daddys

Beware the fury of a patient man

101 sätt att tortera din man

Kategori: Feminism

"101 sätt att tortera din man" är en rolig, djävulsk handbok för varje hustru som drömmer om att låta hennes man betala för hans stygga missgärningar. Titeln refererar till "män", men pojkvänner och älskare ingår också, och kan drabbas av samma konsekvenser när de driver sin kvinna till vansinne! Visst, det är ett passiv-aggressivt sätt att söka hämnd, men gosse, kommer du att må bättre efteråt!

Så inleds texten på Maria Garcia-Kalbs hemsida där hon gör reklam för sin nya bok. Maria är en prisad radiopratare från Farmingdale New York. Som självutnämnd relationsexpert säger sig Maria sträva efter att skapa harmoniska relationer...med bara en litet inslag av tortyr...Själv har Maria varit gift med samme man i 12 år. Undrar om inte det hade varit bättre om denne relationsexpert hade valt en man som inte driver henne till vansinne, istället för att skriva handböcker i hur man bäst torterar honom?

Är detta roligt?


Visst kan man med mycket god vilja se det humoristiska i detta, men det underliggande allvaret gör mig bara sorgsen. Tortyr är inte det mest lämpliga att skriva skämtböcker om för det första. Men när det gäller män idag är allt tillåtet. Frågan är om det skulle ses som lika humoristiskt om en man skrev en bok om hur man bäst torterar sin fru eller flickvän?

När sanningen dessutom nu börjar sippra ut om att lika många män som kvinnor utsätts för både fysiskt och psykiskt våld i relationer ger sånt här en väldigt besk smak i munnen. (se BRÅ:s senaste rapport:
Våld mot kvinnor och män i nära relationer.)
Dessutom stinker hela denna trista bok av fördomar mot både män och kvinnor. Ändå hyllas den naturligtvis av en enad kritikerkår.

Tortyrmetoderna


Maria propagerar inte för fysiskt våld i boken. Åtminstone inte i de avsnitt jag har läst. Nej metoderna går mer ut på psykisk tortyr. Några exempel på hur man bäst får sin man att lida är:

1. Fråga ständigt om han tycker du är fet.
Speciellt effektiv blir denna metod om du samtidigt klämmer in dig i de mest osmickrande underkläder du kan hitta. Då kan allt han svarar vändas till förolämpningar som du kan skälla på honom för. Till slut skall han vara medveten om att allt han säger kan orsaka en orkan av skrik och gråt.

2. Fejka, och tala om för honom att du gör det.
Detta är en utmärkt metod för män som behöver en käftsmäll mot sitt enorma ego.

3. Anmäl honom till en dansklass.
Hitta den mest avancerade dansskolan i ditt område och anmäl honom till deras svåraste 8 veckors kurs. Naturligtvis utan att meddela eller fråga honom i förväg.

4. Ge bort en massage (med en manlig massör).
Få män gillar massage. Förmodligen för att dom inte gärna klär av sig nakna (såvida det inte är en orgasm inblandat). Boka därför en massage till honom på ditt lokala spa, med den största mest manliga massören dom har.

5. Skicka honom på en helvetisk handlingstur.
Se dessutom till att skriva upp saker på inköpslistan som är omöjliga att hitta på den lokala ICA affären.
Några förlag är lavendelsenap, färsk dragon, extra stora kiwis, Filéer från gräsätande kreatur, tahitisk vanilj, rå couscous etc..

6. Anmäl honom som frivillig till skolutflykten.

Ditt barn behöver veta att mamma inte är den enda föräldern som är villig att spendera en dag med ett gäng busfrön. Extra roligt blir det ju att veta att han förmodligen är den enda pappan som är där. Orora dig inte för honom, hans barns lärarinna och dom andra mammorna kommer att sätta honom på plats på nolltid.

7. Referera till dig själv endast i tredje person.
Detta är så otroligt enerverande att han kommer att vilja slita sitt hår (om han nu har något vill säga).

8. Öppna dig för hans familj.
Tala om för hans mamma att du hatar hennes matlagning. Visa hans familj din tauering på skinkan som du dolt i åratal och berätta gärna på familjemiddagen om hur det gick till då ni träffades i tvättstugan och vad som hände sedan.

9. Förstör hans dag med att säga "Vi behöver prata".

Ingenting är värre för din man är den magvridande ångest denna lilla mening framkallar. Säg det helst precis innan han skall gå till jobbet. När han då frågar om all är ok? så säger du att "vi talar om det när du kommer hem".

10. Muta honom med sex, vägra sedan att hålla ditt löfte.

Börja med att hålla tillbaka all intimitet i två veckor. Din man kommer då att vara svältfödd vilket är ett perfekt tillfälle att ge ditt erbjudande. Han kommer att gå med på vad som helst. När han sedan vill ha sin belöning säger du bara att "kontoret är stängt". Få honom att lida extra genom att bära dina sexigaste underkläder vid sänggåendet.

Visst finns det gott om pudlar till män som skulle finna sig i denna behandling, men dom som har minsta lilla rest av bollar kvar skulle nog säga som jag. -Hitta dig någon annan att tortera älskling, så försöker jag hitta en kvinna som älskar och repekterar mig...Hej då och ha ett bra liv.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

 • Rospiggen säger:

  Ja, kära nån! Vad ska man säga? Som jag sade förut så blir det en väldans skillnad om man tar orden "kvinnor" och "män" i ett sammanhang och så byter man plats på orden och helt plötsligt är det INTE okej.  FI sjunger kampsånger om att de hatar män. Tänk nu tvärtom och tänk tidningsrubrikerna och anmälningarna.  Terapigrupper för misshandlade kvinnor som får slå på mänsdockor. Gör samma sak här - tänk tvärtom och tänk ramasriet.  Osv osv.

  2010-02-15 | 01:10:39
  Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
 • Gealach säger:

  Ja, säger som Rospiggen, vart är världen på väg?

  Jämställdhet går visst bara åt ena hållet...

  2010-02-15 | 06:07:27
  Bloggadress: http://gealach.wordpress.com
 • Anonym säger:

  Fascineras av: "visst är det passivt aggressivt, men det känns bättre efteråt". Något som endast kvinnor verkar kunna svära sig fria ifrån.  Precis som du säger, ska man, om ens partner börjar behandla en sådan, ge sig av. Det är väl inte en alltför tokig gissning att denna kvinna hittat en man låter henne ta igen alla gamla oförätter hon, eller ännu troligare hennes medsystrar vittnat om. Problemet för en man är att när han går, så finns det alltid en stor risk att hon tar barnen med sig och han reduceras till varannan-helgs-förälder (i bästa fall). Det är en kvinnas rätt i Sverige och på andra ställen att göra det, och för en person som ägnar sig åt att hämnas oförätter är det förstås det naturliga att göra.

  2010-02-15 | 07:56:40
 • A.Karhu säger:

  @Anonym:  Du slår ner huvudet på spiken med ett slag,du har så rätt i det du skriver.

  Många kvinnor tvekar inte att använda barnet/barnen som vapen i deras vuxenkonflikt,medan det är väldigt få män som ens skulle tänka tanken att dra in barnet/barnen i en ev.vuxenkonflikten mellan föräldrarna.  Mycket ofta så har även kvinnan/modern ensam, rollens som vårdnadshavare,vilket ytterligare förvärrar barnet/barnens situation,och det utvecklas till slut till grymma handlingar mot barnet/barnen,där dessa tvingas genomgå ett lidande,orsakat av kvinnan/modern.  Självklart blir konsekvenserna för de barn som drabbas ofta mycket svåra,och inte sällan drabbas barnet/barnen av åratals av lidanden i relationen mellan barnet och fadern,men ändå så "ser" inte lagstiftningen lidandet som dessa barn och föräldrar tvingas utstå.  Beviset för att dessa problem existerar i allra högsta grad,är oerhört tydliga i form av pappabloggar och pappaföreningar som har blossat upp,för att inte nämna alla vårdnads/umgängestvister,och där man tar upp konsekvenserna barnens liv och utveckling får för dem,och det är sunda tecken på en önskan om att skapa en förbättring för barnen,men som många människor fortfarande inte förstått att tyda på ett korrekt sätt!  Hälsningar  A.Karhu

  Styrelseledamot i Pappa-barn Riks

  www.pappa-barn.se

  2010-02-15 | 08:57:25
 • Trollan säger:

  Den här boken känns som det skulle kunna vara skrivet av en man - för hur en man upplever kvinnor. Ser man det på så sätt så kan det nog faktiskt vara humoristiskt vissa gånger.

  Hur många gånger skämtas det inte om att kvinnor frågar om de ser feta ut i kläderna? Och listan att handla som plötsligt finns en massa mysko oförklarliga saker? Been there. Å andra sidan är min förklaring att jag hittar recept och skriver ner ingredienser, sen vet väl inte jag vad det är för något, så det hade väl varit lika illa om jag handlat då.  Men så läser man vissa saker. Danskursen. Varför? Vad är det roliga? Öppna sig för familjen? Ja, är det så att man ska "hämnas" för otrohet så lär han väl få enormt stöd från sin familj i och med detta.  Nej, ingen bok som jag skulle läsa eller rekommendera.

  2010-02-15 | 14:39:02
  Bloggadress: http://trollan.wordpress.com
 • Jakobsson säger:

  Med risk för att svära i kyrkan.....

  Lite roligt var det allt!  Jag tycker att detta riktas mot både män och kvinnor, med humor kan man se udden mot den "kvinnliga" vanan att använda övertaget "det här behöver vi tala om" för att travestera på mäns motvilja mot att diskutera problem.

  2010-02-15 | 14:44:52
 • valens säger:

  Borta bra men hemma bäst...

  Välkommen hem daddy! ;)

  2010-02-15 | 21:56:08
  Bloggadress: http://valens.nu
 • Mr Galahad säger:

  Ja vad säger man Joakim.  Detta är ju för faen rent skrämmande, hur många kvinnor är det inte som tar bokens innehåll på allvar.  Skall vi män då svara med att anmäla frun till SM i gyttjebrottning, 12 stegsprogram för viktminskning samt envisas med att köpa alla hennes födelsedagspresenter på ÖB och dessutom skriva hennes ålder +5år på kortet.  Det värsta är väl att sådan här skit säljer, den gör det för att det finns tillräckligt många kvinnor där ute som tycker att det är kul. Varför gör de det kan man undra? Har de innerst inne en liten känsla av "rätt år honom" eller vad?

  Finns det något annat sätt att kalla det än manshat? och i så fall vad är det som gör att manshat är okej medan kvinnohat inte alls är det?  //Mr G

  2010-02-16 | 09:07:09
  Bloggadress: http://mrgalahad.wordpress.com/
 • Trollan säger:

  Mr Galahad:

  // Skall vi män då svara med att anmäla frun till SM i gyttjebrottning, 12 stegsprogram för viktminskning samt envisas med att köpa alla hennes födelsedagspresenter på ÖB och dessutom skriva hennes ålder +5år på kortet.//

  Skrattar gott - kanske du kan få ihop en efterföljare till boken, du är inne på några mycket effektiva tortyrmetoder där :)

  2010-02-16 | 09:56:45
  Bloggadress: http://trollan.wordpress.com
 • PabloHoney_4 säger:

  Boken är en utmärkt kurs i psykopati. Eftersom kvinnor i regler inte får diagnosen psykopat, kanske boken borde heta "Va en borderline på 101 sätt".

  2010-02-16 | 10:10:16
 • Daddy säger:

  Ja det saknas sannerligen inte tortyrmetoder åt vardera hållet. Men det vore väl trevligare med en bok titulerad 101 sätt att hedra din man / kvinna?  Förhoppningsvis hade en sådan bok sålt bättre, men med dagens hårda klimat inom genusvärlden vetefan...?  Håller just nu på med att göra en internationell paralellsite till Daddys-Sverige, där viktiga internationella rapporter och artiklar kommer att postas.  Mycket jobb är det stånk och stön  //J

  2010-02-16 | 11:17:10
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  Denna bok måste ha kommit ut före 1999.. den stämmer ju med hur mitt förhållande var....

  2010-02-16 | 12:10:46
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Andreas säger:

  Jag håller snarare med Jakobsson. Den ska uppenbarligen inte tas på allvar över huvud taget. Ibland får man skämta och de ovan nämnda känns ironisera både kvinnor och män. Tjockisskämtet är ju en klassiker. Mr Galahads uppföljare var på lite roligare nivå dock :-)

  2010-02-17 | 00:43:45
  Bloggadress: http://www.yallow.se
 • Sandra Atas säger:

  Hejsan! Det är Sandra från dokumentärfilmen från John Bauer skolan. Tänkte bara höra om du har skickat avtalet till Sara? För hon har inte fått det och det är lite bråttom eftersom att det måste skickas in till amnesty snarast. Men det kanske trillar ner i brevlådan snart. Förutom det är dokumentären färdig och den blev jättebra!

  2010-02-18 | 11:12:58
 • profanum_vulgus säger:

  Det där var väl ändå ganska harmlöst?  1. Fråga ständigt om han tycker du är fet.

  -Svara nej, om du inte tycker det.  2. Fejka, och tala om för honom att du gör det.

  - Skyll dig själv  3. Anmäl honom till en dansklass.

  - Om du inte gillar dans, gå inte dit.  4. Ge bort en massage (med en manlig massör).

  - Om du inte gillar massage, gå inte dit.  5. Skicka honom på en helvetisk handlingstur.

  - Köp bara det du hittar eller finner nödvändigt.  6. Anmäl honom som frivillig till skolutflykten.

  - Ja gör gärna det.  7. Referera till dig själv endast i tredje person.

  - Jaha, du framstår som 6 år, vem bryr sig?  8. Öppna dig för hans familj.

  - De kommer nog tycka att du är tokig vilket försvårar samlivet i framtiden. Men det kan ju underlätta för honom att göra slut i framtiden.  9. Förstör hans dag med att säga "Vi behöver prata".

  - Jag tror att de flesta glömmer bort detta innan de vrider om tädningsnyckeln i bilen.  10. Muta honom med sex, vägra sedan att hålla ditt löfte.

  - Om ni varit ihop mer än ett år så har han ungefär lika stort intresse av sex med dig som du har med honom.  Alla metoderna utgår ju från att kvinnan i förhållandet bestämmer över mannen. Jag kan inte riktigt se behovet av att tortera någon som redan är ens slav. Om någon av ovanstående metoder fungerar på dig, lämna förhållandet.

  2010-02-18 | 14:12:31
 • Fnitterling säger:

  Den första tanken som slår mig är: Wow, vilken kvinnosyn den här människan har. Hon nedvärderar sig själv och oss kvinnor så in i bombens. Om det här är feministers mål, att kvinnor ska bete sig värre än det fåtal män som genom historien gjort det kan de behålla frigörelsen och det feministiska tänkandet för sig själva.  När ska det bli viktigt att vara människa, snarare än kvinna resp. man?

  2010-02-23 | 23:40:34
  Bloggadress: http://metrobloggen.se/fnitterling
 • sE säger:

  Ursprungligen av: profanum_vulgus  Modifierar listan till ett annat alternativ.  1. Fråga ständigt om han tycker du är fet.

  -Svara ja om du tycker det är fallet. Skulle hon börja skälla, skäll tillbaka, säg att hon ser ut som Jupiter med egen gravitation och att hon bara är äcklig. Om hon undrar så ville hon ju faktiskt veta din åsikt.  2. Fejka, och tala om för honom att du gör det.

  -Det är bara fortsätta med samlivet, hon tycks ju i alla fall gilla det.  3. Anmäl honom till en dansklass.

  - Om du inte gillar dans, gå inte dit.  4. Ge bort en massage (med en manlig massör).

  -Jag hade gärna tagit massage från manlig massör, dom är fan så mycket effektivare att räta ut min onda rygg än de överbetalda kvinnormassörerna. Alternativ, boka om till en supersexig kvinnomassör och säg att din ordinarie massör blev sjuk och att Sexiga Johanna agerar standin.  5. Skicka honom på en helvetisk handlingstur.

  -För att jävlas kan du köpa helt fel saker, öl, chips, godis och playboytidningar (måste smärta om det är den gemensamma kassan). Inköpslistan slänger du i närmaste papperskorg. När du kommer hem tittar du förvånat: Hmmmmm var det inte detta jag skulle handla? :0  6. Anmäl honom som frivillig till skolutflykten.

  -Ja gör gärna det. Jag också, beroende på om man inte måste jobba.  7. Referera till dig själv endast i tredje person.

  -Börja referera dig till som fjärde person. "En fiktiv persons påstående om den tredje personen". Det borde göra hela situationen lite mer förvirrande.  8. Öppna dig för hans familj.

  -Ja som man ska jag också öppna mig för hans familj i så fall. Berätta hur jag smakat på min sperma och runkar några gånger per dag trots relation. Förklara gärna för svärmor hur det känns att runka med vänsterhanden.  9. Förstör hans dag med att säga "Vi behöver prata".

  -Bara säg "jag har inte tid just nu" men senare! (och ge dig inte).  10. Muta honom med sex, vägra sedan att hålla ditt löfte.

  - Om ni varit ihop mer än ett år så har han ungefär lika stort intresse av sex med dig som du har med honom (fullt medhåll med originalinlägget).

  -Eller så går man och hittar sig ny tjej tillfälligt eller långsiktigt. Alternativt gå till prostituerad och ta inte illa vid dig, du får medvetet inget sex hemma, så kan du medvetet gå och fixa det någon annanstans.  2010-03-07 | 09:34:23

Kommentera inlägget här: