daddys

Beware the fury of a patient man

Nätbokhandlarna rensar i hyllorna

Kategori: Pappa

A fathers faith
Läste idag i ett reportage på Flashback att nätbokhandlarna skall plocka bort kontroversiella titlar. Min första reaktion var naturligtvis positiv, men förbyttes snart till en välbekant suck då jag läste innehållet.

Bokus.se hade bl a blivit varse om att dom saluförde böcker av s k historie revisionister och har nu i sin vishet och storsinthet valt att plocka bort dessa titlar ur sitt sortiment. Jag själv tycker det är ett lysande initiativ. Den stora besvikelse jag känner handlar mer om att det endast är dom som ljuger om andra världskrigets brott man siktat in sig på.

Men Snälla Bokus. Har ni fullständigt missat debatten om Gömda och Asyl? Ren och skär historie revisionism det också. Det är ju för h**vete bevisat! Då räcker det inte, som ni ju nu mycket riktigt konstaterat, att sortera om böckerna från faktahyllan till romanhyllan. David irwings böcker får inte säljas där heller. Vad är skillnaden? Är det ett värre brott att döda en människa än att tortera honom / henne i 20 år? Ja kanske? Jag har aldrig dött vad jag kan komma ihåg, så jag har inget att jämföra med.

I vårt samhälle finns människor som ömmar för allting från undulater till valar. Och naturligtvis ömmas det för mammor och barn. Åtminstone heter det så. Det finns egentligen bara en varelse som det är okej att misshandla, förnedra, förringa, diskriminera, anklaga, fängsla utan bevis, smutskasta, beljuga, hetsa mot...ja t o m mörda vilket om inte annat bevisas här i mitt tidigare inlägg "Rättvisa i Sverige 2008"samt i del 2 här..
Du riskerar alltså fängelse om du vrider nacken av en undulat, men inte om du hugger en yxa 20 gånger i skallen på en man. Då är det naturligtvis självförsvar. För vid det här laget vet ju alla lite till mans att män är ena slingriga rävaktiga typer som alla (utom bögarna förstås) hyser en inre vålds och våldtäktsman som bara väntar på att få komma ut. Vi får det i generna när vi föds och sedan förtränger 99,3% av den manliga befolkningen denna inre lust att slå, våldta och mörda, vilket naturligtvis hedrar oss, men vi kan ju ändå inte bortse från fakta....

När jag kliver in i väntsalen på Familjerätten i en mindre ort utanför Göteborg så möts jag av ett tidningställ med Bamsetidningar och precis brevid, mängder av broshyrer som på framsidan ståtar med ord som Misshandel, Våld, sexuella övergrepp, barnmisshandel. Är det så himla lämpligt egentligen? Vad tycker ni socionomer själva? Kan vi inte åtminstone bespara barnen denna sorgliga sida av livet tills dom åtminstone blir stora nog att förstå och ta in betydelsen av orden? När man ögnar igenom broschyrerna bekräftas det man redan visste. Dom vänder sig till kvinnor allihop.

Så här skriver operation kvinnofrid på sin hemsida: Operation Kvinnofrids utåtriktade satsningar har mätts och utvärderats på olika sätt. Länkar till dessa rapporter hittas under diskussionerna för de respektive kampanjerna. Allmänt sett kan man säga att affischkampanjerna har lett till lanseringen av begreppet Operation Kvinnofrid och ett stort förtroende för just begreppet. Se hemsidan för kontinuerligt uppdaterade uppgifter om 2007 års höstkampanj som är under planering. Ett stort förtroende för begreppet. Aldrig har väl sannare ord yttrats.

papperskorg
Finns det förresten någon juridiskt insatt person som kan hjälpa mig med ett spörsmål? Jag beställde för en tid sedan en dom från Malmö Hovrätt och begärde då också att få vittnesförhören antingen de inspelningar som gjordes, eller protokollen. Jag får då till svar att domen kunde dom skicka och den har jag nu. ca 40 sidor lång. Däremot hade dom slängt vittnesförhören?? Får man göra det? Rent juridiskt alltså? Det är min fråga till er jurister därute i allmänheten. En man sitter för närvarande fängslad i enlighet med denna dom, men vittesförhören har man slängt?? Jag vet inte hur ni tänker, men för mig låter det helt befängt. Jag tror jag snart kommer att få anledning att återkomma till just detta fall lite mer i detalj, men i morgon kommer en annan överraskning att postas här. Något jag jobbat på ett längre tag att lyckas få tag i och "hosta" på nätet, men nu ser det ut som det kommer att lyckas. Håller tummarna.

Slutligen en liten påminnelse från mig till er. Lämna inte Sveriges pappor i sticket. Lyssna på dom, även om det blir tjatigt. Dom har inga andra att vända sig till. Ni behöver inte tro på det dom säger, men försök åtminstone låtsas som om ni gör det. Ni anar inte vad mycket det betyder.

Vi behöver en ny kampanj i Sverige. "SAVE THE MALES"! Tänk den dag då man fick se detta budskap på alla Sveriges annonspelare. Oh glory day...

A fathers faith
Läste idag Lizas dotter Annikas blogg i Aftonbladet (ja jag erkänner väl då...) Där skriver hon om sin längtan efter barn. Hur hon och mamma minsann klarade sig själva utan hennes pappa när hon var liten och hur Liza senare gifte om sig med Per-Ola. Hon skriver också om Lizas makes 50 årsdag som firades på Ibiza.

"Det enda jag ångrar är att jag väntade så länge med att sätta igång, säger Pär-Ola över välkomstdrinken. Rösten brister när han berättar om hur han varje morgon väcks av att den snart tvåårige sonen klättrar upp på hans bröstkorg och nyper honom i näsan. "


Idag när jag åkt 10 mil enkel resa för att hämta min dotter för hennes tvådagarsvisit varannan helg, och ser fram mot det där härliga ögonblicket då hon rusar in i min famn...så kom inte mamma med barn... Inget att göra åt.

//Daddy

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer

  • P säger:

    Vittnesförhör har tidigare spelats in på vanliga kassettband. Sedan november i år spelas de in digitalt.



    Vittnesförhör får absolut inte slängas.

    2009-02-21 | 09:27:55
  • joline säger:

    Men herregud! Hur är världen funtad idag? Jag kan ju ingenting om lagar och rätt i Sverige idag, men får du inte anmäla henne när hon inte kommer med ungen? Du har ju rätt att träffa henne om du har umgängesrätt, eller? Och om hon då bryter mot det så gör hon väl fel, eller? Jag förstår inte! Förlåt för att jag är okunnig, jag ska försöka läsa på lite. Men du, sluta inte kämpa, du kommer fixa det här! Kramar.

    2009-02-21 | 10:58:17
    Bloggadress: http://twistandshout1.blogg.se/
  • Jakobsson säger:

    Nej vi skall inte glömma papporna, eller deras anhöriga, det är viktigt. När man är riktigt nere i skiten orkar man oftast inte annat än att tänka på sina egna problem. Problemet är bara att:

    Sveriges mansjourer riks och lokalt, arbetar för människor som på olika vis råkar illa ut i t.ex. vårdnadstvister. SMR tar inte längre emot bidrag från staten efter som staten villkorade bidragen till att verksamheten skall ha ungefär samma inriktning/problemformulering som kvinnojourerna d.v.s. arbeta mot mäns våld mot kvinnor. Även lokalt för jourerna en tynande tillvaro i brist på folk som är villiga att ställa upp men också i brist på pengar. Eftersom verksamheten inte är PK är det inte lätt att få bidrag. I den jour jag är verksam ber vi ofta den som får stöd (att längre fram när det ordnat sig) om han/hon har möjlighet sätta in en slant på jourens konto eller ställa upp som kontakt för någon som behöver. Sorgligt är att detta nästan aldrig sker, även fast personen i fråga kan ha fått hjälp åtskilliga timmar vid besök hos myndigheter, stödsamtal och hjälp med blanketter osv.

    Funderar mycket på varför det blir så? Det verkar som män som haft problem och tagit sig igenom bara vill lägga dem bakom sig och glömma. Om vi inte ser samhällsproblemet och agerar kommer detta bar bli värre. Vi är på väg att ge upp och om vi inte lyckas omorganisera oss så är det slut med jouren. Detta är ett problem som jag tror många fler än mansjourerna mött i arbetet för mäns rättigheter. Frågan är bara varför det blir så här? Någon som har en teori?

    2009-02-21 | 12:12:10
  • Systerdyster säger:

    Jakobsson:

    Det finns grupper som fungerar år efter år utan bidrag fråm samhället vilket också innebär att stat/kommun/landsting hålls utan insyn och garanterar anonymitet för medlemmarna.



    http://www.aa.se/texter/read.php?id=40870



    Grunden i alla 12-stegsprogram är att man ger bort det man själv fått till sig (erfarenheter, kunskaper o.s.v.), att man inte slutar delta i möten, ta hand om nykomlingar och delta i service.

    Förmodligen skulle mansjourerna kunna använda ett liknande koncept. Men du kan ju välja att avfärda mig med en suck....



    mer att läsa på www.aa.se

    2009-02-21 | 14:10:32
    Bloggadress: http://systerdyster.com
  • Rospiggen säger:

    De kom inte?? Jag vet inte vad jag ska säga, jag blir alldeles matt och tom i huvudet. Varför ligger inte det mamman i fatet för?



    Ser dock fram emot det du ska "hosta", det låter spännande!

    2009-02-21 | 16:33:30
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • daddy säger:

    Hej



    Tack för kommentarerna. Jag har idag frågat en journalist jag känner, och även talat med ordföranden i rättssäkerhetsorganisationen och tydligen är det så att bandinspelningarna förstörs efter rättegången. Och det kunde man ju ha förståelse för en gång i tiden, men nuförtiden får du in 2 Gb på ett usb minne, så lagring kan inte längre förklara detta förfarande.



    Att inte mamman dök upp igår visade sig ha en förklaring. hon hade bara skickat sms till min mobil och den var på lagning...fick åka idag igen, men någon extra dag kunde det inte bli tal om...dagis är viktigare i hennes ögon.



    Det enda alternativet för en pappa om en mamma vägrar följa domen om umgänge är att lämna in en ansökan om verkställighet till tingsrätten. Det kostar flera tusen om du anlitar en advokat. Sedan riskerar du att även få betala mammans rättegångskostnader om du förlorar. Så det är inte direkt riskfritt. Det finns ingen lag som bestraffar umgängessabotage. Det domstolen gör ar att dom först tillsätter en medlare som tar en jädra massa tusen för tre samtal. Vår förra var jurist, och visste inte ett jota om psykologi. Sedan om du vinner nåd hos rätten kan dom utfärda ett hot om vite om mamman inte följer domen. Det hjälper ibland. I allra sista hand kan det bli tal om polishämtning, men som tur är går det sällan så långt.



    Systerdyster, jag avfärdar aldrig kommentarer som har substans och budskap med en suck. Jag har ibland varit på skithumör visst, men jag hoppas inte jag gjort det i alla fall.

    Däremot såg jag ett avsnitt av mitt favoritprogram Penn & Teller "Bullshit" som handlade om AA. Och statistik visar att det är lika många som klarar att sluta utan AA som med. Men rent terapeutiskt kan det vara en jättebra hjälp tror jag.



    Nu till dagens blogg. Kommer upp om en stund.



    2009-02-21 | 17:03:21
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • daddy säger:

    Fast P som skriver dagens första kommentar säger tvärtom att vittnesförhör spelas in digitalt och inte får slängas...confused??

    2009-02-21 | 17:09:33
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Anonym säger:

    shit läs vad http://knowles.blogg.se har skrivit om mammor som bloggar .

    2009-02-21 | 17:59:23
  • Jakobsson säger:

    Är det inte så att utskrifter från bandade förhör sparas? Vad händer annars om någon begär resning. Föresten banden med förhören kan ofta vara av så dålig kvalite att det är omöjligt att höra vad som sägs.

    Är det inte otroligt att man i domstolen sitter med gamla kassetband?

    2009-02-21 | 19:49:21
  • Mamma säger:

    1. Skaffa en inspelningsmojäng o spela in allt själv: möten, telefonsamtal, rubbet.

    2. Beställ inspelningarna av rättegången DIREKT efter rättegången medan de finns kvar. Du behöver dem. I mitt fall tänkte nu motparten "läsa upp" vittnesförhören från tingsrätten i hovrätten, vilket vi inte godkänner då de är så bristfälliga. Och vips, så tar vi fram cd-skivan och låter alla höra vittnesmålen istället. Till motpartens stora förtret.

    2009-02-23 | 07:30:37
  • Mamma säger:

    InfoPage_5459.aspx" rel="nofollow">http://www.dom.se/templates/DVInfoPage_5459.aspx



    Jag hade rättegång innan det datumet (också, har hunnit en sväng med hovrätten gnm videokonferans också) och fick ut mina ljudfiler på cd, så kassettband var nog länge sedan... Jag tror de förstörde ljudfiler då fallet var klart tidigare, nu vet jag inte vad de gör. Vi får väl se.

    2009-02-23 | 10:07:58
  • Lou säger:

    Läser och läser, funderar och tänker. Barnen? Har de vuxna slutat att tänka på dessa små, bara för att kunna straffa den som de har älskat en gång i livet.



    Lou



    2009-02-25 | 20:24:50

Kommentera inlägget här: