daddys

Beware the fury of a patient man

Inlägget redigerat efter dagens beslut av kommunledningen

Kategori: Media

Namn bild på fritidsledaren i Bjästa och vad han skrivit har tagits bort från bloggen då han har fått ta konsekvenserna av sitt agerande. Han har dessutom accepterat följderna av sitt handlande och bett om ursäkt och då ser jag inte längre att det finns någon anledning att han skall behöva schavottera här.


Uppdrag granskning försöker ljuga sig ur knipan


I tidningen Resumé kunde man igår läsa en artikel om att uppdrag granskning nu var anmälda till granskningsnämnden. I sitt försvarstal uppger Lars-Göran Svensson, ansvarig utgivare på Uppdrag granskning, att han inte anser att familjens kritik är korrekt.

Så familjen har fel i sin anmälan?
– Det finns inget i reportaget som gör att de går att identifiera. Men tyvärr kan efter att ha sett reportaget snabbt hitta alla personuppgifter på nätet. Där fanns dom långt innan vi sände reportaget.

Det finns inget i reportaget som gör att de går att identifiera? Ja det finns ju sanningar och så finns det sanningar?

Men den allvarligaste lögnen kommer ändå på frågan:

Ni får kritik för att inte familjens syn kom fram i reportaget?
– Vi ville tala med pojken, men det satte mamman stopp för. Däremot hade hans vårdare fullständig information om vad programmet skulle handla om.


Uppdrag granskning ringde mycket riktigt till Bärbyinstutionen där pojken avtjänade det straff han dömdes till.

Ring till vilken statlig vårdinstution som helst och fråga efter en namngiven person. Eller ett sjukhus för den delen, dom lyder under samma sekretesslagar. Gissa vilket svar ni får?

Samma svar som uppdrag granskning förmodligen. "Det finns ingen med det namnet här". Och om jag nu har fel på den punkten så är det ju än mer remarkabelt. Då har Bärby också nämligen begått ett grovt brott mot tystnadsplikten. Därav min undran hur man kan påstå att hans vårdare hade fullständig information?

Så vilket är det? Antingen ljuger uppdrag granskning eller så har Bärby brutit mot sekretesslagarna.
Någon kontakt med mamman för att hämta in hennes godkännande eller syn på saken togs emellertid aldrig. Därav blir åtminstone påståendet om att mamman satte stopp lögnaktigt.

Sedan kan ju tilläggas att om det hade varit mitt barn det gällde och jag HADE fått frågan så hade jag också satt stopp för det.

Nordmark och Johansson som gjort reportaget är dock inte oroliga för att fällas av granskningsnämnden. Så här skriver dom bland annat på sin "Twitter": "Jo, jag såg det. Vi är ju vana vid att bli anmälda. Jag och Hasse har aldrig blivit fällda och tänker inte bli det nu heller."

Det skadar inte med självförtroende, men å andra sidan kan ju en viss ödmjukhet och förmåga till självkritik vara på sin plats ibland.

Är jag extrem?


Efter att jag valde att ta upp det här fallet på Daddys har jag kunnat konstatera två saker.

1. Bloggens besökssiffror har ökat. Om man tar de tidigare genomsnittliga antalet träffar i veckan så måste man multiplicera siffran med nio för att matcha den senaste veckans statistik.

2. Det är mycket impopulärt hos en viss grupp människor att jag kritiserar hur rättsväsendet och media hanterat detta fall.

Jag kallas för allt från "låtsasjournalist" till "jävla svin".
Det skrivs också grova lögner om mig på diverse bloggar. Det enda som man dock har lyckats gräva fram ur denna bloggs arkiv som man menar bevisar mitt påstådda kvinnohat är ett gammalt inlägg jag skrev en gång om Gudrun Schyman? Samtidigt som man alltså skriver i hundratals kommentarer  om vilken totalgalen mentaltomte jag är så kan man inte ge några egentliga exempel på vad som visar det. Jag finner det faktiskt rätt lustigt.

Vad jag dock finner mindre lustigt är att lögnerna, hatet och förtalet börjar smitta av sig på många andra kloka människor som har kommit att stödja mig, och som jag personligen lärt känna som världens snällaste och mest underbara människor. Nu skall även dom dras ner i skiten. För att dom råkar hålla med mig om att barn behandlas som skräp av våra domstolar och socialtjänst. Trösten är väl ändå att det jag försökt berätta om i hundratals inlägg. hatet och motståndet mot ett rättvist och delat föräldraskap nu blir synligt för alla att se. Det är verkligen en fin "jämställdhetsrörelse" vi har i vårt land.

Andra bloggare som trots allt verkar ha en smula vett verkar också ha smittats av det allmänna förtalet. Men det kan ju komma sig av att dom är inne och läser bloggar OM mig istället för att faktiskt gå hit och läsa vad jag faktiskt HAR skrivit. Det verkar ju vara det enda som man inte vill diskutera just nu. En annan bloggare som jag gärna läser och som har dristat sig till att uttrycka "fel" åsikt om Bjästa fallet är Medborgare X på bloggen medborgarperspektiv. Genast går drevet även mot honom. även om det mest liknar en mild västanfläkt jämfört med det som just nu riktas mot mig.

Jag har i och för sig aldrig varit populär bland de människor som anser att man inte skall få diskutera vissa frågor alls på nätet. Såsom vårdnadstvister till exempel. Inte skall det heller få skrivas om detta i tidningar eller pratas om det i TV. Brotten mot barn och föräldrar skall bara få fortgå under ytan som hittills. Jag hotar nu denna invanda ordning. Därför måste jag "avslöjas".

Men frågan om diskrimineringen av pappor diskuteras nu i alla fall här och var i och med uppståndelsen kring denna blogg. Det ser jag som en enorm framgång. Och om jag personligen tvingas betala priset så är det ändå värt det. Detta behöver nämligen diskuteras. Jag tycker också att det är bra att de verkligt extrema åsikterna som säger att det är helt riktigt att exkludera papporna ur barnens liv synliggörs.

Man förlorar ju inte vårdnad och umgänge utan orsak


"Det är ju inte så många det rör sig om" är en vanlig kommentar. Fem till sjutusen barn om året är alltså "inte så många". "Det är ju inga pappor som fråntas vårdnaden utan starka skäl" är en annan. Herregud! Tror folk verkligen att det är så? Att ca 3000 pappor om året döms bort ur barnens liv för att dom är våldsamma och / eller incestuösa? I så fall behövs denna blogg verkligen! "Det är ju verkligen inte lätt att få en sekretessmarkering, och man får det ju inte utan starka skäl" sägs det vidare. Detta är också en myt som verkar ha blivit en sanning. Detta har jag dessutom nu fått solklara bevis för att det inte stämmer.

Jag kontaktade GP igår och berättade vad jag har avslöjat angående skatteverkets möjliggörande av barnkidnappning inom Sverige. Och hur sagda skatteverk hjälper mammor att gömma barnen för pappor utan att dom är varken dömda, har fått besöksförbud eller är ens misstänkta för någonting. Jag själv är bara ett exempel. Först sa man på GP (som för övrigt är flitiga läsare av denna blogg) att det lät mycket intressant och att jag skulle skicka in en så kallad synopsis om det jag berättade för dom. Så det gjorde jag i går kväll. I synopsisen skrev jag naturligtvis också mitt fullständiga namn.

Idag hade jag ett mail i inboxen från GP. Det stod enbart "vi tackar nej till detta".

Som tur är finns det fortfarande nyhetsmedier med en smula intigritet kvar. Vart detta kan komma att dyka upp får dock bli en överraskning. Det förtjänar dock en större uppmärksamhet än det får på denna blogg.

Kolla förresten gärna hur många besök jag fått av skatteverket idag. http://www.gnuheter.com/creeper/site/daddys.blogg.se

Det man kallar förundersökning kallar jag tunn soppa


Denna olustiga historia började då bloggaren Catta såg uppropet för pojken på nätet och satte sig för att granska domarna och förunderökningarna i fallet. Hon kom efter detta fram till ståndpunkten att domarna var korrekta och att pojkens familj drev en kamp för att fria en våldtäktsman och en hatmobb mot offren.

Hur hon kommit till den självklara ståndpunkten efter att enbart ha läst förundersökningarna undrar idag många fler än jag. Speciellt människor med något juridiskt kunnande.

Förundersökningen gällande våldtäkt nummer två finns att läsa här. Ta gärna del av den själva och gör ett försök att tänka lite samtidigt så kanske ni kommer till samma enda rimliga slutsats. Hur fan kan man döma någon enbart med denna tunna soppa? Vittnen som motsäger varandra. Tidsangivelser som inte rimligen kan stämma.

En pojke som skall ha våldtagit en flicka, först när han samtidigt är med dom andra och letar efter henne, och senare då han ligger hemma och sover. En flicka som själv säger att "det var ingen stor grej" och helst bara verkar vilja ta sig ur hela situationen, men som inte tillåts av de vuxna som upprörs av ryktena som sprids.
Om ni inte ser detta själva så skall jag gärna peka ut alla orimligheter för er i kommande inlägg.

Dessutom blir det ju bara än mer märkligt att mamman på stranden inte tilläts vittna i rättegången då hennes information ju faktiskt helt skulle fria pojken enligt dom tidsangivelser som framkommer i FUP:en. Var advokaten helt nykter undrar man ju framförallt?

Var det från bloggen uppdrag granskning fick "scoopet"?


Endast misstanken om detta borde skrämma skiten ur fler än mig. Har dom ens brytt sig om att läsa domar och förundersökningar innan dom stämplar pojken och gör honom till allmänt villebråd? Att det förekom kontakter mellan Catta och Nicke Nordmark innan reportaget kan man lätt se på Twitter.

Allt material som visas i reportaget (s.k hot mot Linnea) är ju även från Cattas blogg. Bortmodererade inlägg från december som skärmdumpats o använts i hennes blogg månader senare.

Programmet sändes den 24 Mars. Detta är enbart lite av vad man kan hitta på Twitter från sagda datum.

Från Nickes Twitter till Catta
 • Kanon, det ska bli mycket intressant. Bra jobbat, ni gör skillnad! #granskning 5:04 AM Mar 24th via TweetDeck

 • Reportaget i kvällens Uppdrag granskning har genomgått kontrolltitt. Allt är klart för sändning. #granskning 4:44 AM Mar 24th via TweetDeck

Från Nickes Twitter till "KiaW"
 • @nickenordmark hoppas kontrollen var noggrann! 7:30 AM Mar 24th via web

Från KiaW till Nicke

 • Tack än en gång Nicke, du har gjort ett fantastiskt jobb. Ni följer upp också? Känns som det kan behövas... #granskning 1:18 PM Mar 24thvia TweetDeck


Den som satt som "expert" i studion efter uppdrag gransknings reportage var författaren till boken "En riktig våldtäktsman" Katarina Wennstam. I boken hävdas att jag och alla andra män i Sverige är potentiella våldtäktsmän. Det går alltså inte att se utanpå en man om han plötsligt kan flyga på första bästa kvinna. Jag undrar om inte Wennstam själv varit väldigt aktiv i debatten på nätet förresten. Alla likheter med signaturen "(K)ia(W)", Cattas gode bloggvän, kan ju i och för sig  vara en slump, men är det bara jag och några till som ens tänkt tanken?

Dom som till skillnad från Wennstam har gjort seriösa studier på detta håller dock inte med henne. Som Karin Karlsson som gjort en avhandling på Linköpings universitet till exempel.

Ett utdrag ur avhandlingen som nästan känns som en tanke just nu är följande:

Jan Ekecrantz och Tom Olsson tar i boken Det redigerade samhället upp hur det inom dagens journalistik har blivit svårare att avgöra vad som är skapat av media och vad som egentligen är ”verklighet”. De menar att vår sociala verklighet och skildringen av den inte kan ses som åtskilda.

Detta på grund av att sättet verkligheten skildras på formas av värderingar och kulturella koder som bestämmer vad som är verkligt. Den verklighet som upplevs som självklar gör det på grund av olika ”verklighetsbeskrivande” institutioners makt att definiera verkligheten.

Denna makt finns bland annat inom forskning, vetenskap, olika företag och staten, vilka bidrar till en ”institutionalisering av verkligheten”. Journalistiken fungerar ihop med dessa institutioner vilka ger den trovärdighet. Därför förväntas media ofta vara objektiv och förmedla ”sanningen”. I och med detta har media en beskrivningsmakt där andra tolkningar och diskussioner sällan ges utrymme.

Jag tänker inte hålla käften om detta. Att människor med mycket tveksam människosyn förnedrar mig med lögner och hånfullt skitprat sporrar mig bara mer. Jag hoppas ändå att dom 98 procent av alla som läser här utan att skriva nedsättande och hånfulla kommentarer är kloka nog att läsa vad jag faktiskt skriver, innan dom bildar sig en uppfattning om min eventuella galenskap. Jag tror faktiskt det. Men vad vet jag, jag är ju bara ett jävla kvinnohatande svin till låtsasjournalist som gräver i saker som jag inte borde.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer

 • Mikael Karlsson säger:

  Hmm, Jag tycker att mamman skall vända sig till skol inspektionen med en anmälan, Självklart skall denna person bort från skolväsendet samt inte befinna sig på en ungdomsgård när han betser sig på det viset.  Skolan måste ta sitt ansvar för sina sntällda och ett avsked är det ända tänkbara vid ett sådant här tillfälle.  Att han i efterhand blivit tvingad av överordnade att be om ursäkt på forumet gör ingen skillnad. Hans förtroende är brutet och han har tydligt visat att han inte platsar inom den yrkesgrupp där han befinner sig.  Jag tycker också att ett inlägg med en länk till detta inlägg är på sin plats att lägga upp på flachbacks forum så han får se hur dum han ser ut i vuxet sällskap.  En sak till, För guds skull Jocke, gör nått åt att sidan är så seg. Jag misstänker att det är nått i högra spalten som segar bloggen, Jag har inga problem nån annanstans än här. Ta bort länken till min blogg med, För den är nedstängd, Förmodligen gillade man inte min avbild av Fredrich Reifieldt där jag liknade honom vid Hitlers utrotningsmetoder av oliktänkande, Arbetslösa och sjuka. Inte för att jag bryr mig att de lade ner den, för jag skrev ändå nästan aldrig där..  Så här ser error meddelandet ut:

  Webpage error details  User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; GTB6.4; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729; AskTB5.6)

  Timestamp: Thu, 8 Apr 2010 04:31:50 UTC  Message: Object expected

  Line: 219

  Char: 1

  Code: 0

  URI: http://daddys.blogg.se/2010/april/utkast-april-7-2010.html  Message: Object expected

  Line: 223

  Char: 1

  Code: 0

  URI: http://daddys.blogg.se/2010/april/utkast-april-7-2010.html  2010-04-08 | 06:33:10
  Bloggadress: http://daddys-sverige.se
 • Ann Helena Rudberg säger:

  Synopsis? Sade GP verkligen det? Har det blivit så i journalistbranschen att man använder samma termonologi som i filmbranschen? Och hur kan de tacka nej till fakta? De finns väl vad som än händer? Det är väl bara att kolla? Eller finns det inga sådana resurser längre?  Trist Daddy att du har råkat ut för allt detta. Ta det piano bara. Som du vet har jag en pappa, som har gett upp i min släkt, som har fått sina barn avsnörda från honom lika effektivt som om de skulle befinna sig på månen. Snart fyra år sedan han sist såg dem.  Han insåg att det inte lönade sig att kämpa mot socialen, fast han hade blivit frikänd från mammans falska anklagelser om sexuellla övergrepp på sina barn.  Det är bara att hoppas på att de kan träffas när de blir vuxna. Han är alltså ingift i min släkt och i den familjen finns två barn (inte hans biologiska), som gillar honom skarpt.  Alltså jag har upptäckt många tragiska fall av barn, som fötts i min släkt och som har måste lämnas bort, för att deras föräldrar var för fattiga för att kunna ta hand om dem - detta var alltså i min mammas generation - men att barn skulle kunna rövas bort av en förälder var totalt osannolikt förr i tiden.  Åtminstone i min släkt försökte människor hjälpas åt för att ta hand om barnen. Så att mor- eller farföräldrar uppfostrade eller något äldre syskon tog hand om barnet. Jag har kusiner och kusinbarn, som är uppfostrade så i det fattiga Sverige - innan socialen skulle ta över alla människors liv.  Apropå Gudrun Schyman så jobbade hon ett kort tag på socialen här ute på Värmdö. Hon är socionom. Hela den verksamheten är under kvinnornas fana. Med stora minustecken för alla män.  Visst vore det okej med de mansjourer, som finns om män kunde söka hjälp där ungefär som kvinnor kan på kvinnojourer, men för kvinnor finns skydd medan det för män bara finns ett omskolningsprogram så att de ska lära sig att sluta slå.  Ett kön är alltid utsatt och det andra är alltid våldsamt. Hur har vi kommit dit? Och hur stämmer det med Växjökvinnan? Ett stort undantag, unikt exempel, säger experterna med en mun. Är de säkra på det? Kvinnor kanske också kan. Nu när vi ska vara så jämlika.  Kvinnor kanske inte bara är kapabla att sitt i bolagsstyrelser utan att bli seriemördare också.

  2010-04-08 | 08:22:08
  Bloggadress: http://www.annhelenarudberg1.blogspot.com
 • Lilla My säger:

  Daddy  Förstår vad du skriver och håller med : )  Nu får jag väl heta kåt dörrmatta eller är en som vill få ditt gillande eller något annat, eftersom jag håller med dig.  jag kan ju inte som kvinna ha en egen åsikt som går emot feminister, extremister mfl, då förråder jag mitt eget kön.

  Jag måste vara svag, lättpåverkad eller något av de ovanstående öknamnen jag fått då jag haft åsikter om mammor, pappor, barn, vårdnad mm som inte överensstämmer med åsikten att mammor är guds gåva till världen.  Hoppas du orkar stå emot allt skit från människor som inte läser det du skriver, utan lägger sin egen tolkning utifrån den värdering de har angående ämnet.  Är inte så aktiv just nu, men läser varje dag : )

  2010-04-08 | 08:28:24
 • Daddy säger:

  Har åtgärdat problemet med sidan (tror jag). Micke, hör av dig om problemen kvastår. Gärna annars med förresten.  Ja både Ann-Helena och My ni är två av mina favorit "Daddysar". Himla tråkigt My, att du skall behöva utstå en massa skit för det, men du vet samtidigt att vi är många som gillar dig skarpt och att jag personligen har dig att tacka för mycket.  Vill dock återigen avfärda alla rykten om mina påstådda romanser med alla mina "Daddysar". My:s make kan känna sig helt lugn på den fronten. Alla andras också för den delen...

  2010-04-08 | 09:36:50
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • David säger:

  Börjar nedifrån idag. Boken du refererar till är skriven 1994. Sedan dess har det hänt otroligt mycket i mediasamhället. Vi har fri tillgång till information på ett sätt som vi inte hade då. Media har inte samma makt längre eftersom man med ett enkelt sök nuförtiden kan kontrollera dem, skaffa alternativa informationskanaler. Du är väl ett ypperligt exempel på det ???

  2010-04-08 | 09:47:15
 • Mikael Karlsson säger:

  Ja problemet är avhjälpt. Fömodar att det var nån länk som sökte information som inte fanns vilket skapade ett jätte sug i cyberrymden.  Nu har jag suttit hela natten och läst på inför nästa veckas slutförhandlingar och samtidigt nu i morse skrev jag min syn på hyenornas dumheter. Mitt inlägg finns på DS. Det är väl det enda jag har att säga om det hela, sen låter jag det vara, Finns ingen anledning att mata djuren, I de flesta djurparker är det också strängeligen förbjudet att så göra.  Samtidigt är det svårt att äta sig mätt på luft så får de inget mer än så så kan de heller inte skapa den "hata daddy" hysterin som de försöker med.  Nu blir det nån timmes powernap.. sen får man väl dra igång igen..

  2010-04-08 | 09:54:43
  Bloggadress: http://daddys-sverige.se
 • lena säger:

  Jocke.

  Jag ser att har en länk till mej som "en av dom vettiga bloggarna" och att du tycker att jag skulle gå in till dej för att säga vad jag tycker. Det, Jocke har jag gjort! Ett flertal gånger! Men du ser inte skogen för alla träd!

  Jag har uttryckt min oro för dej, inte på min blogg, men här hos dej.På min blogg nämner jag din blogg som extrem, inget annat. Och din blogg är extrem. Det är bara att tugga i sig det.  Kan prova en gång till att föröka säga att jag o Monica är oroliga för dej. Du lägger ner en orimlig massa energi för att utkämpa en strid som inte är din.Du har 2 barn som behöver sin pappa.

  Lägg energin där den gör nytta.

  Jocke, detta är ingen kritik. Det är omtanke.

  2010-04-08 | 10:36:26
  Bloggadress: http://www.viktigheterochoviktigheter.blogspot.com
 • Silver säger:

  Daddy: tror du på fullaste allvar att den svamliga anmälan som skickats in verkligen kommer att ge någon effekt? I så fall lyfter du optimism till nya höjder.

  2010-04-08 | 10:43:27
 • Niklas S säger:

  Du skriver att Martin Wallgren förtalade, men det var ju inte ens inärheten av den behandling marita gav de våldtagna flickorna. Du har bestämt dig så tydligt vilken sida du står på oavsett vad som är rätt och fel.

  2010-04-08 | 11:02:47
 • Daddy säger:

  Ja det kallas väl så om man påstår osanna och kränkande saker om någon offentligt.  Men framför allt har Wallgren brutit mot sekretesslagen och tystnadsplikten han har som anställd på en skola.  Rent moraliskt kan man ju också ifrågasätta agerandet, speciellt av en människa som skall vara en god rollmodell för skolbarn.

  2010-04-08 | 11:06:20
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Käppen säger:

  Så Martin Wallgren bad om ursäkt. Man kan ju undra när mamma Marita ska ge sin, på tanke hennes förtal/mobbing va bra mycket grovare.  Men det vet väl ingenting du om Daddy? För hon är ju inte gjort nått fel själv...eller hur?

  2010-04-08 | 11:15:58
 • profanum_vulgus säger:

  Silver:

  Den ger nog ingen effekt, folk är för rädda för att gå mot blåsten. Justitiemord behöver några år på sig innan de kan avslöjas.  lena:

  Vad är det för extremt med Daddy och vad är det för strid som inte är hans?

  2010-04-08 | 11:18:50
  Bloggadress: http://profanvulgus.blogspot.com/
 • Daddy säger:

  Mycket intressant debattartikel om medias arbetsmetoder av Thomas Hartman, sambo till Anna Sjödin.  http://www.aftonbladet.se/debatt/article6916161.ab  Anna Sjödin var tidigare ordförande i SSU. Idag är hon aktiv i rättssäkerhetsorganisationen. www.rsorg.se

  2010-04-08 | 11:21:33
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Madde säger:

  Ang Martin så är det viktigt att både föräldrar och barnen/ungdomarna han jobbar med kan känna förtroende för.

  Det är jätteviktigt.

  Martin visade här att han tyvärr valde att låta sina känslor styra och stukade det förtroende han eventuellt har byggt upp.  Ang den andra bloggen som skall plocka fram sanningen om Daddy så kan jag konstatera att det finns några få som tar den på allver.

  Som ifrågasätter Daddy och hans agerande och gör det på ett respektfullt sätt, även om jag inte håller med så kan jag känna respekt för hur dessa få människor skriver, funderar tänker.  Tyvärr drunknar de i kommentarer som inte syftar till annat än att själva gå i gång och leka i det som de verkar se som en lekstuga.  Nu är det höga gap och skrik om att de vill att det skall startas in sanning om Ingrid också.  De som är mest drivande verkar inte vara de som är ute efter någon sanning, utan mer för att kunna skriva som yra höns där det tävlas om vem som kan vara värst.  Och jag ses tydligen som en av Daddysarna så kan jag nu konstatera att så inte är fallat då inträdesprovet är att rulla runt i sänghalmen med Daddy.  Ja det är ju kristallklara besked som lämnas om vad jag sysslar med eller inte.  Jag har också läst mig till att jag är mindre intelligent och inte kan tänka själv.

  Det säger en hel del om den som skrivit detta då dessa personer inte känner mig, men ändå vet hur jag fungerar.

  Intressant, verkligen.  2010-04-08 | 11:52:17
 • Sahara säger:

  @ Daddy  "God rollmodell"? Om du menar att han borde försöka vara en god vuxen förebild för barnen så tycker jag att du ska sopa framför din egen dörr innan du pekar finger åt någon annan.  Anser du inte att det är lika viktigt att vara en god förebild med god moral och tydliga grundvärderigar till sina egna barn?  Eller ska man bara vara en god förebild när barnen blivit så pass stora att de förstår vad dubbelmoral och hyckleri är?  Varför ska dina uthängande dokument och ringaktande handlingar godkännas när du gör samma sak som de som de du pekar finger åt och anklagar för oetiska handlingar och förtal?  Din dubbelmoral har fått ett stort övertag i din blogg, så pass att den bländar även den blinde.  Ledsamt att se hur någon säger sig vara en kämpe för barnens bästa men egentligen sätter sitt ego främst. En som verkligen kämpar för barnens bästa kan lägga stoltheten åt sidan och erkänna när man har fel.  Till och med pojkens bror har medgett att mamman hotat via Internet, han har även medgett att han missförtått DNA-analysen. Men du som inte påvisar någon som helst ödmjukhet kommer väl fortsätta att envist tjata om att inga hot har förekommit och att flickorna ljuger.  Men med ödmjukhet kommer visdom, med visdom kommer respekt.  2010-04-08 | 11:58:22
 • Rospiggen säger:

  My, jag ställer mig under dina ord och hade inte kunnat skriva det bättre själv!  Ann Helena, jag visste inte att det är som du säger - synopsis i filmvärlden kontra det här mediat - hade inte en susning. Men jag kan tycka att om en redaktion får in uppgifter som är väl värda att trycka och gräva ner sig i och inte gör det så är det faktiskt skrämmande!!  Om man anklagas oskyldigt så sätter man sitt hopp till rättsväsendet, att de ska förstå hur galet det är att man står anklagad och om man gör motsvarande, som i det här fallet, skriver till en tidning och säger "kolla, titta här!!!!!" och möts av ett "njäää", då är det riktigt illa. Riktigt jäkla tokgalet illa.  Jocke, jag kanske inte alltid kommenterar så flitigt och inte heller bloggar så flitigt men jag läser det du skriver och instämmer med dig.  Blev jag också en dörrmatta nu? ;-))

  2010-04-08 | 12:01:02
  Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
 • Daddy säger:

  Jag vill poängtera att jag inte driver någon kampanj mot de två flickorna på något sätt. Jag drivs inte av någon slags längtann efter primitiv rättsskipning till skillnad från många andra debattörer. Men om nu domarna är felaktiga vilket jag anser så borde väl fler än jag inse att vi definitivt inte hjälper någon, flickorna inkluderat genom att blunda för detta?  Snarare precis tvärtom.

  2010-04-08 | 12:03:56
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Pensa säger:

  Lena: Jag önskar också att Jocke la ner den här väderkvarnskampen som aldrig går att vinna. All energi går åt till detta som inte medför något gott till hans egen situation. Hur rätt han än har (eller inte har) i sakfrågan. Jag är liksom dig och Monica orolig för hur detta ska sluta, mycket, mycket orolig! Sömn, mat,motion, allt som är bra och nyttigt för människan får stå tillbaka för något som inte ens har med honom att göra. Joakim, lyssna till dina verkliga vänner, de som önskar dig ett bra liv med din familj och dina barn.

  2010-04-08 | 13:16:40
 • Madde säger:

  Jag såg att någon fick på nöten på den andra bloggen och det var någon som visste att den hon syftade på inte hade haft umgänge med sina barn på flera månader.  Denna person ljuger.

  Jag vet vem hon syftar på och jag vet också att det har varit umgänge hemma hos den mamman hon syftar på.  Det är dessa idiotiska lögner som är helt absurt att läsa om.  En människa som dessutom har stalkat mamman på nätet.  Nä, ta dessa sk uppgifter med en nypa salt då det i detta fallet är en ren lögn.  Då är det inte svårt att förstå att den sk förra vänninan ljuger om det andra hon påstår.  FY för sådana som dig.

  Vad är du ute efter?

  Behöver du mer att göra i ditt liv?

  Är du ensam och uttråkad och försöker få ett liv genom att ljuga om ett annat.  Helt sanslöst, helt jäkla sanslöst.

  2010-04-08 | 14:50:25
 • Anonym säger:

  Du är helt skruvad Daddy!  Du slåss mot väderkvarnar mest hela tiden.  Att man ber om ursäkt, för att man gjort en dum och obetänksam sak, triggar igång dig än mer.  Du är en klassisk rättshaverist. Dvs du fattar inte hur knäppa saker/tolkningar du gör. Och det mesta är bara skitsnack och hittepå!  Du behöver hjälp!  Hoppas du får hjälp!

  2010-04-08 | 15:43:58
 • marianne säger:

  Nu kan du andas ut, daddy. Fritidsledaren är omplacerad står det på öviks kommuns hemsida. Du måste vara nöjd!

  2010-04-08 | 15:54:00
 • Maria säger:

  Jag tycker att man ska vara försiktig med att säga att den eller den bör få sparken, på samma sätt som jag tycker att det är populistiskt att mena att prästen eller rektorn bör avgå på grund av några uttalanden som de gjort i ett TV-program. Några meningar som är urklippta ur en lång intervju utgör inte tillräckligt underlag för ett sådant påstående, menar jag. Huruvida det är modigt eller korkat att gå ut med sin identitet i diskussionen om ett så infekterat fall som Bjästafallet kan jag inte riktigt avgöra i nuläget.

  2010-04-08 | 16:15:55
 • LadyMystica säger:

  Daddy skrev: "Rent moraliskt kan man ju också ifrågasätta agerandet, speciellt av en människa som skall vara en god rollmodell för skolbarn."  Jag tycker en del av hans kommentarer var att gå utöver vad man kan och skall förvänta sig av en person i hans ställning. Ser du, jag håller med dig till en viss del.

  Fritidsledaren har bett om ursäkt för sitt klavertramp.  Jag tycker också att Mamma M agerat och visat allt tydligt att hon agerat på ett sätt som inte är att som en bra rollmodell och förebild i rollen som förälder.  Mamma M har icke bett om ursäkt.  Vad är din åsikt om Mamma M's agerande ?  :)

  2010-04-08 | 16:39:22
 • Daddy säger:

  Nu fick han ju inte sparken utan blev omplacerad. Detta är en fråga för kommunen inte varken bloggskrivare eller bloggläsare.  Vad gäller en ursäkt från D:s mamma så säger hon bland annat följande i Aftonbladet:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6848490.ab  Mamman, och Oskars äldre bror, har blivit anklagade för näthatet mot Linnea som eskalerat på en blogg och i en Facebook-grupp de startade.  – Det är inte okej, jag tycker det är för jävligt. Jag har tagit bort en massa efter hand, säger mamman.  Inte en enda gång sedan den 24 Mars då jag intresserade mig för det här fallet har D:s mamma ljugit eller sagt något som visat sig vara osant.  Hon är den förste att erkänna att det skrevs en massa dumheter även i hennes facebookgrupp, Men hon varken hon eller moderatorerna har någonsin stött ett sådant beteende.  Sedan vet inte minst jag att när man kämpar för det som verkligen betyder allt i ens liv så kommer det ibland att skrivas saker som man i efterhand önskar att man kanske formulerat annorlunda. Likaså med M.

  Vilket hon heller aldrig nekat till. Däremot har det skrivits mycket jävla dumt i hennes namn. Men det skall hon väl knappast lastas för?  Man kan ju dock inte säga att media har givit henne riktigt samma chans efter UG:s program att ge sin syn på allt som hänt. Någon som inte är överens med mig om det?  Blir då inte själva huvudfrågan, skall vi förbjuda den lilla människan att protestera mot hur hon behandlas av rättsstaten på en blogg eller i ett forum?  Eller skall vi begränsa förbudet till att enbart gälla sexbrott?  Sedan vill jag återigen säga att mitt engagemang inte är någon förlängning eller upprepning av någon hatkampanj mot flickorna. Jag vill inte rikta några anklagelser mot dom. Att inte vara ärlig gällande anklagelser som dessa kan ha många bakomliggande faktorer, men detta är inte någon huvudfråga på denna Blogg.  Men om man vill hävda att någon dömts på felaktiga grunder för en våldtäkt, så blir det ju en misstroendeförklaring mot brottsoffret. Oavsett hur man än försöker förklara att syftet är att ge den dömde en rättvis prövning, inget annat. Hur skall man kuna komma runt det?

  2010-04-08 | 17:16:09
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • LadyMystica säger:

  Så mycket du svarar, och egentligen säger det ingenting. Jag frågade om Mamma M bett om ursäkt, vilket hon inte gjort. Det var det enda svar jag var ute efter.

  Fritidledaren bad Mamma M om ursäkt för sitt klavertramp.  Jag har ännu ej sett någon offentlig ursäkt från Mamma M till flickorna.  Ja, fritidsledaren är omplacerad nu, dock med tillägget att hans anställning ej kommer förlängas.

  2010-04-08 | 17:23:11
 • Daddy säger:

  Hur mycket eller lite jag skriver på min egen blogg tar jag mig friheten att bestämma själv.  Ursäkt eller inte tolka det som du vill. Niklas bad om ursäkt för något han gjort som var väldigt dumt. Konkreta inlägg i ett forum som han skrivit under och erkänt att han skrivit.  Medan din fråga om M blir mer retorisk då du inte visar på något konkret som ho skall be om ursäkt för.

  2010-04-08 | 17:29:11
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Leif Persson säger:  23-åringens advokat kritiserar SVT

  ”Riskerar att piska

  upp stämningen”  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6920628.ab

  2010-04-08 | 17:41:12
 • LadyMystica säger:

  Niklas ? Vem är det ?

  2010-04-08 | 17:41:45
 • Daddy säger:

  Förlåt, skrev fel namn i en tidigare kommentar.  Martin skall det vara.

  Shit happens, men nu har dom i alla fall något att sysselsätta sig med på sanningsbloggen ett tag till...

  =)

  2010-04-08 | 17:53:15
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Jakobsson säger:

  Om man vill göra något åt mobbing och liknande elände så måste man förstå att resonemanget inte kan handla om vem som mobbat först eller mest. Det är också så att det kan inte innebära att man delar in mobbing i tillåten eller otillåten mobbing.  Man måste välja antingen tycker man att mobbing är ok om jag tycker illa om offret och då är man en mobbare eller också är man emot mobbing i alla former, det finns inte något mellanting.  Accepteras måste också att i olika roller så har vi som samhällsmedborgare olika ansvar och som anställd har man ett absolut ansvar för vad man säger och gör i tjänsten (även privat i vissa situationer).  Om mamma M har medverkat till att flickorna mobbats vet jag inte, men som förälder så har man ett starkt känslomässigt engagemang som till del kan förklara eventuella övertramp.

  2010-04-08 | 17:59:20
 • Viktoria säger:

  Lite förbryllande är det med Sibylla-

  Daddy skriver i sitt inlägg:  "Det som säkert kan fastslås är att Dennis och flickan haft sex inne på toaletten. Det nekar inte Dennis till. Han säger dock att det har varit frivilligt och att flickan blev upprörd då han efteråt sagt att han inte ville inleda ett förhållande. Han erkänner också att han utnyttjat flickans "förälskelse" för att ha sex med henne. Detta ångrar han."  Sedan  "Postat av: Daddy 2010-03-28 @ 15:29:13 URL: http://daddys.blogg.se/  Om man läser FU o har i betänkande att Dennis var på Sibylla två gånger stämmer hans o pojke A o B:s historier ihop.  Detta framgår inte riktigt ( men inget motsäger heller att det skulle vara så) men enligt pojkens mor var det på detta sätt."  Jag fattar inte! Är han klonad? Hur kan man annars vara på två ställen samtidigt.  Angående advokaten som inte hade brottsmål som specialitet: Vad exakt gjorde han för fel eftersom D sägs inte har fått en rättvis prövning och det är ett argument.

  Det andra argumentet är att kändisadvokaten inte var med på sluten. Vad gjorde då hans ersättare för fel?

  Ett annat argument i fall 2 är den nyktra mamman. Jag har läst hennes "vittnesmål" på broders blogg, nåt av det rörigaste jag har läst. Får nog hålla med om att det troligtvis hade varit till D:s nackdel.  och dna:t såklart att det skulle kunna matcha någon annan också. Det är väl det enda argumentet som faktiskt skulle kunna hålla.

  2010-04-08 | 19:44:23
 • Fullt Navn säger:

  daddy alla de påståenden du/ni kommit med så långt om oegentligheter i bjästafallet, har bemötts med argument eller sakliga motresonemang. men fortfarande påstår du/ni att det finns (nya?)oegentligheter i fallet. varför det? vilka är dessa(nya?) oegentligheter?

  2010-04-08 | 19:45:04
 • Mikael Karlsson säger:

  Men visst är det väl märkligt. Inom kommunen och speciellt inom yrkesgrupper som handlar om barn så får man ta mig fan inte sparken för regelrätta lagbrott mot barn och ungdomar.  Står jag på en arbetsplats som till exempel svetsare och lägger svetsen en till 2 millimiter fel eller svarvar/fräser en bit en hudradels eller tusendels millimeter fel så kan jag riskera jobbet direkt utan advarsel.  Men om jag bryter mot brott och medvetet går in och skadar ett barn i min yrkesroll som Socionom, Skolpedagog Fritidsledare eller lärare så är det ta mig fan inte lika alvarligt.  Sverige anser att en kall metallbit är viktigare och mer brotsligt att göra fel på än ett barns psykiska hälsa. URsäkta utrycket, men hur i helvette fungerar det svenska samhället?  Tyvärr är det väl så att Fritidsledaren tillhör den politiskt korrekta gruppen av personer. De som förakta sitt eget avkall och helre dräper barn för att gynna de vuxna i samhället.

  2010-04-08 | 20:15:30
  Bloggadress: http://daddys-sverige.se
 • IAMB säger:

  Text-TV i kväll:  Fritidsledare i Bjästa omplaceras

  2010-04-08 | 20:49:20
 • marianne säger:

  Varför fortsätter du att felaktigt påstå att Katarina Wennestrand anser att alla män är våldtäktsmän? Det stämmer ju bara inte.

  2010-04-08 | 22:40:35
 • Mikael Karlsson säger:

  Skulle vilja göra lite reklam för ett inlägg på Daddys Sverige som skrevs av en medlem där.  Jag måste dock varna, Läs HELA innan ni blir förbannade och klickar bort sidan. Jag fick läsa två gånger själv innan jag såg hur det slutade.  http://www.daddys-sverige.se/index.php?option=com_content&view=article&id=36%3Ahur-en-slipsten-ska-dras&catid=6%3Aallmaent&lang=sv

  2010-04-08 | 23:12:33
  Bloggadress: http://daddys-sverige.se
 • Hagbard säger:

  Daddy (eller Jocke)!! Du har blivit hel sjuk av all ditt hat mot samhälle. Sluta förorena luften…. Tänk på miljö….

  2010-04-09 | 01:05:01
 • Karin säger:

  @ mikaeel karlsson  Jag måste nog påstå att om du får sparken för att du lägger en svetssöm 2 mm fel så finns det andra bakomliggande orsaker till din uppsägning. Varför vara så extrem i dina liknelser, se till att ha lite verklighetsförankring i dina jämförelser. Har själv jobbat som svetsare i flera år, trots att jag är kvinna (!), så jag vet att även om det handlar om säkerhetssvetsning får du inte sparken för en söm som lagts 2 mm fel. Det stör mig så förbannat att man hittar på och överdriver och inte kan hålla sig till en jordnära och reell diskussion.  Fritidsledaren har inte skadat ett barn i den här händelsen! Han har brutit mot de etiska reglerna, det är en jäkla skillnad.  Fritidsledaren har inte publicerat några personuppgifter om några barn. Däremot har han pekat på en händelse som ska ha skett i familjen i en disussionen på nätet och där använt sig av fingeringar i form av första bokstaven i namnen samt det tidigare fingerade namnet på pojken i det aktuella fallet.  Identifikationen blir lätt eftersom det är ett ärende som figurerat i tidnigarna och på nätet den senaste tiden.  Som du diskuterar ska alla dömas till högsta möjliga straff - bara för att du tycker det! Lagbrott styrs av brottsbalken inte av gemene mans blodtörst.  Det som är intressant i detta är att kommunens beslut om fritidsledaren kommer att innebära en utredning. Detta innebär att en (eller flera) av kommunens jurister får ta en titt på ärendet. Juristen kommer att få se att fotot på fritidsledaren tagits från hemsidan utan lov. Har juristen huvudet på skaft finns det minst två till punkter att anmäla Daddy för utifrån kommunens intressen.  2010-04-09 | 10:00:52
 • Daddy säger:

  3 studenter som går socionom programmet, termin sex på Örebro Universitet. Är i startgroparna på sin C-uppsats som kommer att handla om hur jämställt samhället är i fråga om vårdnad, boende och umgänge samt belysa hur pappans intressen i sin föräldraroll tillvaratas efter en skilsmässa/separation. I deras uppsats har de tänkt att belysa ämnet utifrån pappans perspektiv. För att få fram pappans erfarenheter och uppfattningar så har de tänkt utföra en fokusgruppsundersökning.  Deras fråga är därför, om du har möjlighet att hjälpa dem. De vill få kontakt med 16 pappor som är villiga att dela med sig av sina erfarenheter i en sådan undersökning.  Focus grupper är diskussioner organiserade för att undersöka individers uppfattningar och erfarenheter av ett specifikt tema. Papporna sitter i grupp och diskuterar ett fokuserat ämne utifrån studiens syfte som nämnts ovan. De som intervjuas styr själva samtalets innehåll, men intervjuaren har valt samtalets fokus, men styr förhållandevis lite i övrigt. Deltagarna kan fritt diskutera utifrån det givna ämnet. Målet är att undersöka uppfattningar, tankar och värderingar i en grupp av individer med liknande erfarenheter av det givna ämnet. De tre studenterna kommer att närvara. Diskussionen kommer att ljudinspelas samt antecknas.  OBS! deltagandet är frivilligt och sker anonymt. Ljudinspelning och anteckning kommer att analyseras och därefter raderas. Materialet kommer endast att användas i studiens syfte. Dock är C-uppsats en offentlig handling som kommer att finnas tillgänglig för allmänheten. Studenterna kommer att informera de medverkande om de etiska övervägandena, det vill säga informationskrav, samtyckeskrav, konfidentialitetskrav samt nyttjandekrav.  Detta är en viktig studie. Papporna delas in i 3 grupper som under vardera 2 timmar genomför arbetet. Mötet skall genomföras lördagen den 24 april. Efter intresseanmälan får du information om tid och plats i Stockholm för genomförandet.  De pappor vi söker skall bo i Stockholmsområdet. Du skall inte vara mitt i en vårdnadstvist, utan ha lite distans till det du upplevt sett och hört.  Vi behöver din intresseanmälan senast den 13 april. Skicka din intresseanmälan till

  pappa-barn@live.se  2010-04-09 | 10:48:11
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Anonym säger:

  Jag tycker det är bra att fritidsledaren inte är kvar. Oavsett "Oskar" fallet eller inte, tänk er om ni hade ungar på fritids och kanske påpekade nåt som var fel för att nästa dag hitta att personalen kallade er för skogstokig ute på Flashback. Visserligen kommernågra att hävda att i det här fallet så var det mammans eget fel eller nåt, men ha personal som i ljuset om vad som hänt visar så dåligt omdöme garanterar inte att han inte gör om det. Sen känns det inte bra att en vuxen i den ställningen måste söka bekräftelse och 15 minuters fame på ett forum som i hög grad är ett tillhåll för ungar (eller de som fastnat i barndomsretorik). Sen tror jag knappast att kommunens jurister ger sig på Daddy, tänk vilka rubriker de riskerar: "Bjästa hyllar nätmobbare"

  2010-04-09 | 12:17:43
 • Mikael Karlsson säger:

  @Karin  Om du har den åsikten så får du ha den. Men som du svetsar efter ritning "Vilket man gör i de flesta fall" och inte arbetar på nått bonnaställe där man kan slänga en svets hit och dit så är kan en flesvetsninge ses som misskötsamhet och leda till och vara fog för uppsägning. Det är varken överdrivet eller något annat. Har inte själv utsatts för det men jag känner till mer än ett fall där det hänt.  Märkligt att du hänger upp dig på just den biten. Förmodar då också att man får lov att svarva bitar utanför toleranserna med då?  Det är ju så att I stortsätt alla ritningar innehåller Toleranser. Följer man inte dem.. Så har du inte fullföljt dina arbetsuppgifter.  Nu var detta utanför ämnet kanske, MEN att påstå att det är en överdrift, Knappast.  Sen verkar du ha en konstig syn att du skulle vara speciell för att du är kvinna inom svetsyrket.  Vi har haft många tjejer och kvinnor inom ett av de företag där jag arbetade. Och vet du vad, De hade samma lön som alla de manliga arbetarna.. Inga löneskillnader där inte...  Nu har jag sagt mitt i denna fråga som absolut inte hade med grundämnet att göra. Sen får du och alla andra tolka fritt huruvida det är verklighetsförankrat eller inte..

  2010-04-09 | 13:44:37
  Bloggadress: http://daddys-sverige.se
 • Lillebror Michael säger:

  Mycket bra skrivet Låtsasjournalisten!Vilka dom "riktiga" journaliterna nu är. Gillar din ironi,din seriösitet och humor.  Läs Sanningens eld lögnens lågor av Pelle Svensson.

  Pelle Svensson är den bästa Advokaten för det här smutsiga fallet!Snacka om Scoop,ha.  "Men frågan om diskrimineringen av pappor diskuteras nu i alla fall här och var i och med uppståndelsen kring denna blogg. Det ser jag som en enorm framgång. Och om jag personligen tvingas betala priset så är det ändå värt det. Detta behöver nämligen diskuteras. Jag tycker också att det är bra att de verkligt extrema åsikterna som säger att det är helt riktigt att exkludera papporna ur barnens liv synliggörs."  2010-04-09 | 15:20:47
 • Lillebror Michael igen säger:

  Hej,  Vänd dig till Axcess,Timbro,Nya välfärden,tidningen Café,magasinetneo.se, finns det ingen tidning i sverige som vågar får du vända dig till någon i Europa. Ställer inte gammel media upp är det bloggosfären som gäller. De kommersiella kanalerna som är fria från Politisk korrekthet, kommersiella TV-kanaler TV3,TV5,Real TV, TV8,TV9 etc som vågar skriva om fakta. Är helt övertygad att någon kommersiell borgerlig media plattform inte viker sig från sanningen även om den svider mot feministerna!Men å andra sidan kanske det ger mainstream feministerna en tankeställare vad som egentligen försigår i maktens korridorer. Du tillhör de modiga och sista kämparna som står upp för Rättssäkerhet. Det finns några till men de hörs inte lika mycket. Jo,då det gör dom men det behövs fler som dig!  Här är några unga bubblare:  http://motpol.blogspot.com/  www.unghum.se  Humanister tror på människan - Om vi som individer eller civilisation står inför stora förändringar eller problem så kan vi inte sätta vår tilltro till stjärnorna, och osynliga magiska krafter, utan vi bör sätta den till oss själva och våra medmänniskor. Vi kanske inte kan lösa alla problem, men vi är dem enda som kan försöka skapa förändring.  Rättssäkerhet och Rättstrygghet i en Demokrati  http://sv.wikipedia.org/wiki/R%C3%A4ttstrygghet  http://sv.wikipedia.org/wiki/R%C3%A4ttss%C3%A4kerhet  http://www.riksdagen.se/templates/R_Page____1514.aspx  "Rättssäkerhet  Rättssäkerhet innebär att alla människor ska vara lika inför lagen. Yeah right! En person ska betraktas som oskyldig till dess att han eller hon dömts av en domstol.  Lagarna ska vara tydliga, och det ska klart framgå vad som är lagligt och olagligt. En person som begår ett brott ska kunna förutse vilka konsekvenser detta får för honom eller henne.  Domstolarna ska vara självständiga från partipolitiken. Det är riksdagen som stiftar lagarna, men det är domstolarna som dömer utifrån lagarna. Varken riksdagsledamöter eller ministrar får påverka domstolarnas bedömningar."  2010-04-09 | 15:48:08
 • Amy Lill säger:

  Kan du skicka din synopsis till mig?

  2010-04-09 | 17:10:17
 • Mikael Karlsson säger:

  Sign me up, Jag vill och känner mig manad att vara med i den undersökningen.

  2010-04-09 | 17:12:50
  Bloggadress: http://daddys-sverige.se
 • ni vet vem säger:

  japp då vill Daddy prata om nåt heeeelt annat och gör relam för en c uppsats

  2010-04-09 | 17:13:19
 • Andreas säger:

  Jag har förstått att en fritidsledare blir omplacerad från sin tjänst i Örnsköldsviks kommun pga att han debatterat på en blogg angående våldtäkten i Bjästa. Fritidsledaren ska bl.a uttalat sig kritiskt angående "Oskars" den dubbelt dömde våldtäktsdömde mor. Fritidsledaren kallade henne bl.a för rabiat och med tanke på den förtalskampanj hon bedrivit mot sin sons offer, så måste ju till och med Proffsanus Vulgär hålla med om att det var ett synnerligen milt omdöme om kvinnan i fråga.  Vad jag tycker är mycket märkligt är att dessa uttalanden tycker någon på kommunen är så allvarliga att personen måste omplaceras. Hur kommer det sig då att skolchefen några dagar tidigare i lokaltidningen kunde göra kritiska uttalande angående hur jobbiga krav "Linneas", den våldtagna flickans mor ställt. Han kan tydligen göra liknande blunders utan konsekvenser.  Vad är egentligen Örnsköldsviks kommuns policy i sådana här ärenden? Får en chef uttala sig hur klumpigt som helst medan en vanlig anställd ska ha vett att hålla käften? I min vilda fantasi trodde jag att en av anledningarna till att chefer ska ha högre lön är för att det ställs högre krav på dem att inte göra bort sig. I Örnsköldsvik så anser man uppenbarligen något helt annat...

  2010-04-10 | 01:08:12
 • Claudia säger:

  Det är så roligt att läsa den här bloggen. Jag har också följt den här cirkusen.  Det jag förundras över är hur alla (bäde bra och onödiga) bloggare på nätet ser sig själva som några slags förmedlare av samhällets sanning.

  Jag ska inte bli långvarig här, började läsa bloggen och gäspningarna kom tätare och tätare, ännu en uppmärksamhetssökande jag-ska-gå-emot-strömmen-för-jag-är-speciell-bloggare dök upp.....wow, kom med nåt nytt.  Dennis = Våldtäktsman = Dömd enligt svenskt rättssystem  Offren = Baktalade, förlöjligade, obetrodda = Dömda enligt vanliga, enkla människor, däribland bloggare som Daddy

  2010-04-10 | 13:52:39
 • Karin säger:

  @ Mikael Karlsson  Jag "hängde upp mig på den biten" eftersom din jämförelse först och främst inte var relevant och för det andra helt i sak var överdriven.  Lustigt att du nappade på mitt korta inflikande om att trots att jag är kvinna jobbat som svetsare. Du tolkade det som att jag anser att jag är speciell, men det var just din reaktion som var intressant i detta. Detta med könsroller verkar vara ett känsligt ämne där du snabbt måte påpeka att kvinnor inte alls åsidosätts eller får lägre lön för lika arbete. Din ståndpunkt framkom snabbt som ögat bara efter ett enkelt litet inflikande av mig. Intressant.  Angånde fritidsledaren så sammanfattar Andreas det hela bra. Kommunen har nu visat att de är livrädda för mer kritik och därför valde de en radikal (och motsägelsefull) väg att gå då detta handlande går emot deras brukliga regler i sådana här frågor.  Diciplinpåföljder eller s k las-varning måste ha sitt stöd i lagen eller kollektivavtalet. Omedelbar uppsägning skulle ha krävt ett brott, men då fritidsledarens uppträdande enbart var oetiskt och oprofessionellt finns ingen grund till en uppsägning.

  2010-04-10 | 14:11:39
 • KiaW säger:

  Daddy:

  Du verkar ha väldiga svårigheter att hålla dej till fakta måste jag säga....  För det första är de två twittermeddelanden som du citerar från en och samma person, nämligen från mej. Nicke har inte skrivit någon av dessa.(En hint är att det meddelandet du påstår är från Nicke Nordmark till mej står det: @Nicke Nordmark = Till Nicke Nordmark)  Det första meddelandet är en kommentar på Nickes Tvittermeddelande om att man just då var färdiga med att granska programinnehållet så att allt stämde utifrån fakta, min kommentar var att jag hoppades att de var noggranna.

  Detta pga att Marita då offentligt hade uttalat sig om att hon tänkte anmäla programmet - redan innan det var sänt.  Det andra meddelandet från mej var min reaktion efter att programmet sänts.  Nu undrar jag vad du vill ha sagt med dessa citat?  För det andra undrar jag hur i all världen du gör en sammankoppling mellan mej och Katarina Wennstam, vilka likheter är det du finner?

  Nå. återigen måste jag tala om för dej att du har fel i ditt antagande och gissning. Jag är inte någon "offentlig" person, jag har ingen blogg och jag har inte skrivit någon bok. Jag har aldrig förekommit i radio eller tv, dock tror jag att jag att jag som 5-åring fanns på bild i en tidningsartikel men artikeln handlade varken om mej eller folk i min närhet.  I detta inlägg har du, bara på de rader som handlade om mej, lyckats med en ren lögn (att ett meddelande var från Nicke Nordmark) och ett långsökt antagande.

  (Att jag skulle vara Katarina Wennstam)

  Hade du ägnat 10-min åt att kolla mina aktiviteter på flashback hade du, som alla andra, insett hur långsökt ditt antagande är.  2010-04-10 | 18:42:30
 • Daddy säger:

  KiaW  Undrade just när du skulle höra av dig med synpunkter.

  Okej du är inte Katarina Wennstam. Jag antar att vi får ta ditt hedersord på det.  Angående Twitter så har du säkert skärmdumpar att visa som styrker det du säger. Du gillar ju att ta sådana eller hur?  Ett par frågor:

  Fick du och Catta förhandsgranska reportaget? Och har ni tillhandahållit uppdrag granskning med skärmdumparna som dom visade upp i programmet?  Enbart på dessa rader har jag åstadkommit en lögn säger du. Resten då?

  2010-04-10 | 22:06:11
  Bloggadress: http://daddys
 • KiaW säger:

  Daddy:

  Nej, jag kan inte ta några skärmdumpar med min dator då det är något fel på den, och nej jag har inte tillhandahållit ug med skärmdumpar.  Däremot kan jag upplysa dej om att de kommentarerna som UG tog upp i programmet behövdes inte tas några skärmdumpar på då de inte togs bort förrän ca en vecka innan programmet sändes, de fanns alltså att läsa på fd-gruppens sida, fd-bloggen osv...varför skulle de använt skärmdumpar?

  Du kan ju själv kontrollera när UG filmade Amanda framför datorn....  Nej, jag har inte fått förhandsgranska programmet, varför skulle jag ha det? Fick du förhandsgranska programmet?  Vad gäller dina inlägg i övrigt är allt jag kan säga att jag inte vill beblanda mej och kommentera. Du har visat att du inte kan hantera en saklig diskussion med mej utan att gå till personangrepp. Enda anledningen till att jag kommenterade i dag var pga att du gör helt felaktiga sammankopplingar som faktiskt kan påverka andra människor, jag vill inte att någon annan ska stå för det jag gör.  2010-04-10 | 23:40:16
 • Bryt säger:

  Men snälla nån. Daddy, du kanske borde ta en rundtur på Twitter så ser du hur befängt det är att kräva en skärmdmp på det där. Varenda människa vet att man adresserar folk på nätet med @. Larva dig inte.

  2010-04-11 | 16:28:57
  Bloggadress: http://psykbryt.com

Kommentera inlägget här: