daddys

Beware the fury of a patient man

Hur man pressar "sanningen" ur en 4 åring

Kategori: Barn

Sven Melander visar här i klippet nedan ett exempel på hur ett förhör med ett barn INTE bör gå till.
Detta är tyvärr EXAKT metoden som använts i förhöret med mitt barn av förundersökningsledare Maria Brage på Barnhuset i Göteborg. Barnet nedan behöver dock inte stå ut med förhörsledaren i mer än några minuter. Mitt barn tvingades utstå övergreppet betydligt längre än så. Titta på klippet så blir min poäng förhoppningsvis tydlig.



Jag ringde idag till Polis Maria Brage och ställde några frågor. Bl a ville jag veta hur detta förhör hade gått till och varför jag och min advokat inte kallats. Att denna dam inte gillar mig något vidare döljer hon inte direkt. Eller så är det att få sina arbetsmetoder avslöjade på internet som hon inte tycker om. Om jag skulle gissa så är det nog både och. Hon ville inte svara på frågan om var jag skulle vända mig för att anmäla henne för tjänstefel utan hänvisade till åklagaren i fallet som hon inte ens visste namnet på utan fick leta upp det. Per Åke Kvarnström på Uddevallas åklagarkammare är det visst. Tilläggas kan ju då att det i åklagarnas handbok rörande handläggning av fall rörande sexuella övergrepp på barn så står bl a:

Åklagaren bör vara specialiserad och ha genomgått kursen Övergrepp mot barn.

Förundersökningen skall bedrivas aktivt. Det åligger åklagaren att tillsammans med förhörsledaren noggrant planera
förundersökningen med särskild tonvikt på förhören.

Frågan om att begära förordnande av målsägandebiträde eller särskild företrädare för barn skall alltid övervägas tidigt, i princip i samband med att förundersökning inleds.

Åklagaren bör alltid närvara (i medhörningsrum) vid förhör med barn.

Möjligheten att anlita barnpsykologisk, barnpsykiatrisk eller annan expertis under förundersökningen, bl.a. som stöd till förhörsledaren, bör uppmärksammas mer. Särskilt i fall där barnet är sex år eller yngre eller där barnet har något fysiskt eller psykiskt funktionshinder.


emmaFrågorna denna handbok väcker i min dotters fall väntar jag mig att få besvarade i morgon då åklagaren behagar återkomma från sin "tjänsteresa". Jag fick också veta namnet på Maria Brages chef, dock inte av henne själv utan av projektledaren för barnahuset i Göteborg Monika Dahlström Enyck då jag ringde henne. Hon kunde dock inte svara för polisens arbete då hon själv inte är polis utan socionom, men då jag berättade om Brages förhörsmetoder så kunde hon inte annat än att hålla med om att det lät underligt. Vad är det då jag framförallt vänder mig emot i förhöret av min dotter?

Jo, förutom det som nämns i handboken för åklagare ovan så ifrågasätter jag inte minst följande:

Enligt 17§ FUK ska förhör med någon som är under 18 år planeras och verkställas på ett sätt som gör att det inte uppkommer fara för att barnet som förhörs tar skada. Om förhöret rör sexuallivet bör särskild varsamhet iakttas. Förhöret får inte göras mer ingående än omständigheterna kräver.

Antalet förhör får heller inte överstiga det som är absolut nödvändigt med hänsyn till barnets bästa och utredningens art.

Enligt 19§ FUK bör någon med särskild sakkunskap i barn eller förhörspsykologi biträda vid förhöret eller yttra sig angående värdet av barnets utsaga vid fall där barnets utsaga är av avgörande betydelse för utredningen

Förhöret ska skrivas ut i sin helhet i dialogform. Vid den här typen av utredningar är det viktigt att de exakta ordalagen skrivs in i protokollet. (riksåklagarens allmänna råd RÅFS 1997:11).

Förhör med barnet bör hållas inom två veckor från det att åklagaren beslutat att inleda förundersökning eller att överta förundersökningen från polisen.

Om åklagaren inte är närvarande under förhöret bör särskilda skäl föreligga. Ett minimikrav som ställts är att åklagaren i vart fall skall vara närvarande vid ett av målsägandeförhören, helst det som kan kallas huvudförhöret. Om åklagaren närvarar vid förhören får förhörsledaren stöd. Dessutom kan kompletterande frågor ställas av åklagaren, eventuella brister i förhöret avhjälpas eller förhöret helt avbrytas om det inte leder någonvart. Vidare får åklagaren omedelbar kännedom om innehållet i barnets utsaga genom att se och höra förhöret när det hålls. Detta innebär att tid kan besparas. Åklagaren kan då genast lämna nya direktiv eller fatta beslut och förundersökningen kan därmed drivas vidare både effektivt och snabbt.

Den tekniska utrustningen ska ha hög kvalitet och vara diskret placerad. Kameran ska vara rörlig så att den kan följa barnet runt i förhörsrummet eftersom barn sällan sitter helt stilla under förhör. Både kameran och ljudupptagningen måste fungera väl då barnet ofta gömmer sig i sina kläder eller under möbler när barnet känner skam eller rädsla. Även svaga ljud måste kunna spelas in.

Ledande och suggestiva frågor, liksom mutor, ska undvikas. Ibland kan dock ledande frågor vara nödvändiga vid barnförhör, i synnerhet när det gäller de allra yngsta barnen. Utan ledande frågor kan det vara omöjligt att få fram detaljer ur barnets utsaga. En berättelse eller ett svar ska aldrig tvingas fram.

När barnet sedan känner sig redo att berätta är det viktigt att det sker genom en fri berättelse. Barnet ska få berätta på sitt egna sätt och i sin egen takt. Helst ska inga frågor ställas i detta skede. Förhörsledaren ska inte på förhand bestämma ett visst händelseförlopp, utan sträva efter ett flexibelt tänkande kring barnets upplevelser och situation.

Vidare ska en och samma fråga helst inte ställas mer än en gång, för då kan barnet tro att det svarade fel första gången och därför ändra sin berättelse. Alternativt kan förhörsledaren innan förhöret kommer igång berätta att om en fråga upprepas beror inte detta på att barnet svarat fel. Problem uppstår också om barnet inte svarar på en viss fråga som därför ställs flera gånger. Till slut finns risken att barnet chansar med ett svar, vilket förstås inte är önskvärt.

Vid förhör med barn kan olika hjälpmedel användas. Man kan låta barnet teckna eller visa vad det menar med leksaker eller handlingar. Detta kan hjälpa barnet att hitta en öppning för att börja berätta och att bearbeta sina intryck av den aktuella händelsen.

Forskning har visat att fyraåringar vid fri återgivning av en händelse kan berätta dubbelt så mycket som tvååringar, men bara hälften så mycket som femåringar. Tvååringar är dessutom mer beroende av ledtrådar i miljön för att kunna berätta. Fyraåringar är mindre beroende av sådana ledtrådar och femåringar kan återge en händelse lika bra utan ledtrådar som med. Vid fem års ålder talar barn som vuxna. Ordförrådet är dock begränsat fortfarande och innehåller 1 500 ord, jämfört med 60 000-120 000 ord hos vuxna. Inte heller uttrycksmetoden är lika sofistikerad, varför barn i denna ålder inte kan uttrycka sig helt precist och därför lätt kan missförstås.
(Cederborg 2000, s. 45-49, Dahlström-Lannes, s. 125-126, 141, Christianson 1999, s. 28, Christianson m.fl. 2000, s. 127-128, SOU 2000:42, s. 71 samt BR 2006:02, s. 68-70, 102, Heidi Stenberg, när brottsoffret är ett litet barn, BR 2006:02, s. 17-18, 52-54, 101, jfr. Schelin 2007, s. 121).

rättvisa
Att omständigheterna runt det här fallet i sig inte tycks utgöra tillräcklig grund för att avfärda dessa anklagelser för vad dom är, dvs ren bullshit, är redan detta anmärkningsvärt. Modern och mormodern får kraftig kritik i tingsrättsdomen ifrån April 2008 där det slås fast att dom ljugit och polisanmält mig utan grund. Jag lämnade den 22 Mars in en anmälan om oro för mitt barn till socialtjänsten i Kungsbacka via familjerättssekreterarna Christina Pettersson och Helene Norrman. Denna anmälan avfärdades, och istället blir jag några dagar senare anmäld av modern till barn & ungdomsenheten, som efter endast två samtal med modern polisanmäler mig för dessa påstådda brott. Mamman hade dessutom vid tidpunkten för min anmälan fått klart för sig att jag ämnade lyfta frågan om vårdnad till ny prövning.  Men om man bortser från allt detta och enbart synar det övergrepp som mitt barn fått utstå på barnahuset i Göteborg kan man konstatera följande om man går igenom det som står i lagen och i utredarnas handböcker.

Förhöret med dottern har definitivt skadat henne. Ett barn på 4 år skall exempelvis inte tvingas att rita bilder på sin pappas snopp. Förhöret har också gjorts mycket mer ingående än vad omständigheterna krävt.

Ett nytt förhör är med henne är redan inplanerat till i mitten på Juli (exakt datum har jag inte fått). Där skall jag dessutom tvingas att titta på vidrigheterna i ett angränsande rum på en TV skärm. Vilken vettig människa som helst inser väl efter de förhör som hållts att ytterligare förhör inte är absolut nödvändiga. 

Vad jag vet har ingen barnpsykolog varken funnits närvarande eller fått uttala sig om förhöret som hållits.

Åklagaren som jag inte vet om han är specialiserad på dessa typ av fall, (det vill han inte svara på) har inte har närvarat vid förhöret av henne. Inte heller deltagit i någon planering av förhöret. För om så vore fallet borde ju förundersökningsledaren åtminstone ha känt till hans namn på rak arm. Då undrar jag vilka särskilda omständigheter som hindrat honom att utföra sitt jobb?

Från det datum då förundersökning väcktes till det andra förhöret med dottern är inplanerat har det gått två månader och inte två veckor som är den tidsgräns som nämns i handledningen. Två månader får alltså mormor på sig att förbereda barnet för det andra förhöret med sin sjuka indoktrinering.

Förundersökningar som gäller sexualbrott mot barn skall bedrivas skyndsamt och effektivt. Det slås fast bl a av JO 2005/06 s.95. De skall inte ta längre tid än tre månader om inte särskilda skäl föreligger. Då det andra förhöret med mitt barn hålls har det gått 4 månader. Vilka särskilda skäl föreligger i detta fall? JO säger vidare att all tid som är passiv, dvs beror på semestrar, tjänsteresor, personalbrist el dyl är oacceptabel.

Den tekniska utrustningen skall vara av den kvalité att även svaga ljud kan uppfattas. Den exakta ordalydelsen är viktig i förhöret. Alla som läst förhöret med min dotter ser ju att ordet (ohörbart) förekommer i i stort sett varenda mening. Bara detta är skäl nog att förhöret som helhet bör underkännas.

En och samma fråga skall inte ställas mer än en gång står det tydligt i polisens handledningslitteratur. Räkna efter hur många gånger förhörsledaren ställer frågan om "pappas hemlighet" under förhöret. Trots att barnet svarar på frågan så nöjer sig inte förhörsledaren med svaret utan ställer istället om samma fråga gång på gång tills hon får det "rätta" svaret.  Detta ÄR ett rent övergrepp på mitt barn.  

Ni som fortfarande inte förstår varför jag nu är heligt förbannad kan ju toppa med den muntliga förberedelsen i det nya vårdnadsmålet som jag väckt hos tingsrätten i Varberg. Där fiskal Hanna Westgård tar ifrån mig umgängesrätten med mitt barn av "skyddshänsyn". Detta enbart på uppgifterna som förelåg vid detta tillfälle. Att jag duschat och delat dubbelsäng med min 4 åring.

I tre och ett halvt år har man vägrat att lyssna på mig. Man har vägrat att lyssna på mitt barn som uppgett både för mig, socialtjänsten, er läsare på min blogg (via inspelat samtal) och nu polisen att hon önskar att få vara mer hos pappa.

Istället har man med en flagrant avsaknad av barnperspektivet lämnat henne i händerna på hennes mor och mormor som ständigt blir betrodda, oavsett hur många gånger dom avslöjas som lögnare.

Att jag inte fått vetskap eller kallelse till förhöret med min dotter berodde på att jag inte vid den tidpunkten var delgiven misstanke om brott. Och det blir ju bekvämt för då får dom ju chansen att utsätta henne för detta äckliga förhör ifred.

Att förhöra barn ställer stora krav på förhörsledaren. Tidigare fanns en bestämmelse i FUK (förundersöknings kunggörelsen) om att den som förhör barn ska ha en särskild fallenhet för uppgiften, men detta kriterium har tagits bort från lagtexten. Trots att lagstiftaren uppmärksammat det faktum att förhör med barn markant skiljer sig från förhör med vuxna, beskrivs det inte närmare vilken kompetens som krävs för uppgiften. Det framstår dock som klart att det inte rör sig om kunskaper och erfarenheter som kan införskaffas genom några veckors fortbildningskurs.
Maria Brage har specialutbildning från polishögskolan för denna typ av arbete och hon är dessutom "godkänd" av Barnhuset, vilket innebär att hon klarat något prov får man anta. Om jag minns rätt var det Monica Dahlström Lannes som ansvarade för att starta upp denna specialutbildning på polishögskolan. Hennes handbok används vad jag förstår fortfarande. Borde inte detta säga något?

Den 20 november År 1990 ratificerade Sverige FN:s konvention  om barnets rättigheter, i dagligt tal barnkonventionen. Till höger ses Göran Persson då han högtidligt lovar att följa denna konvention. Jävla hycklare! I barnkonventionen sägs att barnets bästa skall komma i första rummet vid alla åtgärder som rör barn (art. 3). I konventionen avses med barn varje människa under 18 år (art. 1). Sverige har i och med ratificerandet av konventionen åtagit sig att vidta alla lämpliga lagstiftnings-, utbildnings-, administrativa och sociala åtgärder för att skydda barn mot alla former av fysiskt eller psykiskt våld, däribland misshandel (art. 19).
Dessutom har Sverige, och övriga konventionsstater, åtagit sig att skydda barnet mot alla former av sexuellt utnyttjande och sexuella övergrepp. För detta ändamål skall staterna vidta alla lämpliga åtgärder för att förhindra att barn förmås eller tvingas att delta i en olaglig sexuell handling (art. 34). Viktigt i förevarande sammanhang är också att barnets rätt att komma till tals är absolut. Barnet har rätt att komma till tals i alla frågor som rör honom eller henne. Barnets åsikter skall beaktas i förhållande till barnets mognad och ålder (art. 12). 

Ingenstans i barnkonventionen kan jag hitta någon paragraf om att lagarna skall gälla olika för kvinnor och män. Ändå sker denna diskriminering idag för öppen ridå i Sverige. 95% av alla som fälls för brottet sexövergrepp mot barn är män.
Ändå vet alla som är minsta insatta i ämnet att 95% av förövarna inte är män. De som följt denna blogg vet också att alla de undersökningar som gjorts gällande biologiska fäder och sexövergrepp talar om siffror på någon promille. I den senaste udersökningen som gjordes i Finland och bygger på 7500 anonyma enkätsvar från 9 klassare så säger 0,1% av barnen att deras biologiska pappa på något sätt förgripit sig på dom.
Barnkonvention med dess ordalydelse "för barnets bästa" används i Sverige som ett redskap att skilja barn och fäder med våld, och då fäderna inte ger sig frivilligt så riskerar dom att dömas oskyldigt till långa fängelsestraff. 

Läs gärna Tomas Qvicks advokat, Thomas Olssons artikel i advokatssamfundets tidskrift "advokaten": Vem skall förlika sig med att bli oskyldigt dömd? För er som fortfarande lever i villfarelsen att detta sker ytterst sällan rekommenderar jag också ett besök på bloggen Falskt anklagad. Målet med denna blogg är att lämna mitt fall i händerna på den enda domstol där jag tycks ha en chans att få upprättelse, folkets. Och om jag på samma gång kan öppna ögonen på några fler så är det en framgång för barnens rättigheter inte minst. 

En person som Liza Marklund utses som svensk representant för UNICEF. Man undrar lite stillsamt medan man misstroget skakar på huvudet varför inte detta väcker mer debatt? En kvinna som samvetslöst ljuger och skadar barn för egen vinnings skull, kunde vi verkligen inte hitta någon bättre? Och varför reagerar människor inte kraftfullare när det blir pinsamt tydligt att våra makthavare och medier vägrar att berätta sanningen?

En dag inom kort kommer allt jag har skrivit här bevisas vara sant. Den dagen kommer folk att ställa sig frågan, hur kunde detta få ske mitt framför våra ögon? Men jag fruktar att det kommer att vara för sent för mitt barn då. Misshandel och övergrepp kastar skuggor som är livslånga. 

Snälla kan ingen hjälpa mitt barn? Detta är outhärdligt.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,




Kommentarer

  • Mikael Karlsson säger:

    Sven Melande är Världsbäst... Kolla lilltjejen.. som hon i sina ögon idiotförklarar Farbror melander...



    Jag har inte hunnit läsa texten men kommer säkerligen att återkomma med svar på skrivelsen...

    2009-06-15 | 20:35:08
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Mikael Karlsson säger:

    http://www.youtube.com/watch?v=zW3AHNXL4XQ&feature=related

    2009-06-15 | 20:39:23
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Carl D säger:

    Det spelar ingen roll om du får barnpsykologer med på förhöret. Barnhuset har bara psykologer som vet hur man gräver fram "sanningen". Det finns en tråd på Flashback om Barnhuset (tyvärr inte så lång) med mer info.

    2009-06-15 | 20:46:24
  • Mikael Karlsson säger:

    Ja men Flachback.. asså... Barnahus är för tidigt att sätta sin åsikt om enligt mig... Fortfarande på PROV. Och barnen slipper och flänga runder... Skillnad på Barnpsykologer där emellan och BUP är det nog inte större skillnad på... "Har dock en restrektiv uppfattning om BUP och inget större förtroende personligen".

    2009-06-15 | 20:54:09
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • jakobsson/anette jacobsson säger:

    Postat av: Monica

    Det tråkiga i kråksången är att vissa män faktiskt är skyldiga.

    Det får vi heller inte glömma, Jocke.

    Och de ska verkligen sättas åt.

    Det måste framför allt ni pappor se till.





    Monica, jag tar med ditt inlägg hit.



    Jag är helt säker att av dem som skriver här är det allra största flertalet lika fulla med avsky för dem som begår övergrepp på barn som andra i vårt samhälle.

    Men här är det frågorna om strukturell pappa diskriminering och oskyldigt anklagade/dömda som diskuteras och jag tror inte att vi som är berörda och drabbade av rättsrötan orkar att ta oss an ytterligare en fråga. Jag tror att varken kvinnor eller män i denna häxkittel har ork att bekämpa brottslingar när de kämpar mot ett samhälle som förgör dem och deras barns liv.

    Du är en så klok och inkännande kvinna så om jag jämför med att begära av Osama att han skall se till att de män av utlänsk härkomst som slår skall sluta med det för att han själv ska bli trodd, så förstår du nog.



    Det är faktiskt så att här har vi ett rättsväsende som löper amok, det angriper oskyldiga, utsätter dem de skall skydda, ignorerar skyldiga när vad som skulle behövas är att förfina systemet och förbättra metoderna så att man kan lagföra verkliga förövare, till gagn för alla.



    Rättsväsendet kan liknas med samhällskroppens imunförsvar. Imunförsvaret som skall skydda kroppen mot skadliga organismer men kan ibland vända sig mot den egna kroppen, imunförsvaret börjat löpa amok och angriper de egna organen som förgörs och missar de samtidigt de skadliga bakterierna.

    2009-06-15 | 21:01:57
  • Rospiggen säger:

    Eftersom Ranias fall är så uppmärksammat som det är, att folk hör av sig till olika ställen för att försöka hjälpa och påverka kan bara göra att jag hoppas att det hjälper, att någons ord till någon av dessa människor, som sitter med hennes öde i sina händer, faktiskt gör att de lyssnar till slut och börjar granska där det faktiskt ska granskas.



    Jag måste hoppas och tro att det är så för motsatsen gör mig mörkrädd och vettskrämd!

    2009-06-15 | 21:05:23
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • Cuben säger:

    Det här var ett av de bästa du någonsin skrivit! Hoppas att så många som möjligt läser det som du nu redogör för.



    Vi är många som lider med din dotter och dig.



    Cuben

    2009-06-15 | 21:05:42
  • L.P säger:

    Ranias lilla värld!



    Det som Rania tvingats genomgå av mamma,mormor,polis,sociala och domstol är ett enda långt,tragiskt övergrepp,som troligtvis kommer att sarga Rania långt in i själen,än mer om detta övergrepp tillåts få fortsätta i absurdum!



    Hur länge kommer Rania att tvingas bära med sig minnena efter detta?



    Vad känner Rania,och hur uppfattar hon omvärlden?



    Dessa människor som har blandats in i Ranias värld av mamman,och mormorn,har nu agerat så kraftigt att Rainas värld är sig inte lik längre,utan istället har hela Ranias värld rasat ihop och fördunklats och blivit till en värld,som inget barn ska behöva befinna sig i!



    Troligtvis så befinner Rania sig idag,i en värld,där hon känner sig väldigt rädd,osäker,liten och sårbar,samtidigt som hon utsätts för en mamma och mormor som manipulerar henne allt vad de kan psykiskt,och till och med fysiskt.



    Med stor sannolikhet så frågor hon sig också "var är min pappa"?



    "Varför kommer han inte och hämtar mig?"



    Att plåga en 4-årigt barn så här är fruktansvärt,men ändå ser inte de ansvariga de allvarliga konsekvenserna deras agerande medför för Rania och även hennes far!



    Hade det funnits en domstol som ser till barns bästa,så hade domstolen slagit fast i ett redan tidigt skede att mamman saboterar umgänget allt hon kan,och därmed skall barnets vårdnad och boende flyttas över till fadern!



    Med umgängesrätt för mamman,förutsatt att mamman klarar av att sköta ett umgänge utifrån Ranias bästa!



    L.P



    www.pappa-barn.se







    2009-06-15 | 21:06:40
  • valens säger:

    Vet ej om det stämmer med Uddevalla.



    Här kommer den rätta adressen till...



    ---Utvecklingscentrum Malmö som ansvarar för...

    (...)

    ...Vidare ansvarar UC Malmö för polismål och mål som gäller brott av anställda inom åklagarväsendet. Därtill kommer klagomålsärenden mot åklagare.

    ( http://www.aklagare.se/Sok-aklagare/Utvecklingscentrum/Utvecklingscentrum-Malmo/ )



    Glöm inte att allt måste vara saklig!

    Rekommenderas starkt: "Förunder§ökning i brottmål" av Stig Danielsson

    2009-06-15 | 21:10:45
    Bloggadress: http://visa.respeqt.nu
  • Rospiggen säger:

    L.P!



    Jag parkerar under din kommentar, jag håller med dig fullständigt!

    2009-06-15 | 21:23:13
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • daddy säger:

    Vill gärna påminna de som läst ovanstående om anmälningsskyldigheten som vi faktiskt har i Sverige.



    Socialtjänsten i landets kommuner har ett övergripande ansvar för barns hälsa och psykosociala utveckling. När den äventyras ska du göra en anmälan till socialnämnden enligt 14:e kapitlet, 1:a paragrafen i socialtjänstlagen.

    Socialtjänstlagen kapitel 14, paragraf 1

    "Var och en som får kännedom om något som kan innebära att socialnämnden behöver ingripa till ett barns skydd bör anmäla detta till nämnden."

    Denna text är en rekommendation till allmänheten, det vill säga att du som bekant, granne eller släkting förväntas ta ditt ansvar för de barn som du ser far illa.

    2009-06-15 | 21:45:53
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • L.P säger:

    Barnets rätt till sin värld.



    Ett barn har rätt till sin egen värld,och det är där föräldrarnas uppgift kommer in,dvs skydda barnet och ge barnet den kärlek,trygghet och omsorg som barnet så innerligt behöver och suktar efter!



    Men många mammor inser inte att dessa kriterier står fast även när föräldrarna skiljs åt!



    Det är då barnet ges dubbla "plattformar" i form av dubbla boende,och många barn som lever med separerade föräldrar,upplever detta som positivt för dem,då de ges möjlighet till en mer omväxlande miljö.



    Och fakta kvarstår att barn mår bäst av att ha en mycket god tillgång till båda sina föräldrar,var boendet sker kommer ofta långt ner på ett barns egen lista!



    Och det är föräldrarnas uppgift att tillgodose umgänge utifrån barnets bästa,men många föräldrar(oftast mammor) vägrar barnet dess rättigheter till ett umgänge med andra föräldern(oftast fadern).



    När en förälder(oftast en mamma) visar upp denna extrema brist på att kunna/vilja ge barnet ett tillfredställande umgänge med umgängesföräldern (oftast en pappa),så är det där sociala och domstolarna i Sverige skall fungera som en slags skyddsnät för dessa barn och föräldrar,men tyvärr brister dessa myndigheter så svårt idag att barn och föräldrars band till varandra sargas svårt,resultatet är att det medför svåra livsöden som är mycket tragiska,både för barn och vuxna!



    //L.P



    www.pappa-barn.se





    2009-06-15 | 21:54:49
  • Leroy säger:

    Alla som känner till dig och historien om Rania kan lämna in en orosanmälan till Kungsbacka kommun eller den kommun där Rania och modern nu är skrivna.



    Så klart även anonymt och kommuner måste agera, så här får inte barn behandlas, jag hoppas de du har i din omgivning kan se till så att din dotters möjligheter bevakas först och främst. Myndigheternas tjänstemän agerar för de måste inse de fel man gjort, rätta till omgående genom att sätta ner foten, se till så att verkligheten hinner ikapp den som påstår de måste våga ifrågasätta. Omedelbums utreda och verkställa.



    Inte bidra till fördröjande.



    De måste sluta riskera Ranias, din och din övriga familjs framtida hälsa och möjligheter.



    De måste visa att dom har beslutsamhet och skyndsamt agerar.



    Så klart borde denna sak omgående utredas av Åklagarämbetet eller Socialstyrelsen. J.O eller J.K.



    Hallå var är media nu?



    Leroy



    2009-06-15 | 22:25:51
  • daddy säger:

    Förtydligande.

    Mitt barn Rania Ramstedt är skrivet i Kungsbacka kommun.

    2009-06-15 | 22:44:33
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Leroy säger:

    Blev faktiskt posittivt överraskad av den nya artikelserien

    som A-Bladet börjat skriva efter 153-Bloggen.



    Man verkar ha förstått en del synpunkter som skrevs.



    Titta på :



    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5378997.ab



    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5378998.ab



    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5381347.ab



    Man kan ju e-posta [email protected] eller

    [email protected] och fråga om de inte vill belysa

    hur det är eftersom det här Daddy verkar vara som det

    Joacim Svensson råkade ut för.



    Här kan dom ju intervjua en hel del om hur det gått till.

    Bistå med att lyfta och rätta till ev. rättsövergrepp likt man gjorde

    på 153 bloggen. Intervjua både Polis och lagstiftare och ministrar.



    Det är väl det som journalister skall göra likt man gjorde i Götet i fallet Sabre till slut. - De journalisterna/tidningen vill säkert annars göra något.



    Leroy

    2009-06-15 | 23:05:44
  • PAPI säger:

    Hej Daddy,



    Önskar jag kunde hjälpa dig att få fram sanningen men vet inte riktigt hur, vart själv anklagade för misshandel av mitt barn i samband med en vårdnadstvist.



    Från början var polisen (man) och åklagaren (kvinna) övertygade om min skuld (vanligt i början på en utredning enligt polisen då man bara lyssnar på den som anmäler) men efter ett tag vart polisen övertygad om motsatsen (inte heller ovanligt enligt polisen då man lyssnar på den som blir anmäld) och åklagaren fick till slut ge upp och lägga ner förundersökningen.



    Mammans berättelse föll ihop punkt efter punkt med hjälp av i första hand mina dagboksanteckningar/inspelningar som sen stärktes med vittnen och mammans allt mer underliga beteende.



    Trots att förundersökningen lades ned så lämnade det hela mig med en känsla av att jag hade haft tur, att vara oskyldig räckte inte, inte när det gäller barnmisshandel och liknade. Då byts "Utom allt rimligt tvivel" till du MÅSTE bevisa din oskuld. Hade jag inte haft mina dagboksanteckningar/inspelningar så hade jag kanske suttit i fängelse nu! Om jag inte hade haft en polis som var beredd att omvärdera situationen så hade jag kanske suttit i fängelse nu, för åklagaren var helt klart övertygad om min skuld efter första förhöret med mamman.



    Så stå på dig, kräv att dom lyssnar på dig och tittar på ALLT ditt bevismaterial. Jag fick känslan av att det bara hände något när jag ringde polisen (ca 1 gång i veckan).



    Lycka till!

    2009-06-15 | 23:29:28
  • Robert säger:

    Hej Daddy.



    Jag skulle kunna hjälpa dig och ditt barn men först måste du lova att ta bort den där reklam-bannern för RFSU, ok?



    Jag bistår dig gärna i rätten, ideellt.



    Personligen har jag ca elva års personlig erfarenhet av rättsväsendet, i egenskap av olika roller.



    Sedan våren 2002 har jag erfarenhet av vårdnadstvister.



    Jag företräder en förening med föräldrar, som är utsatta för umgängessabotage, eller i dess värsta form PAS - Parental Alienation Syndrome, fast det begreppet känner du förmodligen redan till.



    Föreningens sida (www.barntjuv.tk) är under uppbyggnad.



    Kanske kan vi samarbeta på något sätt, för ett bättre, jämlikare (i ordets sanna bemärkelse) Sverige?



    :O)



    Hör gärna av dig!



    /

    Robert

    2009-06-16 | 03:00:56
    Bloggadress: http://www.barntjuv.tk
  • Mikael Karlsson säger:

    Varför ska han ta bort bannern för RFSU?!? OCh vad skulle det ha att göra med att du skulle hjälpa honom eller inte?!?



    Verkar ju helsnurrigt reonemang.. "Gör som vi säger eller får du ingen hjälp"

    2009-06-16 | 10:35:17
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Stefan W säger:

    Robert...



    Tog en titt på Er sida "Barntjuv" och vill bara flika in att ni bör titta på färgvalet av texten.

    Bitvis var det lite svårt att läsa och det stack i ögonen, i synnerhet när man försökte läsa den röda texten.

    Rent generellt bör man försöka hålla sig till EN stil / EN färg... ser mer seriöst ut.

    Lika bra är en bild/illustration som knyter an till texten, den "lättar upp" sidan.



    Ta detta inte som kritik, utan mer som lite positiv feedback... bra kan bli bättre.

    Alla webbsidor som belyser problemen i vårdnatstvister är positivt...

    2009-06-16 | 13:25:44
  • KLARTEXTEN! säger:

    Detta är verkligen horribelt! Inkompetenta poliser och åklagare! Vore något för Uppdrag granskning eller Kalla Fakta!



    Det är viktigt att ha en bra advokat i dessa sammanhang! Det känns som att han borde säga allt det du själv tvingas säga! Och han borde säga det i TV! Du gör ett fantastiskt jobb! Jag mår verkligen illa av detta!

    2009-06-16 | 14:12:46
    Bloggadress: http://klartexten.blogspot.com/

Kommentera inlägget här: