daddys

Beware the fury of a patient man

Rädda barnen från "Rädda barnen"

Kategori: Jämställdhet

Tillhör du dom som är månadsgivare åt Rädda barnen? Dom som tror att dom gör en viktig insats för barnen i världen och i Sverige? Vet du hur många månadsgivare det behövs enbart för att täcka generlasekreteraren Elisabeth Dahlins månadslön på 77 000 kronor? Och därutöver styrelseordförande Inger Aschings månadsarvode på 20 000 kronor? Hur mycket skänker en genomsnittlig månadsgivare tro? 200 kronor kan väl vara ett rimligt antagande. I så fall behövs 485 månadsgivare precis som du enbart för att hålla dessa två damer med sina dyra levnadsvanor.

Rädda barnen och Röda korset har ett gott rykte bland svenska folket, men är det välförtjänt? Allt fler rapporter från deras kontor ute i världen avslöjar att pengarna som svenskarna naivt skänker till denna organisation används till höga chefslöner, lyxiga bilar, dyra laptops och avgångsvederlag i miljonklassen.

Elisabet Brunnberg Johnsson: Jag ger inga pengar längre


Elisabeth Brunnberg Johansson arbetade tidigare som chef inom Rädda barnen. Hon har nu hoppat av organisationen, dragit in allt eget stöd och vittnar dessutom om en utbredd korruption inom Rädda Barnen. Hon upptäckte det första gången då hon var på besök på kontoret i Yemen 2002.

– Jag fick en chock. Man hade två kontor med jättemånga anställda. Man hade en massa Toyota landcruisers och laptops, alla hade mobiltelefoner hemma som de kunde göra som de ville med. Pengar betalades direkt ur ett kassaskåp. Det fanns sexuella trakasserier. Där fanns allt, säger Brunnberg Johnsson.

– Någon som hade haft hand om ekonomin, och som knappt kunde räkna, fick en miljon svenska kronor i avgångsvederlag. I Jemen, där man tjänar några hundra i månaden. Han var väldigt bekymrad över att han nu inte skulle kunna behålla sina barn på Yale-universitetet i USA. Det är en jätteskandal och så sitter man där själv och blir tystad och trakasserad.

Johansson blev till och med mordhotad då hon ville avslöja eländet.(metro)

Vad blir då generalsekreteraren Elisabeth Dahlins svar på dessa anklagelser? Jo ett kort uttalande där hon säger:
- Man kan vara trygg med att våra pengar går till rätt saker. Vi har en tydlig revision.

Jag antar att hennes egen årslön på nästan en miljon kronor är en av dessa "rätta saker". Dessa organisationer som Rädda barnen och Röda korset har dessutom mage att kalla sig idéella.

Är inte detta hyckleri?


Nu skall rädda barnen öppna ett nytt kriscenter i Malmö där man skall stödja fattiga barn och deras mammor. I artikeln kan man bland annat läsa följande:

Rädda Barnens nya mottagning är inrymd i Malmös forna stadshus på Amiralsgatan mitt i stan. I ett rymligt rum finns gott om papper, kritor, färgglada pennor och en stor hög med sittvänliga kuddar i ett hörn.
Tanken är att barn under lekfulla former ska kunna berätta vad de varit med om, säger Sara Brändefors.
- Kanske vill de rita vad som hänt. Det handlar om att få barnen att öppna sig.

I rummet finns också bilderböcker som handlar om att pappa slår mamma. Och om vad barnen kan känna när de ser våld i hemmet. I en bilderbok tynger en stor svart klump ner barnet.

Åter igen vill Rädda barnen slå ett slag mot papporna och barnens rätt att, enligt artikel 9 i barnkonventionen, få umgås även med oss efter en separation. Istället stämplar man oss än en gång som farliga barnmisshandlare.

Det borde inte vara någon hemlighet för RB att enligt den senaste rapporten från BRÅ om kvinnors brottslighet, så är det fler mammor som misshandlar barn fysiskt än pappor. Men dessa barn lämnar Rädda barnen helt åt sitt öde. Man vägrar helt enkelt att ens diskutera frågan.

Om sedan Elisabeth Dahlin hade sänkt sin månadslön till en nivå som de flesta svenskar som bidrar till hennes verksamhet har, så hade Rädda barnen fått minst 700 000 kronor över som hade kunna hjälpt en mängd fattiga barn i Sverige, men det är hon inte intresserad av. Här är ytterligare en artikel där hon ondgör sig över att så många barn är fattiga.

Lögnerna avslöjas nu på löpande band


Tidningen BLT i Karlskrona hade idag en artikel med rubriken "Pojken som växt upp med mamma flyttades 50 mil bort". Artikeln är skriven av en journalist vid namn Marita Kangestad, som för övrigt gått samma journalist folkhögskola som Liza Marklund. Kanske man borde göra en revision på folkhögskolan i Kalix snart?

I artikeln som är tydligt vinklad åt mammans håll målas en snyfthistoria upp om en stackars pojke som tvingas flytta till sin pappa 50 mil bort. En pappa som inte brytt sig om pojken överhuvudtaget tidigare i livet. Artikeln var livligt diskuterad i kommentarsfältet där faktiskt de allra flesta människor vände vreden mot tidningen för deras grovt vinklade artikel. Människor ute i landet börjar förstå.

Men när både Ingrid Carlqvist och "Madde" som ofta skriver på denna blogg ringde till journalisten och ville ha domen så vips, försvann möjligheten att kommentera artikeln överhuvudtaget. Jag har nu läst domen och förstår varför. Alla kommentarer finns sparade. Om någon önskar så maila mig så får ni dom.

Domar i Sverige är offentliga. Det är en del av rättssäkerheten i ett samhälle. Så även denna dom, som för övrigt meddelades redan 2008. Alltså har pojken nu bott hos sin far och hans nya sambo samt parets två andra barn i över ett år.  Ni som vill läsa denna dom och dra era egna slutsatser kan lätt beställa den. Bara ring Karlskrona tingsrätt och beställ domen med målnummer T-2711-08.

Det är mycket som inte framkommer i BLT:s grovt vinklade artikel. Här är bland annat ett utdrag från domskälen:

I målet är utrett att MH (mamman) i vart fall sedan 2005 varit föremål för allvarlig
kritik för sin hantering av rollen som vårdnadshavare för L och hennes psykiska
mående har ifrågasatts. Kritiken har framförts från ett flertal olika håll såsom barn- och
ungdomskliniken i Karlskrona, L:s dagis och socialförvaltningen. Hon har även i
domstolen gett intryck av att vara i psykisk obalans.

Det visar sig också genom polisförhör och vittnesintervjuer att pappan inte alls "struntat" i sin son. Han är en av alla dessa fäder som försökt men motarbetats av socialnämnden och en mycket samarbetsovillig mamma till den grad att han till slut givit upp. Dock bara fram till pojken blev placerad i ett familjehem. Då var det pappan som aktivt försökte hjälpa sin son.

Ännu ett exempel på alla dessa "svikarfarsor" som media älskar att ta upp.

Journalisternas ursäkt: Det blir ju bara fel varenda gång


Många med mig har undrat över svenska journalisters ovilja att ta upp dessa orättvisor, trots att dom är så tydliga dom kan bli. Många tror felaktigt att journalister är ett skrå som gärna dyker ner i dypölar utan rädsla för att få lite skit på sig.

Så är det inte. Många journalister är vänstersympatisörer som svalt hela påhittet om att "könsmaktsordnung muss sein". Men framförallt. Journalister är anställda. Dom kan sägas upp och få sparken om dom gräver i fel dypölar. Se på Ingrid Carlqvist som är ett exempel. Eller Annica Widegren på TV4 som hotades med sparken om hon inte slutade rapportera om Liza Marklund skandalen.

Men journalister kan ju inte vara öppna om detta, för då kan dom ju också få sparken, så därför måste dom ha ursäkter för att inte skriva.

En populär ursäkt är att "Nej vi har skrivit om vårdnadstvister förr och det har bara blivit fel". Med det menar dom att dom "råkat" stötta en part som senare visat sig inte vara speciellt lämplig som vårdnadshavare. Precis som i fallet ovan alltså.

Om man sedan tar detta ett steg längre så visar det sig att i de få fall journalister har tagit upp vårdnadsmål så har det varit nästan uteslutande snyfthistorier om stackars förfördelade och förföljda mammor. Precis som i fallet ovan.

Undrar varför dom lyckas få det fel varenda gång? Någon som vill drista sig till en gissning?

En liten avslutande hälsning


Till slut, en hälsning till signaturen(erna) "BN" som tycker att jag är en kvinnohatare och en skam för flickpapporna i Sverige. Min dotter kommer att skämmas för mig då hon blir äldre anser denna BN som dock inte vill skylta med sitt namn. Får jag rekommendera detta tidigare inlägg där jag listar  tio bra kvinnliga förebilder. Dvs tio kvinnor jag verkligen beundrar. Hur rimmar det med ett kvinnohat? 

Jag kritiserar kvinnor som Eva Lundgren för deras infama och hatfyllda debattartiklar, men jag är inte ensam om det direkt. Efter hennes senaste artikel på Newsmill har flera människor reagerat och skrivit till Uppsala universitet med frågan om hur i h***vete denna människa kan få uppta en proffesur där. Bland annat denna bloggare som jämför henne med Josef Göbbels, och även Ann Helena Rudberg, vars brev man kan läsa här. Om någon vill följa deras exempel så skriv till anders.hallberg@orgfarm.uu.se.

När man dessutom läser vad jag skrivit så ser man ju att det även för övrigt är mest kvinnor som hyllas på denna blogg. Många människor får också välförtjänta snytingar, men det gäller ju både kvinnor och män? Hur gör detta mig till kvinnohatare?

Jo jag hade ju också enligt denna BN dristat mig till att lägga ut en video med en "porrig westerngirl". Ett klart bevis, menar BN på att jag föraktar kvinnor. Därför vill jag idag avsluta med ännu ett klipp med denna "Porriga westerngirl", som för övrigt heter Gretchen Wilson och är en sjuhelvetes duktig musiker och dessutom en sjuhelvetes vacker kvinna.
"Porrig"? Tja, allt ligger ju i betraktarens ögon.

Själv tycker jag hon är vacker, sexig och talangfull. Men framförallt gillar jag musiken, texterna och hennes röst.

Gretchen jobbade som fattig servitris på en billig sylta i södern och gigade ibland på helgerna med ett lokalt band då hon upptäcktes av rätt person.
Nu behöver hon inte vara en fattig förtryckt kvinna längre utan har stigit upp som en av musikbranschens mäktigaste kvinnor i USA. Det är väl bra?
Eller? Anser BN likt många könsmaktsideologer att hon är en könsförrädare som svikit rörelsen för att hon vågar rida på sitt utseende och sexighet? Det är ju så branschen fungerar. För bägge könen kan tiläggas.

But without further adue. Here is Gretchen Wilson with her own song, "You don´t have to go home".
Especially for "BN". Enjoy =)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer

 • Ingrid Carlqvist säger:

  Glöm inte heller, Jocke, att Rädda Barnen var organisationen som gav ut Monica Dahlström Lannes gräsliga bok "Mot dessa våra minsta" redan 1990. Den boken har gjort mer elände för rättssäkerheten än någon annan i Sverige. Där kunde man läsa att MDL "aldrig träffat en oskyldigt anklagad man" och att barn som ogillade filmjölk hade tvingats till oralsex ...  Om barn INTE ville berätta om sexövergrepp trots att deras mammor påstod att de utsatts, fanns det enligt MDL fem skäl till detta: Barnen saknar ord, har förträngt, är rädd, har skuldkänslor, är lojal med förövaren. Det mest uppenbara av alla tänkbara skäl - att det inte fanns något att berätta - nämndes över huvud taget inte!  Rädda Barnen och Ecpat är två organisationer som man inte ska skänka minsta lilla korvöre till. De är farliga för barn och deras föräldrar.

  2010-02-03 | 21:14:41
  Bloggadress: http://inteutanminasoner.wordpress.com/
 • Daddy säger:

  Tack för denna förtydling. Om Monica Dahlström Lannes hade fått bestämma så hade det funnits koncentrationsläger för pappor idag. Men hon blev för extrem till och med för polisen och sparkades. Detta hindrade henne dock inte från att blanda sig i t ex fallet Tito Beltran där hon ringde runt och coachade vittnen och presenterade sig som åklagare.  Detta är också kvinnan bakom "eskilstunamodellen" som hon arbetade fram då hon jobbade i just eskilstuna. Då hennes modell var klar så hade antalet män som fälldes för sexövergrepp mot barn i Eskilstuna ökat från nio procent till 68.  Människa har fått sparken från polisen, men dom fortsätter att använda hennes skruvade litteratur på polishögskolan.  Hur får man till någon logik i det?

  2010-02-03 | 21:39:29
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • En Pappa säger:

  Här kan ni just nu ladda ner BLT så ni kan läsa hela historian:  http://www.blt.se/multimedia/archive/00727/DelA_727519a.pdf  Fy fan hur media kan vinkla en mammas lögnaktiga snyfthistoria på ett sådant sjukt sätt!  Det komiska är att EBD (Eva-Britt Dahlström) satt som nämndeman då mamman förlorade vårdnaden om sonen.

  Skulle vara intressant att veta hur EBD tänkte då med tanke på hat hon är mot pappor/män.  I vilket fall som helst så lider jag med sonen som har utsatts för en tragisk föräldrakonflikt.

  Min önskan är att han nu får lugn och ro.

  2010-02-03 | 21:45:37
 • Daddy säger:

  Enligt uppgift tog BLT bort kommentarerna för att dom ansågs kränkande mot mamman. Men att man själv skriver en lögnaktig och grovt vinklad artikel som är kränkande mot pappan är man tydligen totalt blind för.

  2010-02-03 | 21:56:37
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Annapanna säger:

  Ni har säkert sett det här tidigare, det är en reklamfilm från Rädda barnen som jag tror sändes under 2008.  http://www.youtube.com/watch?v=20w4Bb3yPNY  Om jag har räknat rätt så är det 8 män med i filmen och 2 kvinnor. Männen framställs dessutom som mer våldsamma än kvinnorna.

  2010-02-03 | 23:19:49
 • Anonym säger:

  Daddy  Din trovärdighet skulle nog vara större om du inte blandade ihop olika kommentatorers inlägg hela tiden.  Och om du kunde vara så snäll att vidimera att IP-adresserna inte stämmer överens med varandra.  Jag

  2010-02-03 | 23:43:49
 • Maria Johanson säger:

  Tänka sig, det var droppen det visste jag inte, har haft en obehagskänsla mitt månadsbidrag, autogiro sägs nu upp omg. skrev på för mitt samvete skull vi har det ju så bra i Sverige och så vill man hjälpa till. Samma med många sådana insamlingar utnyttjad blir man. har själv upplevt Sidas sk konsulter i Afrika. sexköp och vidlyftigt leverna fick mig att må illa. fy bubblan!

  Jag styr om till Läkare utan gränser tills jag kan åka ner ock hjälpa på plats det är det ända sätt man 100% vet att hjälpen kommer dit man tänkt sig utan att någon skor sig.  Den där "jag" vad är du för virrpanna?

  kan du utveckla din fråga är helt obegriplig.  Hur som god natt daddy och andra bra och nyttig blogg.

  2010-02-04 | 00:15:41
 • Leroy säger:

  Bra inlägg Daddy och jag sätter heldre in pengar till Monica Antonssons insamling för utsatta kvinnor och barn på Änglagård.  Tycker att Gretchen W är fler resor bättre än Jag och BN.  Hon började sin resa i leran och kravlade sig upp geom en klar röst.  Så även du, de andra bara påstår men levera det kan dom inte.  IP hit och dit. Lägg in Era e-post adresser eller blogg adresser vet jag. Det gjorde Malla och Marie Moi som tyckte det var otrevligt att behöva bli beblandade med fel identitet. Eller svara på de enkla frågor Daddy ställt. Gör en sak i taget Jag, så skall du se att det löser sig. Inte vara väderkvarn eller börja med byte av focus mm. då du inte kan svara eller förklara.  Leroy

  2010-02-04 | 00:23:25
 • Ulf Andersson säger:

  http://www.dads-r-us.se/2010/02/04/annu-en-lokaltidning-i-skamvran-blt-vinklade-reportage/

  2010-02-04 | 02:40:33
  Bloggadress: http://www.dads-r-us.se/
 • susanna svensson säger:

  Jag har inte skänkt ett öre till rädda barnen sedan de valde in Frank Lindblad i styrelsen. Vet inte om han fortfarande är med men han blev invald efter att han skrivit det helknasiga psykologutlåtandet i styckmordsfallet

  2010-02-04 | 07:26:49
 • Daddy säger:

  Jag hittade en ny trevlig bekantskap ute på nätet angående påståendena om att jag skulle vara så hatisk mot kvinnor.  Vi män som propagerar för rättvisa och jämställdhet samt kritiserar feminismen är ju enligt vissa debattörer per definition kvinnohatare.  Frågan är då om kvinnor som gör samma sak också är kvinnohatare? I så fall är väl detta ett riktigt praktexempel på kvinnohat då?  http://kvinnorforjamstalldhet.wordpress.com/

  2010-02-04 | 12:04:08
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • KimhZa Bremer säger:

  Jättebra inlägg, Joakim!  Det är verkligen sorgligt att en viktig organisation som Rädda Barnen gång på gång undergräver sin trovärdighet. Det värsta med det nya Kriscentrat är ju också just att de barn som blir slagna av sina mammor inte kommer att kunna hjälpas (och dessa är faktiskt fler än de som blir slagna av sina pappor) - eftersom det inte stämmer med den ideologiska verklighetsbeskrivning som kommer att finnas i styrdokumenten.  Och 77.000:- i månadslön?! Shame on you, Elisabeth Dahlin!  Att signaturen "Jag" är kvar här och gör sig till åtlöje är verkligen märkligt, men trots allt ganska underhållande. På varje punkt har hennes/hans nonsens tillbakavisats eller punkterats.  Se det som ett utmärkt tillfälle att studera hur de personer resonerar, som sitter i myndigheter och ute på familjerätter och fattar beslut som slår sönder framtiden för så många barn.  Ett drypande förakt kryddat med ohederliga och rent av grymma fördomar. Det denna person uttalar sig om, då det gäller Rania och Joakim (utan att känna dem) är helt igenom gräsligt.  Det kan alla se. Men ta det på största allvar, eftersom det är precis den här typen av människor som finns där ute och gör så mycket skada.

  2010-02-04 | 13:44:54
  Bloggadress: http://kimhza.wordpress.com/
 • Bernt säger:

  Måste bara lägga in länken till vad Tanja Bergkvist, denna underbara smarta och humoristiska människa har gjort, tillsammans med Matte Matik.  Kolla och njut!

  Vill ni se texten ordentligt gå in på tanjas blogg.  Här är videon:

  http://www.youtube.com/watch?v=WUUaOYDN0qU&feature=player_embedded  Tanjas blogg:

  http://tanjabergkvist.wordpress.com/

  2010-02-04 | 14:43:33
 • Daddy säger:

  Tack för din klockrena analys Kimhza, och tack för länken Bernt. Vem fan kunde ana att Tanja var en sån jäkel på att lira genustrumpet?  Det är en helt underbar video som jag varmt rekommenderar. Tanja är ett av de lysande undantagen i en universitetsvärld som fullständigt har förvridits av galna genusteoretiker.  Mitt ombud Alexander berättade att då han läste till advokat på Uppsala universitet så skulle varje delkurs genuscertifieras, dvs innehålla ett föredrag av en sådan här genusvetare som bladdrade om ämnet ur ett "genusperspektiv".  När dom kom till delkurserna om t ex affärsjuridik, fastighetsjusridik och liknande, så blev det mest ett löjets skimmer över det hela och ofta reste sig de flesta i salen och gick under dessa föredrag, men det var ett krav från universitetet.  Man måste ju också fråga sig om ett universitet gör speciellt bra reklam för sig, som låter Eva Lundgren sitta kvar som professor trots att hela hennes forskning visat sig vara förfalskad och rena perversa påhitt, skrivna av en uppenbarligen mycket sjuk människa.  Det kan ju också nämnas i sammanhanget att Eva Lundgren fortfarande är chéfsideolog på ROKS.

  2010-02-04 | 16:01:09
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Medborgare X säger:

  Joakim!  Väldigt bra inlägg, både om Rädda Barnen och om Marita Kangestads artikeln i BLT. Jag har också läst igenom domen och efter det tycker jag att artikeln är ytterst märkligt formulerad! Man kan inte annat än förundras över journalistens sätt att framställa det hela efter att ha läst domen. Hon finns för övrigt på Facebook:

  http://www.facebook.com/profile.php?id=685131133  2010-02-04 | 22:59:42
  Bloggadress: http://medborgarperspektiv.blogspot.com/
 • DrKejs säger:

  Jocke, nu blir jag besviken på dig! Det behövs inte alls 485 månadsgivare för att betala dessa två kvinnors lön, det behövs många fler. ;-)  VDs lön är 77000/mån. Till det ska du räkna normal pensionsavsättning eftersom hon inte får särskilda pensionsförmåner, gissningsvis hamnar dessa på runt 20000/mån. På dessa 97000/mån ska du lägga arbetsgivaravgift på ca 31,42%, vilket innebär att du nu hamnar på ca 130000/mån. Lägg till traktamente , andra standardförmåner samt övrig kringkostnad så kommer du upp i gissningsvis 160000/mån.  Enbart för vd så behövs det gissningsvis minst 800 givare som ger 200 var i månaden.  Nu skulle jag fullständigt skita i det om hon gjorde ett bra jobb för barnen och gladeligen betala in pengar, men eftersom pojkar inte får den hjälp de skulle behöva så gör jag inte det. Därför håller jag med de som anser att man inte ska ge rädda barnen en enda spänn.

  2010-02-06 | 22:05:50
 • Daddy säger:

  Ja du ser, man är ju inget ekonomisnille direkt. Jag kan dom fyra räknesätten och så tycker jag att det är roligare att ha pengar än att inte ha några. Där någonstans går väl gränsen för mitt ekonomiintresse. Men tack så mycket för upplysningen. Detta föranleder ju en ändring i inlägget. Men det tar vi i morgon. Ikväll är jag för trött.

  2010-02-06 | 22:12:38
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Mr XYChromosomes säger:

  "Daddy" nämner en "journalist-folkhögskola" i Kalix, vid vilken tydligen såväl Liza Marklund som Marita Kangestad har studerat.  Värt att notera är att "cirkeln sluts" (som om inte alla cirklar vore slutna), genom det faktum att nämnda generalsekreterare för Röda Korset - Elisabeth Dahlin - är uppvuxen i Kalix, enl. den Metro-länk som anges:

  "http://www.metro.se/se/article/2008/06/17/09/1431-57/index.xml"  Kanske behövs det en revision av hela staden, eller vore det att göra en onödig generalisering?  Det skrämmande med en artikel som den i BLT, är att en utomstående eg. inte kan veta någonting om hur det förhåller sig med sanningen och just därför kan journalister förvränga denna i princip hur mycket som helst.  Precis såsom det fungerar i en rättssal, när det handlar om en vårdnads-/umgänges-/boendetvist.  De s.k. "experter", som förordnas kan mycket väl vara partiska t.ex. skriva en undermålig utredning, ingen i rätten har någonsin träffat barnen, etc.  Vårdnadstvister följer devisen: "ju fler kockar desto sämre soppa".  2010-02-07 | 21:29:20
  Bloggadress: http://www.umgangesexperten.tk

Kommentera inlägget här: