daddys

Beware the fury of a patient man

Tills det en dag drabbar dig själv

Kategori: Pappa

Daddy censurerar. Daddy släpper bara igenom kommentarer som är positiva. Daddy döljer saker. Ni som följt debatten om mig på diverse andra forum känner säkert igen dessa formuleringar. Nu har bloggen varit omodererad i 7 dagar. Ni som läst kommentarerna som drösat in har ju kunnat se varför jag stundtals valt att sätta moderering på denna blogg, och vilken sorts "kritiska" kommentarer jag valt att inte släppa igenom. Hoppas det har varit upplysande.

I natt har jag rensat bort lite av det värsta avskrädet.  Men mycket finns säkert kvar. Jag tröttnade efter sådär en 150 kommentarer. Från och med nu kommer bloggen att modereras. Kommentarerna är ju ofta lite av tjusningen med en blogg. Det blir ju på det sättet en tvåvägskommunikation. Emellertid drar denna blogg just nu till sig människor som inte är vuxna nog att axla ansvaret detta innebär. Därför begränsas denna möjlighet härmed.

Till slut ruttnar man


Få människor förstår nog vad det innebär och hur det känns att bli beljugen, smutskastad och förtalad i den utsträckning som jag har blivit den senaste månaden.

Det hela började då jag skrev artiklarna om uppdrag gransknings Bjästareportage. Jag visade i dessa inlägg bland annat att hatet som beskrevs som så enkelriktat mot flickorna inte alls var så enkelriktat som gjordes gällande.
exakt hur rätt jag hade i detta fick jag erfara personligen, då många av desamma människorna som redan innan reportaget drev kampanjen mot Fria X gruppen på Facebook, efter mina inlägg istället riktade sin uppmärksamhet mot mig.

Andra som av olika anledningar helst skulle se denna blogg stängas hakade snabbt på och så drog drevet igång med full stormstyrka. Visst har jag fått ta mycket skit för vad som skrivits här innan, men att det hystes sådan enorm illvilja mot mig som har kommit fram i tusentals inlägg över nätet den sista tiden förstod jag nog inte riktigt. Hot, varor som beställs i mitt namn, anonyma anmälningar till Försäkringskassan och alla möjliga andra myndigheter, anklagelser om att jag hotat barn, och andra mindre trevliga påminnelser om att jag nog borde hålla käften har haglat. Till slut ruttnar man och börjar tänka, är det värt allt detta? Och när fan får man lönen?

Idag finns det förresten över 12 rena hatgrupper på Facebook som riktar sig mot Oskar. Grupper med namn som "Vi som anser att X är värre än Anders Eklund" och "Släng X morsa i fängelset tillsammans med honom". Detta tycks dock Facebook och de flesta övriga svenska medborgare anse vara helt i sin ordning.

Mer kommer om detta märkliga drama kommer på ett eller annat sätt. Jag har förmodligen material vid det här laget för att fylla en bok om bara det ärendet. Men det är ett styvt jobb att sammanställa allt och det får ta den tid det tar. Jag behöver knappast bekymra mig om att någon annan journalist hinner före.

Förmodligen idiotiskt att ens andas namnet på denna förbannade Norrlandsort igen här. Om man nu skulle vilja ha slut på galenskapen så bör man väl inte elda på den, men många har ju undrat. Och även om frågorna har drypt av hån och skadeglädje Så bör dom väl besvaras?


Kritiska röster tystas


En bloggare som jag länge ansett vara en av dom allra bästa och klokaste i debatten om jämställdhet är Kimzha Bremer. Jag läste igår med  ett styng av sorg att han nu slänger in handduken efter att också fått utstå hat och mobbing och till och med förlorat sitt arbete.

Sä här skriver han bland annat:

Hat- och mobbningkampanjer inleddes, vilket resulterade i att det blev omöjligt att jobba kvar. Att ifrågasätta föreställningen om könsmaktsordningen och påtala den uppenbara diskriminering som riktades mot unga manliga sökande eller mot arbetssökande utan de ”rätta” politiska uppfattningarna, ansågs olämpligt och resulterade i en ytterst obehaglig utfrysning.


Detta är alltså följden av att man vågar kritisera feminister, pedofilhysteriker och ljugande, barnstjälande samt öppet diskriminerande myndigheter. Många har börjat få upp ögonen och är kritiska men få törs yppa det av fruktan för att råka ut för samma sak som Kimzha. Hur många är det som ens törs skriva om detta med sina riktiga namn?

En som gör det och som därför också får stå ut med trakasserier hat och anonyma angivare är Ingrid Carlqvist, vars senaste inlägg om den pappahatande advokaten och kvinnojoursmedlemmen Eva Kornhall jag också vill rekommendera.

Grattis, nu har ni lyckats sänka ännu en parasiterande rättshaverist


Själv hotas jag nu av att rent av hamna på gatan efter att min ynka sjukpeng nu tydligen skall dras in. Anonyma angivare anser mig nämligen vara en parasit på vårt samhälle. Jag klarar ju uppenbarligen att  blogga och därför har jag full arbetsförmåga. Logiskt eller hur? Denna åsikt hyste uppenbarligen även tjänstekvinnan på försäkringskassan som efter att ha nagelfarit min blogg i några timmar kom fram till samma sak. Att konsultera min behandlande läkare sedan tre år tillbaks ansåg hon dock inte vara nödvändigt.

Undrar om det överhuvudtaget finns någon arbetsgivare som vill förknippas med mitt namn idag? Det lär väl visa sig, även om jag redan har mina aningar. Att presumtiva arbetsgivare googlar är väl ingen långsökt gissning. Jag gissar också att Haléns och Best Western hotels redan kan sättas på listan över lost causes.

Undrar också vilken arbetsgivare som vill satsa på en traumatiserad,  avmagrad, hålögd rättshaverist med sömnbesvär, som kan drabbas plötsliga gråtattacker, lider av ett diagnostiserat hämmande funktionshinder samt hyser högst olämpliga och offentligt luftade åsikter om den heliga jämställdhetsvurmen?

Visst stämmer det såsom kassans angivericentral sade att "jag ju uppenbarligen har kreativa resurser" men jag tvivlar ändå på att eventuella arbetsgivare står i kö. Dom kan ju i dagens konjunktur dessutom kosta på sig att vara ganska kräsna.

Men men...ja e inte bitter. Jag passar tvärtom på tillfället att gratulera dom människor som anser att parasiter som jag skall sättas åt. Korka upp champagnen och höj en skål för att ännu en snyltare får vad han förtjänar.

Vi får väl se var detta slutar. Man vet aldrig vad som väntar bakom nästa hörn (som tur är).

Måste ta en time out


Som ni kanske märker på detta inlägg mår jag inget vidare. Jag är trött som fan. Trött på lögner, hån och hat. Trött på att behöva försvara självklarheter som grundlagen och dom mänskliga rättigheterna för människor, så ideologiskt hjärntvättade att dom ändå aldrig kommer att förstå.

Jag är trött på förtal, hot och falskhet. Trött på hyckleri, misstro, undanflykter och slingrande idioter. På reprissalier och inkassobrev som samlar sig på hög. Trött på hela skiten. Jag lämnar nu både nät och debatt för ett tag. Alla har en gräns för vad dom tål, så även jag.

Allt jag krävde var den förbannade rätten att vara pappa till mitt barn. Men som ni märker på den nya räknaren jag nu satt ut överst på bloggen går det minst sagt trögt på den fronten också. Den får väl stå där och ticka på som en slags påminnelse om att jag finns.

Vad gäller kommentarer så går det fortfarande att skriva. Huruvida dom blir publicerade och i så fall när, visar sig. Jag passar dock på att påminna dom som ännu inte förstått det, att detta är min blogg. Mitt egna lilla hörn av internet där jag får skriva och publicera åsikter fakta och inlägg fritt så länge dom håller sig inom vad som är lagligt. Och det gör dom tydligen.

Jag äger också rätten att fritt välja om jag vill tillåta kommentarer, när jag vill göra det och i så fall vilka. Detta är varje publicists rättighet och alltså på intet sätt unik för den här bloggen. Sen får ni yla hur mycket ni vill om censur och annat piss på era ynkliga bloggar och trådar och fan vet överallt ni är och härjar, med ert evinnerliga bjäbbande om kvinnohat, majskolvar och annat jävla bullshit.

Så ligger det till. Jag sitter, som man brukar säga, i skiten. Jag har själv valt att sätta mig där. Varför jag valt detta sammanfattas mycket bra i Kimzha Bremers farväl inlägg.

"De allra flesta håller tyst. Det är förknippat med direkt fara att gå emot den statsfeministiska ordningen. Ja, det låter ju förryckt, men det är tyvärr på det sättet. Men att bli mobbad, utfryst och förlora försörjningen är inte attraktivt. Därför väljer många att vara neutrala och inte ta ställning. Jag kan förstå det, men jag vill ändå säga att det är avgörande att våga ta ställning nu. Det är i förlängningen en kritik mot mig själv, men det duger faktiskt inte att ha skygglapparna på och fega ur, tills det en dag drabbar dig själv."

Jag kommer igen

Someday, somehow, somewhere...

//Daddy

Kommentarer

 • Mikael Karlsson säger:

  Ja, Hur ska man nu tackla det här... Detta frågar sig säkert många. Alla gör inte det av en negativ syn på bloggaren men säkert en del tänker så med ett hån.  Nu vet jag inte om detta kommer att publiceras då min ärlighet kan tolkas på många olika sätt. Jag stödjer denna bloggare i många frågor och i det mesta. Men när jag märkte att det blev för stor hysteri i och omkring det hela så förskökte jag bromsa och tala om att lugna ner skrivande om andra saker och försök fokusera på vad bloggen från början skulle handla om. Det egna barnet och rätten till varandra.  Jag vet inte varför och det är ganska ointressant men jag har mina egna spekulation till varför det hela togs på ett mycket negativt sätt då jag som anses vara allierad (Som det på ett bättre sätt heter inom överlevarnas grupp).  Huruvida man vill se mig som en allierad eller inte faller mig föga i intresse men jag står bakom Bloggaren som sagt i de allra flesta frågor.  Jag vet inte huruvida den diskuterade misshandeln ägt rum eller inte då jag inte själv haft kontakt med Daddy på ett tag. Jag har känt att jag och mitt eget har fått gå före.  Jag vill med detta inlägg vända lite på situationen och tankesättet man man har haft mot Daddy. En pappa som slåss för rätten till sitt barn, Som kämpar tills som han själv skriver ögonen blir ihåliga och urhållkade.. Tills man liknar en överlevare från ett konsentrationsläger vid Amerikanernas in-march och övertagande av detta läger.  Detta bespottas av de som anses ha en politisk korrekt syn på barnrättsfrågor. Hur kan samhället ha en sådan fruktansvärd syn? Vad är det för fel på den mänskliga rasen. Jag anser inte ens att det är försvarbart att säga att vi fortfarande är djur trots att vi är det och inte är färdigutvecklade på många tiotusentals år ännu , Kanse miljoner år... eller så blir vi det aldrig.  Vi kallar oss en intelligent ras. En intelligent ras som anser att offrandet av barn är helt ok. Bara man är politisk korrekt. Till denna typen av djur kan vi se våra alfahanar och honor i maktens korridorer, Mona Sahlin, Fredrik Reinfieldt, Maud Olofsson mdfl.  Jag vet bara en toppolitiker som faktiskt har försökt och försöker än idag kämpa för en bättre och jämstäldare miljö för våra barn, I mina ögon är tillhör hon den mer intelligenta delen av våran ras. Hon heter Ylva Johansson. Tänker nu inte gå in i Politiskt drabbel eftersom det finns många ja och nej sägare överallt.  5år gick det innan man fattade ett beslut i tingsrätten i mitt fall. I fem år kunde jag något så när hålla tyglarna lite strama i den barnmishandel som jag ansåg och anser mitt barn utsätts för.  Den 5 maj 2010 föll domen i ett boendemål som övergick till Vårdnadsmål bara för att mamman ville ha ensam bestämmande rätt. Under dessa 5år samt ett år från då vi separerade fast var ”särbos” hade mamman ensam bestämmanderätt.  Enda sedan vårat barn föddes var det det kvinnliga könet man tilltalade när man skulle förklara diagnoser etc etc....  När jag talar om diagnoser så menar jag ingen psykisk diagnos. Nej jag talar om barnreumatism. Vi bodde en vecka på reumatologen i Lund. Mamma var den som självklart skulle bo och sova hos barnet. Pappa skulle ju självklart bo på patienthemmet i en liten skrubb med en läslampa, säng och en toalett. Frågade pappa något om sjukdomen eller diagnosen så vände sig läkaren varje gång mot mamman när svaret skulle ges. Pappa fick höra svaret från doktorns nacke.  Detta är inget ovanligt. Nej nej.. detta är återkommande. Man hör det om och om igen.. Även hos folktandvården sker dessa ageranden.

  Men som sagt. Nu är ju jag hjälte enligt dessa överlevare. Jag har inte fått domen ännu.. Jag tänker inte hämta domen heller. Mamman däremot kunde så snällt skicka ett mail och berätta att nu skulle saker skötas på ett och annat sätt. Jag var och är välkommen att medverka.. Men jag har ingen bestämmanderätt och kan inte bromsa om jag ser att man gör fel eller att mitt barn far illa. Men jag får vara med.  Nu kära överlevare kommer det ni vill höra och det som gör mig till hjälte i era ögon.

  Jag vill inte vara med. Jag kommer inte att medverka. Jag har helt enkelt övergivit mitt barn och detta för att jag personligen inte kan se eller höra mitt barn beklaga sig till mig med vetskapen att jag kan ändå inget göra. För nu ska ju mamman till Bup i Karlshamn och göra så som hon berättade för vårat barn vilket vårat barn återspeglade det till mig. Mitt barn ska nämligen till Doktorn i Karlshamn så att hon kan bli snäll. Ni kära överlevare, Ni måste verkligen hylla denna mamma som säger till sitt eget barn att hon ska till bup för att bli snäll.  Bup själva tyckte inte det var fel trotts att jag kontaktade dem och påtalade mammans uttalande till barnet. Men detta kära överlevare. Detta tycker ni är korrekt agerande från en mor.  Jag har som sagt inte läst motivativeringen eller konsekvensbeskrivningen i domen som föll.

  Vill ni läsa den så kan ni finna den på Hässlholms tingsrätt. Målnumret är T338-08. Så får ju åtminstone ni reda på hur bra mitt barn kommer att ha det nu.  Jag känner att jag och ni överlevare har en annan sak gemensamt. Hoten mot andra. Själv är jag idag polisanmäld för hot mot tjänsteman. Kort och gott kan jag säga att jag innan domen föll ringde och talade om att jag skulle slita både armar och ben av en socialhandläggare samt chefen för skolförvaltningen i bromölla. Jag kan ta det. Dom ville ”Bara” ha 5000kronor vardera i skadestånd. Vad jag dock fann mycket märkligt i detta är att jag läser i media att andra handläggare begär samma summa när de blir hotade av mammor.  Socialhandläggaren drog faktiskt en ganska konstig historia om att jag vistades i Bromölla hos en pappa som skulle vara frontfigur för ett pappanätverk.  Denna pappan har aldrig varit med i något nätverk eller förening i dessa frågor. Men han har haft samma handläggare som jag och den aktuella handläggaren hade vid ett möte med denna pappan sagt att det bästa för hans barn var om han var död. Det var denna handläggarens uppfattning.

  Det är alltså bäst för våra barn att vi pappor är döda. Hon har ju även i mitt case relaterat död mellan far och dotter.  Nog om detta... Jag ville mest ge ett gensvar på Daddys inlägg och berätta att här har ni en hjälte.. en som skiter i sitt barn och som inte bryr sig nämnvärt om nått som har med barn och umgänge att göra längre.. Jag borde ju då ses som eran idol och frontfigur och Daddy måste ju ses som fruktansvärd som lägger ner både psykiskt och fysiskt i kampen om sitt barn.  Jag hade häromdagen i diskussion med en bekant där jag sa att det enda som skulle kunna få en riktig ändring på det här med våra barn och deras relation till sina fäder är att om ALLA fäder som nekas eller som måste kämpa för att få ha rätten att vara pappa bara lägger ner och säger Ok.. Lycka till.. Så hade det blivit annat ljud i skällan. Då hade både omvärlden och våran kära regering reagerat. Då hade man undrat varför är Sverige det land med flest barn utan fäder? Vad är det som är fel?

  Jag vet att rent realiteten funkar det inte. Alldeles för många fäder har för stor kärlek till sina barn för det och hade kanske inte pallat fysiskt och psykiskt. Men nog fan hade det hänt saker då.  Från att nu ha varit sarkastisk samtidigt berättat om hur jag själv nu sållat mig till svikarpapporna i denna tunga verklighet så vill jag rikta ett ord till Daddy.  Det är kanske dags att du lägger bloggande om dessa fruktansvärt sjuka människor på hyllan och enbart engagerar dig i ditt fall nu. Ingen kan slåss mot hela världen, Inte ens du.  Men du kan lägga ner en jävla massa energi på ditt barn och försöka få fram nånting i stället för ingenting. Kör åtminstone på tills du har en slutgiltig dom.  Din vän

  Mikael Karlsson

  2010-05-22 | 07:18:26
  Bloggadress: http://vardnads-umgangeslagar.se
 • A.Karhu säger:

  Hej, Joakim!  Jag måste skriva att jag tycker det var lite synd att du rensade bort de värsta kommentarerna till förra artikel, kommentarerna talade verkligen sitt eget tydliga språk, och belyste tydligt hur vissa personer utan tvekan kan tänka sig handla gentemot någon annan människa pga att de inte delar samma åsikter som denne!

  Känns verkligt obehagligt att ha fått följa hatet och raseriet som härjat emot dig, och även mot de andra, som tagit mod till sig att stå upp för sina egna åsikter.  Att det finns ett sånt fruktansvärt hat mot de pappor/män som kämpar för sina barn, kunde jag inte ens ana, ändå har jag fått höra, läsa och ta del av så oerhört mycket tragedier att jag personligen mått fruktansvärt dåligt.

  Att barn utnyttjas som vapen av vissa föräldrar i vårdnads/umgängestvister är hemskt, men värre blir det när barn oftast tvingas bo hos den som föräldern som väljer att ta till vilka medel som helst för att få sin vilja igenom, oftast på barnets/barnens bekostnad!

  Att det är barnet/barnen som blir lidande är det sällan som dessa föräldrar tar någon hänsyn till, och barnet/barnen har själv ingen möjlighet att skydda sig emot manipulering, och/eller otillbörlig påverkan, då barnet/barnen befinner sig i en sk. beroendeställning till boendeföräldern och/eller vårdnadshavaren.  Oftast är otillbörlig påverkan ett sätt för vårdnadshavaren och/eller boendeföräldern att främja barnet/barnen ifrån sin umgängesförälder.  Vilket även kallas för:  *PA/PAS - Parental Alienation Syndrom*  Tyvärr är otillbörlig påverkan mot barn något som är mycket vanligt, framför allt hos vårdnadshavare och/eller boendeföräldrar.  Anton Karhu

  Styrelseledamot i Pappa-Barn Riks

  www.pappa-barn.se  PS..Joakim, ge aldrig upp, när det är svårt, så kan det bara bli lättare, så keep upp the spirit =)

  2010-05-22 | 08:00:32
 • Lena säger:

  Hej Daddy...Gott att höra av dej igen :)

  Lycka till och var rädd om dej.

  Naturligtvis hoppas jag att du får krafter igen och fortsätter skriva.

  Du och fler modiga och duktiga bloggare betyder mycket för mej.

  2010-05-22 | 08:39:07
 • Björn säger:

  Jocke,  Detta är inte bra - Ett understatement. Du behövs i denna debatt. Vi hörs på annat sätt.  Björn

  2010-05-22 | 09:06:45
 • Björn säger:

  Tillägg till förra kommentaren:  Möjligen har en grå slemmig massa vunnit detta slag, men rättvisa, moral och etik borde vinna kriget och freden. Jag förstår inte hur vissa människor klarar av att se sig i spegeln, sova eller ens leva med sig själva. 

   

  2010-05-22 | 09:20:15
 • susanna svensson säger:

  Wanted vart håller ni hus alla ni män med pengar och makt som ingår i det såkallade patriarkatet. Det patriarkat som genusforskare fått miljontals kronor i forkningsanslag för att skriva hyllmeter med avhandlingar om. Är det inte dags nu att ni ger er tillkänna och avlönar Jocke och Kimza så de kan skriva feministkritiska inlägg på heltid. Det vore väl även en utmaning för genusindustrin att skapa en fejkad fond där ni avlönar Jocke och Kimza. Med fejkade män med makt i styrelsen. Vipps så har ni ett bevis för era teorier om könsmaktsordningen.

  2010-05-22 | 09:53:48
 • Madde säger:

  Bra Jocke att de inser att det är dags att vila från detta ett tag.  Njut av sommaren och vänner, spela och sjung.  Det är tydligt att det skall vara svårt att gå emot den stora massan och komma helskinnad framåt.  Vi hörs och vi ses.

  2010-05-22 | 11:17:07
 • Bea säger:

  Det låter klokt att du tar en paus och fokuserar på dig och barnen. Hoppas att den leder till något gott för er alla tre.

  Ta hand om dig!

  2010-05-22 | 11:51:17
 • Peter säger:

  Hej Daddy!  Har följt din blogg ett tag o läst det som du har skrivit samt en del folks kommentarer så känns det så respektlöst mot dig som kämpar så blir irriterad över folk som har svårt accetpera personen skrivi på sitt blogg känns dom har inte bättre för sig utan sabboterar för andra

  Så jag hoppas verkligen hoppas Daddy att du kommer snart igen med ditt skrivande för jag förstår hur du menar när du skriver i ditt blogg samt hur du tänker

  Ta hand om dig låt ingen ingen trycka ner dig för jag känner att du är en sann o stark person o försök komma med nya krafter igen

  Vänliga hälsningar

  Peter

  2010-05-22 | 16:29:42
 • Pensa säger:

  Vissa slag går inte att vinna genom ärligt uppsåt och moralisk medvetenhet. Det gick inte i Tyskland på 30-talet och det går inte nu i Sverige på 2010-talet. Hur mycket man än vet att man har rätt och att historien kommer att bevisa det. Så länge som den stora massan köper budskapet som skriks ut så kommer dumheten att ta hem spelet. Och mycket blod ska flyta under tiden. Offra inte pärlor för svin står det i Bibeln. Det betyder att där inte föståelse kan nås ska man inta lägga ner krut. Det är vad som menas med att slåss för väderkvarnar. Jag vet att du har rätt i vad du säger och jag önskar att världen inte vore så enögd(läs: okunnig=ond) men det är så det är. Så bränn inte ut dig på något som nästan enbart skadar dig själv. Jag önskar dig allt gott. Du är en god människa som kanske lever lite före din tid.

  2010-05-22 | 18:31:12
 • Tommy Jonsson säger:

  Daddy förstandigt av dig att ta en bloggpaus det har du och R verkligen förtjänat flera ganger om.

  Sköt om dig ordentligt det är du värd Dqddy.

  2010-05-22 | 22:04:02
 • Joakim, från Stefan säger:

  Du är inte ensam om att ha blivit ifrån tagen sitt barn, pga av att vara pappa, det har blivit jävligt fel nu när vi pappa har ställts åt sidan om vi så mycket som hamnar i problem, så förväntas vi bära ansvaret och hundhuvudet, vad som än händer, men vi framställs som de mest moderna och media visar gärna bilden när vi drar barnvagnar och ohh vad jämnlika och kloka.  Daddy, Joakim du har betytt jävligt mycket för mig och jag vet att du gjort avtryck och ringar på vattnet, för din reaktion medels blogg gör jag honnör, du har aldrig trampat över gränsen och om du haft fel i sak så har du snart rättat till, all heder till dig för det.  Jag har känt mig exakt lika missförstådd, dina papper är riktiga och sanna det kan ingen tycka om, det gäller!  I mitt fall säger alla kvinnor som män det beror bara på att du är pappa och inte mamma om det vore mamma så hade det tolkats helt omvänt?  Jaha.. men vem skall då tänka på barnet/barnen?  Om inte mamma vill det, och inte pappa får det, och inte myndigheterna kan det, vem skall då trösta knyttet??

  2010-05-23 | 02:50:34
 • Cuben säger:

  Ta väl hand om dig. Din blogg har gjort och gör skillnad. Ingen har som du illustrerat hur det är idag för en far att vara inblandad i en vårdnadstvist. Du visar hur barn blir drabbade helt oförtjänt.  För mig har många av dina inlägg varit mycket betydelsefulla och insiktsfulla. Vissa artiklar har missat målet när de inte har varit tillräckligt specifika. Men det är ett fåtal. Sammantaget har du min fulla uppskattning.  Din storhet ligger i att kunna se din personliga erfarenhet kopplat till ett skeedende i vårt samhälle. Dina artiklar kan komma att påverka vårt samhälle och få oss att bygga upp en modern familjepolitik och lagstiftning för våra kommande generationers bästa. Ditt sätt att kunna se samband i vårt samhälle, institutioner, utbildning och lagstiftning är det få andra som klarar av som du gör.  Det är aldrig lätt att vara sanningssägare. Det fick en annan göteborgare och västkustbo erfara, jag tänker på Torgny Segerstedt.  Din blogg har varit ett stående inslag i min vardag.  Ta det lungt ett tag, tänk på dig själv. Personligen har jag förutom hos familj, vänner och bekanta fått stöd i att läsa böcker av författare som Stephen Covey, för att sätta kompassriktningen. Om du får tid lite längre fram läs även böcker av Ayn Rand.  Nu är det dags att ladda batterierna. På "span" är det ju ibland bra att bara observera och inhämta information under radiotystnad.  Jag hoppas kunna komma förbi västkusten en dag så får vi ta en Tequila Sunrise tillsammans.

  2010-05-23 | 03:00:28
 • Frida säger:

  Daddy, Joakim du har betytt jävligt mycket för mig och jag vet att du gjort avtryck och ringar på vattnet, för din reaktion medels blogg gör jag honnör.  Jaha.. men vem skall då tänka på barnet/barnen?  Om inte mamma vill det, och inte pappa får det, och inte myndigheterna kan,

  vem skall då trösta knyttet ?

  2010-05-23 | 11:23:15
 • Cribbe säger:

  Även om bloggägaren tar en välförtjänt semester så kan ju denna blogg fortfarande användas för spridandet av intressanta nyheter.  Sverige skämmer ut sig internationellt:

  http://www.thelocal.se/26764/20100520/?utm_source=email&utm_medium=email&utm_content=156  Kvinnor får lägre straff än män:

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/kvinnor-far-lagre-straff-an-man-1.1108664  15 åring ljög om våldtäkt

  http://na.se/nyheter/2.2212/1.837092-doms-for-logn-om-valdtakt  2 kvinnor åtalas för påhittad misshandel i en vårdnadstvist

  http://kkuriren.se/nyheter/katrineholm/1.56873  Tråden om Daddy på flashback. (Psykfallen ger sig inte)

  https://www.flashback.org/t947739p403

  2010-05-23 | 13:49:41
 • Annelie säger:

  Bra idé och initiativ av Cribbe.  Låt oss andra använda denna blogg för att sprida klokhet och viktiga nyheter, medan Daddy vilar.  Här är mitt bidrag. Mycket viktig krönika av Oisin Cantwell  Polisen missar kvinnlig ondska:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7172631.ab

  2010-05-23 | 14:09:25
 • susanna svensson säger:

  Jag lägger till den här artikeln. http://www.newsmill.se/inlagg/2010/05/23/dags-att-kartlagga-nedlagda-valdtaktsfall#comment-176737

  2010-05-23 | 14:14:11
 • Adam J säger:

  Håller med:  Här är en länk till en viktig artikel på Newsmill skriven av medlemmar i Rättssäkerhetsorganisationen:  http://www.newsmill.se/inlagg/2010/05/23/dags-att-kartlagga-nedlagda-valdtaktsfall#comment-176737

  2010-05-23 | 14:21:23
 • Sara_A säger:

  Hej,  Skönt att höra ifrån dig! Hoppas att du får möjlighet att vila och att hjulet kommer att snurra åt rätt håll igen för dig!  Hälsningar,

  2010-05-23 | 14:42:41
 • Leonard säger:

  Jag vill också välkomna men samtidigt beklaga att Daddy tar en bloggpaus. Jag känner inte dig men som läsare är det uppenbart att det är svårt att stå emot den tsunami av hat mot dig som har synts i kommentarfältet på bloggen.  Jag brukade sympatisera med feminismen. Jag var en av dem som brukade säga att "kvinnans definitionsrätt gäller", att eftersom kvinnan är underordnad mannen så måste vi som är för jämlikhet heja på kvinnan.  Nu vet jag bättre. Efter personliga erfarenheter av föräldrafrågor och efter att ha följt din blogg, Kimzhas och några andras, inser jag att feminismen har fel - och inte nog med det. Feminismen är livsfarlig eftersom den har gjort det möjligt för vettlösa mödrar att ljuga bort pappor från deras barns liv.  Dina ord har gjort ett stort intryck på mig. Tack. Debatten tystnar däremot inte bara för att du pausar.

  2010-05-23 | 22:33:12
 • Mr Galahad säger:

  Vaya con dios JR  //Mr G

  2010-05-23 | 22:44:19
  Bloggadress: http://mrgalahad.wordpress.com/
 • Anonym säger:

  Lycka till Daddy!  Jag håller inte med dig, men önskar ändå ärligt att det ska gå bra för dig framöver! Fokusera på det som är viktigt i ditt liv nu: försök hitta stabiliteten och lugnet i tillvaron.

  2010-05-24 | 07:25:19

Kommentera inlägget här: