daddys

Beware the fury of a patient man

Hur man skapar en sanning

Kategori: Media

Detta exempel är i o f s hämtat från 2004 men är ändå så talande att jag vill visa er som ännu inte sett det, (vilka är dom flesta skulle jag tippa).

Vi vet ju alla att kvällstidningarna gärna vill förstärka sina sanningar med att låta sina läsare klicka "ja" eller "nej" på en fråga. När frågan rör män och kvinnor finns det dessutom knappar för män och knappar för kvinnor.

Aftonbladet hade den 3:e December en av sina vanliga debattartiklar som hetsade mot män med titeln "Skall du slå din fru ikväll?" i anslutning till artikeln skulle män och kvinnor besvara frågan:

Har du slagit din partner?
Män svara här:
Kvinnor svara här:

2363 kvinnor och 3865 män hann svara på frågan innan Aftonbladet plötsligt i panik tog bort den från hemsidan och istället blev frågan hastigt och lustigt könsneutral och löd nu istället helt enkelt:
Har du slagit din partner?

Resultatet visade nämligen på en helt annan verklighet än den som torgfördes i Aftonbladets debattartikel. Vill ni se vad dom första 6228 männen och kvinnorna svarade? Okej, här är de ursprungliga resultaten:
KVINNA: har du slagit din partner?
MAN: har du slagit din partner?

55 850 personer svarade på den könsneutrala frågan och resultatet blev att 11% av dessa någon gång slagit sin partner.
Har du slagit din partner?
Men som sagt, vilka som slår vilka vill Aftonbladet av någon anledning inte visa oss. Det är med denna sorts propaganda som ursäkt som min dotter och tusentals andra barn i Sverige nu tvingas växa upp med en förälder som visserligen är kvinna, men som aldrig någonsin borde ens få komma i närheten av ett barn.

Vill ni ha ytterligare exempel? Här är en annan enkät från Aftonbladet från året innan. Som ni ser hann inte många rösta denna gång heller innan enkäten raskt togs bort.

Enkäten som Aftonbladet tog bort

Men jag undrar om det hjälper hur mycket man än visar? När det som sker med barnen får fortsätta rakt framför ögonen på sveriges folk så måste hjärntvätten har gått väldigt djupt. Vem som ramlar och slår sig i en hjärndöd isdanstävling engagerar ju många fler.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer

 • Tonårsmorsa säger:

  Jag har skrivit ett svar till dig i mitt inlägg som du kommenterat:

  http://tonarsmorsa.se/2008/11/08/sanningen-om-gomda/#comment-13220  Mvh. Fatou.

  2008-12-02 | 18:10:19
  Bloggadress: http://tonarsmorsa.se
 • Pelle säger:

  Inte förvånad, läs  http://www.yakida,se/falskt.html

  2008-12-05 | 20:54:25
  Bloggadress: http://www.yakida,se/falskt.html
 • Leroy säger:

  Bra att du tar upp medias val att engagera sig eller ej.  Jag har saknat objektivitet och helikopterperspektiv på de ämnen du försker lyfta.  Att man inte väljer att vara neutral och se till dom det handlar om härifrån och nu. Att man faktiskt bara stöttar dom som vil få rubriker i nuet.  Jag hoppas att man kommer till insitk och ser till framtiden. Barnen är vår gemensamma framtid och det är synd att man inte gör utredningar ur barnens perspektiv eller framtid då det finns 2 föräldrarsom kan anses minst lika lämpliga.  Hoppas att barnen får en chans att säga " God jul" visa att dom tror på dig. Även om X eller myndighet försöker köra över.  Det kommer en ny dag i morgon. !!!  Leroy

  2008-12-09 | 23:21:39

Kommentera inlägget här: