daddys

Beware the fury of a patient man

Bingo eller jämställdhet?

Kategori: Feminism

Eftersom jag endast kommer att skriva ett enda inlägg till om den allt mer löjeväckande kampanjen mot mig och mina barn, så tar det tid lite att sammanställa. Det är också en orsak till att jag sedan släpper det. Om jag lägger ner all min tid på ett gäng störda feminister som hatar mig, så har dom ju vunnit. Då kommer den här bloggen att sjunka ner i en evig skyttegrav, och där gör man inte mycket nytta som debattör.


Så jag sticker emellan ännu en gång med ett litet kåseri. Idag om ett, för denna blogg rätt otippat ämne.

 

Jag läste för en tid sedan denna artikel i Aftonbladet Wendela. ”Endast 2 procent av sveriges befolkning intresserade av jämställdhet”. Jag tyckte siffran lät jäkligt låg, så bara för att få en liten jämförelse så tog jag reda på hur många människor i Sverige som regelbundet spelar Bingo.

 

Det är rätt många faktiskt. Kan ni gissa? Det får bli en cliffhanger förresten.

 

Jag vet inte hur Aftonbladet har fått fram siffran 2 procent, det redovisas inte, inte heller om det är 2 procent av hela befolkningen eller bara dom gamla nog för att svara på frågan.

 

Men en ledtråd får man faktiskt i artikeln. Redan i underrubriken får man läsa:  Statsvetare: ”Det finns ingen som driver frågan”. Okej, det är en statvetare som har uttalat sig, jamen då måste det ju ligga något i det. Jag menar, det är ju en statsvetare.

 

– Många förstår inte att jämställdhet har att göra med både deras liv och arbetsliv. Därför måste det finnas någon som driver frågan kraftfullt, säger Ursula Berge, statsvetare.


Där får vi veta att statsvetaren heter Ursula Berge. Man kan nästan se den där vita rocken och glasögonen på näsan framför sig. Bara se hur otroligt intelligent hon sammanfattar det katastrofala läget. –Många förstår inte att jämställdhet har att göra med både deras liv och arbetsliv.


Nu börjar pannan rynkas ordentligt på mig. Tänk att 98 procent av svenska folket är så ointelligenta att dom inte ens förstår en sådan uppenbar sak?  Jag menar om jag frågat er, ”Är jämställdhet viktigt både i och utanför arbetslivet?” Vad hade ni svarat då? Skulle ni tillhöra dom 2 procenten som säger ja, eller dom 98 procenten som säger nej?

 

Samhällspolitisk chéf på SSR

 

Lite längre ner i artikeln får vi en lite närmare presentation av jämställdhets och statsvetaren Berge.Ursula Berge (bilden), statsvetare och samhällspolitisk chef på akademikerförbundet SSR. Wow, samhällspolitisk chef också. Detta är ju en riktig tungviktare. Dessutom rör hon sig i verkligt fina kretsar. Då är det alltså sant?

 

Bara 2 procent…wow. Tänk att Bingo skulle intressera 8 gånger (ca 16 %) så många svenskar än vad jämställdheten gör…? Jag läser bekymrat vidare…

 

– Det behövs kompromisslösa banérförare. En Margareta Winberg som hotar med kvotering, en Bengt Westerberg som gör pappamånaden till en kabinettfråga, säger Ursula Berge. Samma linje är Lena Ag, generalsekreterare för organisationen Kvinna Till Kvinna, inne på.

 

Kvinna till kvinna?

 

Kvinna till kvinna? Jag trodde detta handlade om jämställdhet mellan kvinna och man?  Men Lena Ag är ju också statsvetare. Politisk rådgivare till Margot Wallström t o m. Hon har ju dessutom fint nog engagerat sig i offren för ett av dom mest brutala krig världen någonsin skådat.

 

Kongokriget. Stackars människor som har sårats, mutilerats, mist sina kära, sina barn, våldtagits. Ja, alltså, det är bara kvinnor hon har engagerat sig för. Alla pojkar och män som styympades, torterades, miste sina familjer och mördades, räknar hon inte in riktigt in. Istället får dom skulden, då det ju enligt Ag är patrialkala system som är orsaken till kvinnornas lidande.

 

Är det här som är feministisk jämställdhet?

 

Konflikten som ofta beskrivs som Afrikas världskrig, är den blodigaste världen sett sedan 2:a världskriget. Över 5 miljoner människor har slaktats. Det har dragit med sig barnsoldater, massvåldtäkter och olika former av tortyr. Det rapporteras om fruktansvärda övergrepp på civilbefolkningen. Huruvida detta beror på patrialkala system eller på en koloniasering som har hållit Afrika i fattigdom och armod i hundratals år, korrupta ledare,  makt och pengar. Ja därom är statsvetare Ag och jag ej överrens. Däremot vet jag att betydligt fler pojkar och män har dödats. Ibland får man intrycket av sakkunniga inom jämställdhet som Ag, att om några gerillasoldater kommer in i en by, skjuter männen och pojkarna i huvet, och sedan våldtar kvinnorna och flickorna, så är det bara kvinnorna som är offer?

 

Att män och pojkar på något sätt alltid får skylla sig själva, vilka jävligheter dom än drabbas av, för dom är ju en del av patriarkatet, och det är ju patriarkatets fel. Överallt ser vi det nu. Action aid hjälper numera endast flickbarn. Röda korset hjälper mammorna. Rädda barnen lanserar affishkampanjer för att visa hur farliga vi pappor är.

 

Är detta vara varför intresset är så mycket högre för Bingo?

 

Så denne statsvetare kanske inte riktigt räknar in andra frågor än dom som tar upp kvinnors problem i jämställdhetsfrågan? Här hemma tycks det framförallt vara Lönerna och styrelseuppdragen som är dom brinnande jämställdhetsfrågorna.  Kan det vara en förklaring till att intresset är så lågt? Dessa frågor berör ju bara max 2 procent av befolkningen.

 

Även två moderater skriver i denna SvD Brännpunkt artikel att Jämställdheten borde vara en viktig valfråga. Fast även dom tycks definiera jämställdhet precis som Berge och Ag. Att ett osynligt hemligt patriarkat  bestående av några cigarrrökande gubbar konspirerar mot kvinnor i bastun, i syfte att till varje pris hålla dom utanför styrelserna. Finns det inte viktigare jämställdhetsfrågor? Pappors rättigheter att få stanna i sina barns liv t ex.

 

Det konstiga är att denna jämställdhetsfråga tycker inte feministerna är viktig. Och när det har kunnat avslöjas har det till och med visat sig att denna jämställdhet är dom till och med emot?? Så emot att dom inte ens tycks tveka att trampa på barn och skolungdomar för att stoppa den.

 

Men det fanns ju en statvetare till. Ursula Berge. Dessutom chef på SSR, akademikernas fackförening. Sånt borgar ju. Och hon är dessutom något så ovanligt som en kvinnlig styrelseordförande. Det ni. Men så tittar jag in på tidningen Bang där Ursula Berge är styrelseordförande. Det är en feministisk tidning. Alltså handlar den om jämställdhet. Se där ännu ett poäng för Berge. Fast hon kom visst ihop sig lite med Karin Eder Ekman, som sa upp sig på Bang och startade Newsmill istället.

 

Så nu är det väl nästan bevisat.

 

Det  är faktiskt 8 ggr fler svenskar som tycker bingo är viktigare än jämställdhet? Och kan detta vara orsaken? Att vi själva inte får definiera vad jämställdhet betyder för oss. Utan för att det görs åt oss av genuscertifierade statsvetare och feminister med öppna pappasår? Kanske intresset hade varit större om även den halva av befolkningen som har kulor i grenen hade bjudits in i debatten, istället för att avfärdas som våldsamma och pedofila rättshaverister? Vad tror ni?

 

 

Våld hade nog varit bra, men det löser inget långsiktigt

 

Jag klickar på en artikel i tidningen Bang, då jag ju faktiskt också är en stark ivrare för jämställdhet. Och tidningen sägs handla om det, så blir jag ju nyfiken på vad som skrivs så klart.

 

”Frågan är inte bara hur en sådan världsordning ska se ut utan också hur en feministisk och pacifistisk rörelse vinner mark i en värld som i så stor utsträckning präglas av våld. Är det ens möjligt att förändra samhället utan våld? Historien lär oss annorlunda.”


Här ställs alltså frågan på sin spets. Bör feministerna ta till vapen? För vadå? Undrar jag lite konfunderad. För att dom inte får tillräckligt många styrelsejobb?

 

Senare i artikeln kommer journalisten Anna Hellgren på BANG fram till att våld nog inte är det bästa ändå. Inte för att det inte skulle vara försvarbart att använda våld mot patriarkatet, utan för att historien lärt oss att det sällan ger långvariga segrar. Så längst ner sammanfattas det hela:

 

Däremot inte sagt att motstånd inte är nödvändigt. Och det finns möjligheter. För trots allt är det förhållandevis få individer som utövar grovt våld mot andra utanför hemmiljön.


Det är rädslan för våld som driver samhällsordningen framåt i samma gamla hjulspår, som håller oss på plats och i schack och som tillåter regeringar och individer och grupper av (främst) män att tjäna pengar och inflytande på andras underordning. Om vi befriar oss från rädsla öppnas en spricka i våldsmonopolet, en väg och en möjlig förändring.


Och om det inte hjälper, minns att manshat, med en formulering från 1974 års upplaga av Off our backs "inte är destruktivt, utan den enda rimliga reaktionen på patriarkatet".


Hur kan en tidning som är feministisk och alltså kämpar för jämställdhet, hetsa sina läsare att hata någon för att den har ett annat kön? Hur kan manshat ha hamnat under parollen jämställdhet i sverige?

Kan man inte vara för kvinnor utan att för den skull hata män?

 

Vapnen finns redan

 

Om feministerna någon gång skulle bestämma sig för att beväpna sig läste jag om att det nu i USA (var annars) kommit vapen som är speciellt avsedda för det väna könet.

 

Saxat ur en amerikansk gunlobby sida:

 

Accessories are playing a big role in this industry also.  Weapons come with a lipstick holder and a mirror for those last minute touch ups; women want to look good just before gunning down a cheating boyfriend or maiming creepy guys at the bar.  There are laser scope add-ons that come in the shapes of hearts, stars, and even the shape of baby penguins.  The fashion industry is locked and loaded on this new market.


En tidigare flickvän till mig gillade att spela bingo. Ibland hände det att hon lyckades dra med sig en motvillig mig också. Jag vann aldrig något, men det gjorde hon. Det hände några gånger att hon kom hem med en hel extra månadslön. Tänk er det. Först hade den stackars kvinnan endast 80% av min lön. Sedan sin egen, och så en sabla bingomånadslön på det! Nä jag begriper inte varför dom klagar....

 

Kanske det är bingo jag skall använda mina sista hundören  på?  Oddsen är ju i alla fall bättre än som en farsa i en vårdnadstvist. Dessutom är ju det bingospelet 100 gånger dyrare och dessutom riggat i förväg.

 

Jag  skulle då bli en av dom unika i Sverige som både tycker jämställdhet är viktigt och spelar bingo.

 

Fast om man först frågar människor vad dom anser att jämställdhet är, istället för att bestämma det åt dom, och därefter frågar om dom tycker det är viktigt. Ja då tror jag att siffran stiger från två procent till 100.

 

Kan det vara så att feministerna har fått monopolisera ordet jämställdhet allt för länge? Kan det var orsaken till människors ointresse? Jag tror det…vaf….BINGO!

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentarer

 • Karina säger:

  Hej Jocke!  jag befinner mig just nu i Sverige, men 'r inte klok nog på dessa mailgrejer, så jag vet inte hur jag skall bära mig åt för att veta utgående post-adressen, så jag svara på din mail här:  Jovisst är Kay en man. Du måste ansöka DR i Köpenhamn om tillstånd att lägga ut filmen på din blogg, alternativt vänta tills augusti när Kay's chef är tillbaka från semeste så tänker han fråga honom, om det är ok.  Hoppas solen skiner på dig, Joakim

  Hälsn

  Karina

  2010-07-10 | 00:53:47
 • Bitten säger:

  Saken är ju den, att om man är FÖR jämställdhet, så måste man faktiskt per automatik vara ANTIFEMINIST!!! Det insåg jag redan för över 30 år sedan och det har jag hållit mig till sedan dess!!  Jag tror tyvärr inte att tillräckligt många som är för VERKLIG jämställdhet insett detta, och till den dagen kommer, när sanna jämställdhetskämpar kliver LÅNGT bort från feministernas fulpropaganda kommer vi inte att ha någon jämställdhet! Det behövs helt enkelt en helt annorlunda jämställdhetsrörelse!!

  2010-07-10 | 06:06:10
 • Anonym säger:

  Länken - Dessutom rör hon sig i verkligt fina kretsar - var ju jättebra, och visar även hur det fungerar i dessa led av feminister, den ena fulare, än den andra..  Diskussionen/förslaget om samtycke, är ju helknepig, låt oss se det som så här, en man träffar en kvinna, de har sex med varandra, dagen efter hävdar kvinnan att hon inte samtyckte till att ha sex med mannen = våldtäkt....  Suck...  Dags att ha färdigskrivet kontrakt hemma, skriv på här, annars blir det inge sex...

  Antar att man kan skylla på huvudvärk som man, när man utsätts för såna här påhopp av feminist maffian!  Undras vad som sker om en man hävdar att det inte var samtycke ifrån hans sida?  Ja men, du hade ju STÅND?  Mannen, ja, men det betyder väl inte att JAG vill?  Jag sa aldrig att jag vill ha sex med henne, och jag kan väl inte rå för att kärringen pillade på mig?

  Dessutom bjöd hon mig på sprit hela kvällen, sen följde hon mig hem, fast jag sa att jag vill sova!?  Jämställdhet, det finns inte, och det är dags för män att hävda sina rättigheter, tydligen kan feministerna inte hantera att män även har rätt till LIKA RÄTT i samhället.

  2010-07-10 | 07:02:43
 • Madde säger:

  Först och främst Jocke, BRA beslut ang ditt sista inlägg. Ge inte dessa provokatörer mer energi, lägg det på rätt ställe.

  Det går att slåss mot väderkvarnar, men det gäller att välja de viktigaste väderkvarnarna.

  Ta tiden du behöver för att känna att det sista inlägget kan bli ett avslut du är nöjd med, sedan firar vi med pompa och ståt.  Det här med jämställdhet är något jag funderat mycket på.

  Jag är för jämställdehet och jämlikhet, utan tvekan.

  Men inte på bekostnad att offra ett av könen.

  Jag anser att vi inte kan välja att vara jämställda i vissa frågor men inte andra.

  Det är hyckleri på hög nivå.

  Jag anser även att det finns skillnader rent genetisk mellan man och kvinna, där skiljer vi oss inte från djuren.

  Ja, jag vet att även vi är djur men väljer att separera.

  Jämställdhet för mig är att på ett positivt sätt ta vara på varandras olikheter och se det som något bra, först då kan vi samarbeta.

  Skall vi hålla på och jobba för jämlikhet på det sätt som nu visar sig i vissa organisationer visar det sig att det är själva kampen som är den viktiga, inte målet.

  Självklart lika lön, det är helt otänkbart att det skulle finnas något annat. Det gör det än så länge, tyvärr.  Jag är som sagt för jämställhet, men är absolut inte feminist, inte på det sätt där kampen är viktigare än själva målet.  Återigen Jocke, bra beslut kring ditt sista inlägg.

  Det gör mig så glad i själen.

  2010-07-10 | 08:44:06
 • Oskar säger:

  Har du sett detta? Yakida har gjort ett jämställdhetsindex och räknar upp vad som ingår i jämställdhet.  http://www.yakida.se/jammakt.html

  2010-07-10 | 09:26:14
  Bloggadress: http://www.yakida.se/jammakt.html
 • Ann Helena Rudberg säger:

  Ursula Berge brukar jag inte orka lyssna på för hon har världens mest irriterande röst, borde gå på röstträning. Och hon glömde att Sven Otto Littorin är för att kvotera i styrelser... men det hade väl inte hänt då när hon uttalade sig om jämställdheten. Och inte heller att han hade avgått pga av sexköp. Om det nu är sant.  Jämställdhet är vi alla intresserade av och de flesta fixar det själva faktiskt genom att komma överens om hur de ska lösa sina liv privat i en familj. Men naturligtvis vill vi inte ha staten, som hänger över oss och berättar hur vi ska göra var och en av oss privat. Då liknar det alltför mycket ett diktatoriskt samhälle.

  2010-07-10 | 09:43:17
  Bloggadress: http://www.annhelenarudberg1.blogspot.com
 • herulen säger:

  Det där med jämställdhet och jämlikhet har jag svårt för. Orden har förlorat sin ursprungliga betydelse och påminner numer istället om det som finns i socialtjänstlagen 4 kap. § 1 om skälig levnadsnivå, dvs. standarden för socialbidrag, eller försörjningsstöd som det heter. Alla ska garanteras att leva på en nöjbar nivå som bestäms av regering och riksdag. Graden av vilken typ av stöd, vilket bemötande du får och hur mycket socialhandläggaren ägnar din tid är beroende av om du är man, kvinna eller invandrare. Orsaken till detta handlar om vilka lobbygrupper som agerar för din sak hos politiker som i sin tur påverkar kommunala nämnder, som i sin tur påverkar socialkontoren. Det verkar som att man vill att det som menas med jämlikhet och jämställdhet också ska bestämmas av regering och riksdag. Inte enligt lagen. En särskild jämlikhetskommitté kommer i så fall att bildas bestående av representanter från alla partier, och denna kommitté har som uppgift att skriva förarbeten till lagförslagen. Hur dessa förarbeten utformas beror mycket, ibland enbart, på hur de ovan nämnda lobbygrupperna lyckas styra kommittéerna. Då det enbart får vara det feministiska synsättet på vad som menas med jämlikhet så sätts nivån på jämlikhet naturligtvis efter vad feminister tycker. Detta är uppenbart en diskriminering. Varför kan vi inte ha det som förut, dvs. allas likhet inför lagen, oavsett om man är en man, kvinna, muslim eller bög eller hängiven kommunist?

  2010-07-10 | 12:30:25
 • Daddy säger:

  Karina, om du passerar mina trakter så insisterar jag på att du tittar in på ett besök. Gästbäddar finns dessutom.  Bitten, du har helt rätt och du förstod det dessutom långt före mig.  Anonym: Ja ett kontrakt är snart lika viktigt för en man att ha i plånboken som en kondom.  Madde: Jämställdhet är att på ett positivt sätt ta vara på varandras olikheter. Bättre kan det knappast sägas. När män och kvinnor börjar se varandra såsom tanken var, med kärlek och respekt. Inte med hat och förakt som feminismen förespråkar. Då kan vi börja bygga sann jämställdhet. Men feminismen måste bort först- Dom är det största hindret mot jämställdhet idag.  Oskar: Jag är en regelbunden besökare på Yakida och talar titt som tätt med mannen, myten, legenden Johansson.  Ann-Helena: Nej staten skall inte lägga sig i hur jag och min familj väljer att göra. Men dom har lite svårt i allmänhet staten att avgöra vad dom skall lägga sig i och vad dom inte skall lägga sig i.Tycker ofta det blir tvärtom.  Herulen. Jag är man och farsa fråntagen sitt barn, så jag har inte mycket att hämta på socialkontoret.

  Det finns inga lobbygrupper sok lobbar för mig hos regering och riksdag. Vilka lobbygrupper som skall ha möjlighet att lobba för politikerna bestämmer ju politikerna. Om man delar ut en miljard åt ena sidan och noll åt den andra, så är det väl inte konstigt att skeppet kantrar till slut?

  2010-07-10 | 16:52:25
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Hans säger:

  "Nej staten skall inte lägga sig i hur jag och min familj väljer att göra"

  Du har ingen familj Joakim och det finns ingen i den påstådda "familjen" som vill ha den behandling du utsätter dem för.

  Varför kan du inte satsa på att försöka få en harmoni i ditt eget leverne? Det skulle både du och alla andra inblandade tjäna på, inte minst din lilla dotter som du åtminstone påstår dig bryr dig om, hur mycket vill du skada henne för att vinna falsk prestige?

  2010-07-11 | 00:47:25
 • Tommy Jonsson säger:

  Hans:

  Har du inget vettigt att säga till Daddy så låt bli.

  2010-07-11 | 00:56:32
 • Daddy säger:

  Snälla Hans. Jag har två barn, en mor tillika farmor, en far tillika farfar, jag har en bror, två fastrar, en farbror, en moster och en morbror, en mormor, samt tio kusiner. Jag kallar det familj. En familj som alla lider av vad som sker.  Om du verkligen vill att jag skall få ökad harmoni i mitt liv så finns det faktiskt en sak du rent handgripligt skulle kunna göra för mig.  Sluta skriva meddelanden på denna blogg. Skulle du vilja vara vänlig nog att görqa mig den lilla tjänsten?  Det finns gott om andra websidor där du kan få skriva precis vad du vill om mig och min icke existerande familj, så var snäll och gör det där istället.  Det skulle hjälpa mig enormt mycket gällande att få harmoni.  Tack!

  2010-07-11 | 01:02:09
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Anonym säger:

  Jag tycker att detta med jämställdhet går ihop med något jag brinner mycket mera för, dvs genus. Våra förväntningar på vad som är manligt resp. kvinnligt. Vårt sätt att se på folk ur ett könsperspektiv istället för individnivå. Vi matas dagligen i tidningar, i butiker, i reklamer, i böcker om vad som är manligt och kvinnligt. I dagens leksakskataloger finns t.o.m tjejernas resp. killarnas tio favoriter. I butiker och reklamer delas kläder och leksaker upp efter färg och lek. I böcker matas vi redan från skolåldern att mamma lagar mat diskar tar hand om småbarnen osv och pappa jobbar. Skrämmande! Den dagen vi slutar se det så, och istället ser vad som passar individen. Då har vi fått ett jämställt samhälle också.

  2010-07-11 | 09:45:26
 • Hans säger:

  Om det hjälpte, hur kommer det sig att den harmonin lös med sin frånvaro innan jag började skriva här då?

  Jag skriver om familj och du börjar räkna upp dina släktingar. De har sina egna familjer, du är bara en släkting som de inte lever med i sin egen vardag. Förstår du inte skillnaden?

  2010-07-11 | 11:23:54
 • Daddy säger:

  Nej jag förstår inte skillnaden mellan familj och släktingar. Men jag förstår vart du vill komma. Mina barn är inte min familj längre och därför skall jag inte lägga mig i hur dom har det eller hur dom bor och lever.  Jag förstår det Hans. Att du tar med dig din familj och hälsar på släkten på julafton. Jag är uppenbart glad för din skull att du har en familj, om det nu är det du önskar. Kan du nöja dig med det och respektera att jag inte vill ha dig här på bloggen?

  Vi har inget att säga varandra du och jag.  Du är ju så mån om att jag skall leva i harmoni, så då kan du väl göra mig den lilla tjänsten?

  2010-07-11 | 11:30:51
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Hans säger:

  Är du medveten om att du skriver på ett publikt medium, internet? I min dator är kommentarsfältet öppet att skriva i, du får väl försöka blocka det då om du störs av att jag utnyttjar det.

  Men någon harmoni kommer du inte att uppnå ändå.

  Det är inte jag som är ditt stora problem, det är du själv.

  Det var länge sedan dina barn var din familj och de kommer inte bli det så länge du väljer krig, strider och offentlig kränkande uthängning, du ter dig bara som en obehaglig person som inte går att samarbeta med.

  Vill du verkligen fortsätta ha det så här?

  Vill du inte att dina barn ska känna att de har en familj hos dig också?

  Sök hjälp och lägg ner bloggen.

  Visa att du är en bättre person än den du presenterar här.

  2010-07-11 | 11:48:44
 • Daddy säger:

  Och du anonyme som skrev om genus. Tänk efter. Tror du verkligen leksaksfabrikanterna har något som helst intresse av att cementera fast några könsroller? Dom skiter fullständigt i det. Om flickor ville leka med pistoler och svärd så skulle dom tillverka sådan för flickor också.  I multimiljardindustrier testar man noggrant vad marknaden vill ha, och så tillverkar man det. Det är business, inget annat.  Om min barn får välja leksaker själba så kommer dom att välja från pojk respektive flickhyllan. Ingen tvingar dom. Så är det ordnat.  Sen vem som gör vad i familjen får man väl göra upp om själva utan att någon genusvetare skall komma med pekpinnar?  Därför kommer genusfeminismen att misslyckas. Ni kan inte ändra på det som är nedärvt och genetiskt. Ni kan bara skada det, och det är precis vad ni gör.

  2010-07-11 | 11:50:22
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Daddy säger:

  Hans detta är inte ett publikt forum. Detta är min blogg. Jag ber dig därför vänligt att avlägsna dig från den.  Huruvida jag lägger ner min blogg eller inte så har jag för länge sedan förstått att du gärna skulle vilja det. Men för varje kommentar du skriver här så får jag mindre lust att göra det.  Det är nämligen sådana som du som gör att denna blogg behövs. Sedan undrar jag varför du ens bryr dig om att skriva en e-mailadress under varenda kommentar som inte finns?  Är det för att få dina kommentarer att se mer oanonyma ut? Du kan bespara dig det besväret om du nu absolut måste störa mina försök att uppnå den harmoni du så hett önskar för mig.

  2010-07-11 | 11:56:51
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Hans säger:

  Din blogg är publik, den är inte "privat". Kände du inte till det?

  Vem som helst i hela vida världen kan råka trilla över denna bloggen vare sig de ville det från början eller inte.

  Alla kan få information om din dotter och din dotters mamma fastän dina offer inte vill det.

  Att kalla det för din blogg är en överdrift när du hänger ut andra människor mot deras vilja för en allmän publik.

  Tror du verkligen att din dotter vill att du ska göra så? Tror du att din dotters mamma vill att du ska göra så? Tror du socialen tycker att du agerar lämpligt som gör så?

  Inser du verkligen inte att det är du själv som är det största problemet till att ditt umgänge med dina barn är så inskränkt att de inte längre kan betrakta dig som sin familj? Du är bara en släkting som bråkar och krigar. Dessutom hänger du ut din dotter och din dotters mamma för en massa främmande tanter och farbröder på internet. Din blogg??????

  2010-07-11 | 12:45:03
 • Daddy säger:

  Japp, min blogg.  Om du har åsikter i frågan rekommenderar jag att du startar en egen. Under ditt riktiga namn som jag har gjort, och jobbar upp den till en av dom 10 procenten mest inflytelserika bloggarna i Sverige.  Det´kan väl inte vara så svårt för en klok och förståndig människa som du? Att få fler läsare än mig som bara är en bråkig släkting som skriver en massa smörja om mitt och mitt barns rättigheter?  Eller hur? Sen då du gjort det, och vänligen ber mig försvinna från din blogg, så skulle jag göra det. Om inte annat för min egen värdighets skull.  Men så länge man är anonym så behöäver man ju inte bekymra sig om värdighet, ärlighet och sanning. Eller hur.  Seså, tillbaks till Flashback med dig din anonyma fegskit. Om du vill ta en debatt med mig så ställer jag upp när som helst och var som helst.

  Men vågar inte såna harar som du. Ni vågar bara trakassera folk väl dolda bakom era datorer.  Du är en elak jävel Hans. Det har dom flesta förstått nu. Varför fortsätter du att förnedra dig.

  Du heter ju inte ens Hans. Däremot stämmer det ju att du har 4 barn. Eller hur.  Jodå jag vet vem du är, och mycket mer än så.

  Men sjuka typer som dig hjälper det inte ens att hänga ut. Narcissister som du njuter ju bara av det.  Så gör vad du vill din dåre. Uppenbarligen förstår du inte innebörden i att be snällt. Och du skall kalla dig en bra förälder? En bra förebild?  Fortsätt för all del att skriva dina floskler här om du nu känner att du absolut måste. Ju mer idioter som du som avhandlas på den här bloggen ju mer läsare får den.  Konstigt nog älskar folk att läsa om konflikter och fega internet stalkers.  Och när du inte längre hyser något förtroende på Flashback, hur kan du då tro att du skall göra det här? Genom att byta nick?  Knock yourself out.

  2010-07-11 | 13:03:48
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Hans säger:

  Folk älskar att läsa förnedring och det är vad du presenterar. Sen är min mailadress riktig men när du hängde ut den till vad du sa "samhällets tjänst", vilket betyder att jag skulle angripas av din fanclub så blockade jag den. Det var mycket oseriöst agerat av dig Joakim. Det finns netetikett som du tydligen inte förstår och jag är inte förvånad då det är mycket inom det sociala området som du behöver hjälp med.

  Du hör inte till de mest inflytelserika i ordets rätta bemärkelse, du är bara förnedringstv på internet och sådant elände gillar folk att gotta sig i för att känna sig bättre själva. Har du inte förstått det? Är du så inne i din besöksstatistik att du glömmer att du har ansvar för din föräldraroll till dina barn? Det borde vara det viktigaste i ditt liv men istället jollrar du om att du hör till de 10 procenten mest uppmärksammade bloggarna.... gissa varför du är så uppmärksammad?  Kan tipsa dig om att det är inte för att du har rätt, snarare för att du förnedrar både dig själv och dina barn. Du skänker lite dramatik till din omgivning, det är allt.

  2010-07-11 | 13:15:27
 • Daddy säger:

  Om jag hade fått utöva min föräldraroll så hade den här bloggen inte funnits. Men du kan ju utöva din. Dina ungar har dom ju inte tagit än.  Är det inte bättre att du gör det är att du sitter och skriver inlägg efter inlägg där du hånar en olycksbroder på det värsta sätt som överhuvudtaget finns. Genom att låtsas att dú bryr dig om mig och mina barn.  Du är en sjuk lögnare som har en helt annan agenda än någon sorts oro för mina barn. Och det vet du lika väl som jag.  Och att du skulle ha blockat din mailadress är bara ytterligare ett bevis på din falskhet. Du har inte blockat någon mailadress. Och du heter inte Hans. Du är en feg liten stackars daddyhatare som desperat försöker att komma åt mig på alla sätt.  Nu har det ju visat sig vara svårare än du trodde från början. Men du ger dig inte. Du kommer att hata mig till du dör. Så fungerar otäcka människor som du. Och jag kommer förmodligen att få stå ut med dina spyor tills jag ger efter för dina hot och stänger ner bloggen.  Men så roligt skall vi inte ha. Jag är nämligen inte rädd för dig. Det är du som är rädd fär mig, annars hade du väl trätt fram och tagit debatten man mot man.

  2010-07-11 | 13:38:41
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Hans säger:

  Ditt stora problem är att du vägrar inse att du har problem och en stor personlig del i det som sker. Du vill bara att allt ska vara alla andras fel, inte ditt eget. Det är ett väldigt bekvämt och ansvarslöst ställningstagande.

  Du är inte min olycksbroder för jag agerar inte så ansvarslöst som du.

  Gamle kloko Albert Einstein sa en gång:

  "Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem man skapat med det gamla sättet att tänka" Jag tycker det är något du borde fundera över. Du sviker din dotter genom att fortsätta vara paranoid och hämndlysten. Du sviker henne genom att fortsätta hänga ut henne och hennes mamma och genom att visa hela världen hur idiotiskt hennes pappa beter sig. Respektera hennes rättighet att kunna få känna sig stolt över den pappa hon har, istället för att behöva dölja "idioten som rasar på internet". Vad tror du hon säger i sandlådan när hennes kompis stolt reser sig upp och säger att dennes pappa minsann är polis?

  "-Min pappa är ett hålögt vrak som faller i gråt obehärskat och har dålig impulskontroll"????  2010-07-11 | 13:54:46
 • Anonym säger:

  själv tycker jag det är stor skillnad att tolka artikeln till att endast 2% är intresserade av jämställdhet när det står att 2% tycker att det är en av de viktigaste samhällsfrågorna.

  De du frågade om bingo fråga du dem om de ansåg att bingo var en av de viktigaste samhällsfrågorna?

  Ditt skriveri börjar med och mer tappa gnistan, liknar lite det man kan läsa i hänt extra , damernas värld och allt vad dessa skvaller tidningar nu heter.

  2010-07-11 | 14:29:28
 • Daddy säger:

  Det är kanske där jag skall söka jobb då...  Så är det med statistik. Allt beror på hur man ställer frågorna. Det vore därför hederligt att redovisa vem som stod för just denna statistik. Det brukar nämligen ge en ledtråd.  Men nu var det ju inte så mycket siffran i sig, utan vad som, av de bägge statsvetarna beskrevs vara orsaken till det svaga intresset som råder om jämställdhet.  Visst är det väl konstigt? Vi har ett helt land fullt av jämställdhetsexperter, men ingen av dom lyckas väcka något vidare intresse längre. Och ingen av dom tar t ex upp den uppenbara diskrimineringen i vårdnadsfrågorna...  Är det bara kvinnor som kan drabbas av ojämställdhet och diskriminering? Är män immuna?

  Eller är det så att vi inte gnäller lika förbannat över allt jävelskap som drabbar oss?  Ni feminister håller tillbaks jämställdheten i vårt land. Eftersom ni bara strävar efter den sorten där ni själva kan dra fördelar. All annan bekämpar ni under parollen "ner med patriarkatet". Resultatet av er kamp är att min dotter inte har fått haft något ordentligt umgänge med mig på snart 5 år.

  Ni får ursäkta att jag inte applåderar.  Om du läser svensk damtidning och anser att den är bättre än min blogg så föreslår jag att du håller dig till den istället.  Så då var det löst.

  2010-07-11 | 14:45:24
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Hans säger:

  Hela denna blogg är ju ett enda stort försvar för Joakim att söka bekräftelse att han gör rätt och alla andra fel. Han är bara ett offer för en världsomspännande orättvisa utan eget personligt ansvar.

  Skillnaden mellan Joakims blogg och en skvallertidning är att journalisterna på skvallertidningarna har en distans till sitt privatliv, till sina nära och kära i det de skriver. Deras barn hängs inte ut i deras artiklar.

  2010-07-11 | 14:58:01
 • lilleskutt@hotmail.com säger:

  Är faktiskt inte feminist, är för jämställdhet däremot. Inte för att det egentligen spelar någon roll, du verkar ta till ordet feminist så fort någon påpekar något för dig.

  Däremot tycker jag att du läser saker som du vill.

  Skrev inte att jag tyckte damernas värld var bättre än din blogg. Men å andra sidan tolkar du artikeln som du gör också.

  Och för att bemöda dig besväret att spåra ip etc.

  Är boende i Kungsbacka komun.

  2010-07-11 | 15:07:47
 • Hans säger:

  Så serverade du mailadressen också så Joakim slapp besväret att hänga ut den "till samhällets tjänst" ;)

  Ordet feminist är Joakims favorithatord tydligen, det kallas alla som inte håller med honom.

  2010-07-11 | 15:22:36
 • Daddy säger:

  Dom som likt "Hans" endast kommer hit för att kasta skit på mig personligen, kan hålla sig till Flashback. Där är det ju fullt tillåtet.  Jag vill inte ha det ljugande hatiska drägget här. (är det ett bättre uttryck för vad dom är?) Om "Hans" inte kan respektera det som väl de flesta vuxna människorna skulle göra om någon ber snällt, så måste jag sätta moderering på bloggen igen. Jag hade hoppats på att få slippa det.  Jag är bannad på Flashback till Hans & Co stora förtjusning, men att respektera att jag inte vill ha dom här, nä då är det en "allmän" blogg där dom minsann har rätt att skriva hur mycket dom vill. Det går som en röd linje hos Hans & Co. Alla, speciellt jag har skyldigheter, men inte dom. Dom har bara rättigheter. Rättigheter att förstöra månniskors och barns liv.  Att det över huvud taget finns så usla, gemena människor så svarta av hat rätt igenom är skrämmande. Speciellt med tanke på att dom tillåts uppfostra barn.

  2010-07-11 | 16:16:23
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Hans säger:

  Har du aldrig funderat över hur det kommer sig att dumma dumma Hans har barn som trivs och som Hans har förtroende att få uppfostra?

  Vad tror du kärleksfulle Joakim är den stora skillnaden mellan dig och mig?

  Åldersmässigt matchar vi +- några år.

  Vi har båda barn med ex som i början av separationen var en krissituation, men där slutar likheterna.

  Menar du att mina barn har en bra relation med sin far för att jag är så elak och hatisk????

  ... och du har en så dålig relation till dina barn för att du är så kärleksfull, empatisk och samarbetsvillig????

  2010-07-11 | 16:40:25
 • Hans säger:

  Radera och spärra på du, jag skiter i om jag blir publicerad på din blogg, det är ju dig jag skriver till och jag vet ju att du läser i din moderering ändå ;)

  Har du aldrig funderat på att lösenordsskydda din blogg?

  Det vore en välgärning för din dotter och så slapp du sådana som mig.

  Tänk på det.

  2010-07-11 | 16:55:32
 • Daddy säger:

  För att klargöra några saker för Hans & co som av någon anledning ser denna blogg som ett rött skynke. Jag har sagt det förr men det finns kanske anledning att upprepa det. Den dagen min dotter får sina rättigheter enligt svensk lag och barnkonventionen så kommer denna blogg att försvinna från nätet.  Så det bästa vore väl om Hans & co lobbade för det, för då kommer ju denna förhatliga blogg att försvinna. Det kanske finns hopp för att det skall kunna ske nu, men Hans eviga skitkastande och lögner hjälper inte den processen. Tvärtom.  Jag ser dock med tillförsikt fram mot den dag jag kan ta ner denna blogg från nätet för alltid.  Tyvärr kommer ju skiten att för alltid stå kvar på Flashback. Det har ju inte minst Hans sett till.

  2010-07-11 | 17:11:20
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Tommy Jonsson säger:

  Daddy,

  jag förstår inte varför du inte bara raderar troll eller ignorerar dem helt. Du behöver inte försvara dig från deras grundlösa anklagelser och insinuationer.

  2010-07-11 | 17:11:52
 • Hans säger:

  Din dotter har redan sina rättigheter, det är du som inte förstår dem. I hennes rättigheter ingår inte att hon och hennes mamma blir kränkta integritetsmässigt av dig. I hennes rättigheter ingår inte att bli uppryckt från sin trygga vardag. Du saknar ju totalt respekt för din egen dotters rättigheter, du bryr dig bara om dig själv. Det är tur att även soc inser det och skyddar din dotter från dig. Det behöver din dotter så länge du agerar så destruktivt som du gör, förstår du inte det själv?

  2010-07-11 | 17:16:35
 • herulen säger:

  daddy:  "

  Fast om man först frågar människor vad dom anser att jämställdhet är, istället för att bestämma det åt dom, och därefter frågar om dom tycker det är viktigt. Ja då tror jag att siffran stiger från två procent till 100."  Så är det förstås. Men feminism handlar om makt. Renodlad makt. Och då kan man inte tillåta den allmänna bilden av jämlikhet, utan en bestämd sådan. Det är det som är kallas makt.  Och angående makt. Detta är feminismens stora paradgren, säger dom. Och en strukturell sådan. Gudrun schyman tror jag använder ordet struktur i snart när varje mening. Detta gäller inte bara pengabrännaren. Feminister i allmänhet försöker tillge strukturer könsegenskaper, typ manliga maktstrukturer. Enligt denna logik skulle man också kunna säga en manlig kyrka, eller en manlig fyrkant, en fyrkant är ju en struktur, eller hur. Hur går det ihop? Inte alls naturligtvis. Det intressanta är inte vad strukturer i sig står för, utan vad vi andra som använder oss av strukturen gör. Om en människa använder sig av en maktstruktur så får ju inte denna maktstruktur den personens egenskaper av just den orsaken.  Samhälle och struktur är starkt förknippade. Men om vi säger att ett samhälle utgörs av dess struktur har vi inte sagt någonting. Det är som att säga att ett samhälle är ett samhälle. Det viktiga är att betona att en struktur inte kan existera utan människors medvetna föreställningar om just denna struktur. Låt mig ta ett exempel. Om vi säger att riksdagen utgörs av dess ledamöter så är det rätt, men likväl fel. Ordet och fenomenet ledamot kan man inte ta på, utan det är en föreställning om att vi kan delge en viss person denna roll i samhället. För att detta ska fungera så måste denna person och alla andra i samhället godkänna att det är så. Därmed så existerar inte riksdagen konkret i det verkliga livet utan det är ett fenomen som vi förhåller oss till ett visst sätt. Samma sak är det med staten, kommunen, skolan, arbete etc: alla får de oss att tänka och agera på ett visst sätt, fast de inte är fenomen som konkret kan ta på. Det är det som är samhälls strukturer.  Strukturerna förändrar dock inte människors tankar hur som helst. Istället är det värdena om strukturerna som är det viktiga. Kort sagt: struktur och värde är inte detsamma. Däremot kan förändringar om tankarna kring strukturer förändra strukturers effektivitet. Låt mig ta ett exempel. Vi ser idag att många länder har blivit demokratiserade, men folket har inte fått det bättre. Detta beror inte på samhällsstrukturerna, vilka oftast kopierats från väst i förhoppning att folken skulle få det bättre, utan på att gamla invanda tankesätt lever kvar. Med andra ord: samhällsstrukturer är inte en direkt termometer i hur människor tänker. Istället är det vad som ”inte” uttalas som är det viktiga.  Genusvetenskapen menar att patriarkatet visst finns eftersom det bl.a. sitter flest män i styrelser, att de flesta partiledarna är män osv. Att denna enkla och felaktiga analys har kunnat få fotfäste i seriös debatt och forskning är ett resultat av ett lyckat feministiskt missionsverk som vi inte sett sen de sista vikingarna kapitulerade inför kräklan och korset. Alltså, att det sitter flest män i ledande positioner beror på att de lärt sig att ta makt. Makt är en teknik, en förmåga som alla, oavsett kön, kan lära sig. I områden, t.ex. den offentliga sektorn, där det är mest kvinnor ser vi också att det sitter flest kvinnor i maktposition. Skulle vi då kalla denna sektor för en matriarkalisk sektor? Naturligtvis inte. Vad man måste förstå är att system, strukturer, institutioner osv. inte är könsbundna i sig: de är en teknik för att bilda en viss typ av samhälle. Ta t.ex. armén; den är inte patriarkalisk i sin uppbyggnad. Däremot har de attityder som finns där ofta varit kvinnofientliga. Men det är en annan sak. Armén skulle mycket lätt kunna tas över av enbart kvinnor och ändå inte kallas för en matriarkalisk institution eftersom även denna institution, liksom alla andra, måste vara uppbyggd av abstrakta makttekniker.  Vad vi kan konstatera är att pengabrännarna har missuppfattat ordet struktur och hur detta begrepp kan användas inom samhällsvetenskapen: struktur måste ha en abstrukt grund i sin uppbyggnad, men ha en psykologisk mening och denna mening måste i sin tur vara fullt synlig och förstårbar. begreppet manlig maktstruktur innebär endast en form med breda axlar och smal höft och kulor mellan benen, typ en skulptur, men omöjligen en samhällelig.  2010-07-11 | 17:19:02
 • Numera stor tjej säger:

  Ser man på, "Hans" tappar fattningen när du håller dig lugn Daddy. Vid det här laget är det oerhört tydligt att både "Hans" och "HenrikJ" inte bryr sig det minsta om din dotter - de (eller är det månne samma?) har helt andra syften än att du ska få en fungerande relation till din dotter och hennes mamma. De har länge försökt övertyga alla om att det faktiskt är därför de uppenbarligen brinner för just ditt fall. För de bryr sig ju så mycket om "den stackars flickan".  I början gick jag nästan på det, men efter att ha följt diskussionerna sporadiskt är det bara att konstatera att "HenrikJ" skiter högaktningsfullt i barn vars föräldrar är i tvist med varandra - åsikterna och inläggen är alldeles för enögda och känslomässiga för att vara trovärdiga. Att en person som påstår sig vara förälder har så dålig insikt i barns relationer till sina föräldrar är bara att beklaga.  Och så visar det sig att "Hans", som såvitt jag sett ofta manat till lugn och sans, inte alls tycker om när du är lugn och sansad. Varför? För att det inte alls är vad h*n vill. "Jag får VISST vara här för det här är internet. Faktiskt!" Som den värsta barnrumpa.  En vuxen människa respekterar när någon vänligen ber en att inte kommentera mer - om gode "Hans" inte

  ens kan ta det så är det kanske h*n som behöver söka hjälp?  Tror det skulle vara mysigt om du helt enkelt och hädanefter avvisade den typen av kommentarer, läs dem inte ens - och dessutom blåste dem på ditt utlovade inlägg som de väntar med spänning på.

  2010-07-11 | 18:06:45
 • Karina säger:

  Jocke: jag vet inte ens var dina trakter är! ;-)  Jag befinner mig i nord/sydvästra skåne hos mamma, i varje fall en vecka till. Sen e det nog dags att åka hemåt, tror jag. Har semester tills 24/8.

  Hoppas i alla fall du har det skönt och varmt :-)

  2010-07-11 | 18:07:37
 • Hans säger:

  Det är rätt roligt att se dig själv skriva påhejande kommentarer under andra nick i din egen blogg Joakim.

  Vem tror du går på det?

  Du är rätt ensam och det är bara du själv som tror att du är många, resten följer bara förnedringen och kommer knappast att hjälpa dig. Varför söker du inte hjälp så att du någon gång kan få ett normalt liv som dina barn skulle kunna vara stolta för?

  Idag har de inte mycket att komma med i sandlådan.

  2010-07-12 | 00:14:26
 • Admin säger:

  Vad hände med den, som jag trodde, godkända kommentaren, från 2010-07-11 @ 06:38:56?  Jag provar att skicka den ånyo (i sann återvinnings-anda):  "

  Gudrun Schyman är efter sin tid!  Enl. uppgift, så eldade popgruppen "KLF" upp hela:

  £1,000,000, redan år 1994!  "http://blogg.aftonbladet.se/proffstyckarna/2010/07/pengar-att-branna"  Vad säger det om Gudrun Schyman?

  Hör jag ordet "patetisk"?

  Första, andra, tredje.  JA:

  G. S. är patetisk med hull och hår.

  (inkl. det skägg hon inte har hunnit raka bort)  Har ingen hört vår förenings tonsättning av Pär Ströms "We Shall Overcome", förresten?  Den kommer snart på YouTube.

  G. S. nämns i eftertexten (som dock är före sin tid ;O) ).  2010-07-11 @ 06:38:56

  URL: http://www.barntjuv.tk

  "  /

  Admin @ Barntjuv.tk  2010-07-12 | 03:40:36
  Bloggadress: http://www.barntjuv.tk
 • Absolut anonym säger:

  Med tanke på deras utspel på Flashback nu med HenrikJ och Ahmenvafans helt paranoidiska fanatiska förföljelse (är Ahmenvafan Hans månne?) torde det vara en god gärning för deras egen skull att få komma ur anonymitetens dimma.

  Kanske det kan få dessa människor att helt enkelt inte vara så besatta av dig.

  Jag har aldrig tror jag sett en sådan besatthet från några stycken.

  De har själva valt att göra dig till den viktigaste i deras liv.

  De är helt blinda när det gäller mammans agerande och omogenhet hon uppvisar.

  Allt och åter allt är daddys fel är den stora röda tråden, helt utan att ens för en sekund rannsaka sig själva och kunna se det från barnets perspektiv.

  Jag håller med om att inte göda dessa uppenbarligen störda människor med med bränsle.

  Nej det är ett tvärstopp som gäller.

  Ut i offentligheten är det som gäller.

  HenrikJ är så säker på att h*n inte kommer att avslöjas och fortsätter på samma sätt men verkar ha tappat fotfästet en aning och ter sig mer ostabil i sitt skrivande.

  Logga-ut har lämnat tråden till förmån för Littorin, bra det. Det passar henne bäst att hålla sig till en skvallertråd som den skvallerkärring hon är.

  Ahmenvafan (vilken jag är väldigt säker på vem det är) är utan tvekan en som har tagit dig till sig och låter dig påverka sig själv i allra högsta grad.

  Personligt engagemang och möjligt att det ligger svartsjuka i botten här.

  Kanske du daddy snuvade denna person på konfekten en gång i tiden?!!  Jag väntar med spänning på nästa inlägg från dig daddy och jag hoppas det kommer att låta alla läsare få insikt i hur vissa personer agerar när de slår ifrån sig och känner att det de tror på är hotat.

  Sanningen kommer alltid i fatt, så är det.

  Jag ser något daddy, något du är utsatt för och jag tror inte det är VT, det är en annan agenda.

  Jag tror jag har rätt och nu väntar jag på att få veta.

  2010-07-12 | 12:26:02
 • Absolut anonym säger:

  Numera stor tjej:

  Det där med att Hans den lilla kraxande fågeln tappar fattningen är något vi har sett innan.

  När Hans tror han har kontrollen ger han sken av att vara lugn och genom manipuleringsförsök tror han att vi går på att han bryr sig om i detta fallet daddy.

  Men agendan är tydlig då Hans inte är speciellt intelligent.

  När Hans tappar kontrollen visar "Hans" sitt rätta ansikte och tappar fotfästet då "Hans" tror att han lyckats med ett trycka ner daddy i skorna.

  Det Hans totalt missar är att vi genomskådar Hans.

  Hans är en trasig människa och försöker dölja det så gott det går, men vi är inte lättlurade.

  Hans hur många namn har du egentligen?

  Hans varför inte helt enkelt själv se till att må bra själv och inte låta daddy ta så stor plats i ditt liv.  2010-07-12 | 13:15:07
 • Åskådaren säger:

  Jag sätter en tusenlapp på att HenrikJ, Ahmenvafan, Hans är en och samma person.

  HenrikJ måste ha många nick så han kan diskutera med sig själv och få medhåll då ingen annan håller med HenrikJ.

  Ja förrutom lilla Swimp78, han kommer in likt en liten snorunge som försöker tillfredställa den stora kråkan HenrikJ och alla hans nick.

  2010-07-12 | 13:47:28
 • Åskådaren säger:

  Jaha, nu är det bevisat.

  HenrikJ sitter med sina barn och porrsurfar.

  Då plötsligt förstår jag varför han har hakat upp sig vid det ämnet.

  Jäkla pervo, fy fan!!!

  Han kan försöka prata bort det, men det går inte.

  Jäkla ÄckelHenrikJ.

  Någon borde anmäla kräket.

  2010-07-12 | 14:52:45
 • Anonym säger:

  Om nån råkar skriva ut vem Hans, HenrikJ är, så kanske nån gör en anmälan ;-)

  2010-07-12 | 19:37:52
 • ibbe_snibbe säger:

  YES börjar nästan tro att daddy börjar blicka fram..

  jaja kanske du jobbar hårt på att din blogg ska bli betydelsefull. Förutom ditt fall som är tragiskt utifrån att ditt barn inte får bra umgänge med sina båda föräldrar så finns det faktiskt åsikter från dig i andra avseenden. Då måste du räkna med att meningsskillnader finns.  Ja du kanske ska börja söka jobb så att du kan återkomma med hem. Det kan i förlängningen leda till att du faktiskt kan få ett bra umgänge..  Men risken är väl bara att allt ska leda till att vi ska bara tycka synd om dig...  Ni som påstår att det finns bevis och vill att någon ska anmäla.. hmm bevis är något som rätts systemet får ta ställning till. Varför uppmanar du "åskådaren" till att någon ska anmäla??? Varför inte göra sak och vara den där någon. Fast det är klart att du borde tänka till först och inse att du kanske ställer till problem av samma art som "daddy" skriver om...  Föresten åskådaren!! ja sätter emot en tusenlapp på att du har fel... lättförtjänta pengar...  /ibis99

  2010-07-12 | 19:46:16
 • r säger:

  Åskådaren och Absolut Anonym är samma person och tycks både se Daddy som sin idol och samtidigt hetsa att delta i eviga gräl på internet. Det är intressant, för det visar att även Daddys "fans" kan vara dåliga för honom. De är blodlystna och grälsjuka typer som gärna vill att "DERAS" Daddy ska gräla på interneti all evighet. Det är såna som "Åskådaren" som korsklipper inlägg mellan Daddys blogg och Monica Antonssons för att hälla bensin på elden osv. Vill Dady ha såna vänner?

  2010-07-12 | 21:23:18
 • Hans säger:

  r -> Med sådana vänner behöver man inga fiender

  2010-07-12 | 21:26:06
 • Absolut anonym säger:

  Nu gjorde HenrikJ bort sig på FB.

  Häftigt.

  Nu är det ingen tvekan längre.

  2010-07-12 | 21:50:30
 • Mikael Karlsson säger:

  Till admin klockan: 2010-07-11 @ 06:38:56  Det stämmer att KLF eldade upp lite stålar.. dessa stålar var eget förvärvade igenom inkomst.  Popgruppen KLF hade hållit på i många år och kände att de blev för stora efter Hittar som Doctor Who, Mumuland, Ancient of Mumu, Last train to Tancecentral och 3:am eternal.  De gick då in och började satsa på mer konstnärligt artisteri där bland annat deras egna pengar brann.  Du kan ju knappast blanda in KLF som för övrigt också kallade sig N Trance ett tag med Rickardo Da force i spetsen med Feminism, Jämställdhet i Sverige och föräldrar barn frågor. Det är två helt olika saker det handlar om.  Gudan eldar upp Valpengar sponsrade av utomstående som vill få in Feministiskt initativ i det politiska på allvar. Sen var det ju faktiskt så att Gudan hade fel siffror när hon Eldade upp 100 000:- Enligt media var skillnaden större, Kan det ha varit så att dessa rabiatfeminister inte hade råd med mer eller kan de inte förbereda och räkna ordentligt?

  2010-07-12 | 22:52:17
  Bloggadress: http://vardnads-umgangeslagar.se
 • Anonym säger:

  Daddy!  Nu tycker jag du mötte min kommentar om Genus på ett väldigt negativt sätt. För där står inget om feminism som du ville få det till. Läs det gärna en gång till med en annan ton och ett öppnare sinne. Inget illa menat. Jag är inte mot dig på något vis. Men jag tror inte alls det är självfallet att barn väljer saker från leksakshyllorna bara för att de gillar det mest. De är uppfostrade så, uppväxta så. Vi gjorde dem till det och de gör som vi lärt dem.

  Jag tror att skulle två barn av olika kön växa upp på en plats där könsroller inte existerade (finns ingen sådan plats, men ändå) då skulle de inte alls välja efter kön, utan efter individ. De föds inte i rosa och blått. Vi beter oss olika med barnen redan från deras första andetag.

  Skulle vi här redan få en förändring, skulle det inte finnas jämställdhetskrig med feminister och "skit" som även gör att mammor oftast får vårdnaden vid en VT. Då skulle de vara tvunget att gå efter individen!

  2010-07-12 | 23:50:31
 • Daddy säger:

  Ja men det är ju det som är så sjukt med vårdnadstvister överhuvudtaget. Man skall inte utesluta en förälder varken efter kön eller individ. Den enda gången jag kan tänka mig att en förälder bör få sin föräldrarätt begränsad är om den skadar barnet på något sätt. Det kan ha olika orsaker. Det kan vara alkohol eller droger. Det kan vara psykisk sjukdom.  Men om en förälder super och slår sitt barn. Så bör barnet ändå få träffa den föräldern under betryggande former. Det var skälet till att kontaktpersoner infördes. Problemet idag är att dessa umgängen med övervakare döms ut slentrianmässigt. Allt som behövs är ett påstående från en mor eller en kvinnojour och vips har dom gömts av skattemyndigheten och så är hela rättsapparaten igång.  Människor ojar sig över att jag har varit sjukskriven. Vissa människor som inte kan känna sympati för en förälder som är helt oskyldig men ändå inte fått träffa sitt barn många dagar på 5 år.  Men då skulle dom bara veta vad denna helt onödiga och skadliga process har kostat dom. En miljon räcker inte längre. Och vad har då skattebetalarna fått för den miljonen? Vad har min dotter fått, eller jag? Den enda som hittills fått valuta för sina skattepengar är´dom som har med falska anklagelser och umgängessabotage skadat min dotter. Och nu kommer det att säkert kosta en halv miljon till att rätta till alla fel´man gjorde för den första.  Så här går det till i ett samhälle där ett kön döms ut på förhand. Antingen ger han upp, vilket är det vanligaste, och barnet förlorar en livsviktig kontakt, vilket hos kvinnor skapar just dom här såren som gör att dom gör likadant mot sina barn senare. Och så har vi ett hjul som snurrar snabbare och snabbare.  Dom skador vi ser hos barn som berövats en förälder i tidig ålder kan knappast vara en nyhet för någon längre. Ändå fortsätter vi att utsätta barnen för detta i allt ökande takt. Varför? Vad är vitsen? Förutom att det försörjer och berikar många människor.  Vad gäller din teori om att flickor och pojkar som levt isolerade skulle välja leksaker könsneutralt motsägs av i stort sett alla studier som finns.  Man har till och med provat med pojk och flickapor med samma resultat. http://img84.imageshack.us/i/skanna0005hl7.jpg/  Det är därför genusvetandet är så skadligt. Vi växer upp under inflytandet av denna eviga genuspedagogik tills vi till slut är så avigt inställda till våra egna kön att vi börjar förakta dom vi är, och dom vi är födda till.  Pojkar får lära sig att maskulint är fel och flickor får lära sig att femenint visserligen är bra, men att dom är förtryckta av dom hemska maskulinerna. Och så växer vi upp. Hälften med någon slags känsla av att vara förtryckare och den andra hälften i tron att dom är förtryckta.  Och vad värre är. Detta synsätt berättigar kvinnor att förtrycka män hur mycket dom vill. Medan vi låter dom. Det är ju trots allt dom som är dom förtyckta egentligen....eller?

  2010-07-13 | 00:22:42
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Frida säger:

  Hej daddy,

  nyligen hemkommen från gotland vill jag ge cred för ditt arbete, det har lyckats ge avtryck hos fler än jag trodde, i diskutioner med flera opinions bildare och politiker, kan jag förmedla att dylika "stalkers" som du råkat ut för, (alla som vågar sticka ut hakan får uppleva knäppgökar), är bäst att ignorera, de drunknar i sitt eget, och alla kan se det.

  De frågor du driver angående vårdnadstvister hjälper oss alla som vill ha förändring, det är närmare dit med och tack vare dig.

  uppriktigt tack, trevlig sommar.

  Frida med vänner!

  2010-07-13 | 01:09:25
 • Daddy säger:

  Tack Frida.  Jag önskar att jag kunnat vara med.

  Nästa år kanske som det brukar heta.

  2010-07-13 | 01:16:02
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Lennart säger:

  Istället för att länka till undersökningar som saknar källa så kan du väl länka till de berättelser som finns om vanliga svenska ban som uppvisat ett för omgivningen "problematiskt" beteende, nämligen småpojkar som gillar att klä sig i fina prinsessklänningar. De tycker klänningarna är fina och leker tillsammans med flickorna.

  De vuxna bromsar detta blir oroade över ett så märkligt beteende hos pojkar.

  Pojkar bromsas alltså i sin lek för att den av vuxna anses för tjejig och det anses att det inte passar sig för pojkar.

  Skriv lite om det istället! Det är väl förtryck om något! Ett förtryck som utövas av både mammor och pappor och andra förskräckta vuxna.

  Där har du också en bra bild av hur samhällets normer klistras på barnen. Inte de av dig så föraktade mammorna, även pappor och dagispersonal deltar i förtrycket.

  Flickor uppmuntras fortfarande att vara flickiga men det är mer accepterat att flickor leker pojklekar, det anses vara riktigt bra och jämställt.

  Men det blir annat ljud i skällan när pojkarna går över på flicklekar. Det visar väl rätt bra hur olika vi ser på pojkars och flickors traditionella sysselsättningar.  Om vi ska dra några slutsatser av din ap-länk så blir det att aphannar inte är så intresserade av kastruller eller människoliknande dockor, de rör sig inte. Det gör däremot bollar och bilar. Där kan det finnas en könsskillnad i intresse.

  2010-07-13 | 08:39:15
 • Lennart säger:

  Man kan dra en slutsats till av din ap-länk.

  Nämligen den att män har mer gemensamt med en aphanne än med en kvinna.

  2010-07-13 | 09:03:39
 • Absolut anonym säger:

  Lennart

  Du måste verkligen anstränga dig för att vända till det till något som helt saknar förankring.

  Jag rekomenderar dig att gå om skolan, det kan du behöva.

  Och varför alla dessa olika nick, håll dig till ett och samma?

  2010-07-13 | 09:06:33
 • .... säger:

  Visst är dagens Genuspedagogik livsfarlig. Ser du inte att det är en annan form av SCUM. En teori som omsatts till verklighet.

  2010-07-13 | 09:30:04
 • Lennart säger:

  Absolut anonym:

  Mina kommentarer innehåller sakliga argument utan personangrepp. I motsats till din.

  Jag tackar dig för ditt svar till mig. Osakligheten och idiotin i din kommentar medför att sakligheten och den hyfsade tonen i mina kommentarer framstår tydligare.

  Tack!

  2010-07-13 | 09:52:27
 • Daddy säger:

  Lennart, det är helt sant att det finns pojkar som gillar klänningar och glitter.Varför det är så vet man väl inte riktig? Likaså finns det kvinnor som är lagda åt det mer maskulina hållet. Jag har inget emot det. Låt alla vara sig själva. Vi väljer ju dessutom vilka vi vill umgås med. Men kom inte att försöka inbilla mig att vi skulle få fler sådana män respektive kvinnor om vi tvingade pojkar på dagis att leka med dockor. Det är för mig ren galenskap. Bejaka könskillnaderna istället för att göra dom till något fult och dåligt.  Låt både män och kvinnor vara stolta över sin könstillhörighet istället för att försöka ändra på den. Jag lekte också med dockor, fast dom kallades actionfigurer. Och både killar och tjejer hoppade långrep och spelade fotboll på rasterna.Inte fan var det några vuxna som bromsade det? Men jag har garanterat aldrig i mitt liv känt mig lockad av att klä mig i klänning. Varken som barn eller vuxen. Inte min son heller. Och om någon genuspedagog hade tvingat på honom ett dylikt plagg på dagis för att göra leken könsneutral hade jag sett det som ett rent övergrepp.

  Min dotter däremot älskar rosa prinsessklänningar och glittriga saker. Jag bromsar inte mina barn i sina val av leksaker. Inte heller tvingar jag dom att välja flick respektive pojkleksaker. Det gör dom helt själva.  Sen förstår jag ärligen inte varifrån du har fått idén att jag föraktar mammor? Det gör jag verkligen inte. Jag föraktar inte ens mitt barns mamma. För i motsats vad som sägs om mig på diverse siter. Att jag har smutskastat henne på henne på denna site så är sanningen den att jag faktiskt snarare har skonat henne så långt det bara gått. Om jag hade föraktat henne så hade jag kunnat hängt ut henne med bild och publicerat allt hon har sagt, skrivit och anklagat mig för i alla otaliga inlagor hon skickat till soc och tingsrätt. Men det har jag inte gjort. Borde inte det faktumet bevisa att denna blogg inte har som syfte att smutskasta mammor. Men det finns mammor som endast ser mannen som en spermadonator och en månatlig check, som man sedan lätt kan göra sig av med med dom vårdnadslagar vi har idag. Sedan kan dom ibland behöva flytta så att mannen inte kan hitta dom och besvära dom med sina jobbiga umgängeskrav. Skatteverk, kvinnojourer och domstolarna hjälper gärna till.  Det är det jag föraktar. Barnen blir bestulna på en livsviktig kontakt, vilket ofta gör att dom först tar på sig skulden och vänder sorgen och besvikelsen mot sig själva, för att sedan i tonåren agera ut den på olika sätt. Detta görs mot tusen och åter tusen barn i vårt land, och ingen får protestera för då blir man utsatt för hatkampanjer, anonyma anmälningar, blir av med jobb och försörjning och utmålas som pedofil och kvinnohatare.  Tänk om alla genuspedagoger skulle jobba för barnens självklara rätt till lika stor dos mamma som pappa efter en skilsmässa. Då skulle mycket av problemen med kriget mellan könen lösa sig. Färre människor skulle få problem med relationer i vuxen ålder. Men istället försöker man att få pojkar att klä sig i prinsessklänningar på dagis? Samtidigt sänder man barnen budskapet att det är fel att bejaka sitt manliga intresse att leka med bilar. Man sencurerar sagoböcker som inte sänder ett politiskt korrekt genusbudskap. På ett dagis hade man till och med censurerat Astrid Lindgren.  För mig är det en gåta att denna galenskap får pågå, och dessutom att det bekostas av skattemedel.  Män och kvinnor föds perfekta. Sedan lyckas vi på något sätt förstöra det för dom flesta på deras väg till vuxenlivet. Är det inte dags snart att titta på vad det är som är galet?

  Inte är det bristen på könsneutrala leksaker på dagis.  Jobbar du själv med småbarn?  Om du vill läsa en bra blogg om genuspedagogiken så föreslår jag Tanja Bergqvists blogg.

  Hon kommer inte att hålla med dig, men det sjadar inte att ta in info från människor som är insatta.  2010-07-13 | 11:04:56
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • R säger:

  Det är ett missförstånd från er antifeministers sida, att det där med genusneutrala dagis och de tankegångarna, skulle handla om att "tvinga pojkar leka med dockor". Det är ju tvärtom. Det handlar om att man skall ERBJUDA alla barn tillträde till alla former av saker att göra, och att barnen SJÄLVA ska få välja vad de vill göra. Det vill säga motsatsen. Man ska inte pressa på en maskulin eller feminin form på barnen, utan låta dem utvecklas åt det håll de vill. Det "neutrala" ligger i att man inte alltid tar flickorna till köket och tar med pojkarna för att spela fotboll - utan att man växlar om, och försöker behandla barnen som individer. Är inte det bra? Jag tycker det är jättebra.

  2010-07-13 | 12:18:45
 • herulen säger:  R:

  "Det vill säga motsatsen. Man ska inte pressa på en maskulin eller feminin form på barnen ..."  Det där är en uppenbar lögn. Man pressar inte in en maskulin form utan barnen väljer själv vad de vill göra.  Jag vet mycket väl att det finns pojkar som vill leka prinsessa och att det är ett problem när vuxna inte bejakar detta. Då ska man fokusera sig på detta och inte göra den pojken som norm för alla andra.

  2010-07-13 | 12:39:03
 • Jen säger:

  @Daddy

  "

  Men om en förälder super och slår sitt barn. Så bör barnet ändå få träffa den föräldern under betryggande former."  Varför bör barnet träffa den föräldern? Tycker du inte att barnet ska få avgöra det själv? Hade själv en farsa som söp o slogs, mina föräldrar skildes och JAG valde att inte träffa honom trots gemensam vårdnad. Han kom för att hämta mig och jag vägrade gå ut ur rummet men du menar alltså att jag då skulle tvingas träffa honom med kontaktperson trots att jag - barnet inte ville? Det är knappast att sse till barnets bästa. som tur var accepterade han att jag inte ville träffa honom på ett bra jävla tag.

  2010-07-13 | 13:00:09
 • R säger:

  Herulen: Du förstår ju uppenbarligen inte vad jag skriver? Det jag säger är ju att barnen skall få välja själva och INTE pressas in i en viss form. Varför tror du att någon vill pressa alla pojkar att leka med dockor? Det är ju motsatsen som gäller. De pojkar som vill leka med dockor ska få göra det. De pojkar som vill leka med lastbilar ska få göra det. De flickor som vill leka husmor i köket ska få göra det. De flickor som vill leka Cowboys ska få göra det. Tanken med ett genusneutralt dagis är att ge barnen förutsättningarna att utvecklas fritt, UTAN att pressa in dem i en form. Du har alltså missförstått.

  2010-07-13 | 13:41:53
 • herulen säger:

  R!  Nej, jag har inget missförstått. Det är förespråkarna för det könsneutrala och feministiska (som ju betyder att beakta kvinnors sak, inte mäns, vilka är en negativ motpart) perspektivet som ljuger om att pojkar och flickors könsbundna lekar enbart handlar om en social konstruktion. Teorin är att könsroller upprättshålls för att förtrycka kvinnor och därför vill man bryta detta genom att pojkar och flickor ska leka lekar som det motsatta könet gör. Detta är bara en teori som saknar all seriös vetenskaplig grund, annat än det genusvetenskapen säger och dess förespråkare har den logiken att en sak är sann eftersom man säger det. Alltså, vad det handlar om är ett expriment som man inte har vetenskapligt stöd för. Därtill så misstror man föräldrarna att de inte är könsneutrala, som om detta vore det rätta. Jag menar att detta är ren idioti.

  2010-07-13 | 15:08:52
 • R säger:

  Nej du förstår faktiskt inte det jag skriver Herulen. Genusmedvetenhet är inte nödvändigtvis detsamma som feminism. Genusmedvetenhet kan i, t ex ett dagissammahnag, handlar om att låta individen växa och utvecklas efter individuella förutsättningar, dvs tvärtom till att dela in i roller och förbjuda vissa beteenden. Så visst har du missförstått. Läs gärna om det jag skrev nyss.  Det handlar (som sagt) inte om nån sorts feministisk patriarkat-teori, utan om att tjejer som vill leka med bilar ska få göra det, men också, naturligtvis, att tjejer som vill leka prinsessa ska få göra det. Och att pojkar som vill leka med bilar ska få göra det och att pojkar som vill leka med dockor ska få göra det. Osv. Dvs att låta barnen växa och utvecklas som individer. Ser du något fel i det?

  2010-07-13 | 15:53:54
 • herulen säger:

  Jag vill servera dagens skämt. Moderator husvagnsvensson på flashback behagar att göra sig lustig i värmen. Se här bara:  "Flashback är inte rätt arena för anklagelser om händelser inte någon vet om de inträffat eller inte. Vill man påstå något sådant får man ange en extern seriös källa i form av exempelvis polisanmälan. Inlägg raderade. /Mod"  Hela tråden om daddy handlar om just det han vill få bort. Inser han det själv? Självklart gör han det. Men det blir inte bättre för att han låtsas som ovetandes och även låtsas om en slags seriositet. Nej, moderator husvagnsvensson har bevisat att han tillhör team HenrikJ.

  2010-07-13 | 22:46:54
 • herulen säger:

  R:  "Det handlar (som sagt) inte om nån sorts feministisk patriarkat-teori, utan om att tjejer som vill leka med bilar ska få göra det, men också, naturligtvis, att tjejer som vill leka prinsessa ska få göra det. Och att pojkar som vill leka med bilar ska få göra det och att pojkar som vill leka med dockor ska få göra det."  Jaha, så du hävdar att detta inte sker idag. Vilka bevis har du för det? Inga alls naturligtvis, vilket gör att vi är tillbaks till ett experiment som saknar grund.

  2010-07-13 | 22:51:12
 • Hans säger:

  När tänker du lägga ner?

  Polisen har snart kommit i sin förundersökning till det stadie när du kommer att kallas till förhör. Hur länge tänker du driva detta? När du kommit till förhör så kommer detta att läggas till annat du har på dig och du kan glömma att vara trovärdig när det gäller vidare umgänge med din dotter. Hur långt vill du gå?

  Din blogg, dess anmälningar, Datainspektionen med mera går helt emot dig och ligger dig till last.

  Tragiskt för din dotter att du inte kunde fungera bättre, det vore hon värd.

  Hon är definitivt värd att du lägger ner din hemska blogg. Men det vill du tydligen inte för hennes skull göra, det är det mest sorgliga, jag beklagar.

  2010-07-14 | 00:01:01
 • Tommy Jonsson säger:

  Den sk genusvetenskapen är en pseudovetenskap som är sprungen ur feminismen och är segregerande och den har inget med jämställdhet att göra.

  Bort med allt som har med genus att göra det är inget annat än en skyddad verkstad för kvinnor som kan göra något produktivt. Genusvetenskap är en återvändsgränd till ingenting.

  2010-07-14 | 04:08:15
 • Admin säger:

  Mikael K., du skrev "lite stålar".  Ja, om du tycker att "£1,000,000" är att betrakta som "lite stålar", så varsågod.  År 1994 var det nog rätt mycket pengar, så även idag.  Om "KLF" hade tjänat ihop dem eller inte sk-ter jag lågaktningsfullt i.  Det är inget mindre än en SKANDAL att förstöra pengar i varje form, eftersom de kan göra så mycket nytta för andra  (t.ex. för fattiga människor runtom i världen, mig själv eller vem som helst).  Visste du, Mikael, att det i Sverige tidigare var brottsligt att förstöra pengar?  Jag ringde häromdagen Polisen för att höra mig för om detta och om man inte kunde anmäla Gudrun S.  Varför bränner ingen Gudrun S. på bål helt enkelt, som en liten "crazy happening" liksom?  Är det olagligt att bränna provokatörer på bål?

  Hm.  Hon är väl en tvättäkta - 100% - häxa och uppfyller alla kriterierna för en sådan?  Nå't kul ska väl folket ha, tänker ja'.

  (oj, det rimmade)  Jaja, jag vet att det är försent för majbrasa men ändå.  Det är aldrig försent för "happenings"...tydligen.

  För G. S:s pengabål var väl just en sådan?  Vad kommer härnäst, kan jag undra.  Är det bara G. S. som är så sjuk i huv'et och såpass provokativ?  Ibland undrar jag om alla människor i Svea Rike SOVER.  Jag vill bara säga:

  VAAKNA!  Ni får mig att nästan börja gäspa och somna som...bergatrollet i julkalendern "Trolltider" (1979 och 1985, repris; allt enligt http://sv.wikipedia.org/wiki/Trolltider).  Vakna nu, ni s.k. "patriarkat".

  VAKNA: NU!  Utmana denna GALNA TANT!

  NU.  Varför låta henne hållas...denna talibanhatare?  Hennes låtsasparti har ändå ingen som helst chans att komma in i Riksdagen.  ORSAK: pengabrist...undrar just varför.

  ;O)  Radikalfeminister är de facto inte de bästa ljusen i skolan, vad gäller räknekunskaper.  Jag slänger ut ett ord i etern:

  skolk?  Skolkade G. S. månne från mattelektionerna?  Enl. MINA siffror finns inga oskäliga löneskillnader alls mellan kvinnor och män.  Länk från Arbetsgivarverket:  "

  Osakliga respektive oförklarade löneskillnader,

  2002-06-24

  "

  :

  "http://www.arbetsgivarverket.se/t/newspage.aspx?id=1202".  Nej, jag blandar inte ihop "KLF" med feminism, e.dyl.  Det jag var ute efter var det KORKADE beteendet att bokstavligt talat bränna upp pengar i ett samhälle/system, baserat på just pengar.  Pengar/sedlar BORDE vara papperslappar utan betydelse för människor men är tyvärr inte det...än.  Så långt har vi inte kommit...än.  /

  Admin  PS!

  De utomstående, som sponsrar G. S. borde OMGÅENDE skänka tiofalt till behövande fattiga.  F.ö. borde ALLA lyssna till denna låt (även i original, för att bättre höra texten):  "Sex Pistols, God Save The Queen, Peace & Love -08":

  http://www.youtube.com/watch?v=8iyqayrA5PA.  Studioversionen:  "Sex Pistols - God Save the Queen Studio":

  http://www.youtube.com/watch?v=xJmouowPH5k  Den låten, såväl text som musik, är fullt applicerbar på (tillämplig för) Sverige.  "No Future for you".  "

  Postat av: Mikael Karlsson  Till admin klockan: 2010-07-11 @ 06:38:56  Det stämmer att KLF eldade upp lite stålar.. dessa stålar var eget förvärvade igenom inkomst.  Popgruppen KLF hade hållit på i många år och kände att de blev för stora efter Hittar som Doctor Who, Mumuland, Ancient of Mumu, Last train to Tancecentral och 3:am eternal.  De gick då in och började satsa på mer konstnärligt artisteri där bland annat deras egna pengar brann.  Du kan ju knappast blanda in KLF som för övrigt också kallade sig N Trance ett tag med Rickardo Da force i spetsen med Feminism, Jämställdhet i Sverige och föräldrar barn frågor. Det är två helt olika saker det handlar om.  Gudan eldar upp Valpengar sponsrade av utomstående som vill få in Feministiskt initativ i det politiska på allvar. Sen var det ju faktiskt så att Gudan hade fel siffror när hon Eldade upp 100 000:- Enligt media var skillnaden större, Kan det ha varit så att dessa rabiatfeminister inte hade råd med mer eller kan de inte förbereda och räkna ordentligt?

  2010-07-12 @ 22:52:17

  "

  2010-07-14 | 06:26:26
  Bloggadress: http://www.barntjuv.tk
 • Jen säger:

  Väntar på svar från Daddy...

  2010-07-14 | 09:47:35
 • Anonym säger:

  R, jag håller med dig, och de andra vill inte förstå, antagligen för att då genus kommer från feminister. Något jag inte hade en aning om. Men det är sorgligt att det är därför de inte kan ta det åt sig. Jag är absolut inte feminist, men vidhåller ändå att tanken på att var och en ska få utvecklas som enskilda individer utan att formas av samhället är bra. Sen att detta är min grundtanke även i andra sammanhang (t.ex barn med särskilda behov) är ett sidospår.  Det är naturligtvis omöjligt att se fakta och statistik som ni eftersöker. För detta är inget som sker idag, och har aldrig gjort. Pojkar blir de flesta som de pojkar vi förväntar oss, och flickor blir de flesta som de flickor vi förväntar oss.  Jag kan med glädje, i alla fall säga att de flesta förskolor och skolor idag jobbar med genus på något sätt. Vilket jag hoppas att aldrig innebär tvingande till någon form. Då är det inte fråga om genus längre i alla fall.

  2010-07-14 | 09:51:15
 • Tommy Jonsson säger:

  09:51

  Det genusvansinne som har införts på vissa förskolor och dagis är inget annat än feministisk indoktrinering av små barn. Det är ett område som redan befolkas av för många feminister och kvinnor. Nej in med mera män på detta område de behövs där i barnens värld.

  2010-07-14 | 10:30:05
 • Lilla My säger:

  R

  Angående att barn ska få utvecklas utan påtryckningar mm är jättebra.

  Varför tas då en del sagoböcker bort på förskolor som utgår från den pedagogiken.

  Har för mig att vissa böcker inte är tillåtna eftersom de enligt vissa visar på pojkars förtryck av flickor.

  Tycker väl att det är ett sätt att forma barnen och inte låta dem ta beslut om vad de tycker om att läsa.

  Jag tror heller inte att barn lägger in de värderingarna som vi vuxna gör.  Inget påhopp, bara en fråga.

  2010-07-14 | 11:05:01
 • Tommy Jonsson säger:

  http://www.expressen.se/debatt/1.2063709/michael-alonzo-sven-otto-littorin-forebild-for-pappor#comments  Jag vill tipsa om Michael Alonzos artikel i Expressen i dag.

  2010-07-14 | 11:25:25
 • S säger:

  Orkar inte kolla igenom alla kommentarer igen men minns en som nämner att HusvagnSvensson skulle vara på HenrikJs sida på flashback. Har nu läst så mycket jag orkar av den tråden (ungefär de 6-7 sista sidorna) och det stämmer inte. Inte i nuläget iallafall. Tvärtsom så är HusvagnSvensson den som absolut starkast försvarar daddy i nuläget och dessutom går i diskussion med Logga-ut och HenrikJ och allt vad de heter.

  2010-07-14 | 16:46:17
 • Anonym säger:

  Tommy...  Men om inte jag missminner mig började hela rabaldret med att SOL ville ha barnen MINDRE tid,typ varannan helg istället för varannan vecka, för att han inte hade tid med dom pga jobbet?? På vilket sätt är han då en förebild för andra pappor?? Fast jag kanske har missförstått något??

  2010-07-14 | 17:16:59
 • Bitten säger:

  Det var jag som postade 17:16:59

  2010-07-14 | 17:18:03
 • Daddy säger:

  Japp, Husvagnssvensson har försvarat mig i tråden. Det som kommentaren handlade om (Jag tror den var från Herulen) var den märkliga dubbelnaturen gällande hans åsikter och hans sätt att moderera tråden.  Trådar låses titt som tätt på Flashback. Om t ex trådstartaren blir bannad och inte kan försvara sig. Om diskussionen går i stå eller bara går i cirklar. etc.  HVS har klargjort att Daddytråden ALDRIG kommer att låsas, vilket är ett ovanligt och konstigt ställningstagande. Han tillåter också människor att gå långt över gränsen för vad FB tillåter i sina kommentarer.  Därav misstänkte Herulen att HVS spelar dubbelspel.

  2010-07-14 | 17:22:57
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Daddy säger:

  För er som undrar varför det utlovade inlägget dröjer så beror det på två saker.  1. Uppgifterna måste vara verifierade och vattentäta.

  2. Jag har ingen inkomst och inkassobreven hopar sig. Samtidigt har alla handläggare på AF och soc som har mitt ärende tagit semester. Dessutom har jag redan klargjort att jag inte kommer att acceptera någon fattighjälp från soc.  Jag förstår inte principen med att först under flera år pressa ner en människa under vattenytan,

  för att sedan erbjuda hjälp för att han skall få näsan ovanför? Snacka om att skapa business åt sig själva. Jag ställer inte upp på det.  Så just nu måste jag prioritera det problemet. Vilket faktiskt inte är så lätt som vissa tycks tro. Speciellt inte i min situation. Men om jag nu ändå är dömd att svälta ihjäl så kan jag ju sätta mig framför riksdagshuset och göra det. Någon som vill haka på?  Inlägget kommer då det är färdigt. Vilket blir snart hoppas jag. För jag vill avsluta det här nu en gång för alla, och sedan gå vidare med viktigare saker än ett gäng kriminella stalkers som vill ta ifrån mig min yttrandefrihet.

  2010-07-14 | 17:36:42
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • R säger:

  Kan du förklara varför du inte accepterar socialbidrag? Det är ett bidrag som alla andra. Jag har själv periodvis fått socialbidrag under kortare perioder av arbetslöshet när jag var yngre och inte hade någon a-kassa.

  2010-07-14 | 17:54:43
 • Anonym säger:

  @Jen..  Var det dig din far slog, eller nån annan i, eller utanför er familj?  Hur var din far när han var nykter?  Och ska inte ett barn få träffa sin far pga att far slog på mamman i fyllan och villan, men inte på barnet?  Varför kan inte en far få träffa sitt barn i nyktert tillstånd, även om han har ett ev. pågående missbruk av alkohol när han är ensam hemma?  Även om ett barn säger nej, så brukar det oftast bero på att barnet blivit påverkad negativt i hemmet och av boendeföräldern, samt nära till densamma, och därför befinner sig ofta ett barn i en mycket svår situation, då barnet lever i en sk.beroendeställning till boendeföräldern, men också till kanske mammans nya man, och nära släktingar, som mormor, morfar osv.  De flesta vet att en sådan boendemiljö ofta har en fruktansvärd och starkt negativ påverkan på barn som utsätts, och under negativ påverkan så drabbas ett barn fruktansvärt hårt av denna situation, som man kan återfinna mycket mer ofta än vad man trodde!  Och oftast är förövaren - en mamma!

  2010-07-14 | 17:59:14
 • Daddy säger:

  Därför att jag inte tänker krypa till samma myndighet som jag anser har stulit mitt barn och förstört våra liv för att be om allmosor.  Det handlar nog om stolthet. Om att jag hellre dör stående än lever på knä. Jag kanske är speciell på det viset.  "Men du var inte för stolt för att ta emot sjukpenning trots att du kan arbeta" kommer det otvivelakligen kommentarer om nu.  Nej, jag anser fortfarande att jag borde ha rätt till sjukpenning. Jag lider nämligen av så svår smärta varje dag att jag inte kan tänka på någonting annat. Att skriva denna blogg handlar inte om "en allmän arbetsförmåga". Det handlar om smärtlindring. Det handlar om att hantera smärtan så att den inte tar livet av mig.  Det gör nämligen ont att utsättas för det jag har utsatts för. Fråga er själva hur arbetsföra ni skulle ha varit om det längsta ni fått spendera med ert barn på 5 år var en vecka?

  Om ni hade fått välja att själva lida eller tvingas se ert barn lida? Vad hade ni valt då?  Jag arbetar för att rädda mitt barn innan det är för sent. Det är myndigheterna som har orsakat denna katastrof. Samma myndigheter som sedan påstår att jag är en fuskare och simulant.  Jag har fått gåvor ifrån människor som stöder mitt arbete. Jag anser att det är skillnad. Dom pengarna har jag jobbat och åstadkommit någonting för.

  Fattighjälpen som soc erbjuder kan dom ta och använda till nåt annat.  Varför inte köpa en kurs hos kvinnojouren så dom får läsra sig mer om hur usla och farliga vi pappor är?  Jag förväntar mig inte att alla skall förstå mitt ställningstagande. Men så ser jag på saken.

  2010-07-14 | 18:13:36
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • S säger:

  Jag förstår hur du menar med försörjningsstöd men kan du inte försöka se det som att "ha nu kan de minsann få punga ut med pengar". Att de som tagit ditt barn nu kan få betala? För din skull? Du måste ha mat och någonstans att bo om du ska orka kämpa vidare.

  2010-07-14 | 18:38:42
 • Leroy säger:

  Vi får hoppas att det löser sig och ALLA barnen får möjlighet att fiska krabbor mm. med sina föräldrar och sysskon, släktingar och vänner på pappornas sida nästa sommar om dom inte fick den möjligheten i år.  Hoppas du får 5 bättre år i framtiden än du haft de senaste 5 åren.  Leroy

  2010-07-14 | 19:05:32
 • Leroy säger:

  Hoppas du i sommar åtminstone kan få möjlighet att ta med barnen o farmor till Lisseberg och bjuda dom på lite glass, åka lite karusell.  Ha det gott o hoppas att sanningar och verkligheten faktiskt får en möjlighet att bli prövad ordentligt.  :-)Roy

  2010-07-14 | 19:26:36
 • Anonym säger:

  Hej Jocke  Klistrar in ett inlägg som HenrikJ gjorde nyss på

  Flashback, där ser du ganska tydligt vem som har sålt dig till H*n*m  Jag vill ju påstå att man inte hjälper en liten flicka genom att hatiskt baktala hennes mamma och önska att soc rycker henne ur sin trygga harmoniska tillvaro, det vill Daddy göra. Han har i brev till soc skrivit att han inte ska vila förrän hans förhatliga soc-handläggare gör om och sätter flickan i ett utredningshem. (jag har det och många fler av hans mail i min ägo)  Det har ju efterfrågats bevis om mina påståenden att Daddy ägnar mycket verksamhet åt att försöka röja identiteter på folk och att dessa sedan blir trakasserade.

  Självklart kan jag inte röja de källorna utan deras eget godkännande, en har dock trätt fram här i tråden.  Jag har dock fått tilldelat mig mail där Daddy skriver just om att han försöker gräva fram identiteter på flashbackmedlemmar.  Så här skriver Daddy till en av sina vänner som även jag haft mailkontakt med, han försöker med en kohandling, mailet är daterat Måndag 12 Juli 2010:  Citat:

  Men på något sätt kom den värste stalkern Flashback har sett på länge, över en kopia på mailet i sin helhet. Och det har gått via dig.

  Jag hjälper dig gärna att ta bort kommentarer som du menar är kränkande etc, men kan du då hjälpa mig att hitta personerna som trakasserar mig och mina barn?

  //J

  PS. Om du ville vidarebefordra det där mailet från HenrikJ som du fick skulle det vara en enorm hjälp.

  Vad tror du att Daddy skulle göra om han kom över identiteterna? Skriva kärleksbrev?

  Man kan ju undra vem som är både hotfull och manisk?  Sen är det fullt normalt att befinna sig i en kris när man separerar, det gör det allra flesta.

  Men att efter 5 år inte ha kunnat släppa förtreten av att ha blivit ratad och lämnad är inte friskt.  Man kan inte hota och kränka till sig juridiskt gemensam eller enskild vårdnad, det slår tillbaka då sådant beteende anses socialt gränsöverskridande. En normal person försöker inte ens skrämmas på det viset.  Till normal konfliktlösning hör att man även själv måste lägga ner stridsyxan och det på ett ärligt sätt. Det funkar inte att gå bakom ryggen för sådant kommer alltid fram.

  ________________

  Senast redigerad av HenrikJ Idag kl. 19:43.  Mvh

  2010-07-14 | 19:57:22
 • Absolut anonym säger:

  HenrikJ.

  Du är körd och det är jag glad för.

  2010-07-14 | 20:03:22
 • Leroy säger:

  Anonym.  Det konstiga är att de verkar drivas av hat i stället för kärlek.  De fattar inte ens att det är sommar och att barnen då borde få äta glass och umgäs med sina föräldrar.  HJ. verkar sakna insikt och har ägnat focus åt hat i stället för centrala frågor eller familj.  Synd att de tycker det är bra att blockera i stället för att bjuda in.  Leroy

  2010-07-14 | 20:08:30
 • Absolut anonym säger:

  Jag vet också vem HenrikJ får sina uppgifter från och den människan kommer att ligga mycket risigt till.

  Om jag säger som så, lika barn leka bäst.

  Gammal dam och HenrikJ, vilket radarpar.

  Då vet jag minst två till som har dessa mailen, eller en till menade jag ju.  Se här, en gammal "vän" har varit inne på Flashback och skrivit i din tråd.  https://www.flashback.org/sp24238984  dumihuvudet.dooh är Mats Jacobsson, just det, den Mats Jacobssom på föräldrarjouren.  Jag har ägnat mig att kolla genom hans inlägg på Flashback i dag och vad skall jag säga, detta är en mycket omogen person, MYCKET.  Han skriver så här:

  "hahahaha.. helt rätt om du klarar det, annars lämna barnet och morsan helt. skadan kan ju altid bli så grov du bara vill...jobbigt som faaaan för båda. men det är trotts allt den messt komplicerade leksaken på jorden ni bråkar om... den förtjänar att bli vuxen så fort den kan tänka.. efter några år så ger sig säkert din kvinna hahaha noooottttt=)"

  2010-07-14 | 20:13:31
 • Bernth säger:

  Jaha, där ser man.

  Nu är även hon ute efter dig Jocke och struntar fullkomligt i din flicka.

  Nu visar hon sitt rätta tryne den falska tanten.  Jag skulle vilja veta om HenrikJ fått klartecken till att lämna ut mail han fått av henne.

  2010-07-14 | 20:22:13
 • En AnnanAnonym säger:

  Vad tråkigt om det är så att denne Mats J inte insett att ta sin Mats ur skolan i tid eller att brodern lyckats talat förstånd med Mats J som retat sig på en och annan pappa och föräldraförening. Han visar sig försöka stjälpa i stället för att hjälpa. Sjukt är det att betrakta all den styggelse som en del visar sig hålla på med. De jagar knott och silar kameler.

  2010-07-14 | 21:26:00
 • En AnnanAnonym säger:

  De glömmer att en Elefant aldrig glömmer.

  2010-07-14 | 21:28:25
 • Absolut anonym säger:

  Nu börjar HenrikJ svettas, var så säkra och det beror inte på den värmebölja vi har.

  Nu vrider han sig som vanligt runt sin egen axel och försöker skylla från sig.

  Dessutom har han ingen som helst aning om var daddy är just nu när det gäller att låta kommentarer ligga kvar.

  Daddy har kanske inte samma tid som HenrikJ har dvs sitta vid datorn dygnet runt.  Och HenrikJ lille pojke, det är inte svårt att lista ut vem du fått mailen av.

  Hänger man med på två bloggar dvs denna och en annan driven av en äldre tant, då vet man.

  Du är bra korkad HenrikJ genom att inte ens tro att vi skulle fatta.

  Varför hon skickade dessa alla mail till dig har jag ingen aning om, men det är ganska fult gjort.

  2010-07-14 | 22:00:59
 • R säger:

  Det är ganska fult att hota människor också, som "Absolut anonym" sysslar med. OJ OJ OJ NU BLIR DU NERVÖS VI VET VAR DU BOR SNART LIGGER DU RISIGT TILL VI SKA HÄNGA UT DIG KANSKE SKA DU FÅ BESÖK OCKSÅ HE HE HE HE. Och så vidare. Patetiskt.

  2010-07-14 | 22:06:45
 • Absolut anonym säger:

  R, nu har du väl ändå ljugit ordentligt.

  Du måste vara HenrikJ.

  Detta är exakt vad du sysslar med på FB.

  Ljuger och hittar på.

  2010-07-14 | 22:16:49
 • Absolut anonym säger:

  Ahhh, läste nu på FB och Amenvafan skriver så här:

  "Alltså.. Daddys metoder är vidriga.  Ska bli intressant att se vad "att ligga risigt till" betyder i detta sammanhang. Eller vad han ska göra med oss FB:are när han får nys om vår identitet. Om han nu får det, vill säga.  ´Jag tycker kravet på att ange källa i dina påståenden är absurda. Folk får väl tro på det eller ej. Uthängningarna är väl allt för många i denna härva ändå? Tycker ju jag då! "  Då är ju det R som är Amenvafan.

  Är Amenvafan och HenrikJ samma person?

  Intressant.  HenrikJ slickar i sig det som Amenfavan skriver likt en kattunge som lapar mjölk.  Tänk att jag visste att du skulle tolka "Ligga risigt till" som ett hot, du är så otroligt förutsägbar.  2010-07-14 | 22:21:09
 • Absolut anonym säger:

  HenrikJ skriver så här och gör bort sig något otroligt, IGEN!

  "Källor kan jag inte hänga ut då de redan är illa ansatta och inte vill det. Men Daddy visar ju själv upp hoten och att anta att hoten inte skulle verkställas är ju att vara aningens tröga. "  Bra HenrikJ att du kan gömma dig bakom detta med dina lögner, bra jobbat herrn.  Amenvafan skulle det jag skriver som om det skulle vara daddys metod, snacka om att tittat för djupt i flaskan. Det här mina vänner är en mycket paranoid totalt manisk person som stalkar daddy.

  Nu blir han beskylld för att det är hans metoder när det är jag alena som är skribenten.

  Det är så här herrn och frun jobbar mitt herrskap.

  2010-07-14 | 22:27:30
 • R säger:

  Nej, jag ingen av de som du nämner. Jag tycker bara du är patetisk när du försöker vara hotfull.

  2010-07-14 | 22:41:23
 • Bernth säger:

  Då är det bara Hans kvar som är så korkad och vänder runt sanningen och skriver om den och gör en ny sanning.

  Patetiskt.

  2010-07-14 | 22:50:46
 • Daddy säger:

  Stopp och belägg nu.  När det gäller Monica så har jag och hon rett ut det bråk som uppstod, och det är härmed lagt på hyllan.  Monica är inte inblandad i det som görs mot mig på Flashback.  Vem eller vilka som skriver under Nicket HenrikJ är det ingen mening att tjafsa om än så länge.  Uppta inte denna blogg med vem som är HJ och vem som inte är det.  Skriv om något viktigt istället. Mysteriet med HenrikJ kommer att få sin lösning tids nog.

  2010-07-14 | 22:55:14
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Jen säger:

  @personen utan signatur som skrev:

  "Var det dig din far slog, eller nån annan i, eller utanför er familj?  Hur var din far när han var nykter?  Och ska inte ett barn få träffa sin far pga att far slog på mamman i fyllan och villan, men inte på barnet?  Varför kan inte en far få träffa sitt barn i nyktert tillstånd, även om han har ett ev. pågående missbruk av alkohol när han är ensam hemma?  Även om ett barn säger nej, så brukar det oftast bero på att barnet blivit påverkad negativt i hemmet och av boendeföräldern, samt nära till densamma, och därför befinner sig ofta ett barn i en mycket svår situation, då barnet lever i en sk.beroendeställning till boendeföräldern, men också till kanske mammans nya man, och nära släktingar, som mormor, morfar osv.  De flesta vet att en sådan boendemiljö ofta har en fruktansvärd och starkt negativ påverkan på barn som utsätts, och under negativ påverkan så drabbas ett barn fruktansvärt hårt av denna situation, som man kan återfinna mycket mer ofta än vad man trodde!  Och oftast är förövaren - en mamma"  Min far slog både mig och min mamma. När han var nykter var han som han var, både positiva och negativa sidor som jag inte tänker gå in på.

  Jag tycker det ska vara UPP TILL BARNET som jag skrev om de vill träffa sin pappa/mamma eller inte. Jag ville inte träffa min pappa, det berodde ABSOLUT INTE på att jag fick negativ påverkan från min mamma då hon inte sa nåt, jag var rädd för min pappa för att han slogs, jag var framförallt ledsen för att hon gav sig på min mamma, det var tio gånger värre än när han slog mig. Alla barn som har en förälder som slåss är rädd för den föräldern även om de inte blir slagna själva, jag vet ju av erfarenhet då det bara var min mamma som blev slagen de första åren innan jag också blev det.

  Jag skiter i om det är mammor som flest gånger slår sina barn eller inte, den föräldern som slår den andre föräldern och/eller sina barn är en dålig förälder, oavsett kön. Dessutom är det inte konstigt om ens mammma hade sagt något negativt om pappan då han som sagt slog, det är tio gånger värre att han brukade våld än om mamma sa nåt negativt om honom enligt mig. Nu sa ju inte min mamma vad hon tyckte fören jag blev äldre och jag kan inte annat än att hålla med henne trots att jag har kontkt med honom nu och de har jag förklarat för henne att det är upp till mig.

  Det ska inte vara en självklarhet för en förälder som missbrukar alkohol och misshandlar familjemedlemmar att få träffa sitt barn, det borde väl du hålla med om?  Oavsett så ville jag se Daddys syn på det hela.

  2010-07-15 | 11:51:44
 • Madde säger:

  Något som är mycket viktigt är att kunna se åt båda håll.

  Ta till sig berättelser som tex Jen berättar och använda den som kunskap.

  I många (långt fler än många kan föreställa sig) fall är det så att en mamma eller pappa påverkar barnet, hjärntvättar barnet tills barnet tror att han eller hon blivit utsatt för något övergrepp (jag ser det Jen blivit utsatt för som ett övergrepp), det är således den förälderns känslor som projicerats på barnet.

  Men vi får inte glömma att det finns barn som har blivit så utsatta för övergrepp och det är deras egna känslor som gör att barnet inte vill träffa den föräldern.

  2010-07-15 | 14:11:10
 • Daddy säger:

  Jennifer:  Jag har full förståelse för din situation och att du inte ville träffa din pappa om han var en elak typ.  Men att säga att det skall vara upp till barnet enbart om dom skall ha umgänge med den andre föräldern är inte heller en universallösning. Det är inte säkert att det är den frånvarande föräldern som barnet är rädd för om det vägrar träffa denne. Det kan lika gärna vara den förälder som barnet bor hos som är orsaken.  Barnet kan luras att tro att pappan är dum och inte bryr sig om barnet.  Barnet kan hotas med straff om dom säger att dom vill träffa den andre.  I mitt fall och i många andras säger barnet en sak och sedan visar dom en helt annan under själva umgänget.  Barn kan manipuleras på så många olika sätt. Orsaken utredas ordentligt, så att man kommer till botten med vad problemet är.  Jag hoppas det svarar på din fråga.

  2010-07-15 | 14:48:27
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Anonym säger:

  Jen, Som daddy skriver, så ska man inte låta ett barn ta ansvar för ett val, som kan göra att det uppstår konflikt mellan barnet och de vuxna, det är därför frågor som de vuxna ska klara av att faktiskt ta ansvar för, och lösa tillsammans.

  Idag daltar man alltid med mammor, finns det missbruk med i bilden, så heter det "att mamman behöver barnet för att"...

  Med andra ord, så är det barnet som används som en morot för mammor, vilket är absurt och sjukt!  Ändå påstår myndigheterna att de ser till barnens bästa!

  Jag håller inte med, tvärtom, så anser jag att de i det skedet borde ha utrett den andre förälderns möjligheter, men det är ju pappa, så det går ju inte..Snacka om barn och pappadiskriminering!  Och du, Jen, inget barn eller vuxen ska behöva stå ut med hot, slag osv.

  Men samtidigt så ska en pappa inte behöva möta ett passivt/aktivt motstånd år ut, år in, när det enda pappan vill är att barnet/barnen ska ha en sund relation till honom.  Men så är det idag, och det skadar barn på ett sätt, som är långt värre än hot, slag osv, för detta sätter djupa spår i individen, som sedan följer med dem upp i deras vuxna liv.

  2010-07-15 | 15:18:16
 • Susanne säger:

  Någon skrev:  "Varför kan inte en far få träffa sitt barn i nyktert tillstånd, även om han har ett ev. pågående missbruk av alkohol när han är ensam hemma?"  Nej, för en person som har ett pågående missbruk är för det första sällan nykter och även om de är det, så verkar de inte vara nyktra. Barn mår INTE bra av att träffa vare sig mammor eller pappor föränn de är helt nyktra.  Man ska f*n inte uttala sig om sådana saker när man uppenbart inte har en aning om hur det är att ha en alkoliserad förälder. Min mamma är alkolist. Idag är hon nykter, och det tog lång tid för mig att lita på henne igen.  Och det hade definitivt inte hjälpt att träffa henne de dagarna hon var nykter, snacka om idioti.  Idag har jag en bra kontakt med min mamma, men det har varit på mina villkor. Jag var tvungen att läka innan jag kunde förlåta. Låter som en klyscha men så är det.

  2010-07-15 | 16:09:34
 • Anonym säger:

  Vilken idioti!  "Barn mår INTE bra av att träffa vare sig mammor eller pappor föränn de är helt nyktra."  Förutsättningen är som nämnt nyktert tillstånd  "Varför kan inte en far få träffa sitt barn i nyktert tillstånd"  Men de fattade tydligen inte Susanne ovan, som tydligt dessutom har egna förutfattade meningar om alla barns bästa och deras personliga behov..  Men hur är det då med alla festande mammor ute på krogarna, de kommer hem sent, är på lyran, dagen efter bakis, kanske en ny karl var och varannan helg dessutom?

  Men inte fan är det nån som bryr sig om det när det är en mamma som är en smygalkolist, och som hoppar runt..

  Fy fan!

  2010-07-16 | 00:31:18
 • Mikael Karlsson säger:

  hmmm, Diskussionen om barn och alkohol verkar vara en fråga som visar på att man även där har olika uppfattningar om vad som är bäst för barnet.  Jag minns när jag själv satt och tjaffsade med soc om alkohol.  Min dotter berättade för mig (Efter att ha sett ett par öl ligga i min kyl) att mammas nya pojkvän dricker öl varje dag efter jobbet. Det var ett svar på min kommentar om att jag inte dricker öl när min dotter var hos mig.  Jag tog frågan vidare till en socialhandläggare eftersom jag inte anser att det är normalt att dricka öl varje dag.  Socialhandläggaren adresserade då problemet följande:  "-Det är klart att du ska kunna dricka öl även om ditt barn är hos dig. Barn måste få en naturlig relation till alkohol och därför gör det inget om du tar någon öl om ditt barn befinner sig i din omvårdnad på umgänge."  Jag drack aldrig någon öl ändå. Har nu i efterhand förstått att man ville finna ännu en anledning till att få mig att verka oförmögen att kunna ta hand om min dotter. Jag fick dock aldrig svar på hur man ansåg mammans nya pojkvän lämplig med tanke på anklagelsen om alkoholintag varje dag efter jobbet.  Nu spelar det ju dock inte någon roll, Man fann mig inte lämplig ändå enligt tingsrättsdomen som avkunnades den 8:nde Maj i år. (Som jag länkar till).  Min fråga är, Hur kan ett barn ha en naturlig relation till Alkohol? Ett barn skall inte behöva befinnas i en situation där föräldern är alkoholpåverkad eller "Bakfull".  Men rent allmänt sett är det så att det är mer acceptabelt att en mamma får fara illa med barnet än om en pappa gör det. Jag är övertygad om det då mitt barn (Med mammans erkännande) farit illa vid ett par tillfällen hos mamman där hon bland annat blivit tvingad att sova i en tvättstuga för att barnet inte skall störa mammas nya pojkväns barn.  Det samma måste då gälla alkoholbiten. En mamma ses då säkert mer lämplig under influensen av alkohol än vad en pappa gör.  För mig i övrigt är frågan fullkomligt horribel. INGET barn skall utsättas för alkohol konsumtion av någon form i en vardaglig miljö. Speciellt inte om föräldrarna är ensamstående.  Men visst skall en förälder kunna ta en öl eller ett glas vin när det är bjudning. Dock låta det stanna där och inte gå över styr till en ren fylla. Jag anser inte heller det normalt att ta EN ÖL VARJE DAG efter jobbet.  En annan fråga som också pekar på hur man resonerar olika beroende på var barnet befinner sig är underhålls biten. Jag har skickat förfrågan till FK om varför man inte följer föräldrabalken [url=http://www.vardnads-umgangeslagar.se/index.php/foeraeldrabalken?start=7]Kap 7 Om underhållsskyldighet §5.[/url] Idag är det skattebetalarna som går in och betalar oavsett om mamman faller under angivna lag. Men om det är pappan dvs umgängesföräldern som skall betala om denna haft en inkomst på minst 100 000:- (årsinkomst) så jagas denne med ljus och lyckta.  Försäkringskassan vill och ville inte då ge svar på mina frågor om det. Dock är inte frågan avslutad ännu. Kommer att driva detta vidare tills jag får ett riktigt svar.  Som sagt. Allting gällande barnets bästa är beroende på vilket kön och var oron finns för barnet.

 • Susanne säger:

  Bara för att man är nykter i ett ev PÅGÅENDE missbruk ska barnen visst stå där redo att träffa den just nu nyktre föräldern.  En sak ska du ha klart för dig. Det är föräldern som ska anpassa sig efter barnets behov och inte tvärt om!  Och du, tror inte du uppmärksammade att mina erfarenheter faktiskt kommer från en smygsupande mamma.  Vem är det som har egna förutfattade meningar. Mina ord kommer åtminstone från egna erfarenheter.

  2010-07-16 | 10:57:22
 • Susanne säger:

  @anonym 00:31:18  Om en förälder som har ett alkoholmissbruk och tar tag i det, får behandling osv. då kan barnen träffa dem under ordnade förhållanden.

  Men att skriva som du gjorde blir ju bara:

  Jaha nu e man hemma och nykter och vill träffa barnet. Det är inte "barnets bästa" snarare ditt! Det är då det blir "idioti"

  2010-07-16 | 11:13:34
 • Anonym säger:

  Susanne!  Så länge en far kommer nykter TILL ett umgänge, avsett för barnet, så är det helt okey..

  Man kan inte kräva att personen ska bli frisk INNAN personen tillåts få träffa barnet, för hur du än vänder och vrider på det, så är det ett grundbehov barnet har.

  Dina erfarenheter ger jag verkligen inte mycket för, då du verkar förblindad av dom.

  2010-07-16 | 19:02:37
 • susanna svensson säger:

  Barn mår dåligt när föräldrar blir sjuka oavsett om de är sjuka pga alkoholism, psykisk sjukdom, ALS svår långt framskriden cancer mm. Ingen skulle drömma om att dra in umgänget för en förälder som magrat kanske til 40 kg och ser skrämmande ut för ett litet barn om föräldern har cancer. I stället förklarar man för barnet att mamma/ pappa är svårt sjuk men att vederbörande älskar barnet för det.

  2010-07-17 | 15:35:03
 • Anonym säger:

  Postat av: Numera stor tjej  En vuxen människa respekterar när någon vänligen ber en att inte kommentera mer - om gode "Hans" inte

  ens kan ta det så är det kanske h*n som behöver söka hjälp?  då, lilla væn, ska jag åberopa den logiken p åer alla: jag ber er nu alla att sluta kommentera hær och som vuxna mænniskor ska ni nu sluta med det! jag ber dig joakim, tidvis antagen pedofil(?), att sluta kommentera hær ..att helt sluta skriva och posta ditt ralljerande på internet!

  2010-07-18 | 00:00:47
 • Fullt Navn säger:

  ..aah, jag glømde fylla ut namn och e-post..!

  2010-07-18 | 00:01:46
 • Daddy säger:

  Kan man vara tidvis antagligen pedofil?

  Det måste vara jobbigt...  Om du skaffar dig en egen hemsida och vänligt och snällt ber mig att inte skriva där så lovar jag att var vuxen nog att respektera det.  //J  PS. Det heter "namn"

  2010-07-18 | 00:12:26
  Bloggadress: http://daddys
 • Anonym säger:

  Angående 2010-07-18 @ 00:00:47  Personen har nu förföljt och antastat Joakim m.fl personer under lång tid, att personen använder sig av smutskastning och sk. härskarteknik, är ju så sjukt!  # 4 De ursprungliga fem härskarteknikerna  * 4.1 Osynliggörande

  * 4.2 Förlöjligande

  * 4.3 Undanhållande av information

  * 4.4 Dubbelbestraffning

  * 4.5 Påförande av skuld och skam  # 5 Senare utökning av listan över härskartekniker  * 5.1 Objektifiering av kvinnors/mäns kroppar

  * 5.2 Våld eller hot om våld  Läs gärna personens inlägg, jämför sedan med listan över härskarteknik, så inser man hur sjukt beteendet verkligen är.

  Och jag börjar även tänka på Karin Nordenbäck m.fl andra kvinnor...

  Vad är det för sjuka människor som rör sig fritt i vårt samhälle?  Daddy, stå på dig, och ge dig inte..

  2010-07-18 | 13:06:12
 • Fullt Navn säger:

  @ 2010-07-18 @ 13:06:12 =) ..du skriver som en foliehatt... vad fasen ær din poæng, igentligen..? lol  joakim, jag vet inte hur det kan stå till med ditt "tidvis antagligen pedofil", men jag fruktar det værsta: du førsøker desperat hænvisa till mitt "tidvis antagen pedofil" och sammtidigt vara rolig (svenskt "rolig", inte norskt "rolig" ..ja dærav "navn" faktiskt... illiterat) men misslyckas kapitalt. før mig som står lite øver dig blir det bara dumt nær du inte kan citera korrekt ..lycka till..! ^^

  2010-07-31 | 01:15:38

Kommentera inlägget här: