daddys

Beware the fury of a patient man

Vad fan?

Kategori: Jämställdhet

Stockholm prideVad fasen är det frågan om? Har följt medias gullespektakel nr 1 i flera veckor nu. Dessa HBT människor som vill påstå att dom är diskriminerade, samtidigt som dom får tre veckors oavbruten mediafokusering, en gigantisk festival där samtliga landets toppolitiker trängs för att få synas, toppartister som plötsligt tydligen är homosexuella allihop. Jag själv har försökt att bita ihop och uthärda eländet i ännu ett år.

Missförstå mig inte. Jag är inte emot att folk får hoppa i säng med vem dom vill, tvärtom. Min vision är att Sverige skall bli ett fritt land där allas lika rättigheter och skydigheter skall råda. Men nu får jag fan tuppjuck och klarar inte längre att hålla käft. Nu tycks man nämligen i landets politiska ledning verka anse att det finns något som heter "heteronorm". Känns ordet bekant? I så fall beror det nog på att det har tjatats om detta i varenda blaska och i varenda TV kanal de senaste veckorna. Inte nog med det, denna "hetronorm" är tydligen
någon slags styggelse och skall bekämpas med alla medel. Vafan? Har hela världen gått och blivit helgalen, eller är det världen som är normal, och jag som håller på att förlora förståndet? Håller med Göran Skytte i hans analys, så jag är i så fall inte den enda galningen i landet, vilket ju är skönt. Samtidigt vill jag slå ett slag för hetronormen. Barn behöver både en mamma och en pappa. Så tycks i alla fall skaparen ha resonerat då han designade denna jämmerdal. För så är det fortfarande att varje barn och människa på denna planet, svart, vit, gul, röd, bög, lesbisk, straight, man och kvinna, har EN mamma och EN pappa. Barnet behöver dessa båda. Lika stor dos helst. Kloning av människor är väl fortfarande förbjudet?



Martina Matthias, en svensk hjältinna


Martina MatthiasJag är ute på en liten mini turné i vårt vackra rike. Just nu är jag i trakterna runt Stockholm i några dagar. Fast själva huvudstaden lockar inte mig. Speciellt inte just nu (se ovan). Men en tanke slog mig då jag satt i bilen igår och såg åkrarna svischa förbi utanför och Travis Tritt körde sin Outlaw country i min bilstereo. Hade jag inte läst om en rättskaffens och modig socialsekreterare som sa upp sig i protest mot hur socialtjänsten i Norrtälje behandlade en pappa och hans familj? Ett samtal till en bakant bekräftade mitt minne, och så kom jag i kontakt med Martina. En mycket vänlig, och trevlig kvinna som jag kommer att ha fortsatt kontakt med.

Tyvärr var hon själv ute på resande fot så något möte kunde vi inte få till denna gång, men det kommer fler tillfällen. Ni som vill läsa om Martina och den familj som hon fortsätter att hjälpa mot socialens manshatare: Familj knäckt efter våldtäktsmisstanke. "Jag skäms över hur socialtjänsten har agerat" säger Martina i intervjun. Finns det fler rakryggade människor inom vår socialtjänst som skäms? Kontakta mig i så fall med era historier om ni vill. Ni får gärna vara anonyma.

Om det finns andra som har något att dryfta med mig då jag är på sötvattens sidan av Sverige så har ni mailadressen. Jag kommer att vara här t o m onsdag den 5/8, sen åker jag hem och tar del av vad socialtjänsten i Kungsbacka kommit fram till i sin utredning som har pågått nu sedan den 17 April. Det är nämligen så, att för att jag åtminstone skall få tillbaka min umgängesrätt så räcker det inte att jag är friad av polis och åklagare. Den allsmäktige socialtjänsten måste komma till samma slutsats, något som den inte alltid gör som vi vet. Särskilt i de fall där papporna frias av polisen och rättsväsendet. Nu när 3 månader och tre veckor passerat sedan dom öppnade sin utredning vill dom tydligen tala med mig också.
 

Nu delar dom t o m ut priser till den bäste "uppdiktaren"


Ingela SvensonDetta gott folk, är Ingela Svenson. Hon har av bokförlaget "Alida" i Uppsala utsetts till "månadens skald" för sin dikt "Mannen har hatten". Alida bokförlag är ett feministiskt bokförlag. Så här marknadsför man sig på sin hemsida http://www.alidabok.net: Här finner du de annorlunda böckerna, de utsökta gåvorna, som inte är så lätta att få tag i. Vi marknadsför den tuffaste feministiska litteraturen; radikal, rolig, lättläst. En del av våra böcker har betytt enormt mycket för debatten. (tvivlar jag inte på). Du finner också livsåskådning och poesi.

I förlagets pressrelease kan man bl a läsa följande: Hon läser också sin dikt på Rotundan i Halmstad nu på tisdag. -Hatten står som symbol för makt och kontroll. Men egentligen handlar det inte så mycket om makt utan om vem som sätter normerna och har det mentala övertaget, säger Ingela Svenson. -Det finns så mycket svåra och motstridiga känslor runt detta och det blir oftast kvinnan, stor eller liten, som får skulden, vad man än kan säga med förnuftet.

Det finns starka patriarkala synsätt på alla håll och kanter och det är sällan människor förstår sina egna reaktioner. Detta är svårt att hantera känslomässigt. Mitt sätt att överleva är att skriva dikter. Jag skriver hela tiden dikter med mitt yrke som bakgrund. - Kalla mig gärna rättspoet, det tycket jag är en passande titel. Detta ämne är så otroligt upphetsande för människor att läsa om, allmänhetens och pressens intresse blir enormt. Därför hoppas jag att även mina dikter kan vara av intresse för allmänheten. Jag har fått stark respons när jag läst dem inför publik.

I Halmstad läser hon sin dikt Mannen har hatten under en föreställning på Rotundan tisdag 4 augusti kl 18-20. Ingela är född 1955, separerad och har gemensam vårdnad om en dotter och en hund. Hon bor nu i en gammal villa i centrala Varberg. Ingela har nu ett manus färdigt för publicering. Tanken är att Mannen har hatten skall vara titeldikten. Ingela Svenson är körsångare i Varbergs Oratoriekör.


Rättspoet? Jo för vet ni vad Ingela Svenson gör till vardags? Hon är åklagare och arbetar med familjevåld och sexbrott mot barn och vuxna. Säkert på ett rättssäkert och objektivt sätt...eller? Ingela Svenson är en av de två åklagare som fick Tito Beltrán fälld för brott. - I mitt fall rörde det sig om sexövergrepp på en då sjuårig flicka. Läser man förbluffat vidare i denna pressrelease...Tito Beltran friades från dessa misstankar, som för övrigt uppstod i samma kommun som min dotter nu är i
Dahlström-Lanneshänderna på. Det var efter att pengaflödet från Tito till mamman och exfrun stoppades (mamman har aldrig haft ett eget jobb) som plötsligt anklagelsen lägligt dök upp. Han friades från detta, men tyvärr ådrog han sig intresse från fel personer på kuppen och därmed var hans öde beseglat. Läs förhöret med Monica Dahlström Lannes (bilden): Jag blev nyfiken och ville gräva i detta. Han sitter nu i fängelse. Dömd till två år utan bevis, tack vare bl a Sveriges tidigare justitieminister Thomas Bodström. Men det är ju en annan historia. Mer om Lannes på Flashback.

Nu bjuder jag in gästskribenter


Vill ni skriva på Daddys? Jag kommer nu att ta in gästskribenter på bloggen. Först ut om allt går planenligt blir Christer Cuñat ifrån Göteborg. Christer är en musiker kollega till mig. Gitarrist i bandet Doomdogs, som precis släppt sin första kritikerrosade CD.
Christer firade igår ett dystert ettårsjubileum. Det var nämligen ett år sedan han sist såg sina söner. "Hej då pappa, vi ses på måndag". Christer har fortfarande gemensam vårdnad.

Resten får han berätta själv. Jag tror ni kommer att finna hans historia både ytterst märklig och mycket intressant. Ni andra som har historier att berätta, eller åsikter att dryfta, och som vill ha en plattform, hör av er till mig. Min mailadress står längst upp till höger. Under länken "Daddy". Min blogg har inte samma spridning som en kvällstidning, men snart firar jag min 100 000:e besökare. Inte illa pinkat ändå på mindre än ett år. Så visst kommer ni att nå ut. Inte minst till berörda myndigheter och media som är här och hälsar på med jämna mellanrum.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

  • Ramona Fransson säger:

    Tjenixen, ä´ru i Stookholm?



    Skämt åsido, hoppas att du får en skön och givande vistelse. Bra artikel som vanligt. Visst är världen en skruvad plats. Undrar bara om någon vet åt vilket håll skruven ska dras? Inte våra politiker i alla fall. Det senaste på tapeten är "Jobbcoucher" Hahahahahha...

    2009-08-03 | 22:23:27
    Bloggadress: http://www.ramona-fransson.blogspot.com
  • Shhiva säger:

    Det gör så ont i mig att det får fortsätta med alla dessa myndigheters tillåtelse..

    Jag vill itne jag vill itne jag vill inte.. det är det enda som ekar i mitt huvud.. Och då är det ändå inte jag som är drabbad..



    Jag gråter för alla dessa barns skull.. alla dessa barn som vuxit upp med lögner.. alla dessa barn som soc förstört familjerelationer för.. alla dessa barn som soc förstört helt och fört in i "systemet" långt innan de ens visste att där fanns ett system...



    Det får fanimej vara bra nu!!! Kan inte barnen bara få vara barn?? Oskyldiga, lyckliga små glädjespridare som är helt ovetandes om verkligehetens grymheter?? Det får ta stopp snart!! Jag följer er kamp som du vet.. och jag hoppas att sanningen segrar i de högsta kretsarna också en dag!!



    Ska Christer skriva på din blogg? Skulle han inte göra en egen?? Jag håller mina tummar för honom med... Ni har båda fått stå ut med så mycket skit.. fattar inte att man berövar sina barn på deras kärleksfulla och omtänksamma pappor på detta viset.. vad är det för fel på engagerande pappor enligt "experterna"??



    Nä, idag är jag bitter och det märks väl en del i mitt inlägg här.. men jag menar faktiskt varje ord... DET FÅR TA STOPP NU!!! SLUTA BEHANDLA BARNEN SOM IDIOTER!!! DE HAR EGNA KÄNLSOR OCH EGNA TANKAR!!!



    Må så väl!Kämpa på, ni är viktiga för förändringar!

    2009-08-03 | 22:41:50
    Bloggadress: http://shhiva.blogg.se/
  • Anonym säger:

    herrregud vilken fullkolig skit ni skriver här!

    2009-08-03 | 23:24:55
  • profanum_vulgus säger:

    Blev inte Tito fälld i hovrätten även för det påstådda brottet mot flickan? Har för mig att de lade till detta i överklagandet.



    Vad gäller pride så är jag mer oroad för homonormen. Hur många människor känner sig hemma i den där clownfestivalen och hur många är det som lägger sig till med homonormen för att passa in där? Homosexuella (m.fl.) är väl människor som de flesta andra och borde inte trivas mer i sexualiserade clownkostymer än vad gemene man gör. Det känns som ett mycket snävare fack att placeras i än heteronormen.

    De bögar jag känner till ser ut och beter sig som vilka andra gubbar som helst.

    2009-08-04 | 09:37:53
  • Rospiggen säger:

    Jag gästbloggar så gärna!



    Tycker det är en jättebra idé av dig att släppa in andra hit som kan dels både berätta sin story men även om man inte har någon liknande er pappors, så kan man skriva om sitt engagemang och synas lite mer än att endast skriva i kommentarerna.



    2009-08-04 | 12:06:45
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • Adam Weisshaupt säger:

    Jag har velat fråga dig om att få skriva i din blogg men har p g a egna problem o tidsbrist inte haft tid. Jag har ett liknande dilemma fast något bakvänt. Skulle ha sett mina barn v 30,31 o 32 men exet ville åka utomlands istället.

    Jag har kontaktat socialjour och familjerätt men de gör inget... skrämmande.

    Ok simma lugnt när du är i mina trakter o se upp med maffian, jag menar feministmaffian, dom är rätt så starka där dessa barnhatare.



    2009-08-04 | 15:01:04
  • Richard säger:

    Tack Daddy för alla dina inlägg, följer din blogg med intresse. Tyvärr är sverige dåliga på rättsäkerhet ur många perspektiv och majoriteten av befolkningen har ingen aning om man inte är personligt drabbad av "myndighetsmissbruk". När det gäller pridefestivalen håller jag fullständigt med dig. Sexuell läggning är vars och ens ensak, det blir ett löjets skimmer över karnevalen. De homosexuella jag känner hoppar inte runt och firar sin sexuella läggning lika lite som hetrosexuella har något behov att visa världen på sin läggning. Vi lever i en demokrati?? så alla får givetvis göra som man vill men nog är det underligt att tidningar och politiker har sådant enormt intresse för pride festivalen och den politiskt korrekta uppfattninen om könsmaktordningen.

    2009-08-04 | 21:09:54
  • Neo säger:

    Jag är imponerad av din styrka Daddy! Att hålla ut så jäkla länge - men vi är många många pappor där ute i soc-mörkret som stödjer dig till 100%..!



    Måste bara säga att "Post Dramatic Stress Disorder" är en hemsk sak som jag upplever även då man får träffa sitt barn efter inte bara all skit som slängts på en som domstolen direkt såg som falsk, utan även all smutskastning dagis personalen, BVC you name it har fått inpräntat från mamman. Alla blickar som man får när man hämtar sin lille kille och allt som händer runt omkring - kan ingen bara se att denna människa ljugit för dem, eller är de bara rädda för sanningen? Samtidigt så är de ju kvinnor allihop... Sover oroligt varje natt och går upp innan tuppen galer hur sent man än gått o lagt sig och innan väckarklockan ringer varje morgon - inte för att man är utvilad - utan rädslan för vad denna samvetslösa männsiska hittar på härnäst gnager i själen och i tanken... När man väl är med sitt älskade lilla barn så är man inte "förälder", för det finns väl ingen människa som är så digital att man har en switch och att man enbart består av ettor och nollor? Det tar tid att bortse ifrån rädslan, knuten i magen och bara knyta an igen och sedan återigen ge tid att förbereda och genomföra ett avslut av umgänget utan att veta vad som hittas på härnäst. Detta äter upp den underbara pappa man egentligen vill vara för sitt barn - "det är inte ens fel att två träter" - jovisst?



    Jag HOPPAS att soc "gör sitt bästa" (fast tvärtom) i ditt fall, Daddy, och låter din dotter få träffa sin pappa nu efter all tid hon saknat dig! Och de som inte gillar Country har uppenbart inte lyssnat tillräckligt..! ;)



    Mvh. Red

    2009-08-04 | 22:59:21
  • Anonym säger:

    Hej



    Tog mig en snabb titt på mailen och bloggen så här på kvällskvisten. Konstaterar snabbt att mina läsare (ca 1200 sidträffar och 800 unika idag och igår), inte är speciellt sugna på att kommentera. Därför tar jag mig själv friheten att skriva en riktig maratonkommentar idag.



    Ibland undrar jag varför jag blir så flitigt diskuterad på andra bloggar medan det är knäpptyst på min. I o f s tacksam över att slippa dravlet från tjötrövarna som Ingrid får stå ut med på sin blogg. Det inlägg hon gjorde igår där hon länkade till filmen som jag postade ut är fullständigt briljant. Så intressant, så sprängfylld med klar och obestridlig fakta och kristallklar logik. Vad gör dessa pajaser då? Jo, försöker vrida debatten till att handla om Marina Engans garnityr??? Är det någon som fortfarande går på det enkla tricket? Inte mycket förvånar mig längre visserligen, men detta skulle faktiskt få mig att höja bägge ögonbrynen samtidigt.



    Angående Tito så är jag relativt säker på att han friades från misstankarna angående 7 åringen i Kungsbacka. Den blev lite för genomskinlig. Men jag tror att det snart kommer att komma ut mer information om hela denna ruttna s k rättsprocess som resulterade i hans fängelsedom. Jag har talat med hans fru Jenny, och hon har långtifrån gett upp. Jag såg som hastigast att han förekom på löpet idag. Det var visst nåt bråk med nån medfånge. Stackars jävel. Jag hoppas dom som gjorde detta mot honom får betala en dag.



    Jag tror inte detta justitiemord hade varit möjligt i något annat land i världen än just vårt. Visst är det feministiska bedrägeriet ett gissel som hela västvärlden har fallit offer för, men jag tror inte det finns något annat land i världen där det har gått så inihelvete snett som i just vårt.



    Här är det snart kriminellt att bara råka födas som heterosexuell man. Visst är vi gulliga tills vi blir myndiga, men sen blir vi patriarker och snuskgubbar, värda mindre än en spottloska på trottoaren. Är man dessutom pappa så är man klart och tydligt dessutom helt rättslös. Hur ska man annars tolka ett fall som mitt? Jag tror inte det finns en enda inblandad myndighetsperson som inte har brutit mot åtminstone en lag. Detta sker helt öppet inför tusentals läsare av min och andras bloggar. Bevisen finns utpostade, domstolsverket, rikspolisstyrelsen, riksåklagaren, JO...you name it. Dom har varit här allihop, men inte en jävel reagerar. Och detta konstiga faktum regerar ingen heller på??



    En skrämmande tanke som jag inte kan skaka av mig, och den enda rimliga slutsats man egentligen kan dra av den fars som utspelas rätt framför våra ögon är att Sverige har byggt upp hela sitt samhällssystem på en stor lögn. Denna lögn torde alla någorlunda insatta och åtminstone halvintelligenta människor idag vara medvetna om, men den går inte att ta sig ur, för då rasar hela skiten ihop. Socialtjänst, domstolar, åklagarmyndigheter, politiker, BRIS, Rädda barnen...bara för att nämna några. Om korruptionen och hela den ruttna byken plötsligt skulle bli synlig..? Ja vad gör man då, när skiten går ända upp till kungahuset? Återinför kungastyre? Men hur kan så många vara så jävla onda ända in i märgen att dom medvetet offrar våra barn...vår framtid för att upprätthålla detta gigantiska bedrägeri? För mig är det obegripligt.



    Men så kommer jag plötsligt av någon anledning att tänka på fallet Louise i Vetlanda. Ni vet hon i den numera rikskända husvagnen. Det finns mycket i den historien som aldrig har sett dagsljuset, och förmodligen kommer det aldrig heller att tillåtas, men jag minns orden som jag läste i kommentarsfältet under Expressens intervju med pappan. "Det började med en liten lögn" Denna lilla lögn som säkert till en början tedde sig rätt harmlös växte snabbt till en gigantisk snöboll som en 15 årig flicka inte hade en chans att ta sig ur. De flesta minns säkert den totalt ursinniga lynchstämning som piskades upp mot denna man som enligt både sambo, rättsläkare och vänner var helt oskyldig. Jag har inte alla fakta, det erkänner jag, men ett visst väderkorn har jag ändå arbetat upp under det rätt mastiga arbete jag lagt ner hittills på att informera mig om vad fan som sker och varför. Få vet hur mycket tid jag har spenderat på detta, och hur mycket jag har offrat. Men dom som känner mig vet att jag är en man som är mycket noga med sanningen. Jag högaktar den nämligen.



    För mig som fortfarande efter år av misshandel, terror och tortyr, letar efter en logisk förklaring till den helt ologiska behandling av mig och mitt barn som jag tvingas genomleva. För mig är den enda rimliga slutsatsen att detta lilla fall x 1000 är vad som har drabbat vårt land sedan det infekterades av radikalfeminismen på 70 talet. Små lögner som har växt till stora sanningar. "Sanningar" som till slut får eget liv och växer exponentiellt och totalt okontrollerat. Just därför får dom aldrig heller ifrågasättas...för då rasar hela skiten som ett korthus. Detta är vad som kommer att ske till slut, om inte vårt land snarast får en stor och akut transfusion av både sans och vett, men än ser jag få tecken på det.



    Ser med spänning fram mot att ta del av era gästinlägg. Jag kommer att posta ut dom här i så rask takt som möjligt. Visst fan är man sliten nu. Allt annat vore rätt konstigt, men så länge jag står upprätt och andas kommer jag att fortsätta kämpa för min älskade Rania.



    Jag kommer att göra allt som står i min makt för att vara en så ömmande och besvärlig finne i röven på dessa kriminella ondskefulla barnplågare som möjligt. Till slut kommer rättvisan att segra, därom råder inget tvivel. Sanningen vägrar alltid att lydigt begravas för evigt. Förr eller senare kravlar den sig upp, och då är den sällan vacker.



    Så jag vill härmed sända en hälsning till socialtjänsten i Kungsbacka. Om ni tror att ni kan köra över den här farsan så som ni gjort mot säkerligen att otal andra så bedrar ni er. Till slut kommer jag att göra så ont i arslet på er att ni inte längre klarar att sitta ner.



    Vad ni än har för grumliga motiv att behandla mitt barn på detta sätt, så kommer mitt motiv för att kämpa emot alltid att vara starkare. Det finns nämligen ingen starkare kraft på denna jord än kärlek. Den kan stå stadigt i de värsta av orkaner, lysa upp den mörkaste av ondska och besegra det bittraste av hat. Och även om den mördas, vilket ju händer med jämna mellanrum så kommer den aldrig att dö. Och om ni för en sekund tror att ni kan besegra min kärlek till mina barn så kan ni lika bra tänka om genast. För det svär jag på, att det kommer inte att ske. Inte så länge mitt sargade hjärta fortfarande pumpar runt blod i min kropp.



    På heder och samvete



    "Daddy"

    2009-08-04 | 23:40:04
  • L.P säger:

    Daddy,du glömmer lilla Ranias kärlek till dig,så liten,så sårbar,men ändå så stark..bara till dig..



    Som du skriver så är det sant att sanning och kärlek aldrig kan tystna,eller kvävas,men under den långa processen som de flesta manliga föräldrar tvingas att kämpa sig igenom,så sargas ofta barnet svårt av samhällets långsamma regelverk,som i många fall tolkas och utnyttjas av människor som har egna motiv och åsikter,åsikter som går ut på att kväva relationen mellan den utsatta parten och dess barn,ofta används den sk.riskbedömningen som skäl,och familjerättSSocionomerna får sig den serverad av motparten,och som därigenom i extremt många ärenden enbart baseras på en enda parts berättelse,påståenden,förtal och till och med grova lögner!



    MEN DET KAN JU VARA SANT KANSKE SOCIONOMEN TÄNKER?



    Men dessa socionomer glömmer ofta bort att skärskåda dennes parts motiv som denne oftast besitter,ofta är detta motiv detsamma som i de övriga ärenden,och det är att utestänga den andra föräldern och samtidigt kväva relationen mellan motparten och barnet.



    NÄR SKALL FAMILJERÄTTERNAS PERSONAL INSE DETTA?



    Vem är det då som tar den största skadan och förlusten,jo,tråkigt nog är det barnet och den utsatta föräldern som får ta all smärta,en smärta så svår att den för alltid kommer lämna djupa ärr,ärr som märker själen,ärr som för evigt kommer finnas och plåga den utsatte,ärr som barnet och dess förälder tar med sig resten av deras liv.



    KAN DEN UTÖVANDE FÖRÄLDERN LEVA MED DETTA FAKTUM?



    Ja det kan dem tveklöst,då de är många som idag utnyttjar systemet utan att känna empati,och föräldern som utövar terrorn mår oftast mycket bra och glädjer sig åt att kunna skada sin tidigare högt älskade partner,samtidigt som denne känner sig stärkt av att kunna utöva sitt maktmissbruk mot den andra med stor framgång,ofta med hjälp av medlidande kännande familjerättSSocionomer som inte kan se genom ridån av lögner och förtal.



    Tyvärr glöms oftast barnet bort av denn utövande förälder och dess "medhjälpare" som skadar och sargar barn och föräldrar.



    Konsekvenserna blir ofta mycket svåra för de parter som tvingas utstå misshandeln.



    //L.P



    www.pappa-barn.se



    För barns rätt till båda sina föräldrar.

    2009-08-05 | 00:55:47
  • susanna säger:

    Tyvärr Tito dömdes för alla anklagelser i hovrätten det var i tingsrätten han blev frikänd för anklagelserna mot den lilla flickan. Det var det Dalström Lannes inte kunde acceptera och det var därför hon började ringa runt och påverka vittnen till ett ryckte som gick om att Tito varit på barnflickan nästan 9 år tidigare. Fallet Tito är nog ett bland 10 i topp i sverige när det gäller tveksamma domar. När man läser hovrättsdomens del om den såkallade barnflickan är det klart att denna barnflicka själv inte ens varit medveten om i fall att tito tränkt in i henne. Helt jävla absurt att han kunde dömas. När det gäller delen med den lilla flickan var tydligen kvaliten på videoförhöret så dålig att det inte gick att höra vad flickan sa.

    2009-08-05 | 05:49:12
  • susanna svensson säger:

    läs mer i den här artikeln finns fler om fallet på newsmill http://www.newsmill.se/artikel/2008/10/10/akte-han-dit-att-han-var-utlanning

    2009-08-05 | 05:57:44
  • profanum_vulgus säger:

    Angående bråket på anstalten som hamnade på löpet så är det bara larvigt och åklagaren har valt att väcka åtal bara för att skydda den tidigare domen som man vet att det grävs i.



    Det skedde i februari (men var på löpet igår) och vad som händer är att Tito är osams med en annan fånge och går ut i ett uppehållsrum där denne spelar kort med en tredje. Tito är förbannad och välter ett bord med ett backgammonspel på. Den han är förbannad på går och hämtar en vakt och sedan är det slut.

    2009-08-05 | 09:21:00
  • Tommy Jonsson säger:

    Daddy jag skriver under LP:s inlägg helt och fullt. Ranias situation är svårare än din. Hur skall hon förstå varför du försvunnit ur hennes liv? Varför får hon inte älska sin far? Var är han? Vilka förklaringar får hon av sin omgivning?

    Detta är den värsta form av misshandel vi kan utsätta våra barn för?

    Hur kan detta få ske i ett civiliserat samhälle?

    Kan någon ge en förklaring?

    2009-08-05 | 11:02:01
  • Daddy säger:

    Hej Tommy och övriga. Tack för era kommentarer. Speciellt vill jag tacka er "nya". Det känns alltid lite extra kul när någon skriver en kommentar för första gången, om man nu kan prata om kul i dessa sammanhang. Helst skulle jag ju vilja att min blogg inte behövdes alls såklart.



    Visst är det värst för Rania, men det går inte att separera hennes helvete från mitt. Det är ju hennes helvete som gör mitt så jävla svårt. Det är ju kärlekens förbannelse. Ju mer man älskar någon ju mer ont gör det att se denna person bli misshandlad.



    Det var det den första austronauten i rymden insåg då han som första människa i världen såg jorden på avstånd och utbrast: Vi är alla en!

    Lyssna på "One" med U2. Det är det den låten handlar om.



    Were one

    But were not the same

    We hurt each other

    Then we do it again,



    Neill Donald Walsh skrev en gång om världens största apelsinodling som tydligen ligger i florida. På avstånd ser det ut som det är tusentals träd, men under marken så är alla rötter sammantvinade, så egentligen är det endast en växt alltihop.



    Nu blev jag visst lite filosofisk.



    Hur detta kan få pågå i ett civiliserat samhälle är den stora frågan. Det är väl just denna fråga som alla vi som ser illdåden frågar oss. Hur kan vi som ser oss som en högt stående civilisation blunda för denna ondska?



    Det var ett försök att förklara detta mysterium som jag gjorde i min förra kommentar.



    Tommy, ska inte du också skriva på min blogg? Vi som känner dig vet ju vilket helvete du går igenom. Jag skulle väldigt gärna se att du delar din historia med mina läsare.



    Detta gäller naturligtvis er övriga också. Skicka in det ni vill få sagt till min mail.



    Jag funderar rätt mycket på framtiden för "Daddys". Det känns som att jag skulle behöva en större kostym. Bloggen rymmer inte längre allt jag vill få ut. Men det är ju också en fråga om tid och resurser....tyvärr.

    2009-08-05 | 12:20:41
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • jakobsson/anette jacobsson säger:

    profanum_vulgus.



    Håller med. Att blåsa upp bråket med Tito på anstalten är både gammelmedia och rättsväsendets metod för att skydda sig själva och visa allmänheten att Tito är en skum figur och därför så är han skyldig, hur skraltigt själva rättsförfarandet än varit. Detta är vad som händer när media agerar i symbios med rättsväsendet i stället för att vara granskare, i förlängningen får man ett gemensamt behov av att rättfärdiga sina tidigare ageranden och mörka sina brister. Sedan är snöbollen i rullning, Om du kliar min rygg så kliar jag din rygg.



    Hur många bråk är det inte en normal dag på en anstalt?



    Vad skulle hända om alla dessa skulle ledde till åtal?



    Hur kommer det sig att tidningarna blivit uppmärksammade på just detta bråk?



    På anstalterna hanterar man givetvis sådana här situationer intärnt. Inte ens när personlen blir utsatta för hot och våld (trotts att detta alltid polisanmäls)leder det till åtal. Detta är än löjligare efter som det bara är ett antal bilder rykta ur sitt sammanhang.

    2009-08-05 | 13:11:24
  • Olle säger:

    Allt är inte svart eller vitt, låt inte de verkliga pedofilerna få skita ner din egen rättfärdiga kamp mot falska anklagelser. Var jäkligt försiktig med att döma eller "motdöma" i de tveksamma fall som vi ser i media. Fokusera på ditt eget fall där du verkligen vet alla fakta i målet. Hittills har du automatiskt dömt "oskyldig" i alla fall du tagit upp, men jag tvivlar på att världen verkligen är så vacker som du utmålar. Det finns fyra nyanser av brunt därute.

    2009-08-06 | 00:23:11
    Bloggadress: http://cannibal.blogg.se/
  • Ricky Mantea säger:

    Hej! Jag är en pojke på 11 år som har blivit straffad för att jag inte löd min mamma när hon sa till mig att jag skulle springa till skolan och säga dum heter om min pappa. bara för det har det blivit en 4 år lång kamp mellan socialen och mig och min pappa. Jag har blivit omhända tagen som ni ser på denna video(där de kom med polisen och hämtade mig)http://www.youtube.com/watch?v=qV36pyuNk socialen leker med mitt liv hur de vill! På behandlings hemmet finns det barn med riktigkt stora problem och de slår, trakarserar och retar mig dagligen! Jag mår så dåligt så jag får en sån jävla huvevärk som inte går och bota med tableter! jag har inte gjort någonting för att bli staraffad på detta sätt, jag får ej träffa min syster för varje gång hitar "Min Mamma" på någon ursäkt! Jag hatar henne fruktansvärt mycket och jag hatar socialen så jävla myct för hur de har behandlat mig! Ricky

    2009-08-06 | 08:58:47
  • Ricky Mantea säger:

    Vadfan! Jag vill bo med min pappa men socialen tror inte på vad jag säger. de tror att jag vill bo med min mamma och att min pappa "Hjärntvättar" mig. Jag får inga jävla rättiheter att bo med min pappa!

    2009-08-06 | 09:02:17
  • profanum_vulgus säger:

    Olle:

    Du tror inte att det kan vara så att Daddy tar upp fall med oskyldiga personer snarare än att han uppfattar alla som oskyldiga?

    2009-08-06 | 09:25:57
  • Daddy säger:

    Olle:

    Tycker du att jag utmålar världen som vacker?

    Och dom där nyanserna du tar upp är ju just dom jag efterlyser. Just nu saknas dom allt för ofta. Man får aldrig blanda ideologi med domstols och utredningsarbete, det antar jag att du håller med om? Det är dock det som sker allt för ofta i Sverige.



    Skall man döma någon till fängelse endast på en annan persons vittnesmål? Nej, naturligtvis inte så länge lagen säger att brottet skall styrkas bortom allt rimligt tvivel. Ändå sitter idag över 500 personer...män enbart, på anstalt idag dömda på enbart en annan människas ord.



    För att en kvinna skall dömas ställer idag svenska domstolar i allmänhet mycket högre krav på bevisning. Kvinnor döms också oftare till vård istället för fängelse än män. Ändå står medlemmar i vår regering i TV och påstår att vår konstituionella rätt till lika behandling är självklar. Jag menar att synen på våra lika rättigheter tvärt om är högst relativ. Håller du inte med? Jag har läst lite på din blogg och tycker du verkar vara en klok person som dessutom är underhållande i ditt sätt att skriva.



    Jag påstår inte att alla som döms är oskyldiga, men jag vet åtminstone tre fall där jag definitivt enbart som lekman helt säkert vågar påstå att fäder sitter oskyldigt dömda till långa straff. Dom vägras dessutom resning trots att varje vettig människa ser att dom är utsatta för falska anklagelser. Mer om detta framöver.



    Det är ocksåå lätt att konstatera efter att ha tagit del av varenda vetenskaplig undersökning som finns om förekomsten av sexövergrepp mot barn att antalet män som döms för detta brott i Sverige vida överstiger de siffror som presenteras i rapporterna.

    Det finns länkar till dessa rapporter i tidigare inlägg, men just nu hinner jag inte leta. Antalet kvinnor som döms understiger dock vad forskarna idag tror sig veta om antalet fall av sexövergrepp. Lika inför lagen?



    Ricky: Jag fick höra om ditt fall igår för första gången. Jag skall sätta mig senare och titta på det matrial du postat ut på Youtube, men först måste jag åka till socialtjänsten i Kungsbacka och ge min syn på föräldraskap. (som om dom inte visste den redan).

    Jag återkommer till dig så snart jag kan.



    Hang in there.



    //Daddy

    2009-08-06 | 10:03:53
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Tommy Jonsson säger:

    Tack Daddy,

    jag klara inte själv att blogga så jag deltar gärna som gästbloggare hos dig.

    Jag ger därför en kort presentation av min dotter Emelie och mig.

    Mitt helvete varade bara i ca. 12 år och under de åren lyckades jag bara träffa henne under totalt 6 timmar. Jag kan ju nu se vad det kostade mig. Mitt företag, villa i Stockholm och min hälsa. Det som nu känns värst är att jag nu har en 21 årig dotter som tvingas hata mig av moderns familj och kalla mig en äcklig podofil och säga upp bekantskapen med mig.

    Att hon haft ett hellvete och saknat mig har jag förstått, med flytt från hemmet och skolan vid 13 års ålder.

    För ett år sedan träffade jag henne under 18 timmar hon hade inget jobb och ville inget ha. Hon hade inga framtidsplaner och ingen framtidstro. Hon var nöjd med att socialen betalade hennes hyra och 300 Euro per månad.

    Hon hade då just gjort slut med en pojkvän och sällskapade med hans 29 årige bror som själv var separerad med en 6 årig son.

    Sedan ett halvt år är hon tydligen singel.

    Det som känns bäst nu är all den tid jag lagt ned på

    lobbing för en bättre behandling av barnets behov av båda sina föräldrar i lagstiftningen och de TV program, tidningsartiklar och seminarier jag deltagit i.

    Det ger inga pengar till en fattigpensionär men pengar behövs inte för att man skall må bra. På resan har jag träffat massor av fantastika pappor och barn. Rania och Daddy är två av dem. Tack Daddy för att vi fått höra Rania sjunga och prata och för att du visat bilder på denna fina flicka.

    På resan har jag träffat många underbara kvinnor och män som kämpar för barnets rätt till båda sina föräldrar.

    2009-08-06 | 10:04:34
  • jakobsson/anette jacobsson säger:

    Ricky Mantea. jätte bra att du skriver här och jag tycker det låter helt förskräckligt det du berättar.



    Din pappa vill kanske också skriva och berätta hur han upplevt det ni varit med om.



    Villket behandlingshem är du placerad på? Om du vill kan du skicka ett mail till Daddy och be honom skicka det till mig, så kanske vi kan hjälpas åt.

    2009-08-06 | 12:36:16
  • creative säger:

    Hej Daddy!



    Jag har lite svårt att smälta Marina Engan m fl ondgörande över att du "hängt ut din dotter". Och hade du inte gjort det så hade de såklart hittat något annat att slå ned på. Det är jag helt övertygad om.



    Det finns en mycket kärleksfull skildring av en farfar och ett barnbarn på Aftonbladet blogg. Bloggens författare är journalisten Jens Pettersson, och den torde vara väl synlig för Marina m fl som många själva har en eller annan blogg på AB.



    Här borde, med deras egen logik, Jens Petterssons blogg vara fylld med kommentarer om uthängning och vilka "enorma risker" han medvetet utsätter den lilla flickan för. Men det gör det inte - såklart. Jag tror någonstans att de faktiskt innerst inne begriper hur oerhört fånigt detta skulle te sig.



    Läs gärna bloggen Farfardagis:



    http://blogg.aftonbladet.se/farfardagis

    2009-08-06 | 13:19:57
    Bloggadress: http://http://blogg.passagen.se/creativemind/
  • Lars-Anders säger:

    Daddy skrev:



    "Men hur kan så många vara så jävla onda ända in i märgen att dom medvetet offrar våra barn..."



    ---



    "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."



    Einstein lär ha sagt, att han blott var övertygad om två sakers oändlighet - universums utbredning och människans dumhet.



    Han tillade, att han hade börjat tvivla på det första...

    2009-08-06 | 13:38:46
  • Daddy säger:

    Ja jag har funderat mycket på det där. Dumhet eller ondska. Kanske det är dumhet som yttrar sig i ondska.

    Men jag får påminna mig ibland att ingen människa, inte ens psykopater som totalt saknar samvete, har ju någonsin fel enligt sitt sätt att tänka.



    T o m Hitler var ju själv övertygad om att han gjorde världen och det tyska folket en välgärning genom att fixa över 60 000 000 dödsoffer genom sin galenskap. Men naturligtvis hade han själv ingen aning om att han var ett ärkepucko. Han såg sig ju snarare som en frälsare.



    Så Lars Anders har väl förhoppningsvis rätt. Det skulle faktiskt vara lättare att smälta detta om det berodde på dumhet än på medveten ondska. Även om jag inte förstår att universitetsutbildade människor kan vara så blinda. Dom har ju för f.. gått 4 år på universitet för att lära sig just om dessa frågor. Ändå tycks dom flesta av oss outbildade se nyktrare på rena fakta.



    Jag tror dock att ideologi har en del med saken att göra, samt att det är till 90% kvinnor som jobbar där.



    Jag blir mer och mer fundersam huruvida våra universitet verkligen gör människor klokare. Det verkar snarare som dom cementerar fast människor i en viss åsikt, som dom senare återupprepar som robotar.



    Fafars dagis var en ny bekantskap. Skall komma ihåg den ifall tjötrövarna börjar gapa här igen. Men för tillfället verkar dom föredra Ingrid carlqvists blogg.



    Tack Tommy för att du delade med dig av din historia. Den kommer upp på bloggen inom kort. Jag vet att den följs av människor i hela Europa. Även i Tyskland.



    Nu skall jag se vad Ricky har postat ut.

    Om du har en chans Ricky så maila eller posta ut kontaktuppgifterna till din pappa så jag kan nå honom. Eller be honom själv att skriva en rad till mig.

    2009-08-06 | 18:58:12
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • susanna svensson säger:

    Ett problem med många som läst på univetrsitetet är att de tror att de är färdigutbildade när de tagit sin examen. Men kunskapen utvecklas hela tiden. På 70 talet fick ex socionomerna lära sig att autism störningar hos barn berodde på att barnet var för svagt ankytet till modern och det hela skulle botas med familjehemsplacering. Ingen kollade dock upp om barnet blev mer ankytet till fosterföräldrarna det togs bara förgivet. I dag vet man att autism är en medfödd neropsykiatrisk störning hjärnan fungerar helt enklet annorlunda hos personer med autism. De med svårast autism har helt enkelt inget behov av att knyta an till andra människor. Problemet är att många som gick sopis på 70 talet har fått barnet dåligt anknytet till modern det är moderns fel teorin inpräntad i ryggmärgen och de sitter ofta i dag med chefspositioner.

    2009-08-06 | 21:38:34
  • Leroy säger:

    Ricky!



    JAg hoppas att du får en möjlighet att blda dig egna upfattningar som du själv anser dig ha rätt till.



    Inga barn skall kränkas och är man 12-år fyllda så skall ditt ord och dina önskningar gälla och hörsammas.



    Jag får inte länken du hänvisar till att fungera. Kan du länka pånytt?



    Hoppas verkligen din far på din inrådan tar kontakt med Joakim/Daddy för det handlar ju om vad barnen uttrycker och vill, inte vad en av föräldrarna påstår eller soc säger.



    De måste lyssna och tillse att det finns två social baser så länge det finns vilja, lämplighet och förmåga och du anser att den skall få en möjlighet att bevisas.



    Helt sjukt att dom kör över dig och din far. Men jag är inte förvånad.



    Leroy



    2009-08-06 | 21:56:59
  • jakobsson/anette jacobsson säger:

    Dumhet eller ondska.



    Hitler hade en sekreterare som hette Traudl Junge (hon var inte nazist). Hon har skrivit en bok "I Hitlers tjänst" om sin tid som Hitlers sekreterare, fascinerande läsning som jag rekommenderar.



    Traudl Junge beskriver Hitler som den mest omtänksamma chef man kan tänka sig. Sekreterarna var som familjemedlemmar och deltog i alla familjens middagar och sammankomster. Hitler var mycket mån om att Traudl inte arbetade för mycket även om hon skulle finnas tillhands. När Traudl blev sjuk såg han till att hon fick vård och att hon skötte sig och vilade ordentlig. När Traudls mamma blev sjuk ombesörjde Hitler att hon kom hem till mamman och att hon stannade hos modern tills hon blev frisk.

    Traudl berättar också att Hitler aldrig blev arg eller höjde rösten även om man visste att han kunde få vredesutbrott när han mötte sina officerare. När slutet var nära i bunkern instruerades sekreterarna om hur de skulle fly.



    Visst är det fachinerade att tänka sig att denna sida även fanns hos Hitler.



    Finns mycket att fundera kring när det gäller personlighetens komplexitet, eller hur?

    2009-08-06 | 23:10:23
  • Christer säger:

    Hej alla vänner och även alla här jag inte känner !



    I Söndags var det exakt ett år sedan mina underbara killar, som nu är 8 och 12 år gammla, "försvann" med sin mamma !

    Undrar om mamman,socialtanterna,kvinnojouren och familjerätten firade med tårta och ljus ?

    Jag och mina släktingar passade på att (ofrivilligt)

    ta en liten dagsutflykt till helvetet igen denna dag. I packningen fanns även denna gång tårar,ångest,smärta,förtvivlan och saknad !

    Som tur var hade vi tydligen även denna gång fått returbiljetter, för här är jag igen.



    Jag är fotfarande vårdnadshavare och har nu fått ett nytt förförhandlingsdatum i Tingsrätten (det skulle egentligen ha varit i Januari och huvudförhandling i Mars, men det har med alla fula knep i boken förhalats, för uppenbarligen har det tagit betydligt längre tid att hjärntvätta barnen mot deras pappa och hans släktingar än vad "ondskans makter" först hade räknat med.



    Ja, jag kommer att lägga ut mitt "case" som gästbloggare här, men det tar lite tid att sammanställa ett så digert material som detta har växt till (det är också väldigt emotionellt jobbigt när jag går igenom allt material, att bli så starkt påmind om all skit dom utsatt mina barn och mej för).

    Jag pratde i dag med 11-årige Ricky Manteas pappa och jag kan säja att det här ta mej fan är ett av dom värsta övergrepp mot barn från socialens sida jag hört på mycket länge (och jag har hört och sett en hel del gällande socialen vid det här laget).

    Jag kan säja så mycket som att socialen har omhändertagit och tvingat Ricky att sitta på ett privat "behandlingshem" för barn med psykiska problem UTAN att det finns någon som helst diagnos från expertis på att Ricky skulle lida av psykiska problem. Dom som istället har ställt diagnosen är uppenbarligen socialen och dom är ju som vi vet väldigt kompetenta "experter" på väldigt många områden.

    Vad som däremot finns är ett intyg från läkare och ett från en barnpsykolog som säjer att dom inte anser att Ricky lider av några psykiska störningar eller annat liknande, något som socialen,länsrätten och kammarrätten

    fullständigt givit fan i.



    Rickys pappa har verkligen kämpat mot "systemet" för sin son.Herregud som han har kämpat.

    Jag kan också nämna att det finns en uppenbarligen mycket egoistsik och djävulskt planerande mamma med som en stor bricka i spelet (givetvis ihop med socialen). Vad jag har fått veta är att hon började hjärntvätta Ricky mot pappan bakom ryggen på honom för flera år sedan...låter det bekant ?



    Jag har lovat att göra allt jag kan för att hjälpa till att "föra ut" denna myndigheters vidriga behandling av ett barn, i dagsljuset.

    Har pratat med "daddy" om detta så fortsättning följer !



    Så vill jag skicka en hälsning till "Shhiva" som är inne och kommenterar här ibland. Ni ska veta att hon är en fantastiskt modig,insiktsfull,varmhjärtad,rakryggad och empatisk kvinna med en underbar familj !

    Helt enkelt en fantstiskt bra mamma och en underbar människa !



    ...Tack för att du finns Shhiva !!!...



    ...till next time...



    Luv´ and Peace !



    Christer

    2009-08-06 | 23:41:50
  • Leroy säger:

    Vet int om du var i Götet och såg konsären:



    Min kompis var där men en av de bästa sångerna är nog With or without YOU. :



    http://www.youtube.com/watch?v=_Ye8GLPUVsM



    Have a nice weekend U 2...



    Leroy



    2009-08-07 | 00:54:15
  • Bur-q-ua12 säger:

    Daddy:

    det, som du inledningsvis beskriver, tycks vara en allmän frustration över ett "pk"(politiskt korrekt)-samhälle, d.v.s. ett samhälle, som du liksom många andra, tvingas att vara en del i och förhålla sig till.



    Härmed myntar jag (ånyo) begreppet:

    PIK - politiskt inkorrekt



    (minns var du/ni hörde det först)



    Exempel på tillämpning:



    [korkad intervjuare:]

    - Känner du dig pikad?



    [den pikade personen:]

    - Nej då, inte alls, jag är ju bara umgängesförälder utan några som helst rättigheter och har inte fått träffa mina barn på ett halvår, p.g.a. att e domstol har skilt mig från dem, efter godtyckligt maner, men annars så är det bra.



    - Kaffe-latten är lagom varm och solen skiner...fast det är klart...så här i augusti är inte nätterna så långa, som de var i juni och det är förstås ett aber.



    [intervjuaren, kallad "I":]

    - jaha [rodnar lätt , varvid den dolda kameran glider fram under blusen]



    [den pikade:]

    - Får jag även tillfälle att hälsa?



    [inget svar]

    - ok men då skulle jag vilja passa på att hälsa dem där hemma och låta meddela att typ...jag är på min peak just nu...visst är det komiskt?



    ["I":]

    - jaha men dåså, då är intervjun avslutad, antar jag.



    osv...du/ni förstår säkert vinken

    Om inte, så hör av er.

    2009-08-07 | 04:03:11
    Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
  • Bur-q-ua12 säger:

    Några grundläggande rättviseproblem och grundlagsvidriga problem, i konungadömet Sverige, är:



    1.)

    umgängesföräldrar har INGA rättigheter till sina barn, överhuvudtaget....inte ens rätt till umgänge.



    Ja, ni läste rätt och det tål att upprepas:

    UMGÄNGESFÖRÄLDRAR HAR INGA RÄTTIGHETER TILL SINA BARN.



    I N G A alls.



    Det är faktiskt så illa!

    Vill vi ha det så i Sverige, anno 2009?



    Barnen har däremot, enl. den obekanta variabeln "barnets bästa", rätt till umgänge.



    Tala om "curlingbarn"...

    SUCK.



    2.)

    en lagakraftvunnen dom, där ett visst umgänge är fastställt, t.ex. i Svea hovrätt, är i praktiken mindre värd än toalettpapper (eftersom papperet är hårdare för ändamålet ifråga :O| )



    Orsaken är att, om barnet motsätter sig umgänge, så bortser domstolen från möjligheten att det kan ha blivit manipulerat av boendeföräldern (i 90% av fallen = modern) och bott med denna under flera månader.



    Umgängessabotage gynnar sig således, vilket är OACCEPTABELT!



    Verkställighet av den redan lagakraftvunna domen anses därför inte vara till gagn för "barnets bästa", vilket är "helt uppåt väggarna".



    En grundläggande fråga, som domstolarnas företrädare (som jag väljer att, helt anspråkslöst benämna, hm: SVINEN) borde fundera över är:



    * bör man betrakta barnen som just BARN och låta dem vara BARN, snarare än att låta dem fatta livsavgörande beslut, oavsett hur gamla de är?



    En följdfråga:



    * ska barn ha rätt att välja bort den ena föräldern, med mindre brott har begåtts?



    Mitt svar är givetvis ett rungande: NEJ!



    Så är dock fallet idag, då barn, som kan vara såpass unga som nio år, tillåts välja bort umgängesföräldern och dennes släkt, halva sitt ursprung trots att barnen otvedydigt är färgade av boföräldern.



    I en rättssal måste man dock bevisa de mest triviala självklarheter, vilket gör mig föbryllad.



    Allt som man för fram i en rättssal, tycks vara aldrig någonsin hört, trots att man får lov att utgå från att en domare läser tidningarna.



    I en kärnfamilj är detta oerhört mycket tydligare.



    Föreställ er att t.ex. en 14-årig son i en kärnfamilj fick lov att välja bort sin far, genom att säga att han inte tycker om honom, e.dyl.



    Skulle man då lyssna på denne son?

    Knappast!



    Däremot drabbar detta "fenomen" dagligen ogifta fäder, vilka uppenbarligen anses mindre värda än gifta.



    3.)

    "Systemet" möjliggör för en, av tingsrätten förordnad, s.k. medlare att i praktiken vara en SPLITTRARE, som förslår at en umgängesförälder inte ska ha något umgänge med barnet!



    Domstolen refererar sedan till denna s.k. "medlare" i sina domskäl.



    Detta är rent HORRIBELT!



    4.)

    Man reovisar inte "öppet" några homosexuella scener. Man tar ingen hänsyn till psykisk sjukdom.



    /

    M.v.h,

    Robert



    2009-08-07 | 05:05:11
    Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
  • Bur-q-ua12 säger:

    Några grundläggande rättviseproblem och grundlagsvidriga problem, i konungadömet Sverige, är:



    1.)

    umgängesföräldrar har INGA rättigheter till sina barn, överhuvudtaget....inte ens rätt till umgänge.



    Ja, ni läste rätt och det tål att upprepas:

    UMGÄNGESFÖRÄLDRAR HAR INGA RÄTTIGHETER TILL SINA BARN.



    I N G A alls.



    Det är faktiskt så illa!

    Vill vi ha det så i Sverige, anno 2009?



    Barnen har däremot, enl. den obekanta variabeln "barnets bästa", rätt till umgänge.



    Tala om "curlingbarn"...

    SUCK.



    2.)

    en lagakraftvunnen dom, där ett visst umgänge är fastställt, t.ex. i Svea hovrätt, är i praktiken mindre värd än toalettpapper (eftersom papperet är hårdare för ändamålet ifråga :O| )



    Orsaken är att, om barnet motsätter sig umgänge, så bortser domstolen från möjligheten att det kan ha blivit manipulerat av boendeföräldern (i 90% av fallen = modern) och bott med denna under flera månader.



    Umgängessabotage gynnar sig således, vilket är OACCEPTABELT!



    Verkställighet av den redan lagakraftvunna domen anses därför inte vara till gagn för "barnets bästa", vilket är "helt uppåt väggarna".



    En grundläggande fråga, som domstolarnas företrädare (som jag väljer att, helt anspråkslöst benämna, hm: SVINEN) borde fundera över är:



    * bör man betrakta barnen som just BARN och låta dem vara BARN, snarare än att låta dem fatta livsavgörande beslut, oavsett hur gamla de är?



    En följdfråga:



    * ska barn ha rätt att välja bort den ena föräldern, med mindre brott har begåtts?



    Mitt svar är givetvis ett rungande: NEJ!



    Så är dock fallet idag, då barn, som kan vara såpass unga som nio år, tillåts välja bort umgängesföräldern och dennes släkt, halva sitt ursprung trots att barnen otvedydigt är färgade av boföräldern.



    I en rättssal måste man dock bevisa de mest triviala självklarheter, vilket gör mig föbryllad.



    Allt som man för fram i en rättssal, tycks vara aldrig någonsin hört, trots att man får lov att utgå från att en domare läser tidningarna.



    I en kärnfamilj är detta oerhört mycket tydligare.



    Föreställ er att t.ex. en 14-årig son i en kärnfamilj fick lov att välja bort sin far, genom att säga att han inte tycker om honom, e.dyl.



    Skulle man då lyssna på denne son?

    Knappast!



    Däremot drabbar detta "fenomen" dagligen ogifta fäder, vilka uppenbarligen anses mindre värda än gifta.



    3.)

    "Systemet" möjliggör för en, av tingsrätten förordnad, s.k. medlare att i praktiken vara en SPLITTRARE, som förslår at en umgängesförälder inte ska ha något umgänge med barnet!



    Domstolen refererar sedan till denna s.k. "medlare" i sina domskäl.



    Detta är rent HORRIBELT!



    4.)

    Man reovisar inte "öppet" några homosexuella scener. Man tar ingen hänsyn till psykisk sjukdom.



    /

    M.v.h,

    Robert



    2009-08-07 | 05:05:21
    Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
  • MeyRose - debattör säger:

    Ett "Pappaparti" är på väg att formeras, inför riksdagsvalet 2010.



    Någon som spontant är intresserad?



    Partiet ska dock inte vara ett enfrågeparti, utan har även andra frågor på agendan, t.ex



    frågor för SMÅFÖRETAGARE samt

    KULTUR OCH UNGDOMSVERKSAMHET.



    Intresserade kan vända sig till "Kontakt" på avsändarens hemsida.



    Som kommentar till "HBT"-diskussionen, så har jag en vag förhoppning, om att den i förlängningen även kan hjälpa fäders sak.



    Detta eftersom "HBT"-personer önskar vidga familjebegreppet, kanske få igenom ny lagstiftning, vad gäller vårdnadshavare, etc.



    Detta må kännas långsökt för den oinvigde men för mig personligen, så känns det som om olika "förtryckta" grupper i samhället, i vissa fall kan bidra till varandra, utan att ens vara medvetna om och/eller vilja det.

    2009-08-07 | 05:29:11
    Bloggadress: http://www.barntjuv.se
  • Tommy Jonsson säger:

    En umgängesrättsförälder har skyldigheten att betala ett underhåll för sitt barn och rätten att bli kallad till sitt eget barns bouppteckning av socialtjänsten.

    Allt annat kan förvägras dig.

    2009-08-07 | 09:40:10
  • Shhiva säger:

    Tack Christer för alla fina ord.. :)

    Allt jag vill är att inte bli en i mängden och se till att den "lilla människan" får göra sig hörd, och att man ska ha rättvisa.. inte den rättvisan och jämnställdhet som feminister pratar om, utan en verklig rättvisa och jämnställdhet...



    Jag tror på kärleken och sanningen.. de är det starkaste som finns.. och i slutändan så segrar de alla strider!!



    Finna det någon annan länk till youtube på ditt fall Ricky? För det går nämligen inte att komma åt med den länk som finns här..



    Stå på er! Ses och hörs snart igen!

    2009-08-07 | 16:57:08
    Bloggadress: http://shhiva.blogg.se/
  • Anonym säger:

    Ricky & Ni vuxna som läser här.



    Jag har inte fördjupat mig i lagarna i detta fall. Inte än! Men jag blir så upprörd att jag ska kontakta en familjerättsadvokat, jag känner för att höra mig för om din rättsstatus som fristående individ, Ricky!



    Lilla vän, det du utsätts för ska bara inte få ske.



    Jag lovar ingenting annat än att jag ska ta reda på dina lagliga rättigheter. Jag tänker att en egen advokat vore toppen för dig. En stark, duktig som bara står upp för dig och dina önskemål/behov.



    Grrrrrrrrrr.. Det är så tragiskt att läsa dina inlägg och BRIS och Rädda Barnen borde stå upp vid din sida.



    Jag förstår att du/pappa känner er ensamma. Men kanske, kanske så är ditt inlägg här början på något nytt.



    Tappa inte hoppet, din pappa står på din sida, så även vi andra vuxna här.



    Jarri

    2009-08-07 | 23:38:19
  • MeyRose - debattör säger:

    Det finns ett antal stora problem för rättsväsendet, gällande famlijerätt, idag:



    1.)

    umgängesföräldrar saknar helt rättigheter, medan barnen och boföräldrarna har sådana.



    Exakt så illa är det faktiskt i dagens Sverige, anno 2009!



    Umgängesföräldrar saknar helt rättigheter!

    Är det inte dags att slopa den allenarådande indelningen av föräldrar, i ett "A"- och ett "B"-lag?



    Come on? Please.

    :O|



    Ta helt enkelt OMGÅENDE bort beteckningarna "umgängesförälder", resp. "boförälder" ur feltänket som hittills har rått, till förmån för...hm..."förälder" (ska det vara svårare än så?), så löser sig nog det mesta av sig själv.



    Det är min fasta övertygelse.



    2.)

    ogifta fäder missgynnas, enl. svensk lag (Fb 6 kap. 3§), i strid med Regeringsformen 2 kap. 16 §, som

    betonar att diskriminering, utifrån bl.a kön är otillåten, vilket även antyds i 1 kap. 9§, där alla ska anses och betraktas som lika inför lagen.



    Varför tillåts Föräldrabalken stå över och strida mot grundlagen (och även mot Europakonventionen)?



    Allvarligt talat?



    Någon som har ett vettigt svar på det?



    Hur kan denna diskriminering tillåtas pågå, år ut och år in, utan att någon lagstiftare agerar och skriver om lagarna...i detta förmenta "patriarkat" (...eller hur... :O[ )?



    Var detta verkligen "lagstiftarens intention" (som det brukar heta)?



    3.)

    Min dotter, som jag inte har fått tillfälle att umgås med på ett drygt halvår, har en blogg, här på "blogg.se", fast det är en helt annan historia och kanske inget eg. problem för samhället istort.



    För mig är umgängessabotaget ifråga en personlig tragedi och allmänhet en fråga, som borde beröra fler!

    2009-08-08 | 04:01:24
    Bloggadress: http://www.barntjuv.tk
  • MeyRose säger:

    [korrigering av föregående kommentar:]



    1.)

    [första raden:]

    familjerätt



    2.)

    [sista stycket:]

    i allmänhet



    Med reservation för fler stavfel, här och annorstädes.



    2009-08-08 | 04:06:40
    Bloggadress: http://www.barntjuv.tk
  • Artikel 19 säger:

    Apropå Beltran.



    Hovrätten för Västra Sverige:



    "I de vid Hovrätten för Västra Sverige uppmärksammade målen som rört överklagade domar från Varbergs tingsrätt och Ystads tingsrätt dömer hovrätten den åtalade mannen för sexuellt utnyttjande av underårig, övergrepp i rättssak och våldtäkt"



    Sveriges Domstolar:

    Press_9014.aspx" rel="nofollow">http://www.domstol.se/templates/DVPress_9014.aspx

    2009-08-08 | 14:33:02
    Bloggadress: http://artikel19.blogspot.com/
  • Christer säger:

    LÄNK TILL "RICKY"

    V36pyuNk" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=qV36pyuNk



    Ovanstående är länken till videon då FYRA stora starka civilklädda poliser med skottsäkra västar släpar ut

    11-årige Rickard från hans hem hos pappan för att köra hnom till ett behandlingshem för barn med psykiska störningar och problem. Det finns som sagt ingen diagnos på att Ricky har några psykiska störningar eller problem av den arten !

    Tvärt om !!!



    Jag har nu talat med en nära vän som är ordförande i en stark förening som jobbar för barn som blir kränkta och "misshandlade" av Svenska myndigheter.

    Han har sett videon och faktabagrunden jag fått från Rickys pappa och denna förening kommer att hjälpa till att lägga ut och avslöja hela detta vidriga föfarande. Han säjer att detta verkar vara ett fall som ska anmälas till Europadomstolen.



    Vi fortsätter att kämpa stenhårt för barns rättigheter och kommer aldrig att ge oss när det gäller att avslöja socialens och familjerättens vidrga hantering av barn i det här landet !

    ELLER HUR ???



    Alla ni vuxna (och det måste vara väldigt många) som har insyn i och vet hur vidrigt socialen och familjerätter behandlar barn,pappor och även en del mammor och tycker att det egentligen är väldigt fel men inte "vågar" protestera och gå ut med vad ni vet, utan blundar och tittar åt ett annat håll...NI ÄR INGET ANNAT RYGGRADSLÖSA FEGA EGOISTER som är medskyldiga till barnmisshandel 1

    Så ta och skaffa lite ryggrad och hjälp oss avslöja dessa myndigheters förnedring av barn !

    Jag lovar att ni kommer att upptäcka en ny fantastisk känsla när ni kan titta er i spegeln och helt ärligt säja till er själva - JAG ÄR STOLT ÖVER MEJ SJÄLV, JAG RISKERADE ATT BLI BAKTALAD, JAG RISKERADE ATT BLI SMUTSKASTAD, JAG RISKERADE MITT JOBB, MEN JAG VÅGADE AVSLÖJA VAD SOM PÅGÅR OCH JAG HAR TACK VARE DET HJÄLPT ETT BARN ATT NU FÅ EN TRYGG BRA KÄRLEKSFULL UPPVÄXT OCH FRAMTID !!!

    ...det är en ganska shysst känsla, jag lovar !

    ...våga testa så kommer ni att förstå vad jag menar!



    There's something rotten in the State of SWEDEN !



    Christer



    2009-08-08 | 19:59:40
  • L.P säger:

    Christer....jag kan inte se Rickys film,utan istället får jag fram ett meddelande som lyder så här "URL-adressen innehöll ett video-ID med fel format"..



    Vill gärna ta del av Rickys händelse.



    Mvh L.P



    PS..Ett/flera sökord hade varit bra så att man kan finna den filmade sekvensen,har testat med Mantea,men kammade noll och inget =(

    2009-08-08 | 21:38:33
  • Viktualias säger:

    Daddy



    Först och främst, grattis till att förundersökningen lades ner, bra att systemet fungerade.



    Christer,



    Den länken funkade inte .. har letat efter Rícky på you tube men har inte hittat den. Kan du skicka en ny länk.

    2009-08-08 | 22:23:17
  • Daddy säger:

    Filmen kommer att postas ut här på bloggen i morgon.

    Men ni som vill se eländet genast, gå till:



    V36pyuNk" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=qV36pyuNk

    2009-08-08 | 22:42:54
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Daddy säger:

    Filmen kommer att postas ut här på bloggen i morgon.

    Men ni som vill se eländet genast, gå till:



    V36pyuNk" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=qV36pyuNk

    2009-08-08 | 22:43:36
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Viktualias säger:

    Daddy,



    Får väl vänta på filmen imorgon, för den länken fungerar inte. Tycker att Rickty verkar behandlas riktig illa.

    2009-08-08 | 23:01:41
  • Daddy säger:

    Det är underscore tecknen som strular till det. Av någon anledning kan man inte skriva underscore i detta kommentarsfält. För er som ej vet vad det är så är det ett minustecken fast nedsänkt. Du finner det bredvid kolontangenten och trycker ned shifttangenten.



    Så adressen blir då: http://www.youtube.com/watch?v=q(underscore)V(underscore)36pyuNk



    OBS byt ut "(underscore)" mot själva tecknet

    Annars vetefan. Jag kommer i alla fall till filmen med denna address.

    2009-08-09 | 00:36:49
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • L.P säger:

    Stackars grabb,han vill ju bara få stanna hos sin pappa.



    Istället ska han "hanteras" av sociala och polis,vilket garanterat kommer leda till ännu ett barn som tar med sig dessa upplevelser upp i vuxenlivet,konsekvenserna denna barndom för med sig kan man redan nu se att det sargat Ricky svårt.



    Grattis ni som tagit honom,för att ni har förstört ännu ett barn under parollen "barnet bästa".



    //L.P



    www.pappa-barn.se



    För barns rätt till båda sina föräldrar.

    2009-08-09 | 09:38:18
  • Mikael Karlsson säger:

    Hittade denna och undrar lite sarkastiskt... ÄR det så här kvinnojouren tänker om oss män?!?



    http://www.youtube.com/watch?v=zkujMYSpeX4&feature=related

    2009-08-12 | 09:36:17
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se

Kommentera inlägget här: