daddys

Beware the fury of a patient man

Det går inte att reformera biologi...

Kategori: Jämlikhet

Det är inte kvinnofientligt att prata om kvinnor (anser jag). Så det tänkte jag göra nu. Med både en del sanningar och en gnutta ironi...så för er som inte förstår ironi, sluta läsa här. Detta är en fri översättning av en monolog av den Amerikanske komikern och programledaren Bill Mahrer. Jag tyckte den prickade så rätt att jag ville dela med mig av den. Jag har gjort om den till våra rådande svenska förhållanden dock, då jag tycker att det han säger är lika aktuellt här....

Även om jag inser att majoriteten av män och kvinnor i Sverige är kloka förståndiga människor. hävdar jag emellertid att dom kvinnliga värderingarna är numera är desamma som dom svenska värderingarna. Känslighet är mer viktigt än sanning. Känslor är mer viktiga än fakta. Förpliktelse är mer viktigt än individualitet. Säkerhet är mer viktigt än lekfullhet.

Man hör ofta att gifta män lever längre...japp.. det gör innekatter också..En stackars hårboll med en nedbruten gnista som sitter i fönstret och tittar på friheten där utanför, men...ja den lever längre. Jag är nog en av dom sista av mina killkompisar som inte är gift, och deras fruar vill inte att dom ska leka med mig längre. Jag är lite som den förrymda slaven...jag bringar nyheter om friheten..Det är inte bra att ha mig i närheten. "Håll männen ovetande, dom är lyckligare så" Men alla dom här killarna...jag kände dom när dom var unga. Dom var mustanger..Dom kunde göra vad dom ville, när dom ville och nu...är dom inte mustanger längre...nu är dom den där trötta gumpen med skygglappar för ögonen som drar vagnen med turister genom parken på somrarna.

Jag vet att kvinnor inte har det alltid så lätt, men det har blivit politiskt inkorrekt bara att vara man i det här landet. Ta Svensson Svensson till exempel. En smart fru som alltid vet svaret på allting och mannen är en komplett tönt, med en IQ strax över 7,5 som har haft tur nog att hitta henne. Eller stolpskottet i OK reklamen som ska laga frugans bil och fastnar med foten i lyften, eller Ulf och gänget på ICA, rena rama Rolf...Gunnar på telia... eller...ja "you name it"...

Jag förstår att kvinnor också lider i Sverige, men jag tror inte det är lika omskrivet att män i Sverige lever sina liv i tyst desperation. Lobotomerade i sin libido och bedövande sig själva med sport och pornografi. Vi lever i en orwellsk värld där vi måste låtsas att hålla med kvinnorna i alla deras åsikter. I vilket TV program som helst där någon skulle påstå att kvinnor är smartare än män...jepp..rungande applåder. Om någon skulle påstå att män är smartare än kvinnor skulle han buas ut från scenen. Vad säger det om en kultur då vi måste låtsas att ett kön är smartare än det andra? Om kvinnor skulle styra världen skulle det inte finnas några krig... Det är sexigt att vara gravid...Naturligtvis ska du inte ha sex om du inte känner för det älskling, tänk inte på mig....En hel lista på åsikter som vi egentligen inte alls håller med om, men måste låtsas för att det är lättare när kvinnorna är nöjda än att bo i hundkojan....

Jag hörde en kvinna på TV häromdagen, och bara en kvinna kan säga något som detta. Naturligtvis så låtsades alla att det var helt sant...hon sa att "ett par bör utforska sina gemensamma fantasier"...*lol*, Det finns inget sådant som "gemensamma fantasier"...Era tråkar ut oss...våra förnärmar er.. Kvinnor tro mig..det finns inga fantasier där en prins sveper er upp i sina armar bär er över en blomsteräng, tittar er djupt i ögonen och sen....sprutar i ert ansike...men för all del fortsött drömma...

Jag tror män är dödligt trötta på att ursäkta sig för att dom är män, och jag tror kvinnor också borde sluta tvinga oss att be om ursäkt för det. Det skulle även spara er en massa bekymmer. T ex skulle ingen kvinna längre behöva operera in implantat i sina bröst. För om ni verkligen skulle kunna tränga in i en mans hjärna så skulle ni förstå att det aldrig handlar om stora eller små. Brunett, blondin, kort, smal, tjock....Det enda det handlar om... är gammal eller ny...Hugh Grant hade Elisabeth Hurley hemma, men han ville ändå ha en sliten prostituerad i en peruk i baksätet på en bil...det säger väl ändå en del?

Man kan inte reformera biologi, och förresten, den manliga drivkraften att sprida sin säd är orsaken till att vi är en framgångsrik art. Det är orsaken till att vi finns till, Men får vi något tack för det? Nej nej.. vi blir anklagade... Vi lever dessutom 5-10 år kortare än kvinnor, vi förlorar vårt hår och vår hjärna krymper med åldern...Till och med moder natur verkar vara emot oss.... Det är fan inte lätt att vara snubbe i denna tidsålder *suck*

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer

  • Anna säger:

    Att män ständigt utses till lovliga driftkuckuer i media beror på att ni faktiskt befinner er i överläge. Att ni har högre status. Det är därför det är "tillåtet" att driva med er.



    Vår folkhumor accepterar som bekant att man slår uppåt. Det är roligt att skämta med de överordnade - men inte lika rumsrent att driva med de som befinner sig längst ner på den sociala stegen.



    Elaka skämt om en förståndshandikappad svart bög fungerar alltså icke på bästa sändningstid, oavsett hur fyndigt det än vore, medan det är fullständigt okej att driva med både kung och statsminister i riksmedia.



    Kort sagt - de som hånas mest i skämtsamma sammanhang är de som har den högsta rangen i verkligheten. I vårt fall vita heterosexuella män. Hade vi haft ett kvinnodominerat samhälle hade det varit tvärtom. Humor fungerar på det viset.

    2009-01-20 | 21:47:28
  • Eva säger:

    Anna: Hur många män är kung och statsminister? De flesta män är helt vanliga människor och många har mycket mindre makt än jag som kvinna. Man kan inte säga att ALLA vita män har makt lika lite som att ALLA kvinnor är underordnade. Verkligheten är lite mer komplex än så.

    Daddy: Vad är det för löjligt att män skall sprida sin säd hit och dit och det kan förklaras biologiskt? En man är inte enbart gjord av biologi. Det finns lösaktiga män som lösaktiga kvinnor, men jag skulle tro att de flesta av båda könen håller sig till en partner i taget.

    2009-02-25 | 19:03:19
  • daddy säger:

    Som jag skriver i början av inlägget så bör det tas med en smula känsla för ironi....

    2009-02-25 | 19:09:38
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/

Kommentera inlägget här: