daddys

Beware the fury of a patient man

Var står partierna i frågan om jämställdhet?

Kategori: Jämlikhet

C

För ett tag sedan skickade jag 10 frågor till våra samtliga riksdagsmän. Jag tycker det är dags att summera de svar som jag fått. Jag börjar med Centerpartiet.
Inte helt utan anledning, då jag fick läsa häromdagen att Centerpartiet skall hålla seminarie den 29/4 som skall handla om övergrepp mot barn. Inbjudna att tala är Nina Yderberg och Monica Dahlström Lannes. Två av Sveriges mest extremistiska och fanatiska pappahatare. Läs mer om dessa två sköningar längre ner.
Om detta är sant så förstår jag varför Centerpartiet är på väg att halka ur riksdagen.

Nämligen av samma orsak som orsakar det stora raset för sossarna just nu. Människor är på väg att vakna och se att vi har blivit ljugna för av dessa uttalade feministiska partier.

På Centerpartiets hemsida står att läsa följande: Feminism innebär att man ser att det finns en över och underordning i samhället där män som grupp är överordnade kvinnor som grupp, den så kallade könsmaktsordningen, samt att man vill förändra detta förhållande. Feminism är alltså ett verktyg för att uppnå ett jämställt samhälle.


Solveig Zander Det Kom 3 svar från Centerledamöter. Det första svaret kom från Solveig Zander. Solveig är ledamot från Uppsala och jobbar just med sociala frågor Hennes svar i en kort sammanfattning:

Solveig Zander (c)

Gömda hade hon alltid sett som en skönlitterär bok, och den hade aldrig utgjort någon sanning för henne.
Medias vägran att rapportera om boken var just för att det ju var en bok och inte en journalistisk produkt.
Hon höll med om att pappor diskrimineras i vårdnadstvister, men det hade inte lagstiftarna någon skuld i då ju lagen är könsneutral utan berodde på fördomar etc (undrar var dom fördomarna kommer ifrån?)

Att många män sitter oskyldigt dömda kände hon inte till och ville inte kommentera. De nya lagarna följs ständigt upp och om den nya vårdnadslagen från 2006 skulle påvisa brister så kommer den att ändras...Skulle påvisa brister??  Hon kände inte till att någon politiker hjälpt Mia att få asyl i USA. (Det gjorde ingen av alla svarande). Om barnen kidnappas av en förälder kan det finnas skäl att inte betala underhåll. Någon forskning eller undersökningar som visar på att lika många män utsätts för våld i hemmet kände inte Solveig till, och ifrågasatte detta påstående starkt och med fakta. (Jag skickade då en mängd länkar till stöd för mitt påstående, men sen har det varit tyst). Slutligen tyckte Zander kort och gott att det var helt rätt att kvinnojourerna får 77 miljoner och mansjourerna inget.

Eva Selin Lindgren (c)

Är ledamot från Göteborg och även professor. Hon sitter i bl a försvarsutskottet och näring och miljö. Hon gav tycker jag personligen kloka svar på mina frågor. (Heja Göteborg). Här är en sammanfattning:

Hon tyckte det i allra högsta grad var allvarligt att Gömda fått stå som sanning så länge som den fått. Hon trodde också att det säkert fanns fler falsarier som borde granskas, men efterlyste granskare som hon såg som en bristvara också i pressen. Hon ansåg vidare det anmärkningsvärt att män och kvinnor inte får lika behandling i domstolar.

Pressen såg hon inte som någon tillförlitlig källa, utan ansåg snarare att den har för stor makt. 
Att många män idag sitter oskyldigt inlåsta i fängelser ansåg Eva obegripligt och undrade vad våra jurister gör åt detta.
Om man har en lagtext som gör samarbetssvårigheter som skäl nog att frånta ett barn sin ena förälder så måste det också utredas noga vari dessa svårigheter består och vem som orsakar dom.

Underhållsskyldigheten måste vara rättssäker. Naturligtvis ska man inte betala till kidnappare.
Gällande frågan om medel till kvinnojourerna så var Evas svar detta: Jag tror att pengarna huvudsakligen varit avsedda för att ge utsatta kvinnor fysiskt skydd från män som hotar dem med olika former av våld. Det våld som kvinnor kan bedriva mot män är nog oftare av psykologisk och verbal natur, men männen kan då behöva någon klok person att samtala med för att komma tillrätta med det som de utsatts för. Även män som berövats sina hem behöver naturligtvis skydd och hjälp till nytt boende. Det är mycket svårt för mig att säga något om vilka summor som kan bli resultatet av detta och hur de skall jämföras med kvinnojourernas.

Maria Kornevik Jakobsson  (C)


Maria Kornevik JakobssonMaria Kornevik Larsson är ledamot från Västra Götalandslän och sitter bl a i socialutskottet.

Hon anser inte att några beslut skall fattas i riksdagen utifrån romaner oavsett om dom bygger på sanning eller bara är fantasi. Beslutens skall vara evidensbaserade.

Vad media skriver om fattar dom beslut om själva och är inget som politiker skall lägga sig i. (Vilket naturligtvis är helt sant, men när dom inte sköter sitt viktiga jobb då?).

Alla beslut i vårdnadsfrågor skall ske utifrån barnets behov och Maria anser att det är än tydligare i dagens lagtext. Men hon påpekar också att det skall bli en bättring gällande att ta reda på vad barnet vill.

Hon anser att det är tragiskt om någon sitter oskyldigt dömd, men tycker, bl a efter sin egen erfarenhet som nämndeman att vår rättssäkerhet är god och att domstolarna anstränger sig för att komma till rättvisa domar.

Angående den nya vårdnadslagen skriver hon att vi kommer att nå i dessa frågor  längre om vi sätter föräldrarnas behov åt sidan och  barnets behov i fokus. (Men vem avgör det)? Angående underhållsskyldigheten i de fall då barnet undanhålls från en förälder hade hon inget generellt svar. Att kräva skadestånd har alla rätt att göra i Sverige. (Men det stämmer inte. Alla som har RÅD att försöka kan göra det. Inte vi andra). Maria är medveten om att det finns ett stort mörkertal avd gäller misshandel av män i svenska hem men har aldrig sett någon rapport som talar om 50/50. Hon bad mig skicka en sådan, vilket jag gjort. Flera stycken dessutom.
Att mansjourer läggs ner tror Maria beror på bristen på klienter, inte bristen på resurser.

Nina Yderberg

yderberg
Så vad passar väl bättre denna långfredag än att skriva om ett par riktiga påskkärringar? Nina Yderberg är barnpsykiater. Under slutet av 80-talet var hon en flitig och frispråkig feministtik debattör. 1991 utkom boken Sexualitet. Med foto av Carloline Roosmark.
Hon har kritiserats igen och igen för att föra en lögnaktig och oseriös debatt gällande sexuella övergrepp på barn. I hennes värld är det dessutom endast fäder som utgör förövare.

Här är ett par artiklar om henne ur dagens nyheter:
Läkare kritiseras för felaktiga sexanklagelser samt
en intervju med kvinnan själv: "Övergrepp är vanligare än de flesta tror"
Ett citat från intervjun: -Jag kan själv undra hur det kommer sig att jag har hittat så många fall, säger Nina Yderberg.
Det tycker denne bloggare att du skall ta och fundera på lite till.

Yderberg är en farlig människa. Farlig för barn franförallt. Mammor har strömmat till hennes mottagning, betalat ett par tusen och sedan gått därifrån med "bevis" på att barnet blivuit utsatt för övergrepp. Vid ett tillfälle vill jag minnas var det ett barn som sa att han inte tyckte om filmjölk. Detta såg psykiatrikern Nina Yderberg som ett ovedersägligt bevis på att att övergrepp hade begåtts. Behöver man säga mer? Det finns gott om trådar på Flashback för den som vill veta mer.

Monica Dahlström Lannes

LannesDahlström-Lannes arbetade mellan 1965 och 1993 som polis och kriminalinspektör i Eskilstuna, från och med 1981 som vålds- och sexualbrottsutredare, med övergrepp av barn som specialistområde.

Under sin tid som polis i Eskilstuna tog Monica Dahlström-Lannes 1982 initiativ till den arbetsgrupp och arbetsmodell som kom att kallas Eskilstunamodellen. Eskilstunamodellen består av ett tvärprofessionellt samarbete mellan olika myndigheter som i sina verksamheter involveras i sexualbrottmål rörande barn, och går ut på prioriterade och samordnade insatser mellan bland andra socialtjänst, polis och BUP (Barn- och Ungdomspsykiatrin). Lustigt nog ledde denna modell till att just i Eskilstuna så ledde 68% av alla anmälda fall av övergrepp mot barn till fällande dom. Som jämförelse kan nämnas att riksgenomsnittet ligger på 9 %

Hon jobbade även ett tag som expert och lärare på polishögskolan, men fick till slut gå då ledningen fann hennes syn på klienters skuld något extrem. Leif GW Persson var bl a mycket kritisk till hennes metoder.
Idag jobbar hon tillsammans med Bl a Tomas Bodström i ECPAT som en gång grundades av den kristna extremhögern i USA.

Lannes var den som slutligen fick sitt gamla hatobjekt Tito Beltran bakom lås och bom, med god hjälp av Tomas Bodström. Hennes metoder var väl inte direkt renhåriga och säga var man vill om den gode Tito, men på anstalt skall han inte sitta, den saken är säker. Sedan spelar det ingen roll vad som hände den där kvällen.

Här är några länkar om Lannes och fallet Tito Beltran. Av alla rättsövergrepp som skett mot Tito så är väl nästan den partiske feministiske (s) riksdagskvinnan värst :

Nämndeman (s) ger stöd åt Titos anmälare
Sluta ljug nu Monica

Dahlström Lannes är nöjd över Beltran domen
Förhöret med Monica Dahlström Lannes
Dahlström Lannes polisanmäls
Carola polisanmäld för mened

Är det lämpligt av ett riksdagsparti att anordna ett seminarium om övergrepp mot barn och bjuda in dessa två extremfanatiker som talare? Jag saknar faktiskt för en gångs skull ord.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,


Kommentarer

  • Jakobsson säger:



    För att använda svaren till något bra skulle det inte vara bra att göra två länkar? En med politiker med insikt i problematiken eller vilja att se bortom populismens dimridåer. Och en svart lista för dem som bara rapar upp populistiska floskler utan vilja att ta till sig den information som finns här måste givetvis även de hamna som inte orkar svara. Att ordna dessa efter partitillhörighet ger bra info för dem som vill veta vem man röstar på och kan ge bra underlag för frågor till parterna centralt.

    Bara ett förslag men det är på den politiska planen vi måste slåss för att göra dessa frågor synliga och det är här som besluten fattas av miffon som Solveig Zander (c)och kloka personer som Eva Selin Lindgren (c). Bra för alla politiker att få respons på nätet och jag tycker att ev. kommentarer skall skickas till dem som svarat på enkäten.

    2009-04-10 | 21:57:43
  • Lilla My säger:

    Blir inte förvånad över svaren.



    Skickade frågan till några kvinnoföreningar om vad de gjorde för jämlikhet när det gällde vårdnadsfrågor.



    Svaren jag fick var att de arbetade inte med pappafrågor.

    2009-04-10 | 22:06:28
  • Rospiggen säger:

    Bra förslag av dig, Jakobsson. En uppdelning och sortering som tydliggör var de står och som en hjälp när det är dags att ta ställning till vem man vill rösta fram politiskt.



    Lilla My, jag är inte alls förvånad över svaret att de inte arbetar med pappafrågor.



    Har du fått svar från de andra partierna, daddy?

    2009-04-10 | 22:21:13
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • Bella säger:

    Jag lider med de papporna som inte får träffa sina barn - det är för jävligt att mammorna (och dessa mammorna är oftast inte jättestabila ...) i 9 av 10 fall tilldöms vårdnaden...

    2009-04-10 | 22:42:46
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/bellasblogg
  • Tommy Jonsson säger:

    Det är otroligt att de kan välja dessa föredragshållare som har gjort bort sig så mycket. Det övergrepp på barnet som dessa två kvinnor INTE kommer att prata om innefattar inte det värsta övergrepp på barnet som föräldrar kan göra sig skyldig till. Det är att förtala och förneka barnet en relation till den andra föräldern. Detta övergrepp på barnet och den andra föräldern anser experter är allvarligare än fysiska och sexuella övergrepp på barnet.

    mvh [email protected]

    2009-04-10 | 23:09:57
  • Leroy säger:

    DÅ är det skrämmande att läsa om det nu är så att dessa skall besöka och föreläsa för riskdagen. :



    http://www.foraldra-jouren.se/forum1/viewtopic.php?f=33&t=2821&st=0&sk=t&sd=a



    När skall AGENDAN bli ifrågasatt och frågor om vilja, lämplighet och förmåga som kan få bevisas bli central. I Stället för att som nu kunna få ta i stället för att få ge.



    Är det sant så är det skandal. Jag trodde det räckte med att BBF och Fenix fick vara tyckare på den tiden Liza o Mia krossade E Hermons livsverk.



    ATtt ingen av alla dess tillfrågade politiker visar att dom är vakna och har insett att verkligheten ser annorlunda ut än den är beskriven av alla dessa........







    Leroy

    2009-04-10 | 23:47:09
  • Leroy säger:

    De enda politiker som visar att dom lever i nuet. : Är nog Ulla Hoffman och Gunilla Hjelm : http://gunillahjelm.blogspot.com/



    Samt moderaten som skrev motionen.



    Leroy

    2009-04-10 | 23:51:55
  • daddy säger:

    Att dela in ledamöterna i en svart och en vit lista gällande dessa frågor kanske inte blir helt rättvisande. Många av dom jobbar inte alls med dessa frågor och är inte insatta. Dessutom med tanke på de få svar som jag fått så blir den vita listan jäkligt kort.



    Nä jag tror det finns effektivare sätt. Det handlar om att informera. Vi måste göra fler av dessa människor medvetna om vad som sker.



    Det är på gång, men man vänder inte en oljetanker på en dag. Men snart är det val, då lyssnar dom, då svarar dom, då måste vi agera. Den chansen kommer bara var fjärde år.



    Planer finns.

    2009-04-11 | 16:54:14
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • L.P säger:

    Helt rätt,det handlar om att ge information om hur verkligheten ser ut när det handlar om umgängessabotage m.m



    Dessutom så är tidsaspekten i en vårdnads/umgängestvist ofta extremt långvarig,som tyvärr drabbar,speciellt hårt barn i väldigt hög grad,med i många fall "slaktade" band till sin umgängesföräldern,vilket barnet i sin tur tar med sig upp i vuxenlivet.



    Dess psykiska skador och det själsliga lidandet dessa barn riskerar och utsetts för är fruktansvärt.



    L.P



    www.pappa-barn.se



    För barnens rättigheter.



    2009-04-12 | 00:56:07

Kommentera inlägget här: