daddys

Beware the fury of a patient man

Duktig mansidiot

Kategori: Feminism

Var det fler än jag som reagerade med avsky av Per Wirténs artikel i Expressen kultur häromdagen? "Könsmördare" var rubriken på svammlet. Rubriken syftar på män. Det vill säga i allmänhet.  I ingressen kunde man läsa följande: "Varje årtionde dödas fler flickor än antalet människor som fallit offer för 1900-talets samtliga folkmord." Vem som skulle vara skyldig till denna enorma mass slakt på flickor framgår inte exakt, ändå är det inte svårt att gissa vilka som åsyftas.

Eftersom jag lärt mig den hårda vägen att kritiskt tänka samtidigt som jag läser så har jag utvecklat ett visst skydd mot propaganda. Därför klickar det till då jag läser meningar som den ovan. Jag bestämde mig därför att försöka belägga Wirténs påstående om dödade flickor i drivor. Detta eftersom Wirtén slänger ur sig detta påstående utan att hänvisa till någon källa. Jag hittade en sida med statistik över offer för mord i vår värld. Antingen är Wirtén mycket okunnig i matematik, eller så har han ingen som helst aning om hur många människor som dödats i folkmord under 1900 talet. Oavsett är det fan rent kriminellt att skriva sådana här lögner i en rikstidning.

Ni som läst citatet av Den feministiska ikonen Valerie Solanas lite längre ner i högermarmarginalen förstår vad som åsyftas med uttrycket "mansidiot". Solanas delar nämligen upp den manliga delen av befolkningen i två grupper. "Barnapapporna" och "mansidioterna". I hennes manifest SCUM (society for cutting up men) kan man läsa att strategin för feministerna är att spela ut "mansidioterna" mot barnapapporna. Ordagrant skriver Solanas i texten "så förverkligar vi SCUM manifestet i hela världen" bland annat: Mansidioterna blir våra bästa allierade. Vi måste se till att spela ut dem mot barnapapporna, för att förlöjliga och förnedra barnapapporna så mycket som möjligt. Barnapappan är vår farligaste fiende, han inser vilka vi är och vad vi står för.

Barnapappan skall utrotas


Om Solanas texter skall jämföras med något så går tankarna främst till Adof Hitlers "mein kampf". Samma hatfyllda retorik, samma uppmaning till massutrotning av miljoner människor. Skillnaden är dock att Hitler aldrig fick några lysande recensioner av sveriges kulturredaktioner. Det fick Solanas då hennes manifest kom ut på svenska.

Den underliggande propagandan och det skoningslösa hatet i Solanas texter ursäktas med att vi skall se dem med ironi och humor. Jag ser inte den minsta humor i denna kvinnas böcker. Hennes lösning på världens problem är att utrota världens barnapappor. Vi är uppenbarligen inte ens mänskliga utan bara någon sorts naturens misstag. Vandrande dildos och lismande chimpanser.

Hennes lösning på människans överlevnad är att skona "mansidioterna". Med det antar jag att Solanas menar de män som bekänner sig till den feministiska ideologin.

Hur hon skall lösa problemet med att dessa mansidioter förr eller senare blir barnapappor vet jag inte. Har inte hittat någon information om det. Men jag antar att det blir ett nackskott och en snabb begravning.

Dog ensam på ett motellrum


Valerie Solanas, också känd som kvinnan som sköt Andy Warhol, var en missbrukande, tiggande protistuerad kvinna vars glödande manshat nog är oöverträffat bland de feministiska ikonerna.

Hon levde och dog i smuts och förnedring. Sitt sista andetag tog hon på ett billigt motell i de amerikanska sydstaterna efter att ha drabbats av lungemfysem. Men innan dess hade hon skrivit sitt manifest som är någon sorts förvirrad uppgörelse med männen i världen som hon såg som roten till allt ont. Hennes egen mor och far skilde sig då Valerie var fyra år.

Det som kanske inte är så känt är att Solanas hade en universitetsexamen i psykologi. Efter examen jobbade hon i ett år som forkare vid universitetet i Minnesota.

Hon skrev sin första pjäs "Up your ass" 1966. Inte mycket är egentligen känt om hennes liv innan dess. Pjäsen lämnade hon till Andy Warhol med förhoppningen att han skulle göra film av den. Warhol tyckte dock att manuskriptet var allt för extremistiskt, då hon redan då propagerade för en partiell utrotning av män. Då Warhol 1968 reste till Europa skrev Solanas S.C.U.M manisfestet som genast publicerades.

Valerie ansåg dock att Andy Warhol skymfat henne och hon började trakassera honom med krav på att han skulle återlämna manuskriptet som hon tidigare gett honom. Han hade dock inte kvar det. Istället erbjöds Solanas roller i två av hans filmer. Hon var emellertid ej nöjd med detta och bestämde sig för att börja massdödandet av män med Warhol själv. Hon sköt Andy Warhol, konstkritikern Mario Amaya och försökte också ta Warhols manager Fred Hughes av daga, men då klickade vapnet.

Orsaken till det var att Solanas hade fått för sig att Andy Warhol var en vampyr. Därför hade hon sprayat kulorna med silverfärg och också slagit in dom i aliminiumfolie. Detta blev Hughes smala lycka.

3 års fängelse


Warhol dog inte i attacken trots att kulan trasade sönder lungorna, levern, matstrupen, mjälten och magsäcken. Han hämtade sig dock aldrig från skadorna och dog några år efter.

Solanas dömdes till 3 års fängelse för mordförsök. Domen blev lindrig mycket beroende på att Andy Warhol vägrade vittna mot henne i rätten. Hon hann dock inte avtjäna mycket av straffet förrän den radikala feministen Robin Morgan började anordna demonstrationer och krävde hennes frigivning.

Hennes ombud i rättegången Florence Kennedy kallade henne "En av de viktigaste taleskvinnorna för den feministiska rörelsen" och Ti-Grace Atkinson, ordförande för "national organization of women" kallade henne "den mest framstående förkämpen för kvinnors rättigheter någonsin".

En feministisk martyr


Efter att hon släppts från fängelset 1971 blev hon betraktad som en feministisk martyr. Men hon började genast att telefontrakassera Andy Warhol och blev rätt snart åter arresterad vilket fick hennes martyrstatus att växa ytterligare. 1988 dör Valerie Solanas ensam på ett skitigt motellrum i San Fransisco.

Denna kvinna hyllas även av de militanta svenska feministerna som en ikon. Samma feminister som ideligen hävdar att dom minsann inte är några bittra manshatare.

Jag lämnar er med några tips på andra läsvärda bloggar:
Ingrid Carlqvists blogg
Ann Helena Rudberg
Medborgarperspektiv
monica Antonssons blogg
http://kimhza.wordpress.com/

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer

 • Leroy säger:

  Per Wirthen har inte sett att fler män dör i krig faktiskt.  Att fler män inte orkar kämpa för sina ´barn utan kapitulerar eller ger upp för atten del föräldrar använder metoder som borde ifågasättas.  De likt Solana väljer att försöka skjuta åsiktsfränder i ställetför att förklara.  Låta rättvisan förklaras eller hina ikapp de som enbart påstår.  Leroy  2010-01-19 | 23:24:18
 • Anna säger:

  Herregud! Visst hade feminismen en plats när kvinnor inte hade rösträtt osv, men nuförtiden för den mer ont än gott med sig. Lika lön för lika arbete? Javisst, men det är väl inte en könsfråga? Lika lön oavsett kön, hudfärg, sexuell läggning, osv... Humanism, anyone? Visst kan vi klanka ner på allt och alla om löner osv, men då ska vi fan ha lumpen för alla kvinnor också, men det har i alla fall inte jag hört någon feminist gnälla om. Eller ett uppror för pappors rättigheter? Feminister gnäller bara när det passar. GRR!  Annapanna

  2010-01-19 | 23:36:15
  Bloggadress: http://storminawineglass.blogspot.com
 • Magnus säger:

  Hejsan!  <blockquote>"Antingen är Wirtén mycket okunnig i matematik, eller så har han ingen som helst aning om hur många människor som dödats i folkmord under 1900 talet."</blockquote>  Om jag tolkar det rätt så räknar Per Wirtén även in foster som aborterats på grund av att de är flickor, i sin "statistik" över mördade.

  Det är av den anledningen som Per Wirtén statistik inte går ihop med den officiella statistiken.(?)

  2010-01-19 | 23:43:50
 • L.P säger:

  En lysande historisk flashback av Valerie Solana!  Tråkigt att Per Wirtén inte förmår att ta in hur verkligheten ser ut,skamligt att han tillåts skriva överhuvudtaget,då tidningen bara brer skitsnacket ännu mer!  L.P

  2010-01-20 | 00:28:29
 • Maila Per en länk till din blogg Jocke... säger:

  så han får lite allmänbildning!  Det kan ha behöva!  //Anton

  2010-01-20 | 00:39:01
 • Mia säger:

  Att kvinnor är diskriminerade och utsatta på många håll i världen är väl ett faktum. Att han (och radikalfeminister) jämför/jämställer relationsvåldet här i Sverige med det han kallar gendercide är väl det som kan ifrågasättas.  "Jag känner igen Olofs blanka ansiktsuttryck; han rör inte en muskel under rättegången. Jag har sett det hos andra när frågan om gendercide ställs på sin spets. Förnekelsen är stark."  Min gissning är att detta är likgiltigheten och förnekandet hos en främst empatistörd individ.

  2010-01-20 | 01:06:00
 • Mia säger:

  Som Solanas?

  2010-01-20 | 01:07:35
 • Madde säger:

  Mia, kan du utveckla ditt svar lite?  Du skrev: "Jag känner igen Olofs blanka ansiktsuttryck; han rör inte en muskel under rättegången. Jag har sett det hos andra när frågan om gendercide ställs på sin spets. Förnekelsen är stark."  Min gissning är att detta är likgiltigheten och förnekandet hos en främst empatistörd individ."  Skulle man också kunna tolka det som en människa som har gett upp och inte längre ser en utväg.

  Personen som är anklagad har insett att det inte längre spelar någon roll.

  Domen är klar oavsett.

  Personen är anklagad för något som är så avskyvärt.  Likaså skulle det kunna tolkas precis som du tänker.  Här finns det utrymme för tolkningar baserat på ens egna värderingar och erfarenheter.  Därför är det så otroligt viktigt att det finns människor som är otroligt duktiga på att tolka människors beteenden, kroppspråk tillsammans med bevisning åt båda håll för att om möjligt kunna döma korrekt.  Kommer ni ihåg för några år sedan där en pappa blev anklagad för att begått övergrepp på sitt barn.

  Jag kommer inte riktigt ihåg hur det gick, men var det inte så att familjens hund var förövaren?

  Är det någon som kommer ihåg detta fallet?  Min poäng är att det finns så många förutfattade åsikter om ett och samma fall.  2010-01-20 | 08:17:47
 • Trollan säger:

  2010-01-20 | 10:45:45
 • Trollan säger:

  Måste bara kolla - läste du mitt inlägg innan, eller kom vi i princip samtidigt på att skriva om Valerie Solanas (som jag inte förrän igår kväll kände till att hon sköt Andy Warhol?)

  2010-01-20 | 10:48:12
  Bloggadress: http://trollan.wordpress.com
 • Anonym säger:

  2010-01-20 | 10:55:01
 • Ann Helena Rudberg säger:

  Jo det där synsättet finns i bakgrunden till all propaganda och det mest förrädiska med Per Wirténs artikel på kulturen var att han räknade in ofödda flickebarn i de som "saknades" i världen. Och alltså såg abort som mord. Ett flummigt ogenomtänkt inlägg, där han ville ställa sig på kvinnosidan.  Eftersom jag själv var med i Grupp 8 då på 1970-talet så vet jag att de flesta, som fanns där var hårdare än män någonsin kan vara. Så jag lämnade rätt fort.  De var alltså fångna i sin egen inre manssida kan man säga om man ska vara psykologisk.  En gammal kvinnlig jobbarkompis till mig pekade på Per Wirténs inlägg och menade att jag inte kunde förbättra världen genom att vända på den och ställa mig på männens sida.  Hon har själv haft stora problem med att kombinera barn, karriär och män och ville att jag skulle förklara hur det kom sig att världen såg ut som den gör.  Jag avböjde dock, för det är ju inte så svart-vitt att det går att uttrycka i några meningar. Och jag står inte på något köns sida utan på barnens.  Det är så typiskt att Solana var ett skilsmässobarn och naturligtvis var hon sjuk av hat. Det går att lösa det så också: att skylla sina egna och världens problem på ett kön och inte själv ta något ansvar för sina handlingar.  Ett bättre sätt är att försöka inse att vi alla har ansvar för vad som händer.  Tack för att du lever och skriver Joakim!

  2010-01-20 | 11:05:42
  Bloggadress: http://www.annhelenarudberg1.blogspot.com
 • Trollan säger:

  Undrar om manliga foster räknas med där som offer? Skrev i somras lite om just det här om aborter, och tittade på bortvalda tjejer i Kina Lite intressant resultat:  Lite intressant är det just i den debatten att titta på Kina. Landet där det nu går 4 killar på varje tjej enligt vad jag hört. De står inför befolkningskatastrof eftersom ”alla” väljer bort tjejer för killar. Lite intressant är det då att se hur det ser ut, enligt CIA World facts:  0-14 år:

  46.9% tjejer (Sverige 48.5%)  15-64 år:

  49.2% (Sverige 49.3%)  65 år och högre:

  52.3% (Sverige 55.8%)

  http://trollan.wordpress.com/2009/07/27/tankar-om-val-under-graviditet/

  2010-01-20 | 11:29:54
  Bloggadress: http://trollan.wordpress.com
 • Ibis99 säger:

  Hugaligen.... Sitter ni och tråkar om könskamp fortfarande. Vad feminister eller ultra feminister tjaffsar eller gör får väl stå för dem... Lika lite som om jag som man/karl skulle ta ansvar för andras mäns illgärningar... Var och en är ansvarig för sin a saker.

  haha o jag är far till våra barn. altså är jag "barnpappa" samt för vissa en mansidiot... o älskad av en kvinna. Men både hatad och älskad av många andra för den person jag är... Kontentan är då jue att jag inte är utrotningsbar...asg  //ibbe som läser denna blogg och drar på smilbanden ibland.. skakar på huvudet ibland... Blir less ibland...  ps

  Mycket hänvisningar till USA eller övriga världen.. hmm vi bor i Sverige VA! o rädda världen går inte om vi inte räddar oss själva först!  Sluta ta allt så personligt när dom skriver män,pappor eller what ever

  ds  2010-01-20 | 12:30:03
 • Daddy säger:

  Trollan:

  Nej i detta fallet var det mer en tillfällighet. Eller kanske två själar, en tanke?  Om det är så att Wirtén för att få ihop sin skruvade logig använder sig av abortstatistik så ser jag inte hur han samtidigt kan få det till att män är skyldiga?

  Som alla vet har papporna ingenting att säga till om när det kommer till abort.  Intressant statisktik om Kina för övrigt. Visste ni att Kina är det enda landet i världen där fler kvinnor än män begår självmord?

  2010-01-20 | 15:06:05
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Bernt säger:

  Hej Daddy!  Om man läser SCUM-manifestets genomförade av Solanas:  http://www.fajaf.com/lokalt/solanas.html  Så måste man medge två saker:

  - Valerie Solans är ganska intelligent i sin fanatiska hjärna.

  - Detta manifest har påverkat de ledande statsfeministerna mer än de någonsin skulle våga erkänna. Mycket av det har redan genomförts. Annat är i full fart på gång  Ett är detta som har betydelse för den här bloggen och mig:

  [Kvinnan får inte släppa kontrollen över barnen till mannen. Det är centralt i kampen - varje form av jämställdhet i förhållande till barnen måste avvisas. Det är helt centralt att vi behåller makten över barnen och därmed vår framtid i att skapa ett mansfritt samhälle.]  Jag tycker att alla som läser den här tråden faktiskt ska ta och läsa ovanstående länk som daddy har hänvisat till.. Det tar inte lång stund och se vad mycket som stämmer med svenska samhället idag och se också vad det egentliga målet är.  Som någon rescent tydligen sagt att man ska se ironi och skämt i detta.

  Näru! Bara en nyttig idiot kan gå på det. Detta är blodigt allvar som många radikalfeminister kämpar för att det ska bli genomfört med hjälp av nyttiga idioter.

  Var så säker!

  2010-01-20 | 15:09:44
 • Mikael Karlsson säger:

  Jag fascineras lite av feminismens historia. De första skrivelserna man kunde hitta från en (feminist) var just om hur mycket bättre hon var än det manliga könet. Detta gick tillbaka ända till 1630-1640 talet. Den kvinnan som skrev det manuskriftet ville vara annonym (Konstigt nog). Fast kampen för jämställdheten kan läsas ändatillbaka till 13-1400 talet fast då i mer riktig jämställdhets debatterande noveller och romaner.  Dagens Feminism har inget alls med det att göra. Idag vill ju varenda feminist att mannen skall bort från sina barn och kvinnan ensam skall råda över allt. Det har ju ingenting med Jämställdhet att göra. Tyvärr går våra partier "ALLA PARTIER" på deras dumheter.  Jag har börjat och fördjupa mig lite i ämnet FEMENISM.

  2010-01-20 | 17:08:23
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Mia säger:

  Madde  "Skulle man också kunna tolka det som en människa som har gett upp och inte längre ser en utväg."  Naturligvis om han är oskyldig. Nu syftade ju jag på OM han nu var skyldig så behöver ju inte "känslokylan" och förnekelsen bero på gendercidementalitet (könsmaktstänk) sas utan att det kan röra sig om den känslokyla och förnekelse som är typisk vid vissa störningar, oavsett kön.  OM det nu rör sig om en man som tror att han kan "ta hit" kvinnor och kontrollera dem så tror jag alltså inte att det isf beror på att han är man utan att det rör sig om en störd man.  Finns inte vittnen, tillräckligt med bevis etc så ska han naturligtvis inte dömas. Och naturligtvis ska domstolar inte utgå från att man är skyldig för att man är man. Men det var inte det jag diskuterade just där/här.  2010-01-20 | 18:55:54
 • Roback säger:

  Konstiga uttalanden av Wirtén. Skall ta och låna in den där boken han åberopar.  Hittade några relevanta siffror över döda i krig och av folkmord här: http://users.erols.com/mwhite28/warstat8.htm  Undrar om PW verkligen förstått vad han läst? Inte kan han väl mena att det varje decennium mördas 60 till 80 miljoner flickor (antar att han menar levande födda och under 18 år) per decennium? Det blir 6 till 8 miljoner om året och ca. 16500 till 22000 per dag! Bara för att de "är flickor".

  2010-01-20 | 20:49:43
 • Roback säger:

  Ganska intressant läsning här om de "saknade" kvinnorna womenof_Asia#Cultural.2Ceconomicandsocialconsiderations" rel="nofollow">http://en.wikipedia.org/wiki/Missingwomenof_Asia#Cultural.2Ceconomicandsocialconsiderations  Inte riktigt så svart-vitt som PW framställer det. Han vinklar hårt när han skriver:  "För några år sedan började ekonomen och nobelpristagaren Amartya Sen summera antalet "saknade kvinnor", de som enbart på grund av kön aborterats eller dödats som spädbarn. Han landade i att världen saknar 107 miljoner kvinnor."  Nja inte riktigt, Amartya Sen skrev för TJUGO år sedan EN artikel i ämnet som sedan både ifrågasatts och fördjupats av andra forskare. Den senaste forskningen visar att den demografiska obalansen är på väg att svänga tillbaka till en mer jämn fördelning i födslotalen även om det går långsamt.

  2010-01-20 | 22:28:36
 • Roback säger:

  ... glömde att skriva att A. Sens artikel handlar om födslotalen i Asien och Afrika.

  2010-01-20 | 22:30:34

Kommentera inlägget här: