daddys

Beware the fury of a patient man

Stå upp för skoleleverna som står upp för er yttrandefrihet

Kategori: diskriminering

Sara Sivesson, Oskar Krantz, Sandra Atas och Jerry Wallén. Så heter de fyra ungdomar från John Bauer gymnasiet i Halmstad som gjort filmen "Rätten att vara pappa".
I detta inlägg vill jag hylla dessa modiga ungdomar för deras beslut att inte vika sig för Amnestys tramskrav på ändringar i sluttexten. Jag vet, och många av er vet och inte minst Amnestys ledning vet, att detta bara är ett fåfängt försök att rädda ansiktet efter deras grova övertramp.Idag skriver journalisten Berndt Hermele på Realtid.se ännu en artikel om detta. I artikeln skriver han också Men efter Realtid.se:s avslöjande har Amnestys agerande mötts av omfattande kritik.

Hmm...hur blev det deras avslöjande nu plötsligt? men skit samma, huvudsaken att detta kommer ut. Men först angående den ovederlagda och anonyma (såklart) kritik som riktats mot filmen. Att det är stora stygga Daddy som på något sätt ligger bakom denna filmproduktion, så skall jag först be att få ta luften ur den lögnen. Jag blev under sportlovet, då jag och min son var hemma och hälsade på mina föräldrar i norra Sverige, uppringd av Sandra Atas som frågade om hon fick intervjua mig angående ett filmprojekt som dom höll på med.

Intervjun genomfördes på telefon, sedan har jag inte varit i kontakt med ungdomarna över huvud taget förrän filmen var klar. Jag har fortfarande aldrig träffat dom i levande livet, men det ser jag verkligen fram emot. Deras handledare har jag dock hejat på som hastigast vid ett tillfälle då vi råkade befinna oss på samma plats. Detta kommer naturligtvis en del anonyma (förstås) läsare på denna blogg inte att tro på, men det kan ju bekräftas av elevernas lärare och skolans ledning. Det borde väl räcka?
....eller det gör det förmodligen inte vid närmare eftertanke, men för den majoritet av er som är mottagliga för logiska argument räcker det säkerligen.

Ett svårare beslut än många förstår


Ni som tror att Sara, Oskar, Sandra och Jerry har fattat ett lätt beslut då dom tackar nej till Amnestys "erbjudande" bör tänka om. Detta var inget lätt beslut, och jag skall förklara varför.

Här är en varning som en insatt person idag mailade till ungdomarna då dom bett denne om råd. Naturligtvis kommer jag inte att skriva vem som skickade mailet, då jag inte frågat denne om lov, men jag kan intyga att personen är väl insatt i problematiken och en mycket respekterad människa gällande frågor om juridik och yttrandefrihet. Sedan fär ni ta mitt ord på det. Så här skriver vederbörande:

Det valet som Ni har framför Er kan påverka Era liv, därför är det viktigt att ni tänker igenom detta noggrant.


Vi  som är äldre har redan gjort våra aktiva val – Och blivit stämplade och sorterade i de olika fack som förknippas med våra ställningstaganden. Ni behöver inte bli en del av den resan ännu.


- Feminismen och kvinnojourer har kontakter långt in i maktens boning med inflytande över både i media, socialtjänst, utbildningar, politik och näringsliv och alla etablerade 090-organisationer som BRIS, Amnesty, Rädda Barnen, UNICEF etc.… Så hisnande stort är detta aber att man måste förstå dess förödande konsekvenser om man ger sig in i det.


Ni skall ha all heder för det arbete ni redan gjort, och det skall ni få erkännande för, men går ni in i kriget så finns det stor chans, om det inte vinns, att ni blir lidande. Och även om det vinns så är ni garanterat stämplade som ett hot mot mäktiga intressen.


Även om jag och många andra står vid er sida så kan ingen garantera Er skydd mot samhällets och feminismens hårda fördömande.


Så trots om ni äger full rätt att hävda er rätt till likabehandlande och yttrandefrihet, så måste ni förstå att det kan smälla hårt med motstånd, lögner och andra påhopp. Det är bara med omtanke som jag beskriver detta och jag vill bara ert bästa.

 

Att uttrycka åsikter om pappadiskriminering är inte riskfritt

 

Ni som tycker mailet ovan låter dramatiskt i överkant bör tänka lite på det som jag och andra förkämpar för fäders rättigheter och rättssäkerhet för män, såsom Ingrid Carlqvist fått utstå i form av trakasserier, smutskastning och anmälningar. Den svartlistning som jag drabbats av i media är ingen slump. Det är ingen slump att företag som Best Western Hotels och Haléns drar in sina annonser från denna blogg.

 

Det är ingen slump att Aftonbladet tillåter smutskastning av mig på sin debattsida och att jag inte erbjuds rätten att gå i svaromål. Det är ingen slump att försäkringskassan och skatteverket dränks i anonyma anmälningar mot mig. Det var ingen slump att Ingrid förlorade sitt jobb som chéfredaktör.

 

Dom anonyma (såklart) som skriver hånfulla kommentarer om att jag är en konspirationsteoretiker borde prova att leva på denna sida staketet i någon vecka. Jag tror inte dom skulle hävda detta med samma frenesi efteråt. (Om dom ens skulle klara en vecka....så tjockt skinn verkar dom inte ha.)

 

Detta är numera en internationell nyhet

 

Detta är ingen nyhet skriver vissa anonyma (såklart) kommentatorer som förklaring på varför media inte tar upp detta. Och deras åsikt delas säkert av både Aftonbladet och Expressen.

 

Jag håller inte med. Många svenska och internationella bloggar är inte heller överrens om detta.

 

Som en del av er vet så har jag av Maja Lundgren utpekats som en "retorisk verkstad som backas upp av den amerikanska papparörelsen". Retoriken på denna blogg får andra bedöma, men om jag hade haft en verkstad så skulle betydligt fler viktiga nyheter förmedlas än vad jag klarar nu. Men kanske någon dag i framtiden? Det vore en dröm.

 

Vad gäller backandet av den stora hemska amerikanska papparörelsen, som Lundgren tydligen inte hyser några varma känslor, för kan jag garantera att dom på intet sätt är ansvariga för vad som skrivs här. Däremot har jag regelbunden mailkontakt med ett antal stackars hårt drabbade kamrater runtom i världen. Igår översatte jag realtids artikel och mailade ut till dessa kontakter. Detsamma gjorde Ulf Andersson på papparättsgruppen. Idag har flera organisationer skrivit om detta och även länkat till filmen. Här är ett litet urval:

 

http://news.mensactivism.org/node/15115

 

http://www.californiamenscenters.org/wordpress/?p=13364

 

http://www.misandryreview.com/mens-activism-news/2010/05/03/entry-in-amnesty-contest-stopped-by-the-womens-shelter-in-uppsala-sweden/

 

http://maennerpartei.com/index.php/aussenpolitik/54-aussenpolitik/369-raub-der-eigenen-kinder?e1dca78051c30790da1bc447810bd2d3=f7a7c79941d91dd81e13b33551966048

 

Mailet som gjorde min dag


Men nu måste jag få berätta om ett mail jag fick idag innan jag spricker.

 

Mailet kom från en man som jag kommit att storligen beundra och som ofta citerats på min blogg.  Stephen Baskerville PhD som är professor i Virginia i USA och tillika en förgrundsgestalt inom internationella papparättsfrågor. En man med stor intigritet och med "cojones" av rent stål.

 

Mailet som tackade för informationen om Amnestys och den svenska kvinnojourens fulspel var inte långt, men det behövdes inte. Mr Baskerville skrev:

 

Joakim,
Thank you for this.  Please make sure I stay on your list, so I know what is taking place in Sweden.  Thank you.
StephenMånga kanske frågar sig "Jaha, what´s the big deal?", men då förstår man nog inte riktigt vad detta lilla mail betyder för mig. En finare bekräftelse på mitt arbete har jag svårt att tänka mig. Man kanske kan jämföra det med att en böss skramlare hos Amnesty International skulle få ett mail från Nelson Mandela. Åtminstone på den tiden då Amnesty fortfarande handlade om politiska fångars rättigheter.

Fy fan vad mallig jag är.  Men det har man fan rätt att vara ibland.

Slutligen vill jag kort bara återknyta till det ursprungliga ämnet för dagen inlägg. Jag vill hylla fyra modiga och rakryggade ungdomar som tagit strid för sin rätt att uttrycka sin åsikt. En åsikt som till varje pris skall tystas ned och censureras i vårt land. Hur tydligt måste det bli?

Dessa ungdomar är lysande exempel på det mod och den rakryggade tjurighet som vårt land är i sånt desperat behov av. Låt inte den anonyma (såklart) maffia som gett sig på mig och Ingrid ostraffat ge sig på dom. Därhelst ni märker eller ser tecken på detta, reagera! Säg ifrån. Dra gränsen. Vårt land behöver en rejäl injektion av mod och sunt förnuft. Och om vi tillåter de usla typer som nu hotas (framförallt ekonomiskt), av deras films budkap, att börja mobba, trakassera och smutskasta skolungdomar för att dom uttrycker sina demokratiska rättigheter, ja då förtjänar vi inte ungdomar som dessa.

Då är vi fan inte ett dugg bättre själva.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

 

 

Kommentarer

 • Magnus säger:

  Bra inlägg, som vanligt Joakim. Fortsätt din kamp mot galenskapen därute. Din kamp behövs. Det går inte läsa en tidning i dagens Sverige längre utan att dra en djup suck...  Yttrandefrihet är inget som ska kompromissas med, trots att galna feminister avskyr sann yttrandefrihet som de inte kan vara med och påverka (tysta alltså).  2010-05-06 | 01:39:39
 • Cuben säger:

  Vilken oerhörd mogna d och integritet eleverna på John Bauer Gymnasiet har visat. Där biter inte pock och lockfåglar. Hatten av för dem.  Även brevet från Baskerville är storartat och värt att uppmärksammas. Han är ju professor på Patrick Henry College. Patrick Henry var ju inte heller vem som helst. På Patrick Henry University gick ju för övrigt Ragnar Danneskjöld, John Galt och Francisco d’Anconia.  Det är för övrigt intressant att bara en av de med delvis allmänna medel finansierade organisationerna dvs. Amnesty har yttrat sig. Uppsala jouren har inte ens bevärdigat sig med ett meddelande. Det firande, efter att ha lyckats med sina påtryckningar, enligt egen utsaga, för att få igenom sin censur var ännu ett lågvattenmärke för den organisation som de stödjer.

  2010-05-06 | 01:59:39
 • Lilla My säger:

  Jag blir så glad när jag läser dina inlägg : )

  Skönt att du får lite erkännande från olika håll och kanter.  Du vet att du har många som står bakom dig : )

  2010-05-06 | 07:30:13
 • Daddy säger:

  Gå gärna in på sidan på Youtube där dom andra tävlingsbidragen finns. http://www.youtube.com/user/Angelagetfilm2010#p/u  Det klipp som fått flest träffar har 579 följd av tvåan som har 339 stycken.  John Bauer elevernas film har nu passerat 4000 träffar. Tack för det kvinnojouren =) Tänk så fel det kan bli ibland.....  Det borde ju även betyda att Amnestys filmjury har gjort en aningen märklig bedömning då dom ratade den favorittippade filmen "rätten att vara pappa".  Men om ni tittar på de andra filmerna på Youtubekanalen så ser ni att det kan finnas andra orsaker till bortplockandet av filmen än att filmskaparna använder sin konstnärliga frihet och tackar Amnesty i sluttexten.

  2010-05-06 | 07:38:10
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Ann Helena Rudberg säger:

  Kul att du fått erkännande. Och orka mera! Vi håller på dej. Det vet du!

  2010-05-06 | 07:44:54
  Bloggadress: http://www.annhelenarudberg1.blogspot.com
 • Anonym säger:

  Får man fråga vilken källgranskning dessa elever gjort? Varifrån har de fått sin information? Har de talat med ditt ex Daddy? Du har utnyttjat de här ungdomarna för att föra ut din version och ärligt talat - vilken förmåga har 17-18-åringar att kritiskt granska? De kanske är förbannade nu, men låt oss säga att det faktiskt visar sig att "den andra sidan" har haft rätt hela tiden, att du ljugit och bara framhållit det som talar för din fördel - hur skulle de här ungdomarna känna sig då tror du?  Jag tror bara att du är en dålig förlorare Daddy.

  Den bild de flesta vuxna normala människor har fått av dig genom ditt eget bloggande är bara den att du är en fullblodsrättshaverist som använder dig av ditt eget barn för att slippa jobba och som sitter här och tigger pengar helt skamlöst!  Den sanningen har du förmedlat - ingen annan och jag tycker synd om alla de pappor som faktiskt kämpar för genom din framställning kommer man för evigt att vara skeptisk till alla som lägger fram sin egen sak. "Det kan ju vara som med Daddy" är den tanke som kommer att finnas kvar.

  2010-05-06 | 07:53:38
 • Madde säger:

  Tänk att ett litet kort mail kan ge sådana underbara känslor inom dig.

  Jag minns en gång, jag var 14 år och tävlade ponnytrav. Jag hade en ponnytravare ett underbart gotlandsruss, hon kom från självaste Lojsta hed. Tävlingarna gick bra och jag fick åka till Stora Alby och tävla. Stora Alby är Stig H Johanssons träningsanläggning. Jag och hästen vann. När jag skrittar av henne kommer självaste guden dvs Stig H Johansson gåendes. Han stannar, pratar med MIG. Han ger mig beröm. Jag svimmade nästan och log med hela kroppen i nästan en evighet kändes det som. Han tog mig i hand, lade handen på min axel, han klappade om hästen och jag lovade mig själv att aldrig mer tvätta mig.

  Jag förstår din känsla Jocke, tro mig.  Angående de fanstastiska ungdomarna, vad bra ni är.

  Vad modiga ni är som vågar gå emot strömmen.

  Det är sådana som er vi behöver för vår framtid.

  Oavsett om det gäller detta eller annat ute i vårt samhälle.

  När jag ser ert mog och er starka drivande kraft blir jag tillsiktsfull inför framtiden och jag kommer att göra allt jag kan för att hjälpa mina barn att också våga ta steget.  Mailet ni fick visar tyvärr sanningen.  2010-05-06 | 07:55:04
 • Anonym säger:

  Daddy säger ;  "Det borde ju även betyda att Amnestys filmjury har gjort en aningen märklig bedömning då dom ratade den favorittippade filmen "rätten att vara pappa"."  Skulle antal träffar vara ett mått på kvalitet eller vad menar du ?  Tror det är så enkelt att Amnesty gjorde en enkel koll (för sent) av denna hemsida och inte ville riskera att ens misstänkas sympatisera med det som skrivs här. Det som ligger dig mest i fatet är engagemanget i Bjästafallet - Amnesty vill inte förknippas med en man med de åsikter du har i det fallet.  Synd om eleverna, som gjort filmen. De har hamnat i kläm utan egen förskyllan. Förstår att de är förbannade. De borde tillsammans med handledaren ha gjort en ordentligare koll av dig innan de låtit dig ta så stor plats i reportaget.

  2010-05-06 | 08:05:41
 • susanna svensson säger:

  En artikel som visar att myndigheternas information till blivande föräldrar var mer jämställd på 70 talet. http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article7070605.ab  Förövrigt tack för ett mycket bra blogginlägg. Jag vet att du blir anklagad för att vara konspirationsteoretiker Daddy, men om ett samhälle blir allt för kritiskt mot konspirationsteorier. Om denna kritiska granskning av allt som kan lukta det minsta konspirationsteoretiskt innebär att ingen i mainstreammedia törs ta upp frågor som luktar konspirations blir detta samhälle väldigt sårbart för verkliga konspirationer. En konspirationsteori är tydligen helt fredad mot kritik dock och det är den om patriarkatet.

  2010-05-06 | 08:06:31
 • Anonym säger:

  en sak till - du lyfter upp det som om det vore en yttrandefrihetsfråga -litet väl stora ord.  Det handlar om en liten tävling för gymnasister, där tävlingsjuryn gjort bedömningen att inslaget inte uppfyller vissa krav.  2010-05-06 | 08:14:11
 • Anonym säger:

  ...."Blir detta samhälle väldigt sårbart för VERKLIGA konspirationer", skriver Susanna och talar därmed om att hon faktiskt inte tror att Daddy är utsatt för en VERKLIG konspiration. Bra Susanna - du tar dig!

  2010-05-06 | 08:14:33
 • Madde säger:

  Anonym 7:53:38

  Det är tur att tex de som en gång kämpade för kvinnlig rösträtt inte tänkte som du.

  Det är tur att de som kämpade för att avskaffa slaveriet inte tänkte som du.

  Det är tur att de som nu kämpar för lika lön inte tänker som du.

  Jag tror du har fattat vad jag är ute efter.  2010-05-06 | 08:21:58
 • Anonym säger:

  håller med inlägg 07:53 - Ta tag i ditt liv, skaffa dig ett jobb eller en utbildning i stället föra att jaga hjärnspöken och tigga pengar för att kunna fortsätta kampen mot väderkvarnarna.  och en sak till - man lägger inte ut mail från andra utan lov. Dålig stil. Du verkar sakna spärrar helt och hållet.

  2010-05-06 | 08:22:44
 • Anonym säger:

  Skitsnack Madde! Ingen av dem du tar upp satt på röven och gnällde och ömkade sig själva utan de jobbade hårt och inte bara i egen sak. De försökte få andra med sig, de lobbade inom de system de befann sig och de kunde argumentera för sin sak. Blanda inte ihop den här marginella skithistorien med stora historiska omvälvningar! Du gör bara bort dig!

  2010-05-06 | 08:30:55
 • Not FB-Zombie säger:

  - Feminismen och kvinnojourer har kontakter ÄNDA IN PÅ FLASHBACK.

  Det som sker på flashback tror jag delvis beror på att det finns personer ur nätverket ditt inlägg pratar om.

  Dessutom finns det många nickedockor med en IQ under riksgenomsnittet som direkt kan användas som verktyg för att misskreditera papparörelsen.

  Att man använder Daddy´s inblandning i fallet Oscar mot pappor i stort eller mot allt som rör Daddy idag visar hur mentalt svaga personer det finns runt om i landet. FB-Zombies kan vi kalla dessa nobodys.

  Bra Daddy att du står på dig och inte bryr dig om att du inte får medhåll i allt du skriver.

  2010-05-06 | 08:52:23
 • susanna svensson säger:

  Att en del knäppgökar har tagit över agendan i den feministiska rörelsen och förstört denna från grunden är en konspirations som måste belysas.

  2010-05-06 | 08:55:07
 • Anonym säger:

  Hahaha! Ja feminismen är ju verkligen något man förknippar med Flashback!!!  Och du NFBZ - om det räcker med nickedockor med iq under riksgenomsnittet för att misskreditera papparörelsen - vad säger det i så fall om papparörelsen?

  2010-05-06 | 08:57:53
 • Anonym säger:

  Men hallå Susanna!!! Bekymrar du dig plötsligt för den feministiska rörelsen? Är du allvarligt oroad för att den ska "förstöras" - och jag som hela tiden trott att det var exakt det du var ute efter?

  Och så är du feminist!

  2010-05-06 | 09:01:23
 • Anonym säger:

  Några elever på Bauergymnasiet har lagt ned tid på att göra en film.

  Eleverna får i sista stund sitt bidrag diskat pga Amnesty är en av flera som dom tackar sluttexten. Endast detta bidrag blir diskat trots att flera bidrag också har tackat Amnesty för att fått medverka i tävlingen.

  Senare kommer det fram att det är feministiskt politiska lobbygrupper som har stoppat filmen därför att den handlar om pappors rättigheter.

  När Daddy och realtid tar upp detta och inte gör som Aftonbladet, GP, Expressen mfl, KNIPER KÄFT!

  Då blir det ett himla liv bland feminister.  Grattis! Du har träffat mitt i prick i det feminisiska getingboet.

  2010-05-06 | 09:17:40
 • Not FB-Zombie säger:

  Flashback förknippar jag normalt med människor som står upp för andras rättigheter och som kämpar mot censur.

  Dessvärre finns det personer(feminister) som har insett hur lätt det är att driva andra till vilka åsikter som helst.

  Öhhh vaddå mänskliga rättigheter.

  Öhh vaddå cencurerad av Amnesty.

  Skiter ja i, Ba ballt att hoppa på folk och slippa tänka själv ju.

  Öhhh duh.

  2010-05-06 | 09:27:33
 • Anonym säger:

  Okey NFBZ. Så du menar att FB består av människor som står upp för andras rättigheter och som kämpar mot censur, men de klarar inte av att motstå feministernas argument utan lockas obevekligt in i en veritabel "kvinnofälla" eftersom de inte klarar av att tänka själva? Det låter lite motsägelsefullt tycker jag?  2010-05-06 | 09:39:50
 • Klas-Kristian säger:

  Och så dyker de anonyma upp med sina "välmenta råd" och sina grundlösa nonsensharanger och antydningar om Daddys mentala hälsotillstånd igen.  Det är inte utan att man småler. Ni är så förutsägbara att det blir komiskt.

  2010-05-06 | 09:46:43
  Bloggadress: http://sillpizza.blogg.se/
 • susanna svensson säger:

  Tyvärr är den feministiska rörelsen räddningslöst förlorad pga knäppgökarna och har varit det under minst 20 år. Feminismen behövs inte i väst men i stora delar av den övriga världen där kvinnor verkligen är förtryckta av män

  2010-05-06 | 09:47:16
 • Daddy säger:

  Låt oss först klargöra en gång för alla att Amnesty censurerade filmen på grund av att eleverna i sin tacklista inkluderar Amnesty.  Dom anonyma (såklart) surmagarna här och på FB, som för övrigt öppet deklarerar sina radikalfeministiska värderingar, vill göra gällande att filmen stoppats på grund av min medverkan.

  När ni läser dessa kommentarer så kan ni för övrigt sända en tanke till e-mailet som gick ut från Uppsala kvinnojour.  Om så vore fallet, varför har då inte Amnesty International klargjort eller ens nämnt detta skäl?

  Möjligen kan detta mycket väl vara anledningen, men i så fall är det tydligen inget som AI vill stå för i efterhand. Vilket ju för alla vettiga människor blir fullt förståeligt.  När man läser kommentarerna som kommer in här nu, och trådarna på Flashback om mig, om Bjästa och nu också om Amnesty affären så ser man ganska tydligt det enorma hat och den svarta ilska som jag skapar hos vissa anonyma (såklart) element i vårt samhälle.  Jag måste i sammanhanget ge en eloge till Kjell Åke Bjurkvist, hur korkade jag än anser att hans åsikter är, för att han i alla fall öppet vågar ta striden med mig och andra som inte håller med honom. Det är hedersamt. Han blir för övrigt just därför också avfärdad som en tomte av de anonyma (såklart) ynkryggarna. För övrigt det enda jag håller med dom om.  Dom anonyma kräldjur som nu inte ens drar sig för att ta heder och ära av 4 modiga skolungdomar har själva ingen heder överhuvudtaget. Dessa individer är svårt trasiga människor med små förkrympta svarta själar som bara är ute efter en sak. Krossa alla människor som inte bekräftar dom i sin offerroll. Ett typiskt överlevardrag för övrigt.  Ta Micro113 till exempel, som säkert kommenterar även här hur mycket hon än förnekar det. Denna människa är mor till barn som hon får ha hemma. Som hon får ynnesten att vara med och umgås med. En ynnest som jag har slagits för i snart fem år. Och vad gör då denna människa? Jo istället för att uppskatta denna enorma gåva sitter hon dygnet runt framför datorn och arbetar maniskt på att ta ifrån mig den rätt som hon själv tycks ta alltför självklar.  Detsamma gäller signaturen Binkermuniten som under ett dygn (jag har kollat) skrev ett inlägg i min tråd var tionde minut i genomsnitt. Frånsett de få timmarna hon sov. Antingen är människan manisk och besatt av mig, eller så går flera i skift på samma dator.  Det finns ord man skulle kunna använda för att beskriva dessa sorts människor, men jag lämnar det till läsarna.  Dessa människor har begått flera grova övertramp i sina eviga försök att baktala mig, men det som gör mig mest förbannad är hur dom skamlöst även baktalat mina vänner och nu även skolelever som har en pondus och ett mod som dessa kryp inte ens kan drömma om.  Jag vill rikta ett stort tack till dom tappra medlemmar på Flashback som håller dessa jävla pissmyror stången i trådarna. Dom är helt oemottagliga för argument iofs. Men det blir för varje betraktare med någorlunda fungerande hjärnaktivitet, i alla fall fullständigt tydligt vilka som står för sanning och rättvisa på nämnda trådar. Om det inte vore för deras stöd hade jag kunnat gå samma öde tillmötes som tidigare offer för detta pack. Inte minst Marita i Bjästa och hennes familj.  Jag kan också nämna att de människor som skriver dynga här och på FB är alla människor som varken jag eller R:s mor (vad jag vet) känner eller som känner oss. Jag har hittills inte upptäckt något som tyder på att R:s mor på något sätt är inblandad i smutskampanjerna som bedrivs på nätet. Detta känns viktigt att klargöra.  För oavsett vad pissmyrorna skriver så har jag inte bedrivit någon smutskampanj mot henne. Tvärtom så har jag försökt att så långt det är möjligt skona henne från detta. En dag hoppas jag att hon själv också kommer att inse detta. Jag har gjort detta för att jag anser att hon av anledningar bortom hennes kontroll inte klarar att se till vårt barns bästa just nu. och då inte heller myndigheterna gjorde det så blev denna blogg nödvändig.  Däremot har jag i ett blogginlägg kallat R:s mormor för "jävla kärring". Ett epitet som jag fortfarande helt och fullt ställer mig bakom. Inte ens Kronblom skulle kunna ogilla en svärmor lika mycket som jag gör.

  2010-05-06 | 09:51:05
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Anonym säger:

  Jaha, det säger du Susanna? Och samtidigt är den så stark att den kan förvrida huvudet på alla de som sitter på FB om man ska se till vad din frände här skriver?

  Det blir bara värre och värre och jag undrar hur det känns att leva med en så förenklad syn på världen som den ni Daddy-anhängare uppvisar. Märker ni inte själva när bottnen går ur era resonemang?

  2010-05-06 | 09:55:58
 • Anonym säger:

  Bra i alla fall Daddy att du försöker be ditt ex om ursäkt för vad du utsatt henne för, för det är vad jag tycker mig kunna läsa ur ditt inlägg ovan, att du inte ville göra henne illa egentligen. Fortsätt så! Även om det finns gott om folk här på bloggen som vill hetsa dig att fortsätta strida mot henne öppet! Handen på hjärtat Daddy: Vem är viktigast för dig - de eller hon, hennes respekt eller deras?

  2010-05-06 | 10:03:45
 • Leroy säger:

  Annonym 09.55.  Nu är det ju faktiskt så tråkigt att den radikalfeministiska agendan slår helt fel och avslöjar sitt djupa inflytande den påstår sig ha i samhället och försöker hota unga till att foga sig till lydnad och att om dom gör det så kan det bli bra men om dom inte gör det så kommer dom att få strida.  Tänk efter själv vad är det för resonemang av en vuxen människa insatt i juridik och yttrandefrihet tar upp med dessa ungdommar.  Ungdommarna har all rätt att som framtida ledare att göra vad dom vill, de har nu på ett tragiskt sätt fått konstatera hur illa ställt det är i Sverige med jämställdhet och yttrandefrihet.  Hur en del i mörker kan bedriva påtryckningar utan att behöva stå för sitt agerande.

  Det är problemet, alltfler reagerar och får upp ögonen för den osunda relationen och påverkan. Vilket gör att framtidens ledare kommer att välja bort sådana korrupta organisationer eftersom de lever i realtid och har tillgång till fakta. Tidigare var det inte så.  Leroy

  2010-05-06 | 10:25:27
 • Daddy säger:

  Vem har uppmanat mig till det? och var?

  Jag tänker inte ändra mig för att vinna någons respekt. Antingen får man respektera mig som jag är, eller så får man låta bli.  Jag tycker om och respekterar dom som visar mig denna respekt. Jag försöker förstå dom som inte gör det.

  2010-05-06 | 10:27:09
 • susanna svensson säger:

  Feminismen liksom alla revolutionära rörelser av befrielse karaktär hade givetvis ett berättigande från början när det gällde kvinnors rätt till att räknas som myndiga, att få rösta, att få tillgång till alla utbildningar utifrån intresse etc etc. Det har feminismen uppnått i väst för länge sedan. I Sverige betecknas sig ex nästan alla riksdagspartier som feministiska Liksom att alla sådana rörelser riskerar att använda sin makt till att förtrycka andra gäller det att kritiskt granska feminismen när de fått makt för att detta inte ska hända. I Sverige kan vi se hur ex papport manövreras ut och får svårt att träffa sina barn efter skilsmässor, samtliga de som utsättes för justitiemord och blivit bevisligen oskyldigt dömda har varit män, mycket tyder på att skolsystemet har ändrats om på ett sätt som gynnar flickor och att därför pojkar i högre utsträckning misslyckas i skolan. Detta är bara några av de omständigheter som måste tillåtas att kritiseras i en öppen och vid debatt. Vi har sett denna tendens tidigare en rörelse startas för att driva igenom ett mer rättvist samhälle ex i revolutionens ryssland eller självständighets rörelsen i de forna afrikanska kolonierna När dessa rörelser sedan får makt dröjer det inte länge innan de i stället förvandlas till förtryckare dvs det som de från början kämpade emot. Att avfärda de som kritiserar vad feministrörelsen i Sverige har utvecklats till som rätts haverister eller konspirationsteoretiker är just ett sådant ex på att en rörelse som varit berättigad från början utvecklas till förtryckare.

  2010-05-06 | 10:36:37
 • Genus Sune G säger:

  Det snurrar spekulationer i bloggvärlden om att du står bakom både berättarröst och textning av filmen.

  Kan du bekräfta eller dementera?

  2010-05-06 | 12:21:38
 • Daddy säger:

  Berättarröst? Det finns ingen berättarröst i filmen.

  Det är en intervju som gjordes med mig över telefon. Det farmgår väl tydligt och klart för alla som sett filmen?  Den engelska textning som ligger på det klipp som jag postat ut på min Youtubekanal är det jag som har gjort. Detta gjordes EFTER att filmen var färdig. I den version som lämnades in till tävlingen finns ingen text med.  Jag bekräftar alltså med styrka att jag på intet sätt varit delaktig i produktionen av filmen på något minsta sätt.  Jag kan också bekräfta att ungdomarna som gjorde filmen inte heller har tagit ställning i den tvist jag är inblandad i. Syftet med filmen var att berätta om diskrimineringen av män i vårdnadstvister. Därav filmens namn. Ett ämne som är både viktigt, angeläget och i allra högsta grad har med månniskorättsfrågor att göra.  Att kvällstidningar inte skriver om vårdnadstvister stämmer. Åtminstone vägrar dom att belysa problematiken och hur svårt enskilda föräldrar och barn drabbas. Däremot frossar dom gärna i kändisars vårdnadstvister såsom Littorins och Tiger Woods.

  Men som sagt, historerna berättas då inte ur pappornas perspektiv. Inte heller berör man ämnet diskriminering. Detta tycks vara tabu inom media.  Att nu försöka misskreditera fyra skolbarn för att dom vågat göra detta är så uselt att jag inte finner ord.

  2010-05-06 | 12:44:23
  Bloggadress: http://daddys
 • Putte säger:

  Pratade du med de unga modiga och starka "journalisterna" om "majskolven" och din dotters lekar med denna?

  2010-05-06 | 13:39:47
 • Daddys säger:

  Uppenbarligen börjar argumenten tryta för vissa stolpskott. Jag låter kommentaren stå kvar som ett exempel på hur lågt vissa är beredda att sänka sig för att kasta misstro över mig.  Jag hoppas att puckot ger sig med denna intelligenta kommentar så jag slipper moderera bloggen igen.  Om Putte vill diskutera min dotters lek med majskolvar bör han för övrigt inte göra det med mig. Det är inte hos mig hon påstås ha lekt med denna grönsak. Men det kanske Putte har missat i sitt briljanta researcharbete?

  2010-05-06 | 13:57:22
  Bloggadress: http://daddys
 • Frågande... säger:

  Du säger att texten lades till EFTER att bidraget lämants in...  http://www.realtid.se/ArticlePages/201005/05/20100505150012_Realtid055/20100505150012_Realtid055.dbp.asp  En bit ner går att läsa:

  Men för filmmakaren Sara Sivesson och hennes tre klasskamrater är Amnestys kompromissförslag inte intressant.  – Vi kommer att kämpa för att ha kvar ett tack till Amnesty i eftertexterna. Organisationen borde stå för att de först nominerade och accepterade vår film, säger en obeveklig Sara Sivesson till Realtid.se.  Så hur ska du ha det nu? texten fanns där eller ej? (pratar nu om eftertexten där både din blogg nämns ooch Amnesty tackas)

  2010-05-06 | 15:21:24
 • Daddy säger:

  Nej, eftertexten har naturligtvis inte jag gjort eller haft några som helst synpunkter på. Jag har enbart gjort översättningen till engelska på den version av filmen som jag har postat ut. Jag trodde det hade framgått, men om inte så har det förhoppnings gjort det nu.

  2010-05-06 | 15:26:12
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Frågande.. säger:

  Men texten som fick dom diskvalificerade var just eftertexten där Amnesty bands ihop med din blogg, och att just hur detta porträtterades i "bloggosfären" var ju det som fick amnesty att ta bort filmen, så din engelska textning var väl inte ens anledningen till att den diskades?

  2010-05-06 | 15:33:17
 • Daddy säger:

  Nej precis. Jag trodde gränsen för hatmobbens stupiditet var nådd, men den är tydligen gränslös (inget ont om sign frågande ovan).  Dessa ärkepuckon kan ju inte processa information ens en gång. Så fort något kommer fram i trådarna som går emot deras fastsvetsade världssyn så skall det genast hittas alternativa förklaringar till detta.  Jag säger det igen, trots att jag redan upprepat det tre gånger. Jag har INTE varit delaktig i NÅGRA som helst beslut gällande produktionen av vare sig film eller eftertexter.  Jag har textat (översatt) först råkopian, och sedan den färdiga filmet till engelska för att även icke svenska tittare skall förstå. Det har jag för övrigt också gjort med TV4:s reportage om gömda som ligger på min Youtube. Har jag varit och smugit omkring i TV4:s editeringsrum också tro. Varför inte kontakta TV4 och fråga för säkerhets skull.  Nötter!

  2010-05-06 | 15:43:38
  Bloggadress: http://daddys
 • 9.0 säger:

  Bra inlägg, och jag är glad över att läsa att Stephen mailat dig angående situationen i Sverige.

  Sverige anses ju ofta som ett föregångsland, men i pappabarn frågor så är Sverige ett uland, där barn lider i det tysta.

  Det är tragiskt att barn kan berövas sin umgängesförälder lättvindligt, utan att myndigheterna reagerar och därigenom förnekar barn sina rättigheter till sin umgängesförälder!  Hur många barn träffar idag sin umgängespappa tätt och regelbundet?  Amnesty, skäms på er för att ni inte går i bräschen för mänskliga rättigheter längre, jag trodde ni var jämlika, och hade en syn där alla människor har samma rättigheter till liv och utveckling, men tydligen gäller detta bara ett kön idag!  När ska ni börja bry er om pojkar som tvingas hålla i vapen?

  När ska ni se helheten av våldet som riktas mot båda könen?

  När ska Amnesty se oss som människor/individer, istället för att gå på myter som bygger på könstillhörighet?  Till ungdomarna som gjort filmen möjlig, så vill jag bara säga, ge er aldrig, vi är många som tillsammans eftersträvar en bättre värld!  Ni är INTE ensamma!  9.0

  2010-05-06 | 15:54:06
 • Undrande säger:

  Daddy säger :  "Jag har textat (översatt) först råkopian, och sedan den färdiga filmet till engelska för att även icke svenska tittare skall förstå."  Läser man ditt inlägg : "Åtta minuter av ditt liv" från 2010-02-20 så framgår att du varit med och gjort de svenska texterna i filmen med de felstavningar som förekom där.  Det framgår om inte annat av kommentarerna efter blogginlägget :  ------------------------------------------------  "Postat av: Daddy  Jeanna, Tack för förtydligandet. Jag förstår din synpunkt och har full förståelse för den. Jag skall fixa till felen i översättningen. Vad gäller stavfel i själva filmen kan jag enbart vidarebefordra detta till producenterna. Jag vet inte om det fortfarande finns tid att rätta till detta, annars får vi väl hoppas att juryn på Amensty International klarar att se förbi denna detlaj och fokusera på själva budskapet.  Men det där beror väl lite på vad som står i själva tävlingsreglerna bland annat.

  2010-02-21 @ 11:59:42"  ----------------------------------------------------  Är det även du som lagt in textrutorna i filmen med adressen till din blogg ? Ca två och en halv minut in i filmen ?  Det känns som om du varit mer delaktig än du vill medge i dagens blogginlägg.  -Undrande

  2010-05-06 | 17:07:19
 • Daddy säger:

  Men snälla "undrande" läs det du citerar en gång till lite långsammare.  Om du läst det inlägg du refererar till och dom kommentarer som postades efteråt så kan du väl inte ha missat att jag skriver "Jag skall fixa till felen I ÖVERSÄTTNINGEN"!  Det hade i råkopian även smugit sig in ett stavfel i själva filmens texter. Angående det skrev jag som synes, "Vad gäller stavfelet i själva filmen KAN JAG ENDAST VIDAREBEFORDRA DETTA TILL PRODUCENTERNA"!  Jag vet ärligt talat inte om jag kan uttrycka det jag nu sagt tre gånger redan så mycket tydligare än jag redan gjort.  Om du inte litar på mitt ord, så sök för all del andra informationskällor.

  2010-05-06 | 17:46:22
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • tolletott säger:

  Eloge till ungdomarna när det gäller filmen!!! Hoppas dom fortsätter med sitt skapande av film trots allt tjaffs runt filmen.  Sen om det var texten med amnesty eller daddy kan man bara spekulera i. Spekulerar nog mest i att amnesty inte vill samankopplas med sidan "daddy" Sen kanske ursäkten var en liten vit lögn om själva filmen och namnet amnesty?  Nåja Uppsala KJ får tycka och tänka feministiskt om dom vill och utföra politiska påtryckningar(politik=makt). Ganska grundläggande rättigheter för organisationer....  Yttrandefrihet är ett stort och slitet ord som lätt blir använt utan att många vet vad det innebär eller för vem! Samma sak gäller demokrati och mänskliga rättigheter.  Din sida (bloggen) är det säkert många som håller med och säkert många som inte håller med. Personligen brukar jag läsa din sida för att jag är rent nyfiken på vad "galningen" ska skriva om idag. Herregud vilka smile du bjuder på ibland. Ibland undrar jag om du faktiskt är som du skriver eller du bara sitter och driver med folk.  Nä ursäkternas och offrens kung har du faktiskt förtjänat stooor medalj...  Tänk vilka härliga ord du kan få fram så som pissmyror mm. Måste kännas skönt...  //ibis som bara skakar på huvudet åt galningen!!!!

  2010-05-06 | 18:16:15
 • Anonym säger:

  Har skolledningen haft något att invända emot beslutet? Har någon representant för skolan uttalat sig någonstans? Handledaren?

  2010-05-06 | 18:26:24
 • Din Åsikt säger:

  Besök gärna min blogg och lämna en valfri åsikt. Du kan dessutom vinna pengar på den!

  Alla åsikter är välkomna!

  2010-05-06 | 18:26:48
  Bloggadress: http://dinasikt.blogg.se/
 • Anonym säger:

  Mycket tjat om radikalfeminister här tycker jag! Inbillar ni er verkligen att man behöver vara feminist för att reagera på vansinnet som pågår? Daddy hade stark backning från en mängd antifeminister på FB från början och de flesta av dessa har nu flytt tråden - varför tror ni?

  2010-05-06 | 18:34:27
 • @18:34:27 säger:

  Därför det inte går att föra en meningsfull diskution där bland individer som totalt saknar förmåga för empiri.  Tråden befolkas av flertal maniska personer som har sin dygnsrytm inställd på att fylla sida upp och ner med rena fablerna, det är med andra ord helt meningslöst.

  2010-05-06 | 20:22:06
 • Handledaren har svarat på flashback. säger:

  Handledaren

  Medlem  Reg: May 2010

  Inlägg: 1 Att argumentera i forum på nätet är inte vad jag brukar ägna mig åt och det är väl aldrig någon som lyckats vända någons övertygelser där. Men tänkte iaf rätta till lite fakta så kan ni fortsätta era diskussioner sedan. Jag kommer förmodligen inte att göra fler inputs.  Jag är den så kallade "handledaren". Egentligen är jag deras lärare i några kurser på skolan. Filmen är inte ett projektarbete utan en del i 3 kurser på skolan.

  Jag har under flera år på 2 olika skolor låtit mina elever jobba med angeläget - amnestysfilm tävling. Amnesty har inga krav på vad filmerna ska handla om utom att de ska behandla mänskliga rättigheter. Eleverna har själva valt sina ämnen. I år bidrog vi med 2 filmer.

  Den andra hittar ni tex här: http://www.youtube.com/angelagetfilm...38/9t7qZk2Tqc4  "pappa-gruppen" hade först en tanke på att göra en film om män som blir slagna i sina förhållanden. Ett bra ämne men det visade sig vara väldigt svårt att hitta någon som var villig att prata om det. Under processens gång kom dom istället in på spåret kring vårdnadstvister och om hur män oftast förlorar dessa. De undersökte frågan och fann via nätet pappamanualen.se och MO där. Precis som MO skriver tipsade han dom om "daddy" då dom även här hade svårt att hitta män som ville prata om det. En del av er säger att det skulle "vara så lätt", "jag känner massa" and so on. Så lätt är det inte att göra någon dokumentär oavsett ämne som gymnasieungdom med begränsad tid och resurser.

  Daddy var villig att medverka och berätta sin historia och är dessutom anlitad av fler att debattera i detta ämne (se nedan tex).  Filmen handlar inte om "daddys" vårdnadstvist utan om hur män behandlas i rätten i sådana här fall.  MO var villig att komma till skolan och bli intervjuad på plats, advokaten på sitt kontor och "daddy" intervjuades via telefon.

  Många inlägg gör gällande att han skulle påverkat filmen, manus osv.

  Intervjufrågor skrevs av eleverna innan dessa helt utan yttre påverkan utöver eventuella synpunkter från mig.  Efter alla intervjuer klipptes filmen ihop, även här utan att någon mer än jag och övriga inblandade lärare hade synpunkter.

  Ett utkast gjordes först och medverkande fick en kopia/länk.

  Där efter gjordes en slutversion där stavfel, ljud och eftertexter och annat snyggades till även dessa ändringar utan att någon utomstående hade synpunkter. Även denna version fick medverkande.  Inget material i filmen har rörts eller ändrats av någon annan än eleverna detta gäller även eftertexter.

  "Daddy" har sedan lagt subtitles på sina versioner och lagt ut på sin youtube. inget annat är ändrat.  Nu till mitt och "daddys" möte:

  I samma veva elevernas film klipptes klar blev våra ettor inbjudna till att vara publik i svt:s Debatt (programmet debatt alltså). Vid inbjudan och bokningstillfället visste vi inte ämnet då svt bokar stora grupper som oss långt i förväg och ämnet som ska debatteras bestäms bara någon dag innan.

  3-4 dagar innan fick vi veta att det skulle handla om repalu samt mäns behandling i vårdnadstvister. 2 dagar innan ändrades det till Lars Wilks och mäns behandling i vårdnadstvister.

  På plats i göteborg fick jag ett sms från en av eleverna som sa att "daddy" från deras film skulle medverka. Jag hade ingen aning om hur han såg ut men svt lägger namnlappar på platserna där de inbjuda debattörerna ska sitta så jag kollade in hans plats och efter sändningen gick jag fram för att säga hej och tacka för att han ställt upp. Det blev bara ett "hej jag heter, från john bauer i halmstad" då kamerafolket som gjorde debatts "eftersnack" kom fram och ville prata med "daddy" och någon annan.  Angående omnämnandet av blogg och namn så gjorde svt samma bedömning som vi och hans blogg och namn nämns även i debatt.  Angående Amnesty: Dagen efter angeläget festivalen ringde Martin (ansvarig för festivalen) upp mig och meddelade deras beslut. Jag ifrågasatte det inte där och då då det inte är "min" film utan elevernas. De har sedan valt att ta fighten för sin film och jag stödjer dom i detta och det gör även skolledningen då vi inte anser oss gjort något fel.  Elevernas film är inte "förstörd" då angeläget-tävlingen inte är huvudsyftet med uppgiften. Deras verk finns på flera ställen så för folk som vill se den är den tillgänglig iaf.  Det är heller inte deras första film (som någon som verkar tro att han vet något om det påstod), jag kan rekommendera deras julkalender tex:

  avsnitt 23 är min personliga favorit

  http://www.youtube.com/watch?v=OyqE1b_CdVE  Nästa vecka åker dom till Glasgow för att göra en ny dokumentär så dom har heller inte tappat sugen att jobba med film och sociala frågor. Ifall en del av er var oroliga

  2010-05-06 | 20:48:03
 • Daddy säger:

  Ja jag har kommit till samma slutsats.

  Dom personer som sitter dygnet runt och fabulerar kan inte må bra. Dessutom tycks dom totalt sakna moral, medmänsklighet och förmåga till inkännande.  Men dessa uppenbart störda människor tar man inte barnen ifrån? Är det konstigt att vårt samhälle producerar monster?  Jag förstår inte att Flashback kan sänka sig till att låta dessa sjuka individer baktala och smutskasta unga människor på det sätt som sker nu?

  Dom borde fan i mig skämmas!  Samtidigt bannar dom mig på livstid? Jag väntar för övrigt fortfarande på en förklaring.  Flashback är inte längre ett friskt forum för yttrandefrihet. Numera har det snarare blivit ett sjukt forum för bekämpandet av densamma.  Om moderatorn i tråden läseer detta så kanske han skulle kunna svara på frågorna som ställs här. Om han är vaken vill säga, vilket ju kan betvivlas.

  2010-05-06 | 20:54:15
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Daddy säger:

  Tack för klargörandet handledaren. Även om det knappast kommer att hjälpa mot galningarna i FB tråden så är jag säker på att den stora majoriteten friska människor som läser denna blogg uppskattar detta.  2010-05-06 | 21:00:14
  Bloggadress: http://daddys
 • Anonym säger:

  Nja 20:22, empiri? Nu fattar jag inte riktigt vad du far efter? En enskild persons upplevelser kan ju knappast omfattas av empiribegreppet, för i så fall är vi alla empiriker när det gäller våra egna liv, men en så snäv definition har jag aldrig stött på förut.  För att förstå vad Daddy egentligen är ute efter och för att det han skriver ska äga någon som helst allmängiltighet, så måste han sätta in sina upplevelser i en vidare kontext och det gäller för övrigt hela den s.k. papparättsrörelsen. Det räcker inte att ta fram enstaka exempel eller att enbart hålla fram de som själva anser sig orättvist behandlade, utan man måste se till alla de män som separerat, ha fakta på hur många av dessa som procentuellt sett anser sig missgynnade och också på vilka grunder de blivit förfördelade. Då först kan man börja tala om en "erfarenhetsmässig" bedömning.  2010-05-06 | 21:05:40
 • Leroy säger:

  Hedervärt agerat av handledaren.  Inslaget om skorpan i julkalendern var bra. Gillar musiken.  Tyvärr fungerar inte länken till det andra bidraget.  Hoppas det går bra i Glasgow och i framtiden.  Leroy

  2010-05-06 | 22:52:36
 • Flashback HenrikJ säger:

  HenrikJ

  Medlem  Reg: Nov 2009

  Inlägg: 970

  Citat:

  Ursprungligen postat av Handledaren

  Att argumentera i forum på nätet är inte vad jag brukar ägna mig åt och det är väl aldrig någon som lyckats vända någons övertygelser där. Men tänkte iaf rätta till lite fakta så kan ni fortsätta era diskussioner sedan. Jag kommer förmodligen inte att göra fler inputs.  HenrikJ svarar.

  Detta är rätt roande att någon bemödar sig att regga ett nick och att det skulle borga för och vara bevis för att den personen just är gymnasieelevernas handledare på skolan. Detta är helt klart en person som går i JR's ledband. Fyndigt  Citat:

  Ursprungligen postat av Handledaren

  Ett bra ämne men det visade sig vara väldigt svårt att hitta någon som var villig att prata om det. Under processens gång kom dom istället in på spåret kring vårdnadstvister och om hur män oftast förlorar dessa. De undersökte frågan och fann via nätet pappamanualen.se och MO där. Precis som MO skriver tipsade han dom om "daddy" då dom även här hade svårt att hitta män som ville prata om det..  HenrikJ svarar:

  Det är inte svårt att hitta sunda pappor som anonymt vågar berätta sin historia, män som inte är militanta kvinnojourshatare och rättshaverister. Det finns även gott om kvinnor som kan berätta om detta, kvinnor som lever som nya partners till dessa män. Jag tror att det var en stor miss att MO var den första kontakten som ledde det hela på fel spår.  Citat:

  Ursprungligen postat av Handledaren

  Daddy var villig att medverka och berätta sin historia

  Filmen handlar inte om "daddys" vårdnadstvist utan om hur män behandlas i rätten i sådana här fall.  HenrikJ svarar:

  Självklart vill JR synas och göra reklam för sin blogg och sin smutskastning av mamman.

  Jag förstår syftet med filmen och därför är det så synd att den hamnade i händerna på JR, det förstörde trovärdigheten, tyvärr, eftersom det finns verkliga fall och ämnet i sig är viktigt.

  Det sistnämnda borde också ligga varmt om hjärtat för en "dokumentärfilmare", att filmen ska bli trovärdig, då väljer man sina källor med omsorg.  *******************  Har ni överhuvudtaget sett någon så korkad person skriva på ett forum?

  HenrikJ hade inte skrivit så här om han inte försökt med ett sista desperat försök försökt hålla näsan ovanför vattenytan. Han är så bortgjord. Men det är bra att han står på radikalfeministernas sida för en sådan korkskalle hör hemma där.

  2010-05-07 | 08:55:57
 • Flashback Binkermuniten aka micro113 säger:

  Här kommer genast denna rabiata människan springandes för att stötta den korkade HenrikJ:  Binkermuniten

  Medlem  Reg: Oct 2009

  Inlägg: 1 914

  Citat: Av HenrikJ.

  Ursprungligen postat av HenrikJ

  Detta är rätt roande att någon bemödar sig att regga ett nick och att det skulle borga för och vara bevis för att den personen just är gymnasieelevernas handledare på skolan. Detta är helt klart en person som går i JR's ledband. Fyndigt  Binkermuniten lägger in en skrattsmiley.  Citat: Av HenrikJ.

  Det är inte svårt att hitta sunda pappor som anonymt vågar berätta sin historia, män som inte är militanta kvinnojourshatare. Det finns även gott om kvinnor som kan berätta om detta, kvinnor som lever som nya partners till dessa män. Jag tror att det var en stor miss att MO var den första kontakten som ledde det hela på fel spår.  Binkermuniten svarar:

  Jag tycker också att det låter konstigt att det inte skulle kunna gå att hitta pappor som vill berätta, det lär ju ska förekomma ofta sägs det ju.  Citat: Av HenrikJ

  Självklart vill JR synas och göra reklam för sin blogg och sin smutskastning av mamman.

  Jag förstår syftet med filmen och därför är det så synd att den hamnade i händerna på JR, det förstörde trovärdigheten, tyvärr, eftersom det finns verkliga fall och ämnet i sig är viktigt.  Binkermuniten svarar:

  Ja det är ju all smutskastning av mamman som bloggen är full av som inte bör kopplas till Amnesty. Mycket sunt av Amnesty att stå upp för människovärdet.  Om det varit en mamma som haft en blogg och pratat bajs om barnens pappa i flera år och gjort som Joakim nu så kan man ju tänka sig vilket ramaskri detta hade orsakat i papparättsrörelsen. Helt otroligt att de gör sig så löjliga och protesterar mot detta. Där ser man faktiskt den totala beundran för pappor och förhakt för mammor och att deras åsikt är att mammor ska stampas ner i mattan. På något annat sätt går det inte att se deras ställningstagande.  Uppsala kvinnojours påpekande om sakernas tillstånd har säkert öppnat ögonen på Amnesty men att de skulle ha påverkat är överkonspiratoriskt och foliehattigt.  **************  Det är inte svårt att förstå varför denna sida nu är utsatt för en granskning och bevakning när de här galningarna går lösa.

  2010-05-07 | 09:05:10
 • Flashback HenrikJ och BogieBaby säger:

  HenrikJ

  Medlem  Reg: Nov 2009

  Inlägg: 971

  Citat:

  Ursprungligen postat av BogieBaby

  Hur svårt kan det vara att förstå att JR, genom sitt storhetsvansinne, har ställt till det så att nomineringen omöjliggörs? Genom att publicera bloggens adress leds man rakt in i en pågående och synnerligen infekterad vårdnadstvist där samtliga inblandade namnges och där dessutom personnummer och adresser finns att läsa. Om man jämför med MO´s medverkan så kan man till den senares fördel säga att han inte publicerat några personuppgifter utan skriver i mer generella ordalag om vårdnadstvister ur pappors perspektiv. Vidare undrar jag vilka barn som figurerar i filmen eftersom jag misstänker att ett av barnen är det barn som vårdnadstvisten handlar om. Här vore det på plats med Bullens klassiska ord "att de medverkande inte har något som helst samband med berättelsen" eller hur de nu brukade säga.

  Att Amnesty, som har betydligt mäktigare och farligare motståndare, skulle vika sig för protester från en lokal kvinnojour är föga troligt. Amnesty International kan nu läggas till den oändligt långa lista av organisationer, myndigheter och personer som motarbetar JR. The more the merrier för att citera bloggaren själv.  HenrikJ svarar:

  Ett klokt och nyanserat inlägg väl värt att lyftas upp.

  Jag undrar också över barnen som figurerar i filmen, har deras föräldrar godkänt att de exponeras tillsammans med JR's vårdnadstvist och reklamen till hans blogg?  *******************  Behövs ingen förklaring.

  2010-05-07 | 09:08:26
 • Flashback Binkermuniten aka micro113 säger:

  Idag, 09:03

  Binkermuniten

  Medlem  Reg: Oct 2009

  Inlägg: 1 915

  Citat:

  Ursprungligen postat av HenrikJ

  Ett klokt och nyanserat inlägg väl värt att lyftas upp.

  Jag undrar också över barnen som figurerar i filmen, har deras föräldrar godkänt att de exponeras tillsammans med JR's vårdnadstvist och reklamen till hans blogg?  Binkerminuten svarar:

  Vad man är rädd för för deras del är ju att om de gör något i framtiden som blir mediaexponerat och känt så kommer Daddy att slå upp deras namn och deras inblandning i kampen mot feminismen osv. stort på sin blogg då. Vill de verkligen det? Vem vet hur ofta han vill dra i det här och lägga ut deras bilder och namn?  Knappast något u kj tänkte på men det borde skolan ha tänkt på.  ****************

  Allvarligt, det här är en Manodepressiv person i sin maniska period.  2010-05-07 | 09:14:20
 • Flashback Binkermuniten aka micro113 briljerar. säger:

  Ursprungligen postat av Ståltomten

  Om någon nu talar om "felaktigeheter" och "lögner", så talar dom alls inte för oss alla som är lite skeptiska till Daddys verklighetsuppfattning men inte ser mycket av de större sammanhang de mer extrema ser (läs, allting i dessa fall kan ses som patriarkalt våldtäktsförtryck eller stalinistisk fittstinkande kvinnosaksmaffia).  Det finns tendenser både i denna tråden i och i "tråden om slutstriden" att polarisera och göra karikatyrer av vad man tycker är den andra sidan, och så är pajerna i luften. Dock tror jag många många läsare (och sporadiska skrivare) är nånstans i mitten, som jag. Man ser inlägg ibland som (tröstlöst) försöker styra förloppet tillbaka till mitten. Det är bara det att detta är ett debattforum. Att ha en pissljummen fisvarm åsikt ger ju inte så mycket debatt.  Det är väl ungefär som om man ser ett debattprogram på TV. Att ha en folkpartist och en centerpartist debattera om hur höga nivåer P-böter bör vara på, blir ju säkert en ganska saktmodig historia. Men slänger man in en snaggad turkisk ärkenazist och en kommunist med Armensk bakgrund som dessutom är bög, blir det kanske roligare att titta på (en stund) och definitivt blir det mer debatt. Dock blir det lite tråkigt i längden, och det blir inte mycket insikt av det hela för diskussionen tas hela tiden till mer abstrakta plan som inte rör den egentliga problematiken.  Det blir liksom "man kan inte tala om P-böter utan att se kontextet här, massutrotningen av Armenier 1915, hur Sovjet hade utvecklats om Trotsky hade vunnit maktkampen mot Stalin, och alla Nazister och Turkar som sitter i höga positioner på trafiksäkerhetsverket"  Det är också dessbättre så i Norden att det är sällan extremister som riktigt tas på allvar i samhället och blir tongivare, hur många spöken alla i motståndarlägret än hallucinerar fram. Och hur många spökhistorier man än kan läsa på Flashback, Newsmill och Aftonbladet.  Jag tyckte också filmen var OK, det är lite orättvist att klanka på filmmakarna (och jo, filmmakarna är ordet som beskriver vad de är i det här sammanhanget)  Vad dom borde göra nu är ju att dra lite nytta av detta, dom kan ju göra en dokumentär om vad som hände med deras film och Amnesty  Binkerminuten svarar:

  Tänkvärt som alltid. Ja filmmakare är de men de är också elever osv. Jag tycker verkligen det är synd att de protesterar mot att inte få ha texten där men kanske de gör det för att få uppmärksamhet?  De får ut filmen mer om de klagar över detta, rent strategiskt är det inte så dumt.  ***************************  Binkermuniten fattar först NU att hon gör eleverna och den sk papparöreösen en stor tjänst. Tänk att det skall ta så lång tid för kuggarna skall fungera.

  Precis som MonicaA hjälpte Liza M att sälja böcker i rekordfart.

  2010-05-07 | 09:22:55
 • Flashback HenrikJ påstår något som visade sig vara lögn säger:  Citat:

  Ursprungligen postat av HenrikJ

  (...) Föräldrar har reagerat så nu är det skolans sak att svara.  Roback frågar:

  Vilka föräldrar har reagerat, när och hur?  ***********************  Det här skall bli intressant att få veta och det är nog väldigt många som vill ha svar på detta. Vid samtal till skolledningen blev de mycket förvånade, men HenrikJ vet tydligen mer än skolledningen själva gör. Inte är det väl så att HenrikJ ljuger igen?

  2010-05-07 | 10:08:19
 • Putte säger:

  "

  Om Putte vill diskutera min dotters lek med majskolvar bör han för övrigt inte göra det med mig. Det är inte hos mig hon påstås ha lekt med denna grönsak. Men det kanske Putte har missat i sitt briljanta researcharbete"  SVAR: Men Daddy.. Visst är det väl din majskolv din dotter sade sig ha lekt med? Det var er lilla hemlighet. Har du berättat det för ungdomarna som gjort "dokumentär"filmen som ratades av Amnesty?

  2010-05-07 | 11:38:29
 • Leroy säger:

  Vilken oerhört patetisk person du är "Putte" och kommentarena är ju helt sjuka.  Du visar verkligen på en stor omognad och sjuk personlighet.  Du kan inta ha läst på eller gjort något research heller. Du struntar i vad den du anklagar säger. Du har inte sett eller förstått vad hemligheten bestod i, du har inte heller förstått att mannen inte fällts för något sådant.  Ta och ge dig iväg och gör nytta i stället för att göra bort dig här.  Försök ta fast förövare som faktiskt bevisligen är förövare. Ring upp Epcat och hjälp till där i stället. Se till så att det blir lite verkstad och inte en massa sjuka påhopp o skitsnack.  Leroy

  2010-05-07 | 11:53:31
 • Flashback Binkermuniten aka micro113 säger:

  Citerar Binkermuniten:

  "Det är ju väldigt mycket mer troligt att Amnesty inte vill ha med en pågående vårdnadstvist där alla kan identifieras att göra än att de generellt är hatiska mot män och att det är därför de inte vill förknippas med den. Om man anser annorlunda tycker jag man kan visa varför man tror att Amnesty har något emot pappor och män. Vill gärna se något sådant från de som hävdar det."  ************************  Bevisa något själv Binkermunitan aka micro113 någon gång för ovanlighetens skull. Ni som ser att hon har skrivit kommentarer samtidigt någon gång skall veta att det är möjligt att göra detta och bevisar inte att det är två personer. Men hon tycks tro det. Varför kan hon inte lämna datorn en stund och gå en runda med en schäfer.

  2010-05-07 | 11:58:30
 • Flashback postaren till Putte liten. säger:

  Nu kommer Flashback Putte hit och har inte fattat någonting. Det bevisar det här ointelligenta uttalandet. Inget att bry sig om. Han är bara någon av kommentatorerna som nu inte har mer att komma med och går tillbaka till det gamla tjaffsandet. Skriv något vettigt istället, något intelligent.

  2010-05-07 | 12:04:07
 • Flashback Binkermuniten aka micro113 pratar med sig själv igen. säger:

  Binkermuniten

  Medlem  Reg: Oct 2009

  Inlägg: 1 922

  Citat:

  Ursprungligen postat av micro113

  Hur tycker du de uttalandena klingar -- som om filmens budskap och innehåll är något Amnesty vill förknippas med och ställer sig bakom -- eller som något de inte vill förknippas med och ställa sig bakom.  Att de inte i detalj går in på exakt vad i filmen som skulle kunna skada deras anseende, förtar inte det faktum att det uppenbarligen är något i filmen som bedöms kunna göra det.  Svar av Binkermuniten:

  Jag tycker det vore intressant om någon kunde lägga fram ett argument om varför Amnesty skulle vara emot pappor och män. Är de någon som har märkt att de inte försöker hjälpa män som hamnar i olika regimers klor och är dödshotade och att de släpper dem påtagligt ofta om de är pappor?  För det är ju den typen av aktioner som Amnesty sysslar med, inte med att agera för ensiklda i pågående tvister, så det är ju i deras aktioner i sitt verksamhetsfält det måste bevisas i så fall. Få se om någon kan kläcka fram något sådant eller om det är samm som det är med aktivitetsbidrar och andra förvirrade idéer en del verkar så uppenbart lida av. Vi får se om det kommer nåt - eller inte.  Och de får ju gärna visa varför de skulle ha agerat enbart på Uppsala KJ de som tror det också. Tror jag inte heller de kan så saken är ju rätt klar.  ________________

  Senast redigerad av Binkermuniten Idag kl. 12:03.  micro113 quotar Binkermunitans svar och svarar sig själv.  Idag, 12:05

  micro113

  Medlem  Reg: Jan 2009

  Inlägg: 6 994

  Citat:

  Ursprungligen postat av Binkermuniten

  Jag tycker det vore intressant om någon kunde lägga fram ett argument om varför Amnesty skulle vara emot pappor och män. Är de någon som har märkt att de inte försöker hjälpa män som hamnar i olika regimers klor och är dödshotade och att de släpper dem påtagligt ofta om de är pappor?  För det är ju den typen av aktioner som Amnesty sysslar med, inte med att agera för ensiklda i pågående tvister, så det är ju i deras aktioner i sitt verksamhetsfält det måste bevisas i så fall. Få se om någon kan kläcka fram något sådant eller om det är samm som det är med aktivitetsbidrar och andra förvirrade idéer en del verkar så uppenbart lida av. Vi får se om det kommer nåt - eller inte.

  Svar av micro113

  Amnestys uppgift - såvitt jag förstått det - är ju att protestera mot systemfel och regimer, och då tar de ofta ställning för människor. Däremot har jag aldrig sett dem gå in och ta parti mellan två stridande parter i en privat tvist -- de skulle nog förlora många medlemmar om de började driva sådana ärenden.  **********************

  Här ser vi ett exempel på en person som alltid vill ha rätt och medhåll och vad är så bättre an att prata med sig själv? Utvecklande NEJ.

  2010-05-07 | 12:14:41
 • Äntligen! säger:

  http://www.newzglobe.com/sv/artikel/20100506/nu-far-tantbloggarna-se-upp

  2010-05-07 | 12:15:04
 • Caroline säger:

  Får politiker och nämndemän agera så här i ett demokratiskt Sverige?

  http://www.blt.se/nyheter/karlskrona/namndeman-forsokte-stoppa-pappa-barnforening%281911538%29.gm

  2010-05-07 | 12:15:17
 • Flashbacks LadyMystica visar upp sig säger:

  LadyMystica

  Medlem  Reg: Mar 2010

  Inlägg: 312

  Citat:

  Ursprungligen postat av swimp78

  Det är ju inte direkt så att alla som argumenterar mot en del av "Daddys" mer sinnessjuka utspel per automatik är radikalfeminister som sympatiserar med de extrema avater av kvinnorörelsen som syns i dokumentären.  Ändå ser man såna påståenden bland kommentarerna på Daddys blogg hela tiden "de rabiata manshatarna på flashback" "". Man blir ju full i skratt. Jag själv är man och har aldrig titulerat mig som feminist och har inga mer avancerade åsikter i feminismen än att jag stödjer lika lön-lika arbete.  Så kommer LadyMysticas briljanta svar:

  Det är standard. Argumentar man i en sådan här sak så är man "radikalfeminist", gärna kryddat med nazi-feminist anklagelser också. Nu är jag förvisso kvinna, vilket därmed måste vara ett skäl för att jag skulle liera och tycka att allt ROKS säger och gör är bra.  Det denna tråd visar tydligt på är att ROKS och pappa-rörelsen bägge har sin beskärda del av knäppgökar och fanatiker som gör sin egen sak en stor otjänst.  **********************

  Jag tänker på vad de här människorna har skrivit om kvinnor som står bakom Jocke. Jag vet inte hur många namn de har fått av just de här personerna. Glashus.  2010-05-07 | 12:54:27
 • Anonym säger:

  LadyMystica vet kanske inte att micro113 har nazistkontakter? Kanske LadyMystica skulle kolla upp sina nätkompisar?

  2010-05-07 | 13:16:32
 • Cuben säger:

  Joakim, här är en intressant artikel i dagens SvD om "Så blev bloggarna en maktfaktor". Artikel är ur ett näringslivsperspektiv men kan lika gärna appliceras på dig (och några andra) tycker jag.  Från artikeln;  "Att journalistiskt oskolade bloggare är mer insatta än tidningarnas allt färre specialreportrar är en utveckling som har pågått i flera år. Men det är inte förrän under det senaste året som jag som journalist känt mig tvingad att hänga med på vissa bloggar för att inte missa nyheter."  http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sa-blev-bloggarna-en-maktfaktor_4617079.svd

  2010-05-07 | 13:27:22
 • Flashback Binkermuniten skrattar säger:  Binkermuniten skriver så här kring datainspektionens beslut:

  Skulle tro att Amnesty tackar sin lyckliga stjärna i dag. Handledaren borde ha räknat ut det här själv, men av inlägget att läsa så var inte alla femnisiterna i jouren där.  *********************  Återigen gör hon bort sig. Hon tror att hon har ett scoop i sin hand och fattar inte att Jocke inte blev fälld för något. Han skulle bara åtgärda lite, sedan är det klart och bloggen rullar vidare. Det gick visst inte så bra för anmälarna. Men det är ju kul att det inte behövs mer än så här.

  Men tror Binkermuniten att detta är något som John Bauer gymnasiet ens bryr sig om. Hur dum får man bli Binkermuniten aka micro113.

  2010-05-07 | 13:53:24
 • Anonym säger:

  Om ni läser hela Datainspektionens beslut så framgår det att daddys lagbrott anses så grovt att det är möjligt för dem som utsatts har möjlighet att kräva skadestånd.

  Att begå lagbrott av den här sorten i ett pågående vårdnadsärende gagnar inte daddys sak, vilket många har försökt få daddy att fatta.

  Men i sin skrivelse till Datainspektionen berättar daddy att han inte förstår hur hans agerande skulle kunna skada hans dotter, medan Datainspektionen i likhet med många andra ser uppenbara risker för dottern.

  Saknar man vett, sans och omdöme så blir det såhär tokigt och som många redan påpekat:

  Det slår också tillbaka på daddy själv!

  2010-05-07 | 14:06:02
 • Leroy säger:

  Lite lustigt blir det ju om dom skall ta upp PUL och förespråka anonymisering och inte själva raderar orten för den sociala utredningen.  Generaldirektören skriver under beslutet som man visar som PDF på nätet.  Men det är klart det behövs en diskussion och städas upp lite, för mycket har ju varit oklart.  Det finns mycke värre och viktigare saker publicerat som dom och FRA kommer att granska och agera mot.  Leroy

  2010-05-07 | 14:16:47
 • Anonym säger:

  Skönt att ni har Datainspektionens uppgivande av en ort att hänga upp er på.

  Det kan ge upphov till minst 2 blogginlägg och 1 tråd på Flashback med efterföljande kommentarer samt överklagande till Datinspektionen.

  Vilka framtidsutsikter! Daddy behöver inte jobba på länge än!

  2010-05-07 | 14:24:52
 • herulen säger:

  herr anonym:  "Om ni läser hela Datainspektionens beslut så framgår det att daddys lagbrott anses så grovt att det är möjligt för dem som utsatts har möjlighet att kräva skadestånd."  Att datainspektionen säger detta hör till det vanliga. Bara en sådan sak: Flaschback har också lagt upp förhöret med namn och det hela på sin sajt. Om detta tjafsar du och Överlevnadsvännerna inte alls. Överlevnadskramarna är också de som ivrigast nämner namn, kommer med antaganden och spekulerar om namngivna personer, och gärna gör lögner till sanning. Micro och Binkermuniten är de som helst vill frossa i dotterns förhör och då detaljer om sexövergreppet. Att anklagelserna var felaktiga anses liksom oväsentligt. Alltså, de personer som skadeglatt tar upp att daddy fått tillsägelse är de personer som samtidigt gärna vill rota fram detaljer om människor och lyfta fram deras identiteter.  Dessutom: även om du vill vara anonym så kan du ju anamma det civiliserade sättet att i alla fall ha ett nick.  2010-05-07 | 17:15:51
 • Daddy säger:

  Många av dom anonyma kommentarerna här, med många olika signaturer, bland annat den som just rensades bort härstammar från samma samma Blixtvik abonnemang och skickas från en IP aadress på Kungsholmen i Stockholm.

  2010-05-07 | 17:16:11
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Anonym säger:

  Fullständigt ovärderlig information daddy!

  Så vi är på Kungsholmen idag? Härom dagen var vi i Jönköping.

  2010-05-07 | 18:25:43
 • Anonym säger:

  Stephen Baskerville... jaja.

  2010-05-07 | 18:31:17
 • KimhZa Bremer säger:

  Bra inlägg, Joakim.  Mycket härskarteknik och förlöjligande av Daddy här.  Alla som tror att det här är en kamp mot väderkvarnar - och som tvivlar på att borttagandet av ungdomarnas film från Amnestys hemsida handlar om något annat än radikalfeministisk åsiktscensur och korruption - ta en titt på hur S-poitikern och nämndeman Eva Britt Dahlström agerar i sådana här frågor.  Det handlar inte om väderkvarnar. Det handlar om mäktiga, extrema, politiska nätverk bestående av manshatande grupperingar, som gör precis vad som helst för att driva det "politiska projektet" vidare.  Det projekt som utan tvekan består i att demonisera alla män (utom queermännen), frånta pappor allt inflytande över sitt föräldraskap och sopa bort de unga männen från alla högskolor.  Det här är inte på låtsas. Det är en smutsig krigföring.  Du har mitt stöd i din kamp för att få vara en älskad pappa, Joakim!  /KB

  2010-05-07 | 18:42:40
  Bloggadress: http://kimhza.wordpress.com/
 • Flashback HenrikJ spekulerar säger:  Citat:

  Ursprungligen postat av HenrikJ

  När det gället Datainspektionens fällande av Daddys blogg så blir jag lite full i skratt över hans överklagande.....  *******************  Jocke, den här får du ta...

  2010-05-07 | 18:47:55
 • Daddy säger:

  Har dom fällt mig? Och jag har överklagat också?

  Det var som fan!  Vilken tur att vi har snilledektetiverna på Flashback så jag kan få reda på sanningar om mig själv som jag inte hade aning om..."Suck"  Jag säger samma sak till Fläpprik, microben och binkermuppen som dom gärna säger till mig. Skaffa ett jobb.  Microben alias Binkermuppen har ju ett visserligen, men är uppenbarligen sjukskriven på grund av psykiska problem. Dessutom är hon en usel mor enligt egen utsago. Det skrev hon i sin blogg innan hon i panik raderade den då hon´förstod att hon var identifierad. Sin bok som hon publicerat på nätet "Dom kallar oss överlevare" försvann i samma veva.  Hennes Netlogprofil ändrades hastigt från 42 årig mamma från Vårljung till 37 årig kvinna från Norrbotten.  Men trots sjukskrivining har hon tid att sitta och ösa sitt svarta hat över mig varje vaken stund på dygnet. Snacka om besatthet. Man kan ju lätt hävda att Daddy råkat ut för sin första riktiga stalker. Man kan ju undra vad jag har gjort människan? Mig veterligen har jag aldrig träffat eller talat med fanskapet i hela mitt liv.  Jag känner för övrigt ingen större längtan heller.  Detta verkar vara en mycket trasig människa så jag har länge tvekat om jag borde hänga ut henne, men det hotet verkar vara det enda som kan få tyst på dom eviga påhoppen och trakasserierna från denna kvinna...en stund. Sedan drar det igång igen.  Men kära Binkermupp, för att du läser detta är jag tämligen säker på. Nu är det nog. Antingen slutar du med din jävla mobbing av mig och min familj och vänner. Eller så kommer du att föräras ett helt eget inlägg på denna blogg med både namn bild och biografi.  Detta är för övrigt inget hot, endast en varning. Du vet en sån där jag aldrig fick innan jag oförklarligt portades från min tråd som du så flitigt skriver i. Själv tycker jag dock det är sjysst att varna först.

  2010-05-07 | 19:35:30
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Daddy säger:

  Och sen har vi också FläpprikJ som spammar detta kommentarsfält. Oftas helt anonymt, men ibland som "Putte", "Olaf Karlsson" eller andra påhittade namn. HenrikJ är för övrigt också säkerligen påhittat.  Vad en anställd på en patentkonsultfirma i Stockholm har emot mig är annu mer oförklarligt.

  I Binkermuppens fall finns ju i alla fall en orsak. Jag är inte poppis bland överlevarna som bekant.  Men FläpprikJ kanske kan komma med en förklaring. Att jag kritiserat uppdrag gransknings journalistheder och rättskorruption i Bjästafallet kan ju knappast vara anledning att göra mig till ett livsprojekt? Åtminstone inte för en människa som vill kalla sig frisk.  Och ja, jag spårar IP nummer på denna blogg i dom fall där det är befogat. Och jag har även bevakning på mitt trådlösa nätverk och kan därmed också hålla rätt bra koll på trafiken som passerar det.  I dagens hätska nätklimat och med en blogg som min så vore jag rätt dum om jag inte gjorde det.  Kan för övrigt meddela att Ö-viks kommun ofta tittar in här. Undrar varför?

  2010-05-07 | 19:50:45
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Anonym säger:

  Ja du daddy.

  Den som sig i leken ger får leken tåla. Det är ett gammalt ordspråk som står sig än.

  Som man bädda får man ligga är ytterligare ett.  Du har alldeles själv på eget bevåg gett dig in i detta, serverat information om dig själv och om dina anhöriga som står var och fritt att disponera som de vill.

  Det är så internet fungerar förstår du.  Att du försöker snoka rätt på vilka alla andra är som skriver om dig är bara löjligt. Du vill ju ha läsare och du har en del. Alla kan inte vara positvt inställda till det du skriver, det förstår du väl själv.

  Det är bara att hacka i sig. Alla faller inte för dina hot.

  2010-05-07 | 21:09:15
 • Flashback HenrikJ storlögnaren säger:

  HenrikJ

  Medlem  Reg: Nov 2009

  Inlägg: 982 Jag tror att Daddy börjar vara en smula paranoid på sin vårdnatstvistblogg:  Spoiler:

  Här har lögnaren HenrikJ lagt in daddys kommentar från denna bloggen.  Noterar med viss komik mitt smeknamn men måste tyvärr göra dem besvikna, jag är inte Björn Ranelid, tyvärr. Sen har jag inte skrivit en rad på hans blogg så hans förmåga att analysera aktiviteter i egen blogg säger mer om honom än om mig. "Putte" och "Olaf Karlsson" får gärna PM:a mig så kan vi skratta tillsammans.

  Den sk ip-spårningen hör ihop med paraniodheten och leder tyvärr inte särskilt långt, men låt honom ha den illfarelsen, hotet är sålledes helt verkningslöst.

  Att Ö-viks kommuns ip-adresser förekommer i Daddys blogg beror troligtvis på att de har besöksdatorer på bland annat biblioteket och där surfar privatpersoner. Så även på andra kommuners bibliotek.

  Det säger ingenting Daddy.  Nu till den stora frågan. Hur känner du nu Daddy när till och med Datainspektionen sänker dina argument och håller med alla oss som i denna tråden reagerat på att du hänger ut din dotters mamma och din dotter i din blogg?  ******************  HenrikJ tar dummheten till oanade höjder.

  2010-05-07 | 22:10:46
 • Flashback Binkermuniten aka micro113 säger:

  Tyfonen

  Medlem  Reg: Apr 2010

  Inlägg: 167

  Citat:

  Ursprungligen postat av Binkermuniten

  Ja det är rätt uppenbart att han har svåra samarbetsproblem. Han kan inte ta minsta lilla för då börjar han hota och bete sig illa. Man kan ju föreställa sig hur han har och hur han alltjämt beter sig mot mamman.  Man ser bara på det att han INTE kan förstå att det utgör en fara för barnet och kan göra livet genomjävligt för henne när han hänger ut henne tillsammans med den beskrivning hon ger av hur hon leker med pappans snopp.  Tyfonen skriver:

  Kan du lägga av nu när det gäller att skriva om snopp (du är fan fixerad). Du kritiserar och tjatar om hur hemsk pappa han är för att han lade ut detta på hans blogg. Men du tar upp det om och om igen och jag tycker det är nog nu. Du borde få en varning för detta, men det verkar inte finnas någon regel för det. Du har gått över gränsen vad det gäller empatilöshet och dubbemoral. Om du hade värnat om flickan hade du slutat tjata om detta.  ************************  Jag funderar på hur många gånger Binkermuniten aka micro aka Marika Sjelin har skrivit ordet snopp + syftet, med hennes skriverier i tråden. Någon som orkar räkna?

  2010-05-07 | 22:16:20
 • Leroy säger:

  HenrikJ måste ju ha någon typ av Ranelidkomplex för att han saknar förmåga till Aforismer eller att skriva mellan rader på ett bra sätt.  Synd om människan som Strindberg sa.  Leroy

  2010-05-08 | 00:04:39
 • David säger:

  Hej alla pappa-aktivister.  Varför inte gå med i denna föreningen.

  http://www.konspiration58.com/default.php  De har ju ungefär lika mycket verklighetsförankring som ni har.

  2010-05-08 | 17:42:47
 • undrar säger:

  Skriver från Umeå...bara så du inte behöver ip-söka mig. Sparar lite tid åt dig.

  Detta börjar mer och mer likna en härdsmälta.

  Någon skriver in saker rån flashback och raljerar.

  Och datainspektionen kommer fram till vadvilken normal människa skulle komma fram till.

  Daddy firar triumfer med höga läsartal, inser inte att de flesta är här av bara en andledning. Det stora scoopet om Bjästa.

  Fast nu tror inte jag längre något sådant kommer att ske. utan nu är det amnesty som är väderkvarnen.  lycka till ni trasiga människor.

  2010-05-08 | 18:21:50
 • Hans säger:

  Ingen skriver längre här, var är dina vänner Joakim?

  Bara några dårar som klistrar in ett annat forum, det hjälper ju inte dig.

  Hur ska du få umgänge med din dotter tror du?

  Detta krig är helt fel för den saken. Förstår du inte det?

  2010-05-09 | 11:27:48
 • Adam Weisshaupt säger:

  Helt absurt att människor kommer till denna blogg och öser ur sitt hat mot en pappa som tillsammans med sitt barn drabbats av något djupt orättvist och som belyser hur detta inte bara är personligt utan snarare ett absolut i dagens Sverige. Bevis på bevis finns på att barns rättigheter är lika med noll och att myndigheter och organisationer som sägs stå för mänskliga rättigheter t o m sparkar bakut då ungdomar gör en dokumentärfilm om detta.  Politiker har börjat vakna så sakteliga och de har även slutat lyssna på de som högst predikar status quo på detta område, några av dem ser vi rätt så ofta här på denna blogg, oempatiska, separatistiska och anklagande kör dom sin retorik i malande ton. Att barn lider, det struntar dom fullständigt i....  Vi är dock många fler än dessa dödgrävare.

  2010-05-09 | 12:44:06
 • Anonym säger:

  Skit i honom Hans - det går inte att hjälpa någon som inte vill ha hjälp. Det bästa är att han får hållas här på bloggen med sina vänner och att resten struntar i honom. Det finns ingen anledning att provocera.

  2010-05-09 | 12:47:18
 • Anonym säger:

  Adam Weisshaupt. Vilka skulle de politiker vara som tar intryck av ett gäng rabiata kvinnohatare? Ser du det som händer runt Daddy som en framgångshistoria? Media skriver inte om honom, han har fått kritik från Datainspektionen och för varje dag som går så kör han sina möjligheter till umgänge med sitt barn allt längre ner i skiten. Hela tiden hetsad och pådriven av män som du själv.  Ser ni verkligen inte på vilket sluttande plan Daddy befinner sig?

  2010-05-09 | 13:11:42
 • David säger:

  Men om man inte ens förstår varför man som misstänkt inte får sitta med i målsägareförhöret, då behöver man nog en hel del hjälp.

  Många här undrar nog vad som hände med Bjästafallet? Var det inte något avgörande bevis på väg där?

  Dock får man ge folket här en eloge för deras fantasier.

  Amnesty väljer att inte ta med en film bland finalisterna, sedan är de tvungna att ta bort den eftersom de som har gjort film försöker få det till att detta är en film som Amnesty skulle vara med att sponsra.

  Detta har man lyckats få till att den feministiska eliten i Sverige har lyckats att totalt ta över Svenska Amnesty och försöker bedriva censur. Jaha...

  Konspiration 58 som sagt.

  2010-05-09 | 13:12:13
 • 9.0 säger:

  Bara några "dårar" som klistrar in ett annat forum?!  Hans, det var det dummaste jag läst på väldigt länge, om du inte fattat det ännu, så har män/pappor börjat samarbeta med varandra för att gemensamt visa att dom vill/kan/ ska vara delaktiga i sina barns liv, och det på precis samma villkor som mammor!

  Och varför inte?

  Både pappor och mammor är föräldrar, och båda behövs för att "skaffa" barn, och båda behövs för att kärleksfullt fostra barnet/barnen, för att förbereda barnet/barnen inför deras liv som vuxna individer.

  Och bara för att man skiljs, så upphör inte ansvaret som förälder, tvärtom så ökar ansvaret istället för de föräldrar som väljer att splitta upp familjen!  Och det är den utvecklingen vi är på väg mot med stormsteg, och det glädjer mig, då jag känner att man kommer att i första hand se till barnens bästa.  Dags att få lov att ta ansvar för sina barn!  Äntligen =)  9.0

  2010-05-09 | 13:17:40
 • Adam Weisshaupt säger:

  Det handlar om att få prioriteringarna i ordning, att börja anklaga Daddy är långt ner på min lista och det hjälper definitivt inte barnens rättigheter, snarare tvärtom.

  2010-05-09 | 13:23:50
 • David säger:

  Dessutom har du skickat över detta till en pedofilförespråkare från USA. Att kan honom en förgrundsgestalt är väl att ta i. Kanske för er. Men en lite snabbtitt på vilka media han publicera sin artiklar på så får man en rätt klar bild. Dessutom är han Assistant professor i Political Science. Så hans utgångspunkt är inte barnens bästa. Det är rent politiska motiv som styr honom. Som alla andra gamla konservativa stofiler som vill tillbaka till tidigt 1900 tal där endast mannen hade rösträtt.

  2010-05-09 | 13:24:15
 • Mohammad säger:

  David!  Kan du ens lägga upp källhänvisningar på dina påståenden?

  Upp till bevis,kompis.  /M

  2010-05-09 | 13:36:22
 • Flashback Binkermuniten aka micro113 förstår inte säger:

  Binkermuniten

  Medlem  Reg: Oct 2009

  Inlägg: 2 042

  Citat:

  Ursprungligen postat av Berengar

  Jag hittar inte nåt sånt där nu, är inlägget månne raderat?  Binkermuniten svarar:

  Det är i kommentarerna flera inlägg härifrån har lagts in där. Sånt som han annars brukar radera eller sätta på kommentatorfunktionen för att få bort.  Men nu går det tydligen bra om nån annan lägger in dem. Det verkar ha snurrat runt rätt rejält och med tanke på hur det var före så.  På vilket sätt får han vårdnaden av dessa hysteriska attacker på folk?  **********************  Nu spekulerar snillen. Det måste sannerligen vara svårt att förstå.

  2010-05-09 | 13:51:26
 • Flashback HenrikJ storlögnaren och kompisen Binkermuniten aka micro113 säger:

  Binkermuniten

  Medlem  Reg: Oct 2009

  Inlägg: 2 042

  Citat:

  Ursprungligen postat av HenrikJ

  Ja Joakim behöver hjälp.

  Jag har ägnat lite av min tid till att lyssna på de ljudfiler han hängt ut i sin blogg och allvarligt, han inser ju inte själv att de mest uppvisar hans olämplighet än något annat.

  Ta bara denna ljudinspelning som exempel där han i samtal till familjerätten under rådande försök till samarbetssamtal vill göra gällande att hans försök till smutskastning av mamman via mail egentligen var en anmälan till Barn och Ungdom som familjerätten borde förstått att de skulle vidarebefodrat. Hallå? om han nu ville göra en anmälan rörande sin dotter så borde han ju anmält det till den enhet det hör och tydliggjort att det var en anmälan, förstår han inte skillnaden på medlingssamtal och ren utredningsverksamhet?

  http://www.divshare.com/download/8249386-21f  Binkermuniten svarar:

  Man hör ju riktigt hur nöjd han blir över att ha hittat ett fel att bråka om. En förälder som verkligen är orolig för sitt barn skulle väl ha pratat om det och inte hållit på och tjafsa om nåt annt. Inte ett ord om att han är orolig för Rania.  Och så påstår han att mamman har begått brott.  **************************  På tal om att inte ha alla kossorna i båsen.

  2010-05-09 | 13:55:56
 • David säger:

  Mohammed.  Läs på om vem som står bakom PAS.

  Kolla upp The Howard Center där han är Research Fellow.

  Han undervisar political science på Patrick Henry College vilket är en extremt högerkristet college.  2010-05-09 | 14:02:54
 • Leroy säger:

  Hans!  Har du missat att väldigt många bloggar skriver om just det som Daddy har tagit upp, som stödjer att det skall få gå rätt till. Att män i tvist har det svårt och diskrimneras och motarbetas både under samtal och utredningar och även i de dommar som följer på dåliga utredningar. I stället för att de sköts bra och barn inte hamnar i kläm.  Att många tycker det är fel att man skall tysta något som skolelever tagit upp och velat göra en film om.  Sen behöver du nog inte vara orolig, Daddy vet nog vad riktiga vänner är.  Leroy

  2010-05-09 | 14:58:42
 • Anonym säger:

  David;  Dessutom så är egentligen Gardner en ödla som sponsras av Illuminati som i sin tur är sponsrade av patriarkatet.  Du ska snacka om konspiration.. löjligt.

  Nu lämnar jag all konversation med dessa tomtenissar som är pro-djävulskap annars riskerar jag dras ned till samma unkna nivå. Det vill jag absolut inte!  Denna bloggen handlar om orättvisor som sker rakt framför ögonen på Oss, vänligen respektera detta.

  2010-05-09 | 15:02:25
 • Mohammad säger:

  @David!  Är det fel att vara kristen troende?  Och bara för att Stephen undervisar på ett kristet college, så är det väl knappast fel, många människor i USA är troende, och det ska man väl respektera?  Jag har tidigare frågat dig efter källhänvisningar (2010-05-09 @ 13:36:22), David, men det enda du lägger fram är ytterligare påståenden utan en förtroendeingivande verklighetsförankring, har du inga länkar i original från Stephen Baskerville, som du kan bifoga?  Jag vill gärna ta del av hans arbete som PhD när det gäller papparättsfrågor och PAS.  För just PAS är ett mycket hett ämne, då det faktiskt finns oerhört många barn som växt upp utan sina pappor, och som senare i livet har hamnat snett i livet (bl.a kriminalitet, missbruk osv) och det ska man väl försöka stävja om man kan?  /M

  2010-05-09 | 17:36:41
 • David säger:

  @anonym 15:02  Jaså, då vet du mer om honom än de flesta.  På de inspelningarna som han har lagt ut låter det mer som det är han som är problemet

  2010-05-09 | 18:31:14
 • David säger:

  @M  Det handlar inte om att de är kristna. Det handlar om alla dessa olika så kallade think tanks som det kryllar av i USA. Det är Focus on the family, family research institute, family research council. Och alla jobbar det ju för sunda hälsosamma "family values". Vilket givetvis inkluderar att homosexuella inte sak få gifta sig. Om du har någon som helst aning om hur politik fungerar i USA så skulle du veta vilken makt sådana organisationer har. Speciellt under förra presidenten.  PAS är en politisk diagnos inget annat. Den är ett barn av dessa rörelser.  Du kan ju pröva googla fram hans hemsida, sen kolla hans bio.

  Hans PhD är från Londons School of Economics. Och det är inte om PAS

  2010-05-09 | 18:55:47
 • Daddy säger:

  David är en av vänsterrörelse människorna som tycker familj är ett skällsord.  Under slagord som befria kvinnorna! och krossa könsmaktsordningen har dom länge drivit en kampanj för att krossa kärnfamiljerna.  Tro det eller ej. Jag har röstat rött i hela mitt liv då jag gått på lockropen om rättvisa och solidaritet. Nu har jag sett igenom deras agenda.  Varför är det fult i Sverige idag att tala om kärnfamilj? Varför?  Vore det inte bättre att kämpa för att rädda kärnfamiljerna så barnen får växa upp med båda sina föräldrar än att som David kämpa för förstörandet av den?

  2010-05-09 | 19:13:19
  Bloggadress: http://daddys
 • Mohammad säger:

  @David!  Jag blir arg när jag läser dina kommentarer, du kastar ur dig precis vad som helst, och du är ganska så sanslös, har du hört talas om berättelsen om elefanten i glasaffären?

  Elefanten river ner allt, och alla glaser går sönder, och följer man dina kommentarer, så är det exakt det du gör, du är den där elefanten som river ner hylla efter hylla med din stora rumpa!  Först är det hemska pappa-aktivister, sen är det de hemska kristna och ovanpå det "pedofilförespråkare", vad kommer härnäst?  Trakasserier för att man råkar vara invandrare och svensk?

  Eller räcker det att man är, man och far, för att du ska kalla någon för fula saker?  /M

  2010-05-09 | 22:02:36
 • 9.0 säger:

  Mohammed, bli inte förbannad, det är bortkastat på människor som Hans och David, de är personer som har hemmasnickrade antaganden och åsikter, bara läs deras egenhändigt hemmaknopade kommentarer, så ser du vad jag syftar på!

  Påhopp,nedlåtenhet och trakasserier mot andra människor haglar från deras tangentbord, men det är ju klart.

  Det är så lätt att gömma sig bakom en dataskärm om man nu är en av de där ljusskygga individerna som är anonyma, och som bara är ute efter att smutskasta andra personer som inte delar samma uppfattning och åsikter som dom!  Fast Hans är ett par rejäla snäpp värre (äckligare) för h*n skriver på ett sätt där h*n försöker framgå som omtänksam, medan det i själva verket är skada som h*n vill åstadkomma.  Näee, fy fan för såna!  9.0  PS..Undras om Marika kan ta jobb inom kontorsvärlden, sitter hon och skriver mycket, så varför ska hon då inte jobba?

  2010-05-09 | 22:16:12
 • David säger:

  @daddy  Någon vänstermänniska är jag inte och kommer aldrig bli. Jag tror på individen och individens eget ansvar för sina handlingar. Om du vill kämpa för att låsa in människor i dåliga och våldsamma förhållande endast för att bevara kärnfamiljen så får du väl göra det. Det kommer att drabba både kvinnor och män eftersom våld i hemmet drabbar både kvinnor och män.  @M

  Du förstår inte alls vad jag menar, troligen beror det på att du inte alls är insatt i amerikansk politik. I USA används religionen på ett sätt i politiken som jag anser är förfärligt. Att med religösa motiv påtvinga andra politiska beslut är förkastligt, eftersom religion är en tro.

  Dessa typen av frågor är starkt politiserade dem har ingen förankring i någon som helst forskning. Därför kan man starkt ifrågasätta riktigheten i dem.  Vad ni ofta gör, på samma sätt som feminister och tex högerextremister gör är att tolka statistik felaktigt för att stödja era teser. Utan att berätta bakomliggande orsaker så lägger ni fram statistik för att påvisa att ni minsann har rätt. Precis på samma sätt som tex SD försöker få det till att alla våldtäkter begås av invandrare.

  Precis på samma sätt som när du läser Proletären sak vara medveten att informationen som skrivs i den kommer från personer som är övertygade kommunister och därmed är färgad av det, så ska du vara medveten att dem som står bakom Pappa-rörelsen,PAS och hylllandet av kärnfamiljen har ett politiskt mål med det. Att ta det dem säger som den absoluta sanningen är väldigt naivt.  @ 9.0  Att anonymt kritisera och smutskasta någon för att de är anonyma?? Är det själva definitionen på hyckleri???

  2010-05-10 | 14:08:57
 • 9.0 säger:

  @David:citat.  "så ska du vara medveten att dem som står bakom Pappa-rörelsen,PAS och hylllandet av kärnfamiljen har ett politiskt mål med det."  Vilket är då det politiska målet?  För jag känner flera pappor i papparörelsen som kämpat år ut, och år in för att få etablera en god kärleksfull anknytning till sina barn, och det som skett är att papporna har gått ihop för att visa att dom finns, och att man inte längre kan förneka dem, eller deras barn deras rättigheter till varandra, en far är inte längre "bara" en andrahandsförälder, eller sk. umgängesförälder, utan de vill vara delaktiga som föräldrar på samma villkor som kvinnliga föräldrar.  Delat ansvar.  9.0  2010-05-12 | 15:22:33

Kommentera inlägget här: