daddys

Beware the fury of a patient man

Nya chéfer, pressetik och lite annat

Kategori: Pappa

leaderJag fick en kommentar för någon vecka sedan. Jag minns inte vilket inlägg det var under, eller exakt hur det stod, men det är inte viktigt, för jag minns budskapet. Det löd, Det finns tjänstemän inom socialtjänsten som gör ett bra jobb.

Ibland hör, ser eller upplever vi saker som sätter sig i våra hjärnor som känns lite som en sten i skon. Den ligger liksom och skaver och vi kan inte riktigt sortera in den i rätt fack. Det som är märkt med "rätt" eller det som är märkt "fel".

De senaste veckorna har jag fått några sådana där stenar i hjärnan. En av dom rörde just frågan, är det så? Har jag helt enkelt haft en sån sagolik otur att jag trots fyra år och en mängd handläggare, domare, medlare, poliser och åklagare som passerat revy, inte lyckats hitta någon som varit proffesionell, som följt lagar, som agerat rättssäkert och lösningsfokuserat, men att dom ändå finns? Nu har jag sorterat in den stenen i ett fack. Facket som det står "ja" på.

Familjerätten och utredning barn och ungdom har fått ny chéf

familj och individomsorgen i Kungsbacka har genomgått en större omorganisation verkar det som. Tidigare har familjerätten haft en chéf och utredning barn och ungdom en annan. Hur jag anser hur dom skött vårt ärende och andras behöver jag kanske inte gå in på. Nu har dessa båda herrar ersatts av en kvinna. Jag är en människa, och ibland har jag likt andra svårt att skilja mellan mina inre sanningar mot dom faktiska yttre. Därför erkänner jag att min första tanke var att det knappast skulle bli lättare att ha med myndigheten att göra när en kvinna ersatte två män som ledare på dessa enheter. Dumt och fördomsfullt har det visat sig, men man måste å andra sidan också väga in mina fyra års erfarenheter av kvinnorna på dom sociala myndigheterna i Kungsbacka.


rosesI detta fallet hade jag dock fel i mina antaganden verkar det som. Och har jag fel så erkänner jag det. Den nye chéfen Yvonne Oliv har hittills fått mina fördomar på skam. Jag får väl säga att det var tur att jag satt ner då jag första gången talade med henne i telefon. Jag väntade mig den gamla vanliga iskalla och fientliga rösten som sa "vi kan inte diskutera detta med dig eftersom du inte är vårdnadshavare" och "jag anser att jag svarat på dina frågor nu, adjö." så i början var jag som vanligt i mina kontakter med dessa myndigheter. Korrekt och formell men ändå lite avvaktande och skeptisk. Men allteftersom samtalet fortskred så märkte jag att detta inte alls var samma gamla myndighetsutövar attityd, och därför fälldes också mina taggar in bit för bit. Hon lyssnade, erkände misstag, och gav uttryck för ett lösningsorienterat synsätt. Hon hade dessutom en vänlig ton och ett ödmjukt bemötande. Jag lovar, jag är inte van vid det. Är ni?

Äras den som äras bör


Det har i och för sig hänt att dom gett mig ett trevligt bemötande först, för att strax efter hugga mig rätt i hjärtat. Det är nästan värre än när dom inte döljer sitt förakt. Hyckleri är fan bland det värsta jag vet. Men denna gång har Yvonne även bevisat att hon är genuint intresserad av att hjälpa till att lösa det ormbo som denna förvaltning har skapat. Hur får bli en senare fråga eftersom jag inte vill föregripa saker som inte är klara än.

Jag delar därför ut denna symboliska bukett med rosor idag till Yvonne. Om ni hade gått de sista fyra åren i mina skor hade ni förstått min stora tacksamhet, jag lovar.

Det som förvånar mig lite dock är att dom har sparkat den förre chéfen Gunnar Jirvén ett snäpp uppåt. Han har blivit förvaltningschéf. Samme Jirvén som inte ansåg att jag var en part i målet om min dotter alltså, och att jag därför bl a inte hade rätt att få ut beslut skriftligt. Kan någon vettig människa förklara för mig hur man kan ha en tvist om det bara är en part i ett mål? Men det där blir en fråga för JO. Var den förre förvaltningschéfen i sin tur har flyttats vet jag inte än.

Jag har äntligen fått ett datum när jag skall få träffa min dotter igen


Den 20 November var det meningen att klockan på bloggen skulle stanna. Då jag talade om för Handläggaren som fått uppdraget att skaffa fram en kontaktperson att jag den dagen var bokad att framträda på barnkonventionens dag i Kristianstad, lät hon lite förvånad. Inget konstigt med det egentligen. Jag hade också haft svårt att få ihop bilden av en far som å ena sidan inte får träffa sin dotter utan övervakning, men däremot bjuds in att framträda på barnkonventionsdagen tillsammans med UNICEF, Rädda barnen, politiker från (C), (M), (V), (MP) och (S), artister som Emil Sigfridsson och Sofie Persson. Det måste väl ha uppstått en liten kognitiv krock i huvudet där. Men hon har ju inte fattat detta beslut. Det gjorde tingsrätten,  och hon  har nog också gjort ett bra jobb hittills.

Förra gången tingsrätten dömde mig till ett konstlat och onaturligt umgänge med övervakning utan skäl, tog det Kungsbacka socialförvaltning tre månader att hitta en kontaktperson, som efter tio timmars umgänge totalsågade mig som far, samtidigt som hon slet min gråtande 3 åring ur sin förälders famn under intyganden att detta var "normalt", fick jag vänta i två månader och två veckor till innan dom hittat en ersättare. Nu har jag bett om att dom försöker tidigarelägga tiden för mötet den 20:e, så att det ändå skall bli möjligt, men det är tydligen upp till mamma som vanligt. Dessutom satte modern som villkor att hon själv skall närvara. Det är okej med mig, jag blir bara lite förvånad att socialtjänsten fortsätter att låta henne styra och ställa villkor för att umgänge skall kunna komma tillstånd efter allt som hänt.

Om det inte går den 20 så blir det den 25 istället. Då har det gått 42 dagar sedan domen kom. Detta är dagen före min födelsedag. Jag fick det jag önskade mig mest av allt i hela världen.

Denna gång tog det "bara" drygt en månad. Det är ju också ett fall framåt. Jag får intrycket att handläggaren denna gång i alla fall ansträngt sig för att skynda på det hela så gott som det går.

Redan förra veckan skulle jag ha fått ett en timmes umgänge, men R blev sjuk. Jag får nog säga att jag har haft en jäkla otur med det där. Förra gången umgänget skulle starta med kontakperson var hon sjuk första helgen, andra helgen var det storm, tredje helgen var hon sjuk igen och fjärde helgen var mamma sjuk. Sedan blev hon sjuk igen dagen innan vårt julumgänge skulle börja. Fast den gången hann hon tillfriskna. Den gången hade jag nog tur istället. 40 graders feber ena dagen och feberfri nästa. Däremot är det lite oroande att hon verkar bli sjuk så ofta. Visst blir barn sjuka. Det är helt normalt, men så ofta? Fast detta har jag inget att göra med längre. Inte sedan Göteborgs tingsrätt tog min halva vårdnadsrätt ifrån mig och gav den till R:s mor.

Svensk pressetik


Svensk pressetik är en samling regler om hur medier bör agera i etiska frågor. Där finns exempelvis regler angående namn och bild publicering. Det står bl a att namnpublicering bör undvikas om det kan skada någon, såvida det inte är motiverat ur ett allmänintresse. Huruvida det är motiverat lämnas upp till de olika utgivarna att avgöra. I mitt fall betyder det mig själv eftersom det är jag som ansvarar för vad som skrivs här. Några speciella regler för barn finns inte i denna regelsamling. I den norska varianten regleras dock detta i punkt 4.8. Men Norge kan inte jämföras med Sverige. Där finns inte heller samma behov eftersom Norge har upphöjt barnkonventionen till lag, medan Sverige hårdnackat vägrar. I Norge finns inte heller några statliga behandlingshem för barn med inlåsning, husarrest, taggtråd och isoleringsceller. Så kanske man kan hävda att det där inte finns ett lika stort behov av att publicera artiklar angående övergrepp på barn, även om det säkert förekommer där med.

Jag har jobbat med ungdomsvård i bägge länderna. I norge var det ofta en fröjd, medan mitt ettåriga vikariat på ett svenskt SiS hem kommer att förfölja mig med hemska minnen resten av livet.

Rätt eller fel?


Jag har fått utstå en tsunami av hat för att jag efter att jag sist blev falskt anklagad gick ut öppet och redovisade vad som skedde och lade ut bilder på mitt barn som jag ju  också klart visade utsattes för ett otal brott. Nu skall en utredare på Kungsbacka socialförvaltning ta ställning till om jag skadat mitt barn genom att göra detta.

Själv har jag funderat mycket på denna fråga de sista dagarna sedan mötet på socialförvaltningen. Som vanligt kommer anmälan från motparts sidan, eller vad man nu skall kalla dem om jag nu inte själv är part?

Jag har försökt väga fakta emot varandra.


Fakta: Jag har lagt ut bilder på R, min dotter på denna blogg. Vissa har haft svårt att se anledningen till detta och menar att jag kunde ha skrivit om detta ändå. Men då förstår man nog inte en bilds betydelse. Man hade kunnat avstå att publicera bilden på Kim Phuc som under Vietnamkriget sprang för sitt liv, brännskadad av napalm, och endast skrivit om det. Hade någon då ens idag kommit ihåg detta?

Jag hade kunnat sätta in min klocka på bloggen utan att publicera min dotters bild bredvid, men då hade det bara varit en timer som inte betytt så mycket. När man dock får se R så betyder den någonting. R är ett brottsoffer, varför skall detta då inte få visas upp? Hur jag än försöker förstå hur detta skulle kunna drabba R negativt så har jag svårt att se det. Däremot tycker jag att det är motiverat i allra högsta grad att publicera bild i mitt fall. Det är i alla fall hur man än resonerar inget brott.

Fakta: R har egenmäktigt tagits från sin ena vårdnadshavare från det hem där hon var skriven och flyttats till en annan kommun, utan tillstånd från den andre vårdnadshavaren. Detta är ett brott.

R har skrivits in på dagis i den nya kommunen utan att hennes ena vårdnadshavare informerats. Detta är ett brott.

Jag har anmälts till polisen tre gånger, samts stämts till domstol trots att anmälarna inte kan ha haft tillräckliga  skäl att tro att jag handlat mot lagen. Detta är ett brott.

R har fått sekretesskyddad address av folkbokföringen två gånger utan att något reellt hot har förekommit. Detta har jag invänt emot, men har inte upplysts av myndigheten att jag kunnat vända mig till kammarrätten för att överklaga beslutet. Istället har man sagt mig att detta beslut inte går att överklaga. Detta är ett brott.

R har på barnhuset utsatts för ett förhör som strider mot en hel bunt med lagar som reglerar hur ett förhör med barn skall gå till. Detta är ett brott.

Åklagaren har inte meddelat min försvarsadvokat innan förhöret med min dotter, detta är ett brott.

F. d Förvaltningschéf Gunilla Pettersson har enbart på uppgift om att Jag och min dotter har en "hemlis" anmält mig till polisen för övergrepp. Detta är ett brott.

R har utan skäl fått sin umgängesrätt med mig fråntagen sig. Detta är ett brott.

Jag har dömts att förlora ett civilrättsligt mål utan att ha fått chansen att föra talan. Detta är ett brott.

Jag har upplyst socialtjänsten om att R utsätts för umgängessabotage och kränkande behandling utan att socialtjänsten varken registrerat eller agerat på anmälan, detta är ett brott.

Jag har inte på begäran fått ut myndighetsbeslut skriftligt, trots att jag har begärt det. Det är ett brott...

Jag har inte fått en likvärdig behandling av socialtjänsten på grund av mitt kön. Detta är ett brott.

Jag har inte fått en likvärdig behandling av domstolen på grund av mitt kön. Detta är ett brott.

Och nu skall dom alltså utreda huruvida jag har kränkt min dotter genom att skriva om detta här.

Jag har blivit ett arbetsmiljöproblem


Jag blev dessutom upplyst om på mötet att utredarna som utrett...vad dom nu utrett? Inte mår bra av att jag skriver om dom och hur dom utför sitt viktiga arbete här på bloggen. Jag har nu klassats som ett arbetsmiljöproblem på Kungsbacka socialförvaltning, och kommunjuristen undersöker nu om man kan anmäla mig för förtal. Detta kan i så fall ske antingen enligt brottsbalken, eller civilrättsligt. Jag välkomnar denna prövning, eftersom jag antar att man då även måste ta hänsyn till sanningshalten i det jag skrivit. Vilket ju då torde visa att de ovanstående brotten begåtts.

Men tro inte att jag tar lätt på dessa frågor. Jag gillar inte att göra människor illa. Det gör nog ingen normalt funtad människa. Men frågan är värd att diskuteras och inte sopas under mattan.

Kan det skada barnen att bli uthängda i det sammanhang som avhandlas här?

slutsats


Familjerätterna, socialförvaltningarna och BUP-mottagningarna jobbar alla efter samma princip - ta det säkra före det osäkra. Det betyder att så fort en mamma för fram minsta lilla misstanke om sexuellt övergrepp eller våld, så avskiljer man omedelbart barnet/barnen från papporna. Detta utan att ha en aning om vad detta avskiljande leder till. Myndigheterna gör nämligen inga uppföljningar över huvud taget av dessa barn.

Men det finns forskning om hur det går för dessa barn: En bedövande majoritet av de barn som hamnar snett i missbruk, kriminalitet, skolk etc är just de som har dålig eller ingen kontakt alls med sin biologiska pappa. Alltså VET vi att det är ytterst skadligt att bli berövad sin pappa men vi har INGEN ANING om huruvida barnen någonsin var utsatta för övergrepp. Att det dock är ytterst ovanligt visar flera rapporter. Bl a Heikki Sariola vid Centralförbundet för Barnskydd i Helsingfors. Så vad myndigheterna gör är att de utsätter barnen för något bevisat farligt, och "skyddar" dem från något som med största sannolikhet aldrig hänt.

Journalisterna tar även dom det säkra före det osäkra genom att avstå från att berätta om exvis R:s situation, för att det eventuellt skulle skada henne om folk runt henne vet att hon inte får träffa mig. Tänk om media i stället skulle ta det säkra antagandet att R skadas för livet av att INTE få vara med mig, före det högst osäkra antagandet att det skulle skada henne att folk får veta hur gränslöst mycket jag älskar henne och hur jag kämpar för att få rätten att få vara en aktiv far till henne.

Rätt? fel? döm själva.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentarer

 • Zac säger:

  Det bästa du skrivit! Och du skriver alltid bra!  Håller tummarna för att vinden har vänt nu.  //Zac

  2009-11-12 | 06:07:28
  Bloggadress: http://www.wiktzac.com
 • susanna svensson säger:

  Tyvärr är risken stor att den nya chefen blir klassad som ett arbetsmiljöproblem. Det har hänt förut när chefer inom soc försökt att rätta till en osakligutredarkultur inom myndingheten.

  2009-11-12 | 07:03:50
 • Anette Jakobsson säger:

  Helt fantastiskt roligt att du träffat en professionell och medmänsklig person i denna härva.  Arbetsmiljöproblemet handlar nog bara om att socialtjänsten i Kungsbacka har en ny verklighet att ta ställning till. Det är alltid stökigt för en arbetsgrupp som inte kan fortsätta arbeta i det slutna rummets kultur med tolkningsföreträde i allt.

  Det skulle verkligen vara intressant om de försökte sig på att väcka åtal tryckfrihetsmål väcker alltid så stor uppmärksamhet eftersom det även kan drabba gammelmedia.

  2009-11-12 | 08:02:11
 • Mikael Karlsson säger:

  Skönt att man nu tar tag i problemet (låter det som).  Det är samtidigt gott och se att du kan rosa detta positiva bemötande från aktuellt möte men samtidigt inte glömmer de fel som begåtts av samma myndighet som tidigare kränkt er.  Dock hoppas jag att kampen du för åt alla andra fortsätter eftersom oavsett om du nu fått en positiv syn på den senaste händelsen, fortsätter övergreppen att ske mot andra barn.  När det kommer till Norge, så är regelboken lite annorlunda. På den arbetsplatsen jag var på när jag arbetade i Norge hade det tidigare arbetat en pappa som sköt sig och hela sin familj. Detta efter att mamman valt att flytta med barnen från den gemensamma kommunen. Man gjorde då ändringar i regelsystemet så att det blev svårare att flytta till andra "folke" som det heter.  Visst förekommer det övergrepp från myndigheterna även i Norge. Norrmännen tror till exempel att man kan bota Autism. Autism är ingen sjukdom och Autism kan inte botas. Man försöker bota det i Norge igenom att skrika och vara hotfull mot barnen fram tills dess att barnen gör rätt. Detta görs ingen annanstans i ett land med samma status.  Vi får hoppas att den nya trenden i ditt fall håller i sig Joakim och att umgänget kommer till stånd nästa gång. Om inte bör du nog överväga att kräva vitesföreläggande. Ett tråkigt tilltag men i vissa fall ett tvång.  // Mikael Karlsson

  2009-11-12 | 08:26:11
  Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
 • Afrodite säger:

  Det är min farhåga också Susanna.  Därför är det vår uppgift att verkligen föra fram dessa människor som genuint, ärligt, sympatiskt, empatiskt och enligt lagen står på barnens sida utan att äga skygglappar, utan att vara korrupta, inte vara könsstyrda och inte för att förglömma dessa märkliga tankar att vi mammor är förstaklassans förälder.

  Det är vår uppgift att på något sätt stötta dessa människor som valt yrket av rätt anledning.

  De som inte tänker och säger "Barnets bästa" som ett inlärt mantra, utan verkligen tar det till sig ur barnens perspektiv.

  De som inte låter sig manipuleras av en historia som är kraftfull och kryddad med en hel ocean av tårar.

  De som inte låter sig manipuleras av den förälder som står för misshandel samtidigt som de förstår att skilja på det som har med föräldarnas relation och deras relation till barnen.

  De som helt enkelt gör det som de har lovat i och med deras tillträde av tjänst.  Bra skrivet Joakim, som vanligt.

  Jag vill också klassas som ett arbetsmiljöproblem.  Och i ärlighetens namn, HUR kan inte detta ses som ett brottsmål.

  Jag är rent av stolt över dig Joakim som vågar föra fram den sidan av det hela.

  Jag tror att det finns fler som kommer att välja den vägen.

  Jag skall be min sambo plocka med den delen och presentera det för hans nya advokat.  För visst finns det många punkter som är direkt kopplade till ett brott.  Det går inte att sätta sin tillit till rättsväsendet när det gäller familjetvister, mer än i en så liten procent så det snart är försumbart.  Och vad är det om händer efter domen?

  Detta frågade jag mig och andra för snart 7 år sedan.

  Jag har fortfarande inte fått svar.

  Jo, det har jag.

  Av alla er som jag har förmånen att fått lära känna.  Skrämmande resultat.

  2009-11-12 | 08:44:04
 • Mikael Karlsson säger:

  Ordet "Barnets bästa" är ett så missbrukat ord att det saknar värde.

  2009-11-12 | 08:55:01
  Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
 • Afrodite säger:

  Mikael:

  Det är så sant och trots det så används det så flitigt i myndighetssammanhang.  2009-11-12 | 09:17:00
 • Artikel 19 säger:

  Daddy:  "Detta kan i så fall ske antingen enligt brottsbalken, eller civilrättsligt. Jag välkomnar denna prövning, eftersom jag antar att man då även måste ta hänsyn till sanningshalten i det jag skrivit."  Nej, mig veterligen måste inte förtal bestå i en osann utsaga. Om uppgifterna anses misskreditera en annan människa torde misstanke om förtal vara aktuell. Jag kan ha fel, men även en sanning må i vissa fall utgöra förtal. En polisanmälan gällande förtal torde dock sällan utmynna i en rättslig prövning i domstol. Man ska undvika att publicera handläggarnas fullständiga namn om man vill hålla god säkerhetsmarginal.

  2009-11-12 | 09:46:47
  Bloggadress: http://artikel19.blogspot.com
 • Mikael Karlsson säger:

  Jo jag vet affro, Lika så används ordet Kontinuerlig/gt/a också som ett vapen emot de fall där man saboterat umgänge mellan en part och barnet. Man har förstorat upp det så att man nästan eller man idiot förklarar barns intelligens och uppfattning om sina föräldrar.  Men när man idag nämner "för barnets bästa" brukar jag sedemera fnissa till eller känna ett hån emot dem som säger det.. Alla har ju samma uppfattning (enligt sig själva) oavsett hur man agerar.

  2009-11-12 | 10:59:30
  Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
 • Afrodite säger:

  KOLLA!!!  Evelina får komma hem!!  http://saknadebarn.blogspot.com/  I dag är en dag som är underbar på många sätt :)

  2009-11-12 | 13:04:53
 • KimhZa Bremer säger:

  Som alltid sänder jag mitt fulla stöd för din kamp! Ett jättebra och välformulerat inlägg!  Begreppet "barnets bästa" har visserligen missbrukats och tagits som gisslan av osunda grupper och individer, men det är fortfarande ett begrepp som både förtjänar och behöver återerövra sin faktiska innebörd.  Det Joakim gör är en del av denna smärtsamma återerövring, menar jag. Jag lider med både Joakim och R, men jag hoppas samtidigt att hela den här historien påverkar vårt samhälle i en sundare riktning, med tiden.  Och jag hoppas verkligen att denna Yvonne Oliv orkar och förmår göra gott i hela dennna missgärning mot R och hennes pappa.

  2009-11-12 | 13:39:54
 • Rospiggen säger:

  Och stackars lilla Rania som trott att du och Robin är på en låååång resa. Hur i jösse namn kan man säga så till ett barn, lura ett barn så???  Och att mamman ska vara med på umgänget? Nä, du borde få sitta med henne själv tillsammans med den här kontaktpersonen och få möjligheten att prata med din älskade flicka allt du vill säga henne, eller bara krama om henne läääänge. Rania borde få vara bara med dig och inte känna några vakande ögon på sig.  Lilla, lilla, vackra tös :/

  2009-11-12 | 17:06:47
  Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
 • Afrodite säger:

  Ja tänk vad hon måste få gå genom.

  Pappa vill inte vara med mig.

  Han vill bara vara med min bror.

  Varför tycker inte min pappa om mig?

  Fy för den lede vilken fruktansvärd känsla för henne att ha inom sig.

  HUR kan hennes mamma ens bara komma på tanken att utsätta lilltjejen för detta?  Läser du R:s mamma så vill jag säga att det är en misshandel så stor så inte ens jag finner ord.

  Så lågt.

  Så elakt.

  Så ruttet.

  Och sådan brist på empati för R.

  Vad tänkte du på?

  Fattar du inte att du straffar R på ett så grymt sätt för att du inte har ryggen fri och sett till att ha rent mjöl i påsen.  Alla gör fel som förälder.

  Jag har gjort det.

  Jag kommer att göra det igen.

  Men det du gör är så långt ifrån det som är fel, det överstiger det med råge.  SKÄMS!!  Förlåt alla för mitt språk.

  Men när det kommer till den här delen i hela alltet, dvs den ondska R får utstå, då blilr jag förbannad.

  På R:s mamma.

  På R:s mormor.

  På alla som använder R för att fylla på sitt eget ego.  Joakim, följ ditt hjärta när du träffar R nästa gång.

  Jag förstår att denna delen är fruktansvärt svår, just det med att förklara för R att du och hennes bror inte har varit på en resa.

  Att du inte valt hennes bror framför henne.

  Samtidigt utan att kasta skugga på de som håller henne som gisslan.

  2009-11-12 | 18:54:49
 • Mikael Karlsson säger:

  Jag vill inte skydda R´s mamma men jag ser det lite annorlunda. Om en förälder agerar på de sätt som R´s mamma gjort och fått motgångar från socialtjänsten med ord som tex.. Detta är inte OK. Du måste vara med och agera för att ett umgänge mellan barn och far efterlevs, Tror jag att situationen hade sett annorlunda ut.  Som sagt jag Försvara inte Cicelas agerande. Men de som har det största och yttersta ansvaret i denna misshandel av lilla R är faktiskt Soc.  Jag har fått denna uppfattningen av de handläggare som agerat i ärendet (Minns inte deras namn då de ej är värda att minnas, men kan identifieras via namninsamlingen som snart når 200 underskrifter). Dom sitter på två stolar, de agerar kvinnojour och Socialhandläggare. Vad jag hört har väl Kvinnojouren och Socialförvaltningen i Kungsbacka ett sammarbete (Kan vara fel men jag vet att diskutionerna varit där). Kvinnojourernas syn på män och sanning är ju vida känt.  Till Cicela:  Nej Cicela, Det e inte Ok det du gjort, men gör det inte värre, Tänk på R, Skit i ditt hat mot Joakim, om du och Joakim inte pratar eller för dialoger.. Fine, ok.. Men låt R få ha sin pappa.  Du är säkert en bra mor på många andra sätt och behöver inte känna konkurrans med Joakim. Barn älskar nämligen båda sina föräldrar och R skulle säkert Älska dig lika mycket även om R får ha sin pappa med.  Till alla:  Tänk att få ha barn som kan berätta för sina barn att Farmor och farfar/Mormor och morfar bråkade alrdig om mamma/Pappa. Dom löste det bra mellan sig och jag fick träffa både Farmor och farfar/Mormor och morfar..  Skulle inte det kännas skönare att få den uppfattningen av sina barnbarn?????  Fan va djup jag ble här ... men men.. jag tycker ju så...

  2009-11-12 | 19:38:42
 • valens säger:

  Evelina, 4, återfunnen i Danmark  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6108387.ab

  2009-11-12 | 19:42:08
  Bloggadress: http://visa.respEQt.nu
 • Mikael Karlsson säger:

  Kan tillägga att min Pappas kusin är skild, Dock har de aldrig bråkat om eller betett sig illa omkring barnen, De träffas och firar Jul ihop träffas på födelsedagar etc etc, Mamman och hennes nye partner/Pappan och hans nya parter.. Så har det alltid varit enda seda de skildes.. Aldrig varit några tjaffs eller dylikt.  Känner en viss avund faktiskt.  Minns fortfarande den lillas första födelsedag efter att X träffat ny, Jag var inte välkommen för att X träffades inte så var ursäkten... hmmm..

  2009-11-12 | 19:43:41
 • Ninni säger:

  Satan anamma.. jag tror vinden vänder. Det finns många tecken på det. Ös rosor över henne. Och när det är dags: Ta ett mycket djupt andetag och krama R. När du är klar så krama henne från mig också

  Gå sedan INTE fram fill C och ge henne en pungspark;-)

  2009-11-12 | 22:16:05
 • Leroy säger:

  Jag hoppas verkligen att Yvonne Oliv kan se till så att de fel som begåtts kan få rätas ut och att det får vara slut på vuxnas käbbel för barnens skull.  De har totalt missat barnkonventionen och att hörsamma eller stödja barnens rätt.  Det är skamligt att de inte agerat på det du angivit oro för och att de utrett saker skyndsamt.  De påståenden som gjorts inte renderat att Barn och familj blandats in då du uttryckte dina farhågor och att man valde att bara gå på en 1/2 historia.  De borde faktiskt göra halt och helt om. Flera av de inblandade och framför allt hoppas jag att C ser fördelarna med att två delar på ansvar.  Det handlar ju om att ge inte ta.  Leroy

  2009-11-12 | 22:50:22
 • Bur-q-ua12 säger:

  2.)

  Barnets far befinner sig per definition i ett underläge, p.g.a. Fb 6 kap. 3 §, somn säger att ogifta mödrar automatiskt förvärvar enskild vårdnad  3.)

  Sveriges grundlag efterlevs inte, trots att den tänks stå över andra lagar.  Exempel:

  Regeringsformen 1 kap. 9 § (om opartiskhet) och 2 kap. 16 § (om könsdiskriminering).  4.)

  Barnkonventionen efterlevs inte.  5.)

  Europakonventionen, 8:e artikeln om envars rätt till skydd för sitt privatliv och sin familj, efterlevs inte.  "

  Artikel 8 - Rätt till skydd för privat- och familjeliv  1. Var och en har rätt till respekt för sitt privat- och familjeliv, sitt hem och sin korrespondens.  2. Offentlig myndighet får inte inskränka åtnjutande av denna rättighet annat än med stöd av lag och om det i ett demokratiskt samhälle är nödvändigt med hänsyn till statens säkerhet, den allmänna säkerheten, landets ekonomiska välstånd eller till förebyggande av oordning eller brott eller till skydd för hälsa eller moral eller för andra personers fri- och rättigheter.

  "  6.)

  FN-konventionen följs inte.  (länk: http://www.nkmr.org/what.htm

  Nordiska Kommittén för mänskliga rättigheter)  7.)

  Etc.  Rättsväsendet är bara något slags skådespel, iscensatt av sjuka individer, som triggar och bekräftar varandra.  Empatistörda (/-lösa) sadister, som ockuperar socialkontor och andra positioner och som tillåts göra det alltför länge och utan granskning.  En orgie i maktmissbruk.

  Ytterst sorgligt och beklämmande hur Sverige har förfallit, sedan t.ex. mordet på Olof Palme 28/2 1986.  Moderlandet kunde lika gott ockuperas av någon formell stat vad mig anbelangar.  Allt handlar ändå bara om pengar...$$$ och politiskt korrekthet och antal väljare eller hur?  Så besviken...som en Strix Q-låt hette.  (kuriosa for non-music lovers out there: "Strix Q" var tidigare Magnus Ugglas kompband)  Apropå det...

  for music lovers out there...  1.)

  Länk:

  http://www.youtube.com/watch?v=tvqyQgg6es0 - Strix Q "Boyss" (på engelska)  2.)

  Länk:

  http://www.youtube.com/watch?v=LrHRCXxNOog - Goodbye Blackberry Way - Strix Q (the Move cover)  3.)

  Länk:

  http://www.youtube.com/watch?v=iirNwgdZbjM - originalet: the Move - Blackberry Way (better quality)  4.)

  Länk:

  http://www.youtube.com/watch?v=_ysSHINdExQ -

  The Rockers (Phil Lynott) - We Are The Boys (RARE) - ett av de bästa musikklippen, alla kategorier, på YouTube, enl. mig  ("Daddy", du kanske tackar mig en dag för detta klipp, d.v.s. om du gillar rock ;O) )  5.)

  Länk:

  http://www.youtube.com/watch?v=BxEX__YXmDs - John Lennon - sång och kompgitarr - , Keith Richards - bas -, Eric Clapton - sologitarr - and Mitch Mitchel - trummor  - det näst bästa musikklippet på YouTube, alla kategorier, enl. mig (inte minst p.g.a. det "lustiga" mot slutet, där K. R. börjar spela lite för tidigt på basen, vid 04:42...han rycker på axlarna och J. L. skakar på huvudet...är inte det humor, så säg?)  (förmodligen märkte endast ett fåtal i publiken/dentondövamassan missen...rimmade nästan)

  2009-11-13 | 01:34:02
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Mikael Karlsson säger:

  Ännu ett fall av den fina välfärdspolitik som våran svenska fina regering gör för att gynna utanförskap och knäcka våra sjiskrivna.  http://www.metro.se/2009/11/12/7108/cancersjuka-carin-maste-jobba-heltid/  2009-11-13 | 06:54:38
 • Sara säger:

  Psykologen Madeleine Gauffin Rahme svarar kvinnlig läsarfråga; ”Ska jag låta pappan göra som han vill?”

  http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/psykologensvarar/artikel_3788683.svd

  2009-11-13 | 07:47:30
 • Mikael Karlsson säger:

  "Jag låter pojken ha de umgänget för att JAG SKALL FÅ VARDAGEN GÅ IHOP"  Okej, så umgänget är utformat utifrån mammas behov och inte sonens?? Det låter ju sunt.. NOT!!!!  Dock inte att försvara att sonen inte får frukost eller dylikt hos pappa.  Att de äter på resturang?? So what? Det finns många resturanger som håller en hög klass och allsidig kost.  Undrar hur hon vet att allt det där förekommer hemma hos pappa?? Spionerar hon eller?

  2009-11-13 | 09:39:41
 • robjoh säger:

  Vill bara säga att jag hoppas att du verkligen får träffa din dotter nu den 20 november, och att du slipper uppleva att de sliter din gråtande dotter ifrån dig den här gången också.

  2009-11-13 | 13:10:08
 • Anders säger:

  Hoppas också att du får träffa din dotter igen. Hoppas också att kampen nu närmar sig sitt slut och korrekt umgänge kommer till stånd.  Ang.Socialarbetare som gör sitt jobb, så finns det nog ganska många, troligtvis också i Kungsbacka. Det som jag tror är problemet, både inom socialtjänsten, som inom andra yrkesgrupper är att man håller vartandra om ryggen. Kanske just för att inte bli obekväm i gruppen eller inför sina chefer och riskera att man blir utfryst eller omplacerad pga samarbetsproblem. Då väljer många nog att leva efter, det man inte ser eller lägger sig i är inte mitt problem.  Hoppas att du fortsätter skriva i bloggen även efter att umgänget med dottern upptagits, så vi även kan få ta del av den positiva sidan av ditt liv  // Anders

  2009-11-13 | 22:02:55
  Bloggadress: http://blogg.aftonbladet.se/aceeo/
 • valens säger:

  När tystnaden skriker...

  2009-11-16 | 21:29:12
  Bloggadress: http://visa.respEQt.nu

Kommentera inlägget här: