daddys

Beware the fury of a patient man

Jag vägrade lyssna

Kategori: Jämställdhetdaddys truth squad"Du gör ett jättejobb, men du måste ibland varva ner och tänka på något annat, annars går du i väggen". Undrar hur många gånger man hört det? Och jag har svarat, "men fattar ni inte? Det handlar ju om min dotter, varje sekund är dyrbar". Men det var jag som inte fattade. Det var dom som hade rätt. Nu har jag fattat.

Nångång kring midnatt natten till julafton så mötte jag den där väggen till sist.  Jag har i någon månad känt väggen närma sig, men inte kunnat sakta  ner ändå. Det var inget planerat utan bara hände, och jag är glad att jag fortfarande är här.

Orden räcker inte till


Det tog inte lång tid förrän ambulansen kom efter att jag skrev det där inlägget. Jag bor nära ambulansstationen, men inte  trodde jag att det runt midnatt fanns människor som skulle se det och ringa så fort. Jag vet att både Ramona Fransson och Monica Antonsson ringde ambulansen nästan på en gång. Sedan hade någon även ringt polisen som kom dit, men då hade jag redan åkt. Jag hade inte hunnit somna innan ambulansen kom, men strax efter att färden startade så slocknade jag som en trasig glödlampa. Sedan minns jag inget mer förrän jag vaknade på juldagen. Men jag har fått förklarat för mig att jag togs in på avgiftning och så hade nån doktor pratat med mig men jag minns inget av det. Ramona har också haft vänligheten att ta hand om "Soten", min katt. Eller knasekissen som jag brukar kalla honom. han är helt ljuvlig. Jag begriper inte att ingen ville adoptera honom på över ett år innan jag hittade honom.

På juldagen vaknade jag upp med en leende ängel vid min sida så då tänkte jag att jag hade kommit till himlen och att det var själva jungfru Maria som stod där, men det visade sig att hon hette Caroline och jobbade på sjukhuset där jag är för närvande. Jag kan inte ens beskriva hur tacksam jag är mot alla som har stöttat mig igenom detta. Jag är idag väldigt glad att det gick åt helvete, för jag är inte på långa vägar färdig att lämna in än. Även alla människor som har hjälpt mig med min skatteskuld. Hur kan man ens försöka beskriva hur det känns att människor visar en så mycket omtanke. Jag är helt överväldigad.

Ett avslag för mycket


Denna blogg skulle ju handla om kärlek och jämställdhet. Det var ju så den började, men allt jag skrev på bloggen om hur socialtjänsterna, kvinnojourerna, BUP psykologerna, domstolarna och politikerna grovt miss sköter sina arbeten och diskriminerar föräldrar enbart på vad dom råkar tillhöra för kön eller samhällsklass  besannades i mitt eget fall.

Flera månader innan jag själv blev falskanklagad för sexövergrepp skrev jag här på bloggen att detta skedde och till och med mycket oftare än vad dom flesta inser.

Det blev till en passion, som blev till en mani, och till slut hade kampen om min dotter och för alla andra döttrar och söner därute som fråntagits rätten till sin ene eller båda sina föräldrar, tagit över hela mitt liv. Jag tänkte på detta 24 timmar om dygnet, jobbade ofta dygn i sträck och sov alldeles för lite och åt för dåligt.

Jag sålde allt av värde och hade tur att hitta ett billigt boende. Min motorcykel, min studio rök. Kontraktet och promotionkampanjen av min musik i USA gick åt helvete för jag hade inte tiden som krävdes. Samtidigt klarade jag inte att jobba, för jag hade huvudet och själen någon helt annanstans. Tur jag inte fick jobb som bergsprängare eller något annat riskfyllt arbete....

Sen kom skatteskulden, och avslaget på min ansökan om anstånd, och det var inte att just det var så jobbigt att jag bar mig dumt åt. Det var inte just detta avslag utan att det blev ett avslag för mycket. Var jag än vänt mig för stöd och hjälp har jag fått avslag. Alla brott som begåtts mot mig såsom egenmäktighet, falsk tillvitelse, lögn under sanningsföräkran, alla brott och plågsamma förhör dom utsatt en 4 årig flicka för vars enda brott var att hon tyckte om sin pappa för mycket. Till slut kom den där berömda droppen och det råkade bli skatteverket som hällde i den. Samma skatteverk förresten som fortfarande håller min dotters adress hemlig för mig trots att jag inte begått eller misstänkls för något brott eller har hotat om det någonstans.

När nöden är som störst testas vännerna


Och jag har verkligen fantastiska vänner. Människor har skänkt pengar så jag kan börja betala skatteverket det jag är skyldig. På mitt personkonto har det kommit in 7200 kronor och via Paypal ytterligare 1650 kronor så idag satte jag in dessa pengar på mitt skattekonto.
Jag kunde också betala min bredbandsräkning som skulle ha betalats in den siste november så jag har varit avskuren ett tag från nätet (vilket var rätt skönt faktiskt).

Men idag är den skulden reglerad. Och om någon vill hjälpa med resten av skatteskulden och sedan andra barns föräldrar i nöd så gör man det på plusgiro:4890103-7 med ocr nummer: 19661126821741. Jag hann precis innan det gick till inkasso. Hur mycket som kommit in via Mikael Karlssons sms tjänst vet jag ännu inte, men sms företaget har gått med på att inte ta någon provision på det som samlas in den vägen.

Jag har ju min manliga stolthet det kan jag inte hjälpa. Jag försöker så långt det bara är möjligt att stå på egna ben, men för att inte känna mig för oduglig så försöker jag tänka på att jag har jobbat hårt i över ett år ideellt och att det jobbet nog hjälpt rätt många. Om inte annat genom att informera och upplysa.  Mellan september och december hade jag inte ett öre från försäkringskassan som utredde min status och vad dom ska göra med mig. Jag vet fortfarande inte det men nu får jag hjälp med att dra i det där och det är såå skönt så ni anar inte. Tvärt mot vad vissa sura trumpeter på nätet har velat gälla görande så har jag aldrig satt min fot på ett socialkontor annat än i mitt vårdnadsärende. Hellre svälter jag. Jag har aldrig i mitt liv uppburit en enda krona i socialbidrag. Detta kan jag vid min morfars grav svära på.

Fler behöver stöd


Jag vet inte om dom personer som skänkt med sina namn vill ha dom utpostade här, men om ni vill det så skulle jag med stor ödmjukhet och stolthet skriva ut vartenda namn här. Själv satte jag in min sista tusenlapp en gång till stöd för barnen i Burma. Hjälpen distrubierades av munkarna i landet via hemliga kanaler så att dom kom dit dom skulle. Min mor kan intyga detta för hon tyckte nog att jag var lite oansvarig med mina pengar den gången, men jag ger också när jag kan. och om det via denna insamling skulle bli något över då skatteverket tagit sitt så kommer dessa pengar att gå till andra pappor eller för all del också mammor som kämpar för sina barn och därigenom hamnat i samma taskiga läge som jag. Mikael Karlsson som startade sms insamlingen till mig är vräkt från sin lägenhet och har tvingats att tillfälligt flytta in hos sin mor. Ändå sträcker han ut en hand. Mikael Karlsson är nog en av de mycket få sanna socialdemokrater vi har kvar i Sverige.

Jag lovar att pengarna som kommer in till stöd för kampen för barnens rätt till bägge sina föräldrar gör mer nytta för sveriges barn än dom som skänks till Rädda Barnen, som hellre köper lyxjeepar och flotta boenden för sin personal i u-länderna vad det verkar.

Det är hundratusentals barn i sverige som förnekas rätten till ett fullgott umgänge med sin pappa. Vissa pappor kämpar sig blå med det enda resultatet att dom blir utfattiga och utslagna, medan deras barn i allt ökande takt tas om hand av myndigheternas LVU lag. 20 000 barn är idag omhändertagna av staten och det ökar hela tiden. Andra pappor ser väl tidigare var vägen slutar och ger upp för att rädda sig själva och framförallt sina barn från detta. Många av dessa stämplas som svikare och loosers. Sen flyttar en ny farsa in hos barnen och godkänns automatiskt som heltidsförälder bara för att mamman gör det. Dessa barn med ensamma mammor eller styvpappor misshandlas oftare än de som bor med sina biologiska föräldrar.

Bilden ovan är från Pappa-Barn Kristianstads ljusvaka som anordnades på barnkonventionens dag tidigare i år. Det är en barnkör som sjunger. Det var otroligt vackert. Detta skall nu bli ett årligt inslag i Kristianstad och förhoppningsvis tar andra städer efter. Dessa diskriminerande vårdnadslagar som vi har nu måste ändras. Nästa år är det val. Kräv av politikerna att barnens rätt till sina föräldrar repekteras. Valåren är ju den enda gång dom lyssnar.

Jag mår mycket bättre


Jag är fortfarande kvare på sjukhuset. Jag är här frivilligt och får gå hem när jag vill, men doktorn rekommenderade att jag stannar här över nyår. Först hade jag tänkt att åka på en nyårsfest som jag är bjuden till men jag kommer att lyda doktorns råd.

Jag har blivit god vän med killen som jag delar rum med. Han är jättetrevlig och verkligen snäll rätt igenom. Han har blivit utkastad av sin flickvän och dessutom fått besöksförbud. Så han tog till flaskan lite väl hårt denna jul istället med samma resultat. han hamnade här.

Det är jag glad för för vi kommer att fortsätta vara vänner långt efter vi åker hem. Eller hem och hem, socialen i Göteborg håller på att leta efter ett hem för honom för just nu har han inget. Så oroa er inte för mig. Jag har det fint här på sjukan. Snälla sköterskor och skötare, en fin kompis i sängen brevid och inte minst den enorma omtanke som väller in på både blogg och mail. Jag är förstummad. Över 1000 unika besökare på julafton. 8000 den senaste veckan. Det trodde jag faktiskt inte.

Idag står jag ödmjukt med böjt huvud och föröker ta in att jag betyder så mycket för så många. Jag kommer att vara evigt tacksam och om jag mot förmodan skulle få skadestånd någon gång för vad som gjorts mot mig och mina barn så kommer jag inte att glömma er som hjälpte mig nu i min stund av nöd.

PS. Bloggen automatmodereras så det är inte så att jag sitter och censurerar kommentarer. En del fina kommentarer fastnar också i automatmodereringen, det är därför dom ibland inte kommer in direkt. Men dom som bara spyr ut sitt hat mot mig och min kamp kan skriva någon annanstans. Det finns gott om bloggar där deras spyor gärna tas in. Gå dit istället.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer

 • Leroy säger:

  Härligt att se att det går framåt.  Ta det nu lite lugnt.  Leroy

  2009-12-30 | 14:50:40
 • Ann Helena Rudberg säger:

  Ha ett riktigt Gott Nytt År! Vi är så glada att du överlevde. Och vi satte in (jag och min sambo) lite pengar till dej, så att du skulle ha nåt att komma ut till, som inte var lika nattsvart. Jag vet själv hur det känns att inte ens ha pengar och inte se någon utväg.  Men livet är till för att levas Jocke på gott och ont. Så fortsätt och lev och må bra! Vi är många som stöttar dig!

  2009-12-30 | 14:51:01
  Bloggadress: http://www.annhelenarudberg1.blogspot.com
 • maggan säger:

  Välkommen tillbaka....gott nytt och inga fler dumheter för då får du smisk..;)

  2009-12-30 | 15:11:44
 • Monica Antonsson säger:

  Härligt Jocke,

  Vi är många som bara är en telefonsignal bort. Det vet du.

  Kram och Gott Nytt År!

  Monica

  2009-12-30 | 15:20:53
 • Monica Antonsson säger:

  Du förresen...

  Skriv en bok om den här resan. Man vet aldrig. Du kanske blir rik... :-)

  Framför allt så skriver du braaaa!

  2009-12-30 | 15:22:34
 • Anton säger:

  Känns gott att du fortfarande är med oss,Jocke..nu ska du se till att äta dig "rund och fet" på sjukhuset,sen tar vi nya tag tillsammans.

  Pappa-barns manifestation var fin,och det är ett minne att vårda väl för oss alla.

  Ett gott tecken i samhället,är att det är många som kämpar för att barnkonvention ska tas in i lagstiftningen.

  Glöm inte att klappa "knasekissen" ifrån mig,sen när du väl kommit hem igen.

  Ta nu väl hand om dig,för dina ungar behöver dig,och oavsett om du är ledsen eller glad,så älskar dom dig.  Styrkeklapp på axeln  Anton  PS..Tittar in om dig,så snart jag får tillfälle,lär väl bli nån gång mellan Jan-Mars,då jag förhoppningsvis lyckats sparka igång eländet till umgängestvist tills dess!  2009-12-30 | 15:23:41
 • Medborgare X säger:

  Jocke!  Skönt att höra att du är på fötter igen. Ta väl vara på dig! Gott Nytt År!

  2009-12-30 | 15:41:34
  Bloggadress: http://medborgarperspektiv.blogspot.com/
 • Cuben säger:

  Underbart att du är tillbaka. Nu gäller det att ta det lungt. Hoppas att du får bra hjälp på sjukhuset. Ett Gott Nytt År!

  2009-12-30 | 15:45:34
 • M. Luring säger:

  Å så glad jag blir när jag läser dina ord! Är inte en ordets kvinna men jag ÄR glad att du finns!  Nyårskramar M. Luring

  2009-12-30 | 15:52:53
 • Trollan säger:

  Hej Jocke,

  Underbart att höra från dig och att du börjar komma tillbaka.

  Många nyårskramar!

  2009-12-30 | 16:19:46
  Bloggadress: http://trollan.wordpress.com
 • lena säger:

  Härligt att se dina inlägg igen!  Allt gott och mycket kärlek till dej och din familj.  Kan sätta en hel del på 2010 kommer att bli mycket bättre.  Kram lena

  2009-12-30 | 16:32:39
 • Ramona Fransson säger:

  Åh vad glad jag blir för alla dina tänkvärda och omtänksamma ord. Du har tagit ett jättekliv ut på den nya stigen som vi alla kommer att kanta och heja på dig hela vägen framåt.  Gott att du är väl omhändertagen av den fantastiska sjukvårdspersonal som alltid gör vad de kan.  Jag hoppas att Mikael som startade upp sms insamlingen också kan se fram emot ett bättre år precis som jag önskar alla människor, även de som är förblindade av hat, för dem hoppas jag att rullgardinen rullar upp och att de får ljus i sina mörka hjärtan.  En stor jättekram till dig Joakim och Sotnos får besök av mig i morgon, då jag ska passa på att önska honom ett Gott Nytt År med att hälla upp hans favoritmjölk och fylla på matskålen.  2009-12-30 | 16:39:58
  Bloggadress: http://www.ramona-fransson.blogspot.com
 • Stefan W säger:

  Gott att Du är uppe på benen igen... passar även på att önska ett Gott Nytt År.

  2009-12-30 | 16:41:07
 • Frida :-) säger:

  Gott Nytt År !  Tack för att du finns.  2009-12-30 | 16:46:20
 • Whirre säger:

  Hej Mikael.  Du och jag "gick in i väggen" samtidigt. Min resa kanske inte är lika hemsk som din - men innebörden är den samma, till slut orkar man inte mer.  Jag försökte återigen hitta hjälpen hos vårdcentralen, och likt all hjälp man tidigare sökt där likt familjerätten så är det helt meningslöst.  När jag som lillemans pappa behöver hjälp att kunna hantera situationen under krisen? -"Jo vi har en 'bra' kurator." Henne har jag träffat flera gånger, och under det första mötet började hon gråta över min situation? Svaret denna gång från växeln -"Vi kan ordna så att en 'läkare' ringer upp dig om någon vecka - vad tror du om det?"  Jag tog ett beslut att gå över deras huvuden och ringa vidare. Och där fick jag adekvat hjälp direkt. Jag hade tur för det knappt någon hjälp att få för oss ensamma pappor - inte ens i svallvågen (som kommer att drabba oss alla pappor när inte själen orkar mer) då vi söker hjälp för vad vi blivit utsatta för...  Gott att du är tillbaka iaf mannen! Du får en tusenlapp av mig för att komma lite grann vidare i livet - någon julklapp behöver du ju för ditt "lilla äventyr", eller hur? =)  Gott Nytt alla goa ensamma föräldrar!  Mvh. Whirre/Uddevalla

  2009-12-30 | 16:56:10
 • Whirre säger:

  2009-12-30 | 16:57:33
 • Whirre säger:

  Insättningen kommer att synas först den 4:e...  Keep up the good work..!  Mvh. Whirre

  2009-12-30 | 16:59:12
 • valens säger:  Välkommen tillbaks! Var vänlig, stanna här... :)  Don't give upp!

  We must win, because...you know... The Winner Takes It All!  Gott Nytt År!

  2009-12-30 | 17:01:11
  Bloggadress: http://valens.nu
 • Whirre säger:

  Blev nog nåt fel tidigare - provar igen.. =)  Hej Mikael. Du och jag "gick in i väggen" samtidigt. Min resa kanske inte är lika hemsk som din - men innebörden är den samma, till slut orkar man inte mer.  Jag försökte återigen hitta hjälpen hos vårdcentralen, och likt all hjälp man tidigare sökt där likt familjerätten så är det helt meningslöst.  När jag som lillemans pappa behöver hjälp att kunna hantera situationen under krisen? -"Jo vi har en 'bra' kurator." Henne har jag träffat flera gånger, och under det första mötet började hon gråta över min situation? Svaret denna gång från växeln -"Vi kan ordna så att en 'läkare' ringer upp dig om någon vecka - vad tror du om det?"  Jag tog ett beslut att gå över deras huvuden och ringa vidare. Och där fick jag adekvat hjälp direkt. Jag hade tur för det knappt någon hjälp att få för oss ensamma pappor - inte ens i svallvågen (som kommer att drabba oss alla pappor när inte själen orkar mer) då vi söker hjälp för vad vi blivit utsatta för...  Gott att du är tillbaka iaf mannen! Du får en tusenlapp av mig för att komma lite grann vidare i livet - någon julklapp behöver du ju för ditt "lilla äventyr", eller hur? =)  Gott Nytt alla goa ensamma föräldrar!  Mvh. Whirre/Uddevalla

  2009-12-30 | 17:05:23
 • Whirre säger:

  Marina Engan...  Fler än mig som tror hon kommer att gå upp i rök om vi häller lite vatten på henne..?  =)  Gott nytt (I morrn då) alla..! =)  W.

  2009-12-30 | 17:13:28
 • Bitten säger:

  Underbart att du är tillbaka!! Hoppas 2010 blir lite lättare för dig än 2009 var!!! :-)

  2009-12-30 | 17:18:51
 • Anna C säger:

  En tår föll på min kind av lättnad när jag läste dina ord.

  Din historia är gripande och värdefull!  Sköt om dig!

  Anna

  2009-12-30 | 17:36:17
 • Josefine säger:

  Såå skönt att du är tillbaka! Fortsätt kämpa!

  2009-12-30 | 17:41:03
 • Sandra A säger:

  En stor kram till dig! Jag har också varit där, bil från psyk hämtade mig. Fick så fin hjälp och nu är allt bra. Hoppas på det samma för dig!

  2009-12-30 | 17:41:28
 • KimhZa Bremer säger:

  Gott Nytt År, Joakim!  KB

  2009-12-30 | 18:03:15
  Bloggadress: http://kimhza.wordpress.com/
 • irmelinat säger:

  hittade din blogg & blev förskräckt, har själv bekymmer med socialen som trakasserar mig & min familj med sina så kallade utredningar i all evighet (11 mån av tillåtna 4) & de vill inte tala om vad de tycker är fel. För det finns inga fel. Jag har iaf mina kids hos mig. Men mina problem liksom bleknade lite.. Jag kommer fortsätta kika in då & då. / Ylva

  2009-12-30 | 19:09:33
  Bloggadress: http://irmelina-t.blogspot.com
 • Roback säger:

  "Gött"!!!

  2009-12-30 | 19:14:30
 • Whirre säger:

  Jättebra med all support - men denna killen behöver komma ur den ekonomiska fällan först.  Vill ni hellre "adoptera en isbjörn" eller se den person som vi alla samlat kraft ifrån i våra egna strider gå i personlig konkurs..?

  2009-12-30 | 19:23:55
 • Imres pappa säger:

  Gott nytt år! Skönt "se" dig igen.

  2009-12-30 | 20:20:10
 • Simply säger:

  Glad att se ett livstecken från dig. Jag hoppas saker kommer gå din väg 2010.

  2009-12-30 | 20:25:25
  Bloggadress: http://metrobloggen.se/simplyupyours
 • Pontus Mathisson säger:

  Gott se en uppdatering Joakim. Ta nu hand om dig =)

  2009-12-30 | 21:28:02
  Bloggadress: http://pontusmathisson.blogspot.com
 • Daddy säger:

  Känner att jag måste dela med mig av vad min kusin skriver på sin blogg. Han befinner sig för närvarande i Brasilien i ett år. Det är tydligen fler i familjen som ärvt morfar sigges skrivargener.  Blev lite våt i ögat måste jag väl erkänna fast det hugger till i mitt manliga ego.  http://umsueco.blogspot.com/2009/12/oi-gente-detta-inlagget-ar-tydligen.html#comments

  2009-12-30 | 21:28:25
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Madde säger:

  Vad underbart att de ett inlägg från dig min vän :)  Och du, det kommer fler nyårsaftonfester och vi ses till sommaren om inte innan.  Bra att du lyder doktorns råd, det om något betyder att du tänker på ditt välmående främst och det gör mig glad (även om det varit helt fantastiskt roligt att ha dig här).  Du är så värdefull och jag tror nog att du upptäckte att det är dig som vi alla tycker så mycket om och inte "bara" Jocke som skriver och river och lyfter upp det som är så viktigt.  Det är DU som är viktig.  Många, många varma kramar till dig och alla andra som är så fantastiska.

  Madde

  2009-12-30 | 22:46:36
 • susanna svensson säger:

  Krya på dig Jocke tyvärr hör inte jag till dom som kunnat skänka några pengar. Min egen ekonomiska situation är nästan lika illa som din. Desutom har jag en mycket nära vän som måste få fram 50 papp innan den 8 januari för att kunna slutföra en annan typ av juridisk proces som han kämpat med i över 10 år. Två månader innan det ska upp i rätten får han reda på att han inte får mer rättshjälp och orsaken till att timmarna inte räcker är att det hela har blivit uppskjutet flera gånger pga felbokningar i rättssalen.

  2009-12-30 | 23:18:05
 • Madde säger:

  Jag skulle vilja att ni som inte har skrivit på denna namnlista som Mikael Karlsson startade för flera månader sedan verkligen tar en titt och funderar på om detta är något som ni skulle vilja stödja Jocke och då indirekt alla barn som är i samma sits som R och R är, samt alla som är i samma sits som Jocke är.  Ingen vet vad som lurar bakom hörnet och nästa gång kan det vara ert/era eller något(några barn som ni känner som det kan komma att handla om.

  En förälder en vän.  http://www.namninsamling.se/index.php?Namn=Namn&sida=2&nid=3863&fnvisa=namn

  2009-12-30 | 23:57:45
 • Madde säger:

  Här är en till som ni verkligen skall ta en funderare på.

  Superviktig.  http://www.namninsamling.se/index.php?Namn=Namn&sida=2&nid=4139&fnvisa=namn

  2009-12-31 | 00:01:39
 • jeanette säger:

  Blev så glad att läsa detta inlägg! Har tänkt mycket på dig och din situation. Ta hand om dig!

  Gott nytt år!

  2009-12-31 | 00:48:55
 • Hampus säger:

  vad harligt att se ett sadant inlagg fran dig, aven om jag hellre ser att du ligger pa latsidan med bloggen ett tag framover :)  och du har hittat till min blogg, fanns flera tarar i ogat nar det skrevs ocksa, men annu mer lattnad och stolthet over dig i efterhand.  Kommer du ihag nar slakten under morfars begravning laste upp dom gamla texterna som han skrivit? jag minns mig att jag hemsk garna onskade kunna skriva som honom, nu ar jag en bra bit fran vad du och han astadkommit men ska fortsatta forsoka.  Gott nytt jocke, och en stor kram fran mig och min vardfamilj :)

  2009-12-31 | 06:49:02
 • Bur-q-ua12 säger:

  ==>Daddy:  Du skriver:  "

  jag har jobbat hårt i över ett år ideellt och att det jobbet nog hjälpt rätt många. Om inte annat genom att informera och upplysa.

  "  Vad åsyftas?

  På vilket sätt har du jobbat iddeellt?  Genom din blogg (många människor har idag en blogg, alltifrån "Blondin-Bella" till "Carl Bildt"...vad säger det om deras ideella engagemang?)?  Emellertid:

  jag är uppriktigt GLAD att du - just DU Joakim! -  (eller någon ställföreträdare för dig; det går dock inte att lura oss med så enkla knep, som att någon skriver på bloggen (och så innebär det "Daddy's back!, hallelujah, praise the Lord!"))  ÖVERLEVDE och att du, JUST DU, skriver igen, eftersom jag - Bur-q-ua 12 (och några andra medlemmar i vårt sällskap) har följt din blogg i ca ett år.  Låt ingen av mina tidigare kommentarer, eller dina, som jag har kallat dem "fotsoldater", t.ex. "Mikael K." (s) villfara dig.  De känner inte mig, lika lite som jag känner dem.

  Du får nog lära dem (/uppfostra dem/dina mannar och "kvinns") om begreppet tolerans och yttrandefrihetens grunder, enl. YGL, antar jag.  Du känner ju (mer eller mindre) oss i Sällskapet Bur-q-ua, eller hur?  Vi har erbjudit hjälp med s.k. fritagningsaktioner, o.s.v. Kanske en klen tröst och ingen hjälp värd namnet, tycker du kanske idag, där och nu.  En sorts hjälp likafullt och vi påverkar/lobbar även för fäders rättigheter, genom att vända oss till t.ex. Inger René (m) i Civilutskottet, m.m.  Jag ringde även personligen till Vassbo, det hem där den 11/12-årige pojken (R. M.) satt fängslad tidigare i somras, och talade med den manlige chefen (namn får ju inte nämnas här, eller hur?).  Vet inte vilken nytta det gjorde men kanske någon.  Jag är den förste att beklaga att det skulle gå såpass långt som det gjorde för dig!  Du skrev tidigare om en åklagare, som hade tagit sitt liv och om andra i liknande situation.  Det är VIKTIGT om att inte smittas av självmordsvågor men det vet du säkert själv!  Fäder i Sverige mår:

  RIKTIGT FÖRBANNAT DÅLIGT!  Imorgon är det 1/1 2010 (valår dessutom).

  Låt oss GEMENSAMT FÖRBÄTTRA livet för barn och fäder.  Låt oss GEMENSAMT bryta TABUT, som säger att enbart barn får vara i fokus, snarare än rättvisa mellan föräldrar!  Om vi i Sverige förmådde uppnå rättvisa mellan FÖRÄLDRAR (=myndiga), så kommer per automatik även rättvisa för barnen (=omyndiga) uppstå.  Att 9/10 av de föräldrar som tilldöms enskild vårdnad i domstol är mödrar får innebär såklart en DJUP orättvisa för föräldrar, snarare än hänsyn till "barnens bästa".  Det är inte Barnkonventionen som bör prioriteras.  Snarare bör man kombinera Barnkonventionen med Europakonventionens artikel 8, om rätt till familj, m.m.  Man bör även SNARAST införa ett Föräldraskapsskydd!!!  Med detta förstås att man har en okränkbar rätt att i praktiken vara förälder och umgås med sina barn, om man inte är dömd för något brott mot barnet och oavset vad det omyndiga barnet säger om saken.  Så fungerar det ju i s.k. "kärnfamiljer", eller hur?

  Separerade fäder är i sin ordning att hacka på, eller hur?  Mäns civilstånd och kön är allenarådande i Sverige 2009 och år 2010?  Någon annan kommentator ville få mig att känna mig som ett "kryp", som "ynklig", "feg" (genom anonymitet...det var "Musse Pig" förresten...den modige musen...eller hur).  En viss "Madde" frågade: "hur understår" jag mig att analysera ditt självmordsförsök.  O.s.v.  "Daddy" - jag antar att du liksom jag själv har varit med om det mesta i ditt liv.  Smälek den senaste tiden.  Sällskapet Bur-q-ua är FÖR L I V och tillhör dina

  "fans", tro't eller ej.  Inte för att vårt sällskap specifikt stöder "papparörelsen", men ändå.  Du känner väl våra medlemmar vid det här laget.

  Det enda jag personligen kri(S)iserade var att du lade upp ditt "avskedsbrev" (nu redigerat) på nätet.  Det verkade tyvärr väldigt regisserat.

  Jag hoppas att det inte var det.  Dina känslor, frustration och hopplöshet, som pappa, har jag (/vi) såklart FULL förståelse för.  2009-12-31 | 08:21:46
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Bur-q-ua12 säger:

  Till sist kan jag "avslöja" att Sällskapet Bur-q-ua inom kort kommer att ladda upp en låt på YouTube.  En låt, som tillägnas dig Daddy, liksom andra fäder i liknande (och, om möjligt, värre) situation.  Låtens titel är "Coolia - dedicated to Daddy".

  Det är en demo men kanske kan göra någon nytta.  Jag vill minnas att du tidigare i höstas efterlyste musik, e.dyl.  Till sist (v. 2):

  Daddy: har du tittat på filmen "Avatar"?

  Jag såg den igår onsdag 30/1.  Jag kanske är din avatar, eller tvärtom.

  Tanken skrämmer mig lite men väldigt mycket av det du skriver och har skrivit stämmer in till 90-100% på mitt liv, framförallt det senaste året.  Även din bakgrund (musiker, jounaliststuderande).  Om du bara visste, så tror jag att du skulle hålla med och vara lite förundrad.  Även det du skriver om änglar och "jungfru Maria" stämmer märkligt nog in.  Exempel:  1.)

  Jag tittade, tidigare i höstas, på SVT:s "Skavlan", när norska kronprinsessan Märta-Louise var där.  Hon talade om änglaskola och efter det programmet började jag skriva en låt, som kort och gott heter "Angels".  2.)

  Tidigare i höstas (i mitten av december) skrev jag ett e-mail, till en högt uppsatt tjänsteman på en myndighet.  Det löd bl.a.:

  (OBS! notera "jungfru Maria"-frasen)  "

  Min tanke, när jag ringde, var att göra denna person glad, precis som hon gjorde mig glad bara genom sitt naturliga och vänliga bemötande och leende, redan innan hon öppnade expeditionsluckan.  Hon förmedlade någon sorts positiv energi...tyckte jag åtminstone där och då.  Jag ville framförallt ge henne en eloge för det.

  Därför berättade jag om detta för henne i telefon

  och önskade henne bl.a. 'God Jul'.  Vidare berättade jag om en dröm jag hade, efter

  att ha träffat henne (den råkade handlade om

  jungfru Maria, som visade mig till ett rum för

  sträng bön...jag har aldrig drömt om just henne

  förut, även om jag har drömt mycket annat

  'övernaturligt', till och från).  Jag berättade även att jag inte har fått umgås

  med mina barn sedan januari, p.g.a. bagatellartade skäl, och att jag kanske hade råkat bli förälskad i henne.

  "  Känns det igen Daddy?  Din blogg kunde bli en riktigt bra bok, kanske en

  thriller, fast det är du säkert redan medveten

  om.  Hoppas bara att den är äkta (...som Liza Marklund

  i begynnelsen sade... :o| ).

  The REAL STUFF.  Annars finns det risk att Sällskapet B. skriver

  om: the fake stuff.  [utkast till bok: ...stjäl det inte men låna

  gärna och referera till Sällskapet B.]  "

  The fake stuff

  Behind the wall, behind the next wall,

  beyond going crazy and everyone and every bone

  thinking I'm doing just fine.

  'What's next?', he said to himself...the only

  person he trusted (...or did he?)

  'Going sane?'  How do a person go SANE?!

  Can a person grow sane with age?

  Mature?  Is it biology or environment?

  DNA or a mother who hits or tries to murder the child?  What guides us? Us human beings?

  Who follows us on our path to eternity, ever after?

  "  Jag blir besviken på dig "Daddy"/Joakim, över att  denna blogg mer och mer börjar utkristallisera

  sig till en socialdemokratisk blogg, trots att

  moderaterna (Fredrik Schulte, m.fl.) har stått

  för de flesta pappa-motionerna i Riksdagen, sedan

  åtminstone oktober 2007.  !!!  (

  du skrev:

  "Mikael Karlsson är nog en av de mycket få sanna

  socialdemokrater vi har kvar i Sverige"

  )  (i motsats till vem/vilka, undrar jag och varför

  är politisk hemvist ens relevant?)  Namnet "Mikael Karlsson" är f.ö. löjligt alldagligt.

  Hans person, liksom hans sms-insamling är svåra att kontrollera.  Enbart oupplysta personer sätter in pengar på det

  kontot.  Att tigga pengar online är om mö(g)jligt ännu värre än att skriva "avskedsbrev". Valkampanjen i Sverige blir smutsigare och smutsigare...tydligen.  Till sist (igen):

  har denna blogg:  a.)

  ett journalistiskt syfte, såsom påstås  b.)

  ett politiskt syfte  c.)

  ett personligt/privat syfte  d.)

  a-c i kombination

  ?  (alternativen ovan inte helt olika Högskoleprovet)  Om svaret är "a", så varför inte hålla distans till ämnet?  TACK!  Om svaret är b-d, så varför inte öppet meddela läsarna det?  Det är synd att du "Daddy"/Joakim har hemfallit

  åt lögner, för att nå ditt möjligen goda syfte.  Snälla: via större REPSKEKT för de fäder som lider PÅ RIKTIGT och som fundrar på att ta sina liv  PÅ RIKTIGT!!!  Livet är ingen dokusåpa i stil med din blogg!

  Förväntar du dig att du ska gå till historien,

  som den mest pappavänlige bloggaren, eller vad?  Sällskapet Bur-q-ua har genomskådat dig för

  längesedan, även om dina inlägg är intressanta och vissa av oss följer bloggen.  /

  B12  PS!

  Jag är ledsen "Daddy"/Joakim.

  Jag blir mer och mer övertygad om att denna blogg

  är en bluff, i politiskt syfte.  "Madde", eller någon annan, som nämnde att denna

  blogg inte är något demokrati, försade sig, tror

  jag.  Du skrev även, om din kompis från sjukhuset:  "

  Han har blivit utkastad av sin flickvän och

  dessutom fått besöksförbud. Så han tog till

  flaskan lite väl hårt denna jul istället med

  samma resultat. han hamnade här.

  "  Du har ju själv haft alkhoholproblem "Daddy", vid

  separationen och även anklagat "Cicéla" för att

  vara suicid och ha missbruksprobplem, enl. en

  artikel i "Fokus"

  (http://www.fokus.se/2008/01/darfor-far-mammorna-vardnaden/).  Då gäller det att ha "torrt på fötterna" (och i strupen) tycker jag.  Till sist (ännu en gång):

  du skrev...  "

  PS. Bloggen automatmodereras så det är inte så

  att jag sitter och censurerar kommentarer. En del

  fina kommentarer fastnar också i

  automatmodereringen, det är därför dom ibland inte kommer in direkt. Men dom som bara spyr ut sitt hat mot mig och min kamp kan skriva någon annanstans. Det finns gott om bloggar där deras spyor gärna tas in. Gå dit istället.

  "  Vadå "automat-modereras"?  Ditt "avskedsbrev" modererades ju högst manuellt,

  eller hur, och kommentarerna var inte modererade

  överhuvudtaget innan ditt "avsked"?  Har jag fel? (apropå sanning och lögn)  Hur kommer det sig att kommentarerna PLÖTSLIGT

  modererades?  Denna kommentar modereras antagligen också...rent

  automatiskt...  DS!

  2009-12-31 | 08:35:04
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Katarina Folmer säger:

  Ta hand om dig nu, vi tänker på dej. Och hälsa sängkompisen!

  Kramar

  2009-12-31 | 09:01:31
 • Gurra Special säger:

  Vadå "automatredigeras"?  Hur då, mer exakt?

  Jag trodde att du "Daddy"/Joakim ogillade lögner och lögnaktiga påståenden!  Tydligen gäller detta endast selektivt.  Ditt s.k. "avskedsbrev" modererades ju MANUELLT (med ditt tillstånd, eller hur?!  "

  PS. Bloggen automatmodereras så det är inte så att jag sitter och censurerar kommentarer. En del fina kommentarer fastnar också i automatmodereringen, det är därför dom ibland inte kommer in direkt. Men dom som bara spyr ut sitt hat mot mig och min kamp kan skriva någon annanstans. Det finns gott om bloggar där deras spyor gärna tas in. Gå dit istället.

  "

  2009-12-31 | 09:05:39
  Bloggadress: http://themostevilpeople.tk
 • Gurra Special säger:

  Det är läskigt att läsa kommentarerna ovan (utom möjligen min egen).  Är detta en SEKT, där alla är 100% positiva till alla inlägg som skrivs av bloggägaren och hyllar densamme?  För ca en vecka sedan försökte han ta livet av sig och det var väldigt snabbt förlåtet öch översett med.  Ingen sorts skamkänsla fick lov att pådyvlas bloggägaren.  Därom var vissa kommentatorer eniga.

  Ajabaja, inte låta påskina att bloggägaren kan ha agerat felaktigt i något som helst hänseende.  Kom även ihåg att: bloggen är "automatmodererad".  (ett nytt ord för SAOL; kanske något för Nobelkommittén att ta fasta på).  ==>Monica Antonsson:

  Självklart kan "Daddy" skriva en bok om detta, precis som du skrev en bok, baserad på en annan bok.  Vilken individ kan förresten inte skriva en bok om sit liv?  Jag är fullt övertygad om att en apa kan skriva en bok om Darwin, e. dyl. En sådan bok vore mycket intressant tycker jag.  Se där Monica: där fick du ett bokuppslag.

  Tacka Gurra för det!  (omnämn mig gärna i förordet)  Är inte det optimalt, för en författare...detta att sno en annan författares berättelse och revidera den?  Lite grann, såsom vissa sägs fuska i skolan och på högskolan (och i arbetslivet).  "Sanningen om sanningen om de gömda", heter min nästa bok förresten.  Kanske kan jag, liksom M. A. och "Daddy" bli rik?

  :O|  För det är ju vad hela livet går ut på: att tjäna $£€ och SEK (och annan valuta.  Eller?  Ledsen att vara en "pain-in-the-ass" och "stick-in-the-mud"... men  kan ni inte bara alla avprogrammeras och verka för fäders och barns bästa?  Michael Jackson är död och begraven (?) men "Daddy" lever.  Allt var fejk, som vanligt.  Fokusera nu på lagändringar, istället för personkult!  TIPS:

  Länsstyrelsen är f.o.m. årsskiftet inte längre lämplig instans att klaga hos, vad gäller socialkontoren.  F.o.m årsskiftet gäller Socialstyrelsen.

  Bara ett tips, så att ni inte skickar brev till fel myndighet.  2009-12-31 | 09:27:18
  Bloggadress: http://www.themostevilpeople.tk/
 • PabloHoney_4 säger:

  Ta hand om dig Jocke! Jag hoppas att du får och önskar dig ett Gott Nytt år.

  2009-12-31 | 10:17:24
 • Whirre säger:

  Gott Nytt!  När skall ni börja spela riktig Country..? =)  Big Hug & Welcome Back!

  2009-12-31 | 11:29:26
 • Whirre säger:

  "Gurra" - Kanske internet är stort nog att hitta din libido någon annanstans?  Ja, jag ber dig som alla nethäxor att dra dit pepparn växer då det endast verkar att tillfredställa er sexdrift så sjuk den må vara.  Tänk efter. Vad Är det som driver dessa personer i "deras kamp"..?  Tänk.  Eller hur?  Whirre/Uddevalla

  2009-12-31 | 12:43:25
 • Whirre säger:

  I min ungdom tände vi "Häxpipor" i juletid o påsk för att jaga iväg påskkärringar. Sen förbjöds dessa och helt plötsligt har det uppkommit en dröse av dessa i alla forum?  Dags för en ny kampanj inför påsken eller..? :D

  2009-12-31 | 12:51:46
 • Daddy säger:

  Jag förstår att Gurra alias Bur-qu-a alias allt möjligt annat här ovan vill ha mer information om hur modereringen går till. Men för det första så skulle du inte begripa det, och för det andra så vill jag inte att du ska förstå det heller.  Jag kan dock säga så mycket att det är skillnad på ett inlägg och en kommentar. Är du med så långt?  Ett gott nytt år till alla jag känner och till dom som skriver och läser här vill jag utdela. Nästa år hoppas jag blir ett år då den kritiska massan nås. Dvs då tillräckligt många får upp ögonen för vad som sker att det börjar mullra bland den svenska folkmassan.  2009-12-31 | 14:25:16
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Whirre säger:

  Dessa outröttliga slasktrattar. Alla måste väl nu ändå förstå vilka som ligger bakom? Gisses..?  Jag vill iaf utbringa en Stor NyÅrsSkål till Daddy - vår förkämpe i det Svenska "Rättsamhället"!  (Kommer säkert en till senare =) )  Whirre/Uddevalla

  2009-12-31 | 15:21:01
 • Whirre säger:

  Givetvis en WhiteRussian till Sotnos också... =P  Nja... En liten skvätt 3% mjölk iaf... :D  Whirre/Uddevalla

  2009-12-31 | 15:33:07
 • lena säger:

  Ett riktigt GOTT NYTT ÅR Jocke!!  Ge dej själv som nyårslöfte att ta det lite lugnt och sätta dej själv i främsta rummet.  Du är en viktig person för dina barn och din familj.

  Glöm inte det.

  kram

  lena

  2009-12-31 | 15:54:28
 • Whirre säger:

  Och hur gör man det utan sitt eget barn hos sig, Lena?  Om man inte befinner sig i samma situation som den man försöker hjälpa så överför man sin egen situation på denna person... Hmm... Ingen aning men det verkar så iaf...  Läs mitt mail Mikael. Tufft i början men herrejäklar vad det händer efter ett tag!

  2009-12-31 | 16:13:26
 • Daddy säger:

  Jag vet inte vad Whirre menar med riktig country =)

  Det finns ju flera avgreningar. Den jag gillar är ju den som kallas "outlaw country" (trot den som vill).  Gengren skapades av Waylon och Willie och gubbsen men idag har den blivit mycket rockigare.  Waylon Jennings son Shooter Jennings åker numera runt och förvaltar arvet från pappa. Jag såg honom på Pustervik häromåret och där snackar vi hard Honky Tonk. Det svängde som fan och håret stod rätt bakåt. Då trivs jag. Fast den mest fantastiska konserten förra året var ZZ Top som jag och Robin var på. Det var hans första stora konsert och det var stort för honom. Det märktes. Skäggen spelade den bästa konserten jag har hört dom spela (3 ggr), just denna kväll då min son var där. "De e änna goa göbbar" som vi säger här. Efteråt köpte Robin nyckelringen med dom berömda två Z tecknen på för egna pengar. 100 kronor kostade den. Jag stod för biljetterna. Där gick hela semesterbudgeten men det var det värt.  Konserten finns på DVD och heter Live from Texas.  Och vill man höra mina alster går man lämpligen till:

  http://www.reverbnation.com/tequilasunriseblues

  eller till: http://www.reverbnation.com/slowburnswe  2009-12-31 | 17:27:16
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Maria säger:

  Jag har varit frånkopplad under julhelgen men har naturligtvis haft "Daddy" i tankarna. Det är skönt att höra att krafterna verkar återvända. Det är förståeligt Joakim att du höll på att knäckas efter så många motgångar och du var naturligtvis försvagad efter att malts genom rättsväsendet i fyra års tid. Det är mänskligt att känna att man inte vill vara med längre när allt ser hopplöst ut. Hur det blir med umgänget med R. i framtiden vet vi inget om och vi kan inte hur gärna vi än vill hjälpa dig med det. Men de ekonomiska bekymren kan vi bloggläsare åtminstone hjälpa dig med och du ska se att skatteskulden med snälla människors hjälp snart är ett minne blott. Värmande ord i denna situation är bra, men handfast hjälp är bättre. Jag är säker på att januari 2010 blir en bättre månad för dig än december 2009 och nås inte målet i januari så kommer februari... Gott Nytt År till dig och till alla som hjälpt dig!

  2009-12-31 | 18:30:34
 • PAPI säger:

  Gott nytt år Daddy hoppas du får lite av all den hjälp som din handling ropade efter.  Men framförallt, att du skall få tillbaka din lilla flicka snart.  Att myndigheterna får upp ögonen för alla dessa umgängessaboterande föräldrar som förstör sina barns liv för utan anledning.  Ha det så gött!

  2009-12-31 | 19:32:05
 • Whirre säger:

  Ok då, brukar gråta en skvätt runt nyår till Alison Kraus & Union Station med Dan Tyminski o lite annan bluegrass...  Ger mig - Micke, Ni Rockar! =) Gott Nytt!

  2009-12-31 | 20:13:32
 • Whirre säger:

  Bara för att hålla med blogginnehavaren:  ZZ Top Recycler Tour var riktigt grym... Och jag har fortfarande kvar alla prylar jag köpte... =)

  2009-12-31 | 20:24:57
 • Anna Liffen säger:

  Härligt att höra ifrån dig, Joakim! Absolut är det i nöden som man lär sig vilka som är ens sanna vänner, jag vet precis vad du menar, även om jag aldrig suttit så illa till som du gjorde nu. Jag behöver din Paypay, så kommer mina £25 som en julklapp för att göra bördan av din skatteskuld lite lättare. Hittar inte adressen bland kommentarerna men ska kolla igenom igen, för jag har inte kvar infot från när jag köpte din skiva. Jag har mejlat dig, men piper iväg ett mejl till med subject "Paypal", så svara med Paypal-adressen så kommer några pund!  Skönt att du fortfarande finns här. Kämpa vidare!  Kram på dig!  Anna

  2009-12-31 | 20:44:41
  Bloggadress: http://storminawineglass.blogspot.com
 • valens säger:

  "What would you do if I sang out of tune,

  Would you stand up and walk out on me?

  Lend me your ears and I'll sing you a song and I'll try not to sing out of key.

  Oh, I get by with a little help from my friends"...  http://www.youtube.com/watch?v=uQYDvQ1HH-E  Happy New Year!

  2009-12-31 | 21:05:00
  Bloggadress: http://valens.nu
 • Inger säger:

  GOTT NYTT ÅR önskar din familj i Östersund. Vi älskar dig! Vila dig och ät upp dig och kom igen med nya krafter på nyåret. Allt gott i världen till dig! Mamma, pappa, Eva och Mattias.

  2009-12-31 | 22:12:58
 • Madde säger:

  Gott nytt år på er alla och särskilt till dig Jocke önskar Madde med familj och Micke och Fideli :)  Jaaa, det är alldeles för kallt att stå ute och titta på raketer och smällare burr

  2010-01-01 | 00:09:09
 • Gurra Special säger:

  Du låter ovanligt, "kry" för att nyss ha försökt ta ditt liv och befinna dig på sjukhus.  Går någon på detta regisserade drama, på allvar?!

  För mig är det ofattbart och nästintill komiskt.

  Tragikomiskt är nog ett bättre ord i sammanhanget.  Kanske är det därför jag följer denna blogg.  Det är väldigt viktigt att SKRATTA och GRÅTA (av skratt?), ha förmågan att se ironi (inkl. självironi) och, som någon sade, på radion igår Nyårsafton:

  den bästa humorn är den omedvetna.  (om denna kommentar klarar att passera "tullen" utan giltigt "Daddy"-pass, så görs den säkerligen ned...i sedvanlig ordning)  (och JA, jag vet självfallet skillnaden mellan "inlägg" och "kommentar"; vad får dig/er att tro annat?)  Tro mig "Daddy" (whatever) jag är nog kapabel att förstå hur en moderering på din blogg går till.  Try me!

  Jag tycker att du/ni, bakom denna blogg har gjort bort dig/er ganska uppenbart, på olika sätt.  1.)

  natten till julafton försökte du ta ditt liv och nu är du tillbaka, som om inget har hänt.  Skriver från sjukhuset, yeah right.  Är det normalt?

  Du har bara råkat "gå in i väggen" lite grann.  De flesta som "går in i väggen":

  a.)

  försöker INTE ta livet av sig

  b.)

  skriver INTE om det online

  c.)

  kommer INTE tillbaka en knapp vecka senare  (bara en teori jag har, utan fakta...det ska erkännas)  2.)

  Mikael Karlsson - socialdemokraten - är enl. "Daddy" vräkt och bor hos sin mor men startar en sms-insamling!!!  Mycket har jag hört.  Med ett ord:

  B L U F F  Hur kan någon överhuvudtaget gå på det?

  Det är för mig en gåta.

  !  Kanske du kan berätta varför du kopplar ihop mig med andra namn?  Berätta så ALLA förstår, om din förslagenhet.  Varför tar du inte och lyder det råd, som du påstods ha fått förut, nämligt att ta det lugnare.  Vila lite, så känns det kanske bättre.

  "Relax, don't do it".  PS!

  Till "Whirre":

  orden "näthäxor" och "sexdrift" är något du introducerade, inte jag.  Säger inte det mer om DINA fantasier?

  Jag minns inte att jag tilltalade dig, fast du kanske vet mer.  Du nämner även "häxpipor", som du i din ungdom begagnade.  Vill du vara vänlig att förklara det begreppet, för alla läsare, som inte är lika införstådda i ockultism, som du tycks vara.  Ser man syner, efter att ha nyttjat en sådan, eller vad?  Det låter inte helt sunt och i allmänhet ockult och hedniskt i största allmänhet.  Tack på förhand.  "Julen varar än till fasta", tror jag att orden (i den gamla visan) lyder.  Det är väl inte påsk än?

  "Whirre" - förvirrad?

  DS!  "

  Postat av: Whirre  'Gurra' - Kanske internet är stort nog att hitta din libido någon annanstans?  Ja, jag ber dig som alla nethäxor att dra dit pepparn växer då det endast verkar att tillfredställa er sexdrift så sjuk den må vara.  Tänk efter. Vad Är det som driver dessa personer i "deras kamp"..?  Tänk.  Eller hur?  Whirre/Uddevalla

  2009-12-31 @ 12:43:25

  Postat av: Whirre  I min ungdom tände vi "Häxpipor" i juletid o påsk för att jaga iväg påskkärringar. Sen förbjöds dessa och helt plötsligt har det uppkommit en dröse av dessa i alla forum?  Dags för en ny kampanj inför påsken eller..? :D

  2009-12-31 @ 12:51:46

  "  2010-01-01 | 06:04:33
  Bloggadress: http://www.rattshaveristjavisst.tk/
 • Anna Liffen säger:

  Jahapp, nu har vad-de-nu-kallar-sig-Burqa-eller-nåt lämnat en kommentar på min blogg, undrar varför jag skriver på engelska och varför jag skänker pengar till Joakim?! Jag vet inte om jag tycker synd om Burken eller att det är lite läckert att någon orkar störa sig och reta upp sig till den grad att han/hon tar sig tid att inte bara spy galla här utan även leta sig in på min blogg och tjata!! Hihi.  Så jag upprepar mitt svar här: Kära Burken, om jag vill skriva på serbokratiska så gör jag det, och det ska du tamejkatten skita i. Jag är bosatt i England sedan 1995, så engelska är för mig i det närmaste mer naturligt än svenska (som jag pratar kanske ett par gånger i veckan), och 95% av de som läser min blogg är bosatta i Storbritannien och USA. Om du har problem med engelska, läs då svenska bloggar och ge fan i att lorta ner inne på min, där jag inte har lust alls att ta sådana skitdebatter som du försöker sätta igång.  Och vart jag lägger mina pengar är inte heller något du har att göra med, och jo, jag badar i dem. Häller upp en jacuzzi full av sprillans nya, krispiga £50-sedlar i skrivande stund. Om jag vill ge £25 till Joakim, så är det min sak. Vilka välgörenheter jag annars skänker till och vilka sakfrågor jag är involverad i vet du inget om, så håll trut på den punkten också.  Vill du munhuggas eller göra påhopp kan du sätta

  ditt namn till det. Äg för fasen din åsikt - att spy galla och käftas bakom ett alias vågar vilken fjortis som helst, men att stå för vad man säger/tycker/tänker kräver lite ryggrad.  Tack för mig!

  2010-01-01 | 11:34:43
  Bloggadress: http://storminawineglass.blogspot.com
 • Madde säger:

  Anna Liffen:  Så han är där hos dig med i en av sina många skepnader.

  CA, varför alla dessa skepnader och varför detta ifrågasättande när det gäller Jocke som person?

  Är det inte vår sak dvs våra pengar det handlar om?

  Är du avundsjuk på Jocke?

  Och i så fall, är du även avundsjuk på Jockes mående?

  Jag kommer att ge Jocke mer pengar, så är det.

  Tack vare honom tillsammans med flera andra har jag fått upp ögonen på vad som händer i Sverige.

  Jag har fått tips och råd när det gäller hur min sambo skall agera och vad som är lika bra att strunta i och tvärtom.

  Det stöd som Jocke har gett oss (samt flera till, ni vet vilka ni är) går inte att mäta i pengar.

  Så är det bara.

  2010-01-01 | 21:12:38
 • Adam weisshaupt säger:

  Bra att du e tillbaka Jocke

  "You have a ticket to ride"

  men bara om du orkar. Din blogg har noll signifikans om du inte är hel. Låt Oss andra vara din klippa för en stund.

  Hoppas vi ses snart.

  2010-01-02 | 03:41:01
 • Bur-q-ua12 säger:

  Din polare Mikael Karlsson är en ytterst märklig filur, om det inte ett av dina alter egon, "Daddy".  Läs gärna vad han skrev om PAS i maj förra året.  "http://www.newsmill.se/artikel/2009/05/21/pas-pappornas-attack-system".  Inte är han på fäders sida i "könskriget", det är då säkert.  Han är en ren desinformatör, som lika gärna skulle kunna tycka att du "Daddy" "pasar" din dotter, mot bakgrund av hans artikel.  Håll med om att den inte i första hand är pappavänlig, trots att PAS i Sverige framförallt drabbar pappor.  PAS är i Sverige inget problem för mammor Mikael Karlsson!  Han vill i en annan Newsmill-artikel göra gällande att han mer eller mindre har uppfunnit idén att barn ska DNA-testas, eller att han kom fram till det långt före "Moderatmännen".  Jag är ledsen Mikael, du var flera år senare än jag själv med den idén och det gör mig faktiskt FÖRBANNAD att du ens anytder att den skulle vara Din!  Jag har personligen lobbat för idén om automatiskt faderskapstest (och andra förslag till lagändringar i Föräldrabalken (från 1949), lagen om allmänna barnbidrag (från 1947), o.s.v.), sedan åtminstone 2006. Bevis finns i olika e-mails.  Det är därför störande att personer vill ta åt sig äran för andras idéer.  Jag har som sagt bevis Mikael.

  Har DU?  ==>

  Daddy:

  sådana personer som Mikael Karlsson ska du inte

  lyssna på, om du på riktigt är FÖR fäders sak.  Lyssna inte på mig heller, för all del, men TÄNK själv och läs hans artiklar på Newsmill.  2010-01-02 | 11:36:56
 • Bur-q-ua12 (men hade kunnat skrivas "-", eller hur?) säger:

  ==>Anna Liffen.  Du antyder att en eller flera av Sällskapet Bur-q-ua:s medlemmar har skrivit i din blogg och som en intressant följd av det, väljer du att rapportera du till en annan blogg!!!  Är inte det märkligt?

  Är du blott en mesig angivare, Anna Liffen?

  En person, som skvallrar till din överordnade, eller vad?

  "Report to HQ"?  Om du skrev på engelska där, så varför inte här?

  "Burken" är slang för "dunk-kurragömma" och något vi betackar oss för, även om kurragömma är vad bloggar som denna och din egen handlar om och vi är vana.  Ljusskygga individer med dunkel agenda.

  Inte är den då journalistisk och objektiv i första hand.  Den burk du letar efter är opantbar, såväl i England som annorstädes.  Där finns inga pengar för dig att hämta.

  Jag är tillverkad i solitt stål.  Ang. engelska språket, så tror jag inte at det räcker att du har varit bosatt i England sedan 1995.  Min engelska är oklanderlig.

  Inte för att skryta (oj, nu skröt jag visst men det verkar var kutym och "comme il faut" (tautologi) här).  Du kanske dock borde fräscha upp din svenska Anna, eftersom du påstår dig ha koppling till Sverige?  Frasen "tamejkatten" finns nog inte i SAOL, om du vet vad den beteckningen innebär.  Det heter inte heller:

  "Och vart jag lägger mina pengar", utan "VAR" men det kanske är bortom din språkliga förmåga och intellekt att begripa.  Du säger dig ogilla lortiga debatter, o.s.v. men vill likväl ha sista ordet här, eller hur?  Om du nu badar i pengar, vilket jag betvivlar (fast detta handlade ju om skryt, eller hur?), så får du givetvis slösa dem på vad du vill, vilket du tydligen gör.  Att kalla detta för välgörenhet är ändå att ta i och det ganska kraftigt.  Jag skulle inte ha slösat mina pengar på samma sorts saker.  Ang. att "hålla truten": måste man hålla truten om något bara för att man inte känner till det men är nyfiken?  Tydligen, enl. dig.

  Du ville tydligen föra denna debatt på en annan blogg och jag är som sagt förvånad över det.  Du vurmar för "show-off", en exhibitionst kanske?

  Ego boost.  Jag har lika stor rätt att vara anonym som "Musse Pig", "Mikael Karlsson", eller någon annan kommentator.  Det är en mänsklig rättighet att uttycka åsikter anonymt och utan repressalier, något som i de flesta fall upplevs som självklart i Sverige men som inte är det utomlands.  Att man har ett alias förminskar inte ens åsikter.  ==>Anna:

  tänk på mig som en riktig liten läckerbit, som du ska imundiga till middag imorgon, under någon ritual, så kanske du mår bättre och ditt ego blir lika uppblåst som Tycho Brahes...hm...blåsa.  (för er som inte känner till historien: hans blåsa sprängdes, eller så sägs det).  "Storm in a wine glass" är lite fyndigt, måste jag erkänna Anna.  Jag har slutligen insett det självklara med det omöjliga i att försöka debattera mot en meningsmotståndare och hans/hennes hantlangare, på dennes hemmaplan, d.v.s. på hans blogg.  Det är såklart helt meningslöst och fruktlöst, bl.a. med tanke på att en bloggare är lik en diktator, som söker uppmärksamhet och kan censurera och härja bäst han vill.  Därför vill jag härmed tillkannage för mina ev. fiender att detta kan vara den sista kommentar jag någonsin skriver här. Jag "signar" snart ut och då blir ni väl nöjda och glada kan jag tänka.  (oops, det där sista lät bekant på något sätt...hoppas att ni tror på mig...jag är pålitlig)  Detta får bli min försenade julklapp till er (oops, den raden kanske var plagiat på någonting...hm...).  PS!

  ==>Daddy: du och "Mikael K." har vissa likartade sätt att skriva.

  T.ex. "dom" istället för de och "vårat" (talspråk) istället för "vårt".

  Bara en tanke.

  DS!  "

  Vill du munhuggas eller göra påhopp kan du sätta

  ditt namn till det. Äg för fasen din åsikt - att spy galla och käftas bakom ett alias vågar vilken fjortis som helst, men att stå för vad man säger/tycker/tänker kräver lite ryggrad.  Tack för mig!

  2010-01-01 @ 11:34:43

  URL: http://storminawineglass.blogspot.com

  "

  2010-01-02 | 12:10:41
 • Bur-q-ua12 (men hade kunnat skrivas "-", eller hur?) säger:

  ==>Anna Liffen.  Du antyder att en eller flera av Sällskapet Bur-q-ua:s medlemmar har skrivit i din blogg och som en intressant följd av det, väljer du att rapportera du till en annan blogg!!!  Är inte det märkligt?

  Är du blott en mesig angivare, Anna Liffen?

  En person, som skvallrar till din överordnade, eller vad?

  "Report to HQ"?  Om du skrev på engelska där, så varför inte här?

  "Burken" är slang för "dunk-kurragömma" och något vi betackar oss för, även om kurragömma är vad bloggar som denna och din egen handlar om och vi är vana.  Ljusskygga individer med dunkel agenda.

  Inte är den då journalistisk och objektiv i första hand.  Den burk du letar efter är opantbar, såväl i England som annorstädes.  Där finns inga pengar för dig att hämta.

  Jag är tillverkad i solitt stål.  Ang. engelska språket, så tror jag inte at det räcker att du har varit bosatt i England sedan 1995.  Min engelska är oklanderlig.

  Inte för att skryta (oj, nu skröt jag visst men det verkar var kutym och "comme il faut" (tautologi) här).  Du kanske dock borde fräscha upp din svenska Anna, eftersom du påstår dig ha koppling till Sverige?  Frasen "tamejkatten" finns nog inte i SAOL, om du vet vad den beteckningen innebär.  Det heter inte heller:

  "Och vart jag lägger mina pengar", utan "VAR" men det kanske är bortom din språkliga förmåga och intellekt att begripa.  Du säger dig ogilla lortiga debatter, o.s.v. men vill likväl ha sista ordet här, eller hur?  Om du nu badar i pengar, vilket jag betvivlar (fast detta handlade ju om skryt, eller hur?), så får du givetvis slösa dem på vad du vill, vilket du tydligen gör.  Att kalla detta för välgörenhet är ändå att ta i och det ganska kraftigt.  Jag skulle inte ha slösat mina pengar på samma sorts saker.  Ang. att "hålla truten": måste man hålla truten om något bara för att man inte känner till det men är nyfiken?  Tydligen, enl. dig.

  Du ville tydligen föra denna debatt på en annan blogg och jag är som sagt förvånad över det.  Du vurmar för "show-off", en exhibitionst kanske?

  Ego boost.  Jag har lika stor rätt att vara anonym som "Musse Pig", "Mikael Karlsson", eller någon annan kommentator.  Det är en mänsklig rättighet att uttycka åsikter anonymt och utan repressalier, något som i de flesta fall upplevs som självklart i Sverige men som inte är det utomlands.  Att man har ett alias förminskar inte ens åsikter.  ==>Anna:

  tänk på mig som en riktig liten läckerbit, som du ska imundiga till middag imorgon, under någon ritual, så kanske du mår bättre och ditt ego blir lika uppblåst som Tycho Brahes...hm...blåsa.  (för er som inte känner till historien: hans blåsa sprängdes, eller så sägs det).  "Storm in a wine glass" är lite fyndigt, måste jag erkänna Anna.  Jag har slutligen insett det självklara med det omöjliga i att försöka debattera mot en meningsmotståndare och hans/hennes hantlangare, på dennes hemmaplan, d.v.s. på hans blogg.  Det är såklart helt meningslöst och fruktlöst, bl.a. med tanke på att en bloggare är lik en diktator, som söker uppmärksamhet och kan censurera och härja bäst han vill.  Därför vill jag härmed tillkannage för mina ev. fiender att detta kan vara den sista kommentar jag någonsin skriver här. Jag "signar" snart ut och då blir ni väl nöjda och glada kan jag tänka.  (oops, det där sista lät bekant på något sätt...hoppas att ni tror på mig...jag är pålitlig)  Detta får bli min försenade julklapp till er (oops, den raden kanske var plagiat på någonting...hm...).  PS!

  ==>Daddy: du och "Mikael K." har vissa likartade sätt att skriva.

  T.ex. "dom" istället för de och "vårat" (talspråk) istället för "vårt".

  Bara en tanke.  Jag lägger även märke till "the all seeing eye" längst upp på bloggen. En gammal frimurarsymbol, som även finns på USA:s 1-dollarsedel.

  En slump?

  DS!  "

  Vill du munhuggas eller göra påhopp kan du sätta

  ditt namn till det. Äg för fasen din åsikt - att spy galla och käftas bakom ett alias vågar vilken fjortis som helst, men att stå för vad man säger/tycker/tänker kräver lite ryggrad.  Tack för mig!

  2010-01-01 @ 11:34:43

  URL: http://storminawineglass.blogspot.com

  "

  2010-01-02 | 12:14:43
 • Daddy säger:

  Bollen i burken här ovan är pissed off för att han anser sig ha fått sin ide om DNA eller blodprov snodd av Mikael Karlsson. Samtidigt skriver han om mitt stora "ego" i en annan kommentar.  Spelar det någon roll vem som får idén först när det handlar om att fastslå¨faderskapet redan på bb?

  Hade du tänkt ta patent på DNA proven? Eller vill du ha ett sjukhus nämnt efter dig? Jag fattar inte vad som är så viktigt med detta. Huvudsaken är väl att barnen får det bättre?  Alltmer tätnar mysteriet vilka som döljer sig under burkan. Dom har för länge sedan erbjudit mig sin hjälp. Men jag tackade artigt men bestämt nej. En av dom hittade jag i en artikel i en engelsk kvällstidning under rubriken "Cilisitor from hell" Sök på den meningen så kommer ni till en artikel om en viss herr C.A. som hjälpte några av dom värsta slumvärdarna i England i processen mot dom fattiga hyresgästerna som hade råttor och kackerlackor överallt. Många av dessa var dessutom barnfamiljer.  Nu vill vederbörande tydligen även hjälpa svenska fäder av någon anledning, samtidigt blir han rasande om någon annnan får credit för sitt arbete.  Personen/personerna som skriver under signaturen ovan verkar vara väldigt psykiskt instabila personer och jag har en aning om vilka dom är.

  Så mycket kan jag i alla fall säga att med vänner som dom behöver papparörelsen inga fiender.

  2010-01-02 | 14:09:26
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Madde säger:

  Jag visste att det var något skumt med denna människa/dessa människor.  Men far man omkring över så stora delar av internet med en massa hemsidor där framför allt C.A:s namn står med, samt skriver med många nick och dessutom med erbjudanden som utan tvekan kan tolkas som om de erbjuder tjänster som är omoraliskta och olagliga.  Jag frågar dig C.A + ev kompisar, vad är det du vill?

  Och varför är du så avundsjuk?

  Varför tror du att den vägen du förespråkar är den enda vägen?

  Jag baserar den sista frågan på ditt bemötande när du ifrågasätts.  Detta är inget nytt i mina tankar.

  Det som Jocke sedan skev här ovan är ytterligare ett bevis på det jag misstänkte från början.  Hmmm...!!!

  2010-01-02 | 15:14:36
 • Anonym säger:

  "Huvudsaken är väl att barnen får det bättre?", skrev "Daddy".  Helt rätt!

  Jag är den förste att tillstå, när en person skriver något bra.  Men... (oj, började med "men"...; ring inte min svensklärarinna...as if I cared: I'm way beyond her knowledge of Swedish)  (det finns alltid ett (eller fler) "men")  För att det ska kunna bli så...för att man ska uppnå denna, till synes, UTOPI...så krävs det TYDLIGA lagändringar, som definierar:  a.)

  "barnens bästa" (ett s.k. "obestämt rekvisit", enl. förarbeten till vissa lagar), i tio punkter  b.)

  "samarbetssvårigheter", i tio punkter, med hänsyn till barnets ålder  c.)

  betonar samarbetet mellan BARNET OCH FÖRÄLDERN, snarare än mellan föräldern - föräldern

  (OBS! gäller framförallt separerade föräldrar)!  Vilket samarbete är viktigast, handen på hjärtat?  d.)

  betonar att barnet är OMYNDIGT tills det blir arton år fyllda, medan föräldern är vuxen, även om umgängesföräldrar per automatik omyndigförklaras i Sverige!  ________________

  Spelling  Btw:

  it's spelt "Solicitor from Hell".

  Jag känner igen den artikeln.  Ja, jag erkänner...jag må ha tittat på "da Vinci-koden" häromsistens men detta handlar inte om det.  Det handlar inte heller om att knäcka DNA-koden.  ________________

  Vad det handlar om  Det handlar om vem som har immateriella rätten till saker och ting, d.v.s. "idéer".  Visst kan det verka oviktigt vem som eg. kom på en viss idé först, om man ser till en större sak: pappors ökade rättigheter i matriarkatet Sverige.  Det kan t.o.m. verka totalt oviktigt, för en utomstående.  I mikro- eller medelkosmos* (*myntades NU, OBS!), så handlar det dock om vem som bär fanan för alla pappor, vem som är budbäraren och den tänkta frälsaren, som rider in på sin vita springare och som är redo att ta på sig allas synder.  Sådana enkla saker.

  ;O) (<= självironi inbegripen)  Upphovsrätt, vilket "Daddy", såsom musiker, borde veta mycket om.  Patent, som "Daddy" nämnde är oerhört viktigt, fast många inte tycks förstå det.  De flesta bryr sig inte om att ta patent fast de borde.  Ett exempel.

  Föreningen Pappa-Barn har idag två grenar/falanger:  a.)

  den "äkta" (ordf. Hasse Nyland):

  www.pappa-barn-sverige.se  och  b.)

  den "falska" (ordf. Michael Alonzo):

  www.pappa-barn.se  Orden "äkta"/"falsk" har valts, p.g.a. hur deras respektive styrelser kom till.  Falangerna har, såvitt jag försått saken, bråkat om just upphovsrätten till varumärket "Pappa-Barn" och till loggan.  Bara ett exempel, som sagt.  Båda föreningarna gör förmodligen ett bra jobb men Papparörelsen har ett fundamentalt problem:

  OENIGHET!!!  (en gång till:)

  !  Detta med patent handlar inte om $£€, etc.

  Det handlar om moral.

  Det stavas:  M O R A L och bör skrivas in i varje normalt funtad människas hjärta, intellekt och förstånd.  (oklart hur det, rent praktiskt, ska genomföras men det finns säkert någon som har svar på det)  ________________

  "Psykiskt instabil" - även kallat "labil"  Rubriken är något jag har hört/läst om.  Att försöka ta sitt liv är ett klart tecken på att vara labil och suicid.  Punkt slut.  ________________

  SJUKHUS  Jag försöker tänka storsint, ödmjukt, anspråkslöst och medmänskligt, i en ohelig men samtidigt salig blandning.  Hm...

  "Bur-q-ua Hospital" - ja det ligger faktiskt helt rätt i munnen.  Bättre än t.ex. "Ronald Mc D***** [OBS! ingen oförtjänt reklam här] hus".  :O)  ________________

  PARAFRAS eller PAPPARÖRELSENS VÄNNER  Med vänner som "Mikael Karlsson" och fäder som skriver avskedsbrev, för att sedan dyka upp igen, en knapp vecka senare, som om inget hade hänt, behöver Papparörelsen inga fiender.  ==>Daddy:

  Det behövs inga fler mänskliga offer i Sverige.

  Vi har haft tillräckligt av sådana, i form av t.ex. Stefan Holmlin.  (länk:

  http://www.nkmr.org/holmlinfallet.htm

  )  "

  Postat av: Daddy  Bollen i burken här ovan är pissed off för att han anser sig ha fått sin ide om DNA eller blodprov snodd av Mikael Karlsson. Samtidigt skriver han om mitt stora 'ego' i en annan kommentar.  Spelar det någon roll vem som får idén först när det handlar om att fastslå¨faderskapet redan på bb?

  Hade du tänkt ta patent på DNA proven? Eller vill du ha ett sjukhus nämnt efter dig? Jag fattar inte vad som är så viktigt med detta. Huvudsaken är väl att barnen får det bättre?  Alltmer tätnar mysteriet vilka som döljer sig under burkan. Dom har för länge sedan erbjudit mig sin hjälp. Men jag tackade artigt men bestämt nej. En av dom hittade jag i en artikel i en engelsk kvällstidning under rubriken 'Cilisitor from hell' Sök på den meningen så kommer ni till en artikel om en viss herr C.A. som hjälpte några av dom värsta slumvärdarna i England i processen mot dom fattiga hyresgästerna som hade råttor och kackerlackor överallt. Många av dessa var dessutom barnfamiljer.  Nu vill vederbörande tydligen även hjälpa svenska fäder av någon anledning, samtidigt blir han rasande om någon annnan får credit för sitt arbete.  Personen/personerna som skriver under signaturen ovan verkar vara väldigt psykiskt instabila personer och jag har en aning om vilka dom är.

  Så mycket kan jag i alla fall säga att med vänner som dom behöver papparörelsen inga fiender.

  2010-01-02 @ 14:09:26

  URL: http://daddys.blogg.se/

  "

  2010-01-05 | 04:06:37
 • Anonym säger:

  Ang. artikeln om Emma Chapelhow i Daily Mail

  (länk:

  "http://www.dailymail.co.uk/news/article-1239217/Youve-bankrupted-dad-13-year-old-girl-sue-Child-Support-Agency-legal-battle-left-father-crippling-debts.html"

  ), så sägs bl.a. (till vänster om det suspekta fotot på en man i solglasögon, oklart vem det är:)  "

  Landmark case: Emma Chapelhow claims legal battles have forced her father David, right, to live in a caravan to make ends meet

  "  För er som vill veta mer om "Landmark", apropå "Landmark case", läs gärna mer om Landmark Education:

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Landmark_Education  Där sägs t.ex.:

  "

  I artikelserien framträdde en psykolog, som påpekade att Landmarks ledare saknar kompetens att ta hand om de individer som far illa av metoderna[1].  I en annan artikel berättade en tidigare kursdeltagare om hur hon under en mycket intensiv kursperiod på tre dagar knappt fick någon sömn, något som hon beskrev som en utmattningsteknik. Efter kursen var hon så orolig och utbränd att hon drabbades av en akut psykos.

  "  Ja, det låter ju sunt och bra.

  :O|  Fast kanske ordet "Landmark" inte alltid ska associeras som lobbyism?  2010-01-05 | 04:59:37
 • Anonym säger:

  Ang. artikeln om Emma Chapelhow i Daily Mail

  (länk:

  "http://www.dailymail.co.uk/news/article-1239217/Youve-bankrupted-dad-13-year-old-girl-sue-Child-Support-Agency-legal-battle-left-father-crippling-debts.html"

  ), så sägs bl.a. (till vänster om det suspekta fotot på en man i solglasögon, oklart vem det är:)  "

  Landmark case: Emma Chapelhow claims legal battles have forced her father David, right, to live in a caravan to make ends meet

  "  För er som vill veta mer om "Landmark", apropå "Landmark case", läs gärna mer om Landmark Education:

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Landmark_Education  Där sägs t.ex.:

  "

  I artikelserien framträdde en psykolog, som påpekade att Landmarks ledare saknar kompetens att ta hand om de individer som far illa av metoderna[1].  I en annan artikel berättade en tidigare kursdeltagare om hur hon under en mycket intensiv kursperiod på tre dagar knappt fick någon sömn, något som hon beskrev som en utmattningsteknik. Efter kursen var hon så orolig och utbränd att hon drabbades av en akut psykos.

  "  Ja, det låter ju sunt och bra.

  :O|  Fast kanske ordet "Landmark" inte alltid ska associeras som lobbyism?  2010-01-05 | 05:01:32
 • Mikael Karlsson säger:

  Bur.. nånting skrev datum: 2010-01-02 @ 11:36:56  ett inlägg om min syn på PAS och om min inställning i frågan om Fäders rättigheter etc etc.. Jag har besvarat detta på min blogg då jag anser att det är där det hör hemma. Jag fann Bur... nåntings inlägg väldigt rogivande och smilegroparna åkte upp en bra bit över öronen av det jag läste. Du är en rolig typ bur..nånting..  Samtidigt passade jag på att svara Adam Weissrup (Hoppas jag stavade rätt). på de fårgor han vid tidigare tillfälle ställt till mig.  Mvh

  Mikael Karlsson

  2010-01-06 | 01:34:43
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Frida säger:

  Tråkigt att du anser att myndigheterna skötte sig dåligt i ditt fall och diskriminerade dig, dock blir jag väldigt förvånad eftersom jag jobbar med anhäriga till sexuellt utnyttjade barn och till oss kommer det mest mammor och det är aldrig någon myndighet som tror dom. Pappan får nästan alltid vårdnaden trots att det finns bevis och både läkare och psykologer intygar att något har hänt. Alltid blir dessa mammor misstrodda och man tror att de hittar på för att vinna vårdnaden, allt det är skitsnack. Klart det finns någon kvinna som drar till med att anklaga pappan för att få hela vårdnaden men det är inte många och våra mammor gör inte så! Jag tycker det som är upprörande är ite huruvdida föräldrar får träffa sina barn eller inte för det är inte deras rätt utan det ska barnen få bestämma. Man måste lyssna på barnen, det är det ingen som gör idag. Och det är dom som får sota när man inte tror på anklagelser och de skickas tillbaka till den föräldern som våldtar dem, DET är vidrigt om något.

  2010-01-08 | 11:21:27
  Bloggadress: http://fridalundh.blogspot.com
 • Daddy säger:

  Jag tycker du Frida ska ta del av det tidigare inlägget skrivet på denna blogg som heter "95 procent av anmälningarna var falska".  Kanske det kan få dig att öppna dina ögon en aning. Vem vet?

  2010-01-08 | 13:48:01
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • L.P säger:

  Frida,denna kan du också ta del.  http://inteutanminasoner.wordpress.com/2010/01/09/birgitta-allmos-vedervardiga-drapa/  L.P

  2010-01-09 | 14:46:02

Kommentera inlägget här: