daddys

Beware the fury of a patient man

Anmälan till advokatsamfundets disciplinnämnd

Kategori: Barn

advokatsamfundetJag vill se vad advokatsamfundet anser om Sara Ottossons sätt att bistå min dotter som hennes ombud. Hennes chéf Mats Åberg har redan åkt dit en gång vilket framgår av advokaternas svarta lista som publicerades i Aftonbladet 2003.

 

För övrigt rapporterar GT om brottet som är så ovanligt att det inte ens finns i forskningen. Om det inte finns någon forskning, hur vet man då att det är så himla ovanligt? Och så har en av dom värsta pedofilligor någonsin avslöjats i England, där övergrepp av rent djävulsk natur har ägt rum. Hört talas om det? Inte? Nä det blev inte direkt några rubriker i klass med Dotroux eller Fritzl. Men det har väl någon mystisk förklaring antar jag.....

 

Min anmälan

 

Mitt namn är Joakim Ramstedt och jag vill anmäla jurist Sara Ottosson, samt hennes chéf Mats Åberg vid Advokatfirman Åberg i Göteborg till advokatsamfundets disciplinnämnd.

 

I vägledande regler om god advokatsed antagna av advokatsamfundets styrelse den 29 Augusti 2008 kan man under den allra första rubriken kallad ” 1 Advokatens roll och främsta skyldigheter”, läsa följande: En advokats främsta plikt är att visa trohet och lojalitet mot klienten. Advokaten skall som en oberoende rådgivare företräda och tillvarata klientens intressen, inom ramen för gällande rätt och god advokatsed. Advokaten får inte låta sitt handlande påverkas av tankepå egna fördelar eller obehag eller av hänsyn till andra ovidkommande omständigheter. En advokat skall utöva sin verksamhet med integritet och på ett sätt som främjar det goda rättssamhället. En advokat skall uppträda sakligt och korrekt samt så att förtroendet för advokatkåren upprätthålls.


En advokat får inte främja orätt.

 

Sara Ottosson anlitades att företräda min dotter då hennes mor gjorde henne till målsägare, genom att falskt anklaga mig för övergrepp av sexuell natur. Dessa anklagelser gjordes mot mig 4 år in i en bitter vårdnadstvist och utan att dessa misstankar någonsin existerat förut. Anmälan kom in till socialtjänsten tre veckor efter att jag väckt talan mot modern angående vårdnaden boendet och umgänget, och en vecka efter jag skickade in en anmälan om oro för barn till socialtjänsten.  Med hjälp av denna falska anklagan har modern nu lyckats hålla min dotter och mig separerade i snart 230 dagar. Något som min dotter lider svårt av. Vilket framkommer i den skrivelse från Sara Ottosson som denna anmälan handlar om.

 

Förundersökningen mot mig lades ner efter två förhör av min dotter på barnhuset i Göteborg. Då begär Sara Ottosson en överprövan av detta beslut hos överåklagaren i Göteborg. Eftersom denna överprövan inte hann behandlas innan den nya muntliga förhandlingen som hölls den 5 Oktober i Varbergs tingsrätt, så ansåg rådmannen Gerd Möllers att jag fortfarande skulle betraktas som misstänkt och detta får nu som följd att min dotters umgänge med mig kommer att begränsas  kraftigt till några timmar varannan vecka under övervakning.

 

Då jag ringer till Sara Ottosson och frågar hur hon  i min dotters namn kunde begära överprövan av beslutet väl medveten om vad det skulle innebära? Detta utan att ens tala med mig, som är hennes andra förälder, eller min sons mor, eller överhuvudtaget någon som känner mig eller har sett mig tillsammans med min dotter. Istället har Sara Ottosson skrivit en ansökan som endast är en upprepan av mammans anklagelser, Denna gång  har de dock kryddats med ytterligare anklagelser om våldsamhet och hotfullhet.  Anklagelser som  Göteborgs tingsrätt redan avfärdat som grundlösa i dom från 1 April 2008. Ingen enda av mammans alla anklagelser har heller kunnat styrkas på 4 år. Däremot har alla som kunnat kontrollerats bevisats vara falska.

 

Jag frågar också Ottosson i samtalet om hon talat med rektor Ingela Wennander som hon hänvisar till i sin begäran om överprövan.  Wennander  har nämligen tillbakavisat alla de anklagelser som förs fram mot mig i Ottossons begäran. Detsamma har förvaltningschéfen för förskolan i  Kungsbackas kommun  gjort som också bevittnade den händelse som Ottosson på ett lögnaktigt sätt beskriver i sin skrivelse.

 

Men när Ottosson per telefon får dessa relevanta frågor av en väldigt orolig förälder till hennes klient så slänger hon luren i örat på mig. Jag var inte otrevlig. Inte heller sade jag något elakt eller ens höjde rösten, vilket framgår av bifogad ljudfil.

 

Tydligen anser Sara Ottosson att det är min dotters mor hon företräder och inte min dotter. Min dotter har i polisförhör, till socialtjänsten och till sin mor och till mig sagt att hon tycker ”pappa är snäll och att hon vill vara med sin pappa mer”. Detta bekänner även hennes mor i det enda samarbetssamtalet som hon hittills gått med på under dessa 4 år. Detta samtal finns också dokumenterat ord för ord.

 

Då Sara Ottosson arbetar tvärt emot det som är hennes klients uttalade vilja är det ett brott mot den grundläggande regeln gällande god advokatsed som jag hänvisar till ovan. Hennes chéf Mats Åberg säger senare då jag ringer upp honom att det visst kan vara försvarbart att slänga luren i örat på människor som ringer. ”Det hade han gjort flera gånger själv”.

 

Vidare säger han att eftersom min dotter inte ännu uppnått en tillräckligt hög ålder så skall inte Sara Ottosson lyssna på henne utan enbart på hennes mor som är vårdnadshavare. Jag ifrågasätter detta. I barnkonventionens 12 artikel står det att barnet har rätt att komma till tals. Barnets rätt till en nära och god kontakt med bägge sina föräldrar nämns också i konventionen.

 

Både denna rätt samt rätten att komma till tals har tagits från min dotter. Ironiskt nog av människan som utsetts till hennes ombud.

 

Med detta avslutar jag min talan.

 

Jag bifogar inspelningar av de två telefonsamtalen som jag  hänvisar till i min anmälan.

 

Vänligen

Joakim Ramstedt



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer

  • MoaLinn säger:

    http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=1996887&BroadcastDate=&IsBlock=



    Börjar det hända saker nu? Tidningarna skriver iallafall något nu. Eller är det jag som bara ser mer?



    Lycka till med också denna anmälan. Finns där någon statistik om någon över huvud taget får ta ansvar för sina handlingar i sådana arbeten? Och vad händer med de som fälls?



    2009-10-13 | 14:44:05
  • TomasGidlöf.se säger:



    Till Daddy.



    (Och till Afrodite. Jag har tänkt svara dig. Det blir när orken räcker.)



    Jag antar att anmälan till syndikatet är gjord i enlighet med vad Daddy skriver och att uppgifterna är riktiga.



    Jag fäster mig vid:



    " Tydligen anser Sara Ottosson att det är min dotters mor hon företräder och inte min dotter. "



    " Hennes chef Mats Åberg säger . . . att eftersom min dotter inte ännu uppnått en tillräckligt hög ålder så skall inte Sara Ottosson lyssna på henne utan enbart på hennes mor som är vårdnadshavare. "

    Advokaten pratar strunt tycker jag. Han är ologisk och tycks inte förstå juridik som vetenskaplig disciplin.



    Advokaten Åberg torde vara juristen Ottossons principal. Jag tycker att båda då är illojala med klienten. Uppbär de då någon form av rättshjälp av samhället är väl det att betrakta som bedrägeri.



    Läs också om mina erfarenheter av advokater. Jag har inte kunnat få någon advokat att hjälpa mig med mina problem.



    Det där med tillräckligt hög ålder verkar vara lika ”begåvat” sagt som när en av rådmännen i Vänersborg ansåg att spädbarnet Axel själv skulle börja slåss med myndigheter. Brev med den innebörden skall finnas i diariet.



    Med utmärkt beröm godkänt handlande av Joakim Ramstedt

    tycker.

    Tomas i Trelleborg.



    2009-10-13 | 14:58:17
    Bloggadress: http://gidlöf.se
  • TomasGidlöf.se säger:

    Till Alla.



    Men jag tycker också följande:



    Advokaten är ju endast att betrakta som en konsult.



    Ansvaret för myndigheternas handlade ligger kvar på dem själva.



    Tycker någon att jag har fel så läser jag gärna argument för det.



    När kommer ansvar för förmodade Tjänstefel och andra brott utkrävas i behörig domstol som har vilja och förmåga att döma tjänstemännen till straff?

    Finns sådan domstol i Sverige?



    Tomas.



    2009-10-13 | 15:53:30
    Bloggadress: http://gidlöf.se
  • Bitten säger:

    Jocke.. en dag kommer Rania att vara så otroligt stolt över att ha en pappa som du!! Som kämpar så oförtrutet och aldrig ger upp!!!! Fattar inte att du orkar, samtidigt som jag ju fattar att du inte orkar att INTE.. om du förstår hur jag menar..



    Vilken otrolig förebild du är för din son!!!! Han får ju på första parkett uppleva hur en riktig pappa ska vara!



    Det är helt sanslöst att ingen enda människa i någon slags "position" tagit tag i detta för länge sedan!!



    Men hur det här än avlöper så har två barn något att bära med sig i livet, för ett är säkert.. Rania kommer att få upp ögonen när hon blir äldre!



    Respekt!!!

    2009-10-13 | 15:57:35
  • Leroy säger:

    Väldigt väl formulerat Daddy.



    Hoppas att det verkligen blir umgänge omedelbums och tickern slutar ticka.



    Fick du med den och man hör hur tiden går i paketet så skjuter dom nog sönder det och säger att dom inte fått något meddelande, visar fortsat ignorerande.



    Tur att du har flera saker och människor som kan intyga att allt gått rätt till.



    Leroy

    2009-10-13 | 16:52:41
  • Mikael Karlsson säger:

    Mycket bra skrivet Jocke... Ska bli intressant och se vad det leder till.

    2009-10-13 | 17:32:44
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se/
  • L.P säger:

    Väntar med spänning på vad som kommer att ske härnäst!



    /L.P



    www.pappa-barn.se



    För barnens rättigheter till båda sina föräldrar.

    2009-10-13 | 19:15:53
  • Farmor säger:

    Hej Joakim,

    jag anmälde mina barnbarns advokat till diciplinnämnden före jul förra året. Jag ringde upp adovkaten och bad om hjälp att få överlämna julklappar till personligen till barnen.

    Fick till svar att det är inte aktuellt

    med något umgänge (vilket jag inte hade bett om), när jag påpekade detta säjer hon "hör du inte vad jag säjer,

    begriper du inte svenska" och slänge sedan på luren.



    Jag är inte ens en "aggressiv mansperson" utan en kvinna som dom själva, något äldre förstås.



    Jag anmälde detta men efter att ha talat med advokaten (som inte ansett att hon gjort något fel)

    fick jag svar från diciplinnämnden att det inte anses ha stridit mot god advokatsed.



    De har tydligen inte så stora krav på sina medlemmar.



    2009-10-13 | 20:11:11
  • Tommy Jonsson säger:

    Hej Daddy!

    Kan inte du be Alexander B. att be domstolen att förordna om ett bättre samarbetssamtal än det ni haft. Be honom föreslå Lena Hellblom Sjögren och Gösta Emterstam. De har jobbat tillsammans och är mycket professionella.

    Hänvisa till din villja att komma överens med modern och den tidsutdräkt som förevarit utan att din dotter ens har fått tala med dig i telefon eller veta varför hon inte får träffa dig.

    Se till att under sammarbetssamtalet eller domstolsförhandlingen att hon ingående får redogöra för hur mycket hon skulle villja träffa sin dotter för det fall att hon skulle förlora vårdnaden. Den frågan har jag i flera fall sett att föräldrar veknar och inser den situation de faktist kan hamna i.

    Min dommare begärde ett vite på 5 000:- för varje umgängestillfälle som uteblev. Han hotade henne muntligt i den förberedande förhandlingen för att fortsätta umgängessabotera. För mödrar som er fru F. kan då lätt förlora vårdnaden om sitt barn.

    Till saken hör att hon strax innan hade rest sig upp och börjat gapa och skrika och okväda mig värre än någonin tidigare. Dommaren började då slå klubban hårt i bordet flera gånger och skrek att hon skkulle hålla tyst.

    Dommaren undrade sedan om vi hade något emot att ta en kort paus på 10 minuter. Under tiden kunde han förbereda den interemistiska dommen.

    Dommen gav mig 4 timmars umgänge med kontaktperson en vecka senare. Umgänget med kontaktperson och modern närvarande fungerade fantastiskt bra med dottern.

    14 dagar senare flyttade modern till Tyskland vilket hon tidigare även hade hotat med.

    2009-10-13 | 22:41:39
  • Tommy Jonsson säger:

    Hej Tomas G./Uppsala!

    Verkligt kul att få se dig på banan igen. Vi är tydligen några gamla uvar som inte tröttnat ännu och som inte avser att göra det heller.

    2009-10-13 | 22:47:27
  • Tommy Jonsson säger:

    Det ä viktigt att domstolen utfärdar ett förordnande för ett samarbetssaamtal. Dels för att experterna inte skall ha haft en föregående kontakt med parterna och för att domstollen betalar deras arvoden.

    Jag tror AB håller med om detta.

    2009-10-13 | 23:59:55
  • Mikael Karlsson säger:

    Asså va jag blir sne... Håller på med en grejj där det har att göra med alla Socialförvaltningar/Individ och familjeenheter etc tec.. och på många av dessa kommundrivna hemsidor där man länkar till Soc etc... så läggs det upp en JÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄVLAAAAAAAAAAAAA massa länkar och telefonnummer till Kvinnofrid, Kvinnojpourer och annat som handlar om den stackars kvinnan i Sverige.



    Kolla bara på denna från Gullås.



    Går man in på Familjerätt... så hittar man direkt ett telenummer till en sketen kvinnofirdsgrejj samt en hemsideadress...



    http://www.gullspang.se/Default.asp?c=490



    Och klickade man in sig på Individ & Familjeomsorg på samma sida så är där ännu större reklam:

    http://www.gullspang.se/Default.asp?c=147



    Hur förbannat diskriminerad känner man sig inte när man kommer in som en pappa och slåss för sitt barn när hela sidan är full av kvinnojoursskit.. Fan va trött man blir.

    2009-10-14 | 04:00:24
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se/
  • Afrodite säger:

    Jocke!



    Jag försöker och försöker få in i min hjärna hur denna Gerd Möllers har lyckats med detta tokigt galna elitmisshandel av både dig och din dotter.

    Hade jag inte varit så insatt i hur det egentligen fungerar så hde jag inte kunnat tro på det.



    Dessvärre så vet jag att det fungerar så här.



    Detta är en rättskandal i så stora mått så det inte går att mäta.



    Hon är ju fullständigt inkompetent och skulle samla frimärken istället.



    Hur gör man i detta läge?

    För hon får inte gå fri.

    Detta måste bara vara helt emot allt som domarväsendet står för.



    Och så har vi denna Sara Ottosson suck

    Hur i hela fridens namn kan det samlas så många tokskallar kring din lilla tjej?



    Varför kan de inte se henne för den hon är, se henne som en människa med en själ?

    Hur understår de sig att se henne som ett objekt, en sak.



    Egentligen så skulle det stå ett foto framför domare på barnet det gäller så de hela tiden måste se in i ögonen på det barnet de har tagit sig rätten att bestämma över.



    Jocke, en dag kommer din lilla tjej att få veta vilken fantastisk pappa hon har.

    Tyvärr så kommer hon samtidigt få veta att hennes mamma har lobotomerat henne och sett till att hon lever med en livslögn som för alltid kommer att sätta spår i henne.



    Kan jag göra något, så vet du var jag är.

    2009-10-14 | 09:45:03
  • susanna svensson säger:

    Lite off topic men jag undrar var det någon annan här som såg madonnas dokumentär om malavi i går? Vi har nog alla hört talas om den vidskepighet som förekommer i vissa afrikanska länder om att sex med en oskuld botar sjukdomar. Denna vidskeplighet leder till många våldtäkter och spridningen av aids till unga flickor. I det här programmet kom även en annan sedvänja fram som jag aldrig hört talas om kanske för att den drabbar pojkar och därför inte uppmärksammas av den feministstyrda pressen i sverige. Föräldralösa unga pojkar fångas får sina könsorgan bortskurna av häxdoktorer som gör medeciner av snopparna.

    2009-10-14 | 10:17:46
  • TomasGidlöf.se säger:



    Med tidsnummer 2009-10-13 Kl 22:47:27 skrev en Tommy Jonsson:

    ”Hej Tomas G./Uppsala!

    Verkligt kul att få se dig på banan igen. Vi är tydligen några gamla uvar som inte tröttnat ännu och som inte avser att göra det heller.”



    Jag uppfattar kommentaren positivt och tar det som en uppmuntran. Tack för det!



    Men vem har lurat i dig att jag inte är trött. Jag är trött. Min äldste son har de skrämt till underkastelse.



    Den breda allmänheten, som stöder övergreppsindustrin, brukar tycka ungefär som framgår på till exempel ”Flashback”. Sökord: ”Fallet Axel”

    Länk: www.flashback.info/showthread.php?t=989738



    Det är i den gruppen politikerna får många röster. Därför har övergreppsindustrin kunnat frodas i minst 70 år.



    Det verkar som om vi har haft någon kontakt tidigare. Då jag varit i kontakt med många kan jag inte placera dig nu. Dessutom ger hitta.se Personer: Visa alla 653



    Jag föreslår att du ringer mig. Mobilen finner mig även på annan ort. Går telefonsvararen in hemma så säg vem du är.



    Kanske går det anordna lite ”Brainstorming” med hjälp av Skype. Den som har snabbt Internet kan koppla upp till flera långsamma. Så tror jag det funkar.



    Tänk först igenom hur Simon Wiesenthal Centret har arbetat. Är inte deras metod det enda som fungerar. Fast svenska s.k. män orkar ju inte? Kanske kan några riktiga kvinnor sparka igång några män.



    Vill man förbättra framtiden måste man se bakåt och lära sig därav.



    Tack för lite uppmuntran.



    Tomas.



    2009-10-14 | 14:22:37
    Bloggadress: http://gidlöf.se
  • "Daddy" säger:

    Medan ni väntar på nästa blogginlägg så kan ni roa er med det här. http://genusnytt.wordpress.com/2009/10/15/tv-profil-retar-gallfeber-pa-feminister/



    rätt kul skrivet av Per Ström

    2009-10-15 | 16:53:35
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Mikael Karlsson säger:

    Jag kunde inte låta bli att svara i bloggen du länkade till Jocke... Man blir så trött på Rynkiga gamla femenister.

    2009-10-15 | 17:39:55
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se/
  • Anonym säger:

    KOLLA IN DETTA INLÄGGET --> http://ceciliesjostrand.blogg.se/2009/october/smygreklam.html DU KOMMER INTE (!!!!)

    ÅNGRA DIG! ♥

    2009-10-15 | 17:50:48
  • Anonym säger:

    KOLLA IN DETTA INLÄGGET --> http://ceciliesjostrand.blogg.se/2009/october/smygreklam.html DU KOMMER INTE (!!!!)

    ÅNGRA DIG! ♥

    2009-10-15 | 17:50:49
  • Mikael Karlsson säger:

    Ja ha då var där nån som lade upp länk av nått som inte alls har med Daddys frågor att göra...

    2009-10-15 | 18:06:08
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se/
  • Rospiggen säger:

    Bitten och Afrodite!



    Jag kan bara hålla med er i det ni skriver! Jag är så förbannad över hur alla runt lilla Rania behandlar henne, precis som ni skriver, och känslomässigt gör det mig så ledsen! Hur många barn och ungdomar har vi inte i vårt land som känner sig svikna av samhället och myndigheter? Hur många barn och ungdomar hamnar inte snett pga just det?



    Här har vi alla dessa myndigheter som säger sig tänka på barnets bästa men vad fan?! Varför kan inte en sådan enkel sak som att LYSSNA till barnet, FÖLJA lagen, LÄSA alla dokument och ffa TÄNKA SJÄLVA och PROFFSIGT för bövelen, vara en självklarhet?



    Och du, Jocke, du sitter mitt uppe i skiten, har den för fanken över huvudet men du kämpar på, oförtrutet, och du ÄR en förebild för dina barn och för såååå många andra människor!



    Om det är någon idé, det jag sade till dig, att få någon juridikstuderande eller något annat motsvarande att lyfta upp dig och det du går igenom - hela fenomenet med rättsosäkerheten och diskrimineringen och de brott som faktiskt begås mot dig och Rania - i en C-uppsats eller så så vore det kanske bra?



    Jag får inte heller in i min skalle att det inte tas någon hänsyn alls till att du har en son och att allt fungerar tip top där, att hans mamma intygar och skriver att det inte finns något hos dig som ger belägg för allt det som riktas mot dig.



    Det är för fasen som en film där ditt namn så fort det dyker upp på en skärm (vilken som helst), börjar blinka "dööt, dööt, access denied!!"

    2009-10-16 | 00:13:51
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • Tommy Jonsson säger:

    Docent Bo Edvardsson på Örebro Högsskola kanske har någon elev som skall skriva en sådan uppsats som Rospiggen föreslår.

    Jag har läst hans bok Kritisk utredningsmetoddik vilken jag starkt kan rekommendera. Han och hans elever har skrivit utredningar och uppsatser som jag läst många av och jag kan verkligen rekommendera till läsning.

    I sin bok anser BE att de sociala utredningar som görs är så snedvridet kollegiala att en bättre utbildning inte kan leda någon vart. Bättre vore att riva hela systemet och bygga upp någonting nytt. Jag delar fullt ut hans bedömmning.

    2009-10-16 | 12:12:14
  • Tommy Jonsson säger:

    Snälla Tomas!

    Visst Tomas är jag också trött efter 22 års kamp för min dotters och mina mänskliga rättigheter men trots ett dåligt resultat privat håller jag mig kvar på banan och slutar inte att kämpa för andra barn och deras föräldrar.

    2009-10-16 | 12:21:36
  • susanna svensson säger:

    Sök på ordet utredningsmetodik hittar ni flera av dessa utredningar och uppsatser http://diva-portal.org/smash/search.jsf

    2009-10-16 | 12:24:13
  • Tommy Jonsson säger:

    Tomas vi har träffats och talats vid på telefon kring vårt gemensamma problem. Troligtvis i någon av nedanstående föreningars namn där jag också varit aktiv under åren:



    Föreningen Sönddagsföräldrar

    UmgängesrättsFöräldrarnas Riksförening

    Föreningen Mullvadarna

    Mansjouren, Stockholm

    Rädda Barnen, Stockholm

    Manliga Nätverket, Stockholm

    Sveriges Mansjourers Riksförbund



    Simon Wiesenthals metod har varit ganska lyckosam, men han jagade nazister som begått allvarliga brott.

    På detta område har vi först på senare år sett att mödrar som ej har vårdnad och som bortför sina barn kan få ett 1 årigt fängelsestraff. De mödrar som har ensam vårdnad riskerar i värsta fall att få betala ett vite för uteblivit umgänge och efter ett antal år riskerar de att i värsta fall förlora vårdnaden.

    Jag jobbar gärna för att ett års umgängessabotage, mot barnet och fadern även om han inte har del i vårdnaden, leder till förlorad vårdnad och ett års fängelsestraff för modern.

    Sedan att en kommitte får gå igenom alla separationer sedan 25 år tillbaka och observera alla de fel som barnet och föräldrarna blivit utsatt för av våra politiker och myndigheter.

    Detta är mitt förslag i en brain storming.



    2009-10-16 | 12:54:37
  • Tommy Jonsson säger:

    Tack Susanna Svensson för hjälpen,

    vi har också träffats i vårt tidigare liv och kan inte annat än som då lyssna till dina kloka ord och dina kunskaper. Läser gärna dina inlägg på olika bloggar.

    Tack för att du finns Susanna.

    2009-10-16 | 13:00:31
  • Mikael Karlsson säger:

    Utredningsmetoder:



    BOF (Barnorgenterad familjeterapi): http://www.vardnads-umgangeslagar.se/index.php/bof



    Tejping: http://www.vardnads-umgangeslagar.se/index.php/tejping



    BBIC: http://www.vardnads-umgangeslagar.se/index.php/bbic



    Det sistnämnda är en introduktion och ett studiematerial.

    2009-10-16 | 14:51:37
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se/
  • Lina Lundin, SBN - Saknade Barns Nätverk säger:

    Jag vet flera som har skickat in anmälningar till Advokatsamfundet och måste tyvärr berätta att de inte gärna läxar upp sina medlemmar... Dessutom kan det ta oerhört lång tid att få svar, minst 6 månader eller mer...



    Statistik 2008:



    Under 2008 kom det in 591 (492 året före) ärenden till Advokatsamfundet.



    Disciplinnämnden avgjorde slutligt 163 (180) ärenden. Av dessa fälldes advokaten i 99 ärenden.



    I ett (två) ärende uteslöts advokaten ur samfundet.



    I elva (15) ärenden tilldelades varning med straffavgift. I ett av fallen hade advokaten misskött sitt uppdrag som ombud samt försummat att efterkomma domstols föreläggande. Vidare följde advokaten inte förelägganden från Advokatsamfundet om att yttra sig i ärendet. I ett annat fall hade advokaten ett flertal gånger varit svår att nå och inte återkommit med besked efter förfrågningar från klient i pågående ärende.



    I 15 (15) fall tilldelades varning.



    Erinran tilldelades i 72 (67) ärenden. I 34 (59 ) ärenden gjorde disciplinnämnden ett uttalande och i 260 (514) ärenden vidtogs inte någon åtgärd. 28 (43) ärenden avvisades.



    Hur som helst - LYCKA TILL!

    2009-11-19 | 08:52:37
    Bloggadress: http://www.saknadebarn.org

Kommentera inlägget här: