daddys

Beware the fury of a patient man

En liten visa till kassan

Kategori: Pappa

Kolla för guds skull in Ray Charles och Stevie Wonder i  denna version av "Living for the city". God damn!! Det svänger så man nästan blir galen. "Oh lord why have you forsaken me"? frågar sig Ray i Stevie Wonders låt. Men själv övergav han aldrig sin tro eller den gospel som vaggade och fostrade honom till den muikaliska gud han blev.
Jag har fått den ynnest det innebär att ha fått uppleva Ray Charles in person. Vilken man, musiker, människa. Så mycket svårigheter, så mycket smärta, men alltid ett leende på läpparna och en magi och ett geni som han delade frikostigt med resten av världen. Come rain, sunshine, hell och high water. Musiken kompromissade han aldrig med. Aldrig en dålig konsert.

Ray Charles Robinson


Ray Charles Robinson föddes 1930 i Albany Georgia. Han blev blind vid sex års ålder, då han drabbades av glaukom, en form av grön starr. Hans bror drunknade som barn, ett trauma följde Ray länge. Sedan dog hans föräldrar när han fortfarande var i tonåren. Charles lärde sig spela flera instrument - däribland piano, orgel, klarinett och saxofon - på St. Augustine School i Florida, en skola för blinda och döva.

Han slutade sina dagar i Beverly hills 2004. Han dog den sortens död som dom flesta av oss nog drömmer om. Att lugnt somna in omgiven av sina närmaste, barn och barnbarn. Han var nog också lugn i vetskapen att hans gärning här på jorden varit god, och att han gjort nytta. Gjort skillnad. Så vill jag helst också dö någon gång i framtiden.

Sista versen i Stevie Wonders underbara "Living for the City" går:

I hope you hear inside my voice of sorrow,
And that it motivates you to make a better tomorrow,
This place is cruel no where could be much colder,
If we don't change the world will soon be over,
Living just enough, just enough for the city!!!!


Jag uppmanar särskilt försäkringskassan att läsa dessa ord några gånger. Man vet aldrig, det kanske kan leda till en något ökad förståelse för människor i svåra situationer?

Visste ni att ni också kan skicka kravbrev via kronofogden?Idag har jag talat med kronofogden. Visste ni att man genom dom, kan skicka brev med betalningsföreläggande till myndigheter? Visst är det festligt? Försäkringskassan skall därmed få ett sådant av mig där jag kräver betalt för dom kontoutdrag som jag varit tvungen att beställa ut från banken, samt dom 600+600 kronor som deras orättmätiga krav har kostat mig hos kronofogden. Naturligtvis tillkommer även ränta, porto, telefonkostnader samt expeditionsavgift.

Jag skickade nämligen i Juli ifjol in en begäran om rättelse till Försäkringskassan där jag bifogade kontoutdrag som tydligt visade att jag redan hade betalat de tre månaders underhåll som man nu efter en anmälan krävde mig på. Jag har till och med postat ut kopior på betalningarna på bloggen.

Döm om min förvåning då jag för ett par veckor sedan, efter nästan ett års handläggningstid fick beskedet att jag visst var skyldig att betala dom tre underhållen igen. Att en mamma i tre månader har fått dubbelt underhåll efter att ha lurat kassan, anser man helt i sin ordning. Jag kan ju överklaga beslutet får jag veta, men jag ids inte. Det är fan bara slöseri med tid och frimärken. Dessutom tror jag inte att jag har ett enda överklagandebrev kvar i kroppen längre.

Men man undrar man ju hur det är ställt med logiken hos försäkringskassan? Det skickades för en tid sedan in en anonym anmälan mot mig till avdelningen "geheimlige sozialpolizei" (Gefapo), eller som det också heter  "kontrollavdelningen".

Där jobbade en kontrollant vid namn Inger. Efter att hon läst den anonyma  anmälan som löd ungefär "Han bloggar och spelar gitar i ett band", så började damen räkna antalet inlägg som jag gjort på bloggen under en månad. Hon kom fram till att det var 13 stycken. "Dessutom var dom ofta över en A4 sida långa". Jag blev kallad på förhör på deras högkvarter i Göteborg och blev där utfrågad om mina bloggarvanor.

Jag försökte förklara för förhörsledarna vad jag har fått gå igenom de sista åren och att bloggen varit en ventil. En livsnödvändig repstump att hålla sig i under mitt livs värsta orkan. Att den förmodligen har räddat mitt liv. Men konstiga ursäkter som att man orättfärdigt behandlats som en brottsling och därmed mist sitt barn, kan ju inte föräkringskassan ta hänsyn till. Av Inger fick jag bland annat denna genialiska fråga: "men om du får rätt angående ditt barn, blir du frisk då?"

Du bloggar ju? Då är du väl fullt arbetsför?


Slutsatsen blev: jag lade mycket tid på min blogg. Därmed hade jag full arbetsförmåga och miste därmed rätten till sjukpeng fr o m den 27 Maj i år. En sån där liten detalj som att tala med min behandlande läkare sedan över tre år bakåt i tiden behövdes inte. Han har efteråt skrivit till kassan och i rätt raka ordalag sagt vad han tycker om deras bedömning.

Efter beslutet fattats kallades jag till ett så kallat "överlämningsmöte" på arbetsförmedlingen där min FK handläggare avhändade sig problemet till arbetsförmedlingen. Damerna tyckte inte jag såg särskilt pigg, glad och arbetsför ut, och undrade om jag verkligen skulle anmäla mig som arbetssökande? Jag tittade förvånat på dom och sa, det är klart jag ska, jag är ju fullt arbetsför??

Sedan undrade dom då om jag var intresserad av ett möte med socialtjänsten så att jag kunde söka socialhjälp. Jag upplyste då om att jag inte var intresserad av det. Att jag förr svalt ihjäl än att låta dom barnstjälande damerna på Stenungsunds socialtjänst rota i mitt liv mer än dom redan gjort. Detta var också något som plötsligt bekymrade myndighetspersonerna. Jag förstår mig inte på dom.

Men det skall sägas att det finns myndighetspersoner med både hjärta och hjärna också. Min nygamla handläggare på AF är en bra person och hon har en skön stil. Det finns även andra som försöker göra ett bra jobb såsom min gamla handläggare på FK som var av en mer inkännande sort.  Heder åt dessa stackare.

Nu är det en ny sheriff i stan


Men nu är det en sheriff i stan. Sverige har nu dom hårdaste sjukförsäkringsreglerna i hela EU. Ja faktiskt i hela västvärlden har jag hört. Samtidigt skryter man med hur man lyckats få ner ohälsotalen. Ja men för f... det är väl inte svårt? Det hade jag också klarat om jag varit regering.

Nu kräver alltså försäkringskassan mig på fullt underhåll, 2 500 i månaden, med ena handen, samtidigt som dom kapar min enda försörjning med den andra. När jag då föga förvånande inte kan betala deras krävda barnlösensummor, så sätter dom mig hos fogden.

Mer om försäkringskassans fantastiska arbete för att få ner ohälsotalen i Sverige kan man läsa om på www.myter.tk, som är ett dokument skapat av föreningen Resurs, som hyser den härligt galna idén att vi borde se alla människor som resurser, istället för som en besvärlig försörningsbörda. Tänk om man tog tillvara på alla människors styrkor, kunskaper och resurser på rätt sätt, istället för att jaga dom som brottslingar. Då skulle vi lösa två problem samtidigt. Även på föreningen insolvens hemsida finns mycket bra information.

En bloggare som skriver mycket bra om det här problemet, inte minst om fällan som frånskilda pappor hamnar i är Ulrika Ring. Följ hennes intressanta blogg. Det gör jag. Hon har även skrivit en bra artikel på Newsmill om problemet. En som inte ser detta problem alls utan istället vill öka bördan på pappornas axlar är Mona Sahlin som tydligen snarare delar uppfattningen att vi är smitare och fähundar som skall mjölkas till sista blodsdroppen innan vi slängs på tippen.

Nu är det skarpt läge, men det löser sig för mig på något sätt. Jag vet inte hur än, bara att, ty alla historier har ett slut. Och jag är säker på att allt kommer att bli bra så småningom. Dessutom är jag gjord av gummi. Jag studsar tillbaks.

Jag tycker däremot att det är konstigt att damerna och herrarna som sysselsätter sig med att , som dom säger, "diskutera" mig och mina barn på Flashback tycks hysa åsikter om att jag, förutom allt annat, dessutom är en parasit på samhällskroppen som dom tvingas betala för. Konstigt med tanke på att de bägge damer som hittills ofrivilligt har fått träda fram bägge också är sjukskrivna. Och där talar vi verkligen heltid. Borde jag inte få betalt eftersom jag bidrar till dessa bägge damers rehabilitering? Uppenbarligen mår dom ju bättre av att skriva vilken hemsk fähund jag är dagarna i ända.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,


Hur tänkte ni nu då?

Kategori: Feminism

SKR:s ordförande Carina Ohlsson från har valts till ordförande i Europarådets kommitté för barnfrågor. Kommittén ska i höst starta en kampanj om att bekämpa sexuellt våld mot barn, både fysiskt våld och det sexuella våld som kan drabba barn via internet.

Hur skall vi tolka detta? Att barn som misshandlas och utnyttjas av kvinnor inte räknas?
Att övergrepp mot barn som utgörs av falskanklagelser och tvångsseparation från deras fäder inte räknas?

– Jag hoppas att ordförandeskapet i Europarådets barnkommitté tillsammans med SKR:s engagemang i barnfrågorna ska vara till nytta för barn i utsatta situationer. Båda organisationer har byggt upp ett stort nätverk och kompetens inom området. Vi måste bil många som bekämpar det våld som barn utsätts för, säger Carina Ohlsson.

Det pratas fint från politikerhåll om barnens rättigheter. Konventioner undertecknas och löften utfärdas. Samtidigt så går utvecklingen mot manshat och pappadiskriminering stadigt framåt.

Jämställdhet?Hon säger sig värna om jämställdhet denna s-kvinnoordförande och riksdagsledamot. Så här säger hon i en intervju: Om ni läser mina motioner som jag lagt i riksdagen, så kommer ni att märka att de ofta handlar om jämställdhet: såsom kvinnor i ingenjörsutbildning, nej till könskränkande reklam, stödet till kvinnojourerna, lägsta äktenskapsålder mm

Jämställdhet? Vilka mansfrågor har du motionerat om Olsson?

Hur kan man utse en sådan här extrem och fanatisk manshatare till ordförande i Europarådets kommité för barnfrågor? Ser man överhuvudtaget inga risker med det?

Jag är bekymrad över utvecklingen.

Vad gäller området "bullshit" på nätet så hotar Antonsson med anmälningar om jag inte offentligt kryper i smutsen framför hennes fötter. Vad skall jag be om ursäkt för Monica? Att du ljuger om mig? Att du försvarar människor som betett sig vidrigt mot mina barn?

Och nu har Catta också gett sig in i debatten med ännu ett hycklande tyck synd om mig inlägg.  Jag börjar förstå vad Strindberg menade då han skrev "det är synd om människorna".


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

För att undvika missförstånd

Kategori: Pappa

Ska någon behöva utsättas för det jag, min familj och mina vänner utsätts för sedan en tid, för att jag har uttryckt min åsikt att barns rätt till bägge sina föräldrar skall respekteras? Har vi inte en lag som skyddar min rätt att uttrycka den åsikten utan att jag för den skull skall behöva drabbas av reprisalier, förföljelse och förtal?

Nu tycker någon tydligen att det var en bra idé att registrera en profil på blogger i mitt namn. För att sedan smyga runt på människors bloggar och hota och dumma sig i mitt namn. Är det fortfarande någon som tvivlar på att det är ytterst tveksamma figurer som är i farten. Anonyma vidriga stalkers som agerar i ett enda syfte. Jag skall misskrediteras, mitt namn skall dras i smutsen och jag skall förlora all trovärdighet.

Om det dyker upp fler intelligensbefriade inlägg på folks bloggar som ser ut att vara skrivna av mig så finns det anledning att ifrågasätta dessa.

Min profil på blogger är denna och ingen annan.  http://www.blogger.com/profile/12572807822123049276

Andra märkliga hemsidor som jag aldrig har registrerat mig på börjar också dyka upp. Där jag i det närmaste beskrivs som någon sorts jävla koncernledare.

Jag är förbannad. Man gör inte så här mot människor för att man inte gillar vad dom skriver. Man gör det överhuvudtaget inte. Inte om man är frisk.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Jag är hellre ärlig och avskydd än falsk och älskad

Kategori: Media

Inlägget raderat

Hönor spekulerar

Kategori: Allmänt

Mitt förra inlägg väckte en känslor. Precis som väntat. En del blev förvånade, andra förbannade. en del på mig och andra på Syster Nordenbäck, som plötsligt tycktes gå under jorden. HenrikJ också. Ett tag hoppades jag faktiskt att hon förstått att det vore dumt att trappa upp kriget ytterligare, och lämnat tråden. Men inte. Snart repade hon nytt mod och var igång igen tillsammans med radarpolaren Sjelin. Dessa två damer tycks ha fått mig på hjärnan. Naturligtvis påstår dom nu att jag hängt ut en stackars oskyldig sjuksköterska. Precis som befarat. Undrar varför den stackars oskyldiga sjuksköterskan gjort 58 bekräftade besök på min blogg bara den sista månaden? Och varför just mitt inlägg "Vad är detta för sjuk människa?" väckte så stort intresse att hon var här 16 gånger på ett par dagar?

På Flashback kacklar man vidare


Så här skriver "ståltomten" i ett av sina inlägg:

Jag förstår det inte. Detta är ett debattforum. Varför ska vi inte kunna debattera detta, om en önskvärd sidoeffekt till och med kan vara att Joakim lägger ner sina vendettor och sitt bloggande och fokuserar på att bara vara en vanlig och lycklig förälder?

Vad säger man? En vanlig lycklig förälder? Vad betyder det? Att betala underhåll varje månad och gå och fundera på hur ens barn mår? Hur hon har det? Att sakna henne varje dag?

Hur är det ställt med intelligensen då man skriver något så infantilt?

Signaturen "Darkmore" skriver:
Ser man spöken överallt, får man hjärnspöken.

Jag önskar att det bara vore hjärnspöken. Sådana finns det visst hopp om att bota har jag hört. Men dom som förstör min dotters liv är inga spöken. Dom är människor av kött och blod. Människor som hela tiden hävdat att dom agerat för barnets bästa. Man har konstant vägrat att lyssna på ett enda ord jag har sagt. Redan 2007 skrev jag i ett yttrande till den första vårdnadsutredningen, exakt vad som skulle komma att ske om dom tog vårdnaden ifrån mig. Allt jag skrev då har besannats nu. Men lyssnade dom? Nej, naturligtvis skrev jag för döva öron som vanligt. Nu står vi med facit.

Men på tal om hjärnspöken


Förtalskampanjen mot mig är inte speciellt kul, även om det känns lite lättare nu när man fått ansikten på dom värsta. Men ett och annat har, tro det eller ej, faktiskt också varit hysteriskt roligt. Texten nedan är hämtad från bloggen "Sanningen om Daddy" från mitten av april.

Igår satt jag med några goda vänner (jo jag har sådana) vilket också syns i FB tråden. Vi hade tagit några öl och ett par whisky (detta borde ju ge bränsle till en sådär 10 sidor till i tråden), då jag öppnade och läste lite högläsning av det jag sparat från SOD. Till slut satt vi här allihop dubbelvikta av skratt. Så jag får väl tacka för alla glada stunder som "Henke" gett mig också även om dom är lätträknade. För mig är detta humor på hög nivå. Jag vet inte om ni också kommer att tycka det, eller om man måste vara insatt? Vi får väl se.

Bakgrunden till diskussionen som utbröt på SOD var att någon hade varit inne på "creeper" och upptäckt att någon på SCB (statistiska centralbyrån) varit på osedvanligt många besök på deras lilla blogg.

Sedan drog det igång:

helskummt med scb, va har de här å göra?
17 april 2010 19.00
Anonym sa...

Med vänner som Mikael Karlsson behöver inte Daddy oss. Jag vet inte hur många taskigt stavade inlägg jag har läst av den personen, där information delges oss. Information som Daddy har skrivit någon annanstans. Antingen är de riktigt goa vänner där den ena parten inte kan hålla information för sig själv eller så är det en och samma person.
17 april 2010 19.00
Anonym sa...

"Vi"?

17 april 2010 19.01
Anonym sa...

Jag är inte så konspiratoriskt lagd. Jag tror att det är så enkelt att det är nån som jobbar på SCB och som läser och skriver här.

17 april 2010 19.02
Anonym sa...

Jag skulle också vilja veta mer om den här K-Å Bjurkvist som kommenterar här.

17 april 2010 19.03
Anonym sa...

19:00 - Håller med!
17 april 2010 19.04
Anonym sa...

18.57 : Joakim Ramstedt slingrar sig misstänkt. Varför lämnar han inte ut alla dokument oss här? Varför låter han oss inte veta att han är inbegripen i ett aktuellt ofredandemål? Han har ju byggt sin "karriär" på detta med källkritik och sanningar?!
Har ni sett hans blogg? Helt fixerad vid feminister!!!
17 april 2010 19.04
Anonym sa...

Paranoida vanföreställningar finns det tillräckligt av i bloggosfären. Släpp SCB!
17 april 2010 19.05
Anonym sa...

19.02 - Vem jobbar från tidig morgon till midnatt?
17 april 2010 19.05
Anonym sa...

19.05, tydligen de som jobbar på SCB.
Instämmer med 19.05.
17 april 2010 19.07
Anonym sa...

Det är något riktigt mystiskt på gång med SCB. Vanliga anställda har för mycket att göra på jobbet för att kunna sitta och läsa en blogg under timme efter timme. Ännu mer mystiskt blir det när övervakningen sker ända fram till 23 på kvällen.
17 april 2010 19.08
Anonym sa...

Intämmer med 19.05 nummer 1, ska det vara förstås.
17 april 2010 19.08
Anonym sa...

Ja, det är väl egentligen bara roligt om anställda på SCB är så fascinerade av denna blogg att de hålls här hela tiden:)
17 april 2010 19.10
Anonym sa...

När det gäller det här med SCB - det man kan undra över är ifall det är någon där som har särskilda möjligheter att kolla ip-nummer som jobbar på det, eller om det är någon som bara är intresserad av att ta del av alla länkar som lagts ut här mot daddys och hans anhang för det kanske kan vara avslöjande och för SCB än så länge icke kända kopplingar. Om det däremot är någon med känningar i papparättsrörelsen så kan det ju vara obehagligt för de som skriver här. Men då är ju skadan redan skedd i så fall. Om det då kommer några uthängningar från daddygänget, så kanske man vet var de kommer ifrån i så fall - att de känner någon som jobbar på SCB, i så fall kan man anta att det är någon som missbrukar sin ställning. Men som sagt det är ju spekulationer, det kan lika gärna vara någon som är på vår sida. Och är intresserad av att ta del av 'ny' info om papparättsrörelsen.

När det gäller vilka som kollar Daddys blogg så ser det ju inte så bra ut för honom om man ska vara ärlig -
http://gnuheter.com/creeper/site/daddys.blogg.se
17 april 2010 19.10
Anonym sa...

precis, helskummt att de har koll på bloggen, verkar som de satt bevakning på den, typ dygnet runt, kan det vara daddy som har kontakter där?
17 april 2010 19.11
Anonym sa...

Att SCB lagt in ett vak på denna sida är inte alls konstigt eller mystiskt. Så lägg ner sånt jävla konspirationssnattrande!
Någon har helt enkelt köpt en tjänst från SCB som har autokoll på sidan. Det behöver inte vara allvarligare än att man scannar av t ex sajter där ordet feminist finns inför t ex en större avhandling, forskning, politisk debatt eller annat.
17 april 2010 19.12
Anonym sa...

Instämmer med att det knappast kan vara någon anställd som följer bloggen. Då hade det inte pågått så sent på kvällen. Kontorsanställda slutar jobba vid 5-6-snåret. De sitter inte på jobbet till 11 på kvällen bara för att läsa bloggar.
17 april 2010 19.13
Anonym sa...

Appropå troll och vända fokus.

Glöm SCB...
17 april 2010 19.16
Anonym sa...

Kollade SCB:s lista senaste dygnen - den ser ut så här: http://www.b19.se/mediacreeper/name/SCB+Statistiska+Centralbyr%C3%A5n

De kanske följer den här diskussionen - för de är inne hos Monica Antonsson och Daddys också.


Samtidigt - oproportionerligt många träffar just på denna.
17 april 2010 19.16
Anonym sa...

19.10 - Låter inte alls bra om SCB kan kolla av ip-nummer! Kan inte bloggägaren kolla med SCB varför de spanar på oss?
17 april 2010 19.16
Anonym sa...

19.12 - Förlåt, så måste det ju naturligtvis vara - autokoll, tänkte inte på att SCB säljer tjänster till andra.

Undrar vilka 'key words' de gått på.

Tror inte det är 'feminism' i alla fall för det nämndes knappt på flera av de sidorna de varit inne och scannat.
17 april 2010 19.20
Anonym sa...

Men för jösse namn!
SCB kan väl inte kolla folks IP-nummer. Inte mer än vem som helst som använder sitemeter. Det går ju inte att knyta till person.
17 april 2010 19.20
Anonym sa...

Jobbar Kjell Åke på SCB?
17 april 2010 19.22
Anonym sa...

19.16 : men för fanken! Skärp dig! Tänk till innan du postar inlägg. VARFÖR menar du att SCB skulle vilja ha våra ip?? Varför? Och varför skulle i så fall bloggägaren kolla varför de SPANAR (vilket jävla ordval!) på oss. Kolla själv isåfall!
Det är inlägg som ditt som sänker oss fullständigt och samtidigt ger Daddy en möjlighet att skrattande höja sitt ölglas.
Nä, konspirationsidéer kan Daddy och hans havsmö hålla på med. Dra inte in denna blogg i den skiten.
17 april 2010 19.23
Anonym sa...

Fr.o.m. nu kommer jag bara kommentera här via anonymiseringstjänster. Det verkar jävligt oroande att den här bloggen är mer övervakad än Politiskt Inkorrekt! Nu förstår man att papparörelsen har kopplingar jävligt högt upp i samhällstoppen!!!
17 april 2010 19.24
Anonym sa...

du vet väll inte om scb kan anlita fra? fra kan ju kolla allt på nätet
17 april 2010 19.26
Anonym sa...

Jag vet att papparörelsen är lierad med katolska kyrkan. Pedofiler allihop. Tydligen har de nästlat sig in på SCB nu också.
17 april 2010 19.27
Anonym sa...

Snälla bloggägarna. Ta bort lite troll som 19.16 och 19.24 innan vi blir idiotförklarade.
17 april 2010 19.27
Anonym sa...

19.24 - Bra idé! Det är nog bäst att ta det säkra före det osäkra här. Innan bloggägaren fått besked från SCB är det nog bäst att dölja sina spår så mycket man kan!
17 april 2010 19.28
Anonym sa...

Sanningen om Daddy 2 är lite lustig. Daddy sitter och småpratar för sig själv. Det är ju så, de bästa svaren får man när man frågar sig själv. :-)
17 april 2010 19.28
Anonym sa...

Tror att 19.27 - 2:a inlägget har rätt faktiskt - trots att det var jag som började fundera över scb:s heltidsscanning.

Vi får inte bli konspiratoriska.

Det var bara något jag läste av den här Mikael Karlsson på Daddys Sverige som gjorde mig lite konfunderad: Han skrev nämligen tvärsäkert att de skulla hänga ut alla här och att de spelade ingen roll om de hade anonymiseringstjänst eller inte - de skulla kunna kolla ändå (ja, det gällde väl då vilka som varit inne på Daddys Sverige eller Daddys blogg då). Jag bara tyckte det var så konstigt uttalande. Hur skulle de kunna gå förbi VPN-tjänster? Vad har man för tekniska möjligheter då? Det är väl ingen som kan kringgå alla anonymiseringstjänster. Det skulle betyda att man känner varenda ISP och att de skulle ha läckor överallt. Så det låter ju löjligt.
Så det var väl bara ännu ett av de storhetsvansinniga uttalandena. Ändå blev jag lite konfunderad. För det lät så tvärsäkert och triumferande, ungefär som han inte kunde låta bli att avslöja ett äss i ärmen.
Men som sagt, det var nog bara skitsnack.


Anonym sa...


Akta er för att gå in på SoD2. De samlar säkert också IP-Nummer. Det gäller verkligen att vara försiktig när man har med maktpapporna att göra. De har nästlat sig in på många ställen i samhället.
17 april 2010 19.34
Anonym sa...

19.27 är antagligen en av Daddys utsända som vill få oss att avslöja våra IP-nummer. Var försiktig och låt er inte luras.
17 april 2010 19.34
Anonym sa...

Bloggägaren verkar inte vara här just nu. Har
SCB stängt för dagen eller?
17 april 2010 19.38
Anonym sa...

19.33. Det låter ju helvrickat. Varför skulle Daddys vilja "hänga ut" alla som varit inne på deras egna bloggar. Det kan ju vara Daddys egna anhängare. Nu fattar jag ingenting?
17 april 2010 19.38
Anonym sa...

Ingen som kan berätta något om Kjell-Åke Bjurkvist? Vem är han som plötsligt dyker upp här? Hans blogg verkar inte riktigt sund om man säger så....
17 april 2010 19.39
Anonym sa...

19.33 - Kanske visste Mikael redan då att SCB inlett övervakning? De kanske har helt andra resurser än vi förstår? Anonymiseringstjänster borde hur som hjälpa lite trots allt. Lite svårare borde det blir för dom.
17 april 2010 19.39
Anonym sa...

19.20 - Ursäkta den tekniskt okunnige. Du skriver: "SCB kan väl inte kolla folks IP-nummer."

Men hur kan Daddys blogg gå in och avslöja vem som hade den här bloggen. Hur gör de då.
Hur kan Monica Antonsson och hennes 'grävare' kolla vem som har visst ip-nummer. Det har jag aldrig fattat. Hänga ut folk med namn och adress utifrån att de kommenterar på bloggar. Jag fattar inte hur de kan göra det.

ISP:n får ju inte lämna ut folks namn och adress, bara till polis och myndigheter.


Hur kommer det sig att dessa bloggare kan göra det, eller hota med det, bara för att någon kommenterar anonymt på deras bloggar.

Kan någon förklara det för mig? För jag fattar inte hur. Om jag fick veta att min ISP lämnat ut namn och adress på mig baserat på att någon frågat utifrån mitt ip-nummer så skulle jag väl anmäla dem, och naturligtvis aldrig mer anlita dem.


Förklara snälla nån som vet. Jag fattar inte hur sånt kan gå till.


De kan väl inte ha befogenheter som bara polis har.
17 april 2010 19.40
Anonym sa...

19.28: "...bäst att dölja sina spår så mycket man kan!"

VAD är det du vill dölja? Skärpning! Nu går du i Daddys ledband. Vad kan vara så farligt att du måste dölja dina spår? Fatta att ditt ip INTE är ditt fingeravtryck, det är inte knutet till din fysiska person.

17 april 2010 19.41
Anonym sa...

19.40. Daddy har aldrig avslöjat vem som har den här bloggen. Han sitter och gissar på diverse "fiender".
Monica Antonsson och hennes 'grävare' gjorde precis samma sak.
17 april 2010 19.44
Anonym sa...

19.38, Är det bloggägaren som sitter på SCB????
17 april 2010 19.45
Anonym sa...

19.27 - 1 är ett troll.
17 april 2010 19.46
Anonym sa...

Vem skulle ha köpt en tjänst som automatiskt skannar av just den här bloggen av
SCB? De enda jag kan tänka mig är Daddy eller någon annan från papparörelsen. Det gör mej ännu mer rädd. Var får de alla pengar från och varför ska de kolla av oss? Vad är det för information de fiskar upp om oss? Det kanske är mycket mer än ip nummer? Tycker det här börjar bli riktigt otäckt.
17 april 2010 19.49
Anonym sa...

tänker oxå köra anonymtjänster nu, har blitt farligt här nu
17 april 2010 19.50
Anonym sa...

19.38 skrev: "Bloggägaren verkar inte vara här just nu. Har SCB stängt för dagen eller?"

Du när jag kollade ifall
SCB scannade bloggen så var det den här sidan jag gick in på.

http://www.b19.se/mediacreeper/name/SCB+Statistiska+Centralbyr%C3%A5nDet är liksom ingen fake - utan länkade från topplistan på creeper vilka som kollat mest den veckan.

http://www.b19.se/mediacreeper/toplist

17 april 2010 19.51
Sanningen om Daddy sa...

Vi är inte oroade över att SCB är inne på bloggen. Det låter kryptiskt men mer än så vill vi inte skriva just nu. Så alla ni som är oroade över att vara övervakade av FRA, Katolska kyrkan, pappagrupper o.s.v. kan känna er helt lugna. Det finns en enkel förklaring.

Hoppas det kan lugna något även om det ser väldigt luddigt ut. Vi på SoD har dock ingen som helst koppling till
SCB.
17 april 2010 19.52
Anonym sa...

Nu får ni banne mig ge er! Antingen är ni yra höns hela bunten och då ger ni Daddys rätt eller så är alla inlägg med konspirationstendenser skrivna av Daddy, Rospiggen och resten av gänget för att haussa upp stämningen. Fokus har hur som helst flyttats och DET gör nog Jocke nöjd. Med tanke på att Flashbackare idag gick ut med att J återigen var anklagad för ofredande så kan jag nästa tro att det är detta han vill flytta fokus från.
INGEN vanlig bloggare kan härleda ett ip-nr till en fysisk person. Försök att förstå detta. Däremot kan man knyta en person till ett ip-nr om man t ex fått ett mail från en person, eller känner någon som känner någon som har fått mail.
Hädanefter kommer iaf jag att se alla konspirationsinlägg här som en produkt från Daddy.
17 april 2010 19.54
Anonym sa...

Daddy sågs senast i trakterna av Enköping där han går skallgång tillsammans med Mikael Karlsson. De föreföll förvirrade och letade efter en halvbror till Benny.
17 april 2010 19.55
Anonym sa...

ska nog inte skriva nått mer på ett tag, får se va som händer med scb först
17 april 2010 19.56
Anonym sa...

Varför trampar ni i Daddys fälla igen och igen?
Nu när det började bränna till lite grann sprutade det ut SCB-inlägg. Varför?

Vad är det vi inte ska rikta strålkastaren på?
Tillbaka till diskussionen!
17 april 2010 19.58
Anonym sa...

En sak till - den som frågar vad vi har att dölja har ju helt rätt. Här har ingenting annat än ytterst välformulerade och välgrundade inlägg postats.


Så det är definitivt ingenting att oroa sig för.

Men det här med hur bloggare kan hota med att hänga ut anonymas identitet baserat på ip-nummer det fattar inte jag.


För de har ju hängt ut folk.

Hur har de kunnat det? Eller ta reda på vilka som ligger bakom bloggar.

De har väl gjort det vid flera tillfällen - jag förstår fortfarande inte riktigt hur de kan göra det.

17 april 2010 20.00
Anonym sa...

Jag kommer hålla mig till anonymiseringstjänster vad SoD än säger om SCB. Det här verkar inte sunt! Något är jävligt fel när den här bloggen är mer övervakad än vad Politiskt Inkorrekt är!!!!
17 april 2010 20.01
Anonym sa...

20.01 - Kan bara instämma. Något stämmer inte när den här bloggen ligger högre i topplistan över övervakade bloggar än vad politisktinkorrekt gör.
17 april 2010 20.04
Anonym sa...

20.00. Jamen suck och suck igen.

"För de har ju hängt ut folk.
Hur har de kunnat det? Eller ta reda på vilka som ligger bakom bloggar"

Ett enda exempel tack!

Jag tror också att massor av Daddyfolk är här och flyttar fokus just nu.

17 april 2010 20.08
Anonym sa...
Det här inlägget har tagits bort av bloggadministratören.
17 april 2010 20.08
Anonym sa...
Det här inlägget har tagits bort av bloggadministratören.
17 april 2010 20.16
Anonym sa...

Radera 20.08!!!!!!
17 april 2010 20.17
Anonym sa...

Förlåt! Jag missade! Ta bort tösen namn men låt gärna mitt inlägg ligga kvar!
17 april 2010 20.18
Anonym sa...

Med anledning av vad sanningen om daddytva grovlögnar om.

Han påstår att bloggägaren sitter och skriver 90 % av inläggen.

Jag kan tala om att jag är den som skrivit och lagt ut alla länkar om Richard Gardner, PAS (leadershipcouncil.org), Föreningen Pappa-Barn (Alonzos marknadsföring om sig själv som psykolog, medverkan under IFO-dagar 2007 om PAS,, länk till IC om artikeln i Kvällsposten 1009 om 'massinvandring', inläggen om Nils-Göran Areskoug och hans 'diagnosmanual' samt hans privata hemsida ARE Akademi, om 'Rättsstatens vänner' Rigmor Robert, även länken till hans Newsmillartikel och att Daddy bloggat om den, infon om att Nils-Göran Areskoug också är knuten till Strömstad Akademi som består av pensionerade professorer, Papparättsgruppens Uffe Anderssons varning i kommentarsfält om att inte 'öppet pusha' NKMR, gruppfotografiet på Pelle Billings som visar att alla de här PAS-förespråkarna känner varandra och samarbetar: IC, Daddy, Föreningen Pappa-Barn, Papparättsgruppen, länk till sida som visar också anknytningen till Gösta Emtestam, Länken som visar Lena Hellblom-Sjögrens artikel i Psykologtidningen om PAS, hennes gemensamma lobbande med Alonzo och Föreningen Pappa-Barn i Almedalen 2009 m m

OCH JAG ÄR INTE BLOGGÄGAREN till den här bloggen.


Utan en vanlig privatperson som överhuvudtaget inte har med bloggägaren eller några av de andra grupperingar som Sanningen om Daddytva nu gör gällande.
Att andra däremot klippt från texter som jag skrivit och lagt in i sina bloggar kan inte jag ansvara för.

Men jag har ingen som helst koppling till dem, den här bloggägaren eller någon av de som tagit tagit citat utan att ange att de hämtat informationen någon annanstans ifrån.

Däremot så sympatiserar ju jag, liksom många andra anonyma här med att Sanningen om Daddy startats.


Så min uppmaning till Sanningen om Daddy2 är:

Sluta att sprida lögner.

Ni ljuger kraftigt. Och det är inte mer än vad man har att vänta sig från Papparättsrörelsen.

De ljuger hela tiden.

17 april 2010 20.18
Anonym sa...

Ojdå, här var det många inlägg. Någon som verkligen kan förklara varför SCB visar ett sådant enormt intresse för Sanningen om Daddy? Det kan knappast vara en slump att just den är bloggen har så många besök av dom.
17 april 2010 20.20
Anonym sa...

Är det någon som har en aning om vilken form av ofredande JR har utsatt någon för?
Kan man på något sätt få reda på det?
Kan polisen gräva fram anmälan med hjälp av person nr eller?
17 april 2010 20.21
Anonym sa...

Ursäkta korrigering - länk till IC:s artikel i Kvällsposten om 'massinvandring' från 1998 var det korrekta, råkade skriva fel 1009 -
17 april 2010 20.21
Anonym sa...

20.16: Du skriver "Vem fan är du?"
Är det viktigt för dig?
OM det är viktigt för dig så kan jag säga att jag kallas Lisen, bosatt i mellersta Sverige. Sambo, mor till flera barn i skolåldern. Om jag sedan far med sanning vet ju bara jag och det är detta som är så fascinerande med nätet. Du ställer en aggressiv fråga om min identitet men är paradoxalt nog själv anonym.
17 april 2010 20.23
Anonym sa...

20.20: det finns säkerligen en mycket rationell förklaring till det. Ett tänkbart scenario kan vara att någon eller några journalister (finns gamla inlägg om detta i Daddys blogg) påbörjat artikel alt artikelserie eller så är det annat media som planerar ngt jobb. att följa intresset av denna blogg samt andra knutna till Daddy via SCB kan ge media verktyg för att mäta hur viktigt detta ämne är. Förenklat: vad är det människor läser och är intresserade av idag. Hänger du med?
17 april 2010 20.27

Anonym sa...

*ROFL*

Så här roligt har jag inte haft sen gammelmormor skulle lära sig köra moped.

Begreppet hönsgård får en helt ny betydelse.

Fan jag får kramp.Glad fortsättning på midsommaren.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Pappahatarna del 2 "HenrikJ"

Kategori: Feminism

Jag gissar att det är fler än jag som undrat vilka som ligger bakom det ganska hänsynslösa förtal av mig och mina barn som pågått en längre tid på siter som Flashback och "sanningen om daddy". En av dom som skriver på Flashback har redan omskrivits här på bloggen. Marika Sjelin, feminist och medlem av överlevarsekten skrev tidigare under namnet Micro113. Men efter att hennes identitet avslöjades här på bloggen försvann "Micro113". Istället dök andra nicknames upp. "Logga ut" och "Binkermmuniten" är två signaturer som Sjelin numera använder sig av.

Sjelin är en av dom mer störda människorna som befolkar den numera sjuka och barnpornografiska Flashbacktråden som bär mitt namn. Den allra sjukaste och värsta av dom alla, kallar sig dock bl a "HenrikJ" och "Bogiebaby". Jag kan nu avslöja ännu en som döljer sig bakom dessa nicks. Det är även denna människa som ligger bakom bloggen "sanningen om daddy". Åtminstone en av dom. Jag har efter en mödosam kartläggning funnit svaret. Det blev en överraskning. I alla fall för mig.

Den otäcka hatkampanjen mot mig är egentligen inget nytt. Länge har jag varit ett rött skynke för både den bizarra sekten av överlevare och de mest radikala feministerna. Ofta är bägge grupperna representrerade av samma människor. Och det finns gott om dom. Men bara några få som är sjuka nog för att utsätta en pappa och hans barn för detta.

Förra våren skrev jag om anklagelserna om sexövergrepp som riktades mot mig tre år in i den bittra vårdnadstvist som jag går igenom. Det var även i samband med det som jag kände mig tvungen att gå ut med min identitet. Jag ville visa fram alla fakta och att jag inte hade något att dölja. Det är nämligen det enda försvar man har mot dessa illvilliga och sjuka anklagelser som så ofta används som vapen  mot fäder i vårdnadstvister.

Att anklagelserna skulle komma hade jag redan långt innan flaggat för. De ingår nämligen i den "juridiska rådgivning" som mammor får av kvinnojourer och kvinnocentrum. Det finns ingen annan förklaring till att man ser exakt samma agerande från trilskande mammor i fall efter fall.

Skilsmässa, mamman tar barnen, saboterar och förhindrar umgänge tills pappan tvingas stämma. Anklagelser om våld, hot, misshandel. Pappan tilldöms övervakat umgänge 4 timmar varannan vecka utan några bevis alls. Detta får pågå i år innan fallet till slut tas upp i huvudförhandling. Där först får pappan en chans att motbevisa anklagelserna, men det hjälper inte. Han har då haft för lite och för begränsat umgänge med barnen. Han förlorar vårdnaden och tilldöms i bästa fall ett varannan helgs umgänge. Där är det meningen att han skall ge sig och sluta bråka. Om han inte gör det kommer anklagelser om sexövergrepp eller misshandel av barnen. Då ryker även helgumgänget och barnen kan återigen hindras att ha umgänge. Antingen fälls han för brotten eftersom rätten anser att "mamman är trovärdigare", eller så frias han, men inte helt. Anklagelserna har kletat sig fast och därför begränsar rätten umgänget återigen då "dom inte vill ta några risker".

Man kan väl lugnt påstå att mitt fall följt denna mall till punkt och pricka. Om pappan då är lika masochistisk och tjurig som jag så tar man till PAS som sista utväg för att förhindra att han och barnen skall få rätt till varandra. Att barnen får sina liv förstörda är ett pris som man tydligen är villiga att betala. Allt detta görs under parollen "barnets bästa".

Vägen hit har varit en resa genom helvetet, och den är inte över än.

HenrikJ


Nedanstående kommentar kom in på min blogg den 10 April i år. Kl 18.31. Den löd "Skämmes tamejfan! Vet hut din empatistörda ADHD-psykopat". Avsändare var en anonym person som kallade sig "Golbögen".


Det intressanta med denna kommentar var uttrycket och stavningen av "Skämmes tamejfan!" och IP numret från avsändaren "118.44.243.18". Men jag återkommer till det.

Kommentaren stoppades av modereringen på bloggen och publicerades aldrig.
Redan samma kväll den 10 April kl 22.16 postades ett nytt inlägg på bloggen" Sanningen om Daddy". Inlägget plockades sedermera bort, men det innehöll som vanligt inget läsvärt ändå. En sak i inlägget var dock rätt intressant, det var de avslutande orden som lät väldigt bekanta...Att det är "HenrikJ" som står bakom sanningen om Daddy framgår här:Tidigare var namnet på bloggprofilen "HenrikJ", men det ändrades sedan till "Henke".

En annan av dom mindre roliga kommentarer som denne "Golbög" den 9 Maj skickat in på min blogg är denna...Fast här kallar sig personen istället "Macro 311".Så hur kan jag då få fram vem som har detta IP nummer? Det är ju bara polismyndigheten som har rätt att spåra IP nummer. Något som mina cyberstalkers gärna hånfullt påpekar gång på gång. Och visst är det så. Emellertid så gjorde personen här misstaget att använda sin jobbdator. En dator som var ansluten till Stockholms läns landstings nätverk. Vem som använt en viss dator inom SLL är offentliga uppgifter. Så jag kontaktade landstinget och begärde ut vems dator som använts för att skriva detta.

En gammal "bekant"


Att "HenrikJ" är en kvinna har jag förstått ett bra tag. Att personen är en övertygad feminist med särskilt intresse för pedofili har jag också för länge sedan insett. Jag känner igen retoriken. Vi måste lyssna på barnen. Om barnen säger något som talar för pappan så är dom "coachade" (även om dom är 4 år och inte fått träffa pappan på fyra månader). Det som dock är otäckast med denna människa är hennes maniska, grova och mycket grafiska beskrivningar av vad mitt barn påstås ha gjort med mig i sovrummet. Återkommer till det för er som inte har känsliga magar.

Första försöket att få ett namn till IP numret av landstinget misslyckades. Man förklarade att loggningen i brandväggen inte hade fungerat på grund av en överbelastning. Det svaret fick jag acceptera. När så den mystiske besökaren återigen skrev på bloggen så kontaktade jag återigen SLL:s informationschef som denna gång hänvisade mig till IT ansvarig.

Så kom det sig att jag för en tid sedan fick veta att den aktuella datorn står på en sköterskeexpedition på "Körsbärsgården." Ett äldreboende i Stockholm som drivs i röda korsets regi. Där stod jag nu länge. Röda korsets sjukhus är privatägt och faller därmed inte under offentlighetsprincipen på samma sätt som övriga landstinget. Öppningen kom dock då en vän till mig fann denna sida. http://korsbarsgarden.blogspot.com/.  Namnet på upphovsmannen till bloggen var ju en gammal  dyster "bekant".

Härifrån gick det lätt


Karin Nordenbäck alias "Syster Dyster" alias "HenrikJ" ,"Bogiebaby" alias "Golbögen" alias "Macro 113" alias gud vet hur många andra anonyma nicknames. Så heter HenrikJ IRL. Sjukskriven sjuksköterska på Röda korsets äldreboende "Körsbärsgården". Förutom Nordenbäck och Sjelin kan naturligtvis fler personer vara inblandade. Nätverk knyts lätt av likasinnade. Varifrån Nordenbäck fått namnet "golbögen" kan nog förlklaras av detta:Här anmäler alltså Nordenbäck min blogg till en annonsör jag hade på bloggen i syfte att få denne att dra in sin annons. Min blogg beskriver hon som rättshaveristisk och kvinnohatande. Känns retoriken igen?
Det påstås även att jag "skyddar sexförbrytare". Undrar vad hon menar med det? Är det att skydda sexbrottslingar när man ifrågasätter om dom är sexbrottslingar? I så fall är ju SVT, TV3, TV4 också beskyddare av sexbrottslingar. Men jag glömde den gyllene journalistregeln. Det måste gå inst 7 år innan ett hett sexbrottsfall svalnat tillräckligt för att en journalist kan granska det. Dessutom är det bara fall som varit medialt uppmärksammade från början som är intressanta att granska. Synd för dom andra uppemot 1000 oskyldigt dömda som sitter inne för dessa brott, men vad gör man? Dom journalister som försöker stå upp för dessa män riskerar utfrysning, trakasserier och till och med avsked.

Denna anmälan kom samtidigt som mitt inlägg om Bjästa hade publicerats. Det var efter det som hatattackerna mot mig eskalerade till orkanstyrka. Plötsligt hade jag enligt bloggare som Monica Antonsson visat "mitt rätta jag". Att dessa inlägg retat många människor är jag medveten om. Man kan väl säga att jag lärt mig en läxa. Man får inte ifrågasätta sexbrottsdomar. Speciellt inte om uppdrag granskning har stämplat skyldig i pannan på en människa.
Det är närmast ett värre brott än brottet i sig. Att uppdrag granskning inte talade sanning i reportaget har ingen betydelse. En häxa är en häxa och ingen jävel skall ställa sig i vägen för bränningen.

En faktor som gör risken för justitiemord så stor gällande dessa brott är just den stora upprördhet dom orsakar hos allmänheten. Ni minns väl Marina Engans namninsamling om "Matilda". Man fick snabbt ihop över 14 000 namn på en namninsamling som byggde på en stor lögn. Det är fan inte lätt att vara pappa och älska sitt barn om man hamnar i dessa sjuka människors hårkors.

"Pedofilpappan". Detta epitet kommer dårarna att även sätta på mig om jag och min dotter skulle återfå rätten att få ha varandra i livet. Något som vi båda är i behov av. Jag undrar när medielocket skall lyftas så att människor får se vilka vidriga rättsövergrepp som ryms i dessa vårdnadstvister?

Katten "Junior"


Om det fortfarande är någon som tror att Karin Nordenbäck är oskyldigt uthängd av elaka mig, vilket HenrikJ & Co naturligtvis kommer att hävda så kommer här ytterligare några indicier som dystra syster Karin Nordenbäck i Täby gärna kan få förklara för mig.

På Flashback finns så kallade "avatarer". De små bilder som an kan koppla till sina anonyma nicknames kallas så.
Signaturen "Bogiebaby", som är en av dom som ser till att hålla barnkränkandet och daddyhatandet på Flashback igång har en katt som avatar. Se nedan:


Aggressiv, berusad, kontrollerande, ADHD, Bråk, Hot. Detta är adjektiv som återkommer i inlägg efter inlägg från denna "Bogiebaby". Åtminstone i de kommentarer som inte handlar om snoppar och snippor. Detta är också ett mycket populärt samtalsämne.

Katten på avataren heter dock inte "Bogiebaby" utan "Junior" och är tydligen en strykarkatt som ofta våldgästar Karin Nordenbäcks trädgård. Du har raderat mycket i din blogg "HenrikJ", men du har glömt en del. Denna skulle du ha raderat också:
Den 12 November 2009 skrev Syster Dyster följande inlägg på sin blogg. Inlägget raderades nyligen, men det finns ju cashe.

Den 14 November skrev "HenrikJ" på Flashback:Slump?

Här är i så fall en till.Ny dator i våras. Vilken märklig tillfällighet.Som sagt. Nu kommer det att bli ett jävla liv. Hånfulla inlägg om att jag hängt ut fel stackars oskyldiga människa. Precis som om jag skulle ha gjort det förra gången? Den personen är långt ifrån oskyldig. Inte heller har hon slutat med sina osmakliga inlägg.

I dag kommer jag att lämna allt material (ca 50 sidor) i den kartläggning av dessa personer som jag har till polisen, tillsammans med en mängd material som dessa pedofiler by proxy har skrivit om mig och min dotter på Flashback, och på "Sanningen" om Daddy. För att jag har haft fräckheten att påstå att jag är oskyldig. Oskyldiga pappor finns ju inte. På SOD har dom nu visserligen rensat det värsta. Dom tror väl att dom är säkrare på Flashback. Men Även Flashback kommer att få en polisanmälan på sig idag. Förmodligen inte den första misstänker jag. Men kanske den första där ett femårigt barn utsätts för detta. Det kanske finns människor som kan sitta på arslet då sånt här görs mot deras barn? Inte jag. 

Man vill göra gällande att jag får skylla mig själv som startade tråden. Och kanske är det så. Men det förklarar inte vad min fem år gamla dotter har gjort för ont?

Jag vet att det är ohyggligt svårt att få någon åklagare att väcka åtal för förtal på internet. Man har dock möjlighet att stämma i ett civilmål. Och i det här fallet är jag beredd att faktiskt överväga det. Om ni läser litegrann av vad denna uppenbart sjuka människa skrivit hittills på Flashback om min 5 år gamla dotter, så förstår ni kanske varför. För säkerhets skull skriver dom även ut hennes namn med jämna mellanrum.

En av deras nick "Ahmenvafan" (nystartat nick, förmodligen av samma människor) skriver detta om en helt oskyldig 5 år gammal flicka som redan har tvingats uppleva för mycket i sitt korta liv. Läs särskilt sista stycket.Typiska barnbeskyddande galenpannor. Här har jag hotat och stalkat dotterns mamma tydligen.

 

Nu kommer väl HenrikJ att anse att jag stalkat henne också stackarn. Tänk vad rädd hon måste vara nu då jag vet vem hon är.

Men du kan vara lugn Karin. Jag är både harmlös och ofarlig. Jag har aldrig hotat, stalkat, misshandlat, eller trakasserat en enda människa i mitt liv. Inte heller har jag fått något besöksförbud mot mig. Bara en av alla saker du måste ha missuppfattat.


Den som trakasserar stalkar och förföljer är du dystra syster Henrik. Inte jag.

Nedan följer ett litet exempel på vad människan skrivit. Jag vill påpeka att förutom en och annan tidigare skärmytsling på denna blogg har jag aldrig någonsin haft med denna människa att göra. Frisk eller sjuk? Avgör själva.

En annan sak ni kan fråga er är om detta borde kallas för förtal eller falsk ryktesspridning? Båda dessa företeelser är nämligen mot Flashbacks medlemsregler. Men dom enda som tycks bli avstängda och bannade i denna tråd är dom få tappra som försöker göra motstånd mot dessa svarta själar. Har Flashback blivit ett forum där pedofiler fritt kan dela med sig av sina äckliga barnporr noveller? Hur kul skulle ni tycka om det var ert barn som utsattes för detta? Och varför i hela helvete deltar KiaW i detta? Hon som var så emot att två andra flickor kränktes på nätet? Plötsligt tycker hon att det är helt okej att delta i snaskandet? Vad är målet? Väntar hon på att uppdrag granskning ännu en gång skall komma och avsluta det hon börjat? Hoppas dom även låter mig komma till tals i så fall.

 

Hata mig hur mycket ni vill era dårar, men för fan lämna mina barn ifred! Dom har inte skrivit en rad om varken Bjästa, Gretchen Wilson eller något annat.


Själv förstår jag inte hur en 50 år gammal kvinna kan vara sjuk nog att skriva sådant här i hundratals inlägg? Inte heller hur Flashback kan tillåta det? Har inte mitt barn lidit nog? Nu får det i första hand bli en fråga för en åklagare.

Barnpornografisk novell av Syster dyster: (Känsliga varnas!)

Ståltomten och flera medlemmar blir "äckelmagade" av att jag kallar att med händerna föra upp och ner på en snopp för att runka. Sen har vi samtidigt att beakta att detta skett, bara det att objektet varit ett fyraårigt litet barn och dess partner varit en 40+ "sovande" pappa. Barnet kan inte förstå det barnet gjort, ändock har barnet beskrivit handlingen.

Pappan har agerat, trots att den sov? och låtit barnet förstå att barnet inte får berätta det för någon. Att det bara ska vara en hemlighet mellan pappan och barnet. Pappans fanclub vill göra gällande att man inte ska tro på barnet. Soc har valt att tro på barnet och jag tycker att de har anledning att göra det Du verkar ha fattat det rätt och jag min "stackars pedofil" har kallat saker vid sitt rätta namn. Det är magstarkt och motbjudande, jag är inte sen att hålla med, för det är faktiskt ytterst motbjudande, inte att jag skrivit ut det, utan att det överhuvudtaget ägt rum. Jag tror på flickans vittnesmål, en liten 4-årig flicka hittar inte på så avancerade saker. Såklart att den lilla flickan inte begriper vad det är som hon gjort, men pappan visste det tillräckligt mycket för att låta flickan förstå att hon inte får berätta det för någon, att det ska vara deras hemlighet. Undrar vid vilken ålder man får börja kalla att föra händerna fram och tillbaka på en snopp för vad det är? Efter att ha läst en hel del pedofilers bortförklaringar så blir man lätt luttrad.

Men om man ska förgulliga deras "snopplekar" och "doktorslekar" till något oskyldigt så finns det inte en enda pedofil att sätta dit.

Då är det som högst ett gränsöverskridande beteende. Det är osmakligt och därför spoilar jag fortsättningen för den är magstark Spoiler: En doktorslek kan handla om att ta tempen på barnet i stjärten så barnet skriker av smärta, men det var ju bara en lek och där lekte dom att snoppen var en termometer. Barnet har från början gått med i leken och känner skuld till att det inträffade så barnet håller käft. Listan kan bli hur lång som helst men runka är fortfarande runka och att sätta på någon i röven är fortfarande att sätta på någon i röven även om det handlar om en initierad och manipulerad lek med ett litet barn som inte förstår vad den ger sig in på för att den leds av en vuxen som den vill lita på.


Mysigt va?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Aktuellt reporter hyllar manshatare

Kategori: Media

Kicki Ahlm arbetar som reporter på SVT:s nyhetsredaktion Aktuellt. Hon har varit journalist i 13 år. Tidigare bland annat på en lokaltidning, TV3 och på SVT:s Rapport där hon arbetade som korrespondent. Hennes ambition med sitt yrke är att jobba för dom små och utsatta i samhället.

Det är precis sådana journalister som vi behöver nu. I en tid där antalet små och utsatta växer. Men var är dom?

Jag tror det är en definitionsfråga vilka man menar då man talar om små och utsatta. En sann journalist borde i demokratisk anda innefatta människor av alla raser, religioner och kön i den definitionen. Men det gör inte Kicki Ahlm. Ty hon är feminist och utesluter därmed gruppen män i sin definition.

Nämen stopp nu säger kanske en del. Alla feminister hatar inte män. Alla feminister håller inte med Wachenfeldt om att män är djur. Jag ställer mig tvekande till detta, även om jag inte helt heller kan avfärda det.


Kan det bli mycket extremare?En feminist som dock definitvt anser att män som grupp skall skuldbeläggas för att våld och elände är kulturskribenten Malin Ullgren på Dagens nyheter. I sin senaste debattartikel "Varför pratar vi inte om männen?"
skriver hon en essä så misandrisk att man nog skulle akta sig för att reta upp människan egentligen. Jag har tillräckligt många arga feminister som piskar mig på nätet för tillfället.  Men ni känner väl mig vid det här laget. No pain no gain.

När vi ska förklara övergrepp mot kvinnor och barn pekar vi gärna på religionen eller kulturkrockar. Vi gör allt för att slippa tala om vad det egentligen handlar om: män och manlighet, menar Malin Ullgren.


Så inleds Ullgrens debattartikel i DN.


Den här våren har jag gått och väntat på att debatten ”Män är djur 3.0” skulle ta fart. Inte som ett raseri riktat mot feminister, som då för fem år sedan, när Roksordföranden Ireen von Wachenfeldt ansågs ha gjort bort sig genom att uttrycka sin frustration. I stället som en fråga: Vad ska vi egentligen göra åt männen?

Jag tyckte att frågan var så självklar efter vårens alla uppmärksammade brott mot kvinnor, och också mot barn. Att det är den vi alla innerst inne undrar över.

Men männen och manligheten är den förklaring vi drar oss för att benämna nu för tiden. Trots den glasklara statistiken. Trots våldtäkterna och de skuldbelagda offren i Bjästa, sextrakasserier inom teatern, övergreppen i svenska katolska kyrkan.


Ullgren värmer upp. Brott mot kvinnor och barn skriver Ullgren utan att nämna att kvinnor begår fler brott mot barn än män.
Och att mörkertalet dessutom är större på grund av vår ovilja att se kvinnor som förövare. Sedan drar hon upp Bjästa. Detta har jag väntat på. Att Bjästa skulle komma att bli den symbol för mäns uselhet som det säkert var planerat att bli. Sextrakasserier inom teatern braskar hon på med och syftar då på ännu en lögnkampanj påeldad av Katarina Wennstam och hennes bok dödergök.

Ekots stora avslöjande att varannan kvinna drabbats av sextrakasserier inom teatern blev till stora rubriker i hela landet. DO reagerade och Kulturminister Adelsson krävde utredningar och huven på fat. När sedan hela grejen visade sig vara en anka och byggt på luft fick det knappast några rubriker alls. Då var det mest bloggare och små lokaltidningar som skrev.  Som dalarnas tidningar till exempel. Därför kan Ullgren nu fortfarande sprida denna lögn för att stärka sin tes om männens hänsynslöshet.

Inte helt oväntat tar hon även upp katolska kyrkan för att på något sätt bevisa männens pedofila läggning som hon tycks mena är en del av manligheten. Det har säkert förekommit övergrepp utförda av katolska präster. Kyrkan har många präster och en lång historia, så det vore nästan konstigt annars, rent statistiskt. Men här glömmer Ullgren att ta upp något som skulle kunna balansera bilden. Att de flesta och grövsta övergreppen på barn inom den katolska kyrkan utförts av kvinnor.

Nunnorna "magdalenasystrarna" är ett skräckexempel. Det var en katolsk nunneorder som ansvarade för de ökända barnhemmen "magdalenatvätterierna" som fanns över hela Irland och som är ökända för detta än idag. Många flickor har vittnat om brutala övergrepp bakom dessa murar. Magdalenatvätterierna existerade ända fram till 1996 och man antar att omkring 30.000 flickor skickats till något av dessa.Varför nämns aldrig detta i "prästdebatten?"

Bara för att det inte skall råda några tvivel om författarens syfte avslutar jag med detta lilla citat:
Om det ens finns några stora medie­diskussioner eller rikspolitiska samtal, snurrar de vid sidan av könsfaktorn. Hur har det blivit så? Varför frågar vi inte vad det är för fel på männen, på manligheten?

Jaha, man tackar. Det är tydligen fel på mig. För jag är ju man och därmed är jag alltså ett naturens misstag. (förmodligen det enda). Fast särskilt våldsam är jag inte. Inte heller känner jag någon sexuell dragning till barn. Fast jag kanske bara inte fattat det än. För när jag blev skickad till kriscentrum för män i Kungsbacka så frågade snubben om och om igen
"Men du måste ju vara arg efter allt som hänt?"
"Javisst är jag det"
"Jamen det märks ju inte. Var gör du av dina aggressioner då?" (underförstått "slåss du inte??")

Så visst lever bilden av oss manliga djur kvar. Wachenfeldt hade ju dessutom rätt i det hon sa. Åtmisntone enligt Ullgren. Hon uttryckte ju bara en rättmätig frustration över att behöva leva i ett samhälle tillsammans med oss djuriska gubbar. Det lustiga är att Wachenfeldt är gift med en djurhane själv. En präst till på köpet!! Fast i den kristna kyrkan. Dom prästerna kanske är mindre djuriska. Vad vet jag??

SVT Reporter frustrerad över redaktionsledningens brist på insikt


Kicki Ahlm, Aktuellts reporter som jag skrev om häromsistens i samband med hennes "kvacksalvarreportage", kallar sig "Kockarella" på Twitter. Och visst skall även journalister äga den mänskliga rättighet som kallas åsiktsfrihet. Absolut!

Men om det hade avslöjats att det fanns människor på den statliga televisionens största nyhetsredaktion som hyste extrema främlingsfientliga åsikter så tror jag att det hade väckt frågor och debatt. Speciellt om sagde reporter försökte övertyga redaktörerna om "resonemanget".

Så vad är skillnaden? Nazister tycker att människor med andra raser och annan hudfärg är lägre stående än vita. De här feministerna tycker att männen är det. Det är ju vad som sägs.

Det är fel på männen! På manligheten!
Eller läser ni något annat i artikeln än jag?

Kicki Ahlm är inte ensam på SVT:s nyhetsredaktioner att hysa dessa åsikter om män. Det finns något som kallas "kvinnonätverket" på SVT och som består av ca 40 kvinnliga journalister. Denna församling verkar vara rätt hemlig av sig, det finns inte mycket information att hitta. Men man kan väl gissa att det döljer sig en del åsiktssystrar där.

Är detta så bra egentligen? Om det hade bildats ett "Moderatnätverk" eller "socialdemokratnätverk" bland SVT:s reportrar. Hade detta accepterats? Jag vet inte. Det skall jag ärligt säga. Kanske detta hade varit helt okej?

Men för mig blir det en förtroendefråga. Kan jag lita på att nyheterna som SVT har som skyldighet att leverera till mig är sakliga och ofärgade om det bildas ideologiska föreningar bland journalisterna?

Svaret är nej. Vi har redan sett flera exempel.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

EN INTERNATIONELL UPPMANING TILL AKTION! (uppdaterad)

Kategori: Politik


Detta är ett viktigt meddelande från Internationella Föräldrar alliansen "INTERPAAL", till alla miljontals biologiska föräldrar, barnoffer och andra kärleksfulla familjemedlemmar runt världen, som med våld har tvingats att skiljas från en förälder eller ett barn, beroende på bristerna i era länders drakoniska familj lagar, enligt vilka du inte längre har några juridiska föräldrarättigheter.


1. Har du upplevt extrem smärta, misstro, maktlöshet, ilska, förvirring och emotionell utmattning, efter att ha blivit olagligt bortförd från din förälder eller utesluten ur ditt barns liv, mot din vilja?

2. Har du problem med att förklara för vänner och släktingar hur det känns, eller att du inte övergett dina barn.

3. Har du haft en brinnande längtan att återvända till en känsla av egenvärde och återfå förtroendet för barnvårdande myndigheter och makten över ditt eget liv?

 

4. Har du, som offer, upplevt att bli kallad svikare eller svikarförälder och till slut inte orkat försöka förklara mer, utan valt att bära denna titel hellre än att utsätta barnen för mer bråk och strid?

5. Har du någonsin undrat hur du skall kunna återskapa den förlorade kärleken, tilliten, förståelsen, och respekten mellan dig och dina stulna barn eller din förälder?

6. Har du någonsin tänkt på att göra något personligen för att fredligt protestera mot orättvisorna som begåtts mot dig och dina barn och familj, av det nuvarande INHUMANA FAMILJERÄTTSSYSTEMET?

7. Har du haft problem med tid, kunskap, förtroende, energi eller finasiella resurser som hindrat dig från att lansera en kamp för att hävda dina och dina barns grundläggande MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER?

8. Har du någonsin undrat hur du skulle förklara för dina barn varför du vägrat, eller inte kunnat, ta ditt fall till rättegång, eller valt att avsluta din talan inför domstol?

9. Har du någonsin undrat hur du någonsin skulle kunna förklara för en sedan länge förlorad förälder, den HJÄLPLÖSHET som ett barn känner, som utsatts för att bli ALIENERAD från en älskad förälder?

 

10. Har du behandlats som en brottsling trots att du inte begått något brott?

 

För att hjälpa dig att svara på ovanstående frågor, har "Den internationella Föräldrar alliansen"  utarbetat dessa dokument som finns översatta till 11 olika språk för dig att överväga (Den svenska översättningen är inte bra. Tills detta är ordnat kan istället en korrekt översättning laddas ner här http://www.divshare.com/direct/11722252-3c3.pdf )


Vi ber dig att bjuda in alla drabbade familjemedlemmar att delta i denna globala satsning, genom att skicka en kopia av dokumentet till ländernas politiker, media, och Familje domstolar.


Förenade globalt, i detta gräsrotsuppror, kan vi äntligen erbjuda våra biologiska barn lite hopp och ge dom en röst. Med ert modiga stöd och engagemang, kommer dessa handlingar inte bara bidra till att skapa en historisk förändring. Det kommer också att göra det möjligt för dig att visa dina barn, att du inte övergett dem, utan att du var en aktiv medlem i en global människorättsrörelse. Du kan visa dem att du kämpat för den mänskliga rättigheten för båda barnets föräldrar. Rättigheten att få ett rättsligt verkställbart lika föräldraskap. Rätten att upprätthålla en kärleksfull, skyddande och vårdande relation med dina barn efter separation mellan föräldrarna. En rättighet som borde vara fullständigt självklar i länder som vill kalla sig demokratier.

Gå med i världens största folkrättsrörelse och kräv ett slut på det barbari som varje dag förstör livet för tusentals barn och vuxna. Sänd dom en signal att du ser. Att du fått nog och vägrar att bidra till att detta får tillåtas fortgå.


"Ickesamarbete med ondska är lika mycket en moralisk plikt som samarbete med godhet."

Martin Luther King Jr

 

Hur använder jag dokumentet?

 

Återta kontrollen över ditt liv och vägra spela med i detta sjuka spel som inte har någonting med "barnens bästa" att göra, utan endast är designat för att råna dig på alla dina besparingar och tillgångar, och på det mest värdefulla av allt. Dina barn. Du är inte maktlös, du har mer makt än du förstår. Efter att ha fått ett flertal frågor om hur dokumentet skall användas så har nu INTERPAAL skrivit ett förtydligande i 6 punkter:

 

1. Du och varje medlem i din familj, har nu möjlighet att personligen överlämna en en sida av dokumentet i protest till alla i ert lands valda politiska företrädare, både statliga och kommunala. Bifoga dokumentet med en begäran om ett skriftligt svar, angående deras personliga ståndpunkt gällande de fyra (4) icke-förhandlingsbara centrala kraven i dokumentet. 

2. Vi föreslår att du frågar dem vilka åtgärder de personligen avser att vidta för att rätta till brotten mot dina mänskliga rättigheter på grund av den skrämmande bristen på juridiska rättitheter i frågor om föräldraskap, och hur rätten att vara förälder till sitt eget barn skall värnas och säkerställas.

Förklara för dem tydligt, att ett negativt svar eller inget svar alls, kommer att innebära en tappad röst!

 

3. Om du väljer att gå till domstol,  kommer du säkert någon gång under förfarandet, komma till slutsatsen att du har blivit lurad. Det kommer att stå klart för dig, att du inte har några juridiska föräldrarättigheter, och därför kämpar en förlorad kamp mot ett system som är uppbyggt för att skilja dig från dina barn, egendom, hälsa och besparingar. 

4. Det är vid den punkten, får du väljer att rita en linje i sanden och informera dom du inte längre vill delta i ett främjande av ett system som vägrar att försvara dina mänskliga rättigheter, och håller på att förstöra relationen du har med dina barn. Du kan göra det genom att lägga fram en kopia av detta Bojkott dokument, så att du kan gå med värdighet. 

5. Alternativt, i stället för att påbörja rättsliga åtgärder, kan du istället genom att använda dokument, meddela Familjerätten, att du och din familj vägrar att delta i något rättsligt förfarande, eftersom du har inget förtroende för ett rättsligt system som förstör snarare än skyddar, förälder / barn relationer av ditt lands medborgare. 

6. "Bojkott" dokumentet kan göras tillgängligt och delas ut vid möten och sammankomster, så att alla berörda familjerna, inklusive de nu vuxna offren, själva kan göra en personlig protest till stöd för en sedan länge nödvändig förändring.

 

Här är några adresser man förslagsvis kan skicka dokumentet till.

 

Socialminister Göran Hägglund
socialdepartementet
103 33 Stockholm

Justitieminister Beatrice Ask
Justitiedepartementet
103 33 Stockholm

Ordföranden för din lokala socialnämnd
Kontaktinfo finns på din kommuns hemsida

Sveriges television AB
105 10 Stockholm

TV4 AB
Tegeluddsvägen 3-5
115 79 STOCKHOLM

Expressen
Gjörwellsg 30
105 16 Stockholm

Aftonbladet
Arenagatan  63
105 18 Stockholm

Dagens Nyheter
105 15 Stockholm

Svenska Dagladet
Mäster Samuelsg. 56
105 17 STOCKHOLM

Din lokala tidning


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Mina svar på "Gremlins" frågor

Kategori: Pappa

Jag började svara i en kommentar men märkte att det blev långt. Så det får bli ett inlägg istället.

- Du skriver att du har familjerätten, socialtjänsten, polisen, åklagaren, domstolarna, politikerna, de s k överlevarna samt Sveriges samtliga rödstrumpor emot dig. Min fråga. Har alla deras beslut i dina ärenden varit felaktiga eller har de, enligt ditt synsätt, gjort något rätt?


- Citatet du refererar till är från den olycksaliga tråden på FB och skrevs för ett år sedan. Läget var då att jag i fyra månader varit skild från min dotter mot både hennes och min vilja. Jag utreddes för påstådda brott som kunde ge mig fängelse. Men det som kändes mest kränkande var att det satt vuxna människor som kallade sig professionella och trodde att jag, som redan hade kämpat i tre år och offrat allt för att få vara den pappa som min dotter har rätt till, skulle ha kunnat göra mig skyldig till något så vidrigt.

 

Jag förstår att det blir svårt för människor att förstå hur det känns. Låt oss ta ett exempel. Vi ser på TV en sann historia om någon som fått en arm avsliten. Vi förstår rent intellektuellt att det gör väldigt ont att få en arm avsliten. Därmed blir det möjligt för oss att känna sympati för den drabbade. Men vi kan inte känna hans smärta. Vilket kanske är tur, då den sortens "känsel-TV" skulle göra vårt TV tittande ganska besvärligt.

 

Vi kan se tårarna på tjejen som just röstats ut från Idol. Vi kan se tennisspelaren slänga sitt racket i förtvivlan då han förlorat matchbollen. Men vi kan inte känna deras förtvivlan. Många myndighetspersoner som varit inblandade i detta ärende har sagt: "Jag förstår att det måste kännas svårt". Detta är säkert sant. Det går naturligtvis att förstå att det känns svårt att utsättas för det som jag tvingas gå igenom.

 

Andra myndighetspersoner har däremot sagt: "Jag förstår hur svårt det måste vara". Detta däremot blir en lögn. Förstår ni skillnaden? Min poäng är att då den tråden startades så var jag mitt inne i den tyngsta och svartaste perioden i mitt liv. Jag var desperat och förbannad och slogs för mitt liv. Jag slungade ibland ganska vilt för att försöka freda mig själv och mitt barn. Idag ser jag att formuleringen blir olycklig, och att tråden var ett misstag, men det jag utsattes för borde vara en förmildrande omständighet. Själv önskar jag inget högre än att även de ansvariga på Flashback kunde förstå detta och att tråden togs bort. Åtminstone de delar där mina barn omnämns med namn och de där jag påstås vara något jag inte är.

 

För att svara på din fråga. Från att familjerätten först fick detta ärende på sitt bord år 2006 och fram till att cheferna på FR och Utr barn & ungd, ersätts år 2009 så har dom inte lyckats göra en enda siffra rätt. Inte heller tingsrätterna som varit inblandade har agerat enligt lagen om barnets bästa.

 

Naturligtvis är detta en definitionsfråga. Lagar är inte absoluta, dom tolkas av människor. Och en lagtext som enbart säger att "alla beslut som rör barnet skall ske med barnets bästa i fokus" blir naturligtvis rent livsfarlig i rådande klimat, där modern per automatik ses som öm omvårdande och ofelbar, medan alla fäder ses som potentiella förövare. Om du frågar en överlevare eller en kvinnojourskvinna så har naturligtvis myndigheterna agerat helt riktigt genom att enbart se mig som ett hot och modern som en beskyddare. Jag menar dock att det innebär en stor fara för barnets hälsa och utveckling att per automatik se den ena som helt vit och den andre som helt svart, utan att ha någonting annat att stödja sig på än den allmänt spridda myten om fäder och vår "farlighet". Ändå är det just detta som sker. Igen och igen och igen.

 

Efter omorganisationen har ärendet skötts på ett bättre sätt. Men det visar sig nu vara svårt att reparera skadorna som åsamkats av de som ansvarat för ärendet innan. Dessutom sitter det fortfarande en kultur i väggarna som kan vara svår att ändra, även om det tillsätts en klok ledning.

 

- Arbetar du fortfarande med Bjästafallet? Jag är intresserad av fallet, är det att vänta att du kommer att skriva något mer om det?


Låt mig först få förklara varför jag engagerade mig i detta från första början. Många har undrat det, eftersom dom inte ser vad det har med ämnet för denna blogg att göra. 

 

Detta är också förståeligt. Ibland förväntar jag mig att alla mina läsare skall befinna sig på samma nivå som mig, som har skrivit och arbetat med dessa frågor en längre tid. Sambandet mellan vad som gjordes i Bjästafallet, både innan, under och efter, och det som jag och många andra fäder och barn råkar ut för blir för mig glasklart. Misstaget jag gör är att förutsätta att det även för andra skall vara lika glasklart. I detta fallet kostade detta misstag mig dyrt.

 

Sverige leder "våldtäktsligan" i världen skyhögt. Hur kan det komma sig? Är det som feministerna säger att män är djur? Eller som rasisterna, att det är invandrarna som för med sig en sjuk kvinnosyn? Eller kan det vara så att vi egentligen inte alls leder våldtäktsligan utan endast ligan gällande anmälningar om våldtäkt?

 

Visst sker dom. Visst är det ett hemskt brott. Men debatten i Sverige har gått överstyr. Dels har vi lagar som gör pojkar och män rättslösa. Pojkar och män fälls utan bevis. Vi för statistik på ett sätt som är unikt i världen vilket leder till just att få upp siffrorna på dom nivåer som passar kvinnorörelsens syften.

 

Oskyldiga män tvingas igen och igen löpa gatlopp i media. I flera uppmärksammade fall ser vi nu hur falska anklagelser ödelagt barns och fäders liv. Vad händer i den stora majoritet av fall som aldrig uppmärksammas? Tror ni journalisterna hittar alla fall där justiemord begåtts? Dom bryr sig bara i bästa fall om dom fall som var medialt uppmärksammade redan från början.

 

Denna snedvridna bild av pojkar och män som ständigt målas upp i media är det som möjliggör den behandling som jag och mina nära har utsatts för. Jag såg det igen i fallet med Bjästa och ville visa på hur det går till. Jag ville visa att media är mer intresserade av att förstärka den rådande bilden av pojkar och män, än dom är av att berätta sanningen.

 

Det finns mycket mer att berätta i fallet "Oskar", men bränt barn skyr elden, så just nu känns det inte tryggt. Som jag skrev i det förra inlägget kunde jag inte i mina vildaste fantasier drömma om det kompakta hat och de trakasserier jag utsatts för efter jag skrev om fallet. Jag har smutskastats i tusentals kommentarer, fått hatbloggar uppkallade efter mig, dödshotats och förlorat min försörjning. Vilket i sig borde säga en del om den sida som i programmet, som utmålades som offer för ett "gigantiskt näthat". Säga vad man vill, men det som flickorna utsattes för innan UGs program var en droppe i havet jämfört med vad pojken utsatts för både innan och framförallt efter. Men det är det ingen som velat diskutera. Varför? Jo för att han med dagens rådande logik har förlorat alla mänskliga rättigheter och human behandling. Han är ju en "våldtäktsman" som förgripit sig på ett barn. Ser ni sambanden? Ser ni varför jag valde att granska reportaget?

 

- Har du slutat blogga om din vårdnadstvist? Finns det fortfarande en sådan tvist eller har ni löst saken?


Nej vi har inte löst saken. Däremot har jag fått förnyat förtroende för förvaltningens vilja att VILJA lösa saken. Och därför hart jag valt att ge dom en ny chans. Jag har inget intresse av att kriga. Jag har aldrig velat det. Jag har gjort det för att man från myndighetshållet tidigare, som jag ser det, valde att förklara krig mot mig.

 

Många har stöttat mig och skrivit att jag gör rätt att posta ut det som skett offentligt på bloggen. Många tycker inte det. Ett argument emot är att jag som ägare av bloggen endast kan välja att posta ut material som gynnar min sida av saken. Och det är ett förståeligt argument. Naturligtvis har jag inte postat ut allt. Inte ens hela Aftonbladets webplats skulle rymma allt.

Så det är både en resursfråga och en fråga om intigritet. Allt som postats ut här har jag noga övervägt för och emot. Men en människas heder och pålitlighet borde även kunna avgöras av vad jag skrivit, och hur jag gjort det. Det finns inte ett enda dokument, eller en enda ljudfil jag skulle tveka en enda sekund att posta ut om det enbart handlade om mig. Men det gör inte det. Det handlar även om mina barn och mina nära.

 

Jag hoppas för övrigt att jag slipper skriva mer i ämnet och snart får anledning att ta bort varenda rad. Men där är vi inte än.

 

- Jag har förstått att du haft sjukersättning, men att Försäkringskassan vill dra in den. Vad är det för sjukdom/diagnoser du har som du varit sjukskriven för?


Detta är en fråga som är ganska svår att svara kort på eftersom den rör saker som är medicinskt invecklade. Jag väljer att lämna walk over på denna fråga ikväll. Återkommer gärna med en utförlig förklaring i ett inlägg vigt helt åt detta om det finns intresse.

 

- Finns det enligt din mening (enligt min mening finns det det) bra och dåliga feminister (eller snarare feminister man håller med och de man inte håller med) eller är all feminism av ondo?


Det finns feminister som jag högaktar, men jag tvivlar på att någon av dom längre vill kalla sig feminist. Jag tänker då framförallt på kvinnor som Doris Lessing och Erin Pizzey. Läs vad dom kvinnorna anser om dagens feminism så förstår du även min inställning i frågan. Jag är nämligen fullständigt överens med bägge två.

 


Slutligen vill jag citera en kommentar från signaturen "Numera stor tjej". Jag håller med henne tillfullo i det hon skriver, utom en sak. Att det aldrig kan vara ens fel när två träter. Jag har aldrig velat ha detta krig. Jag har aldrig försvårat ett samarbete för barnets bästa. Jag har aldrig sagt nej till någon enda föreslagen åtgärd. Aldrig vägrat medling eller samarbetssamtal. Jag började blogga om detta då jag ansåg att det gick för långt och jag kände att jag på något sätt måste få försvara mig. Då hade konflikten och det ständiga umgängessabotagen redan pågått i mer än tre år. Men i övrigt är jag helt överens med följande ord som jag tycker är mycket kloka.

 

Nej, jag måste nog i alla fall kommentera alla möjliga teorier kring varför din lilla flicka inte längre vill träffa dig.
En del tror att det är du Daddy som dykt upp som ett vrak varje gång och visat känslor som hon inte kan hantera. Andra tror att det är mamman som på liknande sätt, och kanske mer metodiskt, visar känslor kopplade till dig som flickan inte kan hantera.
Jag säger såhär: den som någon gång i livet förlorat någon, tvingats skiljas från någon som betyder väldigt mycket vet vilken smärta det innebär. Tänk att uppleva det en eller ett par gånger i månaden! En vuxen människa skulle ha svårt att hantera det, men en liten flicka kan inte sortera eller förstå - hon kan bara reagera på det hon känner och den känsla som tar överhanden över allt annat är sorg, rädsla. Klart hon skyggar för att uppleva det om och om igen!

Brustna hjärtan är inget man bara sjunger smäktande sånger om, det kan göra en människa sjuk. Bokstavligen! Hon reagerar för att överleva, men de vuxna puckona letar genast efter orsaker som gagnar deras egna intressen - inte att hennes beteende vittnar om att hon håller på att gå sönder inombords.

Små barn har dessutom en olycklig förmåga att tro att det som sker är deras fel, de tar på sig skulden för allt möjligt som är fel i relationen till sina föräldrar. Skilsmässor, mamma är ledsen, pappa är ledsen, något är fel.

Jag har själv varit den lilla flickan och tycker att både du och mamman borde ha en spark i baken för att ni sätter barn till världen och sedan inte ger henne det hon har rätt till och som betyder precis allt för hennes grundläggande trygghet och självkänsla; båda sina föräldrar!

Vuxna människor, föräldrar, ska kunna sätta sina barns väl och ve före sina egna. Även om man avskyr varandra så talar man väl om den andre inför barnen, för de är en del av båda. Att tala illa om och ogilla den andra föräldern är i princip att delvis ogilla barnen, som bär drag både fysiskt och psykiskt av båda. Det är i princip samma sak som att säga "jag avskyr en del av den du är" till sina barn, men det fattar tydligen inte alla föräldrar. Sånt gör ont för barn att höra, mycket ont!

Varken mamma eller pappa kommer förmodligen att veta vilken skada det här gör för hennes fortsatta liv - hon kommer aldrig att säga något till någon av er för trots allt älskar hon er båda. Men ni har berövat henne förmågan att fungera inom det område som betyder allra mest för de flesta: kärleksfulla relationer med män när hon som vuxen ska skapa egna nära relationer. Hon kommer att bära den sorgen i tysthet, men den kommer att göra mycket ont. Då också. För en gång i livet när hon var liten försvann den man som betydde allra mest i hennes liv, han som kunde ge henne saker som ingen annan kan. Han som verkligen kunde få henne att känna sig som en liten prinsessa, den viktigaste lilla tjejen i världen. Hon har inte kommit över det än och en dag kommer hon att förstå varför hon är så rädd för nära relationer. Och vem som tog ifrån henne förmågan att våga älska.

 

 

Vad är detta för sjuk människa?

Kategori: Allmänt

HenrikJ kallar han sig. Den uppenbart psykotiska människa som sedan en tid startat en massiv hat och förtalskampanj mot mig på internet. Jag är tjockhudad och bryr mig inte särskilt mycket om dåren, men eftersom han valt att på ett väldigt manupilativt och fult sätt försöka dra ner mitt namn i skiten, så vill jag ändå för säkerhets skull klargöra några saker.

För det första är människan en lögnare. Om det är en han eller hon vet jag inte, men låt oss för enkelhets skull anta att han är vad han utger sig för att vara, nämligen en man. Även om den  hedersbetygelsen i och för sig inte kan sägas stämma på Henrik, oavsett vad han har eller inte har mellan benen.

Psykopat?En del har reagerat med ilska mot mina inlägg angående Bjästa. Och även om jag står för det jag skrivit, kanske jag borde insett att det inte är så smart att kritisera uppdrag granskning dagen efter dom rivit upp en sådan känslostorm som dom gjorde med "den andra våldtäkten". Jag underskattade den massiva skitstorm som blev följden. Men detta är helt okej. Till och med en nyttig lärdom. Jag blir också förbannad ibland över saker jag ser på TV och läser i tidningar och på bloggar. Det som jag dock har gemensamt med de allra flesta människor är att sådant går över. Ilskan lägger sig ganska fort. Ilska är en känsla. Känslor passerar.

HenrikJ och hans trogna följeslagare Binkermuniten och ett fåtal andra fungerar uppenbarligen inte så. Ilskan blir till hat. Ett hat som biter sig fast och äter sig in i hjärnan, och gör personen manisk och besatt. Sanningen om Daddy har HenrikJ kallat sin blogg. Men det vackra ordet "sanningen" blir när den här galningen tar det i sin mun till något förvridet och fult.

Jag vet att jag inte är kvalificerad att ställa några psykiatriska diagnoser, men om man tittar på kriterierna för en psykopat så finner man att störningen karaktäriseras av en brist eller total avsaknad av grundläggande sociala färdigheter och känslor som medkänsla och empati. En utpräglad egoism samt en stor manupilativ förmåga.
Allt detta finner man hos denne HenrikJ.

Varför har mitt liv blivit det viktigaste i HenrikJ:s?


HenrikJ dök plötsligt upp i tråden om Bjästafallet dagen efter Uppdrag granskning sändes. Han har därefter på ett närmast maniskt sätt spridit sitt gift i inlägg efter inlägg. Något som förvånat många av de människor som är personligt inblandade är hur detta troll har kunnat haft en så stor insyn i vad som sker och vad som skrivits i vissa rapporter och protokoll.

På samma sätt har han skrivit saker i min tråd, som han genast ålade sig över till efter bjästatråden stängdes, som tyder på att han antingen har insyn i sekretessbelagda akter, eller söker upp människor som stått mig nära. Det är framförallt det som gör denna manupilativa störda person så obehaglig. Blandningen av en gnutta sanning och en stor portion lögner som gör det svårt för människor att till slut skilja svart från vitt.

På min blogg har han kallat sig "Hans" och har under detta namn skrivit ett antal kommentarer som vid en första anblick ser välmenande ut, men som enbart syftar till att så tvivel och försöka få lögnen att jag enbart "skadar mig själv" genom att blogga att få fäste och slå rot.

Genomrutten


Denne HenrikJ har påstått en mängd saker om mig på tråden som jag en gång skapade på Flashback i en naiv tro på människors vilja att sakligt diskutera vårdnadstvisten som nu är inne på år 5.

Om jag den gången hade förstått hur genomruttna en del människor är som krälar runt på det forumet hade jag aldrig startat den tråden, men det är ett misstag som jag får leva med. Det som känns svårt är att mina barn tvingas figurera i dessa psykopaters sjuka inlägg, där dom mer än gärna grafiskt spekulerar i övergreppen på dottern som jag anklagades för. Dom är naturligtvis inte ett dugg intresserade av att reda ut någon skuldfråga. Nej syftet är ett helt annat. Att försöka utmåla mig som skyldig och förknippa mitt och mina barns namn med så många fula könsord som möjligt.

Deras hyckleri blir dessutom monumentalt, då dom gärna kritiserar mig för att jag påstås hänga ut min dotter på denna blogg.  Medan dom själv gör precis samma sak på ett forum där det kommer att ligga kvar för tid och evighet. På viket sätt visar detta en omtanke om mina barn? Detta påstående blir ju rent av enfaldigt.

Men vad har dessa personer för anledning att sitta alla dygnets vakna timmar och tvångsmässigt förtala mig och skada mitt barn på det sättet? Skulle ni göra så mot en person som ni inte känner, och som skrivit en artikel som gjort er förbannad? Är det friskt?

Jag har inte fjäll och jag äter inte småbarn


Detta har i o f s inte HenrikJ påstått än, men i den takt han levererar lögner på tråden  så är det väl endast en tidsfråga.

Det går inte här att bemöta alla dumheter trollet HenrikJ skriver i alla sina hundratals inlägg på Daddytråden. Men för att i alla fall klargöra några saker som pundhuvet påstått.

Nej jag har naturligtvis inte hotat några småbarn. Inte har några barn heller hotats i mitt namn, på grund av något som skrivits här eller av någon av mina vänner.

Det enda barn som jag känner till som hotats, förutom Oskar i hela denna härva är bloggaren "Tinkerbellans" 2 årige son som dödshotades av Oskarhataren och flashback signaturen "Claire Redfield" i slutet av Mars.

Inte heller har jag varken hotat eller trakasserat någon Henrik. Varken i Uppsala eller någon annanstans.

Jag har inte heller hotat hans "gammelsvåger" Jag ställde dock brevledes för några veckor sedan en hövlig fråga till denne om vem som utsätter mig för denna obehagliga och anonyma personförföljelse. Denne "gammelsvåger" är bosatt i Sundsvall och har hemligt telefonnummer. Därav brevkontakten. Jag fick ett mycket ohövligt svar, och har därefter aldrig mer besvärat vederbörande, helt enligt hans eget önskemål. Hur kan man få det till ett hot??

Tonläget på denna blogg har ibland varit uppskruvat. Jag har stundtals varit upprörd och förbannad över saker som jag upplevt som rena kränkningar av mina och mitt barns rättigheter. Hade ni inte varit det om detta hade drabbat er och ert barn? Ni kanske hade valt att tackla problemet på ett annat sätt. Jag gjorde det genom att offentliggöra det som skedde. Rätt eller fel, vem vet. Jag såg ingen annan utväg.

Men att, likte HenrikJ, i inlägg efter inlägg utmåla mig som aggressiv, hotfull, hämndbegärlig, lidandes av vanföreställningar, psykiskt sjuk och en gränslös personlighet blir ju helt skruvat. Vilket nog dom flesta läsare av denna blogg nog kan hålla med om. Oavsett om dom håller med mig eller inte i övrigt. Jag publicerade vid ett tillfälle namn och bild på en person som under en längre tid anonymt trakasserat och smutskastat mig. Precis som jag publicerat namn och bild på andra personer som jag menar har betett sig klandervärt.

Om man menar att detta är att vara aggressiv och hotfull så har vi inte samma definition av ordet.

Narcissist


Narcissism är tillsammans med borderline och antisocial en av tre "facetter" som enligt professor "Sten Levander" skall existera för att en person skall diagnostiseras som psykopat. Även detta  villkor uppfyller HenrikJ som tydligen ser sig själv som solen i sitt eget solsystem. Jag har en längre tid undvikit att läsa tråden om mig  då den inte har varit särskilt upplyftande för en redan ganska trött själ. Men jag tittade in som hastigast tidigare idag inför detta inlägg för att läsa det senaste.

Då såg  jag att HenrikJ nu tar åt sig äran för att dokumenten och ljudfilerna som tidigare fanns i marginalen på bloggen tagits bort, liksom namninsamlingen.Orsaken till det är emellertid en helt annan.

Kort och gott kan man konstatera att det just nu inte finns anledning att ha filerna uppe. Inget krig varar för evigt. Till slut kommer man till en punkt i alla konflikter där striderna ersätts av förhandlingar. Och i förhandlingar får man både ge och ta.

Jag håller även på att rensa bloggen på en del annat innehåll som inte längre fyller något syfte.

HenrikJ hotar dock i sitt inlägg att så länge jag fortsätter att "hänga ut" en enda människa på bloggen kommer han att fortsätta med sitt förtal på Flashback.

Som om det inte finns en enda människa inblandad i denna tvist som har gjort några fel? Som om han är ett slags allseende allvetande öga som är bäst lämpad att avgöra den saken.

Huruvida HenrikJ vill fortsätta att slösa bort sitt korta liv med sin sjuka besatthet av mig struntar jag högaktningsfullt i. Jag vet i o f s inte var denne sjuka människas gräns går. Och visst känns det obehagligt att vara i en uppenbart störd människas fokus på detta sätt. Men så länge han håller sig i gyttjan bland dom andra anonyma fegskitarna som sprider dynga på nätet stör han mig inte.

Själv har jag betydligt viktigare saker att ta tag i just nu, vilket också gör att bloggen tyvärr får komma i andra hand som läget är. 

Jag ville enbart klargöra att HenrikJ är en oärlig och maupilativ människa med  klara psykopatiska drag. Utifall det fortfarande finns någon utom dom närmast sörjande som faktiskt tror på vansinnigheterna han sprider.

Härmed är ämnet utagerat från min sida. Jag önskar alla männsikor som läser detta en härlig sommar. Även HenrikJ. Hoppas du kan få hjälp med din besatthet så du kan släppa mig återgå till ditt liv och dina barn.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Journalister bör vara rädda om sitt förtroendekapital

Kategori: Media

Nyhetsjournalister ska bara rapportera det som händer, oavsett om de själva uppfattar det de skriver om som riktigt eller oriktigt, gott eller dåligt. Det moraliska
ställningstagandet ska folk klara av själva. Visst måste även journalister få ha åsikter och framföra dom, men när man gör detta maskerat som ren nyhetsjournalistisk så anser jag att man missbrukar ett förtroende. Särskilt illa tycker jag det blir när SvT missbrukar detta förtroende. Övriga kanaler bekostas av företagens reklampengar. SvT däremot får årligen 7 miljarder av oss licensbetalare. Sådant förpliktigar.


Visst begås misstag även inom journalistiken. Att kräva att detta inte får förekomma blir omöjligt. Men misstag är en sak och medvetna lögner och undanhållande av fakta något annat.

Jag såg i förra veckan två inslag i nyhetsprogrammet Aktuellt.  Inslagen handlade om forumet terapisnack, som fick mycket stark kritik för att man, som man sa, behandlade människor med svåra psykiska problem på nätet. Mycket finns att säga om den branschen, och att många kvacksalvare döljer sig där är helt klart. Både legimiterade och olegimiterade. Men då SVT tar upp detta angelägna ämne så gör man det inte på ett objektivt och helt sanningsenligt sätt.


Efter inslaget intervjuades socialministern som uttalade sig om hur oacceptabelt detta var och att nya lagar inom området behövs. Nog behövs det. Den psykiska nöden är stor, medan hjälpen är obefintlig. Men att hoppa på en site på nätet som har väldigt många nöjda besökare? Nog finns det väl mer angelägna problem att diskutera? Som frågan om varför denna site överhuvudtaget behövs till exempel?


Diagnoser på nätet?


Det första påståendet man gör i reportaget är att Ägaren till företaget Comunicera Jonas Gåde, känd från program som "Tjockholmen" och "Grannfejden" på TV, ställde diagnoser på människor på forumet terapisnack. Man hade låtit "radiopsykologen" Malin Edlund gå igenom några av dom tusentals inläggen på terapisnack, och bland annat hade man hittat ett från en man som skrev om sin ångest som han hade, efter att som barn i ilska kastat en kaninunge in i ett träd. Allt ackompanjerat av en mans stirrande blick och ett effektivt stycke skräckfilmsmusik. Nu var han bekymrad för att han kanske var en psykopat.

Man visade upp svaret som Gåde hade gett mannen. "Sluta upp att döma. Du är ingen psykopat." Sedan växlade man över till Malin Edlund som ironiskt sade "Det är ju fantastiskt att kunna klargöra det efter tre meningar i ett sånt brev".

Som tittare kan man ju inte annat än hålla med. Det mycket kortfattade svaret från Gåde ser minst sagt mycket märkligt ut. Hur kan han svara så? Och därmed är Aktuellts tes bevisad. Men vad skrev Gåde egentligen i sitt svar?

Hela svaret, som är betydligt längre än tre meningar  finns att läsa här. Den sista meningen "Du är ingen psykopat" har man för övrigt klippt mitt itu. Hela meningen i svaret löd nämligen Du är ingen psykopat en psykopat oroar sig inte för att vara psykopat. Min enkla lekmannaåsikt är att detta låter rätt vettigt, men oavsett vad man tycker om det påståendet, hade det väl varit ärligare av Aktuellt att låta oss ta del av det i sin helhet, än att klippa av det på mitten? Speciellt som Malin Edlund i sin kommentar säger att det "naturligtvis är helt vansinnigt att svara på det sättet". Inte heller hade man med svaret från frågeställaren i kommentaren efter. "Tack så mycket för era svar.. verkligen tack! Och tack Jonas!"

Radiopsykologen


Ingen av terapeuterna i inslaget har på något sätt påstått att dom är legitimerade av socialstyrelsen, som läkare och psykologer är. I det andra svaret från Jonas på terapisnack av de två man tagit fram som skräckexempel  rekommenderade Gåde personen att uppsöka just en legitimerad psykolog för att få hjälp med sina problem. Detta valde Kicki Ahlm på Aktuellt också att utelämna i sitt reportage. Där hon återigen endast klippt ur en mening ur sitt sammanhang. Hela svaret kan läsas här. Inte heller här hade man valt att ta med svaret från frågeställaren på forumet, där han bland annat skrev, "Tack för att någon orkar och vill höra på mig...".

Experten som i Aktuellt uttalade sig om faran i att på detta sätt lättvindigt rådgiva människor i kris heter Malin Edlund, och är leg psykolog. Mer känd som "Radiopsykologen" då hon är expert i ett program med det namnet i P1.

Edlund säger i inslaget att Gådes svar till och med kan vara farligt. "För om detta är en människa som för första gången tar kontakt och söker hjälp, så "går man på det rådet man får". Slutsatsen var att detta var kvacksalveri. Men rådet från Gåde var ju att personen skulle söka proffesionell hjälp? Det var väl ett bra råd?

Edlund gör ju samma sak i sitt program. Att hon har legetimation är skillnaden. Men även några av hennes råd kan man nog ifrågsätta. Som tjejen med ätstörningar som Edlund menade skulle försöka se sin hetsätning som en del av sin personlighet och acceptera den.

Det låter som ett konstigt svar tycker jag. Och då det dessutom kommer från en legitimerad expert så blir det väl nästan ännu farligare? Vi människor har en tendens att ha en överdriven tro på allt som experter säger. Där håller jag med Edlund, men borde hon inte då själv leva som hon lär?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,