daddys

Beware the fury of a patient man

..att jag får vara hos dig lite mer...

Kategori: Barn

Min dotter har nu förvägrats att ha någon som helst kontakt med sin pappa sedan den 22 Mars. Hon har tvingats utstå ett 22 sidor långt förhör hos polisen på barnahuset i Göteborg där hennes svar på frågorna ifrågasätts och underkänns. Där hon bland annat tvingats rita bilder på "pappas snopp". Hon används som en bricka i ett spel med endast en utgång. Jag som far skall bort till varje pris. Mina bevis vill man inte se på. Jag fråntas det lilla umgänge jag kämpade mig till under nästan 2 års tvist enbart på uppgifterna att jag duschat och sovit bredvid min 4 åring i samma dubbelsäng.

 

Den första anmälan om oro kom dock från mig. En vecka innan jag blev anmäld.

 

Vill också meddela att socialtjänsten naturligtvis tvår sina skitiga händer i fallet med dom två barn som blev torterade av sin mamma i Stockholm. Jag bara skakar på huvudet i total misstro och vanmakt. Precis som jag gjort varje dag de sista tre åren. Hur många barn misshandlas i sverige rakt framför näsan på vår enögda socialtjänst?

Jag kommer inte att vila förrän i alla fall mitt är i trygghet. Knappast efteråt heller...Jag har offrat mer än dom flesta vet för min dotter. För mig har det aldrig handlat om att jag har något val. För mig har alternativet "ge upp" aldrig ens varit möjligt. Det kommer aldrig heller att någonsin bli möjligt förrän hon har försäkrats dom rättigheter Sverige lovade mig som förälder och henne som ofött barn 1980 då man skrev under FNs barnkonvention. Jag har låst mina käkar och inget ni gör mot mig kommer någonsin att kunna ändra på det. 

Mycket bevisning har redan postats ut på min blogg och mer kommer. Debatten är inte speciellt livlig här än. Däremot rasar den betydligt hetare på Maja lundgrens blogg efter hon skrev ett kort inlägg om min kamp.
Kommentarerna i filmen som jag postar ut idag är hämtade därifrån och från Roslagspiggens blogg som också uppmärksammat mitt fall. Dom har nästan samtliga en sak gemensamt. Signaturen "Anonym".


Jag låter dom tala för sig själva....



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

  • Anneli säger:

    Jag är ,för en gångs skull,mållös. Jag har läst hos Maja Lundgren och skakat på huvudet åt de som tycker sig veta bäst. Vi mödrar har inte ensamrätt till barnen,även om vi så burit dem i oss i 9 månader. Att misshandla barnet genom att använda det som slagträd i en vårdnadstvist är oförlåtligt. Jag hoppas alla inblandade i ditt fall kan se att er dotter behöver båda sina föräldrar samt att lilla barnet återhämtar sig efter detta..

    2009-06-23 | 09:45:26
  • Mikael Karlsson säger:

    Man får lite kännslan av att det är Ranias mamma som skrivit de där kommentarerna som finns i videon, Men man ska inte kasta en massa anklagelser eftersom det inte finns belägg för att det är hon, Men jag fick mest den kännslan med tanke på den beslutsamheten om att du är skyldig....

    2009-06-23 | 11:50:46
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Funderare säger:

    Daddy,



    efter många omfrågningar utan svar så skriver jag här istället. Eller så finns det inget bra svar. Att svara att du har rätt att försvara dig, vilket du har, men till vilken kostnad. Genom att lägga ut bilder på den det handlar om, personnummer och allt.



    Jag vet inte om ni har hängt med i det som stått i tidningar och på bloggar ang. detta med att ha bilder på nätet. Många plockar lite som de vill av andras bilder, en del gör filmer som de lägger ut på youtube. Kolla länken:



    http://www.nsd.se/nyheter//artikel.aspx?ArticleId=4391082



    Man kan ju fundera på varför. Sen har vi pedofiler som plockar kort på barn, semesterbilder på små barn. Vad de gör med dessa vill jag inte fundera på, huga. Hur de hittar bilderna, ja det är bara att googla. Prova duscha med dotter så får ni se vem som är bland de första bilderna som kommer upp. Kolla länken till en artikel om detta:



    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article555765.ab



    Den nedre länken visar hur tonåringar idag funkar. Som tur är, inte alla. Men det kan räcka att någon inte tycker om dig och letar på nätet sen är det bara att fixa och trixa.



    http://sydsvenskan.se/malmo/article249876/Tjejer-hangs-ut-som-horor-pa-internet.html



    Detta är något som de flesta borde tänka på när de lägger ut bilder. Har man dessutom en blogg som handlar om misstanke av incest mot sin dotter. Och som vi sett hos Maja så råder det delade meningar om vem som är skyldig.



    Vem har inte hört om familjen i USA som tog ett familjekort och la på nätet. Där hittades kortet och blev reklam för en matvarubutik i Prag.



    Så då frågar jag igen, hur har det hjälpt Daddy att han lagt ut bilder och namn på sin dotter? Hur har det försvarat han i denna tråkiga situation.



    Och till alla som tror att jag är emot Daddy. Nej det är jag inte. Jag har valt att tro på han och hans historia. Jag har försvarat och länkat till hans blogg på andra bloggar.



    Hoppas att denna parodi tar slut snart för alla inblandades skull.

    2009-06-23 | 11:54:22
  • daddy säger:

    Jag hade faktiskt inte hört om den där USA familjen...helt ärligt.



    Jag har läst artiklarna som du länkar till, men jag har svårt att se sambandet mellan dessa och min blogg. Vilken av bilderna på Rania anser du inte är normal?



    Har du hittat någon där hon verkar vara rädd för fotografen? Eller där hon exponeras på något felaktigt eller vulgärt sätt?

    Någon bild som skiljer sig från alla andra föräldrars bloggar med bilder på sina barn? Varför driver man denna fråga så hårt mot just mig? Medan det verkar vara helt okej för alla andra? Är det för att jag liksom alla andra berättar om vad som händer i mitt föräldraliv just nu? Eller något annat?

    2009-06-23 | 13:35:22
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Viktoria säger:

    Daddy,



    FNs barnkonvention lovar inte dig några rättigheter som förälder. Den värnar enbart om barnens rättigheter till båda föräldrarna där det är möjligt för barnets bästa.



    Jag är också inne på samma spår som Funderare och vill veta hur det gynnar dig att "outa" din dotter. Såg på Majas blogg att du tyckte "att det var då ett j*vla tjat", men vadå du får väl tycka att jag är en nagel i ögat, eller rent av ett troll, fortfarande var det inte nödvändigt att skriva ut din dotter på bloggen.

    Du har ju namngivit dig själv! Borde inte det räckt för dig? De i din närhet känner väl ändå till allt?



    För säkerhets skull ska jag väl tillägga att jag ockkså tror att du är oskyldig till anklagelserna.

    2009-06-23 | 13:38:13
  • daddy säger:

    Och ändå vill du ta ifrån mig rätten som garanteras alla andra oskyldiga medborgare i vårt land?

    2009-06-23 | 13:45:19
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Viktoria säger:

    Nej

    2009-06-23 | 13:49:42
  • Viktoria säger:

    "J*vla tjat" om dina rättigheter.



    Trodde det var Rania det handlade om. Som det är nu har du ju inga rättigheter, det har du ju själv skrivit. Det är ju det hela din blogg handlar om, eller?

    Du skrev något liknande "vet inte ens om jag får kalla mig för hennes pappa längre" Vad är det frågan om? Det du har gjort i och med att du publicerade bilder och namn på din dotter är olagligt då du inte har vårdnaden.



    Och du har oxå skrivit något liknande som jag tolkade som att om du inte får träffa henne utan kontaktperson så gör du det inte alls?



    Har jag tolkat dig rätt eller inte?



    2009-06-23 | 13:58:04
  • Anneli säger:

    Det är sunt att ifrågasätta daddys historia,men Jag upplever att somliga skribenter väljer att fokusera på att de just ogillar att joakim valt att bli offentlig på sin blogg och att han publicerar bilder på sitt barn? Var finns ifrågasättandet av Mammans agerande? Är det försvarbart att ta ifrån barnet rätten till den andre föräldern om det inte är frågan om misshandel eller sexuella övergrepp? Nu har ju Barnets mamma valt att smälla till med just det sistnämnda.. men att fälla någon enbart på den andre förälderns ord är orätt. Jag lider med barnet. Hon har hamnat i en position där hon blivit en bricka i ett spel. Det skrämmer mig att vi som vuxna diskuterar kring skrivna ord på en blogg och väljer att tolka på det ena eller andra viset för att det passar våra syften.

    2009-06-23 | 14:28:41
  • Adam Weisshaupt säger:

    Daddy har visat Oss hur jävligt barn har det i Sverige och nu kommer några fattiga människor och kritiserar hans försvarsmetod!?

    Man blir rädd för dessa mörkermänniskor....

    1. Rania kommer inte att bli drabbad av att en god far lägger ut fina bilder på sin dotter.

    2. Bra att Ni debatterar hur det kommer att bli för Rania men försök att prioritera hennes största lidande just nu, det är att hon blir fråntagen en viktig och bra pappa. Inte att det finns några bilder på henne på en förträfflig blogg.

    3. Ifrågasätt istället samhället till varför en far är tvungen att agera på detta sättet för att göra sin röst hörd, detta borde ju vara prio 1.

    2009-06-23 | 15:14:25
  • Mikael Karlsson säger:

    JAg säger inte att det är fel av Daddy att lägga upp nått alls, Endast personnumret skulle utelämnats. I övrigt gör han inget fel...

    2009-06-23 | 16:50:59
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Johan säger:

    Så var pissleken igång..



    Herregud säger jag bara. orkade inte läsa alla kommentarer i Majas blogg.



    Påminner lite om "Andrew/Maria-bloggarnas kommentarer".



    Jag har alltid tyckt att du har varit saklig men främst ödmjuk Daddy och jag hoppas att det här som hänt nu inte kommer att eskalera och förstöra för dig,Rania och din sak.



    Jag önskar innerligt för Din,Cissi's och Rania's skull att det här snart löser sig så ni alla 3 kan må bra. Trots allt så är du och Cissi de viktigaste som finns i Ranias liv och Ranias behov av dig är inte obefintligt, det är enormt, precis som hennes behov av att få vara med sin mamma är.



    2009-06-23 | 17:13:31
  • Li säger:

    Jag tycker det är konstigt att många på majas blogg anser att man inte ska publicera bilder på sina barn med tanke på alla pedofiler.

    Är det meningen att samhället ska anpassa sig efter pedofilerna?

    Det tänkandet påminner väldigt mycke om förbudet mot nationalsången och svenska flaggan vissa rektorer införde på avslutningen då de hade nazism anknytningar.

    Själv tycker jag att det är bra att någon faktiskt vågar gå ut så öppet som Daddy gjort. Många av oss kommer att ha turen att aldrig bli drabbade på detta sätt men för de som blir behövs uppmärksamheten

    Den otroliga orörbara makt som socialen faktiskt har i sverige är väldigt skrämmande(det är lite som en diktatur i en demokrati.)Och alldeles för ofta läser man i tidningar om fall där de totalt har missbrukat sin makt. Men trots det hör man aldrig något om att socialen skall reformeras för att förhindra detta missbrukandet.



    2009-06-23 | 17:26:42
  • Leroy säger:

    Man kan lägga ut ett upphovsrätts skydd på bilder som man vill publicera, då kan den som snor i fel syfte riskera juridiska konsekvenser.



    Men snälla förstår att det inte bara handlar om barnet. det handlar om hur hela dess sociala nätverk får se ut och vilka som har talan.



    Vad man går på och hur skillnaden i agerandet är. Hur tror man att deet skulle sett ut om situationen var omvänd eller det var du själv som drabbades.



    Jag kan säga att det Daddy har gjort är det enda rätta. Prata sanning och rakt ut, inte påstå, hitta på fördröja eller sabbotera. Syftet är ju solklart så jag kan inte förstå varför man inte ser alla dessa skrämmande övergrepp som sker för att hindra en minst lika lämpads hela social bas få kunna stå till förfogande för att man påstår.



    Så klart handlar FN-Konventionen om barns rätt till ursprung och om en part eller myndighet agerar fel så skall detta rättas till.



    Daddy har bland annat beskrivit detta om LVU och hur kvinnan i Tyskland utsattes för ett ohyggligt övergrepp när man tog barnet ifrån henne. Många i Sveriges avlånga land kan säkert vittna om hur viktigt det är med förändringar för barnens skull.



    Inte bara papporsäkert även många mammor och morföräldrar och pappor och farföräldrar.



    Men det är låtta att haka upp sig på detaljer och inte se framtida vinster på att vi nu ser över hur det kan slå helt fel, välja att ta tag i problemen, Göra som en del väljer att hoppa på den som lyft skit till ytan.



    Jag vet Daddy.



    Oavsett så blir det en ny dag i morgon och då kanske våra barn får.



    En mycket fin video och sång, bra texter, längtar själv och känner din frustration och smärta.



    Leroy



    2009-06-23 | 17:43:10
  • Viktoria säger:

    Daddy



    Ber om ursäkt för de hårda orden.

    Du skriver och publicerar vad du vill på din blogg, det är din dotter och om du vill visa henne för världen så okey, jag kommer inte att lägga mig i längre.



    Ha ett bra liv och hoppas att du blir friad.

    2009-06-23 | 18:43:05
  • Inte för alla att veta säger:

    "Alla som inte är med mig är emot mig"



    Daddys historiska kunskaper har sina brister.

    De som följde Hitler (och sedemera utrotade judarna) var de som svalde allt utan att ifrågasätta.

    De som ifrågasatter i en diktatur, de som har en anings källkritik är de som spårlöst försvinner eller blir hotade till tystnad.

    De som du beskyller för att vara nazistiska hittar du inte bland de som är skeptiska, de hittar du i de egna leden.



    Den bevisning jag har tagit del av på Daddys blogg består av bilder med intetsägande siffror på.

    Det behövs inga omfattande kunskaper för att skapa sådant.

    Det är ingen bevisning, det är att utge sig för att vara sanning.



    Jag har sett olika repliker i ett dokument vem som helst kan skriva.

    Det är heller ingen bevisning.



    Jag har sett lösryckta meningar från avhandlingar och från uttalanden i helt andra sammanhang av seriösa expert.

    Allt blandat till ett sammelsurium som tillsammans ska peka på att barnet berättar en manipulerad sanning.



    Det är ingen bevisning du kommer med Daddy, det är en mängd olika påståenden.



    Synen vi hade på barn för inte alls många år sedan, var att det hemska barn säger det är antingen en ren lögn eller så är det en frammanipulerad sanning.

    Dit vill Daddy tas oss igen. Till medeltidens syn på barn då vi på allvar trodde att barn endast kan fantisera och inte berätta sanningen.



    När Daddy inte lyckas med sakargument tas det till en ny offerroll:

    att han är ett offer för militanta feministers åverkan.

    Det här är inget utslag av feminism och inte heller det motsatta.



    Samma sak hade hänt om rollerna hade varit det omvända, om det handlade om en mamma.

    Skillnaden är att en mammas kamp inte skulle ges någon uppmärksamhet eftersom ett övergrepp av en mamma är så mycket skamligare, det tystas ner helt enkelt.

    Den mamman får heller inga försvarare som du har fått Daddy eftersom alla vänder henne ryggen.



    Jag har läst på andra bloggar vad Daddy säger och ju mer jag läser desto mer övertygad blir jag om att rätt beslut har fattats.

    Daddy - att säga "jag kan minsann få tag på din rätta identitet" är direkt hotfullt.



    Du ifrågasätter varför många av de som väljer att inte helt och fullt tro på din oskuld förblir anonyma.

    Jag har läst med kritiska ögon och jag förstår varför.

    Därför väljer även jag att vara anonym.



    De som ifrågasatter i en diktatur, de som har en anings källkritik är de som spårlöst försvinner eller blir hotade till tystnad.



    Jag sväljer ingen fakta på bloggen för det finns ingen sådan.

    Jag är heller inte naiv nog att tro på det som om det vore den allenarådande sanningen.



    Barnet har sin sanning men den tar Daddy ifrån henne helt.

    2009-06-23 | 19:54:07
  • profanum_vulgus säger:

    Jag har varit runt på 10+ bloggar med bilder av barn utan att hitta en enda kommentar om att det skulle vara fel. Jag rusade också över till wikipedia och fann snabbt minst 10 sidor med bilder på barn, inte en enda kommentar om saken där, sedan gick jag vidare till alla de rikstäckande tidningarnas websidor och hittade bilder på barn, inte en kommentar någonstans om detta där och jag hittade heller inget på nätet om kritik mot att de stora tidningarna hade bilder på barn. Jag gick vidare till facebook där en skrälldus med människor har sina barn som profilbilder och bilder på dem i sina album, inte en bokstav om att det skulle vara fel. Sedan kikade jag in på föräldraforum där det fanns massor av barnbilder, inte heller där ett enda inlägg om att det var fel. Jag gick sedan vidare till bilddagboken och flikkr, samma visa där.



    Hur kommer detta sig?

    Framförallt, ni som reagerar här på daddys blogg, varför har ni inte först reagerat på de ställen där det är lättare att hitta bilderna, fler ser dem och det finns fler bilder?

    2009-06-23 | 19:57:58
  • Leroy säger:

    Samma sak här anonym:



    Vågar du vara lika naken som Daddy och förklara vad du menar så skaff dig då åtminstone ett nic. Registrera dig.



    Då kanske en diskussion med respekt kan föras inte som du nu gör.



    Fel, fel och dubbelfel.



    Leroy

    2009-06-23 | 20:12:48
  • Funderare säger:

    PV:



    Det som oroar mig är att bilderna ska leda till nått som inte Daddy har tänkt på. Dagens ungar kan nästan mer om datorer och att leta information än vad deras föräldrar kan. Och som jag visade med mina länkar, endel ungar är förj**liga. De plockar bilder hur det vill och sätter i hop det hur de vill. Upphovsrätten struntar de totalt i om de ens vet vad det är.



    Sen handlar det inte om hur många som har bilder på sina barn utan vad som bloggen eller sidan handlar om. De som har läst Majas blogg vet att det är många som tror på mamman. Med andra ord, många tror att flickan på bilderna blivit utsatt för incest. De kommer att fortsätta tro det även om Daddy blir frikänd.



    Tänk tanken om dottern eller sonens bekanta hittar hit och de tillhör gruppen av förj**liga ungar. Många av dagens ungar lever på nätet både hemma och i skolor.



    Att jag motsätter mig detta med bilder och personuppgifter handlar inte om att jag är emot Daddy. Jag vill inte att det ska bli fel i slutet, något fel i det?



    Annelie:



    Jag håller med Daddy och det betyder att jag tycker som Daddy om mamman och behöver inte kommentera hennes sätt. Det gör Daddy tillräckligt bra. Men jag kan ändå anse att publiceringen av bilderna och personuppgifter är felaktiga utan att jag måste klaga på mamman i samma mening.



    Daddy, det är inget fel på dina bilder på dottern. En helt underbar lite unge =) Och ja, du har all rätt att berätta din historia. Men att hävda att det är för ditt försvar, hm. Som jag ser det så har du fått ta emot en himla massa skit för detta och att flera har ifråga satt dina motiv. Så, hur har det stärkt ditt försvar och din rätt att försvara dig?

    2009-06-23 | 20:36:12
  • Leroy säger:

    Då får man som vuxen lov att sätta sig in i den verklighet som råder och det är faktiskt möjligt att skydda sina alster genom att märka dom.



    Sen fins det så klart folk som vi vet inte är ute i ärligt uppsåt.



    Vilket denna blogg egentligen borde handlat om i stället för detaljer som inte gynnar barnen.



    Gjorde den Tyska modern fel och gjorde den Tyska televisionen fel.



    Diskutera det i stället för att hoppa på någon som redan ligger där avklädd.



    Leroy...

    2009-06-23 | 20:41:03
  • MOa säger:

    Men, profanum-



    bara för att många gör en o samma sak och du inte hittar nån kritik mot det, så betyder det ju inte att det är rätt, eller klokt etc



    Nåja, men att Daddy inte maskerade personnumren tycker ialla fall jag var fel.



    Sen vill jag tro på Daddys oskuld, tycker det händelseförlopp han beskrivit angående anmälningar osv från motpartens sida, verkar lite skumma.

    2009-06-23 | 20:52:31
  • susanna svensson säger:

    De fåtal socialarbetare som har sunt förnuft verkar bara ha ett val säga upp sig http://www.norrteljetidning.se/nyheter/artiklar/id/9214

    2009-06-23 | 21:51:12
  • L.P säger:

    Ang.daddy och att han "outar" dottern som någon kallar det för!



    För mig så tycker jag att jag får en mycket bra bild av Rania personligen,och även hennes önskan om att få vara hos sin EGEN far,daddy sätter på så sätt en högst personlig prägel på Ranias egna tydliga behov OCH hennes önskan/vilja,daddy är hennes förälder och SKALL värna om henne på bästa sätt,detta kan vara det bästa sättet för att Ranias egen vilja skall få råda allena,utifrån vad som är lämpligt.



    Varken daddy,eller Rania är inte längre någon av alla andra som råkat illa ut och fått stå ut med övergrepp,polisförhör och vem vet vad mer mamman,mormorn och myndigheterna är kapabla till att göra mot Rania och daddy i fortsättningen.



    Att daddy går ut med alla uppgifter,går även hand i hand med hans policy,om att ohöljt visa sanningen för er alla utan undantag!



    Men visst kan jag även ha fel,men jag är tämligen säker på att detta kommer gagna Ranias RÄTT till att få umgås med sin pappa inom en överskådlig framtid!



    Annars är det ett övergrepp på Rania ifrån myndigheterna om det tillåts få fortsätta så här!



    Jag tycker daddy,gör rätt som verkar för Ranias egen vilja och önskan!



    //L.P



    www.pappa-barn.se

    2009-06-23 | 22:34:05
  • Leroy säger:

    Det handlar så klart om Civilkurrage och inte om att påstå för att få. Man måste kunna bevisa.



    Bara man kan få en chans.



    Leroy

    2009-06-23 | 22:38:07
  • Leroy säger:

    Susanna !



    Jag tycker din länk visar på att det finns insikt och civilkurrage.



    Hoppas faktiskt att det finns fler som väljer att tala i stälet för at tiga och anse att en sidas historia kan anses stå för en helhet. Att våga ta ställning gör ju att den andra sidan får åtminstone en andra chans. Även om det påstås.



    Leroy

    2009-06-23 | 22:41:26
  • Daniel säger:

    Rocka på mannen...



    Läste för övrigt lite snabbt alla kommentarer och nått om att "du nu inte har några rättigheter" skrivet av Viktoria och att det du gör genom att lägga ut namn och bild på dottern när du inte har vårdnad är olagligt... Fuck hell, who cares? Är formella skitpapper ett starkare band än den DNA du och dottern delar gemensamt? -Knappast!



    Jag hade kört en fet pansarvagn in i röven på mina ungars mamma och bränt av en atombomb för mina barn om det hade varit på det här viset.

    2009-06-23 | 23:31:22
    Bloggadress: http://dannemannen.dyndns.org
  • Mr Galahad säger:

    Det var som f*n..

    Måste säga att det där var det roligaste jag läst på extremt länge, det är nästan så att man blir frälst.

    Ge tanten en medalj eller nåt.



    Vad det gäller "uthängandet" av Rania så inbillar jag mig att det för henne, när hon är mogen för att undersöka saken närmare, kommer att vara avsevärt viktigare att få veta att pappa aldrig gav upp och kämpade med näbbar och klor för att hon skulle få vara med honom. Än att bilder på henne som 4-åring finns utlagda på nätet.

    De barn som växer upp idag kommer att vara den mest publicerade barnaskaran någonsin, vi föräldrar älskar våra barn och är stolta över dem. För somliga är det sannolikt det största som de gjort och givetvis vill man berätta om detta för allt och alla. Nätet är det nya sociala "cocktailpartyt" där alla kan vara med och alla kan dela med sig av vad du vill. Visst finns där risker men de är faktiskt förhållandevis små.



    Om någon tog något av mina tre barn ifrån mig så skulle jag också slåss med alla medel för att få tillbaka dem. Faktum är att jag nog skulle begå en hel rad brott för att skydda mina barn, de flesta faktiskt. Myndigheterna har misslyckats med att skydda Rania ifrån de övergrepp som hon utsätts för av modern och mormodern samt div myndighetspersoner, vilket val har då Joakim (Daddy) kvar?



    Det enda som återstår är att skapa en opinion, om tillräckligt många skriker och bråkar om något sådant här så tvingas till slut även den mest stelbente myndighetsperson till aktion.

    Kom ihåg Sophie Lohede.



    Därför anser jag att Joakim (Daddy) gör helt och hållet rätt och jag hoppas verkligen att han lyckas med sitt mål. Att ge tillbaka Ranias pappa till henne.



    //Mr G

    2009-06-23 | 23:36:44
    Bloggadress: http://mrgalahad.wordpress.com/
  • Tove säger:

    fin blogg du har!

    Kolla gärna in min också,

    ha en bra dag! :)

    2009-06-23 | 23:40:24
    Bloggadress: http://bbambi.blogg.se/
  • daddy säger:

    Hej



    det blev lite stoppboll när jag la ut den här filmen i morse kl 6 nånting. Jag tycks alltid få mina idéer sent på kvällen och alltid lika optimistiskt tänker jag att "det tar ju bara nån timme"...jo tjena.



    Men den här filmen dök upp i min skalle i går kväll när jag lyssnade på musiken. Och då måste den göras nu och inte i morgon.



    Tack för alla snälla kommentarer och några dumma också antar jag...Det tristaste jag möts av är dom som menar att jag är en "äkta pedofil". Vad är det? Finns det oäkta också?

    I så fall är jag snarare en sån...



    Jag rekommenderar Cygnus Ferreus kommentar under "moderna häxjägare". Ibland får jag insikter av det ni skriver och detta är en sån kommentar. Det sista under ovan inlägg.



    Mycket glädjande att få kommentarer från tidigare okända människor också. Det betyder att mitt budskap når fram till i alla fall några. Och det betyder allt. Kul också att se att så många myndigheter börjar läsa min blogg.



    /daddy

    2009-06-24 | 00:00:03
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Leroy säger:

    Har du fixat media creepern för det verkar osannolikt att ingen kikat in och set på den aktivitet som råder. ?



    Kör den igen vet jag. bättre en gån för mycket än en för lite!

    Leroy

    2009-06-24 | 00:22:16
  • Anonym säger:

    Verkar ju som media fått rena snurren hos Maja som jag bad installera creeepern för att hon skulle få se de besök hon haft och dela med sig av intresset.



    Hon verkar ju intressant. :-)



    Därför tycker jag det vore bra om du kollar hur den funkar.



    Leroy

    2009-06-24 | 00:25:46
  • daddy säger:

    Jodå, mediacreepern fungerar. Det är inte alltid kvantiteten utan kvaliteten som räknas.



    Säger inget mer just nu. I morgon bitti skall dom förhöra Rania igen. Men om inte min advokat ringt och berättat det ikväll hade jag aldrig ens fått reda på det. Jag var nämligen inte välkommen enligt polisen Maria Brage som sköter förundersökningen.

    Hennes exakta formulering var: "Vi vill inte ha förövare här på barnhuset....öhhh förlåt, misstänkta förövare menar jag".



    Jag har bara mitt ombuds ord på detta men det litar jag på betydligt mer än polisens.



    Så i morgon vid 10 tiden på Tuppfjätsgatan skall jag gå igenom den värsta förmiddagen i mitt 42 åriga liv. Jag skall få se mitt barn misshandlas live på en TV.



    Glory days...

    2009-06-24 | 00:45:57
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • L.P säger:

    Ang.Ranias mående under förhöret!



    Daddy,om du ser din dotter må dåligt så avbryt förhöret direkt,polisen ska inte tvinga dottern så till den grad att hon visar upp ett illa befinnande,och du är hennes förälder..använd din roll som förälder och vägra att samarbeta!



    Stå på dig,och strunt i Maria Brage och hennes tydligt uttalade förutfattade mening om dig och din skuld!



    För jävligt att såna "käringar" ska få sitta och leda ett barn genom en snårskog av förutfattade "svar"!



    //L.P



    www.pappa-barn.se

    2009-06-24 | 02:00:39
  • Magnus säger:

    Hej Daddy, jag har följt din blogg under en relativt lång tid.



    Är en ganska kritisk människa som inte sväljer saker med hull och hår utan att verkligen bilda mig en nyanserad bilder, väga för och emot en sanning och sedan gå på det som verkar trovärdigast.



    Jag, liksom alla andra här kan inte veta sanningen, det kan bara de inblandade. I denna frågan så vet jag inte sanningen, men jag väljer baserat på de uppgifterna och den "känsla" jag har att tro på dig. Utifrån de förutsättningarna har jag gråtit många gånger efter att ha läst om din fruktlösa kamp, jag hoppas verkligen att din kamp ger resultat till slut, och måste tro att den så gör.



    Oavsett sanning, så har ju övergreppen från mamman överhuvudtaget inte lett till några konsekvenser för henne, hon vägrar dig umgänge som du och din dotter har laglig rätt till, detta ses mellan fingrarna med. Hade det varit du som inte lämnat tillbaka din dotter efter umgänge, så hade det liknats vid kidnappning och polisen hade säkerligen ryckt ut.



    Dessa missförhållande är egentligen det största samhälliga problemet(nu pratar jag om det som hänt innan pedofeli anklagelserna) och som borde få de mest inskränkta människorna att se att man och kvinna inte behandlas lika i sin föräldraroll och inte har samma rättigheter till sitt barn.



    Skulle vilja ge dig ett råd angående den kritik du nu får angående ditt icke hemlighållande av personuppgifter. Det är ganska lätt och mänskligt att vilja försvara sig emot denna kritik, den känns orättvis och orättfärdig.



    Fördömarna är helt ok med att andra i mammagrupper, bloggar osv publicerar namn och personuppgifter, men när du gör det så är den högsta hästen framme och de sadlar den och låter piskan vina. Samtidigt så har samma människor inte brytt sig ett dugg om dig och din kamp tidigare, ingen av dem har ryckt ut till försvar för dig när dina rättigheter kränkts.



    Sanningen är den att de inte bryr sig det minsta om dig, ej heller din dotter. De har väntat och lurpassat, när gör han ett misstag som vi kan kritisera. Då kan vi fokusera hela debatten på detta och bort från sakfrågan. Detta är en mycket smutsig taktik, den har använts i århundrade för att misskreditera person så man slipper diskutera sakfråga.



    Mitt råd är att gå inte på detta, låt dig inte sugas in och likt Don Quixote, slåss emot väderkvarnarna. Då gör du fler misstag(som den ene väderkvarnen i en tidigare kommentar tog fasta på, du hade minsann sagt att du kunde ta reda på vem någon var=hot). Dessa människor kommer tolka allt som du gör och säger, alla försvar du har emot dig. Bekvämt kan de vara anonyma emedan din strupe är blottad.



    De känner ingen empati, har svårt att förstå människors svagheter enligt devisen ett fel likamed fel på personen, eftersom de själva är fullkomliga och rättfärdiga. De är de människor som kastar första stenen, de som anger sin granne i diktaturerna osv.



    Maja Lundgren såg ju att detta skulle kunna generera trafik på bloggen, då utnyttjar hon givetvis detta för sin egen blogs syfte, ingenting annat.



    Du har min beundran och sympati för din kamp. Om det är rätt eller fel att lägga ut identiteten på dig och din dotter låter jag dig avgöra som far och som man, om jag hade gjort detsamma vet jag inte. Detta är dock inte det viktigaste i fallet, utan din dotters rätt till sin pappa och vice versa.



    Håll modet uppe, och låt inte dessa människor styra debatten bort från sakfrågan som är deras syfte, det kan dom bara när du går i polemik med dem annars kan de debattera bäst de vill med varandra, ingen lyssnar.

    2009-06-24 | 09:18:44
  • Mikael Karlsson säger:

    Mycket bra formulerat Magnus. . . Tror att detta är det bästa inlägget av alla. För ser man till övriga kommentarer som skrivs är de ofta upprepningar. Här kom det en ny och mycket neutral skrivelse. .



    Dessa behövs, Man skall inte behöva ta ett ställningstagande om Daddy är skyldig eller inte på grund av det man läser.

    2009-06-24 | 11:49:12
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • KimhZa Bremer säger:

    Magnus: Väldigt välskrivet - och jag håller med dig helt och hållet.



    Joakim: Du får mitt stöd, som alltid. Jag är säker på att det kommer att bli bra, en dag.

    2009-06-24 | 13:10:30
  • valens säger:

    Helt korrekt Magnus!

    Håller helt med dig! Det var bra att du nämnde det om Maja Lundgrens blogg. Men ändå trafiken kan utnyttjas ömsesidigt... :)



    Jocke, hoppas det gick bra idag!

    Hoppas att Rania mår bra och snarast ni kommer att hitta tillbaka till varandra!

    2009-06-24 | 17:56:23
    Bloggadress: http://visa.respEQt.nu
  • Lisa säger:

    Joakim, varför har du inte nämnt att din barns mor har kvarskrivning, skyddad identitet.



    Du kanske "glömde" det?



    Skyddad identitet är mycket svårt att få. Det får man inte på bara några lögner. Inte heller pga lite hot. Det får man bara då det finns uppenbar fara för sitt eget liv.



    Jag har hittills trott på dig Joakim som utsatt för myndigheters förtryck och kvinnors lögner.

    Inte längre.

    2009-06-24 | 19:50:54
  • Lilla My säger:

    Lisa



    Joakim har skrivit det i sin blogg någonstans har jag för mig.

    Känner igen den beskrivningen.



    Har för mig att bara dagarna efter att hon fick skyddad identitet så sms:ade eller ringde och gav hon sin adress mm till honom.



    Rätta mig om jag har fel.

    Har inte letat i bloggen.



    2009-06-24 | 20:09:03
  • Li säger:

    har också läst det och jag är ganska säker på att det faktiskt har blivit nämnt mer än en gång här.

    står även nämnt i domen.

    fast jag vet inte om det är samma sak att ha skyddad identitet som att ha sekretess på sin adress

    någon som vet skillnaden?

    2009-06-24 | 20:37:09
  • Lisa säger:

    Så då var det en lögn det som stod i domen "Sedan hon

    fick skyddade adressuppgifter kan han inte fa tag pa henne eller Rania."

    2009-06-24 | 20:40:44
  • valens säger:

    Lisa:

    "Skyddad identitet är mycket svårt att få" skrev du...

    Med en djup suck säger jag emot dig...

    2009-06-24 | 20:49:41
    Bloggadress: http://visa.respEQt.nu
  • Susanne säger:

    Hon fick skyddad identitet efter att hon flyttade pga hon hävdade att hon var så rädd för honom, gjorde dock en polisanmälan som hon sedan tog tillbaka. Men det var fyra dagar efter att hon fått enskild vårdnad som hon ringde till Jocke och gav honom telefonnummer och adress själv. Hon har sedan dess inte haft några problem med att träffa honom vid överlämningar av Rania vid de umgängestillfällen som varit.

    2009-06-24 | 21:10:18
  • Susanne säger:

    Hon har haft skyddad identitet till ganska nyss, men den har blivit hävd som jag fattar det eftersom det inte finns någon hotbild.

    2009-06-24 | 21:11:41
  • Lisa säger:

    Den är inte hävd om det inte skett inom de två senaste dygnen.

    2009-06-24 | 21:15:49
  • Susanne säger:

    Lisa



    ?

    2009-06-24 | 21:17:41
  • susanna svensson säger:

    Skyddad identitet är inte speciellt svårt att få inte besöksförbud heller. Min pojkvän råkade ut för följande något år innan vi träffades. Han väcks av två poliser som vill att han ska skriva på ett papper om besöksförbud hos hans dåvarande flickvän. Han vägrade skriva på krävde att det skulle upp i domstol. Det visade sig att hans tjejj försonats med sitt ex och det var han som hade krävt besöksförbud. Något våld hade inte förekommit.

    2009-06-24 | 22:12:37
  • Vet säger:

    Att få skyddad adress är inget ett x kan avgöra genom att skriva på ett papper eller inte. Påstår du det så ljuger antingen du eller din pojkvän.

    Det måste finnas en hotbild för att det ska beviljas.



    Man får det beviljat på 1 år i taget med förlängning om hotbilden kvarstår.

    2009-06-24 | 22:30:49
  • Vet säger:

    Att få skyddad adress är inget ett x kan avgöra genom att skriva på ett papper eller inte. Påstår du det så ljuger antingen du eller din pojkvän.

    Det måste finnas en hotbild för att det ska beviljas.



    Man får det beviljat på 1 år i taget med förlängning om hotbilden kvarstår.

    2009-06-24 | 22:34:46
  • Li säger:

    tror Vet inte har läst inlägget ordentligt

    2009-06-24 | 23:04:59
  • L.P säger:

    Lisa:



    Ang.Cicela´s identitet och skyddad adress.



    i Maj 2009 så upphörde "skyddet" enligt dokumentering ifrån myndigheterna,och då hade Daddy redan känt till mammans och dotterns adress sedan ett år tillbaks.......då mamman SJÄLV gett pappan adressen,vilket visar att mamman fabrikerat hela berättelsen,nån verklig rädsla har Cicela aldrig känt,utan det handlar som vanligt om att en mamma försökt utnyttja systemet,och som i så många andra fall,så har mamman lyckats framgångsrikt,kanske pga alltför klena myndigheter och dumma tjänstemän/kvinnor som inte haft förmåga att ens ana vad som ligger som bakgrund.



    (Man kan verkligen ifrågasätta dess kompetens och lämplighet att dessa personer får sitta kvar och arbeta med våra barn.)



    Vilket så klart är mycket tragiskt då det handlar om barnens liv med sin pappa,och alla på pappans sida,då detta beteendet leder till masslakt av de känslomässiga djupa band mellan barn och förälder fullständigt slits sönder och samman.



    //L.P

    2009-06-24 | 23:42:27
  • Mikael Karlsson säger:

    Jag har en liten fråga här, Ni som påstår er vara lika överkörda av systemet som Jocke, Varför har inte ni gjort samma som han? Varför sitter ni med Psydonymer?



    Man prisar en hjälte men gömmer sig bak hans rustning...



    Jag gick ut med mitt namn och vem jag är. Detta gjorde jag för att jag står för det jag säger... Dock valde jag fel umgänge på nätet som senare uttnytjade mitt barns namn och bild... Detta är iofs försent för mig att rätta till idag. Men jag har oandra sidan mest gnällt på myndigheternas ageranden och inte på X. Trotts att vi har delad åsikt i och omkring omsorg och tillvägagångssätt. Jag märkte snart att de som sade sig finnas för barnens bästa igentligen endast hade sig själva i åtanke och sitt eget ego att kämpa för inte för varandra. När man nu snackar om att Daddy har offentliggjort bilder på Rania så pekar man på hur illa det kan gå.. Men jag vågar nog säga att de som är farligast står en oftast närmast. Jag fördömmer inte Jocke i sin kamp om en rättvis kamp eller dylikt. Jag dömer inte heller att en utredning görs. Men som jag alltid sagt är att jag anser att den skall göras rätt. Efter förhandlingarna jag hade i Måndags "som igentligen skulle varat i 2 dagar men som tog ca 45 minuter" så sade jag till mitt egna ombud att oavsett om det varit jag eller X som farit illa av utredarna så hade jag sagt ifrån. Detta efter X omduds utalande om att jag gör mig ovän med myndigheterna och att jag skall välja mina strider... Tillbaka från mig fick hon ett stort "FNISS" och ett svar om att om man inte följer Socialtjänstlagen, Föräldrabalken eller sina åtaganden som handläggare så ska man ha det.. Detta fick ju henne lite tyst. VAd jag menar är att om man agerat lika dant mot X som man agerade mot mig så hade jag f-n i mig stöttat mitt X och hjälpt henne att få en objektiv utredning. Och detta sade jag till mitt ombud när vi tog en fika efter förhandlingen... Och detta sa mitt ombud att hon faktiskt också trodde med tanke på hur hon sett mig agera i olika situationer omkring vårat barn. För för mig handlar det inte om att sitta och snacka ner mitt X eller kalla henne namn, för mig handlar det om att kämpa för en rättvis bild av vad som är bäst för den lilla.



    Tilläggas kan ju med att Vi var klara innan förhandlinge startade, och Ordföranden sa att det var bra att vi kunde "lösa" det hela och att de slapp göra en bedömning och fatta beslutet. För de menade att efter att ha läst utredningen och alla uppgifterna så stod de inför ett mycket svårt beslut och visste inte hur de skulle döma.

    2009-06-25 | 00:27:18
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • daddy säger:

    daddy ([email protected]) om ..att jag får vara hos dig lite mer...:



    Angående mammans skyddade personuppgifter och skatte- verkets godtyckliga behandling av dessa ärenden har jag skrivit om det i ett antal inlägg. Det senaste för inte värst länge sedan. Men efter en snabb sökning i min egen blogg hittade jag ett speciellt inlägg som jag tycker belyser denna problematik rätt bra.



    http://daddys.blogg.se/2009/january/det-ar-hyfsat-hogt-i-tak.html



    I April efter mitt havererade försök att hämta Rania på dagis så beslutade jag mig för att kolla om Cissis sekretess stämpel fortfarande låg kvar. Jag trodde inte det eftersom Cissi själv uppgett att hon tagit bort den.



    Men stämpeln var kvar. Jag skrev då till Skatteverket och berättade att jag sedan ett år känt till adressen och att det var hon själv som gav mig den. Den 7 Maj fick jag svar. Sekretessen på min dotter var hävd. Ni som vill ha bevis kan ladda hem följande fil: http://www.divshare.com/download/7745185-384



    Jag tog ut en personuppgift på Cissi den 26 Maj. Den visade att varken mor eller dotter då hade någon skyddad identitet. Döm om min förvåning igår då jag på försäkringskassan ber dom göra en sökning på min dotters personnummer och det kommer upp en röd sekretessblaffa på skärmen..



    Har hon lyckats igen? Har jag ingen rätt att veta det i så fall som förälder? Och hur kan någon vara så åsnelikt totalkorkad att dom går på samma grej igen??!!



    Jag brukar leta upp svaren själv, men för i kväll skiter jag i vilket. Nu hajar jag precis hur stackars Josef K kände sig i Franz Kafkas processen. Mitt liv just nu tangerar inte bara hans öde utan består även av en god del moment 22 av Heller. Hajar ni?

    2009-06-25 | 01:04:44
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Johan säger:

    En mening spelas upp i mitt huvud om och om igen och det gör ont i bröstet.



    En liten flickas späda röst. En liten flicka som uttrycker sig så känslomässigt starkt men samtidigt med en sorg och en längtan

    - "vill ju va med dig samma tid"



    lilla lilla flicka.

    Fastän detta inte har med mig att göra så berörs jag. Ögonen tåras och man vill bara skrika "Sluta nu!"



    Jag kan inte föreställa mig det helvete du och Rania går igenom men jag är tacksam att du släpper in oss i ditt liv och får se hur saker som dessa påverkar barnet och huren förälder kan alieneras från barnet av myndigheter, den andra föräldern och annan släkt.



    Man blir mer rädd om sina barn och du har genom din blogg öppnat fler ögon för hur utsatt ett barn är och hur rättslöst det är.



    Kom att tänka på en sak.

    Vet inte om jag är helt ute och reser.

    Har kollat lite på facebook och jag har inte hittat nån grupp som tar upp de punkter som du gör.

    Har du tanke på att starta en sådan grupp?

    En tanke var med att en sådan grupp kanske skulle uppmärksammas i media.

    Aftonbladet skriver lite då o då om facebook grupper ,ex om FRA- gruppen.

    Nåväl..

    En tanke bara.



    Sänder er en massa styrka.



    2009-06-25 | 01:34:46
  • L.P säger:

    Mikael:citat.



    Jag har en liten fråga här, Ni som påstår er vara lika överkörda av systemet som Jocke, Varför har inte ni gjort samma som han? Varför sitter ni med Psydonymer?



    Man prisar en hjälte men gömmer sig bak hans rustning...



    Jag gick ut med mitt namn och vem jag är. Detta gjorde jag för att jag står för det jag säger... Dock valde jag fel umgänge på nätet som senare uttnytjade mitt barns namn och bild...



    Svar från mig:



    Mikael,Jag tycker du besvarar frågan väldigt bra i din text under din fråga till oss andra ang.varför man bör använda sig av psydonym,dock kan jag ju bara svara för mig själv,och varför jag valt att använda ett alias.(ytterligare svar kan man nog läsa sig till i min nedre text)



    Mikael,Frågan du ställer om varför "ni" andra inte gör/gjort samma som Jocke.



    Kan jag bara svara att sonen och jag befinner oss i en annan,unik situation,där det ännu inte gagnar oss att jag släpper ut våra namn öppet,troligtvis kommer jag aldrig behöva gå till "de yttersta nödvändigheterna" för att ge min son tid med mig.



    Tvärtom kan jag istället känna en viss fruktan för att situationen skulle ev.kunna förvärras för oss,och då i form av repressalier bl.a ifrån socialas tjänsteutövande enskilda personer.



    //L.P



    www.pappa-barn.se



    2009-06-25 | 02:47:28
  • valens säger:

    Jag hajar vad du menar Jocke...

    Det finns alldeles för många hajar som vill driva "processen" än idag, tyvärr!

    Och som en som vet vad pratar om, vill jag varna (ännu en gång) att det var bara första varvet i 22 cykeln...

    2009-06-25 | 06:34:33
    Bloggadress: http://visa.respEQt.nu
  • Lilla My säger:

    Jag regerar om och om igen på varför Jocke inte får prata om sina rättigheter som pappa.

    Jag ser det som att han, i det även pratar om Ranias rättigheter, att de sammansmälter i varandra.



    Alla människor har rättigheter och skyldigheter.



    Du har mer skyldigheter än rättigheter när det gäller ditt barn.

    Såsom att se till att barnet/n har en väl fungerande kontakt med föräldrar, släkt och vänner.

    Att barnet är ren, hel och mätt.

    Att barnet får gå i skolan.

    Att barnet kan bygga upp kompisrelationer.

    Att barnet får en kärleksfull uppfostran och lär sig bli en ansvarsfull och stabil vuxen.



    Jocke jobbar hårt för att Rania ska ha dessa saker i sitt liv.

    Tyvärr känns det inte som Cisela tänker på samma sätt när det gäller dottern. (en spekulation från min sida)



    2009-06-25 | 08:28:13
  • Ramona Fransson säger:

    I Stockholm ska nu socialtjänsten granskas. Borde de inte ställa kammarrätten inför sitt eget skrank det var ju de som gav tillbaka mamman vårdnaden.



    Lustigt nog var det just en kvinnlig domare som tyckte att på det underlag som hon hade var mamman perfekt. Enligt socialtjänsten var INTE mamman lämplig. Hade varit jädrans kul att få reda på om det istället för en mamma varit en pappa. Undra om den kvinnliga domaren i kammarrätten hade röstat i favör för pappan? Konstigt nog tror jag inte det!



    Att läsa om hur barnen misshandlats med rostiga spikar som mamman skurit dem med var fruktansvärt.



    Vem ska ta ansvaret för detta traumatiska? Ingen, som vanligt! Mamman får möjligen fängelse eller vård, och barnen får förhoppnigsvis aldrig mer tvingas in under samma tak som mamman. Hon kan få lov att se dem på fotografier! I mina ögon ska mamman aldrig och då menar jag aldrig mer få chansen att "vårda" sina barn.

    2009-06-25 | 11:53:37
    Bloggadress: http://www.ramona-fransson-blogspot.com
  • Mikael Karlsson säger:

    L.P: Var i mitts svar anser du att jag besvarar frågan bra?? Jag har väl inte besvarat den själv..



    Personligen tror jag att det bästa är att om alla står för sina åsikter och skriver ut sitt namn, Lägger upp utredningar "Med eller utan namn på barnen" men behåller Socialkontorens samt handläggarnas namn i utredningarna så rensar man ut agnet från vetet. Det finns många i dag som klagar på att de och barnen fått en felaktig behandling trotts att de igentligen fått en fair fight. Dessa saboterar mycket för oss andra som till exempel Daddy och mig. Jag är nu inte anklagad för något övergrepp men jag kämpade emot soc och deras flebehandling emot mig och mitt barn. Dom som då har blivit behandlade på rätt sätt men är besvikna på utgången och sitter och skriver en massa bla ha gör då att man åsidosätter de fall som är viktiga och är felbehandlande. Om man då får en insyn i utredningarna så kan man lätt se vilka som fått en fot upp i arslet och de som bara sitter och bölar utan igentlig orsak. Såg på ett Forum en pappa som hade fått VV med sina barn, Nu räckte tydligen inte det mer.. då skall han helt plötsligt börja skrika om ensam vårdnad. .. .. Varför vill man först slåss om gemensamhet med barnen för att sedan utesluta en annan förälder? .. Mycket svårt för mig att förstå .. Faktiskt.



    Jag börjar mer och mer förespråka LVU av barn som hamnar i tvist. Under tiden barne är LVU placerade så kan föräldrarna ta sig i kragen och lösa konflikten. Innan dess är de flesta olämpliga som föräldrar. De börjar med en fight om omsorg och rätt till barnen inte barnens rätt till sig.. Sen slutar det med Prestigekamp.. Man vill inte ge sig för att man är så förbannat enveten om att man ska ha rätt. Jag tror att det är så I daddys fall "Från mammans sida". Jag vet inte hur kampen sett ut mellan föräldrarna tidigare men i detta läget kan man knappast skylla på Daddy... Man har felbehandlat honom. Mycket lätt att se om man läser på lite.



    En annan sak jag också lagt märke till i dessa samlingar av folk som "kämpar för sina barn" är att de är ganska lata, Dom vill inte själva leta och rota i bland lagar och balkar.. De vill att andra ska hitta det specifika åt dem... Jag vet inte om det är brist på förmåga att använda Google eller om det beror på ren lathet, Men det stör mig så in i förbannelse att man inte orkar leta själv. "Kommer in med lite smygreklam" Om man tittar på den sidan jag startade 2007 som nu mera blivit en förening så finns Föräldrabalken, Socialtjänstlagen, Skollagen, Förvaltningslagen, Fns Barnkonvention, Rättshälpslagen och LVU på sidan. Jag har till och med delat upp varje stadg eller kapitel för sig för att underlätta för alla att hitta vad som gäller just den situation man befinner sig i. Sen att man inte länkar dit från andra föreningar på grund av de konflikter jag haft med dessa förenings innehavare tycker jag är synd. För det drabbar inte mig eller föreningarna utan endast de som söker hjälp.

    2009-06-25 | 12:06:40
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Mikael Karlsson säger:

    Vill tillägga en sak till: Det är för mycket Revirpinkande i de olika föreningarna... Sluta upp med det och gör gemensamma skrivelser så ska ni se att det kommer att gå mycket bättre i framtiden.

    2009-06-25 | 12:11:36
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Li säger:

    Mikael, känner du för att utveckla ditt resonemang med att införa LVU på barn med föräldrar i konflikt?

    Själv är det första som går igenom mitt huvud, det där låter enormt korkat, och är inte båda föräldrarna benhårda känslokalla människor som känner att de kan vara i en konflikt i all evighet tills de nått en lösning så kommer den "blödigaste" parten vara tvungen att vika sig efter den andre förälderns vilja helt och hållet oavsett hur galet resultatet av det hella kommer att bli.

    2009-06-25 | 13:08:12
  • Daddy säger:

    Mikael. Tro mig, du skulle inte vilja att ditt barn hamnade under LVU. Jsg har som jag tidigare har skrivit om, jobbat på en låst SiS instution. Själv hade jag föredragit Hallanstalten. På fängelser för vuxna finns åtminstone regler mot godtyckliga betraffningar. Man har slutat att slänga in besvärliga personer i isoleringsceller på obestämd tid.



    Jag har vakat över 13-14 flickor som efter att ha "flippat ur" blivit släpade i armar och ben, tryckts ner på golvet och fått ett knä i ryggen medan deras fickor gåtts igenom, för att sedan låsas in i en isoleringscell i 14-15 timmar.



    Var tionde minut skulle man titta i kikhålet i dörren medan stackarn satt därinne och skrek, grät och bankade huvet i cementväggen. Men skriken når aldrig utanför stängslen på dessa "behandlings"hem.



    Läste ni artikeln i Aftonbladet igår? Dom enda som hittills inspekterat SiS hemmen hittills, vet ni vilka det har varit? Jo, SiS själva. Men dom har aldrig hittat några oegentligheter. Själv försökte jag protestera, men blev då inkallad till chefen och frågad om "jag verkligen trodde på deras omhuldade metoder"?



    När mitt ett åriga vikariat gick ut flydde jag från eländet det snabbaste jag kunde. Jag skall kontakta några av journalisterna på ekot som rapporterade om detta igår. Kanske dom vill ha ett vittnesmål från insidan?



    Min advokat berättade igår att i ett av hans LVU fall som gällde en 6 årig pojke så hade nu följande hänt. Pojken som inte alls ville bo på något HVB hem vägrade samarbeta och vara lydig. Han ville hem till mamma och pappa. Han stämpaldes därför som "besvärlig" och sitter nu på ett låst SiS anstalt för ungdomar. Lag lovar dig Mikael. Detta är inte en miljö för en 6 åring.



    Men socialtjänsten trummar på under sin stolta paroll "BARNETS BÄSTA"!



    För mig låter detta numera mer som "SIEG HEIL"!

    2009-06-25 | 13:12:33
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Li säger:

    Barnets bästa - ett utryck som ganska ofta används när många personer argumenterar för en sak.

    Men jag undrar om man tagit hänsyn till barnens åsikter när man bestämde vilka riktlinjer som är barnets bästa. Eller anser sig vuxna vara förmer än barn då det kommer till vad som är barnets bästa

    2009-06-25 | 14:00:43
  • Mikael Karlsson säger:

    Nu menar inte jag att man skall sätta barnen i instutitioner Daddy, Jag menar att man undertiden som konflikt uppstår sätter barnen hos en fosterfamilj eller ett familjehem. Man får absolut inte sätta dem på låsta avdelningar. Men jag vågar nog stå för att de flesta barnen "åtminstånde små barn" skulle må mycket bättre av en fristad där de slipper föräldrarnas gräl eller påverkan. Du e inte den enda som jag haft kontakt med som arbetat med barn och ungdomar.



    Vi hade ett bra ställe här i min kommun som hette skogsvillan. Där bodde "Besvärliga ungdomar" Personalen var fantastiska men hade också de restriktioner. Dit kom de ungdomar som genomgått den låsta fasen av utredningshemmen "när de lärt sig sköta sig".



    Men det är inte detta jag pratar om i min skrivelse ovan utan jag menar att barnen måste få en fristad att andas ut.



    En god vän till mig har precis genomgått en tvist fylld med hot och anmälningar och efter att ha läst allt material kunde jag bara konstatera att barnet hade haft det bättre på ett familjehem undertiden föräldrarna inte kunde sammarbeta och förde sina konflikter. För i mina ögon handlade knappast konflikten om barnet utan mer om att förstöra för varandra igenom hot och anmälningar. Jag kan låta rå som sagt det även till vederbörande om mina åsikter men jag sitter inte och skriver för att vara snäll eller drabbas av en forum syndrom. Jag skriver för vad jag "mina tankar" om vad som skulle kunna vara bäst för ett barn i situationen just då.



    Med tanke på din gamla yrkesroll kankse detta skulle kunna vara nått för dig att läsa och återspegla lite om vad du tycker daddy:



    http://www.vardnads-umgangeslagar.se/index.php/component/content/article/154-ny-bestaemmelse-om-stoed-och-hjaelp-till-barn-och-unga-som-har-varit-placerade



    Hoppas att länken funkar annars får du gå in på V-U och kolla senaste artikeln där man nu tillsätter utredningar för återanpassning av barnen.. Detta kanske skulle kunna skapa en ny situation för barnen som finns inne i institutionerna också.. Man får nog ändra "terapin" efter det då.

    2009-06-25 | 14:32:31
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Li säger:

    varför skulle just små barn må bättre, bör det inte vara ganska skrämmande för dem att komma till totala främlingar?

    2009-06-25 | 15:00:37
  • daddy säger:

    Jag är glad att Mikael inte hjälper mig med mitt fall, för övrigt är Sverige fortfarande fritt i den mening att man fortfarande får tycka vad man vill.



    Däremot får man inte skriva vad man vill eller använda sig av sina andra medborgeliga fri och rättigheter. Då blir det reprissalier. Detta kommer nästa inlägg att handla om bl a.



    Ett mail till Expressen idag:



    Om kidnappningarna av barnen i Sverige. Den har ett och annat faktafel.

    Du talar om vårdnadsreformen från 1998. Den lagen gäller inte längre. Det skall inte alls längre dömas till gemensam vårdnad som regel i en tvist. Efter en hänsynslös och lögnaktig propagandakampanj som drevs av ROKS tillsammans med alla partiers kvinnoförbund revs lagen upp 2006. Numera separeras barn och fäder i en ökande takt.



    Organisationerna som hjälper mammorna att gå under jorden är desamma som får hundratals miljoner i statsstöd varje år. Under förespeglingen att man jobbar mot det "enorma" samhällsproblemet, mäns våld mot kvinnor och barn. Detta är en myt. Gå in på BRÅs statistik och se hur stort detta enorma samhällsproblem egentligen är. Samtidigt har vi fått en socialtjänst som bara ser "den ena sidan" som potentiellt farlig för barnen. Detta resulterar i sådana här tragiska fall som tortyrmamman i Stockholm, Bobby, Baby P, Barnen i dalarna som hängdes upp i säckar itaket, osv osv...



    Jag sitter på Cetralstationen och skriver detta, skall därför fatta mig kort. Men vill du ha mer kunskap och information om "spelet om barnen" och hur det går till i verkligheten kan du läsa på min blogg.

    http://daddys.blogg.se



    Du är naturligtvis välkommen att kontakta mig personligen.

    En insider skildring om vad som försiggår bakom stängslen på våra statliga "behandlings" hem för ungdomar kanske också skulle vara intressant. Jag vikade på ett sådant i ett år. Numera låser dom även in barn så unga som 6 år där.



    Det pågår ett smutsigt och mycket lönsamt krig under den vackra kulissen "jämställdhet" i Sverige.

    Ett krig som kräver dödsoffer.



    Jag har ensam gett mig på maffian på min blogg. Den journalist som har stake nog att börja gräva i dyngan kommer att komma till samma fasansfulla slutsatser som jag. Men om tidningen skulle våga publicera det...?

    Jag är skeptisk tyvärr.



    Joakim Ramstedt



    Expressens svar:

    hej, jag känner till lagändringen 2006 men effekterna som du beskriver är klart värda att kolla upp.



    /Lennart



    Yes!!

    2009-06-25 | 16:17:03
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • L.P säger:

    Ang.LVU så får jag uppfattningen om att Mikael skriver om extrema ärenden!



    Det andra orkar jag inte kommentera,trots att jag håller med Mikael i vissa saker,men det blir för långrandigt att skriva om här och nu!



    Hur som helst,så behöver barn BÅDA sina föräldrar,och den förälder som är lämpligast och kan tillgodose barnets behov av bl.a den motsatta föräldern bör få ha hand om vårdnaden och boendet,idag är det för många barn som bor med "fel" förälder,om man uttrycker sig lite oförsiktigt,utan hänsyn till ev. övriga omständigheter.



    Att en förälder är "mindre bra" betyder ju inte att barnets behov av just den föräldern minskar(är ni med vad jag menar?)



    Och det är då kontaktperson skall sättas in för barnet och förälderns skull,och ge dem möjlighet till en god anknytning till varandra.



    Allt måste få kretsa runt vad som är barnets bästa,men tänker man verkligen på barnets bästa idag?.(bara en stilla undran som befinner sig i mina tankar).



    //L.P



    www.pappa-barn.se



    2009-06-25 | 16:23:15
  • Mikael Karlsson säger:

    Li, Små barn uppfattar problematiken mycket mer än äldre. De kan utan att du som vuxen säger nått eller visar nått ändå känna att det är nått som är fel. De är också ofta lojala mot sina föräldrar vilket gör dem mycket kluvna i sitt tankesätt.



    Detta har jag själv sett och upplevt. Jag har också pratat med många psykologer om just detta.



    Daddy, Ja du ska nog va glad att jag inte "försöker hjälpa dig". Ditt fall är aldelles för invecklat för att nån av oss här skulle kunna göra någon nytta för dig.



    Det är också bra att du tycker att man har rätt att tycka vad man vill. För då slipper man ju ta ett ställningstagande för eller emot dig eller ditt X. För jag tror att vi endast sett en bråkdel av allt i erat fall och detta utifrån vad du lämnat ut.



    Som jag sagt innan Jag dömer dig inte eller missbedömer dig inte.

    2009-06-25 | 17:14:30
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Leroy säger:

    Bra E-post Daddy.



    Just denna förändring 2006 innebar ju att det kan löna sig att inte samarbeta för det får inte konsekvens för den som underlåter.



    Det räcker med att neka samarbete eller se till så att samarbete inte fungerar.



    HD´s dom T 228-07 anses ju lite som en prejudicerande och vägledande dom när detta blev prövat i HD efter överklagande.



    Skandalös dom som slår undan benen eftersom man glömmer att granska, vilja, lämplighet och förmåga och att den får en chans att bli prövad.



    Förhoppningsvis kommer nu insikten till lagstiftaren om hur fel det är och hur man kan drabbas. Barn och föräldrar förlorar sina båda viktiga sociala nätverk som skulle kunna ge dubbel trygghet.



    En översyn enligt vad som kanske är pågång enligt vad lennart.kriisa@expressen andra artikel ger :

    www.expressen.se/Nyheter/1.1618582/pappornas-kamp-far-mammorna-att-fly-med-barnen



    Vi får väl hoppas det för sånna metoder skall inte löna sig. Kolla bara på skillnaden då dommarna faller.



    Leroy

    2009-06-25 | 17:19:25
  • Li säger:

    Har inte heller något emot att folk har olika åsikter, hade varit ett robotsamhälle annars.

    Men denna bloggen är en av få där det känns i alla fall som att man vågar fråga en person varför de tycker som de gör utan att genast få huvudet avhugget av 10 personer.

    Är lite av den åsikten att frågar jag inte vad som ligger till grund för en åsikt så kan jag aldrig bedömma om min egna är sund eller inte.

    men det kanske bara är jag som funderar så.

    Men något jag har funderat på många gånger, är samhället verkligen så dåligt, är det överhopat av dåliga föräldrar, våldsamma människor och snevridna människor.

    Finns det en möjlighet att det kanske är aningen överreklamerat pga intressekonflikter.

    Tex socialen, om fallen minskar så minskar väl behovet av dem och då hade det väl försvunnit jobb bland dem och bland de specialister/övriga rörelser som är knutna till dem?



    2009-06-25 | 17:35:34
  • Mikael Karlsson säger:

    Li, Nej, sammhället är inte så drabbat av dåliga föräldrar som man vill göra gällande. Visst finns det dem som behöver mer stöd än andra i sin föräldraroll och visst finns det dem som skiter i sina barn. Min i det stora hela är nog de flesta bra föräldrar.



    Du kan inte heller förlita dig fullt ut på statestik. I alla statestiker finns det ett mörkertal. När man snackar om detta mörkertal så drar man till med en siffra som man tycker passar. I andra sammanhang har man frågat partiska personer om åsikter som man sedan lägger till grund för statestiken.



    Problemet är nog mest det att när det kommer familjer med större och svårare problem till en myndighet så vet inte myndigheten hur den skall agera. När det kommer anklagande föräldrar så måste dessa anklagelser utredas och då väljer tyvärr myndigheterna den enklaste vägen. I vissa fall innebär det att sopa en förälder under mattan. För i de aldra flesta fall så orkar eller vågar inte den part som blir sparkad, säga ifrån.



    Som jag sagt tidigare så tror jag det finns många som sitter och gnäller för gnällandets skull.. Inte för barnen utan för att de förlorat sin prestige. ag tror att om man i de flesta fallen lägger prestigen åt sidan så löser sig många konflikter av sig självt. Många säger emot bara för att de inte ska hålla med sina X. Inte för att det är bästa resultatet utan just för att visa sin avsky till den andre.



    Visst är det bra att Daddys blogg finns. Det visar att det finns män som vågar stå upp mot den andra sidan som arbetar på den "Feministiska fronten". Man kan se dem som politiker Sossar och Moderater.. Aldrig vänner och skyller allt på varandra.. så visst är det bra att det finns nån som tar tag i saker. Själv tillhör jag nog då ett neutralt missnöjjesparti...



    Jag tror nämligen inte att någon är felfri. Jag tror att både män och kvinnor begår fel och misstag. Kan man släppa sitt hat mot den andre och se till faktan och se till "Vad kan jag göra för att detta skall bli bra" i stället för att se till vad kan motparten göra för att lösa detta" så tror jag att många kommer en lång bit på vägen.



    Jag är också innerligt trött på att läsa folk som är i tvist som skriver Hon/Han är så dum i huvet och hon/han kan ingenting "stuket" detta gör att jag inte läser några forum med föräldrafrågor längre.



    Man läser också ofta om de fall där man har ett beslut på ett visst umgänge och när någon av parterna vill byta en helg så blir det ett jädrans liv. Varför undrar jag många gånger... Jag har ett problem i med mitt umgänge, Mitt X blir förbannad om jag skulle råka behöva byta nån gång.. Men jag surnar inte för det.. Jag får acceptera att vi inte har samma tolerans. Vill hon sen byta så accepterar jag en sådan grejj.. Inga problem för mig.. För då har man ju löst det samarbetsproblemet. Jag frågar då inte om ändring och accepterar när hon vill byta.. Så är det lugnt sen.



    Många tvister handlar om bagateller bara för att man inte SKALL samsas. Tyvärr.

    2009-06-25 | 18:07:52
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • daddy säger:

    Skrev nyss följande kommentar på piratpartiets hemsida:



    Jag tog idag emot nyheten att det parti jag röstat på i parlamentsvalet valt att sälla sig till den gröna gruppen i parlamentet. Jag har även satt mig in i hur man resonerat för att komma till denna ståndpunkt. Jag kan förstå argumenten. Jag är musiker och utfattig, men röstade ändå på piratartiet därför jag anser att frågorna kring medborgar rättighter och intigritet är mycket viktiga. Speciellt efter att ha fått mina mänskliga rättigheter kränkta på ett rent drakoniskt sätt.



    Det som fick mig att till slut ge min röst till ert parti var ett inslag i Aktuellt. Dom hade bjudit in en företrädare för PP, SD och F!. Jämställdhetsfrågan kom naturligtvis upp och företrädaren för pitratpartiet gav ett mycket tydligt och rakt besked om var partiet stod i denna fråga. Lika rättigheter för alla...kort och gott.



    Jag vet inte så mycket om den gröna gruppen i parlamentet, men jag vet en sak. Miljöpartiet har INTE en syn på jämställdhet som jag delar. Om PP lierar sig med dom även i ett riksdagsval så anser jag mig ljugen för och lurad att rösta på ett parti som inte lever opp till de löften dom ger.



    Jag kommer aldrig att rösta på ett parti som på något sätt har anknytning till MP, S eller V.



    Visserligen kallar sig alla andra partier utom M också feministiska, men där handlar det trots allt er om att blidka starka kvinnoföreningar inom partierna. Jag hoppas PP kan avhålla sig från att köpa lögnerna och propagandan från denna ondskefulla rörelse och även i fortsättningen kommer att vara ett parti som lever upp till det dom säger. Mina uppfattningar om feminismen har danats efter att i år fått se både mig själv, min familj och framförallt min dotter släpas genom deras "jämställda" domstolar och familjerätter.

    Dessa år av tortyr och terror beskrivs närmare på min hemsida Daddys



    Mvh



    Joakim Ramstedt

    2009-06-25 | 18:44:21
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Li säger:

    Tror inte heller att det finns perfekta människor och inte heller perfekta föräldrar. Allt man kan göra är sitt bästa och även det är inte alltid nog i vissa fall.

    Vad gäller det hela med feminism vad är det som har gjort att det har exploderat så mycket de senaste åren. Jag tycker det är skrämmande fast jag är ju o andra sidan hjärntvättad av min gubbe (för att citera en feminist jag pratat med)

    Undrar hur framtiden kommer att bli om deras framfart fortsätter?

    Lika ska väl ändå var lika oavsett kön.



    2009-06-25 | 19:13:54
  • Rospiggen säger:

    Ett mycket bra mail Jocke! Hoppas den här Lennart verkligen börjar gräva i de där effekterna han nämnde som värda att kolla upp.

    2009-06-25 | 22:37:51
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • Mikael Karlsson säger:

    http://www.expressen.se/nyheter/1.900207/har-ar-de-nya-feministerna



    http://www.moderat.se/web/Moderatkvinnorna.aspx

    2009-06-26 | 00:02:09
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • daddy säger:

    Jag hörde från insatt källa att alla riksdagsledamöter i Sverige fått erbjudande om att blogga på en färdigställd bloggsite. Över 200 av dom hade nappat på erbjudandet. (minns inte den exakta siffran). Ingen av dessa har kommit upp i över 10 kommentarer....



    Utom

    http://qarlsson.se

    Och varför kanske dom flesta vet?

    Det var efter det famösa blogginlägget där hon jämför piratpartister med våldtäktsmän...



    Ibland undrar jag om jag inte skulle sakna stollarna en aning om dom försvann...

    Fast den smällen skulle jag ta.



    Jag skrev en kommentar på hennes blogg, men den modererade hon bort. Fast hon har tillåtit rätt många kritiska röster, det har hon.

    Min som innehöll en länk till denna blogg tog hon däremot bort...



    Undrar varför?

    2009-06-26 | 00:30:06
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/

Kommentera inlägget här: