daddys

Beware the fury of a patient man

För kännedom

Kategori: Jämställdhet

domstol

Till Varbergs tingsrätt

Angående Mål T816-09 Joakim R./.CE.
I egenskap av ombud för Joakim Ramstedt får jag anföra följande.

Skyndsamhet

Tingsrättens interimistiska beslut grundades uttryckligen på att en ny muntlig förberedelse skulle sättas ut som senast den 17 Augusti. Anledningen till beslutet var att CE hade anmält Joakim Ramstedt för sexuellt otillbörligt handlande med dottern. Vad misstankarna grundade sig i vägrade motparten att precisera. Enligt uppgifter fråm socialtjänsten var det redan då dock känt att handlingarna skulle bestå i att Joakim Ramstedt duschat tillsammans med sin fyraåriga dotter samt att de båda sovit i samma säng.

Enligt Ce skulle socialtjänstens utredning mest troligt vara färdig i mitten av Juli, men socialtjänsten hade till den 17 Augusti på sig att slutföra sin utredning. Jag invände redan här att soc ialtjänsten aldrig i min vetskap hade avslutat en utredning före utgången av de fyra månader dom har på sig, samt att utredningen troligen inte skulle lämnas in förrän efter den 17 Augusti.

Detta sade sig ordföranden i målet inte kunna tro på, utan beslutet fattades med förutsättningen att utredningen skulle komma in som senast den 17 Augusti, varefter fortsatt muntlig förberedelse skulle sättas ut. Socialtjänsten dröjde mycket riktigt till den 31 Augusti innan de lämnade in utredningen till tingsrätten.
Enligt en skrivelse från tingsrätten den 23 Juli så skulle en ny muntlig förberedelse sättas när resultatet av socialtjänstens utredning redovisats. Så har inte skett, trots att en hel vecka har gått sedan socialtjänstens utredning redovisades så har ingen muntlig förberedelse satts ut och utredningen är inte ens skickad till parterna.

När detta skrivs så har Rania varit skild ifrån sin far i över 190 dagar, över ett halvt år. Förutsättningen vid den förra muntliga förberedelsen var att det skulle ta högst fyra månader innan Rania fick tillfälle att träffa sin far igen. Ett halvt år är oerhört lång tid för en fyraåring. Varje dag som går skadar Rania och därför är det av största vikt att en ny muntlig förhandling sätts ut så snart det är möjligt.

Förundersökningen

Jag har begärt att tingsrätten hämtar in det andra polisförhöret som hölls med Rania den 6 Juli. Vad jag förstår har så icke skett och inget beslut har heller meddelats mig. Jag begär därför att detta förhör samt resten av förundersökningen hämtas in av tingsrätten och tillsänds parterna. Förundersökningen skulle avvaktas eftersom den enligt motparten och tingsrätten kunde bibringa målet nya uppgifter. Om förundersökningen inte bifogas till handlingarna förloras dessa uppgifter.

Jag begärde den 23 Juli hos polismyndigheten att få ta del av hela förundersökningen mot Joakim Ramstedt och den 8 September fick jag svar från polisen att utredningen sekretessbeläggs. Detta då den innehåller uppgifter om enskilds personliga eller ekonomiska förhållanden som inte kan röjas utan att någon lider skada. Polismyndigheten har härmed sammanblandat begreppet uppgift med begreppet handling. Eftersom polismyndigheten uppvisat en sådan långsamhet i handläggningen kan dock inte ett överklagande av polismyndighetens beslut hinnas med inom en för Ranias bästa, rimlig tid.

Det har också varit tydligt i kontakten med polisen att motparten har full insyn i de uppgifter som förekommer i förundersökningen. Det är på grund av detta av högsta vikt att dessa uppgifter också tillförs tingsrätten och Joakim Ramstedt. Redan det förstan förhöret av Rania (som tillsänds tingsrätten av mig) väcker misstankar om att Rania utsätts för övergrepp då hon är i CE:s vård. Tydligen har man i familjen använt majskolvar som fallosar i någon verksamhet som innefattar Rania. Exakt vad som skett är dock inte känt och möjligen kan mer uppgifter om detta inhämtas från resten av förundersökningen.

Dag som ovan
Alexander BarkmanLäs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 • Anonym säger:

  Hoppas så inerligt att Rania får möjlighet och att CE faktiskt inser att det finns fördelar med att barn får 2 sociala baser och att man kan dela på ansvar om viljan är uttalad och social myndigheter tar tag i frågan och lämplighet och förmågautreds skydnsamt. Att förmågan får en chans att bli utredd och bevisad. Att myndigheter ger rekomendationer att bägge föräldrarna skall delat i obligatoriska samtal hos kurratorer hos Landsting och att det dåå borde vara så att personer som bryr sig om att finna lösning väljer att följa barnet i dessa möten.  Att man lyssnar till och tillser att barnet får en möjlighet att vara på Dagis och inte att barnet får bli tvingad till timmar med mamman och mormor. Barn skall ha rätt till umgänge med sina sociala baser men även till andra barn genom rätt att gå på dagis eller förskola. Det är lättare att hitta en nutral plats att hämta och lämna på om soc driver ensådan tes än om de driver en parts vilja och inte barnets rätt.  Hoppas verkligen att man låter Rania få möjligheterna nu och att det inte åter fastnar...  Inte undra på att en hel del pappor inte orkar, ger upp. Barn blir trasiga i stället för hela.  Leroy

  2009-09-09 | 22:56:12
 • Mikael Karlsson säger:

  Vi får hoppas att det händer nått nu, Jag vet inte om det var idag som detta skickades in eller om det varit tidigare... Men vi får hoppas, Vi kan inget annat än hoppas, Vi kan ju inte förlita oss på Rättsystemet... Och hoppet är det sista som överger folk säger de. Motpartens ombuds svar hoppas jag du postar ut direkt du får det i din hand. Skulle vara intressant att se vad som skrivs från denne.

  2009-09-09 | 23:49:42
  Bloggadress: http://vardnads-umgangeslagar.se
 • L.P säger:

  Jocke!  Här håller vi tummarna hårt för att mamman inte ska ges NYA möjligheter att sabotera umgänget för Rania nåt ytterligare.  Annars måste nån sätta ner foten och visa mamman att anknytning och relation är viktigt för Rania,förslagsvis borde domaren i ärendet kunna göra detta klart för vederböranden som trilskats länge nu.  Lycka till!  //L.P

  2009-09-10 | 06:34:27
 • Monica Antonsson säger:

  Ja du Joakim,

  Man saknar ord...

  Håller tummarna

  gör

  Monica

  2009-09-10 | 08:39:34
 • Daddy säger:

  Det är inte ofta Monica Antonsson saknar ord =)  Skall du delta på bok & biblioteksmässan i år?

  Jag kommer att vara där på fredag 25/9.  Jag kommer bl a att göra en intervju med Blue publishing.

  2009-09-10 | 10:15:55
 • Afrodite säger:

  Jag hoppas så otroligt mycket att det händer något nu.

  Jag anser att det har skett en rättsskandal av stora mått - ännu en gång.

  Lycka till så otroligt mycket.

  2009-09-10 | 12:56:45
 • Mikael Karlsson säger:

  Detta har kanske inte just med Daddy att göra men jag tänkte lite på ricky här.  Denna kanske kan vara intressant att läsa:  http://www.socialstyrelsen.se/Lists/Artikelkatalog/Attachments/11375/2001-112-3_20011124.pdf

  2009-09-10 | 14:13:50
  Bloggadress: http://vardnads-umgangeslagar.se
 • Adam Weisshaupt säger:

  Daddy;

  Jag hoppas innerligt att allt går bra och att du får se din dotter så snart som möjligt.

  Vi ger aldrig upp, eller hur?

  2009-09-10 | 15:38:29
 • Daddy säger:

  Nope. Aldrig.

  2009-09-10 | 19:26:30
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Tommy Jonsson säger:

  Ett uppehåll i relationen i mera än ett halft år för en 4 åring? Vilken är den motivering Rania fått?

  Vårdnaden skulle överföras direkt till dig Daddy av TR i Varberg, så att denna misshandel av Rania och dig stoppas någon gång.

  Detta är inget önskemål från mig det är ett krav på det svenska rättsvårdande mynigheter.

  2009-09-10 | 21:33:44
 • Daddy säger:

  Jag önskar mer än något annat att jag visste vilken motivering som Rania har fått. jag fick ju aldrig ens chansen att säga hej då, eller förklara varför pappa skulle vara borta en lång tid.  Om någon därute på något sätt har kontakt med Rania Ramstedt. Om ni jobbar på hennes dagis, om ni är förälder till någon av hennes kompisar på dagis. om du är hennes doktor eller tandläkare. Vad som helst, och om du har ett hjärta och vill hjälpa ett barn...Hälsa henne från hennes pappa.  Säg till henne att jag älskar henne och saknar henne varje dag. Att jag har försökt att tala med domaren som hon bad mig, men att domaren inte ville göra som vi ville.  Säg också att jag inte har övergivit henne, att jag fortsätter att tjata på domaren tills hon gör som Rania vill.  Ge henne den gåvan, och jag skulle bli er evigt tacksam. Inget av innehållet i min hälsning skulle kunna skada henne på något sätt. Tvärtom skulle ni göra en 4 årig flicka mycket lyckligare än hon är nu.  Dagis har slagit larm om att Rania visat tendenser till utagerande beteende och att hon verkar både ledsen och arg. Detta är inte den Rania som före den 23 Mars var här varannan helg. Det var en glad, pigg och framåt flicka som trivdes som fisken.  Om någon läser detta har möjlighet. Ge henne min hälsning är ni snälla. Ni gör inget fel, ni gör rätt.

  2009-09-10 | 22:46:39
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Leroy säger:

  L.P vad har hänt med hemsidan och diskussions forumet?  Leroy

  2009-09-10 | 23:08:01
 • Leroy säger:

  förstår precis vad du förökt säga och visa under lång tid.  Hoppas verkligen att det finns vettigt folk som omgående tar stälning och sätter ner foten.  Man vill nästan dom lika illa som man råkat ut för själv.  Inte få känna lukten eller ens läsa en saga för att dom påstår.  Barnen hamnar i kläm i stället för att få känna sig centrala och älskade.  Sjukt...  Får hoppas att verkligheten kommer ikapp.

  2009-09-10 | 23:59:25
 • Mikael Karlsson säger:

  Nu ska ni få höra om personlig kränkning..  Jag gick till Qbar I hässleholm med en god anda..

  Detta slutade med tragedi..  Jag hade beställt ett par snappsar till ett par goda vänner och när de gått tänkte jag beställa mig en snapps själv.. Jag blev nekad av ägaren som påstod att jag var för full.. ok sa jag efter en stunds diskussion... Får jag lira en runda biljard då frågade jag... o det var OK.. Får jag köpa en öl till detta frågade jag ägaren som då sa att jag hade en öl där ute.. ok sa jag och skulle hämta den...  När jag kom till dörren kom de bägge "ordnings vakterna" och tog mig under var sin arm och bar ut mig "Vet ej varför" men mina byxor föll tillö marken med kalsingar och allt så att röven och min kuk syntes... kränkt.. JA SOM FAN!!!!! jag var inte full.. och jag har ett vittne från taxi som styrker mig.. Far åt helvette hela Kukbar i Hässleholm

  2009-09-11 | 04:46:46
  Bloggadress: http://vardnads-umgangeslagar.se
 • Mikael Karlsson säger:

  Helt ärligt.. jag e barnlös och jag kommer nog att gå tillbaks till tiden före 200.. varför ska jag sköta mig... Polis vill inte ens komma och ta en anmälan 2009...  E man sama skit som 96-98.....  De e slut som nu som man var en gång som pappa.. eller om man var det egentligen... My rights My Fk ....

  2009-09-11 | 05:05:59
  Bloggadress: http://vardnads-umgangeslagar.se
 • Anonym säger:

  Mikael Karlsson:

  Om du inte kan avhålla dig från att fyllbluddra på nätet kommer trovärdigheten för "din" förening Vårdnads och umgängeslagar att sjunka som en sten.

  Skaffa alkolås på datorn eller ännu heller, sluta att kröka. I all välmening.

  2009-09-11 | 09:01:52
 • Anonym säger:

  Daddy!  För att undvika alla missförstånd så hoppas jag att din och ditt barns relation genast kommer att återupptas. Att alla inblandade kommer att lägga det "gamla bakom" er och se vad ni kan göra framåt för Rania.  Men, för som vanligt finns det men! Jag undrar hur du tänker i alla de anklagelser du har mot både mamman och mormordern. För mig låter det lika "hysteriskt" som mammans agerande runt snopp, dusch och sov, som renderade en del rabalder för alla inblandade.  Du anklagar mamman både för misshandel och sexuella övergrepp. Menar du med dessa anklagelser att mamman ändå ska få ha sitt barn halva tiden?  Om det är sant det du säger så kommer ju Rania, återigen utsättas för förhör. Är det verkligen dit du vill ha henne?  Om mamman misshandlar så ska hon ju alls inte ha sitt barn. Då måste ju du skydda Rania. Hur ska det då fungera med umgäng, m mamman, mm?  Jag tycker du och mamman är lika "goda kålsupare". Du är inte alls någon som vill "tagga ner" konflikten. Du slänger, lika lätt ur dig anklagelser mot mamman som hon mot dig. Och Rania, erat barn som ni älskar så mycket båda 2 står i mitten och slits sönder.  Och det är verkligen skillnad på advokat och advokat. Jag tycker du ska få veta allt som har med dig/ditt barn att göra. Men att inte be sin klient sansa sig när ett barns bästa står på spel. Det är okunnigt och dumt. Och bevisar bara ytterligare att klyschan "barns bästa" bara är en klyscha.  När man går ut med så starka ord som mamman/du gör så måste man förstå konsekvensen av det. Och konsekvensen av dina brev måste ju bli att er dotters välmånde, ytterligare ska kontrolleras/undersökas och barnet ska återigen förhöras.  Vad det verkligen det du ville med dina inlagor till soc/fr och rätter?  Micke!  Kan inte annat än tycka synd om dig.  /Jarri  2009-09-11 | 10:18:29
 • Jonas säger:

  Jarri, nu kan jag inte hålla tyst längre. Jag har följt denna bloggen länge.  Måste bara få säga att efter att ha följt dina inlägg så kan jag bara konstatera att du ter dig extremt obehaglig.  Att du har en agenda som du inte är helt ärligt med står helt klart. Att du har en grandios självbild är också ganska tydligt. Kort sagt verkligen obehaglig och någon som jag inte skulle vilja komma i kontakt med i mitt liv.  Du sväljer kameler och silar mygg. Jag är pappa själv, gift med barnets mamma, och låt mig göra en sak klar att om jag skulle drabbas av det Daddy drabbats av så skulle jag inte agera så moget och ansvarsfullt som Daddy har gjort. Visst i hans kamp så gör han små misstag, uttrycker sig klumpigt osv ibland.  Vem tror du att du är som påpekar och fokuserar på de små misstagen Daddy gör kontra det som han utsätts för? Den emotionella stress han är under? En människa som gör det har något annat på sin agenda, du är inte ärlig.  En sak är klar, Daddy skall ha umgänge med sitt barn, inte imorgon eller dagen efter utan NU! Brottet som han utsätts för är värre än det som det skrivs om i tidningarna dagligen. I mitt sinne värre än våldtäkt(och för att vara politiskt korrekt så säger jag våldtäkt av en man på mig som man), jag hade hellre blivit utsatt för det än det som Daddy går igenom.  Ett barn skall inte kunna bli ifråntagen sin förälder utan dom(ja, ok under utredning ja i vissa fall, men den skall max ta en månad eller så), capische?  Dags för dig Jarri att visa dina kort, hur hade du bror duktig hanterat det? Bli anklagad för sexuella övergrepp av barnets mor, frikänd, fortsatt inte få träffa ditt barn samtidigt som mamman utan någon motivering får ha full vårdnad? Hur hade du gjort? Givetvis hade du inte försvarat dig utan som Jesus vänt andra kinden till samtidigt som det käraste som du har skulle hållts ifrån dig. Grandios självbild?  Vilken härlig stöttande kommentar du hade till Micke, fin människa du är. Om Mickael inte mår bra så är det inte en von oben tycka synd om kommentar som han behöver. Jag säger inte att han inte gör det men du implicerar om än inte direkt att så är fallet.

  2009-09-11 | 11:04:28
 • Adam Weisshaupt säger:

  Bra rutet Jonas!

  Hur hade Jarri eller någon annan hanterat det? Kan man vara altruistisk när man ser alla dessa brottsligheter mot sitt eget barn?

  För mig är svaret givet, hade det bara handlat om mig hade jag gått vidare i livet men nu är det omöjligt, just detta att Daddy och andra pappor vägrar att ge upp kommer att vara den största orsaken till förändring.

  Starkt också att du skyddar Mikael även om det inte behövs, det är ett under att pappor inte går under i denna orättvisa kamp för barnens rättigheter. Låt M ta ett glas om han vill, det gör säkert rådmän socionomer och, i brist på bättre ord, annat löst folk:-)

  2009-09-11 | 17:27:27
 • L.P säger:

  Leroy,pappa-barn genomgår omfattande förändringar just nu.  Länk:  http://www.pappa-barn.se/?option=com_content&view=article&id=46&Itemid=28  Mvh  //L.P  www.pappa-barn.se  För barns rätt till båda sina föräldrar.

  2009-09-11 | 19:07:13
 • Anonym säger:

  Varför känner jag denna misstänksamhet mot dig, Mikael? Efter hand har det kommit fram saker om fotboja blablabla fängelse blablabla och självklart har denne stackars kille "rätt" att ta sig ett glas. Ett (1) glas? Utelämnade du inte en del små detaljer när Daddy lät dig gästblogga här? Kanske allt detta (och lite annat som inte kommer fram här) kan ha något med saken att göra när det handlar om dina problem i vårdnadstvisten?

  Det är ju inte direkt första gången det kommer konstiga inlägg, undertecknade av dig, oftast frampå morgontimmarna efter en blöt natt. / Empatilösa Elly

  2009-09-11 | 19:11:39
 • L.P säger:

  Elly,Det här kan ni kanske diskutera under mikaels gästblogg här hos daddy?  Hälsningar  //L.P

  2009-09-11 | 19:24:09
 • Leroy säger:

  Tack L.P.  En annan sak som jag såg Daddy är att Kjell Åke´s inlägg och diskussion om inlägget av Moa på Aftonbladet verkar som bortblåst.  WHY?  Har du intervjuat honom eller några andra som tycker och påstår?  Vi får verkligen hoppas att även andra utsatta ser fördelar med att saker och ting utreds ordentligt snabbare och att barn får vara med lämpliga föräldrar.  Hoppas att Rania,Ricky och min dotter får och att inte myndigheter går på vad som påstås. Att barn får träffa sina släcktingar och sysskon eller halvsysskon.  Att utsatta utreds och att olämpliga får klart för sig att ta ett steg tillbaka.  Komma till insikt och bättring, kanske få ny möjlighet om lämplighet kan bevisas.  LEroy

  2009-09-11 | 19:25:17
 • Anonym säger:

  Jonas  Du är inte den du utger dig att vara. Men det ser väl bra ut att låta nya "läsare" titta in här. Istf samma/samma. Lätt att lista ut vem du är. Orden och uttrycken är ju de samma!  Jaja!  Moget och ansvarsfullt? Visst du kan tycka vad du vill. Hoppas det hjälper Daddy/Rania att du hejjar på denna ganska absurda tillställning.  Det gäller att hålla huvudet kallt och att inte "gå in i dansen". Att "dansa runt" som Daddy gör suger energi och leder ingen vart. Förutom att barnet måste utredas ytterligare en gång. En helvetes massa pengar kostar det också. Pengar och energi verkar inte vara Daddys starka kapital just nu.  Du och andra kan tycka att det bästa är att säga "ja och amen" till allt vad Daddy gör. Den som får betala för erat hejjande är Daddy/Rania. Det kan jag räkna ut, med en ädlare del, att Daddys motanklagelser inte kommer att ses med "blida ögon". Med all rätt!  Betänk att de som ska dömma inte läst något annat än utredningarna. Vad finns med? Jo! Föräldrarnas anklagelser mot varandra. Båda lika absurda, utifrån att konflikten är så "het".  Daddy måste ju kunna bevisa att misshandel sker, sexuella övergrepp sker och att barnet far illa. Det är inget jag hittar på. Så är det! Vad ska han då svara när frågorna kommer? "Jag har hört/jag tror/kanske har det hänt". Det kommer ses som högst oseröst. Och Daddy kommer inte vinna några poäng. Tvärt om. Han kommer bli tillsagd att sluta komma med insinuationer, påståenden mm.  Lägg därtill att han anklagar mamman för att hon tillåtit förhör om sexuella övergrepp på dottern, samtidigt som han själv anklagar mamman för sexuella övergrepp, med tillhörande utredning. En utredning Daddy förkastar när det gäller mammans handlande. Vad händer när det kommer fram i rättegången?  Skulle det bli ytterligare frågor runt hur han tänkt "att skydda sitt barn" från denna hemska mamma. Så låter det väl högs märkligt om Daddy svarar att de ska dela på boendetiden? Han anklagar mamman för ganska grova saker men är beredd på att lämna barnet där halva tiden?! Tror någon att de kommer ta Daddys anklagelser på allvar? Nej! De kommer att se på honom med oserösa ögon. Med all rätt! De kommer ju undra hur allvarliga anklagelserna är när Daddy kan lämna barnet där halva tiden?  Ser inte ni "ryggkliare" faran i att gå in i en rättsal med den bakgrunden? Ser ni inte att ert hejjande kan vara Daddys fall?  Tydligen kan ni inte läsa innantill, många av er. Jag litar helt på Daddys oskuld i sexuella övergreppen. Jag litar på hans kärlek till sin dotter. Och jag är övertygad om att barnet behöver sin pappa.  Trots att jag är kritiskt till Daddys agerande emellanåt, så har jag inga intentioner, tvärt om vad ni tror, för ni läser som ni har förstånd till, att knäcka Daddy. Tvärt om! Jag tycker att dottern bästa är att ha båda sina föräldrar.  Metoderna att nå målet är bara olika. Och jag tror inte/har inte erfarenhet att den som "kastar mest skit" vinner i någon rätt.  Du kan tycka att det är små misstag som jag pekar på. Visst, har man "glasögonen" jävla kritiker, den där Jarri, så visst. Jag kanske har ett annat huvudsyfte. Att leda en sargad man genom den skärseld han har framför sig. Han kommer bli utfrågad och utsatt. Så är det bara.  Då hjälper det inte hur mycket ni än har ryggkliat, sorry killar! Det uppmuntrar säkert här, ger en kort härlig "yeeezzkänsla", jag har rätt! Men sen då?  Ja, sen då? Kommer Daddy få träffa sin dotter av det? Jag hoppas det! Men jag tror inte det. Morsan till Rania är ingen "easy going girl". Som sagt, min erfarenhet är någon helt annan.  Och vad det gäller Micke!  Ja, vad vill du jag ska göra åt att Micke? Jag tycker synd honom. Men han är vuxen, han får ta ansvar för sina val själv. Precis som oss andra vuxna.  /Jarri  2009-09-11 | 22:31:59
 • Leroy säger:

  Undrar så klart efter samtal och diskussion på AHR och Majas blogg om vart inlääget och diskussionen om Moa K´s inlägg tog vägen:  http://blogg.aftonbladet.se/bjurkvist/2009/07/botfall-foraldrar-som-lagger-ut-sina-barns-personuppgifter-pa-natet-k-a  Är det enligt överenskommet Er emellan eller vad beror det på?  Frågar som vanligt öppet ?  Leroy

  2009-09-11 | 23:14:38
 • Daddy säger:

  Mitt ombud ifrågasätter varför vi inte får ta del av förundeersökningen, och varför polisen och tingsrätten hindrar mig från att ta del av vad som står där.  ¨Det har jag ju som part i målet rätt till. Speciellt som min motpart vet vad som står där. Men Jarri kanske tycker det är helt okej att man delger ena parten i en tvist all information, medan man hemlighåller allt för den andre?  Fan jarri om du kunde tänka till nån jävla gång så vi kunde få slippa läsa dina lognaktiga och förvirrade inlägg här. Jarri tycker att det är viktigt att utreda misstänkta övergrepp då män är utpekade, medan kvinnor otänkbart kan begå dom.  Om en kvinna misstänks för ett dylikt brott så skall man inte utsätta barn för plågsamma förhör och nogranna utredningar enligt Jarri. Att förhöra ett barn kan skötas på ett sätt där barnet inte tar skada. Om man ställer öppna frågor och inte börjar lägga snoppord i barnets mun.  Att kvinnor anses ligga bakom 20-25% av dessa brott är sådant man inte talar om i Jarris feministkretsar. Dom barnen får idag ingen hjälp och inget stöd i Sverige. Men om förövaren anklagar den andre falskt så får hon ju lätt bort honom och därmed har hon fritt fram att behandla sitt barn hur fan hon vill.  Har vi inte sett tillräckligt med sådana fall snart?

  Googla på "murdered child" och se själva hur många av mördarna som är biologiska mammor repektive biologiska pappor. Tror ni kommer att bli förvånade.  Jarri blir alltmer rasande i varje ny kommentar. Måste betyda att min blogg slår an en känslig nerv.

  Vem som strukit Jarri mothårs har han inte velat prata om, eller så kanske det har saknats en pappa i hans liv. Sånt vet vi ju orsakar skador på en människa, Samt ofta en stor bitterhet.  Rekommenderar Jarri att gå tillbaks några inlägg och läsa kommentarerna så hittar han eller hon svaret på frågorna vad han har ljugit om.

  Tycker inte att jag skall behöva svara på samma fråga från denna knickedick mer än en gång.  Dessutom finns ju reglerna för UH att hämta på försäkringskassan.  Men skriv på du Jarri. Du gör mig en stor tjänst genom att äskådliggöra en feminists inställning till jämställdhet. Dvs kvinnor är änglar och pappor är djur.  Sen att det är kvinnan som med myndigheternas hjälp begår brott efter brott mot ett försvarslöst barn, det är enligt Jarri inget som jag bör bråka om. Då gör JAG det värre för Rania. Hur fan kan det bli värre för Rania? Tror du hon mår toppen hemma hos mamma och mormor som fyller hennes lilla huvud med hat mot män och pappor?  Du är i mina ögon en möjliggörare av barnmisshandel och otaliga tragedier som sker varje dag. Man skulle ju kunna be dig att vakna, men det är nog bara slöseri med ettor och nollor.  Vi har ju en V ledare som fortfarande kallar sig kommunist. Vissa har helt enkelt för mycket cement i både hjärta och hjärna.

  2009-09-12 | 00:02:57
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Daddy säger:

  Ni som inte ens har ryggrad nog att sätta en signatur under era kommentarer kommer att få era kommentarer raderade fr o m nu.  Lögnaktiga fegskitar har inget på denna blogg att göra. Så om ni vill ifrågasätta det jag skriver, ha åtminstone modet att göra det öga mot öga.  Lögnare, hycklare och backstabbers har jag fått nog av för länge sen. Dom sitter nämligen överallt i vår förvaltning.  Märkligt också att alla fegskitar alla säger att jag har behandlats felaktigt, men så kommer det: MEN..daddy är lika god kålsupare..bla bla bla.  Kanske ni kan tala om vilka brott jag har begått i denna process. Jag själv kan lista upp minst tio stycken som begåtts mot mig och min dotter.  Men i feministernas syn på barnens bästa så är det ju uppenbarligen helt okej att tolka lagar och regler högst subjektiv.  Själv anser jag att fru fortuna skall ha sin öpgonbindel på.

  2009-09-12 | 01:21:14
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Jonas säger:

  Jarri, Vad menar du? Du tror dig veta vem jag är? Du insunierar att jag till och med en frekvent skribent här och nu går jag under ett annat namn för att det skall se ut som han har nya skribenter som "hejar" på?  Du är ju absurd.  Jag är ingen ryggkliare, ej heller en enögd påhejare. Jag behöver inte nämna de eventuella invändningar jag har gentemot Daddy, varken emot hans person eller hans faderskap.  Vet du varför Jarri? Därför det är fullständigt irrelevant. Precis lika irrelevant som min syn på min granne, eller min syn på någon jag tycker illa om eller jag tycker om. Frågan är inte på den nivån, det är till och med inte relevant om han skulle vara skyldig till sexuella övergrepp eller inte, eller om han skulle på annat sätt brista i sina faderliga förpliktelser. Detta kan ingen veta 100% precis som jag inte kan veta det om min granne.  Vad som är relevant är att INGENTING, jag säger det igen INGENTING i de utredningar och anklagelser som riktats emot honom, faställer att han inte skulle vara en lämplig far.  Ändå har han inget umgänge med sin dotter. Detta är ett justitiemord. Detta är vad vi förknippar med diktaturer och rättslösa samhälle.  Vad du gör Jarri, är att bedöma, peta och skarva. Få sakfrågan att flyta så att säga, men Daddy nu gör du si och så, nu är du lika god kålsupare som mamman osv. Alla, precis alla människor utan en alternativ agenda kan se att så inte är fallet.  Jag har sett mycket få anklagelser och förebråelser gentemot hans Ranias mamma och absolut inga i paritet med de som riktats från andra sidan.  Fakta är att ni som fokuserar på annat än Låt Daddy få umgänge med Rania nu, inte vet vad ni är med att skapa. Detta innebär att alla kan anklaga vem som helst för sexuella övergrepp, och i alla fall leder det då till att man får vårdnaden.  Ja, vuxen säger du till Mickael, man får stå sitt kast osv, varför ser jag dig inte stå på barrikaderna och skrika följande  "Ranias mamma har genom att sabotera umgänget mellan en far och en dotter förverkat sin egen rätt till umgänge med densamma"  Känns inte det viktigt för dig att hon för stå för sina konsekvenser som vuxen hon nu är? Eller det är bara vissa utvalda som skall vara tvungna att göra det? Företrädesvis de med adamsäpple..  Notera att jag personligen inte nödvändigtvis tycker att detta skulle vara i Ranias intresse men Jarri borde tycka det om han skulle vara konsekvent.  2009-09-12 | 01:39:09
 • Ibis99 säger:

  Jisses koss o krösamos...  Detta liknar mer och mer en "vårdnadstvist" !! Slänga dynga på varandra....  Nåja Daddy att du är oskyldig till dom sexuella anklagelserna mot ditt barn är ganska uppenbart.. Om det nu inte blev helt plötsligt förbjudet för män att duscha med sitt barn,,,  Att daddy inte får ut något från förhöret gällande barnet så kan det faktiskt vara helt korekt enligt praxis... Det borde din advokat kunna förklara för dig på ett bra sätt. Om det nu inte är så att din advokat är så insnöad på familjerätt och kan inte ett smack om brottsmål o allt runt om det... När det gäller brott eller misstanke om brott mot mineråriga barn utförda av den andre föräldern kommer aldrig någon förälder att få lov att vara målsägare i fallet. Målsägaren är barnets advokat som utsetts av samhället.  Kanske du borde satsa på oskyldig och få "case closed" så snabbt som möjligt... För ju längre detta drar så kommer barnet längre ifrån dig daddy o vipps så blir det "noll" umgänge för barnets bästa. Gissa starkt på att du kommer får "kontunitetsprincipen för barn" uppstoppad i baken o efter som det gått så lång tid sen ni träffades så blir umgänge ett minimum.  Förr eller senare så kommer du att få kunna läsa alla anklagelser mot dig i form av förhör. Ja ditt namn och ära är kastad i smutsen.  Men vilket är viktigast?? Träffa barnet eller heder och ära...???  Kanske det är så enkelt att ni vuxna som är föräldrar till ert gemensamma barn har fastnat i känslor för varandra.. Hatkärlek som gör att man aldrig kommer vidare....  Allt handlar inte om feminism,politik eller annat som en ursäkt för att du har det som du har det Daddy.  Förklaringen är inte så enkelt att om man inte håller med dig daddy så är det inte frågan om feministiska eller politiska motiv.  Försök lägga om rodret totalt i denna röra.. istället för att hela tiden arbeta mot myndigheter så försök att få dom att arbeta för dig.  ---------------------------

  Till Mikael

  Dina inlägg om Qbar i hässlehåla... Du din story håller inte alls.. När ägaren och dess anställda får reda på hur du hänger ut biljardhallen med öknamn o så då kommer du säkert att vara ytterst välkommen tillbaka.. Eller du anser det som din medborgerliga rätt att vara där som en allmän plats...  Begin 2 think Mikael!!!!

  ------------------------------

  //ibbe

  2009-09-12 | 10:02:37
 • Daddy säger:

  Jag antar att Ibis99 inte har följt min blogg speciellt länge eller ens brytt sig så mycket om att ta del av informationen som jag har lagt ut på den.  I nästan tre år jobbade jag MED myndigheterna. Innan jag av famiiljerätten blev anklagad för sexuellt ofredande utan några som helst bevis annat än mammans ord. Hur länge tycker Ibis99 att man skall jobba MED myndigheterna innan man inser att dom alltid kommer att jobba MOT dig.  Sedan är jag nyfiken på om tingsrätten kommer att ta ifrån mamman allt umgänge under tiden polisen och socialen utreder vad mor och mormor har utsatt Rania för. Vore inte det en principiellt viktig fråga att få klarhet i?  Ibis99 läser 1% av allt jag skrivit och anser sig sedan ha rätt att döma. Du hade platsat bra som rådman i tingsrätten. Annars kan du ju gå med i ett politiskt parti och satsa på att bli nämndeman. Där kan du ju också sitta och gäspa dig igenom dagarna och sedan är det ju bara att döma efter den gängse mallen. Busenkelt. Du får ju t o m betalt.  Dom som stöder mig på denna blogg är dom som gjort sig besväret att faktiskt ta del av vad som hänt. Något som jag har försökt göra så enkelt som möjligt.  Men Ibis tycker inte sånt är väsentligt. Det blir alltmer uppenbart. Om inte jag är felunderättad så är Ibis 99 (vilken jag av mailadressen att döma misstänker är av kvinnligt kön) medlem i Pappa-barn, där hon tidigare lyckats med att ställa till osämja och bråk. inte minst på forumet.  Men oavsett kvinna eller man, så är du helt klart ännu en av dessa självutnämnda experter på rätt och fel som vårt land tycks krylla av.  Att ett barn lider, att den ena föräldern är ansvarig, vilket om Ibis hade gjort sig besväret att t ex läsa vårdnadsdomen på min blogg, lätt kunnat konstatera, spelar för denna slamkrypare iingen roll alls. Nej till varje pris så skall skulden falla på mig.  Har du lust att dela med dig av din historia Ibis. Varför är du med i Pappa-Barn, om du nu fortfarande är det...

  2009-09-12 | 12:49:55
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Lena Hassel .Enskede säger:

  Men om man har en blogg där man hänger en hel yrkeskår och nästan också ett helt kön får man väl räkna med att man blir ifrågasatt. Dessa saker är sällan svart eller vitt och ingen här inne lär väl veta 100% av hela historien. Alltså utgår vi ifrån det vi läser. Jarri har väl aldrig ansett att Joakim ska hållas borta från sin dotter eller att detta i sig är ett snedrivet maktmissbruk. Motangreppen på Jarri är både orelevanta och omogna.

  Att censuera bloggkommentarer för att det inte passar in med ens egna åsikter är ju frivilligt men då förstår jag inte vitsen med att ha dem alls. Eller att man inte väljer att godkänna dem först.

  2009-09-12 | 12:59:24
 • Daddy säger:

  Var mer exakt menar Lena Hassel att jag har hängt ut ett helt kön?  Vore intressant att veta.  Att jag hänger ut en hel yrkeskår är också fel. Däremot hänger jag ut ROKS och kvinnojourerna som sitter i knät på nämnda yrkeskår och ständigt viskar i deras öra. Liknelsen mellan ormtunga ocj kung Theoden ligger inte långt borta.  Menar Lena Hassel att det finns något försvar för att tvångsseparera fäder och deras barn baserat på lögner och förutfattade meningar?  Det är ju precis vad som sker.  Att jag har modererat bort Jarri beror på att han sprider lögner, myter och propaganda på denna blogg. Om mig och om företeelsen som helhet. Jag är i min fulla rätt att hålla min blogg så ren från sådant som möjligt. Vill man läsa om hur farliga och olämpliga vi pappor är för våra små, så finns det tusentals andra hemsidor att vända sig till.  Men det är min lilla fyr i det kompakta mörkret som råder som till varje pris skall släckas. Ingrid Carlqvists har man redan lyckats med, med jävligt smutsiga metoder dessutom. Sedan var det Katarina Folmers tur.  Nu är det min man riktar in sig på.

  Att män och pappor blir rent diaboliskt behandlade av rättssamhället och att vi utsätts för ren tortyr, ofta under flera år, det får inte komma fram. Då börjar lögnkampanjerna, smutskastningen och anklagelserna.  Hur i helvete försvarar Lena Hassel detta?

  Hur länge sedan var det du använde hjärtat? För du har ett du med. Det har alla. Tyvärr så tycks dom flesta bara använda det till att pumpa runt blod.  Men det är inte i hjärnan det gör ont när man utsätts för detta. Eller hur?

  2009-09-12 | 14:30:23
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Ibis99 säger:

  Ja du daddy... Vist är jag med i ett antal föreningar... Varför frågar du... Svaret är så enkelt.. Jag är pappa så har vi rätt ut det om könsfrågan som verkar vara viktig... Nej jag är inte Feminist... o absolut inte antifeminist.... i övrigt tar jag till dett universiella svaret "av personliga skäl"  Vist jobba med myndigheter... Låter jobbigt... Kanske en correction då... Låta myndigheter jobba för dig...!!! STOR skillnad

  Kanske är jag en sån som jobbar just inom TR.. Sen om du vill dömma mig till att vara just gäspare får vara din bedömning..  Där ser man att jag var med om att ställa till det på ett forum... likt en dom eller kanske herr daddy tar sig rätten att dömma nu?  jaja kanske det är så att jag bara läst 1% av din story..  Hoppas inte att du daddy går igång på samma vis när du har med myndigheter att göra... Lär bli en tung betongvägg att focera...  //ibbe den dömdeblinkar med ögat ironiskt

  2009-09-12 | 14:56:36
 • Lena säger:

  Ingen har väl försvarat att barn av fel orsaker skiljs från sina föräldrar. Du verkar ha stängt alla dörrar för självrannsakan. Att rannsaka sig själv innebär inte att vara ok med att bli diskriminerad som du upplever att du har blivit. Jag upplever att Jarri har ifrågasatt det han har läst och det ser jag som en sund inställning.Vi känner inte dig men jag tror inte heller att vi är helt obildade och oerfarna när det gäller vårdnadstvister osv. Jag har lärt mig att inte ta något för givet att det alltid finns fler än en sida i en tvist. Jag har aldrig och kommer aldrig att försvara ett orättvist behandlande. Jag förmodar att du aldrig har jobbat på en kvinnojour? Det finns män där men de är få för det är inte många män som skulle klara av att ta emot en kvinna med barn som levt i ett helvete i flera år utan att samhället gjort ett skit för att hjälpa dem. Kvinnojouren har räddat många kvinnor från att bli mördade av sina män.  Tycker du Daddy att pappor som slår sina fruar inför deras gemensamma barn har rätt till sitt föräldarskap?

  Tycker du att det är den förebilden av en man som barnen ska få?

  Är hans rätt att vara pappa större än hans barns rätt att slippa en traumatisk upväxt med en kvinnohatande man?  Alla har rätt till en andra chans , men mammans och pappans rätt till sina barn oavsett vad borde inte vara självklar!

  2009-09-12 | 15:01:31
 • Ramona Fransson säger:

  Bästa Lena!  Läs noga din egen mening här:

  Ingen har väl försvarat att barn av fel orsaker skiljs från sina föräldrar.  Men vem är det som bestämmer "RÄTT ORSAKER"?  Allt är naturligtvis inte svart eller vitt i vilken värld vi än kommer in i. Men vad det gäller "RÄTT ORSAKER" vet vi av fakta att det alltför många gånger har begåtts rena rama haverier MOT BARN med hjälp av sociala myndigheter.  Det är INTE RÄTT att en kvinna ska kunna peka på en man och säga ordet :SKYLDIG och därmed stängs dörrarna illa kvickt för pappan, tills som det så tjusigt heter: Har gjorts en skyndsam utredning...  Ordet skyndsam i dessa olyckliga fall är mer att likna vid en fullkomligt asberusad snigel som är på väg hem.  Nej, jag är övertygad om att den maktfaktor som sociala myndigheter har gör i alltför många fall åverkan på barnens väl och ve än bra verkan.  Tråkigast och vedervärdigast av allt är att inte dessa "klåpare" blir av med sina jobb. Utan kan fortsätta förstöra barn efter barn efter barn i all oändlighet!

  2009-09-12 | 15:23:24
  Bloggadress: http://www.ramona-fransson.blogspot.com
 • Daddy säger:

  Mammor och barn som i flera år levt i ett helvete utan att samhället gjort ett skit för att hjälpa dom. Intressant formulering.  Själv upplever jag precis detta du beskriver. Skillnaden är att det intye finns några jourer för mig och mitt barn. Inga som tar emot med kaffe och lyssnar på min historia utan att ifrågasätta den det minsta.  Jag var istället tvungen att starta en blogg för att någon skulle lyssna på min historia.  Till skillnad från många av kvinnorna som gömmer sig på kvinnojourerna så granskas min historia i varenda skrymsle och vrå. Därför har jag varit tvungen att spela in samtal och dokumentera deras lögner med dokument.  Det finns många samtal, inspelningar från tingsrätten, dokument fyllda av lögner och vittnesmål som bekräftar det. Jag har nu en mapp som rymmer 400 Mb med enbart bevis för att ett grovt brott har begåtts mot mitt barn.  Önskar jag hade haft en jour att gå till och få förståelse och ett lyssnande öra. Och framförallt en fristad från barnstjälande mor och mormödrar och deras armé av socialsekreterare och kvinnojourskvinnor. Men om du hittar någon i Västra Götaland så säg gärna till mig, för jag har inte gjort det.  Om du lena Hassel jobbar objektivt och för barns bästa, och om du tagit del av det material som jag postat ut här, så skulle du inte skriva som du skriver. Du kommer även att ifrågasätta ditt försvar för Sveriges kvinnojourer när hela bilden av denna pappautrotning blir synlig. För det kommer den att bli. Tiden närmar sig alltmer.  Det är inte alltid det krävs två för att dansa tango. Om det vore en enda sak som jag önskade att socialsekreterna ville inse så vore det detta.

  2009-09-12 | 15:24:30
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Anton säger:

  Stå på Dig Jocke och låt inte de som är vilsna i sig själva få kladda ner bloggen allt för mycket (tänker på Jarri, Ibis99 osv..)  Vi är vanliga männsikor som lever vanliga liv. Vi ska fan ha rätt att uttrycka de orättvisor och brott som begås mot våra barn och oss, därmed punkt!  Keep up och fortsätt men framförallt... HÅLL UT!  Till Leroy:

  Din fråga om Pappa-Barns forum/hemsida.

  Svar: Det satt ett antal vilsna själar fastklamrade bakom hemsidan och forumet som var tvugna att strukturera om den, eftersom de per fakto gick ut med falsk information på den gamla hemsidan.

  2009-09-12 | 15:27:12
 • Lena säger:

  Jag utgick ifrån att "fel orsaker" är bevisat och utdömt brott mot barnet eller barnets mor eller far. Ja jag tycker att man har förbrukat sin rätt som förälder om man slår sin partner både framför och bakom sina barn. Det bevisar bara vilken människosyn man har och är bara en tidsfråga innan barnen åker på stryk. Att män diskrimineras i vårdnadstvister och som pappor har jag aldrig förnekat och som jag skrivit inan har jag sett saken från båda håll. Skulle kvinnodiskrimineringen som finns i Sverige och i övriga världen får ta lika stor plats som ni tycker vore självklart att denna diskriminering mot pappor borde få så skulle det inte finnas plats för annat än just det.  Vanliga människor? ja och vad är jag? En ovanlig människa?

  Jag har samma rätt att ifrågasätta utifrån mina referensramar men också en förbannad skyldighet att försöka vara lite nyanserad.

  2009-09-12 | 16:19:13
 • Leroy säger:

  Jag har sett både den gamla föreningens sida och den nya.  Tittat på den nya styrelsen och sammansättning läst stadgar. Funderar så klart eftersom jag betalt men jag kommer ihåg hur rörigt det var när man försökte tjafsa bort en seriös sida för föräldrar att diskutera på och vem som sa vad. Såg även hur Marina E fick konstiga kommentarer.  Men var kan en man få stöd. ?  En viktig fråga.  Leroy

  2009-09-12 | 16:35:53
 • L.P säger:

  Citat Lena:  "Alla har rätt till en andra chans , men mammans och pappans rätt till sina barn oavsett vad borde inte vara självklar!"  Citat slut.  Lena,Rätten till sitt barn är inte självklar,inte ens om du är en alldeles utmärkt far.  Däremot så borde barnets rättighet till båda sina föräldrar vara självklar,men inte ens för barnet är detta en självklar rättighet,finns otaliga exempel på detta.  Så sluta komma hit med åsikter,påståenden och antaganden,som inte är sanna,eller ens verklighetsförankrade.  Detta gäller Lenas kommentar 2009-09-12 @ 15:01:31  Hälsningar  //L.P  www.pappa-barn.se  2009-09-12 | 18:29:28
 • Daddy säger:

  Jag skulle vilja fråga Lena Hassel om hon kan ge några exempel på hur hon själv som kvinna anser sig ha blivit diskriminerad. Eftersom det är så otroligt vanligt att tidningarna skulle fyllas med enbart detta, så antar jag att lena själv måste ha blivit utsatt för diskriminering ett otal gånger.  Har Lena blivit nekad att lämna bevis i ett tvistemål? Har Lena hindrats att få träffa sina barn utan någon som helst anledning?

  Har du sämre lön än dina manliga kollegor månne?

  Har du kommit med synliga skador till en polisstation och blivit utskrattad då du anmält våld från en man?  Har Lena nekats att komma in på ett skyddat boende med sina barn trots att hon har varit för rädd att sova hemma?  Har du försökt att få våra sociala myndigheter att förstå att det är olämpligt att ett barn vistas hos en vårdnadshavare som inte drar sig för att ljuga för att hindra ditt och dina barns relation, och har du i så fall mötts av ett totalt ointresse från myndighetens sida att agera?  Har du varit med om att bevis som du lämnar till polisen "försvinner" pga "ett tekniskt fel" av obestämbar art?  Har du blivit refererad till som "förövare" trots att den enda bevisning som finns är den andre förälderns ord?  Har du förlorat vårdnaden om dina barn enbart på grund av att barnens andre förälder under en lång tid hindrat allt umgänge?  Har du av en rådman i tingsrätten blivit kallad misstänkt, trots att förundersökningen mot dig lagts ned?  Har Du i 1,5 år endast fått träffa dina barn med övervakare, enbart baserat på att den andre föräldern säger att du är "farlig"?  Eller på vilka sätt har du som kvinna diskriminerats?  2009-09-12 | 21:14:02
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Lena säger:

  Jag visste inte att detta var en tävling? Det finns dem som har det ännu jävligare än dig men jag hoppas inte den insikten hjälper dig. Kvinnor diskrimineras dagligen överallt i världen och även här. Patriarkatet är så djupt nedärvt genom vår miljö så vi ser den knappast.Jag kan svara ja på alla dina frågor även om de alla inte i synnerhet gäller mig men mängder av kvinnor i allmänhet.Män diskrimineras på lika sätt genom mammabarn-monopolet som också är lika nedrotat i vår miljö. Men minst lika viktig att förändra.

  Skillnaden mellan dig och mig i detta fall är att jag förnekar inte att den finns och det går att jobba för båda könens rättigheter till jämställdhet.

  2009-09-12 | 21:29:16
 • Jonas säger:

  Lena, kom igen, snälla du.  Du nämner kvinnor som diskrimineras överallt i världen. ja, det är sant, precis som svarta, araber osv blir det eller samer eller ja, listan kan göras lång tycker du att det är relevant? Att diskutera i denna blogg?  I Sverige idag, som trots allt enligt de flesta bedömare är världsbäst på jämlikhet, eller åtminstone i toppen så har kvinnor det fantastiskt bra.  Inom två områden blir ni diskriminerade, och det skall vi stenhårt som befolkning rätta till, ni har inte lika lön för samma arbete samt tillgång till de högre maktämbete som män har.  I övrigt så kan ingen icke rabiat feminist gnälla. Så snälla sluta med offermentaliteten. Jag har nämnt de område som feministerna har kvar att erövra, jag har inte nämnt de område där de erövrat för mycket så pendlen diskriminerar det andra könet, sanningen är att det är en hel..

  2009-09-13 | 00:42:55
 • Lena säger:

  Jonas kom igen snälla du!

  Att sitta i trygga Sverige och klappa sig på bröstet och tycka att vi är världens mest jämlika land fast vi har bra många fler områden än du räknar upp där kvinnor fortfarande diskrimineras är inte bara brist på kunskap utan även väldigt naivt.

  Jag tycker absolut att det är relevant att kvinnodiskrimineringen är så stor och ohyggligt utbrett i världen.

  Ja det är synd om män ja det är synd om kvinnor men denna offermentalitet du pratar om får du bära själv.

  Alla minoriteter kämpar för sitt berättigande det ligger i sakens natur.

  Detta förminskandet är det som skapar klyftor...."Ja det är synd om er kvinnor men vi då...vi diskrimineras minsann också..."

  Historien talar sitt tydliga språk och varför kan vi inte börja där med att bryta diskrimineringen mot båda könen.

  Många här uppfattar jag drar likhetstecken mellan en rabiat feminist och en våldtäktspsykopat ( jag vet att ingen har nämnt det men det är så jag uppfattar ert förakt)...två ytterligheter. Det visar ju bara att ni inte har en susning om vad en feminist är.

  2009-09-13 | 01:34:29
 • Ibis99 säger:

  Märkligt att ett återkommande ämne i pappaämnen är feminism. Det universiella ursäktandet för att om en pappa råkar illa ut så är ordet där direkt.. Så snabba på att skylla på just feminism som om det vore allt fel som drabbat pappor i nöd.  Feminism är inget annat än <http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_ismer>  Obs nu ISM!!!!  Men strunt samma för håller man inte med i varje ordfras då ska "jantelagen" tillämpas till den milda grad... Du ska inte komma här o tro för det är min blogg o jag bestämmer...

  Har minsann dom som hjälper mig med att hålla med... Rädsla för "jantelagen" kanske??  Suckar tungt till dig Anton... Snygg kommentar om att jag är vilsen inom mig... Bra att du Anton har hittat den rätta vägen inom dig... Då har du fattat Anton att det är inte livet som suger utan det är karma som suger....  Jonas: Så bra att Sverige är världsbäst ur jämnställdhet.. Då kan vi sätta oss ner nu då o vila.. inget mer behövs göras.. Men du har säkert en annan ISM som gör att jämnställdhet är något helt annat.. Att jämnställdhet bara handlar om kvinnors rättigheter.. Hmm då lär du kanske inte ha samma inställning till jämnställdhet i form att könens lika värde..  Själv har jag skrivit det innan att jag inte är feminism men även denna vilsna människablinkar åt Anton har fattat att feminism inte handlar om att trycka ner män eller ta något ifrån oss som vi inte har rätt till.. Människors lika värde är ett fint ord. Ett ord som är ganska självklart igentligen. Men är det så i praktiken???  //ibbe den vilsne inom sig för att han inte håller med... fullproppad med fel o brister.. Men var och en är ansvarig för sina handlingar. Mina fel ser jag som en möjlighet likt en stilla sjö som inte börjat röra sig... Full av möjligheter...  2009-09-13 | 08:45:21
 • Jonas säger:

  Ärligt nu Lena, och var nu fullständigt ärlig, var inte anledningen till att du använde samma öppningsreplik som jag gjorde att du kände att jag på patriarkist vis förminskade dig med att använda utrycket "snälla lilla Lena"?  Kanske fanns en anledning till att jag använde den öppningsfrasen, inte för att förminska men för att se om vederbörande uppfattade det som att det var förminskande. Det säger en hel del om personen i fråga. Naiv,kallade du mig det tror jag inte...  Jag lämnar härmed de stora frågorna till dig och de andra som kämpar för att bryta ned patriarket. Replikväxlingen ovan med dig och Ibis, med internationell feminism, sitta i trygga Sverige samt slå sig för bröstet kommentarer gör att jag tappar intresset fullständigt.  Kan vi återgå till att diskutera och fokusera på tragedin att en fader som inte bedömts olämplig har blivit berövad på sin mänskliga rätt att ha ett umgänge med sitt barn. Likaså har en liten dotter blivit berövad sin fader. Hur kan detta få fortgå?  2009-09-13 | 09:34:37
 • Afrodite säger:

  Jag citerar Daddy här:  "Anledningen till beslutet var att CE hade anmält Joakim Ramstedt för sexuellt otillbörligt handlande med dottern. Vad misstankarna grundade sig i vägrade motparten att precisera. Enligt uppgifter fråm socialtjänsten var det redan då dock känt att handlingarna skulle bestå i att Joakim Ramstedt duschat tillsammans med sin fyraåriga dotter samt att de båda sovit i samma säng."  Bäst min sambo och även pappan till dottern springer till soc eller/och polis och anmäler mig.  Jag sov i samma säng som båda barnen varenda natt i 1 år. Sedan blev det sporadiskt med båda barnen i ytterligare 2 år.

  Jag har både badat och duschat med barnen så många gånger så jag idds inte ensa räkna ut det.  Ibland så ställer jag båda barnen i duschen samtidigt och duchar de för att spara tid + att de tycker att det är roligt.  Ja jisses, jag måste verkligen bryta mot massor av lagar.  Afrodite - mamma till 2 barn.

  2009-09-13 | 10:08:49
 • Afrodite säger:

  Citerar Lena här:  "Att sitta i trygga Sverige och klappa sig på bröstet och tycka att vi är världens mest jämlika land fast vi har bra många fler områden än du räknar upp där kvinnor fortfarande diskrimineras är inte bara brist på kunskap utan även väldigt naivt.

  Jag tycker absolut att det är relevant att kvinnodiskrimineringen är så stor och ohyggligt utbrett i världen."  Detta är precis det jag misstänkt många gånger och det är inte bara för att Lena skriver här, utan något som jag har anat en lång tid.

  Det jag menar är att nu får minsann papporna (ja, det är väl så många ser det istället för att förstå att det handlar om barnen) sitt straff för att det är så många kvinnor som känner sig diskriminerade dvs kvinnodiskrimineringen.  Det var väl då sjutton att dessa kvinnor inte kan skilja på det som handlar om barnen och det som handlar om män och kvinnors kamp till jämlikhet.  För ofta så börjar dessa kvinnor och män som jobbar för ett jämställt samhälle dvs de som drar i väg och inte kan se något annat än sin egen känsla av att känna sig diskriminerade så fint med att det handlar om barnen för att sedan ganska snabbt falla tillbaka på att det handlar om kvinnodiskriminerning.  Ja detta är ett allmänt menat inlägg.  Men detta skulle jag vilja att du Lena förklarar lite närmare för jag känner att jag läser in motsägelsefullhet här.  Citat:

  "Historien talar sitt tydliga språk och varför kan vi inte börja där med att bryta diskrimineringen mot båda könen."  Jag förstår iinte riktigt vad du menar när det gäller att Rania inte får träffa sin pappa.  Förklara gärna för mig.  2009-09-13 | 10:18:54
 • L.P säger:

  Kränkt och ifrågasatt!  Kärnämnet i frågan här gäller Joakims och hans ombuds rätt till att ta del av dokumententering.  Citat  "Det har också varit tydligt i kontakten med polisen att motparten har full insyn i de uppgifter som förekommer i förundersökningen. Det är på grund av detta av högsta vikt att dessa uppgifter också tillförs tingsrätten och Joakim Ramstedt.  Citat slut.  Men istället så har Joakims rättigheter kränkts,under rätts processens gång för att få träffa sin dotter Rania.  Att hans oro för dottern är stor bör tydligt framgå för alla här,Men trots det så diskuterar MÅNGA här andra saker som inte är relevanta och det är omdömeslöst och respektlöst.  Jag tycker verkligen att Joakim har all rätt att rensa ut bland alla kommentarer som kommit.  Min känga går till framför allt till:Lena,Jonas och Anton(för att han lagt upp vilseledande information ang.P-B)  //L.P  www.pappa-barn.se  För barns rättigheter till båda sina föräldrar.

  2009-09-13 | 11:10:01
 • Daddy säger:

  Ser ni huvudproblemet?  Jag frågade Lena om hon kunde ge ett enda exempel på hur hon som kvinna blivit diskriminerad i vårt land.  Det kunde hon inte.  Ändå sitter hon på socialen och hämnas på fäder för att de tillhör ett patriarkat som förtrycker och diskriminerar kvinnor. Exakt vad denna diskriminiering består i kan hon dock inte riktigt sätta fingret på. Men ATT kvinnor drabbas värst av allt vet hon ju. Det har ju inte minst kvinnorjourerna och dramafabrikerna i media berättat för henne genom vridna artiklar på alla föreläsningar dom har haft för Lena med kollegor.  Är det inte sånt som kallas hjärntvätt?  Läs gärna Ture Nerman som var den förste läraren på journalisthögskolan i Sverige och numera en av massmedias störste kritiker. Om ni undrar om det verkligen är möjligt att hjärntvätta en hel befolkning.  Han menar det, och jag håller med.  2009-09-13 | 12:13:42
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Afrodite säger:

  Oja Daddy, jag ser huvudproblemet och har gjort länge.  Märkligt att det är så många som inte ser det.  Jag jobbade med travhästar en tid i mitt liv och där användes diverse olika skygglappar beroende på vad syftet med dessa skulle vara.  Lätt att implantera det tankestättet på många människor.  Men oavsett - när det gäller Ranias och alla andra barns rätt så skall skygglappar BORT, BORT - BORTA.

  2009-09-13 | 12:27:52
 • L.P säger:

  Joakim,du har rätt,och det är rent ut sagt för jävligt,för det är ju inte Lena som blir lidande,utan det är barnen som får ta den värsta smällen,när sociala myndigheterna slår sina klor i dem(det finns ju många exempel här på din blogg).  Man kan verkligen undra om sociala är fyllda till bredden med såna här människor,jag tror det för jag har stött på flera sådana tjänstekvinnor,som enbart tar hänsyn till mamman och var boendet finns,inte vår sons behov av mig som far.  Tragiskt,men sant.  Sen att Lena döljer sig bakom meningar som "Kvinnor diskrimineras dagligen överallt i världen och även här." och "Patriarkatet är så djupt nedärvt genom vår miljö så vi ser den knappast",vilket enbart handlar om att väcka sympati för stackars Lena,som så gärna vill att jämlikhet skall råda mellan könen,men istället så kastar hon ännu mer bränsle på brasan..  Undras vad syftet är?  //L.P  www.pappa-barn.se  För barns rättigheter till båda sina föräldrar.

  2009-09-13 | 13:06:51
 • Lena säger:

  Den röda tråden i alla Joakims inlägg oavsett om de handlar om hans kamp för sin dotter är ju hans intensiva förakt för just socialtjänsten ,kvinnojourer,feminister,ROKS,Gudrun Schyman osv  Då är det väl inte konstigt att det då kommer åsikter om allt som rör det , även diskriminering rent generellt.

  2009-09-13 | 13:33:24
 • Daddy säger:

  Problemet är ju att du Lena enbart har åsikter.

  Medan jag har underbyggt mina åsikter med faktaunderlag, så har duu inga sådana. Du har bara en åsikt. Varför du har denna åsikt tror jag inte ens du själv begriper. Du har nämligen till skillnad från mig aldrig brytt dig om att ta reda på om dina åsikter har någon bäring i verkligheten.  Sådana människor som bär sig åt så är farliga. Speciellt om dom som du sitter till doms över människors familjeliv. Det viktigaste vi har. Förstår du inte det?

  2009-09-13 | 14:22:27
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Leroy säger:

  Bra rutet Afrodite och Daddy.  Inte skall man bara kunna sitta och påstå.  Man måste få chans att leverera oxå.  Inte att transportbolaget Kommun och stat visar fel väg hela tiden.  Advokater eller mödrar tjänar på att obstruktion sker eller rekomenderas.  För egen vinnings skull.  Leroy

  2009-09-13 | 16:16:34
 • L.P säger:

  Till Lena:  1.När domstolarna beslutar om enskild vårdnad är det i över 90 % av fallen till mammas fördel. (Statistiska centralbyråns hemsida)  2.Nästan var femte barn av alla barn bor med ensamstående mamma. (Barnombudsmannens rapport “Upp till 18? från 2004)  3.En pappas partiella eller totala försvinnande från barnen gör att det ofta uppvisar negativa effekter som bristande social anpassning, ångest och vacklande självuppfattning. (Rapport från Lars Tornstam, 1996, Nordiskt socialt arbete 1996:3)  4.När barnet bor helt eller mestadels hos mamma får pappan aldrig/sällan träffa barnen i 25% av fallen. (Barnombudsmannens rapport “Upp till 18? från 2004)  Inser du att våra barn tvingas till att leva sina liv frånskilda från sina pappor i en allt större omfattning.  Det handlar om tragedier större än vad du kan ana,det handlar om barn som känner sig förkrossade och övergivna.

  Trots att det finns pappor som mer än gärna är delaktiga i sina barns liv,men istället så skuffas dem ut ifrån sina barns liv,och den drivande parten brukar vara mamman,som stöttas helhjärtat av myndigheter och dess tjänstemän/kvinnor som har åsikter om vad "barnets bästa är",trots allt för liten kunskap om barnets tidigare relation till sina nära och kära.  Här vill jag börja,resten av världen struntar i varje fall jag i fullständigt,för min sons värld är förstörd och trasig!  Liksom i tusen och åter tusentals ANDRA barns världar som dessa tvingas leva i.  När skall dem få upprättelse,eller?  //L.P  www.pappa-barn.se  För barns rättigheter till båda sina föräldrar.

  2009-09-13 | 18:31:22
 • Jonas säger:

  Daddy, en sak som jag tycker förekommer alldeles för lite i samhället och oss människor emellan är beröm och uppskattning.  Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så har jag följt denna bloggen under en lång tid. Detta är en fråga som inte intresserat mig tidigare men som jag halkade in på som jag tror många andra med mig efter Monica Antonssons viktiga avslöjande av förljugenheterna i sagorna om Mia.  Jag tyckte ifrån början att du var ganska kantig och konfrontativ i ditt skrivande, dina gemäle var ofta påverkade av känslor(vilket är förståligt), under senare tid så har ditt skrivande och din argumentationsteknik utvecklats väldigt mycket. Hanteranded av Lenas abstrakteter är ett väldigt bra exempel.  Du bryter ned påstående som är abstrakta och som försöker sätta utgångspunkten för en sanning som inte är sann. En debattör av någon som helst rang försöker likt Lena göra svepande påståenden som sätter startpunkten för diskussionen ett exempel är:  "om man har en blogg där man hänger en hel yrkeskår och nästan också ett helt kön får man väl räkna med att man blir ifrågasatt"  Detta påstående är menat att vara en så kallad sanning, nu skall vi diskutera om Daddy har rätt eller inte, det är målet med påståendet inte det faktum att påståendet är förljuget.  Detta hanterar du med fantastik elegans. Du argumenterar emot påståendet och ber den som kom med påståendet att göra det konkret. Ett annat exempel är diskrimineringsfrågan som du hanterar på

  liknande vis. I inget av fallen så har debattören kunnat göra påståendet konkret.  Lysande och jag är imponerad. Du kommer bli en utmärkt journalist och jag tror att vi kommer få se stora saker ifrån dig. Önskar jag var lika begåvad.

  2009-09-13 | 20:14:38
 • Daddy säger:

  Jag är säker på att du är lika begåvad som mig Jonas. dett var i alla fall ett mycket begåvat inlägg i debatten du kom med här. Jag tror att en del av skillnaden ligger i att det som förr mest var en diffus känsla av att någonting fundamentalt är fel här, med tiden har växt till en visshet och jag har nu läst och sett tillräckligt med illdåd utförda avc socialen för att kunna visa att detta sker systematiskt. Jag kan också skönja ett antal motiv till det.  Vad skall vi göra när staten och kommunerna börjar uppföra sig som en psykopat utan samvete?  Det enda jag kunde komma på var att bevisa det och visa upp det. Att detta inte var populärt har jag den senaste tiden blivit varse. Jag hotas nu av straff om jag fortsätter att offentliggöra material som i alla fungerande demokratier skulle vara offentliga. Så även i vårt land i samtliga fall, men mitt tycks numera utgöra ett undantag.  Men jag räds inte det. I helvete att jag kommer att låta dom komma undan med detta. Och jag är inte den enda farsan numera heller som bestämt sig för att gå på krigsstigen. Vi börjar så långsamt att bli fler och fler.  Det kan ju vara något för inblandade domare och socialsekreterare att ligga och fundera på innan dom somnar.  När människor i Sverige förstår att dom endast är en ynka anmälan från att polisen kan komma och släpa ut deras barn kl 06.00 på morgonen, och låsa in dom på flera år så tror jag att deras vrede kommer att väckas. Då tror jag att vi har många människor i Sverige som kommer att få en del att svara för.  Åtminstone är det mitt mål. Att få upprättelse för Rania, hennes bror och hennes far, och samtidigt visa svenska folket hur pappor och barn blir behandlade på familjerätterna, hur föräldrar av bägge kön behandlas av socialtjänsten som har befogenheter som det värsta Gestapo, och inte svarar inför någon.  Hur vi får en ungdomsgeneration som växer upp rotlösa, utan kärlek, ofta förpassade till den sämsta vårdnadshavaren pga könsdiskriminering.  Det måste få ett slut. Vi kan inte ha människor som Lena sittandes med makt över människors liv och död. Skall det vara så svårt att begripa?  Tack också för kloka ord från LP.  Nu måste jag fortsätta jobba. Kommer snart ett nytt kapitel i den sorgliga följetongen om Ricky.

  2009-09-13 | 21:34:56
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • L.P säger:

  Tack,D....  Man ska aldrig ge upp,visserligen en ganska klen tröst i mörkret,men som du skriver,så blir vi långsamt fler och fler som skramlar med våra RÄTTIGHETER.  Och ingen av oss kan stämplas någonsin som svikarpappor,men jag undrar hur många som fått den titeln på orättvisa grunder,fy f*n vad jag sympatiserar med dem pappor som blivit överkörda,kränkta och lurade.  Vi är alla människor som älskar våra barn,och vill/kräver att få vara delaktiga i våra barns liv pga att även vi behövs av våra barn.  Hur svårt är det att fatta att barnen behöver sin pappa närvarande,även om föräldrarna gått skiljda vägar?  //L.P  www.pappa-barn.se  PS..Styrelseinformation är nu upplagd på Pappa-barns hemsida.  2009-09-13 | 22:06:17
 • DrKejs säger:

  Kämpa på, du är en stor inspiration för alla oss som har öppnat ögonen. Hoppas verkligen att du orkar fortsätta och att du får stöd av någon/några som befinner sig nära dig.

  2009-09-23 | 08:21:42

Kommentera inlägget här: