daddys

Beware the fury of a patient man

Nu kräver JO en förklaring

Kategori: Barn

KungsbackaNu har JO begärt att Kungsbacka socialnämnd utreder och yttrar sig om varför man inte registrerade min anmälan om oro för barn som kom in den 23 Mars. Man vill från JO också ha svar på om man har kunnat avhända sig utredningen. Det vill säga, skickat den till utredning barn & ungdom som man skulle ha gjort.

Tillsammans med yttrandet från socialnämnden skall bifogas det protokoll från socialnämndens möte där denna JO anmälan tas upp. Svaret från Kungsbacka kommun skall vara JO tillhanda den 2 November. Jag har sedan jag har fått ta del av socialtjänstens utredning skickat in en komplettering till min anmälan. Angående denna har jag ännu inte fått besked.

Mitt ombud har också skickat in ett antal frågor till socialtjänsten i kungsbacka som han vill ha svar på. Utredaren kunde inte lämna några svar då han ringde utan bad istället att han skulle skicka in sina frågor skriftligen, då hon ville diskutera detta med sin chéf. Än har han inte fått några svar. Förmodligen vill dom vänta till efter förhandlingen i Tingsrätten.


Brottsutredning?


Signaturen "Afrodite" skrev i kommentarerna till ett inlägg att detta inte längre borde vara ett civilmål, utan ett brottsmål. Jag håller med. Men det bevimaterial jag har lämnat in gås för närvarande igenom av utredare och jag väntar på ett besked om det kommer att inledas en förundersökníng mot myndighetspersoner inblandade i detta fall. Klart är i alla fall att brott är styrkt och jag väntar mig därför att detta kommer att utredas proffessionellt och grundligt. Jag kommer att meddela er vad beskedet blir när jag får det.

Min dotter har fått ett ombudÅbergJag har blivit belagd med någon sorts tystnadsplikt rörande allt innehåll i socialtjänstens utredning. Detta enligt 10 Kap. 4§ sekretesslagen, som tydligen utgör något slags undantag från grundlagen om meddelarskydd. Förstår ni då vilka längder dom är beredda att gå till för att hindra att ni, allmänheten skall få reda på skall få reda på hur dessa myndigheter jobbar?

Men förutom inredningen har även en annan handling inkommit till Varbergs tingsrätt. Denna handling är inskickad av en jurist vid namn Sara Ottosson från Advokatfirman Åberg i Göteborg. Hon har på något sätt utsetts som juridiskt ombud åt min dotter i egenskap av målsägare. Denne Sara Ottosson har därför efter att endast talat med mor och mormor bestämt sig för att å min dotters vägnar ansöka om omprövning av åklagarens nedläggningsbeslut från den 23 Juli. Beslutet ligger för närvarande hos Ulrika Bettelius på något som kallas utvecklingsenheten på åklagarmyndigheten i Göteborg. Något beslut om detta kan dock knappast väntas innan den muntliga förhandlingen nu på måndag. Detta blir ju ett diaboliskt smart sätt att fortfarande få mig att framstå som misstänkt i tingsrättens ögon. Alltså en ren manipulation av rättvisan.

getalongDetta görs i mitt barns namn. I sin ansökan har denne barnjurist bifogat tre stycken inlägg från denna blogg vilket ju endast kan betyda att hon har gått igenon den rätt noga. Ändå tycks inte en endaste liten femöring ha trillat ner. Av mina nu över 200 inlägg har hon hittat tre som hon på något sätt visar att jag skulle vara en brottsling.

De inlägg hon har bifogat är följande: "Min födelsedag" 27/11 08, "Jag behöver tydligen psykologhjälp" 28/10 2008,
samt "Nu räcker det" 27/10 2008,


Ännu ett skräckexempel på vad ansvariga lägger i ordet barnperspektiv


Jag ringde idag ett antal samtal. Bland annat var jag intresserad av att höra hur Sara Ottosson i mitt barns namn kan stämpla mig som skyldig, utan att ens tala med mig? Jag visste inte ens att mitt barn fått ett ombud.

Att Sara Ottosson inte ville svara på någon av mina frågor framår av den ljudfiil som följer här.


"Huruvida du är skyldig eller inte är inte mitt problem"


Jag ringde därefter upp hennes Chéf Mats Åberg som också äger firman vad jag förstår. Jag ville nämligen fråga om han tyckte det var ett lämpligt beteende av hans anställda att slänga luren i örat på förtvivlade föräldrar som ringde och ville ställa frågor till sitt barns ombud? Det tyckte han visst det. Ta gärna del av samtalet nedan.

"Det är ju vårdnadshavaren som vi måste lyssna på"

Slutligen skulle jag vilja slå ett slag för denna artikel från dagens Expressen. Är det dags att reagera snart? Att till och med känna rädsla? Detta är anledningen till att jag stödde piratpartiet i det senaste parlamentsvalet.

Jag tror det får räcka så för idag.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

I väntan på nästa inlägg..

Kategori: Barn

Jag kan garantera att nästa inlägg kommer att bli mycket intressant. Men det fattas fortfarande en del fakta innan det är färdigt att publiceras. I väntan på det postar jag en video med en av countryvärldens verkliga giganter. Buddy Miller. En man som spelat på fler stora artisters skivor än man kan kan räkna både på fingrar och tår.

Jag är medveten om att USA är hemland för mycket religiösa tokerier, men jag tycker ändå både budskapet och videon till denna låt är fint samtidigt som den påminner om det goda i människan. Åtminstone jag behöver numera påminnas om detta oftare än förr.

Buddy Miller med "Shelter me"

A candle of love

Kategori: Rättvisa

candle of loveI’m gonna light a candle
In my window tonight
Gonna let it burn
To shed some light
Cause it’s dark out there
There’s violence and fights
Gonna light a candle
In my window tonight

Let it shine for the children
Who’s hungry and poor
Shine for the soldiers
Who’s dying in wars
Shine for the people
Fighting for rights
I’m gonna light a candle
In my window tonight

I’m gonna send a message
That I’ve had enough
I’m gonna light a candle
A candle of love

Let it shine for the victims
of meaningless crimes
Shine for the women
sold for nickels and dimes
I’m gonna let it burn
Shining and bright
I’m gonna light a candle
In my window tonight
Joakim Ramstedt-2009
all rights reserved


Varför får jag inte visa min kärlek till mitt barn?

Kategori: Barn

Till min älskade dotterDetta är min dotter. Liksom dom flesta andra föräldrar älskar jag mitt barn gränslöst och gör vad som helst för hennes skull. Liksom många andra föräldrar bloggar jag om mitt barn, Bedyrar henne min kärlek offentligt och visar stolt upp mitt vackra barn på min blogg.

Men i motsats till dom flesta andra föräldrar får jag inte det. Inte heller har jag fått träffa henne, prata med henne, krama henne eller trösta henne på över ett halvt år nu. Det enda sätt som står mig till buds för att visa min dotter hur mycket jag bryr mig om henne, och att jag inte har övergett henne är denna blogg. För detta anses jag av många vara en olämplig förälder som permanent skall separeras från mitt barn. För Sveriges 57 300 (google) mammabloggare anordnas numera en årlig gala där den som "kränker" sitt barn bäst tilldelas ett pris.

Socialtjänstens utredning som enligt brev från förvaltningschéf Gunnel Pettersson var klar redan den 17 Augusti. Alltså på dagen då tidsfristen rann ut. Kom konstigt nog inte till tingsrätten förrän den 31 Augusti, alltså först två veckor senare. Är det förenligt med tingsrättens krav på skyndsamhet? Själv har jag fortfarande inte fått någon kopia trots löfte den 9 Augusti från tingsrätten att den var på väg till mig. Går posten med åsnor i Hallands län?

Mitt ombud fick däremot ett exemplar någon dag senare, trots socialnämndens protester och han har varit vänlig nog att kopiera den och postat den till mig från Falköping. Den är belagd med sekretess och jag får därför inte delge er någonting ur innehållet. Handlingen innehåller känsliga uppgifter så därför hemligstämplas bekvämt nog handlingen. I rättens beslut framgår det att man från socialtjänsten motiverat detta med att jag offentliggör deras metoder och att det är därför man vill hålla den "sekret" för mig. Är detta förenligt med demokrati och rättssäkerhet? Är det förenligt med lagstiftningen om "barns bästa"? Är det ens förenligt med grundlagen?

Jag är enig med socialtjänsten i Kungsbacka i ett den innehåller känsliga uppgifter. Känsliga för dom själva. Dom har nämligen bland mycket annat begått urkundsförfalskning i den, genom att ändra uppgifter från förhörsprotokollet med min dotter för att framställa mig i en sämre dager. Detta måste väl ändå vara grovt tjänstefel och grund för ett omedelbart avskedande? Detta gäller det första förhöret som hölls. Gällande förhör nr 2 så har jag ingen möjlighet att kontrollera då någon inom vårt polisväsende har belagt hela den nedlagda förundersökningen med sekretess. Även för mig som är part i detta vårdnadsmål. Socialtjänsten har däremot fått ut hela förundersökningen i och med att man citerar ur den i utredningen. Huruvida min motpart fått ta del av matrialet känner jag inte till. Tingsrätten har dock gjort rätt klart för mig att man inte kommer att begära in den, trots vår önskan. Lite märkligt eftersom man ju tog umgängesrätten ifrån mig i avaktan på just polisens och socialtjänstens utredningar. Det var ju det angivna skälet.

Vill också påpeka en sak för alla som tycker att jag kränker mitt barn genom att bedyra henne min kärlek på det enda sätt jag har fått och kunnat, sedan jag fråntogs alla rättigheter gällande min dotter. Texter i bilder, som den ovan där jag "kränker" både min dotter och mig själv, är inte sökbara på sökmotorer.

Om det är mitt barns intigritet ni oroar er för har jag goda nyheter


pappas prinsessaFör övrigt kan jag meddela att jag så snart som möjligt kommer att ta bort all sökbar text från bloggen som innehåller min dotters namn. Detta gäller för övrigt även alla andra personer under 18 år som inte redan är offentliga. Jag har inget intresse av att bråka med någon. Jag har aldrig sökt denna strid. Den har tvingats på mig och om det nu är så att det är min dotters intigritet som många är så oroade för så torde ju denna åtgärd lösa det problemet, eller hur?
Själv är jag dock långt ifrån övertygad om att det är just det som skaver så hemskt med min blogg utan helt andra saker. Men vi får väl se om kritiken från "Moa Karlsson" m fl tystnar nu då?

Ni som tycker att det jag gör är en kränkning mot mitt barn har dock ingen som helst aning om vad en kränkning är. Det har jag. Min dotter också. Jag vill dock bestämt hävda min åsikt att de kränkningar som begåtts mot henne har jag inte varit ett dugg delaktig i. Tvärtom har jag jobbat mig halvt till döds för att skydda henne från dessa övergrepp. Men för mig kvittar det. Det är inte min dotter som har saker att skämmas för i denna soppa ändå. Det viktiga för mig är ändå att dom som har begått dessa skändliga handlingar mot mitt barn står kvar med sina namn här tills ansvar har utkrävts. Jag kommer inte heller någonsin att låta hatiska människor skrämma mig till tystnad.

För skojs skull gjorde jag också en bildsökning på Google, orden  "pappas prinsessa" genererade 119 000 träffar. Fy fasen vad många olämpliga föräldrar det finns i detta land.


Härrydafallet


Vad gäller fallet med Xxxxx i Härryda så är jag förhindrad att säga speciellt mycket om även det. Men sedan hans fall uppmärksammats bl a på denna blogg så har läget ljusnat betydligt. Orsaken till att jag inte längre skriver ut hans namn har jag redogjort för ovan. Man menar från socialtjänstens sida att det finns risk för att han själv kan drabbas av den publicitet som hans fall har skapat. Själv är jag inte helt övertygad om att detta är den enda anledningen till att man helst ser att dessa inlägg försvinner, men så har jag ju heller å andra sidan inte den bästa erfarenheten av socialtjänstens ärlighet. Det kan ju naturligtvis färga min åsikt en aning.

HärrydaKanske även chéfer och politiker inom socialtjänsten tar intryck av det som skrivs här? Det vore ju i så fall ett gott tecken. Och i sådana här lägen så får man ju både ge och ta. Det är för övrigt det som brukar kallas samarbete. Därför kommer jag även i fallet med denna pojke nu, som en gest av god vilja att ta bort alla referenser i den sökbara texten till pojkens identitet. Även google länkarna skall ses över så att hans intigritet tillgodoses. Inläggen får dock ligga kvar anonymiserade till den dag då vi får ett beslut på papper att Xxxxx får komma hem. Sedan försvinner även dom från denna blogg. Case closed.

Tänk ändå vilken skillnad det verkar vara på olika kommuners socialtjänst i deras tänkande. Inte vad som är "barnens bästa" för där är dom nog rätt överrens verkar det som. Nej, vad jag menar är hur dom ser på sitt eget bästa. Vissa verkar ha lite självbevarelsedrift medan andra till och med helt verkar sakna sådan i sin maktfullkomlighet.


Om jag hör Gudrun bräka om "könsmaktsordningen" en gång till, så får jag spader

Det saknas dock inte direkt andra fall att skriva om inom området Pappa-Barn diskrimineringen. Men i fortsättningen kommer jag som sagt enbart att skriva namnen på vuxna. Både sådana som misskött sin allmänna ställning och därmed kränkt barn eller deras föräldrar. Men även på andra kända personer och sådana som jag vill hylla. På det sättet faller ju argumentet att jag kränker barn genom att uppmärksamma deras utsatthet och maktlöshet i händerna på ofta rent usla utredare, som alla tycks vara eniga med Gudrun Schyman i frågan om könsmaktsordningen i samhället. Dock är man oeniga med henne i frågan om pappadiskrimineringen inom socialtjänsten. Senast igår morse stod denna eviga gnällkärring i morgonstudion och erkände att detta är ett problem...om än litet. Hon bjöds in för att debattera med tre män ur moderaternas nybildade mansförbund. För övrigt det första inom sitt slag i Sverige någonsin. Ett fantastiskt modigt och efterlängtat initiativ av Moderaterna för övrigt. Heder åt dom för detta utmärkta och unika grepp i internationellt jämställdhetsarbete.

Manlig härskarteknik

Schyman
Gudrun som förutom den lilla petitessen med tvångssepareringen av fäder och barn, inte ser någon diskrimering mot män alls, körde som vanligt med samma manliga härskartekniker i sitt sätt att debattera som hon älskar att anklaga oss män för. Det var knappt dom tre stackars gubbarna i studion fick en syl i vädret. Ett effektivt men fult sätt att debattera. Gudruns råd till de tre företrädarna för Moderat jämställdhet var för övrigt att dom borde bli feminister allihop, om dom nu verkligen var intresserade av rättvisa mellan könen. Som hon för övrigt enbart ser som en social konstruktion. Finns det någonting som skulle kunna väcka Gudrun Schyman till en stunds eftertanke? Jag kan inte komma på vad det skulle kunna vara i så fall.

Intressant grepp också av TV 4 att bjuda in en människa som jobbar för jämställdhet mellan könen för att debattera med tre andra som jobbar för samma sak.... För övrigt förnekade sig Gudrun inte. Som vanligt drog hon fram sin älskade statistik som enbart verkar finnas i hennes huvud. Några andra källuppgifter kan jag inte påminna mig att jag någonsin hört henne referera till. I Oktober kommer hon och skall föreläsa för oss på journalistlinjen. Kan man möjligen välja svininfluensan istället?

När vi ändå är inne på ämnet politik så vill jag passa på att än en gång lyfta på hatten för den modigaste och klokaste kvinnan i svensk politik, Camilla Lindberg (fp). Hennes och Pär ströms artikel på Newsmill häromdagen var ännu ett mästerstycke. Vi skulle behöva fler politiker av den kalibern i Sverige.


Aftonbladet har nu gått åt helvete för långtJag brukar undvika att läsa det gamla partiorganet Aftonbladet, för det är rätt sällan jag klarar att ta mig igenom den utan att känna mig på gränsen till våldtagen av allt manshat dom spyr ur sig. Jag säger inte att alla på tidningen är dåliga journalister. Jag förnekar inte heller att dom en och annan gång har intressanta artiklar och duktiga krönikörer. Problemet sitter i toppen som så ofta. Inte nere på golvet. En journalist, vid sidan av Kerstin Weigl som har passerat alla gränser för lögnaktiga påhopp på män och pappor är Kristina Edblom. Alltså samme reporter som i vintras hårdnackat ställde sig på den avslöjade bedragerskan Liza Marklunds sida i debatten om falsariet med Gömda och Mia Eriksson. Hon skrev rena förvarstal för dessa två barnstjälande kvinnor i tidningen. Hon låg också tillsammans med Kerstin Weigl bakom Aftonbladets uppmärksammade artikelserie med dom 153 mördade kvinnorna.

153 kvinnor har mördats av en närstående under 2000 talet. Denna reportage serie antar jag också var ett led i att återupprätta deras kompis Liza Marklunds förlorade heder. Men det föll ganska platt. Själv undvek jag att läsa artikelserien. Jag har tillräckligt mycket att reta mig på ändå. Men igår råkade jag få se en av artiklarna. Jag säger bara rent ut FY FAN vilket jävla hyckleri dessa kvinnor står för. Här är artikeln. Visst kanske AB får en och annan gratisbesökare nu men detta måste bara visas upp.

Här skriver Edblom om kriminologen Mikael Rying vid mittuniversitetet som har gjort en undersökning om kvinnovåldet. (Undrar hur många undersökningar det finns i detta ämne?) Han har dragit slutsatsen att män som mördar sina kvinnor gör det för att dom inte klarar av separationen. Citat:  Hans forskning visar, precis som Aftonbladets unika granskning, att kvinnorna oftast dödas när de vill lämna sina män. Vårdnadstvisten blir det slutgiltiga beviset för att relationen är över.

Vidare skriver hon: – Det blir symboliskt viktigt när de förlorar vårdnaden. Det blir spiken i kistan. Själva vårdnadstvisten är ofta ett sätt att hålla liv vid relationen, säger Mikael Rying.

Forskningen visar att de här männen oftast är personlighetsstörda. De kan inte hantera separationen, utan blir kränkta och reagerar primitivt.– Det bli en panikreaktion, även om den är överlagd. De har svårt att hantera motgången och att anpassa sig. De är omogna och reagerar nästan som barn.


Pappor är mordiska gnällspikar

 

Jag försvarar på intet sätt dessa mäns handlingar. Det är inte poängen med detta. Jag ifrågasätter inte heller Aftonbladets rätt och skyldighet att granska detta ämne, även om man ibland kunde önska att Aftonbladet även tar upp dom fall där offer och förövare är man repektive kvinna. Nej det är förminskandet av den kränkning det innebär för en far att förlora vårdnaden om sitt barn jag blir så inihelvete upprörd över. Detta skall även ställas i relation till att Weigl och Edblom på intet sätt är ovetande om alla dom fall där pappor fullständigt manglas sönder socialt, själsmässigt och ekonomiskt av alliansen som utgörs av socialtjänst, BUP, polis och åklagare. Detta kallar Edblom (oavsett om det är ett citat) för en motgång! Här skriver Weigl att hon har ett helt skåp fullt med brev från förtvivlade pappor. Men dessa kallar hon för "Gnällspikar" i sin krönika.

 

Höjden av dubbelmoral

 

Jag vill även rörande detta rikta er uppmärksamhet till en krönika undertecknad Kristina Edblom. Den heter "Tänk om de du älskade försvann" . Full av den vanliga "Uäää.. vad det är synd om oss kvinnor bullshiten." Här följer ett citat:

Alla har åkt. Jag leker med tanken: Tänk om. Tänk om livet såg ut så här. Ensamt och tomt. Bröstet ihåligt av saknad. Om inte mamma och pappa fanns. Om de som åkt inte kom tillbaka. Om det hände en olycka. Vi läser om död och förtvivlan, sorg och saknad. Om olyckor och mord. Om mammor som förlorar sina barn. Tonårstjejerna utan sin bästis.

Slutsats: Då en mamma förlorar ett barn är det en tragedi, om en pappa gör det så är det en motgång. Kan feministisk dubbelmoral och hyckleri bli tydligare än så här? Jag kan upplysa Kristina Edblom om att livet faktiskt SER ut så här för väldigt många pappor i Sverige. Bl a för mig.

 

Är Aftonbladet medskyldiga till dessa mord på kvinnor?

 

mord(Obs, bilden till höger är fejkad)

Om det hade funnits ett uns av sann journalist i någon av dessa kvinnor, hade dom då inte tyckt att det påstådda sambandet mellan mord på kvinnor och vårdnadstvister hade varit intressant att titta närmare på? Vad är det som har drivit dessa män OCH kvinnor över gränsen och orsakat dådet? Tänk er en rubrik i stil med "Mord och dråp på närstående - ofta relaterat till vårdnadstvister". Vad är det som har kränkt denne människa så svårt att han är beredd till ett sådant vansinnesdåd? Det saknas inte fall. Om ni börjar att läsa om dessa hemska tragedier med andra glasögon så ser ni säkert detsamma som jag. Här är några artiklar där just vårdnadstvister är inblandade. Hotade bränna ner sin ex sambos hus, Mordförsök i Gamla stan, Kvinna knivhuggen på Öland, häktad för mord,

Det tog mig ett par minuter att hitta dessa fall. Jag undrar hur många man skulle hitta om man hade hela Aftonbladets redaktionella resurser bakom sig? Tänk om det rent av är så att även många kvinnors liv skulle kunna räddas om man införde rättvisa inom familjerättssystemet? I så fall är ju Aftonbladet medskyldiga till dessa kvinnomord genom sin vägran att belysa problemet. Att vi drabbade pappor inte egentligen bryr oss om våra barn utan endast är ute efter att reparera vår relation...jo visst serru...säkert...Har ni hört låten "Jag blir hellre jagad av vargar"?

 

Bloggandet tar mycket tid


Sorgen det innebär att förlora sitt barn tar otroligt mycket kraft. Ilskan över hur jag blivit behandlad av myndigheterna ger kraft. Hur mycket ork man har för stunden beror mycket på vilken av dessa två känslor som är den dominerande. Bloggandet har varit min räddning. Men det går också ut över mitt liv. Jag hinner aldrig göra saker som jag älskar längre. Studierna blir lidande för att inte tala om ekonomin. Min blogg ger inga inkomster men den skapar däremot utgifter. Men jag tänker inte lägga ner bloggen, och om jag skriver för sällan så förlorar jag läsare. Därför tänker jag mig följande lösning.

Jag tänker starta ett CD projekt. Nu till helgen är det bokmässa i Göteborg. Jag har gratis inträde i form av journaliststudent och det finns otroligt många spännande intervjupersoner på plats. Men med start i nästa vecka kommer jag att börja spela in musik. Min tanke är att med mina kontakter i musikvälden skapa en CD skiva som kan säljas till förmån för pappor och deras kamp för barn och rättvisa. Gudarna skall veta att det behövs. Man kan väl med lite lätt ironi konstatera att jämställdheten gällande resursfördelningen mellan dom repektive könens problem inte heller är särskilt rättvis. Helt hur det skall administreras vet jag inte men jag känner människor som är bättre än mig på sådant.

Processen med att spela in musiken hade jag tänkt att man skulle få följa här på bloggen. ni kan exempelvis lämna förslag på låtar, eller skicka in sina egna kompositioner. (Dom skall dock på något sätt beröra ämnet). Ni kanske t o m vill bidra på något annat sätt? Tycka till om omslagsdesign, eller vad det vara månde.

På det sättet får jag tid att syssla med något jag tycker mer om än detta eländes elände som suger musten ur mig. Om det händer något riktigt viktigt i mitt fall, eller något annat dyker upp ska jag naturligtvis skriva om detta, men annars så är ju min blogg nu redan så full av fakta inom detta område att mycket blir upprepningar. Det märker man då man läser många av mina gamla inlägg.

Prova att söka i min blogg på vilket ord som helst som har med familjerätt, pappors och deras barns situation, Gömdaskandalen, jämställdhet, politiker, you name it, så kommer ni att hitta mycket värdefull information. Jag tänker mig också att alla som vill sponsra detta projekt skall få sitt namn tryckt i omslaget. Vet inte om det kommer att komma in några pengar, men oavsett så vill jag i alla fall spela in musiken. Det kan jag i alla fall göra gratis. Det är royaltis, Tryckning, mastring och sådant som kostar. Att göra en CD kostar en del även om man gör det mesta själv. Sedan behövs ju hjälp med distrubution och försäljning. Ni som har kontakter och tycker att detta projekt låter bra får gärna hjälpa till.

Jag välkomnar alla sorts synpunkter på min idé.


sotisSlutligen vill jag även passa på att "kränka" min nya kompis Sotnos. En skön kille som fick en olycklig start på sitt kattliv och som jag har adopterat från Göteborgs katthem. Han har inte flyttat hit än, men den 2 Oktober är det tänkt att han skall komma. Så nu blir jag i alla fall inte helt ensam i vinter. Bara dom nu inte tar honom med förstås...

Må väl och tack för ert stöd

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Härryda kommun får kritik från Skolverket

Kategori: Barn


Jag fick igår äran att träffa Robert (OBS! fingerat namn). Han hade fått permission att åka hem till sin pappa från Lördag till Söndag. Lustigt att man använder sig av fängelse terminologi när man talar om 11 åriga barn, men så är det. Robert hade fått permission. Han får det ett dygn i månaden.

Jag besökte Robert tillsammans med min son som är i samma ålder. Robert har svårt att få kompisar står det bl a i socialtjänstens rapport. Det tog bara några minuter så var Robert och min son i full gång att leka, och jag kunde inte överhuvudtaget konstatera några problem i Rober tsätt att interagera med sin jämnårige nya kompis.

Jag konstaterade även att Robert var en mycket artig och fin grabb som kom och hälsade och tog i hand. Han tackade mig också för att jag uppmärksammat hans fall.

I går kom utlåtandet från Skolverket

Brevet är underskrivet av Lars Arrhenius som är barn och elevombud vid skolverket. Hans beslut är fattat efter en föredragning av juristen Anna Karin Lundgren. I ärendets slutliga avgörelse har även kanslichéf Marie Axelsson deltagit.

Anmälare är SM. Roberts pappa. Anmälan riktas mot Rävlandaskolan i Härryda kommun som var dom som framförallt ligger bakom Tvångsomhändertagande av Robert.


Bakgrund


I beslutet kan man läsa b la följande. Huvudmannen (Härryda kommun) har brustit i sina skyldigheter enligt 6§ och 7§ lagen (2006:67) om förbud mot diskriminering och annan kränkande behandling av barn och elever (BeL). Barn och elevombudet riktar därför kritik mot Härryda kommun för att kraven på skolans likabehandlingsplan inte uppfyllts och för brister i sitt arbete att upptäcka kränkande behandling.

Barn och elevombudet ska sedan den 1 Januari 2009 genom tillsyn över 14 kapitlet skollagen (1985:1100) om åtgärder mot kränkande behandling tillvarata barns och elevers enskilda rätt. För händelser mellan den 1 April 2006 och den 31 December 2008 är lagen (2006:67) om förbud mot diskriminering och annan kränkande behandling av barn och elever (BeL). Robert
tvångsomhändertogs i Mars 2009.

Roberts "brott"

härrydaskolanRobert har hamnat i en klass där han av andra elever blivit mobbad. Han har vid ett flertal tillfällen talat med personal på skolan om händelser som inträffat, men ingenting har gjorts, utan de har istället försökt att bortförklara det hela. Robert kom ofta hem gråtande då han blivit slagen och misshandlad och berättade då att han inte ville gå mer i skolan.  

Andra elever har kallat Robert fula nedsättande ord som "CP-Barn", "Damp unge", "nörd". Han har även blivit kallad efterbliven och utsatts för fysiskt våld. När dom duschade i skolan kommenterade dom hans utseende och slog honom med en pinne mellan benen.

Han har också fått slag rakt i ansiktet med knuten näve utan att han har gjort något. Dom har tagit hans mössa och kastat den i en vattenpöl, stampat på den och puttat honom så han ramlat för att sedan sparkat och skvätt vatten på honom. Fröken har enligt utsago endast stått och tittat på och inte ingripit till Roberts försvar. När Robert gick till skolans mobbningsteam så togs det ingen notis om hans bön om hjälp. Skolan förnekar dock att Roberts kontaktat mobbningsteamet.

Den allvarligaste incidenten var dock då någon saboterat båda bromsarna på Roberts cykel vilket resulterade i en smärtsam cykelolycka. Detta borde snarast rubriceras som mordförsök. Skolan såg det dock mest som ett busstreck (!), som flera barn råkat ut för. Detta säger Robert är en lögn.

Får lärare hota barn med stora stygga socialtjänsten?

Roberts fröken Susanne har skrivit ett brev hem till Pappa som jag skall be att få citera en bit ur.
"han har ett beteende i skolan som irriterar oss andra och som gör att klasskamraterna blir arga på honom och säger taskiga saker om honom". Är det bara jag som lyfter på båda ögonbrynen samtidigt då jag läser detta? Fröken räknar alltså in sig själv i den grupp av elever som retar sig på Robert??!!

Att barn mobbar varandra händer tyvärr titt som tätt. Däremot ser jag att på t ex min sons skola så tar man problemet på allvar och jobbar målinriktat för att stävja detta. Därför blir jag inte heller förvånad då jag i Skolverkets rapport läser följande: Fröken i klassen har hotat Robert genom att säga att "om du inte gör si eller så, så säger jag till socialen att du mår dåligt." Då pappan senare konfronterar henne med detta så säger hon att hon "gjorde ett misstag". Naturligtvis förnekar hon dock alltihop i skolverkets utredning.

Vad säger då "huvudmannen"?rävlandaskolan
Här till vänster ser ni Rävlandaskolans handlingsplan mot kränkande behandling. Resten av dom 3(!) sidorna kan ni ladda ner här: sida1, sida2, sida3.

I korthet kan man säga att skolan erkänner att det har förekommit kränkningar vid två tillfällen(!) och att Robert mycket riktigt har blivit kallad "kränkande tillmälen". Då sade man minsann till på skarpen. Annars svär dom sig fria från det mesta. Istället skjuter man över skulden på 11 årige Robert. Dvs det är den mobbades fel att han blir mobbad. Dom påstår bl a att Robert varit våldsam mot elever och lärare. En kille som kniper ihop ögonen och skyddar sig med armarna så fort någon som helst våldsam situation uppstår. Robert är inte direkt någon slagskämpe. Jag har träffat tillräckligt med såna ungar för att se skillnaden tro mig.

Robert togs en period in på ett akuthem kallat Bryggan och som drivs av Gryning vård AB, och som av en händelse ligger på samma Tuppfjätsgata som mitt hatobjekt barnhuset i Göteborg ligger. I bryggans rapport kan man läsa att Robert flera gånger berättade att han blev mobbad i skolan. Inte heller Bryggan tog några initiativ tillsammans med skolan för att komma tillrätta med problemet mig veterligen.

Den enda som tog något initiativ, vilket faktiskt står i huvudmannens rapport, var Roberts pappa som självmant sökte upp och talade med pappan till den pojke som var en av dom som mobbade Robert. Detta gav resultat. Pojkarna kom närmare varandra och började senare i fotboll tillsammans.

I ett referenssamtal med Roberts lärare framkommer också att hon intygat att under en period innan jul så följde fadern med Robert till skolan varje dag då Robert inte ville gå dit, och att han talade mycket med Robert om varför han måste gå till skolan, samt försökte stötta honom på alla tänkbara sätt.


Den gode moderns prioriteringar


3 Veckor innan polisen kom och släpade en gråtande och livrädd 11 åring från hans hem så hade pappan SM tagit beslutet att låta Robert byta skola. Detta fungerade mycket bättre. Robert trivdes och fick genast jämnåriga kompisar. Problemet var att Roberts mamma som har gemensam vårdnad vägrade att skriva under på att Robert skulle få byta till den nya skolan. Och då gick det inte. (undrar varför dom fullständigt skiter i om vi pappor skriver under?) Men riktigt tydligt om hur denne mor prioriterar kan vi också läsa i kommunens rapport. Där står ordagrant: LM anser att det inte skulle skada Robert att byta skola om han flyttar hem till henne. Inte heller har mamman velat skriva under pappans anmälan till skolverket vilket också skadar Robert chans att få skadestånd och upprättelse. Jag har läst socialtjänstens 24 sidiga utredning angående vårdnadsfrågan. I den beskrivs mamman som en oskyldig ängel, medan Sorin snarast porträtteras som en rumänsk macho alfahanne som enbart vill göra Robert till en stor och stark karlakarl. Detta grundade sig bl a i att Sorin vid ett tillfälle ville tillåta Robert att klättra i träd. Något hans mor motsatte sig.

Skolverkets slutsats


Ricky och pappaRobert har utsatts för kränkande behandling på Rävlandaskolan i Härryda kommun i strid med 2§ BeL. Enligt vad huvudmannen har uppgett har dom endast varit medvetna om två incidenter. Enligt barn och elevombudet är det anmärkningsvärt att huvudmannen inte haft kännedom om att så pass allvarliga saker har inträffat, och vill med anledning av detta särskilt framföra följande: Av uppgifter i ärendet framkommer att huvudmannen arbetat med Roberts skolsituation då Roberts återkommande varit inblandad i konflikter och skolan känt oro över hans hemsituation. En uttömmande och allsidig utredning är avgörande för att skolan skall kunna vidta relevanta och nödvändiga åtgärder.


Det är viktigt att skolan fångar upp signaler på att en elev är utsatt och inte enbart utreder situationer då eleven själv säger sig vara kränkt. På en skola skall det finnas tydliga rutiner för att upptäcka kränkande situationer. Vidare bör skolans personal ha uppsikt över skolans samtliga utrymmen där barn och elever befinner sig.

En åtgärdsplan som är två sidor lång duger inte

Barn och elevombudet på skolverket har tagit del av den åtgärdsplan mot kränkande behandling som Rävlandaskolan visat upp och kan bara konstatera att den innehåller många brister. Det framgår t ex inte vilket år den är gällande, om planen utformats  utifrån en aktuell kartläggning av skolans behov, om vårdnadshavare varit delaktiga i planens framtagande, hur ansvarsfördelningen på skolan ser ut eller hur rutiner för akuta och uppföljande åtgärder skall hanteras. Vidare har huvudmannen själv uppgett att eleverna själva inte fått vara delaktiga i framtagandet av åtgärdsplanen. Skolverket förutsätter att huvudmannen noterar dessa mycket allvarliga brister och att huvudmannen betraktar den nuvarande lagstiftningen och i framtiden ser till att kraven på skolans plan mot kränkande behandling efterlevs.

"Daddys" kan dock avslöja att skolan ljuger


Som ni ser ovan i skolverkets rapport så hävdar Rävlandaskolan att man endast känt till två incidenter där Robert skulle ha blivit kränkt. Detta är en lögn för att rädda sitt eget skinn och förmodligen för att slippa betala skadestånd till honom.
Jag har igår tagit del av dokument som är skrivna av personal på Rävlandaskolan själva där det avslöjas att man visste betydligt mer om Roberts situation än man erkänner för skolverket. Dessa anteckningar som är gjorda för hand daterar sig ända tillbaks till September ifjol. Dokument 1, Dokument 2. Redan då visste man att detta pågått i 2 år, utan att man kunnat lösa problemet. För mig ter detta sig så orimligt och uselt att jag har svårt att finna ord. Hela skolans personal bör genast antingen få genomgå en grundlig utbildning i konflikthantering ABC, eller genast söka sig till ett annat yrke.

Summa summarum så har vi en ljugande skola som lierar sig med ett barns mobbare, hotar elever med att dom skall bli anmälda till socialtjänsten och sedan dessutom gör allvar av hotet. Därmed straffas alltså offret med tvångshämtning av polis och internering på ett hem där han numera utsätts för samma behandling förutom att den pågår dygnet runt, samt att han numera också tvingas städa efter sina plågoandar då dom får åka hem till sina familjer. Allt medan förövarna som utsatt Robert för våldet, tillmälena och alla andra kränkningar, skyddas av skolans personal och går glatt vidare i sin Rävlandaskola, och får gå hem till sina familjer efter skolan. Leka, spela boll, spela data Kanske t o m få en kram då och då?. Socialtjänsten vägrar backa och Rävlandaskolan ljuger som en häst travar då skolverket kommer och utreder.


Det är fina gubbar och kärringar som är satta att se till barns bästa i den kommunen verkar det. Undrar om det finns någon som tänker agera innan Robert gud förbjude gör allvar av sina ord. Man kunde ju tycka att någon politiker i socialnämnden eller någon BUP psykolog, socionom eller polis, kanske borde reagera och agera då en 11 år gammal pojke talar om att ta sitt liv. Men tydligen inte i Härryda kommun?

Vi ordnade en samtalsterapeut och specialpedagog åt
Robert

barnmisshandel på HVB hemUnder det halvår som Robert nu varit tvångsplacerad på Vassbo så har han inte en enda gång fått erbjudande om samtalstöd eller psykologhjälp. Detta påstår dock socialtjänsten eftersom det står i deras vårdplan, men det är bara ännu en i raden av lögner. Robert VILL ju ha ett sådant stöd. Därför ordnade vi en person som var och träffade Robert igår under hans permission. En kvinna som är både en utbildad samtalsteraput och specialpedagog och som har jobbat extensivt med barn och har stor erfarenhet. Det tog oss inte lång tid att hitta en sådan person.  Hennes mycket oroande rapport som jag precis fick via mail kan man ladda ner och läsa här. Samtal med Robert Jag kan personligen intyga att under Robert och Annas samtal befann sig inga andra personer i rummet. Jag SM och Min son satt på balkongen och drack té och åt pappans hembakade och supergoda croissanter.

Jag har också upplyst Robert om hans rättigheter vilket ingen annan tidigare gjort. Detsamma gäller för hans far. Båda två lär sig nu mer och mer om sina rättigheter som svenska medborgare, barn och vårdnadshavare. Jag antar att myndigheterna vars jobb det egentligen är att upplysa dom om detta har för lite folk och för lite resurser som vanligt.

Har ni månne hört den förr?

Nästa steg blir att begära att få ta del av Vassboskolans handlingsplan för motverkande av kränkande behandling. Dom är ju som bekant också skyldiga att upprätta en sådan eftersom dom driver en skola.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

För kännedom

Kategori: Jämställdhet

domstol

Till Varbergs tingsrätt

Angående Mål T816-09 Joakim R./.CE.
I egenskap av ombud för Joakim Ramstedt får jag anföra följande.

Skyndsamhet

Tingsrättens interimistiska beslut grundades uttryckligen på att en ny muntlig förberedelse skulle sättas ut som senast den 17 Augusti. Anledningen till beslutet var att CE hade anmält Joakim Ramstedt för sexuellt otillbörligt handlande med dottern. Vad misstankarna grundade sig i vägrade motparten att precisera. Enligt uppgifter fråm socialtjänsten var det redan då dock känt att handlingarna skulle bestå i att Joakim Ramstedt duschat tillsammans med sin fyraåriga dotter samt att de båda sovit i samma säng.

Enligt Ce skulle socialtjänstens utredning mest troligt vara färdig i mitten av Juli, men socialtjänsten hade till den 17 Augusti på sig att slutföra sin utredning. Jag invände redan här att soc ialtjänsten aldrig i min vetskap hade avslutat en utredning före utgången av de fyra månader dom har på sig, samt att utredningen troligen inte skulle lämnas in förrän efter den 17 Augusti.

Detta sade sig ordföranden i målet inte kunna tro på, utan beslutet fattades med förutsättningen att utredningen skulle komma in som senast den 17 Augusti, varefter fortsatt muntlig förberedelse skulle sättas ut. Socialtjänsten dröjde mycket riktigt till den 31 Augusti innan de lämnade in utredningen till tingsrätten.
Enligt en skrivelse från tingsrätten den 23 Juli så skulle en ny muntlig förberedelse sättas när resultatet av socialtjänstens utredning redovisats. Så har inte skett, trots att en hel vecka har gått sedan socialtjänstens utredning redovisades så har ingen muntlig förberedelse satts ut och utredningen är inte ens skickad till parterna.

När detta skrivs så har Rania varit skild ifrån sin far i över 190 dagar, över ett halvt år. Förutsättningen vid den förra muntliga förberedelsen var att det skulle ta högst fyra månader innan Rania fick tillfälle att träffa sin far igen. Ett halvt år är oerhört lång tid för en fyraåring. Varje dag som går skadar Rania och därför är det av största vikt att en ny muntlig förhandling sätts ut så snart det är möjligt.

Förundersökningen

Jag har begärt att tingsrätten hämtar in det andra polisförhöret som hölls med Rania den 6 Juli. Vad jag förstår har så icke skett och inget beslut har heller meddelats mig. Jag begär därför att detta förhör samt resten av förundersökningen hämtas in av tingsrätten och tillsänds parterna. Förundersökningen skulle avvaktas eftersom den enligt motparten och tingsrätten kunde bibringa målet nya uppgifter. Om förundersökningen inte bifogas till handlingarna förloras dessa uppgifter.

Jag begärde den 23 Juli hos polismyndigheten att få ta del av hela förundersökningen mot Joakim Ramstedt och den 8 September fick jag svar från polisen att utredningen sekretessbeläggs. Detta då den innehåller uppgifter om enskilds personliga eller ekonomiska förhållanden som inte kan röjas utan att någon lider skada. Polismyndigheten har härmed sammanblandat begreppet uppgift med begreppet handling. Eftersom polismyndigheten uppvisat en sådan långsamhet i handläggningen kan dock inte ett överklagande av polismyndighetens beslut hinnas med inom en för Ranias bästa, rimlig tid.

Det har också varit tydligt i kontakten med polisen att motparten har full insyn i de uppgifter som förekommer i förundersökningen. Det är på grund av detta av högsta vikt att dessa uppgifter också tillförs tingsrätten och Joakim Ramstedt. Redan det förstan förhöret av Rania (som tillsänds tingsrätten av mig) väcker misstankar om att Rania utsätts för övergrepp då hon är i CE:s vård. Tydligen har man i familjen använt majskolvar som fallosar i någon verksamhet som innefattar Rania. Exakt vad som skett är dock inte känt och möjligen kan mer uppgifter om detta inhämtas från resten av förundersökningen.

Dag som ovan
Alexander BarkmanLäs även andra bloggares åsikter om , , , ,

En efterlängtad revidering

Kategori: diskriminering

socialenIdag meddelades det från bokförlaget Gothia att man bl a släpper en nyreviderad utgåva av boken "Klarspråk inom socialtjänsten". En mycket efterlängtad revision av denna gamla bok. Emellertid men jag kan inte låta bli att undra över, om man har lyckats få till det rätt denna gång. Socialtjänsten verkade dock rätt nöjda med den bok som redan fanns.  Så här skrev Robert Helsing i Socionomen om den tidigare upplagan:

"Boken är en pärla i en djungel av mindre bra böcker på temat 'så skriver du bättre ut­redningar'. Den ger läsaren stor möjlighet att utveckla sitt skrivande i välfärden tjänst!"


I välfärdens tjänst? Klarspråk inom socialtjänsten skulle ju innebära en radikal förändring från det nuvarande sättet att interagera med sina klienter. Innehållet i deras utredningar skulle ju också drastiskt ändras. Istället för "Bägge föräldrarna är i och för sig lämpliga vårdnadshavare" så skulle det stå "visserligen hittar vi inget att sätta dit den här pappan på just nu, men något dyker nog upp rätt snart". Eller kanske så här "Denna barnapappa är visserligen en lämplig vårdnadshavare vad vi kan se, men i helvete att han skall få någon delad vårdnad för det"!

Detta skulle vara klarspråk. Jag tvivlar dock på att denna bok upplyser sina läsare om vikten av ärlighet. Snarare lär den ut hur dom skall formulera sina huvudlösa beslut på ett slugare sätt.

Läste häromdagen om en mor i Danmark som fick besked från soc att dom skulle ta hennes barn. Beskedet kom via sms(!). I Danmark vet man hur man skall effektiviera saker minsann.

Mammans brott var att hon tidigare missbrukat narkotika. Undrar hur länge det dröjer innan vi i Sverige också börjar få sådana myndighetsbeslut via sms? *piip piip* "-Hej! Vi har beslutat oss för att omhänderta ditt barn för all framtid. ha en trevlig dag. Hälsningar Socialtjänsten."

Vem vet? Man kanske t o m får en smiley...

Håll hårt i era barn därute och vad ni än gör om ni råkar i trassel eller nödvändigt måste skilja er. Vänd er inte till socialtjänsten och domstolarna för hjälp. Det är ett riggat lotteri och det kan mycket väl bli det sista du ser av ditt barn.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

95% av fallen visade sig vara falska anklagelser

Kategori: Barn

falska anklagelser Enligt en studie genomförd av en expertgrupp inom särskilda  avdelningen för sexualbrott på den Nederländska allmänna åklagarmyndigheten. – Har anklagelser om sexuella övergrepp i vårdnadsmål visat sig vara obefogade i 95% av fallen (November 2008).

Anklagelser om sexuella övergrepp under och efter en bitter skilsmässa är ofta omotiverade. Detta framgår av den nederländska rapporten "Abuse, Deception and misunderstandings", som presenterades på ett seminarium med experter i November 2008, av det nederländska åklagarämbetet.

Rapporten har utarbetats av holländsk nationell expertis. Gruppen som arbetat för det holländska åklagarämbetet, har omvärderat komplexa, tvivelaktiga polisiära ärenden.
I expertis gruppen har specialister från fyra discipliner samverkat. De har studerat dokumentationen och vittnesmålen i 42 fall av sexualbrott som anmäldes efter en skilsmässa.

Och på grundval av sina slutsatser har man gått ut med allmänna råd till landets åklagare som hanterar dessa ärenden. I 95 procent(!) av dessa fall har experterna rekommenderat att åtalen genast läggs ner. I dessa fall har inte funnits tillräckliga bevis för övergrepp eller misshandel och expertgruppen konstaterade i samtliga dessa fall motsägelser, felaktigheter, omöjligheter och allvarliga brister. Oftast förkom inga övergrepp utan snarare missförstånd som eskalerats och till slut spårat ur . Föräldrar reagerade på "anmärkningsvärda" beteende som dom felaktigt tolkade som ett tecken på övergrepp. Alternativa förklaringar förkastades av dem.

* För ytterligare information på engelska om denna studie från ”the Dutch Public Prosecutioner’s Office” http://fkce.wordpress.com/2008/11/20/00007/

* Ladda ner den fullständiga nederländska forskningsrapporten "Abuse, Deception and misunderstandings" av expert gruppen för särskilda Sexuella övergrepp inom det holländska åklagarämbetet (om du förstår nederländska).

Nedan följer ett par tänkvärda kommentarer angående den nederländska åklagarmyndighetens studie.

jämställdhet1. dad4justice säger:
Falska anklagelser om sexuella övergrepp och våld i hemmet har förstört mitt liv. Varför kan inte rättsväsendet förstå att lögner om övergrepp är direkt skadliga för barn? Åh javisst ja, rättsväsendet är en hjulsmörjare för de skrupelfria "professionella" som tjänar storkovan på den verksamhet som dom påstår sker för "barnets bästa". Det blir inga konsekvenser för avskum som uppfinner illvilliga och falska anklagelser om övergrepp. Denna rapport visar mycket tydligt att det skurkaktiga systemet är fullt av olaglig könsdiskriminering.

 

2. Jim Main säger:
Jag har undersökts två gånger av Zebra Avdelningen för social service och båda gångerna var anklagelserna grundlösa. Trots detta har ännu inga åtal väckts mot den andra parten. I rätten uppgav domaren att modern har rätt att göra påståenden oavsett om dom är sanna eller falska. Jag lever i ett helvete och  undrar bara när nästa uppsättning påståenden kommer?

 

Kanske du som läser detta är förvånad över resultatet av denna undersökning. Jag själv är det egentligen inte. I den mån jag är förvånad så beror det i så fall på att en myndighet i ett Europeiskt land har haft ett tillräckligt rättspatos för att utföra samt offentliggöra denna rapport. Inte en dag för tidigt heller. Undrar också varför rapporten inte fick större genomslag i vårt land? Är vi så olika från holländarna? Är holländska föräldrar mer benägna att falskt anmäla den andre för dessa brott? Vi vet ju dessutom vem av föräldrarna som nästan alltid råkar ut för detta, ingen mening att hyckla om det. Men det det drabbar även flickvänner och nya fruar, farföräldrar, syskon, kusiner, och lekkamrater. Men framförallt! Det drabbar barnen! Skall det vara så svårt att förstå?

 

Jag undrar när en liknande granskning kommer att göras i Sverige? Vore det inte intressant att se hur resultatet skulle bli här? Det tycker jag. Dessutom borde det utredas närmare hur många barn som drabbas av detta otyg som idag snarare uppmuntras av våra myndigheter då det egentligen borde beivras. Vem kan rimligtvis ha något att förlora på dessa utredningar? Inte socialtjänsterna, polisen, BUP, familjerätten, åklagarna eller andra barnskyddande myndigheter väl? Dom jobbar ju för barnets bästa...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Snacka om kränkning!

Kategori: Jämställdhet

Idag kan man i GT/Expressen ta del av hur de två 13 åriga flickorna Josefine Borup och Vanessa Lindqvist vägrades att köpa en Happy meal på McDonalds. McDonalds anser att deras Happy Meal är gjort för barn.

Denna grova kränkning mot dessa stackars ungdomar ges idag duktigt med utrymme i tidningen. Vanessas mamma Ditte Lindqvist säger enligt tidningen:"Hur kan man utnyttja barn på ett så fult sätt? Jag har aldrig varit med om något liknande. Det är för jävligt att man kan behandla barn på det här sättet."

Själv ringde jag till tingsrätten idag för att påpeka att min dotter nu nekats umgänge med sin ena förälder i 186 dagar och 13 timmar. Jag frågade varför inte vi får någon kopia på utredningen från socialtjänsten som uppenbarligen kom till tingsrätten den 31 Augusti, men ingen kopia har ännu postats ut till varken mig eller mitt ombud.

Det var ingen självklar rättighet tydligen enligt den tjänsteman på Varbergs tingsrätt som jag talade med. Det var ju visserligen brukligt men...Hon jobbade tydligen på fel avdelning.

Nu skall jag knäckas ekonomiskt


När mamman började umgängesvägra den 2 April i år ansökte jag åter om verkställighet av dom i Varbergs tingsrätt. Dom ansåg då först att man kunde ha denna förhandling om verkställighet på samma gång som den muntliga förberedelsen i vårdnadsmålet. Då mitt ombud förvånat konstaterade att detta nog vore rätt unikt i svensk rätthistoria, så ändrade man datumet för verkställigheten till en vecka efter  den muntliga förhandlingen (!)

Som många vet blev jag där fråntagen all umgängesrätt med mitt barn, enbart på anklagelsen att jag hade duschat och sovit med min 4 åriga dotter. Eftersom det efter den slakten på mina mänskliga rättigheter inte fanns någon dom att verkställa, fick jag ett brev där man meddelade att förhandlingen om verkställigheten ställts in.

Jag blev trots det utan att jag ens visste det dömd som förlorande part, och skulle alltså betala mammans advokatkostnader. Någon motivering till detta lämnade inte tingsrätten. Jag överklagade till hovrätten som slog fast domen, återigen utan att lämna någon motivering. Nu har HD avslagit min ansökan om prövning återigen utan motivering.

Dessutom anser försäkringskassan att jag är skyldig obetalda underhållskostnader. Att så inte är fallet skickade jag in bevis för i mitten på Juli. Men just nu behandlar man tydligen ärenden som kom in i Mars. Så även där kommer jag att hamna hos kronogden.

Men mina och Ranias små problem är naturligtvis ingenting jämfört med att  två 13 åringar inte fick köpa en hamburgare och en plastleksak på McDonalds. Där jävlar snackar vi kränkning!! Tur att vi har Expressen och GT som kan avslöja dessa hemska orättvisor i vårt samhälle.

Länge leve jämställdheten!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

"Vi har bedömt att detta är bäst för Robert"

Kategori: Barn

Ricky Mantea

Av Anette Jacobsson och joakim Ramstedt


Hur många som sett videon, där Robert (obs, fingerat namn) 11år övermannas av fyra stora poliser, för att med våld släpas ut ur sin fars hem, drabbas inte av en känsla av overklighet? Man tror inte sina ögon. Sådant händer inte i Sverige! Det Sverige, som kritiserar så många länder för brister gällande mänskliga rättigheter och okänslighet i sitt omhändertagande av barn? Vem har inte sett dem på svensk TV? Barnen med de olyckliga ögonen och stumma kropparna? På barnhem i Kina, Rumänien, Ryssland, Polen, Estland och Lettland?


Inte finns de barnen här?? inte i vårt land, inte i Sverige det är omöjligt, vi gör väl inte så?!

 

Ändå är det sant. Robert är 11 år, han gråter och längtar efter sin pappa, och pappan kämpar varje dag för rätten att få hem sin pojke, men Härryda kommun har bestämt att eftersom Roberts föräldrar inte kan enas i vårdnadsfrågan så får inte Robert vara med sin pappa utan skall "vårdas" på Vassbo behandlingshem för "somatiska problem". Problem som inte är på något sätt diagnostiserade. Tvärtom har den barnpsykiater som undersökt pojken fastslagit att han inte har några psykiska problem (länk till dokument följer längre ner). Åtminstone hade han inte det innan socialtjänsten med våld placerade honom på Vassbo. Robert har också berättat att mamman misshandlat honom och hans syster, samt också att mamman har utnyttjat honom sexuellt. Något som uppenbarligen inte kunnat bevisas. Båda utredningarna lades ner. Hur noga man utrett detta kan man dock ifrågasätta. Att mammor gör så mot sina barn anser socialtjänsten inte troligt. Om rollerna varit omvända så vet vi ju att situationen varit annorlunda. Då hade fadern genast skilts från sina barn och modern hade enligt 7§ föräldrabalken fått ensam vårdnad. Enbart misstanken hade räckt, vilket om inte annat mitt eget fall tydligt visar.


Istället är det nu Roberts och Lisas (obs fingerat namn )pappa  som hindras att få vara förälder för sina barn. Dottern som han nu är mycket orolig för, har han inte fått träffa på 9 månader, Och Robert får han träffa mycket sparsamt. Under sommarlovet som just tagit slut fick Robert och hans pappa spendera 30 timmar ihop. Nu sätter man som krav för LVU omhändertagandets upphörande att Robert skall "ha ett bra möte" med sin mor, som den ansvarige socialsekreteraren på Härryda socialtjänst Inga-Lill Carlsson uttrycker det. Dessutom skall föräldrarna lösa sin parrelation?!

 

Att få till ett bra möte mellan Robert och hans mor blir svårt. Dels är Robert väldigt besviken på henne och dels har hon för vana att helt enkelt strunta i att dyka upp då hon har haft sin umgängestid. Totalt 8 gånger hittills har han väntat förgäves. Han saknar nämligen sin syster väldigt mycket.

 

Innan Robert blev omhändertagen så bodde han hos sin pappa. Hans mamma hade då bestämda umgängestider, men dessa hölls sällan. Först klagade modern på att lokaltrafiken inte var bra nog. Då ställde socialtjänsten upp med taxi. Detta fungerade inte heller då modern krävde samma chaufför varje gång.

 

De anledningar som socialen anför för sitt beslut utgör INTE en laglig grund att omhänderta Robert enligt 2 § LVU som fastslår att endast barn som misshandlas psykiskt eller psykiskt i hemmet får tvångsomhändertas.

 

Robert har aldrig blivit varken fysiskt eller psykiskt misshandlad hos sin far. Konstigt att länsrätten inte kom fram till samma enkla slutsats. Fadern är en skötsam man, med heltidsjobb på Volvo. Han är aldrig dömd för något brott och som far är han både ansvarstagande och kärleksfull. Lisa som bor hos sin mor, får sällan träffa sin bror och sin far inte alls. Misstankar om misshandel föreligger enligt Roberts eget vittnesmål. Men inför detta uppenbara umgängessabotage står socialtjänsten plötsligt helt maktlösa. För hon har flyttat till en annan kommun!! Konstigt det där. Då Min dotters mamma flyttade till en annan kommun var dom inte alls maktlösa. Då samarbetade Kungsbacka och stenungsund mycket smidigt för att ta vårdnaden ifrån mig.Lyssna på Robert där han försöker uttrycka hur rädd och ledsen han är, och hur personalen på Vassbo då bryter samtalet.

 

På Vassbo bor fyra pojkar tre femtonåringar och så Robert som är elva.


På Vassbo går pojkarna i skola och tillbringar även all sin fritid så Robert saknar helt möjlighet till kontakt med jämnåriga. Vassbo är en helt sluten värld där Roberts alla kontakter med yttervärden går genom hans socialsekreterare Inga-Lill Carlsson och personalen på Vassbo. En gång i månaden kan Robert få vara hos sin far, Vassboom han sköter sig och inte bråkar. Robert får vara hemma i 30 timmar och då kan han även prata med människor utanför Vassbo och träffa jämnåriga kompisar. För Roberts mamma och yngre syster finns inplanerade besök men enligt Robert har modern endast besökt honom vid två av de inplanerade besöken under hans sommarlov. Hade det då inte varit bättre att pappa hade fått tätare besök istället, då modern inte tycks vara intresserad? Istället inskränker man pappans rätt till besök med hälften. Mamman måste ju ha rätt att träffa sitt barn, enligt socialen. Barnens bästa...*suck*.

 

På Vassbo skall Robert behandlas, enligt Vårdplan från januari -09.

 

Vad står det då i vårdplanen? Vad har Härryda kommun för övergripande mål för Roberts vistelse på Vassbo? Man har ju tagit honom för "hans eget bästa" som vanligt. Lyssna på en del av ett möte med den ansvarige socialsekreteraren. Och hennes svar, eller snarare avsaknad av svar på Pappan frågor.
 

På Vassbos behandlingshem skall Roberts psykiska hälsa utredas.

 

Tydligen har man dock inte hunnit med detta ännu efter 6 månader, de enda läkarintyg som finns tillgängliga är från tiden innan Robert låstes in på Vassbo. De intygen berättar(1) om en pojke som inte(2) visar tecken på någon psykisk störning alls(3), Och en pappa som visat stor omsorg om sina barns hälsa, och är skrivna av en barnpsykiater samt en läkare som känner familjen väl sedan flera år.

Kan det vara så att Åsa Andersson och Inga-Lill Carlsson som verkar vara de ansvariga för vårdplanen, inte hittat någon tillräckligt samarbetsvillig läkare, som kan skriva ”rätt” intyg? Frågan är också hur de ansvariga tjänstemännen skulle hantera ett läkarintyg som plötsligt visar psykisk ohälsa hos Robert nu, efter att han bott i nästan ett år på Vassbo?

 

Kanske bäst att hoppa över den delen av vårdplanen?

 

Vad står det mer i vårdplanen?


Robert skall ha en meningsfull och stimulerande fritid och ett socialt samspel.

 

Hur uppfyller man den delen av vårdplanen på Vassbo?

 

Här är Roberts egen berättelse om hur man på Vassbo skapar en meningsfull och stimulerande fritid:

 

Varje dag/vecka skall Robert städa sitt rum, bädda, våttorka, damsuga och torka golv.

Varje vecka (lör.) skall han städa ett "område" (han väljer oftast övervåningen)

carwashAtt städa övervåningen innebär att våttorka fria ytor, dammsuga hela övervåningen, våttorka, göra ren toaletten utanpå och inuti, putsa spegeln, göra ren handfat, dammsuga toa golvet, skura toagolvet, byta toapapper samt göra ren "hurtsen".

 

Varje vecka (lör.) skall Robert städa en av bilarna, dammsuga bilen invändigt, tvätta bilen utvändigt med "högtrycken" och torka bilen med trasor.

Var fjärde vecka skall Robert vara "husvärd", hjälpa till i köket, ta ut soporna, duka fram frukost, duka fram kvällsmat o.s.v.

 

Varje vecka så tvingas Robert städa skolan, dammsuga, våttorka ytor, skura golv o.s.v. medan de andra intagna på Vassbo får vara hemma hos sina föräldrar.

Robert är 11 år. Ett barn. Ändå skall han sköta städning som motsvarar en fjärdedels lokalvårdare. Vid ett tillfälle körde personalen ner hans händer i toalettstolen då han inte städat tillräckligt noga. Är det någon som blir förvånad att höra att det på Vassbo behandlingshem inte finns någon städerska anställd?

 

Vad berättar Robert om Vassbos idé om att bibringa en elvaåring, ett fungerande socialt samspel?

 

Om Robert inte städar så tar en personal hans hand och håller den hårt runt städredskapet (t.ex. skurmoppen) berättar han, och släpar runt honom tills han ger upp och börjar städa. Robert som är 11 år vistas hela dygnet med tre 15 åriga pojkar som han är rädd för och som hotar och trakasserar honom.

 

Även skoltiden tillbringar Robert med de 4 år äldre pojkarna trots sin rädsla. Robert har ingen kontakt med jämnåriga barn under sin vistelse på Vassbo. En av pojkarna kallar Robert för saker som "judejävel" och "jävla rumän" och hänvisar till sin beundran för Hitler. En av pojkarna slår, knäar, knuffar och kastar olika föremål och möbler på Robert.

 

bullyRobert måste läsa för och uträtta andra tjänster åt en pojke för att undvika stryk. Han känner inte att personalen kan skydda honom eller att de alltid är närvarande för att göra det. Robert träffar Peter Sävlund som är hans kontaktperson ungefär en gång per vecka då han delar ut veckopeng. När Robert inte vill gå till skolan så tar personalen olika grepp på honom så att han blir tvungen att följa med.

 

Ett grepp går till så att personalen ställer sig bakom Robert och håller fast honom samtidigt som man kör in fingrarna mellan Roberts revben till smärtan gör att han går framåt. Ett annat kallat Brandmansgreppet går ut på att man slänger barnet över axeln så att rumpan och benen är vända framåt, och huvudet och armarna hänger på personalens rygg, och sedan bär man Robert på det viset hela vägen. Det har även hänt att de andra eleverna fått i uppgift att bära Robert till skolan.

 

Även andra former av bäranden och släpande förekommer. Om Robert försöker lämna skolan blir han fasthållen med våld tills han ger upp. Personalen ryter och skriker ofta åt honom (både männen och några av kvinnorna) med följd att han naturligtvis blir väldigt rädd. Robert har under den sista tiden blivit hotad av personalen, att allt skall bli "värre" om han berättade om förhållandena på Vassbo behandlingshem.

 

Robert säger också att:

Personalen tar kort av honom med sina mobiler och kameror trots att han inte tycker om det. Personalen tar kort när han badar trots att han inte tycker om det. Anette frågade Robert varför han trodde att personalen gjorde så. Han svarade då att han tror att de skall ha bilderna för att visa upp för ”socialen” och domstolen.

 

"Dom kommer bara när jag skrattar eller det är något roligt, och så säger dom att titta här, hur bra han har det." Detta är en del av berättelsen om Robert och en del av det som kommit fram sedan jag såg honom släpas ut ur sitt hem av fyra poliser på Youtube.

 

Anette har sökt samtliga ansvariga på Härryda kommun b.la. Inga-Lill Carlsson ansvarig socialsekreterare, Berit Kjellman enhetschef och även Lars Kristiansson, enhetschef utan framgång.

 

Ansvariga politiker har också blivit informerade, som Ing-Marie Samuelson (S) kommunalråd, ordförande i kommunstyrelsen.


Så här skriver Ing-Mari Samuelson på sin (S) blogg,

//Jag har märkt att människor numera vänder sig till tjänstemän och press i stället för till politikerna direkt. Jag tycker det är en tråkig utveckling. Under personliga möten finns det möjlighet att lyssna av stämningar, förklara vår ståndpunkt, förankra besluten. Jag tror att många frågetecken skulle kunna rätas ut om människor vände sig direkt till oss och inte gick några omvägar. Vi vill öka kontakterna med medborgarna//

 

Men när man vänder sig direkt till Ing-Marie Samuelson med ett nödrop från en liten pojke så tycker inte Ing-Marie att det är värt den minsta lilla rad för att utröna om något av vad han säger är sant. Är det konstigt att inte Härrydas invånare vänder sig till ett kommunalråd som inte orkar svara ens på det allra mest hjärtskärande nödrop från ett barn?

 

Anette har också informerat alla politiker i den beslutande nämnden, dock har alla har inte gått att nå eftersom de inte har e-mail. Självklart har Anette först och främst informerat Peter Sävland, VD och Roberts kontaktperson på Vassbo behandlingshem och bett honom läsa och kommentera uppgifterna vilket han besvarat med absolut tystnad.

 

Till sist Ljuset i mörkret. En Människa Som åtminstone bryr sig tillräckligt för att svara. Annette Eiserman-Wikström (M) kommunstyrelsens ordförande, Härryda kommun. Dock skulle det vara bra för rättsprocessen om vi kunde få svar på frågan om ett eventuellt släktskap mellan Annette Eiserman-Wikström och Christer Eiserman som varit juridiskt ombud för mamman. Om han är det än vet jag emellertid ej i dagsläget.

 

Så här skriver hon i sitt svar på Anettes mail.

 

Tack för informationen som jag ser att du skickat till verksamheten. Jag kommer att följa upp detta.
mvh
Annette E-W

 

Här är den information som Anette Jacobsson sänt till dessa människor.

 

(Den som benämns Peter är Peter Sävland)

Hej Peter

VassboJag har i samtal med Robert fått kännedom om att Robert  utsätts för systematisk misshandel på Vassbo, att han där har en vardag som inte kan anses förenlig med god och human vård och bemötande. Jag skriver därför till dig för att vara säker på att du har kännedom om de förhållanden som Robert berättar om och vill gärna höra vad du tänker om det Robert  berättar.

 

Det är också av största vikt att du informerar din personal om det olagliga i att hota eller på andra sätt försöka förmå Robert att inte berätta om de förhållanden som enligt Robert råder på Vassbo. Jag har idag vid samtal hört att en personal spottat mot Robert och att man har hotat honom med att allt kommer att bli "värre" om han berättar, ringer eller lägger ut filmer. Jag hoppas att man på Vassbo är införstådd med att våra grundlagsskyddade rättigheter gäller även 11 åringar inlåsta på behandlingshem.

 

Det jag skriver kommer även att postas ut på blogg så jag hoppas att ni korrigerar eventuella felaktigheter, för att undvika missförstånd när jag sammanställer detta. Jag kommer inte i ett första skede nämna namn på personalen trots att jag har en rad namn och konkreta berättelser där dessa personer varit aktiva.

 

För att göra det så enkelt som möjligt så har jag formulerat en rad påståenden som du kan besvara/bemöta om du vill/kan.

 

 1. Robert som är 11 år vistas hela dygnet med tre 15 åriga pojkar som han är rädd för, och som hotar och trakasserar honom.

 2. Även skoltiden tillbringar Robert med de 4 år äldre pojkarna trots sin rädsla.

 3. Robert har ingen kontakt med jämnåriga barn under sin vistelse på Vassbo.

 4. Robert har ingen möjlighet att skaffa kompisar, något som är viktigt för barn i hans ålder.

 5. En av pojkarna kallar Robert för judejävel och hänvisar till sin beundran för Hitler.

 6. En av pojkarna slår, knäar, knuffar och kastar olika föremål och möbler på Robert.

 7. Robert måste läsa för, och uträtta andra tjänster åt en pojke för att undvika stryk.

 8. Robert känner inte att personalen kan skydda honom eller att de alltid är närvarande för att göra det.

 9. Robert träffar Peter Sävland som är hans kontaktperson ungefär en gång/vecka när han delar ut veckopeng.

 10. När Robert inte vill gå till skolan så tar personalen olika grepp på Robert så att han blir tvungen att följa med.

 11. Ett grepp går till så att personalen står bakom Robert och håller fast honom samtidigt som den kör in fingrarna mellan Robert revben till smärtan gör att han går framåt.

 12. Ett grepp kallat Brandmansgreppet går ut på att man slänger Robert över axeln så att rumpan och benen är vända framåt och huvudet och armarna hänger på personalens rygg, och sedan bär man Robert på det viset hela vägen till skolan.

 13. Även andra former av bäranden och släpande förekommer.

 14. Om Robert försöker lämna skolan blir han fasthållen med våld tills han ger upp.

 15. Personalen ryter och skriker ofta åt Robert (både männen och några av kvinnorna) så att han blir väldigt rädd.

 16. Personalen tar kort av Robert i "positiva" situationer med sina mobiler och kameror trots att han inte tycker om det.

 17. Personalen tar kort när Robert badar trots att han inte tycker om det.

 18. Robert har enbart pratat och sett sin advokat en gång. Advokaten sa ingenting av det som Robert berättat för honom under förhandlingen i kammarrätten.

 19. Varje vecka skall Robert städa sitt rum, bädda, våttorka, damsuga och torka golv.

 20. Varje vecka (lör.) skall Robert städa ett "område" (han väljer oftast övervåningen)

 21. Att städa övervåningen innebär att våttorka fria ytor, dammsuga hela övervåningen, våttorka övervåningen, göra ren toalett utanpå och inuti, putsa spegel, göra ren handfat, dammsuga toa golv, skura toagolv, byta toapapper, göra ren "hurtsen".

 22. Varje vecka (lör.) skall Robert städa en av bilarna, damsuga bilen invändigt, tvätta bilen utvändigt med "högtrycken", torka bilen med trasor.

 23. Var fjärde vecka skall Robert vara "husvärd", hjälpa till i köket, ta ut sopporna, duka fram frukost, duka fram kvällsmat.

 24. Varje vecka så städar eleverna skolan, dammsuger, våttorkar ytor, skurar golven o.s.v.

 25. På Vassbo behandlingshem finns ingen städerska anställd.

 26. Om Robert inte städar så tar en personal hans hand och håller den hårt runt städredskapet och släpar med Robert tills han ger upp och börjar städa.

 27. Robert har berättat för Peter Sävland att han blivit slagen av sin mamma.

 28. Robert har även berättat för personalen på Vassbo att han blivit slagen av sin mamma.

 29. Robert har under den sista tiden blivit hotad av personalen, att allt skall bli "värre" om han berättade om förhållandena på Vassbo behandlingshem.


Hoppas att vi kan ha en dialog om detta så att jag inte skriver några felaktigheter.

 

Jag hoppas och tror att Robert inte kommer utsättas för repressalier p.g.a. av att han kontaktat utomstående för att berätta om hur han upplever sin tillvaro på Vassbo behandlingshem, och jag vill åter betona vikten av att du klargör detta för din personal.

 

Hälsningar

Anette Jacobsson

 

Här följer filmen  (Obs filmen är för tillfället borttagen i vänta på besked om socialtjänsten kommer att låta Robert flytta hem nu i höst. Beslut väntas den 22 Oktober på socialutskottets möte), som visar hur Robert hämtades av polisen som tydligen ansåg att man behövde vara 4 stora starka män för att hämta en 11 årig pojke och släpa honom gråtandes ur sitt hem. Dessutom för att vara på den säkra sidan hade man också utrustat sig med skottsäkra västar. Tydligen hade man från socialens håll varnat för att det skulle finnas stora tatuerade män med pitbullterriers i Roberts och hans pappas hem. Ser ni några? Var kan den informationen ha kommit ifrån tro? Gissa kan man ju...

 

 
Följande information tål att upprepas. Är det för att paret Sävland ömmar för barn man bedriver sin verksamhet? I så fall så har man verkligen lyckats förena denna "godhjärtade" verksamhet med lönsamhet. Måste ju dessutom vara skönt att slippa städning, tvätt och rengöring av bilar. Personalen tar också hjälp av barnen för diverse sysslor på deras privata egendomar, såsom gräsklippning o dyl. Visserligen får barnen en liten slant för besväret. Undrar om det är något man redovisar?

Vassbo Behandlingshem AB ägs och drivs av Peter Sävland och ligger på Februarivägen 2 i Uddevalla. För övrigt samma address som Peter Sävland är skriven på.
Styrelse: Sävland, Ingela Elisabeth (19640310-XXXX), Styrelseledamot
Sävland, Peter Mikael (19590227-XXXX), Styrelsesuppleant.
Verksamhet/Ändamål: Bolaget skall anordna och bedriva socialvetenskapliga kurser, driva ett behandlingshem för ungdomar och driva en fristående skola för fullgörande av vanlig skolplikt samt därmed förenlig verksamhet.

Bägge styrelsemedlemmarna är firmatecknare och revisor är Mats Christer Scott.

Mellan 2007-07-01 - 2008-12-31 så omsatte företaget 17 604 000 kronor. Man har enligt uppgift 14 anställda. Förra årets resultat blev 2 116 000 kronor. Dvs efter att löner och alla andra omkostnader som bilar etc betalts av företaget. Men Vassbo behandlingshem AB är bara ett dotterbolag. Huvudbolaget heter Sävlands Utbildnings Aktiebolag. Moderbolaget är registrerat på samma adress som dotterbolaget och har samma två personer i styrelsen. Dock är det inte lika lönsamt. I fjol blev resultatet 171 000 kronor. Detta bolag har endast en anställd, och dess största utgift är posten lönekostnad per anställd som uppgår till 6 609 000 kronor.

http://www.hvbguiden.se/hvbhem/visa/id/6952/vassbo-behandlingshem-uddevallaLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,