daddys

Beware the fury of a patient man

95% av fallen visade sig vara falska anklagelser

Kategori: Barn

falska anklagelser Enligt en studie genomförd av en expertgrupp inom särskilda  avdelningen för sexualbrott på den Nederländska allmänna åklagarmyndigheten. – Har anklagelser om sexuella övergrepp i vårdnadsmål visat sig vara obefogade i 95% av fallen (November 2008).

Anklagelser om sexuella övergrepp under och efter en bitter skilsmässa är ofta omotiverade. Detta framgår av den nederländska rapporten "Abuse, Deception and misunderstandings", som presenterades på ett seminarium med experter i November 2008, av det nederländska åklagarämbetet.

Rapporten har utarbetats av holländsk nationell expertis. Gruppen som arbetat för det holländska åklagarämbetet, har omvärderat komplexa, tvivelaktiga polisiära ärenden.
I expertis gruppen har specialister från fyra discipliner samverkat. De har studerat dokumentationen och vittnesmålen i 42 fall av sexualbrott som anmäldes efter en skilsmässa.

Och på grundval av sina slutsatser har man gått ut med allmänna råd till landets åklagare som hanterar dessa ärenden. I 95 procent(!) av dessa fall har experterna rekommenderat att åtalen genast läggs ner. I dessa fall har inte funnits tillräckliga bevis för övergrepp eller misshandel och expertgruppen konstaterade i samtliga dessa fall motsägelser, felaktigheter, omöjligheter och allvarliga brister. Oftast förkom inga övergrepp utan snarare missförstånd som eskalerats och till slut spårat ur . Föräldrar reagerade på "anmärkningsvärda" beteende som dom felaktigt tolkade som ett tecken på övergrepp. Alternativa förklaringar förkastades av dem.

* För ytterligare information på engelska om denna studie från ”the Dutch Public Prosecutioner’s Office” http://fkce.wordpress.com/2008/11/20/00007/

* Ladda ner den fullständiga nederländska forskningsrapporten "Abuse, Deception and misunderstandings" av expert gruppen för särskilda Sexuella övergrepp inom det holländska åklagarämbetet (om du förstår nederländska).

Nedan följer ett par tänkvärda kommentarer angående den nederländska åklagarmyndighetens studie.

jämställdhet1. dad4justice säger:
Falska anklagelser om sexuella övergrepp och våld i hemmet har förstört mitt liv. Varför kan inte rättsväsendet förstå att lögner om övergrepp är direkt skadliga för barn? Åh javisst ja, rättsväsendet är en hjulsmörjare för de skrupelfria "professionella" som tjänar storkovan på den verksamhet som dom påstår sker för "barnets bästa". Det blir inga konsekvenser för avskum som uppfinner illvilliga och falska anklagelser om övergrepp. Denna rapport visar mycket tydligt att det skurkaktiga systemet är fullt av olaglig könsdiskriminering.

 

2. Jim Main säger:
Jag har undersökts två gånger av Zebra Avdelningen för social service och båda gångerna var anklagelserna grundlösa. Trots detta har ännu inga åtal väckts mot den andra parten. I rätten uppgav domaren att modern har rätt att göra påståenden oavsett om dom är sanna eller falska. Jag lever i ett helvete och  undrar bara när nästa uppsättning påståenden kommer?

 

Kanske du som läser detta är förvånad över resultatet av denna undersökning. Jag själv är det egentligen inte. I den mån jag är förvånad så beror det i så fall på att en myndighet i ett Europeiskt land har haft ett tillräckligt rättspatos för att utföra samt offentliggöra denna rapport. Inte en dag för tidigt heller. Undrar också varför rapporten inte fick större genomslag i vårt land? Är vi så olika från holländarna? Är holländska föräldrar mer benägna att falskt anmäla den andre för dessa brott? Vi vet ju dessutom vem av föräldrarna som nästan alltid råkar ut för detta, ingen mening att hyckla om det. Men det det drabbar även flickvänner och nya fruar, farföräldrar, syskon, kusiner, och lekkamrater. Men framförallt! Det drabbar barnen! Skall det vara så svårt att förstå?

 

Jag undrar när en liknande granskning kommer att göras i Sverige? Vore det inte intressant att se hur resultatet skulle bli här? Det tycker jag. Dessutom borde det utredas närmare hur många barn som drabbas av detta otyg som idag snarare uppmuntras av våra myndigheter då det egentligen borde beivras. Vem kan rimligtvis ha något att förlora på dessa utredningar? Inte socialtjänsterna, polisen, BUP, familjerätten, åklagarna eller andra barnskyddande myndigheter väl? Dom jobbar ju för barnets bästa...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer

 • Anonym säger:

  Frågan är då vem i Sverige som skulle gjort en sådan utredning? Med tanke på hur myndigheterna håller varandra bak ryggen.  Men troligtvis hade det visat att det förekommer en hel del som inte är sanningsenligt i våra utredningar och vårdnadstvister.  Jag har sagt det så många gånger förut och jag säger det igen, Vi bör trycka på för att även vårdnads,boende och umgängesmål faller i ramen för att svära eden i tingsrätten.  Straffet om man då farit med osanning skulle vara dryga böter.

  2009-09-08 | 02:19:18
 • L.P säger:

  Bra att det görs studier ang.hur pappor anklagas samvetslöst av sin f.d partner/mamma till deras gemensamma barn.  Alla vet redan hur det ser ut idag,och många mammor får "hjälp" ifrån de sk.kvinnojourerna,ett exempel på detta är ju det sk.Tranås fallet,där en mamma rövade bort barnen under HELA 6 år..  Stackars barn,och stackars pappa,tänk bara vilket lidande det har varit för dem,trasiga relationer,barn som tappar sin anknytning till pappa,det är sådant som följer barn ändå upp i deras vuxenliv.  Tragedi när den är som värst.  Barn måste idag kunna garanteras att deras relation,och anknytning till båda sina föräldrar består,även om föräldrarna separerar ifrån varandra.  En mamma med enskild vårdnad ska inte heller kunna flytta mer än absolut 7-10 mil,utan måste i första hand tänka på barnets relation till sin umgängesförälder,skäl som arbete på annan ort ska inte kunna kallas för "giltigt skäl",då det skadar barnet både kort/långsiktigt.  Hälsningar  //L.P  www.pappa-barn.se

  2009-09-08 | 02:28:45
 • L.P säger:

  Jag tvivlar på att höga bötesbelopp är rätt väg att gå,för om mamman drabbas,så drabbas ju barnet i sin tur,vilket inte är okey........  Däremot så kan man ju fundera på vårdnad,och boende,för falska anklagelser är ett poppis sätt att använda sig av i våra domstolar för att förskjuta umgängesföräldern,och då bryter man ju mot föräldrabalken? i och med att vårdnadshavaren har ett ansvar till att barnet skall ges goda möjligheter till relation och anknytning till umgängesföräldern,dvs umgänge!  Och när vårdnadshavaren aktivt motarbetar umgänge,så borde ju frågan uppstå  "Är vårdnadshavren lämplig att ha fortsatt vårdnad om barnet?"  Om inte,så bör ju umgängesföräldern ta över vårdnaden,och därigenom bevaka och omhulda barnets behov och rättigheter till BÅDA sina föräldrar.  Klart som korvspad ju.  //L.P  www.pappa-barn.se

  2009-09-08 | 03:50:29
 • Anonym säger:

  Just på grund av det du säger så påverkar straff barn "Om man ger fängelse, Vilken mened kan ge i brottsmål". Böter påverkar inte barnets kontakt, Däremot skall man inte heller blanda begreppen, Vårdnad,Boende Umgänge är en annan del av målet. Där dömer domstolen i själva grundmålet.  Böter är inte att bedöma som påverkan på nått barn. En förälder kan vara lika lämplig "Märk ordet KAN" även om denne begår mened, Men det är alltså inte ok. Frågan är också det du skriver, Vad gör man då om den andra också är olämplig som vårdnadshavare?

  2009-09-08 | 06:11:40
 • S säger:

  Som du vet daddy (vi har ju nu pratat i telefon vid ett tillfälle) så är inte jag förvånad alls över den undersökningen som du skriver om i din blogg. Jag vet ju att sånt här förekommer. Det borde verkligen göras en sån här undersökning även i Sverige men då skulle ju rättsystemets brister blottläggas och det är det nog många som inte vill.

  2009-09-08 | 06:43:51
 • Sara säger:

  Dessa siffror kommer inte som en överraskning. Varför skulle en förälder anmäla sexuella övergrepp först efter en skilsmässa och just då familjen befinner sig mitt i en, oftast bitter, vårdnadstvist? Varför har de inte anmält tidigare?

  Eller är det så att de offrar sitt kärleksbarn för att få hämnd gentemot en, tidigare högt älskad, men numera hatad partner?

  Att en förälder ”reagerar på anmärkningsvärda beteende” hos sitt barn och feltolkar tecknen för att det är övergrepp från den andra parten i målet – det är som bekant väldigt lätt för vissa att skjuta över sina egna misslyckanden och förbittring på någon annan, för det kan ju inte vara mitt fel också?!

  Att barn far illa under den tid som föregår en skilsmässa är väl känt och borde inte komma som en överraskning för någon. Små barn reagerar då med beteende som kan tyckas fullständigt tokigt och skrämmande.

  Att sedan utnyttja barnen för att få fördelar är direkt skändligt och till och med brottsligt. Bara det är ett grovt övergrepp på barnen! Att förneka dem umgänge med den andre föräldern är bara så självcentrerat.

  Hur tror de som använder sig av barnen att de kommer att må under sin uppväxt? Ska de fortsätta att skylla på den andre partnern för evigt eller?

  Om nu samhället har skapat lagar som ska ta tillvara barnens bästa i situationer då föräldrarna inte kan enas – varför då inte följa dem? Det borde vara det allra enklaste, eller?  2009-09-08 | 09:02:25
 • Anonym säger:

  Daddy!  Jag har, som vanligt svårt att förstå mig på "vem" som skall göra undersökningar mm, du anför ofta att "någon" borde. Vem är "någon"?  Jag tycker att en undersökning av ämnet är på sin plats. Dessvärre är det ju inte svaret på alla anmälningar. 5-10% är ju inte falska och kräver också "sin man/kvinna" att utreda på skonsammast vis för barnet.  Hur som haver. Kanske socialhögskolans elever är intresserade av att undersöka saken?  /Jarri

  2009-09-08 | 09:14:54
 • Whistleblower XY säger:

  Det frågas följande:  "

  Undrar också varför rapporten inte fick större genomslag i vårt land? Är vi så olika från holländarna? Är holländska föräldrar mer benägna att falskt anmäla den andre för dessa brott?

  "  SVARET på frågan om olikhet är desvärre ja.

  Sverige skiljer sig avsevärt från Nederländerna, t.ex. beträffande drogpolitik och sexualpolitik.  Det är allmänt känt.  Har Sverige s.k. "coffe shops" i varje gathörn?

  Har Sverige bordeller?  Nej.  Kan sådana "detaljer" ev. påverka övrig politik?

  Förmodligen.  Dessutom vill jag minnas att Nederländrna är en sorts fristad för pedofiler, vilket även det kan vara ytterst relevant, men den som vet annorlunda kan ju vederlägga detta påstående.  (länk: "http://www.lifesitenews.com/ldn/2006/may/06053005.html")  2009-09-08 | 09:31:40
  Bloggadress: http://www.lifesitenews.com/ldn/2006/may/06053005.html
 • Anonym säger:

  Läst om studien (lightversionen).  Där föll det som en pannkaka.  42 fall är studerade. Känns inte vidare seröst att ta upp den som någon viktig studie, som skulle förändra något i Sverige.  Känns som väldigt tunt underlag! Eller?  Och för att slippa massa tjafs, så vidhåller jag min åsikt att ämnet borde undersökas.  /Jarri  2009-09-08 | 09:54:11
 • Sara säger:

  Frågan är om det finns ”politiskt utrymme” av sådan kraft att någon myndighet vågar ta sig an en sådan undersökning. För min del tror jag inte att siffrorna skulle skilja alltför mycket mellan Nederländerna – Sverige. Att det sedan finns bordeller och coffeshops – det finns prostitution och droger i Sverige också –trots att det är förbjudet!

  I dagens Sverige är det politiskt korrekt (Fruktansvärt ord) att könsmaktsordningen styr i samhället. Kvinnoorganisationer styr och ställer å det grövsta och det finns ingen politiker med så mycket mod att denne offentligt uttalar sig om att samhällets alla organ kanske inte är så perfekta? (Förutom när det är valår och det ska kastas paj på motståndarna) Och inte verkar de bry sig heller när folket – vi väljare – påpekar missförhållanden.

  2009-09-08 | 10:14:42
 • Mikael Karlsson säger:

  Det var jag som skrev inlägget där det saknas namn, Tydligen hade Bloggen avregistrerat "Kom ihåg mig" knappen.

  2009-09-08 | 11:03:43
  Bloggadress: http://vardnads-umgangeslagar.se
 • Daddy säger:

  Att det var 42 fall som undersöktes framgår i mitt inlägg. Att man i 95% av dessa fall rekommenderade ett omedelbart nedläggande av åtalet är enligt mig ett bevis på att det finns ett stort problem med nuvarande vårdnadslagar.  Kan bara konstatera att de flesta är enig med mig att en kommission eller expertgrupp även borde tillsättas i Sverige för att utreda hur det ser ut med rättssäkerheten även här.  En bra grupp för denna uppgift kunde förslagsvis bestå av:

  En eller två duktiga utredare från rikskriminalen.  Bo Edvardsson, proffessor i sociologi.  En objektiv och rutinerad expert inom barnpsykologi.

  Lena Hellblom Sjögren, vore ett bra namn enlig min åsikt.  Samt en advokat som är rutinerad och kunnig inom familjerätt. Kerstin Koorti t ex.  Nu kommer mina åsiktsmotståndare att opponera sig mot mina förslag, och dom är inte på något sätt skrivna i sten. Endast ett förslag. Det finns säkert andra.  Tror dock att en kommission som den ovan skulle hitta en hel del ruttet i dom domar som avkunnats.  Exempelvis pappan i Malmö som vägras resning trots att hans dotter erkänt att hon ljugit och också visat intyg från gynekolog att hon aldrig haft samlag. Då säger åklagaren: Ja, men han kan ju bara ha trängt in nån centimeter....över 100 gånger?

  Ingrid Carlqvist skrev om detta fall bl a innan dom anonyma mörkermänniskorna lyckades att tysta henne igen.  I Stockholm sitter enligt uppgift från Michael Alonzos jurist firma en man inlåst för 300 fall av våldtäkt. Han anklagades av sin sambo som han levt med i två år för 500 våldtäkter. Han kunde visa upp alibi för 200 av dessa fall eftersom han gjorde militärtjänst vid denna tid. Rätten dömde honom dock för dom andra 300 påstådda våldtäkterna.  Jag har också talat med signaturen "S" som hon också påpekar i sin kommentar ovan. Hennes fall är också minst sagt uppseendeväckande. Jag planerar att ta upp det längre fram, jag har dock lovat att inte röja hennes identitet eller vilken ort hon bor på.  Sedan tycker jag att dom som ännu inte läst fallet med Conny Olausson bör göra det.

  http://daddys.blogg.se/2009/february/manshatet-skordar-liv.html  Det minst lika tragiska fallet med Stefan Holmlin kan man också med fördel ta del av.

  http://daddys.blogg.se/2009/february/daddys-back.html  Men dom flesta som debatterar detta ämne ur ett feministiskt jämställt perspektiv vill inte prata om dessa fall. Det blir för personligt. Det är lättare att sitta uppflugen på ett rosa moln, drea sina inlärda papegojfrasaer och vägra att titta på skiten, än att faktiskt ta reda på hur verkligheten ser ut för dom som faller offer för denna totalitära politik.  Skrämmande.

  2009-09-08 | 12:57:47
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • L.P säger:

  Jo,Mikael,böter påverkar barnet,genom att den vuxne får en snävare ekonomi ATT röra sig med,och det kan mycket väl påverka den ekonomiska situationen för barnet.  Så andra möjligheter är nåt jag starkt efterfrågar.  Och visst finns det ärenden där det finns 2 olämpliga föräldrar,men det är inte den lilla klicken jag utgår ifrån,utan jag utgår ifrån majoriteten som är okey,men där samarbetet istället har havererat pga EN förälder som vägrar,medans den andre visar samarbetsvilja,och denna grupp finns det många av,eller hur......  //L.P  www.pappa-barn.se

  2009-09-08 | 13:09:24
 • Mikael Karlsson säger:

  Jag förstår inte riktigt hur du tänker där L.P?  Om man vet att mened kan ge dryga böter så är väl det upp till dig som förälder att fara med sanning?!? Du som förälder är ansvarig för att inte dömas till dryga böter. Om du då talar sanning så är ju inte risken så stor att du åker på mened vilket inte heller påverkar barnets situation ekonomiskt.  Jag tycker dock inte att meneds straffet på 2 år "I vissa fall" är lämpligt i vårdnadsärenden då det inte är direkt bra för barnet att träffa sin förälder i ett rum på ca 4*4 meter under ett par timmar varannan vecka.  Som sagt, Ansvaret ligger ju hos den som begår mened inte i straffet i sig när det kommer till böterna.  Daddy och er andra, Vi kanske ska titta på hur föräldralagen ser ut i Holland, Enligt en bekant till mig i Holland så har mamman enbart en veckas ledighet innan denne skall återgå i arbetet.. Jag tycker det låter märkligt så jag ska kolla det närmre.

  2009-09-08 | 13:40:35
  Bloggadress: http://vardnads-umgangeslagar.se
 • Anonym säger:

  Daddy  Hur skulle du få dessa, ganska upptagna personer att iscensätta detta? Och eftersom detta ämne aldrig kommer upp, utom här då, så tycks ju ingen finna att det är såååååååå stort problem som ni framställer här.  Jag har också hört talas om casen du nämner. Förmodligen finns det mer bakom än vad vi vet om.  42 pers Daddy! Sorgligt att ens kalla det en utredning. Inget att öht luta sig på. Som sagt, Googlar man så kan m an hitta vilka avarter som helst.  Michael Alonso ja... Den mannen är ett kapitel för sig själv. Har läst hans bok och finner en högst oserös, besserwisser. Utan förmåga att se skillnad på sig själv och barnets behov. Och som ni "bitterkukar" skulle ha sagt om en slagen kvinna som kom 7-8 år efteråt och anklagade exet, för fan skärp dig. Finns det inga bevis? Ingen polisanmälan? Ja men då är det väl bara påhitt och fantasi. För blablabla.  /Jarri  2009-09-08 | 15:35:03
 • Mikael Karlsson säger:

  Du Ib... Jag menar jarri.. När ska du börja med en egen blogg där du kan kritisera alla som inte tycker som du?  ÄR inte det bättre än att sitta här och leka duktig? Dina resonemang faller av sig själva... DU anser inte att 42 fall är nått att luta sig på, Frågar man då de som ingår i de 42 fallen så är det väl ganska uppenbart att de vill ha till en ändring?!? Du finner ingen vikt av det som skrivs... Men det gör andra... Du skriver som en person med mycket högt kontrollbehov och psykotiska problem. Men men nu ska inte jag ställa diagnos...  Att du inte gillar Jocke syns markant.  Undrar vad han gjort dig.. skulle vara intressant att veta.. Att sen kalla oss som engagerar oss och försöker få till ändringar för "bitterkukar" är väl ändå att förlöjliga sig själv.  Personligen tycker jag att alla vi andra inte ens ska läsa det du skriver och inte ens besvara dig alls mer... Finns ingen anledning att göra så igentligen..För du har ju bara en uppgift här på bloggen.. skapa oreda och röraom i grytan, Likt man rörde om i grytan och ursäktades för det då de var storm på Pappa-barns forum. Ja du Jarri ""Lord of the Bow"" du är en sorglig historia.

  2009-09-08 | 16:30:04
  Bloggadress: http://vardnads-umgangeslagar.se
 • Daddy säger:

  Och där kom Jarri äntligen ut ur garderoben och avslöjade sig själ som den radikala feminist hon/han är. Inte en sekund för tidigt om du frågar mig. Men det gör du ju inte.  Jag vill härmed varna för denne Jarri. Han/hon försöker genom lögner och osann information på alla sätt misstänkliggöra mig och den kamp jag för.  Efresom denne Jarri inte hittar några hål i min berättelse så tar han/hon helt enkelt upp kniven och tillverkar egna. Sedan kommer han/hon hit till min blogg och trumpetar ut dom lögner som han/hon själv har fantiserat ihop. Nu senast hade jag betalat för lite underhåll, sedan hade jag inte det men istället betalat till fel instans...det påhittet har han/hon inte kommenterat än...  Den här bloggen skapades för att berätta sanningen. Sanningen om mig och min situation. Detta gjorde jag genom att försöka belysa dom brott som partiska och jäviga rättstjänare utför mot framförallt fäder och deras barn efter en skilsmässa. Jag har allteftersom jag bloggat lärt mig mer och mer och förstått mer och mer om vad som sker och varför.

  Men att få någon att tro på det är näst intill oomöjligt. Trots att samma person med vantro kan se vad som görs mot mig, så är steget till att faktiskt inse att detta sker systematiskt allt för stort. Ändå mister barn varje dag nästan all kontakt med sin pappa.  Jag ville visa att en pappas kärlek varken räknas eller värderas i dagen samhälle. Det finns t o m tjänstemän därute på socialförvaltningarna och domstolarna som tydligen anser att en bra pappa är en död pappa. Dom har sannerligen också dödat en hel del av oss.  Dessa brott som avskyvärt nog också sker av ekonomiska skäl likväl som ideologiska, måste upp på bordet. Så kändes det. Och eftersom ingen myndighetsperson ens var intresserad av att lyssna på mig eller försöka bilda sig en uppfattning om vem jag är, så skapade jag bloggen istället. Då kunde dom ju om inte annat ta del av mina åsikter där, om dom nu var minsta intresserade, resonerade jag.  Men allteftersom jag skrev och mitt besökarantal växte så motarbetades jag mer och mer av myndigheterna. Jag önskar som fan att jag kunde lägga ut det senaste samtalet jag hade med myndigheterna, men jag törs inte det. Dom försöker nu t o m förhindra att jag får läsa socialtjänstens utredning. Hur är det med rättskunskaperna på socialförvaltningen i Kungsbacka. Har dom aldrig hört talas om rättegångsbalken? Sekretesslagen verkar vara den enda dom känner till.  Jag hade hoppats att räknaren längst upp inte hade behövt klättra över 200. Men nu ser jag inget som tyder på att den skulle stanna relativt snart...  Och varje dag dör jag lite till.

  2009-09-08 | 16:43:06
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Lasse säger:

  Snygg o bra sida Daddy.

  Kämpa på.

  // Lasse

  2009-09-08 | 17:36:33
 • Anonym säger:

  Micke  Vad vet du om jag har blogg eller ej? Inte speciellt troligt att du vet om det.  Du lovar hela tiden att du inte ska läsa mina inlägg. Du håller tyvärr inte löftet. Din problem!  Alltså, 42 st är ingenting att luta en sanning på. Inser du inte att du får svar utifrån vilka du frågar så har du ett stort problem.  Du har också ett svårt problem med att fatta att det är stor skillnad på vad "folk tycker", så som de utsatta i utredningen. Klart som fan att de utsatta tycker att det är ett stort problem att de är oskyldigt anklagade. Det är väl inte detsamma som att det är ett stort problem för gemene man? Eller?  Nej! just det! Du ska inte ställa diagnos. Du är varken läkare har kännedom om mig. Ändå kan du inte avstå att komma med "nedsättande" antydningar. DET säger mer om dig än om mig.  Jag har inget annat än en bloggrelation till Joakim. Jag känner inte honom, och det skulle vara mig helt fjär att diskutera i termer om att "tycka om" eller "inte tycka om". Vad ni tycker om mig är ju uppenbart. Men inte speciellt relevant. Vem bryr sig? Liksom!?  Och så har vi den eminente bloggaren själv.  Daddy, varför tror du att alla som har en olik åsikt än vad du har är radikalfemblablabla. Vad är det för argument? Kalla mig vad fan du vill. Min åsikt har jag rätt till.  Varna för denna Jerri? Nu är du paranoid. Du skriver väldigt ofta otydligt, sammanblandat alltid med en stor portion bitterhet. Vad förväntar du dig?  Vad har jag skrivit några felaktigheter om UH? Utifrån de uppgifter du lämnat efter hand så har jag lämnat samma uppgifter som FK, på sin hemsida. Har du problem med det som står där så ta det med dem. Att du gjort fel är väl inte mitt fel? Och det är heller inte för att du gjort "rätt" som du har en schism med FK. Det ligger i sakens natur, liksom!

  Jag har bara försökt förklara för dig vad som blivit fel i ditt ärende. Det är väl inget att bli så förbannad för?  DU tycker du har "vattentäta skott". Det har du inte. Det finns mycket att ifrågasätta av vad du tex kallar för bevis. Du har inte ens förstått skillnaden mellan åsikt och fakta. De bandupptagningar du bifogar i denna blogg är mest till din nackdel. Yppar man något om det börjar du "kräkas" massa gojja, både om skribentens åsikt och om skribentens personlighet. Som om du ens hade en aning.  Jag har inga som helst svårigheter att förstå att din längtan efter din dotter är övermäktig. Det är, tvärt om så att det mesta går att läsa mellan raderna. Och det är dina känslor, det tar jag inte ifrån dig.  Det som blir problematiskt är ju när du ska "bevisa" att det här är ett enormt problem, i samhället. Och att i allt du ser, läser av dessa enorma samhällsproblem. Är det så svårt att inse att mycket finns att ifrågasätta. Sen undrar jag, dessutom. Om du inte klarar av att bli ifrågasatt här. Hur tror du det blir som journalist att bli ifrågasatt? Hur kommer du att fixa/bemöta det?  Sen grabbar, kan jag säga att jag undrar hur ni tänker runt ert hon/han om mig. Lever ni i en så inskränkt värld att ni inte inser att åsikter inte är könsbundna? Eller försöker ni ge mig ett "käringepitet"?  Intressanta tankar ni väcker. Är det så att det talar om ganska mycket om er kvinnosyn. Poor you, guy´s! Men som i mycket annat med er killar här skvallrar det om vilka hinder ni har att ta er över. Och varför ni har de problem ni har.  Sen, en riktig man säger bitterkukar om sitt egna kön. Skulle vara mig helt fjär att säga bitterfitta om en man. Det får kvinnor säga om sig själva. Inte en man! Inse skillnaden!  Och jag kallar er inte bitterkukar pga er kamp för att få träffa era barn. Jag kallar er bitterkukar när ni är totalt onyanserade. Inse skillnaden!  /Jarri  2009-09-08 | 20:10:49
 • Daddy säger:

  Vi behöver inte ge dig något kärringattribut Jarri. det klarar du så bra själv. Kärringar finns av bägge sorter. Vad för sort du är vetefan, men en riktig lögnarkärring är du. Det är konstaterat. Du har inte ens vett att erkänna dina lögner utan fortsätter att upprepa dom.  Jag har förklarat för dig hur det fungerar med FK och underhåll. Men det vill inte riktigt gå in...  Detta är det sista svar jag ödslar på dig och ditt eviga propagandatutande. Jag har bättre saker att göra än att diskutera verklighet, rättssäkerhet och demokrati med någon som redan tror sig leva i en stat som är perfekt ur alla dessa hänseenden. Önskar att jag levde i din värld, men i min ser verkligheten väldigt annorlunda ut. Frågasn är om det är din eller min bild som är mest sann..eller hur?  Skriv i Expressen istället Jarri. Där får du fler läsare. Du har dessutom exakt dom politiskt korrekta åsikterna. Man får väl trösta sig med att du drar hit fler besökare med ditt flitiga skitsnackande.  Gonatt...

  2009-09-08 | 21:54:43
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Anton säger:

  Jarri <----  Har du tänkt på att bolla dina tankar med en behandlare av något slag. Kommunen har ju en hel del att erbjuda inom psykiatrin.

  Där kanske du får lite "perspektiv" över vad nyanserad bitterhet är. Dessutom får du en möjlighet att känna dig som hemma.  vh /en som bryr sig om dig

  2009-09-08 | 22:03:53
 • Anonym säger:

  Vad bra då Daddy att du inte behöver ge mig "käringattribut". Det är bara att sluta med påhoppen då. Och börja diskutera kärnfrågorna.  Nu gör du samma tabbe igen. Jag lögnare? Vad har jag ljugit om? Vad är det som är konstaterat lögn? Och vem är det som konstaterat denna lögn? Lögnpolisen? ;-)  Du verkar besatt av tanken på att jag ska be om ursäkt för något. Jag ska krypa på knä och erkänna mina fel. Fast å andra sidan ska jag finna mig i att få skit om jag inte vet något.  Om jag tycker du är virrig, oresonlig och svartvit i ditt tänk? Äsch.. Då! ;-)  Har du hybris på riktigt? Du vet, alltså bättre än försäktingskassan? Då förstår jag att du har en schism med dem. De vet inte hur reglerna är, ditt ex vet inte hur reglerna är och nu vet inte jag heller hur reglerna är? Alla tycks okunniga utom du. Fantastiskt!  Och din oförmåga att hitta, relevanta argument, utan personangepp, säger mer om dig än om mig.  Anton  Vad gör att du BARA MÅSTE, vräka ur dig och göra uttalanden om mig som person? Du vet knappast något om mig. Det är det enda du vet!  Ni är bara för mycket, ni, killar! Som "käringar" som kliar varandra på ryggen, hela tiden!  /Jarri  2009-09-08 | 23:03:14
 • Mikael Karlsson säger:

  Anton, så sant så sant....  Den dära ib... Jag menar Jarri gör ju bara bort sig mer och mer... Han som varit både det ena och det andra och haft en massa med en massa att göra ....  Jag tycker hans inlägg talar för sig självt... Kul kille den dära...

  2009-09-08 | 23:17:33
  Bloggadress: http://vardnads-umgangeslagar.se
 • L.P säger:

  Hmmm..Jarri...vakna ur din mardröm,världen är inte så illa som du inbillar dig!  Citat.Jarri.  Michael Alonso ja... Den mannen är ett kapitel för sig själv. Har läst hans bok och finner en högst oserös, besserwisser. Utan förmåga att se skillnad på sig själv och barnets behov.  Citat slut.  Jarri,Vad vet du egentligen om Michael Alonzo,han är nog mer människa,och känner medkänsla och empati i betydligt större omfattning än vad många andra människor har förmåga att göra,märkligt också att du tar upp honom här,tagen ur det blå?  (Men se på dig själv,där finner åtminstone jag en omfattande och bristande inlevelseförmåga att kunna ta till dig vad andra människor råkar ut för,och varför dem mår dåligt av det)  Citat:Jarri.  Och som ni "bitterkukar" skulle ha sagt om en slagen kvinna som kom 7-8 år efteråt och anklagade exet, för fan skärp dig. Finns det inga bevis? ingen polisanmälan? Ja men då är det väl bara påhitt och fantasi. För blablabla.  Citat slut.  Det är bara du som använder dig av fula ord här,och du har ingen rätt att kränka någon annan här,och komma med okvädningsord,i syfte att jaga upp en stämning här som passar dig och ditt syfte.  Sen att du tar upp ett scenario om en kvinna som blivit misshandlad för herrans många år tillbaks,och där svänger du dig med en förutfattade mening igen OM alla här,som går ut på att ingen skulle tro henne,och dessutom kalla ALLA här kalla det för fantasier/påhitt.  Seriöst,Jarri...det är allvarligt,men utan bevis så kan man inte göra något särskilt åt det,eller hur!  Och blir man misshandlad så bör man ju faktiskt göra en polisanmälan,och få ev.blånader osv dokumenterad omgående.  Annars lär det inte finnas något för polismyndigheten att arbeta med.  Samma gäller ju för en misshandlad man.  Och du,Jarri,jag undrar verkligen varför du håller till här,för inte handlar det om att diskutera kärnfrågor ifrån din sida,utan det handlar mer om dina åsikter,och som vanligt om dina förutfattade meningar baserade på din "verklighet".  Hälsningar  //L.P  2009-09-09 | 04:48:56
 • Anonym säger:

  Daddy  Varför inte försöka svara på min fråga? Vad är det för lögner du beslagit mig med?  Och vad är det för felaktig info jag givit gällande FK/UH?  Att du försöker smita från frågorna är uppenbart. Varför? Är det alldeles för nära sanningen att du gjort fel? Eller vad är problemet?  Micke!  Är du avundsjuk över att jag har en bred yrkeserfarenhet? Eller fattar du inte att det finns yrken som ger just den erfarenheten?  Jag har aldrig påstått att jag kan allt/vet allt. Du tycks ha stora komplex som måste få det till något negativt.  Som sagt; Skulle inte du sluta läsa mina inlägg?  L.P  Vilken mardröm pratar du om? Det verkar mer vara ni som lever i en mardröm.  Hmm... Det var väl iaf Daddy som refererade till Alonso! Läs om läs rätt!  Jag bemötte och angav också, i samma veva varför jag inte hade så stort förtroende för honom. Och är han "källan" som Daddy hänvisade till så är hans förtroendekapital, hos mig, inte så stort. Och rimligtvis så finns det en "större bakgrund" i fallet än vad Alonso angivit. Eller?  Min inleveseförmåga, empati mm, mm har du ingen aning om. Men ändå uttalar du dig.  Ni verkar yra omkring med ögonbindel hela högen. Att känna empati för att längtan hos en far har jag redan redovisat för. Men det är väl inte samma sak som att hålla med om alla sköns stolligheter som tas fram på den här bloggen.  Du kan ju inte, på fullt allvar mena att bara för jag förstår er pappors längtan så accepterar jag ert förhållningssätt till allt och alla. Väx till dig L.P.  Och ärligt sagt, här kan jag inte låta bli att garva, Jag har ALDRIG gått på någon av er med plumpa påhopp, okvädningsord, personangrepp eller påstått er vara lögnare, tex. Om jag inte blivit hånad först. Där bet du nog dig själv i svansen.  Jag kan vara vass som fan! Ingen tvekan, men när jag är det så har jag fog. Det är ni som sätter nivån. Gnäll inte om ni får svar därefter. Kränkningarna är både från Daddys läsare, och från Daddy själv! Han kränker varenda en som ifrågasätter, kränker, anklagar och/eller stänger av. Dessutom tillåter han vissa av er andra läsare att "köra med samma metoder". Som vanligt! Sopa rent framför egen dörr, först!  Vad är mitt syfte L.P?

  Du verkar ha total insyn i vem jag är, vad jag gör här och varför jag kommenterar. Så berätta mer om "mina syften".  Ja just det L.P, man bör göra/dokumetera en misshandel.  Och män och kvinnor som gör det har rätt att bli bedömda likvärdigt. Vad är det du inte förstår av det?  Varför jag håller till här? För att det finns något att diskutera. Att diskutera kan ju också vara ett intresse. Vill Daddy bara ha medlöpare ja, då kan han väl låsa bloggen. Vad är problemet? Liksom!  Vilka meningar är förutfattade hos mig?  Och att diskutera kärnfågorna är väl att ha "fakta" som grundbas och sedan "fylla" på med åsikter.  Inget av mina förslag eller idéer har kommenterats av er "stammisar". Eller genererat någon som helst underlag för vidare diskussion.  Har något kommenterats så är det av typ, "Jarri han bara låtsas ha vettiga åsikter, han väntar på att få hugga, han ljuger, mm, mm.  Andra av läsarna försöker prat/lösa problem/diskutera. Men det faller inte heller i god jord. Då kommer hånandet.  Som sagt, ta ni och sopa rent framför egen dörr.  /Jarri

  2009-09-09 | 10:21:57
 • Pelle Billing säger:

  Bra att du tar upp detta Daddy! Viktigt att kunskapen om denna forskning sprids även till svenska socialtjänsten och svenska domstolar.

  2009-09-09 | 17:21:11
  Bloggadress: http://www.pellebilling.se/blogg
 • Anonym igen säger:

  Jarri!!! Du skriver det vi kloka tycker och det gillar vi!  2009-09-10 | 21:36:10
 • Daddy säger:

  Endast idioter utropar sig själva som kloka.

  Dom som verkligen är det behöver inte skryta med det. Det framgår ändå.

  2009-09-10 | 22:51:49
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Anonym igen säger:

  Just det!

  2009-09-10 | 23:17:24
 • Mr Galhad säger:

  Jadu visst är det märkligt.  När en undersökning som inte tagit hänsyn till de olika lagarna och skillnader i hur brott registreras mellan olika länder ändå jämför brottsstatistik och slår fast att Sverige är våldtäcktslandet framför alla andra. Vilket sedan basuneras ut i media som "sanningen".  Och när så andra undersökningar som pekar på andra saker (som inte är politiskt korrekt i Svea rike) så tar man inte ens upp det i media.  95% av 42 fall är 40 fall. Kanske var det samtliga fall under ett års tid vad vet jag men poängen är att man kan misstänka eller tom ta för sannolikt att vårdnadstvister inte skiljer sig nämnvärt mellan olika länder eller ens kulturer.

  Förvisso kanske man använder olika medel och argument men de är sannolikt lika bittra oavsett vart man tittar, dvs där det öht är en möjlighet att skilja sig.

  Att Nederländerna skulle vara en fristad för pedofiler är rent trams, nämn ett enda land på jorden vars invånare inte hatar barnskändare.  Givetvis vore det mycket intressant att närmare granska alla vårdnadstvister där sådana anklagelser förekommit och vilka effekter dessa sedan fått för barnet/n och i vilken utsträckning dessa möjligen varit falska.

  Ge mig en möjlighet att försörja familjen under ett år så kan jag göra det, det handlar ju mest om att läsa en herrans massa dokument och sammanställa orsaker och verkan. Ingen raketvetenskap direkt.

  Experterna kan man säkerligen få sig att uttala sig alldeles gratis, det är ju tack vare det som de får uppmärksamhet och betalt i form av expertutlåtanden i vårdnadstvister etc etc ;)  I min värld är det så att blotta misstanken ikring att flera fall av falska anklagelser kan förekomma i vårdnadstvister är tillräckligt för att vi själva ska granska de vårdnadstvister som det förekommer sådana anklagelser i.

  Rättssäkerheten är en av grundpelarna i vårt rättssystem och om denna slagits omkull av något i sammanhanget så banalt som en försmådd kvinna.  Det för dock tanken rätt snabbt till William Congreves berömda fras ifrån "The mourning bride" skriven 1697:

  "Himlen har ingen vrede likt kärlek vänd i hat, helvetet inget raseri likt en försmådd kvinna."  Skrämmande om detta skulle ha bäring även på vårdnadstvisterna i vårt land om det ens är så mycket som hälften av dessa siffror så är det fruktansvärt och något måste göras tämligen omgående.  Det är män som drabbas i de allra flesta sådana fall men det är INTE ett skäl till att inte ta detta på allvar, våra barn drabbas också. Vi och de har rättigheter med och de ska inte tvingas att lida för våra och ex kvinnors tillkortakommanden.  Barnkonventionen säger att barnets bästa ska beaktas i alla ärenden som berör barnet.  Att barnet behöver sin pappa råder det nog ingen tvekan om eller hur? Sålunda är barnets bästa att hans/hennes pappa inte förpassas ut ifrån dennes liv om nu inte skäl finns givetvis.  Hur många pappor har förlorat sina barn men aldrig fällts för brott mot dem eller modern? Ingen vet...

  En sak är dock säker det finns ett gäng därute och Daddy är en av dem.  Enbart detta är skäl nog att allvarligt kritisera den rådande ordningen och anmäla svenska rättsväsendet till FN för att de inte följer barnkonventionen.

  //Mr G

  2009-09-12 | 12:16:20
  Bloggadress: http://mrgalahad.wordpress.com/
 • Dykaren säger:

  Eftersom många av oss känner till personer som blivit falskt anklagade eller många av oss själva blivit anklagade så väcker jag en fråga som jag ställt tidigare. På något sätt kan man väl säga att många vårdnadstvister börjar likna brottsmål med anklagelser om allt möjligt. Min fråga är, Vad tror ni skulle hända om någon falskt anklagade en HÖGT uppsatt politiker för att begå övergrepp på barn? JAG tror att denna person riskerar åtal och fängelse eller dryga böter. MEN när VI blir anklagad, DÅ händer inget!!! Kommer ni ihåg när fd. försvarsministern Anders Björck som anklagades av polisen? Han uttryckte då att han har förståelse för personer som anklagas falskt! Vilken uppståndelse det blev, men inte när VI blir det.

  2009-09-15 | 19:57:03

Kommentera inlägget här: