daddys

Beware the fury of a patient man

Min dotters favoritklipp på Youtube

Kategori: Jämställdhet

Gårdagens reportage


En av personerna har kommenterat filmen i det förra inlägget och påpekat Christian Diesens tivelaktiga förflutna vad gäller kampen för ett jämställt föräldraskap. Jo jag vet att Christian Diesen inte direkt är någon garant för rättssäkerheten i Sverige. Inte JK heller. Jag tror det är lite av anledningen till att just dessa två intervjuas av Henrik i reportaget. Lyssna på vad dom säger.... Det måste finnas en felmarginal ! Vi får acceptera att människor döms oskydligt då och då??!! Vilken jävla bra justitiekansler vi har......

*Advokaterna är ointresserade och okunniga.
*Åklagarna är korrumperade, och är mest ute efter att få så många skåror på pistolkolven som möjligt.
*Nämndemännen kan inte ett skit om lagen och dömer efter deras politiska övertygelse, om dom ens klarar att hålla sig vakna.

Om vi på det lägger detta reportage från Dagens Nyheter:
Svensk polis förvanskar bevisning Ur artikeln:
Statsåklagaren Nils-Eric Schultz och advokaten Peter Althin i gemensamt angrepp: Polisens metoder kan få Europadomstolen att underkänna Sverige som rättsstat. Sedan mitten av 90-talet har polis, alltför ofta i samarbete med vissa åklagare, undanhållit bevisning för domstolar och åklagare i hundratals fall.

Bo Rothstein är en av landets mest internationellt uppmärksammade samhällsvetare och har han varit gästforskare vid Cornell University, The Russell Sage Foundation i New York, Harvard University, Australian National University, London School of Economics, Edinburgh University, Köpenhamns universitet, Universitetet i Bergen och Universitetet i Ålborg.
Han har publicerat ett flertal böcker på internationella vetenskapliga förlag, t ex "Social Traps and the Problem of Trust" och "Just Institutions Matter", båda på Cambridge University Press (1998 resp. 2006). Hans nuvarande forskning handlar om betydelsen av opartiska, pålitliga, okorrumperande offentliga institutioner för social och ekonomisk utveckling och sker inom ramen för forskningsprogrammet The Quality of Government Institute. Läs gärna vad han anser om Uppsala universitet. Uppsala universitet måste läggas ner.

Tänk på att varannan nämndeman kände att dom ville döma efter sin politiska övertygelse. Undrar hur många som gör det omedvetet? Alla partier i riksdagen benämner sig som feministiska utom (m) som ändå har rödstrumpor i partiet. Bl a en justitsieminister som precis lade ner sin talan i tingsrätten då hon fick erbjudande om en ministerpost. Därför finns det tyvärr ingen dom, utan man gjorde upp i godo.  Hon var bl a anklagad för umgängessabotage. För att inte tala om en finansminister,ansvarig för Sveriges budget som öppet deklarerar att han är feminist. Tänk om man hade kunnat slippa gisslet i nåt jävla parti åtminstone.

Vad säger detta om oddsen för en anklagad man i våra rättssalar? Eller oddsen för en far som kämpar för umgänge med sina barn? Att dessutom socialtjänsten har nära band med kvinnojourerna vet vi sedan länge. Att kvinnojourerna styrs av manshatiska extremister framgår om inte annat av dokumentären könskriget, som kan ses i högermarginalen på denna blogg. Varför tror papporna att bara dom håller käften och sköter sig att dom har en chans att få rättvisa domar? Vill också med varm hand (eller varm pekfingervals) rekommendera Zac's åsikter på ett fat som på ett ypperligt sätt sammanfattar mitt fal i sitt senaste inlägg. En faders kärlek.

R:s favorit film på Youtube


Det finns en film som hon absolut älskar. Hon kan titta på den 30 gånger på raken sittandes i mitt knä. När den är slut så skrattar hon, klappar händerna och säger "Igen, igen"!! Jag postar ut den här. Jag vet att du C eller personer runt dig följer denna blogg. Så visa den här för henne är du snäll. Jag vet att du hatar mig, men du älskar ju barnet säger du, så för hennes skull....Om du vill kan du också hälsa henne att jag älskar henne och saknar henne. Att jag vill vara med henne men att jag inte får.





Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer

  • Trollan säger:

    Jag har en bekant som jobbar inom kriminalvården som ibland har synpunkter på de som fälls. I ett fall var det en man vars fru grät ut om hur misshandlat och terroriserad hon hade blivit. Hon hade bland annat varit tvungen att flytta på grund av att hon förföljdes.



    Enligt mannen var kvinnan tvungen att flytta på grund av att hon blev vräkt på grund av att hon inte betalat hyran. Tyvärr hade inte polisen eller åklagare tid eller intresse att kolla upp det, det ingick ju inte i bevisbördan, däremot att hennes story då fick stå oemotsagd i rätten var en annan femma.



    När man till och med inom kriminalvården börjar se med skepsis på att man verkligen fäller personer som är skyldiga tycker jag personligen att vi är illa ute i Sverige.

    2009-07-08 | 17:00:06
    Bloggadress: http://trollan.wordpress.com
  • Leroy säger:

    Vi tittade mycket på det klippet, Emil och Idas Visa också men dansade loss och sjöng till Hamsterdance, Imse Vimse och Gummybear.



    De få gånger vi haft tillfälle till det.



    Jag u-tubar inte idag - Ni får leta själva.



    Såg du Jacksson´s dotter Paris som fick sissta ordet. : "I love you Daddy!"



    Tårarna bara forsa ner för kinderna. Man får väl hoppas att det blir bättre för så här skall det inte vara.



    Leroy

    2009-07-08 | 17:13:24
  • daddy säger:

    Ja jag såg filmen om familjen Jackson, hela begravningen och konserten från "Dangerous" turnen från 93. Jag säger bara en sak. Där satte michael Jackson ner skåpet för hur en show skall genomföras. Vilken enastående artist han var. Och vilket stort hjärta han hade.



    Även jag grät på begravningen. Jag grät då hans bror Leroy sa "How much pain can one man take"?

    Jag grät när Michaels dotter gråtande sa "My father was the best in the world, I love you daddy". Inte direkt den bild som har förmedlats i tidningarna.



    Våra kvällstidningar har nu frossat i hans död varje dag sedan nyheten kom. Man har bl a spekulerat i vem som "dödade" honom. men inte en rad har mig veterligen skrivits om deras egen roll i dödandet av Michael Jackson.

    2009-07-08 | 17:28:08
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • jakobsson/anette jacobsson säger:

    Men halå!

    Visst var MJ kanske en stor artist även om han inte var min idol. Men detta verkar lite väl mycket, man är inte en stor människa för att man är känd.



    Ni har väl inte glömt att er hjälte hängde ut ett litet barn utanför balkongen, med en handuk över huvudet, inför ett stort antal journalister. Tyvärr misslyckades man med att få MJ dömd för det fruktansvärda övergreppet!



    Att profetera på en elvaårings ev. Sorg väcker enbart avsmak hos mig, jag kan inte tycka att det är annat än motbjudande att föra en liten flicka till en mik där hon skall snyfta fram sin sorg inför offentligheten.

    Kunde hon välja och vilket val att göra! Nej fy tusan!

    2009-07-08 | 19:17:04
  • daddy säger:

    Erik Wiman på Aftonbladet avslutar sin artikel "mannen bakom masken" så här:



    "Michael Jacksons dotter Paris sätter punkt.



    – Ända sedan jag föddes har min pappa varit den bästa pappa ni kan föreställa er, säger den gråtande flickan.



    Cynikern kan skönja en välregisserad final på showen. Borde inte en elvaårig flicka snarare skyddas från hela världens blickar en sådan dag?



    Men å andra sidan, kanske är orden den mest värdiga inblick vi någonsin kommer att få i Michael Jacksons privatliv. En flickas hälsning, inte till ett popgeni eller ett freak, utan till sin pappa."



    Nu kommer det att bli huggsexa om vårdnaden där med. Michael som var skuldsatt upp över öronen då han dog, såg ändå till sina barn i testamentet. 250 outgivna sånger värderade till 750 miljoner dollar är nu i barnens ägo. Plötsligt så skall alla, från Jacksons barnflicka som förtalade honom nyligen i pressen, till Debbie Rowe som frivilligt gick med på att ge upp alla föräldrarättigheter redan innan hon blev gravid (mot en saftig summa pengar), nu ha vårdnaden om de "älskade barnen".



    Jag hoppas dom får komma till farmor.

    2009-07-08 | 19:17:31
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • daddy säger:

    Varför måste det alltid tolkas som idoldyrkan om man skriver något positivt om en känd människa?

    Han har aldrig varit någon hjälte för mig.



    Men för dom som såg konserten igår på TV blev det tydligt hur mycket denna person har betytt för världen, inte bara musikaliskt utan även ur ett humanistiskt perspektiv. Att elda upp en publik till bristningsgränsen. Att röra dom till tårar. Att nå in i djupet av miljoner hjärtan, det klarar väldigt få människor. Det för mig är stort artisteri. Jag tror nästan varenda person i den enorma publiken grät under "Heal the world".



    Att ta upp händelsen då han stolt visade upp sitt barn för världspressen från en balkong blir lite futtigt i jämförelse. Han släppte ju inte barnet.



    Sjålv har jag "hissat" min dotter flera gånger. Hon älskade det och kiknade av skratt. Ingen har heller kritiserat mig för det. Finns det någon pappa som inte har gjort det nångång? Men om jag inte hade tagit emot henne så hade hon åkt hårt i golvet och säkert slagit sig illa. Men min dotter har aldrig skadat sig det minsta under min översyn. Inte Michael Jacksons barn heller vad jag vet?



    Men detta ämne rör ju inte dagens inlägg. Som en totalt fanatisk, på gränsen till nördig musikälskare som jag är så ser jag säkert annorlunda på fenomenet Michael jackson och har alltid gjort. Visst var det något som var trasigt i honom och som gjorde sig alltmer påmint med åren. Men det förtar inte det faktum att han var en musikalisk stilbildare och geni. Och hans engagemang i frågorna om rasism och barnens rättigheter var äkta.



    Mannen hade hjärta.

    2009-07-08 | 19:36:01
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Leroy säger:

    Det var väl därför han fick artikel 600 som heder.



    För att han var engagerad och hade ett hjärta.



    Jag har också andra idoler men det var kul att dansa till en del av hans låtar.



    LEroy

    2009-07-08 | 20:30:42
  • Rospiggen säger:

    Felmarginaler?? Lite svinn gör ingenting eller vadå? Då kan ju de prova att sitta inne x antal månader eller år helt oskyldiga då. Undrar vad de tycker om felmarginaler då?



    Jag hoppas att Rania får se det där klippet (som jag inte får upp, trög hastighet), jag hoppas att hennes mor visar henne det, av kärlek till sin dotter och av respekt för Ranias kärlek till dig.

    2009-07-08 | 20:33:48
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • jakobsson/anette jacobsson säger:

    Beundra gärna MJ för hans sång men jämför inte en så kränkande och hänsynslös behandling som MJ utsatta sin son för med hissa lekar. Det MJ utsatte sonen för gör bara en störd människa och vad beträffar att släppa så händer det olyckor särskilt om man missbrukar dagligen och beter sig så omdömeslöst som i denna cituation.



    citat.

    Michael Jackson visade upp den nio månader gamle Prince Michael ll med en handduk över ansiktet, hängande utanför en balkong i Berlin.

    http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article2920357.ab

    2009-07-08 | 23:38:03
  • L.P säger:

    Rättsäkerhet?



    Vad är rättssäkerheten värd om en människa som är skyldig blir dömd?



    RättSSäkerheten idag finns inte längre,därför kan man inte lita på dessa myndigheterna längre,speciellt inte när det accepteras en viss "förlust",istället för att oskyldiga ska fängslas på bekostnad av våra skattemedel,så kanske dessa medel borde användas mer till att göra säkra utredningar baserat på fysisk bevisning bl.a i form av DNA.



    Fast det kräver ju insatser av polismyndigheten,så att bevisningen kan tas tillvara så snart som möjligt,men dessa "resurser" sparas det in på för dem kostar ju "enorma" summor!



    Men vad kostar då en falskt,skimrande rättssäkerhet som i löjets skimmer visar sig vara rent "baloni".



    Svaret är ÄNNU FÖRBANNAT MERA,dessutom så skövlas oskyldiga människors liv bort,i katastrofens virvel av strunt,och masshysteri som skapats av paranoid propaganda!



    Jag efterlyser sunt förnuft bland våra politikers,nån som besitter den värdefulla egenskapen idag?



    Eller är ni bara rädda om era egna skinn(löner)?



    Nåt att tänka på är att i många fall,där en oskyldig döms,så går det en skyldig fri,fri till att begå nya brott!



    Men det bekommer väl inte såna som Maria Brage m.fl,då de redan har en misstänkt=skyldig framför sina korta näsor!



    Notering är att "skäligen misstänkt" är en lägre misstankegrad!



    L.P



    www.pappa-barn.se

    2009-07-09 | 00:02:49
  • jakobsson/anette jacobsson säger:

    Beundra gärna MJ för hans sång men jämför inte en så kränkande och hänsynslös behandling som MJ utsatta sin son för med hissa lekar. Det MJ utsatte sonen för gör bara en störd människa och vad beträffar att släppa så händer det olyckor särskilt om man missbrukar dagligen och beter sig så omdömeslöst som i denna cituation.



    citat.

    Michael Jackson visade upp den nio månader gamle Prince Michael ll med en handduk över ansiktet, hängande utanför en balkong i Berlin.

    http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article2920357.ab

    2009-07-09 | 00:09:11
  • L.P säger:

    Anette:



    Efter att ha tittat på bilderna,så kan jag bara hålla med dig,om att MJ utsatte sitt barn för fara!



    Jag tycker inte heller att det kan jämföras med leken "hissning".



    En vettig och sund förälder utsätter inte sitt barn för olycksrisk,så är det bara!



    //L.P



    www.pappa-barn.se



    2009-07-09 | 04:19:39
  • Bur-q-ua12 säger:

    Ang. JK och dess chef (för JK är trots allt en myndighet!) Göran Lambertz, så borde han självfallet ha vurmat för och strävat mot en nollvision för oskyldigt dömda, snarare än tala om "felmarginal".



    Jag och vi i Sällskapet Bur-q-ua anser dock att han generellt sett är en avsevärt bättre representant för ett rättssamhälle, än Christian Diesen.



    Allt annat är tecken på brister hos rättsväsendet och "systemet".



    När det gäller Zac och den blogg du rekommenderar, så har jag skrivit ett inlägg i den.



    Det är för mig oklart exakt varför du rekommenderar den bloggen.



    Jag och de flesta i Sällskapet tycker att du och ditt fall förtjänar betydligt bättre än en referens till en obskyr och överstatlig organisation som RFSU.



    RFSU tycker tydligen att det är ok att föräldrar låter sina barn vidröra sitt könsorgan.



    Det tycker inte vi!

    Tvärtom.



    RFSU tycks snarast rekommendera detta, vilket vi tycker är sjukt.



    I ditt fall tycks beröringen ha skett oavsiktligt, vilket är något helt annat.



    I vissa familjer är det tabu med nakenhet mellan föräldrar och barn.



    Vem är kapabel att avgöra om det är fel eller rätt?



    Vårt budskap i detta sammanhang lyder i korthet:

    låt barn vara barn och respektera att barnen är mindre vetande än vuxna, när det gäller sex, och så bör förbli under sin barndom.



    2009-07-09 | 04:28:25
    Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
  • Leif P säger:

    Daddy och Rospiggen:



    Lambertz pratar inte om oskyldigt dömda. Han pratar om oskyldiga som blir misstänkta och dras in i en polisutredning och eventuellt en rättegång. Han vill alltså INTE ha några felmarginaler så att domstolarna fängslar oskyldiga medborgare.



    Lambertz säger däremot att ibland blir oskyldiga misstänkta och eftersom vi vill att brott ska klaras upp så måste tyvärr nätet vara så stort att även oskyldiga kan dras in i en process.



    Citat:



    "I varje fall kan de frukta en ganska besvärlig process innan det blir klargjort att de är oskyldiga, det ser vi exempel på då och då. Och kanske måste systemet tillåta sig detta, men det är oerhört angeläget att det inte sker mer än som är absolut nödvändigt. Det måste finnas en felmarginal, men den felmarginalen får inte utnyttjas så att människor drabbas utav anklagelser i en omfattning som är orimlig."

    2009-07-09 | 05:37:42
  • Anonym säger:

    2009-07-09 | 07:13:44
  • Daddy säger:

    Och ändå är det precis det som händer idag. Varför markerar inte JK skarpare mot detta?



    Varför måste HD hela tiden skicka påminnelser till vårt rättsystem att det behövs bevisas bortom rimligt tvivel innan en människa döms till fängelse?



    Dom var nyligen tvungna att göra det igen, och det värsta är att dom dessutom får utstå hård kritik då dom gör det.

    2009-07-09 | 07:19:08
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Mammamojan säger:

    Hej,

    önskar dig lycka till i kampen för ditt barns rätt att ha sin pappa i sitt liv! ( naturligtvis för din rätt oxå )

    Detta är skandal, man skäms över hur det går till i Sverige.

    Hoppas du orkar fortsätta, det ta på krafterna att kämpa och det är inte alla som orkar.

    Har själv utkämpat en kamp sedan över ett år tillbaka, en kamp som böjade då en mycket nära anhörig till mig avled oväntat och efterlämnade ett kaos av bedrägerier.

    Inte samma sak, men kampen för att sanningen ska fram, ansvariga stå till svars, samt för den avlidnas heder gör att jag orkar fortsätta. Det är nämligen grova, allvarliga tjänstefel som begåtts i detta fall oxå.

    När det lugnat ner sig tänkte jag oxå börja blogga, saker ska fram, människor ska veta hur det går till här i Sverige.



    Var rädd om er, och hoppas att du snart får upprättelse!

    Mvh Mammamojan

    2009-07-09 | 07:37:16
  • valens säger:

    "Man ska inte vara beroende av att man har en journalist eller en advokat som jobbar grattis eller JK själv som jobbar grattis för en, för att man ska ha en chans att få upprättelse..."



    Låt mig (återigen!) citera några fragment ur SVTs debbatt "Argument" (2007, januari) där det pratades om rättsäkerheten i landet Sverige, om felaktigt anklagade och ibland felaktigt dömda:



    Programledare:

    Hur står det egentligen till med rättsäkerheten i landet Sverige?



    Göran Lambertz:

    Brottsutredningarna inte är tillräckligt goda alltid, ofta mycket goda men det är just de fallen när det fallerar som det är problem… Så beror det också på att jag tror att man dömer i svåra, väldigt svåra mål, så dömer man lite för slarvigt… Man tar inte beviskravet riktigt på tillräckligt stort allvar… Man är övertygad om personens skuld och man nöjer sig ofta med det…



    Sven-Erik Alhem:

    Vi måste ha ett system där man kan låta de som anses att ha varit felaktigt dömda få en chans till upprättelse… Man ska göra allt för att få det bättre ställt när det gäller deras möjligheter att få anlita advokat hjälp… Man ska inte vara beroende av att man har en journalist eller en advokat som jobbar grattis eller JK själv som jobbar grattis för en, för att man ska ha en chans att få upprättelse…



    Programledare:

    Vad är det stora problemet som du ser med att Göran Lambertz säger det han säger?...



    Sven-Erik Alhem:

    Det är egentligen detta… Vi är inga gudomliga varelser som vet exakt hur saker och ting förhåller sig… Vi ska vara ödmjuka och säga, ”jag gör fel, jag ska försöka begränsa mina fel att bli så få som möjligt under min goda vandel”



    Göran Lambertz:

    Vi är verkligt inne på det alvarliga för att här handlar om människor som ibland anklagas felaktigt och ibland döms felaktigt för brott som de inte har begått och det är livs tragedier, det är förstörda liv, därför måste vi vara på tå… Vi får inte ursäkta oss, det är så som Erik säger, man gör fel men man måste ha den ambitionen att det aldrig någonsin händer sådana fel…



    2009-07-09 | 08:09:50
    Bloggadress: http://visa.respEQt.nu
  • L.P säger:

    Tillåter mig att rycka i citatet ovan från Lambertz:



    "man gör fel men man måste ha den ambitionen att det aldrig någonsin händer sådana fel…"



    Citat slut:



    Vad menar Lambertz egentligen,har han ALDRIG haft fel,och om han haft fel,så besitter han inte egenskapen av att inse sitt eget fel som han begått?



    Detta är ju livsfarligt för vår rättssäkerheten,med såna uttalanden så liknar rättSSäkerheten mer nåt åt SS ju!



    L.P

    2009-07-09 | 23:10:47
  • Jessica säger:

    Hur kan man om man såg minnesstunden tycka att dom profiterade på Paris sorg. Det syntes tydligt att det var hon själv som ville säga dom orden hon sa till sin pappa. Ingen puttade fram henne och jag tror hon kommer vara glad att hon sa det hon sa i framtiden. Jag kan inte se att det på nåt sätt skulle skada ett barn att tala om att man älskar sin far på hans begravning och om hon inte hade gråtit hade det väl varit mycket mer märkligt.

    Det är värre att inte få ut sorgen.

    Angående din situation Joakim så kan jag inte annat än beklaga hur allt har skötts och jag tycker det är hemst av en mamma att göra så mot sitt barn.

    En pappa är otroligt viktig för barnet och det handlar lika mycket om barnets rätt till sin far som pappans rätt till sitt barn.

    Jag hoppas allt löser sig för dig och att det här inte kommer sätta för djupa spår i din och din dotters relation i framtiden.

    Jag har själv 4 barn med en underbar man som jag aldrig skulle vilja att mina barn skulle behöva leva utan.

    Kram Jessica

    2009-07-10 | 09:48:08

Kommentera inlägget här: