daddys

Beware the fury of a patient man

Varför skall jag bidra till det här samhället?

Kategori: Barn

barn och<br><br> familjejouren

Barn och
familjejouren

HVB verksamhet sedan 1989
jour, utredning och behandling av barn och
ungdomar mellan 0-20 år


Experter kallar dom sig. Svänger sig med fina titlar som leg.psykolog, leg.psykoterapeut och barnpsykiater. Metoderna som används kallar dom för objektrelationsteori, modern utvecklingspsykologi, anknytningsteori, affektteori och hjärnforskning. Finns det någon vanlig människa som begriper ett ord om vad det där egentligen rör sig om? Det är inte meningen heller. Den reklam som dessa experter gör på sin hemsida vänder sig inte till oss föräldrar. Den vänder sig till socionomer som genom allehanda kurser och föreläsningar får lära sig vad detta betyder.

Men vad händer den dagen då verksamheterna granskas närmare? Jo då kryper helt andra sanningar fram. Den verksamhet som döljer sig bakom alla dessa fina ord är inte alls särskilt vacker. barn och familjejouren är bara ett av alla tortyrinstitut som min dotter riskerar att hamna på efter att hon tvångsomhändertagits från sin "incestuösa" pappa.
Som hon konstigt nog älskat över allt annat sedan hon föddes. Och vad får hon då för behandling för att bota denna kärlek? jo det kan man läsa bl a  i två artiklar i Svenska dagbladet. Som är den dagstidning som har dom klokaste och mest djuplodande artiklarna av alla sina konkurrenter. I deras artiklar kan man bl a läsa angående det nämnda hemmet:
Ett så kallat HVB-hem i Stockholmstrakten har polisanmälts misstänkt för sexuella övergrepp. Ändå fortsätter hemmet att ta emot barn i kris. Varken hemmet, kommunen eller länsstyrelsen känner till att det finns en polisanmälan trots att den gjordes i mars.
HBT hem
Så resultatet av socialtjänstens syn på "barnets bästa" i just mitt fall är alltså att man anklagar en oskyldig och kärleksfull far som gladeligen hade offrat sitt liv för att skydda sin dotter för övergrepp, varpå barnet riskerar att hamna på ett av alla dessa lönsamma vårdhem där riskerna för att hon utsätts för övergrepp ökar tiofaldigt. Då kanske det går att få ett hum om hur jag mår just nu.

Jag har fått tag i ett protokoll från ett möte på familj och individomsorgen i den kommun som har anmält mig för påstådda brott. Exakt vad dessa brott skulle bestå i vet jag inte eftersom man har sekretessbelagt detta och därmed hindrar mig från att få se vad dom har utsatt min dotter för. Men att det baserar sig på något som min dotter har sagt har jag lyckats luska ut.
Det vänder sig i magen på mig när jag tänker på vad dessa kreatur har utsatt mitt barn för. Ni som lyssnat på inspelningen som jag tidigare postat ut på min blogg under rubriken "daddy anklagad för sexövergrepp" inser ju att min dotter och jag älskar varandra, nu har dom alltså lyckats få henne att anklaga mig för saker som aldrig hänt. Detta är inget annat än ren grymhet mot barn. Ni kan säkert räkna ut vad jag hyser för tankar om dessa människor utan att jag behöver skriva ut dom i klartext. Det har jag blivit varnad för. Jag trodde inte att dom kunde göra mer mot mig än dom redan gjort, men det kan dom tydligen. Det finns inga gränser för vad dessa människor kan göra tydligen.

I protokollet för detta möte framgår att i stort sett samtliga socialsekreterare som har varit inblandade i mitt fall var närvarande.  När man sedan bläddrar fram till sidan 5 kan man läsa att dom bjudit in två av dessa barnbehandlingsexperter för att informera om deras behandlingsmetoder.

Anker Defriis, specialistläkare inom barn- och ungdomspsykiatri, VD och grundare för Sisyphos, samt Bengt Gustavsson, specialistläkare inom barn- och ungdoms-psykiatri och vårdchef, informerar om verksamheten vid Sisyphos. Står bl a att läsa. Har dessa experter varit inblandade i förhören med min 4 åring? jag vet inte. har inte rätt att få veta det heller. jag är ju visserligen hennes pappa, men vårdnaden har dom redan lyckats ta ifrån mig, därmed också rätten till information.
sisyphos
Det tog inte mig speciellt lång tid att hitta information om dessa experters syn på behandling av barn heller. Ni kan ju själva läsa här. Enligt företaget Sisyphos egen hemsida så har man visionen: att minimera antalet tidigt störda barn i Sverige som inte får adekvat vård.
Detta anser man tydligen att man bäst uppnår genom att misshandla barn. B la Tvinga ner dom på golvet och vrida om deras armar. Socialstyrelsen som riktar skarp kritik mot deras behandlingshem tycks inte vara enig om detta. Men familj och individomsorgen i min dotters kommun tycks i alla fall anse deras metoder vara tillräckligt intressanta för att bjuda in dessa "experter" för att informera och föreläsa för både kontorets socionomer och deras verksamhetschefer. Är det någon som håller med mig om att någonting gått ordentligt snett i synen på det s k "barnperspektivet" som våra politiker talar sig så varma för?

Jag är en mycket fredlig människa som aldrig någonsin brukat våld mot någon annan levande varelse någonsin. Jag har känt tillit mot våra myndigheter och alltid försökt att vara en god medborgare genom att bidra till samhället genom att arbeta, betala till vår gemensamma kassa och hjälpa dom som har det svårt på olika sätt. Jag skänkte bl a 1000 kronor till munkarna i Burma då dom utsattes för juntans brutala övergrepp trots min egen knapra kassa. Jag har alltid köpt tidningen faktum då jag råkat på en hemlös, även om det kostat mig mina sista slantar.
Sweden
Jag har gjort min militärtjänst på en spaningspluton på ett jägarregemente. Jag har alltså under hela mitt liv varit beredd att offra mitt liv för att försvara vårt land och dess innevånare. Men nu är den tilliten förstörd för alltid. Varför skall jag bidra till ett samhälle som behandlar mig och mitt barn på det här sättet? Varför skall jag jobba och betala skatt för att bekosta misshandeln av mig och mitt barn?
varför skulle jag vara villig att riskera mitt liv för att försvara ett land som plågat och torterat mig i flera år?

Ett land som lägger miljarder på en genomkorrumperad myndighet som gömmer bevis, som stjäl barn från fullständigt utmärkta föräldrar och placerar dom på instutioner där dom misshandlas och utsätts för grymma övergrepp. Som ljuger och mörkar sanningen för oss medborgare.


kan någon svara mig på det? 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

  • Tommy Jonsson säger:

    Nej Daddy det är nog ingen som vill eller kan svara på den frågan.

    Protokollet du talar om har du troligtvis rätt att få se. Du kan överklaga till Länsrätten.

    Den misshandel Ranja nu utsätts för bara genom att inte få träffa sin biologiska far är ofattbar. Det ska ju ändå vara fråga om bildade människor.

    Jag lider med Ranja och dig Daddy och alla andra barn och föräldrar som behandlas illa av samhället-

    2009-05-21 | 08:54:15
  • Adam Weisshaupt säger:

    Daddy;

    Du frågar varför du ska bidra till detta samhället och mitt svar på det är att det gör du genom din energi och fokusering för barnens bästa.

    Vi måste bli fler och fler och vi måste börja protestera högre, vi måste organisera Oss, vi måste påverka politiskt, vi måste...

    Vi får aldrig svika barnen helt enkelt...

    2009-05-21 | 10:03:15
  • Tommy Jonsson säger:

    Adam du har helt rätt och Daddy gör det på ett formidabelt bra sätt.

    2009-05-21 | 10:53:08
  • Mikael Karlsson säger:

    När det kommer till HVB hem eller andra instanser, är jag livrädd för de privata företagen som arbetar med detta i syfta att göra vinst. Det innebär att alla de som arbetar i den privata sektorn omkring barn och barns relationer eller psykiska hälsa är livsfarliga för sammhället i allmänt.



    Detta inlägg är ett av de bästa på senaste tiden. Och jag hoppas att vi alla kan födjupa oss i dessa frågor lite mer.



    Dock undrar jag om inte anknytningsteorin är lika med anknytnings utredning vilket görs på Bup. Detta görs då med båda föräldrarna "var för sig". Det innebär att man utvärderar barnets bemötande av förälder och förälderns bemötande av barnet. *Det skulle kunna göras till en standard utredning när man inleder en tvist och skall utredas av tex soc. "Min personliga uppfattning då" .



    Det avr ett tag sedan jag betalade skatt till Svenska staten, och det lär nog dröjja innan jag gör det igen. Just beroende på det du säger Daddy, De sviker oss föräldrar nåt så förbannat.



    2009-05-21 | 12:35:08
    Bloggadress: http://vardnads-umgangeslagar.se
  • Tommy Jonsson säger:

    Anknytningsreorin och en anknytningsutredning kan också vara ett ytterligare ett sätt att tjäna pengar och se till att barnet och fadern inte ens får möjlighet att anknyta till varandra.



    Sedan blir modern ensam utredd och fråntagen barnet och fadern får inte ens reda på detta.

    2009-05-21 | 13:50:58
  • Anonym säger:

    Ni får inte missa denna på youtube page" rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=kGLp0wYgd6E&feature=channelpage



    Den är från en father´s rights trailer, måste se, kort och konsist sätts bilder på hur det ser ut för många män i Sverige. Hur det ser ut för barnen vet vi ju redan:-(

    2009-05-21 | 20:50:34
  • Roback säger:

    Svaret på frågan Daddy är att Du skall fortsätta bidra till och verka i det här samhället. Jag förstår att du sitter i skiten just nu och att det känns jävligt jobbigt. Kan för egen del inte föreställa mig hur det skulle kunna vara att bli anklagad för det du blivit anklagad för. Men, och det är ett viktigt men(!) det finns ett antal frikännanden och avskrivna ärenden i "din" typ av fall. Kan inte gå in på detaljer men vet att farsor "vinner" då och då. Ett tips är att du skiter i att kartlägga "motståndarsidan" och i stället kartlägger de fall där faktiskt "gubben" "vunnit" (hatar den typen av retorik, "vinna", "förlora", jag vill också att gubbar och kärringar skall kunna dela, men hoppas du förstår)



    Ta kontakt med dem, de finns där ute också.



    Utnyttja de positiva erfarenheterna som jag vet finns i din närhet!!!



    För att citera Lars von Trier i Riket "ta det goda med det onda" ... Och tänk på Queens "Dont you missfire"



    Sorry det blev långt, nu går jag och lägger mig, go natt!

    2009-05-22 | 00:47:30
  • justidag säger:

    Jag lider när jag läser men vi vet ju att vi är ju inte ensamma.

    När ska jämlikheten inför soc o rättsväsendet komma ikapp o varför gör det inte det? Vem bromsar? Jag har jobbat med utsatta barn o ungdomar en massa år o har ett rykte om mig att va duktig med barn, men vad hjälper det.



    Soc förvaltning vågar tydligen inte gå emot en mamma , verkar vara ett lika laddat ämne som invandring o dessa problem.



    Är bara så tragiskt, vi vuxna vi klarar oss men det är barnen som får bära konsekvenserna av soc o rättsväsendets flathet.



    Låter patetiskt, men kämpa på, jag orkar inte längre.

    2009-05-22 | 01:57:05
    Bloggadress: http://justidag-pappa.blogspot.com
  • L.P säger:

    Oroväckande att sociala bjuder in Sisyphos och verkar beredda att samarbeta med dessa,trots att de redan erhållit stark kritik.



    Vad är de socialas ansvar egentligen?



    Sisyphos visar ju att de inte följer lagen,och detta vet redan dessa socialhandläggare,så de3t bör lägga påtagligt ansvar på dem.



    Annars får väl nån visa dem deras ev.bristande syn på ansvarstagande.



    L.P



    www.pappa-barn.se



    För barns lika rättigheter till båda sina föräldrar



    2009-05-23 | 01:37:36
  • Anonym kvinna säger:

    Anmäl omedelbart till länsrätten en överklagan mot att hon omhändertagits. Kolla om eventuellt hennes farmor och farfar öven kan överklaga, eller om det bara är föräldrar. Kolla med nmkr.org om de kan hjälpa dig. Om det överklagas till länsrätten, så måste de se över argumenten till att om hon omhändertagits. Tänk om det är någon man som mamman till dottern känner, som har gjort något mot henne egentligen? Eller ingen alls? Barn har rätt till sina bägge föräldrar. Dottern kanske bara upprepat vad något annat barn sagt på dagis/skola, eller något hon sett på tv, eller något hon hört på bussen eller i matvaruaffären. Sök på Daniel Sigström på internet.

    2009-05-28 | 16:28:43
  • daddy säger:

    Hej



    Min dotter har inte omhändertagits. Utan vad som skett är att modern bryter mot domen från tingsrätten från April ifjol och i strid mot den vägrar att låta mig ha någon kontakt med min dotter.



    Socialtjänsten stödjer henne i detta och är dom som har anmält mig för sexuellt utnyttjande.



    Men det finns ingen lag som säger att en förälder är skyldig att följa en dom från tingsrätten. Alltså riskerar hon ingenting utan kan helt lugnt fortsätta att sabotera domen i all evighet tydligen.



    Det jag kan göra är att lämna in en ansökan om att domen skall verkställas, dessa ansökningar skall behandlas skyndsamt står det i lagen, men det behöver dom inte heller. Den obstruerande föräldern har tusen sätt att förhala det på, och tingsrätten visar förståelse för vartenda ett av dom.



    Jag skall söka på namnet du gav mig.

    Tack för stödet.

    2009-05-28 | 17:30:24
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Anonym säger:

    Som en av dom som suttit i klorna på Anker Defriis och utsatt min egen far för de falska anklagelser du går igenom vet jag att det inte är första gången Anker förekommer i dessa sammanhang...

    2010-01-27 | 16:22:38
  • Elvira Madigan säger:

    Hmm Och varför är då Ankers son anklagad för våldtäkt och klarade sig? Varför får Ankers egen son jobba kvar på behandlingshemmet trots övergrepp mot barn??

    2010-05-19 | 00:17:10

Kommentera inlägget här: