daddys

Beware the fury of a patient man

A world of hurt

Kategori: Musik

Mitt förra inlägg skapade återigen en liten debatt om Michael Jackson. Jag säger som jag har sagt så många gånger förr. Alla har rätt att uttrycka sin åsikt på denna blogg så länge man gör det på ett sätt som inte är elakt eller hatfyllt. Därför har jag tagit in även kommentarer som vänder sig mot min hyllning till den avlidne Michael Jackson. Men jag känner att jag måste skriva mer om detta.

Kanske är det min egen starka längtan efter upprättelse som gör att jag känner så starkt för detta ämne. Tillsammans med min kärlek för musik och musikaliska trollkarlar. Detta inlägg blev långt, men jag hoppas ni orkar läsa det.
 
Aftonbladets Klick bilaga står inte högt på min lista över pålitliga nyhetsorgan. Dom kommer snarare på delad sistaplats tillsammans med Hänt Extra. Därför tar jag inte länkar som leder dit på särskilt mycket allvar. Angående händelsen då han dinglade sin baby från fönstret på tredje våningen i ett hotell i Tyskland har Jackson bett om ursäkt otaliga gånger.

Från BBC News: Pop star Michael Jackson has admitted he made a "terrible mistake" in dangling a baby over a hotel balcony as he greeted fans. The singer caused a stir when he appeared with the child in Berlin, precariously clutching the infant out of a third floor window, and draping a towel over the baby's head. "I got caught up in the excitement of the moment. I would never intentionally endanger the lives of my children," Jackson said.

Vad det gäller beslöjandet av sina barns ansikten låter det naturligtvis helt galet för personer som oss, men vi lever inte i samma värld som superstjärnorna. Om vi fick prova det livet ett tag tror jag dom flesta av oss snart skulle längta tillbaks till det liv där vi kunde röra oss fritt på gator och torg, och peta oss i näsan utan att en bild av det skulle finnas på varenda löpsedel dagen efter. Där vi inte varje dag behövde oroa oss för att våra barn kan kidnappas.

Så mycket hat


Jonas Gardell skrev häromdagen i Expressen. "Jag undrar om någon människa i världshistorien har fått utstå så mycket hat som Michael Jackson"?  Och för vad? En man som hyllades på sin begravning av en mängd människor som fått lära känna människan bakom mediebilden. Nelson Mandela, Martin Luther kings barn, Barack obama, Smokey robinson, Diana ross, Lionel Richie, Stevie Wonder, Jennifer Hudson, Brooke Shields, John Mayer, och många många fler. Quincy Jones, en av världens absolut största musikproducenter sa att han förlorade en del av sin själ då han fick höra nyheten. Madonna att hon inte kunde sluta gråta. Detta var människor som kände den verklige Michael Jackson. Som hade träffat honom, talat med honom, jobbat med honom.

Demonproducenten Quincy Jones producerade albumet "Thriller". Världens mest sålda skiva genom alla tider och ett musikaliskt mästerverk. Han producerade också Jacksons och Lionel Richies låt "We are the world", som nog varenda människa på denna planet har hört, och som samlade in ofantliga summor till offer för svält i Afrika. Detta var Michael Jacksons idé och projekt. Alla som fick lära känna personen i verkligheten, och inte enbart vinklat genom en sensationslysten press som sålde miljoner med lösnummer genom att göra honom till någon
sorts modern Frankensteins monster.

Alla som fick se mannen bakom masken sa också med en stark unison stämma att anklagelserna om övergrepp på barn var triggat av hämnd, hat och pengahunger av skrupellösa ondsinta människor med små och förkrympta själar. En sällsynt vidrig attack mot en man som inte hade ett gram ondska i sin kropp. Som hellre huggit av sig sin högra arm än att göra ett barn illa.
 
Men är det inte litegrann så det fungerar i vår värld. Kärleken tolererar allt för den kan inte annat, men ondskan kan inte tolerera kärleken. Framgång och kärlek föder avund. Avund föder hat. Om man då dessutom är en lite udda, androgyn skör varelse och blir utsatt för detta, så förstår man att en sådan människa till slut blir beroende av smärtstillande mediciner.

Elvis Presley mötte samma öde. Det finns inget annat sätt att stå ut med en sådan smärta om man inte är utrustad med ett självförtroende av titan. Det finns inte heller någon av oss som ens kan försöka att föreställa oss hur det känns att utstå en sådan offentlig förnedring som Michael Jackson fick göra under den rättsprocess som inleddes mot honom.

Ni som tycker synd om mig, försök att sätta er in i det han fick utstå. Han blev aldrig dömd för brotten han anklagades för heller. Ändå är han hos vissa dömd ändå för evigt. Undrar om jag kommer att få möta samma öde?

Dög som kassako


Människor som han avlönat rikligt under flera år vände sig emot honom när dom ansåg sig orättvist ha fått sparken och vittnade mot honom. Neverland, Michael Jacksons fredade zon i världen kostade en miljon dollar i månaden att driva med alla anställdas löner inräknade. Till slut tar t o m en superstjärnas pengar slut. speciellt om han har ett så dåligt ekonomiskt sinne som michael hade. Han förstod sig inte ett dugg på ekonomi.

Ni som såg Liza marklunds tårar i våras när hon till blev intervjuad i TV4 och satt och tyckte synd om sig själv. Att hon, som hon kallade det, fick utstå ett hatdrev blir bara löjligt. Då vet man inte ens vad ordet verkligen betyder. Det vet bara människor som Michael Jackson. Det vi i lilla sverige kallar hatdrev är bara en mild västanfläkt jämfört med den orkanen Katrina han fick utstå. Förtjänade han att behandlas så? Varför i så fall?
 
Kanske det är för att jag tycker det är svårt att se en människa som gav världen så oerhört mycket  bli så fruktansvärt behandlad?

Kanske är det för att jag tycker det är synd att en människa skall behöva dö innan han får den uppskattning han förtjänar?

Kanske är det för att jag i mitt, om än i ett oändligt mycket mindre perspektiv, har fått smaka på en smula av vad som gjordes mot honom?

Politiker skapar inte legender


Demokraten Sheila Jackson Lee vill hylla Jackson som en " amerikansk legend" genom en resolution i kongressen, något  som någon republikan vid namn Pete King vänder sig kraftigt emot. King kallar Jackson för "lowlife" och "pervers pedofil", trots att han aldrig dömdes. Vissa hävdar att han köpte sig fri. Ja kanske det, men är det ett bevis för skuld? Hur länge hade Michael Jackson överlevt i ett fängelse?

Vem kommer att komma ihåg republikanen Pete King om tio år? Vad har republikanen Pete King gjort för världens barn? Hur har han förändrat planeten till det bättre? Michael Jackson kommer att leva för evigt. Michael Jackson är redan en
legend, och det lär nog inte finnas så mycket någon fjant till politiker kan göra åt den saken.

Så unik var hans talang. Men den här världen är inte skapad för unika talanger. Människor som vill försköna världen genom musik, konst och litteratur. Visst tjänar en del av dom massor med stålar, men det är också den enda anledningen att någon ifrån den s k musikbranschen bryr sig ett dyft om dom. Den dagen dom inte längre har "the midas touch" så droppas dom som en het potatis åt sitt öde. Då är dom dessutom så vana vid att leva i sina skapade bubblor att mötet med verkligheten ofta blir mycket svår. Ibland allt för svår.

Musikbranschen är en maffia


Av alla geldenärer som Jackson var skyldig pengar vid sin död var skivbolaget dom som han var skyldig mest. Det var dom som pressade honom att göra denna comeback turné. Dom måste ju få avkastning på sina investeringar. Dessa bolagsjättar som redan är goda för miljarder. Samtidigt köpte dom försäkringar utifall att han skulle dö i en överdos innan turnén. Så dom kommer att få sina pengar nu ändå, fast deras guldäggsvärpande höna till slut var för utsliten för att värpa mer.
 
Så fungerar musikbranchen idag. Dom som stämmer barn för att dom sjunger sånger runt lägerelden på ett scoutläger. Detta försökte ASCAP, Amerikanska motsvarigheten till STIM sig på, men backade då man mötte en för hård publik ilska.  För dessa direktörer var inte Michael Jackson en unik musikbegåvning som skulle vårdas ömt. Dom vet nämligen inte ett skit om musik. Affärer är det enda dom begriper sig på. För dom var han en produkt som skulle ge snabbast möjliga avkastning på kortast möjliga tid. Precis på samma sätt som det fungerar i alla andra företag idag. Vissa musiker har styrkan att stå upp mot dom kapitalistiska krafterna som slingrar sina tentakler runt allt som dom ser som en "god investering". Vissa musiker har fått den trygga uppväxt som krävs för att klara sig i den världen av hyenor. Men andra såsom michael Jackson är allt för sköra för att överleva.

"I'd rather burn out than fade away"

(Neill Young)

Att dö ung är en yrkesskada inom musikerskrået som vi alla vet. Speciellt gäller det dom som verkligen var unika, stilbildande genier. Jimi Hendrix, Janis Joplin, Keith Moon, Jeff Procaro, Jaco Pastorius, John Lennon, Elvis Presley, John Bonham, Tommy Bolin, Charlie Parker, Curt Cobain, Brian Jones, Jim Morrison, Stevie ray Vaughan, Bon Scott, Sid vicious, Duane Allman....bara för att nämna några. Tror ni detta är en slump? Att musiker har sämre gener än andra?

Jag har varit musiker så länge jag minns. Min karriär började med mandolinlektioner i den kommunala musikskolan när jag gick i mellanstadiet. (Man fick välja mellan blockflöjt och mandolin... Eller som man såg det på den tiden, pest eller kolera).  Men jag hade väl inte den där unika talangen som gjorde att jag stod ut i mängden. Dessutom har jag alltid älskat och spelat den sortens musik som inte direkt hamnar på svensktoppen, och därmed har jag aldrig heller varit speciellt intressant för branschen i Sverige (som jag för övrigt tycker är ett musikaliskt u-land).

Jag blev inte således inte upptäckt och signad då jag var 17 år gammal. Jag blev aldrig en superstjärna som tvingades ut i strålkastarljuset dag efter dag för att leverera till miljoner fans som krävde mitt allt, oavsett hur jag mådde. Det är jag oerhört tacksam för idag. Jag hade mycket troligt också stått på listan över dom som släcktes för tidigt. Vem är mogen för det där när man är runt 20 bast? Inte många.

En liten historia som säger mycket


Det finns en så underbar liten historia ur Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams som jag brukar dra för jag tycker den säger så mycket. Om människans natur. En del förstår den direkt, andra inte. (fritt ur minnet).
Bokens hjälte Arthur Dent och hans lilla följe reste några miljoner år tillbaks i tiden (i den boken är allt möjligt), och hamnade på något sätt som jag har glömt, på ett stort rymdskepp. När dom tittade in i skeppets lastrum hittade dom flera miljoner nedfrysta människor som alla befann sig i en djup dvala. Till slut hittade dom skeppets kapten och frågade honom vad detta var för skepp? Han sa:

"Jo ni förstår, vår planet var dödsdömd så vi blev tvungna att evakuera den och nu försöker vi hitta en ny som vi kan bosätta. Vi byggde tre stora rymdskepp för att rymma alla människor på vår dömda planet. På det första skeppet skulle alla människor med någon artistisk talang få plats. Musiker, kompositörer, skribenter, konstnärer, författare, poeter, skulptörer osv. Dvs Människor som förskönar livet för andra .

På det andra skeppet skulle alla människor med någon form av hantverkskunskaper rymmas. Snickare, Designers, sömmerskor, smeder, murare, frisörer, målare, plåtslagare, slöjdare, byggnadsarbetare, arkitekter, golvläggare, timmermän, tryckare osv. Människor som skapar med sina händer.

Och på vårt skepp så finns alla Militärer, politiker, ekonomer, bankirer, konsulter, byråkrater, försäljare, direktörer, nyhetsredaktörer, o s v ".  "Jaha" sade Arthur Dent och tittade ut på den helt tomma rymden genom skeppets bakruta. "Men var är dom andra två skeppen då"? "Jaaa", sa kaptenen. "Det har vi också undrat".....

Money for nothing and your chicks for free

(Mark Knopfler)

Jag har egentligen aldrig varit ett så stort Jackson fan. Jag har inte idoler på det viset. Det var inte riktigt min musikstil heller. Då han slog igenom på 80 talet kunde jag inte riktigt erkänna att jag gillade hans låtar. Det var inte rumsrent i mina hårdrockskretsar. 80 talet var för övrigt ett katastrofalt decennium för musiken kan man konstatera så här i efterhand. Många musiker föll i fällan att använda de nya elektroniska prylarna som började dyka upp med rent komiska resultat. Michael Jackson var för musikalisk för att ramla i den fällan. En fälla som t o m mina stora förebilder på 70 talet ramlade i. Jag talar då om ZZ Top.
Jag vet också vilket ENORMT arbete som ligger bakom ett sådant artisteri. Vilka uppoffringar. Här pratar vi inte om fyra år på ett universitet. Det han hade kan inget universitet i världen lära ut. Bara dom musiker som spelade bakom Jackson på turnén var några av världens bästa som ni säkert förstår, ändå så var det aldrig under en enda sekund någon som helst tvekan vem som fullständigt ägde scenen. Jag hoppas ni som missade konserten får chansen att se den någon gång så kanske ni förstår lite av vad jag menar.

För er som inte visste det så var "Dangerous"  turnen den största turnén som någon musiker någonsin gjort, Nu slagen endast av hans egen "History" tour. 69 konserter sågs av 3,5 miljoner fans. Michael Jackson skänkte hela vinsten från turnén till hans egen "Heal the world" foundation och till andra välgörande ändamål. Alla fantastiska låtar skrivna och komponerade av Michael jackson. Hela den fantastiska showen. Idé och genomförande: Michael Jackson. Koreografi: Michael jackson. Artistisk ressigör: Michael Jackson.

Ändå tror jag han hade blivit förvånad om han hade fått se all den kärlek som han nu får motta av miljoner och åter miljoner människor över hela vår värld. Han fick inte se särskilt mycket av den under sina sista år.

Att vara skör är inte samma sak som att vara ointelligent. Han såg, han försökte göra sig hörd, men mot dom krafter som sätts i rörelse då marknadens hundar får vittring på en ny unik talang, är man maktlös. Och om man då dessutom är lite udda och hamnar på pressens och medias favorit mobbing lista genom att vara skygg och försöka skydda sitt privatliv, så är man "in for a world of hurt".

"Leave me alone" av och med Michael Jackson
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer

 • Shhiva säger:

  När Michael Jackson tog sitt sista andetag, förlorade världen en Lärare i Männsklighet och Kärlek!  Man skulle kunna säga hur mycket gott om honom som helst.. Han gjorde mer för barn och för jorden, än vad andra ens kan tänka till..

  Nä, jag sörjer faktiskt.. Han var och komemr alltid vara en Legend!  R.I.P. Michel Jackson. King of Pop, and always rememberd!

  2009-07-09 | 09:03:32
  Bloggadress: http://shhiva.blogg.se/
 • Zac säger:

  Ruskigt bra inlägg! Hans musik har aldrig slagit an på mina egna strängar, så jag blir mest fascinerad av hur en liten människa kan kastas runt som en trasdocka trots att han är störst i världen. Hur omvärlden har mer makt över en sådan superstjärnas liv än han själv.  MJ är för mig en liten pojke som aldrig fick sitt eget liv. Han vann hela den yttre världen, men fick aldrig chansen till den inre...  //Zac

  PS. Men visst var han oerhört duktig, så duktig att vi knappast kommer få se hans like igen. RIP.

  2009-07-09 | 09:12:26
  Bloggadress: http://www.wiktzac.com
 • Bitten säger:

  Kolla på det här, Joakim! Sjukt coolt!!  http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/mj58_09/article5488473.ab

  2009-07-09 | 13:07:45
 • susanna svensson säger:

  Suveränt skrivet det där borde du bli nominerat till nobelpriset i litteratur för.

  2009-07-09 | 14:12:46
 • Anonym säger:  Är du trött på alla dessa gratissidor där man bara få presenkort? Nu kan du istället få pengar så

  att du kan köpa vad du vill istället :) och man kan få ut sina pengar när man vill! och det är väldigt lätt att samla ihop, och man får dessutom 20kr att starta med när man blir värvad! Passa på nu när sidan inte är så känd ännu, lättare att värva då!  Så registrera dig nu på : http://www.woopa.se/signup.php?ref=Milenna

  2009-07-09 | 14:36:44
 • Josefin säger:

  sry, ja orkade inte läsa allt.. :)

  2009-07-09 | 14:44:48
  Bloggadress: http://thefina.blogg.se/
 • Jasmin säger:

  Fyfan vad rätt du har.

  2009-07-09 | 14:50:13
  Bloggadress: http://musiclover.2u.se
 • Linda säger:

  Fyfan va bra skrivet! Tårarna bara sprutar på mig..

  2009-07-09 | 14:56:40
  Bloggadress: http://lindaviberg.blogg.se/
 • Anonym säger:

  Helt lysande skrivet!

  2009-07-09 | 15:01:45
  Bloggadress: http://sannalinneas.blogg.se/
 • Pearl säger:

  Bra skrivet, jävligt bra.

  2009-07-09 | 15:03:17
  Bloggadress: http://intimacy.blogg.se/
 • Sophy - What U See Is What U Get säger:

  Han va ett geni, det kan inga avundsjuka haters ta ifrån honom.  Och det faktum att han finns med i guiness rekord bok för att ha skänkt mest pengar till flest organisationer. Vem mer kan stoltsera med det?

  2009-07-09 | 15:05:23
  Bloggadress: http://sophys.blogg.se/
 • Caroline ♥ säger:

  Hej! fin blogg!!!

  ska vi följa varandra på bloglovin?  För ny musik kolla också gärna in: http://coolwhateva.blogg.se/

  2009-07-09 | 15:07:11
  Bloggadress: http://babymamadrama.blogg.se/
 • Fredrik säger:

  Fy i helvete va bra skrivet

  2009-07-09 | 15:10:34
  Bloggadress: http://heino.blogg.se/
 • Cicki säger:

  HAIL THE KING OF POP!

  När han t.ex. ringde massor av artister för att alla tillsammans sjunga 'We Are The World' gjorde han något historiskt. Alla han ringde kom. Ingen sa nej. Artister som annars aldrig skulle gå med på att sjunga tillsammans samlades.

  The King Is Calling!

  2009-07-09 | 15:12:01
  Bloggadress: http://turbotant.blogg.se/
 • Isabelle säger:

  Istämmer i vad du säger. Har tyck synd om han länge och har tagit va media säger med en nypa salt. Men på något vis känns jag som den ända som har tyckt så. jag försvarat han i olika samtalsämnen vid matbordet, då har man blivit tillrättavisad, och han har framställts som en monster. Jag tycker han är en hjälte och en riktig talang!

  Men nu får han vila på riktigt.

  R.I.P king of pop!

  2009-07-09 | 15:13:20
  Bloggadress: http://isabellesandstrom.blogg.se/
 • Emma säger:

  Oj, det var långt, men ett väldigt bra inlägg!

  2009-07-09 | 15:15:17
  Bloggadress: http://whatevermakesyousad.blogg.se/
 • emelie säger:

  Jag har inte läst hela ditt inlägg men jag tyckte att inlägget är tankvärd. Jag tror att många människor älskar att se en hjälte födas och klättra upp i sin karriär men jag tror också att ännu fler gillar när hjälten krossas och sjunker ner i livet. Jag vet inte varför det är så men det kan säkert ha någonting med avundsjuka att göra. Jag är ganska övertygad om att Michael är oskyldig i alla anklagelser om att han skulle vara pedofil. Självklart såg giriga vuxna människor sin chans att tjäna pengar på Michael (många människor har tjänat stora pengar på honom) och det har t.o.m. gått så långt att föräldrar till barnen som besökte Neverland och som sov över såg sin chans att anklaga Michael för att sexuellt utnyttjat deras barn, och det gjorde föräldrarna för att tjäna pengar! Polisen sökte igenom Michaels bostad och hittade INGENTING som kunde tyda på att Michael var pedofil och Michael tvingades gå igenom förhör i flera timmar och massor av jobbiga situationer. Men varför betalade Michael pengar till föräldrarna då? Jo, Michael visste att det skulle ta flera år att gå igenom förhandlingarna med domstolen m.m. Michael skulle i flera år tvingas gå igenom olika förhör och andra psykist jobbiga saker. Michael betalade därför att han ville få saken ur vägen, han skulle inte orka med alla förhör i flera år, hans liv skulle bli ännu värre med alla långdragna domstolsbeslut. Det som jag tycker är konstigt är föräldrarna tog emot pengarna. Om mitt barn hade blivit sexuellt utnyttjad så hade jag inte godtagit några pengar utan jag hade krävt att pedofilen skulle få sitt straff och inte alls komma undan så lindrigt. Det tycker jag tyder på att föräldrarna till barnet var väldigt skumma som tog emot pengarna. Michael måste ha varit oskyldig.

  2009-07-09 | 15:21:07
  Bloggadress: http://emeets.blogg.se/
 • Nina säger:

  Jag har nog ALDRIG, i hela mitt liv, hållt med någon så mycket som jag håller med dig i detta inlägg!  Du har satt ord på allt jag tänkt, funderat och tyckt sedan Michael Jackson lämnade jordelivet!  TACK för det! TACK!

  2009-07-09 | 15:21:07
  Bloggadress: http://niiinis.blogg.se/
 • Daddy säger:

  Wow..

  Jag är helt bortblåst av alla fina kommentarer. Jag tror aldrig jag har fått så mycket beröm för något inlägg förut. Och jag har skrivit snart 200 stycken.  Tusen tack.  //joakim

  2009-07-09 | 15:21:39
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Pinky - The sky is the limit! säger:

  du har så fruktansvärt rätt! Jag har suttit här och bara blivit glad över alla smarta ord du har delat med dig av! Att den där idioten King eller vad han hette kallar en så fin man som Michael för pervers pedofil visar ju bara på avundsjuka och trångsynthet, inget man egentligen borde bry sig om, men lik förbannat gör man det! The king of pop var och är han, och inget någon säger kommer plocka ner honom från tronen! Tack för mig!

  2009-07-09 | 15:21:52
  Bloggadress: http://piinkys.blogg.se/
 • lina säger:

  detta inlägg var det längsta jag läst men det var ta mig fasen det bästa!

  2009-07-09 | 15:26:30
  Bloggadress: http://yourenotinvited.blogg.se/
 • Camilla säger:

  Kan bara hålla med om mycket av det du skrev. Har precis själv skrivit ett litet inlägg om Michael, med lite funderingar...

  2009-07-09 | 15:32:37
  Bloggadress: http://camomills.blogg.se/
 • Denise säger:

  Älskar detta inlägg. Sitter och gråter. Tack.

  2009-07-09 | 15:33:33
  Bloggadress: http://sayglamour.blogg.se/
 • Elle säger:

  Fasen va bra skrivet.

  Vila i Frid Michael!

  2009-07-09 | 15:34:49
  Bloggadress: http://ellec.blogg.se/
 • jennifer säger:

  du har tagit orden ur munnen på mig..

  jag läste exakt allt och det finns inget jag inte håller med dig i tror jag.

  jag önskar att han inte hade behövt gå igenom allt jag läst&hört om, rättegångar m.m, jag menar han var inte värd det.

  han har kämpat för allt han har tjänat i sitt liv.

  det enda han förtjänar nu är att folk ursäktar sig till honom, vilket är jävligt svårt för att han nu är död.

  och allt nu efteråt, jag har läst så mycket respektlöst om honom, det är sjukt hur man fortfarande kan hoppa på en man när han är död.  michael jackson kommer alltid vara king of pop och min största förebild, ingen kommer någonsin kunna ändra på det.

  2009-07-09 | 15:35:46
  Bloggadress: http://jennstasy.blogg.se/
 • Sofie säger:

  tycker det var jättebra skrivet, du har så himla rätt!

  2009-07-09 | 15:39:14
  Bloggadress: http://trehundravolt.blogg.se/
 • Johan säger:

  Helt rätt, mycket bra skrivet.

  Michael har behövt ta emot aldelles för mycket skit. Onödig skit.

  Det är precis som du skriver, alla föröker tjäna så mycket pengar på detta som möjligt. Detta tror jag skvallerpressen också förstår och därmed tar upp det mesta som är negativt då detta sälljer bättre.

  Det som jag tycker är synd är att alla de människor som visade sig engagemang under hans "minnesgudtjänst" skulle stått upp för honom redan tidigare och stöttat honom. Det hade han verkligen behövt. Han var aldeless för bra för denna värld. Jag tänker på alla de projekt han tidvis var delaktig i samt alla dessa stora summor pengar som han skänkte i välgörande ändamål.

  Michael var välbeövlig för mänskligheten, tyvärr har detta inte uppmärksammats tillräckligt.  Michael är och kommer alltid vara the greatest entertainer in the world!

  2009-07-09 | 15:39:17
  Bloggadress: http://j
 • daddy säger:

  Det verkar vara lite för hårt tryck på denna video just nu, men bara googla på "Leave me alone AND Michael Jackson" så hittar ni den.  Jag blir rörd till tårar av era kommentarer.  Tack

  2009-07-09 | 15:39:30
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Johan säger:

  Helt rätt, mycket bra skrivet.

  Michael har behövt ta emot aldelles för mycket skit. Onödig skit.

  Det är precis som du skriver, alla föröker tjäna så mycket pengar på detta som möjligt. Detta tror jag skvallerpressen också förstår och därmed tar upp det mesta som är negativt då detta sälljer bättre.

  Det som jag tycker är synd är att alla de människor som visade sig engagemang under hans "minnesgudtjänst" skulle stått upp för honom redan tidigare och stöttat honom. Det hade han verkligen behövt. Han var aldeless för bra för denna värld. Jag tänker på alla de projekt han tidvis var delaktig i samt alla dessa stora summor pengar som han skänkte i välgörande ändamål.

  Michael var välbeövlig för mänskligheten, tyvärr har detta inte uppmärksammats tillräckligt.  Michael är och kommer alltid vara the greatest entertainer in the world!

  2009-07-09 | 15:40:06
  Bloggadress: http://johansjoblom.blogg.se/
 • maria naaman säger:

  Du har helt rätt i vad du skriver. Men att folk tycker så synd om han känns fel. Man måste tänka på att han var berömd HELA sitt liv, det han kunde göra på ETT ÅR kunde inte jag eller du göra på 200 år, han fick resa, träffa nya männiksor, hans pengar kunde köpa allting, han hade en underbar familj, han hade barn som han älskade djupt, som dom sa på minnescermonin, han hade ett underbart liv, men såklart fanns det dåliga stunder också. Men det var ingen som skadade honom eller kunde komma åt honom? Det ändå han brydde sig om var hans barn som tydligt och klart visade det tillbaka. Median sket han i. Att han fick hjärtattack var inte hans fel, alla mediciner tror jag att han tog för all ansträngning till 50 konserterna, mina föräldrar är yngre än vad han var och för mig är dom gamla så det det var kanske inte så smart att göra det han skulle göra. Han kunde inte gå ut utan att fans skrek I LOVE YOU och han sa I LOVE YOU MORE! Jag tror att han som VI vet att han hade MYCKET mer som älskade honom än dom som hatade honom. Det är ju sant, folk betalade otoliga summor för THIS IS IT & för hans minnesstund. Han fick en begraving/minnesC som inte ens världens kungar skulle fått här i världen, HELA världen visste vem micheal jackson var. Killen var en gåva, även om många inte såg det, men jag tror att mer än halva jordens befolknging visste det. Hans barn verkar vara i trygghet och minst 1000 personer från varje land i världens sörjer, resten är medvetna om att det aldrig kommer få uppleva en SEK av micheals liv eller begravning, och dom tar ut det på hat, och det är folk som tre personer kommer minnas HÖGST. Vad folk än säger måste man tänka på ett högre perspektiv om hans liv. Median vet ingenitng, man fattar också i hans intervjuer. Killen var övermänsklig. Nu kan han vila i frid och han ler säkert i graven. Han gjorde allt han ville i sitt liv, trots vad folk tyckte & tänkte.

  2009-07-09 | 15:46:42
  Bloggadress: http://naamans.blogg.se/
 • M' säger:

  Jag har inte heller läst hela inlägget. men det verkar som du har väldigt rätt i det du skriver . För mig var michael jackson , som några andra skrivit, en liten pojke som aldrig riktigt fick uppleva sin barndom. pga kändislivet har han aldrig kunnat gå på gatan utan att paparaziz ska komma och fota , eller något annat sådant. Jag tror att han var skadad. Från när pappan hade slagit honom, kändislivet, och så är det ju många som tror att han missbrukade piller/medeciner. Michael Jackson har aldrig varit en såndär riktig,riktig idol för mig. Men hans otroliga talang och utstråling på scenen har verkligen fångat mig . Känns jävligt konstigt att han är död . Det kommer nog aldrig att komma någon så otroligt talangfull och stor som Jackson igen . tänk att han hyllas över HeLa värden . tycker att han borde ha hyllats innan detta hände . fan man kan ju sitta och snacka om michael jackson i tre dygn. både gott och ont . Å andra sidan vet väl inte riktigt någon i sverige hur michael jackson var . Det ända vi har att utgå ifrån är vad pressen hade skrivit om honom. och, kom igen. vem lyssnar nu för tiden på dom ? För det mesta är ju allt skit.. (sry) men så äre.  rest in peace michael jackson , king of pop

  2009-07-09 | 15:47:43
  Bloggadress: http://mollyph.blogg.se/
 • Amanda säger:

  "det är synd att en människa skall behöva dö innan han får den uppskattning han förtjänar? "  Det går inte att utforma något bättre!  Michael Jackson var och kommer förbli en legend!

  Både hans musik och kamp för rättvisa kommer aldrig att glömas bort!!  Jag själv har alltid avgud MJ på alla sätt och vis!

  Han är en stor ikon i min värld, han som fick mig att inse att alla är värda att älska, alla har rätt till en bättre värld..  There's nothing that can't be done if we raise our voice as one!  Michael Jackson

  May you rest in peace

  2009-07-09 | 15:50:46
  Bloggadress: http://monkeyfaceshitmunk.blogg.se/
 • marie säger:

  Du har ett mycket givande och tankfullt inlägg. Precis som andra skriver så håller jag fullständigt med dig. Jag har lyssnat på honom sedan länge till och ifrån. Jag tycker att han är en stor musikartist. Världen har förlorat ett geni på musikområdet!!!!Tyvärr så blev han missförstådd och avskydd av många. Har själv aldrig för ett ögonblick trott att Michael skulle slänga ut sin bebis från fönstret. Han ville bara visa upp....men förstod för sent sitt misstag.

  När det gäller alla andra anklagelser så har han blivit frikänd på alla åtalspunkterna. Men hur behandlade polisen och häktningspersonalen honom innan han blev frikänd? Det har han berättat i ett klipp från Youtube. Där finns många klipp och intervjuer att lyssna på.

  En mer kärleksfull person än Michael Jackson får man leta efter... tyvärr så är världen fylld med hat och avunsjuka och det kommer alltid att finnas personer som skor sig på andra. TYVÄRR!!!  Jag önskar att han ser från sin himmel, hur många som verkligen trodde på honom, för vi var många som aldrig tappade tron.

  Någonstans i sitt hjärta så visste han det, det är jag säker på. För har man så mycket kärlek som den mannen så kan man känna att kärleken finns där ute även om onda tungor talar.

  Var rädd om dig!!!

  /Marie

  2009-07-09 | 15:52:26
  Bloggadress: http://lindblomma.blogg.se/
 • benna:D säger:

  så jävla sann!

  du har verkligen tänkt på de här..  vila i frid Legend Michael J Jackson <3

  2009-07-09 | 15:55:27
  Bloggadress: http://cudles.blogg.se/
 • Caroline säger:

  Ett förjävla bra inlägg! Man får sig en tankeställare och försöker sätta sig in i alla stjärnos liv, men det är omöjligt att lyckas förstå!

  2009-07-09 | 15:58:55
  Bloggadress: http://canyoudancelikeyoufuck.blogg.se/
 • Maria säger:

  Jag instämmer verkligen och det som gör mig så ledsen så bedrövad är at alla de fina ord som folk skriver om honom nu eller som sades på minnesstunden hade han behövt höra när han levde. Var fanns alla då? Jag tycker det är så otroligt sorgligt att han fick sluta sitt liv innan han fick göra sin sista turné och uppleva alla kärlek från sina fans.... och jag hoppas, hoppas han får vila i frid nu och att media lämnar han stackars barn ifred.  Tycker Bounce hyllning till MJ igår på Sergels torg och Centralstationen är fantastisk också finns på min blogg.

  2009-07-09 | 15:59:11
  Bloggadress: http://wishfulthinking.blogg.se/
 • Rospiggen säger:

  Mycket bra skrivet, Jocke! Du får ner precis på pricken hur han var och hur alla skulle profitera på honom och smälla upp i media så fort de fick minsta chans.

  2009-07-09 | 16:01:13
  Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
 • Nettann säger:

  du satte ord på mina tankar!

  riktigt bra skrivet. och jag är 100 på att du har helt rätt i allt!

  2009-07-09 | 16:05:10
  Bloggadress: http://nettangronfoss.blogg.se/
 • Anonym säger:

  Bästa jag har läst på länge!

  2009-07-09 | 16:06:04
 • attis säger:

  Kan ju bara säga Mycket bra skrivet. Håller med dej totlat. Kan de nu låta denna stackars männska vila i frid och sluta jaga honom . Ha en bra dag.

  Kram

  2009-07-09 | 16:09:04
  Bloggadress: http://attisblogg.blogg.se/
 • Miranda säger:

  Det bästa och längsta inlägg som någonsin skrivits.  jag håller med dej till 100 %  R.I.P MJ <3

  2009-07-09 | 16:11:13
  Bloggadress: http://emmasmiranda.blogg.se/
 • Sara säger:

  När man hör en sådan historia som den om Michael Jackson förstår man inte hur vi människor kan vara så grymma mot en sådan fantastisk människa. Man skäms. Jag hoppas det finns en annan plats i förbindelse med livet, som himlen, så att MJ ser hur många människor som verkligen uppskattade/uppskattar honom för det han gjort för så många.  Tack för ett intressant inlägg!

  2009-07-09 | 16:13:18
  Bloggadress: http://sweetstripes.blogg.se/
 • Rebecca säger:

  Du har helt rätt.. Jättebra inlägg!

  2009-07-09 | 16:15:49
  Bloggadress: http://rebeckhaam.blogg.se/
 • MOa säger:

  Mycket bra inlägg - håller med! MJ var en stor artist redan från barnsben. Finns alltid folk som vill försöka sno åt sig pengar från de som har mycket av den varan. En del männskor är helt enkelt giriga o vidriga och är beredda att ljuga för att komma över lite kosing.

  2009-07-09 | 16:16:01
 • Louise säger:

  Håller helt o hållet med dig i d du skriver ..

  2009-07-09 | 16:33:19
  Bloggadress: http://louiseeleonoras.blogg.se/
 • Camilla säger:

  Läste hela ditt inlägg även om det tog ett tag, och jag håller med dig till 100 %! MJ var verkligen en stark man, han klarade sig igenom allt, men hur mkt ska en man kunna ta egentligen?  Michael är King Of Pop men också King of humanity.

  2009-07-09 | 16:40:09
  Bloggadress: http://oasislove.blogg.se/
 • Amanda & Oscar säger:

  Fantastiskt bra skrivet, love you!

  Jag blir alltid lika rörd när någon skriver något bra om honom, som Michael-fan är man van vid att bara få höra en massa skit från folk som inte vet vad de pratar om.

  2009-07-09 | 16:43:44
  Bloggadress: http://glantan.blogg.se/
 • caroline säger:

  Bra skrivet!

  För att inte se eller förstå vilken bra människa Michael var så är man ointelligent tycker jag. Han gick sin egen väg, något som folk alltid har svårt för. Avundsjuka, girighet ja mycket fick han utstå. Han är en av få kändisar som faktiskt gått ut med att säga att alla rykten och alla elaka påhopp faktiskt sårade honom. Jag tror tyvärr en del av honom dog den dagen han blev anklagad för att vara pedofil, det måste verkligen varit hans värsta mardröm. Dom som förstår honom och som har ett hjärta vet att han var oskyldig till det.

  Michael är störst så är det bara, det finns det inga Tabloid Junkies eller haters som kan ta ifrån honom och alla fans.

  R.I.P Michael

  "Prejudice is ignorance"

  2009-07-09 | 16:44:31
  Bloggadress: http://internationalshowjumping.blogg.se/
 • cornelia säger:

  Michael Jacksons bortgång är inget annat en tragisk. En sådan skicklig musiker och sångare var inte värd det.  Undersökningar har gjorts och under dessa dagar har hans skivor tagit slut och människor laddar ner hans musik på maxhastighet, men det är så det borde vara. Vi borde hylla honom, tacka honom eller åt minstonde be om ursäkt. Media förstörde mannen. Mannen som från början var ett barn med unika dans och sångtalanger. Han är den makalösa mannen som spelades på radion världen över. Musiken som prydde sjuttiotalisternas discogolv. En stjärna, en icon och en legend.  År efter år har vi/media pressat och förföljt Jackson. Anklagelser och hot drabbade honom de senaste åren. Till en början så trodde jag på att han var pedofil m.m Men vad kunde jag varit, 12?13? Jag trodde på rykten, men vad fanns det att gå på. Bevisen höll inte i domstolen. Låt mannen vara. Jag tror at Michael Jacksons krets av falska, nedlåtande människor förstörde hans phsyke. Det kunde inte varit lätt att jämt och ständigt varit omgiven av photografer och journalister som stämplar nya historier och rykten om dig på löpande band.  Hans pappa väckte honom mitt i natten och tvingade honom att uppträda. Det finns många sätt att se på saken men valde Michael själv vad han ville bli i livet. Valde han att bli artist?

  Allting handlar om vilket perspektiv man väljer att se det ifrån. Jag väljer Michael Jacksons!, för idag är superstjärnan död.  Självklart påverkade droger och mediciner honom i slutet. Det gick utför och Michael gick in i sig själv och blev en helt annan människa.

  Men vi får ALDRIG glömma vem han en gång var. He was the king of pop. Michael dansade som en gud och det vet vi alla. Han har gett världen moonwalken. Musiken som han skrev kommer föralltid leva vidare. Just nu ligger världen i chocktillstånd, THE KING OF POP IS DEAD!  Michael Jackson gav oss underhållning, men vad gav vi honom?

  2009-07-09 | 16:45:52
  Bloggadress: http://musicorgasm.blogg.se/
 • Bella säger:

  Det är så orättvist att en person med så mycket kärlek får massor av hat tillbaka. Han har aldrig sagt något elakt eller hatiskt om någon, inte ens sin far. Istället för att folk ska hacka ner på MJ borde de ta efter honom. Se världen som han gjorde. Det hade inte funnits lika mycket hat och elände då. Michael Jackson - då, nu och föralltid

  2009-07-09 | 16:48:11
  Bloggadress: http://bellboli.blogg.se/
 • Cutecakes-Paulina säger:

  Du har så rätt i allt du skriver, och det var mycket! Som någon skrev ovan så var och är han "the gratest entertainer in the world". Alltså min sjuåring som knappt vet vem han är, började dansa och sjunga till hans musik häromdagen och min ettåring satt fastnaglad framför tv.., han hade en otrolig gåva som berörde så många på så många plan., och det är sååå synd att han inte längre finns bland oss..

  2009-07-09 | 16:49:20
  Bloggadress: http://cutecakes.blogg.se/
 • Erika säger:

  Det där var jättebra skrivet. Tack!

  2009-07-09 | 16:51:19
  Bloggadress: http://morgondimma.blogg.se/
 • Farmor säger:

  Den här artikeln borde du skicka till Newsmill. Fantastiskt bra skrivet!

  2009-07-09 | 16:52:43
 • sarah säger:

  väldigt bra skriivet han e fan OSKYLDIG jag hatar alla som inte gillar han de måste lära känna han som person först innan de dömer han, han har sagt det själv... vilka människor det finns

  INGEN kommer glömma díg din musik kommer spelas föralltid älskar dig michael jackson ! <3

  REST IN PEACE MY ANGEL !!

  2009-07-09 | 16:54:48
 • annie säger:

  helt rätt håller med dig fullständigt, michael har genom gått något såå hemskt som att aldrig fått ha levt ett normalt liv utan att folk skriver och hittar på massa saker om han för att tjäna pengar.. folk är svin. och att han skulle behöva dö innan han får den uppskattning han förtjänar är förjävligt synd.. han verkade vara världens kärleksfullaste och godhjärtade människan som fanns

  2009-07-09 | 16:56:26
  Bloggadress: http://anniemariaa.blogg.se/
 • anna säger:

  Bara hans talang för att sjunga gör så att man tappar hakan, men när man sedan får höra hans "aooow" mellan raderna, och ser han göra sin otroliga dans, blir man nästan chockad över hur bra underhållare man kan vara. Innan han dog kände jag bara till hans namn och moonwalk, men nu är det enda jag har i huvet hans låtar, jag vaknar upp med billie jean i huvet t.ex.

  R.I.P Michael Jackson, hoppas du har det bättre där du är nu! <3

  2009-07-09 | 17:03:00
 • SEVDA säger:

  fin blogg :)

  2009-07-09 | 17:03:42
  Bloggadress: http://sevdas.blogg.se/
 • Malin säger:

  Det här är bland det bästa jag någonsin läst om Michael Jackson! Tack för ett jättefint och bra inlägg!  //Malin

  2009-07-09 | 17:08:56
  Bloggadress: http://malincecilia.blogg.se/
 • Elise säger:

  Gud vad bra!

  Jag är så glad att jag äntligen har fått en förklaring till allt detta som folk har pratat om i flera år. Varje gång man säger att man sörjer honom är det alltid någon som säger "Nej usch han var ju pedofil!" Och jag har ju sagt emot bara för att jag absolut vet att Michael aldrig skulle ha gjort något mot ett barn. Jag bara vet det, men jag har inte havt en tillräckligt vettig andledning tills nu.

  Jag tycker också att "emelie" där uppe beskriver det bra.

  Jag måste bara säga att låten där är väldigt mycket barndomsminnen för mig, men det är först nu som jag förstår vad den handlar om. Jag kunde inte läsa på den tiden som jag avgudade Michael Jackson xD

  2009-07-09 | 17:17:47
  Bloggadress: http://wierdelise.blogg.se/
 • Louise - Ur mitt eget perspektiv säger:

  Mycket bra och (långt?) välskrivet!

  Michael har varit med om mycket i hans liv, något som kan vara både negativt & positivt.  Jag tror att han var en mycket varm & älskvärd person, inte bara hans musik utan personligen.  Han kommer för evigt vara en legend!  Puss

  2009-07-09 | 17:22:11
  Bloggadress: http://lowice.blogg.se/
 • Sandra säger:

  Som Jermaine sa, "How much pain can a man take?".

  Mycket bra skrivet av dig. Folk har så lätt att döma men glömmer bort att se sig själv i spegeln.

  2009-07-09 | 17:38:08
  Bloggadress: http://sill.blogg.se/
 • sofiasniper säger:

  Kan bara hålla med alla andra kommentarer!

  Ruskigt bra skrivet. Kan inte annat än hålla med till 110%!

  :)

  2009-07-09 | 17:39:46
  Bloggadress: http://sofiasniper.blogg.se/
 • Lotta säger:

  Tack vilket bra inlägg!

  Välskrivet och väl valda ord.

  Publicera inlägget, det är mitt råd!  Vad M J har fått utsått, är för oss obegripligt!

  R.I.P

  2009-07-09 | 17:43:31
  Bloggadress: http://lottak.blogg.se/
 • Sara säger:

  Vackert skrivet, insiktsfullt. Tack för att jag fick läsa detta.

  2009-07-09 | 17:55:08
  Bloggadress: http://aranel.blogg.se/
 • Mikaela säger:

  Otroligt bra skrivit!  Kan bara hålla med och tycka ännu mer synd om MJ som fick utstå allt..  För mig är han en god människa.

  2009-07-09 | 18:11:43
  Bloggadress: http://ke1a.webblogg.se/
 • Tommy Jonsson säger:

  Tack Daddy.

  Dina fina skrivningar om MJ tycker jag är helt rätt och du får fram dina mänskliga känslor kring denna människa och fantastiska artist. Han har inte dött, han kommer inte att kunna dö. Han kommer att leva kvar i så många människors minne. Han och hans verk kommer att leva vidare.

  2009-07-09 | 18:26:11
 • pelle säger:

  Äntligen någon som skriver ned det jag försökt säga i två veckors tid nu. Grymt inlägg, oerhört jävla bra!  Tack!

  2009-07-09 | 18:34:58
  Bloggadress: http://pellespersonliga.se
 • Kristin säger:

  Bra skrivet! Alldeles rätt.

  2009-07-09 | 18:41:47
  Bloggadress: http://liddie.blogg.se/
 • Mikaela säger:

  Jag kan bara säga att Michael betydde så otroligt mycket för mig och jag blev så rörd flera gånger under hans minnes stund. & när Paris började gråta så brast allt, det var inte förrens då jag förstod att han verkligen var borta.

  Men som jag har sagt till många; Gud saknade en ängel och han är nu där uppe och vakar över oss.

  Finns så många som verkligen håller fast vid att han har våldtagit barn men har dom bevis? Det är sånna personer jag kallar för media slavar. För folk kan tjäna så otroligt mycket pengar genom att anklaga någon kändis och via MJ så kan man tjäna en förmögenhet.. Jag säger att jag vet inte för världen har inga bevis på att det har gjorts.

  Sure, alla gör vi dumma saker och han har också gjort det. Men han har gjort så mycket för världen via sin musik och sin otroliga personlighet och utstrålning på scen så att jag fokuserar på det han har gjort bra och hakar inte upp mig på småsaker.

  Tack för ett bra inlägg.

  2009-07-09 | 18:42:01
  Bloggadress: http://kontrolleradpanik.blogg.se/
 • TL säger:

  tack för detta innlägg! det berör så mycket, och du har så rätt! tack för att du tar upp det.

  2009-07-09 | 18:42:15
 • Megan Fox Fan säger:

  Är du ett Megan Fox fan ?

  Isf kolla in fan-bloggen nu :)

  http://meganfox.blogg.se

  2009-07-09 | 19:04:17
  Bloggadress: http://meganfox.blogg.se/
 • Anonym säger:

  så jäävla bra skrivet!

  tack för ett helt suveränt inlägg.  michael jackson var en mycket god människa,

  dom som säger annat kan dra åt helvete.

  2009-07-09 | 19:07:44
  Bloggadress: http://faarah.blogg.se/
 • Tove säger:

  Jag är inte stort fan av långa inlägg, men jag måste säga att det här kunde jag inte ta ögonen ifrån. Helt suveränt skrivet. Jag satt med tårar i ögonen och känner mig tacksam att någon (äntligen) har satt ord på det jag har försökt förklara till alla som har kritiserat MJ.  Tacktacktack. Underbart.  /Tove

  2009-07-09 | 19:11:46
  Bloggadress: http://tovesundstrm.blogg.se/
 • jenny säger:

  äntligen någon som skriver en riktigt bra text om MJ.

  riktigt, riktigt bra.

  jag tycker att han är grym.

  han dör aldrig. han kommer alltid att leva.

  hans musik försvinner aldrig.  2009-07-09 | 19:12:49
  Bloggadress: http://jenniikarlsson.blogg.se/
 • Rebecca säger:

  Jävligt bra skrivet! Du sätter ord på det jag själv tänkt :)

  2009-07-09 | 19:12:57
  Bloggadress: http://rebeccasoderstrom.blogg.se/
 • Daddy säger:

  Jag måste säga att jag är både förvånad och oerhört glad över det genomslag det här inlägget fick. Inte en enda kommentar har jag behövt moderera bort. Jag värms ända in i hjärtat av hur mycket visdom och kärlek som finns därute. Speciellt då man som jag har fått smaka så mycket på den andra sidan.  Orsaken till att jag för en vecka sedan satte moderation på min blogg som innan dess varit helt öppen för vem som helst att skriva på, var att jag efter att ha blivit anklagad för samma sak som Jackson fick smaka på samma sorts hat från fördomsfulla och dömande människor. Om än i en mikroskopisk omfattning i jämförelse. Men detta räckte ändå för att knäcka mig, om än tillfälligt.  Jag hoppas att det här inlägget kan bidra till en mer nyanserad och verklighetsbaserad debatt på den pedofilhysteri som fått råda allt för länge.  Hur har vi kunnat svälja myten om att dessa brott är så vanliga? Har vi inte kommit längre? För fyrahundra år sedan räckte det att en människa pekade fingret mot en kvinna och sa att hon var en häxa för att hon skulle brännas levande. Idag bränner vi inte folk levande längre, däremot räcker det fortfarande att peka fingret mot en man (för nu har häxorna bytt kön) och säga att han är pedofil.  Samma galna masshysteri, samma gamla motiv dom alltid, makt och pengar och samma barn som blir dom som får betala det högsta priset. Som utnyttjas på samma sätt idag för att sätta häxmärken i människors pannor för att sedan tvingas leva med skulden i resten av sina liv.  Jag hoppas att jag på ett i alla fall litet sätt kan bidra till att detta får ett slut. För mig krävdes det att själv få fingret pekat mot mig för att jag skulle förstå.  Jag skulle önska att vi kunde hedra Michael Jacksons minne genom att skydda barnen bättre från dessa öden i framtiden. Det skulle göra honom lycklig uppe i sin himmel. Det är jag helt säker på.  Nu skall jag gå på bloggsafari bland alla er som skrivit in. Det skall bli väldigt intressant.

  2009-07-09 | 19:13:09
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Liselotte säger:

  Det är mycket tragiskt. Kunde inte fatta det var sant, när jag fick höra det. Men han kommer leva vidare. I sin musik, han var mycket begåvad och tallangfull. :-)

  2009-07-09 | 19:18:08
  Bloggadress: http://greencandy.blogg.se/
 • Hanna säger:

  Tack, tack och åter tack.

  mer vet jag inte.  R.i.P , the king of pop.

  a legend.

  2009-07-09 | 19:19:08
 • Sofie säger:

  Den människan ville bara världen väl, men världen var inte redo för någon med ett sånt hjärta

  2009-07-09 | 19:25:17
  Bloggadress: http://frenchballerina.webblogg.se/
 • Sara säger:

  Helt otroligt bra skrivet! Finner inga ord!!

  2009-07-09 | 19:26:20
  Bloggadress: http://candis.se
 • - H* säger:

  - han är verkligen mitt allt :(<3

  2009-07-09 | 19:26:55
  Bloggadress: http://finest.se/hodamerei
 • louise säger:

  SJUKT bra skrivet, äntligen någon som skriver det jag tänker.. tack tack tack.  Världen har förlorat en legend,R.I.P Michael <3

  han kommer att leva vidare i våra minnen, hans musik kommer alltid att finnas kvar!

  2009-07-09 | 19:29:29
  Bloggadress: http://louisehessel.blogg.se/
 • Isabella Mandrean säger:

  Grymt bra skrivet! Det är bara själviska människor som inte känner sig tillräckligt sedda och hörda som inte tålde hans framgång.

  Han var bäst. Han är bäst. Så är det bara, oavsett alla rykten och skitsnack.

  2009-07-09 | 19:33:13
  Bloggadress: http://isabellamandrean.blogg.se/
 • Hanna säger:

  Har "Heal the world" på just nu, och håren reser sig på mina armar. Han var verkligen "The King Of Pop".  Det media skriver om kändisar ect tar jag inte med så stort allvar, hälften av det som skrivs är mest påhitt.

  2009-07-09 | 19:35:21
 • Emelie säger:

  Oavsett rykten så älskar jag honom. Det är med stor sorg som han lämnat oss. Hans musik är så kopiöst fantastisk. Har ni någon gång verkligen lyssnat på hans texter? Han är en stor och fantastisk man. När jag tänker på honom så ser jag framför mig en vacker man med ett vackert leende. För mig är han vacker. Jag önskar så att människor kunde uppskatta honom som den fantastiska människa han är.

  2009-07-09 | 19:36:25
  Bloggadress: http://withoutherwings.blogg.se/
 • Daddy säger:

  Jag har tagit bort modereringen från bloggen. Åtminstone tillfälligt. Så det är bara att skriva så kommer det in direkt.  Och Bitten: Det klippet var verkligen coolt.

  Det kommer jag att lägga ut på min youtube kanal.  http://www.youtube.se/daddychildsweden

  2009-07-09 | 19:37:27
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Anesa säger:

  Riktigt bra skrivet : )

  Michael Jackson rest in peace ...

  2009-07-09 | 19:39:45
  Bloggadress: http://anesadz.blogg.se/
 • Sofia säger:

  Tack för detta inlägg. Mycket bra skrivet och mycket sant. Jag önskar att Michael fått höra alla de fina orden om honom medans han levde. Skulle han fått höra bara 10% av det som sagts under de senaste dagarna skulle han kunna leva fullt ut på det. Han var så omtyckt och så hatad på samma gång. Fattar bara inte varför folk måste dö innan man kan säga så fina ord om dem?

  2009-07-09 | 19:40:09
  Bloggadress: http://twiiister.blogg.se/
 • Leroy säger:

  Nu grät jag en skvätt igen. Vad roligt att se alla glada o trevliga personer här hos dig.  Tänk vad roligt att se alla possitiva som läser här och tycker du är bra.  Jo jag grät oxå när Jermaine sa, "How much pain can a man take?".  Heal the World.  :-)roy

  2009-07-09 | 19:52:08
 • Elin säger:

  Helt underbart skrivet! Håller med "Nina", du har satt ord på alla mina tankar och åsikter som jag haft den senaste tiden. Har knappt ord som kan beskriva hur jag känner efter att ha läst detta inlägget. Ha det bra och tack så mycket :D

  2009-07-09 | 19:54:19
 • valens säger:

  Vad ska man säga?...

  Den enas död den andres bröd.

  Trist.

  2009-07-09 | 19:59:56
  Bloggadress: http://visa.respEQt.nu
 • Petra säger:

  Du är mer än fantastisk! Du har lyckats få ner hela M.J´s liv i ett inlägg. Han har fått gå igenom så mycket, jag hyllar, avgudar och riktigt älskar honom. Tårarna sprutar när man läser ditt inlägg. Kärlek till dig, och speciellt till M.J. Må han äntligen vila. R.I.P <3

  2009-07-09 | 20:08:56
  Bloggadress: http://lillabil.blogg.se/
 • Mariell säger:

  Det där inlägget var verkligen verkligen bra! Tack så sjukt mycket.

  2009-07-09 | 20:11:29
  Bloggadress: http://mariellss.blogg.se/
 • Ramona Fransson säger:

  I låten Billy Jean är texten en berättelse om hur han blir lurad.Stämmer nog bra med verkligheten.  Jag håller med om vartenda ord du skriver. Michael Jacksons farsa var ett svin och i sin son såg han dollar i miljoner. Jag tror faktiskt att Michael Jackson var homo men fick inte lov att kliva ur garderoben. Han tvingades leva ett liv som han hatade. Det enda han älskade var att stå på scenen. Där kunde han leva ut sin unika konst och musik. Var han är nu har han det bättre. Helvetet var på jorden!  Hos Oprah såg man verkligen hur han led av sitt kändisskap.

  Kraken...  2009-07-09 | 20:11:39
  Bloggadress: http://www.ramona-fransson.blogspot.com
 • Emelie säger:

  Jag håller med dig! Läs gärna min blogg om MJ :)  Låt honom vila nu, han förtjänar att vila i frid!

  2009-07-09 | 20:13:17
  Bloggadress: http://emeeliebergman.blogg.se/
 • nina säger:

  de där med att barnen ska va maskerade, va faktiskt inte hans ide de va hans ex fru som bestämmde att det skulle vara så för när barnen va små fick dom massa kidnappnings hot från folk. Så jag förstår dom.  M.J förtjänar att vila i frid utan skit snack !

  2009-07-09 | 20:25:07
  Bloggadress: http://amelsnina.blogg.se/
 • Sandra säger:

  du träffade mig mitt i hjärtat med detta inlägg. tack!  Detta med att alla fina ord om honom kommer fram nu när han är död, bland annat från mig själv, ger mig ångest. Varför kunde jag inte upptäckt honom tidigare tillsammans med resten av världen? Varför kunde ingen gett honom detta erkännande och dessa stärkande ord innan han lämnade en hel värld i sorg? Det är så tragiskt så det är inte sant.

  Michael Jackson är och kommer alltid att vara the King of Pop, samt SÅ mycket mer.

  2009-07-09 | 20:48:39
  Bloggadress: http://vilketfintparaply.blogg.se/
 • Åsa Johansson säger:

  Tyckte det här inlägget var så sjukt bra skrivet så jag länkar till det från min blogg, hoppas det är ok. :)  Hade fint!

  2009-07-09 | 20:50:55
  Bloggadress: http://asajohansson.blogg.se/
 • ida säger:

  Väldigt bra skrivet!  Finns inte ord nog för att beskriva hur otroligt bra han var. Inte bara hans musik, dans och framföranden. Utan hur han va som människa också.

  Han har gjort så mycket för världen och fått utstå så himla mycket.  Jag anser också att Michael inte var skyldig till det han anklagades för. Helt ärligt tror jag inte att han skulle göra nåt sånt.

  "Den åtalade är oskyldig tills motsatsen bevisas"

  Han blev inte fälld, alltså var han oskyldig, precis som jag och många till trodde.

  Och det med hans hudfärg det har spekulerats så mycket om. Vitiligo är inget skitsnack, det finns men det är dock ganska ovanligt. (Som tur är).

  Man har fått se bildbevis på att MJ faktiskt hade/har den här sjukdomen på olika dokumentärer. Bilder från när han var lite yngre. Då ser man de vita fläckarna tydligt, det är då inte några jävla operationer. Det är iallafall vad jag tror.  Sen är det ganska patetiskt att vissa kändisar går ut i media med att de va så nära Michael, och att dom har stöttat honom genom svåra tider och han likaså. Men som jag minns det hade han inte mycket stöd överhuvudtaget under rättegångarna.  Nu slipper han äntligen allt skitsnack.

  Världen har förlorat den största stjärnan genom tiderna.

  Vila i frid bästa Michael Joseph Jackson.

  2009-07-09 | 20:59:29
  Bloggadress: http://myrins.blogg.se/
 • Hanna säger:

  SVARET TILL PAOWS KOMMENTAR I MIN BLOGG FINNS UPPE NU ;)  www.hannamalmsten.blogg.se

  www.hannamalmsten.blogg.se

  www.hannamalmsten.blogg.se  SVARET TILL PAOWS KOMMENTAR I MIN BLOGG FINNS UPPE NU ;)  www.hannamalmsten.blogg.se

  www.hannamalmsten.blogg.se

  www.hannamalmsten.blogg.se  SVARET TILL PAOWS KOMMENTAR I MIN BLOGG FINNS UPPE NU ;)  www.hannamalmsten.blogg.se

  www.hannamalmsten.blogg.se

  www.hannamalmsten.blogg.se

  2009-07-09 | 20:59:32
  Bloggadress: http://hannamalmsten.blogg.se/
 • Fanny Gillbjer säger:

  läs mitt inlägg om MJ!

  http://fannygil.blogg.se/2009/july/det-har-ar-mina-tankar-om-michael-jacksons-do.html#comment

  2009-07-09 | 21:00:44
  Bloggadress: http://fannygil.blogg.se/
 • Anonym säger:

  Blir tårögd av ditt inlägg, du träffar mitt i prick av vad som har pågått i mitt huvud de senaste dagarna.  En del kallar honom vår tids Messias, kalla mig naiv men jag tror mer & mer på detta. Han dog för våra synder, en man som kämpade

  2009-07-09 | 21:06:09
 • Jolbi - fashionillustrator säger:

  Blir tårögd av ditt inlägg, du träffar mitt i prick av vad som har pågått i mitt huvud de senaste dagarna.  En del kallar honom vår tids Messias, kalla mig naiv men jag tror mer & mer på detta. Han dog för våra synder, en man som kämpade & kämpade för mänskligheten & dess välbefinnande, för att vi skulle ta hand om varandra, visa kärlek & omsorg. Vad fick han för detta? Hån, spott & spe.

  Fy fan säger jag bara, jag är inte religiös, har aldrig varit...men är det någon som är Messias så är det han.

  2009-07-09 | 21:08:34
  Bloggadress: http://jolbi.blogg.se/
 • Anonym säger:

  ah käfften alla, nu när han är död bryr ni er så länge han levde kallade ni honom för pedofil. ni är svikare allihopp!!!

  2009-07-09 | 21:10:32
 • Sandra säger:

  jag tänker också länka, hoppas det är ok :)

  2009-07-09 | 21:11:02
  Bloggadress: http://vilketfintparaply.blogg.se/
 • Hakar säger:

  ah käfften alla, nu när han är död bryr ni er så länge han levde kallade ni honom för pedofil. ni är svikare allihopp!!!

  2009-07-09 | 21:11:16
  Bloggadress: http://hakarb.blogg.se/
 • Medborgare X säger:

  Joakim!  Du har redan fått mängder med beröm av andra läsare, men jag kan bara ställa mig i raden och gratulera till ett väldigt fint skrivet inlägg. Varmt och känslomässigt! Hoppas några fler får upp ögonen för din blogg - även om inte alla verkar vara vana vid att läsa och begrunda långa inlägg ;-)  Ta till dig av allt beröm och använd det för att bygga upp lite extra styrka. Det kan du behöva i din egen kamp!

  2009-07-09 | 21:14:56
  Bloggadress: http://medborgarperspektiv.blogspot.com/
 • Fia säger:

  Tack för ett fint och jättebra inlägg! Michael Jackson råkade ständigt ut för "backstabbers". Till exempel Martin Bashir som filmade dokumentären Living with Michael Jackson 2003. Den var enligt många upprinnelsen till åtalen mot Michael kort därefter. Som tur var hade Michael en egen kamera som rullade samtidigt som Bashirs. Resultatet finns på Youtube i elva delar (om jag inte minns fel). Bashirs dokumentär är däremot borttagen.  Se till exempel part 2 som visar hur otäcka människor Michael kunde råka ut för (från ungefär halvvägs in i klippet). http://www.youtube.com/watch?v=O67blaN-HpI

  Om det inte funkar med länken så är det bara att söka på Michael Jackson Take two.

  2009-07-09 | 21:15:42
 • emelie rommedahl säger:

  Jag läste allt, så jävla rätt. Har alltid älskat honom och tårarna har sprutat de senaste. Sjukt jävla bra skrivet!

  2009-07-09 | 21:30:33
  Bloggadress: http://rommedahl.blogg.se/
 • Jilina Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ säger:

  Så bra skrivet! tummen upp! Är ett MJ fan och detta är nog det bästa jag hitills har läst efter hans död.

  2009-07-09 | 21:36:11
  Bloggadress: http://www.jilina.se
 • L säger:

  Väldigt bra skrivet. Har läst en del inlägg som folk skrivit om mj, men din slår alla.  Tack !

  2009-07-09 | 21:36:42
  Bloggadress: http://lindacrona.blogg.se/
 • Sara säger:

  Riktigt bra skrivet!

  Världen blev fattigare utan Michael.

  2009-07-09 | 21:41:39
  Bloggadress: http://damnedbyaburied.blogg.se/
 • flipp säger:

  jättebra skrivet :)  rip mj "/

  2009-07-09 | 21:46:12
  Bloggadress: http://kvadrutt.blogg.se/
 • Clara säger:

  Det här borde du skicka till någon tidning! Jättebra skrivit och fler borde läsa den!

  2009-07-09 | 21:50:24
 • Anonym säger:

  Älskar du kläder och smink? Älskar du mode? Då är verkligen GratisMakeup en hemsida för dig!  På denna hemsida kan du snacka med andra i forumet, få sminktips, spela modespel och samla ihop poäng som du kan byta ihop mot presentkort på kläd/sminkaffärer! För att få ett presentkort måste du ha 400 poäng och du får 50 poäng för att bli medlem så vad väntar du på? Bli medlem nu via denna länk: http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=11439

  2009-07-09 | 21:53:05
 • Nina säger:

  Det här var helt klart det BÄSTA jag har läst den här veckan! :) Det var så fint skrivet att jag nästan fick en liten tår i ögat!  Jag har alltid beundrat Michael för all den fina musik han gett oss. Men jag måste ändå säga att jag är mest imponerad av all denna godhet han har visat! Alla skänkta miljoner, alla besökta sjukus, alla projekt/fonder och alla goda gärningar. Han var helt enkelt för bra för att vara sann! Och ändå har folk mage att sitta och smutskasta honom, till och med efter hans död. Nån gång får det väl vara nog?

  Nä, det har aldrig funnits och kommer heller aldrig att finnas någon som kommer i närheten av honom. Han var The King och inte bara inom pop :)

  Tack och hej!

  2009-07-09 | 22:02:15
  Bloggadress: http://thetil.blogg.se/
 • Linnea säger:

  Fan vad du skriver bra! Jag sörjer också Michael, han var fantastisk.

  2009-07-09 | 22:06:40
  Bloggadress: http://nicelinnea.blogg.se/
 • Anonym säger:

  Det här var jättebra skrivet! verkligen!

  R.I.P MJ.

  2009-07-09 | 22:11:42
 • Rebecka säger:

  Jättebra skrivet!  "Ändå tror jag han hade blivit förvånad om han hade fått se all den kärlek som han nu får motta av miljoner och åter miljoner människor över hela vår värld. >>Han fick inte se särskilt mycket av den under sina sista år.<<"  Precis så tänkte jag också när jag såg minnes ceremonin häromdagen.

  2009-07-09 | 22:19:52
 • emma säger:

  sjuukt bra skrivet!! Jag hoppas verkligen att människor läser detta och fattar hur han var egentligen, eller att man fattar lite iaf...  det var jätteskönt att få läsa en sån här text om honom nu, när det har varit så äckligt mycket skit!

  Ingen kommer nånsin att komma i närheten av vad han gjorde.. Tack för texten!

  Ha det bra

  2009-07-09 | 22:27:04
  Bloggadress: http://akermans.blogg.se/
 • ali nejati säger:

  tack för att du skrev detta. Önskar bara världen också insåg..

  2009-07-09 | 22:29:21
  Bloggadress: http://nejati.blogg.se/
 • Anonym säger:

  Är du trött på alla dessa gratissidor där man bara få presenkort? Nu kan du istället få pengar så

  att du kan köpa vad du vill istället :) och man kan få ut sina pengar när man vill! och det är väldigt lätt att samla ihop, och man får dessutom 20kr att starta med när man blir värvad! Passa på nu när sidan inte är så känd ännu, lättare att värva då!  Så registrera dig nu på : http://www.woopa.se/signup.php?ref=Milenna

  2009-07-09 | 22:36:07
 • nayomi säger:

  kul att någon tar sig sån tid och ork att skriva allt du gjort och i agree.. mycket bra skrivet.

  2009-07-09 | 22:37:29
  Bloggadress: http://nayomi.blogg.se/
 • jenny säger:

  Väldigt, väldigt bra skrivet!  Om man nu kollar på Michael Jacksons homevideos så ser man verkligen vilken kärleksfull och oskyldig person han var. Tanken att ens döda en fluga skulle inte ens slå honom. Men allt det här handlar som du själv nämnde om hat och avund. Vad annars? Media är ännu värre, de kan forma en person precis hur de själva vill att världen ska se dem. Vill de få männsikor att se michael jackson som en pedofil så gör de det. Så himla fult, kan inte ens föreställa mig hur mycket smärta han kände under de åren eller alla andra år. Alla osanna och grymma rubriker han fått utstå. Nu lär de i alla fall lämna honom ifred, eller?

  2009-07-09 | 22:41:52
  Bloggadress: http://jennyorahim.blogg.se/
 • Therese Johansson säger:

  Förbannat bra skrivet, jag är mycket imponerad och samtidigt rörd. Jag har älskat Michael sen barnsben och kommer för alltid göra det, jag sörjer honom och känner en enorm tomhet.

  Jag känner hela tiden att jag måste försvara honom mot människor som har så mycket förutfattade meningar och fördommar.

  Michael fattas världen och jag är övertygad om att vi förlorat den finaste människa som funnits. Jag hoppas han får vila i frid och för alltid kommer finnas i våra hjärtan, både som det musikaliska geni och som den fantastiska människa han var.  Tack för att jag fick ta del av denna text!  Mvh Therese

  2009-07-09 | 22:45:14
 • Sara säger:

  Bra! Jag är ett Jackson-fan (har varit så länge jag kan minnas) och jag har tagit ganska illa upp av alla de som först attackerade honom, och sen hyllade honom.  Du känns som att det du tycker är... koncist. Och ingen har på riktigt upplevt samma hat, samma känsla av att en hel värld är vänd emot dig, som Michael Jackson. När allt han ville var att göra folk, och barn, lyckliga.  Han fick aldrig vara ett barn. Han var tvungen att växa upp vid 5 års ålder. Lyssnar man på låten "Childhood" sätts man in i hans situation, om ens för 4 minuter och 28 sekunder.  En rad ur låten är "People say I'm strange that way, 'cause I love such elementary things".  Jag tycker att orden hans bror Marlon sa under ceremonin stämmer så perfekt av allt man vill säga till honom;

  "Maybe now, Michael, they'll leave you alone."

  2009-07-09 | 22:49:27
  Bloggadress: http://tollartok.blogg.se/
 • Ellinor säger:

  Tack för detta inlägg! Det behövs fler med din öppenhet för den utsatta människan.

  Vi måste komma ihåg att det inte bara var Michael Jackson som försvann den 25 juni. Miljoner drömmar dog med honom.

  Tack.

  2009-07-09 | 22:54:39
  Bloggadress: http://ellinorsogonblick.blogg.se/
 • emelie rommedahl säger:

  Var bara tvungen att skriva att det var Marlon som sa "how much pain can a man take?", men dom är rätt lika.

  2009-07-09 | 23:02:25
  Bloggadress: http://rommedahl.blogg.se/
 • Stephy säger:

  jag måste tacka dig för att du tog dig tid till att skriva ett helt underbart inlägg! jag är så trött på folk som anser att man inte har rätt att sörja, jag undrar vad det är för fel på människor som inte vill erkänna hans talang? så tack för att du skrev det som jag inte orkade och för att du visade vad det verkligen handlar om!

  2009-07-09 | 23:05:05
  Bloggadress: http://stylebystephy.blogg.se/
 • Loella säger:

  Jag orkar inte ens se åt tidningarna längre. Inte ens nu kan dom låta bli! "Sanningen bakom Paris tårar", "Begravs utan hjärna", "´Minnesceremonin ett kommersiellt jippo"..osv!  Det spelar nog INGEN ROLL hur detta har gått till, eller sanningen om hans liv - INGEN hade varit nöjd i slutändan!  Låt honom vila i frid nu.

  Underbart skrivet "Daddy". Underbart...

  2009-07-09 | 23:06:10
  Bloggadress: http://cedlo.blogg.se/
 • Sofia säger:

  du glömde Ian Curtis bland musikgenier som dött unga

  2009-07-09 | 23:13:25
  Bloggadress: http://sophedeluxe.devote.se
 • Matilda säger:

  Gratisvaror.eu  Bli medlem idag på http://www.gratisvaror.eu/?ref=Matilda  Och få dina första 50 poäng gratis!, Poäng kan du byta in mot presentkort och varor.

  Och just nu har dom tävling där du kan vinna ett presentkort på 1000kr!!!  Så vad väntar du på? Bli medlem idag!

  2009-07-09 | 23:20:48
  Bloggadress: http://www.gratisvaror.eu/?ref=Matilda
 • Marieh säger:

  Väldigt bra skrivet!!

  2009-07-09 | 23:23:02
  Bloggadress: http://marieh.blogg.se/
 • jenny säger:

  jag har aldrig riktigt varit ett stort michael jackson-fan men jag har alltid tyckt att hans musik varit bra, dock är det först nu som jag inser hur otroligt grym han var. jag läste allt du skrev i det här inlägget och jag håller verkligen med dig, hans helvete var här i livet och allt skit som pressen tryckte är inte annat än bullshit. jag tror inte alls att han var pedofil eller gjort något annat hemskt mot barn, och jag tror att han var oskyldig mot det han dömdes för. men sen när andra började säga att han köpte sig fri och sånt började jag tveka lite, men jag höll ändå fast vid att han inte gjorde det. men sen när du skrev att han kanske köpte sig fri men att det inte bevisar hans skuld, insåg jag att du har rätt, det bevisar inte att han var skyldig. det är otroligt synd att han inte fick uppleva mycket bra i livet, och det är synd att folk inte kunde låta honom vara utan att sprida en massa rykten om honom när han levde. jag hoppas verkligen att han vilar i frid, och att han har det bättre där han är nu än vad han hade här i livet <3

  2009-07-09 | 23:29:06
  Bloggadress: http://ninetyfive.blogg.se/
 • louise säger:

  Finns inget annat och säga mer än 'kärlek till Michael jacksson! <3  Jättebra skrivet av dig! :)

  ha det bra

  louise

  2009-07-09 | 23:33:07
 • m säger:

  som alla säger underbart skrivet!  Som sagt han skulle bara höra allt nu, då hade han funnits här..  Michael Jackson R.I.P BIG LOVE!

  2009-07-09 | 23:33:30
  Bloggadress: http://miladaniela.blogg.se/
 • Itchi säger:

  Lååångt inlägg, helt klart. Men jag orkade mig ändå. =P

  MYCKET bra inlägg. King of Pop kan fasen inte ha haft det lätt. Ändå fanns han kvar så länge. Många är vi som hade stupat för länge sedan om vi ens hade kommit i närheten av vad han fått utstå. Håller med dig helt och fullt. Vi satt på jobbet dagen efter dödsbeskedet och pratade om just detta. Allt han blivit anklagad för och hur dessa anklagelser för evigt kommer sitta fastetsade i våra minnen. När det inte ens behöver vara så att han gjort något ont alls! Fy fan... En sak är då helt säker; Han tillhör de få största unika talangerna någonsin, eliten... Undra om han ändå inte borde räknas som den klart mest överlägsna av alla...

  Sa rockern... =)

  2009-07-09 | 23:37:44
  Bloggadress: http://itchi.blogg.se/
 • ellinor säger:

  KANON bra skrivet!!

  2009-07-09 | 23:40:18
  Bloggadress: http://elandstrom.devote.se
 • Jeffe säger:

  Det är så oerhört bra skrivet att jag blir mörkrädd!  Det är som jag alltid har sagt.

  Man behöver inte vara ett stort fan av Michael - Det är bara så, (även fast jag inte kan förstå hur man Inte kan vara det ;P) vissa gillar heavy metal, enbart liksom.

  Grejen är att man måste Förstå. Det enklaste ordet som finns. Förstå. Förståelse. Man måste Förstå vilken stor man han var. Vilket geni han är. Vad han har gjort för musikvärlden - och Världen.

  Man måste Förstå vilket stort hjärta han hade, vad han gjorde för alla världens barn. Att det enda han ville var att alla skulle bli tagna för den dom är, och "it doesn't matter if your black our white".  Alla anklagelser om att ha antastat barn är bara bluff från anmälarnas sida. Men de personer som vägrar Förstå vilken underbar och skör människa han var förnekar att dom har erkänt att dom blev pressade av föräldrarna att anmäla för att få pengar. Att han blev friad från TIO åtalspunkter.

  Hur kan man bortse från sådant?  Människor utan hjärta, eller vägrar att Förstå.  Må du vila i frid, du underbara fredskämpe.

  2009-07-09 | 23:49:00
  Bloggadress: http://jennifersworld.blogg.se/
 • sayara säger:

  Riktig bra och intressant inlägg, kan inte skriva mer än så. Du har rätt i varenda mening. RIP MJ!

  2009-07-09 | 23:50:47
  Bloggadress: http://sayaraa.blogg.se/
 • Anonym säger:

  MJ är en av de just nu tre stora döda.  Nummer ett dog 1977: http://www.youtube.com/watch?v=q04_ClDxRsk  Tvåan gick över till andra sidan i december 1980: http://www.youtube.com/watch?v=KkcRZSdc8us  Och så nu den 25/6: http://www.youtube.com/watch?v=SgtWIx2zLtk (PS: nummer två dyker upp i videon ett par gånger)

  2009-07-09 | 23:53:10
 • Lexi säger:

  Som så många redan har sagt så säger jag det samma. Du tog nästan orden ur min mun och skrev ner dem. Håller med dig helt och hållet och den som tycker annat vet inte vad han/hon snackar om.  Speciellt om anklagelserna för pedofili, vilken idiot som helst borde fatta att dem fallen bara handlade om giriga j-vla människor som avundas dem goda och vill förstöra för dem OCH ta deras pengar!  Fortsätt med det du skriver! =)

  2009-07-10 | 00:04:38
  Bloggadress: http://alexxxi.blogg.se/
 • Stephanie säger:

  Väldigt bra skrivit!

  Tycker det är så oerhört synd att MJ inte kunde få hyllas en sista gång i livet, istället blev det när han dog.

  Men han kommer leva vidare i musiken gör evigt. Han är en legend.

  Han var ett musikalsikt geni som sagt.

  RIP Michael Jackson

  2009-07-10 | 00:04:49
 • Peter säger:

  Väldigt bra inlägg. Du har helt rätt! Otroligt att en person ska behöva dö innan folk inser storheten. Från hat till kärlek över en natt. Hoppas nu det är denna vinklingen som står kvar och som han blir ihågkommen för.

  2009-07-10 | 00:18:23
  Bloggadress: http://peterwalter.blogg.se/
 • cherrie säger:

  Jag blev extremt glad av ditt inlägg, och du har rätt i det du skrev.

  Michael är och förblir en legend.

  Det sägs att en människa dör två gånger, en gång fysiskt och andra gången när dennes namn yttras för sista gången. På så sätt vet jag jag att han lever i allas hjärtan, för alltid.

  Jag är så glad att du kunde hedra honom med ditt fina inlägg, jag själv ångrar att jag aldrig tog tiden för att lära mig sjunga någon av hans låtar medans levde, men jag valde också att hylla honom genom att sätta upp ett klipp där jag sjunger en av hans välkända låtar, gå gärna in på min blogg och titta:)

  Back 2 the point, tack för inlägget, det värmde verkligen!  /Cherrie

  2009-07-10 | 00:37:57
  Bloggadress: http://cherriehersi.blogg.se/
 • Nina S. säger:

  The King of Rock n' Roll was long before my generation ever came along but because of my open mind and a never ending curiosity and devotion for music I discovered the amazing work of Elvis Presley at the age of thirteen, and I've been a fan ever since. The King of Pop on the other hand... I've had the pleasure of being a part of the Micheal Jackson generation and it is with great sorrow that I say goodbye to him. But I say goodbye with a smile, because I know that M.J. leaves behind a legacy that is so beautiful, and I know that even though his body has left this world he lives on forever in our hearts.

  2009-07-10 | 01:10:14
 • Angelica säger:

  Jag tror att vissa människor föds till denna värld för att lära oss andra något viktigt.. Michael Jackson har på alla vis lyckats med att sprida sitt budskap om kärlek och en bättre värld. Synd bara att han var tvungen att dö för att vi skulle inse vilken god och kärleksfull människa han verkligen var, nu har han iallafall äntligen fått den uppskattning han förtjänar. Hans eko kommer för alltid finnas hos oss. All heder åt honom och allt han gjort för världen. http://www.youtube.com/watch?v=S5upJ1I_jDY&feature=related Let our spirits never die!

  2009-07-10 | 01:32:38
  Bloggadress: http://anejlica.blogg.se/
 • Daddy säger:

  Jag vet inte riktigt vad jag skall skriva. Jag är mållös...och det händer inte ofta.  Min artikel är inskickad till Newsmills redaktion för granskning. Hur kunde jag låta bli?  Om någon vill vidarebefordra den till andra tidningar så har ni min tillåtelse. Själv måste jag storstäda och packa i morgon. Jag och min son skall åka "hem" till Östersund i en vecka. Men det finns dator där med.  Hur man nu skall toppa det här??  Jag vill i alla fall säga att all kärlek till en stor musiker, artist och människa som strömmat in här under dagen verkligen har hjälpt mig att återupprätta en tro på det goda i människor.

  Något jag är i stort behov av just nu.  Tusen tack alla ni som skrivit!! Jag skall försöka hinna titta in på alla era bloggar efterhand.  Med en enorm tacksamhet,

  Joakim "Daddy" Ramstedt

  2009-07-10 | 01:34:24
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • johanna säger:

  oj jävlar vad bra skrivet. jag grät en skvätt av det du skrev till och med. mycket bra!

  2009-07-10 | 01:38:55
 • T säger:

  Först vill jag bara säga att det var väldigt bra skrivet.  jag är en tjej på 13 år, Har aldrig varit ett så jätte stor fan av michael jackson, Men alltid gillat dom låtar han gjort. Vissa kändisar får sina låtar av andra, att andra skrivit dom. Jackson menade allt han sjöng, han sjöng för alla världens barn. Jag tror inte på ett skit av vad Tidningarna skrivit om han, Han har alltid varit världens kung. Han har gett världen så mycket bra, och att vi aldrig hann tacka han.. Han kanske ser oss nu, ser att han bara får bra saker, ser att vi faktiskt vill tacka han. Alla kändisar som försöker göra något, som att ge pengar samt mat till barn och så, men märker vad dom måste gå igenom och sen slutar kämpa, så har michael jackson ALDRIG varit, Han han kämpat till slutets ände, Inget kunde stoppa han. Han lever & kommer alltid göra det, han är och förblir en legend! .. like we allways gonna remember!  Michael jackson hade ett hjärta av RENT GULD.

  2009-07-10 | 01:57:54
 • Emma säger:

  Fint att läsa dina ord om Michael! Det känns egentligen hemskt att säga att han är på en bättre plats, men jag hoppas att han nu funnit ro. Behöver aldrig någonsin mer vara jagad och uttittad. Endast frid.

  2009-07-10 | 02:27:34
  Bloggadress: http://emmastankar.blogg.se/
 • zali säger:

  Det jag tycker är helt fel är att han bara blev hyllad nu efter hans död. Är det bara jag som tycker det är helt sjukt?! Nu toppas hans låtar på itunes osv, bara för han har dött, ska man vara tvungen att dö för att bli hyllad för den stora människa som har var?  Har då aldrig trott på anklagerna (?) som pedofil osv, men som han sa i en intervju med Oprah: "If you say a lie many times you just start belivie it". Och det är ju helt sant! Alla lögner har ju klarats upp EFTER hans död. Inte innan, då han fortfarande kunde bli förlåten och kunna leva ett bra liv. Det är helt sjukt.  Och jag blir riktigt arg också. Pastorn som var med på hans memorial hade inte sagt ett skit under pedofil anklagerna men nu stod han där och bara prata gott om honom! Sjukt säger jag bara.  Tror han har det bättre där han är nu iaf, och det förtjänar han! <3

  2009-07-10 | 02:33:51
  Bloggadress: http://zali.blogg.se/
 • VIKTORIA TOMIC.SE säger:

  TACK, TACK för detta underbara välskrivna inlägg.. du har precis sagt vad jag vill säga världen där ute. Suttit och gråtit samtidigt sm jag läst detta, jag kan inte påstå att jag var hans största absolut ständigt trogna fan, men han har betytt mycket för mig, hans musik är en del av min barndom, mina minnen och mitt liv... Michael var ett geni. Jag har aldrig kunnat tro att han skulle förgripa sig på barn och jag hoppas av hela mitt hjärta att det aldrig hände... men precis om du skriver, Michael hade allt det vi ville ha, och han hade inga fläckar, dagens artister tar droger super ner sig etc, men han hade inga sådana fläckar och självklart vill avundsjuka människor smuttsa ner honom och utnyttja hans omtänksamhet. Och det gör så ont när man tänker på vad han fått genomstå.. det hugger i hjärtat. Och vi kan nog inte ens föreställa oss den smärtan och sorg och ensamhet han känt genom sitt liv.

  2009-07-10 | 02:41:39
  Bloggadress: http://viktoriatomic.se
 • Maria säger:

  Michael gjorde både bra låtar och goda gärningar i vår värld. Och hade jag kunnat och fått chansen till att vara hans vän, så hade jag varit en trogen vän till honom.. Han var en cool människa, som bara ville ha en trygghet precis som vi andra människor. Han ville ha ett liv precis som vi andra människor, bara det att han hade ett annorlunda yrke.

  För mig kommer han aldrig att ha tagit sitt sista andetag..

  2009-07-10 | 03:12:43
  Bloggadress: http://majjah.blogg.se/
 • Peter säger:

  Fantastiskt fint skrivet.

  Bara att hålla med alla som berömmer inlägget.

  2009-07-10 | 08:13:01
  Bloggadress: http://petersbildmagi.blogg.se/
 • keit säger:

  Ett mycket bra inlägg måste jag säga. D klart att det skapar debatt och det behövs så folk ska kunna förstå vad de utsatt honom för. Fast gör de egentligen det ? Mitt hjärta brast när jag fick höra nyheten. Jobbade när minnes cermonin var men som tur var hade jag tv så jag tände ett ljus i salongen och kunderna alla kunde se den. :-) Han var ett under. Mitt hjärta kommer alltid sakna honom och hans musik. Skulle jag ha blivit utsatt för det han blev hade jag nog inte klarat av en hel vecka ens. Vilket öde. Hedra honom nu istället för att snacka och skriva så mycket skit. Och folk behöver prata av sig så lyssna om nån vill prata om honom. Tack ännu för ett bra inlägg och ha en skön helg. :-)

  2009-07-10 | 08:21:03
  Bloggadress: http://vackranaglaristhlm.blogg.se/
 • Therese säger:

  Jag måste bara säga att jag håller med shhivas inlägg, vartenda ord!

  2009-07-10 | 08:22:12
  Bloggadress: http://theresekjellman.blogg.se/
 • josefin säger:

  fantastiskt bra skrivet! du sätter ord på sånt man själv bara kan tänka..

  2009-07-10 | 08:23:00
  Bloggadress: http://emmajosefinwedin.blogg.se/
 • linda säger:

  ett underbart inlägg!

  Han var mer än bara en musiker.

  Han var en förebidl för hur man skulle leva, genom lärlek, resekt, humanitet, att ge, förlåta och bry sig om andra.  Världen har sannerligen förlorat den största människan genom tiderna. Vår tids ängel!

  2009-07-10 | 10:42:51
  Bloggadress: http://lilomeandmylife.blogg.se/
 • Lovisa säger:

  Mycket bra skrivet.

  Michael Jackson har verkligen inte förtjänat den respektlösheten från media och många andra.

  Han verkade vara en mycket fin människa och det är oerhört tragiskt att världen har betett sig så här mot honom.  The King of Pop - His music will live forever

  2009-07-10 | 10:58:40
 • Bur-q-ua12 säger:

  Bra inlägg i sin helhet.

  Följande del av inlägget kan jag dock inte riktigt hålla med om, utifrån vad jag har hört och läst om M.J.  "

  Till slut tar t o m en superstjärnas pengar slut. speciellt om han har ett så dåligt ekonomiskt sinne som michael hade. Han förstod sig inte ett dugg på ekonomi.

  "  Är det inte ett faktum att M.J. tvärtom var en bra affärsman, när han t.ex. köpte rättigheterna till en del av Elvis Presleys och Beatles låtar?  Fast jag har även hört att han var "shop-a-holic" men det är något annat.  Till sist en liten korrekturläsningskommentar:

  "Kurt Cobain".  2009-07-10 | 14:47:51
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Daddy säger:

  Rekommenderar dokumentären "Not for sale" för att nyansera bilden av MJ:s sinne för ekonomi.  Hade han haft en uns av ekonomiskt sinne så hade han aldrig behövt bli utblottad och skuldsatt.  Men ekonomiskt sinne kan ju diskuteras ur olika synvinklar. Man kan ju t ex hävda att när man har Guiness rekord i att skänka mest pengar till välgörande ändamål så har man ett mycket bra ekonomiskt sinne...bara annorlunda.  Vad gäller Kurt Cobain I stand corrected.

  2009-07-10 | 15:05:31
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Eva Blixman säger:

  Helt fantastiskt skrivet av dej Joakim!  Jag håller med dej helt och fullt... det Michael Jackson fick utstå som människa är det nog ingen annan som varit med om.

  En som kommenterade minnesceremonin på TV4 sa "tänk om Michael Jackson fick höra tio procent" av det som sas där när han var i livet.  Människor är den grymmaste rasen, tyvärr! Fördömmande trots att man inte vet ett skit om vad som egentligen hänt. Konstigt att det är så lätt att fördömma istället för att ha ett öppet sinne.

  Inte bara konstigt utan förskräckligt.  Michael Jackson är min stora Idol sedan väldigt många år tillbaks så jag blev väldigt glad när jag hittade ditt inlägg. Tack!  /Eva

  2009-07-10 | 15:20:38
  Bloggadress: http://blixman.blogg.se/
 • Jill säger:

  Jättebra inlägg=))) Han va ett geni och kommer förbli en legend...R.I.P Michael Jackson....

  2009-07-10 | 15:32:03
  Bloggadress: http://jillo.blogg.se/
 • Gunilla Kinn säger:

  Väldigt fint skrivet, och kul med så mycket varm feedback! (Jag ska eventuellt skriva något liknande inom kort, om Michael Jackson som mediekritiker; och mediemanipulatör.)

 • Zac säger:

  Förresten... Mandolin?? Jag är lite avis - det finns brutalt tunga namn som också spelar mandolin - John Paul Jones t ex... ;o)  //Zac

  2009-07-10 | 16:36:14
  Bloggadress: http://www.wiktzac.com
 • susanna svensson säger:

  enligt aftonbladet håller det tydligen på och spelas in en dokumentär som ska slå hål på pedofilryktena bla visas polisens husransakan http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article5498048.ab

  2009-07-10 | 21:39:46
 • Anonym säger:

  Mycket bra skrivit! :D

  2009-07-10 | 21:57:22
  Bloggadress: http://mjackson.blogg.se/
 • klara'd säger:

  Jag läste hela ditt inlägg och jag tycker det var otroligt bra.

  MJ är ju verkligen en av de största genom tiderna, och lixom hur mycket skit har inte han fått stå ut med? Och som du säger, tror jag att han skulle bli förvånad när han ser hur många det är som sörjer nu.

  Jag kan inte dirket säga att jag lyssnade på MJ innan, men hans död så att säga fick mig att börja kolla upp honom igen och man tänker verligen på allt han har åstadkommit.

  Ett fantastiskt inlägg tycker jag, fortsätt med det du gör :)

  R.I.P THE KING OF POP

  MICHAEL JACKSON IN OUR HEARTS FOREVER<3

  2009-07-10 | 22:09:19
 • Bitten säger:

  "Men ekonomiskt sinne kan ju diskuteras ur olika synvinklar. Man kan ju t ex hävda att när man har Guiness rekord i att skänka mest pengar till välgörande ändamål så har man ett mycket bra ekonomiskt sinne...bara annorlunda."  Skönaste kommentaren idag, Joakim!! :-) Jag skrattade en lång stund!! Du har verkligen en härlig förmåga att uttrycka dig!! Det där tänker jag lägga bland mina "Bra citat"!! :-)

  2009-07-10 | 22:43:57
 • baby säger:

  Väldig bra skrivet, han var godhjärtat därför utttnyjades han för sina pengar.

  God took his angel back may he R.I.P

  2009-07-10 | 23:17:06
  Bloggadress: http://baabycoco.se
 • Anna säger:

  Hej!

  Mycket bra skrivet och väldigt bra blogg. :)

  Gissar att du kanske redan hört talas om den här föreningen, men det är något ytterst viktigt du kämpar för. Inte bara en pappas rätt till sina barn, utan barnens rätt till sin pappa...  http://www.pappa-barn.se/  Väl mött i texten!

  /Anna

  2009-07-11 | 10:21:24
  Bloggadress: http://miranna.se
 • Emelie - EmeliesPlace säger:

  Jättebra skrivet!

  2009-07-11 | 11:48:22
  Bloggadress: http://emeliesplace.blogg.se/
 • Cee säger:

  Mycket bra skrivet. Tack!

  2009-07-12 | 03:52:24
 • ssg säger:

  Sjukt bra skrivet. Jag ryste hela vägen

  2009-07-13 | 15:25:45
  Bloggadress: http://storsomgud.blogg.se/
 • Mamma Melissa -ung änglamamma och gravid säger:

  Otroligt bra inlägg! Gillar när människor vänder och vrider på ämnen, begrepp och sina egna reflektioner:.)

  2009-07-13 | 16:52:15
  Bloggadress: http://mammamelissa.blogg.se/
 • Emma säger:

  Tack för ditt kloka inlägg. Hoppas att alla får en tankeställare av dina ord.  Michael, hoppas att du har det bra där du är.  Levande eller död - du fortsätter att beröra människor, med din fantastiska musik, dina texter, din vilja att göra världen till en bättre plats.  Världen har blivit fattigare utan dig, Michael.

  Vila i frid.  Den är upp till oss som är kvar på denna jord, att fortsätta det som Michael startade. Låt minnet av Michael alltid vara levande, lyssna på musiken och fortsätt sprida hans budskap.

  2009-07-13 | 21:27:58
 • sc säger:

  Jag finner verkligen inga ord... Tårarna rinner, finns inget annat jag kan säga än att Tacka dig för ett så fint inlägg.

  Tack  Rest In Paradise MJ ♥

  2009-07-22 | 00:06:48
  Bloggadress: http://sarrorra.blogg.se/
 • linda säger:

  så otroligt bra skrivit!

  jag är ett fans...fanatiker....kalald et vad du vill.

  Men att se någon ocke fan skriva detta på detta sätt....  Finner inga ord....Sitter och ler fö mig själv. Tårarna bra nära....  Men tack för de orden!

  skönt att veat att någon faktiskt förstår denna stackars missförståda själ.

  2009-11-27 | 17:40:24
  Bloggadress: http://lilomeandmylife.blogg.se/
 • two olsson sisters säger:

  Jag kan säga att vi har förlorat en jävla bra artist!

  2010-03-07 | 17:14:15
  Bloggadress: http://twoolssonsisters.blogg.se/

Kommentera inlägget här: