daddys

Beware the fury of a patient man

Favoriter i repris del 2 "Ni är som talibaner"

Kategori: Socialdemokraterna

Jag hittade ett inlägg från December 08 som jag tänkte vore värt att delvis reprisera. Lite kul att gå igenom bloggen igen. Man hittar rätt många roliga små guldklimpar. Gudrun Schymans taliban tal i riksdagen kommer dom flesta ihåg. Gudrun tyckte att talibanerna var en bra jämförelse när hon skulle försöka beskriva det strukturella våld och förtryck som svenska kvinnor drabbas av.

Men hur många vet att även tidigare JÄMO Clas Borgström anser att svenskar är som talibaner? Jo Borgström är ju en jämställd man så han innefattar naturligtvis även kvinnor. Åtminstone dom som inte är feminister. I en debattartikel i Dagens Nyheter skrev han faktiskt detta. Sedan försvarade han hårdnackat sitt uttalande.

Så här skrev Aftonbladet i oktober 2006.

Borgström:
- Jag står för det jag skrivit. I grunden har vi en likartad kvinnosyn i Sverige som bland talibanerna, säger han.

- Vi har en idé om att mannen är värd mer än kvinnan vilket visas i löneskillnader. Det delar vi med talibanerna. Vi har ett manssamhälle, som talibanerna. Men inte i samma grad.

Jämo nöjer sig inte med att göra en Gudrun Schyman och jämföra alla män med talibaner. Kvinnor är likadana, enligt Claes Borgström.

- Även kvinnor utgår många gånger från den manliga normen, det är därför kvinnor många gånger accepterar en situation de borde protestera emot, säger han.

 

Vet ni förresten hur det kom sig att Clas Borgström blev JÄMO? Ja veta säkert kan man ju inte, men gissa får man väl. Borgström försvarade Mona Sahlin i den så kallade Toblerone affären. Och där lyckades han faktiskt fria sin klient. Jo det är säkert. Och strax därefter utsågs han till ny JÄMO. Fast det kan ju förstås vara en ren slump....

 

Inser du vidden nu Mona Sahlin?

 

Så hette inlägget jag skrev. Detta skrevs mitt under den brinnande debatten om Gömda, som jag deltog i med liv och lust. Vi kom aldrig till sanningen om hur Mia fick sin asyl där borta i USA. Den sanningen är väl för alltid begravd i en låda på Marklunds vind.

Jag skrev inlägget efter att ha hittat en artikel där Mona Sahlin uttalat sig om behovet av asyl för fler svenska kvinnor och blivit förb...upprörd. Varsågoda, lite mer Daddy nostalgi.


Fler svenska kvinnor ska få hjälp av staten att börja ett nytt liv i ett annat land. -

Jag har precis börjat förstå vidden av den här frågan, säger Mona Sahlin, jämställdhetsminister.
Nyheten om fallet Maria Eriksson tar hon emot med kluvna känslor.

- På ett sätt skäms jag över att en svensk kvinna fått asyl i USA. Å andra sidan är det positivt att
hon har fått en chans. Mona Sahlin säger att hon insett att kvinnor som lever gömda under hot
från män måste kunna få hjälp att emigrera. Hon känner till "sju-åtta stycken" sådana fall och
vill inleda ett samarbete med andra länder för att hjälpa dessa kvinnor.
- Som jag ser det måste staten betala detta.


Detta uttalande av Mona Sahlin är hämtat från Aftonbladet 2004. Nu när sanningen kommer fram http://www.youtube.com/watch?v=faT2qSNZH5I Sanningen som vi drabbade fäder känt till länge och förgäves försökt få gehör för så är det tyst. Tyst från henne och hennes, enligt egen utsago feministiska parti, tyst från media, tyst överallt. Hur detta medvetet tystas ner kan man bl a läsa om på Realtid. Annika Widebeck riskerar att få sparken från TV4 för hennes envetna vägran att acceptera denna mörkläggning. Stöd henne genom att skriva under namninsamlingen som protesterar mot detta.

Har du börjat förstå vidden av den här frågan nu Sahlin?  Att staten redan betalar för detta?  Att Samhällskostnaden orsakad av vissa föräldrars märkliga oförmåga att samarbeta kring frågan vårdnad och umgänge, och samhällets oförmåga att hantera frågan om "barnets bästa" är minst en miljard kronor per år?

Att för många advokater är vårdnadstvister en mycket lönsam industri? Medan dom som försöker göra något förbjuds.

Att för socialtjänsten är vårdnadstvister om barnen en förutsättning för deras ekonomiska överlevnad med bibehållen personalstyrka?

Att familjerättssekreterare i smyg knäcker extra som "medlare" i dessa konflikter.

Att ca 7000 barn årligen tvingas gå igenom att deras föräldrar strider om dom i Sverige, till dessa enorma kostnader oftast helt i onödan?

Att mamman anses vara barnens bästa i 15 av 16 av tvisterna?

Att mammor som bevisligen ljuger och anklagar falskt ändå anses vara barnens bästa i de allra flesta fall?

Att antalet vårdnadstvister ökat med 40% sedan den nya lagen om vårdnad infördes 2006 efter ett intensivt lobbyarbete från kvinnorörelsen?

Att det räcker för en kvinna att viska ordet farlig så separerar man barnen från deras fäder direkt, utan att ens undersöka om anklagelserna är sanna? (vilket dom oftast inte är).

Att detta sker medvetet och utstuderat av Sveriges familjerätter och socialtjänst?

Att detta är grov misshandel av barn?

Att kvinnor nästan aldrig riskerar någonting för dessa brott?

Att detta medvetet tystas ner?

Att Marklunds falska anklagelser mot en oskyldig människa fortfarande säljs i varenda bokhandel, när hon i ett fungerande rättssamhälle skulle suttit inlåst i ett fängelse eller på en rättspsykiatrisk anstalt tillsammans med sin medbrottsling "Mia Eriksson" på obestämd tid?

Att även kvinnor mördar män i Sverige?

Att dom ibland frias trots överväldigande bevisning? (se tidigare inlägg)

Att även detta tystas ner i media? (ytterligare ett tidigare inlägg)

Vad tror du hade hänt om det var en kvinna som blivit misshandlad på detta sätt som Osama Awad blivit i 22 år?
Tror du det hade varit lika tyst om det i våra nyhetsmedia?  Hade du varit lika tyst då?

Har du börjat förstå vidden nu Mona?
Varför förstår du inte då varför vi som slåss för äkta jämställdhet lämnar ert feministiska parti?
Jag är en av alla som skam att sägandes har röstat på er i rent oförstånd, men aldrig någonsin kommer att göra det igen. Ni är för mig nu avslöjat som ett hycklande parti som talar om jämställdhet, men i själva verket är för diskriminering, misshandel och tortyr, genom att ge socialtjänsten fria händer att krossa familjeband för alltid.

Ditt parti är i mina ögon gravt medskyldiga till att min dotter får sitt liv förstört, och att jag maktlöst tvingas bevittna det. Och att det inte ens räknas som misshandel i det jämställda paradiset som ni skapat.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

 • Nytt tack! säger:

  Kom med nya inlägg istället. Gamla kan vi också leta upp och läsa.

  2010-05-27 | 10:38:25
 • Anton säger:

  Tjena, Jocke!  Vilken comeback du gör, det gör mig otroligt glad att du förstått att din blogg är en guldgruva, som du bör fortsätta att arbeta vidare i/på =)  Tack, för att du lägger ner så mycket tid, fritid och ork, jag är djupt berörd av ditt och andras engagemang.  Med hälsningar  Anton

  2010-05-27 | 10:43:46
 • Daddy säger:

  Sanna

  Jag har just nu varken tid eller resurser att skriva helt nya inlägg, av det nyhetsvärde och kvalité jag eftersträvar. Alla behöver vila ibland.  Till mitt försvar så är inlägget ovan ett gammalt inlägg men inpackat i en ny förpackning.

  På det sättet blir det väl lite både och.

  2010-05-27 | 11:05:44
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Anton säger:

  Jag delar INTE "nytt tack" åsikt, utan jag tycker att ta man gott kan ta fram tidigare artiklar och belysa dem, det är bara positivt, framför allt när det kommer fram något nytt som berör tidigare skrivna artiklar.  Att du följer upp tidigare skrivna artiklar är GREAT WORK av Jocke =)  BRAVO!!  Hälsningar  Anton

  2010-05-27 | 11:56:15
 • Ann Helena Rudberg säger:

  Jo så fort det kan gå ibland. Så mycket som har hänt under de senaste fyra åren bara. I det förra valet skulle alla vara feminister. Förresten så är journalisterna Annette Kullenberg och Kerstin Vinterhed syskon till Claes Borgström. Ett litet land det här.  Och Liza Marklund var den hyllade hjältinnan som hade beskrivit detta talibanland. Och hon umgicks förstås med de kungliga... ursäkta de som satt i regeringen. Så bra att bloggarna kunde ändra på det tillsammans med Monica Antonsson.  2010-05-27 | 14:54:33
  Bloggadress: http://www.annhelenarudberg1.blogspot.com
 • Anonym säger:

  Daddy dina gamla inlägg är lika relevanta i dag som för ett ar sedan.

  Claes Borgström förtjänade sitt uppdrag pa mera än tobleroneaffären. Han var med i manga rättsaffärer där han levererade politiskt korrekta dommar. Tomas Qvick var bara en. Jag anlitade honom dumt nog och hade jag inte försvarat mig själv sa hade inte han gjort nagot själv heller.

  2010-05-27 | 20:28:20
 • Daddy säger:

  Pojkar döms trots att offret erkänner att hon ljugit.  http://maukonen.wordpress.com/2010/05/27/pojkarna-domda-trots-att-flickan-ljog/

  2010-05-27 | 20:58:02
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Anonym säger:

  Vad är det för konstigt med det här uttalandet? Är det någon som kan säga emot Clas?  "Vi har en idé om att mannen är värd mer än kvinnan vilket visas i löneskillnader. Det delar vi med talibanerna. Vi har ett manssamhälle, som talibanerna. Men inte i samma grad.

  Jämo nöjer sig inte med att göra en Gudrun Schyman och jämföra alla män med talibaner. Kvinnor är likadana, enligt Claes Borgström.

  - Även kvinnor utgår många gånger från den manliga normen, det är därför kvinnor många gånger accepterar en situation de borde protestera emot, säger han."

  2010-05-27 | 21:49:50
 • Jakobsson säger:

  Vet inte om det är värt besväret att säga emot Borgström.

  Han är i alla fall en intressant blandning av ett enormt humorbefriat självförhärligande som inbegriper övertygelsen att han behöver styra upp åsikterna i större delen av Europa, samtidigt som han kan ha uppenbara svårigheter att styra sin egen personliga situation.  Hur det är med syrran vet nog de flesta.  Skulle inte bli förvånad om Borgström visar sig vara nästa Kapten Klänning.  2010-05-27 | 22:31:41
 • bettan säger:

  Vet inte om det är värt besväret att säga emot Borgström. Han är i alla fall en intressant blandning av ett enormt självförhärligande som inbegriper övertygelsen att han behöver styra upp åsikterna i större delen av Europa, samtidigt som han kan ha uppenbara svårigheter att styra sin egen personliga situation.  Hur det är med syrran vet nog de flesta.  Blir inte förvånad om Claes Borgström visar sig vara nästa Kapten Klänning

  2010-05-27 | 22:33:51
 • Anders säger:

  Här har vi altså en blogg där någon som anser sig orättvist behandlad och kränkt släpper igenom kommentarer där det antyds att Claes Borgström är en våldtäktsman och skyldig till koppleri. Du borde lägga ner helt Daddy. Det är en sak att inte dela någons uppfattning eller vara kritisk mot ditt och datt, men detta är för mycket.

  2010-05-28 | 08:18:39
  Bloggadress: http://parkensljus.blogspot.com
 • valens säger:

  Favoriter i repris? ;)  http://daddys.blogg.se/2009/august/fy-fan-for-detta-land.html

  2010-05-28 | 20:50:40
  Bloggadress: http://valens.nu
 • Förälder säger:

  Du påstår en massa saker som jag finner helt befängda. Ett påstående jag vill att du styrker med fakta är: Att mamman anses vara barnens bästa i 15 av 16 av tvisterna?  2010-05-29 | 02:17:26
 • Bur-q-ua144 säger:

  En av de effektivaste härskarteknikerna är förmodligen osynliggörandet.  Att i största mån osynliggöra s.k. elitfeminster, inkl. Borgström, Schyman, m.fl., snarare än att skriva om dem i denna blogg, vore en tänkbar väg för "papparörelsen", som ju inte i första hand är är en "papparörelse", utan en rörelse för ALLAS lika värde, eller hur?  Ordet "papparörelse" har ju kapats och färgats negativt, verkar det som.  Det gäller att se till innehåll snarare än till yta och namn.  Det gällde för "Romeo & Julia" och det gäller även nu.  Läs gärna här mer om osynliggörande:

  http://sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4rskarteknik#Osynligg.C3.B6rande.  /

  B144, av Asers stam (133-144)

  för

  Sällskapet Bur-q-ua, för allas lika värde, emot rättsröta

  BB - bröd och bur-q-ua åt folket (NYTT även åt Victoria och Daniel)

  2010-05-29 | 08:41:55
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Daddy säger:

  15 av 16 vårdnadstvister  http://ttela.se/start/trollhattan/1.773137-han-slass-for-papporna.  Vad är det mer som är befängt?

  2010-05-29 | 16:08:29
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Tommy Jonsson säger:

  Hej Daddy!

  Blir ledsen när jag läser i MAs blogg att du ger upp kampen för Rs umgänge med dig. Jag har hela tiden haft den känslan att du var den som borde ha haft ensam vardnad om R. Det borde inte ha legat langt borta.

  Jag förstar dock ditt beslut. R och du är inte ensam att bli utsatt för denna fruktansvärda form av misshandel.

  2010-05-29 | 20:18:02
 • Cuben säger:

  Joakim jag läste just ut en bok som avslutades med ord av Theodore Roosevelt, (Sorbonne 1910). "The Man in the Arena", jag kom att tänka på dig (och på andra i samma situation).  "It is not the critic who counts; not the man who points out how the strong man stumbles, or where the doer of deeds could have done them better. The credit belongs to the man who is actually in the arena, whose face is marred by dust and sweat and blood; who strives valiantly; who errs, who comes short again and again, because there is no effort without error and shortcoming; but who does actually strive to do the deeds; who knows great enthusiasms, the great devotions; who spends himself in a worthy cause; who at the best knows in the end the triumph of high achievement, and who at the worst, if he fails, at least fails while daring greatly, so that his place shall never be with those cold and timid souls who neither know victory nor defeat."

  2010-05-29 | 22:06:14
 • Daddy säger:

  Fina ord Cuben som skänker en smula tröst i allt det nattsvarta. Dom kommer att gå helt över huvudet på många av dom som nu firar segern över ännu en "rättshaverist", men jag förstår precis vad dom säger. Det är huvudsaken.

  2010-05-30 | 00:20:23
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Lena säger:

  Hej Daddy...Jag har läst det du har skrivit hos Monica Antonsson...Jag känner sorg i hjärtat för dej och din dotter, men ibland kan det vara ofrånkomligt och av nöd tvunget att släppa taget...i alla fall för en tid.  Jag tänker på de personer som skriver konstiga kommentarer och som aldrig ger sig...dessa personer kommer aldrig att förstå...och vi kommer nog aldrig att förstå vad som fattas denna typ av personligheter...vi kan ana ...men vi kommer troligen aldrig att kunna bevisa det...  För min egen del så har jag slagit mej till ro för att låta tiden arbeta för sanningen... Men för min del handlar det ju inte om en älskad liten dotter,och då är det ju lättare.

  Men jag kan ju tillägga att min fästman har en liten son som är i samma situation som din dotter,alltså ännu en pappa och ett litet barn skilda från varandra...och hur det kommer att bli när han kommer ut från anstalten..ja det återstår att se,men jag ska säga att jag har onda aningar:(  Men,Daddy ..en sak är ju bra ..du slipper att sitta på anstalt för något du inte gjort dej skyldig till..utpekad av din tonårsdotter och hennes mamma.

  Oskyldigt dömd...ännu en sak som de flesta svenskar verkar tro är en omöjlighet...han måste ju vara skyldig...han är ju dömd i två instanser...och nekad i Högsta domstolen.  Jag ska säga att ibland så bara jag önskar att dessa människor råkade illa ut, för det är väl enda sättet att få dem att förstå... eller erkänna att dessa offer också finns.

  2010-05-30 | 11:31:30
 • Yaki säger:

  Hej Jocke.  Det är med stolthet Yakida nu kan presentera världens första oberoende ”GenderIndex” , se hemsidan  http://www.yakida.se/genus.html  Vid beräkningen kom fram att:

  - Sverige är ett kvinnodominerat land där kvinnor har 42 % mer makt och inflytande än män.

  - Sverige är ett kvinnodominerat land där kvinnor har 82 % mer samhällsfördelar än män.  Vid en grupptest fick resultatet

  - Gruppen är en kvinnodominerad grupp där kvinnor har 66 % mer verklig makt än män.

  - Och kvinnor utövar 26 % mer härskartekniker än män gör.

  - Jämställdheten i gruppen är 8 % där kvinnor är överordnad och män är underordnade.  För första gången i VÄRLDSHISTORIEN går sanningen nu att beräkna

  2010-06-04 | 19:54:30
  Bloggadress: http://www.yakida.se/genus.html

Kommentera inlägget här: