daddys

Beware the fury of a patient man

Rättvisa i Sverige 2008

Kategori: Pappa



Den 59 åriga norska kvinna som, i Molkom den 18 Juli mördade en svensk 63 årig man, med en yxa, friades idag från alla misstankar om mord av värmlands tingsrätt.

Den aktuella kvinnan är norska, 59 år och konstnär. Den mördade mannens sambo var "god man" åt henne. Mannens sambo  vittnar om att kvinnan bl a skall ha sagt till henne "Jag ska ta honom ifrån dig".  

Kvinnan och den 63-årige mannen åkte den 18 juli i år ut till hans sommarstuga vid sjön Mången utanför Molkom i Värmland. De båda kände varandra sedan en tid tillbaka genom mannens sambo som, då norskan haft svårt att sköta sin ekonomi, agerat som god man. Enligt konstnären försökte mannen våldta henne när dom var framme i stugan. Då förgiftade hon en chokladboll med sömntabletter som hon gav till mannen. När det inte lyckades höjde hon yxhammaren och krossade hans huvud med upprepade slag. Hon hävdar att hon handlade i nödvärn. Rättsundersökningen vittnar om ett flera olika slag med kraftigt våld mot mannens huvud, bål och vänsterarm.

Därefter satte hon sig i mannens bil och körde därifrån. Senare på kvällen har en övervakningskamera fångat kvinnan när hon tog ut 7 500 kronor från mannens konto i en bankomat i Molkom. Kvinnan bar då peruk och försökte dölja ansiktet med en halsduk. Yxhammaren hittades senare i en container i Molkom.

Man undrar lite hur tingsrätten har resonerat i fallet i fråga?
Han skall först alltså ha försökt våldta henne. Sedan skall hon ha tagit tillräckligt många sömntabletter för att orsaka hjärtstillestånd, som hon lyckligtvis råkade ha med sig. Smulat in dessa i en chokladboll som också råkat finnas till hands och sedan satt sig och väntat på att han skulle somna, när han inte gjorde det så tog hon istället en yxhammare och slog ihjäl honom. Dessutom för att vara helt på den säkra sidan använde hon ett kraftigt övervåld. Inte någon gång under hela denna process skall hon då haft tillfälle att fly om nu mannen verkligen var våldsam. Något som hans släktingar idag kraftigt tillbakavisar. Dom vittnar istället om en snäll och hjälpsam person som aldrig skulle skada någon. Mannens släkt och vänner är minst sagt förvånade över tingsrättens beslut. 

Det är inte jag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

  • Der blaurote Methusalem säger:

    "Det är inte jag."



    Inte jag heller. Jag bara väntar när jag själv blir slagen med en yxa. Om en kvinnas ord kunde döda så hade jag reinkarnerat tusentals gånger om.



    Men vad gör man åt det? Förutom att skriva ett par rader på en blogg som i genomsnitt får 1,13 kommentarer per inlägg?

    2008-12-04 | 23:26:52
  • Desillusionerad säger:

    Inte ett dugg förvånande.



    Vi lever i ett samhälle där vi när som helst kan anklagas för allt möjligt, bli fråntagna våra barn och mördade utan att den som utfört det blir straffad.



    Det är vad feministerna i Sverige har lyckats med; att få oss män/pappor till andra klassens medborgare som inte är värda någonting.



    Fortsätt med din blogg, det är värt mycket för att inte pappors/mäns röster ska försvinna helt.

    2008-12-06 | 13:34:46
  • Var där säger:

    Jag var fysiskt och psykiskt närvarande på rättegången. Jag undrar var nämndemän och domare befann sig...

    2009-01-04 | 21:16:34
  • daddy säger:

    Intressant. Du får gärna dela med dig av dina erfarenheter från rättegången i fråga.

    Jag tror mig förstå att du har åsikter i frågan. Min blogg står till förfogande om du vill dela med dig.

    2009-01-04 | 21:54:52
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Tornedalning säger:

    Du är ju fantastisk Daddy!...

    Jag kämpar jag med som du, men har inte samma energi just nu som du även om den finns mkt ändå.

    Borde finnas fler som oss som vågar göra sig hörda!.

    Har du funderat på att stämma staten om vi går ihop ett gäng som utsatts för detta?

    Eller Soc & tingsrätter för medverkan till brott?

    Jag har råkat ut för falska anklagelser & hela kittet där även barnens moder jobbar på en social myndighet i Luleå som kartläsare i fallet.

    Detta utspel mynnar sig i tornedalen som pågår just nu...bevis finnes i massor men som du vet..vem bryr sig om barn i Sverige inom rättsväsendet eller sociala verksamheter? Finns ju kloka oxå..men tyvärr för stor del med okunskap när dom utsätts för Pas eller narcissism.

    Mamman vet redan i förväg att hon skall få vårdnaden så hon kan flytta så hon slipper leva med sina lögner.



    Mvh / Tornedalning

    2009-05-13 | 06:11:09
  • daddy säger:

    Intressant förslag att gå ihop många och stämma staten och socialstyrelsen. Jag har lite saker på gång, men just nu är det för tidigt att säga hur det utvecklar sig. Jag kommer att veta mer i början av Juni.

    2009-05-13 | 21:04:48
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/

Kommentera inlägget här: