daddys

Beware the fury of a patient man

Nu är PAS ett vedertaget begrepp i Sverige

Kategori: Jämställdhet

PASPAS står för parental alienation syndrome. Det är ett syndrom som drabbar barn vars ena förälder inte skyr några medel för att förhindra umgänge med den andre. Det inkluderar att ljuga för barnet, påstå osanna saker för barnet om dess andra förälder. Det kanske är svårt att förstå för de flesta, men det finns föräldrar som först totalt utestänger den andre föräldern med hjälp av falska anklagelser. Sedan säger dom till barnet att pappa/mamma inte kommer för h*n tycker inte om dig längre, h*n vill döda er. Detta enbart i syfte att hämnas på den tidigare partnern för att h*n vill skiljas, eller för h*n har träffat någon ny.

Exakt detta och mer gjorde en mamma i Solna mot sina tre barn och deras far. Nu har hovrätten slagit fast Solna tingsrätts dom som går på tvärs från de domar vi tvingats vänja oss att se. Pappan tillerkänns ensam vårdnad om barnen och mamman skall genast mot 50 000 kronor i vite lämna över barnen. Med genast menar domstolen dessutom denna gång genast. Barnen vill inte, men trots att den äldste är 14 år tar hovrätten inte heller hänsyn till barnens vilja i detta fall, eftersom det inte längre är deras egen vilja dom ger uttryck för, utan sin mors.

För att undanröja alla tvivel om att det är PAS man talar om här så skrivs det också i domen. Och om man nu är av åsikten att PAS är någon sorts fantasidiagnos som papparörelsen har uppfunnit. Vad skall man då kalla det som barnen i denna familj drabbats av? Och vad skall man kalla ett sådant sjukt beteende av en förälder som beskrivs i denna dom? Stört kanske?

Ladda ner den unika domen här.


Grov misshandel


Detta är grov misshandel av ett barn. I princip går det ut på att lägga skuldkänslor på barn och lära dom att hata sig själva. Åtminstone halva sitt jag. Minns ni intervjun med Liza Marklunds romanhjältinna Mia Eriksson från Radion i våras? Då hon sitter och säger att hon brukar säga till dottern Sara att "Nu är du lik din pappa". Detta var menat som en reprimand om Sara gjorde något dumt. Så har Sara, Mias dotter tvingats växa upp. Först 15 år utan att veta om sin pappa, och sedan med samma falska skräckhistorier som beskrivs i Gömda. Denna barnmisshandlare försvarades av Inger Segelström i Debatt. Minns ni? "Jag struntar i om boken är sann eller inte, Mia gjorde allting rätt". Jag tycker fortfarande att det är obegripligt att dessa brott mot två barn och deras pappa och bror tilläts utan att det gav några konsekvenser alls. Precis som jag tycker i fallet med Elisabeth Hermon. Ett av dom värsta mediemord som skett på en människa i detta land. Men Liza får inte ens sparken från Expressen. Hon har mäktiga vänner den. 

Så fort man tagit upp och velat diskutera begreppet PAS tidigare så har de som försvarar detta barbari, (oftast feminister och genusvetare) genast kontrat med "Pas är inte ett vedertaget begrepp i Sverige". Det argumentet håller inte längre. Nu har det gått upp ett litet ljus. Det enda vi väntar på nu är en dom som tar in även begreppet personlighetsstörning och samarbetssabotör i en dom också. Då skulle vi ta ett stort kliv på rätt väg.

Det som kan tyckas konstigt med denna dom ur ett jämställdhetsperspektiv är att modern trots att hon bevisligen misshandlat barnen svårt får ett mycket generöst och obevakat umgänge. Jag lägger inga egna värderingar i det, men konstaterar ändå faktum. Vi pappor behöver inte ha gjort ett dugg, men ändå sätts vi under övervakare och ett mycket begränsat umgänge. Var är konsekvensen?

För övrigt


inte utan mina sönerFör övrigt konstaterar den uppmärksamme att klockan längst upp på min blogg fortsätter att ticka. Trots en tingsrättsdom som säger att det är av största vikt att umgänget nu snarast kommer igång. Det verkar som socialförvaltningen i Kungsbacka tycker sig kunna ignorera t o m en dom från tingsrätten. Vad jag vet har dom inte lyft ett finger. Trots att dom är den myndighet som skall sköta verkställandet. Jag sattes nämligen under övervakare och fick ett mycket begränsat umgänge.

Under tiden utreder överåklagaren vääääääldigt lååååånggsamt och seeeegt huruvida dom skall återuppta förundersökningen mot mig eller inte. Risken är inte så stor eftersom om dom gör det så kan dom inte längre hindra mig från att ta del av förundersökningen. Och detta måste ju till varje pris tydligen förhindras. Därmed hamnar som i ett besvärligt läge. Men huvudsaken är ju att dom kan dra uuuuut på det läääääänge. Det visste min dotters ombud naturligtvis då hon å mammans vägnar lämnade in fallet för överprövning.

Annars rullar arbetet med stiftelsen på för fullt. Gruppen har nu utökats till 15 personer och planer smids. Mer om detta när dom tagit fastare form.

Den första låten till CD projektet håller också på att ta form. Ännu så länge är det bara en bakgrund, men jag tänker viga resten av denna kväll åt att färdigställa den. Sedan lägger jag ut den för allmän bedömning.

Jag håller också på att läsa Ingrid Carlqvists nya bok "Inte utan mina söner" som handlar om fallet George Pesor. Australiern som fick sina barn kidnappade av barnens mor i vintras, och som till slut fann dom igen. En del innehåll i boken är ganska brännhett stoff, och som ende bloggare i sverige har jag fått äran att redan den 29 Oktober kunna presentera delar av bokens innehåll här på bloggen. Det är bara jag och Aftonbladet som fått denna exklusiva rätt. Före detta datum får jag dock inte skriva ett ord om innehållet, så alla frågor rörande detta är onödiga.

Tur att det finns några journalister med intigritet kvar. Synd att dom tystas med hot och trakasserier. Men det finns lösningar på sådan problem också.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

 • Rospiggen säger:

  Men nu får ju Kungsbacka lyfta upp ändan ur vagnen tycker jag!!! Vad fanken?! Ska bli mycket intressant att läsa Ingrids bok! Kan man få den signerad tro?  Och glädjande att läsa om PAS som du beskriver. Herreguuud, vilken mor!

  2009-10-23 | 21:04:41
  Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
 • Anonym säger:

  När du lägger ut domar se då till för fan att ta bort barnens personnr åtminstone. %¤#(/&%!!  Detta strider mot PUL och allt är dokumenterat!

  2009-10-23 | 21:08:34
 • Daddy säger:

  Jag antar att både jag och hovrätten bryter mot lagen då. Eftersom domen är lika offentlig där som här. Dvs vem som helst har rätt att ta del av den.  Jävla trams.

  2009-10-23 | 21:18:45
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Alexis säger:

  Anonym 21.08.34: När en domstol lägger ut en dom med inblandades (även barns) personnummer är det inget brott mot PUL. Följaktligen ej heller brott mot PUL när någon refererar domen. Ta ett djupt andetag och försök åtminstone bli LITE intelligent!

  2009-10-23 | 21:23:41
 • Nettan säger:

  Det spelar ingen roll hur mycket du hyllar PAS - det är ändå en teori som är framtagen av en pedofilvän och som ansåg att pedofili skulle accepteras av samhället.  USA har frångått PAS och många skäms när de blir påminda om begreppet.  Du visar mer och mer ditt rätta ansikte!!!  Å hur kan du lägga ut små barns personnr?

  Du går över små barns personuppgifter, för att på något sätt få hyllningsrop!!!  Vedervärdigt sätt att få lite jubelrop - har det med din ADHD som ställer till det för dig - så sök hjälp utan att kränka små barn!

  2009-10-23 | 21:23:45
 • Fredrik säger:

  Fy fan vilken jävla urusel människa du är!

  Hänga ut ytterligare barn på din blogg!!!!

  Så lågt, vedervärdigt lågt.

  En skam för oss män!  En riktigt karl gömmer sig inte bakom barn som du gör!

  2009-10-23 | 21:25:58
 • Daddy säger:

  Till läsarna av min blogg:  Ni kan vänta er många kommentarer likt den ovan angående detta inlägg. De grupper i vårt samhälle som försvarar nuvarande ordning och följdaktligen tycker att det är försvarbart med grov barnmisshandel har länge kämpat med näbbar och klor för att hindra PAS från att bli ett vedertaget begrepp i Sverige.  Argumentet att PAS skulle på något sätt ha med pedofili att göra är det märkligaste av dom alla. Var i någon litteratur eller någon annanstans kan man hitta något som helst samband mellan dessa två företeelser. Pedofila handlingar mot ett barn är ett brott och som sådant beivras det också i Sverige. PAS är misshandel av ett barn, men det är inte olagligt. Är detta att se till barnens bästa?

  Skall inte brott mot barn beivras?  jag förstår inte och kommer aldrig förstå hur någon som säger sig värna barns bästa, hatiskt kan attackera mig för att jag gör just det...värnar barnens bästa.  Anser du anonym att det skall vara tillåtet att behandla sina barn som mamman gör i detta fall?

  Tycker du att det är försvarbart?  Eller tycker du att jag begår ett värre brott som berättar om det?  Vilka hyvens barnbeskyddare vi har i detta land...

  2009-10-23 | 21:35:13
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Hasse Hasselnöt säger:

  Men för helvete, jävla idioter. DET ÄR EN OFFENTLIG HANDLING! DADDY HÄNGER INTE UT NÅGON!  Alltså, att jag bor i samma land som miffon som den anonyme, "Nettan" och "Fredrik" gör mig rädd på riktigt.

  2009-10-23 | 21:39:44
 • Daddy säger:

  Fredrik och Nettan har samma IP nummer.

  Antingen är det två som delar på en uppkoppling eller så är det en människa som har problem med könsidentiteten.

  2009-10-23 | 21:43:08
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • ? säger:

  Vad är det som skyddar barnen genom att visa upp deras namn och personuppgifter?  2009-10-23 | 21:44:09
 • Daddy säger:

  Och exakt var gör jag det någonstans menar du?

  Är det domen från hovrätten du syftar på? Den har inte jag skrivit.  Jag anser att du bör vända dig med ditt klagomål till dom som visar upp dom uppgifter du stör dig på. Nämligen Svea Hovrätt.

  2009-10-23 | 21:48:03
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Nettan säger:

  Har du ingen aning om vem Gardner var och vad han förde fram????  PAS är och förblir en teori, uppfunnen av en pedofilivrare och försvarare av pedofili!  Hur kan du ena dagen skriva inlägg MOT pedofili och ondgöra dig över sexuella övergrepp på barn, för att nästa dag försvara och stå bakom en teori som är uppfunnen av en pedofilvän??  Var finns trovärdigheten?

  2009-10-23 | 21:48:14
 • ? säger:

  DU väljer att lägga ut personuppgifter på barn, vad gör att DU väljer det?

  Vad gör att DU anser att det är så viktigt att visa upp dem?

  2009-10-23 | 21:50:14
 • Anonym säger:

  Daddy, ja jag är arg! Det är helt ok att lägga ut domar men snälla värna åtminstone om barnens integritet. Jag har anonine som ett stort antal människor har och jag är inte de de två andra som skriver! Och jag hoppas inte jag är uppkopplad till någon annan. Jag hoppas att du kan se på de sista siffrorna att vi har olika siffror. Jag står för mig och vad andra skriver får stå för dem

  2009-10-23 | 21:52:41
 • susanna svensson säger:

  Vad jag har förstått så är det delade meningar om Garder var en pedofilvän eller ej. Vad jag förstår har han i sin forskning kommit fram till att skadorna av sexuella övergrepp är överdrivna. Om det nu är det så ser jag det som nått possitivt att utsatta barn inte till 100% får sina liv förstörda. För att kunna ta fram bra behandlingmetoder för utsatta barn så krävs det faktiskt forkning om vad som skiljer de barn som får livslånga identitetsproblem efter övergrepp från de som går vidare i livet och lägger övergreppen bakom sig. Det gör ingen till pedofilvän att man tar reda på fakta, men givetvis finns risken att pedofillobbygrupper anväder det faktum att inte alla offer för övergrepp verkar ta skada i sin propaganda, men det får aldrig tas som ursäkt för att stoppa forskning som faktiskt kan leda till att vi får bättre behandlingsmetoder för utsatta barn.

  2009-10-23 | 22:02:28
 • Afrodite säger:

  Nä nu blir till och med jag förbaskad.

  Först och främst, skall ni skrika högt om vad som gäller när det gäller att lägga ut domar så se för fan till att VETA vad ni pratar om.  Jisses, vem av er var det som nämnde adhd och Joakim i samma mening?

  Den personen skulle nog trampa in på en utredning själv och kolla upp ett och annat.  Varför i hela jota är ni som skriker högst så rädda för Joakim.

  Jo, därför att han skrämmer er och ni ser honom som ett hot.  Men vad jag förstår så är ni inte tillräckligt många så ni måste skriva flera gånger under samma namn.  Ta en som blir två som blir fyra osv, och sedan ramlade ni av era höga hästar och landade som en pannkaka.

  Platt fall.

  Och inte ett skit var till för barnen, enbart era sårade egon blev matade av - just det - INGENTING.  Ni beter er som en skock tokstollar som av någon anledning fick tag i en storm av syre men som verkade tumla om ordentligt i huvudet.  Ni har ingen som helst vilja att ens förstå vad Joakim skriver om och det säger väldigt mycket om er.

  Något är helt säkert i varje fall och det är att ni INTE står på barnens sida, det visar ni klart och tydligt.

  Ni VILL säkert stå på barnens sida, men här på denna blogg visar ni något helt annat.  Förresten, jag har använt mig av ordet NI (visserligen hade jag en lutande etta i svenska en gång i tiden) men visst är det så att NI syftar på mer än en (1) dvs plural, flertal.  Jag tar tillbaka då det verkar blivit någon form av identitetskris här på bloggen för några/någon/flera/en, jisses, nu snurrar det runt ordentligt och jag får inte riktigt grepp på hur det nu var.  Så hur var det nu.

  Var det 1?

  Var det 2?

  Eller var det flera?  Ahh, ibland är det en, ibland två och så har vi de tillfällena då det är flera...  Eller...  Ähhh, jag tappade räkningen.  Jag vet i varje fall att jag är en (1).  2009-10-23 | 23:10:29
 • Leroy säger:

  Trotts dommen säger jag otillbörlig påverkan så slipper folk reta sig på begrepp. Fastna i detaljer i stället för att se helhet. Flera av de som skriver har ju inte läst eller varit där själva, fattar inte hur juridik och verklighet ser ut och hur det kan tillåtas kränka långt mer än det försvar offentligheten erbjuder.  Leroy

  2009-10-23 | 23:38:17
 • Mikael Karlsson säger:

  Förlåt jag fnissar, För ni kommer även på Vårdnads & Umgängeslagar att hitta domen.  Men jag kan hålla med att när man lämnar ut domen från Hovrätten så skulle hovrätten stryka barnens namn.  Det är som sagt inte Joakims eller någon utomståendes ansvar eller arbete att göra så.  Sen förefaller det mig mycket märkligt, När Ibbis lade ut bilden på min dotter på ett forum som driver samma typ av arbete (Fast mindre professionellt) samt namngav henne, Var det ingen som reagerade mot detta eller denne... Men när Jocke lägger ut en dom som är helt offentlig så blir det liv i luckan. Märkliga tendenser det där...  En sak till Jocke.. Kan du maila mig om hur man blir med i stiftelsen?

 • Daddy säger:

  Fan va konstigt.  När Gartner säger att inte alla barn behöver visa symptom efter sexuella övergrepp så är han en pedofil eller pedofilivrare. Men det står exakt samma sak i socialtjänstens barnvårdsutredning. (I syfte att försöka förklara hur jag kan vara skyldig fast R inte, enligt dagis visar några tecken eller symptom på att ha blivit utsatt). Fast i sin utredning hänvisar man istället till Barbro Hindberg, den gamle samhällsvetaren som tidígare var anställd på socialstyrelsen, och som nu på Vetlanda kommuns uppdrag har utrett fallet med Louise. Hon har tydligen också skrivit böcker som används som studielitteratur på socialhögskolan.  Är Barbro Hindberg Pedofil? Eller hur menar du/ni?

  2009-10-24 | 01:25:39
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • L.P säger:

  Vad är det för fel att lägga ut en OFFENTLIG dom?  //L.P  2009-10-24 | 04:01:24
 • Mikael Karlsson säger:

  Från domslutet i Solnafallet:  "Underhållsbidrag.

  I målet finns inte någon utredning som mot Walter Körners bestridande utvisar att han

  har sådana inkomstförhållanden att han har förmåga att betala något underhållsbidrag

  utöver vad han själv har medgivit. Walter Körner kan inte förpliktas att utge

  underhållsbidrag för den period då Yvonne Körner på eget bevåg tog med sig barnen

  till ett nytt boende."  Intressant...  2009-10-24 | 05:36:45
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • Tommy Jonsson säger:

  Rospiggen tillskriv Ingrid Carlqvist så är det nog ok?

  Jag har redan betalt och får boken med dedikation inom kort.

  2009-10-24 | 05:39:08
 • Sara säger:

  Att förneka att PAS finns är ungefär som att förneka exempelvis Stockholmssyndromet.

  Att offentliga handlingar är just offentliga – då får nog grundlagen ändras så att den passar de förryckta som i sin besatta entusiasm förnekar allt väsentligt i det som Daddy skriver och lägger ut. Och som många av oss som kan se bakom slöjan stödjer till fullo.

  Hur kommer det sig att de förryckta trollen som Nettan - Fredrik bara kommer rusande så fort (för att skydda alla de små barnen) när det gäller personuppgifter i forum – som är helt offentliga eftersom rättssäkerheten måste kunna följas – och inte ens bryr sig ett skvatt om alla uppgifter Daddy läger ut och som tydligt visar på stora brister i vårt samhällssystem där just rättssäkerheten inte följs och inte tål att synas i dagsljus!

  Nettan Fredrik - Jäkla svammel! Ta och väx upp eller nåt!

  2009-10-24 | 08:35:56
 • Ibis99 säger:

  Ja du micke.. bild kom som du identifierade.. Beskriv hela bakgrunden från början till slut så kanske din smutskastnings historia får en annan bild...  PAS?? herr bloggägare.. Menar du då "indoktrinering" som redan är vedertagit i detta land...? Glad att du tog upp det där med om barn exempelvis gör något som inte är bra så är det vanligt med kommentaren till barnet "ja o det vet man vem du fått eller ärvt det av" i negativt syfte... Men om ett barn gör eller handlar positivt är det ganska ovanligt att det benäms som sammasak med utgångspunkt att visa något positivt från den andre man har barn med...  Gartner ja ja om man inriktar sig på en pytteliten del av hans resonerande och vägrar eller inte har förmåga att förstå tankarna om hans resonomang.. Då är han pedofilförespråkare...  Skulle kunna ta upp filosofiska tankar om barn som utbildar barn problematik o exempelvis porrfilms tittande..Där vuxna borde sitta med barnen i stället i utbildnings syfte... Men redan nu kommer många sätta kaffet i strupen.. och faktiskt inte förstå det där med problematik barn som utbildar barn.. och utgångarna av det.. Samt att föräldrar ägnar förlite tid med sina barn med öppen dialog... Strunt samma för som någon skrev.. har ju problem med IQ..  Föresten herr bloggägare... Har dom hittat någon som kan agera övervakare i ditt fall eller det är den biten dom jobbar på nu...??? Är det därför det tar tid med att få igång ett begränsat umgänge??? Kan denna blogg göra att någon är tveksam till att åta sig det uppdraget för att riskerna är stora att bli uthängd med namn och person av herr bloggägare om det inte skulle gå som herr bloggägare vill???  Vad tror/antar du eller skulle kunna spekulera i herr bloggägare??

  2009-10-24 | 09:32:20
 • Mikael Karlsson säger:

  Till Sara: Jocke konstaterade tidigare att det var samma ip.. förmodligen samma person då...  Bättre att skita i dem. Finns annat att lägga krutet på.

  2009-10-24 | 09:55:27
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • susanna svensson säger:

  Till alla er som har erfarenhet av vårdnatstvister där barnen mist eller nästa mist kontakten med den ena föräldern. Det verkar finnas fall med omvända vårdnadstvister där föräldrar tvistar om att få ha barnen så lite tid som möjligt. Hurkommer dessa stackare att må när de blir så stora att de fattar vad som pågått. En sådan tvist under upprinnande verkar beskrivas här. http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/psykologensvarar/artikel_3689433.svd

  2009-10-24 | 10:13:03
 • Ibis99 säger:

  Alltid lika intressant när IP kommer på tavlan.. Dels behovet att kontrollera detta. Dels att systemet och ibland även inläggen om var i landet dessa personer kommer ifrån... Inte allt försällan grävandet efter identiteter...  Men skönt att läsa att man inte är ensam om att flera i hushållet har förmåga att använda datorer eller äger flera datorer i hushållet. Samt en bredbandsdelare kanske...  Undrar om det är ovanligt att dom som lever i tvåsamhet har samma eller liknande åsikter i olika frågor eller kanske rent av samma smak i olika saker.. Lika barn leka bäst kanske?  Men om det är en oskriven regel att bara EN från samma IP får skriva eller EJ dela på samma data så kanske bloggen borde finansiera både ETT eller flera internet abb. samt datorer om det dinns hushåll med flera personer som vill göra inlägg på denna blogg... Hoppsan det blev vist en oskriven regel till en oskriven regel som blev skriven helt plötsligt...  Eller det är så att ni har troll skräck och behöver lie proffs bearbetning från barndommen om när föräldrarna skrämde er med tomtar o troll om ni inte var snälla...  //trollet ibbe som skrämmer med sin stora näsa o ludna svans fnissar och gnuggar händerna

  2009-10-24 | 10:23:57
 • Mikael Karlsson säger:

  Till Sussanna  Jag förstod inte riktigt mammans resonemang!?! Om han nu jobbar (Oavsett hennes åsikt om arbetstiderna) varje lördag och han erbjuder henne att hämta 16:15 varannan lördag och lämna 09:00 lördagen därpå så är det väl en schysst grej att göra med tanke på att det är hon som anser att hon har för lite tid. Det enda hon tänker på enligt min åsikt är sig själv.  Sen reagerar jag på att Psykologen skriver "Att tvinga, alternativt övertala, en motvillig förälder att vara med sina barn blir knappast bra för barnen"  Han var väl inte motvillig, Han erbjöd ju en kompromiss och detta tror jag att han gjorde både för att han vill ha sina barn mer och för att hon vill ha mer tid med sig själv...  Sen skriver psykologen åter: "Om inte din exmake vill samarbeta med dig så bör inte barnen drabbas av det."  Han samarbetade väl?? Han hade ju erbjudit att ändra sina umgängestider...  Hur i hela världen tänkte hon här????

  2009-10-24 | 10:32:31
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • Ibis99 säger:

  susanna svensson: Är det inte ganska vanligt att pappan drar o struntar i det ??  Micke Karlsson: Hur var det nu när du struntade i barnet och drog till Norge för att jobba och menade på att du inte kunde ha umgänge med ditt barn för att det var 3-5 mil mellan hemmen och som ursäkternas konung... inget körkort...  Finns många som säger.. Men jag håller med o instämmer... losers has always excuses

  2009-10-24 | 10:33:28
 • susanna svensson säger:

  Jo det verkar per automatik vara så att psykologer som svarar på relationsproblemsfrågor ställer sig på kvonnornas sida. Jag har även reagerat på följande om kvinnor skriver och klagar på männens porrtittande får de nästan alltid rådet från psykologerna att det är viktigt att de förklarar för mannen att han måste ta hänsyn till dem. En gång såg jag en sån där spalt där en man skrev och förklarade hur nedvärderad han kände sig pga att hans flickvän skaffat sig en dildo. Den mannen blev givetvis hånfulltbemött av relationsrådgivaren

  2009-10-24 | 11:04:54
 • Mikael Karlsson säger:

  Var det inte ett jädrans liv på 90-talet om porr?? Hur kvinnoförnedrande det var mm mm... Jag trodde att de brudarna och snubbarna gjorde det frivilligt och fick bra betalt... Men så var det kanske inte (Vad vet jag). Sen har man hört det från flera håll att killar känner sig lite genanta och nedvärderade när tjejen skaffar en dildo. Tror inte det är så ovanligt faktiskt.  2009-10-24 | 11:55:45
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • "Daddy" säger:

  Jag förstår inte "ibbes" syften med sina snorkiga och överlägsna inlägg.  Det här skrev han via en Mats Jakobsson på föräldra-jouren (vilket enligt uppgift är hans bror) på Unni Drougges blogg den 8/3 i år:  *Postat av: Mats Jakobsson på familje-jouren.se  Att familjer splittras är ju normalt men att mamman aka vara den som tar hand om och bor med barnen är ju naturligt. Mannen vill ju oftast "ut och jaga".

  Jag fattar inte riktigt varför män vill ha vårdnad och dylikt. De ska ju bara ut och ragga nytt villebråd. Då kan de gott och väl bo ensamma och låta mammorna ha vårdnaden om barnen. Det är i alla fall våran grundsyn på familje-jouren.se. Kom dit och debattera med mig "Ibis99" och Kim Möller som är ordföranden för föreningen.

  Vi förespråkar mammor före pappor som vårdnadshavare. Se det är den bästa lösningen tycker vi!  MvH Ibis99 Postat av: Mats Jakobsson på familje-jouren.se*  Jag vet vem Kim Möller är och jag kan bestämt säga att de åsikter du tillskriver honom i denna kommentar INTE är något som han står för.  Denne person har också skickat mail med virus till pappor som skriver om sina upplevelser.  Vad är din agenda Ibis?

  Du smyger omkring bland föräldraforum på internet och saboterar, förstör och pratar dynga. På denna blogg har du inte många supportrar vilket borde ha framgått vid det här laget. Inte heller är det någon som skrattar åt dina försök att vara rolig.  Du framstår mest som en tragisk människa. Det vore mycket intressant att veta hur du tänker. Men det kräver ju att du tar av dig masken och delar med dig av vad det är som gått snett. I en något mer ödmjuk ton.  Detta är bara ett förslag.

  2009-10-24 | 17:49:16
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Anette Jakobsson säger:

  Lika bra att ignorera de människor som skriver en massa grundlösa anklagelser just nu är det person nr. tar man bort dem så är det något annat. När det är konflikten i sig som är själva triggar så går det inte att lösa med sakliga argument eller logik.  På Universitetet i Stockholm håller några studenter på med en avhandling om mäns/pappors situation och när det blev känt så utlöste det diverse trakasserier. När det inte blev skrämda till tystnad av det så lever de nu under mordhot och universitet har varit tvungen att vidta drastiska åtgärder för att skydda dem.  Det säger en del om moralen hos dessa människor.

  2009-10-24 | 18:22:59
 • Anette Jakobsson säger:

  Det skall vara.  När det är konflikten i sig som triggar så går det inte att lösa med sakliga argument eller logik.

  2009-10-24 | 18:26:01
 • "Daddy" säger:

  Jag kan meddela att efter en läsare varit vänlig nog att maila mig en version av domen där personuppgifter är maskerade så har jag valt att lägga ut den istället.  Detta borde ju göra vissa anonyma element här nöjda. Personligen tvivlar jag dock starkt på att det är där taggen sitter.

  2009-10-24 | 18:38:44
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Nils säger:

  Fick just en konkret fråga från en vän som sitter i liknande skit. Han väntar på tingrättsförhandlingar. Har blivit anmäld för allehanda saker av barnens mor. Allt är nedlagt. Nu undrade han huruvida det är lagligt att ta kontakt med "den andres" vittnen. Dvs inför domen i deras tvist. Han har kallat vittnen liksom hon. Om ex hennes mor ringer vittnen som han kallat eller om han ringer vittnen som hon kallat-är det olagligt på något sätt?

  2009-10-24 | 19:59:40
 • "Daddy" säger:

  Det måste det ju vara. Det var ju det Monica Dahlström Lannes gjorde i rättegången mot Tito. Ringde runt och försökte övertala vittnen att "vittna rätt". Hon blev ju anmäld för att hon påstått sig vara åklagare, men vad jag vet friades hon väl för detta?  Det betyder ju å andra sidan inte att det inte finns en lag mot det. Lagarna inom detta område tolkas ju som vi har sett åtskilliga exempel på gärna enligt en viss mall.  Så huruvida det rent juridiskt är tillåtet överlåter jag åt någon jurist att svara på.

  2009-10-24 | 20:54:44
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  Han bör inte ta kontakt med motpartens vittnen.. Det bådar aldrig gott. Det kan tolkas som rättsövergrepp (Övergrepp i rättssak).

  2009-10-24 | 21:13:54
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • Even säger:

  Har man ett ombud i sitt ärende finns det inga juridiska eller moraliska hinder att denne tar kontakt med motpartens vittnen.

  Det finns heller inget som hindrar att man gör det själv men då gäller det att väga orden på guldvåg, varje stavelse kan tolkas som man försöker påverka vittnet på ett otillbörligt sätt.

  2009-10-24 | 21:51:48
  Bloggadress: http://www.vanligapappor.se
 • Anette Jakobsson säger:

  Han eller någon närstående bör absolut inte kontakta motpartens vittnen!

  Känner vittnena den allra minsta fientlighet så är det övergrepp i rättssak och kan leda till nytt åtal och försämrar hans sak.  Vad gäller motparten så är det samma för henne, men som vi vet så har domstolen olika måttstock för män och kvinnor.  Juristen bör veta vad han kan göra inom lagens ram.  Dahlström Lannes hade gräddfil eftersom det var feministiskt och populistiskt rätt att inte döma henne, andra hade åtalats för föregivande av allmän tjänsteställning.

  2009-10-25 | 09:45:43
 • Anette Jakobsson säger:

  Nils  Kompisen eller någon närstående bör absolut inte kontakta motpartens vittnen!  Känner vittnena den allra minsta fientlighet eller försök att påverka dem så är det övergrepp i rättssak och kan leda till nytt åtal och försämrar hans sak.  Vad gäller motparten så är det samma för henne, men som vi vet så har domstolen olika måttstock för män och kvinnor.  Juristen bör veta vad han kan göra inom lagens ram.  Daddy,  Dahlström Lannes hade gräddfil eftersom det var feministiskt och populistiskt rätt att inte åtala henne, andra hade åtalats för föregivande av allmän tjänsteställning.

  2009-10-25 @ 09:45:43

  2009-10-25 | 13:03:56
 • "Daddy" säger:

  Jag blir bara mer och mer förbluffad. Då borde det väl ha varit övergrepp i rättssak då R:s mamma under en paus i huvudförhandlingen i Göteborgs tingsarätt, flög på min dåvarande kontaktperson och ursinningt skrek att hon hade "vittnat fel"? Den gången stod familjerättssekreterare Margareta Blåhed ifrån Kungsbacka soc en meter ifrån och bevittnade allting. Inte ett ord har nämts i journalerna. Jag blir också mycket frågande till varför kontaktpersonen efter domen kallades till familjerätten på möte tillsammans med mamman.  Vad fanns det för skäl till det? Och varför går denna kontaktperson nu längre inte att få tag i? Jag har lämnat meddelanden på tel svararen sedan i Torsdags. Detta är den person som rådmannen frågar om vi bägge kunde acceptera.  Jag misstänker att min motpart, dvs mamma, mormor socialtjänsten, domstolarna, min dotters ombud, skatteverket, dagis samt politikerna i socialnämnden redan visste att denna kontaktperson inte ville riskera att bli brännmärkt en gång till för att hon berättade sanningen i tingsrätten.  Övergrepp i rättssak? döm själva.

  2009-10-25 | 13:34:58
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Even säger:

  Daddy,

  Kamske läge här att be TR att kontakta nämnda kontaktperson.

  Eller att TR inbegär ett åläggande från familjerätten att avge en lägserapport gällande hur man tänker agera för att umgänget skall komma igång.  Är det så att du har ett domslut på att det skall vara ett umgänge så måste du själv aktivt verka för att domslutet verkställs. Kan inte FR medverka till deta så får du helt enkelt begära verkställighet genom TR.

  2009-10-25 | 13:42:40
 • Anette Jakobsson säger:

  Daddy det bu beskriver är hur en kvinna/mor agerar och då vet vi att inte samma regler som tillämpas som för män/fäder. Vad tror du hade hänt om du hoppat på ett vittne och skrikit att h*n hade vittnat fel, inför rätten eller socialtjänsten?  Hela problemet är att det står domstolar, åklagare och poliser fritt att tillämpa de regler som finns om det tycker, annars kan de strunta i dem.  2009-10-25 | 14:27:52
 • Anette Jakobsson säger:

  Pratade med en pappa som hade cyklat med sin dotter i barnsadel. Mamman kommer med bil och kör på cykeln så den välter och mamman hoppar ur bilen lyfter upp dottern, kastar in dottern i bilen och kör därifrån.

  Händelsen bevittnades av tre personer som var beredda att vittna men polisen ansåg inte ens att det var en trafik förseelse.

  När den chokade pappan ringer socialtjänsten så ringde de mamman som satt i bilen, mamman säger att dottern mår bra, socialtjänsten tycker då inte att det var något att bråka om!  Att köra på någon med bil avsiktligt (oavsett om den blir skadad eller inte)är grov misshandel.

  2009-10-25 | 14:37:35
 • Ibis99 säger:

  Nä du Daddy jag börjar förstå att du inte förstår "snorkiga" inlägg...  haha tänk att du blir så manupilerad av den som slickar dina tår så ihärdigt här på denna blogg...  Men kul om du ställde fråga till "unni" vad som mer hände med inlägg runt det du citerar!!!  Men som en hungrig fågelunge sväljer du allt med öppen mun av den som utger sig för att vara "fodermamma" Se upp bara med att maten är preparerad..!!!  Tycker det är ganska kul med alla konspirationsteorier mot din blogg samt alla myndigheter i detta långa land som bildat alians mot dig.  Jaja en del hyllar dig "daddy" jag söker inte supportrar... Är det det din blogg är till för just nu... Supportrar som ska sitta och hålla med till varje pris... Viste inte ens om att du ansåg att jag försökte vara rolig... Men vem vet kanske du tycker din sits är rolig eller att det är något som ska göras roligt över...  Du ska se att det löser sig för dig... Föresten när en tvist verkar helt otrolig så är den oftast det när någon försöker framställa sig som gigant offer o totalt och helt oskydig till allt o lite till.....  // trollet ibbe som undrar hur blöta dina fötter är nu?  2009-10-25 | 16:25:46
 • TomasGidlöf.se säger:  Anette Jakobsson skrev; ”Pratade # Jag kortar ner.# Mamman kommer med bil och kör på. . . . polisen ansåg inte ens att det var en trafik förseelse.  Att köra på någon med bil avsiktligt (oavsett om den blir skadad eller inte)är grov misshandel.

  2009-10-25 @ 14:37:35  Tomas berättar: Kronofogden har kört på mig med bil också för att hindra identifiering. Det är tillåtet för kronofogden anser polisen.

  Med vänlig hälsning  Tomas

  2009-10-25 | 16:56:30
  Bloggadress: http://gidlöf.se
 • Anette Jakobsson säger:

  Det är det som är själva problemet.  Regelverket finns och är tydligt, men de som hanterar och verkställer regelverket, polis,åklagare och domstol har stor frihet i tolkning och åtgärder. De kan därför utan risk tolka regelverket till nackdel för somliga och bortse helt från reglerna för att skydda myndighetspersoner och vissa utvalda populistiskt riktiga grupper.

  2009-10-25 | 18:13:56
 • Mikael Karlsson säger:

  "Tomas gidlöf skriver:Tomas berättar: Kronofogden har kört på mig med bil också för att hindra identifiering. Det är tillåtet för kronofogden anser polisen."  Hemskt vad du varit med om allt... Personligen tror jag inte ett jota på det du skrivit!

  2009-10-25 | 20:34:26
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • Nils säger:

  Min fråga tidigare om kontakt med motpartens vittnen handlar om att pappan som jag känner fått reda på att en nära släkting till mamman ringt och försökt påverka vittnen som han kallat till den kommande TR förhandlingen. Antar att han letar efter halmstrån. Men man misstänker ju att det är ruggigt svårt att bevisa ett "övergrepp i rättsak" Om ord står mot ord. Släktingen kan ju bara säga att hon/han ringde för att prata om vädret. Hur spelar man eg. in ett telsamtal. Låter ju som det enda säkra sättet att bevisa vad som sagts. Men det kanske inte räcker det heller om det är fel kön på "brottslingen".

  2009-10-25 | 23:49:06
 • Mikael Karlsson säger:

  Här är en metod, Funkar (Skitbra),  maindetails.aspx?item=55241&path=589500000%2C620000000%2C625000000" rel="nofollow">http://www.kjell.com/content/templates/shopmaindetails.aspx?item=55241&path=589500000,620000000,625000000

  2009-10-26 | 00:20:07
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • Mikael Karlsson säger:

  Märkte att ovanstående länk inte fungerade, Lägger till en ny: med samma typ som tidigare fast annan modell:  http://www.teknikmagasinet.se/db.pl?template_file=db_product.html&artnr=290052

  2009-10-26 | 00:30:20
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • L.P säger:

  En annan sida av "jämställdhet"....  http://www.folkbladet.se/NyHeTeR/artikel.aspx?articleid=4972781  //L.P

  2009-10-26 | 01:50:10
 • Mikael Karlsson säger:

  Mycket bra länk L.P. Jag är en av dessa drabbade med, Jag har en skuld som ökar med 1273:- varje månad. Hur mycket skulden är uppe i tänker jag inte nämna då det finns folk som besöker denna sidan som enbart har ett syfte och det att kränka folk med dessa problem. (Finns även de som är här för att stötta och de är nog fler iofs).  Vem betalar jag till då?  Jo jag betalar till en person som har en fast inkomst och en familjesituation där det finns 2 inkomster i hemmet. Jag menar inte då att den nya partnern skall stå för kostnaderna till mitt barn men jag resonerar som så att Personen jag betalar till har halva levnadskostnader i form av El, Hyra/Bostadslån etc och andra räkningar.  Jag menar också att det är självvalt av den personen som drog upp barnet från sina trygga rötter med 2 föräldrar närvarande och flyttade, Inte på grund av att det fanns något av vikt som gjorde att hon var tvingad att flytta utan mer utav anledningen som nämns i socialförvaltningens senaste utredning: "J flyttade för "kärlekens" skull och utan att se till barnets behov".  Vem betalar då:  Jag, En ensamboende person utan fast inkomst som just nu är 0:- Månaden. Som gärna hade betalat för mitt barn om barnet hade fått rätten till den emotionella och viktiga kontakten till båda sina föräldrar, Där barnet hade fått ha en vardaglig situation hos även sin far. (Nej inte ens varannan helg anser jag är en vardaglig situation mellan det drabbade barnet och den föräldern som har det umgänget).  Bara på gotland uppgår skulder på underhåll till 12 miljoner:- som kronofogden vill kräva in.  I Norrbotten uppgår skulderna till 45 Miljoner. Den som toppar där har en skuld på 256000:- och benämns av SR som smitare och bor utanför Piteå i en by som heter Öjebyn.  I västra götaland uppgår skulderna till 284 Miljoner. Där är den som toppar skyldig 325000:- kronor och bor i Mellerud.  Personen från kronofogden som uttalat sig i media om dessa skulder är mycket klokare än vad SR-Norrbotten är i sin skrivelse för denna personen säger i stället så här:  "– En vanlig förklaring är att underhållsskulden har uppkommit på grund av en allmänt dålig ekonomi. Personen i fråga är ofta arbetslös. Människor vill nästan alltid göra rätt för sig, särskilt när det gäller de egna barnen, men det är svårt när skulderna bara tickar på. Om du har fyra barn blir det efter några år väldigt stora summor. I slutändan kan vi utmäta fast egendom eller delar av lönen för att få in pengarna."  Ja då är frågan, Vad skall vi arbeta för när det kommer till problemen med underhållsskulder??  Min åsikt och tanke är:  Som den sittande regeringens politik ser ut, vill man höja inkomsterna för den som redan tjänar tillräckligt. För dem som blivit utslagna eller arbetslösa vill man sänka inkomsten.  Varför vill man sänka den arbetslösa då?  Enkelt svar:  Vi är dem som får betala för skattesänkningarna, Vården är också en av de som får betala, och de får betala igenom höjda vårdavgifter.  En person som blir arbetslös i dag och har lån och underhåll att betala kommer sällan i längden att kunna leva ett normalt liv (alls). För att vi ska kunna få upp standarden och få till ett drägligare Sverige så måste vi ha till ett maktskifte. Jag har hört en del som enbart röstar borgerligt på grund av familjepolitiken när det kommer till separerade föräldrar och barn (Tvistpolitiken).  Detta säger de redan innan valmanifestet är lagt. Sen är frågan den också om hur en förälder är kunnig eller lämplig att kunna ta hand om sitt barn efter att ha hamnat i arbetslöshet samt införskaffat sig skulder igenom tvist och Underhåll.  Då spelar ju knappast politiken in gällande familjerätt som (de som tror att borgarna står för) för du kan ändå inte ta hand om ditt barn, Du har helt enkelt inte råd.  Då stödjer jag hellre Socialdemokraten Catharina Bråkenhielm´s förslag som hon lade fram en gång i riksdagen 2008. Den Motionen är Idag inte aktuell men namninsamlingen finns kvar och om man skriver under så skulle det kanske kunna leda till att det skrivs en ny motion och lämnas in.  Här hittar ni Catarina Bråkenhielms motion i den namninsamlingen jag startade i början av 2009.  http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=2755  Ett annat problem jag också upplever är att idag (Efter regeringsskigtet till borgerligt) kan du inte längre vara endast med i facket, Du måste också vara med i A-Kassan. Alltså är du tvungen att betala både till fack och A-Kassan.  För helt ärligt, Facket kan jag tänka mig att vara med och betala för, Men inte A-Kassan, Inte med tanke på att den försäkringen inte ens betalar ut den procent som jag tjänat och med tanke på att den sänks efter visst antal dagar.  Man går alltså och betalar för ett av landets högst premierade försäkringar men får inte ut vad man betalat för. Det är som att skaffa en hemförsäkring som inte täcker nått när skadan uppstår.  När jag ändå är inne på A-Kassa och försäkringar. Det borgerliga säger att Socialdemokraterna är ett bidragsparti. Detta då man vill höja A-Kassan. Då måste man fråga sig, Vet inte de borgerliga vad A-Kassa är? Då kan jag skriva det här: Det är en försäkring. Borgarna sänker A-kassan så att fler blir tvungna att söka ekonomisktbistånd (Socialbidrag) Det menar jag är att vara ett bidragsparti.  Kort och gott:  Ta bort Barnbidraget  Ge stöd till Underhållsskyldiga föräldrar,  Halvera Underhållsbidraget där mottagaren har delat boende med sambo eller annan inkomstbringande person,  Höj A-Kassa skapa större möjligheter för arbetslösa till en dräglig vardag.  Slåss för att fler skilsmässobarn får en vardaglig kontakt med båda sina föräldrar.  Inför Kommunarrest för ensamstående som inte flyttar på grund av Arbetsmarknadspolitiska tvång.

  (Att som i mitt fall flytta för kärlekens skull skall inte vara skäligt då jag som umgängesförälder inte godkänt flytten av barnet.)  Tack för ordet och (Sorry Joakim för att det var offtopic).

  2009-10-26 | 02:56:04
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • Mikael Karlsson säger:

  Glömde en sak:  Avskaffa Flerbarnstillägget

  2009-10-26 | 03:04:43
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • Mikael Karlsson säger:

  JAG STARTADE EN NY NAMNINSAMLING I FRÅGAN OM EKONOMISKT STÖD TILL UNDERHÅLLSSKYLDIGA FÖRÄLDRAR NI KAN HITTA DEN NAMNINSAMLINGEN HÄR:  http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3885  ATT JAG ÄNDRADE NAMNINSAMLINGEN VAR/ÄR FÖR ATT AKTAULISERA DEN DÅ MOTIONEN INTE ÄR AKTIV LÄNGRE OCH DÅ NAMNINSAMLINGEN GÄLLER ATT LYFTA FRÅGAN IGEN.

  2009-10-26 | 03:39:23
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • Mikael Karlsson säger:

  SKRIV PÅ FÖR MOTIONEN OM: EKONOMISKT STÖD TILL UNDERHÅLLSSKYLDIGA FÖRÄLDRAR  http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3886  Motion till riksdagen

  2009/10:Sf244

  av Catharina Bråkenhielm och Birgitta Eriksson (s)

  Ekonomiskt stöd till underhållsskyldiga föräldrar

  Förslag till riksdagsbeslut  Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om en översyn av möjligheten till ekonomiskt stöd för föräldrar som är underhållsskyldiga.

  Motivering  I Sverige har man som förälder till yngre barn en bra trygghet i form av barnbidrag som ges till alla barn och bostadsbidrag till dem som är i behov av ekonomiskt stöd för bostadskostnaden. Man får även underhållsbidrag från den andre föräldern om barnet inte bor tillsammans med båda föräldrarna.  Vid en skilsmässa där vårdnaden om barnen inte delas mellan föräldrarna uppstår stora ekonomiska problem för många underhållsskyldiga. Det visar inte minst det ökande antalet ärenden där underhållsskyldiga inte kan betala underhållsbidraget. All hjälp och allt stöd från samhället går till den föräldern som har vårdnaden om barnet. Den förälder som inte fått vårdnaden får betala underhåll för barnet, vilket gör att föräldrar med låga inkomster får en kraftigt urholkad ekonomi. När den underhållsskyldige föräldern ska träffa sina barn uppkommer kostnader i form av resor till och från barnet, vilket i många fall kan vara långa avstånd, kanske ett eget rum i bostaden till barnet, aktivitetspengar, semesterpengar, möjlighet att kunna köpa födelsedagspresenter m.m.  Många upplever situationen att inte få dela vårdnaden om sitt barn som mycket jobbig och att dessutom sedan inte ha någon ekonomisk möjlighet att leva normalt när man träffar sitt barn som mycket otillfredsställande.  Jag önskar att även underhållsskyldiga föräldrar ska ha möjlighet till ekonomiskt stöd från samhället för ett bättre umgänge med barnen. Man kan tänka sig ett särskilt stöd för denna grupp föräldrar, eller en översyn av underhållsstödsystemet, men även andra möjligheter för den föräldern som inte har vårdnaden om sitt/sina barn att kunna ta del av samhällets ekonomiska stöd som går till övriga barnfamiljer.  Stockholm den 28 september 2009

  Catharina Bråkenhielm (s)

  Birgitta Eriksson (s)  http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3886

  2009-10-26 | 04:09:53
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • L.P säger:

  Citerar:Artikeln.  Försäkringskassans regelverk är dock sådant, att man mäter underhållet efter inkomster man har haft två år bakåt i tiden. Jag ringde flera handläggare, överklagade, fick hela tiden ett nekande svar. När jag frågade dem hur jag skulle överleva svarade man kort: "Vi har våra regler".  Citat:slut.  Och problemet ligger i att Försäkringskassans regelverk,fungerar genom att man mäter underhållet efter inkomster man har haft två år bakåt i tiden,vilket innebär att det kan uppstå skillnader som gör att underhållsbidraget blir till en orättvis börda för den som inte har LÄNGRE har samma ekonomiska möjligheter som för 1-2 år tillbaka.  Med andra ord så slår det hårt mot UF (umgängesföräldrar) som har en nyligen uppkommen svag ekonomi,och som dessutom,kanske måste betala för umgängesresor som ibland kan vara oerhört kostsamma!  Det kan inte vara rätt att dessa ska belastas ytterligare genom ett dåligt regelverk,som är orättvist.  Hur många är dessa UF som inte har råd att träffa sitt/sina barn pga försäkringskassans regelverk?  Hur många barn tvingas sakna sin UF pga av samma regelverk?  Det är absolut dags att se över regelverket för underhållsbidragen!  //L.P  www.pappa-barn.se  För barns rättigheter till båda sina föräldrar.

  2009-10-26 | 04:26:07
 • Mikael Karlsson säger:

  Har bett Joakim att radera de ovanstående namninsamlingarna som inte är aktuella då det är den senaste inlagda namninsamlingen som gäller.  Det har alltså inkommit en ny motion i samma fråga med samma syfte.

  2009-10-26 | 04:26:13
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • L.P säger:

  Micke!  Kommer du till ljusvakan?  //L.P

  2009-10-26 | 04:33:06
 • Mikael Karlsson säger:

  Du LP, Har du kvar mitt mail så skicka gärna det, du ska få ett mail av mig som jag kommer att skicka ut via Vårdnads & Umgängeslagar senare, Tänkte du med kunde få det brevet.  //Micke

  2009-10-26 | 04:49:08
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • Mikael Karlsson säger:

  Vilken dag är ljusvakan?

  2009-10-26 | 04:50:10
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • Afrodite säger:

  Mikael:  Här kommer info om ljusvakan.

  http://www.pappa-barn-kristianstad.se/index-filer/Page3427.htm

  2009-10-26 | 05:17:39
 • Mikael Karlsson säger:

  Jag ska fundera på det. Jag har vägarna förbi Krstd den dagen ändå så kanske.  Kan du skicka din mailadress L.P?

  2009-10-26 | 05:25:44
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • Anonym säger:

  Jahaja..  Så nu ska inte föräldrarna betala för sina barn?  Kanske ska man ta och tänka sig för innan man skaffar barn om man har den inställningen.  För övrigt kan jag meddela att Daddy förvanskat och ljugit grovt om det jag skrivit tidigare. Och det var väl därför han fegade och skrev svar, ljög och påstod en massa, utan att lägga in mitt inlägg.  Du är en fegis Daddy!  /Jarri

  2009-10-26 | 12:43:50
 • Helsingborg42 säger:

  Herre jisses vad några har en massa åsikter om allt, blandat om mig????  Helt ärligt då har jag slutat med att irra runt på internet och kommentera överallt, därför det blir ALLTID förvridit av några få men tapra själar.  I stället då kommer jag med föreningen Föräldra-jouren att göra en konsumentundersökning av såväl advokater samt socialförvaltningar.  det gör vi genom att på internet ligga en enkät på så många ställen som möjligt, där alla är välkomna att lämna uppgifter...

  Avsikten med dessa undersökningar är att påvisa brister hos socialförvaltningen, vilka personer som brister och ta upp dessa brister med ansvariga chefer.

  Alla svar kommer endast användas till detta endamål, samt avidentifieras för statistisk bruk.  Avseende advokater vill vi med en undersökning dels se på hur engagerade advokaterna är samt undersöka om där finns någon for av kartellbildning.  Till detta har FJ nu en person som i början får jobba med detta 2 timmer varje vardag, men avsikten är att det skall öka till en fulltidstjänst.  Snart så kommer dessa enkäter och Daddy kommer naturligtvis få dessa för att även han kan länka till dem.  Jag har även sett ett antal inlägg där mitt namn finns med, Ibis99, Ibbis, Mats Jakobsson, PB, Mikael karlsson m.fl.  Herre gud, grabber och flickor.....sitter ni med det gamla stekte fläsket ännu och rotar runt....

  Gå vidare och låt trollen vara i frid....jag bryr mig inte om dem oavsett vad dem nu heter....  Sluta förstörre denna blogg, Stöd Jocke...han behöver väl för F...... inte att få ösa all denna BS ur öronen varje dag....  FOKUS  Allt detta ovan är en av anledningarna till jag idag jobbar IRL i stället för att sitta och bevaka en dator.....  Kim Möller

  Ordförande för föreningen Föräldra-jouren

  http://www.foraldra-jouren.se

  2009-10-26 | 12:57:50
  Bloggadress: http://www.foraldra-jouren.se
 • Mikael Karlsson säger:

  Jag har fan inte skrivit nått om dig... Vd blandar du in mig för????  Lägg ner Herr Möller, Du och Ibbe kan väl hålla er på Fj med era påhopp och anklagelers..  Det är så jävla typiskt.. först skickar du Lille Ibbe, att försöka hetsa.. sen kommer du som en svansen.. och fortsätter..  Känns igen från Pappa-Barns forum.. Ni hade samma strategi där.  Var ser du att jag nämnt dig på denna blogg?  Nej just det Kim, Ingenstans. Jag vill inte ha med dig eller din lögnaktiga förening och fajja att göra.  Det är det enda jag har att säga dig!  Jävla Idiot!

  2009-10-26 | 15:22:01
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • Tammy säger:

  Jag läser först NU detta inlägg Joakim och blir alldeles paff med tanke på de länkar jag skicka dig idag :o) Nej, jag hade inte läst detta innan...  Men kul att båda kom över detta, om man nu kan säga så? KOm över låter ju knasigt..men du vet vad jag menar... :o)  Hur fan en förälder kan få utsätta sitt barn för denna misshandel är ju för jäkligt, såååå skönt att se upprättelse....!  Och dessa myndigheter som döemr innan de har sanningen, dom borde också straffas för deras medhjälp då till barnmisshandel!  Vi hörs!  Mvh Book...förl't...Tammy ;o)

  2009-10-26 | 15:47:51
 • susanna svensson säger:

  aftonbladet skriver om ett bortrövat barn http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6015557.ab

  2009-10-26 | 22:18:48
 • Mr Galahad säger:

  Jag måste säga att det var mycket roligt och intressant att se en svensk hovrätt resonera på detta sätt i en dom. Skulle inte förvåna mig om det gick ända upp till HD eftersom den innehåller den kontroversiella termen PAS.

  PAS eller PAD som detta syndrom också kallas uppfanns mycket riktigt av Garder och mot hans teorier har en ofantlig storm av kritik, kommit ifrån alla möjliga och några omöjliga håll.

  Kan hända han mannen ifråga inte gjorde sina studier på vetenskaplig grund eller att han rent av var pedofil, det vet varken ni eller jag.

  Men hans teorier har legat till grund för åtskilliga andra undersökningar och studier av 100-tals forskare, läkare och andra experter på området. Därför är det fullkomligt irrelevant vem den som uppfann begreppet egentligen var. Det viktiga är att det ny finns tillräckliga antal fall där det konstaterats ha förekommit, tillräckligt antal studier i ämnet samt tillräckligt stöd i den breda vetenskapen för att begreppet mycket väl kan tas upp i DSM-V. (Utvärderingarna av dessa pågår just nu och beslut väntas år 2011)  På min blogg finns det enligt uppgift 34 sidor material ifrån olika forskare om saken.

  Länk här: http://mrgalahad.wordpress.com/2009/08/10/pas-parental-alienation-syndrome-myt-eller-fakta-mr-g/  Hoppas att du inte misstycker att jag länkar dit Joakim.  Det är intressant för att inte tala om mycket oroande att se de mycket aggressiva inlägg mot egentligen alla som talar för att PAS skulle finnas och användas som ett utredningsunderlag i ex. vårdnadstvister.  För mig är det obegripligt hur man kan kritisera möjligheten att ge vårdnadsutredare, poliser, socialtjänstepersoner mfl bättre verktyg för att förstå vad som kan pågå i de tvister/utredningar de är satta att övervaka.

  Ska vi enligt samma anda undanhålla exempelvis poliser kunskaper omkring hederskulturer också eller?  Det kan knappas råda någon som helst tvekan om att både kvinnor och män smutskastar sin fd partner när förhållandet är över.  Bilden av en kvinna som eldar upp som sin mans kläder när han varit otrogen är ju en klassiker och dessvärre också sann. Att den handlingen också är olaglig medan mannens otrohet enbart är omoralisk är det få som funderar över.

  För miljontals kvinnor världen över är det acceptabelt att slå en man om han beter sig illa, är otrogen etc. Alltså återigen hon får begå brott, misshandel mot honom om han beter sig omoraliskt.  Vi har nog alla någon gång bevittnat dylika situationer, dvs där den förkrossade kvinnan/mannen spyr galla över sin fd partner. Slår sönder hans/hennes ägodelar, gömma undan delar av den gemensamma bohaget så "det där jäveln inte ska få den och den grejen" etc etc etc.  Vad får er att tro att dessa oerhört destruktiva känslor skulle vara mindre när det käraste vi har dvs barnet/nen också finns med i "potten".  Givetvis blir då striden än mer intensiv och gränserna ännu tunnare....

  Det finns många människor därute som inte klarar av att hantera sådant utan professionell hjälp och den kan de inte får förrän någon insett att de lider av ett psykologiskt problem som exempelvis PAS.  De som har mest att tjäna på detta är barnen som annars skulle tvingas leva med en pappa/mamma med psykologiska problem.  Hur kan detta då vara fel?  //Mr G

  2009-10-27 | 10:52:36
  Bloggadress: http://mrgalahad.wordpress.com
 • Mr Galahad säger:

  PS snyggt linne :)..  //Mr G

  2009-10-27 | 10:54:19
  Bloggadress: http://mrgalahad.wordpress.com
 • Mikael Karlsson säger:

  Förslag till Motion:  Sänk den ekonomiska skillnaden efter en separation  I dag är skillnaden mellan umgänges föräldern och Boende förälderns rätt till ekonomiskt stöd väldigt stor. Boende föräldern får bidrag i form av barnbidrag och underhållsbidrag/stöd samt som skall täcka sitt barns kostnader. Dessa bidrag får boende föräldern oavsett hur stor inkomst som finns hos boende föräldern. Har man också fler barn i boendet så får man flerbarnstillägg från försäkringskassan.  Umgänges föräldern får inget ekonomiskt stöd över huvud taget oavsett hur många barn eller vilken inkomst umgänges föräldern har. De allra flesta Umgänges föräldrarna får då betala detta underhåll till boende föräldern.  Detta skapar stora skillnader på levnads standarden mellan de båda hemmen. Samt ökar anledningarna till vissa separationer då det är ekonomiskt försvarsbar för den som tar barnen efter skilsmässan eller separationen.  Boende föräldern får också behålla alla de även om denna skaffar ny sambo. Om boende föräldern skaffar ny sambo finns det två inkomster i hemmet. Alltså har inte boende föräldern samma utgifter som om den vore ensamstående.  Med detta förslag vill vi ändra på förhållandena så att det inte skall vara ekonomiskt försvarbart att separera eller använda barnen för att få mer pengar. Vi vill också sänka skillnaden mellan barnens olika hem så att inte skillnaderna blir för stora.  Barn bidraget. När man skaffar barn bör man utgå ifrån att det finns två sammanboende föräldrar till barnet. Har barnet båda sina föräldrar sammanboende borde dessa utan att få barnbidrag ha möjlighet att kunna säkerställa en ekonomisk trygghet för barnet. Därför anser vi att man kan avskaffa barnbidraget alternativt göra det till en arbetslöshetsförsäkring för att trygga barnet ekonomiskt hos de arbetslösa föräldrarna. Föds barnet utan sammanboende föräldrar så får boende föräldern ändå underhållsbidrag/stöd för barnets kostnader och detta borde ses som tillräckligt för barnets utgifter och omkostnader.  Underhållsbidrag/stöd. Om boende föräldern skaffar ny sambo eller sammanboende borde Underhålls bidraget halveras. Detta då utgifterna för Hyra/Bostadslån, El och räkningar halveras av två inkomster i hemmet. Man har således ej samma utgifter som sammanboende som man har som ensamstående. Man minskar också de den ekonomiska belastningen hos umgänges föräldern. Det är idag ej reglerat så att bidragsmottagaren skall stå för kläder eller annan daglig proviant hos umgänges föräldern inför ett umgänge vilket gör att många umgänges föräldrar både betalar underhåll och köper möbler, kläder och annat bestyr åt barnen inför umgänget. Detta gör då att umgänges föräldern har dubbla utgifter för barnet både i sitt eget hem och hos boende föräldern.  Ändra också så att underhållet krävs av försäkringskassan på de faktiska levnadsförhållandena. Då menar vi att man skall räkna gällande inkomst hos umgänges föräldern och inte som idag den inkomst som man hade för två år sedan. En levnadssituation kan förändras snabbt och många umgänges föräldrar hamnar i mycket svåra ekonomiska bekymmer på grund av Försäkringskassans sätt att räkna idag.  Flerbarnstillägg. Gör flerbarnstillägget till en fast summa oavsett hur många barn man har. Barnen skall inte vara en inkomstkälla. Höj också gränsen för hur många barn man måste ha för att få flerbarnstillägg till fyra barn. Där föräldrarna är sammanboende borde föräldrarna ha råd med omkostnaderna för barnen. Om föräldern är ensamstående menar jag enligt ovan att underhållsbidragen/stöden som inkommer till föräldern från umgänges föräldern bör vara tillräckliga.  Mikael Karlsson  Vårdnads & Umgängeslagar

  http://www.vardnads-umgangeslagar.se

  http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3890

  2009-10-27 | 16:23:46
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • MoaLinn säger:  Nej du Mikael, nu håller jag inte alls med dig. Hela din skrivelse känns som en akt av avundsjuka och inte så mycket rationellt tänkande.  Varför är det självklart att en ny sambo ska vara med och dela på kostnader för en annans barn? Underhållsbidraget är räknat utifrån barnens behov - inte föräldrarnas. Det går lätt att kolla upp på försäkringskassans hemsida. Även utan boendekostnader och kostnader för bil mm. som kan tyckas vara grundkostnader i ett hushåll så kostar barnen mer än bara barnbidrag och underhåll. Principen är att de biologiska föräldrarna delar den faktiska kostnaden för sina egna barn.  Har man, som boendeförälder, dessutom barn i skolåldern som har fritidsaktiviteter med avgifter ocfh materielkostnad så blir kostnaderna högre än så för boendeföräldern.  Att däremot utgå från umgängesförälderns faktiska situation är en god idé. Och att hitta principer för hur man kan undvika vårdnadstvister som drivs av ekonomiska skäl är ett gott syfte. Men jag tror inte att man vinner något på att straffa ut alla boendeföräldrar för detta.  En sak jag däremot skulle vilja ha någon typ av lag för är att om umgänget aktivt förhindras och saboteras av den ena parten så ska underhållet till denne frysas fram till dess att h*n är villig att sätta sig vid förhandlingsbordet igen.  2009-10-27 | 19:22:25
 • "Daddy" säger:

  Jag är besviken på regeringen. Det första dom gjorde når dom tillträdde var att slänga ut 800 000 000 kronor på att bekämpa mäns våld mot kvinnor. Dessa pengar har nu regnat ner över allehanda knasprojekt som "Trumpeten som genussymbol" och kurser i hur man syr "fittbyxor". Utöver det har man årligen slängt massor med miljoner ner i ett svart hål av kvinnojourer och genusforskning. Pengar som ingen behöver redovisa särskilt noga.  Detta är pengar som möjliggör för mammor att kidnappa och gömma sig med barn. Igår i Aftonbladet skrev dom om Evelina 4 år som kidnappats av sin mor.  Själv förundrades jag än en gång av Aftonbladets dubbelmoral. För inte länge sedan halshöggs jag på deras debatt sida av någon Moa Karlsson som skrev att jag var ett uselt avskum som lade ut namn och bild på min dotter. Hon är inte kidnappad i lagens mening men för mig är det där bara ord på ett papper. För mig är hon kidnappad. Jag vet inte vad annars man rätteligen skulle kalla det dom gör?  Men nu när Aftonbladet klistrar upp detta barn på varenda affär och kiosk i hela landet med både namn och bild, så är det på något vis försvarbart.  Mitt barn fördes olovligen ifrån mig utan min vetskap eller mitt medgivande, en tidig morgon då jag låg och sov smög hon sig ut och försvann med mitt barn. Detta är ett brott enligt svensk lagstiftning. Ett brott som heter egenmäktighet med barn och som kan ge ett års fängelse.  Likaså begick daghemmet i Fjärås ett brott som skrev in mitt barn utan mitt godkännande. Inte heller har dom uppfyllt sin lagliga plikt att informera mig om hur det går för mitt barn.

  Dessa och en hel massa andra brott har begåtts mot mig och mitt barn, men jag får inte skriva mitt barns namn eller posta ut en bild på henne?  Det hade varit intressant att få Aftonbladets syn på hur det kan vara försvarbart i det ena fallet och uselt i det andra.  Slutligen vill jag dock påpeka att ni som tror att de rödgröna skall göra ett bättre jobb för sann jämställdhet bör vakna snarast.

  Mona har redan lovat att höja underhållsbidragen till alla ensamstående mammor som hon har varit med om att skapa. Miljöpartiet har lämnat in en motion där man anser att det är en man på tusenlappen och en kvinna på 20 lappen är ett utslag av patriarkatets förtryck av kvinnor....  Vilken sedel skulle ni helst finnas på om ni fick välja? en tjuga som alla har i plånboken, eller en tusing som vanligt folk inte ofta har där?  En ensam pappa har varken tjugor eller tusenlappar i plånboken emellertid. Endast några slitna fotografier där pengarna brukade vara.  För övrigt har femeninisternas översteideolog öppnat sin intelligenta käft igen. (läs på egen risk).

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/25/risk-att-mellanosternmannen-uppmuntrar-svenska-patriarkatet

  2009-10-27 | 19:34:10
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  MaoLinn, Nu har du nog missuppfattat.  Jag säger inte att en ny partner skall stå för barnets kostnader,  Jag säger att Om boendeföräldern skaffar ny partner sänks boendeförälderns kostnader i form av EL, HYRA/BOENDELÅN etc etc... Jag säger inte att den nya partnern skall vara den som skall anses som den som skall stå för omkostnaderna för barnet.  När det kommer till barnbidrag och Underhållsbidrag så måste du tänkar rätt, Ett barn kostar mer än 1273 kronor, det är rätt men vad som glöms i allmänhet när man diskuterar barnets kostnader och underhåll är att man räknar faktiskt med att boendeföräldern lägger samma summa som underhållet. 1273 är alltså hälften av vad barnet skall ha i i inkomst hos boendeföräldern.  Detta handlar inte så mycket om avundsjuka eller bitterhet så som du får det att låta, men jag anser att en umgängesförälder måste få lov att kunna ge en trygg tillvaro även hos sig och ekonomiskt. Man reglerar inte det hos FK eller andra instanser mer än säger att har du inte den tryggheten så får du inte ha dina barn. . . Då är det väl bättre att vi sätter utgångsläget jämnt i stället.  Men tack i alla fall för att du hade en åsikt, Oavsett om vi tycker lika så är det bra att få sakliga argument att svara på... (Vilket inte händer så ofta när någon tycker olika).  //Micke

  2009-10-27 | 19:48:08
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • Mikael Karlsson säger:

  Tillägg till mitt tidigare inlägg:

  Om man då slår ihop Underhåll barnbidrag samt boendeförälderns del så blir det: 3596:- Det är mer än vad jag själv gör av med när mina räkningar är betalda.  Jag räknar så här: (1273*2=2546+1050 uh*2=B+bb=X)  2009-10-27 | 19:56:00
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • Mikael Karlsson säger:

  Ja du Jocke, Att höja Underhållsbidraget är nog ganska uteslutet. Vi har ju dock en riksdag som skall godkänna det.  Säga vad man vill när det kommer till sossarna, Men jag lär ju åtminstone få en bättre ekonomi rent generellt om de vinner valet 2010. Chansen till arbete lär ju också öka.  Skatten kommer att jämna ut så att den som blir arbetslös kan få ihopa sina pengar för överlevnad ändå detta då man sagt att man vill höjja Arbetslöshetsförsäkringen (A-Kassan).  (A-Kassan = INGET BIDRAG) vilket de flesta Moderater tror att det är.  Då lär jag ju åtminstone inte sitta så som jag gör nu, Vänta på att vräkningslappen skall dimpa ner vilken dag som helst eller oroa mig för att jag inte skall ha råd med den sjukvården om jag blir sjuk.  Detta är frågor som är minst lika viktiga (Tillsammans med de frågor som rör våra barn iofs).  Bidragsdelen till Kvinnojourer etc.. ja. min åsikt i det vet nog de flesta om sedan denna namninsamlingen kom till stånd:  http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3860

  2009-10-27 | 20:17:58
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • "Daddy" säger:

  Det dröjde inte länge förrän reaktionerna började komma...

  Feministisk satanist-professor attackerar patriarkatet: http://www.bloglovin.com/m/51570038/2

  2009-10-27 | 22:22:00
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  Jag lade in ett svar där Jocke... Jag lägger samma svar här:  "Ja just det, Satanistmännen, Jag hade nästan glömt den (Skrattar hysteriskt)... Från början kom dessa anklagelser från Norge, Dock uppdagades det efter en tid att det var falskt och aldrig hade hänt, Lika så i Norge hade man offrat barn och kvinnor etc...  När det kommer till sådana kvinnor undrar jag ofta, Är de gifta, Har de partner, Har dom haft samlag någon gång i sitt liv? Ja frågorna omkring dessa hysteriska varelser hopar sig, ... eller nej förresten jag vill inte veta... Får uppfattningen om att deras kärleksgrotta är helt igensatta med spindelväv."

  2009-10-27 | 22:48:03
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • Anette Jakobsson säger:

  Daddy.

  //slänga ut 800 000 000 kronor på att bekämpa mäns våld mot kvinnor. Dessa pengar har nu regnat ner över allehanda knasprojekt som "Trumpeten som genussymbol" och kurser i hur man syr "fittbyxor"//  Då skall man veta att samma regering minskar anslaget för personliga assistans för funktionshindrade med 600 000 000 kronor vilket i praktiken innebär att många inte kan lämna sitt hem

  inte kan äta när de vill osv. Detta faktum ägnade faktiskt radions P1 hela 5 minuter en dag i oktober.  2009-10-28 | 07:56:57
 • Alexander Barkman säger:

  Om Gardner är pedofilvän för att han hävdar att skadorna efter sexuella övergrepp är överdrivna så undrar jag vad socialtjänsten i Kungsbacka är som hävdar att sexuella övergrepp inte ger några skador alls och att barn dessutom tycker om sexuella övergrepp!

  2009-10-28 | 08:32:55
 • Mikael Karlsson säger:

  Till Alexander Barkman, Har Kungsbacka socialförvaltning påstått detta?  Måste jag ha missat.  Varför får då inte R komma till Joakim, Detta med tanke på att de försöker framställa honom som en sådan??!??

  2009-10-28 | 09:31:17
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • Alexander Barkman säger:

  Ja de har de. Men lämpligt nog sekretessbelade de sedan handlingen som det står i. De hänvisade sedan (i en icke sekretessbelagd handling) till Barbro Hindbergs bok "När omsorgen sviktar" där de påstod sig ha hittat stöd för denna uppfattning.  Handlingen kommer förr eller senare att bli offentlig.

  2009-10-28 | 09:43:39
 • abbe säger:

  Citat: Nu är PAS ett vedertaget begrepp i Sverige..  Jag har läst domen från Svea Hovrätt och jag kan inte finna något om PAS på den domen...Vilket innebär att man inte kan använda den som verktyg eller ett vedertaget begrepp som du skriver.  Du blandar ihop Tingsrättens dom och i detta fall så gäller inte den med tanke på att fallet har gått vidare till Hovrätten och tyvärr bekräftar inte de PAS. Därför kan inte den bli en vägledande dom. Tyvärr.  PS: Ta bort flickornas prsnr och namn.. Det ser inte bra ut. ta hänsyn till barnen.

  2009-10-28 | 11:21:55
 • Mikael Karlsson säger:

  Jag citerar Socialdemokraterna:  "Bättre ekonomi för barn till ensamstående och studenter. Barn som växer upp med ensamstående föräldrar har det ekonomiskt tuffare än andra barn. Därför vill vi höja underhållstödet med 125 kronor i månaden. Vi vill också förbättra situationen för de studenter som har barn, genom att höja tilläggsbidraget för barn med 50 procent. Det innebär en höjning på 246 kronor i månaden för studenter med ett barn, och 400 kronor i månaden för studenter med två barn."  Alltså vill man höja Underhållsstödet med 125kronor, Det är oklart om man då menar att Underhållsbidraget också skall höjas.  Jag tycker det är fel att höja underhållsbidraget om man nu pratar om det också. Underhållsbidraget är en stor utgift som den är redan idag för umgängesföräldrar.  Studie medlen skall höjas, Det ser jag som positivt, detta gäller även umgängesföräldrar och inte bara boende föräldrar.  Jag har också läst att Mona gumman vill öka Pappamånaderna till 5 månader. Själv har jag aldrig hört talas om pappamånader förr.. vet inte vad det är så det får jag väl läsa på...

  2009-10-28 | 12:30:31
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • Viktoria säger:

  Problemet med underhålbidraget är att försäkringskassan går två år tillbaka i tiden för att avgöra hur mycket man ska betala. DET slår nästan alltid fel. Det är inte summan 1273 som är problemet och långt ifrån alla umgängesföräldrar har svårt att betala denna summa. För 22 år sedan var underhållsstödet 1173 kr, det höjdes för några år sedan till 1273 kr. Så någon inflation där kan man knappast tala om. Det är faktist på tiden att det höjs. Att barn inte har blivit billigare kan man väl med lilltån räkna ut. Tänk bara på allt det de vill ha nu för tiden, egen mobil, dator(spel till denna9, tv-spel (egen tv till detta)etc.. listan kan göras väldigt lång. För både boendeförälder och umgängesförälder kan det vara väldigt svårt att matcha barnens önskemål mot tex kärnfamiljer situation. Så striden om underhållsbidraget / stödet ska riktas till politikerna istället för att gnälla på att barnens boendeföräldrar får "för mycket" pengar som faktiskt går till era/våra barn.

  2009-10-28 | 13:51:28
 • "Daddy" säger:

  Frågan är mer moralisk än ekonomisk. Jag har två barn. Ett som jag fåår träffa och vara en pappa till, tillsammans med en mor som insett vikten av att hennes barn får träffa sin far så mycket han vill. Det har aldrig varit något problem med pengar och hur mycket varedera ska stå för.  Mitt andra barn får jag inte träffa. Jag hotas och polisanmäls då jag vägrar acceptera det. Jag utsätts för kränkande förhör, och min dotter behandlas ännu värre. Nu har vi p g a mammans umgängessabotage inte fått ha någon kontakt på 240 dagar. Vi mår alla tre sämre och sämre pga av denna soppa som familjerätt och socialtjänst gjort allt för att koka så jävla tjock som möjligt.  Skall mammor få bete sig så här med total amnesti? Skall dom få stjäla barnen, slita isär bandet mellan far och barn för alltid, utan att riskera någonting? Ska vi pappor bara lydigt hålla käft och betala? Eller ska vi säga ifrån nån jävla gång innan dom hinner förstöra även våra barn?

  2009-10-28 | 14:45:23
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  Till Viktoria, Tv-spel, Tv, Mobiltelefon, Spel till den. Det är ju faktiskt inte det Underhållsbidraget är till för.  Jag skrev också att den som var ensamstående skulle ha rätten till fullt underhållsbidrag medan den som delar hem med annan sammanboende skall halvera sitt underhåll. Detta på grund av att det finns två inkomstkällor till fasta utgifter så som Hyra, El, Bostadslån etc.  Precis som Joakim skriver, Så är det även moraliskt oförsvarbart att det skall vara viktigare med bidragen än det emotionella planet.  Jag fick höra att barn i Sverige var/är fattiga. Jo, De är kanske fattiga om man ser till vad de vill att pengarna skall räcka till (Det du nämner ovan).  När man sedan pratar om höjningen av underhållsbidrag, så vet inte jag vad det låg på för 22 år sedan, Men jag vet att barnbidraget har höjts rätt så mycket mer.  Sen anser jag att om en förälder vill köpa ovan nämnda saker till barnet, ja då får väl den föräldern bekosta det själv, Det gjorde tex. jag.  Jag vill dock inte definiera att mitt barn är det som är fattigt så som vill nämnas, Det är jag som är fattig.

  2009-10-28 | 17:37:08
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • Viktoria säger:

  Mikael  Vet du, jag tror att de flesta barn idag faktiskt behöver en dator. Åtminstone efter en viss ålder. Är inte underhållsbidraget till för barnets alla kostnader? Självklart behöver de inte allt jag nämde.  Problemet är fortfarande inte boendeförälderns förhållande utan försäkringskassans regler. Det är dem som borde ändras!  Om en umgängesförälder har en sambo men inte boendeförälder, ska umgängesföräldern betala mer i underhållsbidrag då? Eftersom som du skriver "två inkomstkällor till fasta utgifter så som Hyra, El, Bostadslån etc"  2009-10-29 | 10:59:03
 • Mikael Karlsson säger:

  Viktoria, På fråga A, Angående vem vad och hur nått ska ändras, Du skriver det jag säger i mitt förslag. Det är reglerna för underhåll som bör ändras, Där är vi överrens, och jag har inte sagt nått annat.  På fråga B, ÄR Umgängesföräldern sammanboende eller ensamstående skall denna betala ettfullt underhåll till boendeföräldern (OM boende föräldern är ensamstående) Är Boendeföräldern ensam så menar jag att underhållet skall halveras eftersom utgifterna minskar.  Om umgängesföräldern har en sammanboende så är det ju bra får då får ju umgängesföräldern ännu mer pengar att spendera på tex barnets rum med möbler eller kläder.  Väljer en förälder att köpa en dator är det upp till denne och då är det väl mest troligt att datorn köps in till hela familjen?!?

  2009-10-29 | 15:02:03
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • Viktoria säger:

  Mikael, Okey då är vi överens om att reglerna ska ändras.  Men jag fattar fortfarande inte varför du anser att underhållet ska halveras. Det är ju en typ av behovsprövning. Så tex om boendeförälderns sambo är tex förmögen. Ska umgängesföräldern inte betala något alls då?  Det går väl åt amndra hållet också då. Om boendeföräldern har en sambo betyder det ju att h*n får mer pengar att spendera på barnets rum med möbler eller kläder. Det är väl bra!

  2009-10-29 | 15:25:29
 • Mikael Karlsson säger:

  Nej, Man ska inte inkomstpröva det hela. Men är man sambo eller sammanboende så delar man väl på de fasta utgifterna?  Där med anser jag att Boendeföräldern inte har så höga utgifter som den haft som ensamstående.  Precis tvåsamhet är en större inkomst. Man får mer i plånboken till att fixa och dona åt barnen, Detta borde väl även få gälla umgänges föräldern.  Visste du tillexempel att om en umgängesförälder har sitt barn en hel månad (alla dagarna under en hel månad), så få denne ändå betala en liten summa i underhåll till den andra föräldern.  Exempel Lisa bor hos förälder X där hon är mantalskriven.  Förälder XX och förälder X kommer överrens om att Lisa skall bo hos XX Under hela Juli månad.  I slutet av Juli dimper en räkning från Försäkringskassan ner på krav om underhåll.  XX skall då betala följande enligt uträkning som följer; Lisa har bott hos XX under juli månad i 31 dagar. Du har rätt att göra avdrag med 1/40del av underhållet. 1/40del = 1273/40 = 31.8 Avrundat då ören inte räknas = 31kr per dag 31*31= 961kronor.

  1273 - 961 = 312kronor.  Då skall alltså XX ändå betala 312kronor i underhåll trotts att Lisa inte bott eller varit hos X under hela månaden.  Hur logiskt låter det???  Jag förstår inte varför du anser att det är så viktigt att umgängesföräldern skall stå för kostnaderna hemma hos Boende föräldern och samma stund ha utgifter för rum, kläder och annat som behövs.  Jag anser inte att umgängesföräldern skall betala mer om denne skaffar en sambo. Jag har heller inte sagt att Boende föräldern skall betala till umgängesföräldern om Boende föräldern skaffar sambo. Jag säger att utgifterna minskar om man är sammanboende. Där av finns det ju ingen anledning att betala fullt underhåll. Jag tycker bara det låter som om boendeföräldrar vill gama åt sig av andras inkomster även om de har möjlighet att försörja det boende de har. Jag anser inte heller att man skall få extra stöd från FK när man skaffar sammanboende, de pengarna kan staten behöva spara in till annat som exempel vården eller dylikt.

  2009-10-29 | 16:11:38
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • Annika Johansson säger:

  Hej Joakim.

  detta är första gången jagär här och skriver. jag har läst, men inte skrivit ngt innan. Och jag är inte noga med stor bokstav om ngn undrar!!  att börja prata om barnbidrag och underhållsbidrag: skulle det bara vara Män som tjänar dåligt och inte har jobb???

  Jag fattar inte och NÄ smart e jag inte!!!  Jag är arbetslös sen alldeles nyligen. har 2 barn som jag INTE har underhållsbidrag för, jag har mina knods varannan vecka och DELAR barnbidraget med barnens pappa. Han har en ny tjej, hm ska han inte ha hälften då???..

  joooo enligt honom så behöver han dom till klubbavgift, haha ja typ 300:- om året... bör han ju klara av själv utan bidrag.

  men dock återstår, jag har det inte fett...

  Men ska hon betala för mina barn som JAG valt att föda...nä det tycker jag inte. j  så vad är rätt??? om jag nu då skaffar en ny kille: ska vi skicka in pengarna tillbaka till försäkringskassan för att de är onödiga??  Barnbidraget trodde jag var till barnen..

  underhållsbidrag precis som det låter. hjälp till mat osv.

  men jag kan ju ha fel.

  2009-10-29 | 18:25:26
 • Annika Johansson säger:  Jag glömde !!!  varför ska vi bli sraffade för att vi väljer att flytta,,, men vi kvinnor ska väl leva olyckligt och bo vid spisen och lyfta på kjolen när ni män vill...  GRRRRRR

  2009-10-29 | 18:29:57
 • "Daddy" säger:

  Det där är bara nåt skit som du har blivit lärd att tro av människor som till varje pris skall motarbeta papparättsrörelsen.

  Vad vi talar om här är att man gör barn till en ekonomisk födkrok för människor som av olika anledningar inte vill försörja sig själva.  Idag förlorar du på att vara umgängesförälder. Inte bara, som så ofta den livsviktiga kontakten med barnen, utan många ruineras under dessa långa rättsprocesser som ofta tycks vara uppgjorda på förhand. Det finns också många pappor som jag som av okänd anledning inte får träffa mina barn alls.

  Mamman har begått flera brott för att få detta till stånd.  Är det då moraliskt rätt att jag skall tvingas betala henne underhållsbidrag under denna period? Hovrätten tycker glädjande nog inte det.

  Hur skulle du Annika känna dig om pappan till ditt barn kidnappade barnet, gömde sig på hemlig adress och hindrade allt umgänge?  Är det rimligt att behöva betala underhållsbidrag till min dotters kidnasppare?  Blir inte frågan om 300 kronor i klubbavgift lite petitessaktig i sammanhanget?  Får jag ställa en fråga?

  Vad har feminismen åstadkommit för er kvinnor rent konkret. Att du (och många mammor) har det tufft ekonomiskt, kan det möjligtvis bero på feministernas enträgna kampanj att krossa kärnfamiljerna, och istället skapa landet med mest ensamhushåll per capita? Tror du det gynnar kvinnor?  Jag hävdar att feminismen sedan den fick ny luft på 60 talet, och då menar jag den radikala grenen som snabbt blev den förhärskande, inte har gjort ett dyft för kvinnorna, annat än förstört och gjort kvinnor till arga och bittra offer. Medan männen kollektivt har fått veta att det är vårt fel (som vanligt) att kvinnorna inte har det bra. På det sättet spelar dom ut könen mot varandra,alltmedan dom berikar sig själva med miljon efter miljon som dumma politiker kastar över dom.  Dom gör överhuvudtaget ingen nytta alls. Dom är bara en stor jävla parasit på vårt samhälle som kostar oss miljarder, och som skapar krig och osämja mellan könen. Det är familjen som är målet, och dom har varit framgångsrika.  Idag är Sverige det land där flest skiljer sig, och minst antal par vigs....i världen.  Familjen betyder ingenting i Sverige längre. Det är bara en instution som är till för att få mycket presenter på bröllopet. Annars har den mist all sin vikt. Dom nya svenskarna som kommer hit skulle kunna lära oss en hel del om familjesammanhållning.  Sedan vem som står vid spisen och vem som byter vindskivor på huset, eller generator på bilen bör vara upp till varje människa att bestämma själv inom ett förhållande.  Det jag föraktar mest med det feministiska manifestet är hur det hela tiden siktar in sig på att svartmåla och förfula det vackra band som borde finnas mellan en man och kvinna som älskar varandra. Idag har dom lyckats. Vi svenskar är vaccinerade mot långa förhållanden. Vi hatar varann för mycket under ytan för att lyckas. Förälskade kan vi bli, men inte älska. Det har feminismen förstört.  Med såna vänner behöver du inga fiender. Men det roliga är att ju mer arga och förbittrade kvinnor blir, ju mer blir dom feminister och fortsätter att arbeta för att förstöra det som dom egentligen längtar efter. Sann kärlek från en man.

  2009-10-29 | 19:49:29
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • "Daddy" säger:

  För att förtydliga min poäng klistrar jag in ett inlägg som jag fann på en annan blogg:  Idag skriver samhällsdebattören Nasrin Mosavi Sjögren en krönika i tidningen Världen Idag, där hon deklarerar att hon slutat vara feminist. Hon skriver bland annat:  ”Det tog mig drygt tio år att dra denna ideologi till sin spets och följa den till vägs ände. Väl där, fann jag mig stirrande in i en obönhörlig mur till återvändsgränd. Det jag såg där, var så fyllt av egoism, bitterhet, inkrökthet, förakt, förvirring, normupplösning, destruktiv dekonstruktion och ond bråd död, att jag inte längre kunde finna några trovärdiga ursäkter att försvara feminismen med.”  ”Vad de för stunden populära akademikerfeministerna än vill påstå, är kön ingen social konstruktion.”  ”I stället för att respektera könens särart, ska vi låtsas som att vi alla är könlösa androgyna människovarelser.”  Hon avslutar krönikan med:  ”Jag blev en genussoldat med tung rustning och ännu tyngre sinne. Nu väljer jag att lägga ned vapnen”

  2009-10-29 | 20:00:41
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  Till Annika, Vad du och ditt X har kommit överrens om personligen är för mig fullkomligt ointressant. Du kan enligt regelverket neka att dela på barnbidraget. Det står klart och tydligt på försäkringskassans hemsida. För mig handlar det inte riktigt om vem eller vad som får Barnbidraget. För mig handlar det en hel del om hur man lagt upp systemet kring det. Om jag som umgängesförälder kan vara utan barnbidraget och inte ens ha rätten att få det utan att X skall vara med och avgöra så kan man lika gärna avskaffa barnbidraget. För då anser åtminstone jag att systemet säger att barnbidraget inte är av vikt. (Vad jag pratar om är fall där man har Växelvist boende, dvs barnen bor lika mycket hos vardera förälder). Underhållet, Ja det är sant det du säger att underhållet skall gå till barnen, OCh du som boendeförälder skall lägga lika mycket pengar så som underhållet är uträknat. Alltså är underhållet hälften av hela levnadskostnaden för barnet. Försök inte banka i mig att ditt barn får över 3000 kronor eller kostar över 3000 kronor i månaden. I så fall undrar jag vad du lägger alla de pengarna på. Speciellt om du då också har en ny partner som står för halva boendekostnaden samt vissa försäkrningar etc.  Om nu ett barn kostar 3000:- månaden, Hur kan det komma sig att man då inte har någon form av stöd till umgängesföräldrarna då som måste inhandla kläder, mat, möbler etc.. tills barnens boende hos dem på umgänge.  Då vill jag inte höra att du och ditt X löst det på erat vis.. för det är ointressant, vi måste se till hur regelverket är uppbyggt, Det finns inget i regelsystemet som säkrar att barnet får ta del av de pengarna som betalas till boendeföräldern. Inte heller att man SKALL lämna med kläder vid umgänge.  Ett ombud sade en gång till mig: att begära att Mamman skall lämna med kläder, tandkräm, tandborste etc.. är orimliga krav. (Nu var det en mamma denna gången, men jag vill inte generalisera).  Hur kan det vara så orimliga krav med tanke på att jag ändå betalat de kläderna och tandborsten och tandkrämen?!? Tingsrätten gick på ombudets åsikt.  Om sanningen skall fram, Du kan lämna ditt barn för umgänge spritt språngande naken då det inte finns reglerat nånstans att kläder ska med vid umgänge.  Skall vi umgängesföräldrar känna oss tacksamma då för att barnen har kläder på sig när de kommer?  Om man då enligt regelverket anser att umgängeföräldern har råd att stå för mat, kläder, möbler, hygienartiklar etc .. utan bistdån, hur kan man då menat boendeföräldern inte kan ha råd att betala det samma hos sig? denna kommentaren är skriven med hänvisning till ovanstående uträkning.

  2009-10-29 | 20:26:36
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • Mikael Karlsson säger:

  Om umgängesföräldern har sitt barn 31 dagar i månaden har boendeföräldern ändå rätt till 300kronor i underhåll.

 • susanna svensson säger:

  Jag läste nånstans att varje skilsmässa orsakar ökade kostnader på minst en miljon för både kvinnan och mannen. Då hade det inte ränknats med några kostander för ev barn utan bara den kostnad som blir av att ha varsin bostad,elabonemang, bredbansabonemang, tv licens etc etc. Jag har varit ensamstående med tre barn där det varit så kallade svikarpappor med i bakgrunden. Den ena av dom lyckades på något sätt bli nollad hos försäkringskassan. Han har aldrig betalat ett öre i underhåll. Försäkringskassan ringde en gång för att fråga mig hur ofta dottern var hos honom. Jag svarade sanningärligt att hon inte hade fått så mycket som ett telefonsamtal på drygt ett år.Tydligen hade hon räknats med i underlag för bostadsbidrag för hans nya familj. Jag vill dock påpeka att de gånger som han hörde av sig och som hon åkte och hälsade på honom var något mycket bra för henne. Mitt andra ex har inte heller varit så där jätteduktig på att utnyttja sin umgängesrätt, men dock bättre. Han har däremot blivit ruinerad av underhåll och har stora skulder hos kronolle.

  Jag har således försörjt tre barn med hjälp av barnbidrag och bidragförskott och ett normalavlönat arbete inom industrin. Jag kan säga på en gång att man blir inte fet på underhållsbidragen. Endast en hundring har det ökat på drygt 20 år. Dessutom blir det enorma margnaleffekter när man även har bostadsbidrag ev löneökningar äts upp av bidragsminskningar.

  Nej det borde sattsas betydligt mer på familjerådgivning så att skillsmässor och avbrutna samboförhållanden undviks så långt som möjligt. Ingen blir rik på en skilsmässa varken den som behåller barnen eller den som betalar underhåll.

  2009-10-29 | 21:14:57
 • Viktoria säger:

  Mikael  Enligt konumentverkets budget kostar ett barns kläder, skor, mat, fritid, lek, hygien, barnförsäkring i åldern 6-9 år ca: 2180kr i månaden.  Dessa kostnader är utöver de fasta kostnaderna du pratar om Mikael till det kommer också Barnomsorg som är 2 % på bruttoinkomsten men max 840kr.  Summa 3020 kr tillkommer de fasta kostnader såsom hyra, telefon, tv-avgift, el, bredband.

  2009-10-30 | 11:22:40
 • Mikael Karlsson säger:

  Först och främst, Barnomsorgen får du väl stå för själv.. till det andra återkommer jag.  Att jag menar att du får stå för barnomsorgen själv är eftersom umgängesföräldern får betala sin barn omsorg själv om barnet är på dagis, Fritids etc under umgängestiden.

 • Mikael Karlsson säger:

  Intressant föressten att du tar upp kläder, Mat , Fritid. Kostnader som även finns hos umgängesföräldern dock utan att denne får bidrag eller stöd för detta.

 • Viktoria säger:

  Mikael, ibland är du makalös, det var ju du själv som ville veta om ett barn kunde kosta 3000 kr i månaden. Jag visade bara på att det kostar mer.

  2009-10-30 | 14:30:02
 • Mikael Karlsson säger:

  Okej.. du använder dig av Konsumentverkets kalkyl, Ska vi då också ta en titt på vad socialförvaltningarna säger att barnen kostar? Det är andra och lägre siffror.

 • Viktoria säger:

  Mikael, Är det existens minimum du menar då?

  2009-10-30 | 18:44:14
 • Viktoria säger:

  Mikael,  Det var en sak som slog mig, undrar om vi pratar om samma sak?  Jag pratar iaf om den umgängesföräldern som träffar sina/sitt barn varannan helg och på lov.

  2009-10-30 | 20:23:04
 • annika johansson säger:

  jocke:  nej ditt ex är dum det vet du....  och nu undrar jag hur kan ni skylla allt på feminismen??? För det måste ju vara feminismens fel att anders inte pratade med mig?? ja det måste det ju vara!!!!! eller hur????  skojar du med mig eller? var människa får väl ta ansvar för sina egna handlingar..om jag är olycklig och det inte går att lösa med anders så måste jag väl få en chans att bli lycklig nån annanstans,,, för lycka smittar nämligen..prova ska ni se...

  2009-10-31 | 20:30:39
 • annika johansson säger:

  jocke:  nej ditt ex är dum det vet du....  och nu undrar jag hur kan ni skylla allt på feminismen??? För det måste ju vara feminismens fel att anders inte pratade med mig?? ja det måste det ju vara!!!!! eller hur????  skojar du med mig eller? var människa får väl ta ansvar för sina egna handlingar..om jag är olycklig och det inte går att lösa med anders så måste jag väl få en chans att bli lycklig nån annanstans,,, för lycka smittar nämligen..prova ska ni se...

  2009-10-31 | 20:30:58
 • Annika Johansson säger:

  Mikael: Jag antar att du har dina barn på helger!?

  2009-11-01 | 00:04:48
 • Mikael Karlsson säger:

  Jag har inte direkt skyllt mina frågor på femenismen. Var fick du det ifrån. Att du bara påstår det visar ju på att du inte läst det jag skrivit.  Vet du förresten vad ordet femenism är och var det härstammar ifrån?  Feminism är en intellektuell och politisk rörelse för kvinnans fulla ekonomiska, sociala och politiska jämställdhet med mannen, enligt Svenska Akademiens ordlista (2006). Vissa av rörelsens rötter kan spåras till 1700-talet och har sedan dess funnits i en rad olika gestalter. Ordet feminist var ursprungligen ett nedsättande uttryck för att beskriva kvinnor som inte anpassat sitt beteende till rådande könsnormer. Benämningen togs dock över av kvinnorörelsen vid den internationella kvinnokonferensen i Paris 1892. Från ursprunget i upplysningstidens frihetstankar och den franska revolutionen har feminismen vuxit till att idag bli en betydande intellektuell och politisk kraft.

  2009-11-01 | 06:00:32
  Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
 • Mikael Karlsson säger:

  Postat av: Annika Johansson 2009-11-01 @ 00:04:48 skriver:"Mikael: Jag antar att du har dina barn på helger!?"  Ja jag har ett umgänge med mitt barn, Jag går av vissa själ inte in på hur mycket eller hur själva min tvist ser ut, Detta då det finns folk som medvetet saboterar andras tvister igenom falskangivelse etc. Det har tidigare hänt att en person som emellanåt skriver på denna blogg har skickat ett brev till Familjerätten som handhar mitt ärende och min tvist och falskeligen skrivit en anmälan om oro. Därför håller jag en låg profil fram tills mitt ärende är avslutat och kan kanske efter det återkomma med vad som sker och skett samt hur jag ser på utvecklingen i mitt fall. Dock ganska ointressant på denna bloggen då denna blogg handlar om Joakims fall samt om jämställdhet i övrigt.

  2009-11-01 | 08:44:44
  Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
 • daddy säger:

  Det som smärtar mig nästan mest av allt, förutom att jag inte har hört från mitt barn på 7 månader är hur människor i min närhet har behandlat denna tragedi.  Annika för fan, du känner ju mig. Du vet ju att jag aldrig skulle göra mot mina barn vad dom påstår att jag har gjort. Visst, mitt ex är "dum", men det var inte hon som polisanmälde mig först. Det var samma människa på Kungsbacka familjerätt som slängde bort min anmälan om oro. Den anmälan finns att ladda ner och läsa här på bloggen. Den näst sista natten Rania var här så grät hon i fyra timmar i min famnn. Sen efter att hon hade somnat satt jag hela natten och skrev det brevet. Vad hade du gjort?  Det brevet visade familjerättssekreterare Christina Pettersson bort (efter att först ha visat upp det för CE). Sedan när CE säger att "Rania och pappa har hemlisar" så rekommenderar hon mamman att bryta allt umgänge och polisanmäler mig för något brott som dom inte ens vid förhandlingen kunde förklara vad det skulle ha utgjorts av. Visst Annika mamman är dum, men vad är då handläggarna på socialtjänsten?  Polisen förgrep sig på Rania under förhören, sedan hemligstämplar dom förundersökningen för att dölja sina brott. Förundersökningen las ner i Juli, men socialtjänsten fortsatte att utreda. Fem månader nästan tog deras utredning. Under den tiden talade dom med mig i en timme.  Deras förklaring till detta i efterhand är att utredningens syfte var att se om mamman hade förmåga att skydda Rania från mig??

  I nästa mening skriver dom att det inte är deras jobb att utreda skuldfrågan.  Jag fattar att det är tufft ekonomiskt. Det är det här också. Domarjäveln dömde mig till att betala mammans rättegångskostnader i en förhandling som jag blev meddelad hade ställts in. Det hade den inte visade det sig, bara för mig. Dom dömde mig som tappande part i min utevaro, pang en advokaträkning på uppåt tiotusen spänn...till hennes advokat som jobbar stenhårt för att barnmisshandeln skall få fortsätta.  Om inte detta vore nog drar FK plötsligt in mitt försörjningsstöd. Denna månad har jag tvingats låna 15 000 spänn för att kunna betala räkningarna.  Här på böoggen finns massor med människor som förstår vilka grova brott som begås mot mitt barn och mig. Visst mamma och mormor är roten, men galenskapen stöds ju utav socialtjänst, domstol, polis och åklagare.  Men dom människor som har känt mig länge som du, fattar inte. Tror du att detta görs av psykopater på våra förvaltningar med sadistiska och perversa böjningar, eller kan det möjligen finnas en ideologi bakom? Vilken tror du det kan vara i så fall?  Vänd din vrede åt rätt håll. Inte mot din dotters pappa. Det är inte hans fel att vi har det här jävla galna samhället där ingen kärlek tillåts blomstra. Blomjorden har avlägsnats av en hatisk och totalitär rörelse som har ljugit för människor i 30 år.  För fan vakna upp nån gång människor.

  2009-11-01 | 11:47:23
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Annika säger:

  Postat av: Mikael Karlsson  Jag har inte direkt skyllt mina frågor på femenismen. Var fick du det ifrån. Att du bara påstår det visar ju på att du inte läst det jag skrivit.  Mikael: det var inte du som skrev det utan Jocke.  Och jag skulle för övrigt inte vilja skylla på några andra än mig själv och barnen pappa för att vi gick isär.Jag skulle kunna berätta hela historien men det skulle bli långt och tråkigt!!  Jocke: Jag vet att du inte skulle göra nåt sånt mot dina barn.

  Och jag riktar ingen vrede mot Mina barns pappa.. då jag dock ibland(märk väl IBLAND) kan tycka att han är snål

  (jag vet inte om det är rätt ord men på brist på annat)

  när jag inte knappt hade råd att köpa mat, utan fick låna pengar av min pappa.

  Jag hade frågat om jag kunde få behålla hans del av barnbidraget en månad. men icke! Men jag är inte arg på honom. besviken ja.

  Jag drog i ett exempel så mikael tyckte det var orättvist att pappan ska betala lika mycket för sitt/sina barn när exet skaffat ny partner.  och jag skulle aldrig neka honom att träffa sina barn.Aldrig!!!! Jag skulle heller aldrig ljuga om honom då han är en fantastisk pappa..han och jag gör fel som alla andra med vår uppfostran, men ingen förälder är perfekt!  Och Jocke DU VET mycket väl att jag tycker att både CE och Kba familjerätt har gjort fel..eftersom jag vet att du inte skulle skada dina barn.  Och du vet åxå mycket väl att jag och mina barn ställer upp för dig när/om du behöver det.

  2009-11-11 | 13:14:38
 • Kjell-Åke Bjurkvist säger:

  Såg dig i debatt lille daddy och mer patetisk eller större offer för sig själv hr jag aldrig i mitt 52-åriga trasiga liv sett eller upplevt, när ska du ta av dig kofftan och bli en redig karl? Jösses!

  2010-04-02 | 17:44:06
  Bloggadress: http://blogg.aftonbladet.se/21615/

Kommentera inlägget här: