver umgås med mig betydligt mer än vad han får idag.



    Håller ärendet öppet för diskussion med mamman,men än har hon inte medverkat.



    Hur som helst så har familjerätten sargat vår son känslomässigt ganska så svårt,men även mamman har ju ett finger med i och med att hon vet och har hört grabben berätta för henne att han vill få vara med mig mer.



    Han har t.o.m gråtit flera gånger,och jag vet hur ont det gör i honom,för även jag känner hans smärta,men det är värre när han tystnar och accepterar faktum (dvs att han inte får träffa mig trots att han frågat mamman).



    Vi (grabben och jag) hade en mycket fin relation till varandra förr,det fanns då ett boendeumgänge för sonen,som han älskade och längtade till.



    Grabben är idag 6 år gammal.



    //L.P



    www.pappa-barn.se



    För barnens rättighet till båda sina föräldrar.

    2009-09-03 | 01:15:32
  • L.P säger:

    Christopher Ashplant:



    Du efterlyser källor,Ricky själv är en "källa",en iNdivid,som VÅGAR berätta för andra vuxna vad som pågår och sker runt omkring honom,men du verkar inte se Rickys berättelse,och inspelade telefonsamtal som källor.



    Inte heller läkarens intyg som visar att Ricky inte lider av somatiska problem.



    Varför?



    //L.P



    www.pappa-barn.se

    2009-09-03 | 01:26:42
  • Christopher Ashplant säger:

    Hej Anette Jakobsson.



    Ja, med "personuppgifter" så menade och menar jag givetvis namn, personnummer, etc. Det torde vara ostridigt och självklart.



    Vad annat skulle jag mena med "personuppgifter"?

    Har du månne en annan definition av ordet?



    Delge mig i såfall gärna den definitionen.

    Tack på förhand.



    Jag vill betona:

    jag har aldrig påstått att det skulle vara rätt att Ricky Mantea tvingas bo på Vassbo behandlingshem, eller att han eller fadern skulle fara med osanning.



    Eller har jag?



    Däremot efterlyser jag, liksom tidigare skrivet: KÄLLOR till hans påstådda städschema.



    Det är viss skillnad.



    Den skrivelse, som du nämner, återstår att finna, oklart vilken skrivelse du exakt menar.



    Du hade kunnat vara tydligare där.



    Ang. att lyssna på barn, så kan jag citera en känd barnpsykolog - Lena Hellblom Sjögren, som säger följande:



    "

    det självklara faktum att barnets vilja lätt påverkas av en förälder som barnet är beroende av och utlämnad till, förklaras bra i en mycket informativ dom från Solna tingsrätt 2009-04-24

    i Mål nr T 8421-07. (tyvärr ej efterlevd pga inhibitionsbeslut)

    "



    (källa: ett e-mail från henne)



    Min personliga uppfattning är att domstolar lyssnar på tok för mycket på barn, som mycket väl kan vara manipulerade av boföräldern.



    Lagen (Fb (1949:381) 21 kap.) antyder att barnets ålder inte heller spelar någon roll. I praktiken gör den inte heller det, bara "mognaden" kan styrkas, kanske genom en s.k. "expert", såsom en "medlare" (/splittrare)



    "

    21 kap. Om verkställighet av domar, beslut eller avtal om vårdnad, boende eller umgänge m.m.



    Verkställighet av domar, beslut eller avtal



    1 § Vid verkställighet skall barnets bästa komma i främsta rummet. Hänsyn skall tas till barnets vilja med beaktande av barnets ålder och mognad.



    (...)



    5 § Har barnet nått en sådan ålder och mognad att dess vilja bör beaktas, får verkställighet inte ske mot barnets vilja utom då rätten finner det nödvändigt av hänsyn till barnets bästa.

    Lag (2006:458).

    "



    Det som är viktigt i Sverige är att stärka umgängesförälderns roll, inte barnets!



    Idag räknas inte umgängesföräldern överhuvudtaget!

    Umgängesföräldern saknar rättigheter överhuvudtaget till sitt barn.



    Dagens system utkristalliserar sig i frågan:

    vem ska bestämma: barnet eller den vuxne?



    Jag anser att den vuxne ska bestämma om var barnet ska bo, etc, så länge barnet är omyndigt.



    Barn är väl barn och inte vuxna?

    Vilken typ av livsavgörande beslut ska ett barn vara berättigat att fatta?



    En följdfråga:

    någon som undrar varför vi får barn, som inte lyssnar på föräldrarna, givet det ovan skrivna?

    ____________



    Ang. din mycket starka "känsla", rörande mitt urpsrung, Anette, så har du lyckligtvis fel men även om du hade haft rätt, så vilken skillnad hade det gjort för någon?



    Hur konstigt det än kan verka så är vi istort på samma sida (och då menar jag inte denna blogg).

    ____________



    Ang. dem som påstås misshandla Ricky, så tycker jag att du OMGÅENDE ska skriva namnen "på de personer som påstås misshandla Ricky fysiskt och psykiskt" men däremot inte på denna blogg, utan genom att vända dig till Polisen.



    Hoppas att du ser skillnaden.

    Lite "kul" att du skriver "påstås misshandla".



    Innebär att även Du är tveksam till uppgifternas sanningshalt, eller vad?



    "

    Postat av: Anette Jakobsson

    Christopher Ashplant menar du med personuppgifter namn?

    Om du läst allt så hittar du den skrivelse som samtliga ansvariga haft över en vecka på sig att kommetera, men avstått, vilket jag tolkar som att det Ricky berättar stämmer. Och inget på den listan är sekretess skyddat.



    Om jag förstår dig rätt så skall man inte lyssna på barn för de kan inte uttrycka sig och om de kan uttrycka sig så är det fejkat av vuxna så då skall man inte lyssna heller. Jahapp!



    Jag har en mycket stark känsla av att du befinner dig någonstans i den organisation som livnär sig på

    dessa barns olycka.



    Just nu funderar jag på hur länge jag skall vänta med att skriva ut namnen på de personer som påstås misshandla Ricky fysiskt och psykiskt (inte elever, förståss). Hur länge tycker du man skall vänta?



    2009-09-02 @ 09:06:00

    "

    2009-09-03 | 01:49:26
    Bloggadress: http://www.regeringen.se
  • Mikael Karlsson säger:

    Kan den självutnämnda advokaten vara så trevlig och förklara varför denne lagt upp regeringens länk? Vill Den påstådda advokaten tala om vad han vill ha sagt med det? Eller Har Advokaten bytt yrke och nu utnämner sig att vara från Regeringen?

    2009-09-03 | 02:07:20
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Christopher Ashplant - trött på ord utan handling... [gäspar även, utan att hålla för munnen] säger:

    Hej Rospiggen.



    Jag hänvisar till mitt svar till Anette Jakobsson ovan.



    Vidare:



    "Man är väldigt otäckt illa ute om man har glasögon på sig fixerade vid" att barn ska bestämma över föräldrarna i alla lägen och i livsavgörande skeden.



    Barn kan inte se konsekvenser av att godtyckligt välja bort ena föräldern och därigenom halva sin släkt, kan de?



    Barn kan även ljuga, kan de inte?

    Vad säger att barn alltid talar sanning?



    Barn tar parti till och är lojala med den de bor hos och säger det som förväntas av dem, visst är de?



    Ang, barns åldrar, så bör tilläggas att det tidigare inom rättsväsendet rådde en 12-årsgräns, för att barn skulle få bestämma över sitt boende.



    Sedan 2006 finns ingen åldersgräns alls.

    Tycker du att det är i sin ordning, "Piggen"?



    Jag tänker på följande paragraf i 21 kap. Föräldrabalken (1949:381):



    "

    21 kap. Om verkställighet av domar, beslut eller avtal om vårdnad, boende eller umgänge m.m.



    (...)



    5 § Har barnet nått en sådan ålder och mognad att dess vilja bör beaktas, får verkställighet inte ske mot barnets vilja utom då rätten finner det nödvändigt av hänsyn till barnets bästa.

    Lag (2006:458).

    "



    För mer info, läs Proposition 2005/06:99 (länk: http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=37&dok_id=GT0399).



    Barn behöver vuxna som bestämmer, d.v.s på ett sunt sätt...en naturlig auktoritet från föräldrarna.



    Samhället strävar dock tyvärr i motsatt riktning.

    Har du någonsin undrat varför?



    Det har jag gjort.



    Om den vuxnes naturliga auktoritet undermineras, så får vi ett samhälle där barn och ungdomar tar över, fast på fel sätt.



    Ett samhälle i kaos, inte helt olikt det vi ser idag.



    Du skriver om ungdomar som "som mår skit och pannkaka".



    Problemet med dem är de förmodligen har saknat en närvarande pappa och att det har saknats gränser.



    Det vore enkelt att förändra genom lagstiftning.



    Ingen har behövtlyssna på dessa barn, eftersom barn idag får avgöra alltför mycket av sin tillvaro och att ingen "sätter ned foten" och säger vad som är rätt och vad som är fel.



    Om en lärare tillrättavisar en elev (eller tar dennes mobil), så är det misshandel men om barnet slår eleven?



    Tro mig "Piggen" jag är den förste att lyssna på barn.



    Jag såg t.ex., kanske i juni, två tonåriga tjejer sitta på en busshållplats och för skojs skulle bränna upp en kortlek, medan de skulle vänta på två killar under ca 2 timmar. Killarna befann sig på en restaurang, dit de kanske själv var för unga för att beviljas tllträde.



    Oj, vilket nöje. Jag blev imponerad över deras tålamod.



    Var var tjejernas föräldrar och vem bestämde hemma?

    De sade till mig att barnen återvänder när de behöver pengar.



    Vad säger det om dagens föräldrar?



    "

    Christopher!!



    Man är väldigt otäckt illa ute om man har glasögon på sig fixerade vid barns åldrar när de ska berätta något. Det största sveket, eller ett gigantiskt svek, är när barn inte upplever att vuxna i deras omgivning lyssnar, när de upplever att de inte får eller kan göra sig förstådda.



    Hur många barn och ungdomar går det inte runt i vårt samhälle som mår skit och pannkaka just för att de inte har blivit lyssnade på, sedda och förstådda eller att någon tagit de under sina vingar och hjälpt dem? Ska det synsättet utgå från vilken ålder barnet har???



    Det är ett jättesvek att inte lyssna på barnen, Christopher!



    2009-09-02 @ 12:16:36

    URL: http://www.metrobloggen.se/piggen

    "

    2009-09-03 | 02:13:42
    Bloggadress: http://www.svt.se/granskning
  • Christopher Ashplant säger:

    [korrigering, även om "Daddy" förstår ändå:]



    "om barnet slår läraren"

    2009-09-03 | 02:17:26
    Bloggadress: http://www.regeringen.se
  • Christopher Ashplant säger:

    [korrigering no 2:]



    "Ingen har behövt [<space>]lyssna på dessa barn (...)"



    "dit de själva kanske var för unga för att beviljas tillträde."



    Med reservation för fler stavfel.



    2009-09-03 | 02:24:25
    Bloggadress: http://www.svt.se/granskning
  • Anonym säger:

    Hej Mikael.



    Ja, jag kan vara så trevlig att behaga dig, genom att besvara dina frågor.



    Jag är oftast trevlig hoppas jag men det överlåts åt andra att avgöra, antar jag.



    Kommentar:



    1.)

    har jag skrivit formuleringen: "advokat" någonstans?



    Tror inte det.

    Om så är fallet, så får du gärna citera mig.



    Jag skickade en länk till Regeringen, av skäl som jag behåller för mig själv.



    Varför skickade du förresten själv länken:

    "http://www.vardnads-umgangeslagar.se"?



    "

    Postat av: Mikael Karlsson

    Kan den självutnämnda advokaten vara så trevlig och förklara varför denne lagt upp regeringens länk? Vill Den påstådda advokaten tala om vad han vill ha sagt med det? Eller Har Advokaten bytt yrke och nu utnämner sig att vara från Regeringen?

    "

    2009-09-03 | 02:29:39
  • Christopher Ashplant säger:

    Du L.P...

    du kanske ska kontrollera lite bättre vem du citerar nästa gång...



    Citerar du "Jarri" eller mig?

    Varför vänder du dig til mig i ett inlägg, som gör gällande att handla om "Jarri"?



    ? ? ?



    Du skriver felaktigt citat från "Jarri", som i själva verket är meningar, som jag har skrivit, t.ex dessa:



    "

    Den devisen omfattar nog även negativa händelser kan tänka, eller kanske hellre:



    'if something sounds too unlikely to be true, it probably is'.

    "



    och



    "

    Det som Ricky påstås säga verkar kort och gott alltför osannolikt.

    ".



    Varför?

    Hur svårt kan det vara?



    Fast det kanske å andra sidan inte spelar någon roll för dig L.P., du som representerar en organisation, som de facto har inbördes stridigheter och två (eller flera) olika styrelser.



    Det sista du skrev, om "troll och packor" förstår jag inte relevansen av.



    Var på skalan befinner Du dig?

    Är du möjligen en klassisk och typisk s.k. bortbyting (människa/troll-kombo)?



    Det skulle förvisso förklara en del men inte ens bortbytingar (eller utomjordingar) förmår förändra svensk diskrimineringslagstiftning.



    "

    Postat av: L.P

    Citat Jarri.



    "Den devisen omfattar nog även negativa händelser kan tänka, eller kanske hellre:

    "if something sounds too unlikely to be true, it probably is".



    "Det som Ricky påstås säga verkar kort och gott alltför osannolikt."



    "Ricky däremot ska man lita på till dödagar."



    (Senare i nästa kommentar.)



    " Jag tror iaf på Ricky. Allt kanske inte är perfekt återgivet, men man kan inte ställa allt för stora krav på det heller. Killen är 11 år."



    "Lyssna på hans vilja, lyssna på hans desperation."



    "Det räcker. Han vill till sin pappa, dit ska han få komma också!"



    Citat slut.



    Ja,Ashplant här slår då pendeln åt alla håll och kanter,som du uttrycker dig,först så skriver du att Rickys berättelse och det han upplever och berättar är FÖR osannolikt för att kunna vara sant.



    Sen svänger du och skriver "jag tror iaf på Ricky","lyssna på hans vilja och desparation","han vill till sin pappa,dit ska han få komma också"



    Här är det nog du som "svänger runt din egen axel",så det är inte konstigt att du lyckas med konststycket att vrida till det mesta på ditt eget speciella sätt,att du blandar ihop saker med varandra är ju självklart när du snurrar,och stapplar fram bland kommentarerna likt en fyllebult.



    Kanske skulle man göra en sammanställning av dina kommentarer ang.Ricky i en tidslinje,då lär man se dina "självsvängningar",och vända kappan efter vinden fasoner.



    Gamla troll och packor som vänder kappan efter vinden finns det gott om.(inte sagt att du är sån?)



    //L.P



    2009-09-02 @ 16:00:07

    "

    2009-09-03 | 04:01:50
    Bloggadress: http://www.svt.se/granskning
  • Cristopher Ashplant säger:

    [rättelse:]



    "Varför vänder du dig tilL mig i ett inlägg"



    PS!

    Titta på min hemsida...länk bifogas

    DS!

    2009-09-03 | 04:06:36
    Bloggadress: http://www.youtube.com/watch?v=iwyLkP1IMPs
  • Christopher Ashplant säger:

    [rättelse, ang. tidigare länk]



    Länken lyder som följer:



    http://www.youtube.com/watch?v=JlwFeNMRPHc&feature=related

  • Daddy säger:

    Ashplant:

    Det jag skrev var att du anser att Ricky och hans pappa är lögnare. Sedan hoppar du på mig igen och påstår att du aldrig påstått det??!! Att jag lägger ord i din mun??!! S



    ka jag behöva påminna dig vad du skrev i inlägget innan som jag syftade på?

    Hela din långa kommentar gick ju för fan ut på att misstänkliggöra Rickys vittnesmål. Så här skrev du:



    -"personligen tycker jag att Rickys påstådda uppgifter är EXTREMT detaljerade, på ett nästintill löjeväckande sätt, i synnerhet i beaktande av hans ålder (11 år, eller hur?). Detta gäller även vissa saker, som han säger i de återgivna telefonsamtalen.



    Man kan t.o.m., som läsare, få för sig att detaljerna är konstruerade och "planterade" av någon vuxen, oklart vem.", -"Inledningsvis skrev "Daddy" att det verkar osannolikt att detta sker i Sverige och jag håller med...fast inte riktigt på samma sätt.



    Ja, det verkar osannolikt, punkt.



    Jag vill till sist skriva en sak , som jag ofta har läst på "nätet":



    "if something sounds too good to be true, it probably is".



    Den devisen omfattar nog även negativa händelser kan tänka, eller kanske hellre:

    "if something sounds too unlikely to be true, it probably is".



    Det som Ricky påstås säga verkar kort och gott alltför osannolikt."



    -"Jag antar att du/ni, som idogt återger Rickys berättelse, lever efter devisen:

    "ändamålen helgar medlen" men innebär det att man får ljuga hur mycket som helst och/eller inte behöver uppge några som helst källor?"



    DETTA ÄR CITAT SOM ÄR SKRIVNA AV DIG ASHPLANT DITT JÄVLA ELÄNDE!



    Jag konstaterar i följande kommentar endast att du anser att Ricky och hans far är lögnare. Kort och gott.



    Då hoppar du på mig och skriver att DET HAR DU ALDRIG PÅSTÅTT??!



    Är du på riktigt?



    Om någon fler läsare av denna blogg får erbjudande om "hjälp" av denne Ashplant, liksom jag fick på min privata mail, så vill jag utfärda en kraftig varning för att anta det erbjudandet...

    Jag gjorde det inte. För det första begriper ju snubben inte ett jävla dyft om vad som pågår i våra familjerätter, domstolar och på alla dessa HVB och paragraf 12 anstalter som startas av både kreti och pleti och som är EXTREMT lönsamma.



    Jag har de senaste 4 åren inte bara utsatts av ljugande och myglande myndigheter och mormödrar från helvetet. Jag har också drabbats av en mängd erbjudanden om "Hjälp" från människor som ser en chans att profitera på min och andra människors olycka.



    Numera har jag lärt mig att skilja på människor med ärliga avsikter och hycklande idioter som inte har några andra motiv för sitt "stöd" än att fylla sin egen plånbok. Jag har dock fått betala dyrt för dom insikterna.



    Ashplant krävde ingen betalning för den "hjälp" han erbjöd. Det gjorde inte heller Björn Sjölander, advokat i Göteborg, tillika medlem i Pappa-Barn där han raggar sina offer genom att erbjuda "gratis" rådgivning till medlemmar av föreningen.



    Jag antog hans erbjudande varvid han genast bokade in en tid redan nästa dag. Efter att jag i den timme som utgjorde "gratisdelen" försökt få denne advokat att begripa ett enda ord av det jag berättade, så drog han fram en fullmakt som jag "skulle" skriva på. Då jag sa nej blev jag bryskt utkastad från hans kontor. De papper som jag tagit ur min pärm och visat honom rafsades bokstavligen ihop och slängdes på mig innan jag blev beordrad att genast lämna hans kontor. Jag hade visst slösat bort en timme av detta jävla arsles tid. Jag har sällan känt mig mer kränkt än jag gjorde utanför detta fanskaps kontor där jag stod i regnet och försökte få ordning på mina papper.



    Jag lovar att man efter att ha utsatts för onda människor dag efter dag, utvecklar en viss instinkt att känna igen dom.



    Rickys far blev dock blåst på 38 000 kronor av den jäveln. 30 000 skulle han ha i förskott vilket han berättade först efter att fällan redan slagit igen och Sorin undertecknat fullmakten.



    Den som vill läsa mer om Christopher Ashplant kan besöka en engelsk hemsida som heter *"Cilicitors from hell"*



    I mina ögon finns det inga lägre stående varelser på denna planet än dom som profiterar på människors sorg och förtvivlan, utan att bry sig ett skit om något annat än hur mycket surt förvärvade slantar dom kan krama ur dom.



    Vad Ashplant anser om mig skiter jag högaktligen i,

    idiotierna han skriver talar för sig själv, så dom bryr jag mig inte ens om att kommentera.



    Skulle tro att föreningen barntjuv som denne Ashplant tydligen driver endast är ett flugpapper för att fånga in nydrabbade och fortfarande naiva pappor för att sedan tömma deras bankkonton.



    Det finns inte ord för att beskriva vilket förakt jag känner för hycklare och lögnare av den sorten. Och Ashplant, innan du börjar kräka ur dig att jag anklagar dig för något, så läs min kommentar ett par gånger till.



    Jag går inte i den fällan längre heller.



    Det verkar reta ihjäl dig att du inte kan sätta dit mig för något. Att jag härmed utnämner dig till ett av dom största arslen som jag någonsin fått in på denna sida är inte olagligt. Och om du vill ha en källanvisning.. here I am.



    JAG ÄR SÅ JÄVLA TRÖTT PÅ GIRIGA SAMVETSLÖSA ODJUR SOM MASKERAR SIG TILL HJÄLPSAMMA SAMARITER.

    FY FAN!!

    2009-09-03 | 04:29:09
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Daddy säger:

    Till er andra kan jag meddela att Sorin idag haft ett nytt möte med cheferna på socialtjänsten Härryda.



    Mötet var positivt i den bemärkelsen att de närvarande chéferna i alla fall gav intrycket av att man lyssnade och dom diskuterade även andra lösningar för Ricky än att han skulle behöva vara kvar på Vassbo. Dom förhörde sig om huruvida Sorin var villig att ta emot insatser för att hjälpa Ricky om han får flytta hem igen, vilket Sorin naturligtvis är i allra högsta grad villig att medverka till. Han har aldrig motsatt sig det överhuvudtaget. Han har engagerat sig i Rickys problem med mobbningen på skolan så länge den pågått. Något som verkade komma som en överaskning för de bägge chéferna. Dom visste inte exempelvis att Sorin anmält Rävlandaskolan till skolinspektionen redan strax efter att problemen började. Skolinspektionen kunde dock inte göra något. Orsaken till det kan vara detsamma. vill inte bli anklagad för mer mammahat av Jarri. Det räcker nu.



    Önskar dessutom att Ashplant kunde varit med idag och sett denne pappas tårar. Tror inte att han skulle vara lika jävla oförskämd då.



    Det finns pappor av en kaliber som skiljer dom från majoriteten. Pappor som vägrar att ge upp sina barn "Come hell or highwater". Sorin är en sådan pappa. Christer är en annan. ETT STORT GRATTIS FÖRRESTEN. Märkligt att det skall ta ett år innan någon tydligen använder en gnutta sunt förnuft och fattar att även kvinnor kan ljuga, misshandla och våldta barn.



    Det finns mycket mer i den här historien än vad hittills kommit fram. Jag har idag hört inspelningarna med Rebecca, rickys syster där hon berättar vad mamma, mormor och morfar gör mot henne. Ville bara gråta. Dessa har Sorin skickat igen och igen till socialtjänsten, men då saknar dom plötsligt alla maktmedel, och kan tyvärr inte hjälpa honom att ens få träffa sin dotter??



    Jag orkar fan inte med det här längre....

    2009-09-03 | 04:53:08
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • L.P säger:

    Daddy,även troll hittar in till föreningen Pappa-barn då och då =(



    Ledsen över att det drabbat andra,men man måste vara vaken och fundera på varför andra är så hjälpsamma,oftast finns det ett motiv bakom,ibland ett hedersvärt sådant,ibland ett girigt h*lvete som gärna profiterar på andras olycka.



    Själv råkade jag illa ut ett tag när jag anlitade ett mindre bra ombud genom mansjouren,som ställde till med en massa elände.



    De finns överallt.



    //L.P

    2009-09-03 | 04:53:50
  • Mikael Karlsson säger:

    Jag har lagt upp länken till den sidan för att jag kanske driver sidan Aschplanta... Kanske inte du funderat på eller så..??!??!??

    2009-09-03 | 04:54:40
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • L.P säger:

    Citat daddy.



    "Mötet var positivt i den bemärkelsen att de närvarande chéferna i alla fall gav intrycket av att man lyssnade och dom diskuterade även andra lösningar för Ricky än att han skulle behöva vara kvar på Vassbo. Dom förhörde sig om huruvida Sorin var villig att ta emot insatser för att hjälpa Ricky om han får flytta hem igen, vilket Sorin naturligtvis är i allra högsta grad villig att medverka till."



    Så gott att läsa,hoppas bara att det inte är tomma ord,utan att dem verkligen har engagerat sig på allvar för Rickys och Sorins skull.



    Ang.Rebecka så ska väl även hon få den hjälp hon har rätt till,då "det ena brukar leda till det andra"



    Annars får du väl blogga om hennes öde också,och jag tror knappast att Härryda kommun vill stå där med skägget i lådan igen,speciellt inte med brallorna nere,samtidigt som fler chefer/tjänstemän namnges.



    //L.P



    www.pappa-barn.se

    2009-09-03 | 05:07:25
  • Anonym säger:

    Daddy,



    Du har alltid en "halvsanning" på lur när dina antagonister har en motsat åsikt/upplevelse. Spelar ingen roll. Du klämmer till med att blanda ihop generella uppfattningar och de enskilda fallen. Findin journalistiskt syfte.. Not!



    Ja, generellt så antyder dina inlägg att du har stor avoghet mot mammor. Jag försöker verkligen se något annat. Det är snudd på omöjligt, så som du uttrycker dig. Kanske har du inte samma kategoriska sätt att uttrycka dig IRL men dina skrivna ord är definitivt inte speciellt mammatillvända. Det är min åsikt, utifrån vad du, nu skrivit i 1 års tid.



    Om de nu. äntligen fattar att Ricky ska hem till sin pappa och att familjen ska få stöd att reparera skadorna av allt som varit är det helt fantastiskt.

    Håller tummar och tår för att det ska ske snarast.



    Rent praktiskt, så rekommenderar jag alla som ska separera att ta kontakt med kommunens advokatrådgivning. Den är gratis i 15 min, och man anlitar inte den rådgivande advokaten om man inte vill. Men får råd hur man ska hantera papperarb runt det gemensamma.



    Generellt ska man nog välja "rätt advokat för rätt case". Är det familjetvist så är familjerättsadvokat att föredra. Brottsmål, brottsmålsadokat osv, osv.



    Vad det gäller tvister om barnen så har man rätt till rättshjälp. Rättshjälpen ska advokaten hjälpa till att ansöka om. De ska också ge råd om hur man tex kan få hjälp genom sin hemförsäkring.



    Betala inget i förskott. Begär en avbetalningsplan som börjar omgående. 2- 500kr/månaden är inte ovanligt. Tar rättsprocessen lång tid så har man när man kommer till tingsrätten iaf betalat av en ansenlig del av skulden till advokaten.



    LP



    Jag vill be dig yttrligare en gång att inte sätta mitt nick på andras citat. Det blir bara så fel.



    TPF



    /Jarri

    2009-09-03 | 10:11:39
  • Ramona Fransson säger:

    Hej



    Jag har skickat länken till Socialminister Göran Hägglund där det måste diareföras och kortfattat berättat vad det handlar om.



    Alltid nåt!



    De ska inte komma säga i efterhand att de inte visste!

    2009-09-03 | 10:26:15
    Bloggadress: http://www.ramona-fransson.blogspot.com
  • L.P säger:

    Jarri och Christopher!



    Det är citat från er båda,men ni insåg inte att det är ironi =D



    Ni är helt enkelt båda mycket egoistiska,och inne på att det enbart handlar OM er egen person eller "den" andre,och missar helt ironin i att det gäller er båda,när jag först nämner dig "Jarri",därefter Achplant.



    Ironi när den är som bäst =D



    Ni finner kommentaren med citaten:



    2009-09-02 @ 16:00:07



    Vad jag anspelar på är att ni är av samma korn båda två.



    Kappvändare och gamla troll alltså,och det mesta ni har skrivit handlar enbart om er och eran egenkänsla (egoism)



    Era försök att släta över,rör bara upp ännu mer skit till ytan =D



    //L.P

    2009-09-03 | 13:51:59
  • Mikael Karlsson säger:

    Ursäkta att jag ställer frågan som kanske inte är relevant i tråden men vad har hänt med pappa-barns sida och forum?

    2009-09-03 | 14:00:49
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Anonym säger:

    Höhöhöö..



    Vad rolig du är LP! Not!



    Ironi när den är som bäst!?!? Du gör dig själv en otjänst.



    Jag betackar mig för dina sk roliga samanblandningar. Jag har inte mycket gemensamma åsikter med CA.



    Och på vilket sätt menar du att jag är egoist? Du känner väl inte mig!



    Hoppas du någongång lär dig skillnaden mellan person och åsikt. Om inte annat för ditt barns skull. Annars har du en analkade mobbare i familjen. Barn gör inte som man säger, barn gör som ma/pa gör.



    Hur menar du att jag är en kappvändare?



    Eller vad får dig att kalla mig troll?



    Är det när argumenten ta slut? Det säger mer om dig än om mig LP.



    /Jarri



    2009-09-03 | 14:25:33
  • Mikael Karlsson säger:

    Men det är du Jarri.. Du är en kappvändare...

    2009-09-03 | 14:45:32
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Anonym säger:

    Förklara vad du menar Micke.



    Jag förstår inte epitetet.



    Menar du att jag inte kan ha olika åsikter om olika case?



    Måste jag tycka antingen eller, dvs "de som inte är med oss, är emot"?



    Verkligen märkligt resonemang. Jag tycker det är mer trovärdigt att försöka sätta sig in i olika fall och utifrån så mycket fakta som möjligt försöka bilda mig en åsikt. Kallar du det kappvänderi?



    /Jarri

    2009-09-03 | 15:08:36
  • Mikael Karlsson säger:

    Det står dig helt fritt att tolka det jag skriver. Mr Jarri.

    2009-09-03 | 16:24:01
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • L.P säger:

    Mikael:



    Det arbetas på Pappa-barns hemsida och forum!



    Kommer vara uppe så snart som det är möjligt.



    Jarri:



    Jag förstår att du inte vill kännas vid,eller ens jämföras med Ashplant,men ni är av samma skrot och korn,fast ni befinner er på olika plan av "utveckling".



    För mig så verkar ni mest bara se till er själva,och nmåste hävda era egon,och det spelar ingen roll oavsett om ni har fel eller rätt,så MÅSTE ni få sista ordet,eller svartmåla den personen ni anser har fel,eller inte faller er i smaken.



    Men det är inte detta som Rickys artikel ska handla om,och därför avslutar jag här,av respekt till Ricky och pappa Sorin.



    //L.P



    PS..Jag gillade ironin =D,fast jag förstår att det inte föll i god jord hos dig,Jarri =D



    h0ppAs ditt 3go int3 bl3v stÖtt när du förstod att jag jämfÖrd3 3r med varandra =D

    2009-09-03 | 23:21:13
  • Leroy säger:

    Inte käbbla med varandra nu utan sätt barnen i focus!



    Att en del hoppat av föreningar må så vara men läs för fanken in Er på de övergrepp som sker låt vilja , lämplighet och förmåga skyndsamt granskas så att sånt här inte fortsätter att hänad i stället för att tjafsa och fatna i detaljer. se heleheter i stället!



    Lägg gammalt groll t sdan och se till så at möjligheter ges inte tas.



    Leroy

    2009-09-03 | 23:53:41
  • L.P säger:

    Leroy:



    Ibland måste man sätta ner foten,och visa att det här accepterar inte jag,och när kränkningar haglar,som BL.A går ut på att t.ex smutskasta,eller framställa någon i dålig dager,så blir jag heligt förbannad,för det är bara detta dessa två personerna (Jarri,Ashplant) har hållit på med sedan dem kom hit till bloggen.



    De är inte intresserad av att Rania,eller Ricky får sina rättigheter tillgodosedda,istället så spyr de ut sitt tvivel,och gapar om källhänvisningar,och dessutom attackerar andra som de kallar för "läsare",utan att ens reflektera över att dessa "läsare" kanske är mer insatta än vad Jarri,och Ashplant tror och således inbillar sig.



    Beklämmande,men förbannat vanligt med folk som har förutfattade meningar,och sen när de får mothugg,så måste de hävda sin egen "point",oavsett om de har rätt eller fel.



    Hur många människor kan egentligen be om ursäkt när de har fel "Oj,förlåt jag hade visst fel",att kunna klämma ur sig en ursäkt är f*n få förunnat.



    Många bara gömmer sig bakom falska ord likt många tjänstemän gömmer sig bakom "i barnets bästa",och vips så har man ännu en gång dolt tabbarna,som förstört för ännu ett barn.



    Medans andra bara förhåller sig tysta,och hoppas att det ska blåsa över.



    Istället borde det vara acceptabelt att "oj,vi har gjort fel" ,"bäst att vi ordnar upp detta snabbt",men sånt får man nästan aldrig höra från chefer/tjänstemän eller politikers.



    Och detta fula beteendet har spritt sig till vanligt folk.



    //L.P

    2009-09-04 | 00:30:35
  • Christopher Ashplant säger:

    Notera i "YouTube"-klippet 00:00- ca 00:18 hur två personer syns i tavlan på väggen.



    En är filmare och tycks ha en rejäl filmkamera, likt en kamera från ett tv-bolag. Vem är den andre personen?



    Varför kunde ingen av dem hjälpa Ricky?

    Varför fick de för sig att filma där och då?



    Sådana "detaljer" stör mig tyvärr.

    Stör de även någon annan?



    Det är förstås enkelt att kasta "sk-t" på en oliktänkare på en blogg vilken som helst men jag tillhör dem som tycker att oliktänkare har rätt att existera och yttra sina åsikter.



    Vidare tycker jag att den som presenterar "bevis" har bevisbördan och bör förvänta sig kritik.



  • Mikael Karlsson säger:

    Vad skulle de ha hjälpt Ricky med på plats? Hindrande av tjänsteutövande? Våldsamt motstånd? Våld mot tjänsteman?

    2009-09-04 | 02:59:59
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Christopher Ashplant säger:

    Och Du L.P. (trodde att sådana hade ersatts av cd eller dvd...har du hört den förr?)



    (medge att den var lite kul)



    Du värnar ju tydligen om "Pappa-Barn":s ego, så vilken skillnad är det mellan mig och dig?



    Du kanske kunde utveckla det?



    Vilken "Pappa-Barn"-förening tillhör du förresten?

    Det finns ju de facto en falsk och en äkta styrelse.



    Det är ju inte särskilt attraktivt för sökare inom papparörelsen, eller hur?



    Vad har du emot mig L.P.?



    Jag känner inte dig, förutom att du består av vinyl och bör källsorteras som mjuk plastförpackning, eller kanske hård.



    Om jag har upprört dig med någon kommentar, så skriv om lagen då och förbjud mig.



    Nej, för det kan du inte.



    Jag tycker ibland om uttrycket: "live and let live".

    OBS! ibland, när jag är på bra humör.



    "

    Mikael:



    Det arbetas på Pappa-barns hemsida och forum!



    Kommer vara uppe så snart som det är möjligt.



    Jarri:



    Jag förstår att du inte vill kännas vid,eller ens jämföras med Ashplant,men ni är av samma skrot och korn,fast ni befinner er på olika plan av "utveckling".



    För mig så verkar ni mest bara se till er själva,och nmåste hävda era egon,och det spelar ingen roll oavsett om ni har fel eller rätt,så MÅSTE ni få sista ordet,eller svartmåla den personen ni anser har fel,eller inte faller er i smaken.



    Men det är inte detta som Rickys artikel ska handla om,och därför avslutar jag här,av respekt till Ricky och pappa Sorin.



    //L.P



    PS..Jag gillade ironin =D,fast jag förstår att det inte föll i god jord hos dig,Jarri =D



    h0ppAs ditt 3go int3 bl3v stÖtt när du förstod att jag jämfÖrd3 3r med varandra =D



    2009-09-03 @ 23:21:13

    "

    2009-09-04 | 03:47:34
    Bloggadress: http://www.likarattigheter.nu
  • Christopher Ashplant säger:

    Hej Jarri.



    Synd att du inte delar fler åsikter med mig.



    Då kanske världen skulle bli en aning bättre, fast jag är ju partisk och bryr mig, enl. "L. P." (alltså personen...OBS! inbördes skämt), bara om mitt ego förstås (glömde det).



    "

    Jag betackar mig för dina sk roliga samanblandningar. Jag har inte mycket gemensamma åsikter med CA.

    "

  • Christopher Ashplant säger:

    Jaha, så nu censureras tydligen denna blogg igen.

    Så trevligt (not).



    Censur och dess konsekvenser har vi tidigare sett genom historien.



    Jag skrev två inlägg (minst) den senaste halvtimmen och båda är borta.



    Märkligt.



    Kanske denne mystiske "LP" = "Daddy"?

    2009-09-04 | 04:05:31
  • Christopher Ashplant (no e-mail, no URL and...no hope for mankind) säger:

    [rättelse:]



    eller så är min webbläsare gammal, vilket jag har fått "hintar" (på ren svenska: tips) om.



    2009-09-04 | 04:07:46
  • Christopher Ashplant säger:

    Hej "Daddy".



    Så du tror att det är i sin ordning att skriva vad man vill i sin blogg, t.o.m. om man förtalar människor?



    Du skrev senast:



    "

    Att jag härmed utnämner dig till ett av dom största arslen som jag någonsin fått in på denna sida är inte olagligt. Och om du vill ha en källanvisning.. here I am.



    JAG ÄR SÅ JÄVLA TRÖTT PÅ GIRIGA SAMVETSLÖSA ODJUR SOM MASKERAR SIG TILL HJÄLPSAMMA SAMARITER.

    FY FAN!!

    "



    Du är inte lite stursk du.

    Faktum är att det du skrev ovan ÄR olagligt och enkelt och bevisa.



    Jag råder dig härmed att radera det du skrev om mig, för det utgör förolämpning och utgör ett brott.



    Du tror dig tydligen kunna hänga ut människor, förtala dem och skriva precis vad du vill om dem?



    Vi får väl se vad myndigheterna tycker om saken, antar jag.



    Behöver du detta i dit liv just nu?

    Har du inte högre impuslkontroll än så?



    Är det ok att hänga ut poliser, åklagare, socialsekreterare och att förolämpa personer, som skriver på din blogg?



    Vet du inte om att "Förolämpning" är ett brott enl. Brottsbalken?



    Det gör jag.



    "

    Brottsbalk (1962:700)



    (...)



    5 kap. Om ärekränkning



    (...)



    3 § Den som smädar annan genom kränkande tillmäle eller beskyllning eller genom annat skymfligt beteende mot honom, dömes, om gärningen ej

    är belagd med straff enligt 1 eller 2 §, för förolämpning till böter.

    "



    ____________

    [f.ö. två rättelser:]



    "

    Min teori:

    advokater vill inte åta sig mål, som de tror sig INTE kunna vinna.

    "



    "

    'Daddy', dU låter, som om du håller på att bli GALEN, per definition

    "



    2009-09-04 | 06:01:10
  • C. A. säger:

    [rättelse:]

    impulskontroll

    2009-09-04 | 06:04:17
  • Mikael Karlsson säger:

    Jag kan säga vad mynidgheterna säger om det.



    De lär anse att de har bättre saker för sig än att dalta med nån som kommer in på en blogg under psydonym och får en utmärkelse från en annan person.



    Jocke är nog inte ensam om att anse det han skrev om dig Mr vandringsstav.



    Måste säga mycket moget och försöka sitta med förtäckta hot och skrämseltaktiker för att få sin vilja igenom,..



    Jag har ju förstått ditt syfte med att vara här på bloggen ny Mr Vandringstav "Aschplant". Det e ju inte för att du igentligen har intresse av att föra dialoger på normalt vis.



    2009-09-04 | 07:48:37
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • savethor säger:

    Save Baby Thor! New updates!



    Come see Maria Danielsson's latest lies to the Stockholm Tingsratt!



    http://savebabythorwang.blogspot.com

    2009-09-04 | 08:24:32
    Bloggadress: http://savebabythorwang.blogspot.com
  • Anonym säger:

    Men Herr Gud vad ni håller på.



    Var och en blir salig på sin tro.



    Men att tro är något annat än att veta.



    Det är inte orimligt att man tar reda på den absoluta sanningen. Ska man vara till någon hjälp så vill det till att man har "på fötterna" med riktig dokumentation.



    Ett bevis är inte att Ricky säger en sak. Se för fan längre än vad era näsor räcker. Har man däremot ett schema som vidimerar Rickys berättelse, ja då har man iaf en klar fördel. Ord mot ord väger inte mycket i en rättslig vågskål. Men lägger man därtill skriftlig bevisning så har man betydligt större chans att få rätt. Ser ni gaphalsar skillnaden?



    För att det öht ska gå till tingsrätten/länsrätten så måste ni ha mer "kött på benen", Annars sopar de banan med er och Ricky blir ytterligare en gång sviken av vuxna. Ni riskerar ingenting genom ert agerande. Ricky och hans pappa allt!



    Sluta vara låtsasadvokater och gör rätt för Rickys skull. Inget bevis för Rickys sak är för litet. Fatta att ni alla inblandade kommer att förhöras, manglas och bli ifrågasatta. Att komma med "Ricky säger" funkar inte! Tro mig!



    Jag står helt på Rickys sida. Han ska hem till sin pappa och få lugn och ro. Någon annan åsikt har jag aldrig haft. För mig räcker det att se Rickys ögon för att förstå att han största längtan är det.



    Att ni som "säger er" stå på Rickys sida agerar som ni gör kommer vara Ricky/hans pappas knivhugg i ryggen. Om ni inte genast börjar se skillnad på era åsikter/bevis och faktiska bevisbara (helst skriftliga).... Visst! Man kan överklaga och överklaga i all oändlighet. Men den tiden är oändlig för ett barn,i Rickys situation.



    Till er som ändå väljer att lägga sig i, spinn vidare på pappans sista möte med soc. Samarbeta och sök stöd i deras tankar och ideer. Det handlar inte om en okuvlig känsla av att vilja ha rätt i allt. Det handlar om att Ricky ska hem. Och pappan/Ricky har rätt att få stöd och hjälp när så sker.



    Och jag, för att klargöra vissa påståenden om mig, hatar ingen, har inte speciellt stort ego och har ingen anledning att acceptera att mina tankar och ideer samanblandas med andra personer. Varken A eller någon annan.



    Era beteenden här, Daddy, LP, Micke, mfl speglar mycket ilska, avsky, svart/vit-tänk. Mycket som jag tror är era egentliga problem. Sorry killar men så är det. Sandlådenivå i vissa fall!



    Vill ni inte bli uppfattade så, så använd den här bloggen till en kanal för att diskutera de verkliga problemen, hur systemet fungerar och vad man kan göra åt det som är galet. Bara ett förslag!



    /Jarri



    2009-09-04 | 09:44:04
  • Anonym säger:

    Ärligt sagt!



    vad är det för ärthjärnor till advokater ni haft?



    Se mitt tidigare inlägg. Våga ställa krav och se till att de arbetar innan ni pröjsar något!



    Det är anmärkningsvärt att de vill ha betalt innan när rättshjälpen är "säkra pengar" för dem.



    Jag har flera bra advokater som arbetar helt annorlunda. Är det någon som är intresserad av namn och nummer så lägger jag ut det här om Daddy tillåter.



    /Jarri

    2009-09-04 | 09:51:18
  • Mikael Karlsson säger:

    Jag har inget problem med mitt ombud? Var har du fått det ifrån?



    Det jag kan se som nämnts är de fjollorna som försöker hitta ett "Offer" I föräldraföreningarna men de var ju inte mycket att hänga i granen. Så vart vill du komma?



    Sen kan inte vi utomstående driva frågorna till TR gällande Ricky men vi kan däremot förmedla vad som händer i vårt avlånga land. Du bör nog som du säger skaffa dig lite på fötterna innan du skriver, det har du fullkomligt rätt i.

    2009-09-04 | 10:25:31
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Anonym säger:

    Micke!



    Var någonstans ser du att jag ifrågasatt DITT ombud?



    Ja, de som nämnts är de advokter som inte varit bra. Det är det jag besvarar. Inget annat! Och jag tvingar inte på någon någonting. Jag ställde en fråga till Daddy, som grundar sig på utfall mot div advokater.



    Jag vet inga advokater som arbetar som vissa av er beskriver. Låter, för mig mer som amerikansk tv-serie eller så. Får man ett fall så tar man det! OM inte fallet är omöjligt. Vilket faktiskt händer. Om man vet, som advokat att "caset" inte är något "case", så avråder man, gärna skriftligt sig fallet. Med utförlig beskrivning så att skälet är fullständigt klargjort för klienten. En serös advokat arbetar så. I annat fall så är det bara att anmäla till advokatsamfundet.



    Hmmm.. Nej! Ni utomstående kan inte driva någonting till TR för Rickys del. Det menade jag inte heller. Jag menar att OM någon kommer vittna för RIcky del så är sannolikheten att skriftliga bevis väger tyngre än muntliga.



    Lika/samma är det här. Det vittnar ju en del frågor om. Så varför så otrevlig? Det är ett faktum att det är skillnad på påstående och bevis.



    Det är bra att fall som Rickys synliggörs. Personligen får jag tom en obehaglig smak i munnen, om att detta händer utifrån att familjen inte har svensk bakgrund. Kanske har jag fel? Det hoppas jag! Men jag har sett det förr! Och misstankarna finns!

    Men det smakar surt att tänka i de banorna!



    Jag fattar faktiskt inte varifrån all din ilska kommer, mot mig. Jo! Jag har en annan åsikt och en annan erafrenhet än vad du har. Vad är ditt problem.. Liksom?



    Vad jag har på fötterna vet du ingenting om. Som vanligt försöker du "näpsa" mig.



    /Jarri



    2009-09-04 | 11:54:02
  • Daddy säger:

    Ashplant, anmäl mig gärna.

    Om du befinner dig i samma situation som mig så är det ju märkligt att du av alla debattörer i detta ämne som finns på politikerbloggar bl a, så väljer du att komma just hit. Till en av de få bloggar som just vill visa upp sanningen om detta och börja ifrågasätta allting.



    Vore det inte bättre att t ex gå till den socialdemokratiska nämndemannen Eva Britt Dahlströms blogg. Hon som skriver att Michael Alonzos papparörelse består av våldsmän och pedofiler. Vore det inte bättre att angripa hennes slutsatser? Jag har inte sett dig på hennes blogg. Där skriver bara modiga kvinnor såsom Ingrid Carlqvist som nu hotas av sparken från sitt jobb för att hon uttryckt sina åsikter på en blogg. Vore inte det något att ifrågasätta?



    Men nej, du kommer hit och börjar antyda att Rickys historia inte kan vara sann, o s v. Jag har själv jobbat på ett flertal HVB hem, och även på ett låst paragraf 12 hem. jag vet hur det ser ut. Jag har sett det från insidan. Rickys historia är inte ett dugg unik eller annorlunda som du tycks tro.



    Skulle inte tro att dom kommer att svara på frågor eller släppa in journalister på Vassbo, och i det fall dom gör det så kommer endast en glattig yta att visas upp. Ricky är en kille som är både vältalig, mogen för sin ålder och mycket mån om att berätta hur han och andra barn har det på dessa hem.

    Han skall hyllas för det, inte få spott och spe från självutnämnda experter som ifrågasätter hans upplevelser. Hur har du mage att göra så mot denna 11 åring? Jag fattar det inte??



    Håller jag på att bli galen? Ja, kanske. Men jag har fortfarande förnuft nog att kunna se skillnad på rätt och fel, på lagligt och olagligt. Det har inte du. Då hade du inte ens kommit på tanken att hota mig med förtal...



    Att utreda förhållandena på Vassbo behandlingshem och hur barnen och framförallt Ricky behandlas där är en uppgift för tillsynsmyndigheterna, polisen och ekobrottsmyndigheterna, inte journalisterna. Journalistens uppgift är att lyssna på människors berättelser, göra en bedömning om huruvida detta kan vara 1. sant och 2. intressant, och sedan publicera denna människas historia. Det är Rickys önskan, annars hade han inte postat ut filmen på youtube.



    Så källangivelser?? Räknas inte Ricky som en källa? Räknas inte hans pappa Sorin som en källa? Jag hade inte ens behövt uppge deras namn i inlägget, utan enbart kunnat hänvisa till dessa som just "källor". Vi har källskydd i Sverige. Men nu går dom ju t o m ut med namn och bild, men du frågar ändå efter källor?



    Det är klart att Vassbos ägare skall få chansen att uttala sig om detta. Och det skall han få, om han nu vill det vill säga...

    2009-09-04 | 13:28:57
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Anette Jakobsson säger:

    Joke. Jag skrev ju till Peter Sävlan VD Vassbo behandlingshem och bad om en dialog runt detta villket han besvarade med total tystnad.



    Skulle vara intressant om Peter Sävlan ville ge sin syn på saken, kan du inte bjuda in honom eller hans fru (vad hon nu kan heta) hon är ju också ägare och styrelse medlem.



    Annar skulle det vara intressant att höra någon anstäld eller varför inte någon föredetta anstäld hur de upplever tillvaron på Vassbo.



    2009-09-04 | 14:11:07
  • Anonym säger:

    Hahha.. Törs knappt skriva det! ;-)



    Jag har haft 2 st HVB-hem som klienter.



    Ingen större svårighet för dessa att få HVB-tillstånd. Det ena var mycket tveksamt. Jag avsade mig mitt uppdrag där, då vi strävade åt helt olika håll.



    Det andra fick också väldigt lätt HVB-tillstånd. Där fanns det inga tveksamheter egentligen. Men jag blev yttrest förvånad över hur små krav som ställdes. ´



    Kanske finns det lite att "rota" i hur de här HVB-tillstånden delas ut? Finns verkligen länsstyrelsens kontroller, regelbundet? Och hur kvalitetssäkrar man över åren?



    Och hur ofta kollar soc, som köper tjänsterna att HVB-hemmet håller måttet?



    Tex när kollade länsstyrelsen Rickys HVB-licensierade hem senast? Och vad sa den kontrollen?



    Jag får nog erkänna mig lite okunnig på området HVB-hem, vårdinrättningar mm.



    Dock skulle det förvåna mig mycket om dessa koller inte var offentliga handlingar.



    Känner mig som en spion! Men ska man gå till botten så kan man väl lika gärna göra det ordentligt!?



    Trevlig helg på er surgubbar! ;-)



    /Jarri



    2009-09-04 | 15:22:10
  • Mikael Karlsson säger:

    Det är ju bra att du erkänner dina brister i varje fall. Allt för mångengång hör man hur mycket folk kan vitt och brett men inte så ofta hör man om att de säger att de är okunniga själva.

    2009-09-04 | 15:35:16
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Daddy säger:

    Micke Karlsson

    Ring mig. Du har numret.



    /Daddy

    2009-09-04 | 16:01:51
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Mikael Karlsson säger:

    jupp ...

    2009-09-04 | 16:41:49
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Mikael Karlsson säger:

    Denna var fan bra ....



    http://www.youtube.com/watch?v=t7GRy3CrmMU



    2009-09-04 | 18:50:03
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Leroy säger:

    Jarri det verkar som om du sett hur Ashplant väljer att föra resonemang och ser att barn kan hämna i klämm. Jag tycker det är bra att du talar om egna erfarenheter och delar med dig.



    Vi kan vara överens om att så här får det inte gå till och att förändringar och direktiv bör förändras.



    Man skall snabbare agera och det borde alla vara intresserade av.



    Inte skall utredningar behöva ta tid om barn talar om hur dom vill och det inte finns inslag av otillbörlig påverkan.



    Leroy

    2009-09-04 | 22:43:11
  • Anonym säger:

    Ashplant.

    Jag undrar för vem skull du skriver och försöker visa att du engagaerar dig?



    Har du prata med Ricky över huvudtaget?



    Vore det inte bra om konflikter löses snabbbare och du som advokat slipper en massa onödigt arbete?



    Skippa en massa konflikter baserade på påståenden och allt visade sig handla om bevis.



    Leroy

    2009-09-04 | 23:06:03
  • Anonym säger:

    Jävla tuppar.....ni bekräftar bilden av män som maktkåta grottmänniskor som hellre stångar sig blodig än se att det kan finnas en annan sanning än er egen.

    Barnets bästa....Mammamonopol....diskriminerade....pyttsan...allt blir vad man gör det till.

    Martyrmän är fan det mest patetiska som finns!

    2009-09-04 | 23:15:52
  • Anonym säger:

    Ville bara tillägga att jag är en fullblodsfeminist and fucking proud of it!

    Det är mest instabila män som har svårt för oss.

    Riktiga män uppskattar en kvinna som är självklar i sitt kön och som människa.

    2009-09-04 | 23:23:14
  • Anonym säger:

    Anonym:



    Så vad har ditt uttalande ang.Rickys fall att göra,och vad är dina åsikter om vad Ricky har råkat ut för?



    Eller kom du bara hit för att gnälla som en fullblods feminist?



    //L.P

    2009-09-04 | 23:39:13
  • Anonym säger:

    Tack Leroy!



    Jag håller helt med om att så här, så vitt jag fått veta får det inte gå till.



    Soc hade kunnat ge Ricky och hans pappa stöd och hjälp i hemmet.



    Tex en stödperson som ser till att även dotter får träffa pappa/Ricky. En person som är välutbildad och finns till hands 8 timmar om dygnet. Och som strikt ser till att umgänge sker med båda föräldrarna. Och ska vara en samtalspartner med båda föräldrarna. Där inget annat än målet är att få tillstånd lugn och ro för barnen. Var de än vill bo!



    Den som vägrar av föräldrarna ska beläggas med vite. Som blir högre och högre för varje gång någon medvetet saboterar.



    Personen ifråga skulle ha alla möjligheter att gå ner på djupet av det egentliga problemet. Och utifrån det ska familjen få stöd. Inte stöd utifrån vad soc gissar sig till är problemet.



    Och pengar tycks ju inte vara något problem.



    En annan sak, soc tycks tycka att det magiska är att få föräldrarna in i samma rum. Sen ska allt bli så bra.. Jävla dravel! Folk som inte tål se varandra börjar ju hugga och göra allt för att svartmåla varandra. Och självklart glömmer de ungens behov.



    Bättre sätta dem i varsitt rum och genom "tolk" framföra några få önskningar från vardera parten om hur barnet ska ha det eller vad man har för önskningar om boende/umgänge. Hitta en gemensam "lägstanivå" som funkar 2-3 månader. Sen nytt möte, nya ideer, nya övernskommelser. Allt ska bara handla om barnet. Inget annat!



    Föräldrarna borde också få klargöra vad de har för mål i barnets umgänge med den andra föräldern. För jag tror, nämligen att många bråkföräldrar bara har kortsiktiga mål. "Vinna" situationen för stunden. De har helt enkelt inte förmågan och se på barnet som ett "långsiktigt projekt". De fattar inte att båda är förälder för resten av sina liv. Och bryter man inte de "negativ spiralerna" så tidigt som möjligt så kommer det pågå hela barnets liv. Och barnet tar mer och mer styk för varje år som går.



    /Jarri

    2009-09-05 | 09:58:36
  • Afrodite säger:

    Anonym:



    Intressant att du dömmer alla män och pappor för att du nu ser ett par stycken som bröstar upp sig och tar fram värja och sköld.



    Läs istället in alla tankar bakom dessa uttalanden och se det istället.



    Jag tycker detta är ett mycket otäckt beteende och tankesätt att dömma så många människor för att du läser på denna blogg.



    Jag kan lätt leta upp massor av bra tankar, ta lärdom och använda mig av det som skrivs i min drivkraft för barnens allra bästa.



    Läs med tunnelseende och du blir inte klokare än så här.

    Läs bredare och plocka ut guldkornen och du får massor av visdom.



    Kan du inte se detta?



    2009-09-05 | 10:00:53
  • PAPI säger:

    Mycket klokt sagt Jarri (2009-09-05 @ 09:58:36)



    Däremot så måste man vara försiktig med hur mycket makt man ger en enskild person (kontaktperson, socialsekreterare, ...) eller en grupp av personer som jobbar tillsammans (barnhus, ...) för makt korrumperar och missbrukas.



    Om makten är fördelad på flera oberoende personer så blir det svårt för den enskilde personen/gruppen att missbruka eller frestas att missbruka sin makt! Då det aldrig går att helt komma ifrån dåliga personer/grupper måste man ha ett systemet som begränsar deras påverkan!



    2009-09-05 | 10:28:52
  • Anonym säger:

    Papi



    Jag håller med dig. Den risken är överhängande om personen går in med "fel glasögon på".



    Det jag tänkte var en helt oberoende person, som i stort sett inte vet något annat än att familjen har problem. Som de ska försöka hjälpa till med, inte vara några spioner. Målet är att få fungerande samarbete mellan föräldrarna. Inte att ta ifrån någon ett föräldrarskap. Se till att kommunikationen fungerar mellan föräldrarna på längre sikt. Utveckla det pyttelilla som är bra till "good eunogh" nivå för alla inblandade.



    De ska inte få "rota i det gamla". Utan bara se framåt utifrån att barnen behöver båda sina föräldrar nu och i framtid. De ska också bryta det otrygga mönstret barnet lever i som ofta blir inblandade i föräldrarnas konflikt. Barnen ska aldrig behöva prata om någon av föräldrarna eller ta ställning. När så sker, att någon förälder "ballar ur", så finns det någon vuxen som bryter. Och någon vuxen som lyssnar på barnet och kan förmedla ( om barnet tillåter)till föräldrarna om hur barnet upplever det.



    Svårt, satan! Dock tänker jag att personen arbetar utifrån den ringa överenskommelse som föräldrarna kommit överens om i första "sittaivarsittrummöte". Och förändringar av senaste överenskommelsen får inte ske. Förrän ny gemensam ök gjorts.



    Och så kan jag tänka mig att det är skönt både för barn och föräldrar att ha en person, som man kanske får förtroende för, att prata med och lita på.



    Egentligen vet jag inte om man behöver ha en person på heltid för att genomföra detta. Kanske räcker det med en medlare som föräldrarna skriver avtal med och man har gemensamma "sessions" med med avtalsskrivning mm som grund.



    /Jarri

    2009-09-05 | 11:09:16
  • Afrodite säger:

    Hur tänker ni kring Australiens tänk kring vårdnadstvister.

    Bra?

    Dåligt?



    http://www.dn.se/opinion/debatt/hog-tid-gora-om-reglerna-vid-vardnadstvister-1.913145



    2009-09-05 | 13:55:26
  • Mikael Karlsson säger:

    Anonym låter Lesbisk...Hur som haver det gav ett gott skratt och läsa denne Anonyms skrivelser....

    2009-09-05 | 14:27:17
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Anonym säger:

    Micke!



    Du visar som vanligt framfötterna! Där dina egna tillkortakommanden alltid belyser totalt ovesäntliga omdömmen om människor.



    Vad har sexualiteten öht för betydelse i detta fall?



    Fan! Skärp dig!



    /Jarri

    2009-09-05 | 18:59:49
  • Daddy säger:

    Jarri blir upprörd för att Michael Karlsson kallar anonym för lesbisk... Själv ser jag hur man skulle kunna misstänka det, för hur kan en människa som uttalar sig så fruktansvärt nedsättande om det manliga könet samtidigt påstå att hon älskar män?



    Jag ser inte att Jarri någonstans kritiserar "anonyms" ettersprutande inlägg, som enbart bevisar min tes om just radikalfeminister. Hat hat hat...Hur fan lång tid skall det ta innan folk förstår sanningen om feminismen och den totalitära och kärleksfientliga rörelse den har blivit.



    Doris Lessing ser det, och hon är nobelpristagare samt en av den moderna feminismens grundare. Läs vad hon anser om dagens feminister, om ni nu vill ha andra källor än mig.

    2009-09-05 | 22:34:01
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Afrodite säger:

    Det är med mycket blandade kändade känslor jag läste detta i dag.



    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5746372.ab



    Glädje för att ännu ett barn får komma ut i friheten.

    Sorg, ilska för att barnet fått utstå denna kränkning.



    2009-09-06 | 07:38:20
  • Afrodite säger:

    Jag vet inte varför denna http://www.youtube.com/watch?v=SLcZkXCV1e8

    får mig att känna styrka och ge mig kraft.



    Kanske är det den underbara starka frieserhästen, kanske den fria höken, kanske är det musiken eller allt i en kraftfull insikt.

    2009-09-06 | 07:52:34
  • Anonym säger:

    Daddy



    Vissa saker är inte värda att kommentera. Tex anonyms, inlägg.



    Att bemöta med tex hånfulla kommentarer om "någons" sexualitet är ännu värre än "anonyms" kråksparkar.



    Att skita i att bemöta vissa skribenter, betyder inte per automatik att man håller med dem.



    Jag fattar mig inte riktigt på retoriken här ibland!



    /Jarri

    2009-09-06 | 13:11:03
  • Nina säger:

    Det gör rent ut sagt ont i själen, ONT! Finns det någonting jag kan göra, mer än att sprida detta vidare?

    2009-09-06 | 15:10:34
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/babiantuttar
  • savethor säger:

    Hi everybody,



    I am very saddened by the turn of events. Maria contacted me with an email and I thought that Maria was ready to foster Thor's relationship with his father.

    I was mistaken, it turned out to be just another of Maria's legal ploys (like she has done many times before) at the expense of Thor's continued suffering.



    Well, why say anymore...



    Read for yourself: http://WWW.THORWANG.NET



    Please leave any comments if you have any thoughts about the matter. Or you may contact Maria at: [email protected].

    A little boy's future is at stake.



    Andrew Wang

    2009-09-07 | 00:05:56
    Bloggadress: http://savebabythorwang.blogspot.com
  • Leroy säger:

    Undrar så klart om Aschplant eller andra insiktsfullt inte sett att det handlar om barns rätt och möjlighet och inte aom något annat?



    Att i sakfrågor eller diskussioner försöka börja föra sakfrågan bort från det focus som det handlar om är ju sjukt fel.



    Daddys dotter Rania har inte fått möjlighet sedan påståenden enligt den ticker som visas i rubriken och visar nu snart att den är uppe på 200 dagar.



    I stället för att ifrågasätta eller hoppa på Daddy och fastna i detlajer och påpeka att Ni intekan se eller erkänna att Ni inser hur sjukt det blir om man baserar verklighet på påståenden i stället för att vädja om att myndigheter genast granskar objektivt och det utifrån detta får visa sig handla om verklighet utifrån visad vilja , lämplighet och möjlighet till bevisad förmåga och att den faktiskt får möjlighet att bli utredd och granskad objektivt utan dröjsmål skall välkomnas och inte kritiseras.



    Tycker det är sjukt hur en del diskuterar/ifrågaasätter men det är tur att många här ser hur en del själva glömmer att tala om varför man resonerar som man gör och ser hur man klär av sig själva i de resonemang man för...



    Leroy

    2009-09-08 | 23:41:25
  • Anonym säger:

    Om jag inte bodde i Stockholm skulle jag kika förbi behandlingshemmet, ta med honom på en oskyldig promenad...



    och sen kidnappa honom, han kan få bo hos mig. äta vad han vill och se på tv och ha det lugnt, inget barn ska behöva ha det som honom.



    Kom igen nu, ni som bor i närheten, agera!



    / fd. behandlingshemsbarn

    2009-09-08 | 23:50:57
    Bloggadress: http://vinterstormar.blogg.se/
  • Vinterstormar säger:





    Jag vill uppmana alla som anser att socialtjänsten i Härryda kommun begått tjänstefel, och alla som anser att vanvård förekommer på behandlingshemmet Vassbo, att anmäla till Länstyrelsen i Västra Götaland.

    2009-09-10 | 12:46:19
    Bloggadress: http://vinterstormar.blogg.se/
  • Vinterstormar säger:





    E-post: social.vastragotaland@

    lansstyrelsen.se

    2009-09-10 | 12:47:34
    Bloggadress: http://vinterstormar.blogg.se/
  • Mikael Karlsson säger:

    Denna pdffil kanske kan vara intressant att läsa:



    "Sammanbrott vid tonårsplaceringar"



    http://www.socialstyrelsen.se/Lists/Artikelkatalog/Attachments/11375/2001-112-3_20011124.pdf

    2009-09-10 | 13:19:13
    Bloggadress: http://vardnads-umgangeslagar.se
  • L.P säger:

    Vinterstormar:



    Ricky vill till sin far..........



    Så man kan verkligen undra hur Härryda kommuns ansvariga funderar,kanske rent av på hur de ska kunna agera för att inte framstå som de inkompetenta idioter de i själva verket är.



    Till dem ansvariga vill jag skriva:



    Ta ett beslut som innebär:



    "Att Rickys bästa är i nuläget att få komma hem och bo hos pappa Sorin"



    Det var väl enkelt?



    Hälsningar



    //L.P



    www.pappa-barn.se

    2009-09-11 | 19:36:13
  • Fingerfärdig säger:

    Filmen finns inte kvar, att titta på längre.

    2009-09-27 | 19:13:37
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/handgjordarim
  • Daddy säger:

    Nej filmen är borttagen av pojken själv som en del av ett avtal med socialtjänsten i Härryda. Hans namn kommer också att tas bort från denna blogg innan mötet i socialutskottet den 22 oktober där dom har lovat att ta upp fallet för en omprövning.

    2009-09-28 | 04:35:55
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/

Kommentera inlägget här: