daddys

Beware the fury of a patient man

"Oskars" mamma berättar

Kategori: Barn

Vilket märkligt samhälle vi lever i. Mammor som utsätter sina barn för grymma brott, antingen beroende på psykiska störningar eller, vad som annars måste beskrivas som ren ondska, försvaras och hyllas. Samtidigt som mammor som tar strid för sitt barn efter att barnet behandlats illa av rättsväsende och media  svartmålas, hatas och beljugs. Till och med av vår statliga public service television.


Hur mycket uppddrag granskning faktiskt ljög i sitt reportage är nu ner i minsta detalj klarlagt. Men även det får sparas till ett kommande inlägg. Idag publicerar jag istället en intervju med mamman som efter SVT:s program kommit att stå som en symbol för mobbning och elakheter mot barn. I synnerhet flickor.


Mamman och resten av familjen lever idag på skyddad adress efter den våg av mordhot dom fått utstå efter uppdrag gransknings "avslöjande" av mobbning på nätet. Bara det kan ju tyckas vara lite ironiskt. Pojken själv dömdes till sluten LVU vård efter programmet istället för att få återförenas med sin familj som han längtat efter i över fyra månader. Ett eventuellt samband mellan detta beslut och uppdrag gransknings reportage är naturligtvis svårt att styrka, men chéfen för "humanistiska nämnden" (märkligt namn) medgav det ju i en TV intervju.


Ironiskt kan man även tycka att det är att jag som fått utstå hård kritik för att jag alltid tar ensidigt parti för fäder, nu efter att jag stöder en mors kamp får mer hat kastat i ansiktet än någonsin....Av samma personer som tidigare kritiserade mig...


Nu kommer säkerligen nya attacker, men den lilla klick som upprörs så till den milda grad att man tycks sysselsätta sig på heltid för att "avslöja" mig stärker mig bara ytterligare i min visshet att detta måste upp till ytan. Jag är också säker på att majoriteten av Sveriges folk inte sympatiserar med det exempellösa hat som har exploderat mot familjen, pojken och inte minst mig den senaste tiden.


Pojkens mamma fick aldrig komma till tals i uppdrag gransknings reportage. För detta inte minst, borde inslaget fällas i granskningsnämnden. Jag låter därför "Oskars" mamma komma till tals här istället. Det är den enda arena som bjuds idag. Många bloggar har skrivit om detta fall. I stort sett alla har köpt uppdrag gransknings bild med hull och hår. En har inte gjort det. Detta är min rättighet. Jag har också rätt att slippa utsättas för reprissalier för att jag har en åsikt. Detta är grundlagsstadgat i vårt land. Om nu grundlagen fortfarande betyder något vill säga.


Jag påminner om att detta är en mors berättelse, och som nära släkting kan man ju knappast anses som opartisk. Men jag vill samtidigt påminna om Patrik Näslunds ord. "Eftersom mamman inte kunde ses som opartisk i målet så dubbekollade jag allt hon sa. Allt visade sig stämma exakt, eller i stora drag. Hade jag upptäckt en enda lögn hade jag droppat detta."


Om det är några frågor som ni anser att jag glömt att ställa så skriv dom gärna i en kommentar. Alla som lyckas göra detta samtidigt som man uttrycker sig på ett vuxet sätt kommer att få sina frågor vidarebefordrade.


Intervju med en morDu har i uppdrag granskning och i den infekterade debatt som följt på inslaget, utmålats som en dålig oansvarig mor som lett en mobbkampanj mot dom två flickorna han är dömd för att ha våldtagit. Hur ser du själv på dessa anklagelser?Folk som uttalar sig på det viset har ingen som helst förståelse för vad en sån här situation gör med dig som mor/ syskon och anhöriga.


Min son har hela tiden hävdat sin oskuld och jag måste lita på vad han säger. Vad slags mor vore jag om jag inte kämpade för och trodde på mitt barn?  Nej jag har inte pysslat med nån mobbkampanj eller smutskastat flickorna. Som enskild medborgare, när alla rättsliga instanser sviker och däribland även advokat och det sociala, så har man som den lilla människan inte en chans.


Det enda som återstår är då försöka söka stöd och hjälp på eget håll. Det hela började med att jag skrev dagbok på bilddagboken bland Dennis bästa vänner. Detta gjorde jag för att alla ville veta vad som hände dag för dag. Jag var arg ,förtvivlad och ledsen över allt som blev åtsidosatt i hela utredningen. A ("Oskars" bror) startade i ren desperation en blogg för att få skriva av sig sin förtvivlan och berätta sin syn av vad som hänt. Då kom dom såkallade "flashbackarna" in och kastade sig som gamar över honom för att allt han skrev inte var möjligt att bevisa från förundersökningsprotokollet.


Jag startade då en grupp på Facebook, för att försöka räta upp situationen, och där berätta och lägga ut information, förundersökningsprotokoll och de handlingar vi hade tillgång till. Hur klokt det var kan man alltid ifrågasätta i efterhand, men så var det. På både facebookgruppen-gruppen och bloggen så har folk skrivit elaka kommentarer åt båda håll. Alla elaka och hatfyllda kommentarer som kom in på Facebook raderades så fort någon av moderatorerna upptäckte dom. Jag anade inte heller då jag startade gruppen att det skulle komma in så många kommentarer av detta slag där. Att skriva hemska och hatiska kommentarer är på intet sätt något jag försvarar, oavsett åt vilket håll de riktas. 


På A:s blogg låg olämpliga kommentarer tyvärr kvar längre på grund av att A var knäckt då flickvännen gjort slut på förhållandet. Detta dessutom som en ren följd av hans engagemang för sin bror. Denne flickvän är numera en av dom som skriver på Cattas blogg. Därav lät han bloggen vara och orkade inte ens gå in och titta på den. Jag hade ingen möjlighet eftersom jag inte hade något login. Detta var A:s blogg. Inte "vår" som det har sagts från flera håll. Månaderna innan UG fanns vad jag vet inga hot kvar i några kommentarer. Detta hjälpte dock inte mot kritiken, därför raderades alla kommentarer helt den 19 Mars. Likaså raderades gruppen på Facebook redan den 8 mars. För att sedan öppnas igen tre dagar senare. Samtidigt bekräftar Facebook i ett meddelande att gruppen inte bröt mot några regler. Sedan stängs den plötsligt igen den 19 Mars. Orsaken till det har vi fortfarande inte fått svar på.


Facebook gruppen "Fria D" har fått en huvudroll i denna debatt. Vilken har din roll varit i det som skrivits där?Min roll i Facebookgruppen har vart att stödja min son i hans kamp/ vår kamp och gruppen blev efterhand också ett enormt stöd för oss som familj. Där kunde jag även lägga ut all info för att få "flashbackarna" att lugna sig lite.
Nu blev dom dock inte lugnare av det utan klagade istället bara, och påstod att jag ändrat och tagit bort vissa delar, men blev tyst angående detta då KiaW lade ut förundersökningsprotokollet på deras tråd och dom kunde se att det inehöll exakt detsamma som den jag postat ut.


Har du skrivit saker på offentliga forum eller på Facebook som har varit hatiska eller uttryckt ringaktning mot flickorna?


Nej det har jag absolut inte. Samtidigt har jag varit arg många gånger och besviken över myndigheternas övertramp. Om något av det jag skrivit har speglat denna ilska och jag uttryckt mig olämpligt så ber jag om ursäkt.
Det är dock mot dessa myndigheter jag har riktat min ilska, ingen annanstans. Jag har inte skrivit något elakt varken till eller om flickorna. Samtidigt kan man ju inte hävda att ens son är oskyldig till våldtäkt utan att samtidigt hävda att flickorna av någon anledning ljuger. Om det är detta som har upprört människor är jag ledsen för det, men det blir ju svårt att undvika i sammanhanget. Det handlar ju till sist om ord mot ord.


Du har fått klä skott för mycket som du påstås ha skrivit, hurpass vanligt har det varit att människor skrivit saker under ditt namn?


Ja det har förekommit ganska mycket på olika sidor. Man gjorde bland annat en kopia av min facebookidentitet som man sedan använde på olika grupper där man gick ut och skrev i mitt namn. Där har "Claire" en stor roll som startade hemska grupper där man jämförde min son med dömda mördare som bland annat Anders Englund. På den tiden kallade sig Claire "Albert Wesker". Numera är "Claire" vad jag förstår god bloggvän med Catta, som har bloggat mycket om fallet.


Du har mycket material samlat angående processerna mot din son. Bl a meddelanden från en av offren själv där hon skriver att "ingenting hände". Har du erbjudit uppdrag granskning att ta del av detta material?


Nej det har jag inte utan vi kom överens om att träffas så småningom när dom gått igenom förundersökningsprotokollet för att jag skulle kunna komplettera.
Jag fick dock aldrig chansen att göra det.


I förundersökningen gällande den andra våldtäkten kan man läsa att du skrev till en av dom inblandade, då hon frågade hur du skulle agerat om du fick bevis för att din som var skyldig. Du svarade att "i så fall är min pojke sjuk och behöver vård". Anser du detta fortfarande?


Absolut!! Det har jag sagt från första stund, MEN man måste först ha givit pojken en rättvis prövning där alla kort läggs på bordet. Hittills så har man bara kört över vittnen, medvetet låtit bli att kalla vittnen som har kunnat ge alibi för pojken, utsett offentliga försvarare som inte gjort sitt jobb. Åklagaren har i allra högsta grad vart partisk från början till slut och har drivit detta mål mer som vad jag vill likna en ren häxjakt.


Har du under den tid som förflutet efter domen fått anledning att ifrågasätta din övertygelse om att sonen är oskyldig?


Nej snarare tvärtom.Du och din familj lever idag på hemlig ort efter att ha fått ta emot många dödshot. Din son är också stämplad som våldtäkts"man" i samtliga av sveriges medier. Kan du beskriva känslorna du bär på idag?


En stor bitterhet och besvikelse mot polis, åklagare, socialtjänst, media och hela samhället som låtit en ung pojkes liv raseras på grund av slarv och medvetet fusk i utredningar och allt som följt. Vad samhället gör en sån här gång är att skapa kriminella ungdomar och dom belägger dom dessutom med ett enormt hat mot det svenska rättssystemet.


En uppgift som nämndes i UG:s program och som har diskuterats flitigt är din sons erkännande. Kan du ge din syn på vad som skedde och varför?


Ja Dennis lämnar ett erkännande efter att chockad och förtvivlad suttit anhållen som 15 åring. Han mår skitdåligt, och in till cellen kommer då polisutredaren och delger D att utan ett erkännande så blir följden 3 veckor på vuxenhäktet i Härnösand. D klarade inte den biten och förstod det som att ett erkännande var hans enda möjlighet att få komma hem. D berättar då vad som faktiskt hänt på toaletten men lägger också till de delar av våld som flickan berättat för kamraterna om.


Hur var det egentligen med det omtalade besöksförbudet och Dennis deltagande på skolavslutningen?


Dennis fick besöksförbud mot Linnea i samband att han släpptes från anhållan. Besöksförbudet säger att. Dennis får inte ta kontakt med Linnea via mail, telefon, sms , brev eller genom någon kamrat. Detta är ett ordinarie besöksförbud. Om man vill utöka detta till skola, kyrka och eller andra platser så måste man ansöka om detta och åklagaren skall då besluta om det skall utökas eller ej. Vid skolavslutningen fanns bara det ordinarie besöksförbudet och sa alltså INTE att han får vistas i sammma skola, kyrka eller övriga lokaler och ställen i kommunen. Vi visste dessutom att flickan befann sig på utlandsresa och inte skulle närvara i kyrkan.


I augusti gjorde Linneas mamma en ansökan om utvidgat besöksförbud vilket hon ville skulle gälla Bjästa, skolan, orten där dom har sin sommarstuga och orten där dom bor. Åklagaren gav avslag och mamman krävde då att tingsrätten skulle ta upp det vilket dom gjorde. Domen blev ett avslag även där, då man ansåg att det inte fanns några anledningar att begränsa pojkens rörelsefrihet.


En som fått ta väldigt mycket kritik för detta är prästen Lennart Kempe, anser du att han bär någon skuld till den omtalade mobbningen av flickorna?Prästen Lennart Kempe är en underbar människa och ska absolut inte behöva ta nån skit för detta. I guds hus ska alla vara välkomna! Är det inte så? Då skolchefen Fager kontaktat Kempe för att försöka hindra pojken att komma till skolavslutningen så ringde jag genast upp Kempe själv, som sa att naturligtvis måste pojken få komma på avslutningen med sin klass. Även han visste för övrigt att flickan inte skulle närvara. Heder till Kempe. Han är den enda av vuxenvärlden i detta som behandlat pojken som en människa.


D hade före detta blivit nekad att vara med på den sista skolfotograferingen med sin klass och vissa av dom har då gått i lag sedan första klass. Ett sånt foto är ett minne för livet. Barnen i klassen protesterade mot detta beslut och bad att få hålla upp en skylt med pojkens namn på den plats han normalt skulle stått på fotot men det nekades dom. Man sa att dom kunde skriva en skylt med +1 på och sen skriva hälsningar till honom på baksidan. Jag har skylten kvar hemma och man blir gråtfärdig då man ser den. Är det inte att nedvärdera ett barn +1??

D och "Linnea" gick ju inte heller i samma klass, så jag förstår fortfarande vilka skäl som fanns att neka honom detta.Filmen på din som i kyrkan har du publicerat. Detta har du fått mycket kritik för, filmen visades också i UG. Vad var din tanke med detta?Filmen! Jag filmade och stämningen i kyrkan var otrolig. Syftet med filmen var att ge pojken något minne för den sista dagen med sina klasskamrater. Att jag sen lade den på youtube var för att alla som var med skulle kunna få se den. Detta var den enda och simpla anledningen.


Hur kommer det sig tror du, att din som fick ett så stort stöd från skolkamrater och föräldrar efter att han anmäldes för den första våldtäkten?


D är väldigt omtyckt av sina kamrater och även vuxna. Omsorgsfull och lojal. Ungdomarna tyckte att Dennis behandlades orättvist redan från början av skolledningen och även fortsättningsvis i målets gång.


Hur påverkade dessa händelser din sons skolgång?


Skolgången blev lika med noll. Han vägrades komma till skolan och i efterhand vet jag att det var efter påtryckningar från "Linneas" mor. På 3 månader fick pojken ingen undervisning överhuvudtaget trots skolplikt.


Man flyttade honom till annan skola men på grund av eventuella påhopp så vågade man inte låta pojken vistas på den skolan utan ordnar istället så han får praktik på en fritidsgård i stan. Betygen i alla ämnen utom matten " fryser" man som skolområdeschéfen Anders Fager uttryckte det. Observera att frysa betyg är inget som inom skolan ens existerar. Den nya rektorn såg tillsammans med Fager till att få till mattelektioner för pojken så att han där kunde få godkänt för att kunna söka vidare till gymnasium. Jag fick dock hota med anmälan till skolinspektionen för att få till detta efter ca 3mån.


Hur mår din son idag?I dagsläget mår D riktigt dåligt! Han blev dömd och har avtjänat sitt straff, men 2 dagar innan han ska få komma hem så beläggs han med ett LVU och man kan se både i utredningen från anstalten och från socialtjänsten att man påverkats mycket av uppdrag gransknings reportage.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer

 • Fredrik Ekdahl säger:

  Daddy du skall ha all heder för att du inte ger vika för den pöbel som anser sig veta allt pga att dom "jag har sett på UG och "vet" nu att killen fick en bra rättsprocess osv".  Mycket strongt gjort av dig Daddy!  Marita har fortfarande mitt stöd för ett prövningstillstånd pga den rättsröta som finns i fallet.  Folk i allmänhet kanske förstår att det är något som inte stämmer med UGs bild av det hela.  Dock kommer den pöbel som tjatat i tid och otid om att "killen är ju dömd i 2instanser osv", antagligen att kasta sig in och försöka "slå hål på" faktumet att han bara hade en socialsekreterare som advokat vid sitt första förhör osv.  Fredrik Ekdahl

  2010-04-13 | 08:18:32
 • F_Drägg säger:

  Det blir nästan lite pinsamt att läsa då frågorna är som upplagda för att inte vara jobbiga.  Frågor som jag vill veta är  #1 Du la själv ut uppgifter om att en av tjejerna skulle haft ett sexuellt förhållande med sin far, varför ? (Följdfråga: Det var ganska osmakligt, ångrar du dig ?)  #2 Du ser dig själv som ett offer i detta, även om flera personer i flera månader har berättat för dig hur detta skulle sluta. Även på Flashback berättade personer för dig att du borde ta bort namn och anonymisera pojken, brodern och även dig då det är enkelt att kolla upp vem som är dina barn. Men det gjorde du inte. Varför lyssnade du inte ?  #3 Du hotade en annan mamma via mail och privata medel att du skulle hänga ut denne via en film, ångrar du dig.  Mamma M har bettet sig som skit på internet, hon har inte lyssnat och varit obstinat, hon och hennes son A hängde själva ut sin son/bror på internet och vi alla andra visste att detta skulle hända för eller senare. Oskar är en dömd våldtäktsman, varför ska vi tycka synd om honom och hur i helvete kommer det sig att han efter en våldtäkt blir satt på praktikplats på ett fritids.  Bjästa blir bara värre och värre i mina ögon.

  2010-04-13 | 08:27:10
 • Madde säger:

  Ett bra och viktigt inlägg Jocke.

  Nu har äntligen mammans röst fått komma fram på ett seriöst sätt.  Nu skall jag läsa igen :)

  2010-04-13 | 09:09:58
 • JD säger:

  Tack för intervjun!

  Trots min inställning till att jag anser att domen var formellt riktig så respekterar jag mammans åsikt att grunden för domen var för svag. Jag håller inte med men respekterar!

  Min åsikt är också att kampanjen, mobbingen eller vad man nu kan kalla det skulle ha stoppats så fort det någonsin var möjligt då det spårade ur.  Min övertygelse är att en fristående kommission som vanliga människor kan vända sig till för en oberoende granskning, hade kunnat stoppa detta i ett tidigt skede eftersom människor både kan förblindas och bli desperata då de befinner sig i ett hjälplöst tillstånd.  Utan mycket pengar och stort inflytande, befinner man sig i ett hjälplöst tillstånd då man anser att en domstol har gjort fel.

  Utan Kalla fakta skulle "ingen" ens fundera på att Van der Qvast gjort fel i Quickrättegångarna.

  I Norge har vi t.ex Fritz Moen som endast pga en fristående kommission ens fick chansen till upprättelse.

  http://www.youtube.com/watch?v=M0IsgUIEleE  Även om en kommission i 99% av fallen anser att domen är "formellt" riktig så skulle det ge en trygghet åt maktlösa människor som annars skulle kunna spåra ur.

  "Spåra ur" på samma sätt som Mamman, Mobben mot flickorna och även de som hotat Oscar.

  2010-04-13 | 10:37:26
 • susanna svensson säger:

  JD bra kommentar ett alternativ till en sådan resningskommission skulle vara att skärpa lagen när det gäller tjänstefel så att det vore solklart att en åklagare som i detta fall fibblar bort ett viktigt alibivittne blir dömd för brott. Gäller ex även i ouickfallet där vittnen som kunde ge ouick alibin för morden gömdes undan i slasken. Sådant ska ge höga straff för en åklagare eller åtminstone räknas som så grovt tjänstefel att det är skäl för kicken.

  2010-04-13 | 11:58:42
 • Gunlla Englund säger:

  För att undvika spekulationer.  Jag har anmält Cattas blogg till WP. Orsaken är att hon har lagt ut privat mailkonversation med namn och bild på mig inte EN gång utan ett flertal gånger.

  Mitt namn skrivs ut SJUTTON gånger i samma blogginlägg om mig och mitt foto visas upp ÅTTA gånger i detta.

  Jag kan bara spekulera över orsak till detta.  Catta anser inte att hon gjort något fel då hon påstår att hon fått mina mail av en person jag skrev till.

  Jag har skäl att tro det inte gått till på detta sätt, men om det nu ändå är som Catta påtalar anser jag det iallafall vara oetiskt.  Nej detta är ingen hämnd för att Catta tidigare anmälde Fria X - gruppen på FB och som därefter stängdes MEN jag kan tycka det är lite dubbelmoral att hon därefter upprörs så stort och kritiserar min anmälan mot hennes blogg.  Citerar Catta på Trollans angående Fria X gruppen:  Så nej att gruppen stängdes kan ni inte klandra mig för det var dessutom inte jag som anmälde den, det borde väl eran grävande journalist kunnat ta reda på eller hur?  Två inlägg o några minuter senare skriver Catta i ett nytt inlägg på Trollans :  Susanna: Jag precis som många många andra anmälde gruppen på sedvanligt vis.  Vill även påpeka att:

  Efter anmälan till WP är det DE som beslutar om bloggen begått något regelbrott samt eventuella konsekvenser av detta.

  Jag är inte delaktig i beslutet i att Catta för tillfället inte kan göra några inlägg på sin blogg.

  Har inte hört något alls från WP efter min anmälan.  Jag är enig med Catta om en viktig sak nämligen vikten av yttrandefrihet. Av denna anledning hoppas jag inte att hennes blogg stängs men att hon visar större respekt för de som inte delar hennes åsikter och slutar med att modifiera sanningar.  Självklart ångrar jag idag det jag skrev om Catta i aktuellt inlägg och om jag vetat att de skulle spridas utanför denna "vänkrets" på tio personer hade jag självklart formulerat mig annorlunda.

  Lösryckt i sammanhanget ser man inte heller ironin i en del av formuleringarna.

  Det var dock Catta som valde att lägga ut dem för betydligt fler än dessa tiotal personer till allmänt beskådande.  Gunilla Englund

  2010-04-13 | 13:15:53
 • JD säger:

  Jag ser endast utifrån ett generellt perspektiv och inte i samband med det här fallet.  Dock så finns det inga hinder idag mot att en åklagare kan bygga upp sin karriär på strategiskt drivna åtal eller medvetet vinklade utredningar åt en fällande dom.

  Att få rätt mot en advokat då advokatsamfundet står bakom honom/henne är heller inte lätt.

  Det saknar också betydelse om nämndemän saknar kompetens eller ens sover under en förhandling.

  Skulle någon av dessa brister uppstå så är den vanlige människan väldigt maktlös.

  2010-04-13 | 13:30:53
 • Madde säger:

  Jag funderar lite på myndigheternas roll och hur den delen har påverkat hela situationen?  Det är ju många som är inblandade och tycker och tänker?

  2010-04-13 | 13:32:42
 • jan banan säger:

  Jag skulle bara vilja veta din åsikt ännu en gång vad du tror hade hänt om Dennis varit en invandrar kille istället? Hade han från första början redan varit dömd i andras ögon?  Jag tror tyvärr inte vi haft denna debatt då alls, eller vad tror du?  Okej den går utanför ämnet på din blogg men nu när vi har ett eventuellt mord eller dråp i Landskrona så stod det klart redan från början vem som var den skyldige osv iallafall från allmänheten.

  2010-04-13 | 14:08:17
 • Madde säger:

  Hmm, så det är ok för Catta att anmäla andra, men inte att någon annan anmäler Catta.  Det kan jag inte förstå?  Eller har jag missat något?

  2010-04-13 | 14:20:38
 • Fredrik Ekdahl säger:

  @JD

  Vill ge dig cred för din kommentar.  Det är skönt att se att det finns folk som är av en annan åsikt än en själv i målet, men som ändå kan komma in och ge en bra och nyanserad analys av det hela.  All heder åt dig JD.  Fredrik Ekdahl

  2010-04-13 | 14:26:18
 • Rotve säger:

  "Hur mycket uppddrag granskning faktiskt ljög i sitt reportage är nu ner i minsta detalj klarlagt."  Daddy, är inte problemet just att du INTE kunnat klarlägga på vilket sätt UG skulle "ljugit" om något? Du pratar om ett scoop, och att du ska släppa "bomben" så att säga.. Men hittills är det bara snack och inget annat än hörsägen från enstaka personer som är part i målet du haft att komma med.

  2010-04-13 | 14:32:52
 • Swimp säger:

  Vad bra att kan slå fast att gärningsmannens mors åsikter ska läsas som Fakta - med eett deduktivt resonemang som utgår från premissen att "Patrik Näslund" skulle vara någon slags auktoritet och garant för sanningen. Själv vet jag inget mer om denna Näslund än att han är en Bjästabo bland många, och att han sålt några notiser till lokalpressen med års mellanrum. Varför skulle vi svälja premissen att Patriks ord skulle vara nån sorts grundsten att utgå från?

  2010-04-13 | 15:01:02
 • Lena säger:

  Tack mamma Marita för din berättelse...känner igen en hel del i den..speciellt de känslomässiga.

  Som tur är om man nu kan säga så .. så är det inte min son som råkat illa ut..men det har slagit mej ibland att detta skulle kunna drabba honom också,om han också skulle ha oturen att hamna bland fel personer:(

  Min vän blev dömd mot sitt nekande för incest,i en ord mot ord rättegång..inga bevis,bara målsägandes märkliga berättelse.Som stödbevis godtogs att flickan berättat för sin mamma, som för övrigt låg i vårdnadstvist med pappan(min vän).

  Min vän hade då ensam vårdnad..på grund av att mamman blivit anmäld av skolan för att ha slagit två av barnen.Hon blev sedan åtalad..och fick villkorlig dom och böter.En sak som också är märklig (bland alla andra märkliga saker) är att mamman sa sig ha vetat om övergreppen i fyra månader innan hon gick till polisen..Under hela tiden var alla barnen kvar hos sin pappa, även den äldsta ,som skulle vara den som hade blivit utsatt.Flickan hade moppe och rörde sig fritt mellan föräldrarna.

  Som tur är så närmar sig slutet av anstalts vitelsen för min vän..nu hoppas vi bara att vi får vara ifred från mamma och dotter...som hela tiden har skrivit olika typer av brev..handlat på internet i hans namn ,så att han till slut fick skyddade person uppgifter.Och till mej skickade de ett brev där de sa att hela den lilla staden jag bor i skulle få reda på vad han är dömd för.

  Men det som jag tycker är jobbigast just nu är min ilska över de inblandade i fallet...alltså polisen,åklagaren och den lokala advokat som åtog sig fallet och gjorde ett uselt jobb.  Ja.. Susanna Svensson...åklagare måste kunna straffas när de struntar i sin objektivitetsplikt.

  Nu väntar vi bara på en oberoende resningskommision för en ny möjlighet till prövning,men det ser dåligt ut:(

  2010-04-13 | 15:03:46
 • herulen säger:

  Jag är inte insatt i fallets alla detaljer. Har tagit del av Fup samt följt vad som sagts av så kallade förstå sig påare. Det senare har jag slutat med eftersom det inte ger någonting. Redan från början efterfrågade jag en nyanserad bild. Vad säger mamman t.ex. Exakt vad är det som gäller vid besöksförbud och sådana saker. Det som jag finner beklämmande är att man på andra sajter sätter fokus på sådant som flickorna inte ens själva påtalar. Ta det här med avslutningsceremonin. Det var reportern som ställde en ledande fråga till flickan angående oskars vistelse där. Därefter har man skjutit prästen och sedan styckat honom. Om en flicka nu har blivit våldtagen så kan man inte kräva att hela samhället ska sättas i karantän. Det krävde inte heller flickan i reportaget, utan det är någonting som sedan har lagts på. Överhuvudtaget så tycker jag att man struntar i flickan. Hon har blivit utsatt för mobbing av några elever i skolan och på nätet. Det betyder inte att hela samhället var mot henne. Men UG måste framställa det så, annars skulle det inte blivit ett reportage. Och det mest sorgliga är att alla som säger sig ta flickans parti utgår från UG.

  2010-04-13 | 16:58:50
 • Fredrik Ekdahl säger:

  @Jan Banan  Antagligen så hade han blivit bedömd med samma Tingsrätt där det sitter människor med (bortsett rättens ordförande) som har en utbildning allt som allt på 8h mig veterligt.  Visst det behöver inte vara såpass illa, det kan om man har tur sitta fler med juridiskt kunnande. Det är dock inte vanligt.  Samt därtill är det ytterst ovanligt med folk som har just invandrarbakgrund såsom du mycket riktigt påpekar.  Utav 25st som jag haft i TGR o HVR så har 1st varit av utländsk härkomst.  22st av dom var 55- och uppåt.  Ingen av dom hade någon som helst rättspatos, förutom en nämndeman som faktiskt lyssnade samt bemöade sig med att säga "har det gått till på det vis du påstår, då är det naturligtvis inte acceptabelt".  Resten av dom satt där som dom där aporna som håller för öron, ögon och mun.(mao sk blind rättvisa)  Fredrik Ekdahl

  2010-04-13 | 17:02:34
 • Carina säger:

  Den här sidan, med vissa av dess inlägg, inhåller den värsta smörja jag någonsin läst. Gud bevare mig för människor likt Daddy, Marita (där mamman ljuger angående sina inlägg på nätet), Gunilla Englund och Susanna mm. Kanske dags för en anmälan angående förtal....

  2010-04-13 | 17:03:35
 • Men kära nån... säger:

  han berättade ju (och den rösten var INTe en rädd och förskrämd pojkes) att han hade satt sig på hennes armar och tvingat upp hennes huvud i höjd med sin snopp, för att sedan tvingat henne att suga av honom. Hur är ni funtade, som kan försvara detta???

  2010-04-13 | 17:35:53
 • Jakobsson säger:

  Mycket bra!  Åter kan man konstatera var skulle mamman fått komma till tals om inte på en blogg, inte i gammelmedia i alla fall för där mäktar man bara en åsikt åt gången.  Intressanta reflektioner av JD, mycket tänkvärt.  Den är inte så att man måste vara övertygad om pojkens oskuld för att se att här har hela rättsprocessen gått fel och för att någon människa skall kunna bli övertygad om något så måste rättsväsendet göra oberoende utredningar.  Här har domstol, åklagare och advokat gjort en historiskt undermålig insatts som, vill jag påstå, skadat samtliga inblandade barn (flickorna och pojken)sedan har man lämnat ett samhälle i fullständig förvirring där medborgarna kunnat konstatera att om kartan inte stämmer med verkligheten så skapar rättsväsendet egna kartor, basta.  Sedan har SVT och Uppdrag Granskning i denna förvirring kunnat se möjligheterna till ett sk. scoop. UG delade samhället i skyldiga och oskyldiga, för att sedan beordra arkebusering av de skyldiga.

  Nu slå sig SVT eliten förnöjt för bröstet över sin egen förträfflighet medan man festat på kvarlevorna i väntan på guldspadar och andra utmärkelser.  Hade rättsväsende och domstol skött sitt arbete och gjort en seriös utredning så hade det inte funnits några kadaver för UG gamarna att kalasa på.

  2010-04-13 | 18:18:07
 • Micke.J säger:

  Kära Lilla Marita! Svar angående din intervju.

  Maritas kommentarer i fet stil och mina svar i vanlig:  Min son har hela tiden hävdat sin oskuld och jag måste lita på vad han säger. Vad slags mor vore jag om jag inte kämpade för och trodde på mitt barn?

  Tror de flesta föräldrar vet att "Nej, man måste INTE lita på sin tonåring". En liten livsläxa; människor ljuger. I synnerhet tonåringar till sina föräldrar och våldtäktsmän är ytterligare en grupp som brukar ha lite svårt med sanningen.

  Att "kämpa" för sitt barn ska man göra men definitivt inte på det sjuka sätt Marita gör. Det Dennis Häggström behöver är inte någon som bortförklarar det han gjort sig skyldig till utan han behöver vård och hjälp för att förändra sitt beteende och tankesätt. Förhoppningsvis kommer han att få det nu när han är LVU:ad för vi vet ju att något "hjälp" skulle han garanterat inte fått hemma hos psyko-mamman.  Nej jag har inte pysslat med nån mobbkampanj eller smutskastat flickorna.

  Bara att posta de lögner du gjort på facebook-sidan är en förtalskampanj. Lägg därtill lösa, obekräftade och helt galna rykten om hur en flicka ska ha haft en sexuell relation med sin pappa och ha erbjudit olika pojkar sex via SMS. Alla kommentarer som benämner flickorna som lögnaktiga horor, slynor och fittor har fått stå kvar på loggen, i vissa fall har du till och med gjort "tummen upp" vid inläggen. Var det inte din syster Marianne Blomgren som skrev "stackars Dennis och jävla slynor att ljuga"?. Se länk: http://cattasbubbla.wordpress.com/20...-trakasserier/  2010-04-13 | 18:18:28
 • Micke.J säger:

  Fortsättning, Del 2  Jag var arg ,förtvivlad och ledsen över allt som blev åtsidosatt i hela utredningen.

  Vilket då? menar du allt löst skvaller som inte hade någon substans i sig som av någon anledning inte fick presenteras i rättegången? Både Tony och Nille fick ju ge sina falska alibin för Dennis och Alexander och den där killen Mikael fick komma och berätta historier som enbart var i syfte att misskreditera tjejen. Rätten skrev själva att de inte tog någon notis om Alexanders vittnesmål men detta förmodligen dels för att det var irrelevant för fallet och att de insåg att han ljög för att skydda sin bror.

  Caroline Carlsdotter får inte vittna eftersom hon dels inte kan redogöra för exakt var Dennis var under tiden hon befann sig på stranden. Dessutom motsägs hennes vittnesmål av fem andra personer som sett han sitta i eller vara i närheten av omklädningsrummen, en av dessa personer är den andra nyktra mammman.  A ("Oskars" bror) startade i ren desperation en blogg för att få skriva av sig sin förtvivlan och berätta sin syn av vad som hänt.

  Jo, det har verkligen varit Alexanders "syn på vad som hänt" för inte har det funnits mycket verklighetsförankring där inte. Har inte du själv erkänt att det fanns "vissa" felaktigheter på bloggen och att det var därför du startade facebook-gruppen?  Då kom dom såkallade "flashbackarna" in och kastade sig som gamar över honom för att allt han skrev inte var möjligt att bevisa från förundersökningsprotokollet.

  Öh, nej... alltså... Anledningen till att Flashbackarna "kasta sig över han" var att han dels inte kunde presentera några källor och kom med massa bortförklaringar. Sen fortsatte han posta "sin version" av vad som hänt och tyckte att "vi" skulle ta en dubbeldömd våldtäktsmans brors ord och tro på det fullt ut. Få personer är så naiva även om jag vet att många i FB-gruppen var just det men medelåldern är lite högre här.

  Den kritik som kom sen var inte för att "allt han skrev inte var möjligt att bevisa från förundersökningsprotokollet" utan för att det MESTA av vad han skrev gick att MOTBEVISA med hjälp av förundersökningsprotokollet.  Jag startade då en grupp på Facebook, för att försöka räta upp situationen, och där berätta och lägga ut information, förundersökningsprotokoll och de handlingar vi hade tillgång till.

  Visst, den del som stödde eran version. Det var ett flertal sidor som aldrig lades upp. Vittnesmålet med killen som praoade på Sibylla nämndes ju aldrig förrens KiaW hade fått hem hela förundersökningen om skrev att du mörkat vittnesmål, då först kom de sidorna fram på gruppen.

  Om man vill lägga fram information hade det väl bara varit rätt att lägga upp HELA förundersökningen i sin helhet. Från första till sista sidan och inte som hos er där ca 40 sidor saknades från FUP1.  Alla elaka och hatfyllda kommentarer som kom in på Facebook raderades så fort någon av moderatorerna upptäckte dom.

  Alla kommentarer som var hatiska mot våldtäktsmannen raderas omedelbart. De elaka och kränkande kommentarerna mot flickorna fick stå kvar tills dess att facebook stängde gruppen efter ett antal anmälningar. Alla kommentarer som påpekade felaktigheter i det ni skrivit eller kom med obekväma frågor raderades också omedelbart trots att de inte innehöll några svordomar, namn eller felaktigheter.  Att skriva hemska och hatiska kommentarer är på intet sätt något jag försvarar, oavsett åt vilket håll de riktas.

  Uppenbarligen gör du det eftersom du låter hatiska kommentarer mot flickorna stå kvar och du gör dessutom "tummen upp" vid dem. Du verkar inte heller ha gjort någon vidare insats att stänga ner bloggen trots att den innehöll hot, felaktigheter och det trots faktum att Alexander då bara var 17 år.  På A:s blogg låg olämpliga kommentarer tyvärr kvar längre på grund av att A var knäckt då flickvännen gjort slut på förhållandet.

  Kommentarerna på bloggen var stenhårt modererade, inga kommentarer visades på sidan förrens EFTER att de aktivt hade godkänts av Alexander. det var inte som att de bara kom in där och han inte hade sett dom eller inte hunnit kolla igenom alla kommentarerna. Han hade själv godkänt varenda kommentar som visades på sidan! Som exempelvis "hoppas dom svinen blir avslöjade eller våldtagna på riktigt så dom blir straffade. Jävla fittor" samt "känner för att hitta de tjejerna och klå upp dem".

  Alla kommentarer som uttryckte kritik eller påpekade felaktigheter försvann dock och visades aldrig ens på sidan.  Månaderna innan UG fanns vad jag vet inga hot kvar i några kommentarer.

  Månaderna innan? Bloggen startades i november/december och varenda av de hatiska kommentarerna han hade godkänt låg kvar tills ca en vecka innan UG sändes då alla kommentarerna raderades.  2010-04-13 | 18:19:48
 • Micke.J säger:

  Fortsättning, Del 3  Där kunde jag även lägga ut all info för att få "flashbackarna" att lugna sig lite. Nu blev dom dock inte lugnare av det utan klagade istället bara, och påstod att jag ändrat och tagit bort vissa delar, men blev tyst angående detta då KiaW lade ut förundersökningsprotokollet på deras tråd och dom kunde se att det inehöll exakt detsamma som den jag postat ut.

  Vaddå lugna sig? Klart man vill ha fakta och underlag så som förundersökningen innan man tar ställning i en fråga, det kallas källkritik. Någon som vettiga människor har.

  Anledningen till att klagomål kom var ju för att man aldrig fick någon helhetsbild då bara vissa delar lades upp. Många var också misstänksamma att vissa sidor skulle undanhållas vilket senare visades sig stämma. Sen vet jag inte om "vi" lugnade oss efter att KiaW lagt ut förundersökningen eftersom det då blev fullkomligt klart ( även om man misstänkt det innan) hur mycket ni ljugit och hur otroligt skyldig Dennis var.  Fråga: Har du skrivit saker på offentliga forum eller på Facebook som har varit hatiska eller uttryckt ringaktning mot flickorna?

  Marita: Nej det har jag absolut inte.

  Du skrev på cattas blogg att den ena flickan "förmodligen" hade någon psykisk störning och att hon definitivt inte skulle klara en vanlig psykundersökning. I ena flickans förhör hade du klottrat i marginalerna där du öppet hånar och nedvärderar en fjortonåring. I flera förhör kan man läsa om hur du varit in och skrivit på flickornas bilddagbok där du också hånar dem.  Man gjorde bland annat en kopia av min facebookidentitet som man sedan använde på olika grupper där man gick ut och skrev i mitt namn.

  Sant, du ändrade sedan din profilbild för att visa på vilka kommentarer som var dina och vilka som var falska. En enda kommentar som var skriven i loggen på "stoppa friadennis-gruppens smutskastning av våldtäktsoffrena" ändrades inte. Ironiskt nog var det den enda vettiga kommentaren då det stod "jag ber om ursäkt, jag lever i förnekelse". Varenda elak eller hatisk kommentar som stod på "fria dennis"-loggen ändrade bild vilket bara bevisar att det var du som skrev dem och du ser uppenbarligen inget fel med dem.  Utsett offentliga försvarare som inte gjort sitt jobb. Åklagaren har i allra högsta grad vart partisk från början till slut och har drivit detta mål mer som vad jag vill likna en ren häxjakt.

  Har varit mycket snack om de två advokaterna som inte ska ha gjort sitt jobb. Märkligt nog kan ni inte peka på en enda konkret sak som advokaten ska ha missat. Om advokaten från Silberskys advokatbyrå i den första hovrättsförhandlingen var så dålig varför behålla han till de två kommande rättegångarna.

  Åklagaren är partiskt i och med att de inte driver ett mål till rättegång om de inte tror att den anklagade är skyldig! Inte heller här får man veta vad åklagaren ska ha gjort för fel mer än att presentera de bevis som pekar på Dennis skuld.

  2010-04-13 | 18:20:29
 • Kalle säger:

  Angående det här med att hon ska vara "skogstokig", ja du kan ju fråga hon hur hon var när "oskar" togs på bar gärning vid snatteri och ensam. Jadu inte fan var han nå skyldig då heller det var kompisarnas fel.  Men man ska väl kanske ge fan och skriva nått man kan väl bli anmäld.  Vi som bor runt omkring i området här, vet hur den här människan är.

  2010-04-13 | 19:39:33
 • Lena säger:

  Fredrik Ekdahl...Jag gillar det där du skriver att resten av dom satt där som de där aporna som håller för öron,ögon och mun (mao sk. blind rättvisa) Det är precis så jag tycker att det var för min vän.  I tingsrätten sa den lokala advokaten att han skulle vara tyst och bara svara på frågor...I hovrätten hade vi lyckats skaffa en duktig advokat som bara sysslar med brottsmål.Hon tog fram en mängd nya saker som inte fanns med i tingsrätten,men hon blev överkörd av åklagare och domstol,inget som min vän och advokaten la fram var relevant...man skulle kunna tro att åklagaren och domstolen var i maskopi med varandra.

  Nu säger ni väl att vi är paranoida..men den där liknelsen med aporna tycker jag stämmer bra med det som vi har upplevt.

  2010-04-13 | 21:01:05
 • Judge säger:

  Jakobsson! Läs igenom domen och förundersökningen innar du yttrar dig. Det finns inga tveksamheter i domen överhuvudtaget.

  2010-04-13 | 21:22:37
 • Daddy säger:

  Judge:

  Var det du som satt som domare i tingsrätten? Ni tycks i alla fall resonera på samma sätt.  Swimp:

  Till skillnad från dig, och förmodligen de flesta andra som "vet" hur saker ligger till har jag kollat upp Patrik Näslunds bakgrund och den är rätt fjärran från din beskrivning.  Senast i mitten på mars fick hans artikel om Brolle en helsidas utrymme i "lokalpressen". Likaså i mitten på februari, nästan en helsida. Näslund har gjort hundratals jobb åt TÅ och ÖA (Allehanda Medias två gemensamt ägda tidningar).  Ett jobb utmynnade i cirka fem helsidor, uppdelade på tre publicerade dagar.  I övrigt har Näåslund vikarierat eller varit en återkommande frilansare på nästan tio olika medieföretag.  Och ja, han har examen från journalisthögskolan i Sundsvall, förutom ca 200 andra mer el mindre nyttiga universitetspoäng.  Hur det blir med jobbtillfällen efter detta återstår dock att se. Man skall ju som vi alla vet inte mopsa sig mot sin arbetsgivare i detta land.

  2010-04-13 | 22:12:50
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • swimp säger:

  En insyltad Bjästabo som skrivit notiser i lokalpressen, men har lite svårt att få jobb emellanåt. Jag förstår. Men varför menar du att hans ord skall garantera sanningshalten i det mamman säger?

  Jag är inte övertygad om att "Patrik Näslund" är den auktoritet du inbillar dig.  2010-04-13 | 22:30:29
 • Daddy säger:

  Mamma M, svar till Kalle:  Det stämmer att "Oskar" och en kamrat till honom var in på Hemköp i stan och stoppade på sig en chokladkaka och en dricka. Man ser detta och ringer mig varpå jag omedelbart far dit och pratar länge med både Oskar och polisen om allvaret i det hela.  Vi pratade även om kamraten som var med men som drog med svansen mellan benen och lät Oskar stå där själv.  Poliserna sa till Oskar att han skulle tänka på vad slags vänner han var med då dom tyckte att en kamrat som bara sticker i det läget var "väl inget att ha".  Oskar fick lämna tillbaka vad han tagit och det blev aldrig mer av den historien.  Var och varannan har nog snattat någon gång. Åtminstone tror jag att det är en ganska vanlig ungdomsförsyndelse.  De enda som kan veta något om min "skogstokiga" sinnesstämning vid det tillfället är Poliserna som var där, samt föräldern till den andre pojken då, jag efteråt pratat med denna för att tala om vad ungdomarna vart ute på. Jag var dock långt ifrån skogstokig vid tillfället.  Oskar stod upp för vad han gjort och bad om ursäkt medan kompisen försvann som en avlöning.'  Du kan ju även vara föreståndaren på hemköp i ö-vik förstås.  Men med tanke på att du inte vågar gå ut med vem du är så kan jag ju inte veta.  Oskar tog lärdom av sitt misstag och har aldrig gjort om det.  Marita

  2010-04-13 | 22:33:00
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • *asg* säger:

  Asso vänta nu lite... Svar till Mamman!!!  Helt rätt att det är säkert vanligt med snatteri i ungdomsåren.. Kan inte statestik om det... Om kompisen drog eller ej spelar nog mindre roll.. Var och en är skyldig till sina handlingar...  Men det jag reagerar mest på är kommentaren...@

  Oskar tog lärdom av sitt misstag och har aldrig gjort om det@ Vilken lärdom??? Att inte göra om det eller lärt sig av misstaget och inte åka fast??? Kanske du har rätt i att han aldrig gjort om det.. Men poängen är mest att det vet inte du!! För du är väl inte med honom 24 timmar om dygnet och håller handen på grabben... För då borde du kunna redogöra för detaljer vid själva dådet som allt handlar om och som han är dömd av svensk domstol tillsvidare...  Det enda man kan kanske konstatera är att det bara finns en massa offer och tråkigheter i denna historia... Exakt vem som är skyldig till vad borde vara så att det bara är två personer som vet.. Dom som var där...

  2010-04-14 | 00:03:35
 • rotve säger:

  Tänk om "Oscar" tagit samma lärdom av den första våldtäktsdomen.

  2010-04-14 | 00:05:30
 • Fredrik Ekdahl säger:

  @Lena

  Det är som du säger, man får inte glömma att man är på deras arbetsplats.  Mao jag själv sitter utanför och väntar på att rätten skall kalla in parterna, då ser jag att rättens ordförande står och småpratar glatt med åklagaren i ca 5min, varpå han går in och sätter sig. Sedan ropas vi in och skall sitta där på lika villkor.  Det är ingenting konstigt i sig, utan helt normalt i och med att dom är i praktiken kollegor även om dom inte arbetar inom samma yrkeskår, de delar ändå sina arbetsdagar tillsammans relativt ofta.  Tyvärr är det då som du beskriver även så att dom alltför ofta låter det färga sitt arbete när det gäller hur förhandlingen sköts och bevisvärdering efter avslutad förhandling och i väntan på domslut.  Det är bra mycket vanligare att försvarssidan blir avbruten eller till och med nekad med floskler som "cirkelresonemang".  När man i själva verket kanske på ett mycket rakt och tydligt sätt vill peka på tex. ett vittnes trovärdighet pga tidigare mened osv.  Håller med dig om att en oberoende resningskommision samt även ett organ som ersatte Riksenheten för polismål och UC vore mycket önskvärt.  Det skulle kunna bestå av oberoende jurister, samt att dom skall vara stationerade på annan ort en den där den ev. felaktiga domen eller tjänstefelet utförts.  Det är absolut genomförbart. Den som säger motsatsen kan ju fråga sig hur organisationen idag ser ut med Riksenheten för polismål och UC.  Dessa är utspridda på ett flertal orter i Sverige. Tyvärr arbetar dom såsom dåvarande vice chefsåklagare Lars Willquist på Riksenheten för polismål gbg.  Det innebär att dom ringer upp dom poliser och åklagare som dom tror att man har för avsikt att rikta anmälan emot och pratar med dom innan man upprättat ett målsägarförhör.  Varpå FU inleds ej.  Inte ens när JO Mats Melin i dnr 2839-2008, berättar för Willquist att han brutit mot Rättegångsbalken på ett flertal punkter, så finner ändå inte Willquist någon anledning till att ändra sitt arbetsätt.  Han till och med replikerar till journalisten på Göteborgs posten Per Sydvik i november 2009 att "jag kan väl inte sitta och anteckna vad jag pratar om med mina kollegor vid fikabordet".  Så då helt plötsligt är han "kollega" med både polisen och den vanliga åklagarkammarkåren.  Det värsta är att dom tror att dom kan stänga ner tex. Rättssäkerhetsorganisationens hemsida pga att man sprider sådan info.  Det sitter wn polischef i gbg den 5januari 2009 och kräver i ett pm till internutredningschefen och länspolismästare Ingemar Johansson.  Så ser Sverige av idag ut.  Men så kommer inte Sverige att se ut när år 2010 är till ända.

  Det är åtminstone min föresats och förhoppning.  Fredrik Ekdahl

  2010-04-14 | 01:07:42
 • Fredrik Ekdahl säger:

  @Kalle  Vart vill du komma med det här resonemanget?  Det känns som att man kanske kan vara lite mer nyanserad än att tillskriva killen "kriminell" för all framtid pga av ett snatteri.  Jag kan ge dig som ett bättre scoop om du vill, alla i göteborg heter Glenn.  Vassssego!  Fredrik Ekdahl (gbg)

  2010-04-14 | 01:13:27
 • Mikael Karlsson säger:

  Jag trodde att alla hette Kal och Ada i Göteborg. Eller man syftar på Glenn Strömberg och Glen Hysen?  Hur som helstm, Jag skrev en lång kommentar direkt efter att artikeln kom in på bloggen men det blev nått fel när jag skulle trycka på knappen "Skicka kommentar".  Hur som helst mitt stöd gick i det inlägget till Mamman som ställde upp i Daddys intervjuv och att jag absolut inte ansåg att Prästen gjort nått fel, tvärt om. Samtidigt menade jag att Skolan gjort grova fel som nekat grabben skolgång då man inte gett honom hemundervisning. Får han inte vara i skolan så skall han självklart få hemundervisning. Vad får han för betyg när han har nån form av praktik?

  2010-04-14 | 07:33:16
  Bloggadress: http://daddys-sverige.se
 • profanum_vulgus säger:

  Kalle:

  Ni som bor i närheten förespråkar ju alla våldtäkt och mobbar småungar, det har jag sett på TV att ni gör.

  2010-04-14 | 07:59:10
  Bloggadress: http://profanvulgus.blogspot.com/
 • Lena säger:

  Fredrik Ekdahl...Ang.ROs hemsida...jag anade att det kunde vara något i den stilen..snacka om öppenhet och yttrandefrihet:(

  Det som jag har varit med om har öppnat mina ögon,synd bara att så många går omkring som jag,min vän och våra nära och kära gjorde innan detta,vi trodde på den svenska rättsäkerheten och att om man blev anklagad så skulle rättsväsendet se till att sanningen kom fram.

  När detta sedan drabbade oss så stod vi först helt handfallna och fattade ingenting.

  Jag är inte arg på att människor inte förstår,jag har också en gång trott, att är man dömd i två instanser och även överklagat till HD och fått avslag...ja då är man skyldig.

  Detta är ju ett argument som ofta hörs.

  2010-04-14 | 09:22:15
 • M säger:

  Nej, Fredrik, att snatta kanske inte borde räcka för att stämpla någon som kriminell. Men vad sägs om två våldtäktsdomar och ett dokumenterat gränslöst och "tafsigt" beteende mot tjejer?

  2010-04-14 | 09:44:12
 • susanna svensson säger:

  fredrik och lena värt att notera är också att i många andra länder är det förbjudet för personer med anställning inom rättsväsendet ex poliser, åklagare, advokater och domare att vara medlem i organisationer som frimurarna och dylikt. I sverige är det tyvärr vanligt att personer anställda inom rättssystemet är medlemmar i olika ordenssällskap där syftet med föreningen är att medlemmarna ska stötta varandra i alla lägen.

  2010-04-14 | 14:00:16
 • Robin säger:

  @Fredrik Ekdahl  Tja, många menade att flickans trovärdighet var obefintlig för att hon flera år innan sa att en man tafsat på henne, så varför skulle inte bevisad tidigare kriminell aktivitet minska "Oskars" trovärdighet? Det är ju verkligen inte sant att alla barn snattar.

  2010-04-14 | 15:50:02
 • Daddy säger:

  Det sista inlägget av Robin får komma med. Kommentarer är dock överflödiga.

  2010-04-14 | 15:53:03
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Anonym säger:

  Susanna: Precis som att alla i gammelmedia håller varandra om ryggen, det är ju samma sak då?

  2010-04-14 | 18:56:14
 • Fredrik Ekdahl säger:

  @Susanna S  Håller med dig till fullo. Det är något som definitivt är närvarandes i samhället utan att det reflekteras speciellt mycket över det.  Det är lite så som jag ser det gällande tillexempel partistödet till dom olika partierna.  Moderaterna är såvitt jag vet (osäker där) enda partiet som inte redovisar varifrån dom får sina donationer.  Visserligen är det frivilligt och inte något som är reglerat i lag.  Dock kan man känna att det kanske kan spela en viss roll hur partierna och ledamöterna röstar i div motioner osv.  Problemet är att så fort man ens nämner att som i mitt tycke "frimurarna styr Sverige och har gjort så bra länge", då får man epitet som "konspirationsdåre" etc.  Det fick jag höra av vice chefsåklagare Anette Olsson när jag påtalad vid en förhandling att målsägaren har poliser i sin familj.  Vad händer då senare under år 2009 när "rättshaveristen och konspirtationsdåren" själv tillslut lyckas få fram uppgifterna som styrker det.  Jo, man försöks tystas och beläggs med en sk "medlare/gisslanscenariopolis" ifrån länskrim.  Den medlaren kunde dom väl för bövelen sätta in i fallet "liljeqvist" istället!!  Hans familj har inte fått så mycket som en ursäkt och än mindre ett erkännande att deras son faktiskt avled till följd av just själva polisingripandet.  Hur är det ställt med dagens Sverige egentligen??  Jag får en "medlare" för att jag skall hålla käften och inte avslöja dom polischefer och åklagare som jag har bevis för är de facto "korrutpa".(ja det finns korruption som inte är baserad på pengar vs tjänst)  Avslutningsvis håller jag med Daddy att Robins kommentar föder enbart onda ting om man skulle ge sig in i att diskutera dylikt.  Vi försöker hålla debatten på den nivå som vi gjort hela tiden. (även om ni som sett på UG tror att så ej är fallet)  Fredrik Ekdahl

  2010-04-14 | 20:07:30
 • J säger:

  Robin  Klart att inte ALLA barn snattar, det har väl ingen påstått.

  Enligt BRÅ 2009, se länk  http://www.bra.se/extra/pod/?action=pod_show&id=11&module_instance=2  "I Brå:s skolundersökning uppgav var tredje niondeklassare att de hade snattat något under det senaste året."

  2010-04-14 | 23:33:31
 • mammaO säger:

  Men "Oscars" mamma har ju i debatten smutskastat ena flickan med argumenten att hon skulle ha sagt sig blivid tafsad på av en man flera år tidigare. Uppenbarligen utgår hon då från att flickan inte talade sanning, och från att det är ett karaktärsdrag som sitter kvar. Så varför gäller inte detsamma "oscar"?  /mammaO

  2010-04-15 | 00:39:54
 • Guldkornet säger:

  Hmm, hittar lite underliga saker i mammans intervju.  "Då kom dom såkallade "flashbackarna" in och kastade sig som gamar över honom för att allt han skrev inte var möjligt att bevisa från förundersökningsprotokollet. "  Detta hände i Flashbackstråden och inte i bloggen.

  Dessutom var det för att det stod rena lögner i bloggen, tex att en +1 träff skulle betyda att förövaren kunde ha samma hårfärg mm.  "På A:s blogg låg olämpliga kommentarer tyvärr kvar längre på grund av att A var knäckt då flickvännen gjort slut på förhållandet. Detta dessutom som en ren följd av hans engagemang för sin bror. Denne flickvän är numera en av dom som skriver på Cattas blogg. Därav lät han bloggen vara och orkade inte ens gå in och titta på den. "  Underligt, för i Flashbacktråden skriver hon klart och tydligt att hon inte fått möjligheten att moderera i bloggen just pga att A vill att folk ska kunna skriva precis vad dom vill.

  Dessutom vet jag av egen erfarenhet att A varit inne på den så sent som i Januari för att godkänna nya kommentarer, dock inte modererat bort de hatiska.  "Han mår skitdåligt, och in till cellen kommer då polisutredaren och delger D att utan ett erkännande så blir följden 3 veckor på vuxenhäktet i Härnösand. D klarade inte den biten och förstod det som att ett erkännande var hans enda möjlighet att få komma hem. D berättar då vad som faktiskt hänt på toaletten men lägger också till de delar av våld som flickan berättat för kamraterna om."  Nu låter det ju som att det här med hotet om häkte skulle vara något som är fastställt, så är det ju inte. Det är ju faktsiskt så att enbart Oskar hävdar detta.

  Angående erkännandet så funderar jag på en sak, hur kan Oskars erkännande stämma så identiskt med flickans om han nu fått höra 5-6 olika versioner från flickan genom omvägar?  Sen håller jag faktiskt med mamman på ett antal punkter:

  Prästen tycker jag fått lite oförtjänt mycket kritik. Vet inte så mycket om honom men det känns som att det här är det ställe i programmet som haft mest vinkling faktiskt. Kabn mycket väl tänka mig att de haft ett samtal på kanske en timme där man fokuserat nästan hela tiden på pojken, då är det inte alls konstigt att han svarar med "stackars pojk" när han får reda på den andra våldtäkten. Tror dom flesta kan se förstå att prästens tanke är att han tycker det är synd att det gått snett för en femtonårig pojke.

  Tycker även som du att det var lågt gjort det där med skylten. Varför inte bara skriva något i stil med: "Saknas: Oskar *********"?  Sen en direkt fråga till mamman:

  Tycker du att det är ett okej beteende att konfrontera flickan i fall två på det sätt du gjorde?

  Om ja, skulle det vara okej i andra brottsmål ochså?

  En sak att tänka på såhär i backspegeln.  Till sist vill jag bara säga att jag förstår till hundra procent att man vill skydda sina barn och göra allt man kan för att uppfylla det. Dock är det inte rätt sätt att göra det på att förtala, sprida lögner och förtal.  Tacksam för svar.  2010-04-15 | 08:09:45
 • Patrik säger:

  Guldkornet  Det fanns ingen anmälan mot pojken vid tidpunkten för mammans "konfrontation", alltså var det inte frågan om någon pågående brottsmålsutredning. Jag tycker att det är alldeles ypperligt om man kan lösa oskiljaktigheter utan att blanda in rättssystemet. Ett av de största problemen gällande våldtäktsanmälningar är att de ofta görs av tredje man som reagerar på ett rykte eller av någon socialtant. Detta medför att det blir väldigt svårt för personen som påstår sig vara utsatt för ett brott att backa om anklagelsen är felaktig. Det borde vara upp till var och en om man vill anmäla ett brott.  Hur anser du att man skall försvara sig när man är anklagad för våldtäkt, vars bevisning till stor del eller helt uteslutande bygger på trovärdighetsbedömning, utan att peka på uppgifter som motsäger motpartens trovärdighet?

  2010-04-15 | 15:05:02
 • profanum_vulgus säger:

  Guldkornet:

  Hur identiskt stämmer de menar du?

  Hur kommer det sig att hans erkännande stämmer mycket bättre med hans förnekande än med anklagelsen?

  2010-04-15 | 16:28:31
  Bloggadress: http://profanvulgus.blogspot.com/
 • Newsmill läsare säger:

  Hej  Hittade detta på Newsmill. Svarsinlägg nr 9 tror jag det var. Någon som vet om detta med Annica tiger är sant? Kan någon bekräfta detta citat?  "Vidrigt, jag har på obehagligt nära håll sett vad det svenska "systemet" gjorde mig vid en vårdnadstvist. Man hade människor som arbetade för familjerätten där en var fullkomligt galen. Jag bad därför om att få byta ut henne. Det fick jag inte med motiveringen att de hade stort förtroende för vederbörande. Hon ljög i rätten (medvetet) hon hade familj hemma hos mig som låtsades vara kristna missionärer, hon hade sin dotter som förföljde mig i vansinnesfart med bil på arbetstid.  När jag ville konfrontera henne med bevis (hon arbetade i Upplands Väsby) så fick jag inget svar från någon myndighetsperson på en månad. När man slutligen svarade på email så hade hon slutat.

  Inget mer. Man ville inte diskutera detta mer och personen ansvarig hade ju slutat. Ett råd är därför att OM du hamnar i vårdnadstvist spela in allt som sägs under möten med familjerätt. Koppla även in en digital bandspelare till telefonen som alltid är igång. Skaffa trådlösa kameror som spelar in allt.

  Det är lite mer omständigt för en far än för en mor. Men det har gått överstyr i Sverige. Man har i alla internationella undersökningar visat att barnen mår bättre, kan betydligt mer, klarar sig bättre senare och har bättre kontakt med den andra föräldern om de bor hos pappa.

  Men ändå i "upplysta" Sverige väljer man mamma.

  Katinka Löfman och Annica Tiger se www.yakida.se ringde upp min arbetsgivare och påstod att jag var pedofil.  Detta skall vi utstå utan några som helst ursäkter eller hjälp från samhället.  Permalänk | Anmäl #9 Pappa, 2009-10-30, 08:12

  Glömde det viktigaste, hon i Upplands Väsby som arbetade för familjerätten var fysiskt våldsam mot min dotter. Dessa arbetar i Sverige för familjerätten! Jag undrar hur denne Jeanette som arbetat där i över 30-år lyckats, har man ingen koll på sina anställda? Ställer man inga som helst krav? Vad betyder detta hos Tingsrätt och Hovrätt? Jag menar att dessa människors syn på livet kanske inte ger korekt bild av hur det ligger till.  Permalänk | Anmäl #10 Pappa, 2009-10-30, 08:22

  "

  Slut på citatet

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/29/pappor-diskrimineras-av-journalister

 • Viktoria säger:

  Eftersom vi får ställa frågor till mamman.  Lite förbryllande är det med Sibylla-

  Daddy skriver i sitt inlägg:  "Det som säkert kan fastslås är att Dennis och flickan haft sex inne på toaletten. Det nekar inte Dennis till. Han säger dock att det har varit frivilligt och att flickan blev upprörd då han efteråt sagt att han inte ville inleda ett förhållande. Han erkänner också att han utnyttjat flickans "förälskelse" för att ha sex med henne. Detta ångrar han."  Sedan  "Postat av: Daddy 2010-03-28 @ 15:29:13 URL: http://daddys.blogg.se/  Om man läser FU o har i betänkande att Dennis var på Sibylla två gånger stämmer hans o pojke A o B:s historier ihop.  Detta framgår inte riktigt ( men inget motsäger heller att det skulle vara så) men enligt pojkens mor var det på detta sätt."  Jag fattar inte! Är han klonad? Hur kan man annars vara på två ställen samtidigt.  Angående advokaten som inte hade brottsmål som specialitet: Vad exakt gjorde han för fel eftersom D sägs inte har fått en rättvis prövning och det är ett argument.

  Det andra argumentet är att kändisadvokaten inte var med på sluten. Vad gjorde då hans ersättare för fel?

  Ett annat argument i fall 2 är den nyktra mamman. Jag har läst hennes "vittnesmål" på broders blogg, nåt av det rörigaste jag har läst. Får nog hålla med om att det troligtvis hade varit till D:s nackdel.  och dna:t såklart att det skulle kunna matcha någon annan också. Det är väl det enda argumentet som faktiskt skulle kunna hålla.  Read more: http://daddys.blogg.se/2010/april/utkast-april-7-2010.html#comment#ixzz0lBtuiGfV

  Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial  Kanske kan jag få svar denna gången?

  2010-04-15 | 19:32:19
 • Silver säger:

  Det är lite annat ljud i pipan i den där intervjun än det var i kommentarerna här:  http://cattasbubbla.wordpress.com/2010/02/26/kan-det-bli-lagre-ja-sakert/#comment-20053  Men det är klart, det är väl världskonspirationen som jobbar igen.

  2010-04-15 | 19:55:14
 • Anonym säger:

  Guldkornet!

  Redan på lördagen innan det så kallade erkännandet så fanns det andra inblandade i denna story som även han kunde berätta exakt vad flickan sagt skulle ha hänt. Fundera på det en stund.

  2010-04-15 | 20:00:44
 • Daddy säger:

  Viktoria, dessa frågor kan jag svara på själv, men dom är också naturligtvis vidarebefordrade till mamman.  1. Nej Oskar är inte klonad. Det är bara att hans uppgift om toaletthändelsen inte stämmer tidsmässigt med flickans. Vilken av dom som är sann vet bara två personer. Klarlagt är dock att den tid då flickan påstår att det skulle ha inträffat har Oskar alibi.  Vad bolagsjuristen har gjort för fel tycker jag har framgått tydligt. Inte minst av förhörsprotokoll fyra i FUP nr ett. Dessutom har jag som inte ens är bolagsjusrist hittat fler hål i utredningen på enbart ett par veckor än vad någon av Oskars försvarare lyckades med under hela processen. Detta tycker jag även besvarar nästa fråga.  Dessutom är frågan felställd. Det handlar inte om vad ersättaren gjorde utan om vad den ordinarie advokaten inte gjorde. Men allt det där kommer att kristalliseras så småningom när pojken får en ny advokat värd namnet.

  2010-04-15 | 20:10:26
  Bloggadress: http://daddys
 • Guldkornet säger:

  @Profanum_Vulgus  Båda beskriver på samma sätt hur han lägger ned henne på golvet, hur han tar av henne byxorna, hur han försöker komma in i henne bakifrån men inte lyckas, hur han vänder på henne, hur han sätter sig på hennes bröstkorg och håller fast armarna med sina knän, hur han onanerar och sprutar henne i ansiktet.  Dessutom:

  Oskar:"Hon ställde sig upp och så torkade hon av sig och då sa jag förlåt och så här och att det ska aldrig hända igen. Och hon bara - det är lugnt och sen sa hon att jag skulle stänga dörren efter att hon gått ut så här så att ingen visste att vi hade varit därinne"  Linnéa säger även hon att hon bett honom låsa dörren efter att hon har gått ut för att ingen ska se att de varit därinne båda två.  Linnéa säger även:"Då kommer han ju fram till mig o han bara: alltså förlåt"  2010-04-15 | 23:06:04
 • Guldkornet säger:

  Daddy sa:

  "Klarlagt är dock att den tid då flickan påstår att det skulle ha inträffat har Oskar alibi."  Vilket alibi menar du då? Hans två kompisar vars vittnesmål inte bara motsäger Oskars utan även en tredje kamrats, han som jobbar på Sibylla?  Vem du nu är, kan inte se ditt nick.

  Hade inte flickan berättat en massa olika versioner?

  Alltifrån att hon hade blivit spräckt till att han dunkat hennes huvud i handfatet och slagit henne med en klubba?  2010-04-15 | 23:11:57
 • Daddy säger:

  Guldkornet:  Hade inte flickan berättat en massa olika versioner?

  Alltifrån att hon hade blivit spräckt till att han dunkat hennes huvud i handfatet och slagit henne med en klubba?  Menar du att det faktum att flickan berättat många versioner av händelsen på något sätt bevisar att det är Oskar som ljuger?

  2010-04-16 | 00:04:48
  Bloggadress: http://daddys
 • Guldkornet säger:

  "Menar du att det faktum att flickan berättat många versioner av händelsen på något sätt bevisar att det är Oskar som ljuger?"  Ironi funkar inte så bra i text, skulle inte ha försökt mig på det.

  Jag tror inte att flickan har berättat om alla dessa olika saker till folk.

  Däremot gick det ju rykten om att så var fallet.

  Det jag menar är, om nu alla dessa rykten florerat,

  att han slagit henne, dunkat hennes huvud, spräckt henne m.m. hur kunde han då avgöra precis vilka saker hon uppgett i förhör?

  2010-04-16 | 09:06:08
 • Hasse säger:

  Mamma Marita ljuger sig blå. Det finns gott om dokumentation av att hon själv aktivt deltagit i mobbingen mot "Linnea" genom att kalla henne diverse tillmälen m.m. Mamma M fick dessutom chansen att uttala sig i UG men avstod.

  2010-04-16 | 09:09:52
 • Marianne säger:

  "Hade inte flickan berättat en massa olika versioner?

  Alltifrån att hon hade blivit spräckt till att han dunkat hennes huvud i handfatet och slagit henne med en klubba?"  DADDY: Svara gärna på detta: VEM har sagt att flickan berättat en massa olika versioner? HUR vet du att flickan sagt att hon blivit spräckt eller att hennes huvud dunkats i handfatet? Kan du underbygga det påståendet, att hon sagt så?

  2010-04-16 | 13:10:16
 • profanum_vulgus säger:

  Guldkornet:

  Vilka av de uppgifterna finns inte med i hans förnekande då?  Men om hon nu INTE har lämnat flera olika versioner, vad är konstigt med att killen och en till känner till vad hon påstår?

  2010-04-16 | 13:54:11
  Bloggadress: http://profanvulgus.blogspot.com/
 • Mamman säger:

  Hasse.

  Jag har icke fått något erbjudande om att komma till tals i UG det är rent skitsnack.

  2010-04-16 | 20:16:46
 • Mamman säger:

  Nej Hasse,  Jag fick aldrig chansen att komma till tals i uppdrag granskning. Var har du fått den uppgiften ifrån?  Och vilken dokumentation syftar du på då du påstår att jag aktivt mobbat flickorna?

  2010-04-16 | 22:00:00
 • Guldkornet säger:  "Men om hon nu INTE har lämnat flera olika versioner, vad är konstigt med att killen och en till känner till vad hon påstår?"  Olika rykten sprids runt mellan ungdomarna angående vad Linnea har sagt.

  Eftersom inte Oskar hört direkt från Linnea vad hon sagt utan hört från kompisar till honom / henne så kan han ju rimligtvis inte vara säker på exakt vad hon sagt. Visst, han har säkert en kompis som säger ngt i stil med:" Linnea sa precis så här till mig", men då tänker jag på två saker.

  1. kompisen måste komma ihåg exakt vad Linnea sa, in i minsta detalj, och dessutom kunna återge detta så att Oskar i sin tur kan berätta precis samma sak igen.

  2. Oskar måste, under en viss press, kunna återge precis det han hört av just den kompisen, dessutom utan att blanda in något av de rykten han med all sannolik hört.  Jag finner det högst osannolikt( utom RIMLIGT tvivel ), att Oskar ska kunna genomföra precis det här utan att missa någonting eller att försäga sig.

  Dessutom funderar jag på en sak.

  Om nu Oskar bestämt sig för att vara åklagaren till lags, varför uppger han "fel" tid?

  Om han nu bestämt sig för att erkänna, ( sant eller falskt ) varför neka till just tidpunkten?  2010-04-17 | 01:48:35
 • Guldkornet säger:

  Nu när du ändå är här mamman, kan du tänka dig att svara på min tidigare fråga :  Tycker du att det är ett okej beteende att konfrontera flickan i fall två på det sätt du gjorde?

  Om ja, skulle det vara okej när det gäller andra brott också?  Tack på förhand.

  2010-04-17 | 09:18:19
 • Svennebananskal säger:

  Jag skulle nog tycka att hänga ut ett brottsoffer med rykten om ett incestuöst förhållande med sin pappa är att mobba någon.  Att säga på ett öppet forum hur "ett riktigt offer till en våldtäkt ska bete sig" är mobbning alt. påhopp  Att hänga ut ett en av flickornas påstådda psykiska ohälsa tycker jag kan ses som en form av mobbning.  Det finns massor av mobbning, hot och ryktesspridning direkt ifrån dig Marita. Tyvärr kommer du nog aldrig att inse detta och det är precis det som är problemet. Du kommer aldrig se dina egna misstag i hela historien.  Att det var du och din familj (Äldste sonen) som själva hängde ut Oskar med bild, namn och adress. Det var ni som kom fram med rykten om flickorna.  Att ni blivit drabbade efter alla dessa månader av påhopp på flickorna är en motreaktion på det ni drivit innan. Det är inget konstigt alls, det är fel och lågt av folk att hota er men inget konstigt.  Hur gick det med er nye kändisadvokat ?

  2010-04-17 | 10:42:27
 • Daddy säger:

  Angående de spydiga och skadeglada kommentarerna om Flashbackdrevets stora avslöjande om Kerstin Korti så anser jag inte att vi behöver ha dessa även här.

  Det finns ju gott om utrymme i Flashbacks kloakpool för sådant.  Sedan kan ni ju ställa er frågan varför Korti skulle berätta för varenda flashback dåre som ringer hennes kontor om vilka klienter hon företräder?  Jag har personligen aldrig talat med henne så varför skulle hon känna till min blogg för övrigt. En annan fråga ni kan grunna på när ni ska sussa i kväll..  Det finns inget värre än aktiv dumhet.

  2010-04-17 | 11:19:56
  Bloggadress: http://daddys
 • Mamman säger:

  Guldkornet.

  Visst kan jag göra det men då får du svara på frågorna jag bad dig svara på först.

  2010-04-18 | 21:23:32
 • Guldkornet säger:

  Umm, vad menar du för fråga då?

  Lovar att svara så fort jag får någon :)

  2010-04-19 | 07:03:17
 • profanum_vulgus säger:

  Guldkornet:

  Men deras historier skiljer sig ju åt i en massa detaljer så varför måste han komma ihåg det i detalj?  Du tror inte att han bara berättar om sexet de hade och erkänner att det var under tvång? Kanske är det därför alla detaljer som skiljer sig mellan hans och hennes version finns med även när han förnekar?  Du borde läsa materialet, det här med exakt samma version hittades på av KiaW och återberättas ENBART av sådana som inte läst förundersökningen själva.

  2010-04-19 | 09:42:57
  Bloggadress: http://profanvulgus.blogspot.com/
 • Viktoria säger:

  Så du menar att eftersom tidpunkten är det som håller isär historierna så blev "Linnea" inte trovärdig?

  För något hände ju på toaletten i alla fall! Det finns flera vittnen som berättar att de så dem håla på med den där leken "sista slaget" även "Oskar" berättar om den. Även om ingen såg dem gå in på toaletten tillsammans, så stämmer ju historierna fram till dess.

  Sedan kommer då frågan om det är våldtäkt? Tekniskt är det ju det efterson hon är under 15 år. Blåmärken som finns kvar efter fyra dagar som kan stämma överens med det hon berättar. Alltså stödjer läkarintyget hennes historia.  Sen är det en väldigt relevant fråga vad advokatens ersättare gjorde. Man kan inte hävda att det har gått fel till om ersättaren inte gjort något fel. Vad gjorde ersättaren för fel eller inte något?

  2010-04-19 | 18:46:03
 • Guldkornet säger:

  @Profanum_Vulgus

  Jag har läst båda förundersökningarna, båda domarna och för övrigt så mycket jag kunnat komma över vad gäller det här fallet.  Faktum är att jag hade citerat en väldans massa från både Oskars och Linneas förhör som gjorde det väldigt tydligt att deras båda historier överensstämmer, dock blev det inlägget på tok för långt så jag skrev som jag gjorde istället.  Vilka väsentliga detaljer menar du skiljer deras båda historier åt förutom tidpunkten?  @Viktoria  "Sedan kommer då frågan om det är våldtäkt? Tekniskt är det ju det efterson hon är under 15 år."  Tyvärr verkar det vara en väldigt stor missuppfattning bland folk att det ligger till på det viset.

  Det måste vara en tydlig åldersskillnad för att det ska klassas som våldtäkt mot barn även om "offret" ifråga är under 15.

  Ömsesidigt sex mellan flicka-14 och pojke, tex 16, är inte våldtäkt i lagens mening.  2010-04-19 | 19:39:01
 • tres säger:

  dennis mår dåligt? härligt :)

  hur kan den där mamman vara så in denial? ofattbart.

  2010-04-20 | 19:38:11
 • Guldkornet säger:

  Väntar tålmodigt men samtidigt ivrigt på både fråga och svar :)

  2010-04-21 | 10:45:57

Kommentera inlägget här: