daddys

Beware the fury of a patient man

Vingklippt, Sanningen om "stiftelsen Paradiset",

samt annat blandat julgodis

Kategori: Allmänt
(Elisabeth Hermon)

Nu tar jag Julledigt och packar därför bloggen full med information idag. Det blir ännu en sömnlös natt, men skiten måste ut. Boken Vingklippt som släpps i dagarna berättar den sanna historien bakom den feministiska författaren Liza Marklunds bok Paradiset, som också blev film med Helena Bergström i huvudrollen, och Asyl, som hon skrev tillsammans med Mia Eriksson. Huvudpersonen i Gömda. Boken är en gripande berättelse om Elisabeth Hermon. Hur hon våldtogs, hotades och förföljdes, men ändå lyckades vända sin skräck till en positiv kraft. Hon byggde upp en stiftelse hon kallade Trossen för att hjälpa hotade och förföljda människor (dvs både män och kvinnor). Detta var ett hot mot den radilkalfeministiska doktrinen (Enbart män är farliga, våldsamma och förtryckande). Plötsligt blev hon av Liza Marklund och Mia Eriksson anklagad för bedrägeri, för att utnyttja utsatta kvinnor för egen vinning. Hon hängdes ut i Marklunds skandalblaska Expressen som, som vanligt agerade åklagare, domare och bödel. Efter Expressens artikelserie slogs stiftelsen Trossen i spillror. Elisabeth Hermon polisanmäldes och verksamheten kollapsade. I den omfattande polisutredning som följde hittades inte några oegentligheter alls. Elisabeth Hermon var oskyldig till allt hon anklagades för. Varken Expressen eller Liza Marklund har bett om ursäkt eller infört någon rättelse. Både Liza Marklund och Mia Eriksson har istället fortsatt att veva historien igen och igen som två trasiga skivspelare, trots att de vet att den är i grunden lögnaktig. Detta lär bli svårare i framtiden. Nu försvarar sig plötsligt Marklund, som länge vägrat ge några kommentarer, med att säga att hennes bok skall ses som ren fiktion. Att den är det är ju i o f s sant, men är det någon som köper den förklaringen? Mia Eriksson från hennes "sanna" bok Gömda är med även i "Paradiset" som även den utgavs för att bygga på sanna händelser.

Författaren till boken "Mia, sanningen om gömda"Monica Antonsson har blivit anmäld till JK av Mia Eriksson.  Antonsson välkomnar JKs utredning. Liza Marklund har också anmält tidningar friskt till pressombudsmannen. Det är visst inte så kul att smaka på sin egen medicin. Detta diskuterades  i Nyhetsmorgon Söndag 14/12.
Samtliga domar rörande Mia eriksson finns att läsa på Författaren Ramona Franssons blogg. I tidningen realtid intervjuas också Osama Awad, eller "mannen med dom mörka ögonen"   som han beskrivs som i böckerna "Gömda" och "Asyl". Han kan höras även i P1"medierna" som har gjort inslag om böckerna. Finns att lyssna på här. En sanning som också avslöjas i boken är att Mia inte tog alla sina barn med sig då hon "flydde". Sin son Michael övergav hon åt sitt öde. Michaels pappa och styvmamma har nu också fått en chans att bli hörda.

Ni som läser dessa böcker och förstår vad dessa två kvinnor har gjort mot Elisabeth Hermon och pappan till Mias barn. Försök även att börja se den "större bilden". Varför dessa böcker kommer ut. Varför Expressen och Aftonbladet bara ger er ena sidan av myntet. Det handlar om makt och pengar. Makt över barnen, makt i samhället, människor av en viss typ får aldrig nog. Trodde ni detta fenomen endast gällde män?

Och pengar...vet ni vad enbart Mia Eriksson personligen har kostat skattebetalarna? Miljoner. Samtidigt som hon blivit rik på att sälja den här dyngan. Men stålarna från er fortsätter hon att kräva ändå. Hon får dom dessutom. Pengar som dessutom tycks gå väldigt märkliga vägar förbi både revisorer och valda församlingar. Att Oxelesundspolitikern Göte Eriksson (s) är kompis med Mia Erikssons far kan ju tänkas ha med saken att göra. Journalister, sätt igång och gräv! Aftonbladet och Expressen är av förklarliga skäl rätt tysta om den här historien. Dom toppar idag istället med vem som vann "Dansbandskampen", medan kvinnobilagan frågat nio kvinnliga förebilder om dom fick vara Lucia. "Idol Marie" toppar listan. Jag ska inte vara sämre och härmed följer Daddys lista på nio kvinnliga förebilder (förutom de som redan nämnts):

1. Astrid Lindgren Skandal att hon aldrig fick nobelpris.
2. Evin rubar Modig svensk journalist med kurdiskt ursprung. Blev mordhotad efter sin dokumentär "könskriget".
3. Natalie Maines och resten av gruppen Dixie Chicks som riskerade allt för att stå upp för sanningen.
4. Erin Pizzey Det finns kloka feminister också.
5. Aung San Suu Kyi Modig kvinna som vägrar att böja sig för militärjuntan i Burma
6. Rosa Parks Kvinnan som vägrade att byta plats på bussen. Ibland behövs bara en modig människa för att förändra.
7. Barbara Kay Kolumnist i Canadensiska "National post". Törs mopsa upp sig mot radikalfeministerna.
8. Maria Abrahamsson Journalist på SvD. En intelligent människa, som fått ta mycket skit för sina åsikter om feminismen.
9. Lena Cellander Jörgensen En av få jurister i Sverige som ser längre än till den egna plånboken.

Det finns många fler men 9 stycken var ju förutsättningen. Hör gärna av er med fler förslag så kanske jag gör en längre lista framöver.

Vet ni vad alla onödiga vårdnadstvister kostar samhället? Enbart min advokat pungslog staten på över 80 000 spänn, min motståndares tog lika mycket. Hur mycket som samhället, dvs ni, får betala utöver detta redovisas bra bl a här. Detta är bara ett av 7000 fall årligen. Oftast bara ett spel för gallerierna då pappan ändå förlorar i 95% av fallen, men jävlar vad pengar det kostar att driva dessa spel. Sedan kvinnorörelsen fick igenom sin idiotlag 2006 har vårdnadstvisterna ökat med 35%. Men männen i sverige sover lugnt vidare i sitt sjunkande skepp. Nu har t o m utländska kvinnor fått upp ögonen för hur lätt det är att stjäla barnen från pappan i sverige, så nu flyttar kvinnor hit från hela Europa, till detta feminismens paradis. Ni står för notan som vanligt.

Ytterligare 77 miljoner fick ni skattebetalare pröjsa ut till kvinnojourerna i fjol. Redovisning? Jag har letat förgäves. Är det någon som vet? Mansjourerna får inget. Vad jag vet är dock att dessa pengar bl a bekostar kriminell verksamhet såsom kidnappning och egenmäktighet med barn. Två kvinnor på Helga kvinnojour i Tranås blev nyligen dömda för detta. I sex år gömde dom två söner från deras vårdnadshavare och pappa. (4 månaders fotboja blev straffet). Dom jobbar fortfarande kvar på Helga kvinnojour som precis fick in 500 000 nya friska kulor av era skattepengar.
De dömda kvinnorna har utalat sig och har bl a sagt: - "Jag känner att vi gjort rätt och därför känns det på något sätt så orättvist, säger hon och fortsätter sedan: - En av oss som dömts till fängelse har småbarn och det är grymt".

På detta skall sedan läggas kostnader för familjerätter, psykvård av pappor, barn och mammor, sjukskrivningar, rehabiliteringar. Kostnader för LVU och kriminalvården som ofta blir slutstation för dessa barn. Huga....Tänk om vi började se nyktert på sitiuationen istället. Bestraffa umgängessabotage, inför sann jämlikhet och ge alla föräldrar rätt till gemensam vårdnad och lika tid med sina barn. Vi skulle spara in en hel försvarsbudget....MINST!

Elisabeth Hermons hela liv slogs i spillror. Hon vingklipptes och lider ännu, 17 år efter händelsen, av posttraumatiskt stressyndrom och kämpar fortfarande för att få upprättelse. Kanske är på tiden snart att hon får det? Tillsammans med alla oss män som av bl a Marklund och Expressen i decennier varit utsatta för smutskastning och lögner. Vill ni se sanna siffror måste ni gå utomlands. Här är exempelvis "Childrens rights councils" hemsida i Canada.

Inte för att det lär spela så stor roll för en redan stenrik "författare" men alla ni som, liksom mig, anser att sanningen är det vackraste som finns, bojkotta Liza Marklunds böcker i fortsättningen. Gärna kvällstidningarna också, men det är nog mycket begärt, det inser jag.

På bokus.se har en läsare med signaturen Åke Wiman redan hunnit skriva en recension. Han skriver:
Något mer vedervärdigt än att läsa om verklighetens Liza Marklund har jag sällan upplevt tidigare. Som läsare av boken undrar hur det står till i huvudet på dessa människor (Liza Marklund och Mia Eriksson) som uppenbarligen av ren penninghunger är beredda att så fundamentalt krossa en människa, hennes familj och klienter. Dessa vedervärdiga människor som av sin profithunger bokstavligen är beredda att gå över lik i jakten på pengar och kortsiktig berömmelse. En psykiatrisk bedömning av Liza Marklund och Mia Eriksson hade kanske varit på sin plats i boken. Så att vi andra kan skydda oss från dessa varelser i människodräkt.

Därmed önskar jag alla läsare God Jul. Nu tänker jag vila från den här skiten ett tag. Måtte 2009 bli året då svenskarna vaknar och ser vad görs mot pappor och barn i "världens mest jämställda land". Mitt nyårslöfte är att fortsätta vara en så högljudd väckarklocka jag bara kan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer

 • Moa säger:

  Fantastiskt bra skrivet. Du får med väldigt mycket här. Kanske skulle det du skriver bli än mer effektivt om du drog ner på känslouttrycken lite, lite. Men som sagt, oerhört bra sammanfattat!  2008-12-15 | 12:58:52
 • Daddy säger:

  Tack för berömmet, men framförallt för tipset. Jag skall försöka tänka på det även om det är svårt när det gäller just detta ämne.

  2008-12-15 | 13:14:32
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • malin säger:

  77 miljoner till kvinnojourerna var inte ett rent bidrag till jourerna.

  Regeringen avsatte pengar som jourer och kommuner kunde söka projektmedel ur. tiden för projekten löper snart ut och en första rapportering/ redovisning skall ske i slutet av april 2009.

  Jag är en av dem som genom att jag ansökte om enskild vårdnad har bidragit till alla de kostnader för samhället som du nämner ovan. Jag ansökte om enskild vårdnad, och fick det tillslut; eftersom det bara var jag som tog ansvar för barnen, pappan brydde sej inte och träffade dem aldrig. Jag tyckte att när jag hade det faktiska ansvaret så skulle jag ha det juridiska ansvaret också. Hade haft gemensam vårdnad i några år först men det fungerade inte. Tro mej jag vill ha jämställda föräldrar, både i förhållandet och efter det, om det tar slut. Ibland går det bara inte, tyvärr.

  2008-12-15 | 14:45:49
 • lena säger:

  Så bra! Så J..a Bra!

  Snälla du,fortsätt så.

  Du behövs!

  Ha en riktigt god jul

  och må vi alla få ett bättre

  o rättvisare gott nytt år!

  2008-12-15 | 17:10:40
 • malin säger:

  En liten kommentar till angående bidrag till kvinnojourerna. vi lever, precis som mansjourerna på bidrag från kommunen. olika från kommun till kommun hur mycket de betalar, men det är inga stora summor.

  Kvinnojourerna har funnits i vaddå, 35 år? och då får de möjlighet att söka statsbidrag, och om igen allt gick inte till jourerna, kommunerna har också sökt och fått pengar. Mansjourernas tur kommer!

  2008-12-15 | 17:41:06
 • Daddy säger:

  Mansjourernas riksförbund har från 2008 betämt sig för att inte längre söka statsbidra då dessa villkoras av vår feministiska regim. Detta är sjukt. Vi har kvinnojourer som bevisligen begår brott mot barn och pappor, och får detta subventionerat av staten. Mansjourerna tvingas också jobba mot mäns våld mot kvinnor. Det motverkar hela syftet med mansjourerna. Vi som tvärtom blivit misshandlade av kvinnor, och det finns många grova fall kommer naturligtvis inte kunna gå till en mansjour som ska behandla dig för våldsamhet??!

  2008-12-16 | 06:07:10
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Daddy säger:

  Mansjourerna bestämde sig 2008 för att inte söka fler statbidrag då dessa villkorades. Mansjourerna var tvungna att jobba med mäns våld mot kvinnor, behandla oss för vårt våldsbeteende. Alla vi män som tvärtom misshandlats av vår kvinna kommer aldrig att sätta vår fot på ett sånt ställe för att ytterliga beljugas och förnedras. Mansjourerna får smulor för bedriva samma verksamhet som kvinnojourerna. Detta är inget annat än rena diktatur fasoner och djupt kränkande och förnedrande. Att många män slås sönder och samman av sina kvinnor förtigs som vanligt. ...men det är väl inte möjligt säger ni...Hört talas om stekpannor, köksknivar. Fick själv en tryck i magen vid ett tillfälle. Detta är djup kränkande och förnedrande för män. T om dom feminister som tycker att vi är djur....men skall man inte repektera djur och behandla även dom med kärlek?

  Apropå bidragen är det inga små summor som delas ut. Enbart Roks t ex fick 11 miljoner i fjol och 9 miljoner i år. Gå in på deras hemsida och titta. Jämför den sedan med mansjourernas riksförbunds sida. Tror det kommer att bli tydligare vad jag menar. en halv miljon till Helga kvinnojour som har två dömda grova förbrytare anställda. Jag skiter i det löjliga straff dom fick. Om man kidnappar två barn och håller dom gisslan i 6 år är man en grov brottsling i mina ögon. Borlänge kvinnojour fick över 700 000 kronor bl a för att undervisa prussiluskorna på soc i manligt våld. Det finns tillfällen då jag undrar om det finns något hopp för det här landet överhuvud taget. Det enda hoppet är att människor vaknar och ser denna rörelse för det den är, en rasistisk, fördomsfull och manshatande rörelse. se gärna mitt inlägg <a href="http://daddys.blogg.se/2008/october/fi-visar-vad-dom-egentligen-tycker.html"> Fi:s kampsång</a> en gång till om du fortfarande tvivlar.

  2008-12-16 | 06:29:54
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  Jag kommer ihåg när jag läste och hörde om "Trossens" oegentligheter. Jag trodde stenhårt på det till en början men började efter nått år att vackla. Själv diskuterar jag varken Marklunds eller andras böcker. "Har ju inte läst dem" och lär inte läsa dem heller. Så därför står jag helt utanför den blaskan. Jag har dock läs Marklund på Expressen. Men slutat med det också "Om hon nu fortfarande skriver där". Jag tyckte att hon bara upprepade sig i varje artikel hon skrev. Bytte bara ut namnen.

  2009-03-22 | 08:16:33
  Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se

Kommentera inlägget här: