daddys

Beware the fury of a patient man

Fy fan för detta jävla land

Kategori: Jämställdhet

Detta är Robert och hans syster Lisa. Jag har nu fått ta del av hela den ruttna historien bakom beslutet att tvångsomhänderta Robert enligt LVU och placera honom på Vassbo behandlingshem där han nu kostar dig och mig i genomsnitt 3-4000 kronor per dygn. Skälen till detta är enligt socialtjänsten i Härryda att Robert p g a samarbetssvårigheterna mellan föräldrarna fått psykologiska och somatiska problem samt hans starka avståndstagande från mamman.

Att Robert tar avstånd från sin mor, som enligt honom själv inte bara förgripit sig på honom sexuellt (Robert har lämnat in en anmälan mot modern, detta efter att pappan förklarat för honom att han absolut inte får ljuga om en sådan sak). Mamman har också fått honom att gå till skolan och ljuga om sin far, varit fysiskt våldsam både mot barnen och pappan, i ensamt majestät tillsammans med socialtjänsten fått honom tvångsplacerad mot hans och hans pappas vilja, som inte hälsat på honom en enda gång under hans vistelse på hemmet och som hindrar lillasystern att träffa både Robert och hennes far. Enligt uppgift mår systern allt sämre nu och uppvisar ett tillstånd av apati. Att han tar avstånd från denna kvinna är alltså skäl nog enligt socialtjänsten i Härryda att tvångsplacera honom på ett behandlingshem för pojkar med psykosociala problem.  Villkoret för att Robert skall få komma ut därifrån är att föräldrarna löser sin parkonflikt och att Robert inte riskerar att utsättas för psykiskt eller fysiskt övergrepp hos NÅGON av föräldrarna. Visst är det smart formulerat?

Enligt Tom åberg, barnpsykiatriker på Sahlgrenska sjukhuset är dock Robert fullt frisk, och därmed faller ju argumenten för LVU omhändertagningen. Intyg från Tom åberg här, här och här. Att pappan tagit ansvar och alltid har satt barnen främst bekräftas av läkare Sven strand på Rävlanda vårdcentral. Finns att läsa här.

Robert blev mobbad på Rävlanda skolan. Vad han utsattes för går jag inte nu in närmare på utan konstaterar bara med avsky hur grymma barn TILLÅTS vara mot varandra på en svensk skola. Detta pågick under flera år. Fadern och modern  kommer ursprungligen från Rumänien, men är båda svenska medborgare numera. Efter skilsmässan gick modern med på delad vårdnad och 50% umgänge tills hon insåg att hon då inte skulle få alla bidrag som hon automatiskt blir berättigad till om hon får ensam vårdnad om barnen. Familjen bodde i en villa i Rävlanda. Den är nu utsatt till försäljning, men hittills är den osåld. Pappan har dock redan belånat sin del i huset för att bekosta advokater och annat som inte hittills har hjälpt trots att det bevisligen begåtts grava misstag i detta fall.

Vadå oslagbara Bris?


Trots pappans många försök att förbättra sonens situation på Rävlandaskolan så skedde ingen förbättring. Han ville då flytta sonen till hindåsskolan, men det motsatte sig modern. På Rävlandaskolan tog man in Robert på samtal för att utreda hans problem. Man tycker ju att det borde vara mobbarna som togs in på samtal, men i Rävlanda tänker man tydligen tvärtom.

Robert talade då om att pappan varit våldsam mot barnen och mamman, vilket naturligtvis genast fick till följd att pappan polisanmäldes. Båda förundersökningarna lades dock snabbt ner. Efter en tid kunde Robert inte längre leva med lögnen och erkände att han av mamman blivit tvingad att säga dessa saker om Sorin. Då blev det en snabb utredning och Robert placerades på Vassbo där han nu sitter och talar om att ta livet av sig medan han genererar feta pengar till Vassbos ägare.

Det är inget psykiskt fel på Robert. Tvärtom är han både mogen och klok för sin ålder. Kanske det är det och hans sydländska utseende som fick dom andra barnen att utse just honom till hackkyckling. Härryda kommun är ju inte direkt känd för sin invandrartäthet. Där bor ju dom "fina" människorna som har villa bil och båt. Pappans förslag att flytta Robert till Hindåsskolan så han skulle slippa sina plågoandar förkastades av modern och socialtjänsten.

Ni som vill försöka förstå en pappas ångest och maktlöshet inför dessa myndigheter och deras maktfullkomlighet. Lyssna på detta samtal mellan en 11 åring och hans pappa och försök sätta dig in i att det är ditt barn som talar till dig.
Snälla bara gör ett försök.



Så här beskriver Härryda kommuns familj & Individomsorg sig själva på sin hemsida:
Individ- och familjeomsorgen arbetar för att alla kommuninvånare ska ha goda och trygga levnadsförhållanden. Verksamheten bygger på respekt för människors självbestämmanderätt och integritet och inriktar sig på att frigöra och utveckla enskildas och gruppers resurser.

Kan vi försöka att förhindra en tragedi innan den sker för en gångs skull?


Detta är bara en bråkdel av allt material som Sorin Mantea sänt mig angående sina barns fall. Om någon därute som kanske skulle kunna hjälpa den här pojken innan vi får oss ännu en tragedi till livs via kvällspressen som älskar att skriva om hur fel socialtjänsten har gjort efter att det redan är för sent. Kanske kunde vi istället skriva om det innan det är för sent, och på så sätt förhindra tragedier med barn som hittas hängande i lakan innan dom ens har fyllt 15 år. Som hängs upp i säckar i taket, som tvingas ligga på sängar utan madrasser och få glasbitar intryckta i fötterna, som sakta torteras ihjäl i deras mödrars ömma vård. 

Finns det någon person med både makt och ryggrad i detta jävla land som kan sätta stopp för familjerätternas och socialtjänsternas illdåd mot våra barn i den feministiska könsmaktsordningens namn? Idag vet vi att misshandel mot barn utförs av människor. Inte enbart pappor. Tvårtom är det bevisat att majoriteten av all barnmisshandel och övergrepp mot barn sker efter att den biologiska pappan blivit utmanövrerad av ljugande mödrar som får stöd, råd och hjälp av våra socialtjänster ihop med med kvinnojourerna. Att dessa två lever i en nära symbios bekträftades av Martina Matthias som sade upp sig från socialtjänsten i Norrtälje i protest över hur dom behandlade en pappa där. 

Jag håller helt med Sorin när han säger: Varför skall vi betala miljarder för behandling av barn, där dom sätts på hem som inte granskas och där dom inte alls behandlas utan bara kränks och längtar hem? Varför kan vi inte istället lägga alla dessa pengar på att anställa fler lärare, rastvakter, bygga fler ungdomsgårdar, anställa skolpsykologer, införa nolltolerans för mobbing i skolorna.

Är det inte bättre att förekomma än att förekommas? Men så länge vi har en familjerätt och socialtjänst där ideologi, extremism och fanatism råder så kommer tyvärr barn att offras för att bibehålla den falska bild som målats upp. Moderns makt över barnen får inte ifrågasättas.

Men för fan, ta och lyft blicken nu och låt Robert komma hem till sin farsa. Låt också hans syster få bo hos honom och sin bror, medan ni  utreder mamman och anklagelserna mot henne. Om ni vet hur man utreder mammor? Det kanske inte ingår i er manual? Ta och läs igenom den barnkonvention som Göran Persson undertecknade 1990 en gång till, och lyssna sedan på samtalet ovan mellan ett barn i Sverige och hans förälder. För mig blir det som att försöka få ner en kub i ett runt hål.

Fy fan för detta jävla land, där man samtidigt som man blir förtryckt ända ner i skoskaften, hela tiden blir matad med att man tillhör ett patriarkat som maktlystet förtrycker och misshandlar kvinnor ända tills man faktiskt tror på det själv.
Ni som läser detta , men som inte ännu är personligt drabbade, engagera er ändå. Förr eller senare händer det er, eller någon ni älskar. Då står ni där med skägget i brevlådan och blir överkörd gång på gång medan ni sakta börjar förstå hur jävla illa det är ställt med rättsäkerheten för våra barn i Sverige. Vänta inte på att just era skall drabbas. Hjälp våra barn, som redan är drabbade. Ansvariga på Härryda kommun är lätta att hitta gällande Robert.  Skriv och protestera. Man gör inte så här mot barn!!

(Rättelse: Robert fick träffa sin lillasyster för en vecka sedan då modern kom på besök på Vassbo,  däremot hindras pappan fortfarande från att träffa sin dotter, trots att paret fortfarande har gemensam vårdnad. Robert hälsar och vill tacka alla som hjälper och stöder honom. Han har sedan hans film blev utlagd på Youtube och hans fall uppmärksammats bl a här, plötsligt fått sin rätt till hempermission tillgodosedd. Han befinner sig just nu hemma hos sin far över helgen. Detta har han tidigare nekats).

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer

  • L.P säger:

    Citat artikel:



    Efter skilsmässan gick modern med på delad vårdnad och 50% umgänge tills hon insåg att hon då inte skulle få alla bidrag som hon automatiskt blir berättigad till om hon får ensam vårdnad om barnen.



    Citat slut.



    Är det girighet från mammans sida som till stor del har åsidosatt och gjort så att mamman har fullständigt tappat begreppet "barnets bästa",i så fall så har mamman visat upp sidor där pengar går före hennes egna barn.



    Kan en sån här mamma antas vara lämplig som vårdnadshavare till sitt barn,jag tycker inte så,för en vårdnadshavares absoluta måste vara att barnets behov skall komma i sk.främsta rummet.



    Flytta över vårdnad och boende till pappan Sorin för Ricky,så att han kan få komma hem till sin pappa,och därefter bör Härryda kommun utreda mamman och anklagelserna om sexuella övergrepp från pojkens sida mot henne.



    Även en samtalskontakt för att utröna mammans möjligheter till att se till pojkens behov utifrån "barnets bästa" är önskvärt.



    //L.P



    www.pappa-barn.se

    2009-08-15 | 06:19:39
  • L.P säger:

    Sexuella övergrepp MOT pojken ska det vara,sorry för en rejäl ordkråka.



    //L.P

    2009-08-15 | 06:21:48
  • MoaLinn säger:



    Jag har skickat en protest till Härryda kommun. Med länk till din sida. För mig räcker detta enda telefonsamtal för att ge killen rätt. Vilken grabb! Han är så duktig på att se och analysera sin situation. Och han talar flytande Göteborgska. Ändå verkar ingen ha lyssnat på barnet??!! Vad är detta?



    2009-08-15 | 10:28:42
  • Ricky Mantea säger:

    Tack allihopa för eran stöd! Det enda jag vill är att jag vill vara ett normalt barn.... men det kommer aldrig hända....

    2009-08-15 | 11:09:54
  • S säger:

    Har också skrivit en protest till socialtjänsten i Härryda. Hänvisade dock inte till daddys eller skrev i min mail men jag har gjort det. Ricky... om du läser detta så ska du veta att det finns så många människor som är på din sida och som tänker på dig!

    2009-08-15 | 11:14:25
  • Rospiggen säger:

    "Tills föräldrarna kan lösa sin konflikt"



    ???



    Åh fy fan! Jag klarade inte att lyssna på hela Rickys samtal med pappan, det gick inte...



    Jag håller med Rickys pappa om att förekomma innan något händer, att lägga resurser där de ska vara istället för att komma massa år senare och göra som soc gör idag. Det var en del sådant jag skrev om när jag för många år sedan uppvaktade dåvarande socialministern; jag tyckte att barnen skulle få kosta nu istället för sen när det har gått åt pipsvängen på olika sätt.



    Det är så jädra vidrigt alltihop!

    2009-08-15 | 11:15:43
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • S säger:

    Svar till Rospiggen: Jag tvingade mig själv att lyssna på hela samtalet men slutade det också med att jag satt med tårar av ilska och förtvivlan rinnande ner för mina kinder. Det är så fruktansvärt att höra denna pojke (som helt uppenbart är väldigt mogen för sin ålder och som kan prata för sig) sakna sin pappa så. Han är trots allt bara ett barn och han vill bara hem och leva ett normalt liv. Ett liv som alla barn har rätt till. Utan mobbing och oro. Nä du Rospiggen... du sammanfattade det hela väldigt bra på slutet av din förra kommentar: "Det är så jävla vidrigt alltihop"!



    Återigen till Ricky: Det finns massor med människor som tänker på dig och finns för dig även om du inte känner oss alla personligen. Håll ut så ska du se att rättvisan måste segra till sist och du kommer hem! Det är flera som är med dig än mot dig! kramar om

    2009-08-15 | 15:05:38
  • Tommy Jonsson säger:

    Ricky du är ett riktigt modigt och intelligent barn dessutom har du all rätt i världen att bo hos din far om du vill det. Du är mycket psykiskt stark mera än ett normalt barn. Du har blivit motarbetad av myndigheterna på fel sätt. Tappa inte sugen Ricky. Vi är många som uppfattar att du blivit felaktigt behandlad och inte skulle behöva befinna dig där du är nu.

    2009-08-15 | 15:21:03
  • L.P säger:

    "Eller tills föräldrarna kan lösa sin parkonflikt,eller kan lägga den åt sidan".(läs dokumentet i sin helhet)



    Det största ansvaret för barn idag,har staten,och de skall hjälpa till så att Ricky kan bo hos den ena föräldern,i detta fallet så verkar den som är lämplig och kan tillgodose Rickys behov fadern.(efter vad som framkommit hittills)



    Dessutom så vill Ricky komma hem till pappa,och även jag har lyssnat till Rickys röst,när han säger till pappa Sorin att han bara vill krama honom,och få vara ett barn precis som alla andra.



    Sociala kan och ska sätta in en mer lämpad resursinsats än vad Ricky erhållit idag,bl.a skulle man kunna prova att låta Ricky bo hos pappa.



    Och även sätta in hjälpinsatser för mamman,så att konflikten mellan föräldrarna kan mildras.



    Men viktigast är att pojken Ricky med stor säkerhet får det bättre hos pappa Sorin,än på Vassbo hemmet.



    //L.P



    www.pappa-barn.se

    2009-08-15 | 15:52:20
  • Adam Weisshaupt säger:

    Ricky:

    Du är så stark och klok och jag vill att du ska veta att du inte är ensam och att det är flera som kämpar för dig. Håll ut min lilla stora vän för att det kommer att lösa sig även om det tar tid.



    Med Vänliga Hälsningar



    Adam

    2009-08-15 | 16:03:07
  • L.P säger:

    S...



    Kan du inte lägga upp protesten här,för klart är att fler måste anmäla detta,för man kan inte acceptera att Ricky har det så här.



    //L.P



    www.pappa-barn.se

    2009-08-15 | 16:41:01
  • Tommy Jonsson säger:

    Ricky och Sorin ha en trevlig helg tilsammans och sikta på att din son får bo hos dig hela tiden. Du har en underbar son Sorin och du är en hyvens pappa. ta hand om er.

    2009-08-15 | 17:13:46
  • Rospiggen säger:

    Vad glad jag blir att läsa att han får permission beviljad!!

    2009-08-15 | 18:20:24
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • Ulf Andersson säger:

    Protest mot socialtjänstens behandling av Ricky

    mailad idag, under "[email protected]".



    I mailet nämnde jag att både du, Daddy, och jag har

    internationella kontakter.



    Uffe från PappaRättsGruppen



    2009-08-15 | 20:02:20
    Bloggadress: http://www.dads-r-us.se
  • L.P säger:

    Permission,ett ord som används i kretsar där man fängslar kriminella interner,och nu har alltså även Ricky fått "permiss"...grabben är alltså 11 år och om inte sociala ser upp så kanske de sabbar Rickys framtid så till den grad att HAN förvandlas till en värstingRicky,och det vill inte jag att Ricky ska kunna utvecklas till.



    Skärpning Härryda kommun.



    Nåja,bra att han får komma hem,men mindre bra att det bara är för en liten begränsad tid,sedan är det tillbaka till "finkan"..oppss...Vassbo hemmet,ska det så klart vara..suck..



    Ge Ricky det han behöver,dvs komma hem till pappa och få stanna där han känner trygghet,sedan är det upp till socialas tjänstemän att ta mamma och pappa i örona,så att de med socialas hjälp kan lägga konflikten dem emallan åt sidan,och koncentrera sig på Rickys bästa,dvs 2 fungerande föräldrar som visar Ricky kärlek och omsorg.



    Eller klarar inte Härryda kommuns socialförvaltning av ett så enkelt uppdrag,utan att skada Ricky ännu mer?



    //L.P



    www.pappa-barn.se



    För barns rättigheter till båda sina föräldrar.

    2009-08-15 | 21:48:16
  • Mikael Karlsson säger:

    Du har lite fel LP, Permission får man från värnplikt, Arbete, Kriminalvårdsanstalt, Skola, sjöfart .. Flera ställen... inte endast från kriminella ställen.. Läs på lite innan du härjar i vissa ord som du inte riktigt vet vad de handlar om..



    Permission = Ledighet.



    Du Personligen ser permission som en sak.... men ordet är ett helt annat! "Vill inte kränka dig MEN se ordet för sin sak och inte anknyt det"

    2009-08-16 | 05:58:26
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • L.P säger:

    Mikael,jag relaterar Rickys omhändertagande till,precis som han SJÄLV uppfattar det..att han STRAFFAS..lyssna på samtalet med pappa Sorin.



    Så förstår du vad jag skriver om,och varför.



    Likheterna med "kriminalvård",är slående likt den "vård" som Ricky erbjuds,förutom på en enda punkt,vassbo hem får inte låsa in honom fysiskt,men vad gör det när "boendet" ligger avsides,och att barn uppfattar det som en bestraffning,lyssna till Ricky när han säger att han STRAFFAS för nåt han inte gjort.



    Men visst har du rätt att ordet permission även används i andra sammanhang,precis som "muck",men hur många av dessa sammanhang handlar det om att omhänderta personen mot personens vilja,likheterna med ett straff är för Ricky extremt påtagliga och skadar honom psykiskt,och det är synd om honom,för så ska inte ett barn behöva känna att han/hon behandlas så här av staten.



    Och hur som helst så handlar detta om en pojke som är 11 år,och hans livssituation är inte bra,då man tydligt märker hur dåligt han mår pga dessa omständigheterna.



    Och Härryda kommun verkar inte anstränga sig särskilt mycket hittills för att utröna vad Ricky vill och känner,utifrån hur han upplever/uppfattar omvärlden,och hur han som barn bemöts av ansvariga.



    Så jag hoppas att Härryda kommuns ansvariga tar tag i detta omgående.



    //L.P



    www.pappa-barn.se



    För barns rättigheter till båda sina föräldrar.



    PS..Mikael,bra att du tog upp ordets innebörd,då det behövdes ett förtydligande ang.vad jag menar och varför jag sätter ordet i anknytning till kriminalvård,så att det inte kan misstolkas,men jag blir så upprörd av Rickys situation,och hur situation upplevs/uppfattas av Ricky själv,att jag ser RÖTT.



    2009-08-16 | 09:44:30
  • My säger:

    Ja det skulle vara jätte kul =)



    Och jo tyvärr så har hon tagit bort bloggen, tror inte att hon har gjort någon ny heller "/

    2009-08-16 | 14:50:01
    Bloggadress: http://popsensation.blogg.se/
  • Mikael Karlsson säger:

    Ulf Andersson skriver :



    "Protest mot socialtjänstens behandling av Ricky

    mailad idag, under "[email protected]".



    I mailet nämnde jag att både du, Daddy, och jag har

    internationella kontakter."



    Tycker de ett ett förbannat bra allternativ att sända klagomålet till Härryda. Men jag måste fråga vad tanken är bakom att säga att ni har internationella kontakter?!??? Skulle de vara ett förtäckt hot av nått slag?



    Jag tror ju inte att de som mottager brevet direkt bryr sig om man så känner någon högt uppsatt på Volvo i Torslanda. Skulle dock vara intressant att höra hur du tänkt i frågan.

    2009-08-16 | 15:53:22
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Shhiva säger:

    Fy faaaan... gråter som attan... hur kan man göra så mot ett barn...

    Han är ju inte otydlig på någon punkt om vad han vill..

    Det gör så ont i mig när han säger att han bara vill krama sin pappa och njuta av att vara hemma...



    Jag ska också skicka in en protest!!!



    till Ricky:

    Jag hoppas du snart får återförenas med både din pappa och din syster.. och inte under en permission, utan helt permanent!

    2009-08-16 | 17:41:20
  • Ulf Andersson säger:

    Mikael Karlsson:

    "Men jag måste fråga vad tanken är bakom att säga att ni har internationella kontakter?!??? Skulle de vara ett förtäckt hot av nått slag?



    Jag tror ju inte att de som mottager brevet direkt bryr sig om man så känner någon högt uppsatt på Volvo i Torslanda. Skulle dock vara intressant att höra hur du tänkt i frågan."



    Du får tolka på det sätt som passar dig.

    Om jag, liksom Härryda kommun/socialtjänsten och Vassbo behandlingshem,

    höll på med skumrask-affärer skulle ju inte jag vilja att folk kände till det.....



    Om soc i Härryda tycker att jag har hotat dem,

    får de följa standard-proceduren och polisanmäla mig i sådana fall. Skulle bli den första polisanmälan mot mig - vad jag vet.



    Uffe/PappaRättsGruppen



    2009-08-16 | 21:55:46
    Bloggadress: http://www.dads-r-us.se
  • Anonym säger:

    Stå på dig Ricky!



    Så klart så kommer din rätt att beaktas.

    Rättvisan hinner ikapp.



    När sanningar kommer fram så börjar solen lysa.



    Hopppas verkligen att du och papa samt din sysster får möjligheter att bara vara.



    Lyssnat till telefonsamtalet och hopas att du orkar vänta lite till. Du har rätt.



    Leroy



    2009-08-16 | 22:20:26
  • Mikael Karlsson säger:

    Jag förstår inte vad som driver dig och din agenda, kanske borde du analysera dig själv lite, istället för att ordmärka och angripa detaljer vilket tar fokus från sakfrågan.

    permis är för allmänhet kopplat till kriminalvård och militärtjänst.(det vet du)



    Tack Daddy för din oförtrutliga kamp!



    Frida

    2009-08-17 | 10:10:16
  • Anonym säger:

    Permission:

    Permission betyder ungefär -för en dag- eller - del av dag- och var det som romerska soldater fick för att vara lediga under en dag eller del av dag för visst ändamål. I engelska har ju begreppet kommit att betyda (att få) -lov- eller -tillstånd- till något vad som helst. Samma väg har ju skolloven gått som begrepp, eleverna fick lov (tillstånd) att vara lediga.



    Inom det militära har permission aldrig officiellt varit ledighet annat än under en dag eller del av dag för visst ändamål. Ledighet under mer än en dag kallas tjänstledighet. Permission eller permis för ledighet är lumparslang. Troligen därför att det under beredskapstiden inte var ledigt på helgerna utan man fick söka permission för att besöka familjen på söndagarna.



    För fångar var det från början samma sak, man sökte permission för t.ex. begravning eller liknande och fick då vara ute en dag eller en del av en dag. Numera finns ju normalpermissioner som är längre än en dag och som planeras in utan särskilda skäl men man har behållit namnet (KKV är ju ökänt drabbade av brist på intellekt).

    2009-08-17 | 11:04:49
  • Mikael Karlsson säger:

    http://www.kvp.se/KVP.se/1.1674516/hon-slogs-ihjal-med-en-skiftnyckel



    Tror det e dags att skapa en obligatorisk föräldra-utbildning samt informera om vilka lagar som gäller för att få ha barn.



    Förr tvångssterileserade man folk då man ansåg att de inte skulle få ha barn av en eller annan anledning. Detta görs inte mer.



    Jag frågar mig lite, Vad har hänt med oss föräldrar?!? Man läser mer och mer om att en eller annan förälder häktas på grund av övergrepp eller våld "som är övergrepp det med" på sina barn. Det är en negativ trend som kommit... och man måste ju tro och hoppas att den inte är här för att stanna.

    2009-08-17 | 21:45:42
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • susanna svensson säger:

    intressant krönika i metro http://www.metro.se/2009/08/17/4259/tjejer-kan-ocksa-misshandla/

    2009-08-17 | 22:57:28
  • L.P säger:

    Mikael:



    Jag tror att våldet helt enkelt hänger ihop med att människor,bryr sig allt mindre om sina medmänniskor,och detta har skapat ett samhällesklimat som är kallare,och mindre hänsynstagande mellan människor,ett samhällsklimat där jämlikhet och rättvisa inte tillåts råda.



    Fast en föräldrautbildning håller jag med om,men inte obligatorisk,snarare att utbildningen ges till föräldrarna som ett stöd i ett tidigt skede.



    Moroten är bättre än piskan,alltid =)



    Citat Mikael:



    Vad har hänt med oss föräldrar?



    Citat slut.



    Det handlar om enskilda personer som begår övergrepp och brott mot deras egna barn,men man kan inte kalla dem för "oss föräldrar",för ett övergrepp/brott begås alltid av enskilda individer.



    Däremot är det ett beteende som är avskyvärt,och som ska bemötas med kraft,men utan att riskera att oskyldiga drabbas av långa utredningar,förutfattade meningar/åsikter osv,sen måste man även lägga ner ner resurser på att häva floran av falska anmälningar i vårdnads/umgängestvister m.m,att bl.a även det är ett övergrepp på barnet borde vara självklart för alla,då det är barnen som drabbas hårdast,då det ofta handlar om att stänga ute den förälder som blivit anmäld eller förtalad.



    Problemet är att idag så kan man påstå,förtala och ljuga i sk.familjemål utan att riskera åtal.



    Jag skulle vilja att man inför mened även i familjemål,och vinsten skulle kunna bli färre mål,mindre negativ påverkan på våra barn,då konflikterna kan mildras,och lägre kostnader för staten,för mig känns detta som en vinn/vinn situation.



    Dessutom så bör inte familjerätterna belastas att göra sk.utredningar som baseras på påståenden,förtal och lögner,utan istället bör dessa utredningar baseras på fakta.



    Det skulle troligtvis leda till säkrare,rättvisare bedömningar,som skulle gagna barnen,men också föräldrarna(båda).



    //L.P



    www.pappa-barn.se

    2009-08-18 | 08:14:21
  • Mikael Karlsson säger:

    Eftersom du tar upp frågan som jag tidigare skrivit utan att direkt citera att det är där ifrån du tagit det då det är i stort ordagrant.



    Vad skulle du L.P vilja ha för straffsatts för Mened i familjemål??

    2009-08-18 | 17:30:38
    Bloggadress: http://www.makalosa-pappor.se
  • Carro säger:

    Herregud. All kraft till dig Ricky! ALL kraft!! Jag vill så gärna krama om dig...Det kommer att bli bra..Du har en pappa som älskar dig, som vill vara med dig, ni kommer att få det så bra! Du kommer att få vara barn...Jag har också gjort en liten skrivelse. Orka lilla vän. KRAM!

    2009-08-20 | 08:03:07
  • Anders säger:

    Kolla denna:

    http://www.youtube.com/watch?v=DWIELoFpshE

    2009-08-23 | 06:38:52
  • L.P säger:

    Citat Mikael:



    Eftersom du tar upp frågan som jag tidigare skrivit utan att direkt citera att det är där ifrån du tagit det då det är i stort ordagrant.



    Citat slut.



    Jag har inte citerat dig(eller någon annan),men jag har funderat länge på varför mened inte tillämpas i sk.familjemål.(titta på P-B:s forum)



    Kan kanske bero på att straffsatserna idag inte fungerar i familjemål?



    Vad skulle då en lämplig "straffsats" kunna bestå av?



    Svaret kan vara att en förälder som aktivt begått mened,så kanske man kan/ska se över om just den föräldern är lämplig att ha del i vårdnaden om barnet/barnen.



    Man bör i detta fallet utröna förälderns motiv till varför mened begåtts,därefter kan man först då ta beslut om en ev.åtgärd,en lämplig åtgärd kan vara att döma till enskild vårdnad till förmån till den andra föräldern.



    Kravet jag ställer är att barnet/barnen inte skall påverkas negativt av en.ev åtgärd,utan att den/dem skall istället gagnas,exempelvis genom att ett gott umgänge säkerställs,och inte utsätts för sabotage.



    Sabotage är tråkigt nog mycket vanligt idag,och det drabbar barnen hårdast.



    Därför behövs det en hårdare lagstiftning i familjemål,speciellt i vårdnads/umgängesärenden.



    //L.P



    www.pappa-barn.se

    2009-08-25 | 03:45:31
  • Ricky Mantea säger:

    Tack så jätte mycket allihopa för erat stöd! Jag har nu efter ett halvår på vassbo flytat hem till pappa! Jag har det bra nu, men det är bara ett problem.... Nu mste vi kämpa för att min lilla syster ska komma hem. Rebecca har berättat att lauras pojkvän skriker på henne att hon ska somna, DET ÄR VÄL KLART ATT HON INTE SOMNAR DÅ!!! Jack är mycket orilig för henne.



    MVH Rick Mantea

    2010-01-24 | 08:16:48

Kommentera inlägget här: