daddys

Beware the fury of a patient man

Desi Larsson och Putte pickadoll

Kategori: Feminism

"En bok för tolvåringar med smak för blod och dåliga sexskildringar" Så beskriver sydsvenskans bokrescensent, Per Svensson resultatet av Liza Marklunds och James Pattersons samarbete. Han skriver i sin makalöst roliga recension att det är den mest spänningslösa thriller han någonsin läst. Detta borde väl nästan rendera något pris? Vilken oerhörd bedrift! Angående nyheten att boken även skall lanseras internationellt så ser Per Svensson det som en krigsförklaring mot världens skogar. Som dessutom tvingas utstå en helt meningslös död.

Denne samvetslösa, ljugande journalist och människa Liza Marklund förtjänar ett mycket värre straff än en dålig rescension, men man får väl nöja sig med denna lilla rättvisa i brist på en verklig.


Jag har förstått att det diskuteras rätt flitigt på denna blogg just nu. Det var visst 150 kommentarer på det senaste inlägget. Jag har varit i Malmö och träffat ett gäng underbara och kloka människor. Ni kan läsa mer om detta och även se bilder på Pelle Billings blogg. Även papparättsgruppen skriver om mötet i ett inlägg. Och idag har jag haft mitt fyra timmars umgänge med Rania så jag har inte haft tid att vara med i debatten.

Och efter det jag nu har läst så avstår jag. Jag ser att det förs fram dom vanliga försöken att avleda debatten, projicera och anklaga mig för ditt och datt. Men det är aldrig någonting konkret och därmed blir det ju dessutom omöjligt att bemöta kritiken. Signaturen "Jag" skriver att hon minsann vet vad Daddy är för en skum figur och hon vet minsann att jag har skattefuskat och jag har ljugit och hon vet minsann... men så fort någon ber henne att precisera sig, eller berätta vad hon vet och hur, så trixar hon sig undan frågorna och kör istället in på nåt nytt spår med nya anklagelser. Förmodligen är jag Osama Bin Laden också i en smart förklädnad. Man kan ju i alla fall inte utesluta det...Bara för att denna metod funkar i domstolarna så betyder det ju inte att det är okej.

Någon slags fanatisk, ljugande, ljugande, fuskande skitstövel är jag i alla fall i dessa feministers ögon. Fast man kan inte riktigt bevisa det bara...Det skall tydligen gå att utläsa på min blogg och via "magkänsla"?? Förmodligen samma "magkänsla" som socionomerna använder sig av i sin sortering av stulna barn. Du till mamma, du till mamma, du till pappa, du till mamma, du till mamma...osv. För det vet ju varenda klok feminist att det är djupt skadligt för barn att tvingas spendera lika tid med både mamma och pappa. Bara tanken va? Hugaligen...ös på med mer propaganda och mer meningslös genusforskning. Så att inget riskerar den lönande rörelse "barnbeskyddarna" har byggt upp.

Jag kom apropå feminism osökt att tänka på denna lilla pärla till scen ur filmen Life of Brian, där "the judean peoples front" sitter och diskuterar vad man skall göra åt det romerska förtrycket...
Varför fattas det sidor i förundersökningen?


Jag håller för närvarande på att läsa den 831 sidor, plus bilagor, långa, förundersökningen angående mordet på Lottie Nilsson. Kommer ni ihåg flickan från Skåne som hittades skjuten i en lada av sin 15 årige bror? Samme bror som nu är av tingsrätten konstaterat skyldig, men dock ännu inte dömd för brottet.

En sak kan jag lova. Den är mycket mer spännande än Thrillern från Marklund och Patterson.Och det törs jag lova utan att ens ha läst den.

Jag har ännu inte läst hela så jag väntar med att skriva mer om den just nu men en sak finner jag mycket märklig och det kan jag redan nu säga.

Sidorna med förhöret av den biologiska pappan till barnen har plockats bort ur förundersökningen. Det finns inte ens hänvisningar eller överstrykningar, hela förhöret saknas helt enkelt. Det enda som framkommit om honom hittills är att han har försökt att få barnen bort från modern, men socialtjänsten som var på besök flera gånger hos familjen såg ingen anledning att agera för barnen. Detta trots att barnen som alla var i en mogen ålder, till och med själva vädjat om hjälp flera gånger.

Jag lovar att det blir värre. Mycket värre,  men innan jag skriver mer måste jag läsa allt.

Lite smått och gott så länge


Det här anslaget sattes upp av en feministisk organisation i Canada under ett möte eller konferens av något slag. Översatt står det ungefär så här:

Insatser för att förhindra våldtäkt:

1. Män borde hålla sig inom väl upplysta områden.

2. Män borde tvingas bära bjällror runt halsen som ej får tas av.

3. Män borde ledsagas av skyddsofficerer. (Det framgår dock inte av vilket kön)..

4. Män borde avstå från att hälla droger i kvinnors drinkar

5. Män borde undvika att attackera kvinnor.
RIKTIGA MÄN VÅLDTAR INTE!

Frågan jag genast ställer mig är om de "riktiga männen" slipper bjällror och skyddsofficerer då? Och hur avgör man vilka män som är "riktiga" och vilka som är potentiella sexbrottslingar som skall gå omkring med kobjällror runt halsen samt beväpnad ledsagare?

Man tror ju gärna att denna konferens hölls i någon källare någonstans med någon superradikal liten femninistgrupp som hatar män...ja utom dom riktiga då förstås...Men så är det inte.

Konferensen hölls på Ottawas universitet. Jodå ni hörde rätt....

Det verkliga hotet


Jag har skrivit om detta ända sedan jag tog del av hur det första polisförhöret av min dotter gick till på barnhuset i Göteborg. Passiva pedofiler inom den delen av myndigheterna som hanterar barn är vanligare än vi ens vågar föreställa oss. Många av dom verkar dessutom totalt sakna all empati och ha nästan sadistiska böjelser. Några som skriver insiktsfull om detta nu sedan affären med "Kapten klänning" avslöjades är Ingrid Carlqvist och Medborgare X


Mary DalyI feministrörelsen finns det gott om sexuella avvikare. Gudrun (som fan aldrig vill stå på näsan i Let´s dance) hävdar att feminister har bättre sex.


Undrar om någon man skulle vilja ta en svängom i halmen med damen här intill. Hon heter Mary Daly och är en feministisk ikon, som tydligt i sina böcker uttrycker ett mycket märkligt hat mot män i allmänhet, men deras könsorgan i synnerhet.

Jag tror nog det finns en och annan som gärna hade skyllt på huvudvärk.

Svenska Dagbladet skriver här om hur svenska barn lämnas utan stöd. Naturligtvis måste artikeln vinklas lite åt det politiskt korrekta hållet, men den är ändå läsvärd, för att under de vanliga flosklerna om våld mot kvinnor så är det sant. Dom barn som verkligen behöver stöd skiter man i. Dom vill man inte ha. Det är mycket bättre att skilja barn från dugliga föräldrar för då blir dom inte så jobbiga att handskas med för socionomerna ute på LVU hemmen.

Först tar man bort papporna för då vet man med säkerhet att barnen får psykiska skador, så att det sedan blir lättare att stoppa in dom i den otroligt lukrativa vårdindstrin där många barn dessutom tvingas utstå övergrepp som dom aldrig hade riskerat hos föräldrarna, eller i alla fall den ene om den andre skulle visa sig totalt inkapabel. Ljugande och falskspelande föräldrar, eller rent av psykotiska gynnas ofta på sunda föräldrars bekostnad, och eftersom kvinnorna har ett sådant övertag redan från början tack vare den inbyggda diskrimineringen, så tar de sjuka individerna av detta kön naturligtvis chansen att med alla sina maktmedel slippa konkurrera om barnets kärlek.

Dessa människor har en smärtsam brist på kärlek till sig själva och måste därför suga den ur andra. Alla vill vi ju bli älskade eller hur? Och om då dessa personer har hittat vad dom alltid sökt den där sköna kravlösa kärleken från ett barn, så dör dom hellre än att tvingas dela med sig av den. Dom förstår inte att detta inte har med sann kärlek att göra alls. Endast behovet av den.

Fanatiker har ingen humor


Det var så han sa, nobelpristagaren i litteratur vad han nu hette? Man känner igen en fanatiker på, att sådant som får mer självreflekterande människor att gapskratta, snarare får fanatikerna att bara bli ännu mer förbannade.

Så som avslutning skickar jag en liten hälsning till de nykomna feministerna som bladdrar det gamla vanliga bland kommentarerna här. Dom här två klippen måste ni se. Ni kommer att bli blodröda i nyllet av ilska...=)

Ali G intervjuar genusprofessor
Ali G intervjuar Victoria och David BeckhamLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

 • Anonym säger:

  Joakim,Klockrent inlägg i debatten!

  2010-01-30 | 08:17:13
 • Ibis99 säger:

  ja det stämmer... Riktiga män våldtar ej!!!

  Nåja lite statestik undran(orkar inte själv).. Hur många gånger har du daddy använt ordet feminist i negativt sysfte på denna blogg?

  Hur många personer är du uppe i,som du har hängt ut på denna blogg...?

  Såg att du haft umgänge med R.. Trevligt att läsa...  //nyvaken ibis

  2010-01-30 | 09:09:38
 • Leroy säger:

  Jag skrattaar åt de roliga filminslagen.  Tack.  Texterna o analysen var bra.

  Leroy

  2010-01-30 | 12:56:47
 • Bernt säger:

  Precis!

  Det var ett bra inlägg.

  Monty Pytohn´s filmklipp är helt underbart kul. :-)

  2010-01-30 | 20:07:34
 • Olle säger:

  Filmerna hade kanske inte så mycket med inlägget att göra, men jag tror inte jag skrattat så mycket på flera veckor. Fy fan vad elak och giftig Cohen är. Han spelar stendum, men egentligen har han nog en IQ på minst 150, d.v.s mer än vad paret Beckham har tillsammans.  Bland det roligaste jag sett var f.ö. när Ali G intervjuade porrstjärnor i Cannes.

  2010-01-30 | 23:15:36
 • Boris säger:

  Intressant det här du skriver om passiva pedofiler och "Kapten Klänning".  Hela överlevarsekten är härmed misstänkt.  Så besatt av pedofiler är det nog svårt att vara om man inte själv är en.

  2010-01-30 | 23:32:39
 • Anonym säger:

  Jag sa ju det Daddy.  Du svarar inte på frågor.  Du har minst 10 underlag, i mina inlägg om varför jag vet att du inte är ärlig.  Samhällets lagar och regler fungerar samma för alla. Du kan alltså inte förringa det faktum att det lätt går att räkna ut vad du ställt till med själv.  Det är, om man är insatt lätt att räkna ut vad som verkligen hänt. Det är preciserat flertalet gånger.

  Vad är det du inte förstår?  För mig är det lika obegripligt att någon kan gå på dina valser. Du säger det ena, ena gången och så det andra den andra.  Och så dessa martyrop så snart något går dig emot.. Feminister hit och feminister dit. Är allt ont i samhället verkligen feministernas fel? Är det inte du som har drag av att tro att "jag" är Usama? Inte tvärt om?  Nej Daddy, som det framgår klart och tydligt i mina inlägg tidigare så har jag inga som helst andra tankar om att du är precis den du framställer dig här att vara. Det är dina sk vänner som är paranoida.  Jag ifrågasätter inte dig. Jag ifrågasätter ditt handlande och dina lögner om uppenbaras saker, som tex bostadsbidrag, UHS mm.  Eller varför du inte är ärlig i vissa personliga saker som du utlämnar här på bloggen. Skit i att skriv saker om du inte tål att ifrågasättas.  Du är bara löjlig när du försöker göra mina åsikter till något kollektivt feministspektakel. Jag är jag och det här är mina åsikter och jag tycker det vore intressant att få svar på mina frågor.  Jo, Daddy du har fått överbevisat flera ggr att du inte är sanningsenlig eller att dina "hemmasnickrade" tolkningar av lag, artiklar, statistik mm INTE stämmer överens med sanningen eller är ens i närheten av att vara användbara i en debatt. Det är därför du inte svarar eller fördjupar dig i frågor du får.  Lägg inte på mig åsikter jag inte har om barnens boende som jag inte har, aldrig har haft eller ens kommer överväga att tänka.  Sen undrar jag så klart. Varför har du inte din pojke på halvtid, när du hävdar allt elände som händer om inte barnen bor halvtid? Är det inte ett märkligt resonemang. Utifrån det så kan jag inte låta bli att undra om bråken runt dig handlar om att du vill ha bråk med Ranias mamma?  Ja du.. Spännande att se om det blir några svar.  Jag  2010-01-30 | 23:36:22
 • Daddy säger:

  Jag har inget bostadsbidrag och jag betalar 1273 kronor per barn i underhåll. Förra året satte FK summan jag skulle betala till drygt 1400 kronor. Detta beräknas på inkomst två år bak i tiden. 2008 var jag tvungen att avyttra mina besparingar som jag redan har berättat. Jag antar att detta är orsaken till att dom höjt mitt UHB i år. Men jag har inte orkat ha den koll på ekonomin såsom jag brukar. Den kommer för mig inte i första hand.  Hur fejkar man en psykisk kollaps och det som jag gick igenom i julas? Vill du ha vittnen? journaler? Vi kan säga så här. Skicka mig dina så skickar jag mina ok?  Vissa utgifter kan man inte planera för. Såsom att tvingas betala motsidans advokatkostnader i en vårdnadstvist då man endast begär att tingsrätten beivrar brott mot deras dom.  En annan sak som kanske kan intressera dig är att jag efter att ha betalat min skuld har kunnat hjälpa en annan drabbad pappa med 1800 kronor från de medel som människor med empati och rättspatos har bidragit med. Inte en krona har jag använt på mig själv sedan jag betalat skatteverket.  I början av sommaren blev jag anmäld till försäkringskassan för att inte ha betalat underhåll. I juni skickade jag in bevis i form av bankutdrag till försäkringskassan, som visade att jag aldrig missat en enda betalning. Dom kräver mig fortfarande på pengarna. Lång handläggningstid säger dom. Att mamman fick dubbla bidrag i två månader (pengarna som FK nu kräver mig på) är redan preskriberat. Det görs efter tre månader.  Jag ifrågasätter rättvisan i att som pappa har man alltid skyldigheter att betala till modern, men så lätt kan skiljas från sina barn och rätten att vara en del av deras liv. Prova att inte träffa, tala med, veta någonting om dina barn i 10 månader så kommer du att förstå varför detta måste skrivas.  Jag drivs inte av hat. Inte mot mitt barns mor och inte mot dig. Men jag har väl fortfarande rätt att bli arg? Även på kvinnor, om dom misshandlar mig och mitt barn? Eller skall vi fråntas den rätten också?  Vilka valser syftar du på? Var specifik om du önskar svar. Hur ska jag annars kunna svara?  Vad har jag ställt till med själv? Jag har vägrat ge upp rätten att träffa min dotter och offentligt bloggat om vad som skett. Vad är det som är så farligt med det? Myndigheterna jobbar ju med barnens bästa för ögonen, då borde dom väl inte ha något emot att jag visar upp vilket fint jobb dom gör? Du som tycker det borde väl snarast vara tacksam?  Angående min grabb och var han bor, vad nu detta har med detta inlägg att göra, eller med dig för den delen så bor han på veckorna hos sin mor och hennes nya familj. Inget skulle göra mig gladare än att kunna flytta så nära att han skulle kunna bo varannan vecka. Inte honom heller, men det går inte då husen och lägenheterna i den stadsdelen i Göteborg kostar mer att hyra eller köpa än vad jag får in i månaden.  Om jag verkligen ville ha bråk med Ranias mamma så skulle jag kunnat ha bråkat betydligt mer än vad jag har gjort. Du tror inte på mig det är ju uppenbart. Jag har dock aldrig velat ha något bråk med hennes mamma. Jag har varit återhållsam om de saker som rör Ranias mamma. Det finns alltid en förklaring till varför människor handlar som dom gör. Vägen till helvetet är kantat av goda intentioner. Men ibland går man totalt vilse ibland sina egna hjärnspöken. Jag hoppas att du själv tvingas försöka samarbeta med en sådan person någon gång. Så jag får stå på sidlinjen efter att du i fyra år försökt allt. Jag skulle dock avstå från att spotta dig i ansiktet. Det skulle inte ge mig en gnutta glädje, jag skulle skämmas och må riktigt dåligt. Precis som du gör.  Jag med. Varför jag mår dåligt har jag redogjort för i hundratals inlägg, men du förstår det inte ändå. Vad är det då för vits att fortsätta? Vad har du för orsak till ditt blinda hat mot mig?  Har jag någonsin träffat dig, talat med dig skrivit något till eller om dig som du inte kunnat smälta? Men i kommentar efter kommentar ger du dig på mig med falska påståenden och vaga antydningar...Det verkar nästan ha blivit en mani. Antalet kommentarer på mitt förra inlägg är rekord och du står för hälften. Jag har inte läst alla. Jag orkar inte med dina eviga förolämpningar och din infama elakhet. Så jag erkänner att jag mycket väl kan ha missat en fråga eller två.  Så om du fortfarande har några var vänlig spalta upp dom på ett något så när konkret sätt så skall jag svara.  Det vore bra om du gjorde detsamma med dina anklagelser men helst bara dom som du på något sätt kan verifiera. Alla andra blir bara plumpa och sviniga.

  2010-01-31 | 03:07:35
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Ibis99 säger:

  Till jag: Några svar lär du inte få.

  Till daddy: Kanske det kommer en blogg som redogör för vem du är och en annan sida av myntet!  Själv undrar jag också,som många gånger förut... Varför denna hatkärlek till ditt barns mamma o feminister.?  //ibis som nyfiket kollar om detta inlägg kommer in eller det fortfarande är censur som gäller!

  2010-01-31 | 08:39:31
 • Alexis säger:

  Bra svar till Jag (Moi hos Maja?), Daddy! Kanske bäst att sedan strunta i henne, hon mår uppenbart inte bra.

  2010-01-31 | 09:47:23
 • Nisse säger:

  Det är väl ett jättebra förslag som Daddy för fram; punkta upp dina frågor så kan Daddy (eller andra som har svar) svara på dem. Försök att hålla den så tydlig och kortfattad som möjligt.

  2010-01-31 | 11:39:40
 • bedrövad mamma säger:

  http://www.expressen.se/Nyheter/1.1863645/goran-lindberg-initiativtagare-till-barnahus-i-uppsala  Surprise surprise ..........

  2010-01-31 | 11:49:00
 • bedrövad mamma säger:

  måste bara tillägga...

  Hjulhuset började snurra här...  Det har skrivits om ett nätverk i tidningarna, Lindberg initiativtagare till barnahus..... 1+1 är lika med....  Kan massageinstitut vara förtäckta bordeller så.....  2010-01-31 | 12:07:51
 • Alexis säger:

  Bra svar till Jag (Moi hos Maja?), Daddy! Kanske bäst att sedan strunta i henne, hon mår uppenbart inte bra. Och alla andra här är redan säkert hjärtligt trötta på att läsa hennes sinnesförvirrade trams.

  2010-01-31 | 12:18:45
 • Anonym säger:

  Alexis  Ja själv verkar du ju må fantastiskt bra.  Det finns ju uppenbart fler än jag som ifrågasätter Daddy. De vågar sig fram när de ser att de inte är så ensamma i sina åsikter.  För att bli attackerad så hårt som Daddy, mfl, bla du, gör krävs ett starkt psyke.  Trots alla dina påhopp så är jag utrustad med ett sådant. Jag inser att den som skriver som du är den med problem.  Du har inte kommit med ETT ENDA inlägg som inte varit fullt av påhopp, fullt av vrede, fullt av förakt. Bara massiv kritik, där du dragit med dig, understa lagret av "ickekunnadebatterafoket". Ni är de som förstört debatten. Inga andra.  Varför är jag inte förvånad över att tidningarna inte vill ta i Daddys blogg med tång?  Daddy, jag uppskattar att du faktiskt svarat. Återkommer med mina ("Jag")synpunkter när mer tid finns.  Jag  P.s Daddy, Är inte ditt & Robins mammas ök ett utmärkt exempel på att även annat än 50/50 boende fungerar, när föräldrarna kan diskutera, jämka och komma överens? D.s  2010-01-31 | 12:43:09
 • Anonym säger:

  Kanske något för Jocke att ta sig en kik på?  http://www.feliciasliv.se/  Alexis/jag m.fl lägg ner smutskastningen,håll er sakliga istället!

  Daddy har klarat det galant,då klarar väl ni det också,eller?  Bedrövad mamma,tack för länken..

  2010-01-31 | 13:17:30
 • Alexis säger:

  @Jag/Ego/Moi etc.

  De monotona upprepningarna i dina salvelsefulla predikningar ur hatets, vredens och förföljelsens evangelium gör att det finns inget mer att svara på dem än de svar du fick av många andra än mig igår. Vidare orkar ingen vettig människa längre läsa ditt maratonylande och för mig stoppar det också här.

  Good riddance! (engelska)

  2010-01-31 | 14:03:08
 • BN säger:

  Direkt och spontant regerar jag på detta:  "Vissa utgifter kan man inte planera för. Såsom att tvingas betala motsidans advokatkostnader i en vårdnadstvist då man endast begär att tingsrätten beivrar brott mot deras dom."  Innan man sätter igång med en rättslig process så kollar man upp vilka konsekvenser det kan få.

  Man tar alltså reda på vad som händer om man inte lyckas få igenom sina krav och tar med det i beräkningarna för om det är värt att processa eller om man får låta bli, speciellt när det gäller rättsliga frågor som ju alla vet är förknippade med stora kostnader. När man skaffat sig fullständig information väger man för och emot.

  Så gör de flesta vuxna människor.

  2010-01-31 | 14:28:36
 • Adam Weisshaupt säger:

  BN,

  "Innan man sätter igång med en rättslig process så kollar man upp vilka konsekvenser det kan få.

  Man tar alltså reda på vad som händer om man inte lyckas få igenom sina krav och tar med det i beräkningarna för om det är värt att processa eller om man får låta bli, speciellt när det gäller rättsliga frågor som ju alla vet är förknippade med stora kostnader. När man skaffat sig fullständig information väger man för och emot.

  Så gör de flesta vuxna människor."  Jag håller med dig helt BN, Rosa Parks och Nelson Mandela var ena riktiga egoister när de kämpade för mänskliga rättigheter och stod upp mot samhällets oantastliga regelverk. Hädanefter så efterlyser jag faktiskt en lag som förhindrar pappor att rättsligt kunna söka upprättelse, även en lag som ser till att staten kan köra över FN och dess barnkonvention, mänskliga rättigheter mm.

  Jag menar att det bästa Joakim kunde ha gjort här hade ju varit om han bara gav upp, staten vet ju alltid individens bästa. Det handlar om att anpassa sig.  När vi ändå är på väg så skulle det faktiskt vara passande med en lag som förhindrar en åtalad hjälp till ombud, eller så kan han ju stå för hela kalaset själv, ja oavsett om han är skyldig eller om det är någon annan som har stämt denne, ganska exakt så som det fungerar vid vårdnadstvister idag. Du är oskyldig, berövas ditt barn, tvingas betala hela kalaset själv och sedan när du försöker påvisa detta märklga fenomen offentligt så åker du på ordentligt med verbalt stryk av Schoppenhauer-retoriker med bara en sak på agendan, nämligen att kritisera.  Att tala om för en far som sett hur illa beställt det är för barnen i Sverige att han ska ge upp låter lika illa som att en våldtagen ska acceptera detta för att det kostar för mycket. Vi som är pappor till barn som förvägras Oss är smärtsamt medvetna om att det kostar pengar att driva kampen, det bryr vi Oss skvatt noll om då det psykiska priset av att inte låta Oss kämpa är en oöverstiglig kostnad som ALDRIG kan betalas tillbaks.  2010-01-31 | 15:14:38
 • BN säger:

  Var har Nelson Mandela med daddys beslut att göra?

  Det finns långt fler situationer i olika människors liv där man har fått lov att avstå från att driva rättsliga processer för att man saknar pengar. Så enkelt och så krasst är det och daddy har ingen särställning i samhället, varken i detta eller andra avseenden, som jag har kunnat se.  Att man kan ha en ÅSIKT att det borde se ut på ett annat ätt och att alla kanske borde ha råd att driva sina intressen juridiskt är en helt annan fråga och det är inte den som diskuteras här.

  Jag tar upp hur det faktiskt ligger till. Inte hur det borde vara.

  Skillnad där.  Som vuxen person bör man ha kommit fram till insikten att man inte alltid lyckas i allt man företar sig, att man inte kan styra över andra människor, att alla har olika intressen och att alla har skyldighet att respektera andra människors intressen och åsikter.

  Detta är något som gäller alla, inte bara "de andra". Tyvärr något som jag inte lyckas se att daddy och gänget har lärt sig ännu.

  Men det kanske kommer med tiden.

  2010-01-31 | 15:50:05
 • Anonym säger:

  BN:

  Ha inga högt ställda förväntningar på sällskapet här inne. Allt som händer och sker är någon annnans fel. Oftast feministernas, annars någon stackare som glömt att ta sin dos Litium eller om det möjligen kan handla om Concerta. Den här bloggen är full av kommentatorer som själva är totalt befriade från egna fel och brister. Det är en sann fröjd att få insikt i livs levande helgons tankebanor. / Intebarajag

  2010-01-31 | 16:04:40
 • jodå säger:

  Så duktig du är BN allt det du säger är ju i sak sant. Du glömmer bara en sak, den viktigaste, den mänskliga aspekten. Att bli berövad sitt barn eller att sitt barn skulle bli sjukt osv. I denna situation gör alla mänskliga människor allt de kan för att kämpa emot situationen.  Ekonomi eller de fina ord och aspekter du för upp betyder då ingenting.  För egen del skulle jag göra allt för familj och vänner och jag lovar dig att den ekonomiska aspekten skulle vara det sista jag brydde mig om.  Skulle inte vilja ha dig till far, son, partner eller vän, då du enligt dig själv ovan "krasst" skulle avstå att hjälpa då du "Ingen särställning i samhället" har.  Om du nu är så känslokall som du utger dig för att vara genom det du säger, tror nog att du skulle agera annorlunda i skarpt läge, i så fall så gör det dig ju givetvis till en hycklare och/eller empatilös människa.

  2010-01-31 | 16:14:21
 • Adam Weisshaupt säger:

  "Var har Nelson Mandela med daddys beslut att göra?"  Har högsta relevans då han ej accepterade den rådande situationen och var beredd att gå långt för att förändra den, Daddy anammar metodiken och stegrar den gradvis för effektens skull. Inget nytt under solen. Om vi förespråkade din metod så skulle vi med all säkerhet ha raslagar i både USA (Rosa Parks) och Sydafrika (Mandela) då du står för att man ska stå på sidan och titta på, denna metod har aldrig någonsin i världshistorien fungerat.  "Det finns långt fler situationer i olika människors liv där man har fått lov att avstå från att driva rättsliga processer för att man saknar pengar. Så enkelt och så krasst är det och daddy har ingen särställning i samhället, varken i detta eller andra avseenden, som jag har kunnat se."  Att sakna pengar har noll betydelse för slutresultatet det är avsaknad av kampglöd som är väsentligt för hur resultatet kommer att se ut. Anledningen till många barns och fäders situation idag är just att man anammat den tysta metoden, dvs din metod.

  Någon som faktiskt också tar upp hur det ligger till är ju Joakim, av mig hyllas han för detta medan andra avskyr dessa sanningar som pesten och hellre väljer att använda strawman -argument och tala om UH-bidrag som blev fel och hujedamej petitesser av alla de slag. Allt medan det begås brott mot de mänskliga rättigheterna och barnkonventionen, snacka om att prioritera rätt!?  Daddy har ingen särställning i detta samhälle, inte hans barn heller men det handlar om att Daddy och hans barn ska ha LIKA RÄTTIGHETER som alla Oss andra. Han skriver ingenstans han vill ha särställning, varifrån får du den idén?  "Som vuxen person bör man ha kommit fram till insikten att man inte alltid lyckas i allt man företar sig, att man inte kan styra över andra människor, att alla har olika intressen och att alla har skyldighet att respektera andra människors intressen och åsikter.

  Detta är något som gäller alla, inte bara "de andra". Tyvärr något som jag inte lyckas se att daddy och gänget har lärt sig ännu.

  Men det kanske kommer med tiden."  Förklara för mig vad "en vuxen människa" är då jag inte är alls säker på din version, om du frågar 100 personer så får du 100 olika svar. Att ta ansvar för sina gärningar, att vara altruistisk, att ha en bred syn. Visst, men det är mycket floskler som i förlängningen har noll betydelse för Joakims kamp i detta. Om han hade bara anammat dessa ovanstående "vuxna" beteenden så hade detta aldrig synligjorts och så hade dessa övergrepp fortsatt i ett oändligt kontinuum. Man kan ju faktiskt respektera Stalins åsikter om hur man ska göra samhället bättre, eller Lysenko´s tankegångar också för att vara stringent så..(grov retorik jag vet) poängen är att vi måste få protestera när det handlar om dessa brott och visst kan det gå överstyr ibland men det gör ju inte kampen mindre giltig för det.  Daddy och gänget, vilka är det?

  Med tiden kanske du också står upp för de mänskliga rättigheterna och barnkonventionen och gör gemensam sak med alla Oss frispråkiga här på denna blogg istället för att sitta tyst och se på.

  Du är mer än välkommen, väl mött!

  Adam  2010-01-31 | 16:27:04
 • Anonym säger:

  jodå  Nu uppfattar inte jag riktigt.  Om BM tar sitt ansvar, fullt ut och värderar om han/hon kan göra rätt för sig i slutänden. Är han/hon känslokall?  Jag tycker det är ett sympatiskt drag att ta ansvar för sig själv och sina val/förutsättningar.  Och det verkar betydligt mer betryggande att ha en sådan vän/släkting eller liknande än någon som "gör av med mina pengar" utan att jag inte ens vet om det. Vilket ju blev resultatet av Daddys handlande. Han gjorde av med sina vänners pengar i slutändan.  Det var nu inget barn i dödsläge. Det var en tvist som advokaten säkerligen redan varnat för gällande utgången. Och då kanske man ytterligare en gång måste fråga sig om det finns relevans i vad man gör. Och om man har råd med det.  Jag

  2010-01-31 | 16:30:43
 • Adam Weisshaupt säger:

  Jodå,

  Tänker inte gå in i detalj men försök bena ut begreppen ordentligt och prioritera frågeställningarna något så när istället för att i varje vinkel och vrå söka hitta fel hos Joakim. Ett sätt till att söka ställa nya frågor är t ex  Varför i hela friden har inte Rania en egen advokat?

  Varför betalar inte staten (angriparen) för ett ombud?  Sådana frågor har större relevans och kommer att drva på så at vi slipper sitta i en ankdamm år efter år, anklaga varandra när frågorna är alltför viktiga. Eller är det någon som tycker att denna sak är ogiltig?

  2010-01-31 | 16:45:38
 • Adam Weisshaupt säger:

  Att sitta och bedöma en persons sympati på Internet är ju lika effektivt som navelskåderi..

  2010-01-31 | 16:47:14
 • jodå säger:

  Nej, det handlar bara om att missa sitt barns uppväxt, att få ge sitt barn kärlek osv.  Misstanke om att sitt barn far illa då modern bryr sig så lite om sitt barn och så mycket om sig själv att hon förvägrar sitt barn umgänge med sin far. En mor som anklagar fadern för sexuella övergrepp och en mormor som instruerar barnet i detsamma.  Om man inte tror på ovan och daddy är sin sak men om man väljer att göra det.  Och sedan säger att det är sympatiskt att avstå att processera för förhindrande av att sitt barn utsätts för detta av ekonomiska skäl så anser jag att man är känslokall ja.

  2010-01-31 | 16:52:04
 • bedrövad mamma säger:

  jag Kan du inte bara knipa igen brödluckan och joina marklund o /co ? Ni e fan lika dryga.  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6523485.ab

  Jag vill bara skrika..

  Är det ytterligare en sk. mamma som kör med det sista esset i ärmen?

  Så lämpligt att detta skulle ske i en infekterad vårdnadstvist..  Läste om Felicia , tack för länken.

  Skickar mina varmaste tankar till hennes nära och kära.

  Önskar att ni och Felicia en dag får upprättelse.  2010-01-31 | 16:53:49
 • Antonym säger:

  När Papparörelsens, IC-s, Daddys m fl envisa arbete, avslöjanden och kritik av märkliga rättsliga förhållanden i umgängestvister vinner mer och mer genomslag i samhället och PAS godtas mer och mer, har ett dunkelt maktcentrum skickat fram sitt gäng av stödtrupper och verbala bråkstakar i ett massivt angrepp här. Ett gott tecken: de är verkligen skakade! Och allt är Daddys "fel"... Heja, Daddy!

  2010-01-31 | 17:27:57
 • Anonym säger:

  jodå  Processa för processandets skull är meningslöst.  Denna process var dömd att misslyckas redan från början. För lagrummen har inget straff för det lagtrotset Ranias mamma håller på med. (vite kan utdömas men sker väldigt sällan)  Bedrövad mamma  Verkligen inte! Jag avskyr Marklund och har gjort långt innan hon blev berömd. Gör det själv!  Det är för jävligt om ytterligare en pappa & barn blir ett slagträ i en mammas smutsiga kamp. Men det måste ju ändå utredas vad som hänt. Innan dess är det ju svårt att veta vad som är sant eller inte. Fortsättning följer, således.  Tyvärr!  Antonym  På vilket sätt har någonting förändrats genom Daddy, IC mfl?  Pas är (om den finns), en psykisk sjukdom och det skulle förvåna mig om domstolarna i Sverige accepterade att ställa sådana diagnoser. Stämmer dåligt överens med övrig praxis i domstolsväsendet.  Jag

  2010-01-31 | 18:03:04
 • Nisse säger:

  Jag, du verkar ju ha tid att sätta ihop din punktlista med frågor och påståenden nu. Passa på att göra det då.

  2010-01-31 | 18:05:04
 • Daddy säger:

  Tack för stödet jag får mot "Jag" och Co.

  Om du läser min blogg "Jag" och åtminstoner några av dom tusentals kommentarer från dom snart 300 000 besökarna så ser du att en stor majoritet är skrivna av kloka, empatiska människor, män och kvinnor vars barn är det viktigaste i deras värld. Jag lever i samma värld som dom.  I din värld där pengar är viktigare än barnen och där pappor skall tiga och hålla käft när dom tvingas se sina barn bli illa behandlade, där kan jag inte ens föreställa mig hur hemskt det måste vara. Hur kallt och ensamt. Fy fan, inte konstigt att även du tvingats begagna dig av psykvården.  Precis som du säger har jag själv skamlöst utnyttjat min medborgliga rätt till sjukvård. Fast den är långt ifrån gratis ska du veta. Jag fick en räkning på 1800 spänn från sjukhuset för min ambulansfärd och några nätters övernattning. Hoppas detta kan skänka en smula tröst i ditt bittra sinne.  Jag ber så hemskt mycket om ursäkt om du finner detta smaklöst handlat av mig. Jag skall tänka på det om det blir fler julaftnar ensam utan barnen eller någon annan i närheten med roliga brev från skatteverk och kronofogde. Förlåt...verkligen!  Ni egomänniskor vinner ju ofta de konflikter ni skapar om barnen, för att sedan leva i illusionen att ni blir älskade av dom. Om ni någon gång skulle få uppleva riktig ömsesidig och villkorslös kärlek så skulle ni förstå, men ni kommer aldrig att få den av era barn så länge ni inte heller ger den. I början går det synbart bra. Små barn är totalt beroende av sina föräldrar. Detta beroende tolkar människor som du som kärlek. Du har inte ens den blekaste aning om vad jag pratar om, men kanske man kan åtminstone plantera ett litet frö.  Många ber mig att moderera bort dig från bloggen då dom mår fysiskt illa av det hat du sprider omkring dig här. Du är inte emot pappors rättigheter säger du, bara mina. My ass!  Visst kan jag sätta moderation på ditt IP men precis som alla andra små förkrympta svarta själar som krälar omkring på detta nät så skaffar du ju lätt en ny. Dessa vpn tjänster poppar upp överallt nu som en naturlig konsekvens av myndigheternas ökade intresse för våra aktiviteter på nätet. Jag antar att det inte var tänkt att användas för anonymt spridande av hat, elakheter och infama debattinlägg men det är ju trots allt en konsekvens.  Sedan har du nu skrivit saker om mig här som definitivt kräver insyn från myndigheter, så jag tror att vi kan konstatera att det är en myndighetsperson vi fått på tråden. Förmodligen någon av dom som fått kritik på denna blogg.  Kanske någon av alla er som låter så trevliga och tillmötesgående då man ringer er, men som har saker att dölja och agendor att följa, och i många fall ett glödande hat mot mig under den välpolerade ytan.  Detta är psykopat beteende. Total avsaknad av empati, medkännade, ett brinnande begär att "ha rätt" till och med inför klara bevis på motsatsen.  Dessa personer skall man inte reta upp, då kan man ha skaffat sig problem för livet. Jag har nog emellertid inte kunnat undvika att reta upp en och annan sådan här person under min kamp. Det är oundvikligt eftersom man oftast finner psykopater antingen i fängelser eller i ledande positioner i samhället. Denna information kommer från Lars-Olof Tunbrå som är expert i ämnet.  Detta eviga tjötande kommer inte från någon som har någon personlig anknytning till vare sig mig eller Ranias mor. Åtminstone vill jag inte tro det. Eftersom hon har valt att helt bryta kontakten med mig så kan hon inte heller rimligen veta det denne "Jag" vet, såvida hon inte har någon allierad inom socialtjänsten, försäkringskassan eller skatteverket. Men jag vill klargöra att jag inte tror detta. Detta vore väl ett väl dumt klavertramp till och med för en myndighet.  Men tack vare att du nu offentliggjort information som endast myndigheterna och mina närmaste vänner känner till så blir det ju intressant att få detta prövat. Vem vet, det kanske räcker för att få polisens hjälp att spåra IP numret?  Infon som jag syftar på är att jag strax innan det första terminslutet, i samråd med min lärare beslöt att ta ett studieuppehåll eftersom jag mådde så dåligt av den 10 månader långa och orättvisa tvångsseparationen från min dotter, att jag inte kunde fullfölja dom på ett bra sätt. Jag kan dock återuppta studierna där jag var, nästa år om jag vill.  Tycker du att denna information, som jag inte har delat med någon förutom mina närmaste, har någon relevans för det jag skriver om här? I så fall ber jag om ursäkt för det också. Att du inte tillhör kretsen som jag talat med detta om är ett som är säkert.  Skulle du vilja vara snäll att tala om för mig hur du fått reda på detta?  Jag tror det är fler än jag som är nyfikna.  2010-01-31 | 18:42:16
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Antonym säger:

  Daddy, om din förmodan att galningen "Bara jag"/Moi" skulle vara någon person med ställning inom Familjerätt/Soc eller annan myndighet skulle vara rätt, då blir man verkligen mörkrädd. Samtidigt aningen lättad p g a att de ev berörda i sådana kretsar inte har någon annan att skicka fram än en gravt störd människa. "The center cannot hold..."

  2010-01-31 | 18:58:18
 • Madde säger:

  Jag har om ni som har haft huvudet på skaft berört att detta skulle vara en myndighetsperson Daddy fått på halsen här.

  Nu är det bekräftat genom att denna person tydligen skrivit om sådant som ingen (förrutom de som Daddy personligt berättat det för samt någon/några myndighetsperson/er skulle ha vetat)kan ha vetat.  Då är detta än värre, då det som Jag själv skrev till mig då det är ett brott mot sekretesslagen.  Nu visar det sig också att detta brott är begånget.  Vad kan man mer säga just nu...

  2010-01-31 | 19:12:28
 • Madde säger:  Jag har om ni som har haft huvudet på skaft SETT, skulle det vara.  2010-01-31 | 19:14:16
 • Moi säger:

  OCh jag, Moi som skriver på Majas blogg är fortfarande inte signaturen "Jag" så Lägg av Alexis!

  2010-01-31 | 19:19:13
 • Roback säger:

  ... och då antar jag att den "myndighetspersonen" är så pass smart att han eller hon har mejlat från sin privata dator. Tjänstedatorns innehåll är nämligen offentlig handling om någon skulle få för sig att börja gräva ordentligt.

  2010-01-31 | 19:21:59
 • Leroy säger:

  Daddy har blogg och är naken och sårbar, rakryggad och trovärdig. Har försökt förklara öppet och svara erbjudit att du kan skicka e-post.  Daddy blir då trovärdig.  Du (Jag) har blogg säger du, vill när diskussionen börjar urarta och man frågar hur man kan få bekräftelse på att du är du. Dra dig undan och glida på svar i stället för att visa ditt uppsåt och din handling.  Du (Jag) blir då icke trovärdig.  Jag hoppas verkligen att du snabbt försöker förklara ditt agerande för Daddy och de som sett dina utfall.  LEroy

  2010-01-31 | 19:39:16
 • Anonym säger:

  Tack för en bra blogg, Daddy. Du har många läsare som gillar den.  Jag tror vi gläds mer av att läsa fler av dina kloka inlägg än att se dig diskutera med den empatilösa psykopaten med signaturen "jag".  Var snäll mot dig själv, var snäll mot oss läsare och strunta i att svara denna psykopat.  Psykopaten har ingen automatisk "rätt" att få svar på sina frågor som i hög grad handlar om dig som privatperson.

  2010-01-31 | 20:37:03
 • Bitten säger:

  bedrövad mamma ..  Angående länken från Aftonbladet du lade in.. Man måste ju säga att det låter i högsta grad troligt att den här pappan mitt under pågående vårdnadstvist plötsligt skulle få för sig att våldta sin son!! Bara så där, liksom.. Och två ggr för säkerhets skull!!  2010-01-31 | 21:04:04
 • Antonym säger:

  Jag-Mois svar på Daddys fråga dröjer ovanligt länge. Blev hon skraj?

  2010-01-31 | 21:15:31
 • BN säger:

  Jag ser att daddy valt att ta bort mina kommentarer. Märkligt.

  2010-01-31 | 21:38:07
 • BN säger:

  Ber om ursäkt för mitt misstag. Jag såg nu att kommetarerna kom i en lite annan ordning än de gjorde tidigare. Helt Ok.

  2010-01-31 | 21:42:43
 • Bitten säger:

  ...och förresten så är det inte Moi hos Maja som är "Jag" här..! Jag tycker "Jag" verkar smått besatt..?

  2010-01-31 | 22:08:16
 • Medborgare X säger:

  BN!  Du säger att man ska kolla upp vilka konsekvenser en rättslig process kan få innan man startar den, så du anser alltså att personer som inte har gott om pengar ska ge upp från början? Att de inte har "rätt" att driva sina saker?  Själv tycker jag att det är betydligt mer underligt att en person som måste försvara sig mot allvarliga anklagelser måste betala sin advokatkostnader själv, men att det som anklagar får sina kostnader betalda av samhället!

  2010-01-31 | 22:10:21
  Bloggadress: http://medborgarperspektiv.blogspot.com/
 • BN säger:

  jodå:  "Att bli berövad sitt barn eller att sitt barn skulle bli sjukt osv. I denna situation gör alla mänskliga människor allt de kan för att kämpa emot situationen."  Man motarbetar sig själv om man slutar tänka helt i den situationen.  Adam Weisshaupt:  "Att sakna pengar har noll betydelse för slutresultatet det är avsaknad av kampglöd som är väsentligt för hur resultatet kommer att se ut."  Bra. Men då får man inte gnälla över det man kallar för oförutsedda utgifter men som andra kan förutse.  "Daddy och hans barn ska ha LIKA RÄTTIGHETER som alla Oss andra."  Bra. Och då ingår rätten att ha kontroll över den egna ekonomin och de egna utgifterna.  "Förklara för mig vad "en vuxen människa" är"  En vuxen människa är en som självständigt klarar att ta ansvar för sitt eget liv. Däri ingår att ansvara för sig själv, sitt boende, arbete, ekonomi, att göra övervägda val och att ta konsekvenserna av dem. Finns barn med så ingår samma ansvarstagande visavi dem. Likaså ingår att klara av att ta ansvar för sitt eget agerande i samband med relationer till andra människaor och att ta sin egen del i ansvaret för alla relationer.

  Kort sagt. Detta är de basala färdigheter en vuxen person bör kunna klara av.  "Varför i hela friden har inte Rania en egen advokat?

  Varför betalar inte staten (angriparen) för ett ombud?"  Borttaget. Kolla fakta.  "Att sitta och bedöma en persons sympati på Internet är ju lika effektivt som navelskåderi.."  Du menar så som du gör med mig utifrån mina kommentarer?  Daddy:  "I din värld där pengar är viktigare än barnen"  Det är uteslutande du själv som tar upp summor hit och dit.  2010-01-31 | 22:12:06
 • jodå säger:

  Vad pratar du om BN man motarbetar sig själv om man driver en rättsprocess utan att ha pengar. Det gör man absolut inte. Möjligtvis motarbetar man sin egen ekonomi. Kankse blir skuldsatt får, betalningsanmärkningar, leva på existensminumum osv.  Vet du vad? Även om du inte kan förstå det så är det ett pris som de flesta nog är villiga att betala för något som är värt att kämpa för.  Fine, i din värld så är ekonomi det viktigaste som finns verkar det som, men även i dessa tidelag av girighet och pengahysteri så är det inte det för alla. Vad som är oförutsett för Daddy angående utgifter kanske inte är det för dig, du varande en sådan stand up hemmaekonom, innebär inte att det inte är det för Daddy.  Sen förstår jag inte ditt gnäll, att ha skulder är inget olagligt, dessutom så blev ju skulden betald. Daddy fick in pengar, hur? Jo, genom att vuxna som tror på Daddy och tycker kampen är viktigt donerade. Har du inte ett skvatt med att göra om du inte skänkte pengar själv. Andra ifrågasätter inte hur du får ihop pengar.

  2010-01-31 | 22:23:41
 • Bernt säger:

  Så typiskt!

  Visst! Som Bitten säger.

  Självklart så passar man på att våldta sin egen son mitt under en infekterad vårdnadstvist. Detta måste väl berörda myndighter börja inse att det snart är rutin vid vårdnadstvister, men vad gör dom? Ingenting .Utan jag ska garantera att han dessutom får en omild behandling av polispersonalen som avskyr pedofiler lika mycket som alla andra.  Tiden går utan barnen och vips så har mamman fördel även av det. Hur länge ska detta få fortgå. Jag kan ju inte garantera att i just detta falla att pappan är oskyldig, men sunt förnuft säger mig att det är han med stor sannolikhet eftersom bara 1/2% är pedofiler och ingen förmodligen så dum att han/hon gör en våldtäkt under brinnande tvist.

  2010-01-31 | 22:24:50
 • Bernt säger:

  Fattas text i ovanstående inlägg:  Bedrövad mamma!  Håller med om den artikeln:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6523485.ab  Så typiskt!

  Visst! Som Bitten säger.

  Självklart så passar man på att våldta sin egen son mitt under en infekterad vårdnadstvist. Detta måste väl berörda myndighter börja inse att det snart är rutin vid vårdnadstvister, men vad gör dom? Ingenting .Utan jag ska garantera att han dessutom får en omild behandling av polispersonalen som avskyr pedofiler lika mycket som alla andra.  Tiden går utan barnen och vips så har mamman fördel även av det. Hur länge ska detta få fortgå. Jag kan ju inte garantera att i just detta falla att pappan är oskyldig, men sunt förnuft säger mig att det är han med stor sannolikhet eftersom bara 1/2% är pedofiler och ingen förmodligen så dum att han/hon gör en våldtäkt under brinnande tvist.

  2010-01-31 | 22:26:35
 • Antonym säger:

  Kommer BN och "Jag" från samma myndighet? Eller är det samma person? Dunklet tätnar...

  2010-01-31 | 22:38:27
 • Medborgare X säger:

  BN!  Du låter väldigt dömande i din ton och räknar upp en massa saker som "en vuxen människa" ska göra. Basala färdigheter kallar du det. Tänk, jag tycker nog att Joakim uppvisar det mesta av dessa vuxna egenskaper. Han tar dessutom ansvar för sitt föräldraskap och vill vara en aktiv del av både sin sons och sin dotters liv. Att denna typ av processer kan kosta stora pengar är ledsamt, men tyvärr en del av den bistra verkligheten. Om man är beredd att satsa sina sista sparpengar på att kämpa för sitt barns rätt att få ett umgänge med båda föräldrarna så tycker åtminstone jag att det är både behjärtansvärt och ansvarsfullt.  Du (precis som "Bara jag") verkar ha stora problem med att det som läsare går att donera pengar till Jocke här på bloggen. Det är inte speciellt ovanligt att den möjligheten finns på bloggar. Har du lika stora problem med andra bloggar som har den möjlighet, som till exempel Sagor från livbåten och Gunnila Kinn:

  http://fridholm.net/

  http://gunillasdagbok.blogspot.com/  2010-01-31 | 23:04:42
  Bloggadress: http://medborgarperspektiv.blogspot.com/
 • BN säger:

  jodå:  "Vad pratar du om BN man motarbetar sig själv om man driver en rättsprocess utan att ha pengar. Det gör man absolut inte. Möjligtvis motarbetar man sin egen ekonomi. Kankse blir skuldsatt får, betalningsanmärkningar, leva på existensminumum osv.  Vet du vad? Även om du inte kan förstå det så är det ett pris som de flesta nog är villiga att betala för något som är värt att kämpa för."  Att få sin ekonomi på fall påverkar individen i allra högsta grad.

  Man får väga för och emot när man tar sina ekonomska beslut. Det gäller alla.  "i din värld så är ekonomi det viktigaste som finns verkar det som"  Det är daddy som tagit upp den utgift han ansåg var oförutsedd vilket jag menar att den inte var.

  Läs bättre så du förstår vad som avhandlas.  "men även i dessa tidelag av girighet och pengahysteri så är det inte det för alla."  Tidelag betyder samlag med djur. Jag vet inte vad du håller på med och jag vill inte heller veta.  "Vad som är oförutsett för Daddy angående utgifter kanske inte är det för dig, du varande en sådan stand up hemmaekonom, innebär inte att det inte är det för Daddy."  Oförutsedda utgifter är samma för alla. Hyra ses t ex som en oförutsedd utgift av vissa men räknas inte som en sådan oavsett vilken åsikt man har.  2010-01-31 | 23:13:19
 • Daddy säger:

  Har du bytt nick och IP adress nu? Hur vore det om du respekterade min önskan att få svar på min fråga, såsom jag har gjort med din?  Jag låter det mesta passera på denna blogg, men när människor skriver saker om mig som endast kan ha kommit från ett myndighetsregister så anser jag att det finns skäl att ta upp ärendet med en åklagare. Vore det inte intressant att få prövat om detta inte kan vara grovt tjänstefel?  Såvida inte signaturen "jag" kan komma med en logisk förklaring på hur denna information har nått hennes öron.  Men hon försvann hastigt och lustigt, Nu dyker en annan signatur "BN" upp istället och fortsätter hatkampanjen. Annat IP, annat nick samma stad. Men Vad vet jag, kanske bara en tillfällighet?

  2010-01-31 | 23:27:22
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Anonym säger:

  Medborgare X  "Att denna typ av processer kan kosta stora pengar är ledsamt, men tyvärr en del av den bistra verkligheten. Om man är beredd att satsa sina sista sparpengar på att kämpa för sitt barns rätt att få ett umgänge med båda föräldrarna så tycker åtminstone jag att det är både behjärtansvärt och ansvarsfullt."  Jag uppfattade inte att daddy hade några sparpengar att lägga på rättsprocesser. Därav följer ett ekonomiskt avbräck för daddy som det inta fanns utrymme för i ekonomin. Daddy tog upp det som ett problem och det var detta problem jag kommenterade.  "Du (precis som "Bara jag") verkar ha stora problem med att det som läsare går att donera pengar till Jocke här på bloggen."  Var tycker du dig se att jag har "problem" med det?

  Jag bryr mig inte ett dugg om vilka vägar daddy går för att få in pengar till sina utgifter, det är uteslutande hans eget problem precis som för alla andra.

  Det är fint av er att samla pengar till daddys uppehälle tycker jag.

  2010-01-31 | 23:31:55
 • BN säger:

  Det var jag BN som skrev den senaste kommentaren om någon skulle undra.

  2010-01-31 | 23:33:24
 • Medborgare X säger:

  BN!  Då har du uppenbarligen inte läst bloggen speciellt nog. Jocke har tidigare redovisat att han har sålt en hel del av det han ägt för att betala för de rättsprocesser son han blivit indragen i för att hans dotter ska få ha tillgång till båda hennes föräldrar.

  2010-01-31 | 23:43:49
  Bloggadress: http://medborgarperspektiv.blogspot.com/
 • BN säger:

  Daddy:  Det naturligtvis praktiskt att försöka få alla kritiker att vara en och samma person så det inte ser ut att vara så många.

  Tyvärr måste jag göra dig besviken.  Din uppfattning om vad "hat" respektive "kanpanj" betyder överensstämmer inte med den gängse uppfattningen.

  Jag tror inte att någon av dem som kritiserar dig hyser så starka känslor för dig som hat.

  Att bemöta kommentarer från flera olika personer är inte en kampanj.

  2010-01-31 | 23:45:47
 • jodå säger:

  Tack för upplysningen, jo tack jag vet vad det betyder men skrev lite för snabbt och blev fel. Mkt barnsligt att hacka ned på när du förstod innebörden.  Du kan ju också förklara vad "kanpanj" betyder som är så duktig.  Och nej oförutsedda utgifter är inte alls samma för alla, för att något skall vara oförutsett så har man som sagt inte förutsett utgiften. Vilka utgifter man kan förutse eller inte förutse beror givetvis på hur ekonomisk förutseende personen ifråga är.  Seså gå nu och diskutera med dina homies JAG och de andra, vem vet du kanske inte ens behöver skriva något för att få svar..

  2010-02-01 | 00:03:51
 • Anton säger:

  Kan vi alla vara snälla och bokstavligen skita i dessa tre dårar som härjar runt som en mental härdsmälta och försöker smitta så många som möjligt?  Med all respekt för allas kunnande så pajjar detta totalt kommentardelen av bloggen vilket de onekligen önskar. Ingen blir vare sig klokare eller mindre trovärdig här hur länge man än försöker att resonera med dårarna. Som mången gång sagt, låt de självdö. Likt blodiglar gör ont när de sitter på en, men härdar man ut smärtan så lossnar de självmant när de anser sig vara fulla.

  Ignorera skräpet!  //Anton

  2010-02-01 | 00:08:28
 • Adam Weisshaupt säger:

  BN,

  Du skriver:

  "

  Du menar så som du gör med mig utifrån mina kommentarer?  Det är ett falskt påstående.  Du skjuter över målet rejält och jag ställer mig undrande till om du gör det medvetet. Menar att man inte kan missa hela min poäng, den är ju solklar då den handlar om fundamentala, ja primitiva om du vill, mänskliga rättigheter.  Du kör på i spåret om räkningar, felsägningar och färdiga antaganden om hur den faktiska situationen ser ut. De flesta som kommenterar här och anser att Joakim´s kamp är giltig är inte en enhetlig eller homogen grupp som de går att sätta epitetet "Daddy och gänget på. De flesta som skriver här har åtminstone det gemensamt att man tror på barns lika rätt till båda sina föräldra och vi har tonvis med forskning som säger det är viktigt. Vi har också det gemensamt att vi tycker att mänskliga rättigheter är viktiga.  Nu får du fortsätta att raljera om hur dålig Joakim är, hoppas det hjälper dig!

  2010-02-01 | 00:35:19
 • Bernt säger:

  Hur många nick har du egentligen?

  Jag-Ego-Bara jag-Moi och nu BN. Har du fler?

  Varför håller du på så här?  Ska detta vara nån slags taktik och ingen ska se det tror du? :-)

  2010-02-01 | 01:12:25
 • 9.0 säger:

  Taktisk stridsföring i debatt!  Den taktik som används här i kommentatorfältet är avsett för att störa,och misskreditera bloggen och övriga skribenter som vill diskutera ämnet,det är en taktik som är vanlig bland människor som inte delar samma åsikter som andra,och som inte kan debattera på ett korrekt sätt,dvs på ett sakligt sätt!  Ta t.ex personen som kallar sig för "jag" som ombads att sätta upp en punkt för punkt lista,men "jag" har inte gjort det!  Vilket tydligt visar på att personen "jag" enbart är här för att trasa sönder ytterligare en debatt om det känsliga ämnet "barn och deras pappor"...  Vad har denna person som kallar sig för "jag" att förlora på att pappabarn frågor lyfts fram?  9.0

  2010-02-01 | 06:40:58
 • poppis säger:

  Jag har följt din blogg i säkert ett år, allt började med att min bror hamnade i samma helvete som du själv med falska anmälningar osv.

  Efter år med soc, polis och tingsrätt så har pojken nu rätten till båda sina föräldrar tack vare att pappan inte gav upp trots allt skit han blev uttsatt för.  Jag tackar för att du orkar ta upp detta ämne som man faktiskt inte tror finns i Svergie för vi ska ju vara så jämnställda.  Hoppas att allt löser sig för dig och dina barn/dotter.  Vidare så undrar jag varför "jag" hänger sig kvar när hon blir så utsatt och missförstådd, varför slösa så mycket tid på bloggen med människor som hon inte egentligen bryr sig om....  Nä fortsätt jobba Daddy.

  Må gott

  2010-02-01 | 09:19:18
 • Antonym säger:

  Tycker verkligen att Daddy skall anmäla "Jag" för misstänkt sekretessbrott. Vid en utredning skulle det då också komma fram vem BN är (naturligtvis samma person). Jag bidrar gärna med en slant till en insamling till ev lagföringskostnader.

  2010-02-01 | 10:14:54
 • Daddy säger:

  Tack för det.

  Att den personen som kallar sig "Jag" nu tystnat och inte vill svara på frågan var hon/han fått sina uppgifter ifrån stärker mig i mina misstankar. Uppgiften hon skriver här har jag aldrig skrivit ett ord på denna blogg, så hans/hennes påstående att han/hon får sina fakta från bloggen och "magkänsla" är en uppenbar lögn.  Jag har inte ens på min interna maillista med människor i min närmaste bekantskapskrets skrivit om detta.  Därmed kan uppgiften enbart ha kommit från en tjänsteman på en myndighet som har insyn i mitt privatliv. En insyn han/hon sedan använt sig av för att försöka dra ner mitt namn i smutsen och därmed försöka tysta min obekväma röst på internet innan den blir alltför inflytelserik.  Kommunjuristen i Kungsbacka har inspekterat min blogg för att försöka hitta något att anmäla mig för.  Sara Ottosson, min dotters målsägandebiträde har citerat lösryckta stycken från bloggen i syfte att fölrsöka få mig att framstå som suspekt. Detta misslyckades totalt.  Datainspektionen är på täta besök här på bloggen också. Jag räknar med att det regnar anmälningar om denna blogg dit, men hittills har dom inte anmärkt på något.  Denna blogg börjar bli ett allvarligt hot mot vissa krafter i vårt samhälle, därmed ökar också aktiviteterna för att försöka få tyst på den.  Men detta passerar enligt mig alla gränser för hur jävla lagvidrigt tjänstemän på myndigheter får bete sig. Vi får se om åklagaren håller med.  Jag skall ta upp frågan med polisen, och sen får man väl bara hoppas på att någon åklagare tycker att det vore intressant att utreda detta.

  2010-02-01 | 10:49:04
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Daddy säger:

  Kan för övrigt meddela att bloggen har haft 2 500 fler besökare denna vecka än en genomsnittlig vecka. Så försöken att tysta mig har bara medfört att fler har hittat hit.

  2010-02-01 | 11:13:13
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Maria säger:

  Daddy, jag är inte så säker på att personen med den egocentriska signaturen är en myndighetsperson baserat på att ingen annan kände till uppgiften att du gjort ett uppehåll i studierna. Denna information har jag läst på bloggen tidigare, visserligen nämnt i förbifarten någonstans, men om du letar hittar du det nog. Jag har i stort sett undvikit att läsa spyorna h*n kastar ut sig mot dig, men något fick mig att undra om det inte kan vara Malla som är i farten? Hon har varit här förr och uttryckt sig helt oresonligt hatiskt, utan att känna dig personligen vad jag vet. Jag fick intrycket att hon tog ut sina aggressioner mot sitt ex på dig. Hon framhöll gärna sin goda ekonomi, och uppgav att hon jobbade med ekonomi, vilket kan förklara intresset för dessa frågor, och har nog tillräcklig utbildning för att kunna uttrycka sig som den ovannämnda mångordiga kommentatoren. Därmed inte sagt att det måste vara en och samma person, bara att det skulle kunna vara det. Nej, MO som ibland kallar sig Moi, är det inte som har skrivit dessa spyor. Hon har i alla fall visat att hon har ett hjärta i kroppen eftersom hon brydde sig om ditt väl och ve på julafton.

  2010-02-01 | 11:26:12
 • Anonym säger:

  Mycket ska man höra innan öronen trillar av.  Daddy, nu far du med osanning igen. Du, modererar och lägger inte in mina inlägg. Nu försöker du vrida det till att jag är feg eller inte kan svara. Du är ganska känd för att göra så så snart du får mothugg.  Gällande dina misstankar så kan jag bara uppmana dig att polisanmäla. Det finns ingenting som jag uppgivit här som inte kommer från dig själv. Jag kan verkligen inte låta bli att skratta. Vad ska du anmäla? Att någon tycker annorlunda än dig, på din offentliga blogg? Att flera tycker annorlunda än dig på din offentliga blogg? Men som sagt, anmäl! Det finns ingenting att "anmäla" men det vet bara vi som blir anklagade för att vara varandra (det är iofs inte ett brott det heller). Eller att några av dina läsare är så smarta att de kan lägga ihop

  1 + 1= 2. Gör det, meddela oss hur det går, kan bli kul, tror jag.  Det här är precis det jag försöker förklara för er.  Du skriver sååå ofta om samhällets krig mot dig. Då är det väldigt lätt att kontrollera det du kritiserar. Samma regelverk gäller för alla svenska medborgare. Bara de som inte vet dessa regler kan tro på vad du säger. Vet man reglerna så vet man när någon inte är ärlig.  Jag har knappt skrivit någonting o din sk skolgång. Det sista som skrevs av någon annan. Däremot så visste jag det. Den uppgiften kommer från dig eller dina fans här på bloggen.  Det var någon gång innan jul och du uppgav att du inte fick behålla bidraget (här fick sig FK en skrapa om någon regel) om du pluggade. Men att läraren ändå medgav att du skulle få gottgöra dig din termin om du fortsatte senare. Leta fram det så du lugnar ner dig.  Det skulle förvåna mig mycket om en enda offentlig person skulle riskera sitt arbete för att debattera här. Så viktig är du, med största säkerhet inte.  Men anmäl du, ska bli riktigt roligt att se vad som händer.  Bra att du får upp läsarantalet.  Jag  2010-02-01 | 11:52:21
 • Antonym säger:

  Maria; att "Jag" kunde vara Malla som tar ut sina aggressioner mot sitt ex rimmar illa med att "jag" här poängterade hur bra hennes ex är och att hennes/hans två barn var hos honom över helgen. Nå, mytomaner kan ju hitta på vad som helst... Saknar WS lite och h*ns komiska upprördhet över de svar h*n fick - h*n måste ha varit en ömfotad nykomling i bloggvärlden!

  2010-02-01 | 12:00:40
 • Anonym säger:

  Medborgare X  Sista rättegången blev inte Daddy indragen i. Den valde han att starta själv.  Med all säkerhet har han blivit insatt i hur det fungerar av sin advokat. Och därmed har han valt att ev få betala rättegångskostnaderna själv.  Ändå valde han att dra igång den fast pengarna inte fanns.  I övriga rättegångar så har båda föräldrarna rätt till att få rättshjälp. Den beräknas utifrån inkomsten och det är fördelaktigt för båda föräldrarna.  Jag

  2010-02-01 | 12:02:15
 • Daddy säger:

  Jag kunde inte påminna mig om att jag skrivit om mitt studieuppehåll. Men om jag har det så som du säger så finns det naturligtvis ingenting att anmäla.  Det är inte alltid lätt att minnas allt man skrivit i 300 inlägg.  Frågan är väl dock vad detta har med det jag skriver om i bloggen att göra? Visar det på något sätt att jag är oärlig?  Orsaken att jag skrev oväntad utgift, såsom du har hängt upp dig på så till den milda grad är följande.  Jag ansökte om verkställighet av dom, då mamman vägrade Rania att få komma hit på påsklovsumgänge.

  Jag fick inte reda på någon orsak till denna vägran heller. Alltså bröt mamman mot domen från tingsrätten från April 2008.  Detta kan dock mödrar göra utan att rikera någonting som helst. Det enda en umgängesförälder kan göra i det läget är att begära att tingsrätten ser till att domen följs.  Naturligtvis är jag medveten om att detta kan slå bakut ekonomiskt om man förlorar. Jag har talat med tillräckligt många olyckliga pappor för att ha detta fullständigt klart för mig.  Min verkställighetsansökan togs dock aldrig upp av tingsrätten utan man menade att detta ändå skulle tas upp i själva vårdnadsmålets muntliga förberedelse. Då mitt ombud påpekade för tingsrätten att detta var faktiskt två helt separata mål så ändrade man sig och satte ut ett datum för förhandlingen om verkställighet en vecka efter den muntliga förhandlingen.  I den muntliga förhandlingen tog man ifrån Rania all umgängesrätt med mig. I strid mot hennes egen vilja bör påpekas.  Därmed fanns det längre ingen dom att verkställa och jag fick ett brev från tingsrätten om att förhandlingen inställdes.  Den oväntade utgiften uppkom då jag senare får reda på att tingsrätten hållit förhandling i ärendet ändå, utan min vetskap och i min utevaro och dömt mig som förlorande part.  Jag blev lite överraskad av detta.  Men jag ser ju nu att du har helt rätt. Naturligtvis skulle jag ha fortsatt att låta mamman sabotera och förstöra vårt barns relation med mig då jag insåg hur fattig min lönlösa kamp har gjort mig.  Jag menar pengar är ju ändå pengar eller hur. Ett barns liv måste ju komma i andra hand.  Bra att du påminner om detta. Jag kan ibland förlora mig i kärleken till min dotter och glömma att jag istället borde acceptera hennes öde och vara ute och bidra till vårt samhälle på ett sätt som inte är så tärande för hederliga och rakryggade människor som du.  Ber än en gång om ursäkt

  2010-02-01 | 12:26:47
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • BN säger:

  Det är väl detta som är utmärkande för den här bloggen och som gör att den inte kan tas på riktigt allvar.  Daddy berättar mycket om vad som försiggått och vad andra har gjort och hur han blivit överkörd av alla. Ibland är redogörelserna väldigt luddigt hållna och läsaren förväntas bli indignerd och upprörd över alla elaka personer som daddy är omgiven av.

  Ett exempel är:

  "Den oväntade utgiften uppkom då jag senare får reda på att tingsrätten hållit förhandling i ärendet ändå, utan min vetskap och i min utevaro och dömt mig som förlorande part."  Trots att daddy levererar information om vad de som går honom emot gör så är han totalt omedveten om vad han själv gör. Så till den milda grad att han inte ens vet vad han själv skrivit och använder även sin minnessvikt till att misstänkliggöra dem som inte tycker likadant som han själv. Det visar på en dålig argumentation och på en obenägenhet att ta ansvar för egna tillkortakommanden.

  Det är ok att glömma och att inte minnas allt man skrivit, men det inte OK att använda sin egen glömska mot andra personer. Att börja hota med anmälningar blir rent löjeväckande.  För dem som inte förstått tidigare kommentarer vill jag klargöra att "Jag" och jag inte är samma person och därför inte kan göras ansvariga för varandras kommentarer eller åsikter. Likheter i våra åsikter är rena sammanträffanden.

  Trots att en viss tid förflutit sedan "Jag" skrev sin senaste kommentar så har "Jag" inte rest över Stockholm för att skriva denna kommentar på en annan dator.

  Jag, och troligtvis även "Jag", har annat att syssla med och har inte tid att resa omkring för att lägga ut dimridåer för daddy. Daddy är viktigast i sitt eget liv men inte i alla andras, hur konstigt det än kanske kan låta.  2010-02-01 | 13:59:27
 • Antonym säger:

  Undrar när Jag skall genomgå en metamorfos till BN igen? Det Jag relaterar vad Daddy skulle ha nämnt innan jul om att han inte skulle få bidrag om han studerade - betyder det att Daddy uttryckligen (exakt för att ta till ett av Jags pompösa älsklingsuttryck) sa att han verkligen slutade med studierna? Borde letas upp och kollas av Jag själv istället för att hänga vid datorn och spy galla här.

  2010-02-01 | 16:25:16
 • KimhZa Bremer säger:

  Joakims blogg kan och bör tas på största allvar.  Han är en av tiotusentals individer som lever i denna grymma verklighet i Sverige - skillnaden är att Daddy har dokumenterat det.  Pappor som tidigare bara accepterat att bli utstötta och marginaliserade, vaknar upp och får stöd genom denna blogg.  All heder till Joakim.  Dessa extrema antagonister som är på besök har inget hjärta. De flyger hit som små sjukdomsbärande insekter, säkert från slampoolen borta hos Maja, för att infektera frågorna och debatten.  Givetvis handlar deras agenda om att misskreditera Joakim, eftersom bloggen börjar bli inflytelserik.

  2010-02-01 | 16:36:52
  Bloggadress: http://kimhza.wordpress.com/
 • Antonym säger:

  Jaha, så dök reservstyrkan BN upp igen med sitt nödtorftigt polerade svammel (Daddy tycks verkligen vara otroligt viktig i h*ns liv, liksom i "Jags"!!).

  Enda substansen i BNs kvasi-intellektuella, högdragna härskarspråk och "Jag"s förvirrade hatspyor är

  1. De tycker inte om Daddys kamp för sin dotter men kan inte riktigt motivera varför, bara med svepande obestyrkta synpunkter som de kallar "argument"; men som i grunden bara är hätska påståenden att Daddy har gjort och gör "fel" i allt han företagit/företager sig.

  2. De är rasande över att många även ekonomiskt stöder Daddy och hans blogg.

  3. De är panikslagna över det ökade inflytande som Daddy med sin blogg har fått.  Båda sitter kanske med sina bristfälliga kognitiva förmågor som ballast på någon "myndighet" (samma?), i så fall som skräckinjagande exempel på våra bortkastade skattepengar. Skulle inte förvåna mig!

  2010-02-01 | 17:36:25
 • Medborgare X säger:

  BN!  Du skriver: "Trots att en viss tid förflutit sedan "Jag" skrev sin senaste kommentar så har "Jag" inte rest över Stockholm för att skriva denna kommentar på en annan dator."  Vad har du för insikt var Jag befinner sig som vi övriga inte har?

  2010-02-01 | 19:45:40
  Bloggadress: http://medborgarperspektiv.blogspot.com/
 • Medborgare X säger:

  Jag!  Precis som Antonym skulle även jag vilja se att du visar var du får alla dina uppgifter ifrån. Har du så god koll på vad Joakim skriver så måste det vara en smal sak att länka till de inlägg som du får sina uppgifter ifrån.  Och hur var det nu med alla frågor som du skulle skriva ner på ett kort och koncist sätt? När får vi se dem?

  2010-02-01 | 19:48:34
  Bloggadress: http://medborgarperspektiv.blogspot.com/
 • Antonym säger:

  Både "Jag" och BN framträder nog just nu i TVs komikertävling och kan inte svara.

  2010-02-01 | 20:18:05
 • Antonym säger:

  Bra avslöjande kommentar, medborgare X! "Intelligente" BN avslöjar att h*n känner "Jag" och vet var h*n bor! Med stor sannolikhet arbetskamrater på samma "myndighet", nu i en samordnad attack på Daddy.

  2010-02-01 | 20:43:19
 • Leroy säger:

  Jag håller på Gunvald:

  http://www.youtube.com/watch?v=uZUesCzh0Fo  Inte de sm riskerar att hamna på akuten. o det skall du ha djävligt klart för dig...  Leroy

  2010-02-01 | 22:37:12
 • Antonym säger:

  Efter PN-s senaste klavertramp tiger både h*n och "Jag".

  Båda är överreklamerade, dåliga fighters - sådana behöver man bara börja boxas lite löst med och efter ett tag slår de knock på sig själva.

  2010-02-01 | 23:15:44
 • Malla säger:

  Ja... Jävlar vilket riot ni har här inne!

  Och jag ska, enligt vissa vara den skyldiga till det.  Upplysningsvis så är jag inte det. Men det var trevligt att bli omnämnd! ;-)  Ba´satt ni vet!  Pok  Mallavilkenjävlahönsgårdbralla

  2010-02-01 | 23:20:40
  Bloggadress: http://www.desperatenotwives.blogspot.com
 • Leroy säger:

  Malla antingen tar du del eller avstånd från debatten! Visar att du läst på ser skillnad på att påstå eller möjlighet att leverera.  Bjud in på din egen blogg välj att förklara eller förneka att du är BN, Jodå, Jag eller Ibbe.  Anser du att det är ok att agera så här?  Leroy

  2010-02-02 | 00:13:35
 • Leroy säger:

  Kan du bringa ordning Malla?  Se till så att allasomvillbrallakanfågöradethos malla enligt den länk du bifogat till din blogg för JAG vill inte stå för påståenden eller så.  Du är bra som vågar stå för ditt sprallandeochmallande.  Heder.  Tror nog inte JAG e lika straight.  LEroy

  2010-02-02 | 00:21:02
 • BN säger:

  Medbogare X skriver:  "Du skriver: "Trots att en viss tid förflutit sedan "Jag" skrev sin senaste kommentar så har "Jag" inte rest över Stockholm för att skriva denna kommentar på en annan dator."  Vad har du för insikt var Jag befinner sig som vi övriga inte har?"  Jag har naturligtvis inga kunskaper om var "Jag" befinner sig. Jag vet däremot med 100%-ig säkerhet att "Jag" inte befinner sig vid min dator och heller aldrig gjort det.  För den som har normal läsförståelse och som orkar läsa kommentarerna här så framgår att vissa kommentatorer, inklusive daddy själv, menar att "Jag" och jag skulle vara samma person.

  Daddy har informerat om att "Jag" och jag befinner oss i olika delar av samma stad och har olika IP. Daddy framförde en undran om dessa likheter respektive olikheter var en ren tillfällighet. Andra skribenter konstaterar att det inte alls rör sig om tillfälligheter. Man har t o m lyckats dra slutsater om att vi båda ("Jag" och jag) arbetar på samma arbetsplats inom offentlig sektor, närmare bestämt en statlig eller kommunal myndighet.

  Detta belyser på oerhört roande sätt hur hög intelligensnivån är på den här bloggen!  För den kommentator som uttryckte hopp om att "Jag" och jag av någon anledning skulle blivit rädda för att kommentera vidare här så måste jag förklara att för min del rör det sig inte om att någon rädsla skulle infunnit sig. (Man kan ställa sig frågan vad den förmodade rädslan skulle bottna i? De knivskarpa argumenten - omöjliga att bemöta? Den höga intellektuella nivån - omöjlig att dela? De djupgående analyserna - omöjliga att följa? Eller helt enkelt de simpla personangreppen?)

  Nej, det rör sig istället om något så trivialt som brist på tid och intresse från min sida.

  En behållning av bloggen ger dock daddys fanclub som har ett visst underhållningsvärde och som nu nått nya oanade höjder och ger upphov till många skratt!

  2010-02-02 | 09:43:37
 • Antonym säger:

  BN

  Daddy har inte alls informerat om att du och "jag" vid ett tillfälle befinner er i "olika delar" av samma stad, bara att det gällde samma stad! Försök bättra på din läsförmåga, och lägg inte försåtligt till "olika delar". Varför gjorde en påstått intelligent människa som du ett sådant tillägg?

  Och vad beträffar IP-adress går det att fixa en "ny" på en minut vid användande av samma dator, har en sign här upplyst om. Men jag har inte i senare svar alls påstått det att du och "jag" är samma person!

  Jag har där skrivit att du uppenbarligen känner "Jag" och vet var h*n bor, annars kunde du inte ha skrivit att hon inte kunde ha "rest över Stockholm" för att kunna skriva på din dator! Det var där du slutligen gjorde bort dig själv - och nu försöker du förneka detta och svamla bort fadäsen genom att dra på om andras första förmodanden här om att ni är samma person. Jag tror inte någon längre förmodar det. Däremot känner ni två utan tvekan varandra, och ingår båda i en tämligen enfaldig och bakslug pakt mot Daddy, vilket kan leda till förmodandet att ni har samma arbetsplats. För att till nöds bestrida en sådan ev förmodan lade du ängsligt och felaktigt till "olika delar" när Daddy bara skrev "samma stad".

  Ju mer du visar din "brist på tid och intresse" för Daddy desto mer sjunker du tillsammans med "Jag" och tillför ytterligare till underhållningsvärdet här.

  2010-02-02 | 11:14:09
 • Malla säger:

  Har jag stört dig på något vis :-)roy?  Antyder du att jag är billig eller lössläppt?  Hahah.. Kanske det? Eller inte? ;-)  Daddy nämnde något om att fanatiker inte har någon humor. Han har ju fan helt rätt!!!  Pok  Mallavarförmuckrdumedmigbralla?

  2010-02-02 | 12:37:42
  Bloggadress: http://desperatenotwives.blogspot.com
 • BN säger:

  Antonym:  Jag läste lite slarvigt ser jag nu. Sånt händer men det är väl inget jag behöver förklara för dig.

  Det vet ju du säkert allt om.  Och inte bara om det, du vet mer om mina bekanta än vad jag själv vet och det är inte dåligt, det är riktigt imponerande!

  Kanske du skulle kunna hjälpa mig och berätta var jag lagt mina handskar som jag inte kan hitta? Jag börjar misstänka att jag tappat dem och vore tacksam för info om det stämmer.

  2010-02-02 | 14:55:04
 • Bernt säger:

  BN!  Jag är inte anonym, men kan kanske hjälpa dig ändå.  Titta på toaletten!

  Jag tyckte jag såg ett par där när jag gick i morse. ;-)

  2010-02-02 | 15:36:53
 • BN säger:

  Bernt saknar den mediala förmåga som Antonym uppvisar. Inte bara den, Bernt verkar också tämligen förvirrad.

  2010-02-02 | 15:46:28
 • Antonym säger:

  BN

  Det behövs ingen medial förmåga för att fastslå att du "känner" signaturen "Jag" - dvs åtminstone vet var h*n bor, du har själv slagit fast det genom att säga att h*n inte behövde resa över Stockholm för att använda din dator. Hur vet du var "Jag" bor?! Nu kommer dina skamsna bortförklaringar av detta avslöjande uttalande, liksom ditt medvetna, falska tillägg av "olika stadsdelar" till det Daddy skrev. Ingen idé du ens försöker.

  2010-02-02 | 16:29:34
 • Bernt säger:

  BN!  Fast inte lika förvirrad som dig. Jag vet var mina handskar är jag.  Kolla nu på toaletten i tvättkorgen. Jag la dom där. Dom låg på toalettstolen och var i vägen. :-)

  2010-02-02 | 16:50:20
 • BN säger:

  Bra där Bernt!

  2010-02-02 | 17:05:39
 • Leroy säger:

  Nej då Malla!  Jag ger dig bara beröm för att du dementerar att du skriver som "Jag", du till och med anger vilken blogg man kan skriva och konversera på med dig om man är intresserad.  Du är inte lössläppt, så var det inte menat.  ag tycker det är helt ok att laja ibland. Lite som Daddy och du säger en massa saknar distans och humor mitt i allt elände.  Hadebraiallafallmallasomjagintemuckarmedibrallautanrespekterarmeränallasomintekansinapåståendenförklarabara.  Leroy

  2010-02-02 | 17:35:16
 • Bernt säger:

  Malla!  Jag däremot tycker du verkar billig och lössläppt. Var inne på din blogg och glodde ett tag, men fick dra. Jag blev rädd att bli miljöförstörd. :-)

  2010-02-02 | 17:48:51
 • 9.0 säger:

  Märkligt?  Nu haglar bortförklaringarna ifrån både BN och "Jag",istället för att ge en vettig argumentering i ärendet!

  Personen som kallar sig för "Jag" har vid flera tillfällen använt sig av härskarteknik enligt nedanstående!  Härskarteknik punkt 4.1 till 4.5:  # 4 De ursprungliga fem härskarteknikerna  * 4.1 Osynliggörande  * 4.2 Förlöjligande  * 4.3 Undanhållande av information  * 4.4 Dubbelbestraffning  * 4.5 Påförande av skuld och skam  Vilket är ett tämligen intressant fenomen att studera,då man inser att syftet "Jag" har,är att påföra dessa punkter i stor skala,inte bara mot Joakim Ramstedt,eller bloggen!

  Utan till och med mot vissa skribenter här som kommenterar!  Hälsningar  9.0  2010-02-02 | 23:39:19
 • BN säger:

  Bortförklaringar?

  Exempel på det, tack. Du vill väl inte göra dig skyldig till samma grandiosa misstag som du upplever dig se att "jag gjort?

  2010-02-03 | 10:22:54
 • 9.0 säger:

  BN,Du behöver bara läsa dina egna kommentarer innantill,hur svårt kan det vara för dig?  Så ser man tydligt hur du byter ämne,och kommer med undanflykter,eller så svarar du överhuvudtaget inte,typiska översittarfasoner.  9.0

  2010-02-03 | 13:28:48
 • 9.0 säger:

  @Bernt!  Jag tittade också in på Malla´s lilla blogg,och fick f*n en smärre chock,vilka färger,och vilket språk..herre jisses!  Du borde utfärdat "allmän fara" för bloggen ju..hehe  Mvh  9.0

  2010-02-03 | 13:36:05
 • Anonym säger:

  9.0  Det är du som hakat upp dig på något "nytt" du lärt dig. En gång för länge sedan.  Du kan applicera din lista på var och en av oss som skriver här. Så ta du och sansa dig lite.  Jag

  2010-02-03 | 13:41:06
 • 9.0 säger:

  @Jag!  Det är inte "min" lista,den är påkommen av någon/några inom det gamla statsfeministiska blocket,och det för ganska så länge sedan!  Har du fortfarande inte skrivit ihop den lista som du har blivit ombedd att göra?

  Lägger du inte upp listan snart,så kommer du inte längre att vara trovärdig!  Även jag väntar på att du ska få tummen loss,men till skillnad från andra så kan jag vänta några dagar,så ta den tid du behöver!  Hälsningar  9.0

  2010-02-03 | 14:12:22
 • Daddy säger:

  Tycker du h*n någonsin varit trovärdig??

  2010-02-03 | 15:20:00
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • 9.0 säger:

  Nej,Joakim....personen bakom "jag" är inte trovärdig,det var ironi =)  Hälsningar  9.0

  2010-02-03 | 19:58:50
 • A.Karhu säger:

  Skickar en hälsning till Daddy,för att han gör ett oerhört stort arbete,genom att framför allt belysa frågor rörande barn och deras pappor!  Tack!  A.Karhu

  Styrelseledamot i Pappa-barn Riks

  www.pappa-barn.se

  2010-02-04 | 06:10:59
 • DrKejs säger:

  Varma hälsningar till Daddy som gör ett utomordentligt arbete. Lyssna inte på de galningar som försöker förstöra, du spenderar bara din energi på att svara dem i onödan.

  2010-02-05 | 12:16:32
 • Daddy säger:

  Tack Kejs.  Apropå galningar, jag såg att du försökte dikskutera vårdnadsfågan med Veronica Svärd på hennes blogg. Ultrafeminist, genusvetare och socionom. Jag antar att du gillar utmaningar =)  Vad var rubriken på inlägget? "Mammorna vinner vårdnaden med all rätt", Eller nåt...  På den bloggen kan man leta förgäves efter ett barnperspektiv.  Men all heder för att du försöker.

  2010-02-05 | 16:52:53
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Maria säger:

  Tandemparet BN och "Jag" bidrar omedvetet till underhållningsvärdet på den här bloggen, framför allt tack vare nitiska ordningsvakter som håller rättning i ledet. Jag får be Malla om ursäkt för misstanken att det var hon som for fram här, men hon verkade ta det med gott humör i alla fall. Angående ondgörandet över att det finns möjlighet att skänka pengar till Daddy så vill jag framhålla att det står var och en fritt att "crowdfunda" på sin blogg. En förutsättning för att lyckas tror jag är att givaren finner att bloggaren under en längre tid bedrivit någon form av behjärtansvärd verksamhet eller på annat sätt vunnit givarens förtroende. Anonyma bloggare skulle ha svårt att lyckas crowdfunda, misstänker jag.

  2010-02-05 | 17:47:31
 • Daddy säger:

  tack för kommentaren Maria. Du är en av dom som stött dennna blogg med ett bidrag. Men det är inte mycket som kommer in. Efter jag redogjorde för de ekonomiska fällan jag hamnat i runt jul så var det många som öppnade både hjärta och plånbok, och jag lyckade på det viset betala min skuld till skatteverket.  De sensaste tre veckorna har det kommit in totalt 1000 kronor i bidrag, och jag har skänkt 1800 till en pappa som liksom jag kämpat som en blådåre för rätten att träffa siin dotter, som dessutom far illa hos modern. Han riskerade nu att bli vräkt så jag hjälpte honom med det jag kunde. Själv lever jag ingalunda något lyxliv, men är oerhört lycklig över att ha ett hem och mat för dagen. Mycket mer blir det inte. Och om det kommer in bidrag gfenom bloggen så går pengarna dit dom gör mest nytta.  Jag är ingalunda ute efter att lura till mig pengar på något oärligt sätt.  En annan som ber om bidrag på sin blogg är Veronica Svärd. Styrelseledamot i feministiskt initiativ.

  Sticker det lika mycket i ögonen på er som beskyller mig för att lura till mig pengar på att inte jobba.  Jag kan tala om för er att jag jobbar längre timmar än dom flesta. att driva denna blogg tar väldigt mycket av min tid. Inte bara skrivandet, övenn om ett inläågg tar mellan 3-5 timmar att skriva, men den kräver också mycket research, telefonsamtal, surfande.  Dessutom gör den nytta för väldigt många människor, så varför är det så fel att ge människor en möjlighet att ge ett ekonomiskt bidrag till detta?

  Jag önskar att jag fick jobba med denna fråga på heltid med en rimlig lön, men hur skulle det gå till. Papparörelsen är förmodligen den fattigaste rörelsen i Sverige. Alla våra besparingar och inkomster har ju konfiskerats i vår kamp för det som egentligen är en mänsklig rättighet.  Jag har nu spm ni kanske har märkt tagit bort all reklam från bloggen. Min tanke är att kolla om det finns någon som skulle vilja sponsra bloggen mot att man får en annons utsatt under varje inlägg.

  Annonserna kan man göra själv eller så kan jag göra dom.  Bloggen har ju trots allt haft över 300 000 sidträffar sedan starten och den ökar stadigt, så en annons här når ju många människor.  Men jag skall sätta in mer information om detta i högermarginalen

  2010-02-05 | 21:13:02
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/

Kommentera inlägget här: