daddys

Beware the fury of a patient man

Slingerbultar

Kategori: diskriminering

En journalist på en tidning fanns det, med tillräcklig intigritet för att ta upp fallet med Amnestys och kvinnojourens censur av skolungdomar. Bernt Hermele på nättidningen Realtid. Hans artikel i helhet kan man läsa här. I övrigt har det hittills varit tyst från gammelmedia. Detta har i just det här fallet två orsaker. Dels rör det sig om censur av papparättsrörelsen. Det vill säga samma sorts censur som gammelmedia redan har bedrivit i flera decennier. Och dels är nyheten kopplad till min blogg, och därmed blir den ju helt omöjlig att skriva om. Denna blogg skyr man nämligen som pesten utåt, medan man internt noga övervakar vad som skrivs på den.


Och när vi ändå är inne på ämnet censur så skrev Markus Ollikainen, som också medverkar i filmen en artikel på Newsmill om filmen och kvinnojourens och Amnestys agerande. Artikeln stoppades av Karin Eder Ekman från att publiceras.

 

Ni kan läsa Markus artikel här istället.


Amnesty International ljuger


Vad som dock de flesta journalister tycks ha missat är hur Amnesty krånglar in sig mer och mer i sina bortförklaringar, som ju blir uppenbart lögnaktiga om man synar dom lite närmare.

I artikeln på Realtid.se uttalar sig projektledaren för filmtävlingen på Amnesty Martin Rydehn. På frågan
-Men hörde kvinnojouren av sig före eller efter att filmen plockats bort från youtube?
Så svarar Rydehn:
– De hörde av sig före.

Hur långt före får man inget svar på, men den 30 April togs filmen bort från Amnestys Youtube sida, och redan den 27 April skrev Bjurkvisten, för övrigt en flitig skribent på bloggen Suspicio, som kvinnojouren länkar till i ett av sina utskick, sitt lögnaktiga blogginlägg om filmen och min roll i den. Rydehn svarade på hans blogg den 29 April. Dagen innan kvinnojouren hävdar att dom skickat in sina protester. Rydehns svar stämmer alltså dåligt med det meddelande som svenska Amnestys generalsekreterare Lise Bergh skickade ut som svar till alla som skrivit till organisationen och protesterat. Där skriver hon bland annat:

Ingen påtryckning från någon organisation eller person har framförts innan festivalen ägde rum. Ingen utomstående har heller försökt påverka juryns val av sju vinnarfilmer.

Vidare skriver Bergh:

Efter festivalen har organisationer och privatpersoner offentligt gått ut med påståenden om att juryn skulle ha   påverkats och att Amnesty censurerat filmen "Rätten att vara pappa" - vilket är helt osant. Från annat håll har också förekommit påståenden om att Amnesty skulle ha sponsrat det enskilda bidraget vilket heller inte stämmer.

Och så slutklämmen:

Efter att festivalen hade avslutats valde Amnesty att plocka bort filmen från festivalens filmkanal på Youtube. Skälet är att Amnesty omnämns på ett sätt i sluttexten av filmen som har lett till att flera felaktigt uppfattat att Amnesty bidragit och medverkat till filmen.


Idag gick det ut en uppdaterad pudelDå det blivit alltmer tydligt för Svenska Amnesty att svaret från generalsekreteraren inte riktigt står pall för någon närmare granskning så har man idag istället skickat ut en något förändrad pudel från pressavdelningen. Närmare bestämt från Elisabeth Löfgren som är press sekreterare på svenska Amnesty.

Hon skriver bland annat följande:

Du är en av många som har kontaktat Amnesty med anledning av filmfestivalen Angeläget som arrangerades den 28 april. I efterhand har det spridits en mängd felaktigheter på bloggar och i mejl och vi vill klargöra följande. Amnesty har aldrig stoppat någon film från att delta i Angelägets filmfestival, varken i år eller något annat år!

Vilka felaktigheter som spridits på bloggar och i mail redogörs inte för, men en inte alltför vild gissning är att denna blogg är en av dom hon syftar på.

Löfgren fortsätter:

Uppsala kvinnojour har gått ut med ett mejl där de, helt felaktigt, påstår att de har stoppat filmen på festivalen. Vi vill bara klargöra att ingen av dem var i kontakt med vare sig Amnesty eller juryn före eller under festivalen. Detta påstående har orsakat en massa ilska och anklagelser om att Amnesty har censurerat filmen på festivalen. Vi har nu kontaktat ungdomarna som gjorde filmen och erbjudit dem att filmen läggs tillbaka på vår filmkanal på Youtube, om de tar bort eftertexten om Amnesty.


Återigen samma motsägande av Rydehns uppgifter. Vem skall man då tro på? Jag vet ju vem jag tror på, men jag upplåter detta till läsaren att avgöra.

EftertextenVad gäller den omtalade eftertexten på filmen "Rätten att vara pappa"  så står det ordagrant  följande:

Tack till: Pappaombudsmannen, Pappamanualen.se, Alla medverkande, Daddys.blogg.se, Amnesty.

Alla finalbidrag i tävlingen tackar för övrigt Amnesty i sina filmer. På frågan varför det ses som olämpligt i just detta fallet svarar Martin Rydehn:

– Därför att det i bloggosfären framställs som om Amnesty står bakom och har finansierat filmen, eftersom vi inte har det.

Var i bloggosfären har detta påståtts? Är det någon som i någon blogg sett detta påstående? Ja det skall väl vara på Bjurkvistens då, men om det är den bloggen som avses så blir ju uttalandet nästan än mer anmärkningsvärt. Där påstås det ju också att det är jag som har skrivit manus och tvingat skoleleverna att göra filmen.

Amnesty International skapades inte för att driva kvinnofrågorAmnesty International bildades 1961 på initiativ av den brittiske advokaten Peter Benenson, efter att han läst en artikel om två portugisiska studenter som hade gripits och dömts till sju års fängelse för att ha skålat för friheten. Han startade en kampanj för att uppmärksamma de människor som hölls fängslade enbart på grund av sina politiska åsikter. Han kallade dessa fångar för samvetsfångar.

Amnesty International är alltså en organisation som handlar om att hjälpa politiska fångar och människor som får sina mänskliga rättigheter kränkta.

Men på senare tid har man kunnat märka en klar förskjutning i organisationen till att allt mer endast ta upp radikalfeministiska frågor såsom kvinnovåld (alltså inte relationsvåld) och våldtäkter. Här i Sverige har detta märkts tydligast.

Den tidigare nämnde generalsekreteraren Lise Bergh har varit hårt drivande i dessa frågor. Detta kan man inte minst utläsa av dom artiklar hon har skrivit. Såsom "Våld hör hemma i valdebatten" och "Behoven om krafttag kvarstår"

Press sekreterare Elisabeth Löfgren tycks för övrigt drivas av samma agenda.
"Discrimination, harassment and persection" och "Schyst resande"

Ifrån den senast nämnda artikeln har jag plockat följande citat:

Genom våra resor riskerar vi att ge mycket pengar till regimer som torterar och mördar oskyldiga. Eller ännu värre: Svenska turister utnyttjar själva ungdomar sexuellt i bland annat Thailand.

Men det är ju uppenbart att man från svenska Amnesty inte längre ser tortyr och mord på oskyldiga som lika illa som att svenska män uppsöker prostituerade i Thailand.

Den kvinnliga sexturismen till bland annat Afrika har dom däremot aldrig någonsin berört för övrigt.

Men visst, det är det väl lovvärt att kämpa mot sexturism, kvinnovåld och våldtäkter i Sverige, men är det inte det vi har kvinnolobbyn till? Amnesty handlar ju om att hjälpa alla människor som drabbas av förtryck, diskriminering och sådana som fängslas oskyldigt.

Att män och fäder skulle utgöra något slags undantag från den regeln hittar jag inte någonstans i stadgarna.

Vad Lise Bergh har i årsinkomst som generalsekreterare på Amnesty har jag i skrivande stund ej kunna finna ut. Ideella organisationers årsredovisningar är inte offentliga handlingar, vare sig hos Skatteverket eller Bolagsverket. Medlemmarna förväntas granska ekonomin på egen hand, och till för bara ett par år sedan behövde organisationerna inte ens redovisa ledningens eventuella förmåner.

Men hennes lön kan knappast vara så hög. Svenska Amnesty är ju en fattig förening som enligt Elisabeth Löfgren  inte ens har råd att betala sina praktikanter.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

 • Helen Andersson säger:

  För övrigt kan det meddelas att den pappahatande begåvningsreserven på Flashback nu även flyger på och misstänkliggör skoleleverna i en ny tråd som tar upp detta ämne. Läs och förundras.  https://www.flashback.org/t1186765

  2010-05-04 | 19:43:14
 • Anonym säger:

  Den enda som hatar tycks vara Daddy och ni som hetsar honom.  Daddy är inte frisk någonstans.  /J

  2010-05-04 | 20:39:19
 • Markus Ollikainen säger:

  Djupt ledsen att behöva säga detta, men mycket utav det ni läser på denna blogg är (tyvärr) sant.  Varför tror ni att så många följer denna blogg?  Varför tror ni så många försöker stoppa den?  Och hur många kritiker har kommit med konkreta motbevis... När det borde vara ganska enkelt?  Vill ni få en mer kollektiv bild av grundproblemet, med stöd från etablerade källor som SCB, BRÅ, Socialstyrelsen, TCO etc. så kan ni göra ett besök på: http:///www.pappamanualen.se/19a  Sanningar är farliga om de strider mot någon annans agenda... Det är vad Joakim har upptäckt, och han är inte ensam.  //Markus

  Pappamanualen.se  2010-05-04 | 21:12:23
  Bloggadress: http://www.pappamanualen.se
 • Jakobsson säger:

  Vem är förvånad?  Finns det några hederliga "ideella" organisationer kvar?

  2010-05-04 | 22:07:51
 • Anonym säger:

  Vad säger ungdomarna själva om att helt enkelt plocka bort Amnestys namn?

  2010-05-04 | 22:17:37
 • Ann Helena Rudberg säger:

  Jag frågade centerpartisten Gunnel Wallin från Skåne, som sitter i riksdagen om den här dagen, som skulle ha varit i riksdagen med pappor och medier. Hon svarade så här:  Centerpartiet i riksdagen har idag haft besök av Pappa - Barn Kristianstad.

  8 medlemmar var här och informerade om verksamheten och vi hade en bra dialog.

  Det fanns de som hade synpunkter på vår inbjudan, därför begränsade vi detta möte till Centerpartiet,

  Vi lyssnar, det är vår demokratiska skyldighet.Jag hade även informerat skånska pressen att de var här.

  Alla parter var mycket nöjda! vi hade ett bra möte!

  2010-05-05 | 06:43:36
  Bloggadress: http://www.annhelenarudberg1.blogspot
 • Orwells Flashback säger:

  jag har följt flashbacks utveckling sedan ca 15 år tillbaka och jag är övertygad om att många av dem som startade flashback gråter idag över utvecklingen.

  Flashback stod från början för yttrandefrihet och idag har det blivit ett forum för idioter som vill inskränka människors yttrandefrihet.

  I det här fallet är det många som tycker att Amnesty gjorde rätt som drog in filmen utan att dom har någon förklaring till varför.

  Idioter!

  2010-05-05 | 09:58:06
 • Lennart säger:

  Den här bloggen blir bara snurrigare och snurrigare.

  Daddy visar på ytterlgare en organisation som enligt honom ingår i den feministiska konspirationen.

  Daddy tror att en organisation som specifikt påtalar kvinnors utsatthet och rättslöshet per automatik utesluter alla andra mänskliga rättigheter.  Vilken mental ålder har den här bloggens innehavare?

  2010-05-05 | 10:27:59
 • 9.0 säger:

  Jag tycker ungdomarna borde anmäla Amnesty för diskriminering!  9.0

  2010-05-05 | 10:37:38
 • Sara_A säger:

  Uppenbarligen har ju Uppsala Kvinnojour ogillat ungdomarnas val av projektarbete (som syftar till att påpeka att även fäder är föräldrar och vill kunna få träffa sin barn) till den grad att UK har gjort sig besväret att kontakta Amnesty och tacka för att de tog bort filmen! Enbart där undrar jag stillsamt varför en film med detta tema har väckt ett sädant missnöje hos kvinnojouren m fl? Klokast hade väl varit att enbart "tiga ihjäl" en film med ett budskap som man inte riktigt gillar; helt idiotiskt är att försöka stoppa den... Att Amnesty inte valde att visa den kan jag inte säga så mycket om, och jag vet inte heller om det stämmer att Amnesty drog tillbaka den efter påtryckningar från Uppsala Kvinnojour - men att kvinnojouren gillade att filmen inte visades är däremot helt uppenbart! Varför, undrar jag. Vad i filmen uppfattades som så olämpligt att kvinnojouren tackade Amnesty för att filmen togs bort?

  2010-05-05 | 11:13:44
 • Leroy säger:

  Lennart.  Du skriver:  "Den här bloggen blir bara snurrigare och snurrigare.

  Daddy visar på ytterlgare en organisation som enligt honom ingår i den feministiska konspirationen.

  Daddy tror att en organisation som specifikt påtalar kvinnors utsatthet och rättslöshet per automatik utesluter alla andra mänskliga rättigheter."  Nej det tror jag nog inte Daddy utesluter, men är det inte lite märkligt då man som organisation skall arbeta för alla utsatta då väljer att ta bort en film som barn valt som projekt bara för att det handlar om pappor. När det samtidigt är publcistiskt ok att man från ledningen går ut och skriver artiklar om utsatta kvinnor. Man skall väl då tillåta att det skrivs om all utsatta.  Tyvärr så har många stora insamlingsorganisationer gjort bort sig själva då deras ledare missbrukat förtroenden på senare tid.  Varför skall man inte kunna påvisa hur dessa organisationer hanterar bidragsgivarnas förtroende och pengar.  Det är väl ännu knepigare att du ifrågasätter mental ålder. Om du nu inte läst tillräckligt länge för att förstå hur snurrigt det ibland kan bli.  LEroy

  2010-05-05 | 11:16:10
 • Maria säger:

  Jag är så trött på de här individerna i överlevarsekten som spammar trådarna på Flashback och som skriver här och var under mansnman, Lennart här ovan är ett bra exempel. De gör allt för att stoppa rättskämpar som Ingrid Carlqvist och Daddy, som hotar deras världsbild att alla män är potentiella förövare och pedofiler. Kvinnojourerna ser sig också hotade, tänk om de måste dela med sig av kakan eller ännu värre tänk om statsbidragen uteblir! Kan ingen avslöja hela det här gänget så att alla, journalister och politiker inkluderade, vet vem de har att göra med när de blir kontaktade?

  2010-05-05 | 12:10:08
 • Lennart säger:

  Leroy  Nu skriver du om något helt annat än daddy själv gör.

  Bestäm dig nu för vilken diskussion du vill föra och för den på rätt ställe.  Jag beklagar Marias trötthet. Tröttheten börjar tydligen ta sig uttryck i rena vanföreställningar. Kanske Maria skulle vara hjälpt av att ta en liten paus från bloggläsandet om hon inte kan hantera det.

  2010-05-05 | 12:23:24
 • Daddy säger:

  Hej Maria.  Tack för din input. Lika klok som vanligt. När det gäller signaturerna som uppenbarligen sitter dygnet runt och försöker smutskasta mig på Flashback så vet jag namnen på de flesta. Jag vet vem "Micro113" är. Jag vet vem "BoyGoneBad" är. Jag vet vem "Severiano" är, och jag har en ganska god aning om vem som döljer sig bakom "Binkermuniten" och "LadyMystica".  Det är inte så mycket mig personligen deras fula påhopp handlar om, även om man kan tro det. Det är mer varumärket "Daddys" som dessa människor uppenbarligen ser som ett så stort hot att dom måste sitta och maniskt skriva lögner och bullshit om mig dygnet runt.  Jag är för övrigt inte den första så kallade "Rättshaveristen" dessa pissmyror har gett sig på. Det finns en historia här som är både intressant och komplex. Förr eller senare kommer jag att berätta den, men jag är inte riktigt färdig för det än. Men när säcken knutits ihop så kommer det att sända en del svallvågor. Så mycket törs jag lova.

  2010-05-05 | 12:27:53
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Leroy säger:

  Lennart.  Jag skriver vart jag vill och vad jag vill.  Försöker uppföra mig hyffsat ordentligt och inte omyndigförklara folk eller kalla dom allt för grova saker även om dom är av en annan åsikt.  Daddy har inte saggt att någon organisation utesluter alla andras rätt bara för att dom specifikt skrivit eller påtalat kvinnors utsatthet och rättslöshet som du påstår. Det är ju en felaktig observation.  Troligtvis har du skrivit detta för att du tycker det varit snurrigt att läsa och förstå, du inte hängt med eller missat en del av diskussionerna och sammanhangen de förts. Du valt att se enögt på det hela.  Leroy

  2010-05-05 | 12:42:25
 • underligt säger:

  Vad tyst det vart om bjästa fallet? vart är ditt scoop?

  2010-05-05 | 12:51:44
 • Daddy säger:

  "Underligt" beklagar sig över att jag inte skriver om Bjästa, då h*n ivrigt väntar på mitt scoop.

  Mitt svar blir kort och gott "arbetet pågår".  Under tiden kan du gå och rösta i den omröstning som finns på bloggen. Den som handlar om Uppdrag granskning har gjort ett sanningsenligt reportage eller inte.  Det väger ganska jämt i omröstningen för tillfället. Men jag anar att den sida som röstar ja kanske inte ser "flergångsröstning" som lika moraliskt förkastligt som vi som röstar nej gör. Vilken av sidorna i den härvan som talar sanning och vilka som ljuger har jag ju redan visat. Därmed kan man ju dra vissa slutsatser även om moralen bland dom människor som lett smutskampanjen mot Fria X.  Ser att kommentaren kommer från Umeå som ju ligger i Bjästatrakten. Kanhända det är det som gör otåligheten lite extra stor. Vad vet jag?  2010-05-05 | 13:08:28
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • underligt säger:

  vad mycket arbete som läggs ner på se vart folk kommer från...när det viktiga jobbet bör vara frambringa det scoop alla väntar på. Och ja jag bevistar Umeå stad just nu.

  Många ord och lite substans om inget av allt skrivande om Bjästa leder till en tummetott.

  Vem vet Daddy jag kan ju vara en farlig person, bäst kolla noga om det verkligen är Umeå jag befinner mig i.

  2010-05-05 | 13:45:39
 • Caroline säger:

  Daddy!

  Jag kan inte tycka att 13 mil är i "trakten av varandra" ;)

  Bjästa ligger 25 km söder om Örnsköldsvik, i Örnsköldsviks kommun, Västernorrland.

  Umeå ligger drygt tio mil norr om Örnsköldsvik i Västerbotten.

  Det är som att säga att Norrköping ligger i Stockholmstrakten...

  2010-05-05 | 14:30:21
 • Dront säger:

  Att ingen journalist skrivit om att ett gymnasiearbete tagits bort från någon filmtävling som ingen har hört talas om beror på att det inte är en nyhet. Punkt.

  Om du gått klart din utbildning hade du nog fått lära dig lite om nyhetsvärdering och insett att det här har noll allmänintresse och alltså inte är något att skriva om.

  2010-05-05 | 15:22:04
 • Ann Helena Rudberg säger:

  Historien fortsätter på nättidningen Realtid (där det enbart jobbar journalister), som återigen har skrivit om Rätten att vara pappa:  http://www.realtid.se/ArticlePages/201005/05/20100505150012_Realtid055/20100505150012_Realtid055.dbp.asp

  2010-05-05 | 16:02:53
  Bloggadress: http://www.annhelenarudberg1.blogspot.com
 • Integritet säger:

  Citat från Daddy :  "En journalist på en tidning fanns det, med tillräcklig intigritet för att ta upp fallet med Amnestys och kvinnojourens censur av skolungdomar. Bernt Hermele på nättidningen Realtid."  Ja, jösses. Håller med dront att det kanske kan bero på att det inte är en nyhet. Att just nättidningen Realtid.se har grabbat tag i "nyheten" är inte särskilt förvånande. De har inte det bästa rykte man kan tänka sig och försöker med näbbar och klor att profilera sig. Inte första gången de gör bort sig.  Journalisterna på Realtid har inte heller det bästa ryktet. De jag har kännedom är just Hermele 8den aktuelle artikelförfattaren) och Hammar. De är ganska tvivelaktiga journalistexistenser. Att man har yrkesbeteckningen "journalist" borgar inte för kvalitet, vilket du, Ann Helena ju är väl medveten om.  Ang Amnestys beslut att dra tillbaka filmen, så är det inte förvånande eller anmärkningsvärt på något sätt även om Daddy försöker få det till en feministisk konspiration bakom tillbakadragandet.  Jag tror att det är så enkelt att Amnesty gjort en enkel koll av denna hemsida och sett så mycket konstigheter att de därför haft skäl att inte vilja ha med filmen att göra. Minst hälften av tiden i filmen är "Daddy-time". Adress till hemsidan finns på två ställen i filmen.  Tror inte Amnesty vill ha något att göra med någon, som engagerat sig i fallet på ett sådant sätt som Daddy gjort i Bjästa-fallet. Inget någon som Amnesty ens vill riskera att associeras med.  En av filmmakarna yttrar sig i Realtid :  "Många tycker synd om oss för att vi skulle ha tvingats att göra en dokumentär om Daddy-bloggen. Men sanningen är att han var den ende som vågade ställa upp."  Fan trot.  2010-05-05 | 17:46:13
 • Maria säger:

  Jag kan rekommendera Joakim Stenebergs kommentar under Lise Berghs artikel på Newsmill. Helt klart verkar Amnesty ha tagit en ny riktning med Lise Bergh som generalsekreterare. Hon medverkade i pjäsen Seven om sju kvinnoöden:

  http://www.roks.se/engagera-dig/kalender/fira-internationella-kvinnodagen-100-ar-pa-historiska-museet

  och är i gott sällskap med andra kvinnor som skriver upprop:

  http://www.dn.se/debatt/skydda-alla-kvinnor-mot-vald-1.873137

  Inte särskilt förvånande då om en film som andas kritik mot kvinnojourer censureras!

  2010-05-05 | 18:10:00
 • Anonym säger:

  Vilken film är det som du tycker andas kritik mot kvinnojourer Maria?

  2010-05-05 | 19:43:57
 • herulen säger:

  Integritet!  Menar du att tidningar som Aftonbladet och Expressen är mer seriösa?  Vad jag förstår tycker du att gymnasieungdomars projektarbete kan ignoreras i en tävling bara för att ämnesvalet handlar om pappors rätt till barn. Kan garantera dig att om filmen ratats för att den handlade mammor så hade det stått i varenda tidning, i varje tv-kanal, vi hade haft galor, temakvällar och eventuellt hade man utsett en egen helgdag i åminnelse över händelsen. Men nu talar vi alltså om pappor. Då är det liksom skitsamma.

  2010-05-05 | 19:55:20
 • Hans säger:

  Daddy,

  Du verkar ha eskalerat ditt krig från att handla om dig och din expartner till att handla om hälften av världens befolkning, en mängd olika organisationer och även enskilda privatpersoner. Alla dessa tror du känner till dig och vill dig illa. Det måste gå åt en otrolig energi för dig till allt detta. Dessutom tar du på dig att du ska skriva världsomskakande reportage som ska vålla svallvågor. Hur många sådana har du tagit på dig nu? Det är ju inte bara Bjästa och medlemmarna i det där FB-forumet det handlar om. Hur orkar du?

  Har du aldrig funderat på hur det skulle vara om du kunde använda all denna energi på sundare sätt?

  Försöka få ordning på ditt eget liv?

  Du har ju en ork och otrolig energi när det gäller saker utanför ditt närmaste liv och så låter du just det närmaste förfalla på alla plan, ekonomiskt, socialt, psykiskt. Har du aldrig funderat över hur du prioriterar?

  2010-05-05 | 19:57:17
 • Ann Helena Rudberg säger:

  Jag skickade detta mejl som svar på det mejl jag fick från generalsekreterare Lise Bergh:  Tack för svaret Lise Bergh, men det verkar inte vara så felaktiga påståenden trots allt. Uppenbarligen finns det en kvinnomaffia, som gläds åt att filmen stoppades och togs bort. Amnesty står väl för mänskliga rättigheter? Inte kvinnliga rättigheter? Det vore otäckt om också Amnesty går in i samma sfär som de ytterlighetsriktningar som finns inom kvinnorörelsen, där mammorna har övertaget över papporna. I tex Lund så vinner mammorna hundra (100) procent av alla mål som handlar om barn. De ses som de naturliga "ägarna" till barnen och papporna ska hållas borta.  Detta är ytterst ojämlikt på 2000-talet då pappor berövas kontakten med sina barn. Men detta problem talas det mycket tyst om. Problemet är som jag ser det att Barnkonventionen inte är lag i Sverige och alltså så betonas inte barnens rätt till båda sina föräldrar. Vi vet att barn som inte har kontakt med sina pappor far illa.  Jag hoppas att Amnesty inser att kvinnor inte är mer människor än män och att i vårdnadsmål om barn, så är det mycket enkelt för mammor att vinna. Jag har själv på nära håll sett hur en mamma genom att falskanklaga en pappa för sexuella övergrepp på sina egna barn fick dem i sitt grepp. Pappan är sedan länge frikänd, men barnen har hjärntvättats till att han är en dålig pappa. Så de har inte setts på fyra år. Domaren i tingsrätten kunde bara vädja till mamman att inte beröva barnen sin pappa. Det skulle kunna straffa sig när de blev vuxna, men sådant lyssnade inte denna mamma på.  Det är alltså helt riskfritt att falskanklaga en pappa för övergrepp. Och att helt avskilja honom från sina barn. Så är det juridiska läget i Sverige. Med tanke på detta är det allvarligt att ni tog bort filmen Rätten att vara pappa från denna tävling, när den först var nominerad.  med vänliga hälsningar

  Ann Helena Rudberg  2010-05-05 | 20:07:10
  Bloggadress: http://www.annhelenarudberg1.blogspot.com
 • Anonym säger:

  Fråga till Uppsala kvinnojour  Varför samarbetar Uppsala kvinnojour med kriminella kvinnor och kvinnliga brottslingar?

  2010-05-05 | 20:12:26
 • @ Hans säger:

  Du har gjort en analys som passar din föreställning, den snuddar vid riktig, men missar den sanna empatin och medkänslan jag och många med mig känner.  Utveckligen daddys blogg har genomgått till ett starkt varumärke, har ett mycket starkt stöd av alla de som känner och har erfarenhet av frågorna men inte kan vågar eller orkar ta kampen, det är nog snart historia med hans egen tvist och koncetrationen av samhällsproblemen tar över, vi är många som läser och stöder ditt arbete och jag är säker på att det här finns fler en mig som sysslar med affärsmässiga verksamheter mm som kan tänka sig att sponsra med ett strå till stacken så denna bloggare kan fortsätta höras, och sticka hål på suspekta agendor inom etablerade organisationer och myndigheter, det handlar inte om konspirationer utan att inse det finns extrema personer som missuppfattat sin roll och sin yrkesutövning, som innehar befattningar de icke borde.

  2010-05-05 | 21:02:12
 • Daddy säger:

  Jag tror inte det är empati och medkänsla som driver detta plågoris som kallar sig Hans. Är det någon som verkligen tror det?  Tack för kommentaren @Hans

  Det känns tryggt att veta att det finns människor som vågar öppet stödja denna blogg. Jag har efter att jag redogjorde för mina problem att finansiera bloggen knutit flera intressanta kontakter med människor som kanske kan bidra med lösningar på detta.  Min dröm vore att kunna jobba med dessa frågor även efter att min tvist är över. Just nu känns det faktiskt som att den nu nått målrakan efter snart fem år. En nästan helt overklig känsla för övrigt.  Men den stora insikt jag har fått i dessa frågor och dom groteska övergrepp på barns och människors rättigheter, som utförs under parollen BBIC (barnens bästa i centrum) kommer jag inte kunna släppa.  Som sagt, än så länge är det bara en dröm, men jag har lärt mig på denna resa att drömmar kan besannas om man bara ger sig fan på det och inte viker sig.  Många tycker att jag borde moderera mer i bloggen för att dom vill slippa läsa stupida, hånfulla och hatfulla kommentarer från anonyma puckon.  Jag anser dock att dessa kommentarer fyller en stor funktion genom att visa vad för sorts människor det är jag har kritiserat i mina inlägg.  Dessa troll är inga sagofigurer, utan högst verkliga. Dom finns överallt. Det kan vara journalisten som i sin yrkesroll skriver sansade och tillbakahållna artiklar. Det kan vara socialsekreteraren som sitter mitt emot dig på mötet om barnen och ler förstående. Det kan vara politikern/nämndemannen som dömer dig att förlora dina barn.  Själv hade jag föredragit trollen i sagoböckerna.

  2010-05-05 | 22:06:20
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • LadyMystica säger:

  haha, du har ingen som helst aning vem jag är. Du är så urbota korkad om du tror det :)  Men om du är så nyfiken kan du kontakta mig via den mailadress jag alltid anger när jag postar här.  Men om du är så nyfiken, och eftersom det inte är en rikshemlighet, och eftersom det det definitivt inte är någon information som kan ge utslag på Richeter-skalan :)

  ... så kan jag meddela dig att mitt namn är "Mrs Kristina Louise Pope".  Som den undersökande journalist du är så borde du veta att jag är bosatt i UK sen länge, och att jag även är gift sen ett antal år med engelsk medborgare. Jag har kvar mitt Svenska medborgarskap.  Om det är något mer du undrar över så är välkommen att maila mig :)

  2010-05-06 | 00:26:55
 • Lillebror Michael säger:

  Flashback skriver,som för övrigt består av kanske tre kategorier 1.Övervintrade kommunister 2.Unga män som kommer rösta i valet 2010 och 3.Självgoda Kommunister. Jag skulle ljuga om jag sa att jag sympatiserar med kommunisterna på flashback.  https://www.flashback.org/t1186765  Små tanter som gnäller över minsta lilla och påstår att Daddy outat någon,fast dom inte undersökt saken i vanlig ordning utan pillat naveln med varandra.

  Daddy du får skriva med stora Bokstäver nästa gång och fet brödtext,de verkar inte ens skumma igenom innan de chattrar om dig. Som den gången de kom fram till att Anders Dalenius hade skjutit greve Piper i gamla stan. Oj, vad skiträdda dom blev för att bli upptäckta eller outade.  Några av dom säger att du inte är självkritisk,skitsnack, du är en helskön snubbe som har ironi,humor och självdistans till skillnad från skvallerkärringarna på flashback. Dock ska nämnas att en del av dom,inte kommunisterna, är sympatiska och skriver läsvärda inlägg beroende på vilken tråd man hamnar på vill säga!

  Känns som de justa snubbarna och brudarna tillhör Piratpartiet och sverigedemokraterna

  http://www.expressen.se/Nyheter/1.1602713/ung-och-man-da-kan-du-avgora-valet-2010  Fortsätt granska feminismen och du måste kontakta Erin Pizzey för ett repotage om den borttagna känsliga youtube föreläsningen som uppmanar att det är bråttom att bekämpa feminismen och ersätta den med humanism,rättssäkerhet och riktig jämställdhet.  Erin Pizzey, the founder of the battered women's shelter talks about her experiences and how her efforts were hijacked by radical, marxists/feminists. Fascinating insight into the origins of the 'Women's Liberation' movement. Part 2  http://www.spikedhumor.com/articles/199460/Erin-Pizzey-Speaks-Out-Part-1.html  http://www.youtube.com/user/MensRights  Till skillnad från gammelmedia sitter du på första hands info vilket gör dig oberoende och uppmärksammad. Fortsätt granska.  Daddy´s Sverige rules!

  http://www.spikedhumor.com/articles/4237/Ali-G-on-Feminism.html • Lillebror Michael igen säger:

  Vissa av de nya, digitala medierna är väldigt snabba med att publicera rykten och saker som inte stämmer, säger han.  Han berättar också att han eventuellt kommer att vidta rättsliga åtgärder och diskuterar den möjligheten med sin advokat.

  – Att man misstänkte mig för brott är en sak, men när man kränker min familj med lögner som man samlat upp i internets soptunnor och publicerar det som fakta, då har man gått för långt. Då tycker jag att det är varje enskild individs rätt att säga nej, säger han till Aftobladet.  Flashback= soptunna!  http://www.resume.se/nyheter/2009/04/30/anders-dalenius-talar-ut/index.xml

 • Lillebror Michael åter igen säger:

  Här en tråd på Flashback med något vettiga människor!  https://www.flashback.org/t1116274  Skön låt- Allvarligt talat!  http://www.youtube.com/watch?v=GTSe84jNdDk&feature=player_embedded#!  Ps.Glöm inte kontakta Erin Pizzey och Lessing för intervju och kanske video konferens erinpizzey.com/ Hon och Doris Lessing står sida vid sida för Män som oss och de vanliga varma kvinnorna som inte är förstörda i sitt medvetande av feminister utan litar till den goda människan Ds.


Kommentera inlägget här: