daddys

Beware the fury of a patient man

69 dagar 7 timmar och 41 minuter

Kategori: Pappa

Så länge sedan är det nu sedan jag såg eller hörde något av min älskade dotter. Om jag nu fortfarande räknas som hennes far vill säga. Jag kan ärligen säga att jag faktiskt inte vet längre. Jag har blivit fråntagen alla rättigheter att träffa henne, att få vara med och fatta beslut gällande hennes framtid och uppfostran. Jag får inte besöka henne på dagis, inte heller får jag någon information om hur det går för henne där.

Om hon blir sjuk eller skadad får jag inte veta det, och om jag på något vis ändå skulle få det så har jag ändå ingen rätt att få någon information om hennes hälsotillstånd eller vara med och fatta beslut rörande hennes vård. Jag får inte besöka henne på sjukhuset eller ens veta om hon är där om jag frågar. Jag får inte delta på kvartssamtal i skolan, Inte följa henne dit på hennes första skoldag. Kort sagt så har jag inga rättigheter alls vad gäller mitt barn, inte heller har mitt barn några rättigheter kvar till mig som förälder trots alla fina ord i barnkonventionen och föräldrabalken. Skyldigheterna har jag däremot kvar. Idag dras pengarna till hennes mor som vanligt från mitt konto. 

Som att stjäla godis från ett barn


Att skilja mig från mitt faderskap var inte alls svårt. Allt som behövdes var att tidigt en morgon innan jag vaknat ta med sig vårt barn och smyga iväg från vårt hem utan vare sig mitt medgivande eller vetskap.
Sedan behövde hon bara se till att hålla oss separerade länge nog med hjälp av ursäkter som "telefonen är trasig" eller helt enkelt göra sig oanträffbar på andra sätt. Det gick ibland månader mellan tillfällena då jag beviljades någon timmes "audiens" hos hennes mor som agerade förkläde. Dock sattes det alltid villkor. Endast i närområdet osv. En promenad med barnvagnen och någon timmes samvaro var allt vi kunde hoppas på någon gång ibland. Jag minns att varje gång jag kom så kom min dotter strålande glad rusandes och kastade sig i min famn. Detta var dock inte populärt och ofta hindrades hon genom att mormor höll henne tillbaka. Jag skulle heller inte kallas pappa utan endast "Jocke". Hela tiden fick jag höra att jag skulle få träffa henne mer längre fram då jag "bevisat" att jag klarade av att ta hand om ett barn. Jag köpte locktonerna trots att jag redan bevisat det sedan flera år tillbaks.

Sanningen blir för svår att ta in


Till slut inser jag ju att  "längre fram" aldrig kommer att inträffa. Man blir liksom mindre och mindre idiot ju längre man kommer i dessa processer. Jag förstod till slut att det var bara ett att göra. Stämma henne för rätten att få vara pappa. Och i samma sekund skrev jag under min och dotterns separation, men det förstod jag inte. Inte då. Jag glömmer aldrig ögonblicket då jag fick det första brevet från moderns advokat Barbro Nelhans i Kungsbacka. Det var den 13 Juli 2006. Jag läste det om och om igen men kunde ändå inte förstå eller snarare ta in vad som stod i det. Det började med en lögn redan i den allra första meningen i det allra första brevet. Det stod: "Modern är positivt inställd till ett umgänge mellan fadern och dottern". Umgänge? Vi hade ju gemensam vådnad. Jag var väl lika mycket förälder som hon?

Sedan fortsatte brevet med att rada upp lögn efter lögn. "Fadern har aldrig deltagit i vården av dottern". "Far och dotter har inte knytit an till varandra". "Allt umgänge har skett på faderns villkor". "Fadern har alltsedan dotterns födsel varit sjuk och har psykiska problem". "Fadern använder alkohol som ångestdämpande medel". "Fadern kan inte se dotterns behov". "Fadern bor i en by där merparten av invånarna är missbrukare och kriminella". För mig betyder orden "Jag älskar dig" precis det. Och jag trodde på henne då hon sa det till mig. Att till slut bli tvungen att erkänna för sig själv att dom orden inte betydde någonting. Att man blivit bedragen och lurad under så lång tid av den människa som stod en närmast av alla. Det blev för mig omöjligt att ta in att detta påstods av den kvinna som endast några månader innan dotterns föddes förlovat sig med mig. Som tittat mig i ögonen och påstått att hon älskade mig. Som skrivit kärleksförklaringar som denna till mig bara helt nyligen. Det är så svårt att ta in att det nästan blir omöjligt.


En frisk människa gör inte så här


Jag har läst böcker om detta, och jag har varit på flera föredrag och jag har talat med experter i ämnet, men ändå brottas jag än idag med att acceptera sanningen. Att en människa som man älskat och litat på kan handla så fruktansvärt illa. 



Men dom som bestämmer då?


Men vad har kvinnorna på socialtjänsten att skylla på? Hur försvarar dom sitt agerande? Hur kan så många av Sveriges domarkår anse att det kan vara ett barns bästa att bli satt under enskild vårdnad av den minst lämpade föräldern? Dessa människor skulle väl inte behandla sina egna barn så? Ändå behandlar dom mitt barn och så många av hennes olycksbröder och systrar så.

En hafsigt gjord utredning där konstigt nog den minst lämpade föräldern oftast rekommenderas i de fall där det döms enskild vårdnad. Där den andre som i mitt fall inte ens får komma till tals. inte får visa den dokumentation den har. Där dom vägrar att ta in synpunkter från människor som kan ge viktig information. En namnteckning på ett papper så är ödet för ett barn beseglat.

Jag kan förstå och acceptera att det tycks finnas störningar i en människas hjärna eller själ eller var den nu sitter, som gör den människan oförmögen att känna skuld. Psykopati och sociopati är ju begrepp som funnits länge. Men dessa "barnens beskyddare"? Poliser som Monica dahlström Lannes. Advokater som Bodström och Borgström. Alla dessa socionomer som trots att det inte kan bli annat än tydligt vad som pågår ändå vägrar att skydda barnen. Hur resonerar dom? Hur rättfärdigar dom sitt handlande inför sig själva? Hur kan dom som ska anses vara friska utan också välutbildade vägra att ta hänsyn till hela bilden och istället, på ett sätt som inte kan vara annat än medvetet, blunda med ena ögat, samtidigt som dom ju inte kan undgå att se de tragiska resultaten av deras ofta felaktiga beslut?

Det är denna fråga jag brottas med mest av allt. En del säger att dom endast är omedvetna. Kanske det finns människor med störningar även bland dessa. Dahlström Lannes, Winberg, Wachtmeister exempelvis som tycks drivas av ett manshat som ju måste ha uppstått på något sätt. Men dom är ju inte dom som dömer. Som fattar besluten. Dom sitter ju inte på våra socialkontor eller i våra domstolar. Det är dessa människor jag grubblar över. Det kan helt enkelt inte enbart vara omedvetenhet då enbart 5 av 100 pappor tilldöms boendet för sina barn. Då 70 av 100 fäder förlorar vårdnaden och rätten att vara förälder. Det strängaste straff som finns i svensk lagstiftning. Oftast helt oskyldiga dessutom.  Samtidigt låter man galningarna i ROKS och Kvinnoföreningarna fortsätta sprida sin ensidiga "information" och öser bara mer och mer pengar över tokjävlarna.

Det kan inte vara omedvetenhet som gör att journalister vägrar att uppmärksamma detta mer. Att politiker vägrar svara på frågor om detta. Hur kan dessa människor sova gott om natten? Är det för att dom slipper se offren för sin feghet?

Idag får dom som kommer hit i alla fall se ett av dom. En flicka som lurats av scharlataner och kvacksalvare att på något sätt påstå saker om en pappa som hon alltid älskat och saknat. En flicka som nu inte fått träffa sin pappa på 69 dagar 8 timmar och 54 minuter. Trots att det finns både en lag en barnkonvention och en tingsrättsdom som garanterar henne den rätten. 

Kommentarer

  • Anna Liffen säger:

    Usch vad hemskt... Ibland blir man fan mörkrädd. Inte för att det hjälper just nu, men din dotter kommer ju att växa upp och ha frågor och den dagen kan ju i alla fall du se henne i ögonen. Det kanske blir svårare för ditt ex.... Fy katten.

    2009-05-30 | 10:36:59
    Bloggadress: http://storminawineglass.blogspot.com
  • Tommy Jonsson säger:

    Den verklighet Rania och nu upplever och som du beskriver så bra Daddy, har min dotter Emelie, 21 år och jag upplevt i över 20 år.

    Det är fråga om en helt medveten och allvarlig form av psykisk och fysisk misshadel av barnet och fadern. Att påstå att detta inte är ett kännt problem av våra myndigheter är en grov lögn.

    Dessa mammor skulle på ett tidigt stadium förlora vårdnaden om barnet då de enbart tillgodoser sina egna egoistiska behov

    2009-05-30 | 10:57:28
  • PAPI säger:

    Ja man kan ju undra hur dom egentligen tänker mänskorna på Soc, Familjerätten, Domare, ...



    Hur tänker dom när dom tar ifrån en förälder vårdnaden? Förstår dom inte att det är som att ta halva barnet, säga att DU har inte rätt till ditt eget barn, du duger inte som förälder! Om det ändå vore för att man var en fara för sitt barn, då skulle det kunna vara motiverat, men oftast så är det med motiveringen att föräldrarna inte kommer överrens. Vad har det med vårdnaden att göra? Om den ena föräldern blockerar viktiga beslut för barnet så finns det bättre sätt att lösa det på än att helt brutalt klippa bort den ena föräldern och då inte nödvändigtvis den som skapar problemen.



    Hur tänker dom när de inte tittar på hur den manipulerande föräldern agerar och varför barnet agerar som det gör. Ett barn vill älska och umgås med BÅDA sina föräldrar, ett barn är otroligt lojalt, ett barn som blir illa behandlat av sin mamma eller pappa pratar inte gärna om det. Om barnet säger något annat så är något väldigt, väldigt fel och då oftast hos den ”snälla” föräldern!





    Nej, det är dags för myndigheterna att öppna ögonen och följa FNs barnkonvention där ett barn har rätt till BÅDA sina föräldrar och den förälder som hindrar detta skall förlora inte vinna på det som det är nu!



    /PAPI

    2009-05-30 | 11:15:28
  • Anonym säger:



    Daddy:

    Det finns tyvärr alldeles för många likheter i Ranias, Sandras eller andra barns och dess föräldrar tragedier...

    En verklighet alldeles för tragisk som jag själv upplever och går igenom!

    Som du själv skriver daddy, sanningen blir för svår att ta in!

    "Man blir liksom mindre och mindre idiot ju längre man kommer i dessa processer."





    Själklart Tommy Jonsson!

    Att påstå att detta inte är ett kännt problem av våra myndigheter är mer än en grov lögn!

    Det är just myndigheterna själva som sätter i gång och i praktik denna helt medvetna och allvarliga formen av psykisk och fysisk misshadel av barnet och fadern!







    Saxat från mina tidigare inlägg om "Att ta ett barn":





    << ... Faktareportaget - Fallet Christina Ekman "Att ta ett barn" fick tittarna att förbanna socialtjänsten.

    Dokumentären väckte starka känslor. Debatten om tvångsomhändertagande av barn tog ny fart då i 1999...

    Men filmen som sändes i Sveriges Television den 27 januari 1999, den är lika aktuell idag.



    Låt oss minnas några uppseendeväckande och grymma samt avgörande detaljer ur reportaget:



    ”Pappa Anders har dykt upp: Han är upprörd och rädd. Det tvekar han inte att trädda fram. Han tänker slåss för Christina och deras son… ”



    ”Psykiatrin och fosterhem, social och polis, hemlös-team och förlossnings läkare – alla har de samverkat om att omhänderta ett barn – och lyckats.”



    ”Tvångsomhändertagandet står fast.

    Då ber Anders socialen om att få umgås mer med sin son. Men myndigheterna tänker inte riskera att Christina skall få tillbaka sitt barn. Inte ensam med pappan!

    Situationen är mycket obehagligt även för socialen.

    Lösningen som socialen väljer: att ge Anders barnet under begränsat tid och på två villkor - han måste bo på ett utredningshem och gå med på att videofilmas för att myndigheterna ska utreda om han är en god far…

    Det andra villkor, är att han skall prova av att hålla Christina borta från barnet.

    Anders accepterar villkoren för att vina socialens förtroende…

    Efter två månaders kontroll hävs tvångsomhändertagandet under förutsättningarna att Anders bor kvar på hemmet i Stockholm…

    Ingen frågar Christina…”





    *





    Den kan avrundas med något som jag i en annan tråd har hänvisat till familjerättssocionomernas riksförening(www.familjerattssocionomernas.se) som har till uppgift bland mycket annat att

    ”utgöra forum för dialog och utbyte av erfarenheter och kunskaper mellan medlemmarna” eller

    "BEFRÄMJA KONTAKTERNA MED ANDRA AKTÖRER INOM DET FAMILJERÄTTSLIGA OMRÅDET, T.EX. DOMSTOLAR, ADVOKATER, BARNPSYKIATRIN”. >>







    Men som jag redan har uppmärksammat, det kanske är på tiden att ordentligt börja gräva och se vad som händer med våra barn och i vems intresse omsätts miljarder i "vårdnadstvist affärren"!







    2009-05-30 | 14:22:25
  • valens säger:

    ...som glömde skriva signaturen

    2009-05-30 | 14:27:43
    Bloggadress: http://respEQt.nu
  • L säger:

    Hoppas att allt kommer att lösa sig för dig, tappa bara inte glöden!

    Är i bland i Kungsbacka och handlar vilket får mig att minnas en skylt som satt uppe framför komunhuset.

    KUNGSBACKA årets barnkomun 2005?/06?

    Har en vän med en bitsk föredetta (som tyvärr även det är en vän till mig) även här var det soc i Kba som var inblandade. Även han riskerade fängelse. Kan bara säga att han hade otrolig tur i det hela.

    Han har tyvärr haft en ganska brokig uppväxt och gjort en hel del dumt som inte direkt ger honom en "bra" karaktärs profil.



    2009-05-30 | 16:07:18
  • Leroy säger:

    Daddy så här får det faktiskt inte gå till!



    Jag hoppas verkligen umgängesfrågan löses å det snaraste.



    Sen kan utredningar om vilja, lämplighet eller förmåga få ta vid.



    Men de skal vara objektiva och ur barenens perspektiv inte utifrån EN förälders vilja eller tanke. Inte utifrån ett agerande av socilatjänsten där man inte vågar markera eller ifrågasätta.



    För sanningarna kommer ikapp förr eller senare.



    Leroy

    2009-05-30 | 20:14:40
  • Leroy säger:

    Även min dotters klocka och datum tickar och man undrar vad som görs?



    Av vem och varför?



    Leroy

    2009-05-30 | 20:16:41
  • Leroy säger:

    Men så klart känner jag igen massor.



    Vem tar ansvar för detta i framtiden?



    Tror nog att din och min dotter hittar hem, men alla de andra?



    Leroy

    2009-05-30 | 20:19:15
  • helsingborg42 säger:

    Daddy,



    jag har varit i din situation och vet hur man känner sig....helt utan hopp, utan framtidstro.

    Du utsätts för den värsta sortens övergrepp, myndighetsövergrepp; och det är svårt att resa sig.

    Ännu värre är din dotter, som av såväl mamman som diverse myndigheter, i princip har fått sin pappa dödsförklarat...finns inte...puts borta..



    Värre svek än så skall man leta länge efter.



    För 7 år sedan var jag i samma sits som du nu är.

    Vägen har varit lång, seg och man har tänkt många tunga tankar.

    Idag, då har jag mina barn växelvis och jag tror jag inom kort tid kan komma att bli boendeförälder.

    Vi skall på förhandling om 1 vecka.



    Vad jag vill säga dig och många fler är att det GÅR att vinna, det går att få kontakt igen.

    Vägen är lång, seg, trist, sorgsam och oerhört påfrestande, men det går.

    Sen känns det som om vinden börjar vända.

    Finns idag många kunniga föräldrar som verkligen sätter sina barn först.

    Innan kunde socialen enkelt tysta dessa föräldrar, men i dagens informationssamhälle är det inte så enkelt.

    Jag hoppas att ditt arbete och engagemang i samarbeta med alla andra engagerande skall resultera i en snarlig återförening med din dotter.

    Kan jag hjälpa då har du min adress, bara hojta till....



    Och håll alla tummerna för mina barn d. 8/6

    2009-05-30 | 21:59:39
    Bloggadress: http://www.foraldra-jouren.se
  • Janne R säger:

    Läser sista inlgget och hoppas för barnens bästa att barnen får vara fortsatt folkbokförda hos sin mor eftersom jag tror att om ändring sker är risken stor att de förlorar en förälder...

    PAS är något som båda könen utför och helsingborg är en som jag tror är fullt kapabel att göra det.

    För hämnd, för att visa makt, helt utan tanke på barnen...

    Ett annat skäl till att jag hoppas på att förändring ej sker är åxå att det i dagens läge är den som har det ekonomsikt bäst som är den som får stå för de största kostnaderna, helt som det ska vara!!

    2009-05-30 | 23:52:04
  • Janne R säger:

    Daddy, det finns idag domar där en förälder fråntas vårdnaden för att de förhindrat umgänge. Hys hopp och kämpa på!!

    Kämpa först för att få ett umgänge fastslaget i dom, följs det inte begär verkställighet. Umgänget ska vara utformat så att det utökas succesivt. Följs det inte begär verkställighet!

    Information ska du kräva att få, boendeföräldern har skyldighet att informera dig. Vill hon inte gör det så att du senare kan visa hennes ovilja. Det finns bra sätt att spela in, mail med mottagarkvitto, m.m

    Kämpa på för din dotters skull, hon behöver två föräldrar. Vil du ha hjälp och stöd? Du har min mail. Med mig kommer en grupp som f.n. hjälper ett antal föräldrar runt om i landet.

    2009-05-31 | 00:00:49
  • daddy säger:

    Hej



    Jag vet att det finns några sådana domar. Jag har beställt dom och vidarebefordrat dom till min advokat. Vad gäller "Helsingborgs fall" så känner jag till det och det är härmed slutdiskuterat på detta forum. Jag har haft denna diskussion med er ordförande Mikael Karlsson och tänker inte upprepa mig en gång till. Era personliga motsättningar med andra pappor får ni lufta på era egna sidor. Denna sida är inte till för detta. En varning sedan portning är det numera som gäller gällande detta. Därmed anser jag att jag gjort detta tydligt nog för att det inte skall kunna missuppfattas.



    Att den som har det ekonomiskt bäst skall stå för dom största kostnaderna är ett konstigt sätt att resonera, dessutom så stämmer det inte med verkligheten som jag och många med mig lever i.



    Man skall dela lika efter en skilsmässa. Båda föräldrarna skall ha lika stora rättigheter som skyldigheter. Barnen skall komma först, och gör så också för de allra flesta. Men idag så drabbas nästan alltid den ene föräldern värst då en tvist uppstår. Oftast pappan, och oftast oförskyllt. Kostnaderna läggs på umgängesföräldern, bidragen till boendeföräldern, och barnbidraget får mamman oavsett. Om man dessutom

    på det adderar kostnaderna för resor för hämtning och lämning läggs även dessa på umgängesföräldern som ju nästan alltid är fadern. Detta i kombination med föräldrar som mår så dåligt av att separeras från sina barn så dom ofta förlorar jobb som dom inte längre orkar att sköta som dom borde, och vänner som inte står ut med deras "ältande" slutar allt som oftast i ekonomisk och social katastrof för den förälder som förlorar vårdnaden och rätten till ett rättvist umgänge. Katastrof för både föräldrar och barn alltså. Det slutar ju dessutom ofta illa även för den som "vinner" i slutändan. Våra vårdnadslagar måste genast reformeras, och denna gång hoppas jag att det finns tillräckligt många kloka riksdagsmän och kvinnor som kritiskt granskar ROKS lobbyarbete innan dom skapar fler huvudlösa idiotlagar som inte gynnar någon. Och definitivt inte jämställdheten.



    jag har begärt verkställighet. Det gjorde jag direkt. Men det finns massor med sätt för den saboterande föräldern att förhala det. Jag har väntat förgäves i 70 dagar nu. Motparten har inte skickat in svaromål i tid, då får mer tid på sig. Medlare utnämns som efter efter ytterligare veckor kommer på att dom måste avsäga sig uppdraget pga jäv. Då måste en ny utses. Som får ett tydligt uppdrag av tingsrätten men som ändå inte förstår vad som står utan lägger ännu mer dyrbar tid på att utföra en massa onödiga uppgifter.



    Han kom t ex hem till mig trots att hans uppdrag endast bestod i att försöka få mamman att förstå att hon måste följa domen från tingsrätten. Vad skulle han då här att göra? Inte heller svarar han på frågan vad han har för meriter för att utföra detta uppdrag utan hänvisar endast till lång erfarenhet, lämnar över ett visitkort med endast ett namn, mobil och en e-mailadress med ett företagsnamn som inte existerar. Printat på en kartongbit.



    Innan han går så häver han dessutom ur sig att 8 av 10 pappor sviker mammorna och barnen. Inte helt överaskande misslyckas han med sin uppgift.



    Ser nu att vi har gått in på dag 71 utan kontakt. På Onsdag skall jag förhöras av polisen, och på Fredag är det muntlig förhandling avseende den stämning om vårdnaden som bl a ligger till grund för polisanmälan, och efter det finns det ju förmodligen inget att söka verställa längre varpå jag fått betala mycket dyr advokattid i onödan.



    Samtidigt som detta sker i fall efter fall tvångsomhändertas alltfler ungdomar pga att dom mår så jävla dåligt att dom spårar ur. Av samma socionomer som tvångsseparerat dom från en av deras livsviktiga föräldrar, alltmedan svenska folket kliar sig i huvudet och funderar på vad som är fel med ungdomarna idag...



    "Du gamla du fria" borde ersättas med "Det gör ont".



    2009-05-31 | 02:01:47
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Mikael Karlsson säger:

    Om jag fattat det rätt, Är du anklagad för nått sexuellt ofredande eller dyligt av dottern... "Jag kan ha fel" Om jag inte heller missminner mig så är du från GBG, Orost trakten... Ska då inte hela det ärendet skötas från Barnahuset i GBG?



    Bara en stillsam undran?!?

    2009-05-31 | 02:18:24
    Bloggadress: http://vardnads-umgangeslagar.se
  • daddy säger:

    Ja anklagelserna gäller någon form av sexbrott, det är allt jag vet eftersom socialtjänsten sekretessbelagt ärendet. Vilket dom ju bekvämt kan göra nu sedan dom tog vårdnaden ifrån mig. Däremot har dom ingen laglig rätt att göra det så som jag tolkar sekretesslagen. Men som alltid när det gäller lagar gäller ju alltid devisen "det beror på..." Kammarättens beslut angående vems tolkning som stämmer skall också prioriteras, men jag väntar fortfarande. Jag kommer i alla fall inte att få del av någon utredning innan jag skall förhöras, så mycket står ju helt klart. Så på onsdag får jag väl reda på vad jag påstås gjort mig skyldig till...



    Jag bor på Tjörn och min dotter i Kungsbackas kommun, alltså har barnhuset i Göteborg inget med vårt fall att göra. Det har iofs inte Stenungsunds kommun heller, ändå sköttes den förra vårdnadsutredningen av dom, och alltså inte ev min hemkommun...av någon anledning.



    Eftersom jag nu inte längre är vårdnadshavare så har Kungsbackas socialtjänst hela ansvaret.

    2009-05-31 | 02:40:54
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Mikael Karlsson säger:

    Bara lite info, Barnahuset är inte beroende på Kommun utan län, Nu kan ju inte jag säga på rak arm vilket län Kungsbacka ligger i. Jag har för mig att GBGs Barnahus har ett stort uppfångsområde.



    I skåne ser det ut så här:

    Jag kan säga så mycket som att det arbetas med ett Barnahus i Helsingborg och ett Barnahus är "vad jag hört" på gång på östra skåne med, Sen finns det ett i Malmötrakten.



    Jag vill också förtydliga så att inga missförstånd görs tala om att Barnahus är något som Socialstyrelsen tillsammans med Polis, Social, sjukvården och psykiatrin arbetar fram gemensamt, Detta för att minska stressen för barnen och för att barnen skall slippa slussas runt till olika myndigheter. Barnahus är vad jag vet under uppbyggnad runt om i landet och det finns kanske inte överralt ännu. Där med är det på "prov".



    Viktigt är också att poängtera detta inte är samma "Barnahus" som pappa-barn talar om på sin hemsida.

    2009-05-31 | 03:26:54
    Bloggadress: http://vardnads-umgangeslagar.se
  • L.P säger:



    Daddys "case" är bara ett av otroligt många ärenden där barnets bästa har påverkats negativt av mamma......



    Idag finns det otroligt många ärenden där processen har dragit ut på tiden,och därmed så har ÄVEN en olämpliga förälder möjlighet att "vinna" vårdnad och boende,ofta är denna en mamma!



    Detta sker helt och hållet på bekostnad av barnet,barnet som drabbas får betala ett högt pris med att växa upp i en miljö som inskränker barnets normala utveckling,naturligtvis med risk för att barnet tar med sig en "ryggsäck" fylld med psykiska besvär med upp i sitt vuxenliv!



    Men priset barnet tvingas betala för myndigheternas flathet slutar inte där,utan det kan gå så långt att det även innebär total förlust till den andra förälder(oftast umgängesföräldern),också detta med ökad risk för psykisk besvär som inte går att "reparera".



    Och trots att det finns otroligt många pappor idag som visar hur mycket de vill ta ansvar för sina barn så är det mycket svårt för dem att få ge deras barn en trygg,kärleksfull uppväxt med båda sina föräldrar.



    GE PAPPA BOENDE OCH VÅRDNAD,NÄR MAMMA INTE KAN SE TILL BARNETS BÄSTA,GE MAMMA UMGÄNGE VID DESSA TILLFÄLLENA.



    GE ÄVEN PAPPOR CHANSEN TILL ETT VÅRDNADSANSVAR,VI KAN,VI VILL,VI SVIKER INTE VÅRA BARN..



    För barnens bästa se till att ge dem tillgång till pappa och mamma,och inte som idag,bara mamma.......när mamma vägrar barnet umgänge med pappa...........



    Allt för många barn har vuxit upp så här senaste årtiondet,många barn idag befinner sig i detta skedet,hjälp dem.........



    //L.P-Pappa som vill och kan =)



    www.pappa-barn.se



    För barnens bästa,ge dem tillgång till mamma och pappa,utgångspunkt 50/50......



    2009-05-31 | 07:37:36
  • KimhZa Bremer säger:

    Jag blir tårögd när jag läser om vad du och din dotter behöver gå igenom.



    Och jag vet att det kan gå till så här. Det är ett fruktansvärt fult spel.



    Ovärdigt. Ofattbart. Obegripligt.



    Dessutom statsunderstött - och påeldat av galningar som Liza Marklund och ROKS, som driver fram hatbilder och vanföreställningar.



    "Vanliga" människor tror inte att detta kan vara sant - tills det drabbar dem själva. Och de drabbade blir bara fler och fler.

    2009-05-31 | 11:51:27
  • Martin Persson säger:

    Du har mina djupaste symapti och förståelse.



    Jag befinner mig en liknande situation som du, men håll huvudet högt och låt aldrig komma och ändra på dig.

    Det bästa du kan göra för din dotter är att aldrig sluta kämpa för hennes rätt till en aktiv pappa.



    Papa utan Barn



    2009-05-31 | 18:00:40
  • Janne R säger:

    jag kan bara säga att jag motionerat om mycket av det som sägs här.

    Att den som tjänar mest ska står för mest av barnens kostnader tycker jag är självklart, lika självklart som att det inte spelar någon roll vem av föräldrarna som tjänar mest och att båda inkomsterna ska räknas.

    Som jag ser det ska lag om underhåll bort och man räknar enligt FB.

    Anser åxå att VV ska vara grunden, att BB delas från födseln, att den som motarbetar ska "förlora".

    Allt detta har jag motionerat om, allt detta jobbas det åxå med på riksdagsnivå,inte pga av mina motioner men det jobbas.

    2009-05-31 | 23:13:54
  • Johanna säger:

    Så jättefin dotter du har!!! Det är alltid tragiskt då barn mister en förälder av olika anledningar. De är dem som förlorar BIG TIME och jag förbannar alla föräldrar som står för lögner eller övergrepp mamma eller pappa. I ditt fall så vet jag tyvärr inte sanningen. Den vet bara ni. Men jag vet vad jag skulle göra om mitt barns pappa anklagade mig falskt. Jag skulle anmäla till polisen att denne försöker att ta mitt barn ifrån mig och jag skulle gå till en kurator och få det på papper hur jävla dåligt jag mår (för det skulle jag må, riktigt riktigt dåligt) och jag skulle aldrig ge mig!!! Däremot om jag (vilket jag aldrig skulle på riktigt) ha skadat mitt barn så skulle jag ta mitt straff och be om förlåtelse hela mitt liv till detta barn som aldrig ens bett om att få födas! Så skulle jag göra! Lycka till!

    2009-06-01 | 00:12:18
  • jakobsson säger:

    Personligen tror jag att de flesta av dessa mammor lider av borderlinestörning vilket gör att de kan inte överblicka konsekvenserna för barnen, de bara agerar. Av det jag läst om denna störning och egen erfarenhet genom en släkting, lider dessa personer brist på egen personlighet de söker och snappar upp olika roller och personer att identifiera sig med, det är som att åka berg och dalbana. Borderline personen (BP)träffar olika personer som triggar dem det kan vara en ny vän som är sjukpensionär genast får BP ont i ryggen och kräver av alla i familjen att bli stärkt i att hon levt med ont i ryggen i år. Nästa gång är det en kurs av något slag omgående skall ny dator inhandlas, ett kontor inredas, nya kläder för att bygga bilden av en kvinna i karriären för att efter ett halvt år bytas mot rollen som miljökämpe eftersom en beundrad granne är miljöaktivist och för barn och vuxna är det bara att hänga med. BP är också inblandad i ständiga intriger och konflikter med vänner och släktingar ljuger och manipulerar. Den BP jag känt ljög ofta om sig själv för att sätta sig själv i centrum T.ex. hittade hon på att det gick ett rykte att hon hade ett flerårigt förhållande med sin arbetsgivares man, hon blev mycket upprör och ställde till scener för att få upprättelse, sedan visade det sig att hon själv startat ryktet.

    Allt detta orsakas förmodligen av bristen på egen personlighet och en ständig ångest/inre kaos som endast kan dämpas av ständigt yttre kaos känslomässiga explosioner, kriser och kärleks relationer.

    Det är inte svårt att föreställa sig vad som händer med en sådan kvinna i kontakt med tokfeminister och Roksare ja även socialsekreterare av fel ull. Rollen som kvinnligt offer och olycklig rädd mor sitter som en smäck för en BP. Tänk vad många nya förebilder, hur många möten som helst där BP är i fokus, BP kan konsumera hur mycket vård och terapi som helst bara det inte berör den egna personligheten. Jag vill påstå att domstolsförhandlingar med så mycket uppståndelse som möjligt är BP:s våta dröm. BP kan absolut inte se någon individ i dramat allra minst barnen som är själva motorn för den egna tillfredställelsen, som givetvis inte är medveten, men en intuitiv ångestavledare. Min erfarenhet är att det mest effektiva man kan göra är att visa BP så lite uppmärksamhet som möjligt, positiv som negativ eftersom det är konflikten i sig som triggar inte orsaken.

    2009-06-01 | 00:44:28
  • valens säger:



    Jakobsson kort sammanfattar borderline personen på ett bra sätt.

    Undrar bara om inte det här skulle passa bättre till (alldeles för många) socialsekreterare?

    Jag vet inte, men i mina trakter verkar som socialsekreterarnas ull är av sämsta möjliga kvalité!...

    Sedan är frågan om alla som samarbetar samt skyddar alla dessa socialsekreterare: vilken sorts ull har dem? Här ingår tjänstemän tillhörande andra myndigheter liksom rövslickarnas stora armé... Vet ej vilken är farligare!



    Dessa upprepade fall med alldeles för stora likheter för att kunna betraktas som rena rama tillfälligheter talar om att utöver dessa mammor som mer eller mindre lider av borderline störning, det är främst socialmyndigheterna som är ytterst ansvariga för det här helt ansvarslösa agerande som gör att de inte kan överblicka konsekvenserna för barnen!

    Vi (skattebetalarna) betalar deras löner för att de skulle agera för våra barns bästa och inte för att förstöra barnens barndom och framtid i propagandistiska syfte!



    Eller ska vi helt enkelt acceptera att vi lever i landet där borderline personen har tagit över?

    Där rädslan för replessarier skräckförlamar folket på så sätt att det blir bekvämare att bli ”en i gänget”?

    2009-06-01 | 06:51:05
    Bloggadress: http://visa.respEQt.nu
  • jakobsson säger:

    Vi skall absolut inte acceptera några former av övergrepp från någon, allraminst från tjänstemän som skall fullgöra ett samhällsuppdrag. Jag håller med om att det inte är någon tillfällighet att det sker så många övergrepp på män/pappor utan det är ett systemfel och så länge vi inte har ett system där övergrepp på enskilda medborgare medför disciplinåtgärder i någon form, kommer det att fortsätta.

    Visst finns dessa personer/tjänstemän i alla samhällen som inte reflekterar över vad deras arbete leder till för den enskilde individen på lång och kort sikt. De personerna följer bara minsta motståndets lag vill vara en i gruppen på arbetet, vill att människor skall tycka att de är duktiga och tycker om att kunna utöva makt, då har den enskilde liten betydelse.

    Jag är helt övertygad om att i samhällen som begått de mest groteska våldsbrott mot sina medborgare inte befolkats av enbart våldsbenägna galningar utan många tjänstemän har varit helt "vanliga" personer. De reflekterar inte utan om de får lära sig på utbildningar och d.y. att detta är den rätta vägen att gå så kommer de också att finna sig tillrätta i det systemet och vill bli "duktiga".

    Läs gärna om Den banala ondskan, av Hannah Arendt.

    Arendt" rel="nofollow">http://sv.wikipedia.org/wiki/HannahArendt



    När jag skriver att man skall ge BP så lite uppmärksamhet som möjligt menar jag inte tjänstemän utan BP själv. Eftersom att konflikten i sig är en ångestdämpande medicin för BP och att inte svara på eller gå in i konflikt med BP gör att man inte blir den avledare som BP behöver och på sikt ointressant.

    T.ex. om BP ringer och vill starta ett gräl kan man svara, Jag förstår hur du känner, men tyvärr har jag inte tid nu. Det innebär inte att man inte skall spela in samtalet eller dokumentera det som behövs. I stället för att kommunicera med BP direkt kan man bara hänvisa till sitt ombud just för att inte bli en ångest avledare. Jag vet inte om detta är rätt för alla men det är det sätt som jag känt fungerat något så när. Man får heller inte glömma att BP är den stora experten när det gäller att dra in personer i sina konflikter och hitta den rätta konflikt utlösaren för just dig. Genom att ljuga och manipulera skapar BP de mest komplicerade intriger och om man avhåller sig från all kontakt så har man i alla fall en lite chans att inte bli indragen. Det är t.ex. många pappor som inte vill ha kontaktperson vid umgänge, jag säger tvärt om, kräv alltid att få kontaktperson vid åtminstone hämtning och lämning men försök att påverka vem det blir.

    2009-06-01 | 09:55:00
  • Rospiggen säger:

    Valens och Jakobsson, jag är med på det ni skriver och när jag läser det ni säger känner jag igen en tidigare arbetsgivare till mig, en kvinna som också varit missbrukare, en kvinna som manipulerar och en massa annat.



    För mig är det helt obegripligt att man som tjänsteman kan sitta på sin stol och bestämma och döma alla dessa barn och pappor till att vara helt åtskilda, att de inte kan se vilka tragiska följder deras beslut får. Jag hoppas verkligen, Jocke, att du får en chans att lägga fram allt du har, att de faktiskt till slut ser klart på ditt fall, att de ser vem det är som är den mindre lämpade föräldern i det här fallet. Som någon skrivit här tidigare; det finns ju domar där rätten sett igenom mammans fasad och sett att pappan är den lämpligare.

    2009-06-01 | 11:04:56
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • Jumo säger:

    Det är med sorg jag läser ditt inlägg! Det här får inte förekomma! Jag har inte blivit anklagad för något men min dotters mor styr bort dottern längre och längre ifrån mig... Det är fruktansvärt att det får förekomma.....// J

    2009-06-01 | 14:11:47
    Bloggadress: http://jumo.blogg.se/
  • Adam Weisshaupt säger:

    Jakobsson; du har överträffat dig själv! Klockrent skrivet:-)



    Daddy;

    Otroligt att samhället tillåter detta spektakel, barnmisshandel av staten Sverige, py pan.

    2009-06-01 | 14:18:11
  • Lilla My säger:

    Att inte alla män och kvinnor i Sverige går och ställer sig utanför riksdagshuset, eller utanför kommunhusen i runt om i landet i en gemensam protest mot diskrimineringen av pappor i vårdnadsfrågor.



    Bestämma en dag och ett klockslag då vi går man ur husen som de gör i många andra länder när något är åt helvete fel.



    Något måste göras nu!

    Innan fler barn förlorar sina pappor( och ibland mammor).

    2009-06-01 | 14:32:50
  • valens säger:



    Lila my: Jag skulle vara en av de första på plats!

    Men utan att vara negativist... Om vi tittar på uppropplistan...

    Då blir min teorin om att rädslan för replessarier skräckförlamar folket på så sätt att det blir bekvämare att bli ”en i gänget” och mumla för sig själv: "det kommer aldrig någonsin hända mig"...



    Håller fullständigt med dig:

    Något måste göras nu!

    Innan fler barn förlorar sina pappor( och ibland mammor).

    2009-06-01 | 15:20:03
    Bloggadress: http://visa.respEQt.nu
  • LKJ säger:

    Ah vad fin hon ar. Lider med dej. Ingen ska behova vaxa upp utan bada foraldrar och ingen foralder har ratt att gora beslut angaende den andra foralderns tid med barnet. Mamma kommer fa det hon fortjanar en vacker dag...tills dess sitter du och stackars Rania i klam. Stackars Rania har det dock varst, no offense.

    2009-06-01 | 16:42:09
  • Lilla My säger:

    Valens



    Jag vet att det är så.

    Tyvärr...



    2009-06-01 | 18:07:50
  • jakobsson säger:

    Lilla My.

    Jag tycker precis som du, vi måste protestera! Man behöver inte vara 100 000 bara några i en grupp som stöder varandra och jä..... uthållig, läs om Madres de la Plaza de Mayo, varför kan inte vi i Sverige enas om något liknande? Det tycks som om vi hamnar i total chock när vi inte kan lita på myndigheterna men nu är det dags att gå vidare och om de inte vill lyssna så måste vi sätta ner foten och visa att vi menar alvar.



    Madres de la Plaza de Mayo är en unik förening för argentinska mödrar som blivit människorättsaktivister i syfte att uppnå gemensamt mål. I tre årtionden har dessa mödrar kämpat för att återförenas med sina bortförda barn.



    Under sina protester bär de vita sjalar till sina barns åminnelse. Namnet på föreningen kommer från Plaza de Mayo i Buenos Aires, där de samlades första gången. Varje torsdag eftermiddag samlas kvinnorna på Plaza de Mayo och gar motsols runt obelisken framför Casa Rosada.



    delaPlazadeMayo" rel="nofollow">http://sv.wikipedia.org/wiki/MadresdelaPlazadeMayo





    delaPlazadeMayo" rel="nofollow">http://sv.wikipedia.org/wiki/MadresdelaPlazadeMayo

    2009-06-01 | 18:16:14
  • Adam Weisshaupt säger:

    Lilla My & CO;

    Jag har idag träffat politiker från Socialdemokraterna (Astudillo) Moderaterna (Inge Garstedt) Centerpartiet (okänd), Vänsterpartiet ( Okänd kvinna). För samtliga har jag talat om hur det de facto ser ut i samhället idag för barnen. Jag har propagerat för att Sverige ska implementera barnkonventionen i lagen och de flesta är mycket positivt inställda till detta. Varje gång jag går förbi en politiker eller någon organisation som typ "rädda barnen" påtalar jag vikten av att inte beröva barnen en god far (eller mor). Många av dem har svalt betet om den onda mannen som barnen måste skyddas ifrån men många är också medvetna om att något inte står rätt till. Idag så var det bara den Vänsterpartistiske unge damen som tyckte att "könsmaktsordningen" var bra och att den fyllde en funktion i samhället.

    Det har nu gått nästan mer än 3 år sedan den senaste hemska lagen kom (2006) och vad jag förstår så brukar politiker titta på konsekvenserna av den. Vi har alla ett ansvar att påtala för dem hur det ser ut, gör som scouterna och anamma devisen "en god gärning om dagen" alltså varje dag skicka ett brev eller tala med en politiker för att få dem att förstå att vi är många som är drabbade och att det är ett stort samhällsproblem.

    Så här får det inte fortsätta....

    Adam

    2009-06-01 | 18:23:06
  • Adam Weisshaupt säger:

    Dessutom så vore det bra om vi gemensamt kunde ordna någon protestgrupp som träffades utanför riksdagen i Stockholm, jag tror att vi en dag är tvungna att göra det för att få dem att förstå hur jäkligt det faktiskt är.

    Me like you all! :-)

    2009-06-01 | 18:27:01
  • valens säger:



    Självklart att så här får det inte fortsätta...

    Som sagt: Jag skulle vara en av de första på plats!



    2009-06-01 | 18:58:24
    Bloggadress: http://visa.respEQt.nu
  • DrKejs säger:

    Jag kommer att tillsammans med de som vill att protestera, om det behövs gör vi det regelbundet.

    2009-06-01 | 21:18:27
  • Tommy Jonsson säger:

    Lyssna på P1 Tendens 11:03 måndag, onsdag och torsdag som handlar om döttrar och deras frånvarande fäder. Programmet kan man också lyssna på i efterhand på nätet.

    2009-06-01 | 21:40:34
  • jakobsson säger:

    Ja, vi behöver verkligen diskutera hur vi skall kasta ljus över dessa frågor.

    •Det får inte medföra stora kostnader eftersom det kan utesluta personer med dålig ekonomi.

    •Det får inte vara allt för tidskrävande det utesluter också många.

    •Det får inte vara för krångligt eller olagligt det......



    Jag har en obearbetad idee om att man kanske kunde samlas utanför sin närmaste domstol någon gång i månaden (bestämd dag och tid) och ha något kännetecken som binder samman alla deltagare i hela landet.

    Eller någon nätaktion, jag är inte så bra på sådant men det finns det andra som är, huvudsaken är att det är regelbundet och återkommande och väcker uppmärksamhet.

    Vore intressant att ta del av fler idéer!

    2009-06-01 | 22:57:55
  • Palle säger:

    Stå på dig.

    Din sida och ditt fall är viktiga.

    Tystnar ni vinner dårskapen inte bara detta fall utan mer och mer terräng för att det är en bra policy.

    Jag tror stenhårt på en förändring framöver men tills dess kommer många att få lida i onödan.

    2009-06-01 | 23:17:33
  • daddy säger:

    Jag läser era förslag och jag tycker dom är bra allihop.

    Jag har närt en idé länge om hur man kan få tillstånd en förändring och ge politikerna en påminnelse att dom faktiskt är anställda av oss och skall jobba för alla medborgares rättigheter i Sverige.



    I helgen som kommer kommer jag att träffa en handfull personer ur min innersta krets som jag känner ett absolut förtroende för och presentera idén i sin helhet. Därefter skall det förhoppningsvis sättas igång att jobbas. Ni kommer alla att behövas om denna idé skall fungera. Men idag är det många människor som känner att det är något som är fel, men dom vet inte hur dom skall gå tillväga för att protestera eller göra skillnad.



    Inom kort kommer förhoppningsvis det att presenteras lösningar för alla som vill vara med att förändra. Det kommer inte att kräva mycket av er tid. Inte heller kommer det att kosta många ören.



    Hav tålamod vänner. Kreativa idéer för förändring kommer att presenteras så snart det är möjligt.



    //daddy

    2009-06-01 | 23:27:36
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • susanna svensson säger:

    Att barnen lider i vårdnadstvister visas tydligt här http://www.expressen.tv/nyheter/Utrikes/1.1590588/vardnadstvist-uppror-hel-nation

    2009-06-02 | 06:27:18
  • Ramona Franssonn säger:

    Daddy,



    Nu ska du INTE ge upp! Det är NU du måste ha kraften att räkna till tio... Tänk långsamt!

    2009-06-02 | 15:02:31
    Bloggadress: http://ramona-fransson.blogspot.com
  • Ramona Franssonn säger:

    Egentligen borde du skriva ut hela din blogg på papper, varje dag sedan den startades och spara dokumenten i en pärm för att en dag kunna överlämna alla dokument inklusive kommentarer till din dotter. Det är bevis som aldrig kan förnekas. Din kamp och alla lögner som ditt ex skapat ur tomma luften.

    2009-06-02 | 15:07:19
    Bloggadress: http://ramona-fransson.blogspot.com
  • Mikael Karlsson säger:

    Är det en ny förening som jag luktar mig till här nu? Kan behövas en rejäl förening i jämställdhet. En förening som snackar "RENT JÄMSTÄLLT" och inte utnyttjar "Barnen" för att snacka jämställdhet. De finns redan idag de som "pratar jämställdhet" men de utnyttjar situationen från svikna föräldrar för att få sina röster höjda. Om man då har en förening som pratar REN jämställdhet så tycker jag att det är mer förtroendeingivande.



    Om det är så, så hojjta Daddy så ska jag länka till en sida som jag arbetat med lite vid sidan av ett tag som jag gärna ordnar till en lika dant till eran förening "Om ni nu ska starta någon sådan".

    2009-06-02 | 15:28:34
    Bloggadress: http://vardnads-umgangeslagar.se
  • daddy säger:

    Hej Ramona.



    Nej jag tänker inte ge upp. Jag kan aldrig lämna mina barn. Dom kan hindra mig från att få träffa dom, dom kan sätta mig i fängelse utan bevis, men dom kan aldrig få mig att ge upp mina barn.



    Visste ni att det är ett brott mot mina mänskliga rättigheter enligt europakonventionen att inte få veta vad jag är anklagad för. Och eftersom Sverige ratificerat den så är den numera svensk lag.



    Man brukar i juridiska sammanhang alltid kunna säga "det beror på..." Men just denna lag är solklar. Jag har rätt att få veta vilket brott jag är misstänkt för så fort det väcks en förundersökning.



    Konstigt samhälle vi har fått. Myndigheterna bryter snart mot varenda lag som politikerna sitter och röstar igenom, om dom nu ens orkar masa sig till jobbet för att trycka på en knapp. Det är ju tydligen inget krav, trots en mycket generös lön.



    Ingen fara med mig. Jag är vid gott mod. Jag vet att jag är oskyldig. Och för mig räcker det.

    2009-06-02 | 23:59:18
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Helene säger:

    Blir helt förfärad när jag läser din blogg.



    Är själv skild sen 13 år tillbaka, mina 2 barn var då 11 och 12 år. Det första jag och barnens pappa lovade varandra vid separationen, var att ALDRIG sätta vårt främsta först, och det har vi hållit under alla år.



    De första åren bodde barnen hos pappa eftersom han hade råd att bo kvar i huset, medan jag skaffade en liten lägenhet. Efter som vi båda arbetade oregelbundna tider var jag mycket i huset och var med barnen. Efter några år flyttade barnen till mej o min nya sambo. Under alla år innan barnen blev stora, hade vi ingen schemalagd umgängesrätt, utan barnen fick komma o gå som de ville hos oss.



    Idag är de vuxna och har egna barn, och jag hoppas att vi trots vår separation gav dom en bra uppväxt.



    Det gör så ont att läsa om alla barn och pappor som inte får träffa varandra.



    Vi kvinnor kallas ofta för det svagare könet men jag undrar om det verkligen är så. Visst finns det misshandel i hemmen, men jag blir rädd när kvinnor utnyttjar det i vårdnadstvister. De kommer ju att sluta med att de människor som blir misshandlade inte blir trodda.



    BARN HAR RÄTT TILL BÅDA SINA FÖRÄLDRAR.



    Önskar dej alla lycka och en trevlig sommar



    Kram



    Helene

    2009-06-03 | 09:41:18
  • Funderare säger:

    Om du nu skulle vara en så dålig pappa som myndigheterna påstår, varför låter de dig ha din son? Säger de inte emot sig själv lite där? Du har hand om din son och det är inga bekymmer. Hans mamma borde väl veta hur du är som pappa, räknas inte det?



    Jag vet inte, jag blir bara förtvivlad när man läser sånt här. Varför ska vissa ha så svårt att inse att det finns helt underbara pappor där ute som inte vill annat än att göra sitt bästa tillsammans med sina barn. Och varför kan inte vissa förstå att barn behöver sina föräldrar och andra närstående. För skär man bord den ena föräldern så skär man (oftast) bort hela den sidan av släkten och syskon. Hoppas att allt löser sig.

    2009-06-03 | 19:51:50

Kommentera inlägget här: